PDA

View Full Version : Το φτηνό αποδεικνύεται τελικά ακριβό;Γενική κουβέντα περί μεταχειρισμένων

Σελίδες : 1 [2]

buckley
03/04/2020, 18:20
Και ναι και όχι.:p

Προφανώς και αναγνωρίζω ότι υπάρχουν κοινωνικά, οικονομικά, πολιτισμικά, γεωγραφικά, οικονομοτεχνικά χαρακτηριστά, που κάνουν την οποιαδήποτε σύγκρισή άτοπη.

Από την άλλη υπάρχουν άλλα τόσα κοινά σημεία που την κάνουν κοινό τόπο.

Στο TT τουλάχιστον που παρακολουθώ δεν είναι ούτε όλοι χομπίστες, ούτε όλοι φραγκάτοι, ούτε όλοι είναι έμπειροι "τεχνίτες", ούτε καν είναι όλοι Αμερικάνοι.
ΟΚ,το ξέρω πλήθος χρηστών, μεγάλη ποικιλία, θα βρεις από όλα.

Η διαφορά νοοτροπίας για μένα υπάρχει και αποτυπώνεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παντού...

Σίγουρα θα γράφει και Έλληνας εκεί και σίγουρα δεν κάνει τον έξυπνο, τυχαίο ? ;)

buckley
03/04/2020, 18:22
Δηλαδή ρε παιδιά αν ρωτήσεις τον μερακλή τον μάγκα τον αμερικάνο ''φίλε να πάρω αυτό 200$ ή να δώσω 2 χιλιάρικα για ένα που κυκλοφορεί;''

417162

θα σου πει πάρε το σπασμένο,μην είσαι φλώρος, με λίγα $ και εργασία το κανες μπιμπελό;Γιατί για αυτό ξεκίνησε η κουβέντα,όχι για το ''χάλασε η 20τιας μότο μου'' ''φίλε πέτα το,δεν αξίζει''.

Ρε νέος όταν έγραψες για ΧΤ παραπάνω αυτό εννοούσες ? εγώ λέω 600 έχει γιατί δε λες ΧΤΖ ρε :p
Ούτε ο μαικλ τζακσον δεν το μαζεύει αυτό :cry:

katsar
03/04/2020, 18:27
χαχα δεν είναι δικό μου,τυχαία φωτο πήρα! Εγω το ξακόσια έχω το ΧΤ!

(και είναι αφρικα εεεε )

buckley
03/04/2020, 18:29
χαχα δεν είναι δικό μου,τυχαία φωτο πήρα! Εγω το ξακόσια έχω το ΧΤ!

(και είναι αφρικα εεεε )

α το μπουρδέλο ναι, για βάλε φωτό χτ να ψηφίσουμε :p

ptc
03/04/2020, 18:30
Και ναι και όχι.:p

Γενικα παντως το οτι ζουμε στην Ελλαδα μας βαζει σε ενα μικρο ποσοστο ανα τον πλανητη που μπορουμε να οδηγαμε ολο το χρονο. Ο,τι ισχυει για τους αμερικανους ισχυει και για τους γερμανους, τους αγγλους, τους ρωσους, κοκ. Μηχανη κλειστη στο γκαραζ για μεγαλο μερος του χρονου. Δεν ειναι δυσκολο να καταλαβεις πως κατι τετοιο θα επιδρα στην ορεξη του καθενος να ασχοληθει με τη μηχανη του και με αλλους τροπους πλην της οδηγησης. Αμα δε γαμας λογικο ειναι να βλεπεις περισσοτερες τσοντες. :D

Εγω θα παω Ρυσιο και Φλεβαρη (θα βρεθουν μερες με 15 βαθμους ακομα και τοτε), βολτουλα μεσα στο καταχειμωνο μολις βγει ο ηλιος και γενικα πανω απο βδομαδα χωρις να οδηγησω δυσκολα να περασει. Αμα μου επαιρνες τα κλειδια για κανα εξαμηνο παω στοιχημα πως θα αρχιζα κι εγω να την πλενω, να τη γυαλιζω, να τη λυνω και να τη δενω. Πραγματα που τωρα θα πληρωσω καποιον αλλον να τα κανει γιατι προτιμω να οδηγαω. Οχι πως δεν υπαρχουν ανθρωποι που τη βρισκουν και μ'αυτα φυσικα, αλλα δεν ειναι ο κανονας.

buckley
03/04/2020, 18:34
Γενικα παντως το οτι ζουμε στην Ελλαδα μας βαζει σε ενα μικρο ποσοστο ανα τον πλανητη που μπορουμε να οδηγαμε ολο το χρονο. Ο,τι ισχυει για τους αμερικανους ισχυει και για τους γερμανους, τους αγγλους, τους ρωσους, κοκ. Μηχανη κλειστη στο γκαραζ για μεγαλο μερος του χρονου. Δεν ειναι δυσκολο να καταλαβεις πως κατι τετοιο θα επιδρα στην ορεξη του καθενος να ασχοληθει με τη μηχανη του και με αλλους τροπους πλην της οδηγησης. Αμα δε γαμας λογικο ειναι να βλεπεις περισσοτερες τσοντες. :D

Εγω θα παω Ρυσιο και Φλεβαρη (θα βρεθουν μερες με 15 βαθμους ακομα και τοτε), βολτουλα μεσα στο καταχειμωνο μολις βγει ο ηλιος και γενικα πανω απο βδομαδα χωρις να οδηγησω δυσκολα να περασει. Αμα μου επαιρνες τα κλειδια για κανα εξαμηνο παω στοιχημα πως θα αρχιζα κι εγω να την πλενω, να τη γυαλιζω, να τη λυνω και να τη δενω. Πραγματα που τωρα θα πληρωσω καποιον αλλον να τα κανει γιατι προτιμω να οδηγαω. Οχι πως δεν υπαρχουν ανθρωποι που τη βρισκουν και μ'αυτα φυσικα, αλλα δεν ειναι ο κανονας.

