View Full Version : Ξυλοδαρμός δικυκλιστή από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Ντελιβερας παρουσιαστηκε σημερα για καταθεση και δηλωσε οτι ηταν η κακια στιγμη.
Του είπαν μάλλον ότι θα κάνει ντελιβερι μόνο στο υπόγειο της ΓΑΔΑ :lol:
Ο Ντελιβερας παρουσιαστηκε σημερα για καταθεση και δηλωσε οτι ηταν η κακια στιγμη.
Του είπαν μάλλον ότι θα κάνει ντελιβερι μόνο στο υπόγειο της ΓΑΔΑ :lol:
Μην κάνετε υποθεσεις.
Οκ δεκτο το χιουμορ ομως εστω οτι βγει το βιντεο και δειχνει τον ντελιβερα να παραβιαζει και το κοκκινο αλλα και να τους βριζει κιολας. Για πες μου. Η αντιδραση τους ηταν σωστη η οχι? Γιατι μιλαμε για ακινητοποιηση. Οχι ξυλο. Το οτι μαζευτηκαν εκει αλλοι πολιτες και λεγανε το μακρυ τους και το κοντο τους δεν εχει να κανει με την ουσια αλλα με την εικονα που ειδανε.
Να πανε να καταθεσουν ολοι αυτοι εκει που εφοσον δεν ξερουν τι εγινε τοτε ειναι μεχρι και απειλη.
Να σας θυμισω ενα περιστατικο της νεοσυστατης Δελτα τοτε το 2009 οταν και συναδελφοι πυροβοληθηκαν στο κεφαλη εν ψυχρω απο Γεωργιανο αν θυμαμαι καλα. Τον ειχανε ακινητοποιησει και εκει πεταχτηκε μια γυναικα και φωναζε και εβριζε οτι ηταν ο δικος της και να τον αφήσουν. Αποτελεσμα ηταν να απασχολησει τους αστυνομικούς και να βρει τροπο ο συνεργος να εκτελεσει εναν απο τους 2 μια και ο αλλο σωθηκε απο θαυμα λογω του κρανουςνπου εξοστρακισε την σφαιρα. Εκανε τον πεθαμενο για να γλυτώσει. Τωρα να μου πειτε εσεις ποια εκπαιδευση ρε μαγκες σας προετοιμαζει για αυτο...γιατι αν πηγαινε by the book αρχικα ο αστυνομικος θα την ξαπλωνε κατω την γυναικα για πιθανη συνεργεια. Η κυρια αυτη αθωωθηκε και ο αλλος στον ταφο.
https://www.ant1news.gr/Society/article/211799/exixniastike-i-dolofonia-astynomikoy
Οποτε ξαναλεω. Σε οτι δεν εχετε δει με τα ματια σας μην υιοθετειτε απλα μια αποψη γυρω απο την γνωμη σας για την αστυνομια.
Εχουν ειπωθει εδω περιστατικα που εχουν βιωσει προσωπικα συμφορουμιτες και ειναι κατακριτεα η συμπεριφορα των οργανων. Δεν εχω να πω κατι αλλο.
Μην κάνετε υποθεσεις.
Οκ δεκτο το χιουμορ ομως εστω οτι βγει το βιντεο και δειχνει τον ντελιβερα να παραβιαζει και το κοκκινο αλλα και να τους βριζει κιολας. Για πες μου. Η αντιδραση τους ηταν σωστη η οχι? Γιατι μιλαμε για ακινητοποιηση. Οχι ξυλο. Το οτι μαζευτηκαν εκει αλλοι πολιτες και λεγανε το μακρυ τους και το κοντο τους δεν εχει να κανει με την ουσια αλλα με την εικονα που ειδανε.
Να πανε να καταθεσουν ολοι αυτοι εκει που εφοσον δεν ξερουν τι εγινε τοτε ειναι μεχρι και απειλη.
Να σας θυμισω ενα περιστατικο της νεοσυστατης Δελτα τοτε το 2009 οταν και συναδελφοι πυροβοληθηκαν στο κεφαλη εν ψυχρω απο Γεωργιανο αν θυμαμαι καλα. Τον ειχανε ακινητοποιησει και εκει πεταχτηκε μια γυναικα και φωναζε και εβριζε οτι ηταν ο δικος της και να τον αφήσουν. Αποτελεσμα ηταν να απασχολησει τους αστυνομικούς και να βρει τροπο ο συνεργος να εκτελεσει εναν απο τους 2 μια και ο αλλο σωθηκε απο θαυμα λογω του κρανουςνπου εξοστρακισε την σφαιρα. Εκανε τον πεθαμενο για να γλυτώσει. Τωρα να μου πειτε εσεις ποια εκπαιδευση ρε μαγκες σας προετοιμαζει για αυτο...γιατι αν πηγαινε by the book αρχικα ο αστυνομικος θα την ξαπλωνε κατω την γυναικα για πιθανη συνεργεια. Η κυρια αυτη αθωωθηκε και ο αλλος στον ταφο.
https://www.ant1news.gr/Society/article/211799/exixniastike-i-dolofonia-astynomikoy
Οποτε ξαναλεω. Σε οτι δεν εχετε δει με τα ματια σας μην υιοθετειτε απλα μια αποψη γυρω απο την γνωμη σας για την αστυνομια.
Εχουν ειπωθει εδω περιστατικα που εχουν βιωσει προσωπικα συμφορουμιτες και ειναι κατακριτεα η συμπεριφορα των οργανων. Δεν εχω να πω κατι αλλο.
Δουλειά του αστυνομικού είναι να έχει την εκπαίδευση και τον εγκέφαλο (ξέρω, ζητάω πολλά) να ξεχωρίζει τον οργανωμένο μαφιόζο από τον ντελιβερά. Το να "ακινητοποιεί" κόσμο αδιακρίτως δε χρειάζεται καμία ικανότητα, κι εγώ το κάνω με εξαιρετική επιτυχία.
Όταν παίζεις με όπλα, ξέρεις ότι μπορεί να σκοτωθείς. Είναι μέρος της συγκεκριμένης θέσης. Αν δε σου αρέσει η ιδέα, άνοιξε ψιλικατζίδικο. Αλλά εκεί δεν έχει εγγυημένο μισθό για πάντα, ούτε μπορείς να δέρνεις κόσμο για πλάκα, οπότε δεν είναι πολύ ελκυστικό.
Το τι έγινε στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αφού δεν αλλάζει το τι συμβαίνει.
Μην κάνετε υποθεσεις.
Χιούμορ λέμε. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να ξέρουμε/κάνουμε πολλά για αυτήν ή άλλες περιπτώσεις αν δεν έχουμε προσωπική εμπλοκή
Δουλειά του αστυνομικού είναι να έχει την εκπαίδευση και τον εγκέφαλο (ξέρω, ζητάω πολλά) να ξεχωρίζει τον οργανωμένο μαφιόζο από τον ντελιβερά. Το να "ακινητοποιεί" κόσμο αδιακρίτως δε χρειάζεται καμία ικανότητα, κι εγώ το κάνω με εξαιρετική επιτυχία.
Όταν παίζεις με όπλα, ξέρεις ότι μπορεί να σκοτωθείς. Είναι μέρος της συγκεκριμένης θέσης. Αν δε σου αρέσει η ιδέα, άνοιξε ψιλικατζίδικο. Αλλά εκεί δεν έχει εγγυημένο μισθό για πάντα, ούτε μπορείς να δέρνεις κόσμο για πλάκα, οπότε δεν είναι πολύ ελκυστικό.
Το τι έγινε στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αφού δεν αλλάζει το τι συμβαίνει.
Οχι φιλε δεν ειναι ετσι. Καμμια εκπαιδευση δεν σε ετοιμαζει για την καθημερινοτητα. Απλα σε ενημερωνει. Ομως αν καποιο περισταστικο χρειαζεται να πας βαση εκπαιδευσης... Τσουπ πεταγεται μια κυρια και σε κλαινε.
Δεν εγραψα οτι εγραψα για να μου πεις οτι επέλεξα την δουλεια οποτε να το λουστω. Εγραψα για να καταλαβεις οτι πηγανε οπως εκπαιδευτηκαν στο σημειο...δρασανε οπως εκπαιδευτηκαν και απο εναν άσχετο παραγοντα ο ενας ειναι νεκρος. Το βιβλιο λεει ασφαλιζω τον υποπτο και μαζι εχω το νου μου για συνεργους. Οριστε. Βγηκε αυτη εκανε την καυλαντα της και αν ο αλλος της εσκαγε μια να την ξαπλωσει κατω(προβλεπεται) τοτε θα μιλαγαμε για στυνομικη βια παλι.
Ανεκπαιδευτοι θα λεγανε παλι.
Την επικινδυνοτητα την γνωριζω και ειναι επιλογη μου. Δεν ζητησα να καθομαι να πληρωνομαι απο το σπιτι.
Οχι φιλε δεν ειναι ετσι. Καμμια εκπαιδευση δεν σε ετοιμαζει για την καθημερινοτητα. Απλα σε ενημερωνει. Ομως αν καποιο περισταστικο χρειαζεται να πας βαση εκπαιδευσης... Τσουπ πεταγεται μια κυρια και σε κλαινε.
Δεν εγραψα οτι εγραψα για να μου πεις οτι επέλεξα την δουλεια οποτε να το λουστω. Εγραψα για να καταλαβεις οτι πηγανε οπως εκπαιδευτηκαν στο σημειο...δρασανε οπως εκπαιδευτηκαν και απο εναν άσχετο παραγοντα ο ενας ειναι νεκρος. Το βιβλιο λεει ασφαλιζω τον υποπτο και μαζι εχω το νου μου για συνεργους. Οριστε. Βγηκε αυτη εκανε την καυλαντα της και αν ο αλλος της εσκαγε μια να την ξαπλωσει κατω(προβλεπεται) τοτε θα μιλαγαμε για στυνομικη βια παλι.
Την επικινδυνοτητα την γνωριζω και ειναι επιλογη μου. Δεν ζητησα να καθομαι να πληρωνομαι απο το σπιτι.
Δεν αναφέρθηκα ποτέ προσωπικά σε σένα. Αυτό που εννοούσα είναι ότι όλα αυτά που περιγράφεις αποτελούν ρίσκα του επαγγέλματος. Κι εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να μην έχω κανένα ρίσκο στη δουλειά μου και να είναι πάντα όλα τέλεια και να είμαι χαρούμενος. Δυστυχώς, αυτό δεν υπάρχει. Σε κάποια επαγγέλματα αυτό το ρίσκο είναι η ίδια σου η ζωή. Δε σου αρέσουν, κάνεις κάτι άλλο. Ξανά, όχι εσύ προσωπικά.
Στο συγκεκριμένο περιστατικό, το ότι τους ήρθε οπλισμένος τύπος από πίσω, ο οποίος "ήταν κρυμμένος", ίσως δείχνει ότι δεν έδρασαν όπως έπρεπε. Ίσως και όχι. Δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να δέρνουν αθώους πολίτες.
Το ότι η εκπαίδευσή σας ίσως δε σας προετοιμάζει για την καθημερινότητα και σας σφάζουν σαν τα κουνέλια, θα έπρεπε εσείς να το δείτε και να το αλλάξετε. Αλλά, ξανά, το σίγουρο χαρτζιλίκι, το να κυκλοφορείς χωρίς δίπλωμα/άδεια/ασφάλεια/πινακίδα χωρίς συνέπειες και το να δέρνεις γιαγιάδες είναι πολύ δυνατό κίνητρο για τους περισσότερους. Φυσικά, κανείς δε σκέφτεται ότι μπορεί να σκοτωθεί επειδή πρέπει να εξασκεί και το πραγματικό επάγγελμά του πού και πού.
doctoras
30/04/2020, 13:38
Μην κάνετε υποθεσεις.
Φίλε εντελώς καλοπροαίρετα το λεω, επειδή είπες την ιδιότητα σου, σε αντιλαμβάνομαι (εκτός αν κάνω λάθος) οτι μπαίνεις σε θέση συνήγορου να δηκαιολογήσεις την πράξη. Επειδή τον ανέφερες ως "συνάδελφο", αν ήμουν στη θέση σου θα θεωρούσα προσβολή κάποιος με τσουβαλιάσει "συνάδελφο" με το "ζωντανό" που πεταξε τον πακετά μπαμπά του κάτω σα σακί....
Προσωπικά δε τσουβαλιάζω τα σώματα ασφαλείας διακρίνω τις διαφορές των ομαδοποιήσεων μεταξύ τους.
Όμως ξέρω όπως και οι πολίτες της χώρας απο τα καταγεγραμμένα ιστορικά ντοκουμέντα όταν "έπρεπε" ο ρόλος(συγκεκριμένων ομάδων) της αστυνομίας να είναι εναντίων πολιτών ή διαδηλωτών(απο τα δεκεμβριανά, τα χρόνια του βασιλέα Κωνσταντίνου, της ΕΣΑ της χούντας και της μεταπολίτευσης), να "πατηθεί το κουμπι" της ωμής αστυνομικής βίας (και δολοφονίας πολιτών) το εκτέλεσε κανονικά και χωρίς κανένα συναίσθημα. Συνεπώς ας κρατηθεί μια διακριτικότητα.
Ο κάθε <<άνθρωπος>> αστυνομικός μεμονωμένα(και όχι βάση του ηλίθιας κρατικής πελατειακής οργανωτικής δομής) που θέλει να κερδίσει την χαμένη εμπιστοσύνη οφείλει να δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό.
Για το περιστατικό δε μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο, περιμένουμε νεότερα, το ότι "δεν έπαιξε" απο τα μίντια εμενα μου λέει οτι κουκουλώνεται παρά κάτι άλλο, γιατί? γιατί η (ταξική) αστυνομική βία είναι δεδομένη και υπαρκτή.
Η συμπεριφορά του μπάτσου είναι αντισυνταγματική, δε περιγράφεται πουθενά η ακινητοποίηση με αυτή την συμπεριφορά που είδαμε(και ποσα άλλο που δεν)..
wthanasis
30/04/2020, 13:45
Δεν νομίζω ότι δικαιολόγησε καμία πράξη ο gm και δεν χρειάζεται κιόλας. Εδώ συζητάμε τη μαλακία που έγινε.
Όταν κράζουμε κάποιον που σφάζει κόκκινα, είναι περιττό να βγω να δικαιολογήσω τον εαυτό μου που ΔΕΝ το κάνω.
Doctora αστο παλικαρι μου δεν θα βγαλουμε ακρη.
