View Full Version : CFMOTO 800MT 2021
BabisStinson
04/08/2021, 14:56
εδω και 20 χρονια δεν υπαρχουν στην ευρωπη ιαπωνικα αυτοκινητα made in japan
για λογους ανταγωνισμου η ευρωπαικη ενωση επιβαρυνε αυτα τα αυτοκινητα με υπερογκους δασμους εκτος εαν ειχαν ενα ποσοστο της κατασκευης τους σε ευρωπαικο εργοστασιο
σκεφτηκαν οτι αφου ο ευρωπαιος τα αγοραζει ας βγαζει και μεροκαματο με αυτα ωστε να μη μας παιρνουν ολο το χαρτι οι ασιατες
γι αυτο η toyota ανοιξε εργοστασια αρχικα σε γαλλια και αγγλια οπου εκανε συναρμολογηση χρησιμοποιωντας πληθος ευρωπαικων ανταλλακτικων
το yaris απο το 2001 και μετα ειναι ολο bosch και valeo
το ιδιο εκαναν η honda και η nissan
το ιδιο κανουν τωρα και οι κορεατες
το ιδιο μπουκοταζ τους εκαναν και οι ΗΠΑ τη δεκαετια του 80 για να μη διαλυθει η αυτοκινητοβιομηχανια τους
εδω λεμε ιστορικα οι ανθρωποι ειναι εξωγηινοι τεχνολογικα κι εσεις πατε ακομα και παιρνετε bmw και aprilia:bawl:
Τα Mazda είναι ακόμα, σταθερά Made in Japan, και μερικά συγκεκριμένα μοντέλα από τις υπόλοιπες. :-)
Για το Yaris που λέτε του 2015, το έχει και ο κουνιάδος μου, Made in Turkey νομίζω είναι, είχε κάτι προβλήματα που δεν περιμέναμε από Toyota..
PaNick67
04/08/2021, 17:24
2 μοτερ ειχαν θεμα με μεγαλη κατανάλωση λαδιου οφειλόταν στα διάκενα των ελατηριων των πιστονιων.
Ενα το τρικιλυνδρο 2005-2013 και το Ι4 1.33 100hp ιδιας περιοδου.
H toyota με το φημισμένο αφτερ σειλς αργησε υπερβολικά πολυ με αποτέλεσμα να εχει δυσαρεστημένους κατοχους με το δικιο τους. Toyota και λαδιερα παει πολυ.
Πλεον εχω μαθει οτι εχει βγει εργοστασιακό κιτ που εξαλείφει το προβλημα κατανάλωσης.
Εγω ειμαι κάτοχος corolla '99 1.3 το ιαπωνικό.
Πιο yaris, ουτε λαμπα, μπετζινα και έφυγες, αλλα το αγαπαω με αγαπαει και το φροντίζω Προβλήματα έβγαλε και ο 1600ρης 3zz-fe που έμπαινε στις Corolla E12. Παθών και μαθών. Αλλά γενικά τα ΤΟΥΟΤΑ μετά το 2000 δεν έχουν σχέση με τα παλιότερα σε αξιοπιστία.
basilis_k6
04/08/2021, 17:58
το μαμήσατε στο σπαμ αλλα anyway... η καλή εκδοση του mt φοράει της παναγιάς τα μάτια, μέχρι και θερμενόμενη σέλα. δεν μπορω να φανταστω πως η ktm θα αφήσει την cf να το φέρει αυτο κάτω απο 12κ αλλα η αναλογία τιμής βγαίνει κοντά στα 10.500 για ελλάδα. too good to be true
fatsas35
05/08/2021, 12:51
το μαμήσατε στο σπαμ αλλα anyway... η καλή εκδοση του mt φοράει της παναγιάς τα μάτια, μέχρι και θερμενόμενη σέλα. δεν μπορω να φανταστω πως η ktm θα αφήσει την cf να το φέρει αυτο κάτω απο 12κ αλλα η αναλογία τιμής βγαίνει κοντά στα 10.500 για ελλάδα. too good to be true
Κίνα πωλείται 7500 ευρω..Λογικά εδω κοντά στα 9-9.5κ..Θεωρώ ότι θα πουλήσει παγκόσμια πολυ αυτή η μοτο.Η Dakar version είναι πανεμορφη
basilis_k6
05/08/2021, 13:19
Κίνα πωλείται 7500 ευρω..Λογικά εδω κοντά στα 9-9.5κ..Θεωρώ ότι θα πουλήσει παγκόσμια πολυ αυτή η μοτο.Η Dakar version είναι πανεμορφη
9χιλιάρικα στην ελλάδα κάνουν τα σκουτερ πλέον. με τέτοια τιμη θα χτυπησω δάνειο να το παρω και ας μην το θέλω καν το μηχανάκι.
peterTHErider
05/08/2021, 14:25
9χιλιάρικα στην ελλάδα κάνουν τα σκουτερ πλέον. με τέτοια τιμη θα χτυπησω δάνειο να το παρω και ας μην το θέλω καν το μηχανάκι.
9-9.5κ θα εχει.
Tallyban
05/08/2021, 21:15
Θα δώσει κάποιος 9χιλ. να πάρει ευρωπαϊκό με κινεζικο όνομα, ή κινέζικο με ευρωπαϊκό όνομα;
Περίεργη κατάσταση.
Βέβαια σε βάθος χρόνου αυτό που μετράει είναι το μηχανάκι να είναι γερό ,να βγάλει τα λεφτά του,και να έχει ανταλλακτικά.
basilis_k6
05/08/2021, 21:20
Θα δώσει κάποιος 9χιλ. να πάρει ευρωπαϊκό με κινεζικο όνομα, ή κινέζικο με ευρωπαϊκό όνομα;
Περίεργη κατάσταση.
Βέβαια σε βάθος χρόνου αυτό που μετράει είναι το μηχανάκι να είναι γερό ,να βγάλει τα λεφτά του,και να έχει ανταλλακτικά.
άλλοι δίνουν 20κ για απρίλια. αυτο εχει και μοτερ κτμ
panavour
05/08/2021, 21:24
Περίεργη κατάσταση.
Οποιος εχει και θελει,ας δωσει παραπανω για ευρωπαικο με ευρωπαικο ονομα,η ιαπωνικο με ιαπωνικο ονομα.
Για οποιον δεν εχει το CF MOTO ειναι μονοδρομος.ΣΑΝ ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ/ΑΠΟΔΟΣΗ ο κινεζος ειναι νικητης.
basilis_k6
29/08/2021, 21:15
https://www.youtube.com/watch?v=mBO6MR6CaXc
δεν μπορω να τα χωνεψω αυτα τα ταμπλετ.... δωστε μου στροφόμετρο ρεεεεειιιιιι
https://youtu.be/dlPyFKgDxJ8
doctoras
02/11/2021, 14:44
431690
800ΜΤ Sport με 8.490€
800ΜΤ Touring με 9.390€
https://www.bikeit.gr/nea-montela-cf-moto/item/28655-cfmoto-800mt-times-xaraktiristika-kai-xronoi-afiksis-ton-2-ekdoseon-stin-ellada
Στην ktm πρεπει να πεφτει μάυρο δάκρυ
doctor_john
02/11/2021, 15:23
Ωραίο είναι αλλά το σλογκαν τους είναι ότι χειρότερο έχω δει.
doctoras
02/11/2021, 15:31
δεν είναι σλόγκαν ειναι προτροπή οτι αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσεις το flow τους :D
Έχω αρρωστήσει :D
Άραγε να αξίζει να την πάρεις με το που βγει ή θα πας σαν πρόβατο στην σφαγή;
Για την τιμή της δεν έχω λόγια.
basilis_k6
02/11/2021, 18:23
431690
800ΜΤ Sport με 8.490€
800ΜΤ Touring με 9.390€
https://www.bikeit.gr/nea-montela-cf-moto/item/28655-cfmoto-800mt-times-xaraktiristika-kai-xronoi-afiksis-ton-2-ekdoseon-stin-ellada
Στην ktm πρεπει να πεφτει μάυρο δάκρυ
πλακα κάνεις? αυτη ειναι τιμή για ελλάδα?!??!
μια ειναι η ερώτηση. το παιρνεις 1ος και κλαις αμα βγαλει θεμα η το αφηνεις να δοκιμαστεί και τρως καπέλο στην τιμη? γιατι αυτη η τιμή ΔΕΝ παιζει να μεινει και του χρόνου.
doctoras
02/11/2021, 18:42
Αγοραζεις ανετα παλικαρια, το μοτερ ειναι loncin που δινει ηδη το ιδιο μοτερ σε bmw & ktm. Οτι θα βγαλει σε αυτους θα βγαλει και στην cfmoto
Η διαφορα κτήσης ειναι τεραστια μεταξυ των brands και το δινει με φουλ πακετο ηλεκτρονικών.
95 hp 900ρι ηλεκτρονικό πακετο 8.5k ενω σε ktm 15k & 13 της bmw
basilis_k6
02/11/2021, 18:44
Αγοραζεις ανετα παλικαρια, το μοτερ ειναι loncin που δινει ηδη το ιδιο μοτερ σε bmw & ktm. Οτι θα βγαλει σε αυτους θα βγαλει και στην cfmoto
Η διαφορα κτήσης ειναι τεραστια μεταξυ των brands και το δινει με φουλ πακετο ηλεκτρονικών.
95 hp 900ρι ηλεκτρονικό πακετο 8.5k ενω σε ktm 15k & 13 της bmw
μηχανη ειναι πολλα, οχι μονο μοτερ. ασε που δεν ξέρουμε τι σημαινει "ιδιο" μοτερ. σωματα ψεκασμου? πηνια? Μετα έχουμε ηλεκτρονική με ένα καρο σενσορες και τοσα άλλα. Εγω πιστεύω οτι αξιζει το ρίσκο γιατι η τιμή ειναι πραγματικά χωμα. βέβαια αυτο ίσως ρίξει τις τιμές στα άλλα. για να δουμε....
peterTHErider
02/11/2021, 18:47
9-9.5κ θα εχει.
motojojo
02/11/2021, 18:54
https://www.youtube.com/watch?v=mBO6MR6CaXc
δεν μπορω να τα χωνεψω αυτα τα ταμπλετ.... δωστε μου στροφόμετρο ρεεεεειιιιιι
Αυτά τα τάμπλετ τι αντοχή θα έχουν στο χρόνο; Έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε να αντέχουν βροχές, κρύο, ήλιο; Ειδικά η υψηλή θερμοκρασία είναι ο εχθρός των ηλεκτρονικών και αν κάποιος αναγκάζεται να αφήνει τη μηχανή έξω δεν είναι θέμα χρόνου να αρχίσει τα δικά της η οθόνη;
telegonos
02/11/2021, 19:37
Αυτά τα τάμπλετ τι αντοχή θα έχουν στο χρόνο; Έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε να αντέχουν βροχές, κρύο, ήλιο; Ειδικά η υψηλή θερμοκρασία είναι ο εχθρός των ηλεκτρονικών και αν κάποιος αναγκάζεται να αφήνει τη μηχανή έξω δεν είναι θέμα χρόνου να αρχίσει τα δικά της η οθόνη;
Την ίδια απορία έχω κι εγώ.
Κι άιντε σε μια μοτό, πολύ επιλεγμένης χρήσης, π.χ. κάποιος που έχει ένα SBK και το πάει μια επιλεγμένη βόλτα με άριστες συνθήκες, και μετά πάλι μέσα στο...δωμάτιο, δεν θα χαλάσει.
