View Full Version : Ποιο να είναι το επόμενο μηχανάκι μου ; - Seagull edition
AristidisZ
29/09/2020, 09:43
Αφού ο κροκόδειλας δε με άφησε να κάνω hijack το θέμα του, τον αντιγράφω και ζητάω τα φώτα σας
Μετά από μια 15ετία με μηχανές, εδώ και σχεδόν 2 χρόνια (εντάξει έλειπα κάνα 8μηνο εξωτερικό αλλά το μετράω κα αυτό το διάστημα) είμαι μόνο με παπί και έχει αρχίσει και με τρώει
Τι ζητάω αυτή τη στιγμή από ένα μηχανάκι;
Μοτέρ: Δε θέλουμε να ξηλώνει την άσφαλτο (ιδανικά θα θέλαμε αλλά βλέπε παρακάτω), αλλά θέλουμε να μπορεί να πάει σχετικά άνετα με 120-130
Διαστάσεις: Πρέπει να είναι μαζεμένο, σχετικά ελαφρύ και με σχετικά χαμηλή ψηλή σέλα.
Τύπος: Πρέπει να είναι διασκεδαστικό, ευέλικτο, παιχνιδιάρικο. Να μπορεί να κινηθεί με άνεση μέσα στην πόλη της Αθήνας και να χαζοχαίρεσαι ακόμα κι όταν πας στο περίπτερο. Ιδανικά, μάλλον on-offκάτι μεταξύ motard και street.
Χρήση: Το μηχανάκι θα χρησιμοποιείται κυρίως ως κανίβαλος commuter εντός Αττικής και για μια βόλτα το μήνα, ίσως λιγότερο, εκτός νομού στη χάση και στη φέξη.
Άνεση: Ανέσεις, ανεμοκαλύψεις, μπαγκάζια κτλ δε με αφορούν, τα αφήνω για τους τουρίστες καθότι ως καθημερινό γαϊδουράκι θα πάει και το σούπερ μάρκετ του.
Εξοπλισμός: Θα προτιμούσα κάτι καλοστημένο, με καλά περιφερειακά, έτοιμο για πόλεμο, αλλά αν δεν έρχεται με Ohlins και Brembo από το εργοστάσιο, οκ, δεν είναι ακριβώς deal breaker Δε μας απασχολεί ιδιαίτερα, άντε κάνα top case και καμιά χούφτα (για να μη κρυώνουν τα χεράκια).
Ηλεκτρονικά: Όσο λιγότερα (ή και καθόλου), τόσο καλύτερα. Πρέπει να Αν έχει ABS, ΠΡΕΠΕΙ να απενεργοποιείται τουλάχιστον το πίσω.
Αξιοπιστία: Πρέπει να είναι επαρκώς αξιόπιστο και να μην είμαι στο συνεργείο κάθε 2 βδομάδες. Ξέρω ότι κυρίως ψάχνω για ευρωπαϊκό γιαπωνέζικο μηχανάκι, αλλά μη μου προτείνετε μηχανάκια που θέλουν 1500€ συντήρηση/έτος για να δουλεύουν.
Ηλικία/τιμή: Πρέπει να είναι μηχανάκι της τελευταίας 10ετίας 5ετίας και να βρίσκεται γύρω στα 5 χιλιάρικα, είτε μεταχειρισμένο, σε άψογη κατάσταση, είτε καινούργιο. Ας πούμε μέχρι 6 για κάτι εξαιρετικό, με πολλά χρήσιμα έξτρα (πχ καλή εξάτμιση).
Βασικό: δεν θέλω scooter. οποιαδήποτε πρόταση για το είδος θα διαγράφεται αυτόματα (από τον εγκέφαλό μου)
Αυτά :):)
Ένα από τα πιο μοντέρνα Monster ( πχ 696 ) :wave2:
https://www.car.gr/28824764-kawasaki-z-800
Η αγγελια ειναι τυχαια...αλλά με αυτα που εγραψες και απ' οσο σε ξερω, σε βλεπω με ενα μεσαιο προς δυνατο γυμνο...
Japan οπωσδηποτε!:)
Ή κατι τετοιο ισως...
https://www.car.gr/29052445-honda-cb-650-f-s
AristidisZ
29/09/2020, 10:03
Βασικό, δεν θέλω γυμνό :D (έκανα και το σχετικό edit)
Άρα οι επιλογές του Katsar και του Τζανή μάλλον δεν.. (ρε συ, μου έβαλες το CB650, ενώ είχα 6-7 χρόνια Hornet ; ::p:p:p )
Ο Πάνος το πάει πιο σωστά :beer:
strokt up
29/09/2020, 10:04
https://www.car.gr/28824764-kawasaki-z-800
Η αγγελια ειναι τυχαια...αλλά με αυτα που εγραψες και απ' οσο σε ξερω, σε βλεπω με ενα μεσαιο προς δυνατο γυμνο...
Japan οπωσδηποτε!:)
Ή κατι τετοιο ισως...
https://www.car.gr/29052445-honda-cb-650-f-s
Βαρύδι μέσα στην πόλη και δεν κόβει καθόλου το τιμόνι του.
MT07 θα έλεγα με επιφύλαξη.
