View Full Version : Μηχανή σαν να βάζει "νεκρα" σε υψηλή ταχύτητα
jawaforever
15/12/2019, 11:13
φίλε (καλοπροαίρετα) πάρτο αλλιώς, διαβάζουν κιάλλοι εδώ μέσα και με πολλαπλάσια εμπειρία απο την δική σου
δεν θα μπω στην αντιπαράθεση, επειδή μάλλον πρόλαβες δεκαετία '80, θα σου αφιερώσω το παρακάτω μήπως αναθεωρήσεις λίγο.
1984 (https://www.youtube.com/watch?v=FCKzdZ8IKvg)
Δεν αντιλέγω, πάντα υπάρχουν πιο έμπειροι και παλαιότεροι. Είναι νομοτελειακό. Δεν θα κάτσω να αποδείξω το αυταπόδεικτο.
jawaforever
15/12/2019, 11:29
εγω-εγω..:evil::evil:
Είχες TCB ????? Και ποιο? Ειλικρινά τώρα, όσα παπιά TCB βλέπω, όσα τέλος πάντων δεν έχουν καταλήξει στα σκουπίδια, έχουν όλα μοτέρ LIFAN. Ακόμα και έτσι, είναι κατάσταση αποσύνθεσης.
Για τα σκούτερ της TCB, ούτε λόγος. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι ερείπια. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως, όσα πωλούνται και από θαύμα είναι σε καλή κατάσταση εξωτερικά, έχουν λιγότερα από 10.000 χλμ.
Προφανώς και οι ιδιοκτήτες τους ψάχνουν κάποια θύματα να τους τα φορτώσουν.
mia_zoi_kawa
15/12/2019, 11:44
Το μέλος του forum vrasidas με τι κινέζικο πήρε μέρος στο 36ωρο και τερμάτισε ξέρει κανείς;
doctoras
15/12/2019, 12:42
Το μέλος του forum vrasidas με τι κινέζικο πήρε μέρος στο 36ωρο και τερμάτισε ξέρει κανείς;
νομιζω χωρίς να είμαι σίγουρος dy125
εδώ είναι όποιος αναγνωρίζει (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=152764&p=2872820&viewfull=1#post2872820)
DRAKONET
15/12/2019, 16:20
Είχες TCB ????? Και ποιο? Ειλικρινά τώρα, όσα παπιά TCB βλέπω, όσα τέλος πάντων δεν έχουν καταλήξει στα σκουπίδια, έχουν όλα μοτέρ LIFAN. Ακόμα και έτσι, είναι κατάσταση αποσύνθεσης.
Για τα σκούτερ της TCB, ούτε λόγος. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι ερείπια. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως, όσα πωλούνται και από θαύμα είναι σε καλή κατάσταση εξωτερικά, έχουν λιγότερα από 10.000 χλμ.
Προφανώς και οι ιδιοκτήτες τους ψάχνουν κάποια θύματα να τους τα φορτώσουν.
ενα wind 50αρι...αλλα δεν ειναι 50 και εξηγω...ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ (ετσι λεγεται η εταιρια)που τα πουλαει ειναι κοντα στην δουλεια μουκαι οταν το πηρα μου λεει ο μαστορας εκει...τα φερνουμε σαν 50αρια αλλα ειναι 80 κυβικα...
Σιγουρα παντως δεν ειναι 50...και παει καλυτερα απο ολα τα 50αρια του τοτε τουλαχιστον το εχω 12 χρονια πλεον εχει 70κ + χλμ και ειναι μονιμα στο χωριο καθως η γουρουνα που ειχαμε παλι απο τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ Μια bufallo 200 cc την ριξαμε στο αρδευτικο και την καναμε σκραπ.
Δεν ειχα κανενα θεμα.
Απο πλαστικα δεν λεω αθλια..οπως και το καντραν.
Εδωσα ομως 50 ευρω..και τα αλλαξα ΟΛΑ..κουτα εγινε !