Αλλά αν το τάμπλετ είναι σε λαικό μοτό, που το πάει ο ιδιοκτήτης του κάθε μέρα δουλειά, που το παρατάει σε ήλιο, βροχή, κρύο, ζέστη, στον δρόμο μια ζωή, τι διάλα, τόσο ανθεκτικό θα είναι;
Η τιμή είναι πραγματικά τρομερή για αυτά που δείχνει να προσφέρει το μηχανάκι.Απο την άλλη όμως πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η μεταπώληση μιας Κινέζικης μοτό.Δηλαδή το πήρες 9300?Πόσο το πουλάς σε 5 χρόνια?Γιατί αν πάρεις μεταχείρο Αφρικα πχ τώρα με 10.000 στην πενταετία μπορεί να μην έχει πέσει κάτω απο 7500 ενώ το Κινέζικο να πωλείται 4500(δηλαδή θα έχεις χάσει ένα τάληρο).Το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι : πόσο πιο αξιόπιστο θα είναι ένα Κινέζικο με μοτέρ απο ΚΤΜ συγκριτικά με ένα μεταχείρο Τενερέ(+η όποια μεταπώληση και του Γιαμάχα)
Η τιμή είναι πραγματικά τρομερή για αυτά που δείχνει να προσφέρει το μηχανάκι.Απο την άλλη όμως πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η μεταπώληση μιας Κινέζικης μοτό.Δηλαδή το πήρες 9300?Πόσο το πουλάς σε 5 χρόνια?Γιατί αν πάρεις μεταχείρο Αφρικα πχ τώρα με 10.000 στην πενταετία μπορεί να μην έχει πέσει κάτω απο 7500 ενώ το Κινέζικο να πωλείται 4500(δηλαδή θα έχεις χάσει ένα τάληρο).Το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι : πόσο πιο αξιόπιστο θα είναι ένα Κινέζικο με μοτέρ απο ΚΤΜ συγκριτικά με ένα μεταχείρο Τενερέ(+η όποια μεταπώληση και του Γιαμάχα)
Μη μπερδευεις καινουριο με μεταχειρισμενο.
Ακομα και ετσι να το σκεφτεις αν παρεις μια μεταχειρισμενη αφρικα στα 10.000 (απο 16.000 που εκανε καινουρια εχασε 6.000) οταν τη πουλησεις στη 5ετια θα ειναι 10 χρονων και αποκλειεται να πιασει 7.500.
Σε αυτο να σκεφτεις οτι θα αγοραζες μια αφρικα χωρις εγγυηση και θα ειχες μπροστα σου ενα γενικο σερβις,λαστιχα,αμορτισερ σαν μεταχειρισμενο που ειναι ενω το cf800 θα το επαιρνες καινουριο με εγγυηση και θα σου εμεναν ρεστα.
Χωρια τα παγια εξοδα μιας 1000αρας μηχανης σε σχεση με μια μικροτερη.
basilis_k6
02/11/2021, 21:31
Η αφρικα εφτασε 15 νομιζω. Το τρεισερ 9 στα 13. Οσα και να χανει παραπανω, το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να παρεις το ακριβο. Παιζει σε τιμη μετοχειρου tracer 900 2017. Μιλαμε για ληστεια. Αν κανουν και κανενα προγραμμα 4ετους εγγυησης γιναμε...
Εγω που εκτιμω την ιαπωνια, θα δω τις προτασεις της eicma στα μεσαία ον οφφ και αν δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο μαζευω λεφτα. Εχει σχεδον την μιση τιμη απο το κτμ και το norden. Πουλανε στο κοστος να κανουν ονομα. Θα πάει 11 πολυ γρήγορα, παω στοίχημα.
Μη μπερδευεις καινουριο με μεταχειρισμενο.
Ακομα και ετσι να το σκεφτεις αν παρεις μια μεταχειρισμενη αφρικα στα 10.000 (απο 16.000 που εκανε καινουρια εχασε 6.000) οταν τη πουλησεις στη 5ετια θα ειναι 10 χρονων και αποκλειεται να πιασει 7.500.
Σε αυτο να σκεφτεις οτι θα αγοραζες μια αφρικα χωρις εγγυηση και θα ειχες μπροστα σου ενα γενικο σερβις,λαστιχα,αμορτισερ σαν μεταχειρισμενο που ειναι ενω το cf800 θα το επαιρνες καινουριο με εγγυηση και θα σου εμεναν ρεστα.
Χωρια τα παγια εξοδα μιας 1000αρας μηχανης σε σχεση με μια μικροτερη.
Τα μπερδεύω μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί ας πούμε θα διαθέσει κάποιος ένα παρόμοιο ποσό.Κατα τα άλλα 16.000 δεν είχε ποτέ το απλό Africa 1000,ίσως το πρωτο Adv Sports με το μεγάλο τεπόζιτο,οπότε δεν έχει χάσει και τόσα λεφτά αν το βρεις στα 10(που μεταξύ μας όσο τα είχα παρακολουθήσει δυσκολο να βρεις σε τετοια τιμή και φεύγουν αμέσως,θέλει υπομονή).Όσο για την τιμή,πέρα απο το απότομο βύθισμα που κάνουν στην 5τια,μετά δεν μειώνεται η τιμή τόσο πολύ σε αυτά τα μηχανάκια.
Σωστή η παρατήρηση για τα μαζέματα που ενδεχομένως να έχει το μεταχειρισμένο αλλά δεν είναι πάντα τραγικά τα πράγματα.Πχ ένα Αφρικα 1000 απο τεστ ραιντ που είχα παρει με 40.000+ πάνω του ήταν μια χαρά και δεν ήθελε άμεσα κάτι απο αναρτήσεις.Εκτός αυτού δε γνωρίζουμε και πόσο ποιοτικό αναρτησιακά θα έρχεται το CFmoto.Φίλος που πήρε το 650 κατευθείαν το έβαλε για σέρβις αναρτήσεων γιατί ήταν ξερό και δε δούλευε.
Να πούμε και κάτι για την εγγύηση.Φίλος που πήρε ΚΤΜ 390 duke εντός εγγύησης,σε ένα χρόνο που το κράτησε ταλαιπωρήθηκε με μικρομαλακίες και υπήρχε τόσο έλλειψη ανταλλακτικών όσο και απαράδεκτη μη επαγγελματική στάση απο τα εξουσιοδοτημένα.Ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί ότι δε θα γίνει το ίδιο σε ακόμα πιο άγνωστη εταιρεία και εκπροσώπηση?
Να μην παρεξηγηθώ,προσωπικά σαν τιμή και πακέτο το θεωρώ άπιαστο για τα σημερινά δεδομένα το συγκεκριμένο μηχανάκι όπως και το 650 που ειχαν βγάλει σε προσφορά στα 4800(απίθανη τιμή).Απλά παραθέτω κάποιους προβληματισμούς για το αν μπορεί κάποιος να το αποκτήσει χωρίς να μπλέξει γενικότερα.
Η αφρικα εφτασε 15 νομιζω. Το τρεισερ 9 στα 13. Οσα και να χανει παραπανω, το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να παρεις το ακριβο. Παιζει σε τιμη μετοχειρου tracer 900 2017. Μιλαμε για ληστεια. Αν κανουν και κανενα προγραμμα 4ετους εγγυησης γιναμε...
Εγω που εκτιμω την ιαπωνια, θα δω τις προτασεις της eicma στα μεσαία ον οφφ και αν δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο μαζευω λεφτα. Εχει σχεδον την μιση τιμη απο το κτμ και το norden. Πουλανε στο κοστος να κανουν ονομα. Θα πάει 11 πολυ γρήγορα, παω στοίχημα.
Είναι πράγματι αλλού η τιμή δεν το συζητάμε.Απλά έγραψα κάποιους προβληματισμούς στον φίλο απο πάνω και θεωρώ πως έχουν βάση.Αν υπάρχει σοβαρή εκπροσώπηση και επάρκεια ανταλλακτικών τότε σε αυτήν την τιμή απλά το παίρνεις και δε σε νοιάζει καν να το δώσεις ποτέ που λέει ο λόγος.Το ερώτημα είναι ότι είναι κάπως αχαρτογράφητα νερά η φάση.
Για αυτά που προσφέρει η μηχανή είναι χάρισμα....Το μόνο που με προβληματίζει είναι το δίκτυο.. Γιατί συνήθως τέτοιες εταιρείες εδώ στην Ελλάδα τις αντιπροσωπεύουν άσχετοι..
stefanos
02/11/2021, 21:59
Ναι οκ μοιάζουν με norden και ΚΤΜ και είναι φτηνότερα.
Από εκεί και πέρα αν δεν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις φρένα πλαίσιο στήσιμο χαρακτήρας κλπ που έχουν τα παραπάνω
τι ακριβώς θα αγοράσουμε "φτηνά" ?
πλακα κάνεις? αυτη ειναι τιμή για ελλάδα?!??!
μια ειναι η ερώτηση. το παιρνεις 1ος και κλαις αμα βγαλει θεμα η το αφηνεις να δοκιμαστεί και τρως καπέλο στην τιμη? γιατι αυτη η τιμή ΔΕΝ παιζει να μεινει και του χρόνου.
Και το άρθρο πάντως αναφέρει ότι αυτές είναι ειδικές τιμές λανσαρίσματος που θα ισχύουν έως τον Μάρτιο του 2022. Οπότε αυτή η τιμή παίζει να μείνει για λίγους μήνες.
basilis_k6
02/11/2021, 22:20
Ναι οκ μοιάζουν με norden και ΚΤΜ και είναι φτηνότερα.
Από εκεί και πέρα αν δεν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις φρένα πλαίσιο στήσιμο χαρακτήρας κλπ που έχουν τα παραπάνω
τι ακριβώς θα αγοράσουμε "φτηνά" ?
θα αγοράσουμε το μοτερ του 890 πανω σε ενα καλυτερο (συνολικα σε όλα οσα) ανέφερες tracer 7 στην τιμή του tracer 7.
https://www.motomag.gr/news/nea-montela-epikairotita/paroysiastike-episima-cfmoto-800mt-se-pronomiaki-timi-gia-tin-ellada
το ακριβο προσωπικα δεν με αφορά. πιστευω το απλο με ενα κεντρικο σταντ ειναι οτι πρεπει. τα περισσοτερα σημαντικα τα εχει το απλο, ηλεκτρονικο φουλ πακετο πλη του qs και τις βασεις για βαλιτσες. τα καγκελα τους ειναι ασχημα ουτως η άλλως.
στο μοτο λέει βαρος κενο 231. φαινεται πολύ μεγάλο νουμερο και κοιταξα λίγο το ktm δηλωνει 190 στεγνο αλλα η ιδια η cf δηλωνει 225 πλήρες υγρων. λογικό βαρος αν ειναι οντως 225 πλήρες. στο μοτο μάλλον έγραψαν κατι λαθος. ελπιζω δηλαδη.
τιμες ισπανιας
CFMOTO 800MT Touring: 11.995 €
CFMOTO 800MT Sport: 9.995 €
το απλο 890 εκει εχει 13.100 ενω στην ελλάδα 14.800. δειγμα οτι και η κτμ μας κλέβει εδω αλλα και η cf ξέρει οτι εδω δυσκολα θα πουλησει χωρις καλη τιμη. συνεπως είναι πολύ δυνατο το deal κατω απο 9χιλιάρικα.
BabisStinson
03/11/2021, 06:40
H τιμή τους δεν υπάρχει απλά. Απορώ πως το κατάφεραν, πολλά μπράβο στην εισαγωγική. Αυτό σε συνάρτηση πως μιλάμε για το μοτέρ του KTM 890 και με το σχέδιο που είναι ωραίο βάζει σε σκέψεις. Πολλές σκέψεις..
doctoras
03/11/2021, 06:50
H τιμή τους δεν υπάρχει απλά. Απορώ πως το κατάφεραν, πολλά μπράβο στην εισαγωγική. Αυτό σε συνάρτηση πως μιλάμε για το μοτέρ του KTM 890 και με το σχέδιο που είναι ωραίο βάζει σε σκέψεις. Πολλές σκέψεις..
για να μη ξεχνιόμαστε:
μιλάμε για το μοτέρ της Loncin, που μοιράζεται σε ktm,bmw,cfmoto και ενδεχομένως και σε άλλο brand
BabisStinson
03/11/2021, 07:36
Έχουν βγει καλά; Δεν γνωρίζω καθόλου, απλά θυμάμαι όταν είχε βγει το νέο BMW GS 800 ότι είχαν κάνει κάτι ανακλήσεις στην αρχή.
doctoras
03/11/2021, 07:40
Έχουν βγει καλά; Δεν γνωρίζω καθόλου, απλά θυμάμαι όταν είχε βγει το νέο BMW GS 800 ότι είχαν κάνει κάτι ανακλήσεις στην αρχή.
εκείνα ήταν rotax απο το '17 παιζει με loncin
νομίζω οσων αφορά την αξιοπιστία, τα loncin είναι καλύτερα
Πριν από 3-4 χρόνια ποιος την ήξερε την CFMOTO; Την μάθαμε λόγω της Κινεζοποίησης της ΚΤΜ. Οπότε βασισμένοι στo brand name KTM λέμε ότι θα είναι ΟΚ.