Βασικό, δεν θέλω γυμνό :D (έκανα και το σχετικό edit)
Άρα οι επιλογές του Katsar και του Τζανή μάλλον δεν.. (ρε συ, μου έβαλες το CB650, ενώ είχα 6-7 χρόνια Hornet ; ::p:p:p )
Ο Πάνος το πάει πιο σωστά :beer:
Τωρα που το ξαναβλεπω, αφου θα εισαι μονο στην πολη και σχεδον καθολου εκδρομες, κανεις την δουλεια σου ανετα με κατι μονοκυλινδρο, π.χ. KTM 390
AristidisZ
29/09/2020, 10:23
Ε τότε cbx 500 :lol:
Καλή επιλογή, αλλά αφενός δε θέλω να πάω στα 7+ που κάνει καινούργιο, αφετέρου δεν πρόκειται να δώσω το 80% της αξίας ενός οχήματος για να το πάρω ΜΤΧ 5 ετών
Γενικά η κατάσταση με τα μεταχειρισμένα είναι περίεργη, καθώς υπάρχουν λίγα μηχανάκια, και βλέπω ότι οι τιμές είναι στο Θεό
Θα μου πεις ο καθένας όσο θέλει πουλάει, αλλά και εγώ από την άλλη δεν μπαίνω στη διαδικασία να ασχοληθώ...
RaGe_Raptor
29/09/2020, 10:27
SV 650 αν ήθελες γυμνό θα ήταν ότι πρεπει
Tracer 700 ή versys 650.
Το tracer το έχω.
Καλό γαιδουρακι και εύκολο ακόμα και στην πόλη . Ένα abs έχει και τίποτα άλλο από ηλεκτρονικά. Βαλίτσα βάζεις εύκολα. Αν με το καλό σου αντιγράφω την βάση που έφτιαξα για να βάλω στην μαμά σχάρα οποιαδήποτε βάση βαλίτσας.
Κατανάλωση αστεία. Από 4,7 έως 5.1 αν πας σαν άνθρωπος. Γκάζι έχει χωρίς να ζαλίζει. Νορμάλ συντήρηση. Άνεμο κάλυψη μια χαρά, βάζεις και έξτρα χούφτακια και έχεις καλύτερο αποτέλεσμα από τα μαμά.
Δεν το λες μαζεμένο ούτε τύπου motard!
Και βασικά νομίζω ότι στα μεταχειρισμένα τσιμπάνε οι τιμές τους λόγο κατηγορίας!
AristidisZ
29/09/2020, 10:48
Πολύ καλές επιλογές
Το μεν Versys όμως δε μπορώ να το βλέπω, το δε Tracer κοστίζει αρκετά παραπάνω από αυτά που θέλω να δώσω
panavour
29/09/2020, 10:59
Γι αυτα που θες και διαθετεις, μονοδρομος CB500X.HONDA οτι πληρωνεις παιρνεις,και εχεις και μεταπωληση αμα το βαρεθεις.Εναλακτικα ΝC 700,ή 750.Ολα τα αλλα ΕΙΔΙΚΑ τα ευρωπαικα -που επι της ουσιας ειναι κινεζικα ή ινδικά πεταμενα λεφτα.
Σε θυμάμαι εσένα ρε πο@στη....:lol:
Η περιγραφή σου ταιριάζει γάντι στο στράντα... Έχει πολλά στο καρ σε καλές τιμές ρίξε μια ματιά.
AristidisZ
29/09/2020, 11:01
Καλή επιλογή μου φαίνεται, αν βρω κάποιο σε καλή τιμή
Βέβαια και αυτό Ταϊλανδέζικο είναι αλλά anyway
Σε θυμάμαι εσένα ρε πο@στη....:lol:
Η περιγραφή σου ταιριάζει γάντι στο στράντα... Έχει πολλά στο καρ σε καλές τιμές ρίξε μια ματιά.
Άλλο τι θέλει η καρδιά, άλλο τι θέλει το μυαλό :) :beer:
Μονοκύλινδρο 600-700cc. Καλοτάξιδο!
AristidisZ
29/09/2020, 11:04
5ετίας στο τάληρο ;
ποιο έχεις κατά νου ;
:confused:
Αν είναι 6ετίας δηλαδή σε χαλάει; Τυχαίο παράδειγμα: https://www.car.gr/31377536-ktm-690-duke
Εξαιρετικά πολιτισμένο για μονοκύλινδρο ΚΤΜ, αξιόπιστο μοτέρ. Οκ δεν είναι on/off, αλλά για μέσα στην πόλη είναι εργαλείο, και άνετα κάνει κι ένα ταξιδάκι στο τόσο.
Ή https://www.car.gr/31698699-yamaha-xt-660z-tenere με λίγο παζάρι. Ίσως.
AristidisZ
29/09/2020, 11:17
Η 6ετία δε με χαλάει, οκ, αλλά γυμνό δεν θα έπαιρνα με τίποτα ξανά, ή αν το έκανα θα πήγαινα σε κάτι πιο μεγάλο από το hornet ;)
Τα Tenere δε μου αρέσουν ρε γαμώτο, είναι φάση Versys για μένα
E on/off είναι, χάλια θα είναι, αλλά αυτό θέλεις. :lol:
NC; Ξανά, τυχαίο παράδειγμα: https://www.car.gr/31417881-honda-nc-750-nc750x-abs
Προτεινω Nc 750x,κανει τικ σε πολλα κουτακια σου!
doctoras
29/09/2020, 13:46
καλορίζικο το xt250 του 2020
421276
AristidisZ
29/09/2020, 14:10
Από τη μία τα λυπάμαι τα 5,5 χιλιάρικα για 250αράκι, από την άλλη η αλήθεια είναι ότι με την αγορά καινούργιου οχήματος γλιτώνεις αρκετές ιστορίες...