Red Rider
30/04/2020, 14:13
Μπορούμε απλά να δεχτούμε ότι ένας καλά εκπαιδευμένος συνοδός (είτε ένστολος είτε όχι) θα έπρεπε να είναι σε θέση να ακινητοποιήσει κάποιον, να του φορέσει χειροπέδες και να τον στείλει για τα υπόλοιπα, χωρίς σκηνές πάλης και διαφόρων άλλων που δίνουν τροφή σε τέτοια ποστ/άρθρα;
Δεν ζούμε και στη Φλόριντα ε;
Όποιος ξέρει καταλαβαινει,κανει μπαμ πως ο τύπος το πήρε προσωπικά..
Περισσότερο φάνηκε πως άδραξε την ευκαιρία να κάνει πράξη αυτά που μαθαίνει τα απογεύματα στο μάθημα του crav maga[sic]
KotsosDR
30/04/2020, 14:36
Όποιος ξέρει καταλαβαινει,κανει μπαμ πως ο τύπος το πήρε προσωπικά..
Περισσότερο φάνηκε πως άδραξε την ευκαιρία να κάνει πράξη αυτά που μαθαίνει τα απογεύματα στο μάθημα του crav maga
koyrad-magka θες να πεις
Red Rider
30/04/2020, 14:52
koyrad-magka θες να πεις
Ε ναι,όπως το βλέπει κανείς!
Φίλε μου, δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω, και πιάνομαι από εσένα γιατί εσύ υπάρχεις εδώ (φανερά τουλάχιστον, είχαμε κι άλλους αλλά τώρα μου γ@μάνε τη μάνα λένε) και τελος πάντων μπορεί κάτι να γνωρίζω στο θέμα, όχι της αστυνόμευσης αλλά της συνοδείας.
Η εκπαίδευση ναι, δεν είναι πανάκεια, αλλά είναι μια βασική αρχή. Δεν ξέρω τι εκπαίδευση έχει ο 2τροχος με στολή, σε συγκριση με τον πεζό, με τον τροχαίο, με τα ΟΠΚΕ, τα ΕΚΑΜ, την υψηλών προσώπων κλπ αλλά :
1. Δεν με νοιάζει
2. Εσάς έπρεπε να νοιάζει
3. Αν ο συνάδελφός σου εκανε αυτό που εκπαιδεύτηκε να κάνει (δεν ξέρω πως θα εξουδετέρωνε την κυρία, υπάρχουν τρόποι) δεν θα σκότωνε τον συνάδελφό του (ή δεν θα αυτοκτονούσε αν ο ίδιος πέθανε). Γιατί αυτό έκανε. Δεν έκανε τη δουλειά του και κοστισε μια ζωή. Αφήστε τα ήρωας κλπ. Δεν ισχύουν σήμερα.
4. Πέρα από το επιχειρησιακό κομμάτι, υπάρχει και το νομικό (ποινικό και αστικό). Αυτό κάνει τη δουλειά σας ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά τι να κάνουμε, αυτή είναι. Αν επιλέγετε να τα κουκουλώνεται γιατί πχ μην περάσει ΕΔΕ ο συνάδελφος κι έχει 15 στόματα που τρέφει, τελικά κακό σε εσάς κάνει.
5. Ο επαγγελματίας ξεχωρίζει απο τον ερασιτέχνη όταν παίρνει σοβαρά την δουλειά του και δεν επιτρέπει σε κάποιον να πει κουβέντα για την δουλειά του. Το πως το κάνει αυτό έχει να κάνει με τις γνώσεις του και το ήθος του.
6. Σιγά μην σας δώσουν κάμερες. Ξαφνικά θα γίνουν υπόλογοι όλοι στην ιεραρχία.
7 Τα συνδικαλιστικά σας όργανα είναι για γέλια. Θα πάει ο συνδικαλιστής των ειδικών φρουρών να απαιτήσει απο τον στρατηγό ή τον υπουργό; Γελάνε και τα κορδόνια.
Βαρεθήκαμε να αναμασάμε τα αυτονόητα αιώνες τώρα.
Vstrommer71
30/04/2020, 16:11
Εγώ πάντως να δώσω τα credits στον g_m900 γιατί τουλάχιστον μπαίνει,αυζητάει και δείχνει άνθρωπος με λογική σε αντίθεση με μεγάλη μερίδα "συναδέλφων" του πού είναι βαριά πεπόνια.Μπορεί σε πολλά να διαφωνούμε,αλλά γι αυτό υπάρχει η συζήτηση.
Κι επαναφέρει στο μυαλό μου το την απορία πού πάντα έχω πώς άξιοι άνθρωποι με γνώση και ήθος επιβιώνουν και αντέχουν μέσα σε αυτή την μετριότητα που λέγεται σώματα ασφαλείας(Ή στρατός ακόμη περισσότερο).
Ένα μεροκάματο σε κάνει ικανό να τα αντέξεις όλα αυτά?Και,χωρίς πλάκα,μπράβο σε όλους που κάνουν την δουλειά τους με ήθος και επαγγελματικότητα.
Και εννοείται δεν πέφτω απο τα σύννεφα με τις πάμπολλες περιπτώσεις ψυχολογικών διαταραχών που εμφανίζονται συχνά πυκνά εκεί.
Αμφιβάλλω αν κι εγώ ο ίδιος θα την πάλευα.
Αλλά είναι μακριά συζήτηση.
panavour
30/04/2020, 16:12
Μικρή διευκρίνηση για την αποκατάσταση της ιστορικής ακρίβειας, αφού αναφέρθηκε περισσότερες από μια φορές η περίπτωση της "ζαρντινιέρας".
Το ξύλο ο "κύπριος" δεν το έφαγε στην σκηνή που αποτυπώθηκε στις κάμερες και σοκαρίστηκε (και καλά) το πανελλήνιο.
Το τύπο τον "σαπίσανε" στο παρκάκι μπροστά από την ΧΑΝΘ και όσοι ήταν μπροστά μιλάνε για πολύ ξύλο.
Το τουμπανιασμένο πρόσωπο του μάλλον σε κάτι τέτοιο συνηγορεί.
Από την άλλη "τυχαία περιστατικά" που επαναλαμβάνονται, παύουν να είναι τυχαία.
Είδηση τέτοιου τύπου, που γίνεται "γαργάρα", μάλλον για πραγματικό περιστατικό μου κάνει παρά για προϊόν της φαντασίας κάποιου.
Άλλωστε υπάρχει και ένα μορατόριουμ οποιασδήποτε κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση λόγω ιού.
Και κάτι τελευταίο για να μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε.
Η αστυνομία, ο στρατός και η εκκλησία, ελάχιστα "εκδημοκρατίστηκαν" από τα χρόνια της χούντας (για να μην to πιάσω από πιο παλιά). :wave2:
τι ηλικια εχεις φιλε μου αν επιτρεπεται?
SeniorCanardo
30/04/2020, 16:35
Δηλαδή; Για το στρατό εννοείς εσωτερικά ή σε σχέση με το κράτος ; Πού υπηρέτησες αν επιτρέπεται ;
τι ηλικια εχεις φιλε μου αν επιτρεπεται?
Ρε παίδες, απαντήσεις που εμπεριέχουν προσωπικά δεδομένα, γενικά δεν δίνονται, εκτός και αν είναι απολύτως σχετιζόμενες με το θέμα ή ευνοούν την συνέχεια της συζήτησης.
Οπότε, ηλικιακά είμαι κάμποσο αλλά όχι πολύ και υπηρέτησα κάτω,πάνω και πιο πάνω.
Nostradamus
30/04/2020, 16:51
.........
Κι επαναφέρει στο μυαλό μου το την απορία πού πάντα έχω πώς άξιοι άνθρωποι με γνώση και ήθος επιβιώνουν και αντέχουν μέσα σε αυτή την μετριότητα που λέγεται σώματα ασφαλείας(Ή στρατός ακόμη περισσότερο).
Ένα μεροκάματο σε κάνει ικανό να τα αντέξεις όλα αυτά?Και,χωρίς πλάκα,μπράβο σε όλους που κάνουν την δουλειά τους με ήθος και επαγγελματικότητα.
Και εννοείται δεν πέφτω απο τα σύννεφα με τις πάμπολλες περιπτώσεις ψυχολογικών διαταραχών που εμφανίζονται συχνά πυκνά εκεί.
Αμφιβάλλω αν κι εγώ ο ίδιος θα την πάλευα.
Αλλά είναι μακριά συζήτηση.
Η μετριοτητα δεν ειναι στοιχειο που χαρακτηριζει μονον τα σωματα ασφαλειας. Χαρακτηριζει το συνολο του ευρυτερου δημοσιου αλλα και ιδιωτικου τομεα. Φωτεινες εξαιρεσεις υπαρχουν παντου.
Η μετριοτητα δεν ειναι στοιχειο που χαρακτηριζει μονον τα σωματα ασφαλειας. Χαρακτηριζει το συνολο του ευρυτερου δημοσιου αλλα και ιδιωτικου τομεα. Φωτεινες εξαιρεσεις υπαρχουν παντου.
Εξαιρετικά εύστοχο.
panavour
30/04/2020, 17:00
Ρε παίδες, απαντήσεις που εμπεριέχουν προσωπικά δεδομένα, γενικά δεν δίνονται, εκτός και αν είναι απολύτως σχετιζόμενες με το θέμα ή ευνοούν την συνέχεια της συζήτησης.
Οπότε, ηλικιακά είμαι κάμποσο αλλά όχι πολύ και υπηρέτησα κάτω,πάνω και πιο πάνω.
Να απαντησω λοιπον αφου επιλεγεις να μην μας πεις-δικαιωμα σου-γιατι σε ρωτησα.
Ειμαι 60 και μισο ετων και απο 7 εως τα 14 εζησα μεσα στην χουντα.
ΟΥΤΕ πολυ μικρος για να μην καταλαβαινω ,ουτε πολυ μεγαλος για να εχω την,πειρα και την γνωση για μια απολυτως εμπεριστατωμενη αποψη.
Επειδη ομως στα ματια ενος παιδιου-και λογω αυξημενης συναισθηματικης φορτισης λογω ηλικιας -καποια γεγονοτα διογκωνονται-θα σου πω οτι οσον αφορα την αστυνομια και τον στρατο εχουν εκδημοκρατισθει παααααααρα πολυ τα πραγματα απ οτι ηταν τοτε.Αν λοιπον εισαι αντιστοιχης ηλικιας με μενα θα το ηξερες.ΑΝ παλι δεν εζησες την εποχη ρωτα τον μπαμπα σου να στα πει.Για την εκκλησια δεν θα σου απαντησω γιατι παντα ημουν κατα την μητερα μου χαμενο κορμι σ αυτο το θεμα,και δεν το ξερω αλλωστε.
SeniorCanardo
30/04/2020, 17:09
Οι γενικότητες είναι "εύπεπτες" και "συμβιβαστικές" και για αυτό τείνουν να συμφωνούν αν όχι όλοι, οι περισσότεροι μαζί τους.
Τυχαίο Παράδειγμα:
Η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανάμεσα στους προγραμματιστές που είναι αξιόλογοι και αρκετοί από αυτούς αρκετά ενδιαφέροντες σαν άνθρωποι, δεν θα μπορούσα να πως το ποσοστό είναι αντίστοιχα μεγάλο στους στρατιωτικούς ή στους ταξιτζήδες.
Με λίγα λόγια κάποιο κλάδοι έχουν την τάση να μαζεύουν περισσότερη "σαβούρα"... και τα αίτια μπορούν σχετικά εύκολα να ιχνηλατηθούν με μια ιστορική αναζήτηση. ;)
Γιατί ρε συ φίλε ξηγιέσαι έτσι; Δηλαδή το "Εσύ είσαι x/y/z άρα δεν μπορείς να έχεις γνώμη για το α/β/γ" δεν είναι δημιουργική συνέχεια της συζήτησης για σένα; Κακώς, πολύ κακώς... :rolleyes: ;)
DRAKONET
30/04/2020, 17:28
Η Αθήνα βρίθει ξεκράνωτων τυπάδων με απινάκιδες μοτοσυκλέτες (συνήθως μεγάλου κυβισμου). Ασφαλίτες? Αστυνομικοί? Πάντως, απλοί πολίτες δεν είναι σίγουρα.
βαστα μικρο καλαθι !
SeniorCanardo
30/04/2020, 17:34
Να απαντησω λοιπον αφου επιλεγεις να μην μας πεις-δικαιωμα σου-γιατι σε ρωτησα.
Ειμαι 60 και μισο ετων και απο 7 εως τα 14 εζησα μεσα στην χουντα.
ΟΥΤΕ πολυ μικρος για να μην καταλαβαινω ,ουτε πολυ μεγαλος για να εχω την,πειρα και την γνωση για μια απολυτως εμπεριστατωμενη αποψη.
Επειδη ομως στα ματια ενος παιδιου-και λογω αυξημενης συναισθηματικης φορτισης λογω ηλικιας -καποια γεγονοτα διογκωνονται-θα σου πω οτι οσον αφορα την αστυνομια και τον στρατο εχουν εκδημοκρατισθει παααααααρα πολυ τα πραγματα απ οτι ηταν τοτε.Αν λοιπον εισαι αντιστοιχης ηλικιας με μενα θα το ηξερες.ΑΝ παλι δεν εζησες την εποχη ρωτα τον μπαμπα σου να στα πει.Για την εκκλησια δεν θα σου απαντησω γιατι παντα ημουν κατα την μητερα μου χαμενο κορμι σ αυτο το θεμα,και δεν το ξερω αλλωστε.
Βρε μια χαρά τα λες, αλλά κάνεις αλλού λάθος και φταίω εγώ σε αυτό που δεν ήμουν αρκετά σαφής. (mea culpa).
Μιλάω για τον βαθύ πυρήνα αυτών των σωμάτων, βάζω και την εκκλησία μέσα.
Η "επιφανειακή δημοκρατικότητα" μπορεί πολύ εύκολα να γίνει καπνός πίσω από κλειστές πόρτες και όταν απομακρύνονται οι κάμερες ή όταν οι συνθήκες το "επιβάλουν" 'η το "επιτρέψουν".
Δεν είναι πολλά τα χρόνια που οι "καραφλοί" βαφτισμένοι ως "αγανακτισμένοι πολίτες" λειτουργούσαν σαν εμπροσθοφυλακή στη νόμιμη και "δημοκρατική" αστυνομία.
Άραγε τα ποσοστά των κομμάτων στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό και στην εκκλησία είναι αντίστοιχα με αυτά της υπόλοιπης κοινωνίας
Δεν μπορείς να κρύψεις έναν ελέφαντα κάτω από το χαλί και αν μπορείς δεν μπορείς για πάρα πολύ καιρό. :wave2:
Η δημοκρατικότητα ή έστω η πορεία προς αυτήν πρέπει να είναι ξεκάθαρη, σαφής και να μην αφήνει καμία πιθανότητα παρανόησης.
ΕΔΕ,δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της, αυστηρή πειθαρχική τιμωρία, πετάς το "σάπιο" κρατάς το "καλό" σε όλο το δημόσιο τομέα και κυρίως στις θέσεις ευθύνης και κλείνουν τα στόματα.
"Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά". Pun Intended
Άραγε τι έγινε με τους "ζαρντινιεράτους", με τον "φακελάκηδες", με τους "παραδικαστικούς", με τους "νοβάρτηδες"...
Υ.Γ.
Το ότι κάποιος έζησε στα χρόνια της χούντας δεν σημαίνει ότι κατανοεί τους "λόγους", τις "συνθήκες" και τα "απόνερα" της, για να μην πω πως διαπιστώνω κάθε μέρα πως δεν είναι τελικά και λίγοι οι συνομήλικοι σου που την νοσταλγούν. :D (Ισχύει και το αντίθετο).
Τι λες εσύ, όσοι έζησαν το μνημόνιο καταλάβανε τη φάση...!;
Φιλικά πάντα, κουβέντα κάνουμε.
Vstrommer71
30/04/2020, 17:53
Ως προς τους πρωταγωνιστές της ζαρντινιέρας να έχετε υπόψιν τιμωρήθηκαν αυστηρότατα:Επίπληξη και μετάθεση σε άλλο τμήμα.
Τιμωρήθηκαν παραδειγματικά.
Εξ'ου και το "Βαράτε Ελεύθερα,θα γίνει ΕΔΕ"
Εγώ θέλω να μου πείτε αν το 21 θα βρει μέσα στη μπουζού ,τα κάτωθι καλόπαιδα ...
https://www.news247.gr/koinonia/eglima/exarthrothike-skliri-symmoria-klefton-ormitirio-polytechneioypoli.7633002.html
Γιατί νομίζω ότι πιο επικίνδυνοι είναι αυτοί που φοράνε κουστούμι και γραβάτα :cry:
thunder ace
30/04/2020, 18:37
Ως προς τους πρωταγωνιστές της ζαρντινιέρας να έχετε υπόψιν τιμωρήθηκαν αυστηρότατα:Επίπληξη και μετάθεση σε άλλο τμήμα.
Τιμωρήθηκαν παραδειγματικά.
Εξ'ου και το "Βαράτε Ελεύθερα,θα γίνει ΕΔΕ"
Συνηθως τους αλλαζουν οροφο.
DRAKONET
30/04/2020, 19:49
Εγώ θέλω να μου πείτε αν το 21 θα βρει μέσα στη μπουζού ,τα κάτωθι καλόπαιδα ...
https://www.news247.gr/koinonia/eglima/exarthrothike-skliri-symmoria-klefton-ormitirio-polytechneioypoli.7633002.html
Γιατί νομίζω ότι πιο επικίνδυνοι είναι αυτοί που φοράνε κουστούμι και γραβάτα :cry:
Μπραβο που δειχνεις και αυτο !
Γιατι το πραγματικα μεγαλο ποσοστο αυτο ειναι...με επιτυχιες σε ληστειες....κλοπες...αλλα
και την μαστιγα της παιδικης πορνογραφιας...(πραγματικα εμετος μου ερχεται) που κανουν
τρομερη δουλεια !
KotsosDR
30/04/2020, 19:49
Βρε μια χαρά τα λες, αλλά κάνεις αλλού λάθος και φταίω εγώ σε αυτό που δεν ήμουν αρκετά σαφής. (mea culpa).
Μιλάω για τον βαθύ πυρήνα αυτών των σωμάτων, βάζω και την εκκλησία μέσα.
Η "επιφανειακή δημοκρατικότητα" μπορεί πολύ εύκολα να γίνει καπνός πίσω από κλειστές πόρτες και όταν απομακρύνονται οι κάμερες ή όταν οι συνθήκες το "επιβάλουν" 'η το "επιτρέψουν".
Δεν είναι πολλά τα χρόνια που οι "καραφλοί" βαφτισμένοι ως "αγανακτισμένοι πολίτες" λειτουργούσαν σαν εμπροσθοφυλακή στη νόμιμη και "δημοκρατική" αστυνομία.
Άραγε τα ποσοστά των κομμάτων στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό και στην εκκλησία είναι αντίστοιχα με αυτά της υπόλοιπης κοινωνίας
Δεν μπορείς να κρύψεις έναν ελέφαντα κάτω από το χαλί και αν μπορείς δεν μπορείς για πάρα πολύ καιρό. :wave2:
Η δημοκρατικότητα ή έστω η πορεία προς αυτήν πρέπει να είναι ξεκάθαρη, σαφής και να μην αφήνει καμία πιθανότητα παρανόησης.
ΕΔΕ,δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της, αυστηρή πειθαρχική τιμωρία, πετάς το "σάπιο" κρατάς το "καλό" σε όλο το δημόσιο τομέα και κυρίως στις θέσεις ευθύνης και κλείνουν τα στόματα.
"Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά". Pun Intended
Άραγε τι έγινε με τους "ζαρντινιεράτους", με τον "φακελάκηδες", με τους "παραδικαστικούς", με τους "νοβάρτηδες"...
Υ.Γ.
Το ότι κάποιος έζησε στα χρόνια της χούντας δεν σημαίνει ότι κατανοεί τους "λόγους", τις "συνθήκες" και τα "απόνερα" της, για να μην πω πως διαπιστώνω κάθε μέρα πως δεν είναι τελικά και λίγοι οι συνομήλικοι σου που την νοσταλγούν. :D (Ισχύει και το αντίθετο).
Τι λες εσύ, όσοι έζησαν το μνημόνιο καταλάβανε τη φάση...!;
Φιλικά πάντα, κουβέντα κάνουμε.
Ρώτησα το που υπηρέτησες εντελώς καλοπροαίρετα (δεν πιστεύω να έχω δώσει δείγματα ποτέ οτι είμαι κακοπροαίρετος) για να ξέρω πάνω κάτω τι εικόνες έλαβες ,πχ άλλο πεζικάριος στον Έβρο , άλλο αεροπορία στη Λάρισα τέλος πάντων , πληροφοριακά οι περισσότεροι στο στρατό ΠΑΣΟΚ ήταν , ακολουθούσε η ΝΔ και μετά σε μικρά ποσοστά όλα τα υπόλοιπα , για αυτό είχε πάντα πολλούς "βολεμένους και βύσματα" ( όπου ΠΑΣΟΚ βάλε ΣΥΡΙΖΑ μετέπειτα ;) ) Ο στρατός είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας , να το ξέρεις αυτό .
Εσωτερικά στο στρατό δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία και όπως θα γνωρίζεις απαγορεύονται αυστηρά πολιτικές κουβέντες , αν θες μπορώ να σου εξηγήσω τους λόγους αν και νομίζω οτι είναι σαφές το γιατί .
Επίσης ένα μικρό δυστυχώς ποσοστό , δεν πηγαίνει ούτε για τα χρήματα ούτε για τη σύνταξη, ούτε για την εξουσία σε σώματα ασφαλείας , αλλά γιατί έχουν συγκεκριμένα ιδανικά (να λαμβάνουμε και υπόψιν ότι στρατιωτικός είναι και και ο στρατιωτικός Ιατρός, ο πιλότος , ο μηχανικός αεροσκαφών , και 1002 άλλοι που δεν είναι το κλασικό στερεότυπο "χουντικός πεζικάριος" ) , αυτό το ποσοστό είναι συνήθως και οι άριστοι (ασχέτως με βαθμό ή ειδικότητα) σε αυτό που κάνουν.
Αυτά , πιάσε ένα μπυρόνι :beer:
KotsosDR
30/04/2020, 20:03
Γιατί ρε συ φίλε ξηγιέσαι έτσι; Δηλαδή το "Εσύ είσαι x/y/z άρα δεν μπορείς να έχεις γνώμη για το α/β/γ" δεν είναι δημιουργική συνέχεια της συζήτησης για σένα; Κακώς, πολύ κακώς... :rolleyes: ;)
Μην είμαστε προκατειλημμένοι , εσένα αν σου πεί κάποιος οτι δεν ξαναπαίρνει μοτοσυκλέτα γιατί χαλάνε εύκολα δεν θα ρωτήσεις τι είχε για να καταλάβεις ; (αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς μαζί του και δεν απαξιοίς να απαντήσεις)
strokt up
30/04/2020, 21:15
Καλησπέρα και απο εμένα!
Θα ήθελα την εξής παρατήρηση και να αποχωρήσω από το θέμα αυτό και να διαβάσω κανένα ταξιδιωτικό ή καμία ανακατασκευή.
Ο καθένας ανάλογα την περιοχή που μένει, το επάγγελμα που κάνει, το εισόδημα που έχει (καλώς η κακώς αυτών που οι τσέπες είναι μέχρι το γόνατο δεν ασχολούνται και πολύ έμπρακτα με τα πολιτικά, παρά μόνο κατευθύνουν τα πρόβατα!) έχει και την δική του γνώμη και τις δικές του εμπειρίες. Άλλα πράγματα έχει δει και έχει κάνει ο Νίκος ο ηλεκτρολόγος που μένει στο Μεταξουργείο, άλλα ο Μιχάλης που μένει στην γλυφάδα και διατηρεί μια καφετέρια, άλλα ο Μανώλης που μένει στα Μέθανα και είναι αγρότης, άλλα ο Γιώργος στην Αμφιλοχία που είναι κτηνοτρόφος. Απλά εμείς οι Νεοέλληνες (και δεν εννοώ τους 30άρηδες σαν Νεοέλληνες) έχουμε την τάση να κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους ανάλογα με την κοινωνική θέση που έχουν, το επάγγελμα που κάνουν και γενικά το status τους. Γενικά το τσουβάλιασμα δεν κάνει ποτέ καλό. Δεν λύνει χρόνια προβλήματα, τα επιδεινώνει κιόλας.
Τουλάχιστον εγώ έτσι πιστεύω.
mia_zoi_kawa
30/04/2020, 21:24
Παιδιά αν και πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η ελληνική κοινωνία κάνει σιγά σιγά άλματα παραμένει ακόμα αρκετά ταξική και ρατσιστική.
Παράδειγμα
Κατά την διάρκεια της καραντίνας έκανα 4000 χλμ στην Αττική με ένα καινούργιο Ρενό κλιο. Δεν με σταμάτησαν ποτέ σε μπλοκο.
Μία μέρα το πήγα συνεργείο. Πήρα ένα παλιό Getz που έχω. Εκείνη την ημέρα με σταμάτησαν σε δύο μπλόκα..
Έχει μία βάση αυτό που είπες.
Πριν λίγα χρόνια περνάω μέσα από την Άρτα,βλέπω μπλόκο καμιά 10ρια αστυνόμοι σίγουρα. Σταματούσαν τους πάντες,είδα σταματημένα αυτοκίνητα,μηχανάκια και ετοιμάζομαι.
Εγώ οδηγούσα ένα νοικιασμένο Volvo S60,απλά με κοίταξαν .Σταμάτησαν τον πίσω :lol:
Vstrommer71
30/04/2020, 21:56
(...) Ο στρατός είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας , να το ξέρεις αυτό .
Εσωτερικά στο στρατό δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία(...)
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι με τον συνδυασμό των παραπάνω,είναι μικρογραφία της κοινωνίας αλλά στο ΠΟΛΥ χειρότερο(και στο αντιδημοκρατικό).
Δεν εκπλήσσει εντελώς κανέναν λοιπόν ότι το θερμοκήπιο αυτό παράγει σε μεγάλο ποσοστό ακροδεξιά και φασιστικά φρούτα.
Τιμή λοιπόν και δόξα σε όσους εκεί δεν αλέθονται από τον οδοστρωτήρα.
Έναν τουλάχιστον τον ξέρουμε και είναι στην Police Action.
Πραγματικό respect.
417887
KotsosDR
30/04/2020, 22:40
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι με τον συνδυασμό των παραπάνω,είναι μικρογραφία της κοινωνίας αλλά στο ΠΟΛΥ χειρότερο(και στο πολύ αντιδημοκρατικό)
Καμία σχέση , δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Μπορείς να μου εξηγήσεις την άποψή σου χωρίς θεωρία και υποθέσεις αλλά με πραγματικά δεδομένα και επιχειρήματα;
Ρε συ Κωτσο, προφανως ο καθενας εδω μεσα εχει σχηματισει καποια εικονα και γνωμη με βαση βιωματα του, το πώς και απο ποιους μεγαλωσε, το αν, τι και πού σπουδασε, κοκ. Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει τωρα να παιρνουμε εναν εναν και να τον ρωταμε προσωπικα δεδομενα; Για να πετυχουμε τι; Να του δωσουμε εμεις τη βουλα και την αδεια να πιστευει ο,τι θελει; Εσυ δλδ που λιγο πιο πανω μας ειπες πώς εσυ βλεπεις το στρατο, μας εδωσες καμια παραπανω αποδειξη; Μιλησες με πραγματικα δεδομενα και επιχειρηματα οπως ζητας απο τους αλλους; Πού ακριβως μας ειπες ποσων ετων εισαι, αν ζουσες επι χουντας, πού υπηρετησες, αν εισαι μονιμος ή οχι, αν ο μπαμπας σου ηταν δεξιος ή αριστερος και παει λεγοντας; Πουθενα. Και ουτε χρειαζεται προφανως. Ειπες τη γνωμη σου για το στρατευμα και τελος. Και αυτο ειναι, μια γνωμη. Οπως και ολων των αλλων εδω μεσα. Αν καποιος γραψει κατι που συμφωνει με οσα λες δε θα τον ρωτησεις τποτα παραπανω, θα κανεις ενα βρουμ και παμε παρακατω. Στους αλλους γιατι κολλας;
Καμία σχέση , δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Μπορείς να μου εξηγήσεις την άποψή σου χωρίς θεωρία και υποθέσεις αλλά με πραγματικά δεδομένα και επιχειρήματα;
Επειδή κανένας σοβαρός, μορφωμένος, σκεπτόμενος άνθρωπος δε θα πήγαινε ποτέ εθελοντικά να γίνει στρατιώτης. Ορίστε το δεδομένο και το επιχείρημα.
Όχι, ο στρατός ΔΕΝ είναι μικρογραφία της κοινωνίας, επειδή εκεί βρίσκεις ΜΟΝΟ ανθρώπους με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Μικρογραφία της κοινωνίας είναι τα σύνολα που έχουν προκύψει από τυχαίο δείγμα. Εκτός αν μιλάς για τους φαντάρους. Τότε ναι, είναι μικρογραφία της κοινωνίας ο στρατός.
https://www.facebook.com/groups/36224749551/permalink/10159790654739552/
δε ξερω κατα ποσο ισχυει, αν ειναι καποιος απο την περιοχη ισως επιβεβαιωσει....το μονο καλο του να εχουμε ολοι καμερες σημερα...και για να προλαβω κοσμο που θα πει οτι ισως ειναι στημενο, fake κλπ...μπορει, αλλα η αστυνομια, undercover και μη, κυκλοφορει ετσι στους δρομους πολλα χρονια τωρα, απλα τωρα ο καθενας μπορει να κρατησει το ντοκουμεντο...
