View Full Version : οικονομική συντήρηση φόρουμ
Lioulios
26/09/2020, 10:25
Επειδη εγω δεν το εχω πολυ με τα τρανσφερ περα των τραπεζων και διαθετω μονο συσκευες mobile , θα ηθελα ενα λογ/σμο να βαλω και γω το κατιτίς μου.
zannisvel
26/09/2020, 10:36
Ρε παιδιά νόμιζα πως σας έχασα...:(
Εννοείται πως είμαστε εδώ για ότι χρειαστεί.
Συνεχίζω να διαβάζω το νήμα, είναι ακόμα κάπου στη 2η σελίδα.
Άσχετη συζήτηση αυτή προς το παρόν. Και 1 ευρώ το μήνα να ήταν, αν δεν υπάρχει κάποιος να το πληρώσει, πάλι κάτω θα είναι.
Τα 31 δολλαρια δεν είναι τίποτα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40 μέλη συνδεδεμένα.
Ας λύσουμε το πρόβλημα διαχείρισης και τρόπου πληρωμής και βλέπουμε μετά.
Συμφωνώ σε αυτό. Δεν παύει όμως να είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο το χρέος, όσο πιο μικρό είναι.
Επιπλέον, καλό είναι να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Π.χ. το domain name moto.gr να κατοχυρώνεται κάθε φορά για 10 χρόνια και όχι για 2. Δίνεις 100€ και για 10 χρόνια δεν ασχολείσαι. Αφήνεις και ένα balance στο λογαριασμό σου στην εταιρεία κατοχύρωσης και ξενοιάζεις για 20 χρόνια.
Ως προς τα δεδομένα, καλό είναι να υπάρχει και offline backup, έστω και σε ετήσια βάση. Διαφορετικά, θα ξεχαστεί μία οφειλή και θα χαθούν δεδομένα 20 ετών. Η τεχνολογία έχει δώσει λύσεις για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ώστε να μην είναι τόσο μεγάλες οι συνέπειες της μη εξόφλησης.
KotsosDR
26/09/2020, 10:37
Επειδη εγω δεν το εχω πολυ με τα τρανσφερ περα των τραπεζων και διαθετω μονο συσκευες mobile , θα ηθελα ενα λογ/σμο να βαλω και γω το κατιτίς μου.
Ναι , καλύτερα ένα iban απλό .
Paypal Donate αν γίνεται,η καλύτερη λύση.
Αλλιώς αριθμοί τραπεζών για να μπει μαρουλάκι.
Διατίθεμαι να εισφέρω ένα κασόνι μαρούλια σταθερά και αδιάλλειπτα.
Σέ νέ πά ποσίμπλ να μην μπορεί το περιβόλι να πλΕρώνει το νοίκι.
Την αγάπη μου.
Αποστείλατε μπάνκ ακάου παρακαλώ(κι άμα πάρεις ρε Ντουκάτι θα σε κυνηγάω μέχρι την έβδομη Πύλη της Κολάσεως:lol: )
Με τόση θέρμη που θέλουμε όλοι να συνεισφέρουμε, τον βλέπω με panigale λίαν συντόμως:lol:
Με τόση θέρμη που θέλουμε όλοι να συνεισφέρουμε, τον βλέπω με panigale λίαν συντόμως και
συντόμως (για 2-3 μέρες....)
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
RaGe_Raptor
26/09/2020, 10:57
Με τόση θέρμη που θέλουμε όλοι να συνεισφέρουμε, τον βλέπω με panigale λίαν συντόμως:lol:
Μόνο μην είναι V4S ... :D
zannisvel
26/09/2020, 11:04
Η ιδέα του Patreon είναι πολύ καλή και σε αφήνει να κάνεις και ένα σχεδιασμό για το μέλλον. Φυσικά και ένα IBAN για μεταφορές θα πρέπει να υπάρχει.
Αν από το Partreon έχει μαζευτεί ένα μεγάλο ποσό που υπερκαλύπτει τις ανάγκες hosting και συντήρησης θα μπορούσαν να γίνουν και κάποιες δωρεές σε ιδρύματα. (πχ Penigale για τον Blitzer)
Το πήγα μακρυά το ξέρω, αλλά βλέπω μεγάλη ανταπόκριση.
Επίσης αν χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με το Forum, σε επίπεδο συντήρησης, αν χρειαστεί να γίνει migration, testing , etc θα ήταν χαρά μου να βοηθήσω. Το moto βρίσκεται, έτσι και αλλιώς, στην καθημερινότητα μου. :)
@Blitzer :beer:
Θα κοιτάξω πώς δουλεύει και η φάση με το Patreon και να είστε σίγουροι ότι θα επιλέξω τον καλύτερο/ευκολότερο τρόπο για όλους.
Μέχρι τότε, όσοι θέλετε να βοηθήσετε, επικοινωνείτε ΕΣΕΙΣ με πμ μαζί μου, γιατί δεν μπορώ να διαβάζω κάθε ποστ και να κυνηγάω.
