PDA

View Full Version : Going to the dark side. Αγορα σκουτερ (εκει καταντησαμε)...

Σελίδες : 1 [2] 3

νεοσσός
07/10/2021, 19:41
Ομολογώ πως με τέτοια πληθώρα μοντέλων στην κατηγορία έχω χάσει τη μπάλα και δεν γνώριζα καν την ύπαρξη του Kymco KXCT 300 ABS.Το googlαρα για να δω τι ειναι.Πολύ άνετο δείχνει και πιστεύω θα σε βολέψει.Καλορίζικο!:beer:
Βασίλη, δεν είναι για εσένα, ε! Δεν πάει αυθημερόν πήγαινε-έλα Αθήνα - κορυφή Καϊμακτσαλάν.

billy84
07/10/2021, 19:50
Βασίλη, δεν είναι για εσένα, ε! Δεν πάει αυθημερόν πήγαινε-έλα Αθήνα - κορυφή Καϊμακτσαλάν.

Αυτές είναι λεπτομέρειες!:lol:

Αν είχε μοτερ απο NC θα σου έλεγα εγώ όμως!:D

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/10/2021, 22:05
Καλορίζικο πετρη!Όντως το μηχανάκι φαίνεται πολύ άνετο. Ελπίζω να το ευχαριστηθείς!!!Αναμένουμε και φωτογραφίες από το δικό σου!

ptc
08/10/2021, 00:39
431131

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/10/2021, 05:28
431131

Κατάσταση βιτρίνας! Μπράβο!

karateo
08/10/2021, 07:41
Καλορίζικο το καινούργιο μηχανάκι που βρήκες :)

Και καλή σταδιοδρομία στη νέα προσπάθεια. Κάνεις πολύ καλά που προσπαθείς για το καλύτερο και ότι βγεί. Ακόμα και η προσπάθεια για έναν σοβαρό εργοδότη είναι σημαντικό bonus.

ptc
08/10/2021, 14:03
Να'στε καλα. :beer:

Ρε μαγκες, να κανω μια ασχετη ερωτηση; Αλλα δε θα με βρισετε. :rolleyes:
Στα σκουτερ γιατι υπαρχει παντα κεντρικος ορθοστατης; Αφου αλυσιδα δεν εχει για γρασαρισμα. Σε τι χρησιμευει τοσο πολυ που ειναι στανταρ;
Εγω τον πλαγιοστατη εχω σκοπο να χρησιμοποιω. Εχω καποιο λογο να βαζω τον κεντρικο;

AristidisZ
08/10/2021, 14:13
Το ΝΤ700 μπορει να το παρω καποια στιγμη στο μελλον. Εχουμε χρονια μπροστα μας

Τι μου θυμίζει αυτό, τι μου θυμίζει... :bawl:

katsar
08/10/2021, 15:02
όρθιο ίσως παρκάρει σε σημεία που κολλητά έχει άλλα οχήματα-εμπόδια στο πλάι .
λέω εγώ τώρα,ωραίο και καλόβολτο :wave2:

gior-gos
08/10/2021, 15:12

Στα σκουτερ γιατι υπαρχει παντα κεντρικος ορθοστατης; Αφου αλυσιδα δεν εχει για γρασαρισμα. Σε τι χρησιμευει τοσο πολυ που ειναι στανταρ;
Εγω τον πλαγιοστατη εχω σκοπο να χρησιμοποιω. Εχω καποιο λογο να βαζω τον κεντρικο;

Οι τσάντες της λαϊκής φορτώνονται πιο εύκολα όταν το μηχανάκι είναι όρθιο και όχι πλαγιασμένο :bawl:

BLiTzER
08/10/2021, 15:44
Όταν χρειαστεί να παρκάρεις σε ανηφόρα ή κατηφόρα, θα καταλάβεις γιατί. :D

Μεγειά σου, καλόβολτο, νομίζω θα το καταχαρείς για τη χρήση που το θέλεις. Και μετά θα αφήσεις τα "καταντήσαμε" για τους άλλους που δεν έχουν ιδέα. :p

ptc
08/10/2021, 16:24
Όταν χρειαστεί να παρκάρεις σε ανηφόρα ή κατηφόρα, θα καταλάβεις γιατί. :D

:facepalm:

Το είχα υποψιαστεί ότι ρωτούσα βλακεία. Σωστά, αφού δεν έχεις ταχύτητα να κουμπώσεις.

:beer:

Pew
08/10/2021, 16:31

Fun fact, στανταρ μπορει να ειναι ο ορθοστατης, το ηξερες ομως οτι ο πλαγιοστατης σε πολλααααααα σκουτερ χρεωνεται ΕΞΤΡΑ???

Υ.Γ.1: Με πλαγιοστατη χωρις φρενο κινητηρα σε κατηφορα, κλαφτα. Παρκαρεις μουρη στην ανηφορα και το σηκωνεις στο διπλο!
Υ.Γ.2: Η μπαγαζιερα φορτωνεται ευκολοτερα με ορθοστατη! Ειδικα αν βαλεις σακουλες σουπερμαρκετ κτλ.
Υ.Γ.3: Το σερβις μεταδοσης (και λαδια κτλ...) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ χωρις ορθοστατη. Εκτος και αν στη ραμπα σου, μπορεις να το κρατησεις απο τον εμπρος τροχο ορθιο! Paddock stand δεν παιρνουν επισης...

νεοσσός
08/10/2021, 17:35
Κάποια scooter δεν έχουν διακόπτη που εμπλέκει κάτι σαν "χειρόφρενο";

rainmike
08/10/2021, 18:19
Καλοριζικο φιλαράκι το μηχανάκι να το χαρείς όσο δεν πάει

doctoras
08/10/2021, 18:52
Το σερβις μεταδοσης (και λαδια κτλ...) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ χωρις ορθοστατη. Εκτος και αν στη ραμπα σου, μπορεις να το κρατησεις απο τον εμπρος τροχο ορθιο! Paddock stand δεν παιρνουν επισης...

Και εγω αυτο πιστευω, κυριως για τις εργασιες συντήρησης επισκευής και ρύθμισης προυποθέτουν το μοτερ σε λειτουργία όπου θα περιστρεφει τροχο

lospsi
08/10/2021, 20:33
Καλορίζικο Πέτρο, καλά χλμ! Έκανες καλή επιλογή νομίζω, θα ευχαριστηθείς την ευκολία μετακίνησης με το αυτόματο;)

karellen
09/10/2021, 08:55
Παιδια το μηχανακι βρεθηκε.

Καλορίζικο Πετράν,άπεφτο και με πολλές βόλτες! :beer:

doctoras
09/10/2021, 13:32
Τον βλεπω σε κανα δίμηνο να ψάχνεται για κοντο βαριατορ και σπορ λαστιχα για το ρυσιο :)

ptc
09/10/2021, 13:47
:lol:

Σημερα περασα απ΄το παιδι για να παρω και την προικα της μηχανης μιας και οπως ειπα δεν ημουν παρων στη μεταβιβαση. Εφυγα φορτωμενος... Εχουμε και λεμε:

Σχαρα givi, μαμα πατακια (φοραει aftermarket μεταλλικα), κουκουλα, λουκετο δισκου, λουκετο για δευτερο κρανος στο πλαι, τριτο κλειδι που μου ειπε το ειχε κανει παραγγελια να το εχει γιατι κανουν δυο μηνες να ερθουν απο Ταϊβαν (?), μπουκαλακι με το χρωμα της μηχανης (το ειχε παρει για να καλυψει μια γραντζουνια), εξτρα μπαταριες για το χειριστηριο του συναγερμου, τις μαμα λαμπες, manual, service book, service manual (μου το εστειλε σε pdf αυτο), το τηλεφωνο του ηλεκτρολογου που περασε συναγερμο και λαμπες επειδη εχουν εγγυηση μηπως τον χρειαστω κατι, την αποδειξη απο τα λαστιχα που εβαλε τον προηγουμενο μηνα... Δεν ξερω αν ξεχναω κατι. :eyepop:

Πηγα για πεντε λεπτα και μου μιλουσε παλι για κανα εικοσαλεπτο να μου εξηγει το καθε τι. Το παλικαρι ειναι σε δικια του κατηγορια πραγματικα, ο καλυτερος πωλητης που εχω πετυχει.

spyrval
09/10/2021, 16:35
Στα χαρτιά που υπέγραψες μήπως πήρε το μάτι σου και μια δήλωση ότι έχει το δικαίωμα να σε επισκέπτεται κάθε δεύτερο ΣΚ για να βλέπει μήπως έκανες καμιά γραντζουνιά ή την παραμελείς για να πράξει ανάλογα;

basilis_k6
09/10/2021, 18:25

Σημερα περασα απ΄το παιδι για να παρω και την προικα της μηχανης μιας και οπως ειπα δεν ημουν παρων στη μεταβιβαση. Εφυγα φορτωμενος... Εχουμε και λεμε:

Σχαρα givi, μαμα πατακια (φοραει aftermarket μεταλλικα), κουκουλα, λουκετο δισκου, λουκετο για δευτερο κρανος στο πλαι, τριτο κλειδι που μου ειπε το ειχε κανει παραγγελια να το εχει γιατι κανουν δυο μηνες να ερθουν απο Ταϊβαν (?), μπουκαλακι με το χρωμα της μηχανης (το ειχε παρει για να καλυψει μια γραντζουνια), εξτρα μπαταριες για το χειριστηριο του συναγερμου, τις μαμα λαμπες, manual, service book, service manual (μου το εστειλε σε pdf αυτο), το τηλεφωνο του ηλεκτρολογου που περασε συναγερμο και λαμπες επειδη εχουν εγγυηση μηπως τον χρειαστω κατι, την αποδειξη απο τα λαστιχα που εβαλε τον προηγουμενο μηνα... Δεν ξερω αν ξεχναω κατι. :eyepop:

Πηγα για πεντε λεπτα και μου μιλουσε παλι για κανα εικοσαλεπτο να μου εξηγει το καθε τι. Το παλικαρι ειναι σε δικια του κατηγορια πραγματικα, ο καλυτερος πωλητης που εχω πετυχει.

απλα αγαπουσε το μηχανάκι του. δεν ειναι λιγοι αυτοι, απλα υπαρχουν αρκετά περισσότεροι που δεν ειναι έτσι.

Nostradamus
09/10/2021, 21:14
Καλοβολτο να είναι...

Είχα το θέμα σου σαν μπούσουλα, γιατί σκέφτομαι αντικατάσταση του σκουτερ που έχω με κάτι μεγαλύτερο, και ήθελα να δω τι θα προταθεί και που θα καταλήξεις..

