Σύνδεση

View Full Version : Πως επιλέγεις μοτοσυκλέτα αν

Σελίδες : 1 [2] 3

giorgosb
09/12/2020, 16:20
Η Kappa είναι αξιόλογη όντως και προσφέρει κάμποσες επιλογές. Πχ με ένα μαγνητικό tank bag 24lt δεν πιστεύω ότι θα έχει θέμα (έχω ένα οικονομικό της Kappa από το '13 και κρατάει μια χαρα). Περί βαλιτσών τώρα, θα πρότεινα στα ταξιδάκια/βόλτες να έχεις μόνο τις δυο πλαϊνές 37λιτρες + το tank bag κι έτσι έχεις εύκολα 98 λίτρα διαθέσιμα.

sapila racing
09/12/2020, 17:28
Αν δω ότι ζορίζομαι στην επιλογή θα αγοράσω κάτι μικρό κούτα ή κάτι από το καλάθι (όπως zr7, cbr600)

Mια που το nickname σου αναφερεται σε Kawasaki, το ZR7 που ανέφερες ειναι πολύ αξιόλογο και το βρίσκεις πολύ φτηνα.
Εχει βέβαια τα ίδια φρένα με αυτα του SV πριν του βαλουν τις 4πιστονες αλλά ψιλοδιορθώνεται αυτό.

doctoras
09/12/2020, 17:36
Mια που το nickname σου αναφερεται σε Kawasaki, το ZR7 που ανέφερες ειναι πολύ αξιόλογο και το βρίσκεις πολύ φτηνα.
Εχει βέβαια τα ίδια φρένα με αυτα του SV πριν του βαλουν τις 4πιστονες αλλά ψιλοδιορθώνεται αυτό.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο στο car, ίσως ενα να αξιζει και είναι χανιά, τα υπολοιπα κακοποιημένα

mia_zoi_kawa
09/12/2020, 20:02
https://www.car.gr/33764777
Αυτό σίγουρα θέλει τουλαχιστον λάστιχα
5 ταχυτο, 8 βαλβιδο, καλό μπροστινό φρένο, μαλακές αναρτησεις

Πως σας φαίνεται;

Κλασικό ujm σαν το xj900 diversion. Που και αυτό ήταν μια υπέροχη μηχανη. Τώρα έχει χαθεί από τις αγγελίες.

billy84
09/12/2020, 20:40

Πως σας φαίνεται;

Κλασικό ujm σαν το xj900 diversion. Που και αυτό ήταν μια υπέροχη μηχανη. Τώρα έχει χαθεί από τις αγγελίες.

Για μένα προτιμότερο το Ζ750s αν πας σε αυτο το στυλ.

νεοσσός
09/12/2020, 20:42
Σε βλέπω να μένεις μια ζωή με kawa. :p

RaGe_Raptor
09/12/2020, 20:44

Πως σας φαίνεται;

Νόμιζα είπες σ/κ fun bike, αλλά αυτό που εννοούσες μάλλον ήταν:

"mia_zoi_kawa" να'ναι κι ό,τι να'ναι.:lol:

dimitris23
09/12/2020, 20:59
Να προτείνω Triumph street triple.; 675 ή 765 όποιο θες διαλέγεις. Ελαφρύ τριλκυλινδρο, ροπή παντού, αξιόπιστο σε θέμα μοτέρ, τα πρώτα μοντέλα βγάζανε πηνία.

alexis72
09/12/2020, 21:01
μία πολύ ενδιαφέρουσα μοτοσυκλέτα , το εχεις ηδη αναφέρει - το ειχε πολύ φίλος μου ΑΘΡΑΥΣΤΟ μηχανάκι ,
μαζί με την γυναίκα του για 12-13 χρόνια περίπου ταξίδευαν σε ολη την ελλάδα - μόνο πολύ καλά λόγια ελεγε για αυτή την μοτο - ειχε ΜΟΝΟ ενα μείον ειχε 5αρι κιβώτιο ταχυτήτων και σε ταξίδι ....αναζητούσες μία ακόμα ταχύτητα μού ελεγε - θα το κράταγε για πάντα αλλά ενα φορτηγό ενώ ηταν παρκαρισμένο κανονικά η μοτο .τού εσπασαν τα φρένα σε κατηφόρα πήρε παραμάζωμα 4-5 παρκαρισμένα ιχ εβαλε απο κάτω το honda και το διέλυσε ,
για ρίξε μιά ματιά ....
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/31121764-honda-deauville-700

panavour
09/12/2020, 21:10

Πως σας φαίνεται;

Για τα λεφτα του EΞAIΡETIKO αν του κοψεις και κανα 200αρι ακομα καλυτερο.Αθραυστο , UJM (universal japan moto) ,ευκολα συντηρησιμο αεροελαιοψυκτο,ΔΕΝ το προτιμουν οι κλεφτες,ΔΕΝ το ψυριζουν για ανταλλακτικα,ΑΝ ξερεις τι θελεις και το ελεγξεις το πηρες αφοβα.Αν σκεφτεις οτι πουλησα το ερ-5 1400 ευρω ,με βαζεις σε τριπακι να το παρω ΕΓΩ.:lol: :lol:

οσο για το xj900 diversion παρε μια σε εργοστασιακη κατασταση

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/31485367-yamaha-xj-900-s-diversion

katsar
09/12/2020, 21:18
ρε τον π@@@η,μπιμπελό το έχει .

RaGe_Raptor
09/12/2020, 21:24
Εξωτερικός εναλλάκτης! Ενδιαφέρουσα αρχαιολογία.
423518

mia_zoi_kawa
09/12/2020, 21:53
Να προτείνω Triumph street triple.; 675 ή 765 όποιο θες διαλέγεις. Ελαφρύ τριλκυλινδρο, ροπή παντού, αξιόπιστο σε θέμα μοτέρ, τα πρώτα μοντέλα βγάζανε πηνία.

Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση σου. Δυστηχως δεν μου άρεσαν τα μούτρα του πότε. Από triumph κάποια στιγμή έβλεπα τα 1200 τα trophy σκοτωμένα στα 2000. Μου άρεσαν στην όψη αλλά γνωρίζω ότι είναι φοβερά top heavy μηχανάκια και αυτό μου χάλαγε και την επιθυμία να τα αποκτήσω ποτέ.

mia_zoi_kawa
09/12/2020, 21:55
Επίσης από triumph αν σου πω ότι δεν έχω χαζέψει αγγελίες με Bonneville θα σου πω ψέμα. Τα adv της με αφήνουν αδιάφορο.

doctoras
09/12/2020, 21:56

Πως σας φαίνεται;

Ειναι θεμα γούστου, προσωπικά το s δε μου αρεσε ποτε. Ημουν κάτοχος ZR7 και το προτίμησα απο τα hornet τοτε και έμεινα πολυ ικανοποιημένος

Το πιο προσεγμένο για την ωρα απο τα γυμνά ειναι αυτο:
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/29732421-kawasaki-zr-7

panavour
09/12/2020, 21:59
Ειναι θεμα γούστου, προσωπικά το s δε μου αρεσε ποτε. Ημουν κάτοχος ZR7 και το προτίμησα απο τα hornet τοτε και έμεινα πολυ ικανοποιημένος

Το πιο προσεγμένο για την ωρα απο τα γυμνά ειναι αυτο:
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/29732421-kawasaki-zr-7

ΕΝΑ 500αρικο κατω ΝΑΙ.

strokt up
09/12/2020, 22:02
Πουλάει ενα παλικάρι απο εδω μεσα ενα sv 1000 σε πολύ καλή τιμή. Τα ρεστα τα κάνεις ενα σχολείο οδήγησης της προτίμησης σου πχ.

mia_zoi_kawa
09/12/2020, 22:06
Doctor με εκπλησεις ευχάριστα με τις επιλογές σου. Μετά το ZR7 πηγές σε cbf 1000?

