View Full Version : Αγορά nx650 dominator
Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμιτες...
Σε αναζήτηση της πρώτης μου μοτοσυκλέτας (είχα ανεβάσει πριν από λίγους μήνες σχετικό θέμα) βρήκα την μηχανή του τίτλου μέσω ενός συναδέλφου ο οποίος σκέφτεται να μου την πουλήσει.
Η μηχανή είναι σε ακινησία 2 χρόνια τώρα περίπου
Και θα ήθελα την βοήθειά σας για να βγάλω ένα σχετικό κόστος επισκευής ανταλλακτικών και στο περίπου εργατικά.
Έχουμε και λέμε λοιπόν....
Αλυσογραναζα....
Τακάκια και πίσω δίσκος σίγουρα ενδεχομένως και μπροστινος...
Λάδια φίλτρα και μπουζι...
Καθάρισμα και ρυθμισμα καρμπυρατερ και βαλβίδων...
Και τσιμουχακια βαλβίδων γιατί μου είπε ότι τσιμπάει από εκεί λαδάκι..
Και σίγουρα λάστιχα...
Αν ξεχνάω κάτι παρακαλώ να μου το αναφέρετε.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Kickstart
18/03/2020, 12:35
500-600 plus
panavour
18/03/2020, 12:39
500-600 plus
plus-plus
sapila racing
18/03/2020, 12:46
Σε αναζήτηση της πρώτης μου μοτοσυκλέτας (είχα ανεβάσει πριν από λίγους μήνες σχετικό θέμα) βρήκα την μηχανή του τίτλου μέσω ενός συναδέλφου ο οποίος σκέφτεται να μου την πουλήσει.
Και θα ήθελα την βοήθειά σας για να βγάλω ένα σχετικό κόστος επισκευής ανταλλακτικών και στο περίπου εργατικά.
Αλυσογραναζα....
Και σίγουρα λάστιχα...
Aυτά που έγραψες θα κοστίσουν τουλάχιστον 1000 Ευρω.
Μηπως να το ξανασκεφτείς?
Σίγουρα θέλει αλυσιδογράναζα, δισκοφρενα κλπ? Δεν επηρεάζονται απο την ακινησία αυτα.
Αν όντως θέλει τσιμουχάκια βαλβίδων για να μην τσιμπάει λάδι, ίσως θέλει κι ελατήρια εμβόλου.
Ανεβαίνει κι άλλο το κόστος!
o_gavros
18/03/2020, 12:54
για πολύ πλας όμως.
Αλυσογραναζα....μίνιμουμ ενα 150€
Τακάκια και πίσω δίσκος σίγουρα ενδεχομένως και μπροστινος... ~40-50€ τακακια πισω & ~ 80€ η δισκόπλακα (αν όχι περισσότερο). αν θελει και μπροστινη τότε +150
Λάδια φίλτρα και μπουζι... ~50 με ευνοϊκούς πάλι υπολογισμούς
Καθάρισμα και ρυθμισμα καρμπυρατερ και βαλβίδων... εδω,ότι πει και βρει ο μαστορας. λιγότερα απο 100€ δεν βλέπω να είναι.
Και τσιμουχακια βαλβίδων γιατί μου είπε ότι τσιμπάει από εκεί λαδάκι..παρομοίως λιγότερα απο 100€ δεν βλεπω να έρχεται.
Και σίγουρα λάστιχα... απο 200-300€
και σχεδόν σίγουρα όλο και κάποιο μαζεματάκι ακόμα θα χρειαστεί.ενα παλιό μηχανακι, που καθόταν και δυο χρόνια. νομίζω ότι χοντρικά κοιτάς προς το χιλιάρικο,γιατί εκτός απο τα βαριά, αμα μαζευτούν και κάμποσα ψιλά τότε ανεβαίνει το κόστος.
Πολύ τίμιο μηχανάκι,δεν σου λέω μην το παρεις.
Απλά ενδεικτικά σου δίνω κάποια κόστη για να ξέρεις που κινείσαι.
Μπαταρία επίσης...Σίγουρα πάνω από 600ε θα πάει το κουστούμι!
doctor_john
18/03/2020, 13:22
Κάνε την έρευνά σου να δείς πόσο πωλούνται σε καλή κατάσταση, διαμόρφωσε την τιμή με τον φίλο σου
και άν μπορείς πάρτο.
Είναι φοβερή μοτοσυκλέτα αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς.
Κάνε την έρευνά σου να δείς πόσο πωλούνται σε καλή κατάσταση, διαμόρφωσε την τιμή με τον φίλο σου
και άν μπορείς πάρτο.
Είναι φοβερή μοτοσυκλέτα αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς.
Συμφωνώ.
Είδα προχθές έξω από το Ντυνάν στο κιτρινοασπρογκρι λες και είχε βγει μόλις από το εργοστάσιο :eek:
Μοναδική παραφωνία η λιωμένη/ξεθωριασμένη μπαγκαζιέρα πίσω. Από εκεί συμπέρανα ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να του έκανε ριζική ανακαίνιση.
Αν είναι να γίνει έτσι σαν αυτό που είδα, την έκανα άνετα την κίνηση αφού είναι και από γνωστό.
Διαχρονικό μηχανάκι.
Όμορφη είναι η ρουφιανα αλλά το κόστος ανεβαίνει αρκετά, και δεν ξέρω αν θα θέλει και αυτός να τη δώσει πολύ χαμηλά η προτιμάει να την έχει στην άκρη και να την κοιτάει.
I-want-a-moto
18/03/2020, 14:30
Όμορφη είναι η ρουφιανα αλλά το κόστος ανεβαίνει αρκετά, και δεν ξέρω αν θα θέλει και αυτός να τη δώσει πολύ χαμηλά η προτιμάει να την έχει στην άκρη και να την κοιτάει.
Αυτό είναι το πρόβλημα γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις ότι δηλαδή θα "λείψει" σε αυτόν που θα την αποχωριστεί περισσότερο από "αξίζει" σε κάποιον που θέλει να τη φτιάξει ασχέτα που ο πρώτος δε πρόκειται να ασχοληθεί ποτέ. Η λογική λέει "θα ασχοληθώ ποτέ?" "οχι?" "πόσο πρέπει να τη δώσω για να αξίζει μετά για τον άλλο?" "πάρτη φίλε και μακάρι να τη φτιάξεις!" Αλλά η νοοτροπία μας γενικά είναι γτπ για αυτό καταλήγουν όλα για σίδερα... Βλέπεις έξω και με 100 ευρώ που λέει ο λόγος τσιμπάνε αμάξακια εδώ το κάθε χρέπι κάνει όσο 2 μηνιάτικα "γιατί έτσι φιλε τι τσαμπα θα το δωκω???"
george.S
18/03/2020, 14:43
Aυτά που έγραψες θα κοστίσουν τουλάχιστον 1000 Ευρω.
Σίγουρα παραπάνω χωρίς τις εργατοώρες τις δικές σου
:)
Από εκεί και πέρα αν σε φτιάχνει η φάση παρτο όσο φθηνότερα μπορείς και ξεκινα
alexandrosgs
18/03/2020, 18:48
Πράγματι το χιλιάρικο σχεδόν άμεσα συν ότι έρθει στο (κοντινό) μέλλον.
Ρε παιδιά έχουμε 2020!
Τι Dominator;;;;
Σεβάσου τα χρήματα που δίνεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις - ειδικά γι αυτούς που παίρνουν φθηνά μηχανάκια επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή - σκεφτείτε πόσες ώρες μέρες μήνες δουλέψατε για να κερδίσετε συτά τα χρήματα.
Για να τα πετάξεις σε ένα χρέπι 20 χρονών;;;
panavour
18/03/2020, 18:53
Αλυσογραναζα....
Και σίγουρα λάστιχα...
σου εχει πει ο φιλος σου ποσο στην πουλαει ,αν στην πουλησει?
doctor_john
18/03/2020, 19:16
Πράγματι το χιλιάρικο σχεδόν άμεσα συν ότι έρθει στο (κοντινό) μέλλον.
Ρε παιδιά έχουμε 2020!
Τι Dominator;;;;
Σεβάσου τα χρήματα που δίνεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις - ειδικά γι αυτούς που παίρνουν φθηνά μηχανάκια επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή - σκεφτείτε πόσες ώρες μέρες μήνες δουλέψατε για να κερδίσετε συτά τα χρήματα.
Για να τα πετάξεις σε ένα χρέπι 20 χρονών;;;
Δεν συμφωνώ μαζί σου και πιστεύω πως για να έχεις αυτή την άποψη δεν έχει νόημα να συζητήσουμε
για ποιούς τεχνικούς λόγους αλλά και σχεδιασμού.
Παρόλα αυτά όμως, η άποψη σου είναι σεβαστή αλλά δεν είναι πλήρης.
Τι προτείνεις στον φίλο αντί γι'αυτό;
alexis72
18/03/2020, 19:20
αν πιάνουν τα χέρια σου ... κ την φτιάξεις εσύ πάρτην ( αν στη δίνει γύρω στα 5-600 ευρώ το πολύ ...)
αν θα την πάς σε τίμιο μάστορα ....υπολόγισε στρογγυλά περίπου 1000-1200 ευρώ ακόμη κ αν πέσεις σε απατεώνα μάστορα ...κλάψτα ......(μιλάμε για γνήσια ανταλ/κά καινούργια κ οχι ιμιτασιόν η μεταχ/να ...)
πάντως ειναι καλό μοτο κ βλέπω κ αρκετά αλλά σπάνια στο δρόμο ...
Αν πραγματικά χρειάζεται όλα αυτά δείχνει πως μάλλον ο ιδιοκτήτης αμελούσε την συντήρηση και αλλαγή ακριβών αναλώσιμων μέχρι που την παράτησε για να μην διαλύσει εντελώς .
Μπορεί να εμφανιστούν και άλλα που δεν φαίνονται , κανένα ρουλεμανάκι,καμια φλάτζα εδώ,καμιά τσιμούχα εκεί κτλ.
Εκτός και αν θέλεις εσύ να τα αλλάξεις για να το φρεσκάρεις.
Στην πορεία βέβαια θα έχεις ένα σχετικά αξιόπιστο μηχανάκι αλλά δεν ξέρω πόσο αξίζει να μπεις σε όλη αυτή την ιστορία-ταλαιπωρία ενώ μπορείς να βρεις ένα ψευδεντούρο με αυτά τα χρήματα που δεν θα θέλει άμεσα τα περισσότερα από αυτά .
τετοια μηχανακια ειναι πολυ καλα και αθανατα
απαραιτητη προυποθεση ομως ειναι να εχει κανεις τις γνωσεις τον χωρο και τα εργαλεια να το μαζεψει μονος του αλλιως σε μαστορα δεν αξιζει
αν καποιος δεν ξερει η δεν θελει να ασχοληθει καλο ειναι να ψαξει κατι πιο ετοιμοπολεμο στα λεφτα του ακομα κι αν ειναι μικροτερο
Είναι ένα παλιό μηχακι που έτσι όπως τα λες θα χρειαστεί κάνα 1000€ κ εύκολα μπορεί να φτάσει κ 1500€ κ πολύ πιθανόν να τρέχεις στους μαστόρους για πολύ καιρό μέχρι να το φέρεις σε μια νορμάλ κατάσταση,αν είναι να στο χαρίσει ίσως αξίζει,αλλά δεν νομίζω να αξίζει να το αγοράσεις κ να ρίξεις κ τόσο χρήμα για ένα παλιό μηχανάκι,δώσε 2000€ κ θα βρεις κάτι αντίστοιχο σε καλή κατάσταση κ θα γλιτώσεις κ τα τρεξίματα...το φθηνό είναι ακριβό λένε στο χωριό μου..
doctor_john
18/03/2020, 21:28
μηπως να του δώσει και ενα 500αρικο ως αναγνώριση της κακής του συμπεριφοράς τα προηγούμενα χρόνια;
alexandrosgs
18/03/2020, 21:35
Δεν συμφωνώ μαζί σου και πιστεύω πως για να έχεις αυτή την άποψη δεν έχει νόημα να συζητήσουμε
για ποιούς τεχνικούς λόγους αλλά και σχεδιασμού.
Παρόλα αυτά όμως, η άποψη σου είναι σεβαστή αλλά δεν είναι πλήρης.
Τι προτείνεις στον φίλο αντί γι'αυτό;
Η φτήνια τρώει τον παρά δυστυχώς και αυτό ισχύει παντού, όχι μόνο στα μηχανάκια.
Άλλο value for money και άλλο παίρνω κάτι για ανακύκλωση και δίνω ένα σκασμό λεφτα που βγαίνουν δύσκολα πλέον ( και ακόμη πιο δύσκολα από ότι φαίνεται στο προσεχές μέλλον) για να το κάνω να τσουλάει.
Τα μηχανάκια 20 χρονών είναι στη συντρηπτική τους πλειοψηφία για την πρέσα.
Τι να κάνουμε...
Εγώ θα πρότεινα στον φίλο να κάνει κουράγιο, να μαζέψει κατιτις παραπάνω και να αγοράσει κάτι πιο σύγχρονο για να κάνει τη δουλειά του.
Όχι ας πούμε vstrom του 2005 4000 ευρώ με ΜΟΝΟ 35.000χλμ
Σεβαστές όλες οι απόψεις παιδιά και σας ευχαριστώ και πάλι.
Το μηχανάκι το συζητήσαμε για ένα ποσό της τάξης των 700 ευρώ δεδομένου ότι θα χρειαστεί αρκετά χρήματα και χρόνο για να ετοιμαστεί.
Και επειδή έχω και εγώ προβληματιστεί για όλα όσα αναφέρετε παραπάνω, γι'αυτό είπα να ρωτήσω εδώ μέσα μήπως ξεμπερδευτω και εγώ
Αυθαίρετη η άποψη σου πως οι μοτοσυκλέτες 20+ χρόνων είναι για πέταμα, πολλοί εδώ μέσα έχουν τέτοιες και δουλεύουν κανονικά.
