PDA

View Full Version : BLACK FRIDAY?

Σελίδες : 1 [2]

billyka
25/12/2021, 10:30
Εχετε κατα νου καποιο παντελονι που να μην ειναι φαρδυ κατω?Τα περισσοτερα ειναι πολυ τσουβαλια κατω.Εχω δει μερικα αλλα ειναι κυριως καλοκαιρινα/διατρητα,θα ειναι Οκ για ανοιξη-φθινοπωρο?Απο Απριλη πχ μεχρι Νοεμβρη?Δεν με ενδιαφερει για την εποχη που τωρα διανυουμε πχ.

katsar
26/12/2021, 10:27
Καλημέρα.
Ενδιαφέρομαι για αυτό https://shima.pl/en/products/giro ,κάπου το πήρε το μάτι μου και στην Ελλάδα.

billyka
26/12/2021, 11:24
katsar εδω εισαι.Και ποιο φθηνα απο το πολωνικο σαιτ.

https://www.coloriposto.gr/pantelonia/1300-panteloni-shima-giro-black.html

Εμενα μου αρεσε της ιδιας εταιριας το Hero.

katsar
26/12/2021, 11:34
Χεχε,ευχαριστώ , σαν ιδέα για στενό παντελόνι το έγραψα :wave2:

billyka
26/12/2021, 15:44
Και γω στενο κατω θελω δεν μου αρεσουν τα baggy.Με τζιν σωληνα και αρβυλες μαθαμε

Dr.Monty
16/11/2022, 09:36
Θέλω να παρω ενα κράνος shoei γυρω στα 580-615. Και η τιμή ειναι ίδια παντου. Παραδόξως στην Ελλάδα ειναι πιο φτηνό. Το αφηνω καιρό τωρα γιατι περιμένω την black friday. Και 10-15% εκπτωση να γινει καπου ειναι καλό κερδος.

Μεχρι στιγμής το motocard εβγαλε ενα ποσοστο εκπτωσης και το κράνος το παιρνω στα 530. Το fcmoto δεν το έχει καν.

Μπορειτε να μου γράψετε άλλα μαγαζια για να δω αν κανουν καμια προσφορά μεχρι την BF?

katsar
16/11/2022, 09:50
Καλημέρα,θυμάμαι και αυτό https://www.helmetcity.co.uk/ αλλά δεν γνωρίζω πλέον τι γίνεται με τιμές/δασμούς κτλ λόγο ΕΕ.
Επίσης δες το https://www.xlmoto.eu/ , δεν έχει shoei αλλά έχει μεγάλη γκάμα από επώνυμα ή δικά τους προιόντα γενικά.

Leon67
16/11/2022, 09:50
Ποιό μοντελο Shoei θες;

lospsi
16/11/2022, 10:16
Καλημέρα,θυμάμαι και αυτό https://www.helmetcity.co.uk/ αλλά δεν γνωρίζω πλέον τι γίνεται με τιμές/δασμούς κτλ λόγο ΕΕ.
Επίσης δες το https://www.xlmoto.eu/ , δεν έχει shoei αλλά έχει μεγάλη γκάμα από επώνυμα ή δικά τους προιόντα γενικά.

Όχι από Αγγλία, θα πέσει τσεκουριά σε δασμούς.

Dr.Monty
16/11/2022, 10:39
Ποιό μοντελο Shoei θες;

GT AIR2

PaNick67
16/11/2022, 11:00
Αφου το βρισκεις Ελλαδα φθηνοτερα γιατι ψαχνεσαι απ΄εξω; Ειδα σε μονοχρωμο εχει κατω απο 500€, αξιζουν τα +100 για τα γραφικα;

Leon67
16/11/2022, 11:18
Εχει καποια και το amazon.de (στα αγγλικά) αλλα δεν εχει σοβαρες διαφορες σε τιμή, με μεταφορικά δεν συμφερει.