KotsosDR
30/04/2020, 23:04
Επειδή κανένας σοβαρός, μορφωμένος, σκεπτόμενος άνθρωπος δε θα πήγαινε ποτέ εθελοντικά να γίνει στρατιώτης. Ορίστε το δεδομένο και το επιχείρημα.
Όχι, ο στρατός ΔΕΝ είναι μικρογραφία της κοινωνίας, γιατί εκεί βρίσκεις ΜΟΝΟ ανθρώπους με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Μικρογραφία της κοινωνίας είναι τα σύνολα που έχουν προκύψει από τυχαίο δείγμα. Εκτός αν μιλάς για τους φαντάρους. Τότε ναι, είναι μικρογραφία της κοινωνίας ο στρατός.
ο στρατιωτικός ιατρός δεν πληροί τα παραπάνω ?
ο στρατιωτικός ιατρός δεν πληροί τα παραπάνω ?
Αυτός είναι γιατρός, δεν είναι στρατιώτης. Νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι τη διαφορά μεταξύ στρατιώτη και γιατρού, μηχανικού, ηλεκτρολόγου.
Δεν περιμένεις να έχει την ίδια συμπεριφορά ή τις ίδιες πεποιθήσεις ένας ΜΑΤατζής με τον τύπο που δουλεύει το κυλικείο στη ΓΑΔΑ, σωστά;
KotsosDR
30/04/2020, 23:12
Αυτός είναι γιατρός, δεν είναι στρατιώτης. Νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι τη διαφορά μεταξύ στρατιώτη και γιατρού, μηχανικού, ηλεκτρολόγου.
Δεν περιμένεις να έχει την ίδια συμπεριφορά ή τις ίδιες πεποιθήσεις ένας ΜΑΤατζής με τον τύπο που δουλεύει το κυλικείο στη ΓΑΔΑ, σωστά;
Άκου , όσοι υπάγονται στις ένοπλες δυνάμεις είναι και στρατιώτες και εκπαιδεύονται στα όπλα , για αυτό και είναι και από στρατιωτικές σχολές.
Άκου , όσοι υπάγονται στις ένοπλες δυνάμεις είναι και στρατιώτες και εκπαιδεύονται στα όπλα , για αυτό και είναι και από στρατιωτικές σχολές.
Και γι'αυτό δε θα είναι ποτέ μικρογραφία της κοινωνίας.
:p
KotsosDR
30/04/2020, 23:33
Ρε συ Κωτσο, προφανως ο καθενας εδω μεσα εχει σχηματισει καποια εικονα και γνωμη με βαση βιωματα του, το πώς και απο ποιους μεγαλωσε, το αν, τι και πού σπουδασε, κοκ. Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει τωρα να παιρνουμε εναν εναν και να τον ρωταμε προσωπικα δεδομενα; Για να πετυχουμε τι; Να του δωσουμε εμεις τη βουλα και την αδεια να πιστευει ο,τι θελει; Εσυ δλδ που λιγο πιο πανω μας ειπες πώς εσυ βλεπεις το στρατο, μας εδωσες καμια παραπανω αποδειξη; Μιλησες με πραγματικα δεδομενα και επιχειρηματα οπως ζητας απο τους αλλους; Πού ακριβως μας ειπες ποσων ετων εισαι, αν ζουσες επι χουντας, πού υπηρετησες, αν εισαι μονιμος ή οχι, αν ο μπαμπας σου ηταν δεξιος ή αριστερος και παει λεγοντας; Πουθενα. Και ουτε χρειαζεται προφανως. Ειπες τη γνωμη σου για το στρατευμα και τελος. Και αυτο ειναι, μια γνωμη. Οπως και ολων των αλλων εδω μεσα. Αν καποιος γραψει κατι που συμφωνει με οσα λες δε θα τον ρωτησεις τποτα παραπανω, θα κανεις ενα βρουμ και παμε παρακατω. Στους αλλους γιατι κολλας;
Μα δεν με ρώτησε κανένας :lol:
Είμουν για 7 χρόνια , έφυγα πρίν από 10 χρόνια , άλλαξα καμια 10αριά μονάδες όσο είμουν (μεταθέσεις - αποσπάσεις) + καμια 15αρια σχολεία . πιστεύω τα παραπάνω μου έδωσαν μια καλύτερη συνολική εικόνα απο μία θητεία, τα τελευταία 10 χρόνια είμαι στον ιδιωτικό τομέα , πολιτικοποιημένος δεν είμαι και ούτε έχω σκοπο να γίνω , Χριστιανός Ορθόδοξος στο Θρήσκευμα .
Προφανώς το να με αποκαλεί κάποιος φασίστα με προσβάλει αφάνταστα , τα αλλα περι προβάτων , μπε κτλ κλαιν μαιν :beer:
Και γι'αυτό δε θα είναι ποτέ μικρογραφία της κοινωνίας.
:p
ο στρατος αποτελει πραγματικη μικρογραφια της κοινωνίας, αν σαν φανταρος δε βαλεις βυσμα και σε στειλουν καπου κατα τυχη, η τελος παντων σε μη βυσματικο μερος...εκει οι στρατευσιμοι, ειναι πραγματικα το τελειο στατιστικο δειγμα...τωρα οι μονιμοι, ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...
Είμουν για 7 χρόνια , έφυγα πρίν από 10 χρόνια...
Το καταλαβα οτι εχεις καιρο που εισαι εκτος οταν μιλησες για ΠΑΣΟΚ. ;)
Ακομα λοιπον κι εσυ που πιστευεις οτι εχεις καλη εικονα του στρατου λειπεις απο εκει μια δεκαετια. Σκεψου ποσα πραγματα εχουν αλλαξει μετα απο τοσα χρονια. Ενα απλο θα σου πω: οταν εφυγες πχ η Χρυση Αυγη δεν ειχε καν μπει στη βουλη (πρωτη φορα το 2012). Βλεπεις λοιπον πώς δεν υπαρχει νοημα σε ολο αυτο το πραγμα; Ολοι μας εχουμε μια υποκειμενικη εικονα του τι συμβαινει γυρω μας. Τα προβληματα ξεκινανε οταν μπερδευομαστε και αρχιζουμε να θεωρουμε αυτην τη δικια μας υποκειμενικη εικονα ως αντικειμενικη πραγματικοτητα. Κι αυτο ισχυει για ΟΛΟΥΣ μας. Και για σενα και για μενα. Αυτα... :beer:
KotsosDR
01/05/2020, 00:01
Το καταλαβα οτι εχεις καιρο που εισαι εκτος οταν μιλησες για ΠΑΣΟΚ. ;)
Ακομα λοιπον κι εσυ που πιστευεις οτι εχεις καλη εικονα του στρατου λειπεις απο εκει μια δεκαετια. Σκεψου ποσα πραγματα εχουν αλλαξει μετα απο τοσα χρονια. Ενα απλο θα σου πω: οταν εφυγες πχ η Χρυση Αυγη δεν ειχε καν μπει στη βουλη (πρωτη φορα το 2012). Βλεπεις λοιπον πώς δεν υπαρχει νοημα σε ολο αυτο το πραγμα; Ολοι μας εχουμε μια υποκειμενικη εικονα του τι συμβαινει γυρω μας. Τα προβληματα ξεκινανε οταν μπερδευομαστε και αρχιζουμε να θεωρουμε αυτην τη δικια μας υποκειμενικη εικονα ως αντικειμενικη πραγματικοτητα. Κι αυτο ισχυει για ΟΛΟΥΣ μας. Και για σενα και για μενα. Αυτα... :beer:
Μπορεί να έχεις δίκιο , δεν θα τα χαλάσουμε εδώ :lol:
ο στρατος αποτελει πραγματικη μικρογραφια της κοινωνίας, αν σαν φανταρος δε βαλεις βυσμα και σε στειλουν καπου κατα τυχη, η τελος παντων σε μη βυσματικο μερος...εκει οι στρατευσιμοι, ειναι πραγματικα το τελειο στατιστικο δειγμα...τωρα οι μονιμοι, ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...
Εγώ πάλι θα έλεγα ότι εδώ στο moto.gr βλέπεις μικρογραφία μιας κοινωνίας. Ο στρατός με διαταγές ποινές υποχρεωτικές υπηρεσίες κλπ απέχει αρκετά από τον έξω κόσμο
Καλα αυτο παιζεται, μην εισαι τοσο σιγουρος...Ο πεθερος μου ηταν στρατιωτικος γιατρος. Οσο ηταν γιατρος, αλλο τοσο ηταν στρατιωτης και αποστρατευτηκε ως αρχηγος υγιειονομικου. Απο συζητησεις μαζι του εκτιμησα πολλα πραγματα που ειτε αγνοουσα ειτε δεν ηθελα να καταλαβω. Το προφανες ρεζουμε ειναι πως υπαρχει εξαιρετικη ποιοτητα ανθρωπων στον στρατο οπως και παντου. Και το αναποδο προφανως. Και καποιοι απο αυτους ενδεχεται κιολλας να πεθανουν για μας. Νομιζω αξιζει σεβασμος σε ολες τις κατηγοριες επαγγελματων, η πες τα οπως θες, οπως στρατιωτες, αστυνομικοι, συλλεκτες απορριματων κλπ οι οποιοι καλουνται να ζησουν ζωες πιο εξω απο την γυαλα των υπολοιπων.
Και θα τελειωσω λεγοντας κατι που το βρισκω πολυ σημαντικο και το συνανταω παντου στην ελλαδα. Ο ελληνας μπερδευει το λειτουργημα με τον λειτουργο και επειδη δεν σεβεται (δικαιολογημενα η μη) τον λειτουργο, αυτοματως χανει και τον σεβασμο του στο λειτουργημα. Αυτο, εκτος απο εντελως ηλιθιο ειναι και εξαιρετικα επικινδυνο, γιατι οδηγει σε καταλυση των θεσμων και της εννοιας της αξιοκρατιας και δημοκρατιας, που με την σειρα τους ανατροφοδοτουν ενα φαυλο κυκλο. Ειναι κι ενας βασικος λογος γιατι φτασαμε εκει που φτασαμε. Οταν στην συνειδηση ενος λαου η "δικαιοσυνη" ειναι σκουπιδια, ο λαος αυτος ποτε δεν θα ευαισθητοποιηθει ωστε να παλεψει και να αποκτησει αξιους λειτουργους για την δικαιοσυνη. Δεν εχει μαθει την αξια που εχει η προστασια της εννοιας.*
Οποτε θα προτεινα να προσεχουμε γενικα τι λεμε γιατι τα επαναλαμβανομενα λογια μετα απο λιγο γραφονται στο υποσυνειδητο, μετα βρισκουν το δρομο τους στο θυμικο και τελικα γινομαστε, για να το πω πολιτικλι κορεκτ, ημιμαθεις κι ακατεργαστοι παπαγαλοι των πεποιθησεων αλλων.
* Θυμιζω εδω το 1984 του Οργουελ οπου καταργουνταν λεξεις απο το λεξικο, ωστε οι ανθρωποι να ξεχασουν τις αντιστοιχες εννοιες και συνεπως και την ικανοτητα να πολεμησουν γι αυτες.
yannis24
01/05/2020, 09:24
.
Αρκετα προσβητικο θα ελεγα για πολλους ανθρωπους....και ακομα και για παιδια που προσπαθουν να μπουν σε διαφορες Στρατιωτικες σχολες ακομα και τωρα.....
Τουλαχιστον προσωπικα, προσβαλεις ανθρωπους σαν τον πατερα μου, και δεν θεωρω οτι αυτο ειναι σωστο....
μια χαρα ανθrωπος ηταν, ειναι και θελω να πιστεω θα εξακολουθει να ειναι....
KotsosDR
01/05/2020, 11:47
Καλα αυτο παιζεται, μην εισαι τοσο σιγουρος...Ο πεθερος μου ηταν στρατιωτικος γιατρος. Οσο ηταν γιατρος, αλλο τοσο ηταν στρατιωτης και αποστρατευτηκε ως αρχηγος υγιειονομικου. Απο συζητησεις μαζι του εκτιμησα πολλα πραγματα που ειτε αγνοουσα ειτε δεν ηθελα να καταλαβω. Το προφανες ρεζουμε ειναι πως υπαρχει εξαιρετικη ποιοτητα ανθρωπων στον στρατο οπως και παντου. Και το αναποδο προφανως. Και καποιοι απο αυτους ενδεχεται κιολλας να πεθανουν για μας. Νομιζω αξιζει σεβασμος σε ολες τις κατηγοριες επαγγελματων, η πες τα οπως θες, οπως στρατιωτες, αστυνομικοι, συλλεκτες απορριματων κλπ οι οποιοι καλουνται να ζησουν ζωες πιο εξω απο την γυαλα των υπολοιπων.
Και θα τελειωσω λεγοντας κατι που το βρισκω πολυ σημαντικο και το συνανταω παντου στην ελλαδα. Ο ελληνας μπερδευει το λειτουργημα με τον λειτουργο και επειδη δεν σεβεται (δικαιολογημενα η μη) τον λειτουργο, αυτοματως χανει και τον σεβασμο του στο λειτουργημα. Αυτο, εκτος απο εντελως ηλιθιο ειναι και εξαιρετικα επικινδυνο, γιατι οδηγει σε καταλυση των θεσμων και της εννοιας της αξιοκρατιας και δημοκρατιας, που με την σειρα τους ανατροφοδοτουν ενα φαυλο κυκλο. Ειναι κι ενας βασικος λογος γιατι φτασαμε εκει που φτασαμε. Οταν στην συνειδηση ενος λαου η "δικαιοσυνη" ειναι σκουπιδια, ο λαος αυτος ποτε δεν θα ευαισθητοποιηθει ωστε να παλεψει και να αποκτησει αξιους λειτουργους για την δικαιοσυνη. Δεν εχει μαθει την αξια που εχει η προστασια της εννοιας.*
Οποτε θα προτεινα να προσεχουμε γενικα τι λεμε γιατι τα επαναλαμβανομενα λογια μετα απο λιγο γραφονται στο υποσυνειδητο, μετα βρισκουν το δρομο τους στο θυμικο και τελικα γινομαστε, για να το πω πολιτικλι κορεκτ, ημιμαθεις κι ακατεργαστοι παπαγαλοι των πεποιθησεων αλλων.
* Θυμιζω εδω το 1984 του Οργουελ οπου καταργουνταν λεξεις απο το λεξικο, ωστε οι ανθρωποι να ξεχασουν τις αντιστοιχες εννοιες και συνεπως και την ικανοτητα να πολεμησουν γι αυτες.