Σίγουρα ? :bawl:

SeniorCanardo
03/04/2020, 18:37
Δηλαδή ρε παιδιά αν ρωτήσεις τον μερακλή τον μάγκα τον αμερικάνο ''φίλε να πάρω αυτό 200$ ή να δώσω 2 χιλιάρικα για ένα που κυκλοφορεί;''

417162

θα σου πει πάρε το σπασμένο,μην είσαι φλώρος, με λίγα $ και εργασία το κανες μπιμπελό;Γιατί για αυτό ξεκίνησε η κουβέντα,όχι για το ''χάλασε η 20τιας μότο μου'' ''φίλε πέτα το,δεν αξίζει''.

Δεν ξέρω τι θα σΕ πει ο Αμερικάνος, αλλά αν υποθεσουμε ότι έχεις τα 2 χιλιάρικα, εδώ θα σου πούνε, άστα φίλε μάζεψε λίγα ακόμα, καμιά 3-4 ακόμα δηλαδή και πάρε ένα πενταετίας.

Εγώ όταν ρώτησα πάντως αυτό μου είπανε. :roflmao: :beer:

katsar
03/04/2020, 18:37
Το χω στο πατρικό μου Καβάλα,θα πω τον αδερφό μου να βγάλει μία.Αν βρεθεί κανας μερακλής θα πάρει μοτόρι.
Το άλλαξα και 4 φορές λάδια στα 10 χρόνια αλλά ΧΤ είναι,δε χαλάνε αυτά.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/04/2020, 18:45
Καλημέρα,

Επιλέον και αυτό που θα έπερνες €1.800,00 μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια θα ήθελε κάτι από το €1.000,00 που έδωσες σε αυτό που αγόρασες €800,00, οπότε σου βγήκε πολύ λιγότερο από €1.800,00.

Κάπως έτσι είναι.

SeniorCanardo
03/04/2020, 18:46
Το χω στο πατρικό μου Καβάλα,θα πω τον αδερφό μου να βγάλει μία.Αν βρεθεί κανας μερακλής θα πάρει μοτόρι.
Το άλλαξα και 4 φορές λάδια στα 10 χρόνια αλλά ΧΤ είναι,δε χαλάνε αυτά.

Καλά μιλάμε ψήθηκα... ανέβασε φωτό ετοιμάζω το μπαγιόκο.

4 φορές λάδια στα 10 χρόνια, τόσο συχνά δεν αλλάζουν ούτε τα σουβλατζίδικα το λάδι στη φριτέζα.:D

billy84
03/04/2020, 18:46
Το μεταχειρισμένο είναι πάντα καλύτερη αγορά, με μόνη προϋπόθεση να είναι καλό μεταχειρισμένο. Αλλά αυτό απαιτεί γνώσεις (και τύχη).

Και Honda!:lol:

Κατα τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με τον τίτλο του θέματος.

SeniorCanardo
03/04/2020, 19:02

Ρε ψηλέ, αφού ξέρεις γιατί πράμα μιλάω, γιατί με παιδεύεις:bawl:

Δεν μιλάω για χόμπι, ξεκαβλώνω στο γκαράζ μου, ούτε κάνω συλλογή.

Μιλάω για χαμηλό αρχικό κεφάλαιο για την αγορά και την προσπάθεια να κάνεις ένα μηχανάκι λειτουργικό, με αρκετούς συμβιβασμούς, δίνοντας χρήματα σταδιακά και γλυτώνοντας κόστος από την εργασία και χαβαλέ καπέλο στα ανταλλακτικά.

Το παλιό δεν θα γίνει ποτέ νέο όσο και να το θες ή αν θα γίνει θα κοστίσει παραπάνω πιθανόν από το νέο.

Για παράδειγμα εσύ πήρες το Τζίνι, ένα παλιό μηχανάκι σχετικά φθηνά, έστρωσες κάποια πράγματα, μετά από λίγο καιρό θα έβγαζε κάτι ακόμα και πάει λέγοντας.
Είναι τούμπανο, όχι. (Κοινώς δεν γ@μησες το μοντέλο, αλλά την κοπελιά από το τυροπιτάδικο απέναντι).:roflmao:
Αν μάζευες λεφτά,θα έπαιρνες κάτι καλύτερο,πιθανότατα.
Αλλά και στην δουλειά σε πήγε και στην βόλτα σε πήγε και στην πίστα σε πήγε και έκανες και τη σούζα σου :lol:
Φυσικά πάντα με συμβιβασμούς.