Σαν συγκριση θα αναφερω το ΖΧ 130 που ειχα πιο παλια και ετυχε να αλλαξω πανω-κατω πλαστικο καλυμα τιμονιου 3 σετ με 43 ευρω το καθε σετ
o_gavros
15/12/2019, 22:40
Η πρώτη μου σκέψη σαν καταναλωτής είναι περίπου σαν τη δική σου. Δε θα έπρεπε να πατινάρει στα 9.000 χιλιόμετρα, αλλά σε πολλαπλάσια. Ποιος το ορίζει αυτό όμως, από τη στιγμή που δεν το ορίζει η εγγύηση; Πώς τεκμαίρεται από τον πελάτη το κατασκευαστικό ελάττωμα ή η ταχεία φθορά, απέναντι στις αντίθετες ρήσεις των μηχανικών της αντιπροσωπείας; Θα πληρώσει εμπειρογνώμονα και θα κινηθεί δικαστικά για να κερδίσει μερικές δεκάδες ευρώ που κοστίζουν οι δίσκοι;
Από την πλευρά του κατασκευαστή τώρα, υποθέτοντας ότι είναι καλοπροαίρετος, πώς να δώσει χιλιομετρική εγγύηση, όταν ξέρει ότι κάποιοι θα την εκμεταλλευτούν; Στα εκπαιδευτικά αμάξια για παράδειγμα, αλλάζουν δίσκο συμπλέκτη κάθε 20.000 χιλιόμετρα ή νωρίτερα, τη στιγμή που η αντίστοιχη αλλαγή σε ίδιο αμάξι με έμπειρο οδηγό, γίνεται στα 100.000 χιλιόμετρα ή ακόμη και στα 200.000 χιλιόμετρα, ανάλογα τη χρήση.
νομίζω η διύλιση κωνώπων είναι για πιο αντβάνσντ τμήματα απο του παρόντος φρεντ :p
Δεν είναι σταυροφορία ρε συ. Είναι ότι δεν χωνεύεται αυτή η βλακεία που λένε πολλοί αριστερά και δεξιά.
Σου λέει ο άλλος, φίλε η daytona βγάζει ωραία μηχανάκια. Δηλαδή μέσα στην ασχετοσύνη τους, έχουν πειστεί κιόλας ότι πρόκειται για αξιόπιστο κατασκευαστή. Στην πραγματικότητα, έχουν την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιο σοβαρό εργοστάσιο.
Μιλάμε για Κινεζίες του κερατά και ο κόσμος τρώει το παραμύθι.
Αλλάζει δίσκους ο άλλος στα 8-10 χιλιάδες χιλιόμετρα και το θεωρεί αναλώσιμο. Πρόσεξε, όχι ο έμπορος (εντάξει κι αυτός αναλώσιμο τους θεωρεί γιατί έτσι του έχει πει ο εισαγωγέας, αν ήταν διαφορετική η γραμμή από την εισαγωγική, δεν θα το κουβεντιάζαμε τώρα) αλλά ο πελάτης που έχει δώσει τα ωραία του λεφτάκια...
Ο ίδιος πελάτης , λέει ότι βλέπει υγρασία στο κοντέρ (δεν είδα στο Κινέζικο παπί που αγόρασα κάποτε μεταχείρω 3ετίας σε άριστη κατάσταση όμως από τη μια, όμως δεν το είχαν ποτέ σε γκαράζ από την άλλη) , όπως υγρασία έχει και το sprinter κολλητού φίλου με 2.500 χλμ και ο πελάτης ( ο νοσπεσιαλνειμ) τι λέει? Εντάξει, κάτι λίγα...
Μιλάμε ότι τα καταναλωτικά στάνταρτς έχουν χτυπήσει πάτωμα. Τους σερβίρουν σαβούρες και τις τρώνε παρέα με coca cola...
