PDA

View Full Version : Πρώτη μηχανή για αρχάρια

Σελίδες : [1] 2

XaraG
07/05/2020, 21:37
Καλησπέρα και από μένα. Είμαι σε δίλλημα πολύ καιρό τώρα με την επιλογή της πρώτης μου μηχανής.
Αρχικά ΄να ενημερώσω ότι πήγα στο απεριορίστου εξ αρχής, ωστόσο είμαι άπειρη θεωρητικά μιας και ότι εμπειρία είχα ήταν από παπιά γειτόνων μου μέχρι τα 18. Σήμερα δεκα χρόνια μετά είμαι αρκετά ώριμη και συνεχίζω να έχω αυτήν την αγάπη οπότε θέλω τη βοήθεια σας.
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η ταχύτητα ειδικά στην παρούσα φάση, θα ήθελα κάτι ελαφρύ να αισθάνομαι ότι έχω τον έλεγχο και να νιώθω όση περισσότερη ασφάλεια μπορώ μαζί με το μπουφάν και το κράνος μου. Η χρήση που θα κάνω είναι κυρίως στην Αθήνα και στο νησί που τουλάχιστον μέχρι τώρα δούλευα τα καλοκαίρια.
Έπειτα και από συζήτηση με ενα μηχανικό σκεφτόμουν να πάρω κάτι παλιό και οικονομικό τύπου suzuki gn 250 (έχω βρει με αγορά 500 ευρώ αλλά θέλει μαζέματα) που στη πορεία θα μπορούσα και να κάνω ανακατασκευή και να κρατήσω. Γενικά έχω μια αγάπη στα cafe racer / scrambler. Και η άλλη επιλογή που συζητούσαμε είναι το brixton 125 μιας και το βρίσκω μεταχειρισμένο με 1500 για το οποίο ο μηχανικός μου επέμενε ότι είναι λίγα κυβικά και κινέζικο κτλ. Το θέμα όμως είναι μήπως είναι καλύτερα να πάω σε κάτι καινούργιο με abs και ότι βγει και για όσο με βολέψει από ένα μηχανάκι 30τιας; Θέλω γνώμες πλιζ

panavour
07/05/2020, 21:43
ποσα χρηματα διαθετεις?και τι υψος εχεις?

XaraG
07/05/2020, 21:58
Σωστα. Λοιπον είμαι 1,70 γύρω στα 60 κιλά. Έχω μαζέψει λεφτά αλλά νομίζω δεν θέλω πάνω από 2 χιλιάρικα να μου πάει γτ θέλω αρχικά να δώ κατα πόσο όντως μπορώ να το υποστηρίξω. Οπότε στο μυαλό μου είναι αν όντως και στη πράξη καραγουστάρω τότε να τα σκάσω να πάρω κάτι καλό σε καμιά 2ετία που να πηγαίνω και εκρομές.

lleonidas
07/05/2020, 22:13
Καλωσόρισες!
Σωστά το σκέφτεσαι, να πάρεις ένα φτηνό μεταχειρισμένο στα μέτρα σου και στην πορεία που θα αποκτήσεις εμπειρία, θα είσαι πιο συνειδητοποιημένη για να πας σε κάτι μεγαλύτερο/καλύτερο.
Ρίξε μια ματιά σε Kawasaki ninja 250, Honda cbr 250,Yamaha Ybr 250, Sym wolf 250.

XaraG
07/05/2020, 22:58
Ευχαριστώ αρχικά για την άμεση απάντηση. Μου φαίνονται πιο ογκώδη αυτά Λεωνίδα. Το Ybr νομίζω είναι πιο οκ. Ίσως να με έχει τρομοκρατήσει και ο δάσκαλος οδήγησης που είχα γιατί δεν σταμάτησε να μου μιλάει για την επικυνδινότητα και επέμενε να μην πάρω κάτι πάνω από 125. Για τα άλλα που είπα ποια είναι η γνώμη σου;

lleonidas
07/05/2020, 23:13
Να είσαι καλά!
Εγώ λέω να μη φοβάσαι αλλά σίγουρα ο άνθρωπος που στο είπε, σε γνωρίζει καλύτερα από εμένα!Ο φόβος συνήθως κάνει καλό σε αυτές τις περιπτώσεις, σε προφυλάσσει ως αρχάρια από κάποιες ενδεχόμενες κακοτοπιές... αρκεί να μη φτάνει στο άλλο άκρο..δε βρίσκω λόγο να σε τρομοκρατεί, όπως έγραψες.
Εννοείται πως και με ενα 125αρι μοτοσυκλετάκι θα κάνεις τη δουλειά σου και θα είσαι ενθουσιασμένη, όπως όλοι με το πρώτο μας δίτροχο.Ωστόσο τα 250cc και οι ~30 ίπποι σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν φόβητρο.
Προσωπικά δε θα επέλεγα κάτι με 500€, πόσο μάλλον μοτοσυκλέτα 30 ετών.. εκτός και αν ήμουν μηχανικός ή αν ήταν μεγάλη ευκαιρία από κάποιον δικό μου άνθρωπο.
Υπάρχει και το 200άρι ΚΤΜ Duke,αν σου αρέσει.
Σε κάθε περίπτωση, δώσε έμφαση στην κατάσταση του μεταχειρισμένου που θα επιλέξεις, είναι κρίμα να τρέχεις στα συνεργεία και να μην το χαρείς.

XaraG
07/05/2020, 23:26
Να είσαι καλά!
Εγώ λέω να μη φοβάσαι αλλά σίγουρα ο άνθρωπος που στο είπε, σε γνωρίζει καλύτερα από εμένα!Ο φόβος συνήθως κάνει καλό σε αυτές τις περιπτώσεις, σε προφυλάσσει ως αρχάρια από κάποιες ενδεχόμενες κακοτοπιές... αρκεί να μη φτάνει στο άλλο άκρο..δε βρίσκω λόγο να σε τρομοκρατεί, όπως έγραψες.
Εννοείται πως και με ενα 125αρι μοτοσυκλετάκι θα κάνεις τη δουλειά σου και θα είσαι ενθουσιασμένη, όπως όλοι με το πρώτο μας δίτροχο.Ωστόσο τα 250cc και οι ~30 ίπποι σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν φόβητρο.
Προσωπικά δε θα επέλεγα κάτι με 500€, πόσο μάλλον μοτοσυκλέτα 30 ετών.. εκτός και αν ήμουν μηχανικός ή αν ήταν μεγάλη ευκαιρία από κάποιον δικό μου άνθρωπο.
Υπάρχει και το 200άρι ΚΤΜ Duke,αν σου αρέσει.
Σε κάθε περίπτωση, δώσε έμφαση στην κατάσταση του μεταχειρισμένου που θα επιλέξεις, είναι κρίμα να τρέχεις στα συνεργεία και να μην το χαρείς.

Έχεις δίκιο και μένα με φοβίζει κάπως γιατί σκέφτομαι οτι μπορεί να μου βγάζει συνέχεια προβλήματα και ίσως να είναι ακριβό σπορ για αρχάριο.

bmwr1100gs
07/05/2020, 23:29
Καλησπέρα,

Εάν σου αρέσει το gn 250, κοίτα και το VOLTY https://www.car.gr/26224362-suzuki-tu-volty-tu-250 , πάρα πολύ όμορφο αξιόπιστο, αλλά σχετικά σπάνιο, όμως με μηχανικά μέρη από το gn.

Επίσης εγώ θα κοίταζα και το estrella, https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&make=290&model=1715, αλλά το ίδιο "δύσκολο" και ξεφεύγει και η τιμή.

Και τα 2 όμως είναι μοτοσυκλέτες για μια ζωή, τόσο από πλευρά αξιοπιστίας (ειδικά το SUZUKI), όσο και από πλευρά εμφάνισης και χρηστικότητας.

XaraG
07/05/2020, 23:59
Καλησπέρα,

Εάν σου αρέσει το gn 250, κοίτα και το VOLTY https://www.car.gr/26224362-suzuki-tu-volty-tu-250 , πάρα πολύ όμορφο αξιόπιστο, αλλά σχετικά σπάνιο, όμως με μηχανικά μέρη από το gn.

Επίσης εγώ θα κοίταζα και το estrella, https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&make=290&model=1715, αλλά το ίδιο "δύσκολο" και ξεφεύγει και η τιμή.