Δεν είναι όλα τα παλιά για πέταμα, ούτε όλα τα φθηνά για πέταμα.
Είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και η απάντηση πρέπει να είναι στοχευμένη για τον συγκεκριμένο χρήστη και για το συγκεκριμένο μοτό.

ptc
03/04/2020, 19:40
Σε καταλαβα Κωστα. Δεν ειναι της λογικης μου μεν, αλλα σε καταλαβα. Και λεω οτι δεν ειναι της λογικης μου γιατι εγω με το Τζινι δεν εκανα αυτο που εκανες εσυ με το ΚΤΜ ή που προτεινετε να κανει ο φιλος με το Serow. Δεν πηρα δηλαδη κατι φτηνο που ειχε ελλειψεις να προσπαθησω να το κανω σιγα σιγα καλο με προσωπικη εργασια. Εψαξα και βρηκα προσεγμενο μεταχειρισμενο που ηταν πληρως λειτουργικο και που ηθελε λιγα πραγματα. Τα λεφτα που εδωσα για το GN ηταν top money για το συγκεκριμενο μοντελο. Ενα GN σε αντιστοιχη κατασταση με το ΚΤΜ σου (απο τα πιο φτηνα δηλαδη) θα εκανε 5-6 εκατοσταρικα. Εγω εδωσα τα διπλα λεφτα. Οποτε ενω καταλαβαινω τι λες και ποια ειναι η χρησιμοτητα του να παρεις κατι παρατημενο και να το φτιαξεις σιγα σιγα, το παραδειγμα του GN ηταν αστοχο. Δεν ηταν το serow των 400€ που ξεκινησε την κουβεντα, ηταν η αντιθετη περιπτωση που λεει η αλλη πλευρα (παρε κατι ακριβο που δε θα χρειαστει πολλα πραγματα).

Κοπελια του τυροπιταδικου ειναι βεβαια, αλλα στο πεζοδρομιο δεν μπορουμε να αφηνουμε μοντελα γιατι θα μας τα βιασουν. :p

:beer:

telegonos
03/04/2020, 19:47
Κύριοι, μια-δυο παρατηρησούλες.

1-Μην μου βάζετε πράγματα που δεν είπα.
2-Δεν είπα πουθενά, παρτε χρέπια να τα αναστήσετε. Είπα ότι κάποιες φορές, γίνεται ΚΑΙ αυτό και σε μερικές περιπτώσεις ΚΑΠΟΙΟΥΣ τους βολεύει.
3-Δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα, αν είναι πιο ακριβό το φτηνό. Είπα ότι κάθε περίπτωση, είναι διαφορετική, βάση και του μοτό, βάση και του αγοραστή.
4-Αναρωτήθηκα, γιατί γενικά τόσος συντηρητισμός. Δεν έβγαλα, ούτε διατύπωσα κάποιο συμπέρασμα τι κάνει ο μέσος χρήσης μοτό. Αναρωτιέμαι κι εγώ. Απλά δεν δέχομαι ότι είναι τόσο άχρηστος όσο τον παρουσιάζετε μερικοί. Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν είμαι Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

και το πιο σημαντικό...

5-Καλά τα μοντέλα, αλλά είναι κάτι και καυλάκια του τυροπιτάδικου, που σόρρυ κιόλλας αλλά ούτε που θα γύρναγα να κοιτάξω το μοντέλο... Κι όχι μόνο εγώ...

stefanos
03/04/2020, 19:48

417162

Με 2 χιλιάρικα στην τσέπη δεν θα ακούμπαγα afrika ούτε καλή ούτε χρέπι.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι με 2 χιλιάρικα δεν θα αγόραζα xt600 του 500αρικου
και με το υπόλοιπο 1,5 θα το έφτιαχνα μηχανάκι

bulmont
03/04/2020, 19:53
Γιατί τόση υποτίμηση όμως προς τον μέσο χρήστη..............
Δλδ ένας νέος άνθρωπος, π.χ. 25 ετών, θα πάρει μια μηχανή μεταχειρισμένη,........, θα πελαγώσει όταν ας πούμε χαλάσει η τρόμπα βενζίνης;.

Με όλο το σέβας, πιστεύεις πώς είναι εύκολο να κάνει ο μέσος 25άχρονος χρήστης, διάγνωση βλάβης: ''χαλασμένη τρόμπα βενζίνης'';;;;;;

Εγώ πιστεύω πώς κατ' αρχήν θ' αρχίσει να του κάνει κάποιες διακοπές, θα ξεροβήχει,μέχρι να σβήσει ο κινητήρας .

Ο νεαρός λοιπόν γουάναμπι μάστορας θα αλλάξει μπουζί, μπαταρία, φίλτρο, πλατίνες, παπά να το διαβάσει λίγο καλυτερα, μπορεί
και λάδια χωρίς να ξέρει καν πώς το μηχανάκι του έχει κάτι που λέγετε τρόμπαβενζίνηςκαιπουστοδιαολοειναιαυτοτοκαβλιτζεκι ....

buckley
03/04/2020, 20:13
Με όλο το σέβας, πιστεύεις πώς είναι εύκολο να κάνει ο μέσος 25άχρονος χρήστης, διάγνωση βλάβης: ''χαλασμένη τρόμπα βενζίνης'';;;;;;

Εγώ πιστεύω πώς κατ' αρχήν θ' αρχίσει να του κάνει κάποιες διακοπές, θα ξεροβήχει,μέχρι να σβήσει ο κινητήρας .