Όσον αφορά την τιμή του σέρβερ, καλό θα ήταν να μην μπούμε σε αυτήν την κουβέντα. Το συγκεκριμένο πακέτο είχε επιλεχθεί πριν πιάσω εγώ τα "ηνία" (τότε) και έχει εξαιρετικά specs και support, ενώ στην τιμή των 31 δολαρίων είναι και το backup service, όχι μόνο το hosting. Αμερικανική εταιρεία, το μηχάνημα είναι στο Λονδίνο. Αμφιβάλλω ότι υπάρχει κάτι παρόμοιο σε πολύ καλύτερη τιμή. Αλλά, όπως και να'χει, νομίζω δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε εδώ, τώρα.
Α και ΠΛΙΖ στην αιτιολογία της κατάθεσης να γράφετε ΚΑΙ το nick σας, γιατί θέλω να ξέρω τι μου γίνεται. Ευχαριστώ.
Lioulios
26/09/2020, 11:28
Παλια λεγαμε να βαλει ο καθενας κανενα 50αρικο ,να βρουμε εναν απο μας και να κατεβουμε στο πανελλήνιο ταχυτητας
Μέχρι τότε, όσοι θέλετε να βοηθήσετε, επικοινωνείτε ΕΣΕΙΣ με πμ μαζί μου, γιατί δεν μπορώ να διαβάζω κάθε ποστ και να κυνηγάω.
Α και ΠΛΙΖ στην αιτιολογία της κατάθεσης να γράφετε ΚΑΙ το nick σας, γιατί θέλω να ξέρω τι μου γίνεται. Ευχαριστώ.
Για να το προσέξουν πιο καλά! :)
Για να το προσέξουν πιο καλά! :)
Μισό μισό θα το πάρετε το panigale; :p
:bawl:
Θεωρώ ότι με το θέμα της εμπρόθεσμης εξόφλησης των λογαριασμών του forum, θα πρέπει να ασχολούνται περισσότερα από ένα άτομα. Αν είναι ένας, όπως έγινε αυτή τη φορά, μπορεί κάτι να του τύχει και να μην μπορεί να ασχοληθεί για καιρό, οπότε να μη διαβάσει τα προειδοποιητικά e-mail που καταφθάνουν μήνες πριν.
Πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο άτομα και μάλιστα αν κάποιος αδυνατεί κάποια περίοδο να ασχοληθεί, να ορίζει άλλον στη θέση του.
Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα, νεοσσέ. Αν το είχα αναλάβει εγώ, δε θα το άφηνα ποτέ. Εγώ έχω "παραιτηθεί" πολύ καιρό τώρα, αλλά, καλώς ή κακώς, κάποια πράγματα ακόμα περνούν από μένα. Εδώ έκανα step up ΜΟΝΟ επειδή ήμουν ο μόνος που μπορούσε να βοηθήσει άμεσα, παρόλο που έχω δηλώσει ότι δε θα ξανασχοληθώ. Οπότε ίσως καταλαβαίνεις περίπου πού έγινε το "μπέρδεμα". Το θέμα είναι πιο πολύπλοκο, αλλά δεν υπάρχει λόγος για κουτσομπολιό εδώ. Δε φταίει κανείς προσωπικά πάντως, απλά κακή συνεννόηση, αποποίηση ευθυνών, έλλειψη ατόμων που ασχολούνται (κι εγώ μεταξύ αυτών) κτλ. Αυτά συμβαίνουν καιρό, αυτό ήταν απλά το αποτέλεσμα, αλλά ήταν, φυσικά, θέμα χρόνου να πάει κάτι στραβά.
Άρα αν δεν αλλάξει κάτι σε αυτά που λες, εσύ τώρα απλά πλήρωσες για πέντε έξι μήνες ίσως και λίγο παραπάνω αν βάλουν και άλλοι και σε ένα χρόνο το πολύ μπορεί να επαναληφθεί το σκηνικό η κάτι παρόμοιο.
Τώρα θα φροντίσω να αναλάβω εγώ αυτό το κομμάτι, ώστε να μην ξανασυμβεί το ίδιο. :p
Αν κάποτε "βαρεθώ", βλέπουμε.
sapila racing
26/09/2020, 15:23
Τώρα θα φροντίσω να αναλάβω εγώ αυτό το κομμάτι, ώστε να μην ξανασυμβεί το ίδιο. :p
Thanks!!! :beer: :beer:
Μπράβο και πάλι.
Καλό θα ήταν να μεταλαμπαδευσεις την γνώση σου επί του θέματος σε κάποιων /κάποιους που έχουν διάθεση για μελλοντικα.
Μπράβο και πάλι.
Καλό θα ήταν να μεταλαμπαδευσεις την γνώση σου επί του θέματος σε κάποιων /κάποιους που έχουν διάθεση για μελλοντικα.
Δεν είναι κάτι τρομερό. Κάνει login στη linode (https://www.linode.com/) για να εξοφλήσει το server/hosting και login στην easy (https://easy.gr/) για να εξοφλήσει το όνομα χώρου. Δύο ζευγαράκια ονόματος χρήστη/κωδικού πρόσβασης χρειάζεσαι και κάρτα πληρωμών ή λογαριασμό στο PayPal.