Mr_Overdose
09/12/2020, 23:49
Η επικεφαλίδα του θέματος τείνει να μετονομαστεί σε "μουσείο κέρινων ομοιωμάτων" Η και σε "μουσιακά εκθέματα του περασμένου αιώνα" :bawl: :cry:

panavour
10/12/2020, 01:11
Η επικεφαλίδα του θέματος τείνει να μετονομαστεί σε "μουσείο κέρινων ομοιωμάτων" Η και σε "μουσιακά εκθέματα του περασμένου αιώνα" :bawl: :cry:

θελουμε overdose τσεπη για να μπουμε στον αιωνα μας.:lol:

Mr_Overdose
10/12/2020, 06:50
θελουμε overdose τσεπη για να μπουμε στον αιωνα μας.:lol:

Καλημερα φιλε μου! Αααχ για γελια και για κλάματα είμαστε, γι'αυτό το εριξα λιγο στο black humor, περαν την πλακα δεν βλεπω κανενα λογο να εχει καποιος στη κατοχη του(εκτος αν του μεινε κληρονομια απτο περασμενο αιωνα) ενα τετοιο μηχανακι καθως ολα τα κριτήρια κατ εμέ ειναι στο αρνητικό υπόβαθρο, οδηγικη αξιοπιστια, τεχνολογικη εξελιξη, ομορφια... Εκτος αυτου πρεπει να ξεπερασουμε τελειως επιτελους την παθογένεια που ειχαμε ως ελληναράδες του "ποιος την εχει μεγαλυτερη" Σε κυβικά και να κοιταξουμε λιγο αντικειμενικα τις αναγκες μας, να συμβιβαστουμε με την τσεπη μας ουτος ωστε να έχουμε και καποια καταναλωτικη συνείδηση! Αυτα πολυ φιλικά απο μενα και παλι την καλημέρα μου.

doctoras
10/12/2020, 07:00
Καλημερα φιλε μου! Αααχ για γελια και για κλάματα είμαστε, γι'αυτό το εριξα λιγο στο black humor, περαν την πλακα δεν βλεπω κανενα λογο να εχει καποιος στη κατοχη του(εκτος αν του μεινε κληρονομια απτο περασμενο αιωνα) ενα τετοιο μηχανακι καθως ολα τα κριτήρια κατ εμέ ειναι στο αρνητικό υπόβαθρο, οδηγικη αξιοπιστια, τεχνολογικη εξελιξη, ομορφια... Εκτος αυτου πρεπει να ξεπερασουμε τελειως επιτελους την παθογένεια που ειχαμε ως ελληναράδες του "ποιος την εχει μεγαλυτερη" Σε κυβικά και να κοιταξουμε λιγο αντικειμενικα τις αναγκες μας, να συμβιβαστουμε με την τσεπη μας ουτος ωστε να έχουμε και καποια καταναλωτικη συνείδηση! Αυτα πολυ φιλικά απο μενα και παλι την καλημέρα μου.

δεν είναι για όλους όλα φίλτατε, άλλοι τα εκτιμούν σα μηχανές του χρόνου άλλοι τα προσπερνάνε αδιάφορα

η ομορφιά που ανέφερες ειδικά είναι εντελώς υποκειμενική, υπάρχουν πολλοί εν αντιθέσει που δεν τους αρέσουν αισθητικά κανένα νέο μηχανάκι που κατασκευαστηκε απο το 2000 και μετά. Δε χωράει επιχειρηματολογία στο "γούστο"

doctoras
10/12/2020, 07:07
Doctor με εκπλησεις ευχάριστα με τις επιλογές σου. Μετά το ZR7 πηγές σε cbf 1000?

Ταξιδιάρα ψυχή φίλε, τις μηχανές τις ήθελα για ταξίδι μακρινό και αφού έκανα σχεδόν όλη την ελλάδα και ένα γύρο κλασσικής ιταλίας με το zr7, πήγα στο cbf1000 για τα ευρωπαικά ταξίδια. Το zr7 θα μπορούσα να το έχω ακόμη άθραυστο μοτέρ σχεδιασμένο για χαμηλομεσαίες καθαρά βολτάδικο.

mia_zoi_kawa
10/12/2020, 07:28

Καλημέρα φίλε μου. Έχεις εν μέρη δίκαιο. Πιθανότατα να υπάρχουν ακόμα και σκούτερ αυτήν την στιγμή που ταξιδεύουν στα 100 με 140 καλυτερα αυτήν την στιγμή από τις μηχανές που προαναφερθηκαν και με ένα σωρό ηλεκτρονικά βοηθήματα που τα κάνουν πολύ ασφαλέστερα. Αλλά ακόμα αυτες οι γριές έχουν κάποια πλεονεκτήματα Πχ την παρατάω στον δρόμο με μια κουκούλα και δεν την πείραζε κάνεις, μου πέφτει κάτω και δεν πληρώνω τίποτα, είναι μεγάλες δικυκλες πλατφόρμες που μπορείς να κουβαλήσεις 140-160 λίτρα πράγματα + συνεπιβάτη, είναι κλασσικές δηλαδή ξεχωρίζεις από όλη την σημερινή αισθητική που κουράζει τα μάτια και άλλα τέτοια...

toyar
10/12/2020, 07:31
οι μοτοσυκλετες που αναφερθηκαν παραπανω σιγουρα ειναι τεχνολογικα ξεπερασμενες
ανηκουν ομως σε μια εποχη διαφορετικης νοοτροπιας κατασκευης και καποιοι παλαιοι σαν εμενα τις βλεπουν με αλλο ματι
ειδικα οταν ειναι πλεον στο 1/4 της τιμης σε σχεση με αντιστοιχες σημερινες που ειναι περισσοτερο σμαρτφον παρα μοτοσυκλετες
εμενα προσωπικα με τραβαει η λιτη σχεδιαση ο Ι4 και τα στρογγυλα αναλογικα οργανα πραγματα που σημερα δεν βρισκεις στην αγορα

lospsi
10/12/2020, 09:58
Ωραίο θέμα!

Όσοι είμαστε από 35-40 και πάνω έχουμε ένα δέσιμο με αυτά τα παλιότερα μηχανάκια. Και εμένα μου αρέσουν αυτά που έχουν προταθεί πιο πάνω, το πρόβλημα κατ' εμέ είναι στο ότι καμιά φορά η ανάμνηση κρατάει μόνο τα καλά και αν σήμερα καβαλούσες ένα μηχανάκι 20ετίας μπορεί και να ξενέρωνες (ειδικά αν στο μεταξύ είχες και νεότερα μοντέλα).
Δεν ξέρω επίσης τι γίνεται με τα ανταλλακτικά, ειπώθηκε πιο πάνω ότι αν πέσεις χέστηκες. Ιαπωνεζικό ανταλλακτικό 20ετιας+ παίζει να είναι φθηνό??? Και σαν μτχ θα υπάρχουν και αν ναι, σε τι κατάσταση - και τιμή?