Αν είναι έτσι, αν δηλαδή κάθε εισαγωγέας που πάει Κίνα και κοτσάρει το χ,ψ όνομα πάνω σε ό,τι βρεί, καλύτερη επιλογή είναι αυτή.
https://www.car.gr/22721479-tcb-wind-50-wind-50-125-r8
https://www.car.gr/13220074-tcb-wind-50-r8-125cc-50cc
Ο TCB τύπος, άλλο πράμα αυτός πάλι, τουλάχιστον σου μοσχοπουλάει το 50άρι, σου δίνει όμως και spare ένα 125άρι μοτέρ ΚΟΥΤΑ.
Άσε που σου πασάρει και ομορφότερο παπί, με πίνακα σε digital μορφή.
Και από ανταλλακτικά, με τη λογική που διαβάζουμε, βάζεις πλαστικά από innova helmin και γίνεται καλύτερο.
Και μιας και τα daytona είναι ωραίο, απ'ότι λένε φασόν, να πούμε ότι υπάρχει και καλύτερο.
https://www.car.gr/21064946-gemini-stilio-125r-injection-e4
Ωραία μάρκα η GEMINI, ε?????? Πάντως σου πουλάει το ομορφότερο, κατά την άποψη μου, παπί, σε χαμηλότερη τιμή.
το σταυροφορία το έγραψα καθ'υπερβολή, ελπίζω το καταλαβες.
μόνη ένσταση είναι εκεί που λες για τα στανταρντς.
ο πεισματάρης φίλος μας εδώ, είναι πολύ φρέσκος για να δικαιώνει την ιδιότητα που του προσάπτεις (οτι ρίχνει τον πήχη).
Αν δεν πάθεις, δε θα μάθεις λέει παλιά αραβική παροιμία :D
απλά προκαλεί εντύπωση ότι την εποχή της τόσο μαζικής διείσδυσης του ιντερνετ στη ζωή μας, βρίσκονται τόσοι πρόθυμοι να μαθουν.
νομίζω η διύλιση κωνώπων είναι για πιο αντβάνσντ τμήματα απο του παρόντος φρεντ :p
το σταυροφορία το έγραψα καθ'υπερβολή, ελπίζω το καταλαβες.
μόνη ένσταση είναι εκεί που λες για τα στανταρντς.
ο πεισματάρης φίλος μας εδώ, είναι πολύ φρέσκος για να δικαιώνει την ιδιότητα που του προσάπτεις (οτι ρίχνει τον πήχη).
Αν δεν πάθεις, δε θα μάθεις λέει παλιά αραβική παροιμία :D
απλά προκαλεί εντύπωση ότι την εποχή της τόσο μαζικής διείσδυσης του ιντερνετ στη ζωή μας, βρίσκονται τόσοι πρόθυμοι να μαθουν.
Για να είμαστε και ακριβείς είναι από την Σουηδική Αραβία η παροιμία και ταιργιάει παντού
:lol:
Ρε παπαρες...
ΔΕΝ μακραινει ετσι το πουλακι σας...!!! :smokin:
rainmike
17/12/2019, 17:50
Ρε παπαρες...
ΔΕΝ μακραινει ετσι το πουλακι σας...!!! :smokin:
Όλα στο μυαλό είναι
telegonos
17/12/2019, 19:23
Σσσστ! Μιλάει η εμπειρία.
Love3wheeler
10/06/2025, 19:34
Τελικα βρικες ακρη γιατι πηρα και εγω tcb και εμεινα στα 30χιλιομετρα καινουριο καηκαν οθονες ολα ξεφιδοτα και η αντιπροσωπια αλλα για αλλα λεει οτι της κατεβει εγω παντως δεν την ξαναεμπιστεβομαι σαν εταιρια αλλα εχει μηνη απο τα καινουριο μοντελα κανεις ευχαριστημενος εμενα 2025 μοντελο ειναι
Love3wheeler
10/06/2025, 19:35
Παντως αυτο με μου το εκανε στην αρχη και μ μεγαλοσαν την διακενο στο μοχλο και ηθελε ρεγουλαρισμα
Προσπαθω να χαμπαριασω, αλλα ..
Προσπαθω να χαμπαριασω, αλλα ..
....γέρασες............................
....γέρασες............................
Ουδεν αληθεστερον τουτου..