Top case παίρνει δαύτο ή θα είναι σαν καρνάβαλος ;
Δεν του ταιριάζει και τόσο αλλά οκ, το παλεύεις. Μπορείς να βάλεις μικρή μπαγκαζιέρα σε σχέση με κάτι μπαούλα που βλέπω.
AristidisZ
29/09/2020, 14:25
Εάν και εφόσον, θα πάω στο μαύρο, οπότε θα είναι λίγο πιο εύπεπτο :P
Παρε αυτο που γουσταρεις περισσοτερο...(απλα να εχεις μικρο σημα και ασφαλεια)...
Αλήθεια???τόση ώρα κάνεις?mt07 και καθάρισες...κανει τα πάντα συμφέρει Δεν καίει δε ζητάει και θα είναι μαξ 5ετιας στο μπάτζετ σου..οκ δεν είναι μονοκυλινδρο αλλά προσωπικά δε μ αρέσουν τα μονοκυλινδρα... Το μοτέρ του είναι διαμάντι...εγω με τα κριτήρια σου εκεί θα πήγαινα :wave2:
Εναλλακτική....nc.....για να πάρεις τα βουνά πιο εύκολα..:lol:
DoctoR_k6
29/09/2020, 15:21
Για κανα tracer 700 σε κοβω...
AristidisZ
29/09/2020, 15:22
Αλήθεια???τόση ώρα κάνεις?mt07 και καθάρισες...κανει τα πάντα συμφέρει Δεν καίει δε ζητάει και θα είναι μαξ 5ετιας στο μπάτζετ σου..οκ δεν είναι μονοκυλινδρο αλλά προσωπικά δε μ αρέσουν τα μονοκυλινδρα... Το μοτέρ του είναι διαμάντι...εγω με τα κριτήρια σου εκεί θα πήγαινα :wave2:
Tόση ώρα για τι πράγμα ρε Θόδωρα ; :p
Δε θέλω γυμνό ρε λέμε :D
Δεν έχει καμία σχέση με το πώς το πλασάρει σα γυμνό η γιαμαχα...το λες αυτό που ζήτησες κάτι μεταξύ onoff και street...ειναι ένα παιχνίδι στα 700cc με κατανάλωση 300cc....anyways δε το πρόσεξα εγώ απ όσα διάβασα είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό...my bad :D
harris_x
29/09/2020, 15:45
για να πάρει τα βουνά απο τη βαρεμάρα;
harris_x
29/09/2020, 15:46
γιατι ρε δικέ μου;
θα σε δέρνει ο άνεμος με 130χαω;
μια χαρά είναι το ΜΤ, βάλε και μια ζελατινούλα και είσαι πένα ;)
AristidisZ
29/09/2020, 15:56
γιατι ρε δικέ μου;
θα σε δέρνει ο άνεμος με 130χαω;
μια χαρά είναι το ΜΤ, βάλε και μια ζελατινούλα και είσαι πένα ;)
Ζελατινούλα, μπαγκαζιέρα και μηχανάκι χειρότερο από αυτό που καβάλαγα, με μόνη διαφορά 7-8 χρόνια στο MY και κάποια παραπάνω λεφτά ;
:nono:
harris_x
29/09/2020, 15:57
Ζελατινούλα, μπαγκαζιέρα και μηχανάκι χειρότερο από αυτό που καβάλαγα, με μόνη διαφορά 7-8 χρόνια στο MY και κάποια παραπάνω λεφτά ;
:nono:
Ηοnda ήταν αυτό που καβάλαγες, δεν υπάρχει χειρότερο :bawl:
harris_x
29/09/2020, 15:59
Καλά, ούτε εμένα μου αρέσει το ΜΤ, σαν ποδήλατο είναι...
όμως για το versys δεν έχεις δίκιο, είναι πολύ ωραίο, θα το κοιτούσα.
rock n rolla
29/09/2020, 16:07
NC 750X. Ταφος αλλα σε παει παντου, ανετα, ταξιδευει ολη μερα με 130 ανετα, εχει και ροπακλα απο τρακτερ και δε καιει ΤΙΠΟΤΑ
AristidisZ
29/09/2020, 17:29
Benelli trk 500
Ιταλικό Κίνας;
Ε όχι...
gior-gos
29/09/2020, 19:01
Θα σου πρότεινα ένα μονοκύλινδρο KTM να το ευχαριστηθείς. Έτσι κι αλλιώς δεν προτίθεσαι να κάνεις πολλά χιλιόμετρα εκτός. Από την άλλη - και λόγω χορνετ - ίσως να είσαι λίγο μαγκωμένος με τα Ευρωπαϊκά. Μήπως honda crossrunner;
AristidisZ
29/09/2020, 19:32
Είχα BMW με Rotax κινητήρα, λες να μασάω ;
Τα ΚΤΜ τα λατρεύω, αλλά αυτά που μου αρέσουν (τα on-off δηλαδή) είναι αρκετά ακριβά, και κρατάνε υπερβολικά ψηλές τιμές ακόμα και σε ΜΤΧ
atom_smasher
29/09/2020, 20:34
Πολύ καλές επιλογές
Το μεν Versys όμως δε μπορώ να το βλέπω, το δε Tracer κοστίζει αρκετά παραπάνω από αυτά που θέλω να δώσω
Γουοτ;! Το τελευταίο μουτρο του versys δεν σ αρεσει; λυπαμαι, με στεναχωρεις. Να παρεις v strom.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/09/2020, 22:15
Στρώμα?