...α και λεφτά. :p
Δεν είναι κάτι τρομερό. Κάνει login στη linode (https://www.linode.com/) για να εξοφλήσει το server/hosting και login στην easy (https://easy.gr/) για να εξοφλήσει το όνομα χώρου. Δύο ζευγαράκια ονόματος χρήστη/κωδικού πρόσβασης χρειάζεσαι και κάρτα πληρωμών ή λογαριασμό στο PayPal.
Συγχαρητήρια.... Είσαι ο επόμενος :bawl:
o_gavros
26/09/2020, 15:54
Με κάθε καλή πρόθεση στο λέω: γίνε λίγο πιο φειδωλός αδερφέ.
Αυτό που για σένα "δεν είναι κάτι τρομερό", δεν έρχεται έτσι άκοπα στην οθόνη μας.
Και ένα έμπιστο άτομο που ενδιαφέρεται και θα ασχοληθεί. :p
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, παιδιά, όταν κάποιος πρέπει να αφιερώσει ΧΡΟΝΟ και ΚΟΠΟ, χωρίς να λαμβάνει τίποτα πίσω. Κάποια στιγμή κουράζει. Χαλαρώστε. Αν υπήρχε εύκολη λύση, θα την είχαμε εφαρμόσει ήδη.
Με κάθε καλή πρόθεση στο λέω: γίνε λίγο πιο φειδωλός αδερφέ.
Αυτό που για σένα "δεν είναι κάτι τρομερό", δεν έρχεται έτσι άκοπα στην οθόνη μας.
Δεν αναφέρομαι σε στήσιμο και συντήρηση forum, απλά στην εξόφληση της οφειλής του ήδη υπάρχοντος forum, το οποίο λειτουργεί καλά, χάρη σε προσπάθειες αξιότιμων τρίτων συμφορουμητών.
Μπαίνεις στα site των εταιριώνε που έχουν το server και τη διαχείριση του domain name και πατάς το "κουμπάκι" pay/εξόφληση, καταχωρώντας στη συνέχεια τα στοιχεία του τρόπου πληρωμής, προσέχοντας βέβαια να ξετσεκάρεις την αυτόματη ανανέωση/εξόφληση, διαφορετικά θα τραβάει από την κάρτα σου λεφτά, ακόμα κι αν δεν συνδράμουν οι συμφορουμήτες.
Ενημερώνω και εδώ, επειδή δεν μπορώ να το κάνω αυτό κάθε μέρα... Δευτέρα βράδυ είναι η τελευταία διορία για τις "δωρεές". Μετά θα σας αγνοώ. :p
Στο τέλος θα ανακοινώσω εδώ τα nicknames όσων συνεισέφεραν, ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι δε μου διέφυγε κάτι, και το τελικό ποσό που μαζέψαμε. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με το να ανακοινωθεί το nick του, χωρίς λοιπές λεπτομέρειες, ας μου το πει. Αυτά.
Ενημερώνω και εδώ, επειδή δεν μπορώ να το κάνω αυτό κάθε μέρα... Δευτέρα βράδυ είναι η τελευταία διορία για τις "δωρεές". Μετά θα σας αγνοώ. :p
Γιατί δε βάζεις ένα PayPal donate button (https://www.paypal.com/donate/buttons);
Θα πρότεινα τα εξής:
- Στο εσωτερικό subforum, όπου υπάρχουν μόνο άτομα που εμπιστεύεστε, να γράφετε κάπου ενημερώσεις με τις ημερομηνίες λήξης της συνδρομής του server και του domain name (ανά δεκαετία να εξοφλείται αυτό), καθώς και οδηγίες πώς να γίνεται η εξόφληση. Τακτικά να αναγράφεται το αποθεματικό του forum, καθώς και οι κινήσεις εισερχόμενου και κυρίως εξερχόμενου κεφαλαίου.
- Να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό PayPal και όταν τα χρήματα τελειώνουν να βγαίνει φόρα παρτίδα ένα PayPal donate button.
- Τους κωδικούς για τα παραπάνω θα τους έχουν μόνο οι ελάχιστοι διαχειριστές, αλλά κατ' ελάχιστο δύο άτομα.
Λευκάδιος
26/09/2020, 17:14
... Δευτέρα βράδυ είναι η τελευταία διορία για τις "δωρεές". Μετά θα σας αγνοώ. :p
Έτσι... πρέπει να βρεις και λίγο χρόνο να βολτάρεις το καινούργιο Ducati :p
Κανόνιζε να πουλήσεις σε 2 εβδομάδες το hostname και να "πάρεις" φόρουμ για Ford Fiesta ST αμέσως μετά :p
Πέραν της πλάκας, ευχαριστώ που τρέχεις για να κάνω εγώ το χαβαλέ μου. Το ίδιο απευθύνεται και στους υπόλοιπους υπεύθυνους
Κρίμα ένα τόσο παλιό και μεγάλο φόρουμ να φτάνει σε τέτοια επίπεδα.Το να το τρέξει κάποιος με ένα μικρό οικονομικό όφελος δε θεωρώ πως είναι κάτι κακό πάντως.Αν δεν υπάρχει έστω ένα μικρό όφελος μοιραία θα φτάνει στην κατάσταση που έφτασε.Γιατί να μη μπουν μερικές διαφημίσεις για να βγαίνει κανα έξοδο όπως αναφέρθηκε και γιατί υπάρχει διαφωνία με αυτή τη στρατηγική?