Dr.Monty
16/11/2022, 11:49
Αφου το βρισκεις Ελλαδα φθηνοτερα γιατι ψαχνεσαι απ΄εξω; Ειδα σε μονοχρωμο εχει κατω απο 500€, αξιζουν τα +100 για τα γραφικα;

Αν δεν το επαιρνα BF θα πηγαινα κατευθειαν Ελλάδα (580). Με την έκπτωση BF απο το motocard είμαι 530. Γιαυτο το βλέπω απο κει.
Τωρα για τα επιπλεον λεφτα, εχεις δικιο. Δεν ειναι VFM τα γραφικά, ποτέ δεν ήταν, αλλα το κανω δωρο στον εαυτο μου γιατι μου αρέσει πολυ.

ptc
16/11/2022, 14:38
Για motocard μου έχουν στείλει κωδικό για έξτρα 11% έκπτωση: SINGLESDAY. Λέει ότι ισχύει μέχρι Κυριακή. Δεν ξέρω αν είναι αθροιστική έκπτωση αλλά δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις.

Dr.Monty
16/11/2022, 14:47
Thanx alot! Δυστυχώς,δεν παει αθροιστικά

macdeath_s
17/11/2022, 14:36
Στο Motocard έχετε υπόψιν για όλους τους κωδικούς ότι σπανιώς θα δώσουν καλή έξτρα έκπτωση γιατί κάτι που έχει ήδη υψηλό ποσοστό έκπτωσης. Συνήθως είναι μέχρι 30% κάπου εκεί. Χωρίς να θέλω να διαφημίσω να πω ότι έχουν πολύ καλό support για επιστροφές και ακόμη περισσότερο για μλκιες δικίες τους. Επίσης μεγάλο plus ότι πάντα με αφήναν να μπαίνω με το σκύλο και πλέον βάλανε και αυτοκόλητο για ευπρόσδεκτα ζωάκια (όχι οδηγούς ζώα :p)

RaGe_Raptor
17/11/2022, 14:46
Στο Motocard έχετε υπόψιν για όλους τους κωδικούς ότι σπανιώς θα δώσουν καλή έξτρα έκπτωση γιατί κάτι που έχει ήδη υψηλό ποσοστό έκπτωσης. Συνήθως είναι μέχρι 30% κάπου εκεί. Χωρίς να θέλω να διαφημίσω να πω ότι έχουν πολύ καλό support για επιστροφές και ακόμη περισσότερο για μλκιες δικίες τους. Επίσης μεγάλο plus ότι πάντα με αφήναν να μπαίνω με το σκύλο και πλέον βάλανε και αυτοκόλητο για ευπρόσδεκτα ζωάκια (όχι οδηγούς ζώα :p)

Δυστυχώς η ποικιλία,οι τιμές κι εξυπηρέτηση που βρίσκεις στο motocard, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Να μην μιλήσουμε για επαρχία.

lospsi
17/11/2022, 15:24
Περί motocard μιας και χαζευα χθες.
Οι τιμές που έχει όταν αλλάζεις σε Ελλάδα είναι διαφορετικές (ακριβότερες) από όταν κοίταζα σε λίρες. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, το είχα παρατηρήσει και σε άλλο κατάστημα παλιότερα (το eshop της sc project).

RaGe_Raptor
17/11/2022, 15:48
Οι τιμές που έχει όταν αλλάζεις σε Ελλάδα είναι διαφορετικές (ακριβότερες) από όταν κοίταζα σε λίρες. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, το είχα παρατηρήσει και σε άλλο κατάστημα παλιότερα (το eshop της sc project).

Ισχύει!
Πλήρωσα 5% περισσότερο...
Η επόμενη παραγγελία θα πληρωθεί σε λίρες.

lospsi
17/11/2022, 16:06
Ισχύει!
Πλήρωσα 5% περισσότερο...
Η επόμενη παραγγελία θα πληρωθεί σε λίρες.