Τα πρώτα Bmw με τον 800αρι κινητήρα.
AristidisZ
30/09/2020, 07:20
Το στρώμα ήταν το μόνο μηχανάκι που κράτησα τόσο λίγο, το έδωσα σε λιγότερο από ένα χρόνο...
Τα 800αρια bmw μου αρέσουν αλλά είναι εκτός budget / ηλικίας...
Τονίζω πάντως το ότι το μηχανάκι το θέλω κατά 95% και πλέον για χρήση πόλης, ενώ με βάση τα τωρινά δεδομένα η δουλειά μου είναι σκαρτα 20 χλμ πήγαινε έλα τη μέρα (Δραπετσώνα με Συγγρού χαμηλά)...
επειδή και εγώ βαβίζω στα ίχνη σου , , , εάν βγάλεις την προϋπόθεση ABS και είναι 2000 - 2010 οι επιλογές είναι πάρα πολλές .
επίσης προσθέτεις και τον παράγοντα διασκέδαση :) , εάν βρεις ένα αξιόλογο στο 1000+ και το αναβαθμίσεις ΕΣΥ σε κινητήρα & αναρτήσεις(+1500)
,,,,,,,,,,,,,, και τώρα αποσύρομε στην τρυπα μου να γλυτώσω και μερικές πέτρες
AristidisZ
30/09/2020, 08:20
Μήπως διαβάζεις το νήμα του Blitzer ; :D
Εγώ είπα 2015+ :)
doctor_john
30/09/2020, 08:59
Σαν κάτι να λείπει, σαν να μην εστιάζεις στο τι θες...
Ιδανικά, με μόνο περιορισμό την μία μοτό, αυριο το πρωϊ τι θα πήγαινες να πάρεις για την χρήση που θες;
AristidisZ
30/09/2020, 09:00
BMW S1000XR, χωρίς 2η σκέψη :)
Επειδή τα πράγματα αλλάζουν πολύ και γρήγορα, εγώ προτείνω να κάνεις (αν μπορείς) την υπέρβαση και να πας σε CB500X (ή ακόμα και NC).
Ναι, χάνεις στο fun factor και στο πουλ μουρ (που δε βλέπω να σε νοιάζει).
Κερδίζεις σε αξιοπιστία και έχεις ένα asset που μπορείς να ρευστοποιήσεις εύκολα και καλά αν θελήσεις ή χρειαστείς κάτι άλλο.
To (προς κατάργηση) διφραγκάκι μου.
doctor_john
30/09/2020, 09:08
Ωραίο ξεκάθαρα, τι να το κάνεις τόσο δυνατό όμως; θα βαρεθείς.. :lol:
Θα κοίταγα και tiger 1050, θεωρώ ότι έχει ποιότητα και βρίσκεις σε πολύ καλή κατάσταση.
AristidisZ
30/09/2020, 09:10
Μιλάς για κούτα Θωμά ε ;
Όπως το λες, δεν με νοιάζει το πουλ μουρ ή το μηχανάκι να είναι στημένο για πίστα
Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μου αρέσει όταν το κοιτάω, θεωρώ προσωπικά ότι είναι από τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής διτρόχου...
BMW S100XR, χωρίς 2η σκέψη :)
100???
Το έβγαλε και σε παπί?:bawl:
AristidisZ
30/09/2020, 09:20
Ωραίο ξεκάθαρα, τι να το κάνεις τόσο δυνατό όμως; θα βαρεθείς.. :lol:
Θα κοίταγα και tiger 1050, θεωρώ ότι έχει ποιότητα και βρίσκεις σε πολύ καλή κατάσταση.
Τίποτα δε θα το έκανα κατά πάσα πιθανότητα, αλλά μου είπες να διαλέξω ένα μηχανάκι χωρίς περιορισμό
Ε αυτό θέλω ;)
100???
Το έβγαλε και σε παπί?:bawl:
:lol:
KotsosDR
30/09/2020, 09:25
https://www.car.gr/31526196-honda-crf-250-rally
https://www.car.gr/31526196-honda-crf-250-rally
Το καβάλησα, το περιεργάστικα, το θαύμασα, το λιμπίστηκα αλλά ήταν πανάκριβο.
Σε αυτή την τιμή θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Μου φέρνει στο νου τα παλιά XL/XLR/Baja κλπ :)
AristidisZ
30/09/2020, 09:45
Ενδιαφέρουσα περίπτωση :beer:
ε καλοτάξιδο :beer:
AristidisZ
30/09/2020, 10:38
ε καλοτάξιδο :beer:
Tι, έτσι, σε 2 μέρες ;
Δε παίζει :lol:
To " Είναι όλο προσόντα" το παραβλέπω ,αλλά 4500+ μεταχειρισμένο 250 εν μέσω κορωνοιού και ενφια :cry:
Έτσι είναι τα Χόντα. Πληρώνεις τα διπλά απ'όσα αξίζουν.