μηπως να του δώσει και ενα 500αρικο ως αναγνώριση της κακής του συμπεριφοράς τα προηγούμενα χρόνια;
Εγώ προσωπικά δεν θα ασχολουμουν ούτε τζάμπα να μου το δίναν..από την εμπειρία μου κ από αυτά που βλέπω όσοι πήραν φθηνά το έχουν μετανιώσει, έχουν χάσει μέρες στους μαστόρους κ τους έχει στοιχίσει πολύ πιο ακριβά από το αντίστοιχο ακριβότερο μεταχειρισμένο.. εκτός αν το παιδί για κάποιο λόγο έχει κόλλημα με το συγκεκριμένο κ θέλει να το κάνει ανακατασκευή..τώρα εσύ σαν άσχετος οφείλεις να ειρωνευτεις..
doctor_john
18/03/2020, 22:08
Δεν μπορούμε να γενικεύουμε μπροστά στο συγκεκριμένο.
Η κατασκευή του είναι πολύ καλή, είναι απλό, επισκευάσιμο σε όλα, έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά μοντέλα ο κινητήρας..
Δεν έχει καμία σχέση με vstrom όσον αφορά κόστη συντήρισης - επισκευής.
Όσο και να μην συμφωνώ με τα 1500ε που κατέληξαν μερικοί πως θα κοστίσει, θεωρώ ότι αξίζει μέχρι και 2500ε
αν κάποιος θέλει να το ανακατασκευάσει.
Οι μόνοι ανασταλτικοί παράγοντες είναι α) να μην του αρέσει, β) να μην εχει ασχοληθεί ποτέ με την μοτοσυκλέτα, αγνοώντας βασικές λειτουργίες.
Σίγουρα δεν αναφέρομαι σε κάτι που απλά "θα τσουλάει", αναφέρομαι σε μια μοτο που θα αποδίδει πάνω από το 90%
σε σχέση με ότι απέδιδε καινούρια.
Σε γενικές γραμμές όταν κάνεις τέτοιες αγορές καλό είναι να πιάνουν και λίγο τα χέρια σου. Αν δε ξέρεις να αλλάξεις ούτε μπουζί ή να τοποθετήσεις μόνος σου ένα φλας (αν λέω) είναι μεγάλη απόφαση. Δυστυχώς και οι επαγγελματίες όταν έχουν χρέπια μπροστά τους σπάνια ασχολούνται υπεύθυνα. Πρέπει να μπορείς να το φέρεις έστω οπτικά σε μια Χ κατάσταση και μετά το πας βήμα-βήμα. Είναι υπέροχο συναίσθημα να επαναφέρεις μια μοτοσυκλέτα που την έχει φάει η μαρμάγκα αλλά αν το κάνεις μέσω συνεργείων θα τσούξει. Μεταξύ άλλων θα χρειαστούν σέρβις και οι αναρτήσεις και μάλλον αντικατάσταση οι τσιμούχες τους.
Η μηχανή αυτή είναι πολύ καλή. Πιστεύω θα μπει να σου γράψει πιο υπεύθυνα και ο Λευκάδιος που είχε και την ξέρει πολύ καλά και από μέσα, ασχολείται συνήθως μόνος του.
doctor_john
18/03/2020, 22:14
Εγώ προσωπικά δεν θα ασχολουμουν ούτε τζάμπα να μου το δίναν..από την εμπειρία μου κ από αυτά που βλέπω όσοι πήραν φθηνά το έχουν μετανιώσει, έχουν χάσει μέρες στους μαστόρους κ τους έχει στοιχίσει πολύ πιο ακριβά από το αντίστοιχο ακριβότερο μεταχειρισμένο.. εκτός αν το παιδί για κάποιο λόγο έχει κόλλημα με το συγκεκριμένο κ θέλει να το κάνει ανακατασκευή..τώρα εσύ σαν άσχετος οφείλεις να ειρωνευτεις..
Με γνωρίζεις φίλε μου και έχεις και το επίπεδο να με κρίνεις; :lol:
Με γνωρίζεις φίλε μου και έχεις και το επίπεδο να με κρίνεις; :lol:
Δεν σε γνωρίζω απλά έπεσα στο επίπεδο σου..
arisrodolivos
18/03/2020, 22:23
Τι μοντέλο το dominator;; Είναι το ιταλικό η το japan;
stefanos
18/03/2020, 22:36
Κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια.
Τσιμουχάκια δισκόπλακες λάδια μπουζί λάστιχα αλυσιδογράναζα κλπ είναι πολύ απλά πράγματα για κάποιον που με ασχολείται
και έχει 400 ευρώ, ή πολλές επισκέψεις σε συνεργείο για κάποιον άλλο που δεν θα του φτάσει το χιλιάρικο.
Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστούν σίγουρα αρκετά παραπάνω για να γίνει σωστό λειτουργικά το μηχανάκι
εκτός εάν μιλάμε για πολύ λίγα χιλιόμετρα.
alexis72
18/03/2020, 22:37
Σεβαστές όλες οι απόψεις παιδιά και σας ευχαριστώ και πάλι.
Το μηχανάκι το συζητήσαμε για ένα ποσό της τάξης των 700 ευρώ δεδομένου ότι θα χρειαστεί αρκετά χρήματα και χρόνο για να ετοιμαστεί.
Και επειδή έχω και εγώ προβληματιστεί για όλα όσα αναφέρετε παραπάνω, γι'αυτό είπα να ρωτήσω εδώ μέσα μήπως ξεμπερδευτω και εγώ
μήν δώσεις παραπάνω απο 500 ευρώ με τίποτα...
σού δίνει μήπως κ τίποτα ανταλλακτικά ? σίγουρα θα εχει σκουριές ,μπές στο marketplace facebook ,και πάρε μιά ιδέα απο τιμές ...
εχουν πέσει πολύ οι τιμές σε παλιά μηχανάκια σαν κ αυτό κ σε πολύ καλύτερη κατάσταση...τουλάχιστον εμφανισιακά ....τα χέρια σου πιάνουν εστω κ λίγο η καθόλου ?
Ως μηχανή είναι εξαιρετική και εγώ θα έλεγα ότι και 2.000 ευρώ να σου φτάσει το συνολικό κόστος αγοράς και μαζέματος αξίζει ΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ!
ΟΜΩΣ...
Εκτός από αυτά που ανέφερες, λογικά θα έχει κι άλλα θέματα που θα σου βγαίνουν όλη την ώρα!
Τι μπορώ να σκεφτώ;
Σκουριές, ειδικά στο εσωτερικό του ρεζερβουάρ...
... ηλεκτρονική/ανορθωτής (αυτά τα λέω με βάση την Transalp 600 που είχα πάρει εγώ, δεν ξέρω πώς ακριβώς είναι το Dominator... όμως στη δική μου Transalp o προηγούμενος, σωστός γενικά πρέπει να πω ιδιοκτήτης είχε βάλει κινέζικο ανορθωτή και κάποια στιγμή τα έφτυσε... και μετά κι εγώ το ίδιο έκανα διότι ο γνήσιος ήταν πανάκριβος)...
... διαρροή λαδιών από "κάπου" - το αντιμετώπισα στην Transalp. Δεν ήταν κάτι επικίνδυνο αλλά ήταν καρασπαστικό να το βλέπεις... Και ψιλοακριβό όταν το έφτιαξα...
... ενδεχομένως κάποιο ελαφρύ χτύπημα ή γρατζουνιά που θα την προσέξεις ΜΕΤΑ και θα σπαστείς...
... πρόβλημα με τίποτα καλώδια που έχουν... ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους...
... σέρβις αναρτήσεων!
Και δεν ξέρω τι άλλο! ΚΑΛΑ, ΑΝ ΚΑΙΕΙ ΛΑΔΙΑ, ΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Ενδεχομένως... να μη συμβεί τίποτα απ' όλα αυτά αλλά σε μια παλιά μοτοσυκλέτα πιθανόν να συμβούν κάποια από τα παραπάνω ή κάτι άλλο.
Επίσης... υπάρχουν γενικά ανταλλακτικά; Διότι σε παλιά (τόσο παλιά) Honda δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις, τουλάχιστον από την αντιπροσωπεία.
Α και είναι της αντιπροσωπείας η μηχανή για να σε καλύψει αν χρειαστεί (αν και έτσι όπως καλύπτει μην πω καμιά κουβέντα) ή είναι παραεισαγωγής;
Σοβαρευτείτε λίγο τι προτείνετε στο άνθρωπο να πάρει..Από τα λεγόμενα του δεν φαίνεται να πιάνουν τα χέρια του..Η ιστορία γνωστή,το παίρνει,αλλάζει δέκα μαστόρους μέχρι να λειτουργήσει σωστά κ αν λειτουργείσει γιατί δύσκολα θα βρεις μάστορα να ασχοληθεί σοβαρά με μια τόσο παλιά μηχανή ,του έχει κοστίσει ο κούκος αηδόνι κ όλο κ κάτι θα ζητήσει πάλι κ από την ξενερα το πουλάει κοψοχρονια να το ξεφορτωθεί..Κ για να καίει λάδια μπορεί να θέλει κ τίποτα άλλο κ όχι μόνο τσιμουχακια,θα θέλει κ κανά κιτ επισκευεις στο καρμπυρατέρ, κ κάνα σέρβις στις αναρτήσεις κ γενικά θα θέλει πολλά για να κυκλοφορήσει με ασφάλεια..
Μοντέλο 1999....
77000 χιλιόμετρα...
Τις βασικές εργασίες μπορεί να τις κάνει φιλαράκι που πιάνουν τα χέρια του και ήταν παλιά μηχανικός...
Τα έξτρα φοβάμαι...
Επίσης δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η πλήρης ανακατασκευή αλλά να μπορώ να κινούμε με ασφάλεια
Μοντέλο 1999....
77000 χιλιόμετρα...
Τις βασικές εργασίες μπορεί να τις κάνει φιλαράκι που πιάνουν τα χέρια του και ήταν παλιά μηχανικός...
Τα έξτρα φοβάμαι...
Επίσης δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η πλήρης ανακατασκευή αλλά να μπορώ να κινούμε με ασφάλεια
Εφόσον ν γλυτώνεις τα εργατικά προχωράς σε πλήρη ανακατασκευή υποχρεωτικά και μετά από 2 χρόνια ακινησίας/ Αν θέλεις να είσαι κινείσαι με ασφάλεια πρέπει να ελεγχθούντα πάντα όλα !
Δεν απαντας πλήρως στην ερώτηση τι θές να κάνεις με αυτο το μηχανάκι;
Λές να κινούμε με ασφάλεια, πόσα χλμ την μέρα;
Όλα τα παλία έχουν ένα κόστος που μετά απο κάποια χλμ χρήσης ανεβαίνει και είναι πιο έξυπνο και συμφέρον να δώσεις κάτι παραπάνω και να αγοράσεις κάτι πιο σύγχρονο.
Αρχικά δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μαζί, σίγουρα ένας μάστορας θα σου πάρει λιγότερα αν πάς μια φορά αλλά εσύ μπορεί οικονομικά να μην αντέχεις.
Αν μπορείτε να μαζέψετε μόνοι σας αυτά που θα χρειαστούνε άμεσα λάδια μπουζί φίλτρα υγρά μπαταρία. Μετά αρχίζεις και κυκλοφορείς και βλέπεις.
Ελαστικά.
Καθάρισμα καρμπυρατέρ αν χρειάζεται γιατί τις περισσότερες φορές πρόβλημα δημιουργεί παρά λύνει πιστεύω με ένα σπρεί καθαρισμου θα είσαι μια χαρά για τα χλμ του. ρύθμιση βαλβιδών
Σε δευτερη φάση αλυσιδογράναζα , μετά τακάκια δισκόπλακα.
Έχεις κρατήσει και στοιχεία για το πόσο λάδι καίει, ίσως έχεις δεί και απο που τα καίει τσιμουχάκια η ελατήρια και βλέπεις τι κάνεις για αυτό το θέμα που είναι το κόστος αρκετό.
Θα χρειαστείς και σέρβις μπροστινού και πιθανόν και πίσω ανάρτησης αλλά όλα αυτα μπορούν να περιμενουν.
Πάμε τώρα στην αγορά ενός με 4 η 8 χιλιάδες ευρώ Νομίζεις οτι δεν θα χρειάστει το 500 αρικό αν όχι άμεσα μέσα στου πρώτους μήνες.
Τα περισσότερα μεταχειρισμένα χρειάζονται άμεσα λάδια φίλτρα υγρά και στους πρώτους μήνες αλυσιδογράναζα και ελαστικά. Λίγοι πουλάνε μηχανάκια που δέν θα χρειάστουν αυτά οπότε δεν διαφέρουν και πολύ αυτά τα χρήματα.
Kickstart
19/03/2020, 08:12
Σε γενικές γραμμές όταν κάνεις τέτοιες αγορές καλό είναι να πιάνουν και λίγο τα χέρια σου. Αν δε ξέρεις να αλλάξεις ούτε μπουζί ή να τοποθετήσεις μόνος σου ένα φλας (αν λέω) είναι μεγάλη απόφαση. Δυστυχώς και οι επαγγελματίες όταν έχουν χρέπια μπροστά τους σπάνια ασχολούνται υπεύθυνα. Πρέπει να μπορείς να το φέρεις έστω οπτικά σε μια Χ κατάσταση και μετά το πας βήμα-βήμα. Είναι υπέροχο συναίσθημα να επαναφέρεις μια μοτοσυκλέτα που την έχει φάει η μαρμάγκα αλλά αν το κάνεις μέσω συνεργείων θα τσούξει. Μεταξύ άλλων θα χρειαστούν σέρβις και οι αναρτήσεις και μάλλον αντικατάσταση οι τσιμούχες τους.
αυτο εννοουσα εχθες μιλωντας για 500-600 plus..
να βάλει και λίγο χέρι μόνος του...ας πούμε δισκόπλακες, τακάκια, αλυσιδογραναζα και ακόμα και λάστιχα, δεν ειναι κάτι εξωφρενικά δύσκολο να το κάνεις μόνος σου αρκεί να υπάρχουν μερικά σωστά εργαλεία, ο κατάλληλος χώρος, καλή παρέα και αρκετή υπομονή..
καρμπ, βαλβίδες κτλ ας πας σε μάστορα αρκεί να ειναι εμπιστοσύνης (λέμε τώρα) να γίνει η δουλειά σου...οπότε σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρεις στο πρώτο ποστ αν αυτά ειναι μόνο που απαιτούνται για να γίνει αξιόμαχο δεν καταλαβαίνω γιατί να ξεφύγει σε λεφτά η υπόθεση εφόσον το γουστάρεις το προτζεκτ...(παραπάνω γράφτηκε ακόμα και για 1500 ευρώ, ε κάπου όπα ρε αδέρφια)
στην τελική άμα θες καινούργιο παίρνεις καινούργιο...