Το όλο κείμενο σου διαβάζεται γρήγορα και εύκολα , παρόλα αυτά πιστεύω οτι είναι πολύ δύσκολο να το κατανοήσουν όλοι
Όχι, ο στρατός ΔΕΝ είναι μικρογραφία της κοινωνίας, επειδή εκεί βρίσκεις ΜΟΝΟ ανθρώπους με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Μικρογραφία της κοινωνίας είναι τα σύνολα που έχουν προκύψει από τυχαίο δείγμα. Εκτός αν μιλάς για τους φαντάρους. Τότε ναι, είναι μικρογραφία της κοινωνίας ο στρατός.
Και γω στην ηλικία σου αυτά πίστευα ;)
doctoras
01/05/2020, 12:01
Το όλο κείμενο σου διαβάζεται γρήγορα και εύκολα , παρόλα αυτά πιστεύω οτι είναι πολύ δύσκολο να το κατανοήσουν όλοι
Αυτο που εγραψε σχετιζεται με αυτο που επισης εηραψε λιγο πιο πανω:
Ο ελληνας μπερδευει το λειτουργημα με τον λειτουργο και επειδη δεν σεβεται (δικαιολογημενα η μη) τον λειτουργο, αυτοματως χανει και τον σεβασμο του στο λειτουργημα. Αυτο, εκτος απο εντελως ηλιθιο ειναι και εξαιρετικα επικινδυνο, γιατι οδηγει σε καταλυση των θεσμων και της εννοιας της αξιοκρατιας και δημοκρατιας, που με την σειρα τους ανατροφοδοτουν ενα φαυλο κυκλο.
Η διαπίστωση αυτη ειναι δεδονενη και ισως σε υπερθετικό βαθμο σε σχεση με πολιτες της ευρωπης
Επίσης θα έλεγα πως ναι ,συμβαίνουν τέτοια περιστατικά αλλά ας μην υπερβάλουμε κιόλας ,δεν ήμαστε και Β.Κορέα ούτε γιουεσει που πρώτα πυροβολάνε και μετά ζητάνε ταυτότητα.
Εγώ τουλάχιστον δεν ένιωσα ποτέ ότι δεν έχω προσωπική ελευθερία.
Κακούς μπάτσους/δημ υπαλλήλους/ιδιωτικούς/μανάβηδες/κ.οκ έχω συναντήσει αρκετούς.Όπως και σωστούς.
Γενικά σκ@τ@νρθωπους πάσης φύσης.
Καλα αυτο παιζεται, μην εισαι τοσο σιγουρος...Ο πεθερος μου ηταν στρατιωτικος γιατρος. Οσο ηταν γιατρος, αλλο τοσο ηταν στρατιωτης και αποστρατευτηκε ως αρχηγος υγιειονομικου. Απο συζητησεις μαζι του εκτιμησα πολλα πραγματα που ειτε αγνοουσα ειτε δεν ηθελα να καταλαβω. Το προφανες ρεζουμε ειναι πως υπαρχει εξαιρετικη ποιοτητα ανθρωπων στον στρατο οπως και παντου. Και το αναποδο προφανως.
Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που έγραψες. Δεν έχω καμία ανάγκη να δικαιολογηθώ, προφανώς, αλλά θα το γράψω για κάποιους που δε με γνωρίζουν προσωπικά, όπως τον παρακάτω. Τα γραφόμενά μου είναι συχνά - απολύτως συνειδητά και εσκεμμένα - υπερβολικά, για να περάσουν κάποιο πόιντ. Που συνήθως δεν απέχει πολύ από την αλήθεια.
Αρκετα προσβητικο θα ελεγα για πολλους ανθρωπους....και ακομα και για παιδια που προσπαθουν να μπουν σε διαφορες Στρατιωτικες σχολες ακομα και τωρα.....
Τουλαχιστον προσωπικα, προσβαλεις ανθρωπους σαν τον πατερα μου, και δεν θεωρω οτι αυτο ειναι σωστο....
μια χαρα ανθrωπος ηταν, ειναι και θελω να πιστεω θα εξακολουθει να ειναι....
Αν ο πατέρας σου και πολλοί ακόμα άνθρωποι δεν ανήκουν στις κατηγορίες που ανέφερα, τότε δεν ανήκουν στις κατηγορίες που ανέφερα. Μη βλέπετε το δάχτυλο. ;)
Και γω στην ηλικία σου αυτά πίστευα ;)
Εύχομαι τα γεράματα να μη με φθείρουν τόσο τότε, και να συνεχίσω να πιστεύω το σωστό. :lol:
Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που έγραψες. Δεν έχω καμία ανάγκη να δικαιολογηθώ, προφανώς, αλλά θα το γράψω για κάποιους που δε με γνωρίζουν προσωπικά, όπως τον παρακάτω. Τα γραφόμενά μου είναι συχνά - απολύτως συνειδητά και εσκεμμένα - υπερβολικά, για να περάσουν κάποιο πόιντ. Που συνήθως δεν απέχει πολύ από την αλήθεια.
Αν ο πατέρας σου και πολλοί ακόμα άνθρωποι δεν ανήκουν στις κατηγορίες που ανέφερα, τότε δεν ανήκουν στις κατηγορίες που ανέφερα. Μη βλέπετε το δάχτυλο. ;)
Εύχομαι τα γεράματα να μη με φθείρουν τόσο τότε, και να συνεχίσω να πιστεύω το σωστό. :lol:
Σε ξαναρωτάω τότε, μη σκας :smokin:
wthanasis
01/05/2020, 17:49
ποσα πραγματα εχουν αλλαξει μετα απο τοσα χρονια.
:bawl: :bawl: :bawl: Μπα σε καλό σου.....
Ο στρατός είναι αθάνατος, νομίζω ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά πολλά χρόνια.
Perfection never change.... κι ετς :lol:
...... Και καποιοι απο αυτους ενδεχεται κιολλας να πεθανουν για μας. .
Γιατί ''για μας'' πεθαίνουν ή σκοτώνονται μόνο αεροπόροι, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λοιποί των σωμάτων
''ασφαλείας'', αλλά ο οικοδόμος που σκοτώθηκε πχ σε γέφυρα της Εγνατίας οδού ή σε σήραγγα κάποιας εθνικής οδού
παθαίνει για πάρτη του;;;;;;; Ο μεταφορέας, ο νταλικιέρης πεθαίνει από άποψη;;;;;
Γιατί ''για μας'' πεθαίνουν ή σκοτώνονται μόνο αεροπόροι, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λοιποί των σωμάτων
''ασφαλείας'', αλλά ο οικοδόμος που σκοτώθηκε πχ σε γέφυρα της Εγνατίας οδού ή σε σήραγγα κάποιας εθνικής οδού
παθαίνει για πάρτη του;;;;;;; Ο μεταφορέας, ο νταλικιέρης πεθαίνει από άποψη;;;;;
417914
mia_zoi_kawa
01/05/2020, 21:19
Μην μπερδεύεστε με τα επαγγέλματα ρε.. .
Υπάρχουν δύο ειδών πολίτες στην κοινωνία. Ο ένας που βλέπεις την αγωνία της επιβίωσης στο πρόσωπο του (προσοχή μπορεί να είναι και πλούσιος και μπάτσος και στρατιωτικος) και ο άλλος που είναι κλαιν μαιν(δηλαδή εισοδηματίας, αργόμισθος στο Δημόσιο κτλ κτλ). Ο πρώτος που συνήθως είναι κατεστραμενος είναι αυτός που πηγαίνει την κοινωνία μπροστά. Δεν ζει στην γυάλα. Κατανοεί δύσκολα σύγχρονα προβλήματα όπως την μετανάστευση, την φτώχεια, τις δεύτερες ευκαιρίες που πρέπει να έχουν όλοι στην ζωή. Είναι ένα πραγματικό πολιτικό ον ανεξάρτητα με το τι ψηφίζει. Ο δεύτερος είναι η φύρα της κοινωνίας. Ο τηλεθεατής των ειδήσεων των 9, ο πελάτης της αμερικανιας, ο άνθρωπος που δεν μπορεί να ταυτιστεί με τις άλλες κοινωνικές ομάδες.
mia_zoi_kawa
01/05/2020, 21:21
Κάποτε κάποιος μου είχε πει. Δεν μπορώ να μιλάω με ανθρώπους που έχουν περάσει τα 40 και δεν έχουν πάθει μια μεγάλη καταστροφή στην ζωή τους....
panavour
01/05/2020, 21:58
Μην μπερδεύεστε με τα επαγγέλματα ρε.. .
Υπάρχουν δύο ειδών πολίτες στην κοινωνία. Ο ένας που βλέπεις την αγωνία της επιβίωσης στο πρόσωπο του (προσοχή μπορεί να είναι και πλούσιος και μπάτσος και στρατιωτικος) και ο άλλος που είναι κλαιν μαιν(δηλαδή εισοδηματίας, αργόμισθος στο Δημόσιο κτλ κτλ). Ο πρώτος που συνήθως είναι κατεστραμενος είναι αυτός που πηγαίνει την κοινωνία μπροστά. Δεν ζει στην γυάλα. Κατανοεί δύσκολα σύγχρονα προβλήματα όπως την μετανάστευση, την φτώχεια, τις δεύτερες ευκαιρίες που πρέπει να έχουν όλοι στην ζωή. Είναι ένα πραγματικό πολιτικό ον ανεξάρτητα με το τι ψηφίζει. Ο δεύτερος είναι η φύρα της κοινωνίας. Ο τηλεθεατής των ειδήσεων των 9, ο πελάτης της αμερικανιας, ο άνθρωπος που δεν μπορεί να ταυτιστεί με τις άλλες κοινωνικές ομάδες.
Αλλο ο εισοδηματιας, αλλο ο αργομισθος στο δημοσιο.Ο ενας απ τους δυο ειναι κατακριτεος ο αλλος οχι.Αν δεν ξερεις ποιος ρωτα και θα σου πω.
mia_zoi_kawa
01/05/2020, 22:11
Για να επιστρέψουμε στην συμπεριφορά ενός μέρους του προσωπικού της ελληνικής αστυνομίας θα σας πω πως έφαγα ένα πρόστιμο 1000 ευρώ με δίκυκλο που είχε μικρότερη αξία των 1000 ευρώ.
Είναι αρχές 2015. Ξημερωματα. Η μέρα που ξημερωνει δεν είναι η οποιαδήποτε αλλά είναι η μέρα που έχουμε εκλογές και ουσιαστικά που σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολιτευσης (βγήκε ο Σύριζα για πρώτη φορα).
Εγώ μόλις έχω συνέλθει από ένα ατύχημα με αρκετούς μήνες αναρωσης και είμαι άνεργος και οικονομικά κατεστραμενος. Έχω πάει να κάνω ένα μαύρο μεροκάματο σαν φωτογράφος σε μια κοσμική εκδήλωση. Τελειώνω κατά τις 3 το πρωί και φεύγω με παπι ενώ έχει πιάσει ψιλοβροχο. Φεύγω από Μεσογείων και πάω προς Αλεξάνδρας εκεί που χωρίζει η Μεσογείων στις τρεις στενές λωρίδες.
Πριν στριψω στην ανηφόρα που πάει Αλεξάνδρας με πιάνει κόκκινο. Ξαφνικά ακούω από πίσω ένα αμάξι να ξεκινάει με παντιλικια. Λέω θα με σκοτώσει ο μαλακας ας ξεκινήσω με κόκκινο (το κόκκινο ήταν για διαβάση πεζών που ουσιαστικά δεν υπήρχαν πουθενά τέτοια ώρα). Ξεκινάω αργά και στα 10 μέτρα βλέπω με έκπληξη και άλλο φανάρι. Και αυτό κόκκινο. Εντω μεταξύ ακούγεται το αμάξι να πλησιάζει πατημένο
Λεω από μέσα μου σφαξτο και αυτό γιατί είσαι πάνω στην στροφή....Το περνάω και ξαφνικά ακούω μια ντουντούκα περιπολικού να μου λέει: Σταμάτα δεξιά και σβήσε την μηχανή...
Σταματάω λοιπόν και κατεβαίνουν δύο τύποι, μπορεί να τους έριχνα και 20 χρόνια και άρχιζαν να με βρίζουν αισχρά. Πραγματικά αιφνιδιαστηκα από το μένος τους. Έχω πολλά χιλιόμετρα στην πλάτη έχω σταματήσει σε δεκάδες μπλόκα με αμάξι και κάνεις δεν μου έχει μιλήσει έτσι. Κάποια στιγμή τους λέω:Επειδή είμαι και λίγο μεγαλύτερος σας κόψτε το και προχωρήστε στις τυπικές διαδικασίες. Με γράψανε για δύο κόκκινα αλλά και μου ζητήσανε τα χαρτιά μου. Τα χαρτιά κατά κακή μου τύχη τα ειχα δώσει σε έναν δικηγόρο το πρωί γιατί είχα ένα συμβάν. Τους έδωσα ταυτότητα και την κάρτα ανεργίας μου. Μου κόψανε 1000 ευρώ και κατάθεση πινακίδων για δύο μήνες.
Την επόμενη ημέρα πάω στο τμήμα. Βρίσκω τον διοικητή και του εξιστορω τι συμβαίνει. Του εξηγώ ότι είμαι άνεργος και μόλις έχω βγει από το νοσοκομείο και έχω κινητικό πρόβλημα. Μου απαντάει: Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί στην αναφορά που μου έχει γίνει αναφέρεται ότι αντιστάθηκες κατά της αρχής!
Πλήρωσα 500 και άφησα τις πινακίδες για δύο μήνες για τα οδηγίκα παραπτώματα που έκανα αλλά θέλω να κάνω δύο παρατηρήσεις.
Από ποτέ η απαίτηση από το προσωπικό της αστυνομίας να σταματησει να ξεφτιλίζει την προσωπικότητα σου και να συμπεριφερεται σύμφωνα με το πρωτόκολο ειναι αντίσταση κατά της αρχής;
Γιατί το περιπολικό ξεκίνησε με παντιλικια και γενικότερα είχε επικυνδινη συμπεριφορά στον δρόμο δημιουργώντας χωρίς λόγο φόβο στους υπόλοιπους οδηγούς.
Γιατί οι αστυνομικοί ήταν εκτός εαυτού. Τι σκατα ψυχομετρικα τεστ κάνουν για να μπουν στο σώμα.;
Αν ήμουν με αμάξι και γραβάτα υπήρχε περίπτωση να συμπεριφερθουν έτσι;
Ο ρόλος της αστυνομίας ποιος είναι; Να τιμωρεί ή να εκδικείται τους πολίτες; Είμαι βέβαιος ότι αν παραβιάζα διπλό κόκκινο και δεν είχα τα χαρτιά μου ακόμα και έξω από την πυλη του Βραδεμβουργου θα υπηρχε μια ελαστικότητα λόγω ανεργίας και προβλήματος υγείας...
