View Full Version : ΝΕΑ ΟΔΗΓΟΣ
mia_zoi_kawa
30/01/2020, 22:00
Αν και δεν είμαι από αυτούς που έκαναν σεξιστικά σχόλια κάθομαι και σκέφτομαι ένα πράγμα, πριν λίγο καιρό έδειχνε τον Σουλειμάν τον μεγαλοπρεπή που είναι η πλήρης έκφραση του σεξισμού και της πατριαρχίας.... και όλες έλιωναν !!!
Ε, αν το βλέπεις αυτό δεν θα ακολουθήσεις το ρεύμα; Και αν δεν είναι έτσι τι θέλουν τέλος πάντων;
Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα την ευθυνη της ύπαρξης του σεξισμου και της πατριαρχίας την φέρουν οι ίδιες οι γυναίκες. Αν μιλήσεις με σκεπτόμενη φεμινιστρια θα σου πει ότι οι ίδιες τα θρεφουν αυτά.
Coyote.V
30/01/2020, 22:05
Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα την ευθυνη της ύπαρξης του σεξισμου και της πατριαρχίας την φέρουν οι ίδιες οι γυναίκες. Αν μιλήσεις με σκεπτόμενη φεμινιστρια θα σου πει ότι οι ίδιες τα θρεφουν αυτά.
Μα το βλέπω, αυτό ακριβώς διατύπωσα δεν χρειάζεται να μου το πει κάποια φεμινίστρια. Φυσικά αυτό δεν έχει σχέση με την φίλη που άνοιξε το νήμα, απλά κάποιες σκέψεις για αυτά που έγραψες.
Lioulios
31/01/2020, 11:25
Daytona T310 adv.
Iδανικο μοτοσυκλετακι για κοντους και γυναικες
Το ειδα σημερα απο κοντα και ανεβηκα πανω.
Τι εχουνε κανει τα ατομα ;
Ειχε και ζελατινα ρυθμιζομενη ηλεκτρικα με κουμπί .
Το ντιζάιν ...αλλου . Δεν το ειχα στα υπόψην μου .
414783
Το να συνεχίζουμε να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια καταντάει αστείο.
Ας πάει να το δοκιμάσει να δει τι μπορεί και τι δεν μπορεί και αποφασίζει.
Επειδη ... Οι στατικες τουμπες πονανε και σπανε κοκαλα ( κυριως αστραγαλους και γονατα...)
Και επειδη ... Οσο ποιο πολλα κιλα η μοτο τοσο ποιο ευκολα γινονται τα παραπανω....
Τι μυτες ποδιων... η με το ενα ποδι σαν το πελαργο να κραταει την μπετονιερα τις λετε..??
Ολες οι παραπανω μεθοδοι ...Ειναι μεθοδοι στηριξης της μοτοσυκλετας για ωρα αναγκης ....
Διοτι ... Και κανενας δρομος δεν ειναι αλφαδι ( πουστικ@ χασιματακια - κουρμπακια του δρομου οπου η μυτη του ποδιου θα χρειαζετε αλλη μια μυτη για να φτασει κατω...)
Στηριξη της μηχανης με το ενα ποδι κατα 100% σε καθε σταση....??
Απο τις 100 φορες που θα ανεβει συνεπιβατης πατωντας τον πισω μαρσπιε....
Μια φορα να ξεχαστει και να ανεβει απο την λαθος πλευρα .... Τοτε.. Με ενα ποδι θα στηριζει την μηχανη...
Με ενα θα περπαταει. !!
Παντως Γενικα..Με ξεπερναει πως καποιος νεος οδηγος περιμενει απο ενα φορουμ αν μη τι αλλο...
Να του πει ποια μηχανη τον βολευει λογο υψους...
