PDA

View Full Version : Το φτηνό αποδεικνύεται τελικά ακριβό;Γενική κουβέντα περί μεταχειρισμένων

Σελίδες : [1] 2

buckley
02/04/2020, 07:51
Ο ορισμός του το πιο ακριβό είναι το φτηνό και το πιο φθηνό το ακριβό νέοι μου.
Το adve που βάλατε πρώτη κατηγορία.
Το παρακάτω που φιλοξενώ 2η :smokin:
417110

Μην βιάζεστε ,μην ενθουσιάζεστε ...

doctor_john
02/04/2020, 07:54
Εξήγησε το λίγο, τι βλέπουμε, τι σημαίνει, πως διορθώνεται...

buckley
02/04/2020, 08:06
Εξήγησε το λίγο, τι βλέπουμε, τι σημαίνει, πως διορθώνεται...

Ρε παιδίατρε τον αφελή ρε κάνεις :confused: , ξεκινάς κι όπου φτάσεις ψυγείο τρόμπα φλάτζα και μακάρι να μην διαπιστώσεις κάτι άλλο :cry:

doctoras
02/04/2020, 08:09
σου λέει ότι σου έρχεται φθηνότερα(συγκριτικά) ένα δίκυκλο με μεγάλο κόστος κτήσης
συμφωνώ και θεωρώ πως είναι κανόνας(πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά ελάχιστες)

buckley
02/04/2020, 08:16
σου λέει ότι σου έρχεται φθηνότερα(συγκριτικά) ένα δίκυκλο με μεγάλο κόστος κτήσης
συμφωνώ και θεωρώ πως είναι κανόνας(πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά ελάχιστες)

Λογικά ήθελε να μάθει τι κύκλωσα στη φωτό με το "κελεπούρι" στην αγγελία με τις 1263 επισκέψεις...

doctor_john
02/04/2020, 09:06
Συμφωνώ απλά νομίζω πως μιλάτε με δεδομένα αποταμίευσης / κίνητρων που δεν ισχύουν για όλους.
Κάποιος μπορεί να μαζέψει 2000ε γιατί οι αποδοχές του είναι αρκετές και τα κίνητρα του ισχυρά.

Σε αυτή την περίπτωση, ναι καλά θα κάνει να προτιμήσει το πιο "ασφαλές".

Κάποιος άλλος δεν μπορεί και προτιμά να ρισκάρει - ασχοληθεί - ανανεώσει τα κίνητρα του με αυτό τον τρόπο.

Δυο διαφορετικοί δρόμοι είναι, απο την στιγμή που δεν έχουν ίδια τιμή αλλάζουν οι "τιμές" στην άλλη μεριά της εξίσωσης.

Δεν λέω ότι είναι κελεπούρι, μην παρεξηγηθώ. Προκλητικό είναι για κάποιον που έχει ασχοληθεί.

buckley
02/04/2020, 09:16
Συμφωνώ απλά νομίζω πως μιλάτε με δεδομένα αποταμίευσης / κίνητρων που δεν ισχύουν για όλους.
Κάποιος μπορεί να μαζέψει 2000ε γιατί οι αποδοχές του είναι αρκετές και τα κίνητρα του ισχυρά.

Σε αυτή την περίπτωση, ναι καλά θα κάνει να προτιμήσει το πιο "ασφαλές".

Κάποιος άλλος δεν μπορεί και προτιμά να ρισκάρει - ασχοληθεί - ανανεώσει τα κίνητρα του με αυτό τον τρόπο.

Δυο διαφορετικοί δρόμοι είναι, απο την στιγμή που δεν έχουν ίδια τιμή αλλάζουν οι "τιμές" στην άλλη μεριά της εξίσωσης.

Δεν λέω ότι είναι κελεπούρι, μην παρεξηγηθώ. Προκλητικό είναι για κάποιον που έχει ασχοληθεί.

Δελεαστικό μάλλον ήθελες να γράψεις ρε Ζαν αλλά πίστεψέ με δεν είναι καμάρι. Δεν το παίζω εγώ προσωπικά έξυπνος να προστατέψουμε κανέναν ενθουσιώδη νέο πάμε... γιατί τα έχουμε φάει και μεις τα μούτρα μας παλαιότερα :wave2:

doctor_john
02/04/2020, 09:21
Τα ίδια λέμε.
Οχι Ζαν όμως, ο Ζαννούκος είναι ο ίδιος και στο δικό μου κεφάλι και στο δικό σας και τον περιμένω να κάνει
την εμφάνιση του ξανά εδώ. ;)

νεοσσός
02/04/2020, 09:25
Το είχε γράψει πρόσφατα ο πλίτσερ. Ότι δεν είμαστε μαζόχες, αν είχαμε περισσευούμενα χρήματα, θα αγοράζαμε σχεδόν όλοι καινούριες μοτοσυκλέτες.

Λόγω της ανέχειας, η αγορά μεταχειρισμένων στην Ελλάδα είναι στρεβλωμένη. Συνήθως δε συμφέρει σε βάθος χρόνου, εκτός αν κάποιος έχει τις γνώσεις και το χρόνο να κάνει επισκευές μόνος του.

Λευκάδιος
02/04/2020, 09:59
Στην καλύτερη περίπτωση η διαρροή μπορεί να είναι από o'ring στην τάπα του λαδιού ή από μια ροδέλα στο ρακορ που βρίσκεται δίπλα στην τάπα. Στην μέτρια περίπτωση να έχει διαρροή από το καπάκι των βαλβίδων και στην χειρότερη από χαμηλότερη φλατζα.
Επειδή η συνολική του κατάσταση δεν είναι άσχημη και κομμάτι κομματι να δοθεί (και σε χαμηλές τιμές για πιο γρήγορα) τα λεφτά σου τα παίρνεις πίσω. Εχεις χάσει όμως προσωπικό χρόνο και μηχανάκι πάλι δεν έχεις.
Οτι και να είναι σίγουρα αυτά τα μηχανάκια θέλουν προσωπική ασχολία.

buckley
02/04/2020, 10:12
Στην καλύτερη περίπτωση η διαρροή μπορεί να είναι από o'ring στην τάπα του λαδιού ή από μια ροδέλα στο ρακορ που βρίσκεται δίπλα στην τάπα. Στην μέτρια περίπτωση να έχει διαρροή από το καπάκι των βαλβίδων και στην χειρότερη από χαμηλότερη φλατζα.
Επειδή η συνολική του κατάσταση δεν είναι άσχημη και κομμάτι κομματι να δοθεί (και σε χαμηλές τιμές για πιο γρήγορα) τα λεφτά σου τα παίρνεις πίσω. Εχεις χάσει όμως προσωπικό χρόνο και μηχανάκι πάλι δεν έχεις.
Οτι και να είναι σίγουρα αυτά τα μηχανάκια θέλουν προσωπική ασχολία.

Άλλα υποπτεύομαι εγώ :cry:

buckley
02/04/2020, 10:13
Τα ίδια λέμε.
Οχι Ζαν όμως, ο Ζαννούκος είναι ο ίδιος και στο δικό μου κεφάλι και στο δικό σας και τον περιμένω να κάνει
την εμφάνιση του ξανά εδώ. ;)

Για πε για πε :)

leftos
02/04/2020, 10:29
Τα εχω ξαναγράψει και αλλού όλα έχουν σημασία με το πόσα χλμ θα κάνεις. Δέν κάνουν όλα για όλα αν θές να κάνεις χλμ το πιό ακριβό και πιό καινούργιο είναι μονόδρομος.
Αλλά για 10 20 βόλτες το χρόνο με προσωπικό μάζεμα πιστεύω κάτι τέτοιο θα σου βγάλει αρκετά χαμόγελα.

toyar
02/04/2020, 11:19
Ευκαιρία ktm εικοσαετίας;
Χαχαχαχα

dorso
02/04/2020, 11:19
Αγγελίες για σκρατς έχει γίνει το θέμα.. όπως αναφέρθηκε το φθηνό είναι ακριβό.. ότι είναι ευκαιρία στην εβδομάδα πάνω έχει φύγει, εκτός αν είναι σε καμία δύσβατη περιοχή η καμία περίεργη μάρκα..κάποιες μηχανές δεν αξίζει να ασχοληθείς ούτε τζάμπα να στις δώσουν είναι τρυπιοι κουμπάραδες κ σου στοιχίζουν περισσότερο από το να πάρεις ένα πλήρως λειτουργικό κ σε καλή κατάσταση.οποτε οι εκφράσεις του τύπου θέλω κάτι φθηνό η τώρα δεν έχω την οικονομική άνεση πάνε περίπατο..
Στο συγκεκριμένο λείπει κ το κοντέρ..
Υ.Γ. Στο Καρ υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες αγγελίες κ φθηνότερες που θέλουν πόσα ευρώ κ πόσες επισκέψεις σε συνεργεία με το ρίσκο αν δουλέψουν πότε σωστά..

buckley
02/04/2020, 11:34
Αγγελίες για σκρατς έχει γίνει το θέμα.. όπως αναφέρθηκε το φθηνό είναι ακριβό.. ότι είναι ευκαιρία στην εβδομάδα πάνω έχει φύγει, εκτός αν είναι σε καμία δύσβατη περιοχή η καμία περίεργη μάρκα..κάποιες μηχανές δεν αξίζει να ασχοληθείς ούτε τζάμπα να στις δώσουν είναι τρυπιοι κουμπάραδες κ σου στοιχίζουν περισσότερο από το να πάρεις ένα πλήρως λειτουργικό κ σε καλή κατάσταση.οποτε οι εκφράσεις του τύπου θέλω κάτι φθηνό η τώρα δεν έχω την οικονομική άνεση πάνε περίπατο..
Στο συγκεκριμένο λείπει κ το κοντέρ..
Υ.Γ. Στο Καρ υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες αγγελίες κ φθηνότερες που θέλουν πόσα ευρώ κ πόσες επισκέψεις σε συνεργεία με το ρίσκο αν δουλέψουν πότε σωστά..

To πήγε για ρύθμιση για το ΚΤΕΟ πως κάνεις έτσι και συ ...:bawl:

alexis72
02/04/2020, 12:08
Αν έχει μόνο το πρόβλημα στο κομπλερ, η τιμή είναι απίστευτη. (https://www.car.gr/24281850-yamaha-xt-serow)

εδώ ειμαστε ....η αγγελία αυτή ειναι πάνω απο 6 μήνες ,ενδιαφέρθηκε φίλος φίλου μου κ μεσολάβησα εγώ (αφού εχω serow και ξέρω πού πάσχουν κ τι θέλουν εστω απο φωτο) αλλο βέβαια ειναι ,να το δείς απο κοντά - να το ακούσεις-να το οδηγήσεις ,πήρα τηλ. μίλησα εγώ με το παλικάρι που το πούλαγε (πολύ εξυπηρετικός - και ΔΕΝ βαριόταν να μού απαντήσει σε κάθε μου ερώτηση,οπως κάνουν οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ...) μού ειπε οτι μόνο το κόμπλερ εχει θέμα ,αλλά παίρνει κανονικά μπροστά σε κατηφόρα ,τον παρακάλεσα να μού στείλει 2 φωτο κοντινές απο το καρμπυρατέρ που εχει επάνω , αμέσως τίς εβαλε στην αγγελία του στο car ,(ειναι οι 2 τελευταίες φωτο που δείχνει το καρμπυρατέρ απο κοντά) και ειδα οτι ΔΕΝ φοράει το γνήσιο περίφημο ...mikuni bst34mm .αλλά ενα κινέζικο μάρκας ΚΕΙΗΟΝ (προσοχή ΟΧΙ τα γνωστά ΚΕΙΗΙΝ αλλά ΚΕΙΧΟΝ ??? κ μάλιστα μού ειπε κ το συνεργείο στο κορωπί που το εβαλε) και για αυτό η ντίζα γκαζιού εξέχει κλπ ,σίγουρα θα θέλει ελεγχο για σκουριές (ειδικά στο ντεπόζιτο βενζίνης) γιατί τίς βλέπω στο κάτω μέρος του ,για μένα θα το χτύπαγα ανετα (τότε ζητούσε 500 ευρώ ) αλλά θέλει οδήγημα με κρύο κ με ζεστό το μοτέρ για συμπεριφορά τού καρμπυρατέρ που φοράει ,αλλιώς αλλαγή με μετ/νο γνήσιο mikuni bst34,αλλά ΔΕΝ βρίσκεις σχεδόν καθόλου στην ελλάδα καλό ,για μένα συμφέρει η αγορά του ,αλλά πρέπει να ξέρεις πού πονάνε αυτά ,1) καρμπυρατέρ 2) σκουριές κ τρύπημα στο ντεπόζιτο βενζίνης 3) αλυσίδα κίνησης θέλει πολύ τακτικά ρύθμισμα η αλλαγμα μαζί με τα γρανάζια εμπρός πίσω ) θα πήγαινα να το οδηγήσω αλλά ειναι στο κορωπί κ οποτε μπορούσα εγώ δεν μπορούσε αυτός ,κ τώρα με την απαγόρευση μετακίνησης ...το ξεχνάμε ,τελικά ο φίλος φίλου που ενδιαφερόταν , το ηθελε αμεσα για το χωριό του ,βρήκε ενα ttr250 και το αγόρασε τσάκ μπάμ ,αλλά πλήρωσε πάνω απο 2.000 ευρώ ...δηλαδή 4 φορές επάνω απο το serow...