@BlitzeR θα επικοινωνήσω μαζί σου μεσοβδόμαδα ;)
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
26/09/2020, 22:45
Μέχρι τη Δευτέρα???
Τη Τετάρτη πληρώνομαι και είμαι "στεγνός"τώρα. Θέλω να συνεισφέρω.
Όποιος μπορεί να βάλει κάτι και για μένα μέχρι τη Δευτέρα και να μου στείλει τον αριθμό λογαριασμού της κάρτας του να του βάλω την Τετάρτη το ποσό πού διέθεσε για εμένα θα ήμουν υπόχρεος :D
Εσένα θα σε περιμένω, ρε ΠΑΠΑΣΟΥΖΑ. Αφού είσαι ο αγαπημένος μου. :)
Εννοείται ότι όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει και αργότερα, απλά δεν πρόκειται να κάνω αυτό το πράγμα καθημερινά για κάνα μήνα.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
26/09/2020, 22:51
Ευχαριστώ ρε φίλε. Θα σου στείλω π.μ. τη Τετάρτη :wave2:
panavour
26/09/2020, 23:10
ακομα δεν εχω καταλαβει με ποιο τροπο πρακτικα θα δωσει λεφτα οποιος θελει να προσφερει.
Ωραίο θα ήταν ενα κουμπάκι για donation σε paypal, αλλά να ξέρετε ότι μετά από ένα ποσό κλειδώνει και ζητάει ταυτοποίηση στοιχείων.
(Την έχω πατήσει 2 φορές..)
Lioulios
26/09/2020, 23:50
ακομα δεν εχω καταλαβει με ποιο τροπο πρακτικα θα δωσει λεφτα οποιος θελει να προσφερει.
Στελνεις πμ στον μπιτζερ οτι θες να δωσεις , σου λεει iban και βαζεις το ποσο .
Αυτος οτι μαζεψει απο ολους θα το βαλει στον λογαριασμο που πληρωνεται το νοικι του moto.γρ και μετα θα ανακοινωσει και τα ονοματα οποιων εδωσαν για να μην του πουνε μετα πως τις τερμινιονι για το χαιπερ τις πηρε απο δωρεα δικη σου κτλ κτλ.
Μασευοντας τωρα ενα ποσό θα ειμαστε οκ για κανα χρονο και βαλε ετσι οπως βλεπω το ενδιαφερον .
Με την ληξη των μετρων κατα του κοβιντ θα επανελθει η κανονικοτητα και θα ξαναγινουν πιτες , βολτες ,σχεδια ,βασανα οπως παλιοτερα και θα βγαινει και απο εκει παράς.
Το κουμπάκι περνάει beta testing. :D
harris_x
27/09/2020, 08:15
Ποια είναι η Βέτα και τι μηχανάκι εχει; :confused:
Cpt. Haddock
27/09/2020, 08:16
:beer::beer::beer:
naxiotis
27/09/2020, 08:36
ok και ελπίζω όλοι να το στηρίξουμε γιατί είναι πολλά τα χρόνια εδώ μέσα (το έκανα με μηνιαία δωρεά πολύ βολικό)
karellen
27/09/2020, 08:49
Ποια είναι η Βέτα και τι μηχανάκι εχει; :confused:
Το MX6E.
Κάποιοι που κατέθεσαν στο Paypal, 3 για την ακρίβεια, δεν έχω ΙΔΕΑ ποιοι είναι. Βάζετε ένα nick να καταλαβαίνω ή στέλνετε ένα πμ!
Άγνωστοι μέχρι στιγμής οι εξής: kafricanos, εμφανίσου! (τους άλλους 2 τους βρήκα :D)
Grafton 505
27/09/2020, 12:24
Ωραίος !!! :beer:
Για πόσο καιρό θα είναι ενεργό ;
Κάποιοι που κατέθεσαν στο Paypal, 3 για την ακρίβεια, δεν έχω ΙΔΕΑ ποιοι είναι. Βάζετε ένα nick να καταλαβαίνω ή στέλνετε ένα πμ!
Άγνωστοι μέχρι στιγμής οι εξής: kafricanos, εμφανίσου! (τους άλλους 2 τους βρήκα :D)
Παρών!
Συγνώμη χαθηκα λιγο στο να διαβαζω τα ποστ και δεν ειδα οτι βαζουμε Nickname
Καλους δρομους σε ολους:beer:
DRAKONET
27/09/2020, 13:49
τι ποσο πρεπει να καταβληθει?
ειναι στανταρ?
ειναι απο χ...εως ψ ?
ειναι οτι και οσα.. θελει ο καθενας ??
τι ποσο πρεπει να καταβληθει?
ειναι στανταρ?
ειναι απο χ...εως ψ ?
ειναι οτι και οσα.. θελει ο καθενας ??