Cpt_Slow
09/10/2021, 22:45
Με γεια σου Πετρο και καλή αρχή ! Κατι μου λέει οτι θα δουμε φώτο στο Ρυσιο με γονατο κάτω :lol:

ptc
10/10/2021, 10:44
Για πείτε λίγο, από ζελατίνα τι απ τα δύο θα προτιμούσατε;

https://www.car.gr/parts/view/9286369-zelatina-fabbri-exclusive-gia-kymco-k-xct-125-300-13

https://www.car.gr/parts/view/17341561-ermax-zelatina-kymco-k-xct-300i-13-18-high-light-smoke

Προς την πρώτη τείνω, απλά δεν τη γνωρίζω καθόλου ως εταιρεία και δεν ξέρω τι να περιμένω από ποιότητα. Είναι μεγαλύτερη απ την ermax, οπότε λογικά και καλύτερη προστασία.

Επίσης επειδή δεν είχα ποτέ τόσο μεγάλο θώρακα, σε αέρα τι γίνεται; Νιώθεις καπετάνιος σε φουρτούνα;

basilis_k6
10/10/2021, 10:57
Γνωστή εταιρεία καλά προϊόντα αλλά αν εισαι κατω απο 185 δεν βρίσκω νόημα να βάλεις αυτό το θηριο.

ptc
10/10/2021, 11:00
Γνωστή εταιρεία καλά προϊόντα αλλά αν εισαι κατω απο 185 δεν βρίσκω νόημα να βάλεις αυτό το θηριο.

Βασίλη είμαι όντως 1,90. Πέρα απ την εμφάνιση τι αλλά αρνητικά έχει τόσο μεγάλη ζελατίνα;

doctoras
10/10/2021, 11:03
εναλλακτική ιδέα:

θεωρώ θα ήταν καλύτερα ζελατίνα διαιρούμενη σε δύο τμήματα με μεταβαλλόμενο ύψος ούτως ώστε μετά απο το τρίμηνο κρύου στη θεσσαλονίκη να αφαιρείς την μία και να απολαμβάνεις επαφή με περιβάλουν και αφετέρου να μη βλέπεις μέσα απο παρπριζ

τύπου
431226
431227
https://motoline.gr/%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%82/%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%82/%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1-af214-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-silver-wing-400-600-01-09-honda-givi
η να κατασκευάσεις μια σε συνεργασία με μαγαζί με plexiglass

basilis_k6
10/10/2021, 11:44
Βασίλη είμαι όντως 1,90. Πέρα απ την εμφάνιση τι αλλά αρνητικά έχει τόσο μεγάλη ζελατίνα;

δεν ειχα τοσο μεγάλη ποτε σε σκουτερ. ουτε σε μηχανη βασικα. ευτυχως δεν το ετρωγα ολο το φαι μου :lol:
στον κοντρα αερα θα εχεις σιγουρα λιγο μεγαλυτερη κατανάλωση. τωρα για κουνημα νομιζω δεν θα ειναι τοσο μεγαλο θεμα. ο θορυβος ισως να ειναι ενοχλητικος. παντα βεβαια μπορεις να παρεις μια μεγάλη ζελατίνα αλλα με ψαξιμο στην αγορά για το ποια εχει την πιο ευκολη τοποθέτηση ωστε να την αφαιρεις οταν δεν την εχεις πραγματικα αναγκη και να βαζεις την μαμα. βεβαια στα σκουτερ ολες συνηθως ειναι 4-5 βιδες απο μπροστα.

Pew
10/10/2021, 17:27
Δε θα εχεις θεμα, βαλτην αφοβα.
Η Fabbri ειναι γνωστη εταιρεια με ποιοτικες ζελατινες, οχι τοσο γνωστη βεβαια στην Ελλαδα...

Μην βαλεις "προεκταση". Στροβιλιζει αρκετα τον αερα απο πισω της με αποτελεσμα στα πολλα νερα να μην υπαρχει δυνατη ροη αερα και να γεμιζεις σταγονες που δεν φευγουν απο τη ζελατινα του κρανους.

stefanos
10/10/2021, 17:43
Προσωπικά θα έβαζα ποδιά πρώτα.

AristidisZ
10/10/2021, 19:37

Κάτι τέτοιοι χαλάνε την πιάτσα, ακούς McGyver; :bawl:

lospsi
11/10/2021, 07:02

https://www.car.gr/parts/view/9286369-zelatina-fabbri-exclusive-gia-kymco-k-xct-125-300-13

https://www.car.gr/parts/view/17341561-ermax-zelatina-kymco-k-xct-300i-13-18-high-light-smoke

Προς την πρώτη τείνω, απλά δεν τη γνωρίζω καθόλου ως εταιρεία και δεν ξέρω τι να περιμένω από ποιότητα. Είναι μεγαλύτερη απ την ermax, οπότε λογικά και καλύτερη προστασία.

Επίσης επειδή δεν είχα ποτέ τόσο μεγάλο θώρακα, σε αέρα τι γίνεται; Νιώθεις καπετάνιος σε φουρτούνα;

Σχετικά με τις ζελατίνες που έχεις βάλει τα λινκ, θα έβαζα την δεύτερη καθαρά για αισθητικούς λόγους. Ζελατίνες κατάρτια δεν μου αρέσουν:) , αυτή που έχει ήδη πάνω δεν σε καλύπτει?

Γενικότερα, μια νορμάλ ζελατίνα θα κάνει πιστεύω την δουλειά της, έγω έχω την γνήσια της piaggio και είμαι ευχαριστήμενος. Δεν έχω και μεγάλες απαιτήσεις όμως, τα χλμ που κάνω είναι αστικά, ΕΟ κάνω λίγα κάθε μήνα(50-100) και κινούμαι με 100-120χλμ οπότε και δεν βρίσκω κάτι να με ενοχλεί. Κόβει αρκετό αέρα από το στήθος (φαντάσου το καλοκαίρι την αφαιρώ για να περνάει αέρας από το μπουφάν), βέβαια στο beverly κάθεσαι πιο χωστά και τα μούτρα του είναι πιο ψηλά απ' ότι στα σπορ σκουτεράκια σαν το δικό σου.
Για μένα, όσο αστείο και αν σου φανεί, θα πρέπει τον χειμώνα να επενδύσεις σε μια κουβέρτα τύπου tucano urbano, θα δεις μεγάλη διαφορά στην άνεση και ζεστασιά, μαζί με τις χούφτες, κινούμαι πολύ πιο ευχάριστα στα κρύα! Το μόνο που ενοχλεί με την χρήση της είναι η δυσκολία να βάλεις βενζίνη και για εμάς τους ψηλούς, το στρίμωγμα στα γόνατα.

ptc
11/10/2021, 07:52
Ευχαριστώ Γιώργο. Κουβέρτα θα αγοραστεί ούτως ή άλλως , απλά νομίζω πως δεν έχει έρθει η ώρα από πλευράς καιρού.

Η μαμά ζελατίνα μου στέλνει όλο τον αέρα στο κεφάλι, σε βαθμό που ήταν πολύ πιο θορυβώδες το ταξίδι σε σχέση με το γυμνό. Γι' αυτό και μπήκα στη διαδικασία να κοιτάξω για ζελατίνα. Οπότε πρωταρχικός σκοπός είναι να κόψω λίγο αέρα απ το κράνος, γι'αυτό και κοίταξα για την πιο ψηλή.

Το κακό είναι πως αν και ίδιου ύψους κάνεις μάλλον διαφορετική χρήση. Εγώ θα οδηγώ 90% αυτοκινητόδρομο.

lospsi
11/10/2021, 10:20
Έχε το νου ότι μια πολύ ψηλή ζελατίνα μπορεί να γίνει ενοχλητική και από θέμα ορατότητας αλλά και στροβιλισμών. Πάντως, το θέμα ανεμοκάλυψης είναι και αρκετά προσωπικό για τον καθένα (ανάλογα δηλαδή την χρήση, τις προηγούμενες μοτό που συγκρίνει, τις ανοχές/αντοχές του καθενός, το κράνος που φοράει), έχω συναντήσει άπειρες συζητήσεις σε φόρουμ που οι απόψεις διίστανται αρκετά. Δυστυχώς, θα πας ψαχτά νομίζω, στο χωριό μου το λέμε και trial and error:lol:
Επιμένω λοιπόν στην ermax, μου φαίνεται πιο όμορφη ενώ έχει και αρκετό πλάτος ώστε να προστατεύει και ώμους κτλ.

νεοσσός
11/10/2021, 11:10
Αρχίζει και μου θυμίζει η φάση, τον παππού με τη Vespa, με τη τζαμαρία μπροστά με τους υαλοκαθαριστήρες.

431233

karellen
11/10/2021, 11:27
Το χειρότερο είναι που δεν ειχαν παρμπρίζ και πετάγανε τα σίδερα κατά πάνω μόνα τους.

kachius
11/10/2021, 15:28

Σαν την πρώτη είχε και το δικό μου όταν το πήρα. Για εμένα παραήταν μεγάλη, χωρίς ιδιαίτερο όφελος.
Στο 1,82 δεν κατάλαβα να με καλύπτει περισσότερο από την (εξίσου μεγάλη γενικά) μαμά. Αρκετή φασαρία και ήθελε λίγο σκύψιμο ή πιο "περίεργη" στάση για να μπεις "από κάτω" από τη ροή.

Επιπλέον, οι χούφτες που κάνει εμένα δε με εξυπηρετούσαν καθόλου! Πολύ ζέστη!! Αυτό βέβαια μπορεί να το βρει θετικό άλλος.
Εγώ τη βγάζω το χειμώνα με τα καλοκαιρινά γάντια χωρίς άλλη προστασία και αυτή η ζελατίνα όπως και κάτι χούφτες που είχα σε ενα ΚΛΕ παλιά δεν τα άντεχα.
Χειμερινά γάντια θα βάλω κάτω από 8-10 βαθμούς το χειμώνα, αλλά πχ το καλοκαίρι θα ζορίσει τους πάντες.
Είναι πραγματικά σα χούφτες, αν είχες παλιότερα σε κάποιο on-off.

Τέλος, στην περίεργη κουρμπα που κάνει στις χούφτες, έσπασε (!) το καλοκαίρι πέφτοντας σε λακούβα (υπερβολικά βαθιά μεν, "απλά' πέρασα από μια λακούβα "μεταλλικό καπακι" δε). ΟΚ, σίγουρα ήταν υπερβολή κτλ και δε σημαίνει ότι θα σπάσουν όλες τους τύπου, αλλά ίσως ήταν και κάποια ένδειξη κόπωσης στα σημεία αυτά (Givi ήταν η δική μου btw)

basilis_k6
11/10/2021, 18:29
Σαν την πρώτη είχε και το δικό μου όταν το πήρα. Για εμένα παραήταν μεγάλη, χωρίς ιδιαίτερο όφελος.
Στο 1,82 δεν κατάλαβα να με καλύπτει περισσότερο από την (εξίσου μεγάλη γενικά) μαμά. Αρκετή φασαρία και ήθελε λίγο σκύψιμο ή πιο "περίεργη" στάση για να μπεις "από κάτω" από τη ροή.