Και τα 2 όμως είναι μοτοσυκλέτες για μια ζωή, τόσο από πλευρά αξιοπιστίας (ειδικά το SUZUKI), όσο και από πλευρά εμφάνισης και χρηστικότητας.

Ευχαριστω πολυ! όμορφα και τα δυο

alexis72
08/05/2020, 00:02
φύγε απο την αρχαιολογία ...gn250 suzuki - sr250 yamaha και αυτά που σού πρότεινε ο φίλος bmw1100gs ,
και πήγαινε τουλάχιστον σε μοντέλα απο 2010 κ μετά , οπως π.χ. αυτό https://www.car.gr/24291141-suzuki-inazuma-250
το εχει γνωστός φίλου μου κ μόνο καλά λόγια λέει .ανέβα λίγο στα χρήματα ,γιατί στα 2.000 μόνο ταλαιπωρημένα μοτο θα βρείς ...
επίσης θα σού πρότεινα αυτό με τα 1000 ,το ειχε φιλαρακι μου κ το ειχα οδηγήσει πολλές φορές ,οικονομικό πολύ σε βενζίνη- ροπάτος κινητήρας- πολύ καλά φρένα κ πολύ καλά φώτα για το βράδυ, δεν τού παρουσίασε ποτέ μηχανολογικό η ηλεκτρικό πρόβλημα ,στα 7 χρόνια που το ειχε https://www.car.gr/24343937-honda-cbr-250-250r και στο χρώμα που μού αρέσει κ τού πηγαίνει ,
οτι κ να πάρεις ,
1) ελεγχο σε δικό σου μηχανικό
2) ελεγχο για υπαρξη ανταλλακτικών κ τιμές για service
3 ) να φθάνουν ανετα η σχεδόν ανετα τα πέλματά σου στο εδαφος οταν εισαι σταματημένη π.χ. σε φανάρι ,για να το κουμαντάρεις ευκολα ,αν τυχόν πάει να σού πλαγιάσει κ να μην σε πλακώσει

doctor_john
08/05/2020, 00:23
Tι ωραία φάση, πρώτη μοτό. Κρίμα που είναι δύσκολο να καλύψεις τα κριτήρια σου.
Πρώτα να ξέρεις ότι είναι λίγες οι μοτοσυκλέτες που δεν είναι ακριβό σπορ. Γενικά οι μικρές συνέρχονται εύκολα
αλλά όλες έχουν το κόστος τους. Το gn έχει τα εχέγγυα να το πούμε και λίγο αλεξίσφαιρο, δεν είναι να το φοβάσαι.

Απο την άλλη, την περιγραφή που κάνεις για το δάσκαλο σου πρέπει να την δεις σοβαρά.
Κάτι βλέπει και ανησυχεί. Έχεις έντονο χαρακτήρα; αφαιρείσαι; ξεσπάς τα συναισθήματα σου στην οδήγηση;
Όλα είναι στο πρόγραμμα, ίσως είναι καλό τώρα που δεν έχετε επαγγελματική σχέση να τον ρωτήσεις να σου πει ξεκάθαρα.

Οι δρόμοι έχουν τα χάλια τους, οι οδηγοί το ίδιο και εμάς δεν μας πέρνει ούτε να τσαντιστούμε, ούτε να γυρίσουμε το κεφάλι
για να βρίσουμε τρεις συλλαβές. Είναι μια μάχη και πρέπει να μείνουμε γεροί και χαρούμενοι στο τέλος της διαδρομής.

Έχε τα υπόψιν σαν αξίες, μας διαμορφώνουν και συνήθως φαινόμαστε κουλ :lol:

Θα σου πρότεινα να δείς κάποιο μικρό on off, είναι ελαφρά, με μικρά έξοδα, αντέχουν λιγο παραπάνω
τα λες και σύγχρονα scrabler.

XaraG
08/05/2020, 00:36
να πω την αληθεια μονο το YBR ερχεται πιο κοντα στο γούστο μου. Γενικότερα έχω μια αγάπη προς τα απλά και κλασσικά

XaraG
08/05/2020, 00:47
Tι ωραία φάση, πρώτη μοτό. Κρίμα που είναι δύσκολο να καλύψεις τα κριτήρια σου.
Πρώτα να ξέρεις ότι είναι λίγες οι μοτοσυκλέτες που δεν είναι ακριβό σπορ. Γενικά οι μικρές συνέρχονται εύκολα
αλλά όλες έχουν το κόστος τους. Το gn έχει τα εχέγγυα να το πούμε και λίγο αλεξίσφαιρο, δεν είναι να το φοβάσαι.

Απο την άλλη, την περιγραφή που κάνεις για το δάσκαλο σου πρέπει να την δεις σοβαρά.
Κάτι βλέπει και ανησυχεί. Έχεις έντονο χαρακτήρα; αφαιρείσαι; ξεσπάς τα συναισθήματα σου στην οδήγηση;
Όλα είναι στο πρόγραμμα, ίσως είναι καλό τώρα που δεν έχετε επαγγελματική σχέση να τον ρωτήσεις να σου πει ξεκάθαρα.

Οι δρόμοι έχουν τα χάλια τους, οι οδηγοί το ίδιο και εμάς δεν μας πέρνει ούτε να τσαντιστούμε, ούτε να γυρίσουμε το κεφάλι
για να βρίσουμε τρεις συλλαβές. Είναι μια μάχη και πρέπει να μείνουμε γεροί και χαρούμενοι στο τέλος της διαδρομής.

Έχε τα υπόψιν σαν αξίες, μας διαμορφώνουν και συνήθως φαινόμαστε κουλ :lol:

Θα σου πρότεινα να δείς κάποιο μικρό on off, είναι ελαφρά, με μικρά έξοδα, αντέχουν λιγο παραπάνω
τα λες και σύγχρονα scrabler.

έχεις δικιο. η αλήθεια είναι πως η ψυχολογία μου έπαιζε μεγάλο ρόλο ωστόσο αυτά μου τα έλεγε στο πρώτο μάθημα πριν καν ξεκινήσουμε. στο δευτερο καπως εστρωσε αλλα γενικα δεν μου αρεσε καθολου η προσεγγιση του. Φοβάμαι δεν είναι πως δε το λέω, στην Ελλάδα ζούμε και γίνονται τόσα πολλά ατυχήματα . Είναι όμως ένα μεγάλο όνειρο και έχω σκεφτεί πολύ ώριμα ότι θέλω να το προσπαθήσω. Γι αυτό θέλω να ξεκινήσω με κάτι μικρό και ελαφρύ και να το δω στην πορεία.

KotsosDR
08/05/2020, 01:05
να πω την αληθεια μονο το YBR ερχεται πιο κοντα στο γούστο μου. Γενικότερα έχω μια αγάπη προς τα απλά και κλασσικά

Kαι το VTR 250 είναι συμπαθητικό

XaraG
08/05/2020, 01:07
Αλλα να πω και κάτι άλλο. Νομίζω θα προτιμούσα να μου έκανε κάποια καλύτερη ενημέρωση για το πως να χειρίζομαι τη μηχανή και πως να συμπεριφέρομαι γενικώς παρά να με φοβίζει και να μου μεταδίδει αυτήν την ενέργεια. Σίγουρα δεν απόλαυσα καθόλου τη φάση που απλά έκανα σβούρες γύρω γύρω τη πίστα ενώ δεν ήξερα ούτε τα βασικά και σίγουρα με επηρέαζε και ο ίδιος. Γιατί στο αμάξι είχα έναν άνθρωπο που με έβγαλε στο δρόμο και σε μια βδομάδα πετούσα, ήξερα τι έχω στα χέρια μου. Αλλά οκ καταλαβαίνω ότι η εκπαίδευση έτσι είναι στην Ελλάδα, προσπαθώ να ενημερωθώ όσο μπορώ και απο εδώ και έχω ήδη τσεκάρει ένα σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης. Σημασία έχει νομίζω ότι πραγματικά το αγαπώ, οτι έχω διάθεσηνα μάθω και το τελευταίο εξάρτημα και ότι δεν έχω κανένα παθος για ταχύτητα

doctor_john
08/05/2020, 01:12
Κοίτα αν είσαι σίγουρη ότι ο τύπος είναι σωβινιστής ή τελοσπάντων η παιδεία του έχει τόση απόσταση απο την δική σου
που δεν κατάφερε να σε καταλάβει.
Πάρε ότι σου αρέσει και πήγαινε σε μια σχολή οδήγησης μοτοσυκλέτας να κάνεις το πρώτο stage ή ατομικό αν έτσι κρίνει ο δάσκαλος εκεί.
Είναι μια μικρή επένδυση με πολύ μεγάλη απόδοση στην ασφάλεια σου, στη χαρά που θα πέρνεις και στον φόβο που θα μετριάσει στα φυσιολογικά
επίπεδα που έχουμε όλοι.