Αν εσύ θες, μπορείς να πάρεις ολόκληρη μόνος σου την Ducati στον Blitz.:D
Σαφώς, ότι θέλει ο καθένας και ΑΝ θέλει, δεν υπάρχει πρέπει....
προσπαθησα δωρεα μεσω καρτας... η κατι δε παει καλα η κατι κανω λαθος..
εν το μεταξυ nickname δεν εχει πουθενα να βαλουμε, που το γραφουμε?
421183
DRAKONET
27/09/2020, 14:38
προσπαθησα δωρεα μεσω καρτας... η κατι δε παει καλα η κατι κανω λαθος..
εν το μεταξυ nickname δεν εχει πουθενα να βαλουμε, που το γραφουμε?
421183
εχεις λογαριασμο paypal ??
Δυστυχώς, φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με το Paypal. Έστειλα email και αναμένω. Μέχρι τότε, διαγράφω το λινκ (και από τα quotes).
Επίσης, χρεώνει προμήθεια. Πχ από τα 5€ κατάθεσής σας, στον λογαριασμό μένουν μόνο τα 4.48€. Δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει, όλα έγιναν πολύ βιαστικά, αλλά τελικά ο καλύτερος τρόπος παραμένει η κατάθεση σε τράπεζα. Μέχρι να μελετηθεί καλύτερα το "σχέδιο".
Cheers! :beer:
DRAKONET
27/09/2020, 15:23
Δυστυχώς, φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με το Paypal. Έστειλα email και αναμένω. Μέχρι τότε, διαγράφω το λινκ (και από τα quotes).
Επίσης, χρεώνει προμήθεια. Πχ από τα 5€ κατάθεσής σας, στον λογαριασμό μένουν μόνο τα 4.48€. Δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει, όλα έγιναν πολύ βιαστικά, αλλά τελικά ο καλύτερος τρόπος παραμένει η κατάθεση σε τράπεζα. Μέχρι να μελετηθεί καλύτερα το "σχέδιο".
εγω εστειλα με paylal
ξερω οτι οταν δεν εχεις λογαριασμο ...και ενημερωμενο βγαζει θεμα !
εχεις λογαριασμο paypal ??
οχι δεν εχω, και για αυτο πηγα να το κανω με χρεωση καρτας
DRAKONET
27/09/2020, 15:52
οχι δεν εχω, και για αυτο πηγα να το κανω με χρεωση καρτας
γι'αυτο στο εκανε....εαν κανεις (που για μενα κανε ενα λογαριασμο για αγορες ) θα ειναι οκ !
DRAKONET
27/09/2020, 15:58
εγω εστειλα με paylal
ξερω οτι οταν δεν εχεις λογαριασμο ...και ενημερωμενο βγαζει θεμα !
ναι μενουν πιο λιγα γιατι κραταει προμηθεια το paypal!
σε τραπεζα με καταθεση σε λογαριασμο........δυσκολο για πολλους να πανε....ειχε που ειχε αναμονη...τωρα
ειναι χειροτερα με τον κορονοιο να περιμενεις απ.εξω μια ωρα για να βαλεις 5-10 ευρω.
σιγουρα οποιος εχει i-banκ ειναι αλλιως !
για μενα το πιο καλο ειναι το paypal ...3 κλικ και τελος ! :D
σιγουρα οποιος εχει i-banκ ειναι αλλιως !
για μενα το πιο καλο ειναι το paypal ...3 κλικ και τελος ! :D
Δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο να έχει λογαριασμό paypal και να μην έχει i-bank :eek:
Εννοείται ότι κανείς δε θα πάει να στηθεί σε τράπεζα. Όπως εννοείται ότι δεν αφήνω κόσμο να πληρώσει προμήθεια, να χρεωθεί κερατιάτικα, να δώσει χρήματα όταν ξέρω ότι δεν έχει την άνεση ή να πληρώσει περισσότερα από τα "λογικά" (σε αυτό το τελευταίο δεν τα καταφέρνω πάντα :beer: ). Δε θέλω κάνεις να ζοριστεί. Όποιος μπορεί να βοηθήσει το φόρουμ με 2 κλικ, από την άνεση της καρέκλας του, καλώς. Μην αγχώνεστε. Υπάρχουν αρκετά άτομα που μπορούν, δε χρειάζεται να μπορούν όλοι.
BLiTzER 4 Prime Minister.
Πάντως να επαναλάβω κάτι και εγώ και συγχωρέστε με για τα bold αλλά το κάνω για να τραβήξει το μάτι.
Αυτό που κάνουμε είναι οικειοθελής προσφορά. Δεν είναι συνδρομή δεν είναι εμπορική συλλογή.
Εκ των πραγμάτων πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη σε πρόσωπα χωρίς να προσδοκούμε ελέγχους και αποδείξεις.