Επιπλέον, οι χούφτες που κάνει εμένα δε με εξυπηρετούσαν καθόλου! Πολύ ζέστη!! Αυτό βέβαια μπορεί να το βρει θετικό άλλος.
Εγώ τη βγάζω το χειμώνα με τα καλοκαιρινά γάντια χωρίς άλλη προστασία και αυτή η ζελατίνα όπως και κάτι χούφτες που είχα σε ενα ΚΛΕ παλιά δεν τα άντεχα.
Χειμερινά γάντια θα βάλω κάτω από 8-10 βαθμούς το χειμώνα, αλλά πχ το καλοκαίρι θα ζορίσει τους πάντες.
Είναι πραγματικά σα χούφτες, αν είχες παλιότερα σε κάποιο on-off.

Τέλος, στην περίεργη κουρμπα που κάνει στις χούφτες, έσπασε (!) το καλοκαίρι πέφτοντας σε λακούβα (υπερβολικά βαθιά μεν, "απλά' πέρασα από μια λακούβα "μεταλλικό καπακι" δε). ΟΚ, σίγουρα ήταν υπερβολή κτλ και δε σημαίνει ότι θα σπάσουν όλες τους τύπου, αλλά ίσως ήταν και κάποια ένδειξη κόπωσης στα σημεία αυτά (Givi ήταν η δική μου btw)

ολες οι ζελατινες τυπου τζαμαρια εχουν πολύ βαρος και σπανε στις βιδες και στις ενωσεις.

ptc
05/11/2021, 19:30
Να κάνω μια ενημέρωση για τη συμβίωση. Το μηχανάκι δεν το έχω ούτε μήνα και έχω ήδη φορτώσει σχεδόν 1300 χλμ. Με έχει βολέψει απίστευτα και πλέον δε μου περνάει απ το μυαλό να πάρω το αμάξι ό,τι καιρό κι αν έχει. Μου πήρε καμία δεκαριά μέρες να συνηθίσω τη διαφορετική στάση σώματος και την έλλειψη στήριξης στα γόνατα αλλά πλέον όλα καλά και σ'αυτό το κομμάτι. Καρεκλοπόδαρα δεν έχω πετύχει αλλά σε κανονική βροχή μόνο με το πάνω αδιάβροχο δεν κατάλαβα τίποτα. Έφτασα στη σχολή κύριος, σκούπησα το κράνος και μπήκα για μάθημα σα να είχα βγει απ το αυτοκίνητο.

Στο θέμα ζελατίνα, μιας και οι απόψεις ήταν ανάμικτες, είπα να πάω σε μια μέση λύση και τελικά πήρα αυτή (https://www.car.gr/parts/view/4345871-zelatina-kymco-k-xct-125i-300i-13) της Givi. Το πλάτος της και τα εξογκώματα στο πλάι δημιουργούν μια ας πούμε "φούσκα" γύρω απ το σώμα, όπου πραγματικά δεν καταλαβαίνεις καθόλου ότι κινείσαι με κάμποσα χιλιόμετρα. Το κράνος είναι εκτεθειμένο από το σαγόνι και πάνω - οπότε υπάρχει αεροδυναμικός θόρυβος- αλλά αυτό σημαίνει και ότι δε βλέπεις μέσα απ το τζαμί. Πετυχημένη αγορά που σίγουρα χρειαζόταν.

Από κατανάλωση παίζω στα 3,7-4. Η ζελατίνα ανέβασε όντως την κατανάλωση ελαφρώς, όχι μόνο λόγω αντίστασης αλλά και επειδή με αυτήν παρατηρώ ότι κινούμαι πιο γρήγορα από πριν μιας και δεν καταλαβαίνω για πότε μαζεύω χιλιόμετρα. Δευτέρα παραλαμβάνω και την κουβέρτα, αν και ο καιρός προς το παρόν δεν την κάνει απαραίτητη. Θα τη βάλω όταν πέσει λίγο ακόμα η θερμοκρασία.

Δεν είναι υπερβολή να πω πως πλέον δεν μπορώ να φανταστώ την καθημερινότητά μου χωρίς αυτό το εργαλείο. Μακάρι να βγει και αξιόπιστο γιατί τα χιλιόμετρα θα είναι μπόλικα.

o_gavros
06/11/2021, 06:15
Αν συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη αυτό που συμβαίνει εδώ σε μας από το Σεπτέμβρη και ένθεν, τότε εννοείται ότι θα σε βολεύει το μικρό μηχανάκι!

νεοσσός
06/11/2021, 09:46
Αν συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη αυτό που συμβαίνει εδώ σε μας από το Σεπτέμβρη και ένθεν, τότε εννοείται ότι θα σε βολεύει το μικρό μηχανάκι!
Η κίνηση είναι σε απίστευτα επίπεδα πλέον. Μου θυμίζει φάση εορτών που όλοι βγαίνουν για ψώνια. Μακάριοι όσοι εργάζονται από το σπίτι.

ptc
06/11/2021, 09:52
Έχει όντως ξεφύγει το θέμα. Χθες πηγαίνοντας στη δουλειά είχε κίνηση σταμάτα-ξεκίνα στον περιφερειακό στην ανηφόρα του Παπαγεωργίου. Από περιέργεια όταν έφτασα στο μαγαζί έβαλα στο maps να δω πόσο χρόνο έδινε με αμάξι για τη διαδρομή που έκανα. 38' έβγαλε, ενώ χωρίς κίνηση είναι 20-21'. Κατακόκκινη η μισή διαδρομή. Φυσικά εγώ έφτασα στον κανονικό χρόνο λόγω διήθησης.

billy84
06/11/2021, 13:03
Τι να λέμε είμαστε ευλογηγένοι,με το ανάλογο τίμημα πάντα(κίνδυνος τραυματισμού και έκθεση σε καιρικά φαινόμενα).Πολύ καλό νέο που σε βόλεψε.:cool:

ptc
14/11/2021, 10:17
Και μια φωτογραφία απ την τελική μορφή. Έτοιμοι για πολλά χιλιόμετρα. Μαζί και με το τζάκετ που πήρα πραγματικά δεν καταλαβαίνω Χριστό, δεν είχα φανταστεί πόσο προστατευμένος μπορείς να είσαι στο σωστό εργαλείο και με τον ανάλογο εξοπλισμό. Έβαλα τελικά και φρυδάκι, το οποίο κάνει μεγάλη διαφορά στο θόρυβο αφού στέλνει τον αέρα πάνω απ το κράνος ακόμα και στην χαμηλή θέση που το έχω. Εντυπωσιασμένος κι απ τη κουβέρτα (η tucano urbano το κατέχει το αντικείμενο). Μπήκε τέλος και η σχάρα που μου ειχε δώσει ο πωλητής και κουμπωσα την 39αρα shad που είχα. Έχω μέσα αδιάβροχο και χταπόδι και γενικά βρίσκεται για καμία έκτακτη ανάγκη.

Η κατανάλωση έχει σταθεροποιηθεί στο 3,9. Με καλό γέμισμα πάω βενζινάδικο στα 250-270 χλμ.

432089

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. :beer:

νεοσσός
14/11/2021, 11:17
Έχω μέσα αδιάβροχο και χταπόδι και γενικά βρίσκεται για καμία έκτακτη ανάγκη.
Έκτακτη ανάγκη εννοείς αν βρέξει πολύ και πεινάσεις, ε; :p

doctoras
14/11/2021, 12:00
Ωραιο το εκανες μοιάζει με GT και η μπαγαζιερα ταίριαξε χρωματικά

stefanos
14/11/2021, 13:47
Αν φουσκώσεις τα μπαλονάκια στην κουβέρτα γίνεται πολύ ευκολότερο το έμπα έβγα.
Καλές βόλτες.

BLiTzER
14/11/2021, 14:04
Μεγειά σου, καλόβολτο, νομίζω θα το καταχαρείς για τη χρήση που το θέλεις. Και μετά θα αφήσεις τα "καταντήσαμε" για τους άλλους που δεν έχουν ιδέα. :p

You're welcome! :beer:

Πανέμορφο είναι, καλοτάξιδο!

kachius
14/11/2021, 14:05
ΚΈβαλα τελικά και φρυδάκι, το οποίο κάνει μεγάλη διαφορά στο θόρυβο αφού στέλνει τον αέρα πάνω απ το κράνος ακόμα και στην χαμηλή θέση που το έχω.

Τί φρύδι πήρες, για πες!
Πόσο είχε (νομίζω κανά 80άρι περίπου) και μπήκε εύκολα (πρέπει να κάνεις τρύπες;).

Άλλαξα και εγώ ζελατίνα μιας και η τεράστια givi είχε σπάσει, έβαλα μια mra σε μέγεθος μαμάς, αλλά έχει πολύ φασαρία τελικά (καμμία σχέση με τη givi),
οπότε σκέφτομαι είτε να πάρω πάλι την τεράστια είτε τα φρυδάκια (αλλά δεν τους είχα εμπιστοσύνη ότι δουλεύουν)

ptc
14/11/2021, 14:29
Τί φρύδι πήρες, για πες!
Πόσο είχε (νομίζω κανά 80άρι περίπου) και μπήκε εύκολα (πρέπει να κάνεις τρύπες;).

Άλλαξα και εγώ ζελατίνα μιας και η τεράστια givi είχε σπάσει, έβαλα μια mra σε μέγεθος μαμάς, αλλά έχει πολύ φασαρία τελικά (καμμία σχέση με τη givi),
οπότε σκέφτομαι είτε να πάρω πάλι την τεράστια είτε τα φρυδάκια (αλλά δεν τους είχα εμπιστοσύνη ότι δουλεύουν)

Το φρύδι είναι αυτό.

https://www.motoraid.eu/puig-screen-spoiler-clip-on-clear

Είναι κλιπ ον, δεν κάνεις τρύπες. Η τοποθέτηση είναι πανεύκολη και το βλέπω πολύ σταθερό. Κι εγώ συμβουλεύτηκα τον Βασίλη (Billy84) που είδα ότι το φοράει στο nc του. Στη δικιά μου περίπτωση πάντως η ζελατίνα είναι ήδη μεγάλη (στο ύψος του πηγουνιού μου) οπότε αυτό το πρόσθετο με κάλυψε εντελώς. Δεν ξέρω κατά πόσο θα με κάλυπτε αν το έβαζα στην μαμά που ήταν κοντή. Αν βάζοντας το χέρι μπροστά σου βλέπεις ότι δεν έχεις αέρα μέχρι τον λαιμό, θα σε καλύψει. Αν ο αέρας πάει και πιο χαμηλά ίσως να μην φτάνει.