http://www.motorcycleridingacademy.com/

panavour
08/05/2020, 01:23
Εχοντας 45 χρονια εμπειριας οδηγησης δικυκλου,εχω να σου πω οτι,καλυτερα να ξεκινησεις με κατι εως 125 κυβικα στην αρχη ,μικρου βαρους και υψους,ωστε να πατας κατω καλα και με τα δυο σου ποδια,και να μπορεις να στηριξεις με την ''γυναικεια'' σου δυναμη το μηχανακι εαν τυχον γειρει κατα την διαρκεια στατικων ελιγμων.Με τον καιρο ξεθαρρευεις αποκτας αυτοπεποιθηση και γνωση,και ανεβαινεις κυβικα ,ισχυ,και βαρος.Μην κανεις αποτομα βηματα στην αρχη ,που μπορει να αποβουν λαθος.Εχεις καιρο,μην βιαζεσαι,και δεν θα το μετανιωσεις.Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΩΤΑ.

XaraG
08/05/2020, 01:26
Κοίτα αν είσαι σίγουρη ότι ο τύπος είναι σωβινιστής ή τελοσπάντων η παιδεία του έχει τόση απόσταση απο την δική σου
που δεν κατάφερε να σε καταλάβει.
Πάρε ότι σου αρέσει και πήγαινε σε μια σχολή οδήγησης μοτοσυκλέτας να κάνεις το πρώτο stage ή ατομικό αν έτσι κρίνει ο δάσκαλος εκεί.
Είναι μια μικρή επένδυση με πολύ μεγάλη απόδοση στην ασφάλεια σου, στη χαρά που θα πέρνεις και στον φόβο που θα μετριάσει στα φυσιολογικά
επίπεδα που έχουμε όλοι.

http://www.motorcycleridingacademy.com/

Απλως δεν ταιριάξαμε στον τρόπο εκπαίδευσης γιατί είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να μαθαίνει συνέχεια και να μην έχω καμία απορία. Καλοί οι κώνοι και οι σβούρες αλλά να ξέρουμε και πέντε πράγματα παραπάνω. 'Εχω ήδη μιλήσει με την συγκεκριμένη σχολή. Ευχαριστω!

XaraG
08/05/2020, 01:30
Εχοντας 45 χρονια εμπειριας οδηγησης δικυκλου,εχω να σου πω οτι,καλυτερα να ξεκινησεις με κατι εως 125 κυβικα στην αρχη ,μικρου βαρους και υψους,ωστε να πατας κατω καλα και με τα δυο σου ποδια,και να μπορεις να στηριξεις με την ''γυναικεια'' σου δυναμη το μηχανακι εαν τυχον γειρει κατα την διαρκεια στατικων ελιγμων.Με τον καιρο ξεθαρρευεις αποκτας αυτοπεποιθηση και γνωση,και ανεβαινεις κυβικα ,ισχυ,και βαρος.Μην κανεις αποτομα βηματα στην αρχη ,που μπορει να αποβουν λαθος.Εχεις καιρο,μην βιαζεσαι,και δεν θα το μετανιωσεις.Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΩΤΑ.

Συμφωνω απόλυτα. Δεν βιάζομαι καθόλου ίσα ίσα θέλω να νιώθω σιγουριά.

DrBig
08/05/2020, 07:06
Δεν γνωριζω τα περι αξιοπιστιας της συγκεκριμενης μηχανης, αλλα ενα xr125 πιστευω ειναι ιδανικο πρωτο μοτοσακο για καθε χρηση.

harris_x
08/05/2020, 07:59
Οποιο μηχανάκι μέχρι 250-300κ.εκ διαλέξεις ειναι μια χαρά για πρώτο.

Διώξε απο το μυαλό σου ο,τι σου έχει πει ο δασκαλος και σε εχει τρομάξει.

Ο φοβος στα μηχανάκια ειναι ο,τι χειρότερο.

Επίσης προσπάθησε να κανεις και κάποιο σχολείο ασφαλούς οδήγησης, θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/05/2020, 08:48
Καλημέρα. Καλώς ήρθες.
Ο ptc (μέλος του φόρουμ)δίνει τη πολύ προσεγμένη τζίνι τού. Είναι ψηρας. Το ξέρω από πρώτο χέρι :lol:
Επειδή δε ξέρω πώς να σου βάλω το λινκ πήγαινε στις αγγελίες των σουζουκι και θα το βρεις.

Bowleno
08/05/2020, 09:18
Δεν γνωριζω τα περι αξιοπιστιας της συγκεκριμενης μηχανης, αλλα ενα xr125 πιστευω ειναι ιδανικο πρωτο μοτοσακο για καθε χρηση.

Το XR είναι ψηλούτσικο για κοπέλα και μάλιστα εντελώς νούμπα ρε συ, θα νιώθει ανασφάλεια στο πάτημα και είναι ότι χειρότερο

sapila racing
08/05/2020, 09:47
Εγώ πάλι θα σου προτείνω να πάρεις 250cc για πρώτο μηχανάκι, είναι επαρκώς ελαφριά και εύκολα αλλά σου δίνουν πολύ περισσότερες δυνατότητες απο το 125.
Ειδικά όταν αποφασίσεις να πας μια εκδρομή και να βγείς απ την πόλη το 125 δεν φτάνει ούτε για να κινείσαι με μια νορμάλ ταχύτητα ώστε να είσαι ασφαλής.
Αφού σου αρέσει το στρογγυλό φανάρι του YBR 250 πήγαινε κανε test ride.

XaraG
08/05/2020, 09:50
Καλημέρα. Καλώς ήρθες.
Ο ptc (μέλος του φόρουμ)δίνει τη πολύ προσεγμένη τζίνι τού. Είναι ψηρας. Το ξέρω από πρώτο χέρι :lol:
Επειδή δε ξέρω πώς να σου βάλω το λινκ πήγαινε στις αγγελίες των σουζουκι και θα το βρεις.

Ειναι θεσσαλονικη!

HelenKoR
08/05/2020, 09:59
Καλωσόρισες!
Θεωρώ ότι μια μοτοσυκλέτα έως 250 cc είναι μια χαρά. Ακόμα καλύτερα αν δεν έχει πολλά πλαστικά και είναι μικρότερο ηλικιακά από σένα. Για το inazuma έχω ακούσει τα καλύτερα από γυναίκα οδηγό (και πήγαινε βόλτες εκτός Αττικής με αυτό).

Η Αθήνα εχει γίνει ζορικη και πρέπει να έχεις συνέχεια το νου σου. Θα πρέπει να μάθεις να "διαβάζεις" τον άλλο πριν κάνει τη βλακεία για να μπορέσεις να τον αποφύγεις. Συνήθως αυτές τις ικανότητες τις αποκτάς με την τριβη. Εκτός από κράνος και μπουφάν, θα πρότεινα να προσθέσεις στον εξοπλισμό σου γάντια και μπότες διότι ακόμα και σε μια χαζοπτωση (πχ σταματημένη που θα σε πάρει το βάρος γιατί το έδαφος θα είναι ανώμαλο) θα βάλεις παλάμη κάτω και το μηχανάκι θα πλακώσει το πόδι (συνήθως γάμπα και αστράγαλο). Οπότε καλύτερα να είσαι προστατευμένη για να σηκώνεσαι και να μην έχεις ούτε μελανιά ;)

XaraG
08/05/2020, 10:12
Καλωσόρισες!
Θεωρώ ότι μια μοτοσυκλέτα έως 250 cc είναι μια χαρά. Ακόμα καλύτερα αν δεν έχει πολλά πλαστικά και είναι μικρότερο ηλικιακά από σένα. Για το inazuma έχω ακούσει τα καλύτερα από γυναίκα οδηγό (και πήγαινε βόλτες εκτός Αττικής με αυτό).