ΕΜΕΙΣ και μόνο ΕΜΕΙΣ επικοινωνούμε με πμ με τον BLiTzER και του ζητάμε να μας δώσει σχετικούς λογαριασμούς. Δεν γίνονται αυτά στο δημόσιο και πρέπει να ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ με τη σειρά μας ώστε να του κάνουμε τη ζωή όσο πιο εύκολη γίνεται (σχετικά με το θέμα). Άρα... δε ζητάμε εδώ να μας στείλει στοιχεία αλλά με πμ για να υπάρχει ενός κάποιου είδους καταγραφή και να μπορεί να μας βρίσκει εύκολα.
Πρόταση: Όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τον BLiTzER και να καταθέσουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (οπότε κλείνει και ο Σεπτέμβρης).
Ότι έχει συγκεντρωθεί μέχρι τότε το ρίχνει στους λογαριασμούς χρέωσης συντήρησης του forum. Από 1η Οκτώβρη και μετά ότι συγκεντρώνεται θα είναι για το μέλλον αλλά θα πρέπει να γίνει μόνο σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό για να μη δημιουργήσουμε μπέρδεμα στην ομαδοποίηση των χρημάτων που αφορούν το forum. Είπαμε να διευκολύνουμε τη ζωή του ανθρώπου που ασχολήθηκε για το forum. Φυσικά όλα αυτά μόνο με το ΟΚ του ανθρώπου που το πήρε πάνω του.
τώρα κάθισα και χάζεψα το ποστ από την αρχή, σαφώς και το paypal έχει επιβάρυνση και μάλιστα μπόλικη. ευχαριστούμε Πλιτσερίνι έτσι κι αλλιώς που δεν άφησε να τραβηχτεί η πρίζα.
Για μένα το καλύτερο θα είναι ένα κάουντερ που θα μετράει ανάποδα μέχρι την επόμενη πληρωμή, ένα πεδίο με το ποσό πληρωμής κι ένα πεδίο που θα ενημερώνεται καθημερινά με το ταμειακό διαθέσιμο. Όλα αυτά συνδεδεμένα με ένα IBAN. Απλά καθημερινά πράγματα.
Έτσι κι αλλιώς όσοι αγαπάνε το φόρουμ έχουν βάλει πλάτη με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο, το ίδιο θα συνεχίζει να γίνεται και τώρα.
Ότι άλλο χρειαστείτε στην διάθεσή σας
Cpt. Haddock
27/09/2020, 21:26
τώρα κάθισα και χάζεψα το ποστ από την αρχή, σαφώς και το paypal έχει επιβάρυνση και μάλιστα μπόλικη. ευχαριστούμε Πλιτσερίνι έτσι κι αλλιώς που δεν άφησε να τραβηχτεί η πρίζα.
Για μένα το καλύτερο θα είναι ένα κάουντερ που θα μετράει ανάποδα μέχρι την επόμενη πληρωμή, ένα πεδίο με το ποσό πληρωμής κι ένα πεδίο που θα ενημερώνεται καθημερινά με το ταμειακό διαθέσιμο. Όλα αυτά συνδεδεμένα με ένα IBAN. Απλά καθημερινά πράγματα.
Έτσι κι αλλιώς όσοι αγαπάνε το φόρουμ έχουν βάλει πλάτη με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο, το ίδιο θα συνεχίζει να γίνεται και τώρα.
Ότι άλλο χρειαστείτε στην διάθεσή σας
Δε μένουμε όλοι Ελλάδα ρε Μπιλ και τρανσφερ χρεώνει 1 ευρώ κομμ
Paypal ή πατρεον
Δε μένουμε όλοι Ελλάδα ρε Μπιλ και τρανσφερ χρεώνει 1 ευρώ κομμ
Paypal ή πατρεον
Σωστό, ας υπάρχει και το paypal ή το Patreon
Μωρέ λύσεις υπάρχουν αλλά όπως είπα και στο φβ αν το πρόβλημα δεν γνωστοποιείται κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει.
Το PayPal δε χρεώνει προμήθεια αν στείλεις χρήματα σε φίλο. Δε γνωρίζω τι όριο έχει για τις φιλικές συναλλαγές, αλλά μέχρι τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν.
Για τις δωρεές σε μη επιβεβαιωμένους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, χρεώνει 2,9% του ποσού + 0,3$ ανά δωρεά.
Το paypal τον παίρνει. Έχει μπλοκάρει τον λογαριασμό, δε με αφήνει να συνδεθώ καν ("can't verify it's you") με κανέναν τρόπο, ούτε reset password, και έχει περίπου 150€ μέσα... Έχω στείλει email και αναμένω, αλλά διαβάζω ότι πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα και δεν τους το λύνουν.
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό, και ίσως χάθηκαν και τα λεφτά... Ελπίζω έστω να πάρω αυτά, και δεν το ξαναχρησιμοποιώ.
Έχεις βάλει τρόπους ανάκτησης, όπως διεύθυνση e-mail και κινητό τηλέφωνο;
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
27/09/2020, 22:03
Ρε παιδιά. Ο πιο εύκολος τρόπος δεν είναι με iban?Εύκολος και ασφάλειας.
Δεν είναι αυτό το πρόβλημα.
Θα του ζητήσουν στοιχεία ταυτοποίησης (όπως ταυτότητα) και θα λυθεί το θέμα..