Μου κάνει εξαιρετική εντύπωση πως τα 9 χιλιάρικα σας φαίνεται τιμή πάτωμα. Τόσο εύκολα συγκεντρώνεται αυτό το χρήμα για να δίνεται τόσο ελαφριά τη καρδία σε ένα brand name σαν της CFMOTO; Το θέμα φίλοι μου δεν είναι τι προσφέρει ποσοτικά αλλά το τι προσφέρει ποιοτικά και αυτό το δείχνει μόνο η πορεία μιας μοτοσυκλέτας. Αν μάλιστα βασιστώ στις τιμές Ισπανίας που έγραψε ο doctoras παραπάνω (δηλαδή 10 και 11 χιλιάρικα) το πράγμα ξεφεύγει χοντρά. Μπορεί συγκριτικά με τη κατηγορία όπου πουλιούνται μοτοσυκλέτες στα 14 και 16 χιλιάρικα να φαίνεται καλό deal αλλά πριν από λίγα μόλις χρόνια οι τιμές των μοτοσυκλετών επώνυμων μοτοσυκλετών ήταν παρόμοιες στα 10 και 12 χιλιάρικα. Να θυμίσω εδώ ότι το Tuareg 660 Ευρωπαϊκής κατασκευής 100% και με σαφώς καλύτερα ηλεκτρονικά θα στοιχίζει 12 χιλιάρικά, δεν τα συγκρίνω σαν μοτοσυκλέτες αλλά αν στην Ευρώπη μπορεί να φτιαχτεί μια μοτοσυκλέτα με τέτοια τιμή απορώ πως τα 10 και τα 11 χιλιάρικα της CFMOTO είναι τιμή πάτωμα. Το ότι οι "επώνυμες" έχουν εκτοξεύσει τους τιμοκαταλόγους της δεν κάνει πάμφθηνή την CFMOTO, αντιθέτως την κάνει ακριβή (αντί για πανάκριβη). Φθηνή θα ήταν αν η τελική τιμή του ακριβού μοντέλου Tourer ήταν στα 7.500 ευρώ. Αυτό λέγεται φθηνό. Τόσο εύκολα θα δώσετε 9 και 10 χιλιάρικα σε μια εταιρεία που μόλις μας έχει συστηθεί; Άλλο πράγμα τα 4,5 και 5 χιλιάρικα του CFMOTO 650 και άλλο να μπαίνουμε σε αυτή τη κλίμακα των τιμοκαταλόγων όπου πλέον αγγίζουμε 5ψήφια νούμερα. Τροφή για σκέψη.
Εγώ πάντως θα περιμένω με αγωνία τις αναφορές των πρώτων ιδιοκτητών στην Ελλάδα και μακάρι να είναι θετικές και σαν πρώτη εντύπωση και σε βάθος χρόνου.
Dr.Monty
03/11/2021, 08:29
Πριν από 3-4 χρόνια ποιος την ήξερε την CFMOTO; Την μάθαμε λόγω της Κινεζοποίησης της ΚΤΜ. Οπότε βασισμένοι στo brand name KTM λέμε ότι θα είναι ΟΚ.
Μου κάνει εξαιρετική εντύπωση πως τα 9 χιλιάρικα σας φαίνεται τιμή πάτωμα. Τόσο εύκολα συγκεντρώνεται αυτό το χρήμα για να δίνεται τόσο ελαφριά τη καρδία σε ένα brand name σαν της CFMOTO; Το θέμα φίλοι μου δεν είναι τι προσφέρει ποσοτικά αλλά το τι προσφέρει ποιοτικά και αυτό το δείχνει μόνο η πορεία μιας μοτοσυκλέτας. Αν μάλιστα βασιστώ στις τιμές Ισπανίας που έγραψε ο doctoras παραπάνω (δηλαδή 10 και 11 χιλιάρικα) το πράγμα ξεφεύγει χοντρά. Μπορεί συγκριτικά με τη κατηγορία όπου πουλιούνται μοτοσυκλέτες στα 14 και 16 χιλιάρικα να φαίνεται καλό deal αλλά πριν από λίγα μόλις χρόνια οι τιμές των μοτοσυκλετών επώνυμων μοτοσυκλετών ήταν παρόμοιες στα 10 και 12 χιλιάρικα. Να θυμίσω εδώ ότι το Tuareg 660 Ευρωπαϊκής κατασκευής 100% και με σαφώς καλύτερα ηλεκτρονικά θα στοιχίζει 12 χιλιάρικά, δεν τα συγκρίνω σαν μοτοσυκλέτες αλλά αν στην Ευρώπη μπορεί να φτιαχτεί μια μοτοσυκλέτα με τέτοια τιμή απορώ πως τα 10 και τα 11 χιλιάρικα της CFMOTO είναι τιμή πάτωμα. Το ότι οι "επώνυμες" έχουν εκτοξεύσει τους τιμοκαταλόγους της δεν κάνει πάμφθηνή την CFMOTO, αντιθέτως την κάνει ακριβή (αντί για πανάκριβη). Φθηνή θα ήταν αν η τελική τιμή του ακριβού μοντέλου Tourer ήταν στα 7.500 ευρώ. Αυτό λέγεται φθηνό. Τόσο εύκολα θα δώσετε 9 και 10 χιλιάρικα σε μια εταιρεία που μόλις μας έχει συστηθεί; Άλλο πράγμα τα 4,5 και 5 χιλιάρικα του CFMOTO 650 και άλλο να μπαίνουμε σε αυτή τη κλίμακα των τιμοκαταλόγων όπου πλέον αγγίζουμε 5ψήφια νούμερα. Τροφή για σκέψη.
Εγώ πάντως θα περιμένω με αγωνία τις αναφορές των πρώτων ιδιοκτητών στην Ελλάδα και μακάρι να είναι θετικές και σαν πρώτη εντύπωση και σε βάθος χρόνου.
Αν η καινουρια εταιρία που αναφέρεις ήταν ευρωπαική και όχι κινέζικη θα το θεωρουσες οκ να δωσεις 10Κ?
AristidisZ
03/11/2021, 08:35
Θα στο τραβήξει το αυτί ο Panavour με αυτά που λες :bawl:
+1 πάντως από μένα...
Εγώ πάντως συγκριτικά με τον ανταγωνισμό (γιατί έτσι κρίνεις το value for money) μια χαρά τιμή το βλέπω να έχει. Και χωρίς να φαίνεται σαν φτωχός συγγενής των ακριβότερων. Έχει στα χαρτιά όλα τα προαπαιτούμενα για να πείσει ότι είναι ένα καλό μηχανάκι που κοιτάει στα μάτια τον ανταγωνισμό όντας αισθητά φθηνότερο απ' αυτόν.
Φυσικά τόσο η απόδοσή του όσο και η ποιότητά του μένει να φανούν/αποδειχθούν στον δρόμο καθώς και σε κάποιο βάθος χρόνου... Αλλά με ότι ξέρουμε σήμερα εγώ θα ψήφιζα υπέρ - και μου αρέσει οπτικά κιόλας... :cool:
giannis323
03/11/2021, 08:57
Η τιμή στην Κίνα είναι 7500 ευρώ οπότε με την προσαύξηση του ΦΠΑ βγαίνει η τελική τιμή.Σιγουρα τα χρήματα δεν είναι λίγα για αυτά που προσφέρει η 800 σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά από την άλλη δεν έχει εδραιωθεί στην παγκόσμια αγορά ώστε να γίνεις αγοραστής beta tester με κλειστά μάτια.Ολα θα παιχτούν τι εγγύηση θα δοθεί κ τι υποστήριξη θα έχει από την τοπική αντιπροσωπεία από ανταλλακτικά κ τοπικούς συνεργάτες.Στα συν φυσικά είναι ότι το μοτέρ προέρχεται από δοκιμασμένο ktm και αν μοιράζεται κ αλλά εξαρτήματα πιστεύω ότι δείχνει μελετημένο κ σε δυσκολία εύρεσης ανταλλακτικών θα μπορούσαν να κουμπωσουν, πράγμα πολύ θετικό στην περίπτωση που στραβωσουν τα πράγματα στην διαχείριση της εδώ αντιπροσωπείας.
Kickstart
03/11/2021, 09:03
ζούμε αυτό που συζητάγαμε εδώ και πάνω από δεκαπενταετία..
οι Κινέζοι σοβαρεύονται και δείχνουν αργά και σταθερά στον ανταγωνισμό τα δόντια τους.
οι παλιότεροι (και μεγαλύτεροι ηλικιακά) αναβάτες ότι και να γίνει θα έχουμε πάντα τις αναστολές μας και τις προκαταλήψεις μας, τα κολλήματα μας με τζαπόνια, γερμανούς, αυστριακούς κτλ οσο ανταγωνιστικές και να είναι οι τιμές των αντίστοιχων μοντέλων (σε κινεζο)
οι νεότεροι ειναι που θα καθορίσουν την αγορά.
Αν καταφέρουν οι κινεζικές φίρμες να αποδείξουν την αξιοπιστία τους και βελτιώσουν το δίκτυο συνεργατών τους τότε η κατάκτηση της αγοράς θα ρθει εύκολα. (δεν μιλάω μόνο για την Ελλαδάρα μας που ειναι μια κουκκίδα στο χάρτη)
Το οτι εξοπλίζουν πλέον με επώνυμα περιφερειακά τα μοντέλα τους ειναι πολύ ευχάριστη έκπληξη, δείχνει ξεκάθαρα οτι εξελίσσονται και προχωράνε στην τελική φάση των σχεδίων τους.
AristidisZ
03/11/2021, 09:07
Μας λες ραμολιμεντα ή εγώ δεν κατάλαβα καλά ; :bawl:
Αυτό που ίσως ξεχνάμε και τονίζω το ίσως (γιατί δεν είμαι στο μυαλό κάθε ανθρώπου) είναι πως η τιμή της μοτοσυκλέτας δε βγαίνει μόνο με βάση τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται που αν κρίνω από τα κιλά της μοτοσυκλέτας και αυτές δεν είναι οι καλύτερες επιλογές. Το κόστος έρευνας και εξέλιξης, το ίδιο το promotion και άλλα που δεν έχει νόημα να υπερ-αναλύσω καθώς όλοι μας νομίζω πως καταλαβαίνουμε που το πάω, είναι θέματα που αυξάνουν το κόστος μιας μοτοσυκλέτας.
Προφανώς δεν επικροτώ τιμές επιπέδου των 15-16 χιλιάδων ως έντιμες για μοτοσυκλέτες των 800cc, ακόμη για τις κλασικές επώνυμες. Εκτός αν προσφέρουν κάποια premium χαρακτηριστικά οπότε εκ των πραγμάτων απευθύνονται σε ειδικό πελατολόγιο. Όμως χωρίς να θέλω να μηδενίσω την προσπάθεια εταιρειών όπως της CFMOTO νομίζω πως καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουν επενδυθεί τα ίδια χρήματα σε τέτοιους τομείς, το 90% της μοτοσυκλέτας είναι μασημένη τροφή χωρίς τα παρατρεχάμενα κόστη.
ΦΠΑ φαντάζομαι έχουν και οι Κινέζοι και σε κάθε περίπτωση οι τελικές τιμές που συναντάμε στις αγορές δεν βγαίνουν με τέτοιον γνώμονα, έχει να κάνει με πολλά όπως είναι το μέγεθος της αγοράς, η διείσδυση που θέλεις να έχεις σε νέες αγορές, το ανταγωνιστικό περιβάλλον κτλ κτλ Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια επιπλέον έξοδα από δασμούς αλλά όπως έγραψα... δεν είναι μόνο αυτό που καθορίζει μια τιμή (απαντώ στον giannis323).
Αν ήταν νεοσύστατη Ευρωπαϊκή εταιρεία και η κατασκευή του γινόταν στην Ευρώπη θα μπορούσα να κατανοήσω το αποτέλεσμα μιας τέτοιας τιμής των 10.000€ αλλά και πάλι προφανώς δε θα απέδιδα μια αυτονόητη εμπιστοσύνη, αυτό δεν αλλάζει. Θα περίμενα να αποδείξει τις νέες περγαμηνές της. (απαντώ στο Dr. Monty).
O Panavour είναι υποστηρικτής της μοτοσυκλέτας που είναι έντιμη και ΜΠΟΡΕΙ να αγοράσει ο κοσμάκης. Δε νομίζω να μου τραβήξει το αυτί για τη συγκεκριμένη περίπτωση (απαντώ σε AristidisZ).