Έλα καλά μη λες μλκιες
https://www.car.gr/9528886-honda-cb-50
:p
AristidisZ
30/09/2020, 11:28
Και τα πουλάς μετά από 5-6 χρόνια όσο τα πήρες
Έτσι είναι τα Χόντα :smokin:
Είναι που θες να βάλεις και βαλίτσα βρε... Αλλιώς υπάρχουν πολλές επιλογές.
Για σκέψου κανένα KTMι με βαλίτσα, θα γελουν και οι ρέγγες!
zannisvel
30/09/2020, 11:37
Γεια σου Αριστείδη!!! :beer:
Διαβάζοντας το πρώτο σου post, που είναι σαν διορθωμένη έκθεση πανελληνιών :lol: και όλο το υπόλοιπο νήμα.
Νομίζω οι επιλογές σου δεν είναι κα πολλές.
Η δική μου άποψη, εφόσον έχεις και το παπί και δεν πρόκειται να το δώσεις νομίζω ότι μπορείς να ελατώσεις λίγο τις απαιτήσεις σου ως προς την απόλυτη άνεση της καθημερινής μετακίνησης και του Super Market. Αφού θα μπορούν να γίνουν με το παπί.
Επειδή πολύ πρόσφατα έδωσα και το δικό μου hornet και άλλαξα μηχανάκι σου προτείνω μερικά μηχανάκια που έψαχνα και εγώ.
Tracer 700, γιατί το 900 είναι εκτός budget, To 700 βεβαια είναι αργό σε σχέση με το hornet αλλά θα κάνεις adjust :)
Shiver 750 ή 900
Dorsoduro
Tiger 1050
Fazer 800
:beer:
panavour
30/09/2020, 11:46
Είναι που θες να βάλεις και βαλίτσα βρε... Αλλιώς υπάρχουν πολλές επιλογές.
Για σκέψου κανένα KTMι με βαλίτσα, θα γελουν και οι ρέγγες!
γιατι το λες μια χαρα ειναι
421293
AristidisZ
30/09/2020, 11:56
Καλημέρα Ζαννή
Που είπα ότι θα κρατήσω το παπί ; :p
Μάλλον θα φύγει, κυρίως λόγω έλλειψης χώρου στο γκαράζ
Καλημέρα Ζαννή
Που είπα ότι θα κρατήσω το παπί ; :p
Μάλλον θα φύγει, κυρίως λόγω έλλειψης χώρου στο γκαράζ
Μη δωσεις το παπι....θα το μετανιωσεις μετα...στανταρακι!:)
AristidisZ
30/09/2020, 12:06
Μη δωσεις το παπι....θα το μετανιωσεις μετα...στανταρακι!:)
Έχω spare :bawl:
Πάρε ένα tuono και εσύ σαν το άλλο παλικάρι μια που του το πρότεινε το forum μια που το αγόρασε την επόμενη!!!
RaGe_Raptor
30/09/2020, 12:41
Πάρε ένα tuono και εσύ σαν το άλλο παλικάρι μια που του το πρότεινε το forum μια που το αγόρασε την επόμενη!!!
Tuono ftw γιατί yolo
AristidisZ
30/09/2020, 12:48
Aν ήμουν σε φάση yolo δε θα το συζήταγα, θα είχα ψωνίσει ήδη ;)
yolo - yolo, δε θα δώσουμε και κώλο να τα φάμε στο τουόνο
Χόνδα, γιου μιτ δι νάϊσεστ ππλ λέμε :lol:
Μέχρι εδώ ήσουν άψογος :bawl:
Top case παίρνει δαύτο ή θα είναι σαν καρνάβαλος ;
Δες λίγο αυτό:
421299
doctoras
30/09/2020, 13:27
αν την κανεις την @@κία και κοιτάξεις να βάλεις μπαγαζιέρα (μονο και μονο για το κωλοκράνος) τουλάχιστο οι look adve κουβάδες όπως ο παρακάτω είναι πιο ταιριαστοί
421300
https://www.ebay.com/itm/Top-Case-Givi-Black-Trekker-Dolomiti-46Lt-Honda-Crf-250-L-Rally-2017-2023-/401755222812
τα μηχανάκια αυτά έχουν τα δικά τους αξεσουάρ μπαγάζια και μπορεί να είναι αισθητά αποδεκτά όπως παρακάτω
421301
RaGe_Raptor
30/09/2020, 13:28
αφού είσαι κουτάκιας. :bawl:
Χόνδα, γιου μιτ δι νάϊσεστ ππλ
marcmarquez93 likes this post.
Μιλάς για κούτα Θωμά ε ;
Όπως το λες, δεν με νοιάζει το πουλ μουρ ή το μηχανάκι να είναι στημένο για πίστα
Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μου αρέσει όταν το κοιτάω, θεωρώ προσωπικά ότι είναι από τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής διτρόχου...
Όχι απαραίτητα κούτα, ειδικά για το NC μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα μοντέλα του 2021.