αμα ολοένα προσθέτεις στην ιστορία αυτή απαιτήσεις στο τέλος θα καταλήξεις να βάφεις σκελετούς και να περιμένεις από το μπεη ολόκληρο κουστούμι και αναρτήσεις να το κάνεις όπως βγήκε από το εργοστάσιο...
συμπέρασμα:
βάλε προσωπική δουλίτσα αν αντέχεις και το κατέχεις και θα γλυτώσεις πολλά λ7.
alexis72
19/03/2020, 08:50
αν σού αρέσει αυτό το στύλ μηχανής ,εγώ θα σού πρότεινα το KLE 500 ,βλέπω στο car.gr τα βρίσκεις απο 1000 ευρώ + ,
πολύ τίμια μοτο ,το εχει πολύ φίλος μου ταχυδρόμος στην επαρχία ,κάνει περίπου 100 χλμ καθημερινά τα οποία τα πιο πολλά ειναι σε κακή ασφαλτο αλλά κ χάλια χωματόδρομους (πηγαίνει σε χωριά αλληλογραφία -λογαριασμούς - φάρμακα κλπ ) το εχει 6 χρόνια εντελώς απροβλημάτιστο ,το ειχε αγοράσει 1200 ευρω ,με ολοκαίνουργα λάστιχα-σαμπρέλες-νέα φρένα-αλυσιδογράναζα κ μέχρι στιγμής δεν το εχει μετανιώσει ποτέ (και μιλάμε για ατομο που δεν ασχολείται πολύ με τα service τού kle ,μόνο λάδια κ φίλτρο λαδιού + μπουζί αλλάζει τακτικά )
τα βάζεις κάτω κ βλέπεις αν σε συμφέρει η αγορά τού NX650 ...κ αν θέλεις να το πάρεις πέρνα απο μιά honda κ ρώτα αν υπάρχουν αντ/κά για αυτό το μοτο κ σε τι τιμές ...
alexis72
19/03/2020, 09:04
εριξα και μία ματιά στο car.gr και βλέπω τιμές απο 1.000 ευρώ ,τα οποία τα βλέπω σε πολύ αξιοπρεπή εμφάνιση τουλάχιστον με πρόσφατο service ,
χωρίς να θέλουν να ρίξεις αμεσα λεφτά ,για κύταξέ τα κ αυτά...αν θέλεις μόνο NX650...
nikosmec
19/03/2020, 09:50
Μοντέλο 1999....
77000 χιλιόμετρα...
Τα έξτρα φοβάμαι...
Όταν λες βασικές εργασίες φαντάζομαι λάδια, φίλτρα, μπουζί, τακάκια, δισκόπλακες, αλυσογράναζα, μπαταρία και λάστιχα, αυτά χωρίς την εργασία φτάνουν χαλαρά τα 650-700€ μην πω και παραπάνω. Επειδή όμως και αυτά θέλουν την ταλαιπωρία τους να γίνουν φαντάζομαι κάτι θα δώσεις στον φίλο σου. Πάμε στα υπόλοιπα, σέρβις αναρτήσεων το πιρούνι θα χρειαστεί σίγουρα τσιμούχες λάδια γιατί αν αρχίσει να χάνει μπορεί να γίνει επικίνδυνο να πάνε λάδια στα τακάκια, 100 € εκεί λοιπόν χαλαρά. Αφού θα βγάλεις πιρούνι δεν θα χρειαστείς και ρουλεμάν τιμονιού 77000 χλμ είναι αυτά, κόστος ανταλλακτικού γύρω στα 50€. Καρμπυρατέρ, μπορεί να βάλεις βενζίνη και να δουλέψει όμως για να δουλέψει σωστά θα χρειαστεί σέρβις, κόστος 100€ εύκολα που μπορεί να εκτοξευτεί αν χρειάζεται ανταλλακτικά, κιτ επισκευής, λαστιχένια εισαγωγή (δεν ξέρω αν έχει το συγκεκριμένο) κλπ. Πάμε στο κινητήρα, έχει 77000 χλμ και λες καίει λάδια, για τσιμουχάκια καταρχήν βγαίνει κεφαλή άρα εκτός από τσιμουχάκια θα τρίψεις βαλβίδες, αφού θα βγει θα τσεκάρεις ελατήρια και ίσως χρειάζονται αλλαγή, αφού θα φτάσεις μέχρι εκεί θα αλλάξεις και καδένα μιας και τα χιλιόμετρα δεν είναι λίγα και αυτή η δουλειά μια φορά γίνεται. Με αυτά και με κείνα δεν θα χρειαστεί και δισκάκια; αν όχι άμεσα σύντομα. Βάλε και οτιδήποτε χαζοαλλαγές που μπορεί να χρειαστεί που όμως ανεβάζουν το κόστος, ρουλεμάν διάφορα, καμιά τσιμούχα, καρβουνάκια μίζας κλπ. Όπως βλέπεις όταν θες να έχεις ένα όχημα λειτουργικό είναι είναι πολλά αυτά που μπορεί να χρειαστούν φτιάξιμο, ειδικά για ένα όχημα παρατημένο αυξάνεται η πιθανότητα να αστοχήσουν διάφορα εξαρτήματα που ναι μεν δεν είναι και καμιά σοβαρή ζημιά αλλά έχουν το κόστος τους, ειδικά στα χιλιόμετρα που έχει εγώ αυτά θα τα έβαζα στις τυπικές ανάγκες συντήρησης ακόμα και για λειτουργικό μηχανάκι.
Φυσικά υπάρχει η περίπτωση να κάνεις μόνο τα πρώτα να βάλεις βενζίνη και να λειτουργήσει αλλά αυτά δεν νομίζω να τα αποφύγεις ακόμα και αν δεν βγουν με το καλημέρα.
Παιδιά νομίζω ότι ορισμένα παραδείγματα που μου δίνετε χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανένα είναι λίγο υπερβολικά.
Το μηχανάκι θα χρησιμοποιηθεί για μικρές βόλτες εκτός πόλης και για διαδρομές Όχι μεγαλύτερες των 50-60 χιλιομέτρων.
Αν δεν βγάλει κάτι άλλο αμεσα θεωρώ πως με αυτά θα μπορεί να κινηθεί άνετα γι'αυτό που το θέλω.
Και αυτό ισχύει πιστεύω για οτιδήποτε αγοράσω τελικά, γιατί αυτά είναι τα πρώτα που κοιτάς σε ένα μεταχειρισμένο.
Παιδιά νομίζω ότι ορισμένα παραδείγματα που μου δίνετε χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανένα είναι λίγο υπερβολικά.
Το μηχανάκι θα χρησιμοποιηθεί για μικρές βόλτες εκτός πόλης και για διαδρομές Όχι μεγαλύτερες των 50-60 χιλιομέτρων.
Αν δεν βγάλει κάτι άλλο αμεσα θεωρώ πως με αυτά θα μπορεί να κινηθεί άνετα γι'αυτό που το θέλω.
Και αυτό ισχύει πιστεύω για οτιδήποτε αγοράσω τελικά, γιατί αυτά είναι τα πρώτα που κοιτάς σε ένα μεταχειρισμένο.
Πάντως η Transalp 600 που είχα πάρει εγώ, ήταν επίσης του 1999, με περίπου τα ίδια χιλιόμετρα και τη χρησιμοποιούσα έτσι όπως σκέπτεσαι να το χρησιμοποιήσεις κι εσύ.
Βέβαια, αν δεν είσαι τελειομανής, τη δουλειά σου την κάνεις - ο λόγος που την πούλησα δεν ήταν τόσο αυτά που έβγαζε, αν και ήταν σπαστικά, ήταν ότι έκαιγε περισσότερο από αυτοκίνητο!
Ο μόνος τρόπος να κρατηθεί μέχρι νεωτέρας το κόστος χαμηλά είναι να μην ανοίξεις μοτέρ και να παρακολουθείς την κατανάλωση λαδιού συμπληρώνοντας.
Αν κατάλαβα καλά θα αγοράσεις ένα σβηστό για καιρό μηχανάκι ,πόσα λεφτά νομίζεις ότι αξίζει ένα τέτοιο όχημα ?
doctor_john
19/03/2020, 11:11
Ας το δεί ο μηχανικός σου να σου πεί την γνώμη του και βλέπεις.
Υποθέτω σε αυτή τη φάση πως σου αρέσει και πως η άμεση και οικονομική λύση δεν είναι πρώτη προτεραιότητα σου.
Η οικονομία του θα είναι σε βάθος χρόνου. Αν δεν σου αρέσει όμως δεν έχει νόημα.
Κράτα μας ενήμερους αν θέλεις γιατί έχει ενδιαφέρον.
έχε και το service manual του πρώτου εύκαιρο για αναφορά.
https://www.slideshare.net/cipi505/honda-nx-650-dominator-service-manual
Υπάρχει και απο Haynes - Clyme του ΧR650L που έχει το ίδιο μοτέρ
https://haynes.com/en-us/honda-motorcycle/xr650l/1993-2019
telegonos
19/03/2020, 11:52
Για τέτοια χρήση, μπορείς -έστω για αρχή- να μην ασχοληθείς με άνοιγμα μοτέρ, και απλά να παρακολουθείς την κατανάλωση λαδιού και να συμπληρώνεις.
Μέχρι ενός σημείου, ζεις με την κατανάλωση λαδιού, δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Επίσης για τόσο μικρή χρήση που περιγράφεις, κάποιες εργασίες service π.χ. ρύθμιση βαλβίδων, δεν είναι ανάγκη να τις κάνεις άμεσα, τις κάνεις και λίγο αργότερα, και ''πλαταίνει'' έτσι σε βάθος χρόνου το κόστος.
Αν είναι να κάνετε δουλειές μόνοι σας, πέφτει πολύ το κόστος. Κάποιες τιμές που γράφτηκαν εδώ μέσα, είναι εκτός τόπου και χρόνου προς τα πάνω. Αν θες να δεις κάποιες τιμές στην πραγματικότητα, καλό online για τιμές έχει αυτός εδώ (http://www.alexopoulos.gr/Default.aspx) (δεν το βάζω για διαφήμιση, ούτε έχω παρτίδες ή κάποια σχέση, απλά βολεύει το online του). Διάλεξε στην σύνθετη αναζήτηση , τύπος Μοτο , μάρκα Honda, κυβισμός 650, μοντέλο Dominator 650 1997-2001 και πάτα ΟΚ και θα σου βγάλει ότι αναλώσιμα για αυτό. Δες ας πούμε πόσο έχει τα αλυσιδογράναζα. θα χαρείς το πόσο φτηνότερα είναι στην πραγματικότητα από τις τιμές που γράφτηκαν εδώ μέσα.
Εγώ σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, κάνω συμφωνία με τον πωλητή, ότι θα του δώσω μια μικρή προκαταβολή, θα το μεταφέρω σε νόμιμο συνεργείο, θα κάνουμε εκεί ότι χρειάζεται να πάρει μπροστά, και ΑΦΟΥ το ακούσουμε να δουλεύει και ΔΕΝ έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ΤΟΤΕ θα το πάρω. Προκαταβολικά, χωρίς να το έχω ακούσει να δουλεύει, ΔΕΝ αγοράζω.
Θα σου συνιστούσα εφόσον δεν ξέρεις καλά τον πωλητή και δεν ξέρεις την ιστορία του μοτό, να κάνεις το ίδιο. Μην πάρεις, αν δεν το ακούσεις να δουλεύει. Φαντάζεσαι να το πάρεις και να έχει ας πούμε κολλημένο το μοτέρ;
Από την εμπειρία μου θα σου πω, τα πιο δύσκολα και κοστοβόρα πράγματα, δεν είναι να έχει κάποιο θέμα το μοτέρ ή μηχανικά μέρη. Εϊναι να λείπουν πλαστικά και γενικότερα πράγματα από το ''κουστούμι''. Αγορές τέτοιων πραγμάτων που λείπουνε, και βαψίματα, κοστίζουν περισσότερο από το να αλλάξεις ολόκληρο μοτέρ. Να στο πω κι αλλοιώς, μεταξύ μοτό που δεν έχει μοτέρ αλλά έχει όλο το κουστούμι της καλό, και μοτό που δεν έχει πλαστικά και φέρινγκ κι ας είναι τέλεια μηχανικά, προτιμώ την πρώτη.
Αυτά.
Για τέτοια χρήση, μπορείς -έστω για αρχή- να μην ασχοληθείς με άνοιγμα μοτέρ, και απλά να παρακολουθείς την κατανάλωση λαδιού και να συμπληρώνεις.
Μέχρι ενός σημείου, ζεις με την κατανάλωση λαδιού, δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Επίσης για τόσο μικρή χρήση που περιγράφεις, κάποιες εργασίες service π.χ. ρύθμιση βαλβίδων, δεν είναι ανάγκη να τις κάνεις άμεσα, τις κάνεις και λίγο αργότερα, και ''πλαταίνει'' έτσι σε βάθος χρόνου το κόστος.
Αν είναι να κάνετε δουλειές μόνοι σας, πέφτει πολύ το κόστος. Κάποιες τιμές που γράφτηκαν εδώ μέσα, είναι εκτός τόπου και χρόνου προς τα πάνω. Αν θες να δεις κάποιες τιμές στην πραγματικότητα, καλό online για τιμές έχει αυτός εδώ (http://www.alexopoulos.gr/Default.aspx) (δεν το βάζω για διαφήμιση, ούτε έχω παρτίδες ή κάποια σχέση, απλά βολεύει το online του). Διάλεξε στην σύνθετη αναζήτηση , τύπος Μοτο , μάρκα Honda, κυβισμός 650, μοντέλο Dominator 650 1997-2001 και πάτα ΟΚ και θα σου βγάλει ότι αναλώσιμα για αυτό. Δες ας πούμε πόσο έχει τα αλυσιδογράναζα. θα χαρείς το πόσο φτηνότερα είναι στην πραγματικότητα από τις τιμές που γράφτηκαν εδώ μέσα.
Εγώ σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, κάνω συμφωνία με τον πωλητή, ότι θα του δώσω μια μικρή προκαταβολή, θα το μεταφέρω σε νόμιμο συνεργείο, θα κάνουμε εκεί ότι χρειάζεται να πάρει μπροστά, και ΑΦΟΥ το ακούσουμε να δουλεύει και ΔΕΝ έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ΤΟΤΕ θα το πάρω. Προκαταβολικά, χωρίς να το έχω ακούσει να δουλεύει, ΔΕΝ αγοράζω.
