View Full Version : Τι έκανα λάθος;
Nik0s_Dk
08/09/2020, 11:06
Καλησπέρα σας,
Είχα χτες το απόγευμα ένα ψευτοτρακαρισματακι το οποίο όμως με προβληματισε πάρα πολύ. Εξηγώ.
Στη γέφυρα του Ευρώτα (πριν το χωριό Ευρώτας) μετά την Σπάρτη κινούμαστε αργά τύπου 40 χλμ μειώνοντας ταχύτητα γιατί από αυτή τη γέφυρα περνάνε εναλλάξ δεν χωράνε δύο οχήματα μαζί. Όποτε μπροστά μου στα τρία μέτρα φορτηγάκι κλούβα παλιό σταματάει. Πατώντας φρένο ΟΠΩΣ πατάω συνήθως εννοώ ούτε οποτομο, ούτε τέρμα, ούτε τίποτα παράξενο, πιάνει το abs με αποτέλεσμα να μη σταματήσω ποτέ παρά πάνω του.
Το ευτύχημα ήταν ότι ήταν με ελάχιστα χιλιόμετρα οπότε ούτε βαθούλωμα δεν είχε και προφανώς δε χτυπήσαμε κανένας ούτε φυσικά έπαθε τίποτα η μηχανή.
Το ερώτημα είναι τι έγινε και γιατί.
Λεπτομέρειες. Ο δρόμος ναι ήταν γυαλί. Και? Τα λάστιχα από ταξίδι ( είναι ακόμα τα μαμά του NC κάτι Bridgestone) ζεστά. Η δύναμη που πάτησα το φρένο λογική. Είμαι σιγουρος 1000% ότι θα σταματούσα αν δεν έπιανε το ,abs. Τι συνέβη?
Να πω εδώ πρώτη φορά οδηγώ μηχανή με abs. Και η ερώτηση αυτή έρχεται γιατί το μηχανάκι θα το έχω για καθημερινή μετακίνηση στην Αθήνα με βροχές και χιόνια και αν με ζεστά λάστιχα έστω σε γυαλί δρόμο αλλά στεγνό έγινε αυτό τοτε τι θα γίνει με βροχή κρύα λάστιχα και τους ωραίους δρόμους στην Αθήνα?
Any tips are welcomed!
harris_x
08/09/2020, 11:24
Καλησπέρα σας,
Είχα χτες το απόγευμα ένα ψευτοτρακαρισματακι το οποίο όμως με προβληματισε πάρα πολύ. Εξηγώ.
Στη γέφυρα του Ευρώτα (πριν το χωριό Ευρώτας) μετά την Σπάρτη κινούμαστε αργά τύπου 40 χλμ μειώνοντας ταχύτητα γιατί από αυτή τη γέφυρα περνάνε εναλλάξ δεν χωράνε δύο οχήματα μαζί. Όποτε μπροστά μου στα τρία μέτρα φορτηγάκι κλούβα παλιό σταματάει. Πατώντας φρένο ΟΠΩΣ πατάω συνήθως εννοώ ούτε οποτομο, ούτε τέρμα, ούτε τίποτα παράξενο, πιάνει το abs με αποτέλεσμα να μη σταματήσω ποτέ παρά πάνω του.
Το ευτύχημα ήταν ότι ήταν με ελάχιστα χιλιόμετρα οπότε ούτε βαθούλωμα δεν είχε και προφανώς δε χτυπήσαμε κανένας ούτε φυσικά έπαθε τίποτα η μηχανή.
Το ερώτημα είναι τι έγινε και γιατί.
Λεπτομέρειες. Ο δρόμος ναι ήταν γυαλί. Και? Τα λάστιχα από ταξίδι ( είναι ακόμα τα μαμά του NC κάτι Bridgestone) ζεστά. Η δύναμη που πάτησα το φρένο λογική. Είμαι σιγουρος 1000% ότι θα σταματούσα αν δεν έπιανε το ,abs. Τι συνέβη?