Mr_Overdose
10/12/2020, 10:01
οι μοτοσυκλετες που αναφερθηκαν παραπανω σιγουρα ειναι τεχνολογικα ξεπερασμενες
ανηκουν ομως σε μια εποχη διαφορετικης νοοτροπιας κατασκευης και καποιοι παλαιοι σαν εμενα τις βλεπουν με αλλο ματι
ειδικα οταν ειναι πλεον στο 1/4 της τιμης σε σχεση με αντιστοιχες σημερινες που ειναι περισσοτερο σμαρτφον παρα μοτοσυκλετες
εμενα προσωπικα με τραβαει η λιτη σχεδιαση ο Ι4 και τα στρογγυλα αναλογικα οργανα πραγματα που σημερα δεν βρισκεις στην αγορα

Θα αναφερω ενα ανριπροσωπευτικο παραδειγμα αξιοπιστιας-τιμης-λειτουργικοτητας και οτι αλλο συνεπαγεται στον ορο δικυκλο° μιας μοτοσυκλετας που για μενα ειναι ο σημαιοφορος για τους ελληνικους δρομους τον ελληνα αναβατη την τσεπη του και γενικα τις αναγκες του και θα ηθελα να μου αναφερθει 1 λογος που θα το προσπερνουσα και θα πηγαινα σε ενα 20ετιας, ο λογοσ για το kawasaki versys 300 x στα 5290 κουτα του 2017! Το θεμα ειναι μπορει ο ελληνας να ξεπερασει την παθογενεια των πολλων κυβικων των προηγουμενων χρονων και να παει σε κατι που τελικα μπορει να το "ταισει"- συντηρήσει να πληρωσει τελοι να το παει μια βολτα με αξιοπρεπεια χωρις να μπενει στο δίλημμα τσιγαρα η βενζίνη;βεβαια οπως αναφέρατε ποιο πανω περι ορεξεως κολοκυθοπιτα αλλα καλα ειναι οι συζητήσεις να γινοντε με αντικειμενικοτητα και οχι με ενα wannabe που λενε και τα αμερικανακια :p

katsar
10/12/2020, 10:01
Εγώ πριν λίγο καιρό για μοτο ~25 ετών έδωσα ~40ε για συνεμπλόκ πίσω τροχού από την Yamaha Ολλανδίας,δεν υπήρχε εδώ.Μπορούσα να γλιτώσω μερικά ευρό αν δεν ζητούσα αεροπορική μεταφορά -άρα πιο σύντομη.
Κατά τα άλλα ενοχλούμε κανέναν Κύριοι ; :lol::wave2:

panavour
10/12/2020, 10:02
Ωραίο θέμα!

Όσοι είμαστε από 35-40 και πάνω έχουμε ένα δέσιμο με αυτά τα παλιότερα μηχανάκια. Και εμένα μου αρέσουν αυτά που έχουν προταθεί πιο πάνω, το πρόβλημα κατ' εμέ είναι στο ότι καμιά φορά η ανάμνηση κρατάει μόνο τα καλά και αν σήμερα καβαλούσες ένα μηχανάκι 20ετίας μπορεί και να ξενέρωνες (ειδικά αν στο μεταξύ είχες και νεότερα μοντέλα).
Δεν ξέρω επίσης τι γίνεται με τα ανταλλακτικά, ειπώθηκε πιο πάνω ότι αν πέσεις χέστηκες. Ιαπωνεζικό ανταλλακτικό 20ετιας+ παίζει να είναι φθηνό??? Και σαν μτχ θα υπάρχουν και αν ναι, σε τι κατάσταση - και τιμή?

To παραπανω XJ900 DIVERSION επειδη ηθελα να το αγορασω -πριν αυξησει την τιμη του απο 2900 σε 3500 που το εχει τωρα-και το εψαξα σε ανταλλακτικα εχει καλυψη 99%.

νεοσσός
10/12/2020, 10:10
... το πρόβλημα κατ' εμέ είναι στο ότι καμιά φορά η ανάμνηση κρατάει μόνο τα καλά και αν σήμερα καβαλούσες ένα μηχανάκι 20ετίας μπορεί και να ξενέρωνες (ειδικά αν στο μεταξύ είχες και νεότερα μοντέλα).
...
Κρατάω ένα απόσπασμα από το μήνυμά σου, διότι το θεωρώ ως το πιο σημαντικό. Οι αναμνήσεις είναι ωραιοποιημένες, αφού έτσι λειτουργεί η μνήμη.

Ως αντίλογο θα πω μόνο ότι τα νεανικά όνειρα έχουν αξία, που δεν δικαιολογείται με ορθολογιστικά κριτήρια. Οπότε καταλαβαίνω γιατί μερικοί έχουν πάθος για ορισμένες μοτοσυκλέτες που είναι ξεπερασμένες τεχνολογικά και έχουν δυσκολίες στη συντήρηση. Σου καρφώθηκε σε κάποια ηλικία ως ιδανική, δεν την πήρες τότε, έμεινε το πάθος. :)

katsar
10/12/2020, 10:13
Γιατί να ξενερώσεις με ένα παλαιότερης τεχνολογίας/γενιάς;
Νομίζω πως κάποιος με τόσα χρόνια εμπειρίας πάει συνειδητοποιημένος σε μια τέτοια αγορά.Και μην ακούσω παρακαλώ ''μα δεν έχουν φρένα.αμορτισερ.καίνε πολύ.στο επαρχιακό στροφιλίκι θα μείνεις πίσω.''
Δεν τα έχει ανάγκη πολύς κόσμος αυτά,στην απέναντι πλευρά του ωκεανού έχει εκ. αναβάτες που οδηγούν ακριβώς τέτοιες μηχανές.
Προσωπικά χαμογελάω όταν διαβάζω ότι π.χ το tracer ''δεν έχει αναρτήσεις'' ή κάτι παρόμοιο :wave2:
Δυσκολίες στην συντήρηση ;;;;

giorgosb
10/12/2020, 10:35
Να το γυρίσω για λίγο στα καινούργια.. Θα μπορούσε και το Ninja 650 να είναι μια εναλλακτική, υπάρχουν δύο μοντέλα στοκ του '18 στην επαρχία. 7.200 το ένα και 7.300 το άλλο..

423522

mia_zoi_kawa
10/12/2020, 10:46
Το βρίσκεις και με 7. Απορίπτεται λόγω προχειροτητας της σχεδίασης. Δεν είναι ούτε χρηστικό, ούτε σπορ. Καλύτερα το sv από αυτό (που και αυτό έχει φάει κάρτα)

giorgosb
10/12/2020, 10:50
Δεν είναι ούτε χρηστικό, ούτε σπορ.

Όντως ισχύει..

mia_zoi_kawa
10/12/2020, 10:54
Το sv τουλάχιστον είναι απολαυστικό. Κάτι που εδώ δεν ισχύει.

Nitse3
10/12/2020, 11:05
Έτσι όπως έχει γίνει το θέμα δεν θυμάμαι πλέον μέχρι που είναι το μπατζετ σου αλλά μήπως να περίμενες από καινούρια και το trident 660 ή ξεφεύγεις πολύ οικονομικά;

lospsi
10/12/2020, 11:09
Γιατί να ξενερώσεις με ένα παλαιότερης τεχνολογίας/γενιάς;
Νομίζω πως κάποιος με τόσα χρόνια εμπειρίας πάει συνειδητοποιημένος σε μια τέτοια αγορά.Και μην ακούσω παρακαλώ ''μα δεν έχουν φρένα.αμορτισερ.καίνε πολύ.στο επαρχιακό στροφιλίκι θα μείνεις πίσω.''
Δεν τα έχει ανάγκη πολύς κόσμος αυτά,στην απέναντι πλευρά του ωκεανού έχει εκ. αναβάτες που οδηγούν ακριβώς τέτοιες μηχανές.
Προσωπικά χαμογελάω όταν διαβάζω ότι π.χ το tracer ''δεν έχει αναρτήσεις'' ή κάτι παρόμοιο :wave2:
Δυσκολίες στην συντήρηση ;;;;

Επειδή έζησα πρόσφατα με παλιότερο απωθημένο (Tuono 1ης γενιάς) αλλά και από κουβέντα παλιότερα με φίλο με μηχανή 20ετιας έγραψα τα παραπάνω. Αυτό που θυμόμουν/φανταζόμουν ήταν διαφορετικό από που εισέπραξα. Βέβαια, έχει να κάνει με το κάθε μοντέλο φυσικά (άλλο ένα ιταλικό V2 20ετίας και άλλο ένα ιαπωνικό Ι4 ίδιας εποχής, και μάλιστα πιο mainstream) αλλά και με τι οδηγικά ερεθίσματα έχει ο αναβάτης στο ενδιάμεσο. Αν έχεις να οδηγήσεις 15 χρόνια, ακόμα και το KLE 500 θα σου φανεί μια χαρά, επίσης το που και πως θα κινείσαι έχει και αυτό την σημασία του.