Pew
14/11/2021, 14:50
Καθε φορα που βλεπω κουβερτα σε σκουτερ, σκεφτομαι αραγε πως να ειναι στο δικο μου το οποιο εχει και γριλιες για τον ζεστο αερα του ψυγειου... μετα σκεφτομαι το camping απο γατες που μπορει να συμβει και εχω αλλεργια σ'αυτες! :cry:

ptc
14/11/2021, 15:27
Σε σένα Βαγγέλη θα είναι φούρνος αν τη βάλεις.

Για τις γάτες δοκίμασα το ξύδι που προτάθηκε στο νήμα του πάτερ και όντως δουλεύει. Ούτε ίχνος τρίχας πουθενά.

Pew
14/11/2021, 15:39
Σε σένα Βαγγέλη θα είναι φούρνος αν τη βάλεις.

Για τις γάτες δοκίμασα το ξύδι που προτάθηκε στο νήμα του πάτερ και όντως δουλεύει. Ούτε ίχνος τρίχας πουθενά.

To σκεφτομαι σοβαρα για κουβερτα και 'γω, καθως οσο περναει ο καιρος γινομαι ολο και πιο "φλωρος" με το κρυο.

Με τις τρεχουσες θερμοκρασιες, ελαφρυ παντελονακι δουλειας, ψηλες καλτσες λεπτες και κλασσικο παππουτσακι, νοιωθω τον καυτο αερα απο το ψυγειο στα ποδια κινουμενος με 120-130.
Σκεφτομαι πως αυτος ο αερας που δραπετευει στο περιβαλλον, με κουβερτα θα το κανει κυριολεκτικα φουρνο!

Στο γκαραζ του σπιτιου ξερεις, κανενα θεμα, αλλα στη δουλεια ρε γαμωτο, εχει απειρες γατες, πιστευω ακομα και με ξυδι θα εχω θεμα και αν "μαρκαριστει" μια φορα, παει εγινε το κακο!

basilis_k6
14/11/2021, 16:59
Το φρύδι είναι αυτό.

ληστεία μετα φόνου

σε ζηλεύω παντως τωρα που έπιασε το κρύο. ποσο καιει αυτο?

kachius
14/11/2021, 17:11
Το φρύδι είναι αυτό.

Είναι κλιπ ον, δεν κάνεις τρύπες. Η τοποθέτηση είναι πανεύκολη και το βλέπω πολύ σταθερό. Κι εγώ συμβουλεύτηκα τον Βασίλη (Billy84) που είδα ότι το φοράει στο nc του. Στη δικιά μου περίπτωση πάντως η ζελατίνα είναι ήδη μεγάλη (στο ύψος του πηγουνιού μου) οπότε αυτό το πρόσθετο με κάλυψε εντελώς. Δεν ξέρω κατά πόσο θα με κάλυπτε αν το έβαζα στην μαμά που ήταν κοντή. Αν βάζοντας το χέρι μπροστά σου βλέπεις ότι δεν έχεις αέρα μέχρι τον λαιμό, θα σε καλύψει. Αν ο αέρας πάει και πιο χαμηλά ίσως να μην φτάνει.

Ευχαριστώ! θα το σκεφτώ.
Με χτυπάει αέρας στο στήθος (ψηλά) αλλά δε με ενοχλεί αυτό, η φασαρία στο κράνος δεν παλεύεται!

ptc
14/11/2021, 17:21
ληστεία μετα φόνου

σε ζηλεύω παντως τωρα που έπιασε το κρύο. ποσο καιει αυτο?

Η τιμή είναι όντως τσιμπημένη. Υπάρχει και κινέζικη εκδοχή από eBay γύρω στα 25€ αλλά διάβασα κακές κριτικές. Επίσης υπάρχει και ένα αντίστοιχο προϊόν που πιάνει με μια βάση στο κέντρο μόνο. Αυτή κάνει γύρω στο 50αρικο αλλά για αυτή διάβασα ότι ενοχλεί η βάση στο κέντρο γιατί μπαίνει στο οπτικό πεδίο. Είπα να μην το ρισκάρω και να πάω στη δοκιμασμένη λύση του Βασίλη.

Η κατανάλωση που βλέπω είναι λίγο κάτω απ τα 4 λτ/100 χλμ.

Ευχαριστώ! θα το σκεφτώ.
Με χτυπάει αέρας στο στήθος (ψηλά) αλλά δε με ενοχλεί αυτό, η φασαρία στο κράνος δεν παλεύεται!

Αυτό που εννοούσα είναι ότι αν με τη ζελατίνα που έχεις ο αέρας χτυπάει και πιο χαμηλά απ το λαιμό σου (πχ στο στήθος όπως λες) υπάρχει κίνδυνος το φρύδι να σου φέρει τον αέρα σε σημείο που δε θα περνάει πάνω απ το κράνος. Οπότε να έχεις πάλι θόρυβο.

Αν ήσουν Θεσσαλονίκη μπορούσαμε να κάνουμε μια δοκιμή, μπαίνει και βγαίνει εύκολα.

Edit: Είχα βρει κι αυτή την αγγελία όταν έψαχνα. Μήπως δεχτεί να το κάνεις μια δοκιμη κι αν σε βολέψει το παίρνεις.

https://www.car.gr/parts/view/312657696-spoiler-universal-puig-tairiazei-stis-perissoteres-zelatines

ptc
03/12/2021, 21:55
Ρε μάγκες, 320€ για μεγάλο σέρβις είναι νορμάλ τιμή; Λίγο τσιμπημένη σα να μου φάνηκε. Για εξουσιοδοτημένο με τον καλό ιμάντα μιλάμε (180€ ήταν μόνο αυτός).

In other news, αφού έγινε και το σέρβις μπήκαν και οι χούφτες. Οι οποίες όμως δε με έχουν βολέψει ιδιαίτερα. Για να μην πω ότι μου φαίνονται σχεδόν επικίνδυνες. Θα τους δώσω καμία βδομάδα ακόμα και αν συνεχίσουν να με ενοχλούν θα παν από εκεί που ήρθαν.

Pew
03/12/2021, 22:45
180€ ιμαντας
15€ Λαδια
5€ φιλτρο λαδιου
10€ φιλτρο αερα
10€ μπουζακι
(δεν προσθετω τις μπιλιες του φυγοκεντρικου και τους οδηγους)

220€ τα ανταλλακτικα!
100€ η εργασια
(κατ'εκτιμηση ετσι;;)

Στο δικο μου για σερβις μεταδοσης + καθαρισμα + λαδια + φιλτρα + μπουζι ... χρειαζομαι σιγουρα ενα διωρακι!
Αν βαλεις στην εξισωση και εξτρα χρονο απλωσε εργαλεια, καθαρισε εργαλεια, μαζεψε...
Αν εισαι και μερακλης και οταν ανοιξεις μεταδοση καθαρισεις τα ΠΑΝΤΑ να γυαλισουν, φυσημα με τον αερα τον φυγοκεντρικο συμπλεκτη και ξεπλυμα με σπρει φρενων, οπως και καμπανα...
Χαλαρα χτυπαω ενα τριωρο με το πασο μου φυσικα!!

Το "μεγαλο σερβις" για τα δικα μου στανταρ, ειναι ολα τα παραπανω + υγρα φρενων με εξαερωση + καθαρισμα σε εμβολα απο δαγκανες και οδηγους, + παραφλου ...

Η μεγαλη πιπα, ειναι ο ιμαντας ο οποιος ειναι ανεξηγητα ακριβος!
Οταν αγορασα το δικο μου (2015), εκανε 64€, τωρα κοστιζει 85 και παω στοιχημα θα χτυπησει και 100άρι!

lospsi
04/12/2021, 08:38
Ρε μάγκες, 320€ για μεγάλο σέρβις είναι νορμάλ τιμή; Λίγο τσιμπημένη σα να μου φάνηκε. Για εξουσιοδοτημένο με τον καλό ιμάντα μιλάμε (180€ ήταν μόνο αυτός).

In other news, αφού έγινε και το σέρβις μπήκαν και οι χούφτες. Οι οποίες όμως δε με έχουν βολέψει ιδιαίτερα. Για να μην πω ότι μου φαίνονται σχεδόν επικίνδυνες. Θα τους δώσω καμία βδομάδα ακόμα και αν συνεχίσουν να με ενοχλούν θα παν από εκεί που ήρθαν.

Μάλλον πολλά Πέτρο, ειδικά για Kymco (ήξερα ότι έχουν σχετικά φθηνή συντήρηση).
Πριν ένα μήνα έκανα κι εγώ μεγάλο σέρβις στο Beverly, σε εξουσιοδοτημένο Αθήνας, και πλήρωσα 200€. Δεν χρειάστηκε όμως κάποιο έξτρα αναλώσιμο (π.χ. τακάκια).
Έχω την εντύπωση ότι τα εξ ανατολάς μοτό επιβαρύνονται πολύ από την τρέχουσα κατάσταση (αύξηση τιμών, μεταφορικών κτλ.). Πάντα γινόταν αυτό βέβαια (στο ΧΜΑΧ πλήρωνα πάντα αρκετά παραπάνω για σέρβις, πάντα σε εξουσιοδοτημένο, σε σχέση με το Beverly που πήρα πιο μετά).

basilis_k6
04/12/2021, 09:48
η Kymco πάντα είχε ακριβο σερβις. εχει ριξει τιμες τελευταια γιατι έχανε πελάτες αλλα και παλι ειναι ψηλα.

ptc
04/12/2021, 12:17
Κοίταξα τώρα την αναλυτική περιγραφή του σέρβις. 264€ μόνο για ανταλλακτικά λέει. Εδώ που τα λέμε πέρα απ τον εξωφρενικά ακριβό ιμάντα δε βλέπω κάτι άλλο περίεργο.

432705

panavour
04/12/2021, 12:24
Καλα ωρε,ο ιμαντας εχει και επαλειψη χρυσοσκονης και κανει τοσο??:lol:

basilis_k6
04/12/2021, 12:57
Κοίταξα τώρα την αναλυτική περιγραφή του σέρβις. 264€ μόνο για ανταλλακτικά λέει. Εδώ που τα λέμε πέρα απ τον εξωφρενικά ακριβό ιμάντα δε βλέπω κάτι άλλο περίεργο.