Να πω εδώ πρώτη φορά οδηγώ μηχανή με abs. Και η ερώτηση αυτή έρχεται γιατί το μηχανάκι θα το έχω για καθημερινή μετακίνηση στην Αθήνα με βροχές και χιόνια και αν με ζεστά λάστιχα έστω σε γυαλί δρόμο αλλά στεγνό έγινε αυτό τοτε τι θα γίνει με βροχή κρύα λάστιχα και τους ωραίους δρόμους στην Αθήνα?
Any tips are welcomed!
Μήπως όταν ενεργοποιήθηκε το ABS, άφησες ή διατήρησες την πίεση στο φρένο;
Στα φρένα με ABS όταν αυτό ενεργοποιείται, πρέπει να πιέζουμε περαιτέρω (τέρμα, όσο πάει) την μανέτα ή το πεντάλ.
Kas_Tracer
08/09/2020, 11:28
Τίποτα δεν έκανες λάθος
Σε πολλά σημεία η πρόσφυση απλώς είναι μηδενική και εντελώς εκτός οποιασδήποτε προδιαγραφής που μπορεί να υπάρχει σε κάποιο πολιτισμένο κράτος
Η παρατεταμένη ζέστη και υγρασία μειώνει την τριβή στην άσφαλτο.
Πιθανόν και κάποιο φορτηγό να έφτυσε και λίγο πετρέλαιο και εσύ να μην το είδες.
zannisvel
08/09/2020, 11:31
Ναι και εγώ αυτό θα έλεγα, μήπως όταν ενεργοποιήθηκε το ABS άφησες ασυνήδειτα τη μανέτα;
Εξάσκησε το σε κάποιον ελεγχόμενο χώρο για να μη σου ξανασυμβεί στο δρόμο.
Αν παρατηρήσεις κάτι παράξενο, θα πρέπει να πας στην αντιπροσωπεία για έλεγχο.
Σου έχει ξαναπιάσει το ABS, ξέρεις την αίσθηση που σου δίνει;
Μήπως (ασυναίσθητα) όταν μπήκε το ABS αμόλησες τα φρένα;
Εκτός από το γυαλόδρομο, παίζει να είχε και τίποτε άλλο κάτω (π.χ. λάδια);
Αν δεν έπιανε το ABS παίζει να σου είχε μπλοκάρει το μπροστινό, να είχε διπλώσει και να είχες ξαπλώσει...
Κάνε δοκιμή σε ελεύθερο χώρο για να επιβεβαιώσεις πως δεν έχεις θέμα με τα φρένα.
ΥΓ: Πολύ σκατοσημείο εκεί, όντως...
Πιθανόν και κάποιο φορτηγό να έφτυσε και λίγο πετρέλαιο και εσύ να μην το είδες.
Εκτός από το γυαλόδρομο, παίζει να είχε και τίποτε άλλο κάτω (π.χ. λάδια);
Πολυ πιθανα σεναρια σε σημειο που τα αυτοκινητα μενουν σταματημενα περιμενοντας τη σειρα τους να περασουν τη γεφυρα. Υπαρχει χρονος να συσσωρευθει υγρο απο διαρροη καποιου οχηματος. Σκεψου πχ ποσο πιο βρωμικη ειναι η ασφαλτος μπροστα απο φαναρια.
Εσυ μπορει να εισαι 1000% σιγουρος πως θα σταματουσες αλλα υπαρχει μια καλη πιθανοτητα το abs να σε γλιτωσε απο τα χειροτερα.
...αν με ζεστά λάστιχα έστω σε γυαλί δρόμο αλλά στεγνό έγινε αυτό τοτε τι θα γίνει με βροχή κρύα λάστιχα και τους ωραίους δρόμους στην Αθήνα?
Εκει θα σου ειναι ακομα πιο χρησιμο το abs.
Kickstart
08/09/2020, 12:01
μηπως οταν "ζουληξες" δυνατα τα φρένα ήσουν οριακά κοντά στο κάρο;
το abs αμολάει στιγμιαια τα φρενα και τα ξαναμαγκώνει για να μην μπλοκαρει ο τροχος...αν θεωρητικα ησουν τρομερα κοντα οταν ενεργοποιηθηκε τοτε αυτο το μικρο αμολημα σε εσπρωξε να ακουμπησεις την κλουβα.
edit τωρα είδα οτι λες οτι ησουν τρια μετρα αποσταση...δεν ειναι λίγο αλλα ουτε και πολυ...με κακο οδόστρωμα, κλίση κατηφορικη, κουρασμενα φρενα απο στροφιλικι κτλ μπορει να γινει η μλκια..