οι Κινέζοι σοβαρεύονται και δείχνουν αργά και σταθερά στον ανταγωνισμό τα δόντια τους.
οι παλιότεροι (και μεγαλύτεροι ηλικιακά) αναβάτες ότι και να γίνει θα έχουμε πάντα τις αναστολές μας και τις προκαταλήψεις μας, τα κολλήματα μας με τζαπόνια, γερμανούς, αυστριακούς κτλ οσο ανταγωνιστικές και να είναι οι τιμές των αντίστοιχων μοντέλων (σε κινεζο)
Αν καταφέρουν οι κινεζικές φίρμες να αποδείξουν την αξιοπιστία τους και βελτιώσουν το δίκτυο συνεργατών τους τότε η κατάκτηση της αγοράς θα ρθει εύκολα. (δεν μιλάω μόνο για την Ελλαδάρα μας που ειναι μια κουκκίδα στο χάρτη)
Το οτι εξοπλίζουν πλέον με επώνυμα περιφερειακά τα μοντέλα τους ειναι πολύ ευχάριστη έκπληξη, δείχνει ξεκάθαρα οτι εξελίσσονται και προχωράνε στην τελική φάση των σχεδίων τους.
Δεν συμφωνώ αλλά μην παρεξηγηθώ δεν αντιπαρατίθεμαι κιόλας (σκοπός είναι η συζήτηση, όλοι μαθαίνουμε από παραγωγικές συζητήσεις). Ειδικά στις μοτοσυκλέτες - εξαιρούνται παπιά και σκούτερ- το πελατιακό κοινό έχει πολύ μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας από ότι κάποτε... ξέρουν δηλαδή που απευθύνονται. Ο 40ρης και ο 50ρης είναι οι πελάτες, όχι ο 25άρης που και να ήθελε -αλλά δεν θέλει- δεν μπορεί να αγοράσει πια μοτοσυκλέτα.
Δεν είναι θέμα προκαταλήψεων λόγω καταγωγής, είναι καθαρά το άλλο που έγραψες σε επόμενη παράγραφο, πρέπει να αποδείξουν την αξιοπιστία τους, το δίκτυο υποστήριξης τους και κάτι άλλο που δεν αναφέρει κανείς σας: Να είναι σωστές μοτοσυκλέτες σε συμπεριφορά.
Δεν είναι δυνατό όταν παρουσιάζεται μια Ιαπωνικής ή Ευρωπαϊκής καταγωγής μοτοσυκλέτας να τα κάνουμε όλα νιανιά για τις αναρτήσεις, το πλαίσιο κτλ και όταν πρόκειται για μια Κινέζικη νεοσύστατη μοτοσυκλέτα που ζητάει 10.000 να μην υπάρχει καν αναφορά σε αυτά τα βασικά ζητούμενα. Εδώ, σε αυτή τη κλίμακα τιμών άφεση αμαρτιών δεν υπάρχει, θα πρέπει να υποστεί τη βάσανο του ελέγχου που έχουν και οι "γνωστές" εταιρείες. Εκτός αν κάποιος αγοράζει μια μοτοσυκλέτα 800cc για να πηγαίνει από τη Κυψέλη στο Γαλάτσι για να πάει μόνο στη δουλειά του.
Συμφωνώ ότι τα πολύ τελευταία χρόνια αρχίζουν να δείχνουν θετικά στοιχεία οι Κινέζοι όπως είναι η χρήση επώνυμων προϊόντων.
Μέχρι εχθές τα προϊόντα εκ Κίνας -στο χώρο του μοτοσυκλετισμού- δεν έδειξαν και τα καλύτερα στοιχεία πέρα από τη τιμή, αλλά αυτή η τιμή ήταν τελείως διαφορετική. Όπως είπα το CFMOTO650 στα 4,5 χιλιάρικα που δινόταν στα τελευταία του ήταν μια σωστή πρόταση.
Θα θυμίσω πως τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα που πλασαρίστηκαν την δεκαετία του '70 στην Ευρωπαϊκή αγορά ήταν εξ' αρχής και αξιόπιστα και φθηνά και κάλυπταν όλες τις ανάγκες ενός μέσου οικογενειάρχη. Δεν έδειξαν τα δόντια τους όμως με τιμές "Ευρωπαϊκές", έπρεπε να περάσουν 20 χρόνια για να εδραιώσουν όνομα και να αρχίσουν να τσιμπάν στον τιμοκατάλογο τους.
Δεν είναι θέμα άρνησης για εμένα ούτε προκατάληψης αλλά όταν αντιμετωπίζω με σκέψη κάθε νέο μοντέλο της Yamaha ή της BMW να μη κάνω το ίδιο και παραπάνω για την CFMOTO;
Dr.Monty
03/11/2021, 10:00
+1000. Αν δεν βαριομουν να γραφω θα έγραφα 100% αυτα που λεει ο Kickstart.
Για μένα η αντιληψη κινέζικο - για πεταμα ειναι σαν τη λογική τεχνολογία πραγματα του διαόλου. Απαρχαιωμένες αντιλήψεις. Το παιχνιδι αλλάζει καθημερινά.
panavour
03/11/2021, 10:02
Αυτό που ίσως ξεχνάμε και τονίζω το ίσως (γιατί δεν είμαι στο μυαλό κάθε ανθρώπου) είναι πως η τιμή της μοτοσυκλέτας δε βγαίνει μόνο με βάση τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται που αν κρίνω από τα κιλά της μοτοσυκλέτας και αυτές δεν είναι οι καλύτερες επιλογές. Το κόστος έρευνας και εξέλιξης, το ίδιο το promotion και άλλα που δεν έχει νόημα να υπερ-αναλύσω καθώς όλοι μας νομίζω πως καταλαβαίνουμε που το πάω, είναι θέματα που αυξάνουν το κόστος μιας μοτοσυκλέτας.
Προφανώς δεν επικροτώ τιμές επιπέδου των 15-16 χιλιάδων ως έντιμες για μοτοσυκλέτες των 800cc, ακόμη για τις κλασικές επώνυμες. Εκτός αν προσφέρουν κάποια premium χαρακτηριστικά οπότε εκ των πραγμάτων απευθύνονται σε ειδικό πελατολόγιο. Όμως χωρίς να θέλω να μηδενίσω την προσπάθεια εταιρειών όπως της CFMOTO νομίζω πως καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουν επενδυθεί τα ίδια χρήματα σε τέτοιους τομείς, το 90% της μοτοσυκλέτας είναι μασημένη τροφή χωρίς τα παρατρεχάμενα κόστη.
ΦΠΑ φαντάζομαι έχουν και οι Κινέζοι και σε κάθε περίπτωση οι τελικές τιμές που συναντάμε στις αγορές δεν βγαίνουν με τέτοιον γνώμονα, έχει να κάνει με πολλά όπως είναι το μέγεθος της αγοράς, η διείσδυση που θέλεις να έχεις σε νέες αγορές, το ανταγωνιστικό περιβάλλον κτλ κτλ Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια επιπλέον έξοδα από δασμούς αλλά όπως έγραψα... δεν είναι μόνο αυτό που καθορίζει μια τιμή (απαντώ στον giannis323).
Αν ήταν νεοσύστατη Ευρωπαϊκή εταιρεία και η κατασκευή του γινόταν στην Ευρώπη θα μπορούσα να κατανοήσω το αποτέλεσμα μιας τέτοιας τιμής των 10.000€ αλλά και πάλι προφανώς δε θα απέδιδα μια αυτονόητη εμπιστοσύνη, αυτό δεν αλλάζει. Θα περίμενα να αποδείξει τις νέες περγαμηνές της. (απαντώ στο Dr. Monty).
O Panavour είναι υποστηρικτής της μοτοσυκλέτας που είναι έντιμη και ΜΠΟΡΕΙ να αγοράσει ο κοσμάκης. Δε νομίζω να μου τραβήξει το αυτί για τη συγκεκριμένη περίπτωση (απαντώ σε AristidisZ).
Δεν συμφωνώ αλλά μην παρεξηγηθώ δεν αντιπαρατίθεμαι κιόλας (σκοπός είναι η συζήτηση, όλοι μαθαίνουμε από παραγωγικές συζητήσεις). Ειδικά στις μοτοσυκλέτες - εξαιρούνται παπιά και σκούτερ- το πελατιακό κοινό έχει πολύ μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας από ότι κάποτε... ξέρουν δηλαδή που απευθύνονται. Ο 40ρης και ο 50ρης είναι οι πελάτες, όχι ο 25άρης που και να ήθελε -αλλά δεν θέλει- δεν μπορεί να αγοράσει πια μοτοσυκλέτα.
Δεν είναι θέμα προκαταλήψεων λόγω καταγωγής, είναι καθαρά το άλλο που έγραψες σε επόμενη παράγραφο, πρέπει να αποδείξουν την αξιοπιστία τους, το δίκτυο υποστήριξης τους και κάτι άλλο που δεν αναφέρει κανείς σας: Να είναι σωστές μοτοσυκλέτες σε συμπεριφορά.
Δεν είναι δυνατό όταν παρουσιάζεται μια Ιαπωνικής ή Ευρωπαϊκής καταγωγής μοτοσυκλέτας να τα κάνουμε όλα νιανιά για τις αναρτήσεις, το πλαίσιο κτλ και όταν πρόκειται για μια Κινέζικη νεοσύστατη μοτοσυκλέτα που ζητάει 10.000 να μην υπάρχει καν αναφορά σε αυτά τα βασικά ζητούμενα. Εδώ, σε αυτή τη κλίμακα τιμών άφεση αμαρτιών δεν υπάρχει, θα πρέπει να υποστεί τη βάσανο του ελέγχου που έχουν και οι "γνωστές" εταιρείες. Εκτός αν κάποιος αγοράζει μια μοτοσυκλέτα 800cc για να πηγαίνει από τη Κυψέλη στο Γαλάτσι για να πάει μόνο στη δουλειά του.
Συμφωνώ ότι τα πολύ τελευταία χρόνια αρχίζουν να δείχνουν θετικά στοιχεία οι Κινέζοι όπως είναι η χρήση επώνυμων προϊόντων.
Μέχρι εχθές τα προϊόντα εκ Κίνας -στο χώρο του μοτοσυκλετισμού- δεν έδειξαν και τα καλύτερα στοιχεία πέρα από τη τιμή, αλλά αυτή η τιμή ήταν τελείως διαφορετική. Όπως είπα το CFMOTO650 στα 4,5 χιλιάρικα που δινόταν στα τελευταία του ήταν μια σωστή πρόταση.
Θα θυμίσω πως τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα που πλασαρίστηκαν την δεκαετία του '70 στην Ευρωπαϊκή αγορά ήταν εξ' αρχής και αξιόπιστα και φθηνά και κάλυπταν όλες τις ανάγκες ενός μέσου οικογενειάρχη. Δεν έδειξαν τα δόντια τους όμως με τιμές "Ευρωπαϊκές", έπρεπε να περάσουν 20 χρόνια για να εδραιώσουν όνομα και να αρχίσουν να τσιμπάν στον τιμοκατάλογο τους.
Δεν είναι θέμα άρνησης για εμένα ούτε προκατάληψης αλλά όταν αντιμετωπίζω με σκέψη κάθε νέο μοντέλο της Yamaha ή της BMW να μη κάνω το ίδιο και παραπάνω για την CFMOTO;
Aσε την ισπανια,η τιμή που ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία για την απλή με τις χυτές ζάντες σ αρέσει;εμένα μ αρέσει,και νομίζω ότι είναι ευκαιρία για όποιον σκέπτεται αυτήν την κατηγορία.
doctoras
03/11/2021, 10:39
Stef απαντάει ο kickstart λίγο πολύ γνωστά όπως θα τα γνωρίζεις
Ως ιαπωνόφιλος (όχι οπαδός), διότι στην 10ετία '80 τα μηχανάκια που υπήρχαν εξολοκλήρου προέρχονται απο ιαπωνία και ήταν των Big 4.
Οι παλαιότεροι απο εμενα μεγαλωμένοι '70ties είχαν ταύλα με τα ιταλικά, οι ακόμη παλαιότεροι με BSA / RA και Norton
Και ως τώρα χάρη αυτής της οπτικής που δεν κινήθηκα σε κάτι διαφορετικό απο τους Big 4 όμως δεν είχα ποτέ κόλλημα πως υπάρχουν μοντέλα απο όλα τα brands και συνολικά καλύτερα στην κατηγορία τους.