Εγώ κοίταζα ένα μπουφάν dainese και οι 299£ έγιναν 440€!!!!!

billyka
17/11/2022, 16:38
Παιδιά είναι το φπα της κάθε χώρας γι αυτό αλλάζει η τιμή

Dr.Monty
17/11/2022, 17:05
Εγώ κοίταζα ένα μπουφάν dainese και οι 299£ έγιναν 440€!!!!!

Τσεκαρα και εγω και το κράνος απο 530ευρω βγαινει 500ευρω (μετατροπη απο gbp).

Μηπως τελικα τα δωσουμε στο τελωνείο? ξερει κανενας?

aris19
17/11/2022, 18:40
Μηπως τελικα τα δωσουμε στο τελωνείο? ξερει κανενας? Τέλη Μαΐου παρέλαβα βάση πινακίδας από UK αξίας 178,93 ευρώ, τελωνείο 71,15 ευρώ με τα 20 από αυτά να είναι τέλη εκτελωνισμού από τα ΕΛΤΑ. Έχω ακούσει ότι η DHL κοπανάει 50αρια για εκτελωνισμό. Order at your own risk.

YΓ: Δεν υπήρχε πιο φθηνή ποιοτική βάση για το μηχανάκι μου, ήταν η μόνη που μου άρεσε και το μηχανάκι μου δεν βλέπεται με τη μαμά ουρά. Αυτό :p

Dr.Monty
17/11/2022, 19:19
Τέλη Μαΐου παρέλαβα βάση πινακίδας από UK αξίας 178,93 ευρώ, τελωνείο 71,15 ευρώ με τα 20 από αυτά να είναι τέλη εκτελωνισμού από τα ΕΛΤΑ. Έχω ακούσει ότι η DHL κοπανάει 50αρια για εκτελωνισμό. Order at your own risk.

YΓ: Δεν υπήρχε πιο φθηνή ποιοτική βάση για το μηχανάκι μου, ήταν η μόνη που μου άρεσε και το μηχανάκι μου δεν βλέπεται με τη μαμά ουρά. Αυτό :p

Απο τη μοτοκαρντ αυτο? Σκεφτομαι μήπως εχουν αποθήκες στη ΜΒ για να γλιτώνουν δασμους και με το να παραγγείλω σε λίρες ουσιαστικά παιρνω απο ΜΒ. Οποτε δασμους κτλ

aris19
17/11/2022, 19:35
Απο τη μοτοκαρντ αυτο? Σκεφτομαι μήπως εχουν αποθήκες στη ΜΒ για να γλιτώνουν δασμους και με το να παραγγείλω σε λίρες ουσιαστικά παιρνω απο ΜΒ. Οποτε δασμους κτλ

Όχι, Evotech λέγεται η εταιρεία και είναι αγγλική. Διάβασα το ποστ σου λίγο βιαστικά και νόμιζα ότι έλεγες για παραγγελία από Αγγλία. Τα μαγαζιά του Motocard είναι σε Ισπανία, 2 στην Πορτογαλία και 1 στην Ιταλία, δηλαδή χώρες της ΕΕ, οπότε δεν πληρώνεις τελωνείο (μπορείς να το δεις πάνω δεξιά εκεί που λέει "Our stores"). Έχω παραγγείλει 2 φορές φέτος από εκεί χωρίς κανένα πρόβλημα, μια τον Αύγουστο και μια τον Σεπτέμβριο και μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι δεν πληρώνεις τελωνείο. Με μπερδεύεις λίγο πάντως, μήπως ήταν 340 ευρώ και όχι 440? Με την ισοτιμία που ισχύει αυτή τη στιγμή (google) τις 299 λίρες τις βγάζει ως 342,11 ευρώ.

