View Full Version : CB 500X vs NC 750X (χωρίς DCT)
Akalestos
15/03/2021, 14:16
Εγω παντως ψηφιζω δαγκωτο NC 750 X εναντι του CB 500X που μπροστα στο NC το CB δειχνει μηχαν-ακι πολης και ΔΑΓΚΩΤΟ DCT.Δεν ειναι τυχαιο πλεον στα χρονια μας τα αυτοματα κιβωτια.
Βλ. F1 -> ημιαυτοματο σειριακο αγωνιστικο
Βλ. WRC -> ημιαυτοματο σειριακο αγωνιστικο
Βλ. Dakar -> Rekluse
Βλ. Enduro -> Rekluse
Βλ. Αυτοκινητα -> DSG κι αλλα.
Βλ. Μοτοσυκλετες -> DCT,CVT
Καλος ο συμπλεκτης (καποτε τοτε παλια) αλλα πλεον ξεπεραστηκε.Η ανθρωποτητα τεινει στην ευκολια,στην πρακτικοτητα,στην χρηστικοτητα και στην λιγοτερη καταναλωση.
Υ.γ ερωτας μεγαλος το integra/forza 750 εχεις ενα μοτο που τα κανει ΟΛΑ αλλα και τα λεφτα που κανουν......
panavour
15/03/2021, 14:34
υπαρχει και αυτο στοκ στην ''τεομοτο'' αν πασχετε απο αδειο-πορτοφολιαση οπως οι περισσοτεροι. 4900 ευρουλακια 61 αλογατακια κινητηρας αντιγραφο βερσυς.
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/31853052-cfmoto-650mt
jimsakpt3
15/03/2021, 18:15
Για μένα από την στιγμή που η χρήση είναι η παρακάτω..
καθημερινή μετακίνηση σε επαρχία (μικρές αποστάσεις) και αραιά και που κανένα ταξιδάκι εως 200χλμ..
Όχι, δεν αξίζει να ξοδέψεις τα παραπάνω χρήματα για το non-DCT NC
Όσο αφορά τα ταξιδάκια των 200 χλμ έχουν να κάνουν με ένα εξοχικό που έχω και σκοπεύω να πάω κάποιες φορές με τη μηχανή...
γενικά όμως τρώγοντας ανοίγει και η όρεξη... οπότε αν μ αρέσει και βλέπω οτι το μηχανάκι πάει άνετα σε αυτοκινητόδρομο και βρω και παρέα μπορεί να πάω και κανένα μεγαλύτερο ταξίδι...
Το θέμα είναι οτι επειδή δεν έχω εμπειρία και είμαι νέος στα δίτροχα δεν ξέρω ακριβώς τι θέλω...
για να καταλάβετε, πριν 2 χρόνια που πήρα το δίπλωμα έλεγα οτι θα πάρω ένα 125ρι σκούτερ να κάνω τη δουλειά μου... ψάξε ψάξε πήρα το 300ρι το beverly :p και μετά από ένα χρόνο άρχισε να μου φαίνεται λίγο στις κοντινές βόλτες που πήγαινα και άρχισε να με τρώει για κάτι μεγαλύτερο...
Οπότε λέω οτι από τη στιγμή που θα κάνω την κίνηση, να πάω κατευθείαν στο λίγο πιο δυνατό και λίγο πιο άνετο NC..
Όσο για την διαφορά στα χρήματα με το μοντέλο του 20 είναι κοντά στο χιλιάρικο... αν υπολογίσουμε οτι στο CBX πρέπει να βάλω από την πρώτη μέρα σχάρα και βαλίτσα πέφτουμε στα 700-800€... δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσό πιστεύω...
ferminpit
15/03/2021, 20:51
Άσχετο με τα παραπάνω, πότε έρχεται το καινούργιο nc και πόσο φθηνότερα θα δίνουν το τωρινό για να ξεστοκαρουν;
jimsakpt3
15/03/2021, 21:10
Άσχετο με τα παραπάνω, πότε έρχεται το καινούργιο nc και πόσο φθηνότερα θα δίνουν το τωρινό για να ξεστοκαρουν;
υποτίθεται οτι θα ρθουν τα καινούρια τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου...
Το μοντέλο του 21 έχει πέσει επίσημα στα 8.350 (με συμπλέκτη)... και όλο και κάτι σου κόβουν και στην αντιπροσωπεία...
edit... το μοντέλο του 20 ήθελα να πω...
gior-gos
15/03/2021, 21:23
Το μοντέλο του 21 έχει πέσει επίσημα στα 8.350 (με συμπλέκτη)... και όλο και κάτι σου κόβουν και στην αντιπροσωπεία...
Το μοντέλο του 20 είναι στα 8350 με συμβατικό κιβώτιο και αντίστοιχα ένα χιλιάρικο πάνω με dct (τιμές καταλόγου). 8 και 9 αντίστοιχα υπολόγιζε άμα τα δώσεις ντούκου (έκπτωση από το μαγαζί).
Tallyban
16/03/2021, 08:19
Επειδή κανείς από τους κατόχους δε γνωρίζει τι διαφορά σε χιλιόμετρα ανά στροφές έχει το αυτόματο σε σχέση με το συμβατικό (~10% διαφορά στο γραναζωμα),κάτι άλλο που είναι πιο εύκολα αντιληπτό:
Το καπάκι του συμπλέκτη στο αυτόματο εξέχει πολύ περισσότερο από το συμβατικό;
SAVVAS62
16/03/2021, 08:36
Σε βοηθά αυτή τη φωτό?
https://lh3.googleusercontent.com/pN7l9H3IVKEGbtfXKDGGiDyuc9Euutjm1LAn1DhOtxNtQars0vG__en4HNQSsrSTuM0LeXkK2DcMsNOXBOqrj1hK0V5O3iK7uJ5n Zn7OeAEmQG2QNBlEpNYKkxcX254Iu5IvDlfJFkwf2xbqylnuPzy1K17jrb1XDUe26JpBkktLmW2rRLQbo3QZFx6DXXOehsO6RdPq 7m75PcH6kDRJhIewMzwYCHi30Y4YvhBFy5vXBtcDoqrio6si8Tunq3WqTTSylwiEhsfwDscShx70W7tmh-MDMuaOtkWiwD_QyP34Zv-cCC7v9bVJvsZmGHF0Xl6nTJXFxG9MqgIL90bxTo5iQz4FJcng1G9A4hzgpWFTAZHM9D_Bp035qiylU9EOwfqOpiMPDDJBU-dpqLycKRRBp1rniAFeL73KoaKu90sQNWp6r9ZYLDFw5nlIHF3x87LpkaL5RxNTRvNS2mIScGnWTXD_qyE7GhE2qn7LeX96k1JUDh 3-omOW9vBrSoXVvrvyPyydedyedIZU4HqhB_XSi9VLbypaUE9fiNrFbTz_VbDTeUt0zgnP7yylFaSiDxyQxqUeN-5Inil8jb7eUau84U2QJARV3VbbC36LtCSwKrBwKid0Mm68fFpKZB_HYzJUdsaSQyxTTWqHfSsYgABJZLBx0I8e8zuLApGgF97z_d 8d9mnbDewC2C69y2rVAL-GNBargxpx3wW9oXTRtTyrvA=w834-h625-no?authuser=0
Tallyban
16/03/2021, 09:41
Συγγνώμη,δε μπορώ να τη δω,τι δείχνει;
SAVVAS62
16/03/2021, 09:46
Συγγνώμη,δε μπορώ να τη δω,τι δείχνει;
Ένα NC/DCT από την πλευρά του συμπλέκτη - φίλτρου DCT και ένα CB 500 παρεούλα.
Δεν δέχεται το φόρουμ το λινκ να βάλω αλλιώς τη φωτό.
Tallyban
16/03/2021, 10:13
Οκ, ευχαριστώ,αλλά ρωτάω αν και πόσο εξέχει το καπάκι του συμπλέκτη στο dct σε σχέση με το συμβατικό nc,όχι σε σχέση με το cb500.
SAVVAS62
16/03/2021, 13:15
Δες τις φωτό εδώ (τα δείχνει και τα δύο) : https://hondanews.eu/eu/en/motorcycles/media/pressreleases/118746/2018-honda-nc750x
Tallyban
17/03/2021, 08:55
Ok,είδα τις φωτό αλλά δε βρήκα σύγκριση διαστάσεων συμβατικού με αυτόματο.Παντως βλέποντας κάποιους μετ/μένους κινητήρες δεν είδα να εξέχει το καπάκι του συμπλέκτη περισσότερο στο αυτοματο.
SAVVAS62
17/03/2021, 09:15
Έτσι νομίζω και εγώ.
Παρόλα αυτά θεωρώ ότι κάγκελα προστασίας είναι απαραίτητα και στα δύο.
Tallyban
17/03/2021, 09:27
Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι το αυτόματο NC παρά το ότι εχει πιο μακρύ τελικο γραναζωμα από το συμβατικό,έχει μεγαλύτερο υποπολαπλασιασμο στροφών στη πρωτεύουσα μετάδοση.
Tallyban
19/03/2021, 07:19
Οι δίσκοι συμπλέκτη στο NC 750 DCT 1200€ έχουν για να τους αλλάξεις;;;
SAVVAS62
19/03/2021, 07:34
Πού το είδες αυτό σύντροχε?
Ίδιοι δίσκοι με τα πάντα όλα είναι, απλά περιέχονται αντί σε μία <<κασέτα>> σε δύο.
Σε μία οι μονοί (1-3-5) και στην άλλη οι ζυγοί (2-4-6).
Tallyban
19/03/2021, 09:31
22500 MKA-D51
SAVVAS62
19/03/2021, 09:39
22500 MKA-D51
Χόντα? 234 ευρώ?
Όχι ευχαριστώ προσωπικά δεν θα πάρω.
Τα ίδια και τα αλυσιδογράναζα με την καταπληκτική του αλυσίδα που έβγαλε 24.000 χλμ με τόση περιποίηση που δεν έχω ξανακάνει ποτέ σε αλυσίδα. Ότι φθηνότερο υπάρχει σε DID.
Τα γρανάζια εντάξει είναι ότι καλύτερο αλλά και αυτά προσωπικά δεν θα τα πάρω σε σακουλάκι Χόντα. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που γράφουν SUNSTAR κλπ πούναι άριστα !