432705

τοσο κάνει

https://kymco.gr/product/k-xct-300i-abs/

εχει πλέον αναλυτικό πινακα η kymco εκει που λεει συντηρηση. το έβαλε απο τοτε που έκανε μειωση στα ανταλλακτικά. παλια μπορει να εχει και 300+ ο ιμαντας.

billy84
04/12/2021, 13:18
Και τα λάδια μου φαίνονται πολύ ακριβά.Τι είναι racing και έχουν 16 ευρώ? Έλεος κάπου δηλαδή.

Ο ιμάντας πράγματι είναι απίστευτα ακριβός. Το ερώτημα είναι, στα πόσα χιλιόμετρα πας για προληπτική αλλαγή? Θυμάμαι σε Nexus στα 10.000km ήταν όριο και έπρεπε να τον αλλάξεις.

ptc
04/12/2021, 14:01
Και τα λάδια μου φαίνονται πολύ ακριβά.Τι είναι racing και έχουν 16 ευρώ? Έλεος κάπου δηλαδή.

Ο ιμάντας πράγματι είναι απίστευτα ακριβός. Το ερώτημα είναι, στα πόσα χιλιόμετρα πας για προληπτική αλλαγή? Θυμάμαι σε Nexus στα 10.000km ήταν όριο και έπρεπε να τον αλλάξεις.

Οι τιμές είναι όντως αυτές, φαίνονται και στο λινκ που έβαλε ο Βασίλης. Ο ιμάντας των 180€ είναι για 20000. Υπάρχει και στα 130€ για 10000.

doctoras
04/12/2021, 14:17
Κανας αφτερμαρκεταδικος με σημαντική διαφορα στη τιμη και αντοχής συναμα δε βρίσκεται?

DoctoR_k6
04/12/2021, 15:07
Καλά τα 180€ για τον ιμάντα είναι βιασμός.
Απορώ που λένε κ για 10Κ με 130€. Δεν είναι στάνταρ πότε αλλάζεται?
Στο Beverly 350 βαριά 100€. Για 20Κ πάντα εννοείται. Αυτό είναι το μεγάλο service.

basilis_k6
04/12/2021, 15:17
Καλά τα 180€ για τον ιμάντα είναι βιασμός.
Απορώ που λένε κ για 10Κ με 130€. Δεν είναι στάνταρ πότε αλλάζεται?
Στο Beverly 350 βαριά 100€. Για 20Κ πάντα εννοείται. Αυτό είναι το μεγάλο service.

υπαρχουν και εμποριου αρκετα καλοι αλλα μικρη διαφορά χρημάτων. ο ιμαντας κρατάει άνετα 25-30κ (όσο μια αλυσιδα με γρανάζια) αν εισαι σε λογικό βαρος 70-80 κιλα και χωρις να ζοριζεις στην επιταχυνση. εγω θα τον τσέκαρα στις 20 και δεν θα τον άλλαζα πριν τι 30 αν δεν ειχε καθόλου φθορα.

toyar
04/12/2021, 15:58
παιρνετε σκουτερ και δινετε 100 και 200 ευρω για εναν ιμαντα;
καθε 20000χλμ;
αληθεια τωρα;:cry::cry:

ptc
04/12/2021, 16:08
υπαρχουν και εμποριου αρκετα καλοι αλλα μικρη διαφορά χρημάτων. ο ιμαντας κρατάει άνετα 25-30κ (όσο μια αλυσιδα με γρανάζια) αν εισαι σε λογικό βαρος 70-80 κιλα και χωρις να ζοριζεις στην επιταχυνση. εγω θα τον τσέκαρα στις 20 και δεν θα τον άλλαζα πριν τι 30 αν δεν ειχε καθόλου φθορα.

Αυτό είναι μια λογική προσέγγιση. Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τον παλιό που αλλάχτηκε δεν είδα κανένα σημάδι φθοράς.

Εδώ μπαίνει και ένα άλλο θέμα συζήτησης, το κατά πόσο επηρεάζει η χρήση τις ανάγκες συντήρησης. Η χρήση που κάνω (και θα κάνω) εγώ στο μηχανάκι είναι πολύ ήπια. Στα 19 χλμ της διαδρομής που κάνω τα 17 είναι αυτοκινητόδρομος και έχω μετρημένες εκκινήσεις. Τρία φανάρια και είμαι περιφερειακό. 99,9% μόνος (80 κιλά) και το μηχανάκι το δουλεύω στα 110 χαω που είναι κάπου στις 6000 και κάτι ψιλά στροφές. Κοινώς είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις ηπιότερη χρήση. Τα δικά μου 20Κ δεν έχουν καμία σχέση με τα 20Κ κάποιου που κινείται μέσα στην πόλη. Αυτό δε θα ήταν λογικό να αντικατοπτρίζεται και στις ανάγκες συντήρησης; Μήπως θα έπρεπε να επιμηκύνω κατά ένα μικρό ποσοστό τα προγραμματισμένα διαστήματα συντήρησης;

basilis_k6
04/12/2021, 16:36
Αυτό είναι μια λογική προσέγγιση. Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τον παλιό που αλλάχτηκε δεν είδα κανένα σημάδι φθοράς.

Εδώ μπαίνει και ένα άλλο θέμα συζήτησης, το κατά πόσο επηρεάζει η χρήση τις ανάγκες συντήρησης. Η χρήση που κάνω (και θα κάνω) εγώ στο μηχανάκι είναι πολύ ήπια. Στα 19 χλμ της διαδρομής που κάνω τα 17 είναι αυτοκινητόδρομος και έχω μετρημένες εκκινήσεις. Τρία φανάρια και είμαι περιφερειακό. 99,9% μόνος (80 κιλά) και το μηχανάκι το δουλεύω στα 110 χαω που είναι κάπου στις 6000 και κάτι ψιλά στροφές. Κοινώς είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις ηπιότερη χρήση. Τα δικά μου 20Κ δεν έχουν καμία σχέση με τα 20Κ κάποιου που κινείται μέσα στην πόλη. Αυτό δε θα ήταν λογικό να αντικατοπτρίζεται και στις ανάγκες συντήρησης; Μήπως θα έπρεπε να επιμηκύνω κατά ένα μικρό ποσοστό τα προγραμματισμένα διαστήματα συντήρησης;

η εταιρία δεν μπορει να ξερει τι κάνεις. οπως με τα λαδια λεει χ χλμ ετσι και με τον ιμαντα. γεγονος ειναι οτι ΔΕΝ θες να σου κοψει ιμαντα οποτε οι περισσοτεροι χρηστες σκουτερ που φυσικα κινουνται πολη και δικαβαλο συχνα τον αλλάζουν οταν τους λεει ο μαστορας. εσυ οχι, δεν πρεπει να αλλάζεις καθε 20κ. η κύρια φθορά του ιμαντα ειναι το βάρος του αναβάτη και οι εκκινησεις. οι ιμαντες πλεον βεβαια δεν κοβονται, ειναι απιθανο. επισης δεν ειναι ιμαντας κινησης μοτοσυκλέτας να εχει φθορα απο ήλιο και σκονη κτλ. τα χρονια δηλαδη δεν κανουν μεγάλη διαφορά.

stefanos
04/12/2021, 18:35
Στο Sh ,που με έκπληξη διαπιστώνω ότι έχει φτηνότερο ιμάντα, το περιθώριο φθοράς του αν θυμάμαι καλά ,είναι μισό χιλιοστό στο πλάτος.
Οι ιμάντες στα σκούτερ στενεύουν γιατί ακουμπάνε μόνο στο πλάι, οπότε φαντάζομαι ότι επηρεάζεται μόνο η σχέση μετάδοσης.
Στο δικό μου έχω πάει και μέχρι 25κ από τα προβλεπόμενα 20κ από αμέλεια, αλλά ουσιαστικά δεν κερδίζεις τίποτα, έναν ιμάντα στα 100κ που πιθανόν να τα πληρώνεις σε επιπλέον βενζίνη.

DoctoR_k6
04/12/2021, 19:12

Έχω κόψει ιμάντες των 10Κ τουλάχιστον 2Κ πριν την αλλαγή όπως κ τον 20αρι. Αν τον πιέζεις ΔΕΝ τον αφήνεις πάνω από το όριο. Αν πας πολύ ήπια είσαι οκ να πάρεις κ ένα 20% έξτρα.

νεοσσός
04/12/2021, 19:15
Έχω κόψει ιμάντες των 10Κ τουλάχιστον 2Κ πριν την αλλαγή όπως κ τον 20αρι. Αν τον πιέζεις ΔΕΝ τον αφήνεις πάνω από το όριο. Αν πας πολύ ήπια είσαι οκ να πάρεις κ ένα 20% έξτρα.
Καλά, όπως σε έχω δει να το πηγαίνεις, όταν ξεκινάς το πρωί βιαστικά για τη δουλειά, αμφιβάλλω αν συνειδητοποιείς ότι έχεις καβαλήσει το Beverly και όχι το GSX-R 1000. :p

Pew
04/12/2021, 22:18
Ακριβως αυτο!

Και οι 5 ιμαντες που εχω αλλαξει με τα ιδια μου τα χερακια, μετα απο πολυ ζορι και οδηγηση σαν κανιβαλος, εβγαιναν σχεδον out of spec μετρωντας πλατος συμφωνα με το manual.
Ο τελευταιος εφαγε ΠΟΛΥ περισσοτερο ζορι απο καθε αλλη φορα και οταν τον αλλαξα στις 15000 οπως και καθε φορα, βγηκε σε αθλια κατασταση, με 2-3 καλα κομματια να λειπουν απο την εξωτερικη του πλευρα!
Στο δε οδηγικο feeling, ειχα χασει αρκετα, με πιο "ατσαλη" συμπεριφορα στο on-off γκαζιου και 1000rpm παραπανω σε πορεια με 120 τα τελευταια 500-600χλμ.

Ηταν ενα κλικ πριν "κοπει" τελειως καθως τα πλαϊνα λινα του, ειχαν κανει φτερα!

Με οδηγηση σαν κανιβαλος, ποτε δεν τον εχω κοψει, αλλα ημουν οριακα.
Πιστευω πως το safety margin τους εχει οριστει με αρκετη ακριβεια με γνωμονα το worst case scenario!

Η μεταδοση δεν ειναι κατι που το ελεγχεις οπτικα ευκολα, ουτε την ανοιγεις για πλακα καθε 5000χλμ ας πουμε.
Ο κατασκευαστης θετει ενα οριο και πορευεσαι εχοντας σχηματισει εικονα μετα απο 2-3 αλλαγες αναλογα πως το κυκλοφορεις.