Για το θέμα ανταλλακτικών, δεν λέω για κάποιο αναλλώσιμο αλλά για πιο χοντρά πράγματα (φανάρι, καλάμια, δισκόπλακες, καπάκια μοτέρ κτλ). Αναλογικά με την αξία της μηχανής πάντα, και για τον μέσο χρήστη. Για τον μέσο χρήστη, μάλλον θα είναι ακριβά, δεν είναι τυχαίο που στην ελληνική αγορά, παλιότερες μοτοσυκλέτες παρουσιάζουν προβληματική εμφάνιση το λιγότερο:D

Βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι αμπελοφιλοσοφίες μιας και στην τελική, θα μιλήσει και το συναίσθημα. Προσωπικά, αν μπορούσα να έχω παραπάνω από 2-3 μηχανές, θα ήθελα να είχα και ένα από τα παλιά όνειρά μου, όπως το 98αρι CBR 900RR στο μπλε/μωβ/χρυσό που χάζευα στην βιτρίνα του Κουτσουμπού...Και δεν θα πουλούσα το τουμπανιασμένο Tuono gen1 μου!

panavour
10/12/2020, 11:17
Επειδή έζησα πρόσφατα με παλιότερο απωθημένο (Tuono 1ης γενιάς) αλλά και από κουβέντα παλιότερα με φίλο με μηχανή 20ετιας έγραψα τα παραπάνω. Αυτό που θυμόμουν/φανταζόμουν ήταν διαφορετικό από που εισέπραξα. Βέβαια, έχει να κάνει με το κάθε μοντέλο φυσικά (άλλο ένα ιταλικό V2 20ετίας και άλλο ένα ιαπωνικό Ι4 ίδιας εποχής, και μάλιστα πιο mainstream) αλλά και με τι οδηγικά ερεθίσματα έχει ο αναβάτης στο ενδιάμεσο. Αν έχεις να οδηγήσεις 15 χρόνια, ακόμα και το KLE 500 θα σου φανεί μια χαρά, επίσης το που και πως θα κινείσαι έχει και αυτό την σημασία του.

Για το θέμα ανταλλακτικών, δεν λέω για κάποιο αναλλώσιμο αλλά για πιο χοντρά πράγματα (φανάρι, καλάμια, δισκόπλακες, καπάκια μοτέρ κτλ). Αναλογικά με την αξία της μηχανής πάντα, και για τον μέσο χρήστη. Για τον μέσο χρήστη, μάλλον θα είναι ακριβά, δεν είναι τυχαίο που στην ελληνική αγορά, παλιότερες μοτοσυκλέτες παρουσιάζουν προβληματική εμφάνιση το λιγότερο:D

Βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι αμπελοφιλοσοφίες μιας και στην τελική, θα μιλήσει και το συναίσθημα. Προσωπικά, αν μπορούσα να έχω παραπάνω από 2-3 μηχανές, θα ήθελα να είχα και ένα από τα παλιά όνειρά μου, όπως το 98αρι CBR 900RR στο μπλε/μωβ/χρυσό που χάζευα στην βιτρίνα του Κουτσουμπού...Και δεν θα πουλούσα το τουμπανιασμένο Tuono gen1 μου!

Εχεις 3 μηχανες?????? :eek::eek:

ΖΗΛΕΥΩ.:beer:

mia_zoi_kawa
10/12/2020, 11:21

Μετανιωσες με το tuono;

katsar
10/12/2020, 11:37
Κοίτα να δεις ποια είναι η διαφορά.Είχες το Sv,είχα παρακολουθήσει το θέμα.Αν δεν κάνω λάθος το ήθελες/είχες και για χρήση πίστας.
Λογικό εκεί μέσα να φανούν τα ελαττώματα του λόγο κατασκευής και ηλικίας.
Για εμένα όμως και για πολύ κόσμο δεν είναι μια τέλεια μοτοσυκλέτα για βόλτες,ταξίδια,σούζες,διασκεδαστική οδήγηση;Και συγνώμη ειλικρινά που λέμε άλλα από το κυρίως θέμα .

mia_zoi_kawa
10/12/2020, 11:41
Μάγκες ελπίζω να μην σας κούρασα με το μπέρδεμα μου. Έχω όμως αρχίζει και ξεκαθαρίζω.

Μιας και έχω παπάκι και ιχ πολλές από τις ανάγκες μετακίνησης μου είναι καλυμένες. Το δίκυκλο που θα αγοραστεί θα έχει τον σκοπό μιας, κυριακάτικης βολτας,
για κάποια σαββατοκύριακα, για κάποια όμορφα καλοκαιρινά βράδια, για την πίτα του φόρουμ.

Δηλαδή δεν μιλάμε για πάνω από 5000 χλμ τον χρόνο. Νομίζω ότι ένα τετρακυλινδρο γιαπωνέζικο πάνω από 500 cc κατασκευής γύρω στο 2000 με ανθρώπινη εργονομία και αξιοπρεπή οδική συμπεριφορα με καλύπτει.

Σαν outsider βάζω μικρα κυβικά κουτα όπως και κάποια τρελή προσφορά που μπορεί να κάνει κάποια αντιπροσωπεία στα μεσαία κυβικά. Για 5κ χιλιόμετρα τον χρόνο δεν θέλω να ανέβω πάνω από τα 5 σε πόσο.

Μέχρι 10 Ιανουαρίου θα έχω ψώνισει.

PaNick67
10/12/2020, 11:46
Ωραία, τώρα που ξεκαθαρισες, zx 636r από εμένα. Και φαν, και σπόρ, και mia_zoi_kawa.

mia_zoi_kawa
10/12/2020, 11:46
Και ανθρώπινη εργονομία...

giorgosb
10/12/2020, 11:48
Η μπίλια σε Fazer/Bandit θα κάτσει τελικά :p

ptc
10/12/2020, 11:49
Περα απο τις ρομαντικες/συναισθηματικες προεκτασεις του θεματος, για να λεμε τα πραγματα με τ΄ονομα τους ειναι πολυ διαφορετικο να δωσεις 2500-3000 απο το να δωσεις 6500. Αφου δε φαινεται να εχεις ιδιαιτερο καψιμο με ενα συγκεκριμενο καινουριο τοτε η αληθεια ειναι οτι το να γλυτωσεις τοσα λεφτα ειναι μεγαλο κινητρο για να πας στο παλιο. Ειδικα αφου δεν το θες για καθημερινο εργαλειο, οποτε και το να εχεις καμια βλαβη παραπανω ή αναμονη για ευρεση ανταλλακτικων δε σε καιει τοσο.

Επισης οπως σωστα ειπε κι ο katsar η χρηση που κανει ο μεσος αναβατης δεν ειναι αυτη που κανει ο lospsi ή εγω. Οποτε εκει συχνα εμεις κανουμε το λαθος να κρινουμε βλεποντας τα πραγματα απο την πλευρα μας. Καλες αγορες ο,τι κι αν παρεις. Αν θες κρατα ενημερο το νημα με καμια αγγελια απο υποψηφια μηχανακια, ετσι για το τζερτζελο. :beer:

Nitse3
10/12/2020, 11:51
Μάγκες ελπίζω να μην σας κούρασα με το μπέρδεμα μου. Έχω όμως αρχίζει και ξεκαθαρίζω.