δεν νομιζω οτι εχει κατι το μηχανακι σου αν αυτό σε προβληματίζει.
Nik0s_Dk
08/09/2020, 12:06
Καταρχάς ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.
Όχι δεν άφησα τη μανέτα είχα δει σχετική συζήτηση που έγινε εδώ είδα και το βίντεο του χουντρα νομίζω κατάλαβα τη λειτουργία όποτε όχι δεν άφησα μανέτα.. λάδια η άλλο υγρό δεν είχε σταμάτησαμε με τον άνθρωπο εκεί οπότε έστω ασυναίσθητα έριξα. Μια ματιά στο δρόμο ήταν στεγνός.
Το δοκιμάζω σχεδόν Από Την πρώτη μέρα το abs τόσο στο δρόμο όσο και σε χώμα οπότε έχω ας πουμε εξοικειωθεί με την ιδέα του. Το πίσω για παράδειγμα πιάνει για ψύλλου πηδημα. (Παρεμπιπτόντως δεν πάτησα καθόλου πίσω φρένο στο φρενάρισμα, από συνήθειες πες, απο το ξαφνιασμα πες αλλά δε πάτησα ξέρω ότι ίσως σταματούσα πιο νωρίς).
Λέω ότι θα σταματούσα σίγουρα έχοντας βρεθεί σε κατάσταση με πολύ πιο ακραία φρένα χωρίς abs (με το cbr που είχα) σε παρόμοιους δρόμους.
Απλά αυτό που με ενόχλησε ήταν ότι το ένιωσα ακαριαία με το που πάτησα φρένο. Όχι προοδευτικά τύπου πατάω φρένο και μπαίνει. Δε ξέρω αν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα.. εκτός αν ήταν εντελώς συμπτωματικο εντελώς τυχαίο και ήταν να γίνει..
Καθαρά θέμα ελαστικού.Δυστυχώς στο είχα επισημάνει οτι δεν κάνουν για τίποτα τα μαμά λάστιχα.Οι περισσότεροι τα έχουν αλλάξει μετά το στρώσιμο.Με κακό λάστιχο και σε γυαλί δρόμο ειναι αναμενόμενο να αμολήσει το ABS.
Το οτι πιάνει το πίσω για ψύλλου πήδημα ειναι καθαρή ένδειξη οτι το ελαστικό δεν πατάει καλά.Αν μιλούσαμε για άλλο μηχανάκι θα σου έλεγα οτι μπορεί να ειναι υπερευαίσθητο το abs αλλά επειδή το δικό σου το έχω οδηγησει κάποιες φορές δε διαπίστωσα κάτι τετοιο.
Nik0s_Dk
08/09/2020, 12:08
Μήπως όταν ενεργοποιήθηκε το ABS, άφησες ή διατήρησες την πίεση στο φρένο;
Στα φρένα με ABS όταν αυτό ενεργοποιείται, πρέπει να πιέζουμε περαιτέρω (τέρμα, όσο πάει) την μανέτα ή το πεντάλ.
Χάρη τέρμα δεν ξέρω αν τη πάτησα αλλά σίγουρα άσκησα περισσότερη πίεση..
Nik0s_Dk
08/09/2020, 12:10
Ναι και εγώ αυτό θα έλεγα, μήπως όταν ενεργοποιήθηκε το ABS άφησες ασυνήδειτα τη μανέτα;
Εξάσκησε το σε κάποιον ελεγχόμενο χώρο για να μη σου ξανασυμβεί στο δρόμο.
Αν παρατηρήσεις κάτι παράξενο, θα πρέπει να πας στην αντιπροσωπεία για έλεγχο.
Παράξενο όπως? Ναι οκ αμα δω κάτι εμφανές εντελώς οκ αλλά τωτα είμαι και λίγο... Νουμπας. Ας πούμε συνέχισα το ταξίδι και παρατήρησα τίποτα που να.με προβληματίσει.