Πάντως όλο αυτό το σκηνικό μου έκανε καλό. Ετοιμαζόμουν να ψηφίσω Σύριζα αλλά από την αηδία που ένιωσα από την όλη φάση και σκεφτομενος ότι οι κακοί αστυνομικοί δεν είναι τίποτα άλλο από το μακρύ χέρι της εκάστοτε κακής πολιτικής εξουσίας και ότι ο Σύριζα δεν θα αποτελέσει εξαίρεση τελικά δεν πήγα να ψηφίσω. Έχασα 500 ευρώ ναι αλλά διασκέδασα αφάνταστα για 4 χρόνια κοροιδευοντας όσους τον ψήφισαν....
Δεν επικροτώ τη συμπεριφορά των μπάτσων... αλλά (!) έσφαξες δύο κόκκινα ρε φίλε ... και δεν είχες χαρτιά επάνω σου. Τι περίμενες;
Παπί έχεις.. κάτσε δεξιά και άσε το μ@λάκα που παντιλικώνει να περάσει.
mia_zoi_kawa
01/05/2020, 22:29
Slzr απλά σου αναφέρω ότι όταν παρέδωσα τις πινακίδες μαζί με το αντίγραφο της κλήσης σε μια γυναίκα αστυνομικό στο τμήμα, την είδα να την βλέπει και να ταράζεται. Μιλάμε για 2015 μνημόνια αυτοκτονιες κτλ κτλ
Για να επιστρέψουμε στην συμπεριφορά ενός μέρους του προσωπικού της ελληνικής αστυνομίας θα σας πω πως έφαγα ένα πρόστιμο 1000 ευρώ με δίκυκλο που είχε μικρότερη αξία των 1000 ευρώ.
Είναι αρχές 2015. Ξημερωματα. Η μέρα που ξημερωνει δεν είναι η οποιαδήποτε αλλά είναι η μέρα που έχουμε εκλογές και ουσιαστικά που σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολιτευσης (βγήκε ο Σύριζα για πρώτη φορα).
Εγώ μόλις έχω συνέλθει από ένα ατύχημα με αρκετούς μήνες αναρωσης και είμαι άνεργος και οικονομικά κατεστραμενος. Έχω πάει να κάνω ένα μαύρο μεροκάματο σαν φωτογράφος σε μια κοσμική εκδήλωση. Τελειώνω κατά τις 3 το πρωί και φεύγω με παπι ενώ έχει πιάσει ψιλοβροχο. Φεύγω από Μεσογείων και πάω προς Αλεξάνδρας εκεί που χωρίζει η Μεσογείων στις τρεις στενές λωρίδες.
Πριν στριψω στην ανηφόρα που πάει Αλεξάνδρας με πιάνει κόκκινο. Ξαφνικά ακούω από πίσω ένα αμάξι να ξεκινάει με παντιλικια. Λέω θα με σκοτώσει ο μαλακας ας ξεκινήσω με κόκκινο (το κόκκινο ήταν για διαβάση πεζών που ουσιαστικά δεν υπήρχαν πουθενά τέτοια ώρα). Ξεκινάω αργά και στα 10 μέτρα βλέπω με έκπληξη και άλλο φανάρι. Και αυτό κόκκινο. Εντω μεταξύ ακούγεται το αμάξι να πλησιάζει πατημένο
Λεω από μέσα μου σφαξτο και αυτό γιατί είσαι πάνω στην στροφή....Το περνάω και ξαφνικά ακούω μια ντουντούκα περιπολικού να μου λέει: Σταμάτα δεξιά και σβήσε την μηχανή...
Σταματάω λοιπόν και κατεβαίνουν δύο τύποι, μπορεί να τους έριχνα και 20 χρόνια και άρχιζαν να με βρίζουν αισχρά. Πραγματικά αιφνιδιαστηκα από το μένος τους. Έχω πολλά χιλιόμετρα στην πλάτη έχω σταματήσει σε δεκάδες μπλόκα με αμάξι και κάνεις δεν μου έχει μιλήσει έτσι. Κάποια στιγμή τους λέω:Επειδή είμαι και λίγο μεγαλύτερος σας κόψτε το και προχωρήστε στις τυπικές διαδικασίες. Με γράψανε για δύο κόκκινα αλλά και μου ζητήσανε τα χαρτιά μου. Τα χαρτιά κατά κακή μου τύχη τα ειχα δώσει σε έναν δικηγόρο το πρωί γιατί είχα ένα συμβάν. Τους έδωσα ταυτότητα και την κάρτα ανεργίας μου. Μου κόψανε 1000 ευρώ και κατάθεση πινακίδων για δύο μήνες.
Την επόμενη ημέρα πάω στο τμήμα. Βρίσκω τον διοικητή και του εξιστορω τι συμβαίνει. Του εξηγώ ότι είμαι άνεργος και μόλις έχω βγει από το νοσοκομείο και έχω κινητικό πρόβλημα. Μου απαντάει: Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί στην αναφορά που μου έχει γίνει αναφέρεται ότι αντιστάθηκες κατά της αρχής!
Πλήρωσα 500 και άφησα τις πινακίδες για δύο μήνες για τα οδηγίκα παραπτώματα που έκανα αλλά θέλω να κάνω δύο παρατηρήσεις.
Από ποτέ η απαίτηση από το προσωπικό της αστυνομίας να σταματησει να ξεφτιλίζει την προσωπικότητα σου και να συμπεριφερεται σύμφωνα με το πρωτόκολο ειναι αντίσταση κατά της αρχής;
Γιατί το περιπολικό ξεκίνησε με παντιλικια και γενικότερα είχε επικυνδινη συμπεριφορά στον δρόμο δημιουργώντας χωρίς λόγο φόβο στους υπόλοιπους οδηγούς.
Γιατί οι αστυνομικοί ήταν εκτός εαυτού. Τι σκατα ψυχομετρικα τεστ κάνουν για να μπουν στο σώμα.;
Ο ρόλος της αστυνομίας ποιος είναι; Να τιμωρεί ή να εκδικείται τους πολίτες; Είμαι βέβαιος ότι αν παραβιάζα διπλό κόκκινο και δεν είχα τα χαρτιά μου ακόμα και έξω από την πυλη του Βραδεμβουργου θα υπηρχε μια ελαστικότητα λόγω ανεργίας και προβλήματος υγείας...
Πάντως όλο αυτό το σκηνικό μου έκανε καλό. Ετοιμαζόμουν να ψηφίσω Σύριζα αλλά από την αηδία που ένιωσα από την όλη φάση και σκεφτομενος ότι οι κακοί αστυνομικοί δεν είναι τίποτα άλλο από το μακρύ χέρι της εκάστοτε κακής πολιτικής εξουσίας και ότι ο Σύριζα δεν θα αποτελέσει εξαίρεση τελικά δεν πήγα να ψηφίσω. Έχασα 500 ευρώ ναι αλλά διασκέδασα αφάνταστα για 4 χρόνια κοροιδευοντας όσους τον ψήφισαν....
Σόρρυ αλλά το μοναδικό που έκανες και θα κανα και γω είναι αυτό.Όλα τα άλλα κάπως μου φαίνονται ,ξαναδιάβασέ το και συ μία.
Τα πολιτικά εννοείται τα προσπερνάω ως παντελώς άσχετα .
mia_zoi_kawa
01/05/2020, 22:36
Και κάτι ακόμα. Εγώ πλήρωσα. Τιμωρηθηκα. Αυτοί συνεχίζουν και κυκλοφορούν στον δρόμο και ενεργούν έτσι...
Κάτι ακόμα. Πριν 20 μέρες ένα στέλεχος της ασφαλείας είχε ένα ατύχημα με ένα άλλο ιχ. Κατέβηκε από το αμάξι και πυροβόλησε το άλλο με το υπηρεσιακό του περίστροφο. Ανακοινώθηκε ότι απομακρυνθηκε από την υπηρεσία του.
Μη με παρεξηγείς, δεν πάω να το παίξω έξυπνος. Καταλαβαίνω ότι ήταν δύσκολη περίοδος για σένα, αλλά μην περιμένεις απ' τον καθένα να σε καταλάβει.
Εντελώς φιλικά.
Ποτέ δεν κατάλαβα τις ΕΔΕ που υλοποιούνται από την ίδια υπηρεσία ...
Φιλαρακι με συγχωρεις αλλα δεν με πειθεις.
Μου θυμιζεις εναν ντελιβερι που ηρθε στη σκοπια μου στο Υπ. Δημ. Ταξης και μπροστα μου εσφαξε το κοκκινο. Ευγενικη παρατηρηση και καταληξαμε να μου λεει οτι ειναι απο το Σουλι κ οτι δεν με νιωθει καθολου. Που να του ελεγα και κατι προσβλητικο.
700 για το κοκκινο
350 για το κρανος και αντε για τον Ζαλογγο.
Στην υποθεση σου επελεξες να σφαξεις το κοκκινο δις και τιμωρηθηκες γιαυτο.
Το οτι κρινεις το πως κινειται το περιπολικο ειναι ατοπο. Εννοω με παντιλικια και τετοια. Εννοειται οτι εχω δει συναδελφους να κανουν μαλακιες αλλα εσυ προσωπικα δεν μπορεις να ξερεις τι ακουνε στον ασυρματο εκεινη την στιγμη και τι τους εχουν καλεσει να επιληφθουν.
Εκτος αν νομιζετε οτι συλληψεις και καταδιωξεις γινονται με τον κινητηρα στις 3000 στροφες... Για να καιει λιγο καυσιμο.
Κάποτε κάποιος μου είχε πει. Δεν μπορώ να μιλάω με ανθρώπους που έχουν περάσει τα 40 και δεν έχουν πάθει μια μεγάλη καταστροφή στην ζωή τους....
Απι την στιγμή που γεννιέσαι είσαι υποψήφιος για καταστροφή....
Ποτέ δεν κατάλαβα τις ΕΔΕ που υλοποιούνται από την ίδια υπηρεσία ...
Και ποιος να το κάνει? Ανεξάρτητος οργανισμός? Δεν γίνεται. Αυτό που πρέπει να γίνετε που δεν έχω την πληροφορία είναι αν η εσωτερικών υποθέσεων ασχολείται πραγματικά και ανεξάρτητα και αξιοκρατικά με αυτές τις ΕΔΕ.
Δεν θα μπορούσε ένας ανεξάρτητος οργανισμός να κάνει τις ΕΔΕ. Θα μπορούσε όμως να ελέγχει τους διοικητές των εκάστοτε αστυνομικών τμημάτων να παίρνει στατιστικές και να προτείνει είτε βελτιώσεις είτε απομακρύνσεις διοικητών. Αλλά αυτό θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.
Και κάτι άλλο. Πόσοι από αυτούς που φέρουν οπλισμό έχουν περάσει ψυχομετρικα τεστ και αξιολόγηση από ψυχολόγο?
Και ποιος να το κάνει? Ανεξάρτητος οργανισμός? Δεν γίνεται. Αυτό που πρέπει να γίνετε που δεν έχω την πληροφορία είναι αν η εσωτερικών υποθέσεων ασχολείται πραγματικά και ανεξάρτητα και αξιοκρατικά με αυτές τις ΕΔΕ.
Δεν θα μπορούσε ένας ανεξάρτητος οργανισμός να κάνει τις ΕΔΕ. Θα μπορούσε όμως να ελέγχει τους διοικητές των εκάστοτε αστυνομικών τμημάτων να παίρνει στατιστικές και να προτείνει είτε βελτιώσεις είτε απομακρύνσεις διοικητών. Αλλά αυτό θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.
Και κάτι άλλο. Πόσοι από αυτούς που φέρουν οπλισμό έχουν περάσει ψυχομετρικα τεστ και αξιολόγηση από ψυχολόγο?
1. Το Εσωτερικων Υποθεσεων ασχολειται κυριως με καταγγελιες ειτε πολιτων ειτε αλλων αστυνομικων. Απο κει και μετα γινοται συλληψεις και αναλογα το αδικημα προκυπτει η φυλακιση η παραπομπη για πειθαρχικες κυρώσεις.
2. Απο το 2007 εχω περασει 4 φορες απο ψυχολογικη αξιολογηση.
Περαν της αρχικης το 07 περασα και το 2009...2012...2015.
Γενικα πλεον περνανε αρκετα συχνα λογω περιστατικων που εχουν να κανουν με χρηση οπλου.
Π. Χ ο αλλος που σκοτωσε οικογενεια και παιδι σχετικα προσφατα.
Τελειώνω κατά τις 3 το πρωί και φεύγω με παπι ενώ έχει πιάσει ψιλοβροχο. Φεύγω από Μεσογείων και πάω προς Αλεξάνδρας εκεί που χωρίζει η Μεσογείων στις τρεις στενές λωρίδες.
Σταματάω λοιπόν και κατεβαίνουν δύο τύποι, μπορεί να τους έριχνα και 20 χρόνια και άρχιζαν να με βρίζουν αισχρά.
Μιλαμε για το σημειο που παιζει καθε μερα να γινονται 10.000 παραβιασεις κοκκινου ηθελημενα.
Εχει 2 σπαστικα κοκκινα ενα κοντα στο αλλο αλλα υπαρχουν. Τωρα αν θες ασε το οτι ειχες εκπλαγει γιατι εχω δει ΔΙΑΣ εκει να γραπωνουν ντελιβεραδες οι οποιοι γενικα ειναι οι γρηγοροι του λεκανοπεδιου. Το ιδιο ισχυει και για τα φαναρια απο την απεναντι μερια. Τα σφαζουν εις γνωσην. Οποτε εις γνωση εφαγες προστιμο. Στα 500μ ειναι ο Ορχος της Αμεσης Δρασης και της ΔΙΑΣ Αθηνων. Δηλαδη το να πετυχεις καποιον που θα σε σταυρωσει μετα δεν ειναι και κατι δυσκολο.
Τα υπολοιπα που πηγες στον Δκτη και ηθελες να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα να ξερεις δεν θα πετυχαινες κατι. Αν διαπληκτιστηκες κιολας και σημειωσαν οι συναδελφοι οτι αντεδρασες τοτε ξεχνα το σβησιμο προστιμου.
Οσο για το αν φοραγες γραβατα...θα ησουν με 1000€ προστιμο...αφαιρεση 2 μηνων αδειας και απλα θα ησουν καλοντυμενος.
panavour
02/05/2020, 09:07
1. Το Εσωτερικων Υποθεσεων ασχολειται κυριως με καταγγελιες ειτε πολιτων ειτε αλλων αστυνομικων. Απο κει και μετα γινοται συλληψεις και αναλογα το αδικημα προκυπτει η φυλακιση η παραπομπη για πειθαρχικες κυρώσεις.