Ο νεαρός λοιπόν γουάναμπι μάστορας θα αλλάξει μπουζί, μπαταρία, φίλτρο, πλατίνες, παπά να το διαβάσει λίγο καλυτερα, μπορεί
και λάδια χωρίς να ξέρει καν πώς το μηχανάκι του έχει κάτι που λέγετε τρόμπαβενζίνηςκαιπουστοδιαολοειναιαυτοτοκαβλιτζεκι ....

Τι λες μωρή απάτη :bawl:

stefanos
03/04/2020, 20:16

Και που είναι το κακό?:confused:
Ακριβώς το ίδιο θα κάνει και ο μάστορας που θα του πάει το μηχανάκι.

ΥΓ. Αν πληρώνεις ακόμα πλατίνες άλλαξε μάστορα:)

buckley
03/04/2020, 20:25
Και που είναι το κακό?:confused:
Ακριβώς το ίδιο θα κάνει και ο μάστορας που θα του πάει το μηχανάκι.

ΥΓ. Αν πληρώνεις ακόμα πλατίνες άλλαξε μάστορα:)

Μην αγχώνεσαι για το Βαγγελάκο, τα φτιάχνεις μόνος του εδώ και χρόνια :a33:

νεοσσός
03/04/2020, 20:28
Συνοψίζοντας με μία ιστορία:

Ερώτηση
Νέο μέλος: Παιδιά μόλις πήρα δίπλωμα κατηγορίας A και ψάχνω μηχανή. Θέλω κανονική μηχανή όχι σκούτερ και παπί. Τι να πάρω με τα 1500€ που διαθέτω για να πηγαίνω στη δουλειά, αντί να παίρνω το λεωφορείο;

Απαντήσεις
Μέλος 1: Πάρε KLE.
Μέλος 2: Δε φθάνουν για μοτοσυκλέτα, αλλά είναι μια χαρά για να πάρεις εξοπλισμό ασφαλείας.
Μέλος 3: Μάζεψε άλλα τόσα και τα λέμε.
Μέλος 4.: Χρειάζεσαι παπί, όχι μηχανή.
Μέλος 5: Πάρε ένα χρέπι με 300€, αγόρασε με τα ρέστα ανταλλακτικά και εργαλεία και κατέβασε το service manual. Όταν φέρεις το μοτοσακό σε λειτουργική κατάσταση, θα μπορείς να πιάσεις δουλειά σαν μηχανικός.

karellen
03/04/2020, 20:39

Βάγγο ναι,είναι εύκολο να κάνει διάγνωση.Όχι από την πρώτη φορά φυσικά αλλά αργότερα όταν θα έχει αποκτήσει μια α εμπειρία κάνοντας τα κόκκινα.
Έχω δει πολλούς πιτσιρικάδες να λύνουν το παπί/σκουτεράκι στη αυλή τους,σκυφτούς και να μπαχαλεύουν το μηχανάκι τους.Αυτό λοιπόν ονομάζεται μεράκι (το ξέρεις πολύ καλά κι εσύ,το έχεις νιώσει) και αναπόφευκτα θα οδηγήσει και σε βαθύτερες επεμβάσεις.

Συμφωνώ με τον telegono,η τωρινή εποχή ΔΕΝ διακατέχεται 100% από μαλθακούς 'τα θέλω όλα έτοιμα' γουάναμπί μαστόρους,ίσα ίσα που με την άφθονη πληροφόρηση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα το youtube είναι πιο εύκολο να μπεις στο τριπάκι του μαστροχαλαστή με θετικά-κυρίως-αποτελέσματα.

bulmont
03/04/2020, 20:51
....Αυτό λοιπόν ονομάζεται μεράκι .

Δεν είναι όλοι ''μερακλήδες'' Νικόλα στα 25.............μετά τα 50...........:bawl:...............:bawl:

RaGe_Raptor
03/04/2020, 21:06

Ερώτηση
Νέο μέλος: Παιδιά μόλις πήρα δίπλωμα κατηγορίας A και ψάχνω μηχανή. Θέλω κανονική μηχανή όχι σκούτερ και παπί. Τι να πάρω με τα 1500€ που διαθέτω για να πηγαίνω στη δουλειά, αντί να παίρνω το λεωφορείο;

Απαντήσεις
Μέλος 2: Δε φθάνουν για μοτοσυκλέτα, αλλά είναι μια χαρά για να πάρεις εξοπλισμό ασφαλείας.
Μέλος 5: Πάρε ένα χρέπι με 300€, αγόρασε με τα ρέστα ανταλλακτικά και εργαλεία και κατέβασε το service manual. Όταν φέρεις το μοτοσακό σε λειτουργική κατάσταση, θα μπορείς να πιάσεις δουλειά και σαν μηχανικός.

πάρε ΓΙΑΧΑμπούσα είναι η μόνη σωστή απάντηση :bawl:

RaGe_Raptor
03/04/2020, 21:07
Δεν είναι όλοι ''μερακλήδες'' Νικόλα στα 25.............μετά τα 50...........:bawl:...............:bawl:

:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

o_gavros
03/04/2020, 21:08
Πόσο ξετεντωμα πια ρε σεις;;;
Δεν χορταινετε.

bulmont
03/04/2020, 21:14
Δεν χορταινετε.