Τα γράφω αυτά για να δεις την οπτική μου γωνία
Αυτό που γίνεται τα τελευταία 10χρόνια με τους κινέζους είναι οτι βρήκαν τον τρόπο και κατασκευάζουν μοτερ καλά και αξιόπιστα αναφέρομαι σε αυτα που παράγει η Loncin. Που σήμερα συνεργάζεται με σχεδόν όλους τους μεγαλύτερους παραδοσιακούς κατασκευαστές (εκτός μονο των ιαπωνων), όπως harley,ktm,bmw,mvadusta,σύντομα με triumph (νομιζω και με piaggio χωρίς να είμαι σίγουρος).
Δηλαδή αν φτάσει να κατασκευάζει φθηνότερα μοτερ και απο τους ιαπωνέζους θα ψωνίσουν και αυτοί απο Loncin(δεν το εύχομαι αλλα δεν το θεωρώ απίθανο) όλα στο βωμό του κέρδους γίνονται, μη ξεχνιόμαστε.
Επίσης η έλευση των voge (με loncin μοτέρ) επίσης φέρνει νέα δεδομένα.
Σίγουρα θεωρώ σε προβληματική οικονομική κατάσταση παγκοσμίως οι παραδισιακοί κατασκευαστές το παρακάναν με τις ανατιμήσεις, υπάρχει χώρος και θα αλλάξει ο εμπορικός χάρτης γιατί οι νεότεροι αναβάτες δεν έχουν τα ίδια ιδανικά με τους παλαιότερους.
Τώρα για το παρόν μοντέλο, τι να πω cruise control χάρτες φουλ ηλεκτρονικά, αντβέ χαρακτηριστικά, με 8,5 δεν υπάρχει κάτι άλλο συγκρινόμενο για vfm. Συνεπώς και ήδη θα έχουν ξεκινήσει οι προπαραγγελίες και θα πάει καλά.
Εγώ το μηχανάκι το πιστεύω, δε θα βγάλει... το μονο σκεπτικό είναι η αντιπροσώπευση στην χώρα για παραγγελίες και αναμονές. Παγκοσμίως η cfmoto κατασκευάζει ενα σωρό atv απο το 1989, έχει ενα background.
Το deal είναι ιδανικό για αυτόν που θέλει να πάρει μοντέλο για την κατηγορία αυτή
+1000. Αν δεν βαριομουν να γραφω θα έγραφα 100% αυτα που λεει ο Kickstart.
Για μένα η αντιληψη κινέζικο - για πεταμα ειναι σαν τη λογική τεχνολογία πραγματα του διαόλου. Απαρχαιωμένες αντιλήψεις. Το παιχνιδι αλλάζει καθημερινά.
Φαντάζομαι αναφέρεσαι για μια αόριστη γενική αντίληψη. Αν διάβασες κάπου εδώ τέτοια αντίληψη από εμένα θα ήθελα να το δω.
Stef απαντάει ο kickstart λίγο πολύ γνωστά όπως θα τα γνωρίζεις
Ως ιαπωνόφιλος (όχι οπαδός), διότι στην 10ετία '80 τα μηχανάκια που υπήρχαν εξολοκλήρου προέρχονται απο ιαπωνία και ήταν των Big 4.
Οι παλαιότεροι απο εμενα μεγαλωμένοι '70ties είχαν ταύλα με τα ιταλικά, οι ακόμη παλαιότεροι με BSA / RA και Norton
Και ως τώρα χάρη αυτής της οπτικής που δεν κινήθηκα σε κάτι διαφορετικό απο τους Big 4 όμως δεν είχα ποτέ κόλλημα πως υπάρχουν μοντέλα απο όλα τα brands και συνολικά καλύτερα στην κατηγορία τους.
Τα γράφω αυτά για να δεις την οπτική μου γωνία
Αυτό που γίνεται τα τελευταία 10χρόνια με τους κινέζους είναι οτι βρήκαν τον τρόπο και κατασκευάζουν μοτερ καλά και αξιόπιστα αναφέρομαι σε αυτα που παράγει η Loncin. Που σήμερα συνεργάζεται με σχεδόν όλους τους μεγαλύτερους παραδοσιακούς κατασκευαστές (εκτός μονο των ιαπωνων), όπως harley,ktm,bmw,mvadusta,σύντομα με triumph (νομιζω και με piaggio χωρίς να είμαι σίγουρος).
Δηλαδή αν φτάσει να κατασκευάζει φθηνότερα μοτερ και απο τους ιαπωνέζους θα ψωνίσουν και αυτοί απο Loncin(δεν το εύχομαι αλλα δεν το θεωρώ απίθανο) όλα στο βωμό του κέρδους γίνονται, μη ξεχνιόμαστε.
Επίσης η έλευση των voge (με loncin μοτέρ) επίσης φέρνει νέα δεδομένα.
Σίγουρα θεωρώ σε προβληματική οικονομική κατάσταση παγκοσμίως οι παραδισιακοί κατασκευαστές το παρακάναν με τις ανατιμήσεις, υπάρχει χώρος και θα αλλάξει ο εμπορικός χάρτης γιατί οι νεότεροι αναβάτες δεν έχουν τα ίδια ιδανικά με τους παλαιότερους.
Τώρα για το παρόν μοντέλο, τι να πω cruise control χάρτες φουλ ηλεκτρονικά, αντβέ χαρακτηριστικά, με 8,5 δεν υπάρχει κάτι άλλο συγκρινόμενο για vfm. Συνεπώς και ήδη θα έχουν ξεκινήσει οι προπαραγγελίες και θα πάει καλά.
Εγώ το μηχανάκι το πιστεύω, δε θα βγάλει... το μονο σκεπτικό είναι η αντιπροσώπευση στην χώρα για παραγγελίες και αναμονές. Παγκοσμίως η cfmoto κατασκευάζει ενα σωρό atv απο το 1989, έχει ενα background.
Το deal είναι ιδανικό για αυτόν που θέλει να πάρει μοντέλο για την κατηγορία αυτή
Αυτά όλα τα κατανοώ και δεν έχω να διαφωνήσω κάπου. Θα ομολογήσω όμως πως έχω μια μεγαλύτερη χρονικά επιφύλαξη. Δηλαδή τα specs από μόνα τους μπορεί να είναι καλά. Αλλά σε 2 χρόνια θα λειτουργούν τα πάντα άψογα;
Οι Ιάπωνες νομίζω πως απέδειξαν τα θέματα αξιοπιστίας από day one (γενικά). Πράγμα που δεν έχει ισχύσει με τους Κινέζους (επίσης γενικά). Έχω γράψει άλλου πριν από 2-3 μήνες ότι η CFMOTO φαίνεται να είναι η πιο σοβαρή προσπάθεια από πλευράς Κίνας στο χώρο των μοτοσυκλετών. Αλλά προσωπικά θέλω το χρόνο μου για να την εμπιστευτώ. Αν το αποδείξει κανένα πρόβλημα, δεν είναι το θέμα μου η Κίνα σήμερα, έχουν αλλάξει οι αγορές. Η συζήτηση γίνεται με τους ίδιους όρους που θα γινόταν για μια νεοσύστατη Ευρωπαϊκή εταιρεία (τουλάχιστον από πλευράς μου).
Aσε την ισπανια,η τιμή που ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία για την απλή με τις χυτές ζάντες σ αρέσει;εμένα μ αρέσει,και νομίζω ότι είναι ευκαιρία για όποιον σκέπτεται αυτήν την κατηγορία.
Μου αρέσει αλλά είναι πολλά σαν χρήματα και δε θα τα εμπιστευόμουν σήμερα. Μακάρι να αποδείξει πράγματα και να της τα δώσω με μεγάλη χαρά σε 5 χρόνια που θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για δαύτην στη χώρα μας.
PaNick67
03/11/2021, 11:30
Μου αρέσει αλλά είναι πολλά σαν χρήματα και δε θα τα εμπιστευόμουν σήμερα. Μακάρι να αποδείξει πράγματα και να της τα δώσω με μεγάλη χαρά σε 5 χρόνια που θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για δαύτην στη χώρα μας.
Μονο που σε 5 χρονια αν ολα πανε καλα, δεν θα κοστιζει τα μισα λεφτα αλλα κανα δυο χιλιαρικα λιγοτερα.
Το μεγαλο στοιχημα ειναι το after sales. Αν κανει οπως εκανε η Motor Trend με τα προβληματα νεοτητας του ΑΚ 550 και παρεχει σερβις, υποστηριξη, εγγυηση κλπ, σε λιγο καιρο θα καμφθουν οι αντιστασεις και οι σκεψεις.
Εχει τα φοντα η εισαγωγικη; Αυτο δεν το γνωριζω
Nostradamus
03/11/2021, 11:32
λογικα βεβαια, σε 5 χρονια απο τωρα και εφοσον η γενικοτερη αξιοπιστια ειναι δεδομενη, οι τιμες δεν θα ειναι αυτες (αν και θα συνεχιζουν να ειναι χαμηλοτερες των "παραδοσιακων" εταιρειων).
basilis_k6
03/11/2021, 11:43
Η τιμη Ισπανίας μπηκε για να δειτε την διαφορα τιμης στην Ισπανία και στην Ελλάδα που εχει το cf απο το ktm. 3 χρονια εργοστασιακη εγγυηση. Στο δίκτυο αντιπροσωπείας δινει πάντως πολλα σημεια. Εχει κανει καποιο περίεργο deal γιατι βλεπω μεσα μαγαζια εξουσιοδοτημενα απο αλλες φιρμες.
Μεχρι στιγμης εχει αναφερθει θεμα στο κιβωτιο και το πραγματικο βάρος ειναι 230 γεματο.
doctoras
03/11/2021, 12:25
Αυτά όλα τα κατανοώ και δεν έχω να διαφωνήσω κάπου. Θα ομολογήσω όμως πως έχω μια μεγαλύτερη χρονικά επιφύλαξη. Δηλαδή τα specs από μόνα τους μπορεί να είναι καλά. Αλλά σε 2 χρόνια θα λειτουργούν τα πάντα άψογα;
Οι Ιάπωνες νομίζω πως απέδειξαν τα θέματα αξιοπιστίας από day one (γενικά). Πράγμα που δεν έχει ισχύσει με τους Κινέζους (επίσης γενικά). Έχω γράψει άλλου πριν από 2-3 μήνες ότι η CFMOTO φαίνεται να είναι η πιο σοβαρή προσπάθεια από πλευράς Κίνας στο χώρο των μοτοσυκλετών. Αλλά προσωπικά θέλω το χρόνο μου για να την εμπιστευτώ. Αν το αποδείξει κανένα πρόβλημα, δεν είναι το θέμα μου η Κίνα σήμερα, έχουν αλλάξει οι αγορές. Η συζήτηση γίνεται με τους ίδιους όρους που θα γινόταν για μια νεοσύστατη Ευρωπαϊκή εταιρεία (τουλάχιστον από πλευράς μου).
μα δες τώρα, αν τα μοτερ είναι loncin το abs της bosch, αναρτήσεις kayaba, φρένα nissin, ηλεκτρονική μονάδα mitsubishi, ταμπλετ samsung κλπ κλπ.. το μονο που έχουν να κάνουν είναι να τα κανουν να δουλεύουν όλα αυτά καλά μαζί, απο μονα τους αυτά ένα - ένα δουλεύουν καλά σε άλλους κατασκευαστές ήδη
AristidisZ
03/11/2021, 12:34
μα δες τώρα, αν τα μοτερ είναι loncin το abs της bosch, αναρτήσεις kayaba, φρένα nissin, ηλεκτρονική μονάδα mitsubishi, ταμπλετ samsung κλπ κλπ.. το μονο που έχουν να κάνουν είναι να τα κανουν να δουλεύουν όλα αυτά καλά μαζί, απο μονα τους αυτά ένα - ένα δουλεύουν καλά σε άλλους κατασκευαστές ήδη
καλά, αυτό όμως δεν είναι αυτονόητο...
Για το αν η εισαγωγική είναι καλή δεν μπορούν να μας το επιβεβαιώσουν κάτοχοι άλλων μοντέλων; πχ της 650.
Dr.Monty
03/11/2021, 13:17
Φαντάζομαι αναφέρεσαι για μια αόριστη γενική αντίληψη. Αν διάβασες κάπου εδώ τέτοια αντίληψη από εμένα θα ήθελα να το δω.
