Σύνδεση

View Full Version : Αγορά nx650 dominator

Σελίδες : 1 [2]

dorso
21/03/2020, 12:58
Τι χρειάζεται μια ιαπωνική μηχανή των 90's για να βγεί απο ακινησία 2 χρόνων έ; Θα πω απο προσωπική περίπτωση αλλά διαμορφωμένο σε μονοκύλινδρο αερόψυκτο (το δικό μου ήταν δικύλινδρο υδρόψυκτο, αλλάζουν πολλά). Έχουμε και λέμε:
Σίγουρα:
Λάδι και φίλτρο. Να πούμε 40€; Τόσα βάζω και στο bandiit τα liquimoly μαζί με φίλτρο.
Μπουζί. Δεν ξέρω αν έχει 1 ή 2 το nx (γιατί και το freewind μου μονοκύλινδρο είναι αλλά έχει 2). Ας πούμε 15€ για την περίπτωση που έχει 2
Υγρά φρένων. Γύρω στα 5€ το δοχείο και φτάνει να τα αλλάξεις όλα και να καθαρίσεις και το κύκλωμα.
Λάστιχα. Διαβάζω κάτι τρελά 250άρια, 300άρια ότι του φανεί. Dunlop trailmax μαζί με σαμπρέλες καινούργιες και τοποθέτηση δεν περνάνε τα 200€
Δίσκοι και τακάκια χωρίς να δει κάποιος δεν ξέρει. Μπορεί οπτικά να φαίνεται φθαρμένος μεν αλλά να είναι μέσα στα όρια που ορίζει ο κατασκευαστής. Σε κάθε περίπτωση 2 δίσκοι με τα τακάκια τους κάνουν πέρι τα 150€ max.
Φίλτρο αέρος. ~15€
Καθάρισμα καρμπυρατέρ. Προσωπικά θα έλυνα το λεκανάκι και θα το μπανιάριζα χωρίς να το λύσω περαιτέρω και μετά βλέποντας και κάνοντας ανάλογα πως θα δούλευε.
Το ντεποζιτο μπάνιο με ξύδια γιατί όλο και κάτι θα έχει μέσα και πάει λέγοντας. Μετά παίζει ρόλο για την γενική κατάσταση της μηχανής αν είναι παρατημένη έξω στον ήλιο και την βροχή ή σε γκαράζ και πολλά άλλα γενικά. Εννοείται με την χρήση θα σου βγάλει και άλλα πραγματάκια.Τα λεφτά σε γενικές γραμμές δεν είναι τραγικά αν βάλεις χέρι. Αν δεν ξέρεις ούτε πως πιάνεται η πένσα οκ. Πάρε κούτα και όταν λήξει η εγγύηση το πουλάς και παίρνεις πάλι κούτα. Γενικά πάντως είμαι κατά στο να πετάξεις χρήματα και να αλλάξεις εξαρτήματα που πιθανόν δεν χρειάζονται καν. Διαβάζω για δίσκους συμπλέκτη, ρουλεμάν τιμονιού, μπιέλες στροφάλους, οτι να΄ναι. Μην υπερβάλουμε. Κάποια πράγματα βγαίνουν και σε καλοπληρωμένα μεταχειρισμένα τα οποία δεν έχουν ακινησιά. Ξέρετε για τι μιλάω, μηχανάκι που κελαηδάει και το τσέκαραν 3 μάστορες, στο πρώτο σέρβις που βγήκαν οι βαλβολίνες και μπήκε λάδι μηχανής έκανε σαν κουδουνήστρα. :D
Όλοι εσείς που του βγάλατε χαμηλό κοστολογιο έχετε υπολογίσει από προσωπική εμπειρία, μηχανή από μηχανή διαφέρει.Το παλικάρι έχει αναφέρει ότι η μηχανή συν αυτών που έγραψες χρειάζεται κ αλυσιδογραναζα κ ότι καίει κ λάδια από τα τσιμουχακια των βαλβίδων (αν δεν το δει μάστορας τίποτα δεν είναι σίγουρο, μπορεί ν έχει κ μεγαλύτερη ζημιά)...

stefanos
21/03/2020, 13:04
Αυτό που λείπει από αυτές τις γενικές τοποθετήσεις, είναι ότι δεν δίνουν "λύση".
Να κάνει υπομονή, να μαζέψει παραπάνω και... ποιό να πάρει αντίστοιχο;

Είτε μας αρέσει είτε όχι ΔΕΝ υπάρχει αντίστοιχο στα μεγάλα μονοκύλινδρα πλέον.
Τα λάστιχα του Sh μου είναι ακριβότερα από του xr μου το ίδιο και τα τακάκια το ίδιο και οι δισκόπλακες
(εκτός αν γουστάρετε oversize μαργαρίτες) το ίδιο ακόμα και το μπουζί και τα αλυσιδογράναζα συγκριτικά με τους ιμάντες.
και το σκούτερ έχει καπελώτα ενώ το xr απλά βίδα κόντρα παξιμάδι.
Δεν συζητάω για ηλεκτρονικές μαλακίες που μόλις χαλάσουν το ΠΕΤΑΣ το μπουρδέλο.

dorso
21/03/2020, 13:06
Αυτό που λείπει από αυτές τις γενικές τοποθετήσεις, είναι ότι δεν δίνουν "λύση".
Να κάνει υπομονή, να μαζέψει παραπάνω και... ποιό να πάρει αντίστοιχο;
Από ότι έχω καταλάβει δεν το νοιάζει να είναι αντίστοιχο(δηλαδή μονοκυλινδρο on-of)απλά πάει να πέσει στην φάκα του φθηνού...Ίσως κάνω κ λάθος..