417164

S705
03/04/2020, 21:17

και αν ο 50αρης είναι μάστορας ...εκεί να δεις πόσο μερακλής είναι .
για αυτό προσοχή ποιοι δηλώνουν μάστορες:bawl:

panavour
03/04/2020, 21:26

Ερώτηση

Απαντήσεις
Μέλος 5: Πάρε ένα χρέπι με 300€, αγόρασε με τα ρέστα ανταλλακτικά και εργαλεία και κατέβασε το service manual. Όταν φέρεις το μοτοσακό σε λειτουργική κατάσταση, θα μπορείς να πιάσεις δουλειά και σαν μηχανικός.

ξεχασες το 6 απο μενα , παρε er-5 με κανα 1200αρι να βρεις την υγεια σου :lol::lol:

BLiTzER
03/04/2020, 21:28
Κύριοι, μια-δυο παρατηρησούλες.

1-Μην μου βάζετε πράγματα που δεν είπα.
2-Δεν είπα πουθενά, παρτε χρέπια να τα αναστήσετε. Είπα ότι κάποιες φορές, γίνεται ΚΑΙ αυτό και σε μερικές περιπτώσεις ΚΑΠΟΙΟΥΣ τους βολεύει.
3-Δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα, αν είναι πιο ακριβό το φτηνό. Είπα ότι κάθε περίπτωση, είναι διαφορετική, βάση και του μοτό, βάση και του αγοραστή.
4-Αναρωτήθηκα, γιατί γενικά τόσος συντηρητισμός. Δεν έβγαλα, ούτε διατύπωσα κάποιο συμπέρασμα τι κάνει ο μέσος χρήσης μοτό. Αναρωτιέμαι κι εγώ. Απλά δεν δέχομαι ότι είναι τόσο άχρηστος όσο τον παρουσιάζετε μερικοί. Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν είμαι Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Τηλέγονε, τι έχεις σπουδάσει; Ποιο είναι το επάγγελμά σου;

Επειδή νιώθω ότι διέφυγε.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/04/2020, 22:16
Δεν χορταινετε.

Δουλειά δεν είχε ο διάολος....:lol:

viper1
03/04/2020, 23:52
Η εποχή του προσπαθώ να φτιάξω ότι χαλάει δεν πετάω τίποτα γιατί μπορεί να μου χρειαστεί επιμένω να βρω την βλάβη πριν πάω να ακουμπήσω χρήματα σε συνεργείο κλπ έχει περάσει ανεπιστρεπτί . Είμαστε στην εποχή του καταναλωτισμού και όσο εύκολα χαλάνε τα μηχανάκια τόσο εύκολα αγοράζονται . Και δεν μιλάω οικονομικά. Αναφέρομαι στην προσφορά της βιομηχανίας . Νέα παιδιά τα παρατάνε εύκολα στην πρώτη δυσκολία και πάνε παρακάτω .

Η εποχή του έχω χρόνο ελεύθερο και χρήματα διαθέσιμα να ασχοληθώ με το μηχανάκι μου επίσης έχει γίνει πολυτέλεια .
Κάποιος μίλησε για Αμερική. Απλά εκεί να ξέρετε τυπώνουν χαρτί. Είναι άλλη κατηγορία από μόνοι τους. Όσοι από εμάς εξακολουθούμε και το κάνουμε κλέβουμε χρόνο από την δίκη μας ξεκούραση

Είναι προσωπική επιλογή του καθενός τι θα αγοράσει ποσό θα το αγοράσει και προσωπική κρίση για να στηρίξει αυτή του την επιλογή . Τα μεταχειρισμένα είναι λαχείο . Είτε καλό είτε κακό κάτι θα κρύβει.

Επειδή η μοτοσυκλέτα σταμάτησε να είναι χόμπι ευχαρίστηση κλπ αλλά έγινε και εργαλείο δουλειάς μετακίνησης έχασε αυτήν την : η μοτοσυκλέτα είναι για λίγους. Έχασε τον ρομαντισμό που είχε κάποτε . Βλέπεις κάποιους λίγους λοιπόν που ανασταίνουν μηχανάκια τα βελτιώνουν τα μετατρέπουν . Και αναφέρομαι μόνο σε ερασιτέχνες . Αυτή η κατηγορία είναι οι ΑΑ. Είναι στο αίμα τους . Βλέπουν όλα τα μηχανάκια ιδίως αυτά που είναι παρατημένα και αμέσως σχηματίζουν εικόνες στο μυαλό τους. Πως ήταν πως μπορούν να το επαναφέρουν πως μπορούν να το κάνουν . Και δεν μπαίνει εμπόδιο σε αυτές τις σκέψεις σε αυτές τις εικόνες κόστος σε χρήμα και χρόνο . Τις περισσότερες φορές δεν θα το κάνουν αλλά τις λίγες εκείνες που θα ασχοληθούν γεμίζει τόσο πολύ η καρδιά και αδειάζει άλλο τόσο το μυαλό που μόνο κάτι μπαφους Καλαματιανους ξέρω που το καταφέρνουν αλλά στο τέλος μπορεί να χάσεις και τα δόντια σου.... προτιμώ τα μηχανάκια

νεοσσός
04/04/2020, 10:37
Συχνά, όταν υπάρχει χρήμα, δεν υπάρχει χρόνος, ενώ όταν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει χρήμα. Λίγοι είναι οι τυχεροί που έχουν άφθονα και τα δύο.