alexis72
02/04/2020, 12:39
γιά μένα συμφέρει η αγορά ενός serow ,βέβαια ειναι 30 χρόνια μοτο ...οπότε θέλει σίγουρα μαζεματάκια ,αλλά εάν πιάνουν λίγο τα χέρια σου ,το κάνεις κούκλα ,
1) εχει 2 βαλβίδες κ 1 εκκεντροφόρο
2) εχει 1 μπουζί ( ngk DR8EA 4 ευρώ εχει ) (το αλλάζεις με κλειστά κυριολεκτικά μάτια) ειναι δηλ. πολύ ανετα προσβάσιμο (και δεν χρειάζεται να βγάλεις πλαστικά-ντεπόζιτα κλπ κλπ )
3) ειναι αερόψυκτο (ουτε ψυγεία - θερμοστάτες- βεντιλατέρ μπλέκεις ουτε τίποτα)
4) δεν εχει τρόμπα - αντλία βενζίνης (extra κόστος αν χαλάσει - τώρα βάζουν σχεδόν και σε ολα τα 125 άρια βλέπω...)
5) βρίσκεις ευκολα ελαστικά εμπρός-πίσω ,δεν εχει δηλαδή σπάνιες διαστάσεις κ να ψάχνεσαι ...
6) ανταλ/κά εχει πολλά η yamaha λίγο εως αρκετά τσιμπημένες οι τιμές τους ....
7) ειναι πολύ χαμηλό ,κάθεσαι πολύ ανετα κ φθάνουν ανετα ολο το πέλμα σου κάτω ,ιδανικό για κοντά ατομα κ ιδανικότατο για κοπέλες ,
8) πολύ οικονομικό για τα χρόνια του ,με 1 λίτρο για κάθε 23-26 χλμ με ηρεμη οδήγηση
9) ευκολα προσβάσιμο για αλλαγή λαδιών κ πιό ευκολη η αλλαγή φίλτρου λαδιού (1.1 λιτρα παίρνει με αλλαγή κ φίλτρου λαδιού) +σχετικά ευκολη η αλλαγή φίλτρου αέρα πρέπει να βγεί ομως το πλαινό πλαστικό
10) φρένα το μπροστά ,δισκόφρενο αρκετά καλό το πίσω ταμπούρο μέτριο ...
11) φώτα για βράδυ ,απο μέτρια εως χάλια σε απόλυτο σκοτάδι π.χ. σε χωριό χωρίς κολώνες φωτιζόμενες κλπ .
12) μπαταρία (αυτά με μίζα ) φοράει την YTX7L-BS με κόστος 30-40 ευρώ ,κρατάει 3-4 χρόνια περίπου ,υπάρχουν μοντέλα οπως το δικό μου που εχει κ μίζα κ μανιβέλα ,οπότε κ απο μπαταρία να μείνεις πατάς την μανιβέλα κ εφυγες ...
προσωπικά τα λατρεύω γιατί τού δίνεις ελάχιστα κ σού προσφέρει πολλά περισσότερα...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
02/04/2020, 14:48
Ναι ναι απίστευτο :D
417109

Γιατί ρε ση?Ακριβώς έτσι ήταν και το μηχανάκι μού. Με ένα ορινκ στη ταπα τού λαδιού λύθηκε. Πιο πολύ αισθητικό είναι το θέμα.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
02/04/2020, 14:51
Ο ορισμός του το πιο ακριβό είναι το φτηνό και το πιο φθηνό το ακριβό νέοι μου.
Το adve που βάλατε πρώτη κατηγορία.
Το παρακάτω που φιλοξενώ 2η :smokin:
417110

Μην βιάζεστε ,μην ενθουσιάζεστε ...

Το είχα αυτό. Μετάνιωσα που το δωσα. Ευτυχώς ο τύπος που το πήρε είναι γνωστός και το βλέπω που και που. Με 800 ευρώ θα το ξαναέκανα δικό μου. Και χεστηκα και για το κοντέρ. Παίρνω ένα μεταχειρισμένο μηχανάκι με ότι αυτό συνεπάγεται...

karellen
02/04/2020, 15:07
Είσαι υπερβολικός θεωρώ.

Πες πες,άμα αρχίσεις να αντικαθιστάς πράγματα και όχι να τα μπαλώνεις,κάπου εκεί θα φτάσεις.

buckley
02/04/2020, 15:09
Το είχα αυτό. Μετάνιωσα που το δωσα. Ευτυχώς ο τύπος που το πήρε είναι γνωστός και το βλέπω που και που. Με 800 ευρώ θα το ξαναέκανα δικό μου. Και χεστηκα και για το κοντέρ. Παίρνω ένα μεταχειρισμένο μηχανάκι με ότι αυτό συνεπάγεται...

Πιστεύεις δηλαδή ότι έκαναν μλκ και οι 10 (δεν σου λέω παραπάνω) από τις 1600+ επισκέψεις που πήγαν και το δαν από κοντά και το απέρριψαν ...
Εντάξει δεν θα επιμείνω :wave2:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
02/04/2020, 15:42
Πιστεύεις δηλαδή ότι έκαναν μλκ και οι 10 (δεν σου λέω παραπάνω) από τις 1600+ επισκέψεις που πήγαν και το δαν από κοντά και το απέρριψαν ...
Εντάξει δεν θα επιμείνω :wave2:

Άν θα έβλεπες το μηχανάκι μού όταν το πήρα θα καταλάβαινες.

Και επιτέλους...
Πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτό που θέλει τους πολλούς να έχουν δίκιο και τον ένα άδικο :lol:

telegonos
02/04/2020, 16:09
Εγώ πάντως πρόσφατα απέκτησα ένα AX1-250. Για 150 ευρώ, κι αυτά σε 2 δόσεις.

417131

Σε τρισάθλια κατάσταση, λίγο πριν το πάρει ο γύφτος για παλιοσίδερα. Πρώτη σοβαρή έλλειψη, μίζα, πρώτο ενδιάμεσο γρανάζι μίζας και καπάκι γραναζιού, για την ώρα λείπουν, αλλά θα τα βρει ο ιδιοκτήτης που δεν μου έδωσε όλα τα πράγματα για αυτό, λόγω που μας πρόλαβε ο κορωναιός και δουλεύει σουπερμαρκετ ο άνθρωπος και δεν έχει χρόνο να τρέξει να ψάχνει κούτες ούτε για αστείο για την ώρα.

Λείπει επίσης τελείως όλο το μούτρο: Πλαστικό, φανάρια, όργανα, πλαισάκι οργάνων, κλειδαριά τιμονιού, ανύπαρκτα. Θα μπει ένα στογγυλοφάναρο κλασσικό αστείου κόστους και ένα μινι πολυ οργανάκι που τα έχω ήδη εδώ και χρόνια, κι έχει αποσβέσει το κόστος του πολλές φορές.

Θέλει αναλώσιμα. ΟΛΑ. Λάδια, νερά, φίλτρα, αλυσογράναζα, μπαταρία, λάστιχα, τακάκια, τσιμούχες. Θα μπουν. Θα πάει κανά 400ρι όλα μαζί.

Θέλει λύσιμο, καθάρισμα, βάψιμο (έστω προσωρινό) και τακτοποίηση σχεδόν κάθε τι πάνω του για να γίνει λειτουργικό. Θα γίνουν. Δωρεάν από εμένα. Άιντε να δώσω και κανά 100ρι ακόμα για επισκευές ζημειών π.χ. το φαγωμένο ψαλίδι από την αλυσίδα που θα πάει για γέμισμα το αλουμίνιο και ότι άλλα τέτοια θα προκύψουν.

Και θα βρεθώ να έχω δώσει κανά 650ρι ευρώ, κι αυτά λίγα-λίγα, και θα έχω ένα λειτουργικό όχημα, για 1) καθημερινή μετακίνηση 2) να μην το λυπάμαι 3) να μην καίνε χιλιόμετρα τα ''καλα'', 4) να μάθει οδήγηση η φίλη μου εύκολα και χωρίς άγχος ζημειάς 5) θα πάμε και σε κανά βουναλάκι και σε κανά καλοκαιρινό νησί απροβλημάτιστα σε δρόμους που με τα στριτ θα προβληματιζόμουν και θα πληρώσει και ναύλο <250cc. Κι αν έρθει η ώρα το πουλάω και φεύγει στα λεφτά που θα έχω δώσει πάνω-κάτω.

Θα μου πεις, το έπαιρνες από άλλη αγγελία, ψιλοέτοιμο με τα ίδια λεφτά. Ναι, και το ψιλοέτοιμο, δεν θα θέλει λέτε;

Για πε μπάκλει, ακριβό είναι τελικά ή φτηνό;

Θέλω να πω με όλα τα παραπάνω. Δεν υπάρχει στάνταρ κανόνας στο θέμα ''φτηνό μεταχειρισμένο''. Υπάρχουν φτηνά που βγήκαν ακριβά, υπάρχουν φτηνά που έμειναν φτηνά, υπάρχουν ακριβά που μείναν εκεί στο ακριβά, υπάρχουν ακριβά που βγήκαν ακόμα πιο ακριβά, υπάρχουν ρίσκα που βγήκαν καλώς, υπάρχουν ρίσκα που βγήκαν κακώς, υπάρχουν ελαττώματα που δεν μας χαλάνε και πολύ και ζούμε με αυτά και κάνουμε την δουλειά μας, υπάρχουν ελαττώματα που είναι κρίσιμης σημασία και δεν γίνεται δουλειά αν δεν φτιαχτούν. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, και όσο αφορά το καθευατό όχημα, και όσο αφορά τον άνθρωπο που θα εμπλακεί και τις προτεραιότητές του. Κρίνουμε κατά περίπτωση.

dorso
02/04/2020, 16:20
Κάτσε πρώτα να το κάνεις λειτουργικό κ ασφαλές κ μετά υπολογίζεις ποσο θα σου πάει..στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό..όλο κ κάτι θα βγει..

telegonos
02/04/2020, 16:43
Κάτσε πρώτα να το κάνεις λειτουργικό κ ασφαλές κ μετά υπολογίζεις ποσο θα σου πάει..στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό..όλο κ κάτι θα βγει..

Δεν θα βγει, ξέρω τι κάνω, ούτε πρώτο ερείπιο που παίρνω είναι, ούτε κανάς χθεσινός, ούτε έχω βγει ποτέ εκτός προυπολογισμού, ήξερα την ιστορία του, είχα ήδη δει τι χρειάζεται όταν το πήρα. Αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό.

Ένα σύχρονο αντίστοιχο σε καινούριο είναι CRF250L. Τιμή σχεδόν 6000 ευρώ. Και δεν το χρειάζομαι κιόλλας το καινούριο, ίσα ίσα είναι εμπόδιο για την χρήση που θέλω το καινούριο. Και τα 6000 δεν θα τα ξαναβάλεις ποτέ ξανά στην τσέπη, την άλλη μέρα να το βάλεις αγγελία έχεις ήδη χάσει τουλάχιστον 1000 ευρώ, σε 2-3 χρόνια έχεις χάσει 3000 ευρώ.

Είναι τελικά πιο φτηνό το μεταχειρισμένο και μάλιστα στην ετούτη εδώ την περίπτωση, το ρημάδι μεταχειρισμένο ή δεν είναι; Σε τούτη εδώ την περίπτωση, όχι μόνο είναι 10δες φορές πιο φτηνό, είναι και πιο ταιριαστό σε αυτό που θέλω.

Τι μας λέει το παράδειγμα; Ανάλογα την περίπτωση, τι έχουμε, τι θέλουμε, τι μπορούμε. Κρίνουμε και κάνουμε.

BLiTzER
02/04/2020, 16:45
Το μεταχειρισμένο είναι πάντα καλύτερη αγορά, με μόνη προϋπόθεση να είναι καλό μεταχειρισμένο. Αλλά αυτό απαιτεί γνώσεις (και τύχη).

bulmont
02/04/2020, 16:46
... μετά υπολογίζεις ποσο θα σου πάει..στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό..όλο κ κάτι θα βγει..

Με χόντα ΑΧ :bawl: ........... μάλλον θα τον γ@μήσουν τον γαμπρό..............

toyar
02/04/2020, 16:51
κι ομως κανεις ενα σοβαρο λαθος
υπαρχει στανταρ κανονας στο μεταχειρισμενο
ο αγοραστης
καποιος που δεν ξερει δεν μπορει και δεν θελει να ασχοληθει πρεπει να παρει οτι κοντυτερα σε καινουριο και ας το πληρωσει καλα
καποιος σαν εσενα που θα κανει τα παντα τσαμπα γιατι ξερει μπορει να παρει το μεγαλυτερο ρημαδι που θα βρει στην εξευτελιστικοτερη τιμη και να το συνεφερει
εγω ως δευτερη περιπτωση εβγαλα 13 χρονια με ρημαδια και τα κατευχαριστηθηκα

dorso
02/04/2020, 17:07
Μεταχειρισμένο με μεταχειρισμένο έχει διαφορά..κ εγώ είμαι υπέρ του μεταχειρισμένου αλλά του καλού μεταχειρισμένου,όχι χρεπια..κ εγώ μεταχειρισμένα παίρνω,αλλά σε καλή κατάσταση τα κρατάω 2-3 χρόνια κάνω τα προβλεπόμενα σέρβις άντε κ καμία αλυσίδα η τακάκια το πολύ κ τα δίνω όσο τα έχω πάρει η λίγο παραπάνω..ο καθένας κάνει τις επιλογές του..μια φορά πήρα ένα παλιό σκούτερ κ το μετάνιωσα,για αυτό πότε πάλι χρεπια..θα δώσω κάτι παραπάνω κ θα τα πάρω στην μεταπώληση..κ αν δεν έχω την οικονομική άνεση θα περιμένω να μασω τα χρήματα η θα πάρω κάτι αξιοπρεπείς στα χρήματα που διαθέτω..η φθηνια τρώει τον παρά..

doctoras
02/04/2020, 17:09
Δεν υπάρχει στάνταρ κανόνας στο θέμα ''φτηνό μεταχειρισμένο''. Υπάρχουν φτηνά που βγήκαν ακριβά, υπάρχουν φτηνά που έμειναν φτηνά, υπάρχουν ακριβά που μείναν εκεί στο ακριβά, υπάρχουν ακριβά που βγήκαν ακόμα πιο ακριβά, υπάρχουν ρίσκα που βγήκαν καλώς, υπάρχουν ρίσκα που βγήκαν κακώς, υπάρχουν ελαττώματα που δεν μας χαλάνε και πολύ και ζούμε με αυτά και κάνουμε την δουλειά μας, υπάρχουν ελαττώματα που είναι κρίσιμης σημασία και δεν γίνεται δουλειά αν δεν φτιαχτούν. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, και όσο αφορά το καθευατό όχημα, και όσο αφορά τον άνθρωπο που θα εμπλακεί και τις προτεραιότητές του. Κρίνουμε κατά περίπτωση.

Ακριβώς και επειδή το αναφέρεις στο τέλος, για όλες αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να υπάρχει και ο ανάλογος άνθρωπος(αγοραστής) που θα καλεστεί να τις αντιμετωπίσει / διαχειριστεί. Και επειδή ο μέσος δεν έχει καμία σχέση με το άθλημα(προχωρημένο μαστόρεμα) μην προτάσσεται τις μηχανολογικές σας γνώσεις ως θέσφατο για τον καθένα στον χώρο, γιατί θα πλανάται οικτρά όποιος νομίζει οτι έχει τις δυνατότητες μέσω ιστοσελίδων και youtube να κάνει επιτυχές ανακατασκευή και μάλιστα και οικονομικά.