2. Απο το 2007 εχω περασει 4 φορες απο ψυχολογικη αξιολογηση.
Περαν της αρχικης το 07 περασα και το 2009...2012...2015.
Γενικα πλεον περνανε αρκετα συχνα λογω περιστατικων που εχουν να κανουν με χρηση οπλου.
Π. Χ ο αλλος που σκοτωσε οικογενεια και παιδι σχετικα προσφατα.
Προφανως ,το ψυχολογικο τεστ ,δεν ειναι πανακεια,και δεν εξασφαλιζει παντα, οτι ο εξετασθεις δεν θα υποπεσει σε αψυχολογητες ενεργειες.Καλως ομως γινεται.Και στην ιατρικη δεν υπαρχει το απολυτα σιγουρο,αλλα υπαρχει στατιστικη π.χ μπορει να μην καπνισεις ποτε ,και να παθεις καρκινο του πνευμονος,και μπορει να καπνιζεις 5 πακετα και να μην παθεις ποτε.Και τα δυο ομως εχουν πολυ μικρες πιθανοτητες.
Προφανως ,το ψυχολογικο τεστ ,δεν ειναι πανακεια,και δεν εξασφαλιζει παντα, οτι ο εξετασθεις δεν θα υποπεσει σε αψυχολογητες ενεργειες.Καλως ομως γινεται.Και στην ιατρικη δεν υπαρχει το απολυτα σιγουρο,αλλα υπαρχει στατιστικη π.χ μπορει να μην καπνισεις ποτε ,και να παθεις καρκινο του πνευμονος,και μπορει να καπνιζεις 5 πακετα και να μην παθεις ποτε.Και τα δυο ομως εχουν πολυ μικρες πιθανοτητες.
Πιο παλια ηταν απλη διαδικασια. Τυπικη θα ελεγα και φυσικα λαθος. Ομως απο το 2009 και μετα αρχισε η επιτροπη να πιεζει.
Φαντασου οτι σε μια ερωτηση που ελεγε... "Πως θα διαχειριζοστασταν τις περισσότερες περιπτώσεις με απλη επαφη με πολιτες οταν υπηρχε αντιλογος" εγω εγραψα... "Με χαμογελο και ευχαριστη διαθεση για να βρεθει λυση που να ικαποποιει".
Πρωην πωλητης βλεπεις και θελω να ελπιζω καλος.
Τι ηθελα και το γραψα...
Κολλησε το μυαλο τους και με ρωταγανε απανωτες ερωτησεις για να δουνε πως θα διαχειριστω την πιεση οταν ο ενας ρωταγε και πεταγοταν και ο αλλος...κα παει λεγοντας.
Φανταζομαι οι υπολοιποι που μπηκανε μεσα αλλον δινανε τις απαντησεις στους εξω... χαχαχαχαχαχα!!!
mia_zoi_kawa
02/05/2020, 10:31
Μιλαμε για το σημειο που παιζει καθε μερα να γινονται 10.000 παραβιασεις κοκκινου ηθελημενα.
Εχει 2 σπαστικα κοκκινα ενα κοντα στο αλλο αλλα υπαρχουν. Τωρα αν θες ασε το οτι ειχες εκπλαγει γιατι εχω δει ΔΙΑΣ εκει να γραπωνουν ντελιβεραδες οι οποιοι γενικα ειναι οι γρηγοροι του λεκανοπεδιου. Το ιδιο ισχυει και για τα φαναρια απο την απεναντι μερια. Τα σφαζουν εις γνωσην. Οποτε εις γνωση εφαγες προστιμο. Στα 500μ ειναι ο Ορχος της Αμεσης Δρασης και της ΔΙΑΣ Αθηνων. Δηλαδη το να πετυχεις καποιον που θα σε σταυρωσει μετα δεν ειναι και κατι δυσκολο.
Τα υπολοιπα που πηγες στον Δκτη και ηθελες να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα να ξερεις δεν θα πετυχαινες κατι. Αν διαπληκτιστηκες κιολας και σημειωσαν οι συναδελφοι οτι αντεδρασες τοτε ξεχνα το σβησιμο προστιμου.
Οσο για το αν φοραγες γραβατα...θα ησουν με 1000€ προστιμο...αφαιρεση 2 μηνων αδειας και απλα θα ησουν καλοντυμενος.
Να δικαιολογήσω τι; Ότι τους είπα να σταματήσουν να με βρίζουν και να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο και αυτοί έγραψαν ότι αντιστάθηκα κατά της αρχής; Ο διοικητής πρέπει να απολογηθεί που έχει προσωπικό που μισεί τον πολίτη.
Να δικαιολογήσω τι; Ότι τους είπα να σταματήσουν να με βρίζουν και να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο και αυτοί έγραψαν ότι αντιστάθηκα κατά της αρχής; Ο διοικητής πρέπει να απολογηθεί που έχει προσωπικό που μισεί τον πολίτη.
What ever...
Flying Mythos
02/05/2020, 10:57
Και ποιος να το κάνει? Ανεξάρτητος οργανισμός? Δεν γίνεται.
Γιατί δε γίνεται? Αυτοί εδώ γιατί το έκαναν και λειτουργεί τόσα χρόνια ? http://www.iaiacap.gov.cy/iaiacap/iaiacap.nsf/DMLindex_gr/DMLindex_gr?OpenDocument
doctor_john
02/05/2020, 11:00
Παιδιά παρεκλίνουμε του θέματος πολύ και οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα.
παραδείγματα:
είχαν ανάγκη να ξεκινούν μαλιά κουβάρια γιατί είχαν λάβει εντολές να σώσουν την Λόλα αλλά αμέσως μετά
είχαν χρόνο να σταματήσουν και να γράψουν τον παραβάτη...
Ακόμα και η τάση να θεωρούν τους πολίτες μη αξιόπιστους, όπως ο διοικητής τους και αντίστοιχα ειλικρινή
τον κάθε υπάλληλο χωρίς αποδείξεις, ακόμα και οι προσπάθειες του συμφορουμίτη να δώσει διαφορετικές
οπτικές γωνίες για το αρχικό συμβάν, τι διδάσκει στους πολίτες;
Μήπως ότι "αυτοί" θα κάνουν τα πάντα για να καλύψουν τον κάθε ανήθικο που θεωρούν συνάδελφο
και με αυτό τον τρόπο δικαιολογούν την γενίκευση της απέχθειας απέναντι σε αυτή την υπηρεσία;
:lol:
Το θέμα είναι αν αυτοί οι δύο έχουν δικαίωμα να συμπεριφέρονται έτσι στους πολίτες.
Ούτε αν είχαν δεί ότι η γυναίκα του φορούσε μπούργκα, ούτε σε ποιον έδωσαν το βίντεο
να το δημοσιεύσει γιατί φοβάται ο καθε ενας τα αντίποινα των "συναδέλφων"
AUFGEBRACHT
02/05/2020, 11:19
Ακόμα και η τάση να θεωρούν τους πολίτες μη αξιόπιστους, όπως ο διοικητής τους και αντίστοιχα ειλικρινή
τον κάθε υπάλληλο χωρίς αποδείξεις, ακόμα και οι προσπάθειες του συμφορουμίτη να δώσει διαφορετικές
Δηλ εσένα αν σου ερχόταν κάποιος δικαιολογούμενος ότι έσφαξε 2 φανάρια επειδή άκουσε πίσω του ένα σπινάρισμα, κι επίσης ήταν χωρίς κανένα χαρτί γιατί το είχε δώσει σε ένα δικηγόρο, κι όλες αυτές οι δικαιολογίες που έγραψε ο συμπαθής συμφορουμίτης παραπάνω, εσύ θα τον θεωρούσε αξιόπιστο;
Case study λοιπόν: Σταματούν κάποιον σήμερα στις 2 τα ξημερώματα έξω από το σπίτι σου, αμάξι χωρίς πινακίδες, φοράει full face και γάντια, δίπλα του λοστάρια και κατσαβίδια και φακούς, κανένα ταυτοποιητικό στοιχείο, αλλά έχει έντυπο μετακίνησης σωστά συμπληρωμένο, όλα κι όλα (σαν αυτόν τις προάλλες που έπιασαν στον Ισθμό με την ηρωίνη...). Ο τύπος δικαιολογείται ότι έπεσε σε μια από τις αμέτρητες λακούβες που υπάρχουν στους ελληνικούς δρόμους κι ότι μέχρι και πριν 5 λεπτά είχε πινακίδες αλλά έπεσαν από το χτύπημα, η full face και τα γάντια είναι για προστασία από τον Covid-19, τα κατσαβίδια είναι γιατί είναι ηλεκτρολόγος, οι φακοί είναι γιατί πάει πολλές φορές για νυχτερινό ψάρεμα, τα λοστάρια είναι επειδή το πρωί έχασε το κλειδί για την κλειδαριά του δισκόφρενου και έπρεπε να το σπάσει και τώρα πάει στη φουκαριάρα τη μάνα του που μένει μόνη και της χάλασε το τηλεκοντρόλ και ταυτότητα και χαρτιά δεν έχει γιατί μέσα στον πανικό του τα ξέχασε στο μπουφάν στο σπίτι... Λογικά τον αφήνουν και φεύγει γιατί τα πάντα δικαιολογούνται και του ζητάνε και συγγνώμη που τόση ώρα τον χασομερούν... σωστά;
Case study 2: Οδηγείς κανονικά, σφάζω 2 κόκκινα στη σειρά και πέφτω πάνω σου -χτύπα ξύλο- και σου λέω "συγγνώμη, αλλά το έκανα γιατί κάποιος πίσω μου άκουσα ότι σπινάριζε και φοβήθηκα μη μου πέσει πάνω"... πως αντιδράς;
Παιδιά παρεκλίνουμε του θέματος πολύ και οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα.
παραδείγματα:
είχαν ανάγκη να ξεκινούν μαλιά κουβάρια γιατί είχαν λάβει εντολές να σώσουν την Λόλα αλλά αμέσως μετά
είχαν χρόνο να σταματήσουν και να γράψουν τον παραβάτη...
Μήπως ότι "αυτοί" θα κάνουν τα πάντα για να καλύψουν τον κάθε ανήθικο που θεωρούν συνάδελφο
και με αυτό τον τρόπο δικαιολογούν την γενίκευση της απέχθειας απέναντι σε αυτή την υπηρεσία;
:lol:
Το θέμα είναι αν αυτοί οι δύο έχουν δικαίωμα να συμπεριφέρονται έτσι στους πολίτες.
Ούτε αν είχαν δεί ότι η γυναίκα του φορούσε μπούργκα, ούτε σε ποιον έδωσαν το βίντεο
να το δημοσιεύσει γιατί φοβάται ο καθε ενας τα αντίποινα των "συναδέλφων"
Προσωπικά δεν έχω κλαφτεί ποτέ και όχι δεν έχουν το δικαίωμα.Φαντάζομαι ότι ρεαλιστικά ο φίλος "έχασε" το δικαίωμα που είχε να του απευθυνθούν στον πληθυντικό μετά από τα 2 κόκκινα που έσφαξε μπροστά τους. Με έχουν σταματήσει δεκάδες φορές τα χω ξαναγράψει και με κόκκινα και σχεδόν πάντα την γλύτωνα χωρίς παρακάλι ,αλλά με ξήγα όμορφη.
Μπορεί γιατί δεν με ενδιέφερε να κλαφτώ να γλυτώσω κανά φράγκο...
Σημειωτεόν δε ότι η εμφάνιση τότε δεν παρέπεμπε και σε κανέναν του κατηχητικού :bawl:
mia_zoi_kawa
02/05/2020, 11:38
Δεν κλαφτηκε κάνεις. Το ότι άρχισαν να με βρίζουν ήταν ακριβώς επειδή οδηγαγα παπί μέσα στην βροχή και φαινομουνα ταλαιπωρακι. Αν ήμουνα σε αμάξι με γραβάτα θα κράταγα πισινή γιατί θα φοβόντουσαν μήπως είμαι κάνας δικηγόρος.
Το ότι άρχισαν να βρίζουν δεν έχουν δικαιολογία γιατί δεν προσπάθησα να διαφυγω. Υπακουσα στις εντολές τους. Επίσης είδαν ότι δεν είχαν να κάνουν με κάναν καγκουρα αλλά με έναν μεσήλικας άνθρωπο.
Κάτι ακόμα. Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να κακομεταχειριζονται χωρίς λόγο τα αμάξια της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα αμάξια αυτά είναι εργαλεία τα οποία τα συντηρούμε οι πολίτες με τα λεφτά μας απο τους φόρους μας επιβάλλονται.
Κλείνοντας θέλω να πω κάτι. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των σημερινών αστυνομικών δεν έχει καμία σχέση με αυτούς των προηγούμενων δεκαετιων. Όπως υπάρχουν αστυνομικοί που σε απόγοητεύουν υπάρχουν πάρα πολλοί που σε εκπλήσσουν θετικά. Την ιστορία την έγραψα για να αναδείξω ότι υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί που εχουν ταξικά, κοινωνικά, φυλετικά στερεοτυπα και συμπεριφέρονται μη επαγγελματικά σε κάποιες κοινωνικές ομάδες και στην περίπτωση μας μιλάμε για τους δικυκλιστες. Η αστυνομία υπάρχει για να διατηρεί τον νόμο και την τάξη και κατ επέκταση την κοινωνική συνοχή. Η αστυνομία δεν υπάρχει για να τηρεί τον νόμο και την τάξη και να δημιουργεί μια κοινωνία μίσους.
AUFGEBRACHT
02/05/2020, 11:46
Δεν κλαφτηκε κάνεις. Το ότι άρχισαν να με βρίζουν ήταν ακριβώς επειδή οδηγαγα παπί μέσα στην βροχή και φαινομουνα ταλαιπωρακι. Αν ήμουνα σε αμάξι με γραβάτα θα κράταγα πισινή γιατί θα φοβόντουσαν μήπως είμαι κάνας δικηγόρος.
Λόγω επαγγέλματος είμαι δυστυχώς αναγκασμένος να κυκλοφορώ με κοστούμι και γραβάτα, με έχουν σταματήσει άπειρες φορές χωρίς πισινή, μάλιστα μια φορά "λογοφέραμε" με κάποιον γιατί θεώρησε ότι του έκανα υποδείξεις όταν του επισήμανα πως με σταμάτησε με τη μηχανή για έλεγχο, ενώ πίσω του ακριβώς ένα θηριώδες SUV Mercedes ήταν παρκαρισμένο πάνω σε διάβαση πεζών...
Προσωπικά δεν έχω κλαφτεί ποτέ και όχι δεν έχουν το δικαίωμα.Φαντάζομαι ότι ρεαλιστικά ο φίλος "έχασε" το δικαίωμα που είχε να του απευθυνθούν στον πληθυντικό μετά από τα 2 κόκκινα που έσφαξε μπροστά τους. Με έχουν σταματήσει δεκάδες φορές τα χω ξαναγράψει και με κόκκινα και σχεδόν πάντα την γλύτωνα χωρίς παρακάλι ,αλλά με ξήγα όμορφη.