Και δεν κανει το αυτονοητο !
johnstef33
31/01/2020, 14:56
Κοιτα φιλε μου μιας και αναφερθηκες στο τελευταιο
Εχω κι εγω θεμα το πως θα χειριστω μια πιθανη μηχανη που σκεφτομαι να κανω δωρο στον εαυτο μου
Και συγκεκριμενα μου εχει κατσει ενα tiget i955 15ετιας
Ειμαι στο 1,73 και 70 κιλα
Δεν εχω ουτε φιλο η γνωστο ουτε μπορω να το βρω καπου για να το καβαλησω για να καταλαβω αν μπορω η οχι
Οποτε σαν πρωτη-πρωτη γνωμη λογικα θα επαιρνα απο καποιους χρηστες που την εχουν ηδη και ανταλλασουν αποψεις μεσα σε ενα φορουμ
Αλλωστε γι αυτο θεωρω τα εκανε ο θεος....
Μπορείς να με αποκαλείς και με το nick μου.
Αλλωστε γι αυτο θεωρω τα εκανε ο θεος....[/QUOTE]
Τα φόρουμ ή τα μηχανάκια ή τα tiger?
Τα φόρουμ ή τα μηχανάκια ή τα tiger?[/QUOTE]
Τις μανταρίστρες......................
harris_x
31/01/2020, 16:12
Καλησπέρα σας
Είμαι 37 χρονών κ μολις απέκτησα δίπλωμα για μηχανή ανεξαρτήτων κυβικών . Θα ήθελα τις προτάσεις για μεταχειρισμένη μηχανή μέχρι 4000.
Ύψος 1,62 κ βάρος 64 κιλά. Χρήση μέσα στην Αθήνα καθημερινά και κανα κοντινό ταξιδάκι.
Παρακαλώ τα φωτα σας απο την εμπειρια που έχετε .!!!!!
Να πάρεις το KTM 390, είναι όμορφο, ελαφρύ και μικρό σε κυβισμό που σημαίνει ότι θα μάθεις χωρίς να τρομάξεις.
Επιπλέον είναι ό,τι πρέπει για καθημερινή χρήση και κανα κοντινό ταξιδάκι ;)
414804
tzenyvit
31/01/2020, 16:23
Ακριβώς αυτό.Δέν έχω κάποιον να συμβουλευτώ και λύνω κάποιες απορίες μέχρι να. μπορέσω να τις δω απο κοντά.
Lioulios
31/01/2020, 16:53
Αν σου αρεσει παντως το ktm , ειναι τοπιο καλο και πιο ομορφο απο ολα ...με διαφορα .
το τυπικο inseam συμφωνα με κατασκευαστες jeans για μια γυναικα 1,62 ειναι 72-73 ποντοι αρα ολα τα παραπανω αποριπτονται και ειναι λαθος να πιστεψεις οτι αρκει απλως να πατας στις μυτες για να ελεγξεις μια μηχανη αυτου του βαρους απο τις μυτες και μονον.ΚΑΙ ΝΑΙ υπαρχει και σ αυτο διαφορα μεταξυ ανδρα και γυναικας που εχει το 65 τοις εκατο της δυναμης -μπορει και λιγοτερο της δυναμης ενος ανδρα ,και απορω με τις συμβουλες που διδονται αψηφιστα. πριν παρεις οιανδηποτε αποφαση ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κανε στατικη δοκιμη οχι μονο στον καθετο αξονα αλλα και σε καποιες μοιρες υπο γωνιαν.
Δηλαδή για να καταλάβω, ένας άντρας ο οποίος βρίσκεται σε οριακά επίπεδα από άποψη ύψους... ασκεί δύναμη στα πόδια του για να συγκρατεί στα φανάρια τη μηχανή σε όρθια θέση...
Μια που έθεσες το επιχείρημα του inseam που δίνουν οι εταιρείες jean. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μάθουμε και πόσο είναι το τυπικό inseam για άντρα με ύψος 1,80. Θα διαπιστώσεις πως οι άντρες δε θα μπορούσαμε να καβαλάμε τα περισσότερα από τα μεγαλομεσαία on/off. Νομίζω πως δε μπορείς να αποκομίσεις συμπεράσματα από το παράδειγμα των jeans...