Επί της ουσίας αν θέλει κάποιος γνήσια σε σακουλάκι Χόντα αναλώσιμα θα τα πληρώσει αναλόγως όπως και τα τακάκια και τα φίλτρα αέρα κλπ. όπως βέβαια και σε οτιδήποτε ανεξαρτήτως μάρκας. Ο καθένας βέβαια βρίσκει τις λύσεις πριν πάρει αν και θα δούμε πότε θα τα χρειαστεί κιόλας γιατί από αυτά που διαβάζω θα περάσουν δεκαετίες με συνήθη χρήση. Εξαρτάται βέβαια από τα πόσα χλμ βάζει ο καθένας μέσα αλλά πριν τις 150.000 σε ταξίδια δεν νομίζω ότι θα ασχοληθεί κάποιος.
Tallyban
19/03/2021, 10:02
Αυτή η τιμή είναι για τον ένα συμπλέκτη μόνο,θες άλλον ένα...
Οι δίσκοι του συμβατικού δε μπαίνουν στους συμπλέκτες του αυτόματου;γιατί τους δίνει σαν τεμάχιο (22201MEW-920) φθηνοτερους
SAVVAS62
19/03/2021, 10:26
Αυτή η τιμή είναι για τον ένα συμπλέκτη μόνο,θες άλλον ένα...
Οι δίσκοι του συμβατικού δε μπαίνουν στους συμπλέκτες του αυτόματου;γιατί τους δίνει σαν τεμάχιο (22201MEW-920) φθηνοτερους
Ίδιοι είναι και στα δύο.
Παράδειγμα after : https://www.amazon.co.uk/Artudatech-Motorcycle-Clutch-Friction-CTX700N/dp/B089K22J4D?currency=EUR
Το παραπάνω πούχε τόσα ήταν ο περιέκτης των δίσκων. Δυσκολότατο να χαλάσει.
SAVVAS62
19/03/2021, 10:55
Άκυρο το παραπάνω.
Το απλό φοράει τους ίδιους αλλά με πάχος 2,9mm και το DCT με πάχος 3mm.
Για DCT δίσκοι https://www.motorcycleproducts.co.uk/136mm-x-3mm-clutch-friction-plate-with-10-pegs/1/006958?bike=10533_187
Και πλάκες μεταλλικές : https://www.motorcycleproducts.co.uk/125mm-x-16mm-clutch-metal-plate-with-24-pegs/1/007106?bike=10533_194
Tallyban
19/03/2021, 11:15
Κωδικός γνήσιου για σκέτο δίσκο (τεμάχιο) dct ποιος ειναι;
SAVVAS62
19/03/2021, 11:19
Δεν ξέρω.
https://www.bike-parts-honda.com/honda-motorcycle/750-MOTO/NC/2016/NC750XAG/Engine/CLUTCH-NC750X-XA-/78560/E_08/1/19463
Tallyban
19/03/2021, 11:51
Νομίζω δε δίνει τους δίσκους ξεχωριστά στο DCT,πρέπει να αλλάξεις και το καλάθι του συμπλέκτη με το ανάλογο κόστος...(επί δύο...)
SAVVAS62
19/03/2021, 13:19
Νομίζω δε δίνει τους δίσκους ξεχωριστά στο DCT,πρέπει να αλλάξεις και το καλάθι του συμπλέκτη με το ανάλογο κόστος...(επί δύο...)
Έχεις δίκιο αφού είχα χρόνο και είδα το εγχειρίδιο συντηρήσεως και αυτό καταλαβαίνω και εγώ.
Οπότε ακυρώνουμε όλα τα παραπάνω και βλέπουμε κόστος και μεταφορικά εδώ : https://www.japan-webike.ie/products/24430519.html (επί δύο + μεταφορικά).
panavour
19/03/2021, 13:21
Έχεις δίκιο αφού είχα χρόνο και είδα το εγχειρίδιο συντηρήσεως και αυτό καταλαβαίνω και εγώ.
Οπότε ακυρώνουμε όλα τα παραπάνω και βλέπουμε κόστος και μεταφορικά εδώ : https://www.japan-webike.ie/products/24430519.html (επί δύο + μεταφορικά).
+ φπα+τελωνειο αστα να πανε
SAVVAS62
19/03/2021, 13:29
+ φπα+τελωνειο αστα να πανε
Ε ναι εκτός αν πας Ευρώπη ή από δω που προσωπικά δεν ξέρω τι γίνεται.
Θα μάθουμε βέβαια όταν ανοίξει η κατάσταση και μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα.
SAVVAS62
19/03/2021, 13:54
Προσθέτω μια επιπλέον πληροφορία αφού την διασταύρωσα με άλλους κατόχους.
Ούτε ένας μέχρι σήμερα από Ευρώπη ή Αμερική δεν έχει βρεθεί νάχει αλλάξει σε DCT δισκάκια.
Αν βρείτε κάποιον θα με ενδιέφερε να το μάθω και εγώ.
Tallyban
19/03/2021, 14:19
Δε ξέρω,προβληματίζομαι για το κόστος χρήσης και συντήρησης του αυτόματου..
SAVVAS62
19/03/2021, 14:40
Δε ξέρω,προβληματίζομαι για το κόστος χρήσης και συντήρησης του αυτόματου..
Όπως βλέπεις τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι χρήστες της παρέας μου δεν είχαμε απαντήσεις στα πολύ εύστοχα ερωτήματά σου και γιαυτό παρατήρησες και ο ίδιος κάποια αστάθεια απαντήσεων λόγο ελλείψεως γνώσεων. Θεωρώ ότι η απουσία αναφορών αλλαγής δίσκων στα εννέα χρόνια κυκλοφορίας του δίνει την απάντηση στο θέμα. Αν τώρα φτάσουμε κάποιο τρομερό αριθμό χλμ της τάξεως των πέραν των 300.000 και θελήσει μια αλλαγή ε τότε χαλάλι του για μένα. Θα τάχει βγάλει τόσο στην οδηγική ευκολία που προσφέρει όσο και στην ευκολία της συντηρήσεώς του έναντι όσων εγώ τουλάχιστον ήξερα μέχρι που το πήρα.
Παρόλα τα παραπάνω καλά κάνεις και προβληματίζεσαι και το ψάχνεις ενδελεχώς.
Και εγώ τα ίδια κάνω κατά το δυνατόν πριν πάρω οτιδήποτε.
Και φυσικά πέραν των ανωτέρω όπως βλέπουμε γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι γι' αυτό ρώτησα αν ξέρει κάποιος κάπου κάτοχο νάχει αλλάξει δισκάκια σε DCT.
Εμείς (και είμαστε πολλοί οι κάτοχοι υπόψη) δεν ξέρουμε. Δεν το ανέφερα σε καμία περίπτωση ως ένδειξη κάτι άλλου παρά μόνο του ότι δεν γνωρίζουμε και είμαστε και μέλη τόσο στο φόρουμ του ΗΒ όσο και στο Αμερικάνικο.
motojojo
19/03/2021, 16:01
Το DCT χρησιμοποιεί το λάδι του κινητήρα όπως στα συμβατικά κιβώτια ή έχει το δικό του λάδι?
Αν κρίνω από τα αντίστοιχα αυτόματα των αυτοκινήτων, αν δεν μένει για ώρα μέσα η πρώτη σχέση σε στάση και να πατινάρει πιθανόν να μη χρειαστεί δισκάκια ποτέ
Το DCT χρησιμοποιεί το λάδι του κινητήρα όπως στα συμβατικά κιβώτια ή έχει το δικό του λάδι?
Αν κρίνω από τα αντίστοιχα αυτόματα των αυτοκινήτων, αν δεν μένει για ώρα μέσα η πρώτη σχέση σε στάση και να πατινάρει πιθανόν να μη χρειαστεί δισκάκια ποτέ
Χρησιμοποιεί το λάδι του κινητήρα.Διαβάζω χρόνια το NC700.com και το Advrider.com και ουδείς έχει αλλάξει δίσκους συμπλέκτη σε DCT παρόλο που υπήρχαν μηχανάκια που είχαν ξεπεράσει τις 200.000km όταν εγώ είχα 120-130.000km.
Προσωπικά άλλαξα δίσκους στο δικό μου NC700 στις 275.000km,το πατινάρισμα είχε ξεκινήσει χονδρικά απο τις 260.000km αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό.Προφανώς δεν υπήρχαν ετοιμοπαράδοτοι εδώ και έβαλα aftermarket(παραπλήσια τιμή με τους εργοστασιακούς κανα 80αρι-100αρικο πηγαν) και μόνο τους fiber καθώς οι μεταλλικοί ήταν εντάξει.
Αν κρίνω απο την ποιότητα υλικών του δικού μου απλού NC,πιστεύω στο DCT οι δίσκοι θα αντέχουν τουλάχιστον τα ίδια km οπότε και τα 450 ευρώ που βλέπω στα λινκ είναι μια χαρά τιμή εφόσον αντέχουν πολλά km
Y.Γ: Η χρήση που κάνω έπαιξε ρόλο καθώς όντως μπορεί ένα άλλο με τη χρήση για την οποία κατασκευάστηκε να μη χρειαστεί ποτέ δίσκους(ας πουμε μέχρι τα 400.000km)
Akalestos
19/03/2021, 17:34
Αυτο το θεμα το εχουν μοναχα τα αμιγως αυτοματα των αυτοκινητων οχι τα ημι-αυτοματα (πενταλ αλλαγων). Οποτε προφανως και δεν θα εχει προβλημα ποτε το DCT με θεμα δισκων.
- Τελικά Γιάνγκο το ενσύ χαλάει;
- Όχι, Βίρνα, δε χαλάει.
- Εννοείς ότι δε χαλάει ποτέ, Γιάνγκο;
- Ναι, Βίρνα, ποτέ.
- Δηλαδή, Γιάνγκο, εννοείς ότι το χώντα το ενσύ δεν χαλάει ποτέ;
- Σωστά, Βίρνα, δε χαλάει ποτέ το χώντα το ενσύ. Θα το καβαλάμε εγώ κι εσύ.
Tallyban
19/03/2021, 18:55
Αποδεδειγμένα το συμβατικό NC βγάζει παρά πολλά χιλιόμετρα (300χιλ. όπως ο φίλος παραπάνω) με πολύ χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης.
Αυτό ενδιαφέρει πολύ κόσμο που κάνει πολλά χιλιόμετρα και κρατάει τις μότο για χρόνια.
8-10 χιλιάδες € είναι πολλά λεφτά και πολλοί βάζουν προτεραιότητα τη αντοχή σε βάθος χρόνου,ενώ σε δεύτερη μοίρα περνάει το βάρος,ο μόνος δίσκος μπροστά,η μέτρια θέση συνεπιβάτη (παρά το καλό μεταξόνιο),η μέτρια ισχύς αλλά με πολλή ροπή και στις δυο εκδόσεις.
Όμως θα μου επιτρέψετε να έχω τις αμφιβολίες μου αν το αυτόματο βγάζει για πλάκα τα χιλιόμετρα που έβγαλε το συμβατικό του φίλου .