Nαι STF, δεν το διευκρινησα. Γενικά μιλουσα. Τιποτα προσωπικο. :beer:
doctoras
03/11/2021, 13:28
καλά, αυτό όμως δεν είναι αυτονόητο...
το ποιντ μου είναι οτι ενώ είμαστε σε πλήρη παγκοσμιοποίηση δεν υπάρχει εντοπιότητα προιόντων
δεν είναι τίποτα αυτονόητο, αναμένουμε να διαπιστωθεί η αξιοπιστία, απλώς εγώ ποντάρω οτι θα πετύχει τόσο της cfmoto όσο και της voge (δεν εχω την ίδια άποψη για την benelli).
Η περίπτωση της zontes είναι μακριά την πολιτική των παραπάνω, θέλει να πουλάει φθηνά / ποσοτικά με low budget προμηθευτές περιφερειακών.
τα μόνα που χρειάζεται τώρα είναι
1. έναν γνωστό ex-racer ινφλουενσερ να μας πει οτι έχει εκπλαγεί ευχάριστα απο την ποιότητα κατασκευής και τις δυνατότητες του
2. ένα βιντεάκι απο drift και πετάγματα στο χώμα
3. ένα βιντάκι απο ξύσιματα μασπιέ σε costal line Ιταλίας ή Ισπανίας
και έτοιμο
Καλά γνωστό θέμα αντιπαράθεσης αλλά και οι Ιάπωνες εδώ και καιρό δεν είναι τέρας αξιοπιστίας ,εδώ μέσα τα διάβασα
για σκουριές,για προβλήματα σε ακτίνες και καλάμια κ.α ακριβών μηχανών.
Μην πιάσω και από την δεκαετία 2000 και πέρα,η λίστα θα μεγαλώσει.
Μπράβο στην CFMOTO ,πουλάει την μηχανή όσο αξίζει χωρίς τρελό καπέλο λόγο φίρμας και αστείων δικαιολογιών όπως
φταίει ο κοβιντ,φταίει η έλλειψη σιλικόνης,τα ακριβά μεταφορικά και δεν ξέρω τι άλλο.
Με μεροκάματα θανάτου και συνθήκες εργασίας και διαβίωσης γαλέρας τόσο στην παραγωγή όσο και στο υπόλοιπο supply chain έως ότου φτάσει Ευρώπη, ναι οκ και οι υπόλοιπες μηχανές τα ίδια θα πουλούσαν.
Σιγά την δύσκολη άσκηση ρε παιδια που θα τους δώσουμε και credit δηλαδή.
Και με ένα μαστίγιο απο πάνω ακόμα πιο φθηνά. Το profit margin δεν αλλάζει (More or less)
basilis_k6
03/11/2021, 15:23
Με μεροκάματα θανάτου και συνθήκες εργασίας και διαβίωσης γαλέρας τόσο στην παραγωγή όσο και στο υπόλοιπο supply chain έως ότου φτάσει Ευρώπη, ναι οκ και οι υπόλοιπες μηχανές τα ίδια θα πουλούσαν.
Και με ένα μαστίγιο απο πάνω ακόμα πιο φθηνά. Το profit margin δεν αλλάζει (More or less)
Η κτμ σε κλεβει στεγνά, οι κινεζοι κανουν αυτο που εκαναν παντα και μαλιστα με τεχνογνωσια και λεφτα που οι ιδιοι οι Ευρωπαίοι τους εδωσαν για να μπορουν τωρα να σου πουλανε κτμ σε τιμη Ευρώπης με εξοδα κινας.
panavour
03/11/2021, 15:28
Έχεις μείνει λίγο πίσω,ξαναδιάβασε στατιστικά,και έλα στην β' εξεταστική τον Φεβρουάριο.
DRAKONET
03/11/2021, 16:05
Μολις περυσι ελεγα τα ιδια...καθως επισης και υποστηριζα μοτοσυκλετες απο κινα η ινδια...(αλλα και κινεζο εργοδοτη βλεπε benelli....γιατι για αυτο προκειτε) και με πειραζαν που ελεγα σε βαθος πενταετιας θα εχουμε να δουμε πολλα ! Ας ανεφερα τις προδιαγραφες που θελει η ευρωπη που για να πουλησεις προιον πρεπει να τα υπερκαλυπτεις......τιποτα ! Που να φανταστω οτι περιπου ενα χρονο++ μετα θα γινοταν τετοια συζητηση για τα ''ποταπα'' κινεζικα. Δεν πειραζει....να δουμε στα υπολοιπα 4 χρονια τι θα γινει !
stefanos
03/11/2021, 16:22
Μολις περυσι ελεγα τα ιδια...καθως επισης και υποστηριζα μοτοσυκλετες απο κινα η ινδια...(αλλα και κινεζο εργοδοτη βλεπε benelli....γιατι για αυτο προκειτε) και με πειραζαν που ελεγα σε βαθος πενταετιας θα εχουμε να δουμε πολλα ! Ας ανεφερα τις προδιαγραφες που θελει η ευρωπη που για να πουλησεις προιον πρεπει να τα υπερκαλυπτεις......τιποτα ! Που να φανταστω οτι περιπου ενα χρονο++ μετα θα γινοταν τετοια συζητηση για τα ''ποταπα'' κινεζικα. Δεν πειραζει....να δουμε στα υπολοιπα 4 χρονια τι θα γινει !
Εγώ από την άλλη βλέπω ότι δικαιώνονται αυτοί που έλεγαν ότι ακόμα και εάν οι Κινέζοι βγάζαν σοβαρό μηχανάκι αυτό θα ήταν σε τιμή
Ευρωπαικών και Γιαπωνέζικων.
Εγώ από την άλλη βλέπω ότι δικαιώνονται αυτοί που έλεγαν ότι ακόμα και εάν οι Κινέζοι βγάζαν σοβαρό μηχανάκι αυτό θα ήταν σε τιμή
Αυτό το έλεγα και εγώ. Και για αυτό θεωρώ πως σύντομα θα πάει περίπατο το επιχείρημα του value for money, το μόνο που μένει για να συμβεί αυτό είναι... να εδραιωθούν.
Εκτός αυτού έτσι και αλλιώς τα έχουν αγοράσει σχεδόν όλα οι Κινέζοι και τα επώνυμα που γνωρίζαμε. Δε θα μου φανεί καθόλου παράξενο αν στο μέλλον μάθουμε ότι δεν είναι η KTM που φοράει κινητήρες Loncin αλλά η Loncin που αγόρασε το brandname KTM. Γιατί κάτι τέτοιο μυρίζομαι εδώ και 2-3 χρόνια...
basilis_k6
03/11/2021, 16:44
εγω δεν το βλέπω αυτο. βλέπω τους μη κινέζους να πουλάνε σε τιμες japan τα indonesia/india/china μηχανάκια τους ομως. εγω που βλέπω το cf σαν 1η υποψήφια να δωσω τα λεφτα μου, περιμένω όπως είπα κάτι καλό στην eicma απο την ιαπωνια. αλλα απο την ιαπωνια με τα στανταρ της ιαπωνιας, οχι της Ινδονησίας. αν η suzuki πάρει το δρομο της yamaha και μου φέρει νεο strom στα 10 χιλιάρικα με ποιότητα tracer 7 τοτε θα παω στην cf.
stefanos
03/11/2021, 17:08
εγω δεν το βλέπω αυτο. βλέπω τους μη κινέζους να πουλάνε σε τιμες japan τα indonesia/india/china μηχανάκια τους ομως. εγω που βλέπω το cf σαν 1η υποψήφια να δωσω τα λεφτα μου, περιμένω όπως είπα κάτι καλό στην eicma απο την ιαπωνια. αλλα απο την ιαπωνια με τα στανταρ της ιαπωνιας, οχι της Ινδονησίας. αν η suzuki πάρει το δρομο της yamaha και μου φέρει νεο strom στα 10 χιλιάρικα με ποιότητα tracer 7 τοτε θα παω στην cf.
Ναι αλλά το κάθε tracer strom κλπ μένουν στην παραγωγή 30 χρόνια και άλλα 10 χρόνια μετά σε καλύπτουν σε ανταλλακτικό τα εργοστάσια.
Τα επισκευάζουν σε κάθε συνεργείο της χώρας και υπάρχει και θα υπάρχει μεταχειρισμένο οτιδήποτε ακόμα περισσότερο, με ότι σημαίνει αυτό για την μεταπώληση και την διαθεσιμότητα της μοτοσυκλέτας, χώρια που όλοι ξέρουν ότι δε σπάνε δε χαλάνε.
stefanos
03/11/2021, 17:17
Αυτό το έλεγα και εγώ. Και για αυτό θεωρώ πως σύντομα θα πάει περίπατο το επιχείρημα του value for money, το μόνο που μένει για να συμβεί αυτό είναι... να εδραιωθούν.
Εκτός αυτού έτσι και αλλιώς τα έχουν αγοράσει σχεδόν όλα οι Κινέζοι και τα επώνυμα που γνωρίζαμε. Δε θα μου φανεί καθόλου παράξενο αν στο μέλλον μάθουμε ότι δεν είναι η KTM που φοράει κινητήρες Loncin αλλά η Loncin που αγόρασε το brandname KTM. Γιατί κάτι τέτοιο μυρίζομαι εδώ και 2-3 χρόνια...
Ακόμα νομίζω ότι το 48% της ΚΤΜ το έχει Bajaj οπότε δεν νομίζω να δούμε κινέζους εκεί.
Από την άλλη value for money καλύτερο από το nc ας πούμε να βγάλει Κινέζος δεν το βλέπω
μακάρι ,καταναλωτής είμαι και εγώ.
basilis_k6
03/11/2021, 17:57
Ναι αλλά το κάθε tracer strom κλπ μένουν στην παραγωγή 30 χρόνια και άλλα 10 χρόνια μετά σε καλύπτουν σε ανταλλακτικό τα εργοστάσια.
Τα επισκευάζουν σε κάθε συνεργείο της χώρας και υπάρχει και θα υπάρχει μεταχειρισμένο οτιδήποτε ακόμα περισσότερο, με ότι σημαίνει αυτό για την μεταπώληση και την διαθεσιμότητα της μοτοσυκλέτας, χώρια που όλοι ξέρουν ότι δε σπάνε δε χαλάνε.
για τιμές μιλάμε τελικά ή after sales, μεταπώληση κτλ?
η cf πουλάει μηχανή που άν έγραφε yamaha θα είχε 11+. προφανώς αν είχε 11+ δεν θα το κοιτούσαμε για ολα αυτα που λες. εχει ομως 8μιση. οσο το tracer 7 που δεν έχει καμια επαφη με το MT. οι τιμές μεταπώλησεις παντως ρυθμίζονται απο τις πωλήσεις. αν πουλήσει δεν θα πέφτει πολύ.
Έχεις μείνει λίγο πίσω,ξαναδιάβασε στατιστικά,και έλα στην β' εξεταστική τον Φεβρουάριο.
Διαφώτισε με γέροντα. Στείλε λινκ με στατιστική ανάλυση που αναφέρεσαι
panavour
04/11/2021, 09:17
Διαφώτισε με γέροντα. Στείλε λινκ με στατιστική ανάλυση που αναφέρεσαι
https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD?end=2019&locations=CN&start=1990&view=chart. Εδώ είναι ένας μπουσουλας,αν έχεις κάποιες γνωσεις οικονομικων,και αγγλικών,και δείχνει σε παγκόσμιο επίπεδο τα οικονομικά των χωρών όπου βλέπεις την βελτίωση της κινας.Πολυ καλή αν σκεφτείς από που ξεκίνησε,αλλά και το μέγεθος της χώρας.
https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD?end=2019&locations=CN&start=1990&view=chart. Εδώ είναι ένας μπουσουλας,αν έχεις κάποιες γνωσεις οικονομικων,και αγγλικών,και δείχνει σε παγκόσμιο επίπεδο τα οικονομικά των χωρών όπου βλέπεις την βελτίωση της κινας.Πολυ καλή αν σκεφτείς από που ξεκίνησε,αλλά και το μέγεθος της χώρας.
ότι να ναι παιδιά οκ. GDP για να μιλήσουμε για Wages. ντάξει μπορεί να φταίει οτι είχα βγάλει Toefl μικρός
παίδες δε φταίμε εμείς που πέσαμε τοσα χρόνια στη παγίδα του:
"ντάξει ρε Ελληνάρα κλέφτη πωλητή που μου πουλάς το μπουφάν €300, θα το πάρω απο τη Κίνα που είμαι πολύ μαγγιόρος εγώ και θα γλυτώσω τα μισά λεφτά".