Μπορεί γιατί δεν με ενδιέφερε να κλαφτώ να γλυτώσω κανά φράγκο...
Σημειωτεόν δε ότι η εμφάνιση τότε δεν παρέπεμπε και σε κανέναν του κατηχητικού :bawl:
Ξέχασε να γράψεις ότι το σφαξιμο ερυθρού σηματοδότη δεν κόστιζε 800 ευρώ τότε. Παλιά.....:smokin:
KotsosDR
02/05/2020, 12:04
Slzr απλά σου αναφέρω ότι όταν παρέδωσα τις πινακίδες μαζί με το αντίγραφο της κλήσης σε μια γυναίκα αστυνομικό στο τμήμα, την είδα να την βλέπει και να ταράζεται. Μιλάμε για 2015 μνημόνια αυτοκτονιες κτλ κτλ
Με όλο το σεβασμό , το πρόστιμο για κόκκινο κατά την άποψή μου θα έπρεπε να έιναι πολύ περισσότερο από αυτό που πλήρωσες , ανεξαιρέτως εισοδήματος . Υπάρχει λόγος που σε περίπτωση ατυχήματος η πλειοψηφία αποκαλεί τον παραβάτη δολοφόνο ...
Κάτι ακόμα. Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να κακομεταχειριζονται χωρίς λόγο τα αμάξια της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα αμάξια αυτά είναι εργαλεία τα οποία τα συντηρούμε οι πολίτες με τα λεφτά μας απο τους φόρους μας επιβάλλονται.
Μιλαμε για αυτοκινητα κυριως απο ΕΣΠΑ πλεον ετσι?
Ενω την περιοδο που αναφερεσαι να ξερεις οτι τα περισσοτερα παιδια βαζουν και λεφτα απο την τσεπη τους για συντηρηση. Μη φανταστεις χοντρα. Αλλα βαζουν. Οποτε φιλικα στο λεω αλλαξε λιγο καναλι γιατι οταν δεν ξερεις και παιζεις μια κασσετα απο εποχες παλαιου ΠΑΣΟΚ του Ορθοδοξου μαλλον καπου εχεις χασει το νοημα. Ελα να δεις εδω που κανω υπηρεσια τι ρημαδια εχουμε για περιπολια και μετα μιλα. Ξερω παιδια της ΔΙΑΣ που βαζανε τακακια απο την τσέπη τους γιατι ειχανε μαλακες δκτες και τους λεγανε η βγες η σε αναφερω. Στην Αμεση Δραση εχει καλο ωραριο και σταθερο γιαυτο και οι περισσοτεροι το κυνηγανε να πανε. Παλαιοτερα βαζανε οτι εξτραδακι δεν παρειχε η υπηρεσια λογω έλλειψης κονδυλιων. Μην λεμε οτι μας κατεβαινει η μας εχουν πει.
rainmike
02/05/2020, 12:09
Καλή, η μπατσίνα?Σε μια στο δρόμο είχα πιάσει κουβέντα μια φορά,πολύ καλή φιλε.:lol:
mia_zoi_kawa
02/05/2020, 12:10
Προς Kosta Dr ναι μόνο που δεν διάβασες ότι το παραβίασα για την ασφάλεια μου. Το περιπολικό ερχόταν μανιασμενα από πίσω μου νύχτα με βροχή. Το πέρασα για κάποιον μεθυσμένο. Επίσης τα κόκκινα δεν ήταν διασταυρώσεων αλλά σε στενός δρόμους για να εξυπηρετούν το πρωί πεζούς. Και πάλι αυτό να γινόταν πάλι το ίδιο θα έκανα. Δεν θα περίμενα να πεθάνω.
panavour
02/05/2020, 12:10
Με όλο το σεβασμό , το πρόστιμο για κόκκινο κατά την άποψή μου θα έπρεπε να έιναι πολύ περισσότερο από αυτό που πλήρωσες , ανεξαιρέτως εισοδήματος . Υπάρχει λόγος που σε περίπτωση ατυχήματος η πλειοψηφία αποκαλεί τον παραβάτη δολοφόνο ...
Για μενα η παραβιαση ερυθρου σηματοδοτη ,ακολουθουμενη απο θανατο εξ αιτιας αυτου, επρεπε να χαρακτηριζεται ,ΦΟΝΟΣ εκ προθεσεως ,και οχι εξ αμελειας που ειναι τωρα.
Για μενα η παραβιαση ερυθρου σηματοδοτη ,ακολουθουμενη απο θανατο εξ αιτιας αυτου, επρεπε να χαρακτηριζεται ,ΦΟΝΟΣ εκ προθεσεως ,και οχι εξ αμελειας που ειναι τωρα.
Σωστός
Προς Kosta Dr ναι μόνο που δεν διάβασες ότι το παραβίασα για την ασφάλεια μου. Το περιπολικό ερχόταν μανιασμενα από πίσω μου νύχτα με βροχή. Το πέρασα για κάποιον μεθυσμένο. Επίσης τα κόκκινα δεν ήταν διασταυρώσεων αλλά σε στενός δρόμους για να εξυπηρετούν το πρωί πεζούς. Και πάλι αυτό να γινόταν πάλι το ίδιο θα έκανα. Δεν θα περίμενα να πεθάνω.
Απο το 2007 που μπηκα αστυνομία τα περιπολικα το βραδυ κινουνται με αναμμενους φαρους. Βαση διαταγης αυτο. Για λογους αποτρεπτικους ωστε εσυ που θες να σφαξεις το κοκκινο να το ξανασκεφτεις. Τωρα εσυ δεν ειχες ουτε καθρεφτες να υποθεσω(δεν το θυμαμαι αν το ανεφερες) οποτε αστο...
Γιατί δεν καβαλαγες το πεζοδρόμιο? Ποιο γρήγορα και ποιο εύκολα
mia_zoi_kawa
02/05/2020, 12:15
Μιλαμε για αυτοκινητα κυριως απο ΕΣΠΑ πλεον ετσι?
Ενω την περιοδο που αναφερεσαι να ξερεις οτι τα περισσοτερα παιδια βαζουν και λεφτα απο την τσεπη τους για συντηρηση. Μη φανταστεις χοντρα. Αλλα βαζουν. Οποτε φιλικα στο λεω αλλαξε λιγο καναλι γιατι οταν δεν ξερεις και παιζεις μια κασσετα απο εποχες παλαιου ΠΑΣΟΚ του Ορθοδοξου μαλλον καπου εχεις χασει το νοημα. Ελα να δεις εδω που κανω υπηρεσια τι ρημαδια εχουμε για περιπολια και μετα μιλα. Ξερω παιδια της ΔΙΑΣ που βαζανε τακακια απο την τσέπη τους γιατι ειχανε μαλακες δκτες και τους λεγανε η βγες η σε αναφερω. Στην Αμεση Δραση εχει καλο ωραριο και σταθερο γιαυτο και οι περισσοτεροι το κυνηγανε να πανε. Παλαιοτερα βαζανε οτι εξτραδακι δεν παρειχε η υπηρεσια λογω έλλειψης κονδυλιων. Μην λεμε οτι μας κατεβαινει η μας εχουν πει.
Για ποιο κανάλι μιλάς; Ποιο ΠΑΣΟΚ και αηδίες; Εγώ φίλε μου εκείνη την ημέρα κατάλαβα πως σκοτώσανε τον Γρηγοροπουλο. Άτομα με κόμπλεξ, ανώριμοι σε απόλυτο εκνευρισμό που έφτανε την μανία και που δεν ακουθουσαν πρωτόκολλα και κανόνες.
Και ξέρεις κάτι. Αυτά δεν περάσανε. Ειναι θέμα στατιστικής να ξανασυμβουν.
AUFGEBRACHT
02/05/2020, 12:20
Το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τον όρο "προσωπική ασφάλεια" και αν αυτή η επίκληση είναι πάνω από τον ΚΟΚ είναι προφανώς συζητήσιμο... Να το θέσω και αλλιώς, και η αντικανονική προσπέραση απαγορεύεται, κι έχει σκοτωθεί κόσμος γιατί κάποιος θεώρησε ότι εκείνη τη στιγμή ήταν ασφαλές, ο ίδιος ικανός, το αμάξι δυνατό... δεν σημαίνει ότι η προσωπική προοπτική είναι πάντα σωστή... με αυτή τη λογική σου, εάν κάποιος τρίτος παρατηρητής (πειράζει να τον χρίσω και χρυσαυγίτη για σεναριακούς λόγους;...) έβλεπε ένα παπί να σφάζει κόκκινα κι ένα περιπολικό από πίσω του, μπορεί να θεωρούσε εκείνη τη στιγμή καθήκον του να πέσει πάνω σου για να υποβοηθήσει τα όργανα, επειδή κατά τη γνώμη του ήσουν ένα επικίνδυνο κακοποιό στοιχείο που δραπέτευε...
Πριν λίγο καιρό κάτι στρατόκαυλα καλόπαιδα στα σύνορα κυκλοφορούσαν οπλισμένα για να φάνε Τούρκους και μετανάστες, επειδή έκριναν ότι κινδύνευε η προσωπική τους ασφάλεια και η εθνική ασφάλεια και δεν ξέρω κι εγώ τι... άνετα θα μπορούσε να γίνει μια στραβή και να βρεθούμε σε εθνική σύρραξη εξαιτίας τους...
AUFGEBRACHT
02/05/2020, 12:21
Γιατί δεν καβαλαγες το πεζοδρόμιο? Ποιο γρήγορα και ποιο εύκολα
Αντιτίθεται στον ΚΟΚ, είναι παράβαση...
KotsosDR
02/05/2020, 12:22
Λές :
"Πριν στριψω στην ανηφόρα που πάει Αλεξάνδρας με πιάνει κόκκινο. Ξαφνικά ακούω από πίσω ένα αμάξι να ξεκινάει με παντιλικια. Λέω θα με σκοτώσει ο μαλακας ας ξεκινήσω με κόκκινο (το κόκκινο ήταν για διαβάση πεζών που ουσιαστικά δεν υπήρχαν πουθενά τέτοια ώρα). Ξεκινάω αργά και στα 10 μέτρα βλέπω με έκπληξη και άλλο φανάρι. Και αυτό κόκκινο. Εντω μεταξύ ακούγεται το αμάξι να πλησιάζει πατημένο
Λεω από μέσα μου σφαξτο και αυτό γιατί είσαι πάνω στην στροφή...."
Ολά αυτά επειδή άκουσες ; Δεν γύρισες να κοιτάξεις; Kαθρέφτη δεν είχες να εκτιμήσεις την κατάσταση;
Με όλο το σεβασμό ξανά και επειδή και εγώ δεν οδηγώ απο χθές θα σου πω ότι είσαι λάθος (κατά τη γνώμη μου πάντα , γιατί δεν είμαι δικαστής)
Επίσης επειδή έτυχε να διαβάσω τις συνέπειες του ατυχήματος που είχες ( https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=142755 ) , που ήταν πάρα πολλές (και τυχερός είσαι) θα περίμενα να είσαι πιο αυστηρός όσο αφορά τις παραβάσεις stop και σηματοδότη .
rainmike
02/05/2020, 12:29
Δεν έχεις ανέβει πεζοδρόμιο με τη μοτοσικλέτα?.
Δεν την έχεις αφήσει ποτέ στο πεζοδρόμιο έστω και για 2 λεπτά?
Δεν έχεις κάνει ποτέ διήθηση?
Δεν έχεις υπερβεί ποτέ το όριο έστω και για ένα χιλιόμετρο ανα ώρα?
Μην τρελάθούμε κίολας?Πρέπει να είσαι σε θέση να κρίνεις ότι δεν είναι το ίδιο να παραβιάζεις στοπ
και κόκκινο με το να αφήσεις τη μοτό στο πεζοδρόμιο.
Σε κλήση 10 ευρώ που έφαγα απο ζητά γιατι είχα αφήσει τη μηχανή στο πεζοδρόμιο.
Του λέω γιατί με έγραψες?Εσυ την μηχανή σου που την αφήνεις?Μου λεει δικιο έχεις εγω για τέτοιο
λόγο δεν γράφω αλλά έχει γίνει καταγγελία και έπρεπε να τους γράψουμε όλους.
AUFGEBRACHT
02/05/2020, 12:33
Δεν έχεις ανέβει πεζοδρόμιο με τη μοτοσικλέτα?.
Δεν την έχεις αφήσει ποτέ στο πεζοδρόμιο έστω και για 2 λεπτά?
Δεν έχεις κάνει ποτέ διήθηση?
Δεν έχεις υπερβεί ποτέ το όριο έστω και για ένα χιλιόμετρο ανα ώρα?
Μην τρελάθούμε κίολας?Πρέπει να είσαι σε θέση να κρίνεις ότι δεν είναι το ίδιο να παραβιάζεις στοπ
και κόκκινο με το να αφήσεις τη μοτό στο πεζοδρόμιο.
Σε κλήση 10 ευρώ που έφαγα απο ζητά γιατι είχα αφήσει τη μηχανή στο πεζοδρόμιο.
Του λέω γιατί με έγραψες?Εσυ την μηχανή σου που την αφήνεις?Μου λεει δικιο έχεις εγω για τέτοιο
λόγο δεν γράφω αλλά έχει γίνει καταγγελία και έπρεπε να τους γράψουμε όλους.
Προφανέστατα δεν κατάλαβες ότι ήταν περιπαιχτικό το σχόλιό μου...
mia_zoi_kawa
02/05/2020, 12:33
Δηλαδή ας υποθέσουμε ότι είστε σε φανάρι κόκκινο σταματημένοι και ακουτε αυτοκίνητο να φρενάρει απότομα από πίσω σας και με τα λάστιχα να ουρλιάζουν δεν θα καρφώσετε πρώτη να φύγετε;
Καθρέφτες είχα. Έχω ακόμα και στο ποδήλατο μου. Λόγω κούρασης όμως και αμέλειας δεν τους κοίταξα.
Ναι αλλά ήταν βράδυ πουβρεχε
Δηλαδή ας υποθέσουμε ότι είστε σε φανάρι κόκκινο σταματημένοι και ακουτε αυτοκίνητο να φρενάρει απότομα από πίσω σας και με τα λάστιχα να ουρλιάζουν δεν θα καρφώσετε πρώτη να φύγετε;
Καθρέφτες είχα. Έχω ακόμα και στο ποδήλατο μου. Λόγω κούρασης όμως και αμέλειας δεν τους κοίταξα.
Μια ζωή καβα πες έκανα λάθος και τέλος. Τι το συνεχίζεις?