Το πρόβλημα είναι ότι είναι λίγο τα ζώα μου αργά ή εξυπηρέτηση του pp...
Το paypal τον παίρνει. Έχει μπλοκάρει τον λογαριασμό, δε με αφήνει να συνδεθώ καν ("can't verify it's you") με κανέναν τρόπο, ούτε reset password, και έχει περίπου 150€ μέσα... Έχω στείλει email και αναμένω, αλλά διαβάζω ότι πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα και δεν τους το λύνουν.
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό, και ίσως χάθηκαν και τα λεφτά... Ελπίζω έστω να πάρω αυτά, και δεν το ξαναχρησιμοποιώ.
Χρόνια τώρα τονμπαιρνει. Τράπεζα είναι και μάλιστα από τις χειρότερες, οι χρεώσεις στο Θεό η δε ισοτιμίες είναι άστα να πάνε
Ναι, έφτιαξα τα πάντα χτες. Αλλά δεν έχει σημασία γιατί δεν υπάρχει τρόπος να τα εισάγεις. Απλά πετάει αυτό το error χωρίς καμία επιλογή. Και διαβάζω παντού ότι μόνο τηλεφωνικά βγάζεις άκρη. Ίσως. Με τηλέφωνο στην Αμερική... Ελπίζω να μην ισχύει και να λάβω απάντηση αύριο.
Σε κάθε περίπτωση, paypal κομμένο. Δεν το εμπιστεύομαι για τον σκοπό που το θέλουμε (δωρεές). Ενώ με τον προσωπικό μου λογαριασμό το χρησιμοποιώ 15+ χρόνια, χωρίς προμήθειες, χωρίς απρόοπτα...
Ωωω πίστεψε με, αν χρειαστεί να πάρεις τηλέφωνο δεν θα ξεμπερδέψεις άμεσα.
Σε mail δεν απαντούν ποτέ...
Όπως προείπα, 2 φορές την έχω πατήσει.
1 με ένα κατάστημα και άλλη 1 με ένα "forum"
Και στις 2 περιπτώσεις χρειάστηκαν τηλέφωνα και οι 2 περιπτώσεις έκαναν πάνω από 6 μήνες να λυθούν τα θέματα (Στη μια μάλιστα σχεδόν χρονο).
Βέβαια ήταν και τα 2 εταιρικά.
vforvendetta85
28/09/2020, 00:05
Αν δε δουλεύει το Ελληνικό νούμερο του paypal, πάρε Αγγλία και θα εξυπηρετηθείς. Γι Αγγλία, βάλε ένα ευρώ στο viber out και πάρε τηλέφωνο, θα σου φτάσεικαι θα περισσέψει κιόλας αν δεν έχει πολύ αναμονή.
Έχω καλά νέα σχετικά με το Paypal, παρόλο που είχα απογοητευτεί πλήρως με αυτά που διάβαζα.
Κατάφερα και μπήκα, μετά από άπειρες προσπάθειες και επικοινωνίες, και για να μην το ρισκάρω ξανά, μετέφερα όλα τα λεφτά στο προσωπικό μου Paypal, απ'όπου θα γίνει η πληρωμή του σέρβερ. Το συνολικό ποσό ήταν 131,62€, δυστυχώς, μετά από κρατήσεις (όπως θα δείτε και στο screenshot παρακάτω). Στα 5€ "χάναμε" περίπου 0,50€, ενώ στα 10€, περίπου 0,70€. Στο 1€ και στα 2€, χάναμε περίπου 0,40€....
Παρακαλώ όσοι δημιούργησαν μηνιαία πληρωμή 1-2€ να την ακυρώσουν, γιατί δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, τα μισά λεφτά πάνε στο Paypal.
Κρίμα, γιατί αυτός ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να υπάρχει μόνιμα κάτι στο ταμείο... Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν το εμπιστεύομαι πλέον, αφού μπορεί να ξαναμπλοκάρει απροειδοποίητα. Σόρι για την ταλαιπωρία. :beer:
Τέλος πάντων, σημασία έχει ότι δε χάθηκαν τα λεφτά. Μέχρι νεοτέρας (έτσι, με όμικρον), δεν ξαναχρησιμοποιώ το Paypal του forum. Παραθέτω την "απόδειξη" (φυσικά έχω αφαιρέσει όλα τα προσωπικά στοιχεία):
421200
lleonidas
28/09/2020, 11:28
Σόρι για την ταλαιπωρία. :beer:
Να τον συγχωρέσουμε για την "ταλαιπωρία", τι λέτε;
Εγώ προτείνω να τιμωρηθεί :D
caesarsk
28/09/2020, 11:30
Να τον συγχωρέσουμε για την "ταλαιπωρία", τι λέτε;
Εγώ προτείνω να τιμωρηθεί :D
ΣΥΜΦΩΝΩ. Παραδειγματική τιμωρία του
ΣΥΜΦΩΝΩ. Παραδειγματική τιμωρία του
Να του αγοράσουμε μιά Χάρλεϋ...........