Πάντως είναι ωραίο να έχεις τις γνώσεις για να συντηρείς μόνος σου τη μοτοσυκλέτα σου. Κάνεις πιο προσεκτική δουλειά και απολαμβάνεις πολλαπλά το αποτέλεσμα. Καμιά φορά γλιτώνεις και το χρόνο από το πήγαινε-έλα στο συνεργείο. Με τη μοτοσυκλέτα δεν έχω τις γνώσεις, αλλά στο ποδήλατο έκανα κάποτε πολλές εργασίες και έπαιρνα ικανοποίηση από αυτό. Πλέον κάνω όσες μου επιτρέπει ο ελεύθερός μου χρόνος.

Στο στρατό είχα γνωρίσει ένα παλικάρι 20 ετών, που εργαζόταν στο συνεργείο του πατέρα του. Είχε πάθος με τα αμάξια και είχε μάθει καλά τη δουλειά. Μπορούσε να αγοράζει, να συντηρεί και να βελτιώνει αμάξια, που ελάχιστοι αντέχουν οικονομικά. Ακόμα και παλιά να ήταν, ό,τι και να έβγαζαν σε φθορές, το επισκεύαζε μόνος του, αφού είχε όλο το χρόνο δικό του και την υποδομή του συνεργείου. Ένα από τα αμάξια που είχε τότε, ήταν ένα BMW M3.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
04/04/2020, 11:10
Συχνά, όταν υπάρχει χρήμα, δεν υπάρχει χρόνος, ενώ όταν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει χρήμα. Λίγοι είναι οι τυχεροί που έχουν άφθονα και τα δύο.

Πάντως είναι ωραίο να έχεις τις γνώσεις για να συντηρείς μόνος σου τη μοτοσυκλέτα σου. Κάνεις πιο προσεκτική δουλειά και απολαμβάνεις πολλαπλά το αποτέλεσμα. Καμιά φορά γλιτώνεις και το χρόνο από το πήγαινε-έλα στο συνεργείο. Με τη μοτοσυκλέτα δεν έχω τις γνώσεις, αλλά στο ποδήλατο έκανα κάποτε πολλές εργασίες και έπαιρνα ικανοποίηση από αυτό. Πλέον κάνω όσες μου επιτρέπει ο ελεύθερός μου χρόνος.

Στο στρατό είχα γνωρίσει ένα παλικάρι 20 ετών, που εργαζόταν στο συνεργείο του πατέρα του. Είχε πάθος με τα αμάξια και είχε μάθει καλά τη δουλειά. Μπορούσε να αγοράζει, να συντηρεί και να βελτιώνει αμάξια, που ελάχιστοι αντέχουν οικονομικά. Ακόμα και παλιά να ήταν, ό,τι και να έβγαζαν σε φθορές, το επισκεύαζε μόνος του, αφού είχε όλο το χρόνο δικό του και την υποδομή του συνεργείου. Ένα από τα αμάξια που είχε τότε, ήταν ένα BMW M3.

Σε όλα μού τα μηχανάκια εκτός των 2 καινούργιων που πήρα (βεστρομ-κτμ αντβ)έκανα πάντα σέρβις εγώ. Δεν ήταν τίποτα δύσκολο. Λάδια φίλτρο βενζίνης φίλτρο αέρα μπουζι φρένα και σε κάποιες περιπτώσεις φίλτρο λαδιού.
Στο φριγουιντ σέρβις εγώ δεν έχω αγγίξει.
Επειδή είναι 22 χρονών μηχανάκι και επειδή τώρα που μεγάλωσε και το τελευταίο παιδί έχω γίνει πιο ανεξάρτητος και κάνω πιο πολλά χλμ διπλός δε θέλω να βάζω χέρι. Ο μηχανικός θα δει κάτι που εγώ δε θα δω και αυτό το κάτι μπορεί να με γλυτώσει από κάποιο ανεπανόρθωτο κακο.

viper1
04/04/2020, 11:19
Σε όλα μού τα μηχανάκια εκτός των 2 καινούργιων που πήρα (βεστρομ-κτμ αντβ)έκανα πάντα σέρβις εγώ. Δεν ήταν τίποτα δύσκολο. Λάδια φίλτρο βενζίνης φίλτρο αέρα μπουζι φρένα και σε κάποιες περιπτώσεις φίλτρο λαδιού.
Στο φριγουιντ σέρβις εγώ δεν έχω αγγίξει.
Επειδή είναι 22 χρονών μηχανάκι και επειδή τώρα που μεγάλωσε και το τελευταίο παιδί έχω γίνει πιο ανεξάρτητος και κάνω πιο πολλά χλμ διπλός δε θέλω να βάζω χέρι. Ο μηχανικός θα δει κάτι που εγώ δε θα δω και αυτό το κάτι μπορεί να με γλυτώσει από κάποιο ανεπανόρθωτο κακο.

Αναρωτιέμαι αν προξενήσει ανεπανόρθωτα κακό αν θα στο πει ή θα προσπαθήσει να το μπαλώσει όπως να'ναι.....

νεοσσός
04/04/2020, 11:44
Αυτό που έχω μάθει από μηχανικούς ποδηλάτων είναι ότι αν προσπαθήσεις να γλιτώσεις χρήματα, αυτά θα είναι από την ποιότητα της εργασίας. Δύσκολα θα μειώσει ο μηχανικός τις προσδοκίες του για ωριαία αμοιβή, σε μία περίοδο όπου τα περισσότερα επαγγέλματα αμείβονται λιγότερο από σε σχέση με πριν από 15 χρόνια. Οπότε ακούς τι έχει να σου πει, αξιολογείς τις δικές σου προσδοκίες και αποφασίζεις.