Η Αθήνα εχει γίνει ζορικη και πρέπει να έχεις συνέχεια το νου σου. Θα πρέπει να μάθεις να "διαβάζεις" τον άλλο πριν κάνει τη βλακεία για να μπορέσεις να τον αποφύγεις. Συνήθως αυτές τις ικανότητες τις αποκτάς με την τριβη. Εκτός από κράνος και μπουφάν, θα πρότεινα να προσθέσεις στον εξοπλισμό σου γάντια και μπότες διότι ακόμα και σε μια χαζοπτωση (πχ σταματημένη που θα σε πάρει το βάρος γιατί το έδαφος θα είναι ανώμαλο) θα βάλεις παλάμη κάτω και το μηχανάκι θα πλακώσει το πόδι (συνήθως γάμπα και αστράγαλο). Οπότε καλύτερα να είσαι προστατευμένη για να σηκώνεσαι και να μην έχεις ούτε μελανιά ;)

Γαντια σιγουρα ναι. Οι μποτες και με την δουλειά μου δεν είναι εύκολο δυστυχώς

Leon67
08/05/2020, 11:00
Κατα την γνώμη μου σίγουρα 250cc να κυκλοφορεις σχετικά ανετα σε μεγάλους δρόμους. Κατα τα άλλα οτι σου αρέσει και είναι σε πολύ καλή κατασταση.
Μποτακια με προστατευτικά εχει και σε casual look. Αν αυτό δεν σε καλύπτει αλλαζε παπούτσια όπως και ρούχα στην δουλειά. Και τζην θα βρεις με κάποια προστασία.
Για κρανος τι λεφτά υπολογίζεις να διαθέσεις;

DimisK
08/05/2020, 11:25
Μπορείς να δεις και τα παρακάτω επίσης:

https://www.car.gr/27288819-sym-wolf-200-wolf-250
https://www.car.gr/28321463-honda-vtr-250-cbf-cbr
https://www.car.gr/24954927-yamaha-ybr-250 ;)
https://www.car.gr/26668985-ktm-200-duke-duke-200-abs

Μιλώντας για μέχρι 300cc όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, δεν έχεις τίποτα να σε φοβίζει ως προς τη μηχανή, πραγματικά! Είναι συνήθως ελαφριές, φιλικές κ' ιδανικές για το ύψος σου.
Προτιμάς κάτι χωρίς πολλά πολλά πλαστικά για τυχόν χαζοτουμπίτσες*

Από τα γραφόμενά σου δείχνεις προσγειωμένη. Σύνεση, προνοητικότητα και προσοχή στο δρόμο, μαζί με εξοπλισμό και σωστή συντήρηση της μηχανής σου και καλά χιλιόμετρα!
Επίσης αν κατάλαβα καλά οδηγείς αυτοκίνητο. Άρα έχεις ήδη μια (χρήσιμη) εικόνα της κατάστασης και των κινδύνων που συναντάς στους Ελληνικούς δρόμους :a018:

Κάτι τελευταίο, αν στο επιτρέπουν τα οικονομικά σου, προτίμησε κάτι σε καλύτερη κατάσταση και ας ξεφύγεις λίγο από το ιδανικό μπάτζετ.

Αυτά. Welcome στους 2 τροχούς :beer:

XaraG
08/05/2020, 12:40
Κατα την γνώμη μου σίγουρα 250cc να κυκλοφορεις σχετικά ανετα σε μεγάλους δρόμους. Κατα τα άλλα οτι σου αρέσει και είναι σε πολύ καλή κατασταση.
Μποτακια με προστατευτικά εχει και σε casual look. Αν αυτό δεν σε καλύπτει αλλαζε παπούτσια όπως και ρούχα στην δουλειά. Και τζην θα βρεις με κάποια προστασία.
Για κρανος τι λεφτά υπολογίζεις να διαθέσεις;

Από όσα διάβασα και εδώ είναι καλό να διαθέσω τουλάχιστον 200.Δεν έχω πάει να δοκιμάσω ακόμα αλλά θα ήθελα κάτι πολύ καλό. Full face και με την αισθητική του cafe racer μάλλον θα μου πάει πολύ παραπάνω. Θα δοκιμάσω διάφορες εταιρίες και θα σας πω

XaraG
08/05/2020, 12:51
Μπορείς να δεις και τα παρακάτω επίσης:

https://www.car.gr/27288819-sym-wolf-200-wolf-250
https://www.car.gr/24954927-yamaha-ybr-250 ;)
https://www.car.gr/26668985-ktm-200-duke-duke-200-abs

Μιλώντας για μέχρι 300cc όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, δεν έχεις τίποτα να σε φοβίζει ως προς τη μηχανή, πραγματικά! Είναι συνήθως ελαφριές, φιλικές κ' ιδανικές για το ύψος σου.
Προτιμάς κάτι χωρίς πολλά πολλά πλαστικά για τυχόν χαζοτουμπίτσες*

Από τα γραφόμενά σου δείχνεις προσγειωμένη. Σύνεση, προνοητικότητα και προσοχή στο δρόμο, μαζί με εξοπλισμό και σωστή συντήρηση της μηχανής σου και καλά χιλιόμετρα!
Επίσης αν κατάλαβα καλά οδηγείς αυτοκίνητο. Άρα έχεις ήδη μια (χρήσιμη) εικόνα της κατάστασης και των κινδύνων που συναντάς στους Ελληνικούς δρόμους :a018:

Κάτι τελευταίο, αν στο επιτρέπουν τα οικονομικά σου, προτίμησε κάτι σε καλύτερη κατάσταση και ας ξεφύγεις λίγο από το ιδανικό μπάτζετ.

Αυτά. Welcome στους 2 τροχούς :beer:

Ευχαριστώ πολύ. Είμαι προσγειωμένη γιατί βλέπω τι γίνεται. Οσο μπορω θα πάρω την περισσότερη προστασία, θα κοιτάξω και τα μποτάκια αλλά παιδιά θα είμαι στο δρομο δεν έχω που να αλλάξω παντελόνια κτλ. Έχω στο μυαλό μου κράνος, γάντια , μπουφάν και οπωσδήποτε επιγονατίδες γτ 2 φίλοι μου εκεί χτύπησαν.
Τα βλέπω όλα όσα μου στέλνετε και καταλαβαίνω ότι κάτι στο στιλ μου στη φάση που είμαι μάλλον δεν παιζει.

SeniorCanardo
08/05/2020, 13:15
Αν σε ενδιαφέρει ακόμα το GN, αυτό του ptc που είπε και ο ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ πιο πάνω είναι πολύ προσεγμένο.
Το μοτέρ είναι bulletproof.
Δες το εδώ (https://www.car.gr/26560777-suzuki-gn-250)

H ηλικία και η ευκολία ή δυσκολία στην εύρεση ανταλλακτικών είναι θέματα που θα πρέπει να τα λάβεις υπόψιν.

Πέρα από την ασφάλεια, τα ABS, τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια κτλ, ένα βασικό κριτήριο, για εμένα τουλάχιστον, είναι να σου αρέσει η μηχανή σου.
Να την βλέπεις και να σου φωνάζει "έλα έξω να πάμε βόλτα".

Έτσι κι αλλιώς η επιλογή οδήγησης μοτοσυκλέτας δεν γίνεται με βασικό κριτήριο την μέγιστη ασφάλεια.;)
Αλλού είναι η χαρά.

Α, και που είσαι, "θα πέσεις", είναι το μόνο σίγουρο.
Όλοι πέσαν και μερικοί (σαν εμένα) πέφτουν ακόμη. :lol:

XaraG
08/05/2020, 13:21
Αν σε ενδιαφέρει ακόμα το GN, αυτό του ptc που είπε και ο ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ πιο πάνω είναι πολύ προσεγμένο.
Το μοτέρ είναι bulletproof.
Δες το εδώ (https://www.car.gr/26560777-suzuki-gn-250)

H ηλικία και η ευκολία ή δυσκολία στην εύρεση ανταλλακτικών είναι θέματα που θα πρέπει να τα λάβεις υπόψιν.

Πέρα από την ασφάλεια, τα ABS, τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια κτλ, ένα βασικό κριτήριο, για εμένα τουλάχιστον, είναι να σου αρέσει η μηχανή σου.
Να την βλέπεις και να σου φωνάζει "έλα έξω να πάμε βόλτα".

Έτσι κι αλλιώς η επιλογή οδήγησης μοτοσυκλέτας δεν γίνεται με βασικό κριτήριο την μέγιστη ασφάλεια.;)
Αλλού είναι η χαρά.