Dr.Monty
17/11/2022, 19:48
To cart λέει 533 οταν ειμαι σε ευρω και οταν το αλλαξω σε GBP γινεται 443GBP που σημαινει 503 ευρω. Κανω κατι λάθος?

https://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=443&From=GBP&To=EUR

Δες και τα προηγουμενα μνμ των παιδιών

aris19
17/11/2022, 19:58
To cart λέει 533 οταν ειμαι σε ευρω και οταν το αλλαξω σε GBP γινεται 443GBP που σημαινει 503 ευρω. Κανω κατι λάθος?

Ασ' το, πρέπει να πάω για ύπνο επειγόντως. Άλλα διαβάζω και άλλα καταλαβαίνω στα τελευταία ποστ. Νόμιζα ότι αυτό για τις 299 λίρες που ήταν 440 ευρώ το έγραψες εσύ. Κάνε σαν να μην υπήρξαν ποτέ τα τελευταία μου ποστ :moutza: (σε μένα)

ptc
17/11/2022, 20:55
Παιδιά είναι το φπα της κάθε χώρας γι αυτό αλλάζει η τιμή

Αυτό ακριβώς. Η διαφορά που βλέπετε είναι η διαφορά του UK VAT με τον ελληνικό ΦΠΑ.

Bowleno
17/11/2022, 21:20
Εγώ αφήνω αυτό εδώ και ο νοών....:D
439447

doctoras
17/11/2022, 22:47
Εγώ αφήνω αυτό εδώ και ο νοών....:D
439447

Διαχρονικό και ωραίο

Dr.Monty
18/11/2022, 05:16
Αυτό ακριβώς. Η διαφορά που βλέπετε είναι η διαφορά του UK VAT με τον ελληνικό ΦΠΑ.

Ο ΦΠΑ πληρώνεται στην χώρα που έχει έδρα η εταιρία. Σωστά?. Τι σημασία έχει αν εγώ αγοράζω από Ελλάδα ή Ισπανία?

Εκτός και αν έχει παράρτημα και στο uk και τελικά φάμε κανένα κουτουλιδι

ptc
18/11/2022, 09:20
Ο ΦΠΑ πληρώνεται στην χώρα που έχει έδρα η εταιρία. Σωστά?. Τι σημασία έχει αν εγώ αγοράζω από Ελλάδα ή Ισπανία?

Εκτός και αν έχει παράρτημα και στο uk και τελικά φάμε κανένα κουτουλιδι

https://europa.eu/youreurope/business/taxation/vat/vat-rules-rates/index_en.htm

For EU-based companies, VAT is chargeable on most sales and purchases of goods within the EU. In such cases, VAT is charged and due in the EU country where the goods are consumed by the final consumer. Likewise, VAT is charged on services at the time they are carried out in each EU country.

Dr.Monty
18/11/2022, 10:13

For EU-based companies, VAT is chargeable on most sales and purchases of goods within the EU. In such cases, VAT is charged and due in the EU country where the goods are consumed by the final consumer. Likewise, VAT is charged on services at the time they are carried out in each EU country.

ΩΩΩΩ ευχαριστω! Τα λογιστικά πάντα τα σιχαινόμουνα και τα απέφευγα. Αυτο ομως πρώτη φορά το ακουω. Δλδ καθε φορά που αγοράζουμε απο amazon υπολογίζει το vat σε σχέση με την χώρα που εχεις δηλώσει?

Ακόμα και έτσι, εγω δήλωσα Ελλάδα, αλλα πλήρωμή με gbp. Τεσπα. Δεν μπορω να πω οτι καταλαβα το όλο πλάισιο, αλλα ας μη σπαμαρω άλλο.

lospsi
18/11/2022, 10:23

Το μπουφάν σε λίρες (δηλ. για κάτοικο UK) είναι 288gbp, το κοίταξα πάλι χθες, ενώ σε ευρώ για Ελλαδιστάν στα 440 περίπου. Η διαφορά των ΦΠΑ από χώρα σε χώρα δεν είναι τόσο μεγάλη που να δικαιολογεί τα 100Ε "καπέλο".