Αψήφιστα δεν δίνονται οι συμβουλές, εκτός αν οποιαδήποτε θετική προτροπή θεωρείται αψήφιστη ενώ κάθε άλλη αποτρεπτική είναι μια σοβαρή συμβουλή. Καβαλάω μοτοσυκλέτες από το 1988 και σχεδόν όλες ήταν On/Off. Επίσης έχω μια αδερφή που καβαλάει μοτοσυκλέτες από το 1989 με παρόμοιο σωματότυπο, η τελευταία της πριν πάρει το σκούτερ που έχει σήμερα ήταν ένα FMX650. Άσε με να πιστεύω πως κάτι τις γνωρίζω...
Edit: Αν διαβάσει κανείς το σύνολο του προηγούμενου μηνύματος μου δε νομίζω πως το συμπέρασμα που βγάζει είναι "γιούρια" πάρε οτι να 'ναι. Υπάρχουν και κάποιες προτροπές εκεί μέσα. Το σημειώνω γιατί είδα πως απομόνωσες με κόκκινο για να απαντήσεις.
johnstef33
31/01/2020, 17:23
Τα φόρουμ ή τα μηχανάκια ή τα tiger?[/QUOTE]
Σωστος ο φιλος....ολα δημιουργειες Του ειναι...χαχαχα
Προτείνω να πάρουμε από ένα καλάμι και να πάμε για ψάρεμα. Δεν έχει από το άλλο. Όλα τα γράψαμε. Άιντε
Hrist983
03/02/2020, 22:34
κοπελια αν καποιος η καποια βγαλει διπλωμα για απεριοριστα κυβικα μηχανης δεν σημαινει οτι μπορει να οδηγησει πυραυλο βαρεον βαρων στα δικυκλα και αυτοκινητα εχω παρα πολα χρονια εμπειρια οργωνοντας ολη τη θεσσαλια εχω δει αρκετους να τους μαζευουν με τα κουταλακια τις περισσοτερες φορες γινονται τροχαια λογο απειριας σηκωνοντας τα χερια ψηλα στης απροοπτες καταστασεις. λογο απειριας και βαρους μηχανης θα μπορεσεις να αποφυγεις το καθε ουνο που θα μπει μπροστα σου στο 1 μετρο με 80χιλ. ? ( ρωταω πραγμα που μ ετυχε με glx με 80χλ, , Honda XR 600 με 80 χιλ. και με αυτοκινητο με 120 χιλ. ) αποψη μου ξεκινα να οδηγας μηχανη με λιγα κιβικα και βαρους και μετα παρε πυραυλο για να σε βλεπουν ορθια και υγιεις οι γονεις σου , ο ανδρα σου , τα παιδακια σου αν εισαι παντρεμενη και οχι να σε κλαινε μεσα σε κουτι αν εισαι ελευθερι να σε πανε στην εκκλησια ορθια νυφουλα . αλκολ, ενθουσιασμος δεν πανε με την οδηγηση οποιος πιανει το τιμονι πρεπει να ειναι νοφαλιος και το μυαλο μεσα στο κεφαλι και αν μια μηχανη η αυτοκινητο τρεχει με 1000 δεν σημενει οτι εμεις μπορουμε να παμε με 1000
Coyote.V
03/02/2020, 22:59
Προτείνω να πάρουμε από ένα καλάμι και να πάμε για ψάρεμα. Δεν έχει από το άλλο. Όλα τα γράψαμε. Άιντε
Πας στοίχημα;
κοπελια αν καποιος η καποια βγαλει διπλωμα για απεριοριστα κυβικα μηχανης δεν σημαινει οτι μπορει να οδηγησει πυραυλο βαρεον βαρων στα δικυκλα και αυτοκινητα εχω παρα πολα χρονια εμπειρια οργωνοντας ολη τη θεσσαλια εχω δει αρκετους να τους μαζευουν με τα κουταλακια τις περισσοτερες φορες γινονται τροχαια λογο απειριας σηκωνοντας τα χερια ψηλα στης απροοπτες καταστασεις. λογο απειριας και βαρους μηχανης θα μπορεσεις να αποφυγεις το καθε ουνο που θα μπει μπροστα σου στο 1 μετρο με 80χιλ. ? ( ρωταω πραγμα που μ ετυχε με glx με 80χλ, , Honda XR 600 με 80 χιλ. και με αυτοκινητο με 120 χιλ. ) αποψη μου ξεκινα να οδηγας μηχανη με λιγα κιβικα και βαρους και μετα παρε πυραυλο για να σε βλεπουν ορθια και υγιεις οι γονεις σου , ο ανδρα σου , τα παιδακια σου αν εισαι παντρεμενη και οχι να σε κλαινε μεσα σε κουτι αν εισαι ελευθερι να σε πανε στην εκκλησια ορθια νυφουλα . αλκολ, ενθουσιασμος δεν πανε με την οδηγηση οποιος πιανει το τιμονι πρεπει να ειναι νοφαλιος και το μυαλο μεσα στο κεφαλι και αν μια μηχανη η αυτοκινητο τρεχει με 1000 δεν σημενει οτι εμεις μπορουμε να παμε με 1000
414919
tzenyvit
04/02/2020, 18:06
Δοκίμασα σήμερα ενα honda cb500f 13.