Nik0s_Dk
08/09/2020, 12:13
Καθαρά θέμα ελαστικού.Δυστυχώς στο είχα επισημάνει οτι δεν κάνουν για τίποτα τα μαμά λάστιχα.Οι περισσότεροι τα έχουν αλλάξει μετά το στρώσιμο.Με κακό λάστιχο και σε γυαλί δρόμο ειναι αναμενόμενο να αμολήσει το ABS.
Το οτι πιάνει το πίσω για ψύλλου πήδημα ειναι καθαρή ένδειξη οτι το ελαστικό δεν πατάει καλά.Αν μιλούσαμε για άλλο μηχανάκι θα σου έλεγα οτι μπορεί να ειναι υπερευαίσθητο το abs αλλά επειδή το δικό σου το έχω οδηγησει κάποιες φορές δε διαπίστωσα κάτι τετοιο.
Μπίλι αυτό σκέφτηκα από την πρώτη στιγμή γιατί ήδη μου κάνουν κάτι περίεργα.. αλλά σκέφτηκα Έλα ούτε 4000 χλμ δεν έχουν δλδ ανάθεμα.. πιστεύεις αλλαγή ελαστικών η απάντηση?
Nik0s_Dk
08/09/2020, 12:25
Πολυ πιθανα σεναρια σε σημειο που τα αυτοκινητα μενουν σταματημενα περιμενοντας τη σειρα τους να περασουν τη γεφυρα. Υπαρχει χρονος να συσσωρευθει υγρο απο διαρροη καποιου οχηματος. Σκεψου πχ ποσο πιο βρωμικη ειναι η ασφαλτος μπροστα απο φαναρια.
Εσυ μπορει να εισαι 1000% σιγουρος πως θα σταματουσες αλλα υπαρχει μια καλη πιθανοτητα το abs να σε γλιτωσε απο τα χειροτερα.
Εκει θα σου ειναι ακομα πιο χρησιμο το abs.
Ρε παιδί μου ναι όντως Μπορεί να σε σώσει από χειρότερα συμφωνούμε ωστόσο με ταχύτητα με πτωτική ταση από τα 40 προς τα κάτω αυτό με πρόβληματισε. Δεν υπήρχε εμφανής λόγος να μη σταματήσω ακόμα και σε τέτοιες συνθήκες. Δεδομένο ότι δεν είχε λάδια η κάτι άλλο πέρα από την σκατοασφαλτο
karellen
08/09/2020, 12:36
Δρόμος + λάστιχα ό,τι είπαν τα παιδιά από πάνω.
!
ΔΕΝ θα σταματούσες.
Μπίλι αυτό σκέφτηκα από την πρώτη στιγμή γιατί ήδη μου κάνουν κάτι περίεργα.. αλλά σκέφτηκα Έλα ούτε 4000 χλμ δεν έχουν δλδ ανάθεμα.. πιστεύεις αλλαγή ελαστικών η απάντηση?
Μακράν.Φρέσκο μαλακό λάστιχο και θα δεις τη χαοτική διαφορά.Ευτυχώς να λες που δε θα τα κρατησεις κανα μήνα ακόμα που θα ξεκινήσουν τα πρωτοβρόχια!
Tallyban
08/09/2020, 22:44
Φυσιολογική λειτουργία του ABS είναι αυτή,δεν έχουν σχέση τα λάστιχα.
menelaos46
09/09/2020, 08:32
Μπορεί και τίποτα να μην έκανες λάθος.
Αν δεν είχε ABS μάλλον θα έπεφτες...
doctoras
09/09/2020, 08:50
Το δοκιμάζω σχεδόν Από Την πρώτη μέρα το abs τόσο στο δρόμο όσο και σε χώμα οπότε έχω ας πουμε εξοικειωθεί με την ιδέα του. Το πίσω για παράδειγμα πιάνει για ψύλλου πηδημα. (Παρεμπιπτόντως δεν πάτησα καθόλου πίσω φρένο στο φρενάρισμα, από συνήθειες πες, απο το ξαφνιασμα πες αλλά δε πάτησα ξέρω ότι ίσως σταματούσα πιο νωρίς).
.