Όλοι οι παγκόσμιοι ξαφνικά απέκτησαν επιχειρηματολογία για να δείξουν οτι δε τους πιάνουν κοροιδα αυτούς, γιατί αυτοί είναι γενιά πάππους προς πάππου απο τιμημένα χώματα με κοφτερά μυαλά.
Τώρα ψάχνει ολος ο δυτικός κόσμος (εδώ και 15 χρόνια) έναν τρόπο να αναπτύξει βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή μπάς και ενισχυθεί η οικονομία τους.
Το μόνο που καταφέρνουν είναι να παράγουν περισσότερο φτώχια και εθνικισμό. Γιατί το μόνο που έμεινε στον δυτικο-ευρωπαίο εργάτη να κάνει είναι σερβιτόρος ή πωλητής Κινέζικων Προιόντων και συζητάει αν είναι αρκετά τα 500€ ή τα 600€ για κατώτατο μισθό!
ps. πάντως σε περίπτωση που κάποιος έχει βγάλει το toefl σαν και εμένα και θέλει να ψάξει το μέσο ετήσιο εισόδημα στο Manufacturing πριν το κοουτάρει ας ρίξει και μια ματιά για το τι λέει ο υπόλοιπος κόσμος για το τι σημαίνει National Bureau of Statistics of China
ps2 το American Factory στο Netflix να δείτε
basilis_k6
04/11/2021, 12:48
ότι να ναι παιδιά οκ. GDP για να μιλήσουμε για Wages. ντάξει μπορεί να φταίει οτι είχα βγάλει Toefl μικρός
παίδες δε φταίμε εμείς που πέσαμε τοσα χρόνια στη παγίδα του:
"ντάξει ρε Ελληνάρα κλέφτη πωλητή που μου πουλάς το μπουφάν €300, θα το πάρω απο τη Κίνα που είμαι πολύ μαγγιόρος εγώ και θα γλυτώσω τα μισά λεφτά".
Όλοι οι παγκόσμιοι ξαφνικά απέκτησαν επιχειρηματολογία για να δείξουν οτι δε τους πιάνουν κοροιδα αυτούς, γιατί αυτοί είναι γενιά πάππους προς πάππου απο τιμημένα χώματα με κοφτερά μυαλά.
Τώρα ψάχνει ολος ο δυτικός κόσμος (εδώ και 15 χρόνια) έναν τρόπο να αναπτύξει βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή μπάς και ενισχυθεί η οικονομία τους.
Το μόνο που καταφέρνουν είναι να παράγουν περισσότερο φτώχια και εθνικισμό. Γιατί το μόνο που έμεινε στον δυτικο-ευρωπαίο εργάτη να κάνει είναι σερβιτόρος ή πωλητής Κινέζικων Προιόντων και συζητάει αν είναι αρκετά τα 500€ ή τα 600€ για κατώτατο μισθό!
ps. πάντως σε περίπτωση που κάποιος έχει βγάλει το toefl σαν και εμένα και θέλει να ψάξει το μέσο ετήσιο εισόδημα στο Manufacturing πριν το κοουτάρει ας ρίξει και μια ματιά για το τι λέει ο υπόλοιπος κόσμος για το τι σημαίνει National Bureau of Statistics of China
ps2 το American Factory στο Netflix να δείτε
Οι εταιρείες πήγαν στην Κίνα και την έκαναν μάγκα για να αυξήσουν το κέρδος. Οι πελατες ακολουθουν το ρεύμα αυτό. Να πρόσεχαν.
DoctoR_k6
04/11/2021, 13:14
Να ναι αληθη τα στατιστικα της Κινας οσο τα στατιστικα των κρουσματων/θανατων του κορωνοιου? :rolleyes:
Να μην εχει μπει χερι...Δεν το πιστευω.
Ακομα τα restrictions που εχει η Κινα τοπικα σε παρα πολλα λιμανια (λογω δουλειας γνωριζω) δεν λεγεται...
Στο δια ταυτα... οποιος ειναι τολμηρος ας το παρει ωστε να μαθουνε κ οι υπολοιποι τι χασανε κ πληρωσανε υπεραξια την Suzuki κ την Yamaha στα αντιστοιχα μοντελα κλπ κλπ
Κουμαντο στην τσεπη του καθενα δεν μπορει να κανει καποιος...
Εγώ βλέπω ότι ήρθε ένα μοτό από τη σοβαρότερη εταιρία της Κίνας όπου έχει βάλει πάνω ένα σφυρήλατο γνωστό μοτέρ με επώνυμα φρένα αμορτισέρ τεχνολογία σε τιμή που παίρνεις τα βασικά βστρομ tracer7 βερσους nc και το σκεφτομαστε.
Σαν τι να χαλάσει?
Τα σφυρήλατα πιστόνια της κτμ?
Τα 4πιστονα φρένα?
Ακούω να μιλάνε για μεταπώληση όταν το αντίστοιχο κάνει 3-5000 παραπάνω τα οποία τα έχεις στη τσέπη σου για βολτες.
Ή να συγκρίνουν καινούριο με μεταχειρισμένο το οποίο μεταχειρισμένο θέλει άμεσα συντήρηση και δεν έχεις εγγυηση
AristidisZ
04/11/2021, 13:52
Εγώ βλέπω ότι ήρθε ένα μοτό από τη σοβαρότερη εταιρία της Κίνας όπου έχει βάλει πάνω ένα σφυρήλατο γνωστό μοτέρ με επώνυμα φρένα αμορτισέρ τεχνολογία σε τιμή που παίρνεις τα βασικά βστρομ tracer7 βερσους nc και το σκεφτομαστε
Το μοτέρ είναι ένας παράγοντας
Όμως ένα μηχανάκι δεν είναι μόνο κινητήρας, είναι και ένα σωρό άλλα πράγματα
Να σου πω το πιο απλό πράγμα: πες ότι χαλάει το keyless σύστημα που έχει και για τον ΧΨZ λόγο θέλει ένα ανταλλακτικό και σου πουν ότι κάνει τρεις μήνες να έρθει Ελλάδα
Σου εγγυάται κάποιος ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί;
Ή για να το πω καλύτερα, το παραπάνω εσένα σαν σενάριο σου φαίνεται εξωφρενικό;
DoctoR_k6
04/11/2021, 14:15
Το μοτέρ είναι ένας παράγοντας
Όμως ένα μηχανάκι δεν είναι μόνο κινητήρας, είναι και ένα σωρό άλλα πράγματα
Να σου πω το πιο απλό πράγμα: πες ότι χαλάει το keyless σύστημα που έχει και για τον ΧΨZ λόγο θέλει ένα ανταλλακτικό και σου πουν ότι κάνει τρεις μήνες να έρθει Ελλάδα
Σου εγγυάται κάποιος ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί;
Ή για να το πω καλύτερα, το παραπάνω εσένα σαν σενάριο σου φαίνεται εξωφρενικό;
Αυτο μου κανει λιγο απο κινεζικα κλιματιστικα με 10 χρονια εγγυηση αλλα αν τυχει κ σου χαλασει κανα εξαρτημα μετα απο 3-4 χρονια αγοραζεις καινουριο κλιματιστικο γιατι δεν υπαρχει υποστηριξη/ανταλλακτικο κλπ κλπ.
Αυτο μου κανει λιγο απο κινεζικα κλιματιστικα με 10 χρονια εγγυηση αλλα αν τυχει κ σου χαλασει κανα εξαρτημα μετα απο 3-4 χρονια αγοραζεις καινουριο κλιματιστικο γιατι δεν υπαρχει υποστηριξη/ανταλλακτικο κλπ κλπ.
Άλλο 4 κατοστάρικα, άλλο 9 χιλιάρικά. Μπορεί τα 9 χιλιάρικα να φαίνονται λίγα για αυτά που προσφέρει (στα χαρτιά... ακόμη) αλλά δεν είναι λίγα λεφτά. Δε πρόκειται να το πετάξεις και να πάρεις άλλο.
Αριστείδης......
Σε sh 300 που είχα καινούριο το 14 έγινε έγκριση αλλαγής στα 2 πίσω αμορτισέρ σε εγγύηση.
Η χοντα Ελλάδας είχε στοκ μόνο το ένα και περίμενα 1 μήνα να έρθει από έξω το άλλο.
Για ενα σκούτερ τοπ σε πωλήσεις.
Μην ακούω για υποστήριξη σε ανταλλακτικά λοιπον.
Δηλαδή αν χαλάσει το keyless στο χοντα θα έχεις εσύ αντικατάσταση.....χαχα
Στο δια ταυτα... οποιος ειναι τολμηρος ας το παρει ωστε να μαθουνε κ οι υπολοιποι τι χασανε κ πληρωσανε υπεραξια την Suzuki κ την Yamaha στα αντιστοιχα μοντελα κλπ κλπ
Κουμαντο στην τσεπη του καθενα δεν μπορει να κανει καποιος...
Αυτό είναι όλη η ουσία, οπότε κοντός ψαλμός.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν λαμβάνουμε υπόψιν τα προϋπάρχοντα μοντέλα της εταιρείας στην Ελλάδα για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για αυτά που συζητάμε;
Υπάρχει κάποιος κάτοχος που να αντιμέτωπισε κάποιο πρόβλημα και το αν έμεινε ευχαριστημένος με το service που έλαβε;
Έναν ξέρω που έχει πάρει το CFMOTO 650 και δηλώνει ευχαριστημένος και από τη μοτό και από την εξυπηρέτηση μέχρι στιγμής αν και δεν του έχει βγάλει κάτι. Είναι σοβαρός άνθρωπος δεν έχω λόγο αν μην το πιστέψω.
Πάντως αν πάρουμε για παράδειγμα τη φανταστική τιμή λανσαρίσματος του CFmoto 650 στα 4800 ευρώ δε μπορώ να πω πως εμπιστεύτηκε ο κόσμος μέχρι στιγμής τη συγκεκριμένη εταιρεία.Δεν πρέπει να πούλησε παρά ελάχιστα κομμάτια.Μιλάμε για σχεδόν μισά λεφτά απο τα υπόλοιπα της κατηγορίας του.Δικαιολογημένος ο προβληματισμός του STF για το πόσοι θα διαθέσουν 9 χιλιάρικα για το ΜΤ800.
Το βάρος είναι σοβαρό θέμα πάντως για μια μοτοσυκλέτα αυτής της κατηγορίας
basilis_k6
04/11/2021, 18:16
Πάντως αν πάρουμε για παράδειγμα τη φανταστική τιμή λανσαρίσματος του CFmoto 650 στα 4800 ευρώ δε μπορώ να πω πως εμπιστεύτηκε ο κόσμος μέχρι στιγμής τη συγκεκριμένη εταιρεία.Δεν πρέπει να πούλησε παρά ελάχιστα κομμάτια.Μιλάμε για σχεδόν μισά λεφτά απο τα υπόλοιπα της κατηγορίας του.Δικαιολογημένος ο προβληματισμός του STF για το πόσοι θα διαθέσουν 9 χιλιάρικα για το ΜΤ800.
ασχημο ομως. πολύ ασχημο.
άσε που στα λεφτα αυτα έβρισκες αξιοπιστο μεταχειρισμένο. στα λεφτα του 800 δεν υπάρχει καν μεταχειρισμένο αντίστοιχο. εκτός αν πας σε 10ετίας 990.
ασχημο ομως. πολύ ασχημο.
άσε που στα λεφτα αυτα έβρισκες αξιοπιστο μεταχειρισμένο. στα λεφτα του 800 δεν υπάρχει καν μεταχειρισμένο αντίστοιχο. εκτός αν πας σε 10ετίας 990.