Μιας και έχω παπάκι και ιχ πολλές από τις ανάγκες μετακίνησης μου είναι καλυμένες. Το δίκυκλο που θα αγοραστεί θα έχει τον σκοπό μιας, κυριακάτικης βολτας,
για κάποια σαββατοκύριακα, για κάποια όμορφα καλοκαιρινά βράδια, για την πίτα του φόρουμ.

Δηλαδή δεν μιλάμε για πάνω από 5000 χλμ τον χρόνο. Νομίζω ότι ένα τετρακυλινδρο γιαπωνέζικο πάνω από 500 cc κατασκευής γύρω στο 2000 με ανθρώπινη εργονομία και αξιοπρεπή οδική συμπεριφορα με καλύπτει.

Σαν outsider βάζω μικρα κυβικά κουτα όπως και κάποια τρελή προσφορά που μπορεί να κάνει κάποια αντιπροσωπεία στα μεσαία κυβικά. Για 5κ χιλιόμετρα τον χρόνο δεν θέλω να ανέβω πάνω από τα 5 σε πόσο.

Μέχρι 10 Ιανουαρίου θα έχω ψώνισει.

Αντί για cbf 1000 που έλεγες στην αρχή ίσως ένα blackbird;;

mia_zoi_kawa
10/12/2020, 12:04
Καταπληκτικη μοτοσυκλέτα το blackbird αλλά τι να την κάνω. Εθνική πάω μέχρι 120 και μόνο σε προσπέρασμα ανεβαίνω παραπάνω..

doctoras
10/12/2020, 12:05
ελα σου βρήκα, ειδικά για την περίπτωση σου! :smokin:

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/23832554-kawasaki-zephyr-550#bigger-photos

mia_zoi_kawa
10/12/2020, 12:06
Περα απο τις ρομαντικες/συναισθηματικες προεκτασεις του θεματος, για να λεμε τα πραγματα με τ΄ονομα τους ειναι πολυ διαφορετικο να δωσεις 2500-3000 απο το να δωσεις 6500. Αφου δε φαινεται να εχεις ιδιαιτερο καψιμο με ενα συγκεκριμενο καινουριο τοτε η αληθεια ειναι οτι το να γλυτωσεις τοσα λεφτα ειναι μεγαλο κινητρο για να πας στο παλιο. Ειδικα αφου δεν το θες για καθημερινο εργαλειο, οποτε και το να εχεις καμια βλαβη παραπανω ή αναμονη για ευρεση ανταλλακτικων δε σε καιει τοσο.

Επισης οπως σωστα ειπε κι ο katsar η χρηση που κανει ο μεσος αναβατης δεν ειναι αυτη που κανει ο lospsi ή εγω. Οποτε εκει συχνα εμεις κανουμε το λαθος να κρινουμε βλεποντας τα πραγματα απο την πλευρα μας. Καλες αγορες ο,τι κι αν παρεις. Αν θες κρατα ενημερο το νημα με καμια αγγελια απο υποψηφια μηχανακια, ετσι για το τζερτζελο. :beer:

Δηλαδή τι χρήση τους κανεται;

νεοσσός
10/12/2020, 12:13
Ο lospsi πάει Μέγαρα και Επίδαυρο, ενώ ο ptc πηγαίνει Ρύσιο και Προβατά.

ratamahatta
10/12/2020, 12:30
Ήμουν στην ίδια θέση πριν 5χρονια περίπου,είχα δώσει την μηχανή για διάφορους λόγους,δεν υπήρχε χρόνος για βόλτες και τα έξοδα έτρεχαν,έμεινα χωρίς περίπου 4 χρόνια,τόσο άντεξα.
Παρόλο που στην εργασία πήγαινα με ποδήλατο καθώς ήταν κοντά, αποφάσισα να πάρω ξανά γνωρίζοντας ότι θα κάνω λίγα χλμ τον χρόνο.
Για να μην λυπάμαι τα χρήματα που θα χρειάζονται για σέρβις -αναλωσιμα η σε περίπτωση ακινησίας αλλά και καθώς δεν είμαι κολλημένος με κυβικά προχώρησα σε αγορά νέας μοτό με λίγα κυβικά,ktm Duke 390.
Το κριτήριο ήταν το fun to drive.
Δεν το μετάνιωσα ακόμα ,ίσα ίσα που νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή που έκανα.

ptc
10/12/2020, 12:32

Ε, ας πουμε πιο σπορ-χομπιστικη; Μια φωτογραφια ενδεικτικη για τον κάλο που εχω στον εγκεφαλο ειναι η παρακατω (στο Ρυσιο με GN250). :lol:

423524

Parking
10/12/2020, 14:11
Δεν το μετάνιωσα ακόμα ,ίσα ίσα που νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή που έκανα.

Υπάρχουν μηχανές για χόμπι
και μηχανές εργαλεία

καλό είναι αυτά τα 2 να μην τα μπερδεύουμε
Μη σου πω ότι τα τελευταία χρόνια τα εργαλεία τείνουν
να γίνουν μόνο κινέζικα και μένουν οι μηχανές για χόμπι.

Για τις επιλογές μας δεν πρέπει να μετανιώνουμε ποτέ
για στο κάτω κάτω είμαστε αυτοί που είμαστε
μέσα από τα λάθη μας
(πςςςςςςςςςςςςςςςςς..... Πάω να κοιμηθώ 2 3 ώρες μετά τη σοφία που πέταξα)

toyar
10/12/2020, 14:42
ενα απο τα μεγαλυτερα πλεονεκτηματα που μπορει να εχει μια μοτο ειναι να μη φοβασαι οτι θα στην κλεψουν
τα παλια ξεπερασμενα αντιεμπορικα το εχουν αυτο ακομα κι ειναι σε αριστη κατασταση

Parking
10/12/2020, 15:11
Είσαι σε μεταβατική φάση στην ζωή σου και δεν ξέρεις τις ανάγκες μετακίνησης σου σε ένα χρόνο ή πόσο ελεύθερο χρόνο θα έχεις να διαθεσεις για βόλτες κτλ. αλλά θες να επιστρέψεις στον μοτοσυκλετισμο...

Δηλαδή πας σε μια έκθεση και βλέπεις ένα cbf 1000 μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση και σε ωραία τιμουλα. Μια μηχανή που είχες απωθημένο. Λες να το αγοράσω. Η δεύτερη σκέψη είναι Θα το χρησιμοποιήσω όμως καθόλου;;;(εχω και παπί) Αρχίζεις και μπερδεύεσαι και σκέφτεσαι μηπως είναι καλύτερα να αγοράσεις τίποτα σε μεσαία κυβικα κούτα;

Τελικά αγοράζεις; Παίζεις πάσο και αφήνεις τον χρόνο να περάσει να ξεκαθαρίσεις;

Σας έχει συμβεί; Και αν ναι τι κάνατε; Μετάνιωσατε για αυτήν την αγορά;

Αν έχεις χρήμα ζεστό χτύπα τώρα με χοντρό παζάρι

Nitse3
10/12/2020, 15:21
Εγώ λέω να μείνεις πιστός στο όνομά σου
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/31443854-kawasaki :)

RaGe_Raptor
10/12/2020, 17:19
Εγώ λέω να μείνεις πιστός στο όνομά σου
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/31443854-kawasaki :)

Με ένα αίτημα στα μνοπανα αδμινς , αλλάζει :D

lospsi
10/12/2020, 19:53
Μετανιωσες με το tuono;

Ναι και όχι. Ναι γιατί τελικά δεν ήταν αυτό που πίστευα πως ήθελα και όχι γιατί για κάποιον που ξέρει τι θέλει παραμένει ένα πολύ αξιόλογο εργαλείο (λίγο μπρουτάλ βέβαια) με αξεπέραστο λόγο αξίας/συγκίνηση.