SAVVAS62
19/03/2021, 21:42
Το λάδι κινητήρα χρησιμοποιεί. Έχει ένα επιπλέον φίλτρο όμως αποκλειστικά για το κιβώτιο επιπλέον του φίλτρου λαδιού του κινητήρα.
Τώρα αν χρειαστεί ή όχι θα δείξει. Μέχρι τώρα όπως ανεφέρθη παραπάνω προσωπικά δεν έχω δει κανένα να αλλάζει ούτε εδώ ούτε σε άλλο μέρος του κόσμου και γιαυτό και δεν γνωρίζουμε να απαντήσουμε κάτι επ' αυτού.
Και θα επαναλάβω ότι αν δει κάτι σχετικό οποιοσδήποτε κάπου θα χαρώ να ενημερωθώ και εγώ και οι λοιποί κάτοχοι.
Tallyban
20/03/2021, 10:26
Μερικές πρόχειρες διαπιστώσεις από πλευράς μου:
*Το συμβατικό και το αυτόματο κιβωτια διαχειριζονται την ίδια ροπή από το κινητηρα
(Αποδίδουν το ίδιο με βαρύτερο το κινητηρα του αυτόματου λόγω περισσότερων εξαρτημάτων)
*Χωροταξικά είναι ίδιοι,δεν εξέχει τίποτα στο αυτόματο.
*Το αυτόματο έχει δύο μικρότερους συμπλέκτες από το έναν του συμβατικού που όμως καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο εγκάρσια, μοιραία και τα γρανάζια θα είναι λεπτότερα για να χωράνε.
*Ο κάθε (μικρότερος από του συμβατικού
) συμπλέκτης διαχειρίζεται και μεταδίδει τη ροπή του μόνος του ,δεν είναι και οι δύο συμπλέκτες σε εμπλοκή μαζί δηλαδη
*Η πρωτεύουσα μετάδοση έχει μικρότερο υποπολαπλασιασμο στροφών στο αυτόματο,δηλ. τα γρανάζια και οι δύο μικρότεροι συμπλέκτες γυρίζουν με περισσότερες στροφές για να φορτίζονται λιγότερο αφού έχουν να διαχειριστουν μεγαλύτερο φορτίο για το μέγεθός τους...
Αναμένω τις απόψεις σας για τις διαπιστώσεις μου...
SAVVAS62
20/03/2021, 10:46
Μπορείς να δεις τεχνικές λεπτομέρειες σε ένα σωρό βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και να εμβαθύνεις όσο θέλεις.
Έχει και η Χόντα ειδικό θέμα περί DCT όπου εξηγεί τι και πως.
Έχω την εντύπωση πως έχουν μπει στις προηγούμενες σελίδες όλα ή στο θέμα του manual με τις 300.000 χλμ.
Επίσης έχει γραφεί τι γίνεται με το μονό δισκόφρενο αν είναι επαρκές ή όχι και το σύνολο των φρένων, η σέλα είναι σχετική - υποκειμενική οπότε τι σχόλιο να κανει κάποιος εκτός από το ότι προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα σε συνεχή πορεία μέχρι και 3,5 ώρες και τέλος αναφέρθηκαν παραδείγματα με χλμ και του DCT.
Επιπλέον και μια φωτό από DCT AT που δεν έχει μπει.
Εδώ : https://lh3.googleusercontent.com/pw/ACtC-3fxWq9XJjx409oZYtVR2Yd8dpzb00YIJZaSuEogsDEJ_Du8D5pTYk0nqMpJWFpSR7DBnpEQgTKXerOJ9mC0f0KdhHqDuzNcO0rIQ vzMU-J4Xj00BXJRhMOGto8nd6zpi0QspR0hR9GHnFUziqQMLTr-uA=w640-h480-no?authuser=0
Προσωπικά δυστυχώς άλλο δεν μπορώ να βοηθήσω μιας και δεν τόχω δει και ζωντανά.
Αν όμως έχεις αμφιβολίες γιατί να το διακινδυνεύσεις ? Κατ' εμέ το απορρίπτεις και προχωράς αλλού.
Ο μόνος λόγος που θα απέρριπτα το DCT θα ήταν η λίγο περίεργη αίσθηση και οι θόρυβοι της 1ης γενιάς. Οδήγησα X-ADV 2019 και Africa Twin 2020 με DCT, απλά υπέροχα.
Αν όμως τα 1000€ ήταν ανασταλτικός παράγοντας θα συμβιβαζόμουν εύκολα με τη manual έκδοση. Μόνο αν έμπαινα περισσότερο χώμα θα "σκεφτόμουν" το CB500X, για άσφαλτο δαγκωτό το NC750X.
Tallyban
21/03/2021, 09:41
Καλημέρα.
Ευτυχώς ή δυστυχώς το βίντεο που εξηγεί τη λειτουργία του DCT το αναφέρει ξεκάθαρα:όταν ο ένας συμπλέκτης μεταδίδει τη κίνηση (τη ροπή)ο
άλλος είναι αδρανής...
Το σελακι του συνεπιβάτη (αν βάζεις) το φτιαχνεις,το βάρος παλεύεται (μεγάλη μηχανή είναι)και με το μόνο δισκοφρενο είσαι επιφυλακτικός όταν είσαι φορτωμένος σε υψηλές ταχύτητες.
Ατυχώς με το DCT έχεις ένα μικρότερο συμπλέκτη να διαχειριστεί την ίδια ροπή με το συμβατικό NC που έχει μεγαλύτερο συμπλέκτη,και αυτό είναι ο αγνωστος Χ στην εξίσωση NC750 DCT και αντοχή σε βάθος χρόνου...
panavour
21/03/2021, 11:31
Την πολυψυριζεις την μαιμου,η χοντα ξερει καλυτερα,γιατι την εχει ψυρισει πριν απο σενα.ΠΡΟΧΩΡΑ.Οποιος δεν θελει να ζημωσει δεκα μερες κοσκινιζει.
Akalestos
21/03/2021, 14:31
Καλημέρα.
Ευτυχώς ή δυστυχώς το βίντεο που εξηγεί τη λειτουργία του DCT το αναφέρει ξεκάθαρα:όταν ο ένας συμπλέκτης μεταδίδει τη κίνηση (τη ροπή)ο
άλλος είναι αδρανής...
Το σελακι του συνεπιβάτη (αν βάζεις) το φτιαχνεις,το βάρος παλεύεται (μεγάλη μηχανή είναι)και με το μόνο δισκοφρενο είσαι επιφυλακτικός όταν είσαι φορτωμένος σε υψηλές ταχύτητες.
Ατυχώς με το DCT έχεις ένα μικρότερο συμπλέκτη να διαχειριστεί την ίδια ροπή με το συμβατικό NC που έχει μεγαλύτερο συμπλέκτη,και αυτό είναι ο αγνωστος Χ στην εξίσωση NC750 DCT και αντοχή σε βάθος χρόνου...
Ρε φιλος ελεος,εχεις γραψει 1.000.000 σελιδες για να πεισεις τον εαυτο σου οτι το DCT ισως και να μην αντεξει σε 30 χρονια απο τωρα λειτουργιας. Ελεος δλδ δε το γουσταρεις,μη το επιλεξεις αν προκειται να αγορασεις μηχανη. Το να καθεσαι να γραφεις 1.000.000 σελιδες και εκτος θεματος κιολας,ποσα εκατοστα ειναι το καπακι του συμπλεκτη,ποσο ειναι το ενα,ποσο ειναι το αλλο,δεν εχει νοημα.
Tallyban
22/03/2021, 07:07
Καλημέρα,που μπορούμε να μεταφέρουμε το θέμα για το αν αντέχει το σύστημα μετάδοσης του DCT σε σχέση με το συμβατικό σε βάθος χρόνου;
karellen
22/03/2021, 07:34
Πουθενά,προς το παρόν,γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες απόψεις για το εν λόγω συγκριτικό.
Αφενός το DCT είναι καινούργιο στην αγορά και αφετέρου δεν υπάρχει μέλος του moto.gr που να είναι κάτοχός του,αν υπήρχε θα είχε ήδη γράψει ανάμεσα στα δεκάδες ποστ του παρόντος.
SAVVAS62
22/03/2021, 07:39
Πουθενά,προς το παρόν,γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες απόψεις για το εν λόγω συγκριτικό.
Αφενός το DCT είναι καινούργιο στην αγορά και αφετέρου δεν υπάρχει μέλος του moto.gr που να είναι κάτοχός του,αν υπήρχε θα είχε ήδη γράψει ανάμεσα στα δεκάδες ποστ του παρόντος.
Καλημέρα σειρούλα. Ο Σάββας είμαι και βοήθησα-με τον σύντροχο όσο μπορούσαμε και εδώ και στο θέμα του Βασίλη.
Εξακολουθεί να έχει τους ενδοιασμούς του και καλά ίσως να κάνει αλλά περαιτέρω δεν μπορούμε να βοηθήσουμε μιας και δεν τόχουμε λύσει κιόλας βίδες να το δούμε.
Την αγάπη μου.:beer:
Υ.Γ. Όταν σκορπίσει, αν σκορπίσει θα ενημερώσω. Καλή συνέχεια.
Akalestos
22/03/2021, 09:34
Προφανως και οι ενδυασμοι του καθενος μας μπορουν να λυθουν και με ευκολο τροπο.Κανεις μια ερευνα σε δυο,τρια,πεντε,δεκα - οσα θελει ο καθενας - συνεργεια και μιλας με τα μαστορια η' και μεσα στην αντιπροσωπεια και ισως κ μια ερευνα σε μαγαζια μεταχειρισμενων ανταλλακτικων και κατευθειαν μαθαινεις που "ποναει" το καθε μηχανακι.
Δεν ειναι το DCT καινουριο στην αγορα εχει μια δεκαετια τωρα απλα - πως να το κανουμε τωρα - ΔΕΝ εχει εμφανισει καποιο θεμα.Δε καταλαβαινω γιατι πρεπει να εμφανισει η' να μην αντεξει. Και στη τελικη οταν εγω θα εχω μια μηχανη με DCT 10-15 χρονια (πραγμα καπως δυσκολο εως πολυ) ε αν παθει κατι το σασμαν μετα απο τοσα χρονια ε τι να πω χαλαλι της κ παλι.