Θα σου συνιστούσα εφόσον δεν ξέρεις καλά τον πωλητή και δεν ξέρεις την ιστορία του μοτό, να κάνεις το ίδιο. Μην πάρεις, αν δεν το ακούσεις να δουλεύει. Φαντάζεσαι να το πάρεις και να έχει ας πούμε κολλημένο το μοτέρ;
Από την εμπειρία μου θα σου πω, τα πιο δύσκολα και κοστοβόρα πράγματα, δεν είναι να έχει κάποιο θέμα το μοτέρ ή μηχανικά μέρη. Εϊναι να λείπουν πλαστικά και γενικότερα πράγματα από το ''κουστούμι''. Αγορές τέτοιων πραγμάτων που λείπουνε, και βαψίματα, κοστίζουν περισσότερο από το να αλλάξεις ολόκληρο μοτέρ. Να στο πω κι αλλοιώς, μεταξύ μοτό που δεν έχει μοτέρ αλλά έχει όλο το κουστούμι της καλό, και μοτό που δεν έχει πλαστικά και φέρινγκ κι ας είναι τέλεια μηχανικά, προτιμώ την πρώτη.
Αυτά.
Μην το γενικεύεις ρε το ζύγι μοτέρ-κουστούμι γιατί :cry:
telegonos
19/03/2020, 13:19
Μην το γενικεύεις ρε το ζύγι μοτέρ-κουστούμι γιατί :cry:
Δεν το γενικεύω αλλά ας πούμε για παράδειγμα με αυτό εδώ (http://forcev4.blogspot.com/2016/05/baby-firerblade-cbr400rr-nc29.html)
416189
όταν έφτασε η ώρα να φτιάξω τα πλαστικά, κόλλωσα-βαρέθηκα-απελπίστηκα και το πούλησα. Όχι στο μοτέρ και τα μηχανικά, που τα πήγα όλα αέρα.
Και όπως ξέρεις, και το VFR750F μέσα σε 2 μήνες ήταν μάχιμο, στα εμφανισιακά έχει μείνει σαπίδι εδώ και 2 χρόνια.
Κάνε αυτά που έχεις να κάνεις και τα επόμενα άμεσα θα σκάσουν στην πρώτη βόλτα.50 με 60 χλμ εκτός πόλης?:uplate: ΟΚ... Αναρτήσεις φρένα που είναι βασικά δεν θα γίνουν? Κάνε και μια ασφάλεια με οδική βοήθεια .:pΚαι δεν μιλάμε για μεταχειρισμένο απλώς ,αλλά για ακίνητο μεταχειρισμένο 20ετίας
Δεν νομίζω να είναι τίποτα υπερβολικό από αυτά που αναφέρθηκαν,απλά ο καθένας θέτει διαφορετικά στάνταρ για την ασφάλεια του,ας πούμε φρενα, λάστιχα,αναρτήσεις κ αλυσιδογραναζα για εμένα είναι βασικό κ δεν θα έβαζα ότι φθηνότερο υπάρχει με μέτρια πράγματα κ προσωπική εργασία θες κάνα 600-700€ για τα παραπάνω..Βάλε κ μια μπαταρία,λάδια,φίλτρα,μπουζί κάνα 100€ με προσωπική εργασία είσαι σίγουρα στα 700€ με το καλημέρα για να τσουλησει η μηχανή με ασφάλεια..Από εκεί και πέρα ασχολησαι με το κινητήρα κ αναλόγως τι θα προκύψει το κόστος μπορεί να εκτοξεύθει..
bmwr1100gs
19/03/2020, 15:47
Καλησπέρα και από εμένα.
Γενικά μέχρι τώρα έχω λειτουργήσει πάρα πολύ με το δικό σου σκεπτικό και μου έχει βγει και εξηγούμαι.
Αυτά που θα θέλεις σίγουρα από την πρώτη μέρα είναι:
1. Μπαταρία,
2. Λάστιχα,
3. Υγρά φρένων,
4. Λάδια φίλτρα μπουζί και
5. Καθάρισμα καρμπυλατερ και φίλτρο βενζίνης.
Θεωρώ πως εάν κάνεις τα παραπάνω, που εάν εξαιρέσεις το 2 και το 5, τα υπόλοιπα τα κάνεις και μόνος σου (με τον φίλο σου), οποτε έχει μόνο τα υλικά. Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα προσωπικά τα θεωρω αναλώσιμα, οπότε προγραμματίζεις και τα πραγματοποιείς όποτε έχει οικονομική άνεση. Στην τελική ανάλυση και καινούργια μοτοσυκλέτα να πάρεις κάποια στιγμή όλα τα παραπάνω θα σου τα ζητήσει.
Η άποψη μου είναι να το πάρεις, να κάνεις τις παραπάνω εργασίες (ίσως λάστιχα να βάλει μεταχειρισμένα για αρχή), ωστε να είναι σε κίνηση και βλέπεις με τη χρήση τι άλλο θα σου βγάλει. Σκέψου όμως οτι και καινούργια να πάρεις τα αναλώσιμα και τις ζημιές δεν τις γλυτώνεις.
Εάν αρχίζει και καίει λάδια, ακούγονται περίεργοι θόρυβοι από τον κινητήρα τότε μάλλον χρειάζεται περισσότερη δουλειά στον κινητήρα.
Εάν όχι τότε έχεις αποκτήσει ένα διαχρονική μοτοσυκλέτα με την οποία θα κάνεις τα πάντα και παντού.
Εγώ σε κάθε περίπτωση θα προχωρούσα, γιατί το έχω κάνει στο παρελθόν.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/03/2020, 16:03
αυτο εννοουσα εχθες μιλωντας για 500-600 plus..
να βάλει και λίγο χέρι μόνος του...ας πούμε δισκόπλακες, τακάκια, αλυσιδογραναζα και ακόμα και λάστιχα, δεν ειναι κάτι εξωφρενικά δύσκολο να το κάνεις μόνος σου αρκεί να υπάρχουν μερικά σωστά εργαλεία, ο κατάλληλος χώρος, καλή παρέα και αρκετή υπομονή..
καρμπ, βαλβίδες κτλ ας πας σε μάστορα αρκεί να ειναι εμπιστοσύνης (λέμε τώρα) να γίνει η δουλειά σου...οπότε σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρεις στο πρώτο ποστ αν αυτά ειναι μόνο που απαιτούνται για να γίνει αξιόμαχο δεν καταλαβαίνω γιατί να ξεφύγει σε λεφτά η υπόθεση εφόσον το γουστάρεις το προτζεκτ...(παραπάνω γράφτηκε ακόμα και για 1500 ευρώ, ε κάπου όπα ρε αδέρφια)
στην τελική άμα θες καινούργιο παίρνεις καινούργιο...
αμα ολοένα προσθέτεις στην ιστορία αυτή απαιτήσεις στο τέλος θα καταλήξεις να βάφεις σκελετούς και να περιμένεις από το μπεη ολόκληρο κουστούμι και αναρτήσεις να το κάνεις όπως βγήκε από το εργοστάσιο...
συμπέρασμα:
βάλε προσωπική δουλίτσα αν αντέχεις και το κατέχεις και θα γλυτώσεις πολλά λ7.
Ακριβώς έτσι είναι.
Και εγώ κάτοχος ενός φριγουιντ που το πήρα 800€ κάπου με 500€το έκανα μηχανάκι. Πολύ προσωπική εργασία. Πολλές μαλακιες πού έκανα και τις πλήρωσα και πολύ μεράκι. Το κόλπο είναι να τα δίνεις σιγά σιγά ώστε να μη σού φανούν.
Για παράδειγμα. Το δικό μου ήθελε
Σέρβις
Καθάρισμα καρμπ
Λάστιχα
Μπαταρία
Δισκοπλακα πίσω
Εξάτμιση κ.α.
Αυτά φαντάσου τα έκανα στη διάρκεια ενός χρόνου και έτσι δε μού φάνηκαν.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/03/2020, 16:15
Δεν νομίζω να είναι τίποτα υπερβολικό από αυτά που αναφέρθηκαν,απλά ο καθένας θέτει διαφορετικά στάνταρ για την ασφάλεια του,ας πούμε φρενα, λάστιχα,αναρτήσεις κ αλυσιδογραναζα για εμένα είναι βασικό κ δεν θα έβαζα ότι φθηνότερο υπάρχει με μέτρια πράγματα κ προσωπική εργασία θες κάνα 600-700€ για τα παραπάνω..Βάλε κ μια μπαταρία,λάδια,φίλτρα,μπουζί κάνα 100€ με προσωπική εργασία είσαι σίγουρα στα 700€ με το καλημέρα για να τσουλησει η μηχανή με ασφάλεια..Από εκεί και πέρα ασχολησαι με το κινητήρα κ αναλόγως τι θα προκύψει το κόστος μπορεί να εκτοξεύθει..
Και εγώ θεωρώ υπερβολικό τα πόσα πού λέτε.
Αλυσιδογραναζα μπορεί και με 70.Τι θα πάθει?Απλά θα τα αλλάξει πιο νωρίς.
Λάστιχα 200.Όχι 300 πού άκουσα.
Μπαταρία....Με 35 έβαλα τι δικιά μού και έχει 5 χρόνια τώρα.
Αυτό εννοώ υπερβολικό. Τις τιμές.
Ακριβώς έτσι είναι.
Και εγώ κάτοχος ενός φριγουιντ που το πήρα 800€ κάπου με 500€το έκανα μηχανάκι. Πολύ προσωπική εργασία. Πολλές μαλακιες πού έκανα και τις πλήρωσα και πολύ μεράκι. Το κόλπο είναι να τα δίνεις σιγά σιγά ώστε να μη σού φανούν.
Αυτά φαντάσου τα έκανα στη διάρκεια ενός χρόνου και έτσι δε μού φάνηκαν.
Δεν διαφωνώ αλλά το
Συμπέρασμα είναι ότι ασφαλή βόλτα έκανες μετά από 1 χρόνο:p
Προσωπικά, κανονική βόλτα έκανα μετά από 2 χρόνια.Και οι αποδείξεις γράφουν περίπου 1500 ευρώ με δική μου δουλειά Δεν βγαίνει το σενάριο γιατί συνέχεια βγάζει ένα κακοσυντηρημένο μηχανάκι;)
Το τόνισα ότι ο καθένας θέτει διαφορετικά στάνταρ για την ασφάλεια του..Εγώ δεν θα έβαζα αλυσιδογραναζα με 70€ δεν είναι παπί αλλά ούτε με 170€ θα έβαζα κάτι ενδιάμεσο με 100-120 κάτι επονημο , λάστιχα όχι με 300€ αλλά ούτε με 150€ κάτι με 200-220,δισκοπλακες-τακακια-υγρα είσαι στα 150, σέρβις να κάνεις στο μπροστινό μόνος σου θες κάνα 50€ κ κανά 80€ πίσω,σέρβις λάδια,φίλτρα, μπαταρία είσαι ένα 100€.. επόμενος έχουμε
Αλυσιδογραναζα 100€
Λάστιχα 200€
Φρένα 150€
Σέρβις αναρτήσεις 130€
Σέρβις λάδια-φιλτρα-μπαταρια 100€
Σύνολο 680€
Κ όλα αυτά με προσωπική εργασία,ε δεν νομίζω ότι οι τιμές που ανέφερα να είναι υπερβολικές..κ όλα αυτά για να κινηθεί συν τι θα χρειαστεί ο κινητήρας..
ρε μη μπλέκεται με χρέεεεπιαααααααα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε
δεν κάνεις οικονομία ΈΤΣΙ
Εκτός αν γουστάρετε μαστόρεμα
Δηλαδή στα @@ μου το μηχανάκι
λεφτά υπάρχουν
γουστάρω γράσο
Οπότε αλλάζει όλο
ρε μη μπλέκεται με χρέεεεπιαααααααα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε
δεν κάνεις οικονομία ΈΤΣΙ
Εκτός αν γουστάρετε μαστόρεμα
Δηλαδή στα @@ μου το μηχανάκι
λεφτά υπάρχουν
γουστάρω γράσο
Οπότε αλλάζει όλο
Υπήρχαν για kawasaki χρέπι. :p Για honda χρέπι θα είναι σαφώς λιγότερα, οπότε.. βουρ για μαστορέματα στην μέση του πουθενά:lol:
SeniorCanardo
19/03/2020, 16:50
Εγώ πάλι νομίζω πως τα πράγματα είναι απλά.
Περίπτωση 1: Έχεις φράγκα! Διαλέγεις ποιο σου αρέσει και πας το παίρνεις κούτα, έχεις τις ανακλήσεις σου, τις εγγυήσεις σου, τα φρέσκα τα ανταλλακτικά σου, δεν λερώνεις νυχάκι, πας τις βόλτες σου και αν χρειαστεί κάτι θα είναι ψιλαδούρα. Αν δεν έχεις φράγκα πάνε στη περίπτωση 2.
Περίπτωση 2: Έχεις μαζέψει ένα σεβαστό ποσό! Διαλέγεις το νεότερο/καλύτερο μεταχειρισμένο που μπορείς να πάρεις. Κάνεις ένα καλό service και ησυχάζεις για ένα διάστημα και δίνεις φράγκα μόνο για τα αναλώσιμα. Δεν είσαι σε αυτή την περίπτωση, πάνε στην περίπτωση 3.
Περίπτωση 3: Είσαι μπατίρης, αλλά γουστάρεις μοτόρα. Σαπίζεις όλη μέρα στο car.gr, ρωτάς όλους τους γνωστούς και φίλους, δεν βρίσκεις τίποτα, απελπίζεσαι πας και φοτώνεσαι ένα χρέπι 20ετίας. Σαπίζεις όλη μέρα να βρεις ανταλλακτικά στο νετ, γιατί είναι ψιλοσπάνια, διαβάζεις πιο πολύ από όσο διάβασες για το πτυχίο, ρωτάς στα μοτοφόρα και σε δουλέουν ή σε γράφουν στα @ρχίδια τους, το φτιάχνεις, χέζεσαι πάνω σου με τον κάθε θόρυβο που κάνει το μοτέρ, πας βόλτα ένα στα τέσσερα ΣΚ, γιατί τα άλλα κάτι θα μαστορέυείς μόνος σου, αφού το φιλαράκι που θα σε βοηθούσε βαρέθηκε την μπουρούχα σου, άσε που βρήκε και καινούργια γκόμενα, ρίχνεις άπειρα καντήλια, είσαι μόνιμα με μαύρα νύχια και δάχτυλα με τσιρότα, αρχίζεις και γουστάρεις, μετά πορώνεσαι, ολοκληρώνεις το έργο σου, είναι σαν να βγήκε από το εργοστάσιο, το θαυμάζεις, έχεις ρίξει τόση δουλειά που το κυκλοφορείς μόνο τις Κυριακές, γιατί το λυπάσαι στη βροχή και στο κρύο.