το ότι έχει αφαιρέσει τα προσωπικά του στοιχεία, αυτό και μόνο τον καθιστά ύποπτο. Πίσσα και πούπουλα
..μετά από τη συγκέντρωση τόσων εξουσιών και της δημοφιλίας που αποκτά το εν λόγω άτομο, προβλέπω στα πλαίσια του αυστηρού ορθογραφικού ελέγχου να επαναφέρει και τη χρήση πολυτονικού στην ελληνική....
το ότι έχει αφαιρέσει τα προσωπικά του στοιχεία, αυτό και μόνο τον καθιστά ύποπτο. Πίσσα και πούπουλα
Τα λεφτά έχουν μεταφερθεί ήδη σε λογαριασμό μου στο νησιά Κέιμαν, φυσικά μέσω άλλων 39 λογαριασμών σε 14 διαφορετικές χώρες.
Το Hyper είναι κοντά. :smokin:
..μετά από τη συγκέντρωση τόσων εξουσιών και της δημοφιλίας που αποκτά το εν λόγω άτομο, προβλέπω στα πλαίσια του αυστηρού ορθογραφικού ελέγχου να επαναφέρει και τη χρήση πολυτονικού στην ελληνική....
Έλα ρε, δεν είμαι τόσο γέρος. :lol:
RaGe_Raptor
28/09/2020, 12:28
Τα λεφτά έχουν μεταφερθεί ήδη σε λογαριασμό μου στο νησιά Κέιμαν, φυσικά μέσω άλλων 39 λογαριασμών σε 14 διαφορετικές χώρες.
Έλα ρε, δεν είμαι τόσο γέρος. :lol:
Καβαντζωσε και για αλλαγή ιμάντων,μην είσαι κορόιδο
SeniorCanardo
28/09/2020, 12:48
Πάντως ρε παίδες καλή η κατάθεση δημιουργικών σκέψεων και ιδεών, αλλά μου μοιάζει "μπάλωμα σε τρύπια βάρκα".
Πρέπει να βρεθεί ένας μόνιμος μηχανισμός χρηματοδότησης του φόρουμ και επειδή το φόρουμ δεν είναι "αυτοδιαχειριζόμενη συλλογικότητα", αλλά έχει διαχειριστική ομάδα, ας επιλέξουν τα παιδιά ένα-δυο τρόπους που θεωρούν κατάλληλους και αν θέλουν να τους θέσουν σε δημόσιο διάλογο ας το κάνουν.
Άντε τώρα βρέθηκε ένας άνθρωπος και "μπήκε μπροστά" και έσωσε την κατάσταση, αν αύριο αυτός βαρεθεί, φύγει, μας σιχαθεί τι γίνεται;
Θα πρέπει να βρεθεί και ένας μηχανισμός, αναπλήρωσης κενών, κοινώς η "ομάδα" θα πρέπει να αποκτήσει και "πάγκο".
contes di Zante
28/09/2020, 12:50
Τώρα κατάφερα και διάβασα όλο το θέμα μιας και έλειπα από Παρασκευή ξημέρωμα....και επειδή το service του multi πήγε λιγότερο απ' ότι περίμενα περίσσεψε ρευστό για συνεισφορά. Πέρα από την πλάκα ένα μεγάλο μπράβο σε όσους (στον γνωστό έναν) που κατάφερε και σώθηκε το forum....Blitzer όταν πάρες το hyper σου έχω δώρο έναν λεβιέ ταχυτήτων που μου έστειλαν λάθος αντί για multi
Για ενα χαΗπερ γινεται ολη αυτη η φασαρια?
Τουλαχιστον Diavel θα επρεπε να κοιτας :lol:
panavour
28/09/2020, 12:58
δεν θα προλαβεις,μεχρι να του το στειλεις με κούριερ, θα τοχει πουλησει.
contes di Zante
28/09/2020, 13:06
Μπα, άμα πάρει το hyper δεν θα αλλάξει μετά....θα είναι σα νά 'χει την καπριτσιόζα γκόμενα, θα την κρατάει μόνο και μόνο από περιέργεια να δεί τι άλλη τσίνια θα του βγάλει
Αυτό εδώ κλειδώνει, καθώς εξετέλεσε τον σκοπό του. Να με συγχωρεί η διαχειριστική ομάδα που επεμβαίνω στα χωράφια τους, αλλά θέλω να αναλάβω πλήρως αυτό που ξεκίνησα και να το φέρω εις πέρας (και μετά να ξαναχαθώ στο παρασκήνιο).
Ευχαριστώ όλους όσους έσπευσαν να βοηθήσουν, αλλά αυτά θα τα πούμε και στο πιο "επίσημο" νήμα.
Θα είμαι διαθέσιμος έως το τέλος της βδομάδας για κάποιους που ξέρω ότι ξέμειναν και έχουν σκοπό να καταθέσουν χρήματα μέσα στη βδομάδα. Μπορείτε ακόμα να επικοινωνείτε με πμ μαζί μου για οτιδήποτε.
Την επόμενη Δευτέρα θα ανοίξω νέο νήμα με τα αποτελέσματα, σχόλια και οτιδήποτε άλλο. Η συμμετοχή σας ήταν πέραν προσδοκιών.