Το σκέφτηκα καλύτερα όμως και υποπτεύομαι ότι λόγω brexit το ΦΠΑ για πώληση στην Αγγλία μάλλον αφαιρείται στην χώρα χρέωσης (Ισπανία-εντός ΕΕ) ώστε να υπολογιστεί όταν "εισαχθεί" Αγγλία, με όποιους επιπλέον δασμούς. Αυτό που λές Πέτρο (ή μάλλον αυτό που λέει το κείμενο) εμπειρικά νομίζω πως δεν ισχύει, δεν έχω πληρώσει πότε κάποια διαφορά από αγορά σε κατάστημα εντός ΕΕ. Ο ΦΠΑ χρεώνεται στην τιμή της πώλησης κανονικά.

ptc
18/11/2022, 10:29
Πριν μια βδομάδα παρήγγειλα από Amazon.de. Μόλις έβαλα χώρα Ελλάδα και πήγα για την πληρωμή η τιμή είχε αλλάξει. Ίσως έχει να κάνει και με τα cookies του site. Αν μπαίνεις σε site που έχεις κάνει ξανά αγορά και σε αναγνωρίζει ως πελάτη από Ελλάδα λογικό θα είναι να σου βγάζει κατευθείαν τιμή για εδώ. Just a guess. Στο παράδειγμά μου με το Amazon ήταν η πρώτη μου αγορά πάντως.

Εγώ το λινκ το παρέθεσα, αν έχει κάποιος κάτι διαφορετικό το παραθέτει για να διορθωθεί το πιθανό λάθος μου.

Edit: Αυτό που λες πάντως ειδικά για UK που είναι εκτός EU βγάζει νόημα. Γιατί τώρα που κοιτάω ξανά τα νούμερα που αναφέρονται είναι όντως μεγάλη η διαφορά. Δε νομίζω να έχουμε τόσο διαφορετική φορολόγηση.

AristidisZ
18/11/2022, 10:33
Το μπουφάν σε λίρες (δηλ. για κάτοικο UK) είναι 288gbp, το κοίταξα πάλι χθες, ενώ σε ευρώ για Ελλαδιστάν στα 440 περίπου. Η διαφορά των ΦΠΑ από χώρα σε χώρα δεν είναι τόσο μεγάλη που να δικαιολογεί τα 100Ε "καπέλο".

Το σκέφτηκα καλύτερα όμως και υποπτεύομαι ότι λόγω brexit το ΦΠΑ για πώληση στην Αγγλία μάλλον αφαιρείται στην χώρα χρέωσης (Ισπανία-εντός ΕΕ) ώστε να υπολογιστεί όταν "εισαχθεί" Αγγλία, με όποιους επιπλέον δασμούς. Αυτό που λές Πέτρο (ή μάλλον αυτό που λέει το κείμενο) εμπειρικά νομίζω πως δεν ισχύει, δεν έχω πληρώσει πότε κάποια διαφορά από αγορά σε κατάστημα εντός ΕΕ. Ο ΦΠΑ χρεώνεται στην τιμή της πώλησης κανονικά.

Βάλε διεύθυνση αποστολής μια άλλη χώρα με παρόμοιο ΦΠΑ και δες πόσο θα στο πάει...

RaGe_Raptor
18/11/2022, 10:51
Οι τιμές αλλάζουν μόνο με την αλλαγή νομίσματος, χωρίς να αλλάξω χώρα διαμονής ή διεύθυνση παράδοσης.
Δεν έχω φτάσει μέχρι την χρέωση της κάρτας για να είμαι σίγουρος, βέβαια.

macdeath_s
18/11/2022, 13:25

Έχει να κάνει νομίζω με ΦΠΑ εδώ είναι 21% το γενικό αλλά στα περισσότερα προιόντα που είναι για ασφάλεια και certified είναι πολύ χαμηλότερο (δεν θυμάμαι πόσο).