Εχεις 3 μηχανες?????? :eek::eek:

ΖΗΛΕΥΩ.:beer:

1 έχω και το beverly. Αν μπορούσα να πάρω πάνω από 2-3, τότε θα έβαζα και κανένα παλιό απωθημένο:D

lospsi
10/12/2020, 19:55
Ο lospsi πάει Μέγαρα και Επίδαυρο, ενώ ο ptc πηγαίνει Ρύσιο και Προβατά.

Πήγαινα Μέγαρα. Τώρα δεν και γι'αυτο τελικά και αλλάζω σιγά σιγά ρότα. Σίγουρα πάντως το χρηστικό/καθημερινό δεν με ενδιαφέρει.

Parkaki
12/12/2020, 03:24
Καλο ειναι να κανουμε αυτα που μας αρεσουν σε γενικες γραμμες. Ξερω ανθρωπους που δουλευαν μια ζωη, ειχαν μαζεψει αρκετα λεφτα και αρκετα σπιτια που τα νοικιαζαν αλλα στη πραγματικοτητα δεν εζησαν ποτε. Εγω απο δικια μου εμπειρια οσες φορες πηγα και εκανα μια μαλακια αγορα επειδη γουσταρα κατι, στο τελος δεν το μετανιωσα. Μπορει να με ζορισε οικονομικα αλλα η ευχαριστηση που ειχα δεν μετριωταν σε χρηματα. Ισχυει και για μοτοσυκλετες οταν ειμουν μικρος αλλα ειδικοτερα για ενα αμαξι που πηρα πριν 9 χρονια, αμαξαρα, κουκλα, με την οποια εκανα αμετρητα ταξιδια με την δικια μου παρολο που με ζορισε πολυ η αγορα τοτε επειδη ειχα δωσει κυριολεκτικα ολα μου τα λεφτα και 500 δανεικα απ τον ξα για τη χαρτουρα. Τωρα βεβαια σαν πιο συνετος ανθρωπος προσπαθω να ισοροπησω την ευχαριστηση με την πραγματικοτητα, παρολο που θελω αυτη τη στιγμη να παρω μια μηχαναρα που ομοια της δεν υπαρχει, με βλεπω για κανα μοταρντ προς το παρον και μετα το καλοκαιρι θα το ξανασκεφτω για την αλλη. Εγω σκεφτομαι το εξης παντα, επειδη δουλευω δε θελω να δουλευω για να επιβιωνω, αυτο δεν ειναι ζωη. Ειμαστε που ειμαστε αναγκαζμενοι να δουλευουμε γιατι ετσι ειναι το συστημα, τουλαχιστον να κανουμε καποια πραγματα που μας προκαλουν χαρα. Αν εχω 20 λεπτα τη μερα για το πανε ελα στη δουλεια τοτε θελω να κανω τη διαδρομη αυτη με το μηχανακι που μαρεσει. PS: αλλαξα 5 μηχανακια φετος :lol:

toyar
12/12/2020, 07:54
μπορεις να το δεις κι αναποδα
το συστημα μου δημιουργει ψευτικες υπερβολικες αναγκες τις οποιες για να καλυψω αναγκαζομαι να δουλευω ασταματητα
στην πραγματικοτητα τη χαρα μου την πουλαει και μαλιστα πανακριβα

panavour
12/12/2020, 09:35
Καλο ειναι να κανουμε αυτα που μας αρεσουν σε γενικες γραμμες. Ξερω ανθρωπους που δουλευαν μια ζωη, ειχαν μαζεψει αρκετα λεφτα και αρκετα σπιτια που τα νοικιαζαν αλλα στη πραγματικοτητα δεν εζησαν ποτε. Εγω απο δικια μου εμπειρια οσες φορες πηγα και εκανα μια μαλακια αγορα επειδη γουσταρα κατι, στο τελος δεν το μετανιωσα. Μπορει να με ζορισε οικονομικα αλλα η ευχαριστηση που ειχα δεν μετριωταν σε χρηματα. Ισχυει και για μοτοσυκλετες οταν ειμουν μικρος αλλα ειδικοτερα για ενα αμαξι που πηρα πριν 9 χρονια, αμαξαρα, κουκλα, με την οποια εκανα αμετρητα ταξιδια με την δικια μου παρολο που με ζορισε πολυ η αγορα τοτε επειδη ειχα δωσει κυριολεκτικα ολα μου τα λεφτα και 500 δανεικα απ τον ξα για τη χαρτουρα. Τωρα βεβαια σαν πιο συνετος ανθρωπος προσπαθω να ισοροπησω την ευχαριστηση με την πραγματικοτητα, παρολο που θελω αυτη τη στιγμη να παρω μια μηχαναρα που ομοια της δεν υπαρχει, με βλεπω για κανα μοταρντ προς το παρον και μετα το καλοκαιρι θα το ξανασκεφτω για την αλλη. Εγω σκεφτομαι το εξης παντα, επειδη δουλευω δε θελω να δουλευω για να επιβιωνω, αυτο δεν ειναι ζωη. Ειμαστε που ειμαστε αναγκαζμενοι να δουλευουμε γιατι ετσι ειναι το συστημα, τουλαχιστον να κανουμε καποια πραγματα που μας προκαλουν χαρα. Αν εχω 20 λεπτα τη μερα για το πανε ελα στη δουλεια τοτε θελω να κανω τη διαδρομη αυτη με το μηχανακι που μαρεσει. PS: αλλαξα 5 μηχανακια φετος :lol:

Περιμενουμε επισημη απαντηση απο το στρατοπεδο XΟΡΧΟΔΕΙΛΟΥ για να απονεμηθει ΔΙΚΑΙΩΣ το GOLDEN BEST
AND FAST SELLING AWARD.:lol:

νεοσσός
12/12/2020, 10:10
μπορεις να το δεις κι αναποδα
το συστημα μου δημιουργει ψευτικες υπερβολικες αναγκες τις οποιες για να καλυψω αναγκαζομαι να δουλευω ασταματητα
στην πραγματικοτητα τη χαρα μου την πουλαει και μαλιστα πανακριβα
Εδώ χωράει μεγάλη φιλοσοφική συζήτηση.

Για κάποιον μπορεί να είναι πλασματικές οι επιθυμίες και τελικά να καταλήγει πιο δυστυχισμένος. Για άλλον όμως είναι σκοπός ζωής. Υπάρχει κόσμος που μπορεί να παίρνει ικανοποίηση από την συγκέντρωση πλούτου (τα ακίνητα που αναφέρθηκαν) και να μην του δίνει ικανοποίηση να τα ξοδεύει. Ή μπορεί να αρέσκεται απλά στο να εργάζεται.

Και φυσικά συνδυασμοί των παραπάνω σε διάφορες φάσεις ζωής του καθενός. Μπορεί κάποιος να περάσει φάση κατανάλωσης, αλλά μετά να βρίσκεται σε φάση ικανοποίησης από την αποταμίευση.

Ιδανικό είναι να μην είμαστε απόλυτοι και να αναθεωρούμε τις πρακτικές μας, προσπαθώντας να καταλάβουμε, αν οι τρέχουσες επιλογές μας προσφέρουν τελικά χαρά στο παρόν, αλλά δεν υποβαθμίζουν ταυτόχρονα το μέλλον.

Η τρέχουσα δική μου στάση είναι ενάντια σε αυτό που γράφουν πολλοί στο φόρουμ "πάρε αυτό που γουστάρεις και μην σκέφτεσαι το μέλλον". Είμαι πιο κοντά σε κάτι του τύπου "κάνε μία αναγωγή στο κοντινό μέλλον και κάνε την επιλογή σου ώστε να είσαι χαρούμενος σήμερα, αλλά και μεσοπρόθεσμα".

toyar
12/12/2020, 10:26
παν μετρον αριστον
κανω αυτο που μου αρεσει τοσο οσο να μη γινομαι σκλαβος του

mia_zoi_kawa
12/12/2020, 12:16
Εντάξει παιδιά με συγκινησατε και θα είμαι ειλικρινής...