κάπου εκεί με bold λύνεται ο γρίφος, τι έπρεπε να κάνεις το κατάλαβες στην συνέχεια της πρότασης σου :wave2:
RaGe_Raptor
09/09/2020, 09:28
Στη θέση σου θα άκουγα τον Μπίλλυ 84
RaGe_Raptor
09/09/2020, 09:29
Φυσιολογική λειτουργία του ABS είναι αυτή,δεν έχουν σχέση τα λάστιχα.
Είστε σίγουρα αναβάτης?:D
Nik0s_Dk
09/09/2020, 13:01
κάπου εκεί με bold λύνεται ο γρίφος, τι έπρεπε να κάνεις το κατάλαβες στην συνέχεια της πρότασης σου :wave2:
ναι.μαζι σου και το καταλαβαίνει. Δε μου κολλάει όμως η ταχύτητα που πήγαινα με όλο αυτό.
Και όχι δεν θα έπεφτα δεν οδηγώ δυο μέρες ξαναλέω έχω βρεθεί και σε χειρότερη κατάσταση σε χειρότερες συνθήκες. Με πτωτική ταχύτητα από 40 (μπορει.και λιγότερο)προς τα κάτω σε στεγνό δρόμο ακόμα και γυαλί εκτός τεράστιας οδηγικής μακακίας μου δε θα έπεφτα. Δεν το παίζω ξερολας οδηγαρα κλπ απλώς για αυτό το συγκεκριμένο συμβάν μιλάω.
Μου ταιριάζει πολύ η απάντηση του Μπίλι για τα λάστιχα γιατί όντως μου κάνουν και άλλα παράξενα αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι σίγουρος ότι φταίει μόνο αυτό. Μπορεί να μη πάτησα πίσω φρένο οκ φταίει μπορεί να ήταν τρομερά λείος ο δρόμος αλλά κάτι δε κολλάει τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ.
Καλε μου άνθρωπε, τι ακριβως ψαχνουμε..???
Γιατι, εκτος της μη χρησης του πισω φρενου, δεν εκανες κατι "λαθος"..
Μπορείς και να πας στον ίδιο δρόμο χωρίς κυκλοφορία και να το ξανακάνεις.
Πάντως η μη χρήση πίσω φρένου σε συνδυασμό γλυστερου οδοστρώματος ειναι η πιο πιθανή εξήγηση γιατί δεν σταμάτησες
Nik0s_Dk
09/09/2020, 13:20
Καλε μου άνθρωπε, τι ακριβως ψαχνουμε..???
Γιατι, εκτος της μη χρησης του πισω φρενου, δεν εκανες κατι "λαθος"..
Καλέ μου φίλε! Ψάχνω να δω αν όντως το μοναδικό μου σφάλμα ήταν η μη χρήση του πισω φρένου , και αν η απάντηση στο γιατί δεν σταμάτησε η μηχανή με τόσα λίγα χλμ είναι απόρροια του κακού ελαστικού ή "λαθος" του abs που ενδεχομένως θα έπρεπε να κοιτάξω ( έγραψα παραπάνω γιατί το συζητάω τόσο πολύ "Να πω εδώ πρώτη φορά οδηγώ μηχανή με abs. Και η ερώτηση αυτή έρχεται γιατί το μηχανάκι θα το έχω για καθημερινή μετακίνηση στην Αθήνα με βροχές και χιόνια και αν με ζεστά λάστιχα έστω σε γυαλί δρόμο αλλά στεγνό έγινε αυτό τοτε τι θα γίνει με βροχή κρύα λάστιχα και τους ωραίους δρόμους στην Αθήνα?")
Νομίζω ότι έχω καλύψει τις απορίες μου ακούγοντας όλους τους συντροχους που απάντησαν απλώς απαντάω και στα παιδιά που δεν είχα απαντήσει και έγραψαν αργότερα.
Φίλε viper1 δύσκολο να ξαναπάω άμεσα καθότι μακρυά. Απλώς θέλω να αποφύγω μελλοντικά συμβάντα παρόμοια που ίσως να έχουν χειρότερες συνέπειες.
Συγγνώμη αν κούρασα.
Βρε δεν κουρασες κανεναν.. :beer:
Αλλα δεν νομιζω να υπαρχει "λαθος" του ABS..