Α, και που είσαι, "θα πέσεις", είναι το μόνο σίγουρο.
Όλοι πέσαν και μερικοί (σαν εμένα) πέφτουν ακόμη. :lol:

Τα cafe racer μου αρέσουν και ότι κοιτάω απο ανακατασκευή είναι αρκετά πιο ακριβό, ίσως οχι καλή επιλογή γτ όπως λες σιγουρα θα πέσω. Νομίζω θα πάρω κάτι φθηνό και μικρό κανενα χρόνο να πάρω τον αέρα και μετά θα πάρω αυτό που πραγματικά μ αρέσει. Το gn που μου στείλατε είναι θεσσαλονίκη και μένω Αθήνα.

OldMan
08/05/2020, 13:45
Ρε βρωμοκαριοληδες...

Αν εμπαινα εγω και ρωτουσα για μηχανη, θα επαιρνα τα @@ σας..:evil:

rainmike
08/05/2020, 13:47
Τα cafe racer μου αρέσουν και ότι κοιτάω απο ανακατασκευή είναι αρκετά πιο ακριβό, ίσως οχι καλή επιλογή γτ όπως λες σιγουρα θα πέσω. Νομίζω θα πάρω κάτι φθηνό και μικρό κανενα χρόνο να πάρω τον αέρα και μετά θα πάρω αυτό που πραγματικά μ αρέσει. Το gn που μου στείλατε είναι θεσσαλονίκη και μένω Αθήνα.

Το μηχανάκι μπορείς να το φέρεις με ένα 50 άρικο κάτω.Απλά αν σκοπεύεις να πάρεις μεταχειρισμένο καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον
που να εχει μια ιδέα απο μηχανάκια.
Να το πάς έστω σε κάποιον μηχανικό να το δεί να σου πεί οτι είναι οκ.
Αν βρείς κάτι που να σαρέσει πόσταρε εδώ την αγγελία και θα παιδιά θα σε βοηθήσουν.
Καλές βόλτες:beer:

rainmike
08/05/2020, 13:48
Ρε βρωμοκαριοληδες...

Ισχύει

OldMan
08/05/2020, 13:51
Ισχύει

OK.. απλα επιβεβαιώνω.. ;)

XaraG
08/05/2020, 13:53
Ωραια μιας και είστε όλοι τόσο ευγενικοί θέλω να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Για εξοπλισμο που μου προτείνετε να παω; Έλεγα να κάνω μια βόλτα καλλιρόης να μπω σε διάφορα

SeniorCanardo
08/05/2020, 13:59
Ρε βρωμοκαριοληδες...

Μην το λες αυτό...

Αν το έθετες όμορφα και ωραία, για παράδειγμα "Ώριμος κύριος, ψάχνει μοτοσυκλέτα να τον πηγαίνει στην δουλεία του και να τον γυρνάει από τα τσίπουρα...", εγώ θα σου πρότεινα...

το GN του ptc και οι υπόλοιποι θα σου λέγανε να πάρεις KLE.:roflmao:

lleonidas
08/05/2020, 14:13
Εγώ δεν πρόκειται να σου απαντούσα... άντε το πολύ πολύ να σου πρότεινα scooter :D

Χαρά, ναι... καλή ιδέα η Καλλιρρόης... εκεί θα τα βρεις όλα συγκεντρωμένα και θα μπορέσεις να δοκιμάσεις.Καλό είναι όμως τέτοιες μέρες να έχεις λάβει προληπτικά μέτρα(π.χ.αντισηπτικά μαντηλάκια), ιδίως για τη δοκιμή του κράνους.

doctor_john
08/05/2020, 14:21
Μην το λες αυτό...

Αν το έθετες όμορφα και ωραία, για παράδειγμα "Ώριμος κύριος, ψάχνει μοτοσυκλέτα να τον πηγαίνει στην δουλεία του και να τον γυρνάει από τα τσίπουρα...", εγώ θα σου πρότεινα...

το GN του ptc και οι υπόλοιποι θα σου λέγανε να πάρεις KLE.:roflmao:

Fantic Cabalerooooo :pink:

Parking
08/05/2020, 14:22
Λοιπόν άκου
SYM VF 185
MONO
TIPOTE ALLO

XaraG
08/05/2020, 14:45
Θα κοιτάξω όλες τις παραμέτρους. Αλλά κακά τα ψέματα θέλω να μου αρέσει η μηχανή μου. Προτιμώ να πάρω κάτι να μ' αρέσει, μικρού κυβισμού και ας το αλλάξω σε μια διετία. Όταν σκέφτομαι μηχανή έχω στο μυαλό μου τον Steve McQueen για να καταλάβεις οπότε scooter, on/ off κτλ είναι πολύ έξω από εμένα. Ας ξεκινήσω με κάτι απλό και αν δεν σακατευτώ το βλέπουμε.
Λοιπόν θα το σκεφτώ για το gn γιατί θέλω κάτι οικονομικό. Επειδή δεν ξέρω και τι θα μας ξημερώσει με αυτόν τον ιο πρέπει να είμαι εγκρατής μετα έξοδα και προτιμώ να δώσω περισσότερα για τον εξοπλισμό.

OldMan
08/05/2020, 14:47
AFTA EINAI 3 DIAFORETIKA MODELLA..??

TO SYM VF 185 KAI TO TIPOTE ALLO TA KSERW..

TO MONO..??

teogtp
08/05/2020, 14:52

TO MONO..??

MONOPANA ADMINS

:tooth:

o_gavros
08/05/2020, 14:53
Ναι αλλά ρε κοπελιά κι εσύ δεν βοηθάς να πούμε λιγο.
Τα παιδιά εδώ σε πάνε μαλακωσά τρεις σελίδες τώρα.
Ο παλιανθρωπας του βγήκε το παράπονο, κι εσύ ούτε μια καλή κουβέντα δεν έχεις πει :p

Υγ.: Με το καλό η αρχή ότι κι αν πάρεις! Αυτά τα φτιαχτά είδωλα Στηβ μακουην,Μενε Κελεμιδης,Νάνος Δανίκας, Μαρία Απαφτοπουλου κλπ, να ξέρεις φθίνουν πολύ σύντομα άπαξ και μπεις στο έργο.

XaraG
08/05/2020, 15:15
Ναι αλλά ρε κοπελιά κι εσύ δεν βοηθάς να πούμε λιγο.
Τα παιδιά εδώ σε πάνε μαλακωσά τρεις σελίδες τώρα.
Ο παλιανθρωπας του βγήκε το παράπονο, κι εσύ ούτε μια καλή κουβέντα δεν έχεις πει :p

Υγ.: Με το καλό η αρχή ότι κι αν πάρεις! Αυτά τα φτιαχτά είδωλα Στηβ μακουην,Μενε Κελεμιδης,Νάνος Δανίκας, Μαρία Απαφτοπουλου κλπ, να ξέρεις φθίνουν πολύ σύντομα άπαξ και μπεις στο έργο.

Ολοι έχουμε δεν είναι είδωλα. Είναι εικόνες που μεγαλώσαμε και καθορίζουν πράγματα που αγαπάμε και προσωπικό στιλ. Δεν βρίσκω τίποτα κακό σ αυτό. Δεν έχω κανέναν πρότυπο.
ελπίζω να είναι αποδεκτό αυτό.

DrBig
08/05/2020, 16:40
Ρε βρωμοκαριοληδες...

Εισαι 1.70, 60 κιλα και ατριχος? Αν οχι, τι παραπονιεσαι?
Αν ναι, πες το να το ξερουμε για το μελλον!

Panos76
08/05/2020, 17:31
Υπάρχει και ένα είδωλο άφθαρτο στο χρόνο: Buckley στο katana στους άδειους καλοτραχαλους δρόμους του Χαλανδρίου των 80ς με μαΛΛι, γιαΛί και jet Li :lol:

XaraG
08/05/2020, 17:44

χαχαχαχα μ αρεσε το ατριχος!

rainmike
08/05/2020, 17:49
Υπάρχει και ένα είδωλο άφθαρτο στο χρόνο: Buckley στο katana στους άδειους καλοτραχαλους δρόμους του Χαλανδρίου των 80ς με μαΛΛι, γιαΛί και jet Li :lol:

Mad max μπακλικος.Με custom katana όμως.:)

panavour
08/05/2020, 18:16
μαλλι, γυαλι, και παντελονι LEE.

wthanasis
08/05/2020, 18:34
Χαρά, μπορείς επίσης να ποστάρεις εδώ τη διεύθυνση σου και να βρεθούν ως δια μαγείας καμία τριανταριά γύπες...., εεεε συγνώμη, φιλότιμοι μοτοσυκλετιστές ήθελα να πω, που θα σου δειγματίσουν πρόθυμα τις μηχανές τους για να διευκολύνουν την επιλογή σου.