Σαπίζεις στο car να βρεις κάνα χρέπι ακόμα για να περάσει ο χειμώνας, γράφεσαι σε όλα τα μοτοφορουμ και συζητάς με άλλους πτωματολάγνους.
Choose your poison.:D:beer:
stefanos
19/03/2020, 21:24
Εγώ πάλι νομίζω πως τα πράγματα είναι απλά........
Περίπτωση 1. Δεν μπορεί να διαφωνήσει κανένας, αλλά εκ των πραγμάτων από καινούργια που βλέπω στους δρόμους Ινδία έχουμε γίνει.
Περίπτωση 2 και 3 ταυτίζονται.
Παίρνεις μεταχειρισμένο.
Ζαριά... μπορεί να σου κάτσει μπορεί και όχι.
Ειδικά στην περίοδο της κρίσης που ζούμε.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/03/2020, 22:00
Δεν διαφωνώ αλλά το
Συμπέρασμα είναι ότι ασφαλή βόλτα έκανες μετά από 1 χρόνο:p
Προσωπικά, κανονική βόλτα έκανα μετά από 2 χρόνια.Και οι αποδείξεις γράφουν περίπου 1500 ευρώ με δική μου δουλειά Δεν βγαίνει το σενάριο γιατί συνέχεια βγάζει ένα κακοσυντηρημένο μηχανάκι;)
Κάπως έτσι :D
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/03/2020, 22:03
Το τόνισα ότι ο καθένας θέτει διαφορετικά στάνταρ για την ασφάλεια του..Εγώ δεν θα έβαζα αλυσιδογραναζα με 70€ δεν είναι παπί αλλά ούτε με 170€ θα έβαζα κάτι ενδιάμεσο με 100-120 κάτι επονημο , λάστιχα όχι με 300€ αλλά ούτε με 150€ κάτι με 200-220,δισκοπλακες-τακακια-υγρα είσαι στα 150, σέρβις να κάνεις στο μπροστινό μόνος σου θες κάνα 50€ κ κανά 80€ πίσω,σέρβις λάδια,φίλτρα, μπαταρία είσαι ένα 100€.. επόμενος έχουμε
Αλυσιδογραναζα 100€
Λάστιχα 200€
Φρένα 150€
Σέρβις αναρτήσεις 130€
Σέρβις λάδια-φιλτρα-μπαταρια 100€
Σύνολο 680€
Κ όλα αυτά με προσωπική εργασία,ε δεν νομίζω ότι οι τιμές που ανέφερα να είναι υπερβολικές..κ όλα αυτά για να κινηθεί συν τι θα χρειαστεί ο κινητήρας..
Το 70€ πού είπα για αλυσιδογραναζα ήταν ένα παράδειγμα για να δείξω ότι μπορείς να βρεις και τιμές πάτωμα...
Προσωπικά Ούτε εγώ θα τα έβαζα. Αλλά όταν δεν έχεις μία και ή αλυσίδα σού με όσα τεντωματα και να κανείς χορεύει πεντοζαλι τότε έχεις και μία πιο οικονομική επιλογή.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/03/2020, 22:08
https://www.car.gr/parts/view/4640385-metadosh-alusides-sasman-kit-granaziwn
Κάτι τέτοιο εννοώ...
o_gavros
19/03/2020, 22:42
ρε πάτερ;
πρότεινες αλήθεια σε άνθρωπο που θα είναι η πρώτη του μηχανή αν με το καλό προχωρήσει, να βάλει κινέζικα αλυσογράναζα;
ειδικά τη στιγμή που η κουβέντα πάει στα κόστη αναβίωσης;;;
ρε ήμαρτον ρε©
Πάντως τα σενάρια με τα μεταχειρισμένα έχουν πάντα πλάκα.
Βρίσκεις ένα παλιό που το βλέπεις συμπαθητικά. Σου λένε όλοι ότι πρόκειται για ένα εξ΄ορισμού χρέπι (απλά γιατί είναι παλιό) επομένως δεν συμφέρει να το μαζέψεις.
Βρίσκεις ένα σύγχρονο μεταχειρισμένο που το βλέπεις συμπαθητικά. Σου λένε όλοι ότι είναι πανάκριβο και δε συμφέρει αν δε το πουλήσει ο άλλος στη μισή τιμή ακόμη και αν τη μηχανή τη πρόσεχε και την είχε τζάμι.
Τι μένει;
Αν δε δείξεις μηχανή 3ετίας που να είναι τζάμι αλλά να τη πάρεις και σε τιμή "χρέπι"... δε πρόκειται να βγάλεις άκρη με συμβουλές.
Άρα.. αν μέσα στη 10ετία της κρίσης: α) δεν είσαι άνεργος, β) δε είσαι εργαζόμενος που παίρνει μισθό πείνας ή γ) δεν είσαι από αυτούς που έχουν και δουλειά και σωστό μισθό και δεν έχεις άλλες σοβαρές υποχρεώσεις.... ε, τότε μπορείς να πάρεις καινούριο και να σε πούνε μάγκα.
Έχετε υπόψη πως υπάρχει κοσμάκης που ξέρει από ποια πλευρά είναι η λαβή του κατσαβιδιού και το 90% των μαζεμάτων γνωρίζει να το κάνει μόνος του και φθηνά. Αυτό σημαίνει πως αγοράζει ανταλλακτικά όποτε έχει ή θέλει και δεν πληρώνει εργατικά, αλλά κυρίως ξέρει τι του γίνεται με τη μηχανή που πήρε. Άσε που πολλές από τις τιμές που διαβάζω είναι τιμές που έχουν συνηθίσει από τον λογαριασμό του συνεργείου που τους βγάζουν. Στο εμπόριο βρίσκεις πολύ καλές τιμές σε επώνυμα ανταλλακτικά. Διάβασα κάπου 150 ευρώ για αγορά φρένων σε μονοκύλινδρο... τι να πεις... (32 ευρώ έπαιρνα τα Brembo για το XT660Z).
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/03/2020, 23:19
ρε πάτερ;
πρότεινες αλήθεια σε άνθρωπο που θα είναι η πρώτη του μηχανή αν με το καλό προχωρήσει, να βάλει κινέζικα αλυσογράναζα;
ειδικά τη στιγμή που η κουβέντα πάει στα κόστη αναβίωσης;;;
ρε ήμαρτον ρε©
Όχι γαυρουλινη μού. Δε με ενοεισες. Πιο πριν πέσαν στο τραπέζι κάτι τρελες τιμές. Με αυτή μού την αναφορά στα αλυσιδογραναζα δείχνω ότι δεν είναι όλα όπως ειπώθηκαν παραπάνω. Και φυσικά όπως δε θα το έβαζα εγώ στη γριά μού έτσι δε το προτείνω.
Δεν είναι ανάγκη όμως να τα φτιάξει όλα μονομιάς. Με φτηνά πραγματάκια πάνω μπορεί να σού μείνουν λεφτά να βάλεις λάστιχα πού είναι προτευων και αργότερα βγάζεις τα φτηνά και βάζεις πιο καλά.
Τα αλυσιδογραναζα ήταν ένα παράδειγμα...
Πάντως τα σενάρια με τα μεταχειρισμένα έχουν πάντα πλάκα.
Βρίσκεις ένα παλιό που το βλέπεις συμπαθητικά. Σου λένε όλοι ότι πρόκειται για ένα εξ΄ορισμού χρέπι (απλά γιατί είναι παλιό) επομένως δεν συμφέρει να το μαζέψεις.
Βρίσκεις ένα σύγχρονο μεταχειρισμένο που το βλέπεις συμπαθητικά. Σου λένε όλοι ότι είναι πανάκριβο και δε συμφέρει αν δε το πουλήσει ο άλλος στη μισή τιμή ακόμη και αν τη μηχανή τη πρόσεχε και την είχε τζάμι.
Τι μένει;
Αν δε δείξεις μηχανή 3ετίας που να είναι τζάμι αλλά να τη πάρεις και σε τιμή "χρέπι"... δε πρόκειται να βγάλεις άκρη με συμβουλές.
Άρα.. αν μέσα στη 10ετία της κρίσης: α) δεν είσαι άνεργος, β) δε είσαι εργαζόμενος που παίρνει μισθό πείνας ή γ) δεν είσαι από αυτούς που έχουν και δουλειά και σωστό μισθό και δεν έχεις άλλες σοβαρές υποχρεώσεις.... ε, τότε μπορείς να πάρεις καινούριο και να σε πούνε μάγκα.
Έχετε υπόψη πως υπάρχει κοσμάκης που ξέρει από ποια πλευρά είναι η λαβή του κατσαβιδιού και το 90% των μαζεμάτων γνωρίζει να το κάνει μόνος του και φθηνά. Αυτό σημαίνει πως αγοράζει ανταλλακτικά όποτε έχει ή θέλει και δεν πληρώνει εργατικά, αλλά κυρίως ξέρει τι του γίνεται με τη μηχανή που πήρε. Άσε που πολλές από τις τιμές που διαβάζω είναι τιμές που έχουν συνηθίσει από τον λογαριασμό του συνεργείου που τους βγάζουν. Στο εμπόριο βρίσκεις πολύ καλές τιμές σε επώνυμα ανταλλακτικά. Διάβασα κάπου 150 ευρώ για αγορά φρένων σε μονοκύλινδρο... τι να πεις... (32 ευρώ έπαιρνα τα Brembo για το XT660Z).
Εκεί που διάβασες για 150€ είναι συντομογραφία,αν κάτσεις κ διαβάσεις όλο το μήνυμα (η το θέμα από την αρχή) θα δεις ότι λέει για σετ τακάκια, υγρά,δισκοπλακες,τώρα αν εσύ έπαιρνες όλα αυτά με 32€ τι να πω μας πιάνουν μαλακές τους υπόλοιπους..
Όχι γαυρουλινη μού. Δε με ενοεισες. Πιο πριν πέσαν στο τραπέζι κάτι τρελες τιμές. Με αυτή μού την αναφορά στα αλυσιδογραναζα δείχνω ότι δεν είναι όλα όπως ειπώθηκαν παραπάνω. Και φυσικά όπως δε θα το έβαζα εγώ στη γριά μού έτσι δε το προτείνω.
Δεν είναι ανάγκη όμως να τα φτιάξει όλα μονομιάς. Με φτηνά πραγματάκια πάνω μπορεί να σού μείνουν λεφτά να βάλεις λάστιχα πού είναι προτευων και αργότερα βγάζεις τα φτηνά και βάζεις πιο καλά.
Τα αλυσιδογραναζα ήταν ένα παράδειγμα...
Σε θέμα λειτουργικότητας δεν χωράνε εκπτώσεις γιατί είναι θέμα ασφάλειας,τώρα αν είναι γρατσουνισμενο ένα πλαστικό, ένταξη οπότε έχει το φτιάχνει δεν λέει κάτι..Δεν ξέρω άμα διάβασες από την αρχή,η μηχανή είναι παρατημένη 2 χρόνια,οπότε θέλει άμεσα πολλά πράγματα..
Εγώ πάλι νομίζω πως τα πράγματα είναι απλά.
Περίπτωση 1: Έχεις φράγκα! Διαλέγεις ποιο σου αρέσει και πας το παίρνεις κούτα, έχεις τις ανακλήσεις σου, τις εγγυήσεις σου, τα φρέσκα τα ανταλλακτικά σου, δεν λερώνεις νυχάκι, πας τις βόλτες σου και αν χρειαστεί κάτι θα είναι ψιλαδούρα. Αν δεν έχεις φράγκα πάνε στη περίπτωση 2.
Περίπτωση 2: Έχεις μαζέψει ένα σεβαστό ποσό! Διαλέγεις το νεότερο/καλύτερο μεταχειρισμένο που μπορείς να πάρεις. Κάνεις ένα καλό service και ησυχάζεις για ένα διάστημα και δίνεις φράγκα μόνο για τα αναλώσιμα. Δεν είσαι σε αυτή την περίπτωση, πάνε στην περίπτωση 3.
Περίπτωση 3: Είσαι μπατίρης, αλλά γουστάρεις μοτόρα. Σαπίζεις όλη μέρα στο car.gr, ρωτάς όλους τους γνωστούς και φίλους, δεν βρίσκεις τίποτα, απελπίζεσαι πας και φοτώνεσαι ένα χρέπι 20ετίας. Σαπίζεις όλη μέρα να βρεις ανταλλακτικά στο νετ, γιατί είναι ψιλοσπάνια, διαβάζεις πιο πολύ από όσο διάβασες για το πτυχίο, ρωτάς στα μοτοφόρα και σε δουλέουν ή σε γράφουν στα @ρχίδια τους, το φτιάχνεις, χέζεσαι πάνω σου με τον κάθε θόρυβο που κάνει το μοτέρ, πας βόλτα ένα στα τέσσερα ΣΚ, γιατί τα άλλα κάτι θα μαστορέυείς μόνος σου, αφού το φιλαράκι που θα σε βοηθούσε βαρέθηκε την μπουρούχα σου, άσε που βρήκε και καινούργια γκόμενα, ρίχνεις άπειρα καντήλια, είσαι μόνιμα με μαύρα νύχια και δάχτυλα με τσιρότα, αρχίζεις και γουστάρεις, μετά πορώνεσαι, ολοκληρώνεις το έργο σου, είναι σαν να βγήκε από το εργοστάσιο, το θαυμάζεις, έχεις ρίξει τόση δουλειά που το κυκλοφορείς μόνο τις Κυριακές, γιατί το λυπάσαι στη βροχή και στο κρύο.
Σαπίζεις στο car να βρεις κάνα χρέπι ακόμα για να περάσει ο χειμώνας, γράφεσαι σε όλα τα μοτοφορουμ και συζητάς με άλλους πτωματολάγνους.