Αλλά ένα καινούριο CB500X θα ήταν ταμάμ ;)
AristidisZ
30/09/2020, 16:29
To " Είναι όλο προσόντα" το παραβλέπω ,αλλά 4500+ μεταχειρισμένο 250 εν μέσω κορωνοιού και ενφια :cry:
Επειδή βλέπω ότι συχνά αναφέρεσαι στις τιμές, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου
Αυτός είναι και ένας λόγος που προσανατολιζομαι προς αγορά καινούργιου, παρόλο που μεχρι και πριν το 2019 δεν είχα αγοράσει ποτέ στη ζωή μου καινούργιο όχημα
Η αγορά από το 2012-13 και μετά έγινε πολύ περίεργη, και όσο πάει και χειροτερεύει
Είναι αδιανόητο όσο σε καλή κατάσταση να είναι ένα όχημα, να αξιώνει κάποιος το 80% της αρχικής τιμής αγοράς του μετά από 7 χρόνια
Δηλαδή ένα μηχανάκι που έκανε 12 χιλιάρικα κούτα το 2013, να πωλείται σήμερα 9 και 9.5 χιλιάρικα, όσο λίγα χιλιόμετρα ή όσα έξτρα και αν έχει
Θα έχω δηλαδή ζεστό ένα δεκάρικο, και δε βάζω και άλλα 2 χιλιάρικα σε μια κάρτα να πάω να πάρω κάτι του κουτιού;
Θα μου πεις ελεύθερη αγορά έχουμε, αλλά οκ, καλό είναι να έχουμε και λίγο αυτογνωσία στις κινήσεις μας
AristidisZ
09/10/2020, 10:21
To λοιπόν, πήγα χτες και πήρα test ride το g 310 gs
Ξεκινώντας από τα αρνητικά, ξενέρωσα με τον ήχο του απίστευτα :P
Επίσης μου φάνηκε αρκετά μαλακό το μπροστινό, ενώ μου δημιούργησε ένα άγχος το μπροστινό φρένο, μου έδωσε την εντύπωση ότι μπορεί να είναι ανεπαρκές, βέβαια δεν έκανα φρενάρισμα πανικού να δω πως συμπεριφέρεται
Θα ήθελα και λίγο γκαζάκι παραπάνω φυσικά
Πάμε τώρα και στα καλά:
Ωραία & ξεκούραστη θέση οδήγησης (για το size μου τουλάχιστον), πολύ ευέλικτο, ωραία εμφάνιση (για τα γούστα μου), κατανάλωση χώμα (4.2 σε μηχανάκι test ride), και εξαιρετικό χρηματοδοτικό (50% μπροστά - 24 άτοκες), με ασφάλεια κλοπής (εγώ κάνω πάντα στις μοτό) & 3 χρόνια εγγύησης
Το σκέφτομαι αρκετά...
Off topic, περίεργο πράγμα ρε παιδί μου ο ανθρώπινος εγκέφαλος
Παρόλο που έχω να οδηγήσω μοτοσικλέτα 20 μήνες, με το που ανέβηκα πάνω αμέσως ξεκίνησαν οι συγκρίσεις με το Hornet και όχι με το παπί
Ήταν σαν να το είχα καβαλήσει τελευταία φορά πριν 2 μέρες, και δεν είχα ποτέ πάπια :lol:
Επειδή βλέπω ότι συχνά αναφέρεσαι στις τιμές, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου
Αυτός είναι και ένας λόγος που προσανατολιζομαι προς αγορά καινούργιου, παρόλο που μεχρι και πριν το 2019 δεν είχα αγοράσει ποτέ στη ζωή μου καινούργιο όχημα
Η αγορά από το 2012-13 και μετά έγινε πολύ περίεργη, και όσο πάει και χειροτερεύει
Είναι αδιανόητο όσο σε καλή κατάσταση να είναι ένα όχημα, να αξιώνει κάποιος το 80% της αρχικής τιμής αγοράς του μετά από 7 χρόνια
Δηλαδή ένα μηχανάκι που έκανε 12 χιλιάρικα κούτα το 2013, να πωλείται σήμερα 9 και 9.5 χιλιάρικα, όσο λίγα χιλιόμετρα ή όσα έξτρα και αν έχει
Θα έχω δηλαδή ζεστό ένα δεκάρικο, και δε βάζω και άλλα 2 χιλιάρικα σε μια κάρτα να πάω να πάρω κάτι του κουτιού;
Θα μου πεις ελεύθερη αγορά έχουμε, αλλά οκ, καλό είναι να έχουμε και λίγο αυτογνωσία στις κινήσεις μας
Ο Μπάκλης αναφέρεται σε τιμές προσπαθεί να δίνει συμβουλές και εννοείται συνεχίζει απτόητος για πάρτη του τις μλκίες :D
Λες καινούργιο οκ peace of mind κλπ ...Είσαι σίγουρος όμως :cry:
Το τελευταίο κούτα όχημα που πήρα ήταν το 2010 ένα ιαπωνικό επώνυμο ΙΧ τογιότα.Του φέρομαι ακόμα τρυφερά όπως την πρώτη μέρα.
Χλμ 81000 και σέρβις ακόμα όπως κάθε χρόνο στην αντιπροσωπεία ...πώς με αντάμειψε ?
Καίει πια ένα λίτρο λάδι κάθε 5000χλμ με πολύ συνετή οδήγηση.