:D :lol:

XaraG
08/05/2020, 18:50
Χαρά, μπορείς επίσης να ποστάρεις εδώ τη διεύθυνση σου και να βρεθούν ως δια μαγείας καμία τριανταριά γύπες...., εεεε συγνώμη, φιλότιμοι μοτοσυκλετιστές ήθελα να πω, που θα σου δειγματίσουν πρόθυμα τις μηχανές τους για να διευκολύνουν την επιλογή σου.

:D :lol:

θα με δειτε να θερίζω τους δρομους της Αθήνας εντος ολίγων ημερών ελπίζω :D

buckley
08/05/2020, 18:51

Μην του χαλάς το όνειρο ,σε μερικούς αρέσουν οι γριές :bawl:
Χαρά ,να χαρείς σουζούκι πάρε :)

rainmike
08/05/2020, 19:05
Μην του χαλάς το όνειρο ,σε μερικούς αρέσουν οι γριές :bawl:
Χαρά ,να χαρείς σουζούκι πάρε :)
Νομίζω άνοιξες τον ασκό του αιόλου:lol:

DrBig
08/05/2020, 19:14

Εγω απο την αλλη δυο στα τρια να πετυχω ειμαι χαπυ :lol:

buckley
08/05/2020, 20:29
Εγω απο την αλλη δυο στα τρια να πετυχω ειμαι χαπυ :lol:

Δεν πιστεύω και άτριχος :bawl:

DrBig
08/05/2020, 21:03
Δεν πιστεύω και άτριχος :bawl:

:pink:

KotsosDR
08/05/2020, 21:04
https://www.youtube.com/watch?v=oqyOVMvJO_s :lol:

XaraG
09/05/2020, 00:10
https://www.youtube.com/watch?v=oqyOVMvJO_s :lol:

:lol:

Bowleno
09/05/2020, 00:29

Γιατί; Εσύ είσαι τριχωτή να υποθέσουμε;:D
:p

Parking
09/05/2020, 13:41

TO MONO..??

ENA ALLA LEON !

και 36 άτοκες ογδόντα πεντε ευρώ το μήνα.

Τι θες ρε φίλε να γράψω έκθεση ?
:cry:

alexis72
10/05/2020, 21:26
αφού σού αρέσουν τα cafe racer ...
με λίγο παζάρεμα λογικά θα πέσει 200-300 οπότε θα φθάσει στα λεφτά ,που μπορεί να δώσεις
https://www.car.gr/28252409-honda-cb-500

Panos76
11/05/2020, 01:39
με λίγο παζάρεμα λογικά θα πέσει 200-300 οπότε θα φθάσει στα λεφτά ,που μπορεί να δώσεις
Σιγά μην πάει να βρει και τον Τσε :lol:

Θα έριχνα μια ματιά σε αυτό

Ειδικά αν είναι πράγματι του 09 και ας έχει λιγότερα αλογάκια από τα παλιότερα.

Οτιδήποτε άλλο σε κάστομ ή καφέ ρεϊσερ πιστεύω θα κουράσει σε καθημερινή συμβίωση.

HelenKoR
11/05/2020, 06:46

Τι πινακίδα είναι αυτή;;

Τέλος πάντων, νομίζω κατάλαβα τι θέλεις Χαρά. Αλλά να ξέρεις ότι αν πας σε καστομ του κάποτε θα σου κοστίσει να το φτιάξεις όπως θέλεις (ή και να βελτιώσεις κάποια μέρη του, πχ φρένα).
Αν πας σε κάτι πιο σύγχρονο με καφέ ρεισερ εμφάνιση, πχ Μπριξτον, θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω για να το αποκτήσεις (αλλά θα έχεις από την αρχή αξιοπρεπή φρένα για παράδειγμα)

sapila racing
11/05/2020, 08:50

cafe racer είπε, όχι τον καρνάβαλο που εφτιαξε καποιος και τώρα θέλει και να τον πληρωθεί.
Το original CB500 μια χαρά είναι, αλλά αυτό απλά δεν είναι για πουθενα.

Kickstart
11/05/2020, 11:43
Σιγά μην πάει να βρει και τον Τσε :lol:

Θα έριχνα μια ματιά σε αυτό

Παιδια και ειδικά η ενδιαφερόμενη φίλη μας...επειδή κι εγώ τα γουστάρω τα vtr και τα κοιτάω κατά καιρούς...για δείτε τι ψαρεψα στο νετ κοιτώντας την παραπάνω αγγελία..

βρήκα αυτό
https://www.teammotoyamahaenoggera.com.au/used-bikes/for-sale/honda/vtr250/2009/1237521

ή ηταν Αυστραλία ο τυπος...ή εχει ακριβώς το ίδιο μηχανακι και πλακάκια με τον αυστραλο. (χαχαχα)

ή (μάλλον αυτό ειναι) πηρε μια φωτο απο νετ και την κοτσαρε για να τραβηξει πελατεία.

sapila racing
11/05/2020, 11:58
Παιδια και ειδικά η ενδιαφερόμενη φίλη μας...επειδή κι εγώ τα γουστάρω τα vtr και τα κοιτάω κατά καιρούς...για δείτε τι ψαρεψα στο νετ κοιτώντας την παραπάνω αγγελία..

βρήκα αυτό
https://www.teammotoyamahaenoggera.com.au/used-bikes/for-sale/honda/vtr250/2009/1237521

ή ηταν Αυστραλία ο τυπος...ή εχει ακριβώς το ίδιο μηχανακι και πλακάκια με τον αυστραλο. (χαχαχα)

ή (μάλλον αυτό ειναι) πηρε μια φωτο απο νετ και την κοτσαρε για να τραβηξει πελατεία.

Eίσαι δυνατός ντετεκτιβ! :beer:

SeniorCanardo
11/05/2020, 12:17
Google Image Search!

Ψάχνεις με βάση το URL του image και σου λέει που εμφανίζεται η ίδια ή παρόμοια εικόνα. ;)

sapila racing
11/05/2020, 12:25
Google Image Search!

Ψάχνεις με βάση το URL του image και σου λέει που εμφανίζεται η ίδια ή παρόμοια εικόνα. ;)

Nαι εδω και χρόνια.
Μας χάλασε και το παιχνίδι γνωσεων που παίζαμε εδω μέσα. :mad:

Tελικά ο υποψήφιος αγοραστής που ψάχνει online πρέπει να το χρησιμοποιεί.

buckley
11/05/2020, 12:54
Eίσαι δυνατός ντετεκτιβ! :beer:

Δευτέρα παραλαμβάνει από Αυστραλία ,Τρίτη πρώτο ραντεβού.Τι δεν καταλάβατε ?
:bawl:

XaraG
11/05/2020, 12:58

Μ αρεσει παααρα πολυ αλλα είναι 500 κυβικα. Παιδιά ας ξεκινήσω ένα χρόνο με κανένα 125-250 στο κέντρο της Αθήνας να εγκλιματιστώ στη ζούγκλα και μετά παίρνω ότι γουστάρω.

XaraG
11/05/2020, 13:04
Τι πινακίδα είναι αυτή;;

Τέλος πάντων, νομίζω κατάλαβα τι θέλεις Χαρά. Αλλά να ξέρεις ότι αν πας σε καστομ του κάποτε θα σου κοστίσει να το φτιάξεις όπως θέλεις (ή και να βελτιώσεις κάποια μέρη του, πχ φρένα).
Αν πας σε κάτι πιο σύγχρονο με καφέ ρεισερ εμφάνιση, πχ Μπριξτον, θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω για να το αποκτήσεις (αλλά θα έχεις από την αρχή αξιοπρεπή φρένα για παράδειγμα)

Ναι από την συζήτηση αυτό έχω καταλάβει και εγώ. Εγώ πιστεύω ότι το custom πρεπει να το δω σε 2η φάση ως έμπειρη. Να αποκτήσω και κάποιες παραπάνω γνώσεις και να μπω στη διαδικασία αυτή αν τελικά μπω για κάτι με περισσότερα κυβικά

XaraG
11/05/2020, 13:05
cafe racer είπε, όχι τον καρνάβαλο που εφτιαξε καποιος και τώρα θέλει και να τον πληρωθεί.
Το original CB500 μια χαρά είναι, αλλά αυτό απλά δεν είναι για πουθενα.