Ύστερα από μια δεκαετία οικονομικών καταστροφών, ατυχημάτων, χωρισμων, αγωνίας για το που θα κοιμηθώ την άλλη εβδομάδα, δεκατετραωρων βαρδιών πάνω στο παπί, αυτοκτονικων ιδεασμων και αυτολυπησης..

Κέρδισα ένα πενταψηφιο πόσο στο Τζόκερ....

panavour
12/12/2020, 12:18

Ύστερα από μια δεκαετία οικονομικών καταστροφών, ατυχημάτων, χωρισμων, αγωνίας για το που θα κοιμηθώ την άλλη εβδομάδα, δεκατετραωρων βαρδιών πάνω στο παπί, αυτοκτονικων ιδεασμων και αυτολυπησης..

το πενταψηφιο ειναι απο 10000 εως 99999.μην μας κρατας αλλο σε αγωνια:lol:

harris_x
12/12/2020, 12:24

Μπράβο ρε μάγκα! :D

Καλοφαγωτα να είναι!

ptc
12/12/2020, 12:41
Μπράβο ρε φίλε! Χαίρομαι διπλά γιατί πήγαν κάπου που θα πιάσουν τόπο!

Σου εύχομαι από εδώ και πέρα όλα δεξιά. :beer:

νεοσσός
12/12/2020, 12:45
Εύχομαι καλή αξιοποίηση των χρημάτων! Έχοντας περάσει αυτά που αναφέρεις, είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις συνετές επενδύσεις.

Άρα ο τίτλος του νήματος πρέπει να συμπληρωθεί ως εξής:

"Πώς επιλέγεις μοτοσυκλέτα, αν έχεις κερδίσει το Τζόκερ;"

giorgosb
12/12/2020, 12:55
Καλοφάγωτα να 'ναι, μπραβο! :beer:

mia_zoi_kawa
12/12/2020, 12:56
Παιδιά ευχαριστώ για τις ευχές αλλά γράψτε μου εσείς στην θέση μου τι θα αγοράζατε....

νεοσσός
12/12/2020, 13:04
Παιδιά ευχαριστώ για τις ευχές αλλά γράψτε μου εσείς στην θέση μου τι θα αγοράζατε....
Ακόμα και 99.999€ να έχεις κερδίσει, δεν είναι ποσό σε επίπεδο που να σου εξασφαλίσει οικονομική ευμάρεια για πολλά χρόνια. Προσωπικά θα κοιτούσα να τα επενδύσω κάπου, π.χ. σε αγορά κατοικίας ή κάτι άλλο. Σίγουρα θα έκλεινα πρώτα οικονομικές τρύπες/υποχρεώσεις, αλλά δεν θα έδινα μεγάλο ποσό για μοτοσυκλέτα.

Πιστεύω ότι ευτυχισμένους μας κάνουν περισσότερο οι άνθρωποι, μετά η εργασία και τέλος τα αντικείμενα. Οπότε θα έβλεπα τα χρήματα σαν ένα τρόπο να αισθάνομαι λιγότερη ανασφάλεια για το μέλλον και θα προσπαθούσα να μην ξοδέψω μεγάλο μέρος τους στην αγορά και τη συντήρηση ενός οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο, η τύχη σου θα επιφέρει άνεση σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο, αντί να λες "κέρδισα, έκανα μία τρέλα και τέλος τώρα".

Η μόνη διαφορά σε σχέση με αυτά στα οποία συζητούσαμε, πριν μπει η παράμετρος του Τζόκερ, είναι ότι θα κοιτούσα για καινούρια μοτοσυκλέτα.

ptc
12/12/2020, 13:04
Το μόνο που έχω να πω είναι πως αν δεν είσαι σίγουρος για την αγορά που θα κάνεις, εγώ θα κοιτούσα τουλάχιστον να είναι μοντέλο που θα μπορέσω να το ξεφορτωθώ σχετικά εύκολα και χωρίς σοβαρές απώλειες αν τελικά δε με καλύψει. Παλιά χιλιάρια συνήθως δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Κάποιος άλλος θα πει Yolo βέβαια...

Το παίρνω πίσω. Ό,τι ονειρευόσουν να πάρεις.
Όχι επειδή τα λεφτά ήρθαν απ το τζόκερ, αλλά για τις δυσκολίες που είπες ότι πέρασες.

giorgosb
12/12/2020, 13:09
Αν δεν έχεις υποχρεώσεις/τρύπες να καλύψεις, πάρε αυτό που σ' αρέσει περισσότερο/αυτό που πάντα ήθελες.

doctoras
12/12/2020, 13:26
Ακόμα και 99.999€ να έχεις κερδίσει, δεν είναι ποσό σε επίπεδο που να σου εξασφαλίσει οικονομική ευμάρεια για πολλά χρόνια. Προσωπικά θα κοιτούσα να τα επενδύσω κάπου, π.χ. σε αγορά κατοικίας ή κάτι άλλο. Σίγουρα θα έκλεινα πρώτα οικονομικές τρύπες/υποχρεώσεις, αλλά δεν θα έδινα μεγάλο ποσό για μοτοσυκλέτα.

Πιστεύω ότι ευτυχισμένους μας κάνουν περισσότερο οι άνθρωποι, μετά η εργασία και τέλος τα αντικείμενα. Οπότε θα έβλεπα τα χρήματα σαν ένα τρόπο να αισθάνομαι λιγότερη ανασφάλεια για το μέλλον και θα προσπαθούσα να μην ξοδέψω μεγάλο μέρος τους στην αγορά και τη συντήρηση ενός οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο, η τύχη σου θα επιφέρει άνεση σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο, αντί να λες "κέρδισα, έκανα μία τρέλα και τέλος τώρα".

Η μόνη διαφορά σε σχέση με αυτά στα οποία συζητούσαμε, πριν μπει η παράμετρος του Τζόκερ, είναι ότι θα κοιτούσα για καινούρια μοτοσυκλέτα.

Ειμαι με οτι ακριβως ειπε ο νεοσσος
Ειναι ποσο που θα σου δωσει μια ανασα και μια ευκαιρια να τα δεις τα πραγματα πιο αισιόδοξα. Δεν θα πρότεινα ατασθαλια και yolo φαση.

Για δίκυκλο για να σου φύγει η καψα θα πρόκρινα την ιδεα να παρεις δυο ετσι για την αλλαγη(βεβαια με την πρoυποθεση οτι εχεις καπου χωρο και οχι πανω στο πεζοδρόμιο) με μπατζετ 3-4 χιλ και για τα δυο, μεταχειρισμένα φυσικα (περιπτωσεις οπως το bandit 650 που εφυγε στα 1600e)
Ενα 125-250 και ενα 500-650 να εχεις να παιζεις και οποιο βαρεθεις σε καποια φαση το στέλνεις.

RaGe_Raptor
12/12/2020, 13:41

άντε ρε φίλε,σε καλή μεριά,να πιάσουν τόπο!
φυσικά κούτα SV650. clicks all the boxes.