Προσωπικά αν είχα να διαλέξω σε ΚΤΜ δεκαετίας και καινούργιο 800 ΜΤ θα το ρίσκαρα για το CFmoto.Παρολαυτά αν είχα επιλογή θα έκανα λίγη υπομονή και θα πήγαινα σε Africa 1000(παρά τα όσα έχουν ακουστεί για τα καλάμια και τις ακτίνες) ή σε Τενερέ 700 μεταχειρισμένο να είμαι όσο το δυνατόν πιο ήσυχος.Σε 5 χρόνια μπορεί να αλλάξει το πράγμα αν το πάρουν 5-6 άνθρωποι στην Ελλάδα και γράψουν χιλιόμετρα με αυτό σε όλες τις συνθήκες χωρίς προβλήματα.
basilis_k6
04/11/2021, 21:47
Προσωπικά αν είχα να διαλέξω σε ΚΤΜ δεκαετίας και καινούργιο 800 ΜΤ θα το ρίσκαρα για το CFmoto.Παρολαυτά αν είχα επιλογή θα έκανα λίγη υπομονή και θα πήγαινα σε Africa 1000(παρά τα όσα έχουν ακουστεί για τα καλάμια και τις ακτίνες) ή σε Τενερέ 700 μεταχειρισμένο να είμαι όσο το δυνατόν πιο ήσυχος.Σε 5 χρόνια μπορεί να αλλάξει το πράγμα αν το πάρουν 5-6 άνθρωποι στην Ελλάδα και γράψουν χιλιόμετρα με αυτό σε όλες τις συνθήκες χωρίς προβλήματα.
με υπομονή δεν μαζεύεις 6 χιλιάρικα που ειναι η διαφορά σε λεφτα. εκτός αν μιλάς για μτχ που πάλι θες τουλάχιστον 2 χιλιάρικα παραπάνω και κοιτάς μοντελα 2015-2016 μαξ 2017. το τενερε ειναι για σένα που παιρνεις τα βουνα, δεν ειναι για όλους. στη θεση σου και εγω τενερε θα έπερνα.
https://www.youtube.com/watch?v=ByszNKjlfWQ
ktm replica :lol:
με υπομονή δεν μαζεύεις 6 χιλιάρικα που ειναι η διαφορά σε λεφτα. εκτός αν μιλάς για μτχ που πάλι θες τουλάχιστον 2 χιλιάρικα παραπάνω και κοιτάς μοντελα 2015-2016 μαξ 2017. το τενερε ειναι για σένα που παιρνεις τα βουνα, δεν ειναι για όλους. στη θεση σου και εγω τενερε θα έπερνα.
https://www.youtube.com/watch?v=ByszNKjlfWQ
ktm replica :lol:
Είπα Αφρικα 1000 γιατί προφανώς υπάρχει μόνο σε μεταχειρισμένο και είναι κοντά ας πουμε στα 10 χιλιάρικα.Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο όμως ούτε το Τενερέ ούτε το Άφρικα είναι για μένα γιατί δεν ξέρω και ούτε έχω καμία όρεξη να αλλάζω σαμπρέλες στα βουνά σε περίπτωση στραβής!:lol:
Για μένα μόνο Tubeless και ας πηγαίνω πιο αργά και προσεκτικά δεν τρέχει τίποτα.Ούτως ή άλλως μόνος είναι τεράστιο ρίσκο να ψάχνεις το κάτι παραπάνω στις κροκάλες εκεί πάνω.1000 φορές μια ανθεκτική χυτή ζάντα και χαμηλός ρυθμός αλλά και πάλι να σε πηγαίνει παντού.
To 800MT,τα ΚΤΜ και το Africa 1100 adventure sports καλύπτουν το θέμα tubeless(όχι όμως άλλα πράγματα) αλλά επι τη ευκαιρία να πω και κάτι αρνητικό επ αυτού που έμαθα μόλις πρόσφατα.Σε περίπτωση στραβώματος σε αυτού του τύπου ζάντες τον ψιλοπίνεις.Ο ζαντάς που ήταν στη θεοφιλοπούλου λόγω προβλήματος υγείας δεν υπάρχει πλέον και κάτι γνωστά ονόματα του χώρου χρησιμοποιούν τόρνο όπως μου είπαν στο λαστιχάδικο.
Θα ήθελα κάποιος να μου πει τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση και αν υπάρχει ισάξιος ζαντάς με αυτόν που είπα στην Αττική ο οποίος μπορεί να βρει λύση σε τέτοιες ζάντες.
stefanos
06/11/2021, 17:40
Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο όμως ούτε το Τενερέ ούτε το Άφρικα είναι για μένα γιατί δεν ξέρω και ούτε έχω καμία όρεξη να αλλάζω σαμπρέλες στα βουνά σε περίπτωση στραβής!:lol:
Για μένα μόνο Tubeless και ας πηγαίνω πιο αργά και προσεκτικά δεν τρέχει τίποτα.Ούτως ή άλλως μόνος είναι τεράστιο ρίσκο να ψάχνεις το κάτι παραπάνω στις κροκάλες εκεί πάνω.1000 φορές μια ανθεκτική χυτή ζάντα και χαμηλός ρυθμός αλλά και πάλι να σε πηγαίνει παντού.
Έχουμε καμιά μαρτυρία -εμπειρία για αυτόν τον μύθο περί σκασίματος των σαμπρελών, ή είναι από τις ιστορίες που λέγονται
γύρω από τη φωτιά της κατασκήνωσης από τους παλιότερους?:)
Για μοτοσυκλέτες δεν ξέρω. Πάντως στα ποδήλατα βουνού, οι σαμπρέλες αποφεύγονται από τους έμπειρους και τακτικούς ποδηλάτες, διότι σκάνε εύκολα. Οι περισσότεροι προτιμούν tubeless ελαστικά, σε συνδυασμό με υγρό ταχείας πήξεως, ώστε να κλείνουν οι μικρές τρύπες από τα αγκάθια.
Η δική μου εμπειρία με ποδήλατο βουνού, με σαμπρέλα, είναι τρεις τρύπες από αγκάθια σε μία μόνο βόλτα μερικών ωρών. Αν θέλεις να έχεις καλό κράτημα, αναγκαστικά κατεβάζεις την πίεση σε επίπεδα που το λάστιχο είναι πολύ επιρρεπές σε σκασίματα, οπότε η λύση του tubeless, είναι σχεδόν μονόδρομος, αν είσαι τακτικός. Όσοι το έχουν κάνει, έχουν ξενοιάσει.
basilis_k6
06/11/2021, 17:54
Έχουμε καμιά μαρτυρία -εμπειρία για αυτόν τον μύθο περί σκασίματος των σαμπρελών, ή είναι από τις ιστορίες που λέγονται
σε hardcore καταστασεις σε βιντεο εχω δει. αλλα θεωρω πως για τον μεσο αναβατη ειναι απιθανο να το παθει. βεβαια το καρφι ειναι καρφι και εκει εχεις θεμα.
stefanos
06/11/2021, 18:28
Σε hardcore καταστάσεις οι πιέσεις στα ελαστικά μπορεί να είναι και κάτω από 18 psi.
Σε αυτές τις καταστάσεις με χυτή δεν ξεκινάει κανένας.
Επίσης ακόμα και να μείνεις από λάστιχο στην hardcore κατάσταση δεν έχεις παρά να μειώσεις ταχύτητα και να πας σε ένα μαγαζί να το αλλάξεις αν μιλάμε για χωμάτινο λάστιχο.
Δεν μπαίνω στη λογική ότι να αλλάξεις σαμπρέλα είναι εύκολο και γίνει πόλεμος:D
Αμέτρητες ιστορίες απο πρόσφατες μέχρι παλιότερες.Το πρόβλημα είναι ότι και στην άσφαλτο να μείνεις πρέπει να ξέρεις αλλιώς οδική.Με Tubeless βάζεις ένα κορδόνι και συνεχίζεις κανονικά.Έχω πατήσει καρφί στη Θήβα,έβαλα κορδόνι μέσα σε 5 λεπτά και συνέχισα την εξόρμηση μέχρι τη λίμνη Πλαστήρα χωρίς πρόβλημα.Ξέρω οτι σε όσους κατέχουν το αντικείμενο μπορεί να φαίνεται αστείο το να μη θέλει σαμπρέλα κάποιος που πάει χώμα όμως αν λάβεις υπόψιν αυτές τις κατηγορίες μοτοσυκλετών που μπαίνουν κάτι τούβλα λάστιχα τύπου Μιτας Ε07,Bridg AX41 και michelen Wild τα οποία δε μπορείς να τα ξεζαντάρεις με τίποτα όσο έμπειρος και να είσαι.Σκέψου τώρα να μην ξέρεις κιόλας :lol:
πυξιδας990
06/11/2021, 22:00
Για να φθασεις στο χώμα θα πατήσεις και άσφαλτο.. σαμπρέλα-ασφαλτος- ειδικά μπροστινό, αχτύπητος συνδιασμός,τι να πω
basilis_k6
07/11/2021, 17:14
https://www.youtube.com/watch?v=JoMltZusrzs
χειεροτερο να βγει?
ναι αλλα ειναι ready to race
Για να φθασεις στο χώμα θα πατήσεις και άσφαλτο.. σαμπρέλα-ασφαλτος- ειδικά μπροστινό, αχτύπητος συνδιασμός,τι να πω
Σε είχε χαλάσει κάπου στο 990; :confused:
fatsas35
07/11/2021, 23:13
Η μηχανή θα κάνει πάταγο σε παγκόσμιο επίπεδο.Εδω θα είμαστε κ θα το δείτε.. Η τιμή είναι πολύ καλή.Η ποιότητα κατασκευης απο τα βίντεο μου φαίνεται καλή.
Εξοπλισμενη ειναι,ομορφη είναι, επώνυμα περιφερειακα φοράει,μοτερουκλα φοράει.Χτυπησαν διάνα .Αν λεγόταν yamaha αντί για cf θα πουλιόταν κανα 13αρι..Οι πωλήσεις των Κινέζων έχουν αυξηθεί όπως κ η ποιότητα τους.Σε λίγα χρόνια πιστεύω θα έχουν την πρωτοκαθεδρια αν συνεχίσουν να ανεβαίνουν ποιοτικά κρατώντας καλές τιμές..Οταν εδραιωθουν φυσικα θα αλλάξουν κ οι τιμές.. Προσωπικα πηρα για 2ο μηχανάκι ένα voge ds 500 στα 4800 ευρω του 20 μοντέλο.Γερμανια.Πολυ ικανοποιημένος από την ποιότητα κατασκευης.Δεν το περίμενα ότι θα είναι τόσο ποιοτικη..
basilis_k6
07/11/2021, 23:18
Η μηχανή θα κάνει πάταγο σε παγκόσμιο επίπεδο.Εδω θα είμαστε κ θα το δείτε.. Η τιμή είναι πολύ καλή.Η ποιότητα κατασκευης απο τα βίντεο μου φαίνεται καλή.
Εξοπλισμενη ειναι,ομορφη είναι, επώνυμα περιφερειακα φοράει,μοτερουκλα φοράει.Χτυπησαν διάνα .Αν λεγόταν yamaha αντί για cf θα πουλιόταν κανα 13αρι..Οι πωλήσεις των Κινέζων έχουν αυξηθεί όπως κ η ποιότητα τους.Σε λίγα χρόνια πιστεύω θα έχουν την πρωτοκαθεδρια αν συνεχίσουν να ανεβαίνουν ποιοτικά κρατώντας καλές τιμές..Οταν εδραιωθουν φυσικα θα αλλάξουν κ οι τιμές.. Προσωπικα πηρα για 2ο μηχανάκι ένα voge ds 500 στα 4800 ευρω του 20 μοντέλο.Γερμανια.Πολυ ικανοποιημένος από την ποιότητα κατασκευης.Δεν το περίμενα ότι θα είναι τόσο ποιοτικη..
να κάνει παταγο σε παγκοσμιο επιπεδο και στην ελλάδα να μην πουλάει τίποτα γίνετε? γιατι αυτο θελω!
μετάφραση κανένας?
https://www.youtube.com/watch?v=irnqOZoeGmE
εχει 12v παροχη και 2x 5v. η οθόνη έχει bt και συνδέεις το κινητο για οδηγιες και τηλεφωνο μνμ τσοντες κτλ.
https://www.youtube.com/watch?v=FZAvGpb7G74
18 λίτρα λεει βγάζει τουλάχιστον 200κμ. ελπίζω να κάνει κάποιο σοβαρό λάθος.
πυξιδας990
08/11/2021, 11:42
Σε είχε χαλάσει κάπου στο 990; :confused:
ανεπαναληπτη εμπειρια το σκασιμου μπροστινου στην εθνικη
ανεπαναληπτη εμπειρια το σκασιμου μπροστινου στην εθνικη
η οποίο δεν θα συνέβαινε με tubeless;
basilis_k6
08/11/2021, 14:07
όλα έχουν πουλήθει ήδη.:eek: ολη η πρώτη παραγγελία δηλαδη....
το δίκτυο στην αθηνα ειναι τεραστιο ηδη, εχει κανει συνεργασιες πολλες.