Φυσικά έχεις μέτριες προσδοκίες και παραμένεις επιφυλακτικός, διότι ακόμα και ο πιο καλός ενδέχεται να έχει κακές στιγμές. Δεν περιμένεις τέλεια δουλειά από τρίτον. Τέλεια δουλειά μπορείς να κάνεις μόνος σου, αν είσαι γνώστης. Ο επαγγελματίας σχεδόν πάντα παλεύει με το ισοζύγιο χρόνου-χρήματος. Γι' αυτό, αν έχεις τη δυνατότητα, καλό είναι να πηγαίνεις το όποιο όχημά σου σε περίοδο μη αιχμής.

strokt up
04/04/2020, 13:00

417162

Δεν ξέρω τι θα έκανε ο Αμερικάνος πάντως εγώ σαν Έλληνα 2 κατοστάρικα ακόμα και χωρίς άδεια τα έδινα σήμερα για το africa της φωτογραφίας. Άνετα έβγαζα τα 3πλάσια πουλώντας κομμάτια.

SeniorCanardo
04/04/2020, 13:30
Εντάξει κουβέντα να γίνεται, αλλά θα μας χαζέψετε.:eyepop:

Τα "λογικά άλματα" είναι το αγαπημένο "όπλο" όσων δεν έχουν επιχειρήματα.

"Έχεις λεφτά μαστορεύεις το μηχανάκι μόνος σου".
"Δεν έχεις λεφτά το πας σε μάστορα":a21:

"Έχεις λεφτά πας παίρνεις παλιό μηχανάκι και κάθεσαι και ασχολείσαι με τις μ@λακίες που σου βγάζει κάθε τρεις και λίγο".
"Δεν έχεις λεφτά και πας παίρνεις καινούργιο, νέο-μεταχειρισμένο για να μην τρέχεις κάθε λίγο στο μάστορα".:a21:

Ωραία το έθεσε ο Πέτρος πιο πάνω.
"Δεν γουστάρω, δεν είναι η φάση μου τα μαστορέματα, προτιμώ να κάνω κάτι άλλο, μπορώ να πληρώσω μάστορα και τον πληρώνω".

Τέλος!
Χωρίς μα και μου και ο χρόνος και το χρήμα και το ζώδιο μου και η κακή μου η τύχη, ο Αμερικάνος, ο Κινέζος, ο νέος, ό γέρος, η γενιά μας, τα ....

Εγώ για παράδειγμα δεν γουστάρω τα φοροτεχνικά με την καμία.
Παρόλο που είναι πολύ απλά (για την δική μου επαγγελματική φάση) και αν κάτσω να ασχοληθώ 2 βδομάδες, μπορώ να τα κάνω μόνος μου.
Ε, ρε φίλε δεν γουστάρω, δεν θέλω, αρνούμαι λέμε!:yuck:
Πληρώνω λογιστή να μου τα κάνει και δεν λυπήθηκα ποτέ τα φράγκα που έδωσα.:D

buckley
04/04/2020, 13:44

"Έχεις λεφτά πας παίρνεις παλιό μηχανάκι και κάθεσαι και ασχολείσαι με τις μ@λακίες που σου βγάζει κάθε τρεις και λίγο".
"Δεν έχεις λεφτά και πας παίρνεις καινούργιο, νέο-μεταχειρισμένο για να μην τρέχεις κάθε λίγο στο μάστορα".:a21:

"Δεν γουστάρω, δεν είναι η φάση μου τα μαστορέματα, προτιμώ να κάνω κάτι άλλο, μπορώ να πληρώσω μάστορα και τον πληρώνω".

Τέλος!
Χωρίς μα και μου και ο χρόνος και το χρήμα και το ζώδιο μου και η κακή μου η τύχη, ο Αμερικάνος, ο Κινέζος, ο νέος, ό γέρος, η γενιά μας, τα ....

Παρόλο που είναι πολύ απλά (για την δική μου επαγγελματική φάση) και αν κάτσω να ασχοληθώ 2 βδομάδες, μπορώ να τα κάνω μόνος μου.

Αν έχεις λεφτά το μαστορεύουν άλλοι ,αν έχεις λεπτά το μαστορεύεις μόνος σου ;)

stefanos
04/04/2020, 13:58

Τέλος!

Δεν υπάρχουν επιχειρήματα σε τέτοια συζήτηση, μόνο απόψεις και προτάσεις.
Το θέμα ήταν για τα μηχανάκια 20ετίας εάν θυμάμαι.
Εκεί χρειάζεται ένα κεφάλαιο οπωσδήποτε και προσωπική εργασία, εργαλεία και διάθεση και χρόνος να μάθεις και άλλα που ξεχνάω,
τα μετράει ο καθένας και αποφασίζει αν τον συμφέρει.
Το θέμα των μηχανικών και των συνεργείων είναι άλλο.
Ο κάθε επαγγελματίας δεν μπορεί να κάθεται να ασχοληθεί με το παρτάλι του καθενός χωρίς να πληρωθεί.
Και κανένας μας δεν είναι διατεθειμένος νομίζω να πληρώσει εργασία 2 ώρες που μπορεί να ασχοληθεί ο μηχανικός για να βγάλει μια βίδα 20 χρονών που έσπασε στο 20χρονο παρτάλι μας.