Πάταγα καλά κάτω κ τα κιλά του δεν με δυσκόλεψαν ιδιαίτερα. Νόμιζω είναι καλή επιλογή για τις ανάγκες μου και ένα μηχανακι που θα μπορω να το χειριστώ .
lleonidas
04/02/2020, 18:16
Μια χαρά επιλογή είναι για πρώτη μοτοσυκλέτα, τόσο για την πόλη όσο και για κάποιες πιο μακρινές βόλτες.Αφού κάθισες καλά πάνω του και σου άρεσε, προχώρα.
Μόνη ένσταση η διαθεσιμότητα μεταχειρισμένων στην τιμή που ψάχνεις...με μια πρόχειρη ματιά στο car, δε βρίσκω κάποιο κοντά στα 4 χιλιάρικα παρά μόνο ένα στη Χίο και ένα στο Βύνιο...
Δοκίμασα σήμερα ενα honda cb500f 13.
Πάταγα καλά κάτω κ τα κιλά του δεν με δυσκόλεψαν ιδιαίτερα. Νόμιζω είναι καλή επιλογή για τις ανάγκες μου και ένα μηχανακι που θα μπορω να το χειριστώ .ειναι απο τα καλυτερα entry level μηχανακια... αμα σου αρεσε, βουρ στο πατσα λοιπον..
Πραγματικά εξαιρετική επιλογή από κάθε άποψη. Εύκολο στο χειρισμό του, στο συμπλεκτάρισμα, αξιόπιστο και οικονομικό (και όμορφο).
Μια χαρά επιλογή είναι για πρώτη μοτοσυκλέτα, τόσο για την πόλη όσο και για κάποιες πιο μακρινές βόλτες.Αφού κάθισες καλά πάνω του και σου άρεσε, προχώρα.
Μόνη ένσταση η διαθεσιμότητα μεταχειρισμένων στην τιμή που ψάχνεις...με μια πρόχειρη ματιά στο car, δε βρίσκω κάποιο κοντά στα 4 χιλιάρικα παρά μόνο ένα στη Χίο και ένα στο Βύνιο...
Υπάρχει και ένα εδώ:
https://www.car.gr/25586925-honda-cb-500
Είναι καλή επιλογή για πρώτη μοτοσυκλέτα. Επειδή όμως ξεπερνάει τον προϋπολογισμό σου, υπενθυμίζω ότι προέχει η αγορά καλού πλήρους προστατευτικού εξοπλισμού. Πρακτικά ανεβάζεις τα χρήματα στις 5.000€.
alexis72
04/02/2020, 19:23
φιλική συμβουλή ....
αν ΔΕΝ πατάς ανετα ολο το πέλμα σου κάτω στην ασφαλτο ΜΗΝ πάρεις οποιαδήποτε moto ακόμα κ να στην χαρίζουν ...
μιά χαρά ειναι το honda 500 ,αρκεί να εχεις parking ειδικά για το βράδυ ....
εχω δεί να τρώνε τούμπες σταματημένοι σε φανάρια που ακουμπούσαν με την μύτη του ποδιού ισα ισα δηλαδή ,ουκ ολίγες φορές...