εδιτ:
υγ: στείλε κανα δανεικό :bawl:

Nitse3
12/12/2020, 13:45

Έχει κάτι Augusta με 4000-5000€ στο car. Πάρε μια να μας πεις και εμάς πως είναι :-). Καλοφαγωτα. Στη φάση σου θα έπαιρνα μεταχειρισμένο πενταετίας αν υπάρχει κάτι σύγχρονο που σου αρέσει. Αλλιώς το cbf του πρώτου σου post.

panavour
12/12/2020, 13:59

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/28687831-kawasaki-versys-1000

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/30191115-honda-crosstourer-1200

Mr_Overdose
12/12/2020, 20:57

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/24998722-indian

Κανε στην ακρη να περασω αποψε θα σε ξεπερασω... Που λεει και η Λαίδη

Parkaki
12/12/2020, 23:32
Ελπιζω να μη τρολλαρει ο φιλος και πραγματικα χαιρομαι που το διαβαζω. Συναδελφε σε καλη μερια, μιας και ειναι ετσι τα πραγματα παρε κατι που να γουσταρεις αλλα μην το παρακανεις (πχ να παρεις μια κανουργια ντουκατι ξερωγω). Τα υπολοιπα καλυψε τις αναγκες σου παρε κανα σπιτι δωσε ενα μικρο ποσο να ξεκινησεις κατι δικο σου ισως, εσυ τα ξες καλυτερα απο μας .

doctor_john
13/12/2020, 08:31
Mπράβο! Πάντα τετοια!

λοιπόν: μέτρια τιμή, 800ράκι, λογικά άλογα, εργονομία...

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/33095219-mv-agusta-turismo-veloce-800

Ένα βαψιματάκι το σηκώνει να 'μαστε ειλικρινείς.

νεοσσός
13/12/2020, 09:15
Νομίζω ότι ο κινητήρας 800cc Agusta είναι εκείνος που "βροντάει" μετά από όχι πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα.

panavour
13/12/2020, 09:24
Νομίζω ότι ο κινητήρας 800cc Agusta είναι εκείνος που "βροντάει" μετά από όχι πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα.

ενω τα αλλα μοντελα βροντανε αργοτερα:lol:

https://www.youtube.com/watch?v=_mF_O6fzGbQ

RaGe_Raptor
13/12/2020, 09:32

γενικά τα 3κύλινδρα της agusta είχαν/έχουν θέμα με τις βαλβίδες τους.

lospsi
13/12/2020, 10:14
Καλοφάγωτα!
Κατά την γνώμη μου, πάρε κάτι με ένα μέρος των χρημάτων και τα υπόλοιπα δες με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να κάνουν πιο εύκολη την ζωή σου!

mia_zoi_kawa
31/05/2021, 13:38
Μάγκες ψώνισα με λίγη καθυστέρηση...Το παραλαμβάνω μέσα στην εβδομάδα.

Η μάχη ήταν σκληρή. Πότε στην ανθρώπινη ιστορία δεν υπήρχαν τόσα καλα δίκυκλα και εγω με λεφτά στην τσέπη μου.. .

Αυτό και ότι μπέρδεψα τις ανάγκες μου με τα θέλω μου, + η επαγγελματική αβεβαιότητα, + το covid era μου προκάλεσαν ανευ προηγούμενου συγχηση όπως καταδεικνυουν και οι αναζητήσεις μου.

Αναλυτικά δίκυκλα που έψαξα συστηματικά και απέρριψα :

Sh150/350 2021: αν δεν μου βγει η αγορά εδώ γυρναω

Forza 350 : Παραλίγο να το πάρω γιατί οι αντιπρόσωποι της Honda σκίζουν τα ιματια τους για αυτό.

Zr7: Δεν βρήκα σε καλή κατάσταση. Μου φάνηκε πολύ βαρυ

Fazer 600 (2000-3):Τέλειο. Δεν βρήκα σε καλή κατάσταση. Μπορεί να πάρει ρεβανς

Versys 300: κανονικά αυτό έπρεπε να αγοράσω. Παγιδεύτηκα με την προκαταβολη

Tracer 700:Φοβήθηκαν ότι θα ήταν πολύ σπορ. Τον Δεκέμβρη μου φαινόταν ότι είχε περίεργη φάτσα. Τώρα μου αρεσει

Beverly 400 2021 :Το είδα σαν outsider
Downtown 350: Προσφορά ήταν τζαμπα

Και άλλα πολλά.

panavour
31/05/2021, 13:54
δεν μας ειπες ομως ΤΙ πηρες.

mia_zoi_kawa
31/05/2021, 13:58
Το τέλειο er...

panavour
31/05/2021, 14:04
Το τέλειο er...

αντε παλι καβασακι
στην θεση σου θαπαιρνα το βερσυς 1000.

mia_zoi_kawa
31/05/2021, 14:18
Το τέλειο er.... είναι το cbx500. Ντρέπομαι που αγοράζω ένα δικύλινδρο 500 αρακι με 7,5κ... . ΟΜΩΣ στη τελικη δεν μπορούσα να αποφασισω.... , έχασα και έναν δικό μου άνθρωπο και είπα.... δεν γ@μιεται.... Τρεις δουλειες κανω,πουτ@νες δεν πάω, μπαφους δεν πίνω, ζώα δεν έχω, στοίχημα δεν παίζω.... ε ας κάψουμε και λίγα λεφτά στα δίκυκλα. Η μόνη ευχαρίστηση μου ειναι.

panavour
31/05/2021, 14:43
την καλυτερη δουλεια εκανες,δεν θα το μετανιωσεις.

doctor_john
31/05/2021, 15:35
Αν το μετανιώσεις σβέλτα πάντως θα χαρούν να στο ανταλλάξουν με κάποιο άλλο.. :cool:

Λυπάμαι για την απώλεια.

dimitris23
31/05/2021, 17:03
Καλές βόλτες. Αφού το είχες καψούρα και μπορούσες να το πάρεις δεν θα το μετανιώσεις

doctoras
31/05/2021, 21:05
ωπ καλορίζικο! καλώς ήρθες στην φτερούγα, η πρώτη σου?
με βάση την αναποφασιστικότητα σου και βάση αυτά που ανέφερες πιο ορθή αγορά θα ήταν το versys300, μάλιστα το στοκαρισμένο του '18 στα 5600 την κάνεις την δουλειά σου πιο οικονομικά.
Όμως άτιμο πράγμα η εμπορικότητα το cb500x ως best seller θα το πουλήσεις αν το θελήσεις όπως θες. Ενώ η συνολικά ποιότητα και η κύλιση είναι άνω ράφι συγκριτικά
αναμένουμε φωτό

νεοσσός
31/05/2021, 22:14
Καλοτάξιδο το CB500X!

Ώρα να αλλάζεις σιγά-σιγά και όνομα στο forum.

billy84
31/05/2021, 22:36
Καλοτάξιδο φίλε mia_zoi_Honda!!!!:D

PaNick67
01/06/2021, 08:45
Καλοταξιδο και απεφτο να ειναι, mia_zoi_kawa_pira_honda_na_dv_to_fos.:lol:

mia_zoi_kawa
01/06/2021, 10:24
Η προπαγάνδα της Honda σας έχει πείσει ότι η Kawasaki είναι κάτι σαν.... την Βόρεια Κορέα του μοτοσυκλετισμου... αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική...

Σύμφωνα με τον γιατρό μου μου έπρεπε να παραδεχτώ ότι μεγάλωσα, να αρχίσω να πάιρνω χάπια για πίεση και χοληστερινη και να αγορασω ένα ευκολοοδηγητο Honda...

Kickstart
01/06/2021, 10:30
καλοτάξιδο φίλος.

εχω φτάσει πολλές φορές κοντά στο μηχανάκι αυτό, τη μια μάλιστα χάλασε καθαρά από αλλαγή γνώμης του πωλητή.

ποτέ μη λες ποτέ σε αυτή τη ζωή.

υγεία να χουμε να βολτάρουμε!

Panos76
01/06/2021, 10:31
Καλορίζικο!

Είναι μηχανάκι που θα σου δείξει τις αρετές του όσο συμβιώνεις μαζί του.

Δεν είναι τρέησερ, δεν είναι κτμ, δεν είναι για να κανιβαλίζεις, είναι να ξέρεις τι ζητάς (όπως ισχύει για όλα).