viper1
05/04/2020, 02:18
Εγώ ψάχνω ένα παρτάλι CBX1050 . όποιος ξέρει κάτι να με ενημερώσει σας παρακαλώ

buckley
05/04/2020, 06:04

Ναι εσένα θα πάρουμε, μη φας :bawl:

doctoras
05/04/2020, 09:56

τσάμπα πράμα όποιος αγαπάει δε κολλάει σε στερεότυπα αλλά το δείχνει (https://www.car.gr/22902919-honda-cbx-pro) :D:lol:

νεοσσός
05/04/2020, 11:05
τσάμπα πράμα όποιος αγαπάει δε κολλάει σε στερεότυπα αλλά το δείχνει (https://www.car.gr/22902919-honda-cbx-pro) :D:lol:
Αυτό μπορεί να το προλάβει, διότι δεν αρέσει στο buckley, λόγω της διχρωμίας του κινητήρα. :p

Από ήχο πάντως σκίζει. (https://www.youtube.com/watch?v=MBbskqcgs_o)

buckley
05/04/2020, 16:20

Πόσο αξίζει με πινακίδα και το κουστούμι της που μάλλον αυτή δεν τα διαθέτει ? Μία που τα έχει αυτά που λείπουν να ζητήσει 10 ? Θα τα πάρει όμως ?
Οπότε αυτή ξεμένει για την ώρα παρ' όλο που δεν είναι κακή ,6900+ επισκέψεις φαντάσου :cry:

RaGe_Raptor
05/04/2020, 18:06
Πόσο αξίζει με πινακίδα και το κουστούμι της που μάλλον αυτή δεν τα διαθέτει ? Μία που τα έχει αυτά που λείπουν να ζητήσει 10 ? Θα τα πάρει όμως ?
Οπότε αυτή ξεμένει για την ώρα παρ' όλο που δεν είναι κακή ,6900+ επισκέψεις φαντάσου :cry:

πωωωω, υπάρχει άνθρωπος που θα δώσει τόσα λεφτά μόνο για ήχο? :p

buckley
05/04/2020, 18:14
πωωωω, υπάρχει άνθρωπος που θα δώσει τόσα λεφτά μόνο για ήχο? :p

Εσύ ας πούμε θα τα δινες σε σκούτερ καλύτερα ? :D

RaGe_Raptor
05/04/2020, 18:25
Εσύ ας πούμε θα τα δινες σε σκούτερ καλύτερα ? :D

έχω ένα GSX-R 1000K7 με 1.000€ λιγότερα (όπως και λιγότερα χλμ) κατά νου.:D

viper1
05/04/2020, 18:30

Πάλι το cbx θα περναμε (κάποιοι). Δεν έχεις καταλάβει ;)

buckley
05/04/2020, 18:35

Ρε μπαγάσα με στειλες :bawl:
ΥΓ εντελώς πληροφοριακά ,ούτε εγώ θα το παιρνα .
Έχει λάθος σήμα στο τεπόζιτο :p

RaGe_Raptor
05/04/2020, 18:41
Ρε μπαγάσα με στειλες :bawl:

αν σου πω ότι όταν το είχε πάρει καινούριο,εγώ το είχα πάρει από την αντιπροσωπεία και το πήγα σπίτι του, θα γυρίσεις από κει που σε έστειλα? :bawl:

RaGe_Raptor
05/04/2020, 18:42
ΥΓ εντελώς πληροφοριακά ,ούτε εγώ θα το παιρνα .
Έχει λάθος σήμα στο τεπόζιτο :p

έτσι σε φαντάζομαι :p
417199

buckley
05/04/2020, 18:53
417199

Για να δείτε τι τραβάγανε οι αναβάτες τότε για να βλέπετε τώρα εσείς πλάνα νέοι μου ;)

bulmont
05/04/2020, 19:30
417199

Μέ χόντα ο μπούκλης;;;;;;;;;;; Ουτε όταν παγώσει η κόλαση................

george.S
05/04/2020, 19:32

Μπα και η φώτο με το 250cb ?

teogtp
05/04/2020, 19:34

Μάλλον εννοεί το καμεροκρανος.
:D

bulmont
05/04/2020, 19:51
Μπα και η φώτο με το 250cb ?

Τότε ήταν μικρός κι' αθωος, δεν ήξερε.....................

buckley
05/04/2020, 20:08
Τότε ήταν μικρός κι' αθωος, δεν ήξερε.....................

Ισχύει...

Parking
06/04/2020, 13:03
Ο ορισμός του το πιο ακριβό είναι το φτηνό και το πιο φθηνό το ακριβό νέοι μου.
Το adve που βάλατε πρώτη κατηγορία.
Το παρακάτω που φιλοξενώ 2η :smokin:
417110

Μην βιάζεστε ,μην ενθουσιάζεστε ...

Δεν ξέρω τι θέλει να ποιητής αλλά ΚΤΜ χωρίς λεφτά δεν γίνεται
Το συγκεκριμένο ήταν ζημιάρικο και πέραν του τι λένε οι ξεροκέφαλοι
Η μάνα του ΧΩσέ δεν έκλαψε ΠΟΤΕ
:lol:

Το ερώτημα όμως παραμένει
Δουλειά, σπορ, βόλτα ή μόστρα
Στο 2 και 4 χώνεις βαρέλι χωρίς πάτο.