Choose your poison.:D:beer:
Φτωχός πλην τίμιος εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ είμαι άρα βρίσκομαι στην τρίτη και μακρύτερη περίπτωση
Εκεί που διάβασες για 150€ είναι συντομογραφία,αν κάτσεις κ διαβάσεις όλο το μήνυμα (η το θέμα από την αρχή) θα δεις ότι λέει για σετ τακάκια, υγρά,δισκοπλακες,τώρα αν εσύ έπαιρνες όλα αυτά με 32€ τι να πω μας πιάνουν μαλακές τους υπόλοιπους..
Το κατάλαβα φίλε, αλλά 32,00 x 3 = 96,00€ όχι 150,00€. Αυτό είναι 50% διαφορά. Και στη περίπτωση του Dominator είναι x 2, άρα 64,00€. Διάβασα και άλλες τιμές... αρκετά τσιμπημένες. Μη κάτσουμε όμως να τα αναλύσουμε ένα-ένα, πάντως με 500,00€ θα καλυφθεί το 90% των αναλώσιμων και αυτό μακροπρόθεσμα και όχι άμεσα.
Τέλος πάντων. Το θέμα που ήθελα να αναδείξω εγώ είναι, ότι είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση μας αρέσει να είμαστε των άκρων.
Είναι δυνατόν να αγοράσει ο άλλος με 700€ μια μηχανή και την επόμενη εβδομάδα να χώσει 1500€ για μαζέματα; Ειδικά σε μονοκύλινδρο; Η λογική λέει ότι θα το πάει σιγά-σιγά και ακόμη και αν φτάσει μετά από 2 χρόνια να έχει δώσει τόσα θα το έχει κάνει σαν καινούριο (πάντα μιλάω για μονοκύλινδρο, έχει διαφορά).
Τα υπόλοιπα είναι περί ορέξεως...
o_gavros
20/03/2020, 08:53
Stf μου φαίνεται δεν υπολογίζεις το γεγονός ότι το 20τοσων χρονων μηχανάκι είναι σε ακινησία δύο χρόνια...
Φωτό να βάλει να ψηφίσουμε :bawl:
Kickstart
20/03/2020, 09:19
Φωτό να βάλει να ψηφίσουμε :bawl:
416210
:D
(πλακα κάνω να ευθυμήσουμε λίγο, μην παρεξηγήσει ο φιλος)
416210
Αυτά είναι που έλεγε ο τηλέγονος ότι αν βγάλει τα τελικά θα διαλυθεί το μηχανάκι ? :cry:
doctor_john
20/03/2020, 10:04
Εμένα η μόνιμα αρνητικά πολύπλευρη εικόνα που περιγράφεις, μου δίνει την εντύπωση κακού μαρκετινγκ όπως η προπαγάνδα.
Σίγουρα δεν είμαστε μόνο μοτοσυκλετιστές στο φόρουμ, υπάρχουν και εργαζόμενοι στον κλάδο και εργοδότες.
Δεν είναι παράλογο να προσπαθεί κάποιος να διαμορφώσει αντιλήψεις κινούμενος στο όριο της πραγματικότητας έτσι
όπως το βλέπει. Δύσκολη εποχή, εύκολο να αισθανθείς απειλή.
Ανοίγονται πολλά θέματα ταυτόχρονα και είναι λογικό να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να κρύψει κάποια προσπάθεια
λόγο του ότι για να εξηγηθεί - αποδειχθεί κοστίζει πολύ σε χρόνο και κουβέντες.
Η εμπειρία και η λογική δεν αρκούν για να εξαλείψουν την μικρή παραπληροφόριση, χρειάζεται και κάποιου είδους ηθική
ή ύφος - στάση ζωής αν το δούμε εστιάζοντας στο χώρο της μοτοσυκλέτας.
Για παράδειγμα:
Είναι σωστό να θεωρούμε ότι ο μηχανικός πρέπει να βγάλει κέρδος από το ανταλλακτικό;
Ένα εργοστάσιο που παράγει επώνυμα γρανάζια που ο πελάτης του χρεώνει 100, πιστεύει κάποιος ότι θα αλλάξει την οργάνωση
του ή τις πρώτες ύλες του για να παράξει μικρότερης ποιότητας γρανάζια κερδίζοντας 1 από τα 8 που του κοστίζει έτσι και αλλιώς;
Πριν μερικούς μήνες σε συζήτηση με φίλο μηχανικό μου λέει: ξέρεις πόσο κοστίζει να ανακατασκευάσεις ένα μοτερ; πχ 4000
Τα βάζουμε κάτω ανταλλακτικά - εργασίες εκτός καταστήματος πχ 2200. Ρωτάω: πόσα μεροκάματα είναι να το δέσεις;
Δεν είναι έτσι μου λέει, η μόρφωση μου, η εμπειρία μου, τα εργαλεία μου, τα έξοδα καταστήματος και το κράτος;
Πολύ λογικό, γι' αυτό και δικαιολογείται να έχεις πχ 150 ή 200 μεροκάματο, στο παράδειγμα μας όμως υπάρχουν άλλα πχ 900...
Τα παραπάνω τα έχεις χρησιμοποιήσει για να σε επιλέξει ο πελάτης, δεν τα έχεις δώσει σε κάποιας μορφής διαφήμιση.
Γιατί θα πρέπει να τα πληρώσει ο πελάτης σου;
Απο την άλλη όλος αυτός ο οχετός "πληροφορίας" που επικαλείται μεγάλο ποσοστό πελατών, διαλύοντας τα νεύρα και βάζοντας
μέσα τους μηχανικούς είναι σωστό από μέρους μας;
Ξεκινάει κάποιος να φτιάξει κάτι στο τέρμα άσχετο και "φθηνό" συνεργείο που στην ουσία τον κλέβουν και οδηγείται
σε φυσιολογικό κατάστημα που τον ενημερώνουν για το τι χρειάζεται να προστεθεί ή να ξαναγίνει.
Εκείνη την ώρα λέει "όχι δεν θα το κάνουμε 'ετσι" θα το καταπιώ εφόσον εμπιστεύτηκα τον προηγούμενο.
Όταν όμως ο "ποιοτικός" περίγυρος του που τον είχε παρασύρει στον αρχικό, ρωτήσει "γιατί αυτό έτσι;"
η απάντηση του είναι "ο μπήξε, ο δείξε ο μηχανικός" αναφερόμενος στον τελευταίο..
Μια κοινωνία είναι ένας πολύπλοκος καθρέπτης. Η ποιότητα των μηχανικών που αναμασάται απο διάφορους
είναι μια μικρή εικόνα του πόσο σκατάδες είναι το μεγαλύτερο μέρος απο εμάς σαν πελάτες..
Μην παρεξηγηθώ, δεν την λέω σε κανέναν.
Πολύ σωστά να θέλεις το "καλύτερο" και το "οικονομικότερο", αυτό σημαίνει ότι θα κοστίσει σε χρόνο όμως.
Είτε για να διαβάσεις και να ασχοληθείς, είτε για να περιμένεις.
"Λογικές" που αγνοούν τα δεδομένα που έχουν στην διάθεσή τους και επιδιώκουν εγωϊστικά να τα έχουν όλα, απλά δεν έχουν υπόσταση.
Δεν θα "πληρώσει" κάποιος άλλος την δική μας λύση.
Εμένα η μόνιμα αρνητικά πολύπλευρη εικόνα που περιγράφεις, μου δίνει την εντύπωση κακού μαρκετινγκ όπως η προπαγάνδα.
Σίγουρα δεν είμαστε μόνο μοτοσυκλετιστές στο φόρουμ, υπάρχουν και εργαζόμενοι στον κλάδο και εργοδότες.
Δεν είναι παράλογο να προσπαθεί κάποιος να διαμορφώσει αντιλήψεις κινούμενος στο όριο της πραγματικότητας έτσι
όπως το βλέπει. Δύσκολη εποχή, εύκολο να αισθανθείς απειλή.
Ανοίγονται πολλά θέματα ταυτόχρονα και είναι λογικό να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να κρύψει κάποια προσπάθεια
λόγο του ότι για να εξηγηθεί - αποδειχθεί κοστίζει πολύ σε χρόνο και κουβέντες.
Η εμπειρία και η λογική δεν αρκούν για να εξαλείψουν την μικρή παραπληροφόριση, χρειάζεται και κάποιου είδους ηθική
ή ύφος - στάση ζωής αν το δούμε εστιάζοντας στο χώρο της μοτοσυκλέτας.
Για παράδειγμα:
Είναι σωστό να θεωρούμε ότι ο μηχανικός πρέπει να βγάλει κέρδος από το ανταλλακτικό;
Ένα εργοστάσιο που παράγει επώνυμα γρανάζια που ο πελάτης του χρεώνει 100, πιστεύει κάποιος ότι θα αλλάξει την οργάνωση
του ή τις πρώτες ύλες του για να παράξει μικρότερης ποιότητας γρανάζια κερδίζοντας 1 από τα 8 που του κοστίζει έτσι και αλλιώς;
Πριν μερικούς μήνες σε συζήτηση με φίλο μηχανικό μου λέει: ξέρεις πόσο κοστίζει να ανακατασκευάσεις ένα μοτερ; πχ 4000
Τα βάζουμε κάτω ανταλλακτικά - εργασίες εκτός καταστήματος πχ 2200. Ρωτάω: πόσα μεροκάματα είναι να το δέσεις;
Δεν είναι έτσι μου λέει, η μόρφωση μου, η εμπειρία μου, τα εργαλεία μου, τα έξοδα καταστήματος και το κράτος;
Πολύ λογικό, γι' αυτό και δικαιολογείται να έχεις πχ 150 ή 200 μεροκάματο, στο παράδειγμα μας όμως υπάρχουν άλλα πχ 900...
Τα παραπάνω τα έχεις χρησιμοποιήσει για να σε επιλέξει ο πελάτης, δεν τα έχεις δώσει σε κάποιας μορφής διαφήμιση.
Γιατί θα πρέπει να τα πληρώσει ο πελάτης σου;
Απο την άλλη όλος αυτός ο οχετός "πληροφορίας" που επικαλείται μεγάλο ποσοστό πελατών, διαλύοντας τα νεύρα και βάζοντας
μέσα τους μηχανικούς είναι σωστό από μέρους μας;
Ξεκινάει κάποιος να φτιάξει κάτι στο τέρμα άσχετο και "φθηνό" συνεργείο που στην ουσία τον κλέβουν και οδηγείται
σε φυσιολογικό κατάστημα που τον ενημερώνουν για το τι χρειάζεται να προστεθεί ή να ξαναγίνει.
Εκείνη την ώρα λέει "όχι δεν θα το κάνουμε 'ετσι" θα το καταπιώ εφόσον εμπιστεύτηκα τον προηγούμενο.
Όταν όμως ο "ποιοτικός" περίγυρος του που τον είχε παρασύρει στον αρχικό, ρωτήσει "γιατί αυτό έτσι;"
η απάντηση του είναι "ο μπήξε, ο δείξε ο μηχανικός" αναφερόμενος στον τελευταίο..
Μια κοινωνία είναι ένας πολύπλοκος καθρέπτης. Η ποιότητα των μηχανικών που αναμασάται απο διάφορους
είναι μια μικρή εικόνα του πόσο σκατάδες είναι το μεγαλύτερο μέρος απο εμάς σαν πελάτες..
Μην παρεξηγηθώ, δεν την λέω σε κανέναν.
Πολύ σωστά να θέλεις το "καλύτερο" και το "οικονομικότερο", αυτό σημαίνει ότι θα κοστίσει σε χρόνο όμως.
Είτε για να διαβάσεις και να ασχοληθείς, είτε για να περιμένεις.
"Λογικές" που αγνοούν τα δεδομένα που έχουν στην διάθεσή τους και επιδιώκουν εγωϊστικά να τα έχουν όλα, απλά δεν έχουν υπόσταση.
Δεν θα "πληρώσει" κάποιος άλλος την δική μας λύση.
Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Both sides . Όταν οι πελάτες το παίζουν ξερόλες τους στέλνεις σπίτι τους να το φτιάξουν μόνοι τους . Αλλά όταν είσαι φελος μηχανικός και κοροϊδεύεις τον κοσμάκη αποκτάς πελάτες με άποψη γιατί κάποιοι ψάχνουν παραπάνω τι συμβαίνει. Κάποιο άλλοι παραμένουν σταθερά κορόιδα πελατακια. Τα ίδια και με τους μαντραδες και πάει λέγοντας.
Έτσι σχηματίζονται λάθος απόψεις.
Όσο για το κόστος νομίζω ότι και ο κάθε άσχετος μπορεί να καταλάβει την διαφορά σε ποιότητα όταν η διαφορά στην τιμή αγοράς είναι μεγάλη. Και δεν υπάρχει λόγος να πας στα άκρα. Ψάχνοντας θα βρεις τιμές πολύ κοντά σε αυτό που αντέχει η τσέπη σου . Αν όμως δεν αντέχει η τσέπη σου και θες να καβαλήσει ντε και καλά δίκυκλο και να το ζεις με ότι πιο φτηνό υπάρχει Ε τότε τόσο εκτιμάς την ζωή σου . Και μιλάω για vital parts . Διαφορετικά ποδήλατο. Πάλι δίκυκλο θα είναι
panavour
20/03/2020, 10:45
Διαφορετικά ποδήλατο. Πάλι δίκυκλο θα είναι
τοχεις για φθηνο το ποδηλατο?:lol:
https://kefalasbikes.gr/hlektrika-podhlata/4433-8637-ideal-futour-405-e8-w-2020.html#/28-size_-46cm
διάβασα αρκετά πόστς αλλά όχι όλα.
Στα του συμαζέμματος, σε τέτοια μηχανάκια έχεις στο μυαλό σου την αγορά τους + 1.000€ για συντήρηση. Αρκεί να λειτουργεί κανονικά ο κινητήρας..
Τι θα χρειαστεί; εχε το 1000αρικο στην τσέπη και θα σου λυθούν οι απορίες μελλοντικά..
Λάδια-φίλτρα-μπουζί-ξυδια- κάνα κολάρο σκασμένο-σερβις αναρτήσεων- καθαρισμό καρμπυρατερ (λογικα θα θέλουν άλλαγμα και τα τσιμουχάκια του)-λάστιχα καθώς και τυχόν μικροεπισκευές. Σαν μηχανή είναι καλή (βέβαια ρώτα πρώτα αν η χοντα βγάζει ακόμα ανταλλακτικά για αυτά).Σε πολλά 20-25ετίας δεν βγαίνουν ανταλλακτικά...