Ο ικανός που έχει πλήρες εξοπλισμό και καμια αποθήκη ανταλλακτικών χομπιστικα στο σπιτι του. Ναι μπορει. Αυτοί που έχουν ικανότητες αλλά τους λείπουν όλα τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν με τον γνώμονα VFM, τι λεφτά δίνω τι μηχανή αγοράζω, πλήρως συνειδητοποιημένα αναλαμβάνοντας μικρά η μεγάλα ρίσκα ξέροντας ως κοινωνικός κανόνας το φθηνό σου βγαίνει δύο φορές πιο ακριβώς(με ελάχιστε εξαιρέσεις)
Για όλους τους νεοεισερχόμενους και άσχετους με τον χώρο που μπαινουν (και εδώ) και ρωτάνε -έχω ένα χιλιάρικο τι αγοράζω? Η απάντηση είναι τίποτα(ούτε παπι). Μάζεψε τουλάχιστο ένα χιλιάρικο ακόμη και το συζητάμε.

Όσο αναφορά το κοστολόγιο που έβγαλες για το ax1 και σε σχέση με άλλους οικονομικούς απολογισμούς σου απο άλλα προτζεκτ σου(cbr400/vf750) αν δεν έχεις κάποιον να σε τροφοδοτεί τζάμπα τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά που θα βάλεις πάνω τα νούμερα ΔΕΝ βγαίνουν...Έτσι και σε αυτό
Εκτός εάν αρκείσαι και ικανοποίησε με μισοαναγεννημένο χρέπι και ναι θα συμφωνήσω είναι γούστα και δε μου πέφτει λόγος.
Όμως ρε μάγκες είτε το Restoration ή το Customization είναι κατασκευές που κύριο μέλημα έχει την δημιουργία την ευρεσιτεχνία την αισθητική το χόμπι χωρις περιορισμούς και μπατζετ(γιατί οι εργατοώρες και το μεράκι δεν αποπληρώνονται).

buckley
02/04/2020, 17:42
Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι καταλαβαίνει εννοείται, η πορεία του στο χώρο με τα μηχανάκια ελπίζω πέρα από την ευχαρίστηση να τον δίδαξε και κάποια πράγματα που τον έκαναν σοφότερο για να μην επαναλάβει ενδεχόμενες στραβές που του έτυχαν.Ο Μπάκλης έφαγε φόλες στην πορεία εννοείται γιατί οδηγός του ήταν συνήθως το συναίσθημα (ακόμα είναι).
Υπάρχει ένας γενικός κανόνας στα μεχ/να και φυσικά πάντα οι εξαιρέσεις - ευκαιρίες.Αποφύγετε μηχανάκια με ελλείψεις και παρατημένα (πάντα εννοείται κοινά μοντέλα όχι σπάνια) που έχουν πιάσει ένα πάτωμα τιμής γιατί 2-3 μήνες μετά θα βρείτε ένα ίδιο σε λειτουργία - κυκλοφορία που δεν θα του λείπει τίποτα και δεν θα έχει διαφορά τιμής από το αρχικά "φθηνό" και δεν θα έχετε χάσει και χρόνο για αποκατάσταση.Για να μην κουράζω, εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα το μαύρο ΚΤΜ γιατί με το καλημέρα θα έφθανα σε λεφτά το πορτοκαλί που σας έδειξα και δεν θα είχα ταλαιπωρηθεί.Βρωμάει ο τόπος πια από μονοκύλινδρα ΚΤΜ κάθε ηλικίας και τιμής.Το εγκαταλελειμμένο στο κοτέτσι serrow μια από τα ίδια και χειρότερα, στην τελική έχεις σκάρτο πεντακοσάρικο και θες μοτοσυκλέτα θα την φας ...πρέπει να μαζέψεις τουλάχιστον άλλα τόσα.Μιλάμε πάντα για τον μέσο χρήστη και όχι τον Μιχαλάκη.Έγραψε ένας φίλος ότι μετά το serrow των 500- ευρώ στράφηκαν σε μηχανάκι 2000 ευρώ.Αν είχαν χρόνο υπήρχαν πολλές δεκάδες μοτόρια ενδιάμεσα.

buckley
02/04/2020, 17:59
Πάμε τώρα στον μαστρομιχάλη που μου απηύθυνε και ερώτημα.Έδωσες 75Χ2 ευρώ και έσωσες το μοτόρι σου βγάζω το καπέλο, εσένα ε και του Λευκάδιου μπορεί και 2-3 άντε 5 εδώ μέσα που θα είχαν άντερα και όρεξη.Δεν είναι παράδειγμα αυτό όμως φίλε ούτε και κατά αντιδιαστολή που βάζεις απέναντι στο ΑΧ των 150 ως 650 ευρώ το crf των 6000.
Υπάρχουν 100δες μηχανάκια εκεί ανάμεσα.Πόσοι νομίζεις θα ήταν διαθετειμένοι επίσης να κυκλοφορήσουν ΑΧ άδειο μπροστά με οργανάκι και φαναράκι unisex :)
Μακάρι να μη σου βγάλει καμμιά άλλη στραβή και να τα βρείς όλα φθηνά όπως τα προυπολόγισες.Δεν αντιπροσωπεύεις όμως τον μέσο χρήστη εκκολαπτόμενο μαστροχαλαστή :smokin:

νεοσσός
02/04/2020, 18:01
...
Ένα σύχρονο αντίστοιχο σε καινούριο είναι CRF250L. Τιμή σχεδόν 6000 ευρώ. Και δεν το χρειάζομαι κιόλλας το καινούριο, ίσα ίσα είναι εμπόδιο για την χρήση που θέλω το καινούριο. Και τα 6000 δεν θα τα ξαναβάλεις ποτέ ξανά στην τσέπη, την άλλη μέρα να το βάλεις αγγελία έχεις ήδη χάσει τουλάχιστον 1000 ευρώ, σε 2-3 χρόνια έχεις χάσει 3000 ευρώ.
...
Σε αυτή την περίπτωση συμφέρει να αγοράσεις ένα CRF250L τριών ετών με 3.000€. Αμφιβάλλω ότι θα το βρεις μισοτιμής στην τριετία, απλά απαντώ με βάση τους υπολογισμούς σου.

katsar
02/04/2020, 18:03
ευκαιρία είναι το Μτ του νεοσσού ,όλα τα άλλα τζόκερ :D

katsar
02/04/2020, 18:25
Εγώ θα δώσω σαν παράδειγμα το ΧΤ μου.
Παρατημένο 5-6 χρόνια ,με λάστιχα που φαίνονται καινούργια κτλ.Αυτή την στιγμή αν το πουλούσα όποιος το αγόραζε θα ήθελε με τους μάστορες ξεφτίλα ένα χιλιάρικο.Σιγά να μην του έλεγα ότι θέλει από φελά μέχρι ρεκτιφιέ και πιστόνι.
''Φίλε μια χαρά δούλευε πριν το παρατήσω,τώρα δεν παίρνει μπρος,θέλει καθάρισμα καρμπ και ότι άλλο βγάλει''.Τα υπόλοιπα φλάτζες τσιμούχες αλυσιδες γρανάζια σκουρίες κτλ τα ξέρετε.Αν βάλεις και κανα βάψιμο...
Φυσικά δεν θα το έκανα ,για αυτό και δεν το πουλάω έστω 4-5 κατοστάρικα αλλά λίγοι είναι αυτοί που θα σκεφτούν έτσι;
Παρατημένη μότο = μπελάς εκτός και αν και, και, και.

Υγ δεν θα είχα πρόβλημα με μότο 20+τιας που όμως κυκλοφορεί και είναι μαζεμένη,θα την ακούσω,θα την κάνω μια μικρή βόλτα κτλ.

ΤάκηςΜπ
02/04/2020, 20:44
Μ'αρεσει να ακούω για zombie dual sports(και όχι μόνο). Πεθαμένα, παρατημένα και σκουριασμένα κάποιοι τα αναβιώνουν. Βλέπω πολύ συχνά στο YouTube τέτοια, με άλλα κριτήρια φυσικά, αφού σε άλλες οικονομίες και αγορές τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Χάρηκα που άκουσα αυτά για το serow, όπως και για το ax.

Εγώ θα δώσω σαν παράδειγμα το ΧΤ μου.
Παρατημένο 5-6 χρόνια ,με λάστιχα που φαίνονται καινούργια κτλ.Αυτή την στιγμή αν το πουλούσα όποιος το αγόραζε θα ήθελε με τους μάστορες ξεφτίλα ένα χιλιάρικο.Σιγά να μην του έλεγα ότι θέλει από φελά μέχρι ρεκτιφιέ και πιστόνι.
''Φίλε μια χαρά δούλευε πριν το παρατήσω,τώρα δεν παίρνει μπρος,θέλει καθάρισμα καρμπ και ότι άλλο βγάλει''.Τα υπόλοιπα φλάτζες τσιμούχες αλυσιδες γρανάζια σκουρίες κτλ τα ξέρετε.Αν βάλεις και κανα βάψιμο...
Φυσικά δεν θα το έκανα ,για αυτό και δεν το πουλάω έστω 4-5 κατοστάρικα αλλά λίγοι είναι αυτοί που θα σκεφτούν έτσι;
Παρατημένη μότο = μπελάς εκτός και αν και, και, και.

Υγ δεν θα είχα πρόβλημα με μότο 20+τιας που όμως κυκλοφορεί και είναι μαζεμένη,θα την ακούσω,θα την κάνω μια μικρή βόλτα κτλ.

Εντελώς καλοπροαίρετα, δεν νομίζω να δώσει κάνεις 1000 ευρώ για μηχανάκι χωρίς να το ακούσει.

katsar
02/04/2020, 20:46
Δεν μίλησα για χίλια φίλε μου.Είπα ότι θα μπορούσα να το δώσω 400-500 αλλά μετά θα ήθελε άλλα χίλια.Με 1500 παίρνεις ένα που το κυκλοφορείς άμεσα.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
02/04/2020, 21:38
Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι καταλαβαίνει εννοείται, η πορεία του στο χώρο με τα μηχανάκια ελπίζω πέρα από την ευχαρίστηση να τον δίδαξε και κάποια πράγματα που τον έκαναν σοφότερο για να μην επαναλάβει ενδεχόμενες στραβές που του έτυχαν.Ο Μπάκλης έφαγε φόλες στην πορεία εννοείται γιατί οδηγός του ήταν συνήθως το συναίσθημα (ακόμα είναι).
Υπάρχει ένας γενικός κανόνας στα μεχ/να και φυσικά πάντα οι εξαιρέσεις - ευκαιρίες.Αποφύγετε μηχανάκια με ελλείψεις και παρατημένα (πάντα εννοείται κοινά μοντέλα όχι σπάνια) που έχουν πιάσει ένα πάτωμα τιμής γιατί 2-3 μήνες μετά θα βρείτε ένα ίδιο σε λειτουργία - κυκλοφορία που δεν θα του λείπει τίποτα και δεν θα έχει διαφορά τιμής από το αρχικά "φθηνό" και δεν θα έχετε χάσει και χρόνο για αποκατάσταση.Για να μην κουράζω, εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα το μαύρο ΚΤΜ γιατί με το καλημέρα θα έφθανα σε λεφτά το πορτοκαλί που σας έδειξα και δεν θα είχα ταλαιπωρηθεί.Βρωμάει ο τόπος πια από μονοκύλινδρα ΚΤΜ κάθε ηλικίας και τιμής.Το εγκαταλελειμμένο στο κοτέτσι serrow μια από τα ίδια και χειρότερα, στην τελική έχεις σκάρτο πεντακοσάρικο και θες μοτοσυκλέτα θα την φας ...πρέπει να μαζέψεις τουλάχιστον άλλα τόσα.Μιλάμε πάντα για τον μέσο χρήστη και όχι τον Μιχαλάκη.Έγραψε ένας φίλος ότι μετά το serrow των 500- ευρώ στράφηκαν σε μηχανάκι 2000 ευρώ.Αν είχαν χρόνο υπήρχαν πολλές δεκάδες μοτόρια ενδιάμεσα.

Θα το πω απλά.
Το μηχανάκι μού το πήρα 800€
Έδωσα σε 2 χρόνια 1.000€
1.800.
Σε αυτή τη τιμή έβρισκα σαφώς ένα καλύτερο από το δικό μού που δε θα ήθελε τίποτα.
ΑΛΛΆ
1.800€ δεν είχα σε καμία περίπτωση να τα δώσω αμπαου.
Οπότε εμένα με βολεύει να ψωνίζω έτσι.

telegonos
02/04/2020, 21:52
Δεν είναι παράδειγμα αυτό όμως φίλε ούτε και κατά αντιδιαστολή που βάζεις απέναντι στο ΑΧ των 150 ως 650 ευρώ το crf των 6000.
Υπάρχουν 100δες μηχανάκια εκεί ανάμεσα.Πόσοι νομίζεις θα ήταν διαθετειμένοι επίσης να κυκλοφορήσουν ΑΧ άδειο μπροστά με οργανάκι και φαναράκι unisex :)
Μακάρι να μη σου βγάλει καμμιά άλλη στραβή και να τα βρείς όλα φθηνά όπως τα προυπολόγισες.Δεν αντιπροσωπεύεις όμως τον μέσο χρήστη εκκολαπτόμενο μαστροχαλαστή :smokin:

Αντιπροσωπεύω όμως το ΑΝΤΙΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ της θεωρίας ''μην παίρνετε φτηνό θα βγει ακριβό''. Εννοείται ότι δεν έχουν όλοι ένα μικρό συνεργείο στο υπόγειό τους και γνώσεις μαστροχαλαστή και πρόσβαση σε φιλικό συνεργείο. Κάποιοι όμως το έχουν. Και ένας να έχει, αρκεί.

Για να ισχύει μια πρόταση πρέπει να ικανοποιεί όλες τις πιθανές περιπτώσεις. Αν δεν εξετάσεις ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις, ορθολογική απόδειξη της αλήθειας της πρότασης, δεν έχεις.

Αρκεί όμως ΕΝΑ αντιπαράδειγμα, δλδ μια περίπτωση που να μην επαληθεύεται από την πρόταση, για να δείξει ορθολογικά ότι η πρόταση δεν ισχύει, είναι ψευδής.