macdeath_s
18/11/2022, 13:30
Πριν μια βδομάδα παρήγγειλα από Amazon.de. Μόλις έβαλα χώρα Ελλάδα και πήγα για την πληρωμή η τιμή είχε αλλάξει. Ίσως έχει να κάνει και με τα cookies του site. Αν μπαίνεις σε site που έχεις κάνει ξανά αγορά και σε αναγνωρίζει ως πελάτη από Ελλάδα λογικό θα είναι να σου βγάζει κατευθείαν τιμή για εδώ. Just a guess. Στο παράδειγμά μου με το Amazon ήταν η πρώτη μου αγορά πάντως.

Εγώ το λινκ το παρέθεσα, αν έχει κάποιος κάτι διαφορετικό το παραθέτει για να διορθωθεί το πιθανό λάθος μου.

Edit: Αυτό που λες πάντως ειδικά για UK που είναι εκτός EU βγάζει νόημα. Γιατί τώρα που κοιτάω ξανά τα νούμερα που αναφέρονται είναι όντως μεγάλη η διαφορά. Δε νομίζω να έχουμε τόσο διαφορετική φορολόγηση.

TIP (εκ των έσω ;) ) για ψώνια από Amazon να προτιμάτε το Ιταλικό εκτός αν δεν έχει στοκ σε αυτό που θέλτε να αγοράσετε. Τα μεταφορικά θα είναι φτηνότερα και θα είναι και πιο γρήγορη η αποστολή. Νομίζω ακόμη ότι το Prime subscription είναι πιο φτηνό Ιταλία.

ptc
18/11/2022, 13:40
Σχετικά με ψώνια από ευρωπαϊκά Amazon υπάρχει και το παρακάτω χρήσιμο εργαλείο που συγκρίνει τιμές ίδιων προϊόντων σε όλα τα Amazon.

https://www.hagglezon.com/

alexis72
18/11/2022, 19:20
για διαβάστε λίγο προσεκτικά...
γιατί τα λέει αυτά ο δεύτερος πλουσιότερος ανθρωπος του πλανήτη για το 2022 ο jeff mpezos της amazon ??????
https://www.pronews.gr/oikonomia/tzef-mpezos-min-agorasete-tipote-stin-vlack-friday-kratiste-metrita-erxetai-kati-poly-asximo/

billyka
19/11/2022, 07:41
Pronews? Σοβαρά τώρα?

Cin
19/11/2022, 08:46
Καλημέρα, ότι το είπε ο Μπέζος, το είπε (η είδηση παίζει σε όλα τα ΜΜΕ). Το θέμα είναι κατά πόσο ο Μπέζος είναι αξιόπιστος, με όλη την αμαρτωλή ιστορία που τον ακολουθεί. Αναφορές για μία παγκόσμια ύφεση που πλησιάζει μπορεί να βρει κάποιος παντού και δεν φαίνεται και κάτι τόσο απίθανο. Κινδυνολογία, προφητείες, λογική εκτίμηση, εσύ αποφασίζεις :)

stefanos
19/11/2022, 09:06
Δηλάδη τώρα δεν έχουμε ύφεση και περιμένουμε να έρθει αργότερα?
Ζούμε την ανάπτυξη?:lol:

doctoras
19/11/2022, 09:44
Ζούμε την ανάπτυξη?:lol:

κατα την κυβέρνηση(και τους ψηφοφόρους της) ναι

Cin
19/11/2022, 10:03
Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε!

alexis72
19/11/2022, 19:50
Pronews? Σοβαρά τώρα?

αν γράψεις στο google ,τζεφ μπέζος μην αγοράζετε ,
το γράφουν ολα τα sites ελληνικα κ ξενα ,αφου αυτο το ειπε σε συνεντευξη στο cnn
η απορία ολων ειναι γιατι το ειπε τωρα ο πρόεδρος της amazon που λογω black friday θα εβγαζε η εταιρεία του τεράστια κέρδη ...

ptc
19/11/2022, 19:53
η απορία ολων ειναι γιατι το ειπε τωρα...