Ανάλογα λοιπον την όρεξη σου για να ασχοληθείς και εσύ στην επανακυκλοφορία της μηχανής θα πρέπει να τα δεις πόσο θα την πάρεις, τι χρειάζεται άμεσα και τι χρειάζεται γενικότερα...
όσο για την χρέωση ανταλλακτικών στα συνεργεία. Είναι απλό. Θα αναφέρω τυχαία νούμερα για να το περιγράψω απλά.
Ένα ανταλλακτικό εχει τιμη καταλογου λιανικης 10. Το συνεργείο το αγοράζει πχ 7 (αναλογα τα deals-τον τζίρο που κάνει κλπ κλπ). Το συνεργείο στο πουλάει 9 ή 10 + 2 εργασία. Αρα πληρώνουμε 11 ή 12....
έχετε σκεφτεί πόση ώρα τρώει το συνεργείο "για να κολλήσει 1 καλώδιο;" για να λαδώσει μια ντίζα συμπλέκτη όπως την θες εσύ; Δείτε κάποια DIY βίντεο ή ποστς και αν θέλετε δοκιμάστε και θα καταλάβετε. 3/10 φορές 1 βίδα μπορεί να είναι μια περιπέτεια. Εκτός αμα έχετε όλοι πανιγκαλε εκθεσιακά...
τα παραπάνω τα γράφω απο προσωπική εμπειρία χωρίς να είμαι συνεργειατζής απλά ασχολούμαι λίγο με τα βασικά στα δικά μου μηχανάκια.
αν βγαίνω off topic σβήστε τα.
σίγουρα πολλοί το ξέρετε και μόνοι σας ή το εχετε δει σε βιντεο. αλλά πχ μια λίπανση ντίζας στο δικό μου fazer μου παίρνει 30-40 λεπτά, παρακάτω η διαδικασία
https://www.fazerclub.eu/forumx/viewtopic.php?f=6&t=10058&p=251678#p251678
προφανώς και δεν θα "δεχόμουν" χρέωση ~20ε ή έστω αναλογία χρέωσης εργατοώρας... πχ ~30-35ε για απλό συνεργείο ή 45++++ για αντιπροσωπείες....
panavour
20/03/2020, 10:58
διάβασα αρκετά πόστς αλλά όχι όλα.
Στα του συμαζέμματος, σε τέτοια μηχανάκια έχεις στο μυαλό σου την αγορά τους + 1.000€ για συντήρηση. Αρκεί να λειτουργεί κανονικά ο κινητήρας..
Τι θα χρειαστεί; εχε το 1000αρικο στην τσέπη και θα σου λυθούν οι απορίες μελλοντικά..
Λάδια-φίλτρα-μπουζί-ξυδια- κάνα κολάρο σκασμένο-σερβις αναρτήσεων- καθαρισμό καρμπυρατερ (λογικα θα θέλουν άλλαγμα και τα τσιμουχάκια του)-λάστιχα καθώς και τυχόν μικροεπισκευές. Σαν μηχανή είναι καλή (βέβαια ρώτα πρώτα αν η χοντα βγάζει ακόμα ανταλλακτικά για αυτά).Σε πολλά 20-25ετίας δεν βγαίνουν ανταλλακτικά...
Ανάλογα λοιπον την όρεξη σου για να ασχοληθείς και εσύ στην επανακυκλοφορία της μηχανής θα πρέπει να τα δεις πόσο θα την πάρεις, τι χρειάζεται άμεσα και τι χρειάζεται γενικότερα...
όσο για την χρέωση ανταλλακτικών στα συνεργεία. Είναι απλό. Θα αναφέρω τυχαία νούμερα για να το περιγράψω απλά.
Ένα ανταλλακτικό εχει τιμη καταλογου λιανικης 10. Το συνεργείο το αγοράζει πχ 7 (αναλογα τα deals-τον τζίρο που κάνει κλπ κλπ). Το συνεργείο στο πουλάει 9 ή 10 + 2 εργασία. Αρα πληρώνουμε 11 ή 12....
έχετε σκεφτεί πόση ώρα τρώει το συνεργείο "για να κολλήσει 1 καλώδιο;" για να λαδώσει μια ντίζα συμπλέκτη όπως την θες εσύ; Δείτε κάποια DIY βίντεο ή ποστς και αν θέλετε δοκιμάστε και θα καταλάβετε. 3/10 φορές 1 βίδα μπορεί να είναι μια περιπέτεια. Εκτός αμα έχετε όλοι πανιγκαλε εκθεσιακά...
τα παραπάνω τα γράφω απο προσωπική εμπειρία χωρίς να είμαι συνεργειατζής απλά ασχολούμαι λίγο με τα βασικά στα δικά μου μηχανάκια.
αν βγαίνω off topic σβήστε τα.
σίγουρα πολλοί το ξέρετε και μόνοι σας ή το εχετε δει σε βιντεο. αλλά πχ μια λίπανση ντίζας στο δικό μου fazer μου παίρνει 30-40 λεπτά, παρακάτω η διαδικασία
προφανώς και δεν θα "δεχόμουν" χρέωση ~20ε ή έστω αναλογία χρέωσης εργατοώρας... πχ ~30-35ε για απλό συνεργείο ή 45++++ για αντιπροσωπείες....
Βρηκες παραδειγμα.Και στο εκθεσιακο πανιγκαλε μπορει να ειναι περιπετεια,ιταλικο γαρ.:lol:
SeniorCanardo
20/03/2020, 11:00
Παίζει και πατίνι για μας τα μπατίρια φίλος, ποιοτικό όμως, όχι κινεζία του κώλου γιατί η ζωή μπορεί να μην αξίζει πολύ αλλά η μούρη μας είναι αδιαπραγμάτευτη...
416217
https://www.shopbmwusa.com/product/6560/BMW-CITY-SCOOTER
Άρε κάτι χουβαρδάδες στα μοτόφορα... μΕ φαίνεται θα κάνω έρανο να πάω για κούτα. :bawl:
το τιμονι του μου θυμίζει καφε ρεησε
Το κατάλαβα φίλε, αλλά 32,00 x 3 = 96,00€ όχι 150,00€. Αυτό είναι 50% διαφορά. Και στη περίπτωση του Dominator είναι x 2, άρα 64,00€. Διάβασα και άλλες τιμές... αρκετά τσιμπημένες. Μη κάτσουμε όμως να τα αναλύσουμε ένα-ένα, πάντως με 500,00€ θα καλυφθεί το 90% των αναλώσιμων και αυτό μακροπρόθεσμα και όχι άμεσα.
Τέλος πάντων. Το θέμα που ήθελα να αναδείξω εγώ είναι, ότι είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση μας αρέσει να είμαστε των άκρων.
Είναι δυνατόν να αγοράσει ο άλλος με 700€ μια μηχανή και την επόμενη εβδομάδα να χώσει 1500€ για μαζέματα; Ειδικά σε μονοκύλινδρο; Η λογική λέει ότι θα το πάει σιγά-σιγά και ακόμη και αν φτάσει μετά από 2 χρόνια να έχει δώσει τόσα θα το έχει κάνει σαν καινούριο (πάντα μιλάω για μονοκύλινδρο, έχει διαφορά).
Τα υπόλοιπα είναι περί ορέξεως...
Αν εσύ αγόραζες 32€ τακάκια κ δισκοπλακα brembo τότε οι υπόλοιποι είμαστε μαλακές που τα πληρώνουμε πολύ παραπάνω..Αδερφέ η είσαι ασχέτως από μηχανάκια κ απλά πας στο μάστορα κ δεν ξες τι πληρώνεις η δεν καταλαβαίνεις τα λεγόμενα μου.. 150€ για τακάκια μπρος-πισω κ δισκοπλακες μπρος-πισω δεν είναι πολλά για μέτριας ποιότητας πράγματα..Απλά σου αρέσει να είσαι των άκρων..Όταν παίρνεις μηχανή 20ετιας που είναι σε ακινησία 2χρονια κ έχει 77000χλμ πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να δώσεις πολλά λεφτά για να κινηθεί με ασφάλεια, ασχέτως από την τιμή αγοράς..Κάτσε διάβασε κ μετά απαντά,η μηχανή έχει κι άλλα θέματα πέρα από τα αναλώσιμα..
sapila racing
20/03/2020, 13:01
.
Πληροφοριακά και μόνο η διαδικασία αυτή κανονικά δεν παίρνει με τίποτα πάνω απο 10 λεπτά.
Εκτός κι αν θέλεις να βλέπεις το λάδι να στάζει αργά αργά και να κάνεις διαλογισμό.
Παρε ενα τετοιο με 6 Ευρω, και όταν το χρησιμοποιήσεις θα με θυμηθείς.
https://www.moto-accessories.gr/products/ergaleia_katarismou/ergaleio_gia_lipanse_ntizas_emgo
το εχω δοκιμάσει το εργαλειάκι και δεν με βόλεψε.. καθώς δεν ρίχνω wd40 στην ντίζα. Λάδι ή ιδανικά σπρέυ γράσσου που με το μαραφετι δεν με βολεψε.
το 10λεπτο το ξεπερνάω γιατί προσωπικά κάνω 8-10 φορές "βαζω λάδι και πάνω κάτω ντίζα". Σίγουρα άλλος θα ρίχνει 1-2 φορές. Έχει να κάνει και με το αποτέλεσμα που ικανοποιεί τον καθένα.
Ακόμα και αυτή την αναλογία του 10 ή πιο ρεαλιστικού 20λεπτου, κανείς δεν θα θέλει να το χρεωθεί στο συνεργείο, έτσι δεν είναι;
κολλάρα 40
κολλάρα καρμπυρατέρ 30 +40 για συγχρονισμό
ψυγείο 100
αναρτήσεις 130
συμπλέκτης 70
λάδια 50
αντλία 50
δίσκος 50
δαγκάνα 50
ρουλεμάν 60
λάσχτιχα 280
δοχείο διαστολής 25
θερμοστάτης 35
ηλεκτρονική100
μπαταρία 60
κάποια από αυτά ήταν μεταχειρισμένα . Αν θέλετε μπορώ να το συνεχίσω ;) Αλλά προττιμώ όχι . Ας βάλει και μια φωτό γιατί μπορεί να θέλει και τα μισά. Γενικώς είμαι υπέρ τον φτιάχνεις παλιά χρέπια :D
:uplate: :eyepop:
Η πρωτη μου μηχανη... Φωτογραφια απο 3/2014, οταν την ειχα παρει.
416221
Πού τη βρηκες αυτη τη φωτογραφια;
edit: Τωρα προσεξα το λογοτυπο του car (https://www.car.gr/24187078-honda-nx-650-dominator-650) στη φωτο.
Πριν εναμιση χρονο την ειχα πετυχει στο δρομο ,την ειχε ακομα το το παιδι που την ειχαν πουλησει εγω. Της ειχε φορτωσει αρκετα χιλιομετρα απο τοτε και περα απο καποια πεσιματα δεν ειχε κανενα θεμα μηχανικο. Μαλλον θα βγηκε τιποτα χοντρο και δεν αξιζε η επισκευη.
Αιωνια η μνημη, αξιομακαριστη. :priest:
Σορι για την παρεκτροπη...
Λευκάδιος
20/03/2020, 15:15
κολλάρα 40
κολλάρα καρμπυρατέρ 30 +40 για συγχρονισμό
ψυγείο 100
αναρτήσεις 130
συμπλέκτης 70
λάδια 50
αντλία 50
δίσκος 50
δαγκάνα 50
ρουλεμάν 60
λάσχτιχα 280
δοχείο διαστολής 25
θερμοστάτης 35
ηλεκτρονική100
μπαταρία 60
κάποια από αυτά ήταν μεταχειρισμένα . Αν θέλετε μπορώ να το συνεχίσω ;) Αλλά προττιμώ όχι . Ας βάλει και μια φωτό γιατί μπορεί να θέλει και τα μισά. Γενικώς είμαι υπέρ τον φτιάχνεις παλιά χρέπια :D
Τα μισά από αυτά που έγραψες μπορεί να τα θέλει γιατί το Dominator είναι αερόψυκτο με μονό καρμπυρατέρ :p
Τα μισά από αυτά που έγραψες μπορεί να τα θέλει γιατί το Dominator είναι αερόψυκτο με μονό καρμπυρατέρ :p
εντάξει λοιπόν..
εξάτμιση 50
τσιμούχες ξύστρες λάδια 30
Ντίζες εργόχειρες 40
κλειδαριά 25
πλαστικοποίηση 40
σιαγώνες πίσω (ferodo νομίζω)35
κιτ στο ρουμπινέτο 25
βαλβίδα σταντ 20
διακόπτης φρένων 15
φλάντζα ψευτόκαπακο 30
τάπα ψυγείου γνήσια 30 . Την κατέστρεψα:D πήρα αφτερ με 10
δεν βάζω καρμπυρατέρ μπουζί για να μην παρεξηγηθούμε :D :p
κλπ κλπ
panavour
20/03/2020, 15:46
85 σελιδες προξενιό,θα το παρεις το κοριτσι επιτελους ή οχι :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=7eHyS8stMug
Δυστυχώς για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να ανεβάσω φωτογραφίες από το κινητό
Μόλις βρω λίγο διαθέσιμο χρόνο θα τις παραθέσω άμεσα...
Αν εσύ αγόραζες 32€ τακάκια κ δισκοπλακα brembo τότε οι υπόλοιποι είμαστε μαλακές που τα πληρώνουμε πολύ παραπάνω..Αδερφέ η είσαι ασχέτως από μηχανάκια κ απλά πας στο μάστορα κ δεν ξες τι πληρώνεις η δεν καταλαβαίνεις τα λεγόμενα μου.. 150€ για τακάκια μπρος-πισω κ δισκοπλακες μπρος-πισω δεν είναι πολλά για μέτριας ποιότητας πράγματα..Απλά σου αρέσει να είσαι των άκρων..Όταν παίρνεις μηχανή 20ετιας που είναι σε ακινησία 2χρονια κ έχει 77000χλμ πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να δώσεις πολλά λεφτά για να κινηθεί με ασφάλεια, ασχέτως από την τιμή αγοράς..Κάτσε διάβασε κ μετά απαντά,η μηχανή έχει κι άλλα θέματα πέρα από τα αναλώσιμα..
Το γυρνάς σε προσωπικό τώρα... και ο γραπτός σου λόγος είναι είναι κάπως... ας πούμε αγενής.