DoctoR_k6
04/12/2021, 23:07
Καλά, όπως σε έχω δει να το πηγαίνεις, όταν ξεκινάς το πρωί βιαστικά για τη δουλειά, αμφιβάλλω αν συνειδητοποιείς ότι έχεις καβαλήσει το Beverly και όχι το GSX-R 1000. :p

Τι να κάνω συνήθειες είναι αυτές...

Ακριβως αυτο!

Και οι 5 ιμαντες που εχω αλλαξει με τα ιδια μου τα χερακια, μετα απο πολυ ζορι και οδηγηση σαν κανιβαλος, εβγαιναν σχεδον out of spec μετρωντας πλατος συμφωνα με το manual.
Ο τελευταιος εφαγε ΠΟΛΥ περισσοτερο ζορι απο καθε αλλη φορα και οταν τον αλλαξα στις 15000 οπως και καθε φορα, βγηκε σε αθλια κατασταση, με 2-3 καλα κομματια να λειπουν απο την εξωτερικη του πλευρα!
Στο δε οδηγικο feeling, ειχα χασει αρκετα, με πιο "ατσαλη" συμπεριφορα στο on-off γκαζιου και 1000rpm παραπανω σε πορεια με 120 τα τελευταια 500-600χλμ.

Ηταν ενα κλικ πριν "κοπει" τελειως καθως τα πλαϊνα λινα του, ειχαν κανει φτερα!

Με οδηγηση σαν κανιβαλος, ποτε δεν τον εχω κοψει, αλλα ημουν οριακα.
Πιστευω πως το safety margin τους εχει οριστει με αρκετη ακριβεια με γνωμονα το worst case scenario!

Η μεταδοση δεν ειναι κατι που το ελεγχεις οπτικα ευκολα, ουτε την ανοιγεις για πλακα καθε 5000χλμ ας πουμε.
Ο κατασκευαστης θετει ενα οριο και πορευεσαι εχοντας σχηματισει εικονα μετα απο 2-3 αλλαγες αναλογα πως το κυκλοφορεις.

Έτσι είναι.
Δεν ξέρεις πως κ που θα κοπεί κ μπορεί να κάτσει άσχημη φάση.
Εγώ συνήθως βλέπω τα μαλλιά που βγαίνουν από την τρυπουλα στο καπάκι της μετάδοσης κ ξέρω ότι πλησιάζουμε στο πανηγύρι.
Όλα αυτά αν είσαι κανίβαλος.
Οι νορμάλ οδηγοί 20αριζουν για πλάκα.

basilis_k6
04/12/2021, 23:49
ναι αλλα τα σκουτερ δεν τα σχεδιασανε για καγκουροέλληνες. δειτε ενα βιντεο παρουσιασης σκουτερ απο ιταλια. τζεκ κρανακι, πισω το γκομενετο, 20χλμ μαξ στην πολη με 50χλμ σε autostrada...

Nostradamus
05/12/2021, 14:19
ναι αλλα τα σκουτερ δεν τα σχεδιασανε για καγκουροέλληνες. δειτε ενα βιντεο παρουσιασης σκουτερ απο ιταλια. τζεκ κρανακι, πισω το γκομενετο, 20χλμ μαξ στην πολη με 50χλμ σε autostrada...

Μέχρι να πας στην Ιταλία και να δεις πως τα πάνε τα ιταλακια..

basilis_k6
05/12/2021, 15:05
Μέχρι να πας στην Ιταλία και να δεις πως τα πάνε τα ιταλακια..

ιμαντοκαύτες και αυτοι?:lol:

billy84
06/12/2021, 18:04
ιμαντοκαύτες και αυτοι?:lol:

Πάνε υπερτάπα μέσα στις πόλεις. Τέρμα γκάζι κανονικά. Βλέπεις τώρα πιτσιρίκες να στρίβουν τις πλατείες με πολλά που άνετα θα τσάγιαζαν το 80% που βλέπω καθημερινά στο δρόμο.:lol: Βέβαια μιλάμε για άσφαλτο ανώτερη της Αττικής οδού αλλά και πάλι...

Πάντως και τα σταθερά πολλά χιλιόμετρα στον περιφερειακό που πάει ο PTC φθείρει αρκετά τον ιμάντα καθώς ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία το σύστημα μετάδοσης(ειδικά το καλοκαίρι). Γενικά το σκούτερ έχει φθορές και για πολλά χιλιόμετρα ετησίως σαφώς δεν αξίζει.

basilis_k6
06/12/2021, 18:30
Πάνε υπερτάπα μέσα στις πόλεις. Τέρμα γκάζι κανονικά. Βλέπεις τώρα πιτσιρίκες να στρίβουν τις πλατείες με πολλά που άνετα θα τσάγιαζαν το 80% που βλέπω καθημερινά στο δρόμο.:lol: Βέβαια μιλάμε για άσφαλτο ανώτερη της Αττικής οδού αλλά και πάλι...

Πάντως και τα σταθερά πολλά χιλιόμετρα στον περιφερειακό που πάει ο PTC φθείρει αρκετά τον ιμάντα καθώς ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία το σύστημα μετάδοσης(ειδικά το καλοκαίρι). Γενικά το σκούτερ έχει φθορές και για πολλά χιλιόμετρα ετησίως σαφώς δεν αξίζει.

αν δεν ειναι τερμα γκαζι δεν νομιζω να εχει θεμα. θα μας πει οταν παει για την επομενη αλλαγη. καλα να μαστε να αλλάζουμε ιμαντες...

ptc
06/12/2021, 18:42
Βασιλη μακαρι να με καλυπτε κανενα παπι ή μικρο μηχανακι. Ξερω οτι θα ειχα μια επιπλεον οικονομια. Αλλα δε με καλυπτουν. Στη χρηση που κανω το εχω καταχαρει και κυριολεκτικα εχω ξεχασει τι θα πει αυτοκινητο, επειδη βολευτηκα και δεν εχω το αγχος του καιρου. Μηχανακια εχω πολλα χρονια τωρα, με ολα τα αλλα ερχονταν αρκετες φορες που θα προτιμουσα το αυτοκινητο. Απο καποιες μερες το μηνα ως τις περισσοτερες μερες της βδομαδας, αναλογα με την εποχη και το μηχανακι που ειχα κατα καιρους. Αλλη φορα λογω καιρου, αλλη επειδη ειχα να κουβαλησω πραγματα που δε γινοταν με το μηχανακι, αλλη επειδη ημουν κουρασμενος και δεν αντεχα την ταλαιπωρια του να παλευω με τα στοιχεια. Απο οταν πηρα το σκουτερ εχω παρει το αυτοκινητο μια φορα, τη μερα που δε ειχα το σκουτερ επειδη το ειχα αφησει για το σερβις. Αυτο τα λεει ολα. Τα επιπλεον 100 ή 200€ το χρονο ειναι κυριολεκτικα ψιλα γραμματα σε σχεση με την αλλαγη στην καθημερινοτητα μου.

Δε θελω να πεισω κανεναν, αλλα εγω ξερω τι μου κανει τη δουλεια και τι οχι.

Pew
06/12/2021, 18:43

Στο δικο μου, μετα τις 5000χλμ αρχισα να του πινω το αιμα.

Διαπιστωσα στους 5 ιμαντες που εβγαλα μεχρι στιγμης, πως η μεγαλυτερη φθορα δημιουργειται απο τις τερμα-γκαζι εκκινησεις.
Ενα διαστημα εγραψα τουλαχιστον το 90% των χιλομετρων ενος ιμαντα, σε εθνικη, σταθερα με 100-120 χωρις καμια μα καμια εκκινηση τερμα γκαζι. Αυτος ειχε τη μικροτερη φθορα!

Μην ξεχνας, πως προκειται για "λαστιχο". ΚΑΙ οι θερμικοι κυκλοι τον καταπονουν.
Σχετικα με τις θερμοκρασιες, ο "ανεμιστηρας" της ημιτροχαλιας στις 6-7-8000rpm σπρωχνει εντος μεταδοσης μεγαλες ποσοτητες αερα. Εντος πολης, που εισαι κατα μεσο ορο στις 4000 και χαμηλες ταχυτητες οχι τοσο!

Προσωπικα πιστευω πως η μεγαλυτερη φθορα ενος σκουτερ, με σωστη συντηρηση και "βαρβαρη" οδηγηση δεν συμβαινει στο μοτερ, αλλα στα περιφερειακα.
Γραναζια μειωτηρα, ρουλεμαν συστηματος μεταδοσης & μειωτηρα, συμπλεκτη, οδηγους και βαριατορ, ρουλεμαν λαιμου, βασεις μοτερ κτλ.

Το δικο μου το γκαντεμιασα παντως και 1η φορα με αφησε στο δρομο πριν μια εβδομαδα, στα 78000~
Παρασκευή βραδυ αρχισε να βουιζει ενα ρουλεμαν (αντε βγαλε ακρη ποιο απο τα 9 του "συστηματος" πισω).
Δευτερα απογευμα εκανε ΚΡΑΟΥ. Εφτυσε ολες τις μπιλιες στο "Σαζμαν"... αξονες και ενδιαμεσο γραναζι χωρις ζημια απο κωλοφαρδια. 7 ρουλεμαν, 2 τσιμουχες, 1 φλατζα = 50€. Εργασια δικη μου, τα αλλαξα ολα... as good as new.
Παρατηρησα στα 60000 περιπου επισης, πως το καρε του στροφαλου οπου μπαινει το "πιατο" του βαριατορ, εχει αρχισει να εμφανιζει σημαδια φθορας, οχι κατι ανησυχητικο βεβαια... Τρωει αρκετο ξυλο απο το σκαμπιλισμα του ιμαντα και το "χτυπημα" του ολου συστηματος επανω στους οδηγους του βαριατορ.

Ο κινητηρας θαρρω πως ειναι παντα "χαρουμενος" αφου λειτουργει εκει που αποδιδει τα βελτιστα για το δεδομενο ανοιγμα γκαζιου εφοσον το οδηγας σαν ανθρωπος.