να τούς πλακώνουν οι μηχανές κ να μην μπορούν να σηκωθούν χωρίς βοήθεια...η αλλες φορές πέφτοντας σε διπλανά αμάξια κλπ
Πολυ καλη επιλογη το 500. Δεν το ειχα προτεινει ως εκτος μπατζετ, αλλα αν μπορεις να το φτασεις οικονομικα ειναι ιδανικη λυση.
Υπάρχει και ένα εδώ:
https://www.car.gr/25586925-honda-cb-500
Ωραια περιπτωση. Και αν κρινω απο την μπαγκαζιερα και τη μιση παλαμη απατητο λαστιχο φαινεται να ειχε ηπια χρηση καθημερινου μεταφορικου μεσου. Εναν ελεγχο και εφυγες για μεταβιβαση!
tzenyvit
04/02/2020, 19:45
Στο Βυνιο πήγα και το είδα .
Δε μ αρεσει σαν μαγαζι αλλα η διαθεσιμότητα όπως λες και εσυ ειναι πολυ περιορισμένη
lleonidas
04/02/2020, 19:58
Στο Βυνιο πήγα και το είδα .
Δε μ αρεσει σαν μαγαζι αλλα η διαθεσιμότητα όπως λες και εσυ ειναι πολυ περιορισμένη
Είναι όντως πολύ περιορισμένη.Αν δε βρίσκεις κάποιο μεταχειρισμένο CB500 που να σε καλύπτει(οπτικά και οικονομικά), δύο είναι οι λύσεις: είτε αυξάνεις το budget είτε επιλέγεις άλλο μοντέλο.
Στην τιμή που ψάχνεις και μιλώντας για μοτοσυκλέτα όχι κάτω από 400cc, θα βρεις σίγουρα μεταχειρισμένο 390 Duke και καινούριο Bajaj Dominar 400. Δες και εδώ (https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&variant=mt+07&price-from=%3E2500&price-to=%3C4500) αν σ'ενδιαφέρει το mt-07.
panavour
04/02/2020, 20:54
Μια που εισαι νεα στο αθλημα,αλλα οχι νεα ηλικιακα για πρωτη φορα μην ξανοιγεσαι και κοιτα κατι απο την λιστα που σου επισυναπτω,γιατι σαν νεα θα εχεις --μακαρι οχι αλλα σχεδον παντα συμβαινει-τις στραβες σου.Και αν αποκτησεις πειρα ,και αποφασισεις να συνεχισεις το αθλημα ,πας σε κατι μεγαλυτερο και δυνατοτερο.
https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&make=22&make=270&model=3818&model=1532&model=1545&model=2931&model=2932
Σωστός ο Λεωνίδας. Τώρα που αποφάσισες να ανεβάσεις τον προϋπολογισμό σου, μπορείς να αγοράσεις Yamaha MT-07 (https://www.car.gr/used-bikes/yamaha/mt-07.html?sort=pra&engine_power-from=%3E60&features=50&significant_damage=f&fs=1) πενταετίας. Πρόσεξε μόνο να πάρεις έκδοση με ABS, όποια μοτοσυκλέτα και να διαλέξεις, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να δώσεις περισσότερα χρήματα. Το θεωρώ πολύ σημαντικό στοιχείο για μοτοσυκλέτα αρχαρίου.
Το MT-07 Είναι σαφώς καλύτερο από τα άλλα που κοιτάζεις, σχετικά ελαφρύ (182 κιλά πλήρες υγρών), ευέλικτο μέσα στην πόλη και οικονομικό. Είναι σχετικά προοδευτικό στο γκάζι, αλλά θα σου φανεί πιο δυνατό από το GSR600 που είχες στα μαθήματα οδήγησης, λόγω μεγάλης ροπής στις μεσαίες στροφές. Πρέπει να προσέχεις στην αρχή στο άνοιγμα του γκαζιού, αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα το συνηθίσεις και θα σου χαρίσει άφθονες στιγμές χαράς, ακόμα και όταν αποκτήσεις εμπειρία, οπότε δε θα νιώσεις την επιθυμία να το αλλάξεις σύντομα. Το έχουν πολλές γυναίκες.