Είσαι τόσο σίγουρος ότι η αναφορά μου περί τακακιών στα 150€ αφορούσε δικό σου γραπτό; (και δεν αναφέρομαι στις 2 τελευταίες απαντήσεις σου προς εμένα αλλά στο δικό μου αρχικό γραπτό).
Α, ναι επειδή μου έκανες και μαθήματα ανάγνωσης... το δικό μου σχόλιο ήταν μια γενική τοποθέτηση και όχι απάντηση για τη συγκεκριμένη αγορά. Αν μη τι άλλο, μπορεί να μη ξέρω να διαβάζω αλλά ξέρω να γράφω.
Σου έγραφα και άλλα... μετά είπα, αξίζει το κόπο;
Το γυρνάς σε προσωπικό τώρα... και ο γραπτός σου λόγος είναι είναι κάπως... ας πούμε αγενής.
Είσαι τόσο σίγουρος ότι η αναφορά μου περί τακακιών στα 150€ αφορούσε δικό σου γραπτό; (και δεν αναφέρομαι στις 2 τελευταίες απαντήσεις σου προς εμένα αλλά στο δικό μου αρχικό γραπτό).
Α, ναι επειδή μου έκανες και μαθήματα ανάγνωσης... το δικό μου σχόλιο ήταν μια γενική τοποθέτηση και όχι απάντηση για τη συγκεκριμένη αγορά. Αν μη τι άλλο, μπορεί να μη ξέρω να διαβάζω αλλά ξέρω να γράφω.
Σου έγραφα και άλλα... μετά είπα, αξίζει το κόπο;
Δεν ξέρω αν αναφεροσουν σε εμένα όταν έλεγες με έκπληξη 150€ για φρένα,αλλά το έχω αναφέρει κ εγώ,κ πιο κάτω το θεωρείς κ ακρεο,το ακρεο είναι το δικό σου τα 64€ που δεν ξέρω πως τα έβγαλες..Ο ανθρώπος μπήκε εδώ για να πάρει μια εικόνα για την συγκεκριμένη μηχανή κ όχι μία γενική κ άλλοι του λέτε για φρένα με 32€,άλλος τα κάνεις σε βάθος χρόνου,άλλος για μεταχειρισμένα λάστιχα,εμένα αυτά μου φαίνονται ακραία κ όχι με το που το πάρει να αλλάξει όλα τα αναλώσιμα την άλλη μέρα καθώς η μηχανή είναι 21χρονων,2 χρόνια σε ακινησία κ έχει 77000χλμ...ο καθένας θέτει διαφορετικά στάνταρ για την ασφάλεια του...
doctor_john
20/03/2020, 18:44
Δυστυχώς για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να ανεβάσω φωτογραφίες από το κινητό
Μόλις βρω λίγο διαθέσιμο χρόνο θα τις παραθέσω άμεσα...
Προσπάθησε να τις περάσεις σε κάποιο pc και τις ανεβάζεις απο εκεί εφόσον δεν είναι πολύ μεγάλες.
Αν δεν έχεις τρόπο να τις μικρήνεις, μπορείς με το παρακάτω online.
https://picresize.com/
strokt up
21/03/2020, 11:11
Τι χρειάζεται μια ιαπωνική μηχανή των 90's για να βγεί απο ακινησία 2 χρόνων έ; Θα πω απο προσωπική περίπτωση αλλά διαμορφωμένο σε μονοκύλινδρο αερόψυκτο (το δικό μου ήταν δικύλινδρο υδρόψυκτο, αλλάζουν πολλά). Έχουμε και λέμε:
Σίγουρα:
Λάδι και φίλτρο. Να πούμε 40€; Τόσα βάζω και στο bandiit τα liquimoly μαζί με φίλτρο.
Μπουζί. Δεν ξέρω αν έχει 1 ή 2 το nx (γιατί και το freewind μου μονοκύλινδρο είναι αλλά έχει 2). Ας πούμε 15€ για την περίπτωση που έχει 2
Υγρά φρένων. Γύρω στα 5€ το δοχείο και φτάνει να τα αλλάξεις όλα και να καθαρίσεις και το κύκλωμα.
Λάστιχα. Διαβάζω κάτι τρελά 250άρια, 300άρια ότι του φανεί. Dunlop trailmax μαζί με σαμπρέλες καινούργιες και τοποθέτηση δεν περνάνε τα 200€
Δίσκοι και τακάκια χωρίς να δει κάποιος δεν ξέρει. Μπορεί οπτικά να φαίνεται φθαρμένος μεν αλλά να είναι μέσα στα όρια που ορίζει ο κατασκευαστής. Σε κάθε περίπτωση 2 δίσκοι με τα τακάκια τους κάνουν πέρι τα 150€ max.
Φίλτρο αέρος. ~15€
Καθάρισμα καρμπυρατέρ. Προσωπικά θα έλυνα το λεκανάκι και θα το μπανιάριζα χωρίς να το λύσω περαιτέρω και μετά βλέποντας και κάνοντας ανάλογα πως θα δούλευε.
Το ντεποζιτο μπάνιο με ξύδια γιατί όλο και κάτι θα έχει μέσα και πάει λέγοντας. Μετά παίζει ρόλο για την γενική κατάσταση της μηχανής αν είναι παρατημένη έξω στον ήλιο και την βροχή ή σε γκαράζ και πολλά άλλα γενικά. Εννοείται με την χρήση θα σου βγάλει και άλλα πραγματάκια.Τα λεφτά σε γενικές γραμμές δεν είναι τραγικά αν βάλεις χέρι. Αν δεν ξέρεις ούτε πως πιάνεται η πένσα οκ. Πάρε κούτα και όταν λήξει η εγγύηση το πουλάς και παίρνεις πάλι κούτα. Γενικά πάντως είμαι κατά στο να πετάξεις χρήματα και να αλλάξεις εξαρτήματα που πιθανόν δεν χρειάζονται καν. Διαβάζω για δίσκους συμπλέκτη, ρουλεμάν τιμονιού, μπιέλες στροφάλους, οτι να΄ναι. Μην υπερβάλουμε. Κάποια πράγματα βγαίνουν και σε καλοπληρωμένα μεταχειρισμένα τα οποία δεν έχουν ακινησιά. Ξέρετε για τι μιλάω, μηχανάκι που κελαηδάει και το τσέκαραν 3 μάστορες, στο πρώτο σέρβις που βγήκαν οι βαλβολίνες και μπήκε λάδι μηχανής έκανε σαν κουδουνήστρα. :D
telegonos
21/03/2020, 11:18
E μα κι εσύ, δεν ξέρεις ότι το ρουλεμάν τιμονιού είναι από μυζήθρα, και χαλάει εκτός ψυγείου στην βδομάδα ακινησίας; :lol:
Σοβαρά, βάλε και μια μπαταρία στα κόστη, εκτός κι αν αυτός που έκανε την ακινησία την είχε σε συντηρητή.
strokt up
21/03/2020, 12:15
E μα κι εσύ, δεν ξέρεις ότι το ρουλεμάν τιμονιού είναι από μυζήθρα, και χαλάει εκτός ψυγείου στην βδομάδα ακινησίας; :lol:
Σοβαρά, βάλε και μια μπαταρία στα κόστη, εκτός κι αν αυτός που έκανε την ακινησία την είχε σε συντηρητή.
Συγνώμη Μιχάλη μου διέφυγε. Βάλε και 50€ επιπλέον.
Αν και να ξέρεις, μια πεθαμένη μπαταρία απο ακινησία 3 χρόνων μπορεί να επανέλθει από εναν καμμένο ανορθωτή. Παθών στο 2ο KLE μου :smokin:
o_gavros
21/03/2020, 12:25
βλέπω ότι μεταξύ άλλων,αρκετοί αναφέρετε το πέρσοναλ τατς στα μαστορικά και ότι αυτό κόβει κόστος. σωστό φυσικά.
Δεν είδε κανείς σας ότι ο φίλος αναφέρει απο την αρχή ότι θα είναι η πρώτη του μηχανή;;; Υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο φρέσκος,να μπαίνει να ρωτάει ότι ρώτησε αλλά παρόλα αυτά να ξέρει να μαστορεύει κιόλας;;;
Δηλαδή μόνο για να πούμε τον καημό μας γράφουμε;
strokt up
21/03/2020, 12:32
βλέπω ότι μεταξύ άλλων,αρκετοί αναφέρετε το πέρσοναλ τατς στα μαστορικά και ότι αυτό κόβει κόστος. σωστό φυσικά.
Δεν είδε κανείς σας ότι ο φίλος αναφέρει απο την αρχή ότι θα είναι η πρώτη του μηχανή;;; Υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο φρέσκος,να μπαίνει να ρωτάει ότι ρώτησε αλλά παρόλα αυτά να ξέρει να μαστορεύει κιόλας;;;
Για το 90% των εργασιών υπάρχουν αναλυτικοί οδηγοί ακόμα και στο φόρουμ είτε βίντεο στο youtube είτε οτιδήποτε. Ο λόγος για να πάρεις τέτοιο μηχανάκι κατ'εμε είναι γιατί σου αρέσει να λερώνεις τα χέρια σου, ειδάλλως ψάχνεις κάτι άλλο που είναι ήδη σε λειτουργία. Πάντως κανένας μάστορας δεν θα προσέξει το μηχανάκι σου όπως εσύ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, και είναι και κάτι που είναι απολύτως λογικό, ειδικά όταν πρόκειται για εργασίες που έχουν στάνταρ "ταρίφα".
Σωστό!
Απλά νομίζω -και μάλλον και άλλοι μαζί μου- ότι η συζήτηση ξέφυγε από το συγκεκριμένο παρών ερώτημα, καθώς υπήρξαν και "γενικές" τοποθετήσεις πως "γενικώς" (πάλι) δεν αξίζει να ασχολείσαι με χρέπια γιατί "γενικώς" (ξανά-μανά) αυτά καταλήγουν να κοστίζουν 1000-1500 ευρά επιπλέον... ακόμη και αν μιλάμε για μονοκύλινδρα.
Τι χρειάζεται μια ιαπωνική μηχανή των 90's για να βγεί απο ακινησία 2 χρόνων έ; Θα πω απο προσωπική περίπτωση αλλά διαμορφωμένο σε μονοκύλινδρο αερόψυκτο (το δικό μου ήταν δικύλινδρο υδρόψυκτο, αλλάζουν πολλά). Έχουμε και λέμε:
To είπα και πριν. Από προσωπική περίπτωση μιλάμε όλοι και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι χρειάζεται και τι όχι αν δεν δούμε τι κελεπούρι βρήκε. Εγώ αυτά χρειάστηκα με κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις που θα μπορούσα να τα γλυτώσω.Και πολλά από αυτά ήταν μεταχειρισμένα.Νόμιζεις ότι θα έβρισκα καινούριο δίσκο ή δαγκάνα kawasski με 50 ευρώ? Διαβάζετε τι γράφω? Και δεν είπα για μπιέλες στροφάλους ακόμη ούτε για άνοιγμα μοτέρ σαν του φίλου που θα το ανοίξει με μια πένσα και ένα τσιμπιδάκι . :D;)
Τώρα αν θέλετε να πιαστείτε από κάπου για να έχουμε να λέμε τα ίδια και τα ίδια συνεχώς , δεν βλέπω το νόημα;)
Αυτό το χρέπι είχα και αποφάσισα να το συντηρήσω σωστά. Αν άλλαζα κάτι , ναι ,δεν θα το έπιανα ποτέ και θα διάλεγα καλύτερο χρέπι που θέλει 2 βίδες και ένα λάδωμα Το καβαλάς και φεύγεις για βόλτες στις παραλίες την επομένη. :lol:
Αυτή ήταν η αρχική μου ένσταση και πάνω σε αυτό είπα.
doctor_john
21/03/2020, 12:46
Αυτό που λείπει από αυτές τις γενικές τοποθετήσεις, είναι ότι δεν δίνουν "λύση".
Να κάνει υπομονή, να μαζέψει παραπάνω και... ποιό να πάρει αντίστοιχο;
Kickstart
21/03/2020, 12:50
Πλάκα θα χει σε κάνα πενταρι μέρες κι αφού θα χουμε φτάσει 15σελιδες για το αν θέλει φτιάξιμο ή βάψιμο μπλε να βγει το παλικάρι και να πει παιδιά το ξανασκεφτηκα και πήρα αμάξι.
o_gavros
21/03/2020, 12:58
Για το 90% των εργασιών υπάρχουν αναλυτικοί οδηγοί ακόμα και στο φόρουμ είτε βίντεο στο youtube είτε οτιδήποτε. Ο λόγος για να πάρεις τέτοιο μηχανάκι κατ'εμε είναι γιατί σου αρέσει να λερώνεις τα χέρια σου, ειδάλλως ψάχνεις κάτι άλλο που είναι ήδη σε λειτουργία. Πάντως κανένας μάστορας δεν θα προσέξει το μηχανάκι σου όπως εσύ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, και είναι και κάτι που είναι απολύτως λογικό, ειδικά όταν πρόκειται για εργασίες που έχουν στάνταρ "ταρίφα".
φιλε ναι εννοείται πως το ίντερνετ βρίθει οδηγιών.
επέτρεψε μου όμως να σου πω ότι το συμπέρασμα σου για τον λόγο αποκτησης ενός τέτοιου είναι εντελώς αυθαίρετος.
Πεφτεις κι εσυ στη λούμπα της γενικολογίας και τι θέλει ενα μηχανακι,στοργή θέλει και προδερμ, να μ'αγαπάς να σ'αγαπώ κλπ.
Που σωστά είναι όλα αλλά δεν έχουν να κάνουν με το φίλο που είπε ο μαύρος να ρωτήσει εμάς που τάχα ξέρουμε για ένα παράθυρο που του ανοίχτηκε στον κόσμο των δίτροχων, κι εδω μαλλιοτραβιόσαντε παλικάρια για το τι είναι απαραίτητο και τι οχι.
Σωστό!
Απλά νομίζω -και μάλλον και άλλοι μαζί μου- ότι η συζήτηση ξέφυγε από το συγκεκριμένο παρών ερώτημα, καθώς υπήρξαν και "γενικές" τοποθετήσεις πως "γενικώς" (πάλι) δεν αξίζει να ασχολείσαι με χρέπια γιατί "γενικώς" (ξανά-μανά) αυτά καταλήγουν να κοστίζουν 1000-1500 ευρά επιπλέον... ακόμη και αν μιλάμε για μονοκύλινδρα.
καλως ήρθαμε στο μοτο.γρ :D