Συνολικα σε συγκριση με ενα μοτοσυκλετακι των 250-400cc ναι, ειναι ακριβοτερο το σκουτερ λογω μεταδοσης και μονο, αλλα αν το συγκρινεις με ενα 300αρι σκουτερ φθηνων ανταλλακτικων/αναλωσιμων, θα ελεγα πως γι'αυτα που προσφερει τα αξιζει.

billy84
06/12/2021, 20:18
Βασιλη μακαρι να με καλυπτε κανενα παπι ή μικρο μηχανακι. Ξερω οτι θα ειχα μια επιπλεον οικονομια. Αλλα δε με καλυπτουν. Στη χρηση που κανω το εχω καταχαρει και κυριολεκτικα εχω ξεχασει τι θα πει αυτοκινητο, επειδη βολευτηκα και δεν εχω το αγχος του καιρου. Μηχανακια εχω πολλα χρονια τωρα, με ολα τα αλλα ερχονταν αρκετες φορες που θα προτιμουσα το αυτοκινητο. Απο καποιες μερες το μηνα ως τις περισσοτερες μερες της βδομαδας, αναλογα με την εποχη και το μηχανακι που ειχα κατα καιρους. Αλλη φορα λογω καιρου, αλλη επειδη ειχα να κουβαλησω πραγματα που δε γινοταν με το μηχανακι, αλλη επειδη ημουν κουρασμενος και δεν αντεχα την ταλαιπωρια του να παλευω με τα στοιχεια. Απο οταν πηρα το σκουτερ εχω παρει το αυτοκινητο μια φορα, τη μερα που δε ειχα το σκουτερ επειδη το ειχα αφησει για το σερβις. Αυτο τα λεει ολα. Τα επιπλεον 100 ή 200€ το χρονο ειναι κυριολεκτικα ψιλα γραμματα σε σχεση με την αλλαγη στην καθημερινοτητα μου.

Δε θελω να πεισω κανεναν, αλλα εγω ξερω τι μου κανει τη δουλεια και τι οχι.

Έχεις κάνει μακράν την καλύτερη επιλογή για αυτή τη δουλειά.Εγώ βασικά όταν μιλάω για πολλά km εννοώ 25.000-30.000+ το χρόνο. Εκεί ξεκινά και δε συμφέρει οικονομικά ένα σκούτερ! Όπως το είπες, μπροστά στην άνεση και την ευκολία που σου προσφέρει χαλάλι να δώσεις και κάτι παραπάνω δεν τρέχει τίποτα.

Στο δικο μου, μετα τις 5000χλμ αρχισα να του πινω το αιμα.

Διαπιστωσα στους 5 ιμαντες που εβγαλα μεχρι στιγμης, πως η μεγαλυτερη φθορα δημιουργειται απο τις τερμα-γκαζι εκκινησεις.
Ενα διαστημα εγραψα τουλαχιστον το 90% των χιλομετρων ενος ιμαντα, σε εθνικη, σταθερα με 100-120 χωρις καμια μα καμια εκκινηση τερμα γκαζι. Αυτος ειχε τη μικροτερη φθορα!

Μην ξεχνας, πως προκειται για "λαστιχο". ΚΑΙ οι θερμικοι κυκλοι τον καταπονουν.
Σχετικα με τις θερμοκρασιες, ο "ανεμιστηρας" της ημιτροχαλιας στις 6-7-8000rpm σπρωχνει εντος μεταδοσης μεγαλες ποσοτητες αερα. Εντος πολης, που εισαι κατα μεσο ορο στις 4000 και χαμηλες ταχυτητες οχι τοσο!

Προσωπικα πιστευω πως η μεγαλυτερη φθορα ενος σκουτερ, με σωστη συντηρηση και "βαρβαρη" οδηγηση δεν συμβαινει στο μοτερ, αλλα στα περιφερειακα.
Γραναζια μειωτηρα, ρουλεμαν συστηματος μεταδοσης & μειωτηρα, συμπλεκτη, οδηγους και βαριατορ, ρουλεμαν λαιμου, βασεις μοτερ κτλ.

Το δικο μου το γκαντεμιασα παντως και 1η φορα με αφησε στο δρομο πριν μια εβδομαδα, στα 78000~
Παρασκευή βραδυ αρχισε να βουιζει ενα ρουλεμαν (αντε βγαλε ακρη ποιο απο τα 9 του "συστηματος" πισω).
Δευτερα απογευμα εκανε ΚΡΑΟΥ. Εφτυσε ολες τις μπιλιες στο "Σαζμαν"... αξονες και ενδιαμεσο γραναζι χωρις ζημια απο κωλοφαρδια. 7 ρουλεμαν, 2 τσιμουχες, 1 φλατζα = 50€. Εργασια δικη μου, τα αλλαξα ολα... as good as new.
Παρατηρησα στα 60000 περιπου επισης, πως το καρε του στροφαλου οπου μπαινει το "πιατο" του βαριατορ, εχει αρχισει να εμφανιζει σημαδια φθορας, οχι κατι ανησυχητικο βεβαια... Τρωει αρκετο ξυλο απο το σκαμπιλισμα του ιμαντα και το "χτυπημα" του ολου συστηματος επανω στους οδηγους του βαριατορ.

Ο κινητηρας θαρρω πως ειναι παντα "χαρουμενος" αφου λειτουργει εκει που αποδιδει τα βελτιστα για το δεδομενο ανοιγμα γκαζιου εφοσον το οδηγας σαν ανθρωπος.

Συνολικα σε συγκριση με ενα μοτοσυκλετακι των 250-400cc ναι, ειναι ακριβοτερο το σκουτερ λογω μεταδοσης και μονο, αλλα αν το συγκρινεις με ενα 300αρι σκουτερ φθηνων ανταλλακτικων/αναλωσιμων, θα ελεγα πως γι'αυτα που προσφερει τα αξιζει.

Συμφωνώ σε ότι έγραψες! Μόνο στο θέμα του αερισμού έχω μια ένσταση καθώς εκεί που βρίσκεται δεν υπάρχει σεβαστή ροή αέρα. Σχετικά με την ταχύτητα, αν κράταγες 100 και λίγες φορές πήγαινες 120 είσαι οκ. Με ταχύτητες 120+ σταθερά θεωρώ πως η αλλαγή έρχεται πολύ γρήγορα συγκριτικά με σταθερά 70-80km ας πούμε. Πάντα μιλάω χωρίς σκίσιμο σε εκκινήσεις και στις 2 περιπτώσεις γιατί όντως αυτές κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά.

Υ.Γ: Χρησιμοποιούσα τακτικά ένα Beverly 500 απο το 2003 μέχρι το 2007 για αυτό και σας καταλαβαίνω απόλυτα περί άνεσης και ευκολίας. Ένας απο τους λόγους που προτίμησα το NC700 μεταξύ άλλων είναι οι σκουτεροχώροι που έχει οι οποίοι μου έλειπαν σε κάθε κανονική μοτοσυκλέτα που είχα.Κάποια στιγμή μάλιστα προτίμησα και το παπί ΖΧ130 λόγω χώρου κάτω απο τη σέλα ενώ υπήρχε το Crypton X το οποίο ήταν σαφώς καλύτερο σχεδόν παντού.

Τα σκούτερ και τους χώρους τα κοροϊδεύουν μέχρι να τύχει να συμβιώσουν για κάποιο καιρό με αυτά σε πραγματικές συνθήκες πόλης και ανάγκες. Εκεί δεν υπάρχει επιστροφή.

Pew
06/12/2021, 21:31
Συμφωνώ σε ότι έγραψες! Μόνο στο θέμα του αερισμού έχω μια ένσταση καθώς εκεί που βρίσκεται δεν υπάρχει σεβαστή ροή αέρα. Σχετικά με την ταχύτητα, αν κράταγες 100 και λίγες φορές πήγαινες 120 είσαι οκ. Με ταχύτητες 120+ σταθερά θεωρώ πως η αλλαγή έρχεται πολύ γρήγορα συγκριτικά με σταθερά 70-80km ας πούμε. Πάντα μιλάω χωρίς σκίσιμο σε εκκινήσεις και στις 2 περιπτώσεις γιατί όντως αυτές κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά.

Βασιλη, ο "ανεμιστηρας" της ημιτροχαλιας αλλα και η μεταδοση χωροταξικα στα περισσοτερα επωνυμα σκουτερ, ειναι ετσι φτιαγμενη, ωστε να δημιουργειται αρκετα μεγαλη ροη! Δεν ειναι απαραίτητο να ειναι εκτεθειμενος αμεσα, καποια εχουν και snorkel τοποθετημενο καπου τυφλα, με φλατζωτο καπακι ιμαντα ωστε να μην ρουφανε ουτε νερο ουτε ακαθαρσιες..
Ο ιμαντας ναι μεν ειναι οδοντωτος απο τη μεσα μερια, αλλα εχω και απ'εξω δοντια. Αφενος ειναι πιο ευκαμπτος και ανθεκτικος αφετερου, δημιουργει και αυτος μεγαλη ροη κατα την περιστροφη του.
Στο δικο μου, το καπακι της μεταδοσης εχει "παγιδες" ωστε ο ανεμιστηρας απο μπροστα να ρουφαει αερα και απο πισω χαμηλα, εξερχεται.
Εαν τυχει και μαρσαρω σε σκονισμενο δρομο ή σε δρομο με φυλλα, τα διωχνει μακρια!

Πιστευω πως η μεγαλυτερη φθορα ερχεται τοσο απο το πατιναρισμα του ιμαντα, οπως και απο του συμπλεκτη.

Με λιγα λογια οκ ξεπερασες το αρχικο "πατιναρισμα" των 5-15km/h οπου ο συμπλεκτης δεν εχει αρπαξει πληρως την καμπανα, το επομενο βημα, ειναι το βαριατορ να στειλει τον ιμαντα οσο πιο εξω γινεται.
Στα περισσοτερα 300άρια, αυτο συμβαινει στα 100-110Km/h απο εκει και επειτα, ανεβαζουν ταχυτητα μεχρι να πιασουν τον κοφτη, οποτε ναι, τα 100-120 ειναι πολυ ξεκουραστα για το μοτερ και το μονο που εχει να παλεψει πλεον, ειναι η βαση μοτερ απο τον συντονισμο του μονοκυλινδρου χωρις αντικραδασμικο.

billy84
07/12/2021, 09:02
Βασιλη, ο "ανεμιστηρας" της ημιτροχαλιας αλλα και η μεταδοση χωροταξικα στα περισσοτερα επωνυμα σκουτερ, ειναι ετσι φτιαγμενη, ωστε να δημιουργειται αρκετα μεγαλη ροη! Δεν ειναι απαραίτητο να ειναι εκτεθειμενος αμεσα, καποια εχουν και snorkel τοποθετημενο καπου τυφλα, με φλατζωτο καπακι ιμαντα ωστε να μην ρουφανε ουτε νερο ουτε ακαθαρσιες..
Ο ιμαντας ναι μεν ειναι οδοντωτος απο τη μεσα μερια, αλλα εχω και απ'εξω δοντια. Αφενος ειναι πιο ευκαμπτος και ανθεκτικος αφετερου, δημιουργει και αυτος μεγαλη ροη κατα την περιστροφη του.
Στο δικο μου, το καπακι της μεταδοσης εχει "παγιδες" ωστε ο ανεμιστηρας απο μπροστα να ρουφαει αερα και απο πισω χαμηλα, εξερχεται.
Εαν τυχει και μαρσαρω σε σκονισμενο δρομο ή σε δρομο με φυλλα, τα διωχνει μακρια!