"Διαβασε" επερχομενη ακινητοποιηση του τροχού και αμόλυσε τα φρενα - την δουλεια του εκανε και μη το κακολογεις..
Οι συνθηκες υπο τις οποίες συνεβη, οντως χρηζουν διερευνισης..
doctoras
09/09/2020, 13:32
ναι.μαζι σου και το καταλαβαίνει. Δε μου κολλάει όμως η ταχύτητα που πήγαινα με όλο αυτό.
Και όχι δεν θα έπεφτα δεν οδηγώ δυο μέρες ξαναλέω έχω βρεθεί και σε χειρότερη κατάσταση σε χειρότερες συνθήκες. Με πτωτική ταχύτητα από 40 (μπορει.και λιγότερο)προς τα κάτω σε στεγνό δρόμο ακόμα και γυαλί εκτός τεράστιας οδηγικής μακακίας μου δε θα έπεφτα. Δεν το παίζω ξερολας οδηγαρα κλπ απλώς για αυτό το συγκεκριμένο συμβάν μιλάω.
Μου ταιριάζει πολύ η απάντηση του Μπίλι για τα λάστιχα γιατί όντως μου κάνουν και άλλα παράξενα αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι σίγουρος ότι φταίει μόνο αυτό. Μπορεί να μη πάτησα πίσω φρένο οκ φταίει μπορεί να ήταν τρομερά λείος ο δρόμος αλλά κάτι δε κολλάει τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ.
μιας που βολτάρεις συχνά, ξεκίνα απο τώρα και στο εξής μια πιλοτική περίοδο με εκτεταμένες δοκιμασίες στο σύστημα πέδησης σε διάφορα τερέν με βρεγμένο / στεγνό οδόστρωμα. Αν στο σύνολο τα φρένα ξεπερνάνε τις προσδοκίες σου προφανώς ξεχνάς αυτή την στιγμή ως χειριστικό λάθος.
Αν δεν ικανοποίησε απο τα φρένα και κυρίως παρατηρείς πρόβλημα (lag) στο abs τότε οδηγείσαι σε εξουσιοδοτημένο για έλεγχο του abs module
υ.σ.Τα λάστιχα φαντάζομαι εισαι σε θέση να καταλάβεις εάν έχουν πεσμένη απόδοση ή όχι
Nik0s_Dk
09/09/2020, 14:43
Οι συνθηκες υπο τις οποίες συνεβη, οντως χρηζουν διερευνισης..
Αυτό ακριβώς!!
μιας που βολτάρεις συχνά, ξεκίνα απο τώρα και στο εξής μια πιλοτική περίοδο με εκτεταμένες δοκιμασίες στο σύστημα πέδησης σε διάφορα τερέν με βρεγμένο / στεγνό οδόστρωμα. Αν στο σύνολο τα φρένα ξεπερνάνε τις προσδοκίες σου προφανώς ξεχνάς αυτή την στιγμή ως χειριστικό λάθος.
Αν δεν ικανοποίησε απο τα φρένα και κυρίως παρατηρείς πρόβλημα (lag) στο abs τότε οδηγείσαι σε εξουσιοδοτημένο για έλεγχο του abs module
υ.σ.Τα λάστιχα φαντάζομαι εισαι σε θέση να καταλάβεις εάν έχουν πεσμένη απόδοση ή όχι
Ντοκτορ ευχαριστώ για το σχόλιο. Ήδη το δοκιμάζω σε διαφορετικές συνθήκες πλην νερού και έχω δεν έχω διαπιστώσει (πολύ) περίεργες αντίδρασεις. Πχ σε καινούρια άσφαλτο με υψηλή ταχύτητα πάτησα τέρμα απότομα το.μπροστα δεν μπήκε καν το αβς σταμάτησα τέλεια. Στην ίδια ευθεία με ίδια ταχύτητα πάτησα μπρος πίσω και το πίσω μπήκε αμέσως το μπροστά πάλι όχι. Σε άλλη περίπτωση που έχασα μια στροφή και βγήκα εκτός δρόμου πάτησα μπροστινό και έπιασε μόλις βγήκα εκτός δρόμου στα χαλίκια όπου δλδ περιμένεις ότι θα μπει ( το πίσω μπαίνει σχεδόν πάντα. Σχεδόν)
Τα λάστιχα θα αλλαχθούν αμέσως μόλις γυρίσω Αθήνα. Δε το ρισκάρω με τπτ να αρχίσουν βροχές και τέτοια και να μην έχω αποκλείσει τουλάχιστον τον παράγοντα ελαστικά.