Σορρυ για το σπαμ. Και για να επανελθω στον θεματοθετη φιλο που θελει να το αγορασει θα πω οτι ειδα το καινουριο και μου αρεσει εξισου δεν το λες ασχημο. Ναι φαινεται πιο χαμηλο αισθητα κυριως στο πισω μερος αλλα ειναι ωραιο εργαλειο το NC παναθεμα το! Νομιζω πως το χαμηλωσαν αφου το μηχανακι ειναι εντελως δρομισιο και για να κερδισουν ισως κ λιγο πιο κοντους αναβατες και ιαως και να το "δεσουν" σαν κρατηματα?? Αυτο το τελευταιο δε το πολυπιστευω... Αλλωστε το μηχανακι αυτο δεν εινα για κυνηγητο κτλ.
karellen
22/03/2021, 09:48
Π
Δεν ειναι το DCT καινουριο στην αγορα εχει μια δεκαετια τωρα απλα - πως να το κανουμε τωρα - ΔΕΝ εχει εμφανισει καποιο θεμα.
Αναφερόμουν στην εφαρμογή του πάνω στο NC κυρίως.
Akalestos
22/03/2021, 09:55
Αναφερόμουν στην εφαρμογή του πάνω στο NC κυρίως.
Ναι ενταξει,κι εκει ομως εχει απο το 2012 αν δε κανω λαθος κλεινει δεκαετια πια,χωρις να εχει ακουστει κατι σοβαρο.
Tallyban
22/03/2021, 11:08
Αν δε κάνω λάθος κάποιος φίλος από εδώ είναι μέλος σε παρέα με NC.
Θα είχε ενδιαφερον αν έχουν κάποιο τολμηρό στη παρέα τους με DCT που μεταφέρει συνεπιβάτη και αποσκευές ,να βρουν μια έντονη (καρα)ανηφόρα
και να κάνει ας πούμε δέκα συνεχόμενες εκκινήσεις από στάση.
Φυσικά με σωστές πιέσεις στα λάστιχα,λιπαντικό
το προτεινόμενο,μηχανάκι καινουργιο όσο το δυνατον (κατά προτίμηση μέσα στην εγγύηση...)
Ιδανικά για να έχουμε μέτρο σύγκρισης κάποιος
άλλος από την όμορφη παρέα να κάνει το ίδιο με ένα συμβατικό NC.
Το αποτέλεσμα θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς τους καταναλωτές αναμφίβολα.
SAVVAS62
22/03/2021, 11:13
Εφαρμογή του DCT σε NC από την πρώτη γενιά - κυκλοφορία του το 2012.
sapila racing
22/03/2021, 11:14
Θα είχε ενδιαφερον αν έχουν κάποιο τολμηρό στη παρέα τους με DCT που μεταφέρει συνεπιβάτη και αποσκευές ,να βρουν μια έντονη (καρα)ανηφόρα
το προτεινόμενο,μηχανάκι καινουργιο όσο το δυνατον (κατά προτίμηση μέσα στην εγγύηση...)
Το αποτέλεσμα θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς τους καταναλωτές αναμφίβολα.
Θέλεις δηλαδή εκεί που ο άλλος ειναι ταξιδάκι με την κοπέλα του και τα συμπραγκαλα να σου κανει 10 εκκινήσεις τέρμα γκάζι σε ανηφόρα και να σου πει αν ειναι όλα ΟΚ.
Και να ειναι και καινουριο το μηχανακι του.
Κατάχλωμο το βλέπω. :D
Εδώ (https://www.caroto.gr/2020/08/26/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b9%ce%b2%cf%8e%cf%84%ce%b9%ce%bf-dct-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%bf%cf%83%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%ad%cf%84%ce%b5%cf%82-honda-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%ae%cf%81/)ένα ωραίο άρθρο για το DCT.
panavour
22/03/2021, 11:55
λοιπον τα δισκακια και για τους δυο συμπλεκτες του dct κανουν 600 ευρω,στειλτα μου στο ΙΒΑΝ μου και σου λεω εγω το αποτελεσμα.:bawl:
SAVVAS62
22/03/2021, 12:12
Εγώ λέω να κρατήσουμε ένα σε ανήφορο με 20% κλίση με το γκάζι και με εμπεπλεγμένους συμπλέκτες ένα μισάωρο να το δούμε καλύτερα ! Θα ανατιναχθεί ή όχι ? :bawl:
Εναλλακτικά βάζετε στο δικό μου λογαριασμό δέκα χηνάκια, του βάζω φωτιά και χορεύω και γύρω γύρω το χορό του DCT.:smokin:
jimsakpt3
22/03/2021, 12:48
Σορρυ για το σπαμ. Και για να επανελθω στον θεματοθετη φιλο που θελει να το αγορασει θα πω οτι ειδα το καινουριο και μου αρεσει εξισου δεν το λες ασχημο. Ναι φαινεται πιο χαμηλο αισθητα κυριως στο πισω μερος αλλα ειναι ωραιο εργαλειο το NC παναθεμα το! Νομιζω πως το χαμηλωσαν αφου το μηχανακι ειναι εντελως δρομισιο και για να κερδισουν ισως κ λιγο πιο κοντους αναβατες και ιαως και να το "δεσουν" σαν κρατηματα?? Αυτο το τελευταιο δε το πολυπιστευω... Αλλωστε το μηχανακι αυτο δεν εινα για κυνηγητο κτλ.
το είδες από κοντά? Ήρθε στην Ελλάδα?
από μπροστά εμένα μου θυμίζει πολύ το cbx!
θα ήθελα να το δω και εγώ πριν παραγγείλω το μοντέλο του 20... γιατί χωρίς να το έχω δει βέβαια είμαι σε ένα ποσοστό 90% να πάρω το "παλιό"...
Μα πραγματικά με εντυπωσιάζουν κάποια γραφόμενα. Και ψάχνω να βρω τι πιθανά άλλο να εννοεί αλλά δεν....
Οπότε καταλήγω ότι μάλλον τρολάρει...
SAVVAS62
22/03/2021, 13:18
Μα πραγματικά με εντυπωσιάζουν κάποια γραφόμενα. Και ψάχνω να βρω τι πιθανά άλλο να εννοεί αλλά δεν....
Οπότε καταλήγω ότι μάλλον τρολάρει...
Προφανώς αλλά δεν πειράζει, περάσαμε ωραία την εσώκλειστη ώρα μας χωρίς βόλτες, γελάσαμε κιόλας, ε τι άλλο θέλουμε ?:roflmao:
Akalestos
22/03/2021, 16:21
το είδες από κοντά? Ήρθε στην Ελλάδα?
από μπροστά εμένα μου θυμίζει πολύ το cbx!
θα ήθελα να το δω και εγώ πριν παραγγείλω το μοντέλο του 20... γιατί χωρίς να το έχω δει βέβαια είμαι σε ένα ποσοστό 90% να πάρω το "παλιό"...
Οχι που να το δω απο τον σωληνα ο,τι ειδα
jimsakpt3
22/03/2021, 17:15
Οχι που να το δω απο τον σωληνα ο,τι ειδα
το βλέπω προς τέλη Απρίλη να ρχεται... :(
Μανολης67
22/03/2021, 19:23
Πω πω τι μου θυμισες φιλε...πολλα πολλα πολλαχρονια πριν πιτσιρικαδες ακομα στηναμε στης ανηφορες της Ανω πολης τα ...Peugeot και τα Garelli ...ντουμανιαζε η γειτονια και μας ριχνανε καυτο νερο οι γιαγιαδες απο τα μπαλκονια.
Tallyban
23/03/2021, 07:40
Το γεγονός που επιμένω είναι ότι στο αυτόματο
NC ο εκάστοτε συμπλέκτης που είναι σε εμπλοκή διαχειρίζεται την ίδια ροπή με το συμβατικό NC είναι μικρότερος σε μέγεθος.
Ξεκάθαρα πράγματα,το σύστημα έχει φτιαχτεί για πιο ήπια χρήση.
Aν κάποιος πιστεύει ότι ο μικρότερος συμπλέκτης είναι ανθεκτικότερος στη σκληρή χρήση και σε βάθος χρόνου ας μας το αιτιολογήσει.
panavour
23/03/2021, 08:52
NC ο εκάστοτε συμπλέκτης που είναι σε εμπλοκή διαχειρίζεται την ίδια ροπή με το συμβατικό NC είναι μικρότερος σε μέγεθος.
Aν κάποιος πιστεύει ότι ο μικρότερος συμπλέκτης είναι ανθεκτικότερος στη σκληρή χρήση και σε βάθος χρόνου ας μας το αιτιολογήσει.
Φιλε μου δεν ειμαστε η χοντα,δεν ειμαστε μηχανικοι και ΔΕΝ μπορουμε απ το πληκτρολογιο να σου το αιτιολογησουμε.Αυτα εχουν υποστει χιλιαδες ωρες στο εργαστηριο για να τα εχει βγαλει η χοντα στην παραγωγη,και ειμαι σιγουρος (λεμε τωρα) οτι αμα ρωτησεις το τεχνικο της τμημα, θα σου απαντησει.Ειναι πολλοι τεχνικοι παραγοντες στην μελετη ενος τοσο πρωτοποριακου και πολυπλοκου συστηματος,που το κανουν λειτουργικο,ασφαλες,αποτελεσματικο και ανθεκτικο,που απλως να αναφερουμε το μεγεθος του συμπλεκτη ή των δισκων νομιζω οτι ειναι απλοικο και σιγουρα οχι ενδεικτικο, του τι πραγματικα συμβαινει.Κοινως ελαχιστοι μπορουν τεκμηριωμενα να σου απαντησουν.Αν εχεις εμπιστοσυνη στην χοντα αγορασε το κρατα το 20 χρονια ,καντου σαν τον μπιλυ 300000 χλμ και ξαναελα να μας πεις ο ιδιος (αν ζουμε) τα αποτελεσματα σου.Νομιζω οτι 50 ευρω τον χρονο ρισκο δεν θα φανουνε.:wave2:
PaNick67
23/03/2021, 09:08
Έστω. Παίζει κάποιον ρόλο σε ένα μηχανάκι ήπιου χαρακτήρα και ιπποδύναμης;
Θα πάρει κάποιος το NC για dragster;
Αν φοβάσαι βλάβη, μην το παρεις. Πόσα χιλιόμετρα υπολογίζεις να κάνεις τον χρόνο και σε απασχολεί τόσο;
Προσωπικά δεν θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά. Γιατί παρόμοιο συστημα έχουν στα αυτοκίνητα και εκεί έχουν παρατηρηθεί προβλήματα από πολυ σοβαρά, (dsg στο group vag, Ford) μέχρι λιγότερο σοβαρά αλλά υπαρκτά. ( dct στα group Renault, FCA.)
Στις μοτοσυκλέτες Honda έχουν ακουστεί ελάχιστα και χαμηλού κόστους παρόλο το μικρό μέγεθος και την χωροταξία. Φυσικά δεν το έβαλε σε CBR-RR, αν και τίποτα δεν αποκλείεται στο μέλλον. Προς το παρόν υπάρχει στα NC, CRF 1000-1100 , VFR 1200 και δουλευει.