Για τα 10δες ενδιάμεσα, φυσικά και θα συμφωνήσουμε και το ξέρεις, δεν είπα εγώ ότι δεν υπάρχουν. Άλλωστε το ξαναλέω, κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική, και αυτό ήθελα να πω πάνω από όλα τα άλλα που σταθήκατε.

buckley
02/04/2020, 22:07
Αντιπροσωπεύω όμως το ΑΝΤΙΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ της θεωρίας ''μην παίρνετε φτηνό θα βγει ακριβό''. Εννοείται ότι δεν έχουν όλοι ένα μικρό συνεργείο στο υπόγειό τους και γνώσεις μαστροχαλαστή και πρόσβαση σε φιλικό συνεργείο. Κάποιοι όμως το έχουν. Και ένας να έχει, αρκεί.

Για να ισχύει μια πρόταση πρέπει να ικανοποιεί όλες τις πιθανές περιπτώσεις. Αν δεν εξετάσεις ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις, ορθολογική απόδειξη της αλήθειας της πρότασης, δεν έχεις.

Αρκεί όμως ΕΝΑ αντιπαράδειγμα, δλδ μια περίπτωση που να μην επαληθεύεται από την πρόταση, για να δείξει ορθολογικά ότι η πρόταση δεν ισχύει, είναι ψευδής.

Για τα 10δες ενδιάμεσα, φυσικά και θα συμφωνήσουμε και το ξέρεις, δεν είπα εγώ ότι δεν υπάρχουν. Άλλωστε το ξαναλέω, κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική, και αυτό ήθελα να πω πάνω από όλα τα άλλα που σταθήκατε.

Παράδειγμα προς αποφυγήν είσαι όχι αντιπαράδειγμα , δεν κάνουμε μαθηματικά εδώ ρε :a26: δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει τι συζητάμε εδώ :confused: Δεν συζητάμε αν θα κολυμπήσει ο Μιχαλάκης αν τον πετάξεις στα βαθιά :a022: Συζητάμε αν θα καταφέρει να κολυμπήσει ο μέσος χρήστης :cry:

karateo
03/04/2020, 09:27

Δεν αρκεί γιατί χρειάζεται και χρόνο.
Δε διαφωνώ ότι είναι ωραίο hobby. Μακάρι να είχα χρόνο να το έκανα και αυτό αλλά δεν!

Εξαρτάται πόσο κοστολογεί και το χρόνο του ο καθένας και πόσο το ευχαριστιέται.

Kepler Fun
03/04/2020, 09:46
Εγώ πάντως πρόσφατα απέκτησα ένα AX1-250. Για 150 ευρώ, κι αυτά σε 2 δόσεις.

417131

Σε τρισάθλια κατάσταση, λίγο πριν το πάρει ο γύφτος για παλιοσίδερα. Πρώτη σοβαρή έλλειψη, μίζα, πρώτο ενδιάμεσο γρανάζι μίζας και καπάκι γραναζιού, για την ώρα λείπουν, αλλά θα τα βρει ο ιδιοκτήτης που δεν μου έδωσε όλα τα πράγματα για αυτό, λόγω που μας πρόλαβε ο κορωναιός και δουλεύει σουπερμαρκετ ο άνθρωπος και δεν έχει χρόνο να τρέξει να ψάχνει κούτες ούτε για αστείο για την ώρα.

Λείπει επίσης τελείως όλο το μούτρο: Πλαστικό, φανάρια, όργανα, πλαισάκι οργάνων, κλειδαριά τιμονιού, ανύπαρκτα. Θα μπει ένα στογγυλοφάναρο κλασσικό αστείου κόστους και ένα μινι πολυ οργανάκι που τα έχω ήδη εδώ και χρόνια, κι έχει αποσβέσει το κόστος του πολλές φορές.

Θέλει αναλώσιμα. ΟΛΑ. Λάδια, νερά, φίλτρα, αλυσογράναζα, μπαταρία, λάστιχα, τακάκια, τσιμούχες. Θα μπουν. Θα πάει κανά 400ρι όλα μαζί.

Θέλει λύσιμο, καθάρισμα, βάψιμο (έστω προσωρινό) και τακτοποίηση σχεδόν κάθε τι πάνω του για να γίνει λειτουργικό. Θα γίνουν. Δωρεάν από εμένα. Άιντε να δώσω και κανά 100ρι ακόμα για επισκευές ζημειών π.χ. το φαγωμένο ψαλίδι από την αλυσίδα που θα πάει για γέμισμα το αλουμίνιο και ότι άλλα τέτοια θα προκύψουν.

Και θα βρεθώ να έχω δώσει κανά 650ρι ευρώ, κι αυτά λίγα-λίγα, και θα έχω ένα λειτουργικό όχημα, για 1) καθημερινή μετακίνηση 2) να μην το λυπάμαι 3) να μην καίνε χιλιόμετρα τα ''καλα'', 4) να μάθει οδήγηση η φίλη μου εύκολα και χωρίς άγχος ζημειάς 5) θα πάμε και σε κανά βουναλάκι και σε κανά καλοκαιρινό νησί απροβλημάτιστα σε δρόμους που με τα στριτ θα προβληματιζόμουν και θα πληρώσει και ναύλο <250cc. Κι αν έρθει η ώρα το πουλάω και φεύγει στα λεφτά που θα έχω δώσει πάνω-κάτω.

Θα μου πεις, το έπαιρνες από άλλη αγγελία, ψιλοέτοιμο με τα ίδια λεφτά. Ναι, και το ψιλοέτοιμο, δεν θα θέλει λέτε;

Για πε μπάκλει, ακριβό είναι τελικά ή φτηνό;

Θέλω να πω με όλα τα παραπάνω. Δεν υπάρχει στάνταρ κανόνας στο θέμα ''φτηνό μεταχειρισμένο''. Υπάρχουν φτηνά που βγήκαν ακριβά, υπάρχουν φτηνά που έμειναν φτηνά, υπάρχουν ακριβά που μείναν εκεί στο ακριβά, υπάρχουν ακριβά που βγήκαν ακόμα πιο ακριβά, υπάρχουν ρίσκα που βγήκαν καλώς, υπάρχουν ρίσκα που βγήκαν κακώς, υπάρχουν ελαττώματα που δεν μας χαλάνε και πολύ και ζούμε με αυτά και κάνουμε την δουλειά μας, υπάρχουν ελαττώματα που είναι κρίσιμης σημασία και δεν γίνεται δουλειά αν δεν φτιαχτούν. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, και όσο αφορά το καθευατό όχημα, και όσο αφορά τον άνθρωπο που θα εμπλακεί και τις προτεραιότητές του. Κρίνουμε κατά περίπτωση.

Εάν θες την γνώμη μου καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος πάντως για έξοδα. Και εξηγώ:
1. Ο κινητήρας είναι σε καλύτερη κατάσταση από την εξωτερική εμφάνιση? Έμβολο, κύλινδρος, κεφαλή, σαζμάν ? Μια επισκευή/καθαρισμός/ρύθμιση καρμπυρατέρ θα γίνει απο σένα?
2. Καλάμια, πίσω αμορτισέρ δουλεύουν σωστά?
3. Φρένα, σωληνάκια, τρόμπες δουλεύον επίσης?
4. Για να μην πιάσουμε τα ηλεκτρικά.

Εύχομαι όλα να είναι με το μέρος σου, αν και η εμπειρία μου με έχει διδάξει το αντίθετο.

bmwr1100gs
03/04/2020, 09:52
Θα το πω απλά.
Το μηχανάκι μού το πήρα 800€
Έδωσα σε 2 χρόνια 1.000€
1.800.
Σε αυτή τη τιμή έβρισκα σαφώς ένα καλύτερο από το δικό μού που δε θα ήθελε τίποτα.
ΑΛΛΆ
1.800€ δεν είχα σε καμία περίπτωση να τα δώσω αμπαου.
Οπότε εμένα με βολεύει να ψωνίζω έτσι.

Καλημέρα,

Επιλέον και αυτό που θα έπερνες €1.800,00 μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια θα ήθελε κάτι από το €1.000,00 που έδωσες σε αυτό που αγόρασες €800,00, οπότε σου βγήκε πολύ λιγότερο από €1.800,00.

karellen
03/04/2020, 10:34
Καλημέρα,

Επιλέον και αυτό που θα έπερνες €1.800,00 μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια θα ήθελε κάτι από το €1.000,00 που έδωσες σε αυτό που αγόρασες €800,00, οπότε σου βγήκε πολύ λιγότερο από €1.800,00.

Οι υποδιαστολές σου με σκοτώνουν.:bawl:

bmwr1100gs
03/04/2020, 10:35
Οι υποδιαστολές σου με σκοτώνουν.:bawl:

Λογιστής....

ο καθένας με τα χούγια του.

χαχαχα

karellen
03/04/2020, 10:41
Λογιστής....

ο καθένας με τα χούγια του.

χαχαχα

:lol:
Δεν μπορεί,έχεις σίγουρα συνδέσει το μοτο.γρ με το excel!

bmwr1100gs
03/04/2020, 10:52
:lol:
Δεν μπορεί,έχεις σίγουρα συνδέσει το μοτο.γρ με το ecxel!

χαχαχα

moto.gr

παντού

Parking
03/04/2020, 11:08
Καλημέρα,

Τα μηχανάκια τα πληρώνεις ΤΕΛΟΣ
Ότι δίνεις παίρνεις
Φυσικά αν έσκαγε και μια 10άρα άλλα γκάζια άλλα έξοδα.
Λάθος να παίρνεις μηχανάκι χωρίς να υπολογίσεις τη συντήρηση
Όσο πιο παλιό τόσο χειρότερα σε όλα
Η ερώτηση όμως είναι άλλη.
Μετακίνηση ή σπορ ?

νεοσσός
03/04/2020, 11:26
Παράδειγμα προς αποφυγήν είσαι όχι αντιπαράδειγμα , δεν κάνουμε μαθηματικά εδώ ρε :a26: δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει τι συζητάμε εδώ :confused: Δεν συζητάμε αν θα κολυμπήσει ο Μιχαλάκης αν τον πετάξεις στα βαθιά :a022: Συζητάμε αν θα καταφέρει να κολυμπήσει ο μέσος χρήστης :cry:
Πες τα, γιατί θα παραπλανήσει κανέναν άνθρωπο με αυτά που γράφει και θα νομίζει ο αναγνώστης ότι τα χρέπια αποκαθίστανται με λίγα χρήματα.

toyar
03/04/2020, 12:09
Τα χρεπια αποκαθίστανται με λίγα χρήματα και πολύ και προσεκτική δουλειά
Αν δε βάλεις δουλειά δεν αποκαθίστανται ούτε με πολλά χρηματα

BLiTzER
03/04/2020, 12:16
Όταν μιλάμε για αγορά μεταχειρισμένου, μιλάμε για τον μέσο αγοραστή που δε θα βάλει χέρι πάνω στο μηχανάκι, εκτός ίσως από το να αλλάξει λάδια. Οι 2-3 που μπορούν να ανακατασκευάσουν ολόκληρο το μηχανάκι μόνοι τους, με 30€, μπράβο τους, αλλά είναι ειδική περίπτωση, που δεν αφορά τον μέσο αγοραστή, άρα και τη γενικότερη συζήτηση.

Και πάλι ισχύει ότι το καλό μεταχειρισμένο είναι πάντα η καλύτερη αγορά, φυσικά. Αλλά καλό μεταχειρισμένο δεν αγοράζεις με 800€. Ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές στις αγορές μας. Μεταχειρισμένο που ζητάει χρήμα με την αγορά δεν είναι καλό.

karateo
03/04/2020, 12:18
Τα χρεπια αποκαθίστανται με λίγα χρήματα και πολύ και προσεκτική δουλειά
Αν δε βάλεις δουλειά δεν αποκαθίστανται ούτε με πολλά χρηματα

Ο χρόνος είναι χρήμα βέβαια μή το ξεχνάμε αυτό.

Και με τα χρήματα αγοράζεις χρόνο (του μηχανικού :p ).

Όπως και μία ζημιά σου κοστίζει σε χρήμα + χρόνο (χρήμα!).

katsar
03/04/2020, 12:28
Έτσι είναι.
Ο αδερφός μου κάποτε (είναι μάστορας) είχε το χόμπι να βρίσκει χρέπια και να τα κάνει full ανακατασκευή,βάψιμο,τα πάντα και να γεμίζει έτσι τα απογεύματα και τα Σ/Κ του.
Στην πορεία τα πουλούσε φυσικά,έχει ήδη 3-4 μηχανές,δεν γινόταν να τις κρατάει όλες.
Φίλοι και γνωστοί για χαβαλέ του έλεγαν ''α ρε κουφάλα πάλι τα κονόμησες,το πήρες 500 το έδωσες 2κ''.
Βέβαια αν βάλεις τις εργατοώρες+ τα ανταλλακτικά μην σου πω έμπαινε και μέσα.

telegonos
03/04/2020, 12:33
Γιατί τόση υποτίμηση όμως προς τον μέσο χρήστη; Τι είναι δλδ ο μέσος χρήστης για εσάς; Χειριστής τοστιέρας; Δεν ξέρει; Δεν μαθαίνει; Δεν ενδιαφέρεται καν;

Πολύ λυπηρό μου φαίνεται εμένα, να τα διαβάζω αυτά σε μοτοσυκλετιστικό φόρουμ. Έχετε προδικάσει ότι ο μέσος αγοραστής μεταχειρισμένου, είναι τελείως ανίκανος να καταλάβει και να επιληφθεί σε τεχνικά πράγματα.

Ε δεν είναι έτσι. Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους παντελώς άτεχνους, σαν αυτούς που περιγράφετε, αλλά έχω γνωρίσει και πολλούς που όλο και κάτι θα φτιάξουν, χωρίς να έχουν προηγούμενη εκπαίδευση για αυτό. Με την λογική.

Το ακόμα πιο λυπηρό, είναι ότι εσείς είστε νέοι άνθρωποι. Τόση πολύ παραίτηση ''δεν είμαστε άξιοι'' από νέους ανθρώπους, για μοτοσυκλετοθέματα, και όλο αυτό σε μοτοσυκλετιστικό φόρουμ;

Δλδ ένας νέος άνθρωπος, π.χ. 25 ετών, θα πάρει μια μηχανή μεταχειρισμένη, που τις περισσότερες φορές επιλέγει μηχανή από πάθος για την μηχανή και όχι για χρηστικό μέσο άρα θα έχει και πάθος να μάθει για αυτήν, λίγο μεταχειρισμένη ή πολύ, και τι, θα πελαγώσει όταν ας πούμε χαλάσει η τρόμπα βενζίνης; Δεν μπορεί να καταλάβει τι γίνεται ή μπορεί αλλά δεν είναι δυνατό να την αλλάξει; Με βοήθεια στην αρχή από κάποιον επαγγελματία. Θα πέσει θα σπάσει ένα πλαστικό και μια μανέτα, και δεν θα πάρει λίγο κόλλα και ένα σπρέι να το φέρει λίγο προσωρινά το πλαστικό και να αλλάξει την μανέτα; Θα πάει να το πετάξει ή θα το πάει στην αντιπροσωπεία να του ζητήσουν ένα ακίνητο για κόστος;

Καλέ! Δεν είναι διαφορικές εξισώσεις λέμε, βίδα εδώ, καπάκι εκεί είναι, έλεος δλδ. Lego για μεγάλα παιδάκια.