Είναι δεδομένο οτι αν πάταγες και το πίσω θα βοήθαγες το όλο σύστημα και θα μοιράζονταν οι δυνάμεις.Τώρα φορτίστηκε μόνο το μπροστά και σε συνδυασμό με κακό ελαστικό και γυαλί δρόμο αμόλησε περισσότερο.
Ρε μ@λ@κ@ πες είμαι κουλαδι ολκής και μόλις πήρα άλλο μοτο πηγα και το βρόντηξα και τα Ρίχνω στο εμπιες για να μην παραδεχτώ την κουλαμάρα μου...εμεις θα σ αγαπάμε και πάλι....ολ γκουντ......:D
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ολ γουδ Αφού δε χτύπησες...ηταν απλά μια απ αυτές τις φορές που πολλοί παράγοντες οδήγησαν σε μια μαλάκια...βαλε λάστιχα της προκοπής και άμα στο κάνει παλι(χωρίς στουκα) το ψάχνεις διεξοδικά...;)...παντα όρθιος....
ABS φλωριες ρε πστμ..θα χε ρίξει το κολιδι του θα σταμάταγε με το πλάι και θα έριχνε και τα μπινελίκια του κομπλέ...:lol:
Θα πω και εγώ την εξυπνάδα μου...
Μιας και κάνεις δοκιμές τώρα, δοκίμασε να φρενάρεις δυνατά (Όχι αρκετά για να πιάσει το abs), ακριβώς πριν πατήσεις λακουβα.
Nik0s_Dk
09/09/2020, 18:03
Ρε μ@λ@κ@ πες είμαι κουλαδι ολκής και μόλις πήρα άλλο μοτο πηγα και το βρόντηξα και τα Ρίχνω στο εμπιες για να μην παραδεχτώ την κουλαμάρα μου...εμεις θα σ αγαπάμε και πάλι....ολ γκουντ......:D
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ολ γουδ Αφού δε χτύπησες...ηταν απλά μια απ αυτές τις φορές που πολλοί παράγοντες οδήγησαν σε μια μαλάκια...βαλε λάστιχα της προκοπής και άμα στο κάνει παλι(χωρίς στουκα) το ψάχνεις διεξοδικά...;)...παντα όρθιος....
ABS φλωριες ρε πστμ..θα χε ρίξει το κολιδι του θα σταμάταγε με το πλάι και θα έριχνε και τα μπινελίκια του κομπλέ...:lol:
Είμαι ο Νίκος είμαι κουλαδι ολκής και το γαμημενο αβς δε φταίει!!❤️❤️❤️❤️
Αγαπώ!!❤️
Nα και μια πολυπλοκη μεν πιθανη δε εξηγηση απο το φιλο μας το Ryan στο πρωτο μερος του video
https://youtu.be/HiOGAYOXN8U
RaGe_Raptor
09/09/2020, 22:55
Nα και μια πολυπλοκη μεν πιθανη δε εξηγηση απο το φιλο μας το Ryan στο πρωτο μερος του video
https://youtu.be/HiOGAYOXN8U
Περίπλοκη? Όχι.
Γραπώνεις ->πέφτεις
Φορτιζεις->φρενάρεις
Το φορτισμένο λάστιχο έχει την μέγιστη πρόσφυση.
argiris34
09/09/2020, 23:22
Θα πω και εγώ την εξυπνάδα μου...
Μιας και κάνεις δοκιμές τώρα, δοκίμασε να φρενάρεις δυνατά (Όχι αρκετά για να πιάσει το abs), ακριβώς πριν πατήσεις λακουβα.
Το αυτο κι απο μενα δες αν μπορεις στο σημειο αν εχει κανα σαμαρακι κιεμενα σε σαμαρακια λκουβες κανει διαφορα κουλα