Akalestos
23/03/2021, 09:24
Έστω. Παίζει κάποιον ρόλο σε ένα μηχανάκι ήπιου χαρακτήρα και ιπποδύναμης;
Θα πάρει κάποιος το NC για dragster;
Αν φοβάσαι βλάβη, μην το παρεις. Πόσα χιλιόμετρα υπολογίζεις να κάνεις τον χρόνο και σε απασχολεί τόσο;
Προσωπικά δεν θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά. Γιατί παρόμοιο συστημα έχουν στα αυτοκίνητα και εκεί έχουν παρατηρηθεί προβλήματα από πολυ σοβαρά, (dsg στο group vag, Ford) μέχρι λιγότερο σοβαρά αλλά υπαρκτά. ( dct στα group Renault, FCA.)
Στις μοτοσυκλέτες Honda έχουν ακουστεί ελάχιστα και χαμηλού κόστους παρόλο το μικρό μέγεθος και την χωροταξία. Φυσικά δεν το έβαλε σε CBR-RR, αν και τίποτα δεν αποκλείεται στο μέλλον. Προς το παρόν υπάρχει στα NC, CRF 1000-1100 , VFR 1200 και δουλευει.
Η Χοντα ηθελε να το εισαγει στο Motogp αλλα της το απαγορευσε η επιτροπη τοτε και σε απαντηση εβγαλε το seamless. Στα αυτοκινητα υπαρχει χρονια με προβληματα να εχουν ακουστει περισσοτερο στα "πειραγμενης" ιπποδυναμης dsg.Σε γενικες γραμμες ομως δεν εχω ακουσει τρανταχτα προβληματα με τα ημιαυτοματα σασμαν. Δουλευω ημιαυτοματο σασμαν σε SMART κιολας εδω και τουλαχιστον 10 χρονια χωρις ΚΑΝΕΝΑ προβλημα.
Στην αρχή νόμιζα οτι ο φίλος τρολλάρει αλλά τελικά μάλλον δεν τρολλάρει :D.
Όποιος παρακολουθεί το DCT στην Ελλάδα και το εξωτερικό βρίσκει ότι πληροφορίες χρειάζεται.Καλή η θεωρία για μικρότερους συμπλέκτες κλπ αλλά εξετάζεται μόνο η μια πλευρά.Πχ ο μικρότερος συμπλέκτης προφανώς θα αποτελείται απο ανθεκτικότερα υλικά ώστε να αντέχει.
Θα πω αυτά που έχω δει εγώ απο τα παιδιά στο ελληνικό Ncclub.Ενας φίλος ξεπέρασε τις 100.000km με μοναδικό πρόβλημα ένα πειράκι στο DCT το οποίο αραιά και που σπάει σε ένα ποσοστό 10-20% των συνολικών κατόχων (στην Ελλάδα).Μικρό το κόστος του ανταλλακτικού απλά μαζί με την εργασία πάει κανα 80αρι-100αρι στο συνεργείο.Επιπλέον έχω δει με τα μάτια μου Integra DCT που τότε είχε 160.000km(εγώ είχα 120.000km περίπου) χωρίς προβλήματα εκτός απο αυτό το πειράκι μια φορά που του έσπασε.Τα υπόλοιπα παιδιά δεν έχουν προβλήματα αλλά δεν έχουν φτάσει στις 100.000km.
Επίσης σε 2 παιδιά χάλασε το μοτεράκι του DCT το οποίο είναι ακριβή βλάβη γύρω στα 300 ευρώ.Και στις 2 περιπτώσεις συνέβησαν όμως περίεργα πράγματα.Στον έναν εμφάνιζε συμπτώματα εντός εγγύησης αλλά στο συνεργείο αμόλαγαν αετό και το έβαζαν μόνο στο διαγνωστικό λες και θα έδειχνε μηχανική βλάβη.Δεν είχε χαλάσει τελείως αλλά δυσλειτουργούσε!Κάποια στιγμή έληξε η εγγύηση και ο άνθρωπος τα πλήρωσε απο την τσέπη του τελικά.Για μένα έπρεπε να κυνηγήσει το συνεργείο που κωλοβάραγε να το πέρναγε εντός εγγύησης.Η άλλη περίπτωση ήταν με ένα παιδί που πήρε μεταχειρισμένο NC700 DCT απο έμπορο που κάνει εισαγωγές μοτό.Μέσα σε λίγες μέρες του έβγαλε την ίδια βλάβη αλλά ο έμπορος του την κάλυψε ευτυχώς!!!Μετά απο 2-3 μήνες χαζεύοντας ανταλλακτικά και aftermarket στο car.gr πέτυχα τον ίδιο έμπορο να πουλάει μοτεράκι DCT.Περίεργο δεν είναι μιας και δεν ασχολείται καθόλου με ανταλλακτικά ο συγκεκριμένος?
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι πολλές φορές συμβαίνουν πολύ περίεργα πράγματα και επειδή είμαστε στην Ελλάδα με τις απαράδεκτες μαστοράτζες ακόμη και στα εξουσιοδοτημένα, είμαι πολύ επιφυλακτικός.Πολλοί μάστορες δε βάζουν λαδάκι 10-30 που προτείνει η Honda αλλά 10-40 η και ακόμα πιο χοντρά.Όσοι ψωνίζετε απο μαγαζιά γνωρίζετε οτι το 10-30 είναι ακριβότερο,βέβαια οι μαστορες μιλουν για ''ειδικές συνθήκες'' στην Ελλάδα και ότι το 10-40 δουλεύει καλύτερα,όμως στο δικό μου όσες φορές μου είχαν βάλει απο δική τους πρωτοβουλία 10-40 ένιωθα το σασμάν λίγο σφιχτό.Θεωρώ πολύ πιθανό να δημιουργεί πρόβλημα στα σημεία που είπα σε βάθος χρόνου το πιο ''χοντρό'' 10-40.Στο εξωτερικό έχω δει ελάχιστα περιστατικά αναλογικά με τα χιλιάδες μέλη των κλαμπ.Μήπως γιατί εκεί στα εξουσιοδοτημένα μπαίνουν αυτά που προβλέπονται και εδώ η μαστοράτζα βάζει ότι τη συμφέρει?
Συγνώμη αν μακρηγόρησα απλά θέλω να επιστήσω την προσοχή σε κάποιους ενδιαφερόμενους για το DCT.Έχει αποδειχτεί πολύ αξιόπιστο σε βάθος χρόνου με τις βλάβες που τόνισα σε ελάχιστο ποσοστό κατόχων, αλλά όσοι κινηθείτε τελικά στην αγορά DCT να απαιτείτε στα σέρβις ότι προβλέπει η Honda ειδικά στα λάδια.
PaNick67
23/03/2021, 11:29
Η Χοντα ηθελε να το εισαγει στο Motogp αλλα της το απαγορευσε η επιτροπη τοτε και σε απαντηση εβγαλε το seamless. Στα αυτοκινητα υπαρχει χρονια με προβληματα να εχουν ακουστει περισσοτερο στα "πειραγμενης" ιπποδυναμης dsg.Σε γενικες γραμμες ομως δεν εχω ακουσει τρανταχτα προβληματα με τα ημιαυτοματα σασμαν. Δουλευω ημιαυτοματο σασμαν σε SMART κιολας εδω και τουλαχιστον 10 χρονια χωρις ΚΑΝΕΝΑ προβλημα.
Τα διπλου συμπλέκτη κιβώτια δεν είναι ημιαυτοματα, είναι πληρως αυτόματα κιβώτια αφού ανεβάζουν και κατεβάζουν σχέσεις μόνα τους.
Τώρα για προβλήματα δεν είναι ο κατάλληλος χώροςχώρος εδώ.
Παρά πολλά, πολυ ακριβά και σε νορμάλ αυτοκίνητα χωρίς σκαλισματα και τέτοια. Γκουγκλαρε dsg / dct problems και δες.
Akalestos
23/03/2021, 12:48
Καθε σασμαν που απεμπλεκει και συμπλεκει ταχυτητες κατ εντολη του χειριστη του δε θεωρειται αμιγως αυτοματο αλλα ημι-αυτοματο.
Αμιγως αυτοματο θεωρειται το σασμαν που που δεν επιδεχεται αλλαγης ταχυτητων απο εντολεα αλλα τις κανει μονο του και συνηθως ειναι συνεχομενης μεταβαλλομενης ταχυτητας CVT.
Δεν χρειαζεται να γκουγκλαρω εκτος απο το γεγονος οτι εχω δουλεψει σε συνεργειο αυτοκινητων χρονια,εχω δει,εχω "πειραξει",εχω χαλασει πολλα λεφτα σε "φτιαξιματα", σε κοντρες,σε βενζινες,σε κλησεις,σε ζημιες,σε ανταλλακτικα κ παει λεγοντας...
Αυτο που μου λες εσυ φιλε μου (το να γκουγκλαρω για να διαπιστωσω) κατι το οποιο το εχω βιωσει,μου θυμιζει οταν εβαλα στοα αυτοκινητο παλια,απ τους 1ους υγραεριο.Μου ελεγαν τοτε "μη το κανεις θα σπασει το μοτερ", "μη το κανεις θα παρεις τις βαλβιδες στο χερι μετα απο 60κ χιλιομετρα" , "μη το ενα μη το αλλο" "ξερω ενα που που εβαλε και επαθε ταδε και ταδε" κτλ και τελικα εβαλα στο TT 4x4 ανεβασμενο stage 1 245hp τοτε κανενα προβλημα.Εβαλα μετα στο Cupra μου stage 1 κι αυτο κανενα προβλημα,εβαλα μετα στο Fiesta μου κανενα προβλημα.
Τι θελω να πω.Καλα να διαβαζεις απο ιντερνετ αλλα αν τα βλεπεις στην πραξη ακομα καλυτερα.Βλαβες βγαζουν τα παντα.Το να βαζουμε ταμπελα ομως σε ΟΛΑ τα αυτοματα και ημιαυτοματα σασμαν σαν προβληματικα αυτο ειναι λαθος.Και εχε υποψη σου πολλες φορες δεν γινεται η σωστη χρηση ουτε σωστη συντηρηση απο τους κατοχους.
Akalestos
23/03/2021, 12:54
Όποιος παρακολουθεί το DCT στην Ελλάδα και το εξωτερικό βρίσκει ότι πληροφορίες χρειάζεται.Καλή η θεωρία για μικρότερους συμπλέκτες κλπ αλλά εξετάζεται μόνο η μια πλευρά.Πχ ο μικρότερος συμπλέκτης προφανώς θα αποτελείται απο ανθεκτικότερα υλικά ώστε να αντέχει.