BLiTzER
03/04/2020, 12:37
Το να μη θέλεις να ασχοληθείς, δε σημαίνει ότι δεν ξέρεις, ότι δεν είσαι ικανός ή ότι είναι δύσκολο. Κάποιοι έχουμε και κανονικές δουλειές. :p

Εγώ, προσωπικά, θέλω να καβαλάω, όχι να μαστορεύω. Και πιστεύω ότι αντιπροσωπεύω τον μέσο χρήστη. Αν διαφωνείτε, να το συζητήσουμε, να κάνουμε ένα poll! :smokin:

buckley
03/04/2020, 12:41
Το να μη θέλεις να ασχοληθείς, δε σημαίνει ότι δεν ξέρεις, ότι δεν είσαι ικανός ή ότι είναι δύσκολο. Κάποιοι έχουμε και κανονικές δουλειές. :p

Εγώ, προσωπικά, θέλω να καβαλάω, όχι να μαστορεύω. Και πιστεύω ότι αντιπροσωπεύω τον μέσο χρήστη. Αν διαφωνείτε, να το συζητήσουμε. :smokin:

Πστ όταν έγραψε 25 δεν έλεγε εσένα :bawl:
ΥΓ Επί του θέματος τα έγραψα πιο πάνω ...

BLiTzER
03/04/2020, 12:42
Χαχα το ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο περισσότερος κόσμος εκεί έξω δε θέλει να κάνει τον μηχανικό μοτοσικλετών, είτε είναι 20 ετών, είτε 25, είτε 40. Αν ήθελε, θα γινόταν μηχανικός μοτοσικλετών.

Το μόνο μηχανάκι μου που ασχολήθηκα λίγο παραπάνω ήταν το DRZ, αλλά το έκανα στον ελεύθερο χρόνο μου, επειδή βαριόμουν, επειδή γούσταρα, επειδή ήθελα να μαστορέψω. Αντικειμενικά άξιζε; Μου έσωζε χρήματα; Κέρδιζα κάτι; Όχι, απολύτως τίποτα. Έχανα κιόλας, γιατί έκανα 3πλάσιο χρόνο από έναν εκπαιδευμένο μηχανικό. Αλλά το έκανα επειδή ήθελα. Και μόνο. Μην προσπαθείτε - άδικα - να το εκλογικεύσετε. ;)

sniper
03/04/2020, 12:46
Χαχα το ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο περισσότερος κόσμος εκεί έξω δε θέλει να κάνει τον μηχανικό μοτοσικλετών, είτε είναι 20 ετών, είτε 25, είτε 40. Αν ήθελε, θα γινόταν μηχανικός μοτοσικλετών.

Το μόνο μηχανάκι μου που ασχολήθηκα λίγο παραπάνω ήταν το DRZ, αλλά το έκανα στον ελεύθερο χρόνο μου, επειδή βαριόμουν, επειδή γούσταρα. Αντικειμενικά άξιζε; Μου έσωζε χρήματα; Κέρδιζα κάτι; Όχι, απολύτως τίποτα. Έχανα κιόλας, γιατί έκανα 3πλάσιο χρόνο από έναν εκπαιδευμένο μηχανικό.

Είναι αυτές οι ρομαντικές εικόνες του 1950 που για να οδηγείς ή καβαλάς έπρεπε να έχεις πτυχίο μηχανικού, κομπλέ σετ εργαλείων μαζί και οι βόλτες/ταξίδια έπαιρναν μήνες.
ΟΚ αν ειναι χόμπυ, αλλά με 20κάτι μέρες άδεια το χρόνο δεν πας πουθενά.

katsar
03/04/2020, 12:52
Εγώ telegonos νομίζω πως ασυναίσθητα υποτιμάς την δυνατότητα σου (και κάποιων άλλων εδώ) να μαστορεύεις κατ'αυτόν τον τρόπο.
Εγώ ζηλεύω όποιον μπορεί και ασχολείται μόνος του κάθε φορά που διαβάζω εδώ μια ανακατασκευή ή επισκευή.
Δεν μιλάμε για αλλαγή σε λάδια ή μια μανέτα αλλά για την δυνατότητα να το κάνεις όλο βίδες .

(edit)
Και εγώ μπορώ από ένα προσχέδιο σε χαρτί να φτιάξω 3d απεικονίσεις ,τομές κτλ.Δεν το θεωρώ όμως εύκολο επειδή μπορώ να το κάνω εγώ.
Θα πληρωθώ ανάλογα λοιπόν όταν κάποιος χρειαστεί τις υπηρεσίες μου,το ίδιο και κάποιος με το δικό σου ταλέντο.

stefanos
03/04/2020, 12:58
Και πάλι ισχύει ότι το καλό μεταχειρισμένο είναι πάντα η καλύτερη αγορά, φυσικά. Αλλά καλό μεταχειρισμένο δεν αγοράζεις με 800€.

Η τιμές ορίζονται από την αγορά.
Δεν έχουν να κάνουν απολύτως τίποτα με την καλοσύνη ή την κατάσταση της μοτοσυκλέτας.
Απλά εκφράζουν την προσφορά και την ζήτηση.

sniper
03/04/2020, 12:59
...
Δεν μιλάμε για αλλαγή σε λάδια ή μια μανέτα αλλά για την δυνατότητα να το κάνεις όλο βίδες .

Αν δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις, νομοτελειακά θα κάνεις μαλακία. Υποθέτω ότι έτσι έγινε με την αλλαγή μπουζί σε μηχανάκι μου που από στραβό βίδωμα σε μπουζί, από τον προηγούμενο, μου κόστισε καινούρια κεφαλή. Και μια ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου.

BLiTzER
03/04/2020, 13:00
Η τιμές ορίζονται από την αγορά.
Δεν έχουν να κάνουν απολύτως τίποτα με την καλοσύνη ή την κατάσταση της μοτοσυκλέτας.
Απλά εκφράζουν την προσφορά και την ζήτηση.

Η προσφορά/ζήτηση ρυθμίζεται σύμφωνα με την κατάσταση και άλλα χαρακτηριστικά. Αν 2 μηχανάκια με την ίδια τιμή έχουν σοβαρές διαφορές στην κατάστασή τους, μάντεψε ποιο θα πουληθεί.

stefanos
03/04/2020, 13:06
Η προσφορά/ζήτηση ρυθμίζεται σύμφωνα με την κατάσταση και άλλα χαρακτηριστικά. Αν 2 μηχανάκια με την ίδια τιμή έχουν σοβαρές διαφορές στην κατάστασή τους, μάντεψε ποιο θα πουληθεί.

Η κατάσταση και τα άλλα χαρακτηριστικά είναι υποκειμενικά και βασίζονται στις γνώσεις αυτού που ελέγχει.
Μάντεψε ποιο θα πουληθεί.

BLiTzER
03/04/2020, 13:08
Η κατάσταση και τα άλλα χαρακτηριστικά είναι υποκειμενικά

417157

katsar
03/04/2020, 13:09
Ισχύει αυτό sniper.
Την τελευταία φορά που το έπαιξα μάστορας (όχι από οικονομική ανάγκη αλλά για το χομπίστικο που λέμε,να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με την μότο) κατέστρεψα την βάση της τριπλέτας βαλιτσών της μηχανής.
Δεν είναι ζημιά ακριβώς αλλά με απέτρεψε από το να βάλω χέρι,έλεγα να αλλάξω μόνος τα συνεμπλοκ,άσε καλύτερα.

toyar
03/04/2020, 13:17
Υπάρχουν άνθρωποι που η επαναφορά χρεπιων είναι η ψυχοθεραπεία τους
Αν αυτό μπορεί να σου εξοικονομησει χρήματα και να σου καλύψει μεταφορικές ανάγκες ακόμα καλυτερα

νεοσσός
03/04/2020, 13:18
Πάντως στα λάστιχα βάζω αέρα μόνος μου. :p

sniper
03/04/2020, 13:23
Υπάρχουν άνθρωποι που η επαναφορά χρεπιων είναι η ψυχοθεραπεία τους
Αν αυτό μπορεί να σου εξοικονομησει χρήματα και να σου καλύψει μεταφορικές ανάγκες ακόμα καλυτερα

H ανάσταση νεκρών ναι. Η επισκευή/σέρβις του καθημερινού σου ή του ταξιδιωτικού σου μηχανακίου όχι. Αν δεν είσαι επαγγελματίας μηχανικός.

telegonos
03/04/2020, 13:44
To κόστος ενός ερασιτεχνικού συνόλου εργαλείων, να μπορεί κάποιος να γυμνώσει από πλαστικά, να φτάσει μέχρι φίλτρο αέρα, μέχρι μπουζί και γενικότερα μέχρι τα όρια του εσωτερικού του κινητήρα, είναι πάνω κάτω 100ευρώ. Δεν είναι κανά τρομερό κόστος. Ούτε υπάρχει λόγος για κάποιον να έχει επαγγελματικά εργαλεία που έχουν 25 ευρώ το κάθε καρυδάκι.

Service Manual για την μηχανή μας, στις μέρες μας βρίσκει κανείς στο ιντερνετ, άλλες φορές πιο εύκολα, άλλες φορές πιο δύσκολα. Στην ανάγκη αγοράζει βιβλίο, θα δώσει και κάποιο ποσό τύπου 15 ευρώ για ένα μάνιουαλ π.χ. της Haynes και κάτι έγινε, θα του πέσει ο προυπολογισμός όξω.

Υπάρχουν και οι οδηγίες συντήρησης, και οι οδηγίες λυσίματος, ελέγχου, επισκευής πραγμάτων σε αυτά. Όποιος διαβάζει και έχει λίγο μυαλό, όχι κάτι ιδιαίτερο, λίγο σειρά να έχει στην σκέψη του, βγάζει άκρη.

Όπου δεν βγάζει ή δεν έχει εμπιστοσύνη, πακέτο και στον επαγγελματία να δώσει λύση.

Κανείς δεν γεννήθηκε γνώστης, κι ούτε οι επαγγελματίες μάστορες έκαναν τίποτα βαρειές σπουδές για να γίνουν, ίσα-ίσα τα παλιότερα χρόνια μαστόρια γίνονταν όσοι που δεν πέρναν τα γράμματα.

Το γενικεύω. Παρατηρώ γενικότερα στην κοινωνία μας, μια στροφή στον συντηρητισμό σε κάθε τρόπο σκέψης, και μάλιστα μερικοί είναι και περήφανοι για τον συντηρητισμό τους. Άνθρωποι γερασμένοι στο μυαλό, ακόμα και νέοι που είναι στην ηλικία, έτσι τους λέω εγώ. Όλο αυτό γίνεται μια κρίσιμη μάζα, και παίρνει μπάλα κι αυτούς που δεν είναι έτσι.

Χάλασα το τάδε που πήγα να το λύσω και ωωω πέρασα δύο καρκίνους, και μου πήρανε το σπίτι. Γενικά μιλάω, μην προσβληθεί κανείς ότι λέω για αυτόν ειδικά. Τι λέτε ρε, σοβαρά τώρα; Έτσι είναι η ζωή, σε όλα τα πράγματα, δοκιμάζεις, ίσως και να χαλάς, μαθαίνεις, εξελίσεσαι. Στα προσωπικά σας δλδ δεν έχετε ήττες; Στα επαγγελματικά σας; Στο πεδίο γνώσης στο οποίο εκπαιδευτήκατε; Τι έγινε, όπου φάγατε μια ήττα, καταργήσατε την δραστηριότητα μετά;

Χαλάσατε μια φορά κάτι, την επόμενη φορά, δεν θα χαλάσετε, θα πάτε και ένα βήμα παραπέρα. Δεν θέλετε; Μπείτε σε μια γυάλα, ξέρω γω... Μην παίρνετε κι άλλους στο λαιμό σας, επειδή είστε συντηρητικοί εσείς. Οι άνθρωποι ζουν για να μαθαίνουν, δεν ζουν για να βλέπουν netflix.

Παίρνει η μπάλλα του συντηρητισμού και τους άλλους.

Θέλεις να αγοράσεις ένα σπορ αυτοκίνητο, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, γιατί όλος ο κόσμος αγοράζει SUV και άρα δεν φτιάχνουν πια σπορ αυτοκίνητα οι εταιρίες.

Μέλος άλλου φόρουμ έλεγε για Ariel Atom, ''αυτά δεν είναι αυτοκίνητα να τα έχεις εσύ, είναι να τα έχει άλλος''. Τι λε ρε γαμώ το σπίτι σου, νέος άνθρωπος και είσαι παραιτημένος, θα μας το πεις και για κανόνα.

Φαίνεται κι εδώ. Μπαίνουν άνθρωποι νέα μέλη να ρωτήσουν, π.χ. για ένα Χ μοντέλο που βρήκαν, και αντί για ένα μοτοφόρουμ, να του απαντήσουν τέσσερις ενθουσιώδεις που ξέρουν από αυτό το Χ και να του πουν τι γίνεται, του την πέφτουν 5 άσχετοι που μόνο στο motocatalog το έχουν δει το Χ, και αναπαράγουν κλισέ τύπου παλιό, μην το πάρεις, βαρέλι δίχως πάτο κ.ο.κ. Παιδιά ο άνθρωπος δεν ρωτάει ΑΝ θα το πάρει, θέλει να το πάρει και ΘΑ το πάρει, και μπήκε εδώ να βρει βοήθεια. Να βοηθήσετε ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, όχι να του πάτε εμπόδιο. Απογοητεύεται ο νέος, δεν βρίσκει απαντήσεις, λύσεις και γνώσεις στο φόρουμ, και τι είναι λογικό να κάνει; Να φύγει βέβαια.... Κι έτσι μένουν οι 15 ίδιοι και ίδιοι ''γέροι'' στο τέλος, να τα λένε μόνοι τους. Και μετά αναρωτιόμαστε τι φταίει και αργοπεθαίνει το φόρουμ. Έρχονται νέοι άνθρωποι, που ακόμα έχουν ενθουσιασμό και τους τον κόβουμε γιατί είμαστε εμείς ΠΑΡΑΙΤΗΜΕΝΟΙ.