Δυστυχώς τα οχήματα κατασκευάζονται εδώ και χρόνια με σύντομη ημερομηνία λήξης :cry:
AristidisZ
09/10/2020, 11:20
Δεν είναι ότι αγχώνομαι υπό την έννοια ότι το μηχανάκι που θα πάρω θα είναι κακοσυντηρημένο και θα βγάλει Χ, Υ, Ζ προβλήματα
Είναι ότι θεωρώ εκτός πραγματικότητας την αξίωση για την απομείωση αξίας των ΜΤΧ οχημάτων που παίζουν στη γύρα, οπότε απλά δεν ασχολούμαι
doctoras
09/10/2020, 12:57
Ο Μπάκλης αναφέρεται σε τιμές προσπαθεί να δίνει συμβουλές και εννοείται συνεχίζει απτόητος για πάρτη του τις μλκίες :D
Λες καινούργιο οκ peace of mind κλπ ...Είσαι σίγουρος όμως :cry:
Το τελευταίο κούτα όχημα που πήρα ήταν το 2010 ένα ιαπωνικό επώνυμο ΙΧ τογιότα.Του φέρομαι ακόμα τρυφερά όπως την πρώτη μέρα.
Χλμ 81000 και σέρβις ακόμα όπως κάθε χρόνο στην αντιπροσωπεία ...πώς με αντάμειψε ?
Καίει πια ένα λίτρο λάδι κάθε 5000χλμ με πολύ συνετή οδήγηση.
Δυστυχώς τα οχήματα κατασκευάζονται εδώ και χρόνια με σύντομη ημερομηνία λήξης :cry:
είναι γνωστό συγκεκριμένης χρονολογίας μοτερ όπως το vvti τρικύλινδρου 1,0 και του τετρακύλινδρου vvti 1,3 καταναλώνουν λάδι και μεγαλύτερη ποσότητα απο αυτό που καίει το δικό σου (νομίζω μάστερες έχουν βρει λύση με αλλαγή τσιμουχάκια βαλβίδων) αλλά είναι όντως θέμα να σου συμβεί
δεν παέι να πει οτι το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα μοτερ της toyota ή άλλα ιαπωνικά brands
-Τα χρηματοδοτικά πρόγραμμα της bmw ήταν τα πιο ελκυστικά πάντα. Το θέμα είναι να ξεκαθαρίσεις αν θέλεις να αγοράσεις "πρόγραμμα" με λίγο μηχανάκι ή να παρεις ακριβό γιαπωνέζικο 250ρι για μια ζωή.
Και αν δεν τα έχεις τα παραπάνω για στην honda, πήγαινε μια βόλτα στην suzy κάνε ενα τεστ το vstrom250 συνεχίζουν να το προωθούν στα 4900 που ποιοτικά ΔΕΝ έχει αντίπαλο(συμπεριλαμβάνοντας και το versys300 μεσα).
αφού κοιτάς 250αρια τότε τα wr250x/r είναι αυτά που ζητάς.
είναι πολύ ψηλά μηχανάκια όμως
AristidisZ
09/10/2020, 13:07
-Τα χρηματοδοτικά πρόγραμμα της bmw ήταν τα πιο ελκυστικά πάντα. Το θέμα είναι να ξεκαθαρίσεις αν θέλεις να αγοράσεις "πρόγραμμα" με λίγο μηχανάκι ή να παρεις ακριβό γιαπωνέζικο 250ρι για μια ζωή.
Και αν δεν τα έχεις τα παραπάνω για στην honda, πήγαινε μια βόλτα στην suzy κάνε ενα τεστ το vstrom250 συνεχίζουν να το προωθούν στα 4900 που ποιοτικά ΔΕΝ έχει αντίπαλο(συμπεριλαμβάνοντας και το versys300 μεσα).
Κοίτα δεν έχω σκοπό να κρατήσω 250ρι μια ζωή, είμαι σε μια περίοδο τώρα που για Χ, Υ, Ζ λόγους δε θέλω να πάρω μεγάλη μηχανή, ή για να το πω καλύτερα, δε θέλω να δώσω τα χρήματα που απαιτούνται για "φρέσκια" μεγάλη μηχανή
Το Σουτζούκι δε μου αρέσει καθόλου σχεδιαστικά, ειδικά όταν βλέπω τη μούρη του μου προξενεί αηδία
Στο μυαλό μου, τη μηχανή πρέπει να την κοιτάς και να σου αρέσει, μπορεί να είναι δική μου ιδιοτροπία, αλλά έτσι το βλέπω
Συν τοις άλλοις, αν μου φάνηκαν λίγα τα 34 άλογα, πως θα νιώσω στα 25 ;
αφού κοιτάς 250αρια τότε τα wr250x/r είναι αυτά που ζητάς.
είναι πολύ ψηλά μηχανάκια όμως
Εντάξει, ψηλό αγόρι είμαι :p
Oύτως ή άλλως τέτοιου στυλ μηχανή δε με εξυπηρετεί σε αρκετά θέματα (ABS, ηλικία κλπ κλπ)
Φιλε, μην παρεις τιποτα...Καθισε με το παπι & οταν εισαι ετοιμος, παρε αυτο που σου αρεσει καλυτερα :)
Μην μπλεξεις με αγοραπωλησιες, χωρις λογο...
Κοίτα δεν έχω σκοπό να κρατήσω 250ρι μια ζωή κλπ κλπ
Ο θείος μου έψαχνε τέτοια μηχανάκια και κατάληξε σε 2 μικρά ADV το 2,5 χόντα
που λέει και ο φίλος πριν και το 3,9 ΚΤΜ (αν θυμάμαι καλά και είναι τόσο)
Καίνε λέει όσο τα παπιά κλπ κλπ
Άρα πουλάς και τα παπιά και καλή ψυχή
Αν αύριο θες μεγάλο κρατάς αυτά για καθημερινά και καβατζώνεις και δεύτερα ζαντολάστιχα
για καμιά εντουράδα την Κυριακή
Αυτά λέει ο θείος όμως εγώ δεν έχω ιδέα
AristidisZ
24/10/2020, 10:29
Έχω αρχίσει να σκέφτομαι πολύ σοβαρά το CB500X, αλλά λίγο η τηλεεργασία, λίγο που βλέπω να τρώμε λουκετάρα οσονούπω, λίγο που σε 2 μήνες αλλάζει ο χρόνος, ψιλοκολλάω ρε γμτ...