κλαιω :lol: εμένα που μ αρέσει έχω προβλημα? Έχω μια αδυναμία στο χακί και το military

katsar
11/05/2020, 13:16
Εγώ στην θέση σου αφού σου αρέσει αυτο το στυλ και 125 κε θα μάζευα περίπου 2.5κ και θα έβλεπα σοβαρά αυτό ,μεταχ. πάντα https://www.car.gr/28289739-fb-mondial ,κινεζό-Piaggio.
Θα κοιτούσα και Bajaj Pulsar 125 πχ https://www.car.gr/16099687-bajaj στα 2κ καινούργιο , Ινδικής κατασκευής,καλοπουλημένο όμως.
Benelli TNT 125 https://www.car.gr/used-bikes/benelli/tnt_125.html στα 2κ και κάτι ψιλά καινούργιο,κινεζοΙταλικό που φέρει το όνομα μιας ιστορικής εταιρίας.
Καινούργια οχήματα,με abs,εγγύηση και τα σχετικά.

domwat
11/05/2020, 13:44

βρήκα αυτό

Τα vtr φίλε γενικά σε τι τιμές παίζουν;
~2500€ που βλέπω να κυκλοφορούν 2-3 αυτό τον καιρό είναι φυσιολογική τιμή;

panavour
11/05/2020, 14:36
κλαιω :lol: εμένα που μ αρέσει έχω προβλημα? Έχω μια αδυναμία στο χακί και το military

Για αρχαριους ,γυναικες, και military.Και σου μενουν και ρεστα.

https://www.youtube.com/watch?v=SUCxofurLJI

Panos76
11/05/2020, 15:50
Υπάρχει άλλη μια αγγελία που φαίνεται καλή.

Το vtr υστερεί λίγο σε αναρτήσεις αλλά είναι κορυφή ποιοτικά.

Το είχε παλιά φίλος σιδεροφάγος και έχει μετανιώσει που το έδωσε.

Το προτείνω για το αθλητικό, αλήτικο, μποέμ λουκ, το βάρος του και την ποιότητά του.

KotsosDR
11/05/2020, 16:02
Υπάρχει άλλη μια αγγελία που φαίνεται καλή.

Το vtr υστερεί λίγο σε αναρτήσεις αλλά είναι κορυφή ποιοτικά.

Το είχε παλιά φίλος σιδεροφάγος και έχει μετανιώσει που το έδωσε.

Το προτείνω για το αθλητικό, αλήτικο, μποέμ λουκ, το βάρος του και την ποιότητά του.

Σαν μίνι monster είναι :lol:

Kickstart
11/05/2020, 17:57
Τα vtr φίλε γενικά σε τι τιμές παίζουν;
~2500€ που βλέπω να κυκλοφορούν 2-3 αυτό τον καιρό είναι φυσιολογική τιμή;
Ή τιμή τους συνήθως όταν βγουν σε αγγελία είναι εκεί στα 2500..υπαρχουν και περιπτώσεις που κάποιοι ζητάνε όσα.. τους λειπουν

Μέχρι πρόσφατα έπαιζε ένα Αθήνα που ζητούσε 3300..δεν ξέρω αν βρέθηκε κάποιος να δώσει αυτά τα λεφτά για 250αρι 12 ετών αλλά τεσπα φρι μάρκετ έχομε ο καθένας πράττει όπως νομίζει.

Εγώ πάντως αν χτύπαγα ένα vtr μέχρι 2500 ταβάνι θα έδινα.

alexis72
11/05/2020, 22:43
Τι πινακίδα είναι αυτή;;

η πινακίδα 99% μήν πώ 100% ειναι πλαστή-ψεύτικη
μάλλον εχει καταθέσει την πινακίδα την κανονική στην εφορία κ εβγαλε μία με 10-15 ευρώ ,με τα ιδια στοιχεία τής κανονικής πινακίδας ...
σαν μοτό εμένα μού αρέσει ,αν ειχα το χρήμα κ μού αρεσε αυτό το στύλ θα την αγόραζα ανετα , δεν ξέρω βέβαια αν κάνει για ταξίδια εστω κοντινά στην αθήνα π.χ. χαλκίδα - λουτράκι - σαρωνίδα - σούνιο κλπ ,λόγω χονδρών λάστιχων κ πέλματός τους κυρίως, η αλήθεια ειναι οτι ΔΕΝ περνάει απαρατήρητη κ τραβάει τα βλέματα ...

XaraG
12/05/2020, 11:05
Για αρχαριους ,γυναικες, και military.Και σου μενουν και ρεστα.

https://www.youtube.com/watch?v=SUCxofurLJI

Το χω δει κ αυτό. Είναι νομίζω στην ποιότητα του Brixton.

XaraG
20/05/2020, 15:13
Να ρωτήσω την γνώμη σας για κάτι άλλο. Θα παραγγέλνατε ποτέ κράνος από ebay?
Επίσης ανάμεσα στα 2 παρακάτω που έχω καταλήξει εσείς τι θα επιλέγατε? Και τα δυο μου ήταν πολύ ωραία σε εφαρμογή.
https://www.skroutz.gr/s/21162665/Shoei-Glamster-Black.html?from=sku_color_variations
https://www.skroutz.gr/s/15651251/Bell-Bullit-Boost-Matte-Gloss-Black.html
To bullit το εχω βρει σε carbon στην ιδια τιμη από ebay για αυτο και η πρωτη ερωτηση

harris_x
20/05/2020, 15:19
Να ρωτήσω την γνώμη σας για κάτι άλλο. Θα παραγγέλνατε ποτέ κράνος από ebay?
Επίσης ανάμεσα στα 2 παρακάτω που έχω καταλήξει εσείς τι θα επιλέγατε? Και τα δυο μου ήταν πολύ ωραία σε εφαρμογή.
https://www.skroutz.gr/s/21162665/Shoei-Glamster-Black.html?from=sku_color_variations
https://www.skroutz.gr/s/15651251/Bell-Bullit-Boost-Matte-Gloss-Black.html
To bullit το εχω βρει σε carbon στην ιδια τιμη από ebay για αυτο και η πρωτη ερωτηση

κανένα απο τα δύο

harris_x
20/05/2020, 15:21
θα προτιμούσα αυτό: https://www.skroutz.gr/s/19807949/Shoei-NXR-Black-Matt.html?from=sku_color_variations

Αν και πάλι δεν θα έπαιρνα ματ, γιατί γδέρνονται εύκολα.

sapila racing
20/05/2020, 15:25
Καταλαβαίνω οτι κοιτάς αυτα τα old chool look κράνη λόγω μόδας αλλά είναι ακριβά χωρίς λόγο στην ουσία.
Επίσης το σχήμα τους ειναι αστείο για μένα που φορούσα κράνος τότε που καπως ετσι ηταν τα κράνη!

Και τέλος μην πάρεις μαύρο κράνος, στην Ελλάδα είμαστε. Θα βράζει το κεφάλι σου!

XaraG
20/05/2020, 15:43
Καταλαβαίνω οτι κοιτάς αυτα τα old chool look κράνη λόγω μόδας αλλά είναι ακριβά χωρίς λόγο στην ουσία.
Επίσης το σχήμα τους ειναι αστείο για μένα που φορούσα κράνος τότε που καπως ετσι ηταν τα κράνη!

Και τέλος μην πάρεις μαύρο κράνος, στην Ελλάδα είμαστε. Θα βράζει το κεφάλι σου!

δεν το εστειλα για το χρωμα. Εστειλα να ρωτησω απο θεμα ποιοτητας αν καποιος εχει παρει κτλ. γενικα εχουν καλα reviews και τα δυο. Το σχήμα δεν ξέρω τι εννοεις, τι είναι αστείο; δεν έχω ιδέα πως ήταν τα κράνη τότε κ τώρα. Αλλά η αισθητική που μ αρέσει είναι αυτή οποτε σίγουρα έχει κάτι ρετρό

doctor_john
20/05/2020, 16:56
To παράκαναν με τις τιμές. Ότι είναι επιτηδευμένα βινταζ οι μεγάλοι το χρεώνουν δύο...
Υπάρχουν κράνη να διαλέξεις και απο μικρότερες εταιρείες και σύγχρονα σχέδια απο μεγαλύτερες.
Εφόσον διαθέτεις αρκετά, μπορείς να πάρεις δύο. Υπάρχουν σύγχρονα με αναφορές στην κλασικ φόρμα, αν τα έχεις μονόχρωμα ταιριάζουν.
Παίρνεις και ένα κλασικ" με 150-200 και έχεις δύο να μην τα φθείρεις και να μην βαριέσαι..