Και μην διαννοηθεί κανείς να γράψει την απίστευτη μπαρούφα ''για να τον προστατεύσουμε επειδή ξέρουμε του λέμε να μην πάρει το Χ''.

Akalestos
03/04/2020, 13:46
Εγω σχεδον οτι εχει περασει απ τη κατοχη μου το χω λυσει το χω καθαρισει το χω τσεκαρει κτλ γιατι ειναι η μ@@κια μου μια ζωη αυτη! Θελω το μεταχειρισμενο που θα παρω να το εχω λυσει να το χω δει να το χω καθαρισει να δω τι θελει αλλαγη κτλ εκ βαθεων.. ειναι κ χομπυ κ τρελα κ ψυχοθεραπεια ολα μαζι λιγο πολυ!

Αλλα δε κρυβω πως οσο μεγαλωνω αρχιζω κ τα βαριεμαι καπως μου φευγει αυτη η τρελα θελω μονο να τις οδηγω πλεον κ τα αλλα στον μαστορα. (ισως επειδη δεν εχω κ χωρο κ τα κανω στο δρομο).

teogtp
03/04/2020, 14:02
Παιδιά,μην τρελαίνεστε.
Δεν σας είπε κανείς μαλακες που έχετε τον χρόνο και τον χώρο για να ασχολείστε με τα μηχανάκια σας.
Απλά κάποιοι από εμάς ΔΕΝ έχουμε αυτή την"πολυτέλεια",κυριως για τον χρόνο αναφέρομαι.

panavour
03/04/2020, 14:10
Αλλο ενα θεμα που εγινε λαστιχο και ξεχειλωσε.
Ας πω και εγω λοιπον το λογιδριο μου.
Η δικη μου πειρα στις αγορες που εχω κανει,στα μηχανακια που αναφερω στην υπογραφη του προφιλ μου ειναι οτι.
1)Η καλυτερη αγορα αν εχεις τα χρηματα ειναι καινουργιο.(σωωωωπα ρε φιλε θα μου πειτε τι ειπες τωρα):lol:
2)Αν δεν εχεις τα χρηματα η καλυτερη αγορα ειναι ενα μεταχειρισμενο σε πολυ καλη
εως καλη κατασταση.
3)Αν δεν εχεις ουτε τα χρηματα της δευτερης κατηγοριας,ενα μεταχειρισμενο σε μετρια εως κακη κατασταση μονο αν πιανουν τα χερια σου,εχεις γνωσεις,και διαθεση για μαστορεματα αλλοιως θα φας περισσοτερα χρηματα απο την δευτερη κατηγορια,να μην σου πω και απο την πρωτη πολυ σπανιο βεβαια
Αυτα απο την δικια μου εμπειρια.
Οσο περνανε τα χρονια και λογω του καταναλωτισμου,της ανοδου του βιοτικου επιπεδου,και της εξειδικευσης της γνωσης,τοσο λιγοτερο ασχολειται ο κοσμος να επισκευαζει ο ιδιος κατι που χαλαει,γι αυτο ή τα δινει προς επισκευη στον καταλληλο μαστορα,ή αγοραζει καινουργιο.Η εποχη του νοικοκυρη,αυταρκη,που ηταν πολυτεχνιτης εχει περασει ανεπιστρεπτί.Φυσικα σε καθε κανονα υπαρχουν κα οι εξαιρεσεις ,και αυτο ειναι που δινει το αλατι ή το ξυδι στην ζωη.

dorso
03/04/2020, 14:11
To κόστος ενός ερασιτεχνικού συνόλου εργαλείων, να μπορεί κάποιος να γυμνώσει από πλαστικά, να φτάσει μέχρι φίλτρο αέρα, μέχρι μπουζί και γενικότερα μέχρι τα όρια του εσωτερικού του κινητήρα, είναι πάνω κάτω 100ευρώ. Δεν είναι κανά τρομερό κόστος. Ούτε υπάρχει λόγος για κάποιον να έχει επαγγελματικά εργαλεία που έχουν 25 ευρώ το κάθε καρυδάκι.

Service Manual για την μηχανή μας, στις μέρες μας βρίσκει κανείς στο ιντερνετ, άλλες φορές πιο εύκολα, άλλες φορές πιο δύσκολα. Στην ανάγκη αγοράζει βιβλίο, θα δώσει και κάποιο ποσό τύπου 15 ευρώ για ένα μάνιουαλ π.χ. της Haynes και κάτι έγινε, θα του πέσει ο προυπολογισμός όξω.

Υπάρχουν και οι οδηγίες συντήρησης, και οι οδηγίες λυσίματος, ελέγχου, επισκευής πραγμάτων σε αυτά. Όποιος διαβάζει και έχει λίγο μυαλό, όχι κάτι ιδιαίτερο, λίγο σειρά να έχει στην σκέψη του, βγάζει άκρη.

Όπου δεν βγάζει ή δεν έχει εμπιστοσύνη, πακέτο και στον επαγγελματία να δώσει λύση.

Κανείς δεν γεννήθηκε γνώστης, κι ούτε οι επαγγελματίες μάστορες έκαναν τίποτα βαρειές σπουδές για να γίνουν, ίσα-ίσα τα παλιότερα χρόνια μαστόρια γίνονταν όσοι που δεν πέρναν τα γράμματα.

Το γενικεύω. Παρατηρώ γενικότερα στην κοινωνία μας, μια στροφή στον συντηρητισμό σε κάθε τρόπο σκέψης, και μάλιστα μερικοί είναι και περήφανοι για τον συντηρητισμό τους. Άνθρωποι γερασμένοι στο μυαλό, ακόμα και νέοι που είναι στην ηλικία, έτσι τους λέω εγώ. Όλο αυτό γίνεται μια κρίσιμη μάζα, και παίρνει μπάλα κι αυτούς που δεν είναι έτσι.

Χάλασα το τάδε που πήγα να το λύσω και ωωω πέρασα δύο καρκίνους, και μου πήρανε το σπίτι. Γενικά μιλάω, μην προσβληθεί κανείς ότι λέω για αυτόν ειδικά. Τι λέτε ρε, σοβαρά τώρα; Έτσι είναι η ζωή, σε όλα τα πράγματα, δοκιμάζεις, ίσως και να χαλάς, μαθαίνεις, εξελίσεσαι. Στα προσωπικά σας δλδ δεν έχετε ήττες; Στα επαγγελματικά σας; Στο πεδίο γνώσης στο οποίο εκπαιδευτήκατε; Τι έγινε, όπου φάγατε μια ήττα, καταργήσατε την δραστηριότητα μετά;

Χαλάσατε μια φορά κάτι, την επόμενη φορά, δεν θα χαλάσετε, θα πάτε και ένα βήμα παραπέρα. Δεν θέλετε; Μπείτε σε μια γυάλα, ξέρω γω... Μην παίρνετε κι άλλους στο λαιμό σας, επειδή είστε συντηρητικοί εσείς. Οι άνθρωποι ζουν για να μαθαίνουν, δεν ζουν για να βλέπουν netflix.

Παίρνει η μπάλλα του συντηρητισμού και τους άλλους.

Θέλεις να αγοράσεις ένα σπορ αυτοκίνητο, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, γιατί όλος ο κόσμος αγοράζει SUV και άρα δεν φτιάχνουν πια σπορ αυτοκίνητα οι εταιρίες.

Μέλος άλλου φόρουμ έλεγε για Ariel Atom, ''αυτά δεν είναι αυτοκίνητα να τα έχεις εσύ, είναι να τα έχει άλλος''. Τι λε ρε γαμώ το σπίτι σου, νέος άνθρωπος και είσαι παραιτημένος, θα μας το πεις και για κανόνα.

Φαίνεται κι εδώ. Μπαίνουν άνθρωποι νέα μέλη να ρωτήσουν, π.χ. για ένα Χ μοντέλο που βρήκαν, και αντί για ένα μοτοφόρουμ, να του απαντήσουν τέσσερις ενθουσιώδεις που ξέρουν από αυτό το Χ και να του πουν τι γίνεται, του την πέφτουν 5 άσχετοι που μόνο στο motocatalog το έχουν δει το Χ, και αναπαράγουν κλισέ τύπου παλιό, μην το πάρεις, βαρέλι δίχως πάτο κ.ο.κ. Παιδιά ο άνθρωπος δεν ρωτάει ΑΝ θα το πάρει, θέλει να το πάρει και ΘΑ το πάρει, και μπήκε εδώ να βρει βοήθεια. Να βοηθήσετε ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, όχι να του πάτε εμπόδιο. Απογοητεύεται ο νέος, δεν βρίσκει απαντήσεις, λύσεις και γνώσεις στο φόρουμ, και τι είναι λογικό να κάνει; Να φύγει βέβαια.... Κι έτσι μένουν οι 15 ίδιοι και ίδιοι ''γέροι'' στο τέλος, να τα λένε μόνοι τους. Και μετά αναρωτιόμαστε τι φταίει και αργοπεθαίνει το φόρουμ. Έρχονται νέοι άνθρωποι, που ακόμα έχουν ενθουσιασμό και τους τον κόβουμε γιατί είμαστε εμείς ΠΑΡΑΙΤΗΜΕΝΟΙ.

Και μην διαννοηθεί κανείς να γράψει την απίστευτη μπαρούφα ''για να τον προστατεύσουμε επειδή ξέρουμε του λέμε να μην πάρει το Χ''.
Όταν μπαίνει ο άλλος εδώ μέσα κ λέει θα πάρω crf450 να πηγαίνω στην δουλειά κ κανά σούπερ κ του εξηγούμε πέντε άτομα ότι αυτά τα μηχανάκια είναι με ώρες κ δεν κάνει για αυτή την δουλειά,εε δεν νομίζω να είναι συντηρισμος αυτό...όταν μπαίνει ο άλλος εδώ κ ανεβάζει ένα χαρεπι που βρήκε παρατειμενο με 500€ κ ρωτάει να το πάρει για πρώτη μηχανή κ του λέμε πέντε άτομα θέλει κάνα 1000€ για να κυκλοφορήσει με ασφάλεια κ πετάγονται 2-3 κ του λένε βάζεις μεταχειρισμένα λάστιχα, αλυσιδογραναζα με 50€,δηλαδή απλός να κινηται η μηχανή χωρίς ασφάλεια σε έναν προταρη,εε δεν τον λες συντηρισμος..όταν ο άλλος έχει crf250l κ λέει θα το κάνω τραμπα με hypermotard 1100 δεν νομίζω να έχει διαφορά στην συντήρηση κ του εξηγούμε ότι η διαφορά είναι τεράστια,εε δεν το λες συντηρισμο..Εγώ τέτοιους βλέπω εδώ μέσα τόσα χρόνια.. Αντίθετα εσύ μου φαίνεσαι ο συντηρητικός που έχεις πάρει ένα χαρεπι κ προσπαθείς να το κάνεις μηχανάκι με ψυχούλα για να το κυκλοφορήσεις κακήν κακώς με ασφάλεια κοντά στο μηδέν,αν δεν ήσουν συντηρητικός δεν θα ασχολουσουν καν με τέτοια παλιοσίδερα.. Εργαλεία με 100€ δεν νομίζω να παίρνεις,κάνα 100€ μόνο στοιχίζει ένα ροποκλειδο για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί πέρα τον πλαστικών..θες 200-300€ χοντρικά για να απολύτως απαραίτητα..

katsar
03/04/2020, 14:33
Γενικεύεις πάρα πολύ και κρίνεις με σκληρό τρόπο τους άλλους με βάση όμως τις δικές σου ικανότητες,τα δικά σου θέλω και την δικιά σου αντίληψη περί του τι είναι ζωή.
Δηλαδή κάποιος που δεν ξέρει-δεν θέλει να μαστορεύει αλλά ταξιδεύει 15 ημέρες στην Ευρώπη και αν του κάτσει στραβή θα καλέσει Οδική βοήθεια έχει παραιτηθεί από την ζωή και γέρασε;
Κάποιος που δεν ξέρει-δεν θέλει να ρυθμίσει τις βαλβίδες του R6 αλλά οδηγάει στην κόψη του ξυραφιού (καλώς ή κακώς δεν κρίνω αυτό) είναι false μηχανόβιος;

SeniorCanardo
03/04/2020, 14:36
Να πω και εγώ την δική μου εμπειρία, που από μέσος χρήστης, αλλαγή λάδια, λάδωμα αλυσίδας, φούσκωμα ελαστικών πριν τρία χρόνια δεν έκανα τίποτα παραπάνω, τώρα προσπαθώ να κάνω όσο περισσότερα μπορώ μόνος μου.

Γιατί;
Από βίτσιο, από οικονομία, από περιέργεια, από έλλειψη εμπιστοσύνης στο μάστορα.
(Όταν ήθελα να κάνω πέρσι ρύθμιση βαλβίδων και βγήκα στην γύρα να ρωτήσω κόσμο, πέρα από το γεγονός ότι κανένας δεν μπορούσε να προτείνει έμπιστο μάστορα, πολλοί μου είπαν "φίλε, αν δεν είσαι μπροστά, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το κάνουν καν".
Είχα όρεξη να το κάνω, μάλλον όχι, διάβασα, ζορίστικα, έκανα παπ@ριές, έβγαλα μια άκρη, τώρα δεν διανοούμαι καν να το δώσω σε μάστορα να το κάνει.)

Ναι θέλει κόπο, χρόνο και χρήμα.
Έχω δώσει κοντά στο 1k για εργαλεία και πάλι όχι πρώτης γραμμής, έχω ρίξει άπειρο διάβασμα και έχω κάνει αρκετές ερωτήσεις στα φόρα. (Με δυσανάλογα λίγες απαντήσεις :D).

Το χρόνο του ο καθένας τον κάνει ότι γουστάρει, ο άλλος κάθεται και παίζει PSP όλη μέρα, ο άλλος πίνει φρεντοτσίνο, ο άλλος διαβάζει για το στοίχημα και ο άλλος βλέπει GNTM.
Ε υπάρχει και κάποιος που ρεστοράρει χρέπια στο βαθμό που αυτός νομίζει.
Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ότι ο άλλος είναι "μαλάκας" και χάνει τον χρόνο του.:roflmao:

Και μια παρατήρηση και εδώ θα συμφωνήσω με τον telegono.
Βλέπω μια τεράστια διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα στα ελληνικά μοτοφόρουμ και στα αμερικάνικα. (πχ. Thumber Talk).
Εκεί τσιμπάνε κάτι χρέπια και κάθονται και ασχολούνται και βγαίνουν και καμιά 20άρα άτομα και το συζητάνε, δίνουν συμβουλές και πάει λέγοντας.
Βγαίνει ο άλλος με κολλημένο RM του 95, που μόλις αγόρασε και πάει 10 σελίδες το θέμα, εδώ δεν θα βγει καν ο άλλος να το πει, θα τον πάρουν με τις πέτρες.

panavour
03/04/2020, 14:46
Να πω και εγώ την δική μου εμπειρία, που από μέσος χρήστης, αλλαγή λάδια, λάδωμα αλυσίδας, φούσκωμα ελαστικών πριν τρία χρόνια δεν έκανα τίποτα παραπάνω, τώρα προσπαθώ να κάνω όσο περισσότερα μπορώ μόνος μου.