Θα πω αυτά που έχω δει εγώ απο τα παιδιά στο ελληνικό Ncclub.Ενας φίλος ξεπέρασε τις 100.000km με μοναδικό πρόβλημα ένα πειράκι στο DCT το οποίο αραιά και που σπάει σε ένα ποσοστό 10-20% των συνολικών κατόχων (στην Ελλάδα).Μικρό το κόστος του ανταλλακτικού απλά μαζί με την εργασία πάει κανα 80αρι-100αρι στο συνεργείο.Επιπλέον έχω δει με τα μάτια μου Integra DCT που τότε είχε 160.000km(εγώ είχα 120.000km περίπου) χωρίς προβλήματα εκτός απο αυτό το πειράκι μια φορά που του έσπασε.Τα υπόλοιπα παιδιά δεν έχουν προβλήματα αλλά δεν έχουν φτάσει στις 100.000km.
Επίσης σε 2 παιδιά χάλασε το μοτεράκι του DCT το οποίο είναι ακριβή βλάβη γύρω στα 300 ευρώ.Και στις 2 περιπτώσεις συνέβησαν όμως περίεργα πράγματα.Στον έναν εμφάνιζε συμπτώματα εντός εγγύησης αλλά στο συνεργείο αμόλαγαν αετό και το έβαζαν μόνο στο διαγνωστικό λες και θα έδειχνε μηχανική βλάβη.Δεν είχε χαλάσει τελείως αλλά δυσλειτουργούσε!Κάποια στιγμή έληξε η εγγύηση και ο άνθρωπος τα πλήρωσε απο την τσέπη του τελικά.Για μένα έπρεπε να κυνηγήσει το συνεργείο που κωλοβάραγε να το πέρναγε εντός εγγύησης.Η άλλη περίπτωση ήταν με ένα παιδί που πήρε μεταχειρισμένο NC700 DCT απο έμπορο που κάνει εισαγωγές μοτό.Μέσα σε λίγες μέρες του έβγαλε την ίδια βλάβη αλλά ο έμπορος του την κάλυψε ευτυχώς!!!Μετά απο 2-3 μήνες χαζεύοντας ανταλλακτικά και aftermarket στο car.gr πέτυχα τον ίδιο έμπορο να πουλάει μοτεράκι DCT.Περίεργο δεν είναι μιας και δεν ασχολείται καθόλου με ανταλλακτικά ο συγκεκριμένος?
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι πολλές φορές συμβαίνουν πολύ περίεργα πράγματα και επειδή είμαστε στην Ελλάδα με τις απαράδεκτες μαστοράτζες ακόμη και στα εξουσιοδοτημένα, είμαι πολύ επιφυλακτικός.Πολλοί μάστορες δε βάζουν λαδάκι 10-30 που προτείνει η Honda αλλά 10-40 η και ακόμα πιο χοντρά.Όσοι ψωνίζετε απο μαγαζιά γνωρίζετε οτι το 10-30 είναι ακριβότερο,βέβαια οι μαστορες μιλουν για ''ειδικές συνθήκες'' στην Ελλάδα και ότι το 10-40 δουλεύει καλύτερα,όμως στο δικό μου όσες φορές μου είχαν βάλει απο δική τους πρωτοβουλία 10-40 ένιωθα το σασμάν λίγο σφιχτό.Θεωρώ πολύ πιθανό να δημιουργεί πρόβλημα στα σημεία που είπα σε βάθος χρόνου το πιο ''χοντρό'' 10-40.Στο εξωτερικό έχω δει ελάχιστα περιστατικά αναλογικά με τα χιλιάδες μέλη των κλαμπ.Μήπως γιατί εκεί στα εξουσιοδοτημένα μπαίνουν αυτά που προβλέπονται και εδώ η μαστοράτζα βάζει ότι τη συμφέρει?
Συγνώμη αν μακρηγόρησα απλά θέλω να επιστήσω την προσοχή σε κάποιους ενδιαφερόμενους για το DCT.Έχει αποδειχτεί πολύ αξιόπιστο σε βάθος χρόνου με τις βλάβες που τόνισα σε ελάχιστο ποσοστό κατόχων, αλλά όσοι κινηθείτε τελικά στην αγορά DCT να απαιτείτε στα σέρβις ότι προβλέπει η Honda ειδικά στα λάδια.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ σε οσα ειπες.Ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα.
PaNick67
23/03/2021, 15:23
Καθε σασμαν που απεμπλεκει και συμπλεκει ταχυτητες κατ εντολη του χειριστη του δε θεωρειται αμιγως αυτοματο αλλα ημι-αυτοματο.
Αμιγως αυτοματο θεωρειται το σασμαν που που δεν επιδεχεται αλλαγης ταχυτητων απο εντολεα αλλα τις κανει μονο του και συνηθως ειναι συνεχομενης μεταβαλλομενης ταχυτητας CVT.
.
Αυτό είναι τόσο λάθος που δεν υπάρχει χώρος και χρόνος να αναλυθεί.
Σκέψου τα αυτόματα κιβώτια με μετατροπέα ροπής, τα πρωτα που κυκλοφόρησαν ποτε, τα έκανες μόλις ημιαυτοματα επειδή πλεον έχουν και paddles.
Μια διευκρίνηση. Αναφέρεσαι μόνο σε NC700 σε σχέση με τα πειράκια; Δεν έχω ακούσει/διαβάσει για τα NC750 κάτι παρόμοιο, νομίζω ότι είναι μια "αδυναμία" η οποία βελτιώθηκε ακόμη και στα μεταγενέστερα μοντέλα ΝC700. Δεν το λέω με απόλυτο τρόπο, αν γνωρίζεις αν υπάρχει διαφορά θα ήταν μια χρήσιμη πληροφορία.
STF ειχα βλαβη πειρακι στο δικο μου στα 45000 χλμ ( nc 750 2014). Εχει γραφτει κατα καιρους πως διορθωθηκε στα 750, αλλα η πιο σωστη εκφραση μαλλον ειναι "βελτιωθηκε", καθως εκτος απο μενα εχω διαβασει για αλλες 1-2 περιπτώσεις.
Tallyban
24/03/2021, 07:27
Υπάρχει κάποιος με εμπειρία σε βαριά χρήση DCT
(δικαβαλο, αποσκευές, ορεινές διαδρομές)να μας πει τη γνώμη του;
Δε μιλάω για αστοχίες υλικού, πιράκια,μοτερακια,κλπ,αυτά είναι θέματα ποιοτικού ελέγχου, προμηθευτωνκλπ.(συμβαίνουν σε όλα τα προϊόντα).
Φίλε billy84 με το χέρι στη καρδιά,αν αγόραζες πάλι NC για να γράψεις χιλιόμετρα,θα έπαιρνες το αυτόματο αυτή τη φορά;
Ενημερωτικά το 10W40 λάδι το καλοκαίρι είναι πιο λεπτό από το 10w30 το χειμωνα
Υπάρχει κάποιος με εμπειρία σε βαριά χρήση DCT
(δικαβαλο, αποσκευές, ορεινές διαδρομές)να μας πει τη γνώμη του;
Δε μιλάω για αστοχίες υλικού, πιράκια,μοτερακια,κλπ,αυτά είναι θέματα ποιοτικού ελέγχου, προμηθευτωνκλπ.(συμβαίνουν σε όλα τα προϊόντα).
Φίλε billy84 με το χέρι στη καρδιά,αν αγόραζες πάλι NC για να γράψεις χιλιόμετρα,θα έπαιρνες το αυτόματο αυτή τη φορά;
Ενημερωτικά το 10W40 λάδι το καλοκαίρι είναι πιο λεπτό από το 10w30 το χειμωνα
Tallyban τι ακριβώς γνώμη θές για το dct σε αυτές τις συνθήκες; Έχω κάνει minimum 10000+ (ίσως και παραπάνω) σε αυτό που περιγράφεις και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο θέμα. Είναι λίγα τα χλμ για να βγάλεις συμπέρασμα ως προς την αντοχή του, ως προς τη χρήση του η μόνη διαφορά είναι πως το βάζω στο χειροκίνητο και αλλάζω τις ταχύτητες όπως με βολεύουν με τα κουμπιά (πάντα μιλώντας για τις συνθήκες που περιγράφεις, αλλιώς dct forever!).
Akalestos
24/03/2021, 09:59
Αυτό είναι τόσο λάθος που δεν υπάρχει χώρος και χρόνος να αναλυθεί.
Σκέψου τα αυτόματα κιβώτια με μετατροπέα ροπής, τα πρωτα που κυκλοφόρησαν ποτε, τα έκανες μόλις ημιαυτοματα επειδή πλεον έχουν και paddles.
Τα κιβωτια που λες ειναι αυτοματα κιβωτια συνεχης κινησης με ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα ελεγχου πιεσης υγρου για τον μετατροπεα ροπης.Συνηθως η βαλβιδα αυτη ειναι μεσα στο κιβωτιο του συμπλεκτη και ελεγχεται ηλεκτρονικα απο αισθητηρες. Δε θελω να το αναπτυξω αλλο γιατι ειμαι ηδη εκτος θεματος.Ημιαυτοματο θεωρειται και το κλασσικο σασμαν του παπιου,που επιδεχεται αλλαγων απο εντολεα.Οτιδηποτε επιδεχεται αλλαγων ειναι ΗΜΙ αυτοματο. Ψαξτο λιγο με τα σασμαν.Ειναι σαν να μου εχεις ολες τις γνωσεις σε ενα καλαθι αυτη τη στιγμη και να εχεις μπερδευτει,επειδη το σασμαν εχει μετατροπεα ροπης.Αυτο δε το καθιστα ημιαυτοματο.Αλλο ο μετατροπεας ροπης αλλο οι αλλαγες απο εντολεα,με οποιον τροπο γινονται,ειτε χειροκονινητα ηλεκτρονικα,ειτε ποδοκινητα σαν του παπιου.
Tallyban
24/03/2021, 10:35
10000 χιλιόμετρα σε αυτές τις συνθήκες φορτιου είναι αρκετά,οπότε το σύστημα είναι αξιόπιστο,εγώ σφαλω.
Ημιαυτόματη η αυτόματη λειτουργία δεν έχει σχέση,τα φορτία στο συνεργαζόμενο συμπλέκτη είναι τα ίδια σε εκκίνηση από στάση.
Ρε φιλε δεν θες DCT μην το κουραζεις το θεμα
Παρε ενα κανονικο κιβωτιο και κανε τις βολτες σου να γουσταρεις.
Ναι εχουμε και μηχανακι που εχει κανει πολλα χλμ φορτωμενος και διπλος. Επισης εχουμε και μηχανακι που εχει κανει και onoff σε λασπες και πετρες. Εχουμε κανει και 800κμ αεροπορια στα κοκκινα ολη μερα γιατι ετσι γιολο. Εχουμε και μηχανακι που δεν βγαινει απο το γκαραζ αν εχει υγρασια πανω απο 47,9%.