DRAKONET
21/03/2020, 13:15
Παντως εχει μεταχειρια που ειδα φιλε μου σε κυκλοφορια ''οπτικα'' τουλαχιστον στην τιμη που θα σου παει να ''μαζεψεις'' αυτο που θες να παρεις !
Δεν ειναι αναγκη να το παρεις επειδη στο ''δινει''...γιατι δεν στο δινει τσαμπα !
Συν του οτι το αλλο το καβαλας αμεσως..και δεν περιμενεις ποτε θα ειναι ετοιμο !

doctor_john
21/03/2020, 13:19
Είτε μας αρέσει είτε όχι ΔΕΝ υπάρχει αντίστοιχο στα μεγάλα μονοκύλινδρα πλέον.
Τα λάστιχα του Sh μου είναι ακριβότερα από του xr μου το ίδιο και τα τακάκια το ίδιο και οι δισκόπλακες
(εκτός αν γουστάρετε oversize μαργαρίτες) το ίδιο ακόμα και το μπουζί και τα αλυσιδογράναζα συγκριτικά με τους ιμάντες.
και το σκούτερ έχει καπελώτα ενώ το xr απλά βίδα κόντρα παξιμάδι.
Δεν συζητάω για ηλεκτρονικές μαλακίες που μόλις χαλάσουν το ΠΕΤΑΣ το μπουρδέλο.

Μετά από τόσες σελίδες μια πραγματική βρισιά! σε παρακαλώ διατήρησε το επίπεδο της κουβέντας :lol:

telegonos
21/03/2020, 14:52
βλέπω ότι μεταξύ άλλων,αρκετοί αναφέρετε το πέρσοναλ τατς στα μαστορικά και ότι αυτό κόβει κόστος. σωστό φυσικά.
Δεν είδε κανείς σας ότι ο φίλος αναφέρει απο την αρχή ότι θα είναι η πρώτη του μηχανή;;; Υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο φρέσκος,να μπαίνει να ρωτάει ότι ρώτησε αλλά παρόλα αυτά να ξέρει να μαστορεύει κιόλας;;;
Δηλαδή μόνο για να πούμε τον καημό μας γράφουμε;

Ναι, υπάρχει περίπτωση να ξέρει, έμμεσα, μέσω του φίλου του, που έχει αναφέρει από το ποστ Νο33

Μοντέλο 1999....
77000 χιλιόμετρα...
Τις βασικές εργασίες μπορεί να τις κάνει φιλαράκι που πιάνουν τα χέρια του και ήταν παλιά μηχανικός...
Τα έξτρα φοβάμαι...
Επίσης δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η πλήρης ανακατασκευή αλλά να μπορώ να κινούμΑΙ με ασφάλεια

Ape1
21/03/2020, 15:53
Παιδιά μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση στην αγορά δυστυχώς δεν έχω το χρόνο ούτε ποστ να ανεβάσω....
Καταλήγω στο ότι θα πρέπει να πάω με το φιλαράκι να κάνουμε έναν έλεγχο και να βγάλουμε ένα αρχικό κοστολόγιο για τα απολύτως απαραίτητα (Αυτά που φαίνονται τουλάχιστον) και μετά να καταλήξω σε μια τιμή με τον πωλητή αν και εφόσον δεχτεί και αυτός χωρίς να αδικηθεί κάνεις...

telegonos
21/03/2020, 16:56
Don't listen to the naysayers, λεει ο Arnold Schwarzenegger.

Κάνε αυτό που θέλεις, φτιάξε το σωστό σχέδιο δράσης υπολογίζοντας τις δυνάμεις σου, και βάλε την προσπάθεια που χρειάζεται για να βγει σωστό.

Το παραπάνω ισχύει ότι και να αποφασίσεις, είτε να το πάρεις, είτε να μην το πάρεις.

o_gavros
21/03/2020, 17:09
ρε συ τηλεγονε, γίνεσαι μωρ'αδερφέ μου δύσκολος χωρίς να υπάρχει λόγος.
ποιοι naysers;;;

Αpe1 να είσαι σίγουρος ότι δεν τον αδικείς αν του πεις πως 700 είναι πολλά για κάτι που θέλει σίγουρα αρκετά μαζέματα,συνυπολογίζοντας και την ηλικία του. Εξάλλου παρατημένο το έχει.

angelnks
01/05/2020, 16:28
Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε σχετικα με μια μάσκα φαναριου dominator;όπως αυτήν στην φωτογραφία 417913 και που μπορώ να την βρω ;;και μετά την τοποθέτηση της με το καντράν τι γίνετε ;;συγνωνη αν είναι άκυρο το θέμα μου !!

fatsas35
02/05/2020, 16:24
Από την στιγμή που καίει λάδια κ θέλει όλα αυτά αλλά σίγουρα κ άλλα που αναφέρθηκαν από κάποια παιδιά εδώ ούτε για πλάκα δεν θα έμπλεκα..
Αν μπλέξεις όμως γνώμη μ μην δώσεις πάνω από 400 ευρω

bmwr1100gs
02/05/2020, 18:01
Καλησπέρα

Εάν μπορείς ανέβασε κάποιες φωτογραφίες, όταν βρεις χρόνο, οπότε δεν θα μιλάμε με υποθέσεις.