XaraG
20/05/2020, 16:59
To παράκαναν με τις τιμές. Ότι είναι επιτηδευμένα βινταζ οι μεγάλοι το χρεώνουν δύο...
Υπάρχουν κράνη να διαλέξεις και απο μικρότερες εταιρείες και σύγχρονα σχέδια απο μεγαλύτερες.
Εφόσον διαθέτεις αρκετά, μπορείς να πάρεις δύο. Υπάρχουν σύγχρονα με αναφορές στην κλασικ φόρμα, αν τα έχεις μονόχρωμα ταιριάζουν.
Παίρνεις και ένα κλασικ" με 150-200 και έχεις δύο να μην τα φθείρεις και να μην βαριέσαι..

Προς το παρον λεω να αρκεστώ σε ένα. Εαν έχεις κάτι να μου προτείνεις ευχαρίστως. Στο cafe racer βρήκα και αυτό
https://www.therealintellectuals.com/collections/gringo-helmets
ομως ήταν πάρα πολύ ενοχλητικό στα μήλα και αισθάνθηκα το λιγότερο άνετα σε σχέση με τα άλλα δύο

Parking
20/05/2020, 17:31
Προς το παρον λεω να αρκεστώ σε ένα. Εαν έχεις κάτι να μου προτείνεις ευχαρίστως. Στο cafe racer βρήκα και αυτό
https://www.therealintellectuals.com/collections/gringo-helmets
ομως ήταν πάρα πολύ ενοχλητικό στα μήλα και αισθάνθηκα το λιγότερο άνετα σε σχέση με τα άλλα δύο

παναγιάμου.... :eek:

Από πλαστικό βαρέλι για λάδια τα φτιάχουν αυτά ????

doctor_john
20/05/2020, 17:32
Να πιέζονται τα μάγουλα απο τα μαξιλαρια είναι οκ. Πρέπει να το δεις και πρακτικά αν είναι να έχεις ένα.
Κράνος χωρίς αεραγωγούς στην ελλάδα είναι ζεστό.-

bell qualifier σαν παράδειγμα για σύγχρονο με αναφορές.
Ψάξε στα καταστήματα, παίζουν σε αυτές τις τιμές αρκετά με απλή φόρμα αλλά σύγχρονα.

XaraG
20/05/2020, 19:25
Να πιέζονται τα μάγουλα απο τα μαξιλαρια είναι οκ. Πρέπει να το δεις και πρακτικά αν είναι να έχεις ένα.
Κράνος χωρίς αεραγωγούς στην ελλάδα είναι ζεστό.-

bell qualifier σαν παράδειγμα για σύγχρονο με αναφορές.
Ψάξε στα καταστήματα, παίζουν σε αυτές τις τιμές αρκετά με απλή φόρμα αλλά σύγχρονα.

εχω ψαξει και δοκίμασα αρκετά. Εαν μπορώ να συνδιασω το γουστο μου με την ασφαλεια θα είναι το ιδανικό για μένα. Και από την έρευνα μου και στο forum η επιλογή μου ήταν εξ αρχής fiberglass.

XaraG
20/05/2020, 19:29
Επισης για ποιο λογο εν τέλη να παρω δυο δεν καταλαβα? Εννοω σε τι εξυπηρετει. Εσεις εχετε δυο?
δεν είναι καλύτερα δηλαδη να πάρω ένα και καλό?

doctor_john
20/05/2020, 19:41
Καθημερινή χρήση, θες να πλύνεις το ένα έχεις το άλλο.. αν είναι διαφορετικού τύπου καλύπτουν περισσότερα.

katsar
20/05/2020, 19:49
Άκου λίγο.
Βλέπεις κράνη των 400-500 ε από μάρκες που φοράνε στα παγκόσμια πρωταθλήματα ταχύτητας.
Από θέμα ποιότητας και ασφάλειας φυσικά και είναι top class.Από εκεί και πέρα όποιο σου κάτσει στο κεφάλι.Μόνο εκείνο το κατσαρόλι το gringo χωρίς αεραγωγούς και ζελατίνα να μην πάρεις.
Ωραίο το στυλ και σε καταλαβαίνω αλλά στην πορεία θα δεις γιατί ένα textile ( υφασματινο) μπουφάν π.χ είναι πολύ πιο βολικό για καθημερινή χρήση από ένα δερμάτινο και ας μην μοιάζει βινταζ ή κουλ.

giorgosb
20/05/2020, 20:13
Χωρίς αεραγωγούς και ζελατίνα θα δεινοπαθήσεις. Επίσης το συγκεκριμένο πρέπει να έχει και πολύ κακή ορατότητα..

XaraG
20/05/2020, 21:25
Άκου λίγο.
Βλέπεις κράνη των 400-500 ε από μάρκες που φοράνε στα παγκόσμια πρωταθλήματα ταχύτητας.
Από θέμα ποιότητας και ασφάλειας φυσικά και είναι top class.Από εκεί και πέρα όποιο σου κάτσει στο κεφάλι.Μόνο εκείνο το κατσαρόλι το gringo χωρίς αεραγωγούς και ζελατίνα να μην πάρεις.
Ωραίο το στυλ και σε καταλαβαίνω αλλά στην πορεία θα δεις γιατί ένα textile ( υφασματινο) μπουφάν π.χ είναι πολύ πιο βολικό για καθημερινή χρήση από ένα δερμάτινο και ας μην μοιάζει βινταζ ή κουλ.

το gringo δεν το ειχα σε εκτιμηση εξ αρχης απλως ειπα να δοκιμασω πρωτα ενα φθηνοτερο να καταλαβω και την διαφορα ποιοτικα και δεν μου αρεσε καθόλου οπως είπα. Οπότε και κατέληξα στα άλλα δύο και είχα σκοπό να κάνω πάντα χρήση μπαλακλαβας γιατί καθημερινά φοράω αντηλιακά , μεικ απ κτλ δεν έχω το χρόνο να κάθομαι κάθε μέρα να πλένω κράνη. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι στο αν κάποιο από τα δύο είναι καλύτερο γιατί με τις λίγες γνώσεις που έχω δεν μπορώ να καταλάβω κάποια εξτρα. Όσος χρόνος μου μένει το βράδυ το ψάχνω αλλά είναι πολλές λεπτομέρειες γενικά στον εξοπλισμό. Γνωρίζω ότι είναι ακριβά κράνη αλλά για το κεφάλι μου χαλάλι :D. Οπότε οποιαδήποτε παρατήρηση είναι πολύ ωφέλιμη για εμένα.

Σχετικά με τα μπουφάν. Αρχικά δεν μου αρέσει η χρηση δέρματος σιχαίνομαι και την μυρωδιά οπότε όσο μπορώ το αποφεύγω. Προς το παρόν ψάχνω κάποιο καλοκαιρινό μάλλον σε ένα Revit θα καταλήξω γιατί οι επιλογές στα γυναικεία είναι ελάχιστες.
Παντως αν ήθελα να είμαι κουλ και δεν με ένοιαζε θα έπαιρνα απλα ενα ανοιχτό κρανάκι και τέλος. Ενώ τώρα θα καταλήξω σαν το ρομποκοπ :lol: Σήμερα ζητούσα επιγονατίδες και ο υπάλληλος παραξενευτηκε. Γιατί μου λέει θα τις φοράς; Κάθε μέρα; Ότι να ναι

katsar
20/05/2020, 21:34
Μηχανή πήρες τελικά;
Makeup και κράνος,αυτό δεν πέρασε καν από το μυαλό μου ότι είναι στην καθημερινότητα μιας γυναίκας οδηγού μηχανής:)

XaraG
20/05/2020, 21:53
Μηχανή πήρες τελικά;
Makeup και κράνος,αυτό δεν πέρασε καν από το μυαλό μου ότι είναι στην καθημερινότητα μιας γυναίκας οδηγού μηχανής:)

Ε ναι εχουμε και αυτα τα προβλήματα :lol: με βλεπω με πινέλα στη τσέπη