Πιστευω πως η μεγαλυτερη φθορα ερχεται τοσο απο το πατιναρισμα του ιμαντα, οπως και απο του συμπλεκτη.

Με λιγα λογια οκ ξεπερασες το αρχικο "πατιναρισμα" των 5-15km/h οπου ο συμπλεκτης δεν εχει αρπαξει πληρως την καμπανα, το επομενο βημα, ειναι το βαριατορ να στειλει τον ιμαντα οσο πιο εξω γινεται.
Στα περισσοτερα 300άρια, αυτο συμβαινει στα 100-110Km/h απο εκει και επειτα, ανεβαζουν ταχυτητα μεχρι να πιασουν τον κοφτη, οποτε ναι, τα 100-120 ειναι πολυ ξεκουραστα για το μοτερ και το μονο που εχει να παλεψει πλεον, ειναι η βαση μοτερ απο τον συντονισμο του μονοκυλινδρου χωρις αντικραδασμικο.

Θεωρείς δηλαδή ότι αν πηγαίνεις με 120 σταθερά θα σου βγάλει τα ίδια km απο το να πήγαινες με 80?Δεν το πιστεύω αλλά δεν το αποκλείω κιόλας.Το ιδανικό θα ήταν να το δοκιμάσεις στην πράξη αυτό και να δεις αν υπάρχει διαφορά σε φθορά(εννοείται με ίδια χρήση στα ξεκινήματα και στις δυο περιπτώσεις).

lospsi
07/12/2021, 10:41
Από δική μου εμπειρία σε Beverly 300 με συνολικά κοντά στα 100000χλμ, η συνεχόμενα υψηλή ταχύτητα (120χλμ) δείχνει να επηρρεάζει την λειτουργία της μετάδοσης αμέσως μετά, ειδικά όταν δεν είναι και στην πρώτη νιότη της. Προσωπικά, αλλάζω ιμάντα κάθε 15000χλμ (ότι συστήνει η αντιπροσωπία) και ενώ κάποιες φορές δεν έχω δει διαφορά στην λειτουργια όσο φθείρεται η μετάδοση, άλλες φορές έχω παρατηρήσει (όπως στο καινούργιο μου beverly, μετά τις 12000χλμ άρχισα να νοιώθω κάποια χοροπηδητά στην εκκίνηση).
Γενικά οδηγώ ήρεμα, είμαι όμως +/-110 κιλά.

Garfield
09/12/2021, 16:46
Για το SR Max 300 μου σε σέρβις (15000χλμ) με αλλαγή ιμάντα έδωσα 166€ (μπουζί, λάδια, βαλβολίνες, φιλτρο αέρος, ιμάντας, κτλ) αλλά το 2017. Τόσο πολύ πάνω πήραν οι τιμές;

ptc
18/05/2022, 23:27
Να κάνω μια ακόμα ενημέρωση του θέματος. Φτάσαμε στα 45000 χλμ. Μια μέρα πριν να πάω το μηχανάκι για το μικρό σέρβις δεν έπαιρνε μπρος. Φόρτωμα οδική και αποστολή στο συνεργείο. Η διάγνωση πηνία. Απ' ό,τι μου είπαν γνωστή αδυναμία του μοντέλου, το βγάζουν στα 6-7 χρόνια (το δικό μου είναι 8 ετών). Κόστος ανταλλακτικού 110€, συν φλάντζα, εργατικά, συν τα προβλεπόμενα του προγραμματισμένου σέρβις, φτάσαμε τα 250€ πάλι.

Το θετικό ήταν ότι με μια επίσκεψη στο συνεργείο έγινε και το σέρβις, αν μου τύχαινε μια βδομάδα μετά η βλάβη θα χαλιόμουν πιο πολύ. Απ' την άλλη σε 8500 χλμ που το έχω έχω δώσει 600€ σε συντήρηση (μεγάλο σέρβις συν αυτή η ατυχία). Not ideal.

Έχω φτάσει στο τέλος του πρώτου έτους της σχολής πλέον, μου έχει μείνει μόνο η εξεταστική. Μιας και έχω πάει πολύ καλά ακαδημαϊκά (πρώτος στο έτος μου σε βαθμολογία) βλέπω μια πολύ καλή πιθανότητα να χτυπήσω υποτροφία -εφόσον δεν με ακυρώσουν λόγω εισοδήματος. Αν συμβεί κάτι τέτοιο με βλέπω να πηγαίνω για κάνα Integra. Ίδια κατανάλωση, χαμηλότερο κόστος και συχνότητα σέρβις.

Κατά τ'άλλα κανένα παράπονο βέβαια, έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και αυτή τη μια βδομάδα που έμεινε στο συνεργείο μου έλειψε πολύ. Επίσης ο πρώτος μου χειμώνας μόνο με δίκυκλο πήγε ανέλπιστα καλά. Η κουβέρτα, η ζελατίνα με το φρυδάκι συν οι χούφτες έκαναν καλά τη δουλειά τους. Ειδικά με τη κουβέρτα έχω ενθουσιαστεί, σε προστασία από κρύο αλλά και νερό. Αυτά τα λίγα... :)

billy84
19/05/2022, 22:27
Να κάνω μια ακόμα ενημέρωση του θέματος. Φτάσαμε στα 45000 χλμ. Μια μέρα πριν να πάω το μηχανάκι για το μικρό σέρβις δεν έπαιρνε μπρος. Φόρτωμα οδική και αποστολή στο συνεργείο. Η διάγνωση πηνία. Απ' ό,τι μου είπαν γνωστή αδυναμία του μοντέλου, το βγάζουν στα 6-7 χρόνια (το δικό μου είναι 8 ετών). Κόστος ανταλλακτικού 110€, συν φλάντζα, εργατικά, συν τα προβλεπόμενα του προγραμματισμένου σέρβις, φτάσαμε τα 250€ πάλι.

Το θετικό ήταν ότι με μια επίσκεψη στο συνεργείο έγινε και το σέρβις, αν μου τύχαινε μια βδομάδα μετά η βλάβη θα χαλιόμουν πιο πολύ. Απ' την άλλη σε 8500 χλμ που το έχω έχω δώσει 600€ σε συντήρηση (μεγάλο σέρβις συν αυτή η ατυχία). Not ideal.

Έχω φτάσει στο τέλος του πρώτου έτους της σχολής πλέον, μου έχει μείνει μόνο η εξεταστική. Μιας και έχω πάει πολύ καλά ακαδημαϊκά (πρώτος στο έτος μου σε βαθμολογία) βλέπω μια πολύ καλή πιθανότητα να χτυπήσω υποτροφία -εφόσον δεν με ακυρώσουν λόγω εισοδήματος. Αν συμβεί κάτι τέτοιο με βλέπω να πηγαίνω για κάνα Integra. Ίδια κατανάλωση, χαμηλότερο κόστος και συχνότητα σέρβις.

Κατά τ'άλλα κανένα παράπονο βέβαια, έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και αυτή τη μια βδομάδα που έμεινε στο συνεργείο μου έλειψε πολύ. Επίσης ο πρώτος μου χειμώνας μόνο με δίκυκλο πήγε ανέλπιστα καλά. Η κουβέρτα, η ζελατίνα με το φρυδάκι συν οι χούφτες έκαναν καλά τη δουλειά τους. Ειδικά με τη κουβέρτα έχω ενθουσιαστεί, σε προστασία από κρύο αλλά και νερό. Αυτά τα λίγα... :)

Συγχαρητήρια φίλε και εις ανώτερα εύχομαι!:beer:

Όντως το ποσό χτυπάει άσχημα για τόσα λίγα χιλιόμετρα.

ptc
17/06/2022, 18:48
Σήμερα έμαθα ότι ως ο καλύτερος πρωτοετής του τμήματός μου κέρδισα το βραβείο "Βεργίνα", το οποίο δίνει η ομώνυμη ζυθοποιία. Υποτροφία 3000€ για τα δίδακτρα του δεύτερου έτους.

Αυτή είναι άσχετη με το πρόγραμμα υποτροφιών της σχολής μου, για το οποίο έχω κάνει επίσης αίτηση και περιμένω απάντηση στον επόμενο μήνα.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, έχω αρχίσει να κοιτάω αγγελίες για Integra. :D

Dr.Monty
17/06/2022, 19:23
Πολλα μπραβο φίλε! Να τις σαρώσεις ολες!

sapila racing
17/06/2022, 19:46
Σήμερα έμαθα ότι ως ο καλύτερος πρωτοετής του τμήματός μου κέρδισα το βραβείο "Βεργίνα", το οποίο δίνει η ομώνυμη ζυθοποιία. Υποτροφία 3000€ για τα δίδακτρα του δεύτερου έτους.

Αυτή είναι άσχετη με το πρόγραμμα υποτροφιών της σχολής μου, για το οποίο έχω κάνει επίσης αίτηση και περιμένω απάντηση στον επόμενο μήνα.

Συγχαρητήρια! :beer:

doctoras
17/06/2022, 19:55
Μπράβο Πετρο keep pushing που λενε και στους αγωνιζόμενους!!
Μπορει να βγαινει παραλληλα με το integra και κανα playbike

billy84
17/06/2022, 20:04

Συγχαρητήρια φίλε! :beer:

Νομίζω ότι το πνεύμα του Σοϊχίρο έκανε ότι ήταν δυνατό για να σε τραβήξει στη μαμά Honda!:lol:

kouk
17/06/2022, 20:21

Μπράβο Πέτρο. Αστέρι.

ptc
17/06/2022, 20:49
Σας ευχαριστώ όλους και για τα σχόλια και τα βρουμ!

Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, ήταν μεγάλη χαρά και ανταμοιβή μιας συνεχούς προσπάθειας.

Ένα integra που έχει στα Γιαννιτσά στα 4650 τι λέει;:cool:

panavour
17/06/2022, 20:55

Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, ήταν μεγάλη χαρά και ανταμοιβή μιας συνεχούς προσπάθειας.

μιλανε τα ιντεγκρα??:lol:

billy84
17/06/2022, 21:14

Θέλει τσεκ σίγουρα. Δεν έβγαινε έτσι. Εχει βάλει και αυτά τα αυτοκόλλητα και πάντα με υποψιάζουν τέτοιες πρακτικές.