Το μηχανακι το εχουμε κανει πραγματα που δεν τα προεβλεπε η Χοντα και δεν σπανε.
Ενα απλο κομιουτερ ειναι το μηχανακι και αν το πας σαν κομιουτερ θα βγαλει 1εκ χλμ με τα βασικα service μονο.
Και να σου πω και το αλλο.
Αν προκειται να παρεις DCT να εισαι σιγουρος οτι σε εσενα θα εμφανισει προβλημα.
Γι αυτο σου λεω αστο μακρια, δεν κανει.... παρε κατι αλλο
Απαντάω στους φίλους που με ρωτάνε.Ναι σε όλα τα NC έχει παρουσιαστεί το συγκεκριμένο θέμα.Μικρό ποσοστό μεν,υπαρκτό δε.
Για το αν θα αγόραζα ποτέ DCT.Προσωπικά όχι δε θα αγόραζα ποτέ όμως δεν έχει να κάνει με την αξιοπιστία αυτό αλλά καθαρά με προσωπική προτίμηση.
Ότι είπα για το λάδι είναι καθαρά εκτίμηση δική μου η οποία σαφώς δε μπορεί να αποδειχτεί.Μπορεί και να ισχύει μπορεί και όχι.Το μοναδικό δεδομένο που έχουμε είναι οτι η Honda προτείνει 10-30 και το DCT είναι ένα εξελιγμένο σύστημα πιο πολύπλοκο απο το απλό.Για αυτό θα προτιμούσα να ακολουθώ πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή.
panavour
24/03/2021, 14:06
Hamamatsu Japan on 24-03-2021
Honda headquarters
Commercial dept.
To commercial distributors all over the world
To Sarakakis bros Greece
Dear sirs
According to our Moral and commercial rules
We forbid you to SELL any DCT MODEL
of our brand to mr TALLYBAN
PaNick67
24/03/2021, 14:40
Τα κιβωτια που λες ειναι αυτοματα κιβωτια συνεχης κινησης με ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα ελεγχου πιεσης υγρου για τον μετατροπεα ροπης.Συνηθως η βαλβιδα αυτη ειναι μεσα στο κιβωτιο του συμπλεκτη και ελεγχεται ηλεκτρονικα απο αισθητηρες. Δε θελω να το αναπτυξω αλλο γιατι ειμαι ηδη εκτος θεματος.Ημιαυτοματο θεωρειται και το κλασσικο σασμαν του παπιου,που επιδεχεται αλλαγων απο εντολεα.Οτιδηποτε επιδεχεται αλλαγων ειναι ΗΜΙ αυτοματο. Ψαξτο λιγο με τα σασμαν.Ειναι σαν να μου εχεις ολες τις γνωσεις σε ενα καλαθι αυτη τη στιγμη και να εχεις μπερδευτει,επειδη το σασμαν εχει μετατροπεα ροπης.Αυτο δε το καθιστα ημιαυτοματο.Αλλο ο μετατροπεας ροπης αλλο οι αλλαγες απο εντολεα,με οποιον τροπο γινονται,ειτε χειροκονινητα ηλεκτρονικα,ειτε ποδοκινητα σαν του παπιου.
Αδερφέ, δεν έχω κάτι να ψάξω. Εσυ είπες ότι ημιαυτοματα είναι τα κιβώτια που εσυ αλλάζεις σχέση, ενώ το σωστό είναι ότι μόνο ο οδηγός αλλάζει την σχέση και ουσιαστικά μιλάμε για αυτόματο ή ρομποτικό για εφέ, συμπλέκτη.
Όλα τα υπόλοιπα που αλλάζουν μόνα τους σχέσεις, ανεβοκατεβαζοντας τες βάση λογισμικού, αισθητήρων κλπ, ΕΙΝΑΙ αυτόματα. Είτε διπλου συμπλέκτη, είτε μετατροπέα ροπής.
Ευχαρίστως να πουμε κι άλλα σε άλλο τοπικό όμως γιατί εδώ είμαστε off topic.
Akalestos
24/03/2021, 17:54
Αδερφέ, δεν έχω κάτι να ψάξω. Εσυ είπες ότι ημιαυτοματα είναι τα κιβώτια που εσυ αλλάζεις σχέση, ενώ το σωστό είναι ότι μόνο ο οδηγός αλλάζει την σχέση και ουσιαστικά μιλάμε για αυτόματο ή ρομποτικό για εφέ, συμπλέκτη.
Όλα τα υπόλοιπα που αλλάζουν μόνα τους σχέσεις, ανεβοκατεβαζοντας τες βάση λογισμικού, αισθητήρων κλπ, ΕΙΝΑΙ αυτόματα. Είτε διπλου συμπλέκτη, είτε μετατροπέα ροπής.
Ευχαρίστως να πουμε κι άλλα σε άλλο τοπικό όμως γιατί εδώ είμαστε off topic.
Ημιαυτοματο -> αλλαζει σχεσεις κατ εντολη του εντολεα του ειτε ηλεκτρονικα ειτε οχι βλ. παπι , dsg , dct
Αυτοματο -> ειναι συνεχομενης ροης δεν εχει ταχυτητες πως αλλιως να το πω πιο απλα? Βαζεις μια D η' μια S κ γεια σας η' CVT.
Αυτοματα σαν γενικη εννοια τα λες ολα αν τα τσουβαλιασεις σε μια λεξη.
Ελπιζω να σε βοηθησα να καταλαβεις,τα ειπα οσο πιο απλα γινοταν. Θα τα πουμε ναι μη τεντωνουμε το νημα.
Tallyban
25/03/2021, 08:37
Ενημερωτικό σημείωμα:Δεν ενδιαφερομαι προσωπικά ούτε για 500Χ (εφτά χιλιάρικα για ένα μηχανάκι τόσο μικρό που οι τροχοί σχεδόν αγγίζουν μεταξύ τους...)ούτε κάνω σκουτεροχρηση να χρειάζομαι σκουτοσυκλετα (nc με dct φυσικα...).
Απλά λέω ότι σε βάθος χρόνου η τιμή μεταπώλησης θα είναι χειρότερη από του συμβατικού λόγω πολυπλοκότητας και κόστους επισκευής(βλέπε "ειδικό" υλικό στο συμπλέκτη,στο καινουργιο αξονακι κλπ).
stefanos
25/03/2021, 10:18
Ενημερωτικό σημείωμα:Δεν ενδιαφερομαι προσωπικά ούτε για 500Χ (εφτά χιλιάρικα για ένα μηχανάκι τόσο μικρό που οι τροχοί σχεδόν αγγίζουν μεταξύ τους...)ούτε κάνω σκουτεροχρηση να χρειάζομαι σκουτοσυκλετα (nc με dct φυσικα...).
Απλά λέω ότι σε βάθος χρόνου η τιμή μεταπώλησης θα είναι χειρότερη από του συμβατικού λόγω πολυπλοκότητας και κόστους επισκευής(βλέπε "ειδικό" υλικό στο συμπλέκτη,στο καινουργιο αξονακι κλπ).
Οχι γιατί όπως και στα σκούτερ η ευκολία χρήσης πληρώνεται και στο καινούργιο και στο μεταχειρισμένο οπότε αυτός που θέλει αυτόματο είναι διατεθειμένος να το πληρώσει.
Επίσης το γεγονός ότι ο αναβάτης δεν ελέγχει ο ίδιος τη λειτουργία του συμπλέκτη εξασφαλίζει μικρότερη ταλαιπωρία άρα και φθορά στη μετάδοση να μην πώ και στο συμπλέκτη
όπως και το γεγονός ότι κάθε ένας από τους 2 συμπλέκτες περνάει τη μισή ζωή του αδρανής.
...
Επίσης το γεγονός ότι ο αναβάτης δεν ελέγχει ο ίδιος τη λειτουργία του συμπλέκτη εξασφαλίζει μικρότερη ταλαιπωρία άρα και φθορά στη μετάδοση να μην πώ και στο συμπλέκτη
...
Στο παραπάνω επαυξάνω. Λίγοι οδηγοί θα προσέχουν σε όλες τις περιπτώσεις τον συμπλέκτη, περισσότερο απ' όσο τον προσέχει το ηλεκτρονικό σύστημα.
Tallyban
26/03/2021, 07:57
Ο καθένας έχει την άποψη του,μόνο ο χρόνος θα δείξει...
Ο χρονος στα αυτοκινητα παντως εχει δειξει οτι δεν. Δεν υπαρχει εταιρεια που να μην εχει προβληματα με dsg σασμαν, και φυσικα δεν μιλαμε για αυτοκινητα που εχουν ειτε πειραγμενα προγραμματα, ειτε τους αλλαζουν τα φωτα στις εκκινησεις.
Δεν ειναι τυχαιο που η βιομηχανια πλεον γυρναει παλι σε συμβατικου τυπου αυτοματα με torque converters (το σασμαν της ZF ειναι εξαιρετικο, εξισου γρηγορο με κιβωτια διπλου συμπλεκτη, χωρις κανενα απο τα προβληματα τους). Η δε Honda, δεν φημιζεται για την ποιοτητα των σασμαν της (μιας και μιλαμε για χοντα εδω).
Tallyban
27/03/2021, 08:28
Δηλαδή έπεσε χονδρό δάγκωμα από τις αυτοκινητοβιομηχανίες στα κορόιδα που αγόρασαν dsg.
motojojo
27/03/2021, 10:39
Δεν έπεσε δάγκωμα. Μια χαρα ειναι τα dsg.
Εγώ εδώ που ζω μόνο αυτόματα βλέπω. Δεν μπορεί να είναι ζημιάρικα ειδικά όταν τα εργατικα δαγκώνουν κυριολεκτικά.
Αλλού υπερέχουν και αλλού υστερούν σε σχέση με τα με μετατροπέα ροπής. Πχ Είναι πολύ καλά στο τέρμα γκάζι αλλά όχι στην πόλη όπου ο μετατροπέας ροπής είναι πιο "γλυκός".
Με το ΜΤ07 να έχει εμφανίσει (επιφανειακές μεν) σκουριές παντού (δισκόφρενα, πιρούνι, καλάμια, σκελετό, πίσω αμορτισέρ, κάλυμμα εξάτμισης κλπ) σκέφτομαι να το δώσω και να παώ στο επόμενο.
Δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να περιποιούμαι τα σίδερα.
Λογικά η χασούρα θα είναι μικρή σε σύγκριση με 5 χρόνια μετά που θα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. (δικαιολογίες...)