Nostradamus
24/10/2020, 12:15
Έχω αρχίσει να σκέφτομαι πολύ σοβαρά το CB500X, αλλά λίγο η τηλεεργασία, λίγο που βλέπω να τρώμε λουκετάρα οσονούπω, λίγο που σε 2 μήνες αλλάζει ο χρόνος, ψιλοκολλάω ρε γμτ...
Περιμενε λιγο ακομη. την αρχη της νεας χρονιας.
Ναι, μην κάνεις κίνηση αν δε σε τρώει και δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη. Προσωπικά θα το κοιτούσα σε κανα 5μηνο.
Κατά τη γνώμη μου ίσως είναι η στιγμή που απλά πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για κάποια προσφορά. Αν έχεις καταλήξει απλά παρακολουθείς και αν παρουσιαστεί μια καλή προσφορά το αρπάζεις ανεξάρτητα από το αν είναι Δεκέμβρης ή Μάρτης.
AristidisZ
22/02/2021, 11:25
Όπως έλεγε κι ο Νιόνιος (πριν τα χάσει και βγάζει Καλομοίρες από τούρτες), αφού τον πηδήσαμε τον χειμώνα (https://www.youtube.com/watch?v=A11Ar-kVNjE), η απόκτηση κανονικού διτρόχου μπήκε πάλι σοβαρά στο τραπέζι, με shortlist το CB500X και το 390 Adv
To κέφι λέει KTM, το μυαλό βέβαια λέει Honda...
Αξίζει το KTMάκι σαν καθημερινό commuter ή τσάμπα πάω να μπλέξω ;
panavour
22/02/2021, 11:34
Όπως έλεγε κι ο Νιόνιος (πριν τα χάσει και βγάζει Καλομοίρες από τούρτες), αφού τον πηδήσαμε τον χειμώνα (https://www.youtube.com/watch?v=A11Ar-kVNjE), η απόκτηση κανονικού διτρόχου μπήκε πάλι σοβαρά στο τραπέζι, με shortlist το CB500X και το 390 Adv
Οι κατιμαδες ΔΕΝ ειναι μηχανακια για ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ανθρωπους,ποσες φορες θα το πουμε?:lol:
zannisvel
22/02/2021, 12:02
Αριστείδη ανάμεσα στα δύο, προσωπικά θα πήγαινα με το KTM.
Ένας πολύ φίλος έχει για καθημερινό το γυμνό 390, φαντάζομαι το ίδιο είναι. Έχει κάνει πάνω από 30Κ km και δεν έχει κανένα παράπονο.
Το μόνο που με χαλάει είναι το μέγεθος, αλλά με το ADV αυτό δεν παίζει.
Honda είχες πάρε και κάτι άλλο. :beer:
Δες το Maverick 500 νόμιζω είναι σούπερ στα 6Κ φουλ
Μην το απορρίψεις πριν το δεις λόγω Κίνας. Το έχει για τεστ ο Γκοργκολης στη Θησέως
Kickstart
22/02/2021, 13:55
Yamaha mt03 2020 model. 5190 ευρω
Πολύ το γουστάρω στην όψη, δεν το χω καβαλήσει ακόμα.. Θα πάω κάποια στιγμή να το πάρω βόλτα.
AristidisZ
22/02/2021, 14:40
Δες το Maverick 500 νόμιζω είναι σούπερ στα 6Κ φουλ
Μην το απορρίψεις πριν το δεις λόγω Κίνας. Το έχει για τεστ ο Γκοργκολης στη Θησέως
Δε ψάχνω για pickup, για μηχανή ψάχνω :D
Όχι ρε συ Θοδωρή δε παίρνω κινέζικο, έχω πάθει ψυχολογικά με αυτόν τον λαό :P
Yamaha mt03 2020 model. 5190 ευρω
Πολύ το γουστάρω στην όψη, δεν το χω καβαλήσει ακόμα.. Θα πάω κάποια στιγμή να το πάρω βόλτα.
Πολύ πολύ μικρό & γυμνό για τα γούστα μου :)
Ναι, αλλά δεν μας λες τι εχεις βαλει στο ματι τελικα;
doctoras
23/02/2021, 09:17
Και τα δυο μια χαρα ειναι. Το honda ειναι για μια ζωη καλύτερη ποιοτητα βαφης
Επειδη θα μπερδευτείς παλι θα σου βαλω ενα-δυο κριτήρια ακομη
Αν αγορασεις μεταβατικα στυλ το θελω τωρα αλλα αυριο μπορει να το πουλήσω παρε το πιο διασκεδαστικο( ktm)
Αν το θελεις για ταξιδι παρε cb(πιο βαρυ πιο καλο πατημα)
Αν θελεις για αστικες μετακινήσεις παρε το πιο ελαφρυ δηλαδη ktm(εχουν 20kg διαφορα).