Το πρώτης γενιάς Duke 390 (μέχρι 2017) έχει χαμηλή σέλα και θα νιώσεις άνετα. Το μοντέλο που βγήκε το 2017 είναι καλύτερο, αλλά πιο ψηλό και η θέση οδήγησης σε τοποθετεί πολύ κοντά στο τιμόνι. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Δεν έχει όμως την αξιοπιστία του MT-07, ενώ ακόμα και το CB500F το θεωρώ καλύτερο και με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από το Duke 390 με τον πιεσμένο μονοκύλινδρο κινητήρα. Πλεονέκτηματα του Duke 390 το ότι είναι πανάλαφρο και πολύ όμορφο, αλλά δεν το θεωρώ ό,τι καλύτερο για αγορά ως μεταχειρισμένο.
Ως προς το Honda CB500F, είναι πιο οικονομικό από το MT-07, αλλά λίγο πιο βαρύ και πιο αδύναμο. Το Honda έχει πιο χαμηλή σέλα που θα σε βολέψει, οπότε ίσως είναι καλύτερο για αρχάριο. Όπως σου είπαν τα παιδιά πιο πριν, το πρόβλημα με το βάρος της μοτοσυκλέτας εμφανίζεται όταν είναι σε στάση και προσπαθείς να τη μετακινήσεις με τη μυϊκή σου δύναμη, ειδικά αν προσπαθήσεις να κάνεις πίσω σε δρόμο με κλίση. Εκεί σε δυσκολεύει και το ύψος, διότι αν δεν μπορείς να πατήσεις καλά στο έδαφος, δε θα μπορέσεις να τη σπρώξεις/τραβήξεις. Τότε θα αναγκαστείς να ξεκαβαλήσεις και αν ξεχαστείς και δεν την ακουμπάς στο σώμα σου και δώσεις κλίση προς την εξωτερική πλευρά, δε θα μπορέσεις να τη συγκρατήσεις (κανείς δεν μπορεί αν πάρει κλίση προς τα έξω), θα σου πέσει κάτω και θα πάθει ζημιά. Πολλοί την έχουν πατήσει έτσι με ψηλές/βαριές μοτοσυκλέτες.
Κλειστό parking έχεις βρει στην περιοχή σου για τη φύλαξή της μοτοσυκλέτας που θα αγοράσεις;
Μινχουάϊλ είδα και αυτά (https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Nea-Daytona-310T1---310R1_128087.asp) με λιγότερα από 4Κ€ + τα νέα χαρακτηριστικά και σου μπαίνουν διαόλια όσο και να μη θες :hmm:
headbanger
05/02/2020, 10:25
ΑΒS από μένα είναι μεγάλος σώστης. και είδα το θέμα, καλά σου λενε τα παιδια για το μέγεθος. δεν έχει κακία, αλλά εμπειρία το θέμα.
αφού σου αρέσουν τα μινι ADV ήδες κανένα από τα μικρά; για Ελλάδα θα τα προτιμούσαα (versys 300 κτλπ). το Honda Πάντως παίρνεις αξιοπιστία κινητήρα, χωρίς πολλά γκάζια και καλή κατανάλωση. Και λογικά Ελλάδα χαμηλά τέλη κυκλοφορίας.
Ο Δούκας ο 390 πολύ τίμιος και με αρκετά άλογα. Αλλά παίζει θέμα με αξιοπιστία . όλα αυτά τα μηχανάκια για μονοήμερες καλά είναι.
εδώ ο Ράηαν φ9, με ένα πολύ καλο βίντεο για μηχανές για πρωτάριδες ---> https://www.youtube.com/watch?v=r6g6_CJZI_c
Αυτο από κάποιον που η 1η του σοβαρή μοτό ήταν ένα τέρας 450 κιλών. (το παράδειγμα με οτ ίδρωμα σε παρκάρισμα με κλήση το έχω ζήσει με βροχή σε βουνίσιο ανηφορικό δρόμο.)
το θετικό, πήρα μηχανή 220 κιλών και μου φαίνεται ότι ανέβηκα σε ποδήλατο. :)
α και εξοπλισμο Α&Ω. το δέρμα σου και το κεφάλι σου αξίζουν πιο πολύ από την τιμή ενός καλού σετ.