Με 6500 αγορά 11ος 2018 18.000χλμ με έξτρα πίσω γνήσια σχάρα και βαλίτσα και μάλλον καινούργια λάστιχα που θα αλλάξω γιατί δεν πάει άλλο,
πόσο θα το δίνατε?
Απο εκεί και πέρα κοιτάω το NC να μήν πέσω ΠΟΛΥ χαμηλά στο CB. Και λόγο ύψους ~1.90 μου ταιριάζει καλύτερα (στο ΜΤ07 δεν είχα θέμα ακόμα και με 2ωρες βόλτες αλλά φταίω εγώ που έχω ακόμα αντοχές :) )
Το μπέρδεμα είναι αν αξίζει το καινούργιο όταν είναι πολύ αξιόπιστο και με 6500 βρίσκεις σχετικά νέο και σε άριστη κατάσταση. (στην Αθήνα βέβαια...βλ. παρακάτω)
Το DCT αφού είμαι επαρχία δεν με πολυενδιαφέρει. Είμαι νέος ακόμα για να με κουράσουν οι ταχύτητες :)
Μάλλον αν πάω σε καινούργιο θα είναι manual για να μειώσω το κόστος ενώ μεταχειρισμένο ότι τύχει.
Το πρόβλημα με το μεταχειρισμένο είναι ότι δεν βρίσκω στην Κρήτη μοντέλα μετα του 2013 !!! (3 απο τα 8 μέχρι χτές ήταν απο τον ίδιο ιδιοκτήτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά...!!!)
Και επειδή δεν έχω χρόνο (ούτε την όρεξη) να έρχομαι Αθήνα για αυτό περιορίζομαι.
Απο Κρήτη παράδειγμα
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/34059901-honda-nc700x
και με το καλημέρα
αλυσίδα/γρανάζια (γιατί νομίζω φαίνεται να έχει κόμπους) , ρουλεμάν έλεγχος, ohlins ελατήρια μπροστά (με το σερβις)
οπότε με παζάρια να μου έρθει τελική με το σερβις μου €6500 ?
και με €8400+€300= ~€8700 (σχάρα+βαλίτσα) έχω το καινούργιο που εμφανισιακά μου αρέσει λίγο περισσότερο.
Ανακεφαλαιώνοντας!
Αν δώσω το λιγότερο το δικό μου €5000
Με €1500 παίρνω το μεταχειρισμένο NC700 του 2013 DCT
Με €3700 (+€2200) το καινούργιο NC750X του 2021 ΧΩΡΙΣ DCT
Σχόλια?
Δεν έχω αποφασίσει να το δώσω. Αν εξαιρέσω τα φρένα που βρίσκω μέτρια και τη χάλια βαφή με τις οξειδώσεις παντού δεν έχω άλλο παράπονο. Γκάζι έχει, οικονομικό είναι και το έχω μάθει και το ευχαριστιέμαι στο δρόμο.
panavour
30/03/2021, 11:53
Με το ΜΤ07 να έχει εμφανίσει (επιφανειακές μεν) σκουριές παντού (δισκόφρενα, πιρούνι, καλάμια, σκελετό, πίσω αμορτισέρ, κάλυμμα εξάτμισης κλπ) σκέφτομαι να το δώσω και να παώ στο επόμενο.
Δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να περιποιούμαι τα σίδερα.
Λογικά η χασούρα θα είναι μικρή σε σύγκριση με 5 χρόνια μετά που θα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. (δικαιολογίες...)
Με 6500 αγορά 11ος 2018 18.000χλμ με έξτρα πίσω γνήσια σχάρα και βαλίτσα και μάλλον καινούργια λάστιχα που θα αλλάξω γιατί δεν πάει άλλο,
πόσο θα το δίνατε?
Απο εκεί και πέρα κοιτάω το NC να μήν πέσω ΠΟΛΥ χαμηλά στο CB. Και λόγο ύψους ~1.90 μου ταιριάζει καλύτερα (στο ΜΤ07 δεν είχα θέμα ακόμα και με 2ωρες βόλτες αλλά φταίω εγώ που έχω ακόμα αντοχές :) )
Το μπέρδεμα είναι αν αξίζει το καινούργιο όταν είναι πολύ αξιόπιστο και με 6500 βρίσκεις σχετικά νέο και σε άριστη κατάσταση. (στην Αθήνα βέβαια...βλ. παρακάτω)
Το DCT αφού είμαι επαρχία δεν με πολυενδιαφέρει. Είμαι νέος ακόμα για να με κουράσουν οι ταχύτητες :)
Μάλλον αν πάω σε καινούργιο θα είναι manual για να μειώσω το κόστος ενώ μεταχειρισμένο ότι τύχει.
Το πρόβλημα με το μεταχειρισμένο είναι ότι δεν βρίσκω στην Κρήτη μοντέλα μετα του 2013 !!! (3 απο τα 8 μέχρι χτές ήταν απο τον ίδιο ιδιοκτήτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά...!!!)
Και επειδή δεν έχω χρόνο (ούτε την όρεξη) να έρχομαι Αθήνα για αυτό περιορίζομαι.
Απο Κρήτη παράδειγμα
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/34059901-honda-nc700x
και με το καλημέρα
αλυσίδα/γρανάζια (γιατί νομίζω φαίνεται να έχει κόμπους) , ρουλεμάν έλεγχος, ohlins ελατήρια μπροστά (με το σερβις)
οπότε με παζάρια να μου έρθει τελική με το σερβις μου €6500 ?
και με €8400+€300= ~€8700 (σχάρα+βαλίτσα) έχω το καινούργιο που εμφανισιακά μου αρέσει λίγο περισσότερο.
Ανακεφαλαιώνοντας!
Αν δώσω το λιγότερο το δικό μου €5000
Με €1500 παίρνω το μεταχειρισμένο NC700 του 2013 DCT
Με €3700 (+€2200) το καινούργιο NC750X του 2021 ΧΩΡΙΣ DCT
Σχόλια?
Δεν έχω αποφασίσει να το δώσω. Αν εξαιρέσω τα φρένα που βρίσκω μέτρια και τη χάλια βαφή με τις οξειδώσεις παντού δεν έχω άλλο παράπονο. Γκάζι έχει, οικονομικό είναι και το έχω μάθει και το ευχαριστιέμαι στο δρόμο.
δωσε το γιαμαπα και παρε το καινουργιο.η χοντα ειναι χοντα.
δωσε το γιαμαπα και παρε το καινουργιο.η χοντα ειναι χοντα.
Μπήκα να προσθέσω το παρακάτω...
Γνωστός με καινούργιο CB500X του 2019 έχει και αυτός ψωριάσματα στα καλάμια μπροστά και το πάει για γυάλισμα (δε ξέρω τί έχει κάνει με την εγγύηση).
Τα NC και περισσότερο τα καινούργια έχουν ακόμα ποιότητα παλιάς Honda ή τα έχουν κάνει όλα κώλος με τα μέταλλα?
Το SH300 μου του 2011, το 2018 που το έδωσα με 67.000χλμ είχε 2-3 σημαδάκια στα καλάμια και μάλλον θα ξεκίνησαν απο χτυπήματα.
Δηλαδή το CB500X έχει χειρότερα μέταλλα απο το SH300 του 2011.
Και αυτό το έχω ακούσει και απο άλλον κάτοχο CB500X που του έχει εμφανίσει οξειδώσεις.
Συγγνώμη για το εμβόλιμο σχόλιο, το δικό μου, μοντέλο του (7ος) '19, δεν έχει την παραμικρή σκουριά πουθενά. Ούτε στα επάνω μέρη, ούτε στα κάτω.
Μπορεί να έχει να κάνει με παρτίδες η/και πλημμελή συντηρήση.
Το έχω πλύνει καμιά 10ριά φορές το πολύ ενώ φυλάσσεται σε κλειστό γκαράζ και περιστασιακά σε πυλωτή.
panavour
30/03/2021, 12:40
Συγγνώμη για το εμβόλιμο σχόλιο, το δικό μου, μοντέλο του (7ος) '19, δεν έχει την παραμικρή σκουριά πουθενά. Ούτε στα επάνω μέρη, ούτε στα κάτω.
Μπορεί να έχει να κάνει με παρτίδες η/και πλημμελή συντηρήση.
Το έχω πλύνει καμιά 10ριά φορές το πολύ ενώ φυλάσσεται σε κλειστό γκαράζ και περιστασιακά σε πυλωτή.
το νησι ειναι αλλιως
το νησι ειναι αλλιως
Δεν το κατάλαβα ότι μιλάμε και για νησί. Εκεί δεν κρατάει ούτε τιτάνιο :p
AristidisZ
30/03/2021, 13:28
Ένα μικρό off topic για κατόχους CB500X, η στιγμιαία κατανάλωση σας δουλεύει όπως στα αμάξια ;
Εννοώ έχει ένδειξη συνέχεια, με το ανοιγοκλεισιμο του γκαζιού ;
geagelak
30/03/2021, 13:47
Ένα μικρό off topic για κατόχους CB500X, η στιγμιαία κατανάλωση σας δουλεύει όπως στα αμάξια ;
Εννοώ έχει ένδειξη συνέχεια, με το ανοιγοκλεισιμο του γκαζιού ;
Όχι, εμφανίζεται με χρονοκαθυστέρηση. Το πόσο είναι αυτή δεν το έχω μετρήσει.
geagelak
30/03/2021, 13:50
το νησι ειναι αλλιως
Το δικό μου, 7oς 2019 όπως του Panos76, με 13000χλμ έως τώρα, με ελάχιστη όμως οδήγηση σε βροχή, δεν έχει παρουσιάσει την παραμικρή σκουριά πουθενά. Μένω σε παραθαλάσσια πόλη στην Κρήτη και η μηχανή συντηρήται τακτικά και φυλάσσεται σε ανοικτή πυλωτή.
Kickstart
30/03/2021, 13:51
Η σκουριά φίλε σχετίζεται με την Κρήτη.. Δεν έχει να κάνει ούτε με τη Γιάμαχα ούτε με τη χοντα.
Η σκουριά φίλε σχετίζεται με την Κρήτη.. Δεν έχει να κάνει ούτε με τη Γιάμαχα ούτε με τη χοντα.
Το crypton μου με 70.000χλμ και το sh300 πάλι με 67.000
είχαν λιγότερη σκουριά στα 7 χρόνια απο το MT07 στους 3 μήνες.
Δεν φταίει η Κρήτη αλλά η yamaha.
Το ίδιο και το Hornet 600 που είναι 50 μέτρα απο το κύμα και κάθε μέρα το χειμώνα θέλει ξέπλυμα για να ανέβεις... (δεν έχει κανένα θέμα εκτός απο 1-2 βίδες)