Γιατί;
Από βίτσιο, από οικονομία, από περιέργεια, από έλλειψη εμπιστοσύνης στο μάστορα.
(Όταν ήθελα να κάνω πέρσι ρύθμιση βαλβίδων και βγήκα στην γύρα να ρωτήσω κόσμο, πέρα από το γεγονός ότι κανένας δεν μπορούσε να προτείνει έμπιστο μάστορα, πολλοί μου είπαν "φίλε, αν δεν είσαι μπροστά, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το κάνουν καν".
Είχα όρεξη να το κάνω, μάλλον όχι, διάβασα, ζορίστικα, έκανα παπ@ριές, έβγαλα μια άκρη, τώρα δεν διανοούμαι καν να το δώσω σε μάστορα να το κάνει.)

Ναι θέλει κόπο, χρόνο και χρήμα.
Έχω δώσει κοντά στο 1k για εργαλεία και πάλι όχι πρώτης γραμμής, έχω ρίξει άπειρο διάβασμα και έχω κάνει αρκετές ερωτήσεις στα φόρα. (Με δυσανάλογα λίγες απαντήσεις :D).

Το χρόνο του ο καθένας τον κάνει ότι γουστάρει, ο άλλος κάθεται και παίζει PSP όλη μέρα, ο άλλος πίνει φρεντοτσίνο, ο άλλος διαβάζει για το στοίχημα και ο άλλος βλέπει GNTM.
Ε υπάρχει και κάποιος που ρεστοράρει χρέπια στο βαθμό που αυτός νομίζει.
Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ότι ο άλλος είναι "μαλάκας" και χάνει τον χρόνο του.:roflmao:

Και μια παρατήρηση και εδώ θα συμφωνήσω με τον telegono.
Βλέπω μια τεράστια διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα στα ελληνικά μοτοφόρουμ και στα αμερικάνικα. (πχ. Thumber Talk).
Εκεί τσιμπάνε κάτι χρέπια και κάθονται και ασχολούνται και βγαίνουν και καμιά 20άρα άτομα και το συζητάνε, δίνουν συμβουλές και πάει λέγοντας.
Βγαίνει ο άλλος με κολλημένο RM του 95, που μόλις αγόρασε και πάει 10 σελίδες το θέμα, εδώ δεν θα βγει καν ο άλλος να το πει, θα τον πάρουν με τις πέτρες.

Η διαφορα εγκειται στο γεγονος οτι ο μεσος αμερικανος εχει και ενα μεγαλο γκαραζ στο σπιτι του,εχει δυο τρια αμαξια στην οικογενεια και την μηχανη την χρησιμοποιει μονο το καλοκαιρι,και εχει πολυ φθηνοτερα ανταλλακτικα και εργαλεια.Ειναι δε και σε νοοτροπια βοηθειας , και γνωσεις αρκετα χρονια μπροστα απο μας.

S705
03/04/2020, 14:51
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εκατέρωθεν δεν δέχεται η μία πλευρά τη γνώμη της άλλης!

Ναι υπάρχει αυτός (και εγώ μέσα) που ξέρει, μπορεί και θελει να μαστορεψει. Ψωνίζει το ανταλλακτικό ξαι κερδίζει την εργασία + ότι κάνει κάτι που το γουστάρει.
Υπάρχει αυτός που έχει διάθεση, ξέρει λίγα πράγματα αλλά δεν έχει χώρο, χρόνο και πιθανών φοβάται. Αυτος καταφεύγει σε μάστορα και του ζαλίζει τον έρωτα.
Υπάρχει τέλος αυτός που δεν ξέρει και δεν θέλει βα μάθει. Καταφεύγει στον μάστορα όπου και είναι η χαρά αυτού γιατί ότι του πει θα το χαψει και θα πληρώσει!
Παράδειγμα χρεπιου. Έφτασε στα χέρια μου το Renault clio μοντέλο 2000 της αδελφής μου.
Τα ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός έκανες ένα τσιγάρο και μετά έκλειναν, οι πίσω πόρτες δεν κλειδωναν με το κεντρικό κλείδωμα. Ο μάστορας που συντηρουσε το αμάξι πρότεινε αλλαγή όλου του μηχανισμού των παραθύρων και αλλαγή στο μοτέρ των πίσω πορτών. Κόστος ανταλλακτικά + εργασία το 1/4 της αξίας του αυτοκινήτου. Τα παράθυρα ήθελαν ένα καλό καθαρισμό των λαστιχων που γλιστρούν και λάδωμα του μηχανισμού. Οι πίσω πόρτες απλά ένα καθάρισμα ενός μοχλικου που λόγο μακας δεν κουνιόταν!
Μαζί με αυτές τις εργασίες έγινε και μόνωση στο εσωτερικό της ταπετσαρίας των πορτών, ξεβουλωμα στις τρύπες αποστράγγιση στις πόρτες, αλλαγή σκισμενων μεγαφωνων.
Τι κέρδισα τι έχασα δικό σας!

katsar
03/04/2020, 14:56
Φίλε μου κανείς δεν είπε κάτι κακό για αυτούς που πιάνουν τα χέρια τους.Ίσα ίσα το αντίθετο.
Ούτε είπε κανείς μ@λ@κ@ κάποιον που τρώει ώρες στο γκαράζ του όπως είπε ο φίλος πριν.
Το θέμα ξεκίνησε με την κουβέντα πως όποιος δεν μπορεί/δεν ξέρει/δεν θέλει να ασχοληθεί τόσο πολύ καλό είναι να μην πάρει ένα ερείπιο των 500ε.

S705
03/04/2020, 14:59
Φίλε μου κανείς δεν είπε κάτι κακό για αυτούς που πιάνουν τα χέρια τους.Ίσα ίσα το αντίθετο.
Ούτε είπε κανείς μ@λ@κ@ κάποιον που τρώει ώρες στο γκαράζ του όπως είπε ο φίλος πριν.
Το θέμα ξεκίνησε με την κουβέντα πως όποιος δεν μπορεί/δεν ξέρει/δεν θέλει να ασχοληθεί τόσο πολύ καλό είναι να μην πάρει ένα ερείπιο των 500ε.

Ξέρω καλά από που ξεκίνησε, αλλά κατέληξε η μία πλευρά να μην δέχεται την αληθινή άποψη της άλλης πλευράς!

BLiTzER
03/04/2020, 15:07
1)Η καλυτερη αγορα αν εχεις τα χρηματα ειναι καινουργιο.(σωωωωπα ρε φιλε θα μου πειτε τι ειπες τωρα):lol:
2)Αν δεν εχεις τα χρηματα η καλυτερη αγορα ειναι ενα μεταχειρισμενο σε πολυ καλη
εως καλη κατασταση.
3)Αν δεν εχεις ουτε τα χρηματα της δευτερης κατηγοριας...

Η καλύτερη αγορά είναι πάντα μία (ανά είδος μοτοσικλέτας). Ως καλύτερη αγορά ορίζουμε το καλύτερο μηχανάκι με τα λιγότερα λεφτά. Το πόσα λεφτά διαθέτει ο καθένας ορίζει μόνο το εύρος τιμών στο οποίο απευθύνεται. Υπάρχει μία καλύτερη αγορά στα 3 χιλιάρικα, όπως υπάρχει μία στα 5 χιλιάρικα, μία στα 10 κοκ.

Αυτή, λοιπόν, η καλύτερη αγορά είναι ΠΑΝΤΑ ένα καλό μεταχειρισμένο. ΠΟΤΕ δεν είναι καινούριο. Εξ ορισμού, αφού στο καινούριο πληρώνεις την αξία του.

Και για να δώσω ένα παράδειγμα, για όσους δυσκολεύονται να το κατανοήσουν: καλύτερη αγορά δεν έκανα εγώ που αγόρασα το ΜΤ μου καινούριο, αλλά αυτός που το αγόρασε 1,5 χρόνο μετά, σχεδόν καινούριο, 20% κάτω της αρχικής τιμής.

Αυτό δε σημαίνει ότι όποιος αγοράζει καινούριο είναι ηλίθιος. Αλλά ΔΕΝ κάνει την καλύτερη αγορά. Κάνει σίγουρα την πιο ξένοιαστη. :p

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εκατέρωθεν δεν δέχεται η μία πλευρά τη γνώμη της άλλης!

Ναι υπάρχει αυτός (και εγώ μέσα) που ξέρει, μπορεί και θελει να μαστορεψει. Ψωνίζει το ανταλλακτικό ξαι κερδίζει την εργασία + ότι κάνει κάτι που το γουστάρει.

Δεν υπάρχει κάτι να δεχτούμε. Καλά κάνουν και σκαλίζουν όσοι σκαλίζουν και ανακατασκευάζουν και επισκευάζουν και κάνουν ό,τι γουστάρουν. Μπράβο, συγχαρητήρια, χαίρομαι γι'αυτούς. Αλλά ΔΕΝ αποτελούν τον μέσο αγοραστή. Ο μέσος αγοραστής θέλει να αγοράσει κάτι και να το χρησιμοποιήσει όπως είναι.

SeniorCanardo
03/04/2020, 15:10
Παίδες, δεν διαφωνώ με κανένα λέω την δικιά μου εμπειρία.
Όπως λένε και τα Αμερικανάκια "Choose your poison".

Αν δεν γουστάρεις, αν δεν μπορείς, φοβάσαι, πληρώνεις μάστορα, web developer, κομπιουτερά, ελαιοχρωματιστή, whatever!
Αν αντέχει το πορτοφόλι σου πλήρωσε και σεφ για να σου μαγειρεύει :bawl:

doctoras
03/04/2020, 15:16
το θέμα παρεκτράπηκε

το θέμα δεν είναι να ξεκινάει να γράψει ο καθένας την εμπειρία του στο μαστορικίλι

το θέμα ήταν: παρατημένα / χρέπια μηχανάκια

η μια μεριά λέει "μακριά" αν δεν κατέχεις σε βασικό επίπεδο τουλάχιστο μηχανολογίας και παραπλήσιων τεχνικών

και η άλλη (o tilegonos) ο οποίος βάση της δική του τεχνογνωσίας παροτρύνει τον μέσο υποψήφιο αγοραστή ακόμη και με γνώσεις καφενείου(ιστοσελίδες και youtube) να επιχειρήσει να αναστήσει ένα χρέπι για να το κάνει λειτουργήσιμο, ενώ παράλληλα υποστηρίζει οτι αυτή η λύση συμφέρει εναντι αλλης(αγοράς προσεγμένου μεταχειρισμένου).

συνεχίστε απο εδώ

BLiTzER
03/04/2020, 15:19
το θέμα παρεκτράπηκε

το θέμα δεν είναι να ξεκινάει να γράψει ο καθένας την εμπειρία του στο μαστορικίλι

το θέμα ήταν: παρατημένα / χρέπια μηχανάκια

η μια μεριά λέει "μακριά" αν δεν κατέχεις σε βασικό επίπεδο τουλάχιστο μηχανολογίας και παραπλήσιων τεχνικών

και η άλλη (o tilegonos) ο οποίος βάση της δική του τεχνογνωσίας παροτρύνει τον μέσο υποψήφιο αγοραστή ακόμη και με γνώσεις καφενείου(ιστοσελίδες και youtube) να επιχειρήσει να αναστήσει ένα χρέπι για να το κάνει λειτουργήσιμο, ενώ παράλληλα υποστηρίζει οτι αυτή η λύση συμφέρει εναντι αλλης(αγοράς προσεγμένου μεταχειρισμένου).

συνεχίστε απο εδώ

Κι εδώ η απάντηση είναι προφανής. Είτε γνωρίζεις και καλύπτεις ένα σοβαρό μέρος του συνολικού ποσού με προσωπική εργασία, είτε πληρώνεις. Αδρά, όταν μιλάμε για χρέπια.

Τηλέγονε, τι έχεις σπουδάσει; Ποιο είναι το επάγγελμά σου;

νεοσσός
03/04/2020, 15:21
Το θέμα είναι τι θα προτείνεις δημοσίως στο forum, σε κάποιον που ψάχνει μεταφορικό μέσον.

Ας νιώσουμε λίγο την ευθύνη στις απαντήσεις μας.

S705
03/04/2020, 15:25
Κι εδώ η απάντηση είναι προφανής. Είτε γνωρίζεις και καλύπτεις ένα σοβαρό μέρος του συνολικού ποσού με προσωπική εργασία, είτε πληρώνεις. Αδρά, όταν μιλάμε για χρέπια.

Τηλέγονε, τι έχεις σπουδάσει; Ποιο είναι το επάγγελμά σου;

Έτσι απλά και τέλος. :beer::beer:

doctor_john
03/04/2020, 15:29
....Και μια παρατήρηση και εδώ θα συμφωνήσω με τον telegono.

Όντως και είναι όμορφο, Εκτιμούν την διάθεση και τον κόπο να φτιάξεις κάτι. Προφανώς έχουν περισσότερα δείγματα του τι σου προσφέρει
όλη η διαδικασία, τους βολεύει το κλίμα και η ύπαρξη βιομηχανίας στις χώρες τους.

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν αυτήν την διαφορά με εμάς.
Νομίζω πως οι σημαντικότεροι είναι η εμμονή μας με το κόστος και το ότι εκείνοι δεν ασχολούνται με πράγματα που δεν τους αρέσουν.

Πόσο θα μεταπωληθεί;
Μιά "αξία" που βλέπω σε πολλούς ακόμα και αν συζητάμε για μια καινούρια μοτό. Γιατί να μεταπωληθεί; τόσο ανικανοποίητοι πάντα;
Τι νόημα έχει να μελετάω την απόκτηση μιας μοτό και πριν την αγορασω να σκέφτομαι πόσα θα πιάσει στο μέλλον;
Αυτό απο μόνο του δεν επαληθεύει ότι κοιτάζω την λάθος για εμένα;

Έχω δίκιο.
Και; γιατί θα πρέπει να παλέψεις γι'αυτό ενώ δεν εκτιμάς το αντίστοιχο "χόμπι", απέναντι σε κάποιον που δεν επηρεάζει τα δικά σου κεκτημένα;
Βγαίνει κάποιος και λέει: θα πάρω NR λιωμένο, να το στήσω στην αυλή να καλύψω καθημερινές ανάγκες...
Του απαντά ο πρώτος, φίλε δεν είναι έτσι, θα κοστίσει πολλά και δεν θα κάνεις δουλειά.
Εγώ που συμφωνώ ότι θα χάσει χρήμα και χρόνο, γιατί να ασχοληθώ αν επιμένει ή βγαίνουν διάφοροι
να του πουν πως θα μπορούσε να γίνει; Ας το κάνει και ας μάθει μέσω των εμπειριών του.

Όταν ξεκίνησαν να παίρνουν μερίδιο της αγοράς τα μπόξερ, πολλοί στην παρέα δυσανασχέτησαν:
Δεν έχουν παιδεία, θα κάνουν τα μποξερ στατους σιμπολ, θα τα σπάνε γιατί έχουν συνηθίσει σε γιαπωνέζικα κ.λπ.

Έλα ρε παιδιά, ορίστε, μετά από τόσα χρόνια, πολλοί είδαν σε αυτά τις ίδιες αξίες με εμάς και διαμορφώθηκε
μια αγορά για όσους τους αρέσουν και δεν μπορούν να δώσουν τα χρήματα που κοστίζουν να αγοράσουν κάποιο
σε τιμη που μπορούν.

Ασχολούμαστε πολύ είναι η γνώμη μου και όπως και στην διαπαιδαγώγηση, οταν επιμένεις έχεις τα αντίθετα
αποτελέσματα απο αυτά που θα ήθελες.
Ας σεβαστούμε λίγο περισσότερο το χρόνο μας ο καθένας και την ελευθερία του διπλανού.

S705
03/04/2020, 15:31
Το θέμα είναι τι θα προτείνεις δημοσίως στο forum, σε κάποιον που ψάχνει μεταφορικό μέσον.

Ας νιώσουμε λίγο την ευθύνη στις απαντήσεις μας.

Αν άκουγα τον πατέρα μου στα 13 - 14 μου να μην λύσω όλο το ποδήλατο μου για να πάω τον σκελετό για βάψιμο η κοινό ία θα ήταν με έναν λιγότερο άξιο μηχανικό!:lol:
Αφαγα τα άντερα μου αλλά το έκανα!

Αν άκουγα τους γύρο μου να μην παντρευτώ τότε γιατί ήμουν άνεργος και δεν υπήρχε μια πιθανών να μην είχα τις 2 υπέροχες κόρες μου.

Δοκιμάζεις και βλέπεις με το αντίστοιχο, όχι πάντα οικονομικό κόστος.

MAIK72
03/04/2020, 15:32

Aλήθεια? Σύγκριση με ξένα μοτοφόρουμ ? Μιλάμε για δυσανάλογα μεγέθη από όλες τις πλευρές. Και σε μηχανές και σε ανταλλακτικά και σe restοring και κυρίως σε χρήμα.
Στα περίπου 60000 μέλη του mrcg δεν είναι όλοι θείοι που βαριούνται αλλά και πάρα πολλοί νέοι. Οι περισσότερες όμως παρουσιάσεις ανακατασκευών είναι από θείους χομπίστες ή μη που διαθέτουν την όρεξη αλλά κυρίως το χρήμα και τον εξοπλισμό. Τον χρόνο τον αφήνω απέξω επίτηδες γιατί πάντα θα βρεις χρόνο για να κάνεις αυτό που θέλεις.Και δεν μεταδίδουν γνώσεις αλλά κυρίως τρέλα για αυτό που κάνουν.
Απλώς έφερα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Αυτός που θέλει λοιπόν να μάθει να επισκευάζει ή πάρει ένα χρέπι να το ανακατασκευάσει δεν θα τον αποτρέψει κανένα μοτοφόρουμ
Η επισκευή έχει την λογική ότι οι περισσότεροι από εμάς διαθέτουν μεταχειρισμένα και οφείλουν ή αναγκάζονται για λόγους οικονομίας να μάθουν την πιο απλή επισκευή εώς κάποιας δυσκολίας- αυτής που δεν χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό και εργαλεία.
Αυτός είναι ο μέσος χρήστης
Αλλά κυρίως η ανακατασκευή δεν έχει καμία λογική εξήγηση για να το κάνεις. Αλλά δεν θα αποτρέψω ποτέ κανέναν να μην το κάνει ακόμα κι αν οφείλω να του πω ότι θα του κοστίσει ένα σκασμό λεφτά και ατελέιωτο χρόνο αν δεν το έχει ξανακάνει :p Κοινώς πάρτε μόνο χρέπια και βασανιστείτε ελέυθερα:lol:

doctoras
03/04/2020, 15:38
Aλήθεια? Σύγκριση με ξένα μοτοφόρουμ ? Μιλάμε για δυσανάλογα μεγέθη από όλες τις πλευρές. Και σε μηχανές και σε ανταλλακτικά και σe restοring και κυρίως σε χρήμα.
:

παιδες το moto.gr δεν έχει να ζηλέψει τίποτα όρεξη να έχετε να διαβάσετε

417160

MAIK72
03/04/2020, 15:45
παιδες το moto.gr δεν έχει να ζηλέψει τίποτα όρεξη να έχετε να διαβάσετε

417160

Γάτα είσαι !! :lol:Μα ακριβώς αυτό έλεγα!!! Τα γνωρίζω πολύ καλά . Σε λάθος άτομο τα έβαλες αλλά δεκτόν:wave2: Ετσι ακριβώς είναι.

SeniorCanardo
03/04/2020, 16:03
Καλά δεν κάνω σύγκριση με διεθνή φόρουμ, δεν μιλάμε για το ποιος την έχει πιο μεγάλη (πάλι) την λίστα με τα τεχνικά ή με τα restoring.

Μιλάμε για νοοτροπία, ηθική και αισθητική άρα περιεχόμενο.

Ναι, αν ρωτήσεις κάποιος "να πάρω αυτό το χρέπι", για να κάνω το Α το Β το Γ(τα), θα πω την γνώμη μου, αλλά αν αυτός αποφασίσει τελικά να το πάρει, θα τον βοηθήσω όσο ξέρω και όσο μπορώ.

Αυτό, πιο απλά δεν γίνεται.

Κανείς δεν γεννήθηκε να ξέρει, το θέμα είναι τι γουστάρει να επενδύσει ο καθένας για να μάθει.
Ε και "κανείς δεν έμαθε να κολυμπάει βλέποντας DVD με μαθήματα κολύμβησης".

νεοσσός
03/04/2020, 16:13
Αν άκουγα τον πατέρα μου στα 13 - 14 μου να μην λύσω όλο το ποδήλατο μου για να πάω τον σκελετό για βάψιμο η κοινό ία θα ήταν με έναν λιγότερο άξιο μηχανικό!:lol:
Αφαγα τα άντερα μου αλλά το έκανα!

Αν άκουγα τους γύρο μου να μην παντρευτώ τότε γιατί ήμουν άνεργος και δεν υπήρχε μια πιθανών να μην είχα τις 2 υπέροχες κόρες μου.

Δοκιμάζεις και βλέπεις με το αντίστοιχο, όχι πάντα οικονομικό κόστος.
Οι γνώσεις είναι πάντα χρήσιμες και τα ρίσκα μερικές φορές βγαίνουν, ενώ άλλες όχι.

Όταν όμως σε ρωτάει κάποιος τι μοτοσυκλέτα να αγοράσει για να μετακινείται, εσύ θα του προτείνεις κάποια που θα χρειαστεί να αποκτήσει γνώσεις μηχανικού για να τη φέρει σε λειτουργική κατάσταση;

Στη ζωή πολλά είναι χρήσιμα και η πληροφορία ελεύθερα προσβάσιμη. Η δυσκολία είναι να εστιάσεις σε εκείνη που χρειάζεσαι την εκάστοτε στιγμή, απορρίπτοντας άλλες πληροφορίες.

dorso
03/04/2020, 16:15
Καλά δεν κάνω σύγκριση με διεθνή φόρουμ, δεν μιλάμε για το ποιος την έχει πιο μεγάλη (πάλι) την λίστα με τα τεχνικά ή με τα restoring.

Μιλάμε για νοοτροπία, ηθική και αισθητική άρα περιεχόμενο.

Ναι, αν ρωτήσεις κάποιος "να πάρω αυτό το χρέπι", για να κάνω το Α το Β το Γ(τα), θα πω την γνώμη μου, αλλά αν αυτός αποφασίσει τελικά να το πάρει, θα τον βοηθήσω όσο ξέρω και όσο μπορώ.

Αυτό, πιο απλά δεν γίνεται.

Κανείς δεν γεννήθηκε να ξέρει, το θέμα είναι τι γουστάρει να επενδύσει ο καθένας για να μάθει.
Ε και "κανείς δεν έμαθε να κολυμπάει βλέποντας DVD με μαθήματα κολύμβησης".
Δεν νομίζω κάποιος να ζήτησε βοήθεια εδώ μέσα η σε άλλα φόρουμ κ να μην την πήρε.. ακριβώς το αντίθετο μάλιστα..κ εγώ όταν έχω χρειαστεί κάτι βλέπω μεγάλη ανταπόκριση..Απλά όταν ο άλλος λέει βρήκα ένα χαρεπι ευκαιρία 500€ θα το πάρω να κάνω την δουλειά μου οικονομικά, του εξηγούμε ότι πρόκειται για φόλα κ μόνο οικονομία δεν θα κάνει στο τέλος.Τώρα αν το έχει καβλα να ασχολείται με ανακατασκευές είναι άλλο θέμα κ δεν τίθεται οικονομικό ζήτημα..

lleonidas
03/04/2020, 16:18
Μεταφέρω όλα τα τελευταία μηνύματα εδώ και παρακαλώ στο άλλο θέμα (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=148604&page=76) να μπαίνουν μόνο ενδιαφέρουσες αγγελίες.

stefanos
03/04/2020, 17:01

Πάμε πάλι.
Αυτό που θεωρούν καλύτερο οι περισσότεροι.
Αυτό δεν σημαίνει κάτι για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας, εκτός εάν θεωρείς την πλειοψηφία των αγοραστών ειδικούς

ptc
03/04/2020, 17:43

Κώστα, λίγο άκυρη η σύγκριση. Στην Αμερική (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως Καλιφόρνια, Τέξας) η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι εξάμηνη ενασχόληση. Όσοι είναι χομπίστες λοιπόν κάτι ψάχνουν να κάνουν τους άλλους έξι μήνες. Ακόμα κι εγώ που σιχαίνομαι το μαστοριλίκι, αν μου έλεγες πως για μισό χρόνο η μηχανή μου θα είναι κλεισμένη στο γκαράζ, μάλλον θα το έπαιρνα απόφαση να ασχοληθώ μαζί της. Σαν υποκατάστατο λειτουργεί το πράγμα για τους περισσότερους.

BLiTzER
03/04/2020, 17:51
Πάμε πάλι.
Αυτό που θεωρούν καλύτερο οι περισσότεροι.
Αυτό δεν σημαίνει κάτι για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας, εκτός εάν θεωρείς την πλειοψηφία των αγοραστών ειδικούς

Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να δεις αν μια μοτοσικλέτα είναι καλή ή όχι. Οι περισσότεροι που καβαλούν μοτοσικλέτες, ξέρουν να αναγνωρίσουν 5 βασικά πράγματα. Αν αναφέρεσαι σε θέματα που κρύβονται εύκολα, μηχανικά κτλ, ναι, δεν μπορείς να τα δεις. Αλλά ούτε ένας ειδικός θα τα δει.

Όπως και να'χει δεν καταλαβαίνω πού το πας, πώς σχετίζεται αυτό με την κουβέντα. Θες να πεις ότι το μεταχειρισμένο είναι, στην τελική, πάντα ρίσκο; Ναι, είναι. Είναι high risk, high reward. Όποιος θέλει να είναι ξένοιαστος, όπως έγραψα ήδη, αγοράζει καινούριο. Αλλά η καλύτερη αγορά θα βρίσκεται πάντα σε ένα μεταχειρισμένο. ;)

SeniorCanardo
03/04/2020, 18:12
Κώστα, λίγο άκυρη η σύγκριση. Στην Αμερική (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως Καλιφόρνια, Τέξας) η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι εξάμηνη ενασχόληση. Όσοι είναι χομπίστες λοιπόν κάτι ψάχνουν να κάνουν τους άλλους έξι μήνες. Ακόμα κι εγώ που σιχαίνομαι το μαστοριλίκι, αν μου έλεγες πως για μισό χρόνο η μηχανή μου θα είναι κλεισμένη στο γκαράζ, μάλλον θα το έπαιρνα απόφαση να ασχοληθώ μαζί της. Σαν υποκατάστατο λειτουργεί το πράγμα για τους περισσότερους.

Και ναι και όχι.:p

Προφανώς και αναγνωρίζω ότι υπάρχουν κοινωνικά, οικονομικά, πολιτισμικά, γεωγραφικά, οικονομοτεχνικά χαρακτηριστά, που κάνουν την οποιαδήποτε σύγκρισή άτοπη.

Από την άλλη υπάρχουν άλλα τόσα κοινά σημεία που την κάνουν κοινό τόπο.

Στο TT τουλάχιστον που παρακολουθώ δεν είναι ούτε όλοι χομπίστες, ούτε όλοι φραγκάτοι, ούτε όλοι είναι έμπειροι "τεχνίτες", ούτε καν είναι όλοι Αμερικάνοι.
ΟΚ,το ξέρω πλήθος χρηστών, μεγάλη ποικιλία, θα βρεις από όλα.

Η διαφορά νοοτροπίας για μένα υπάρχει και αποτυπώνεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παντού...

katsar
03/04/2020, 18:19
Δηλαδή ρε παιδιά αν ρωτήσεις τον μερακλή τον μάγκα τον αμερικάνο ''φίλε να πάρω αυτό 200$ ή να δώσω 2 χιλιάρικα για ένα που κυκλοφορεί;''

417162

θα σου πει πάρε το σπασμένο,μην είσαι φλώρος, με λίγα $ και εργασία το κανες μπιμπελό;Γιατί για αυτό ξεκίνησε η κουβέντα,όχι για το ''χάλασε η 20τιας μότο μου'' ''φίλε πέτα το,δεν αξίζει''.