Άσε, έχουμε χάσει όλοι τον ύπνο μας... Μιλάμε για τρελό άγχος. :zzz:

BLiTzER
19/11/2022, 21:02
η απορία ολων ειναι γιατι το ειπε τωρα ο πρόεδρος της amazon που λογω black friday θα εβγαζε η εταιρεία του τεράστια κέρδη ...

Επειδή στο εξωτερικό έχουν πραγματικές εκπτώσεις αυτήν την περίοδο, άρα θα βγάλει λιγότερα λεφτά για τα ίδια προϊόντα αν αγοράζουν τώρα.

doctor_john
19/11/2022, 21:12
το γράφουν ολα τα sites ελληνικα κ ξενα ,αφου αυτο το ειπε σε συνεντευξη στο cnn

Δέκα ημέρες πριν το έχει πει, γιατί το κάνουν θέμα τώρα τα ελληνικά media;
Το να μιλάς "ενάντια στα συμφέροντα σου" είναι από τις πιο παλιές τεχνικές για να παρασύρεις κάποιον.
Θυμηθείτε τι μας έχουν τάξει για να ηρεμίσουμε μικροί και θα καταλάβετε.

Ποιος είπε μην κάνετε αγορές; μην κάνετε μεγάλες αγορές είπε, αυτοκίνητα, εξοπλισμό καταστημάτων, τηλεοράσεις, πλυντήρια κ.λπ.
Γνωρίζουμε σε τι ποσοστό πωλούνται τέτοιου όγκου αγαθά από το amazon ;
Γνωρίζουμε σε τι ποσοστό γίνεται της μουρλής στα φυσικά καταστήματα, που το έχουν σαν ημέρα γιορτής, κάθε black friday;
Μήπως ότι το ποσό έκπτωσης από τους σοβαρούς καταστηματάρχες δεν δεσμεύεται από το κόστος που αγόρασαν το αγαθό;

Είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι απλά δρομολογεί τις οικονομίες του κοινού προς το amazon;
Αν κατάλαβα καλά σήμερα αρχισε πάλι το παραμυθάκι με την κίνα να οργανώνει δομές για τον covid και καραντίνες
για τις οποίες πλήθος κόσμου ΚΙΝΕΖΩΝ βγήκε στους δρόμους να διαδηλώσει;
Είναι too much να πούμε ότι ο Μπέζος γνωρίζει λεπτομέρειες όσον αφορά το πως έχει σκοπό να καταστείλει η κυβέρνηση Μπαϊντεν τους αμερικανούς;

Για φανταστείτε να έχετε τα χρήματα για το όχημα που προγραμματίζατε και να είστε σε καραντίνα μέχρι το καλοκαίρι.
Τι ποσοστό θα πάει για ανάγκες και αλλαγή ψυχολογίας στο amazon όταν τα καταστήματα θα είναι κλειστά και εσείς στο σπίτι;

Απο την άλλη το να προκαλέσεις ασυνέχεια στον κύκλο χρήματος της αγοράς μήπως είναι ένας τρόπος να βοηθήσεις μια "υφεση"
που θα μπορούσε να συμβεί αλλά όχι μόνη της γιατι θα εκτεθούν οι επιχειρηματίες που αποφασίζουν αν και πόσο χρήμα θα διατεθεί στην αγορά;

alexis72
19/11/2022, 22:06
439513 χαχαχα την ειδα πρίν λίγο στο f/k

Acacius
20/11/2022, 01:13
Νομίζω ότι υπερτιμάτε τις γνώσεις που έχει γύρω από τα οικονομικά ο Μπέζος.

439514

stefanos
20/11/2022, 03:21
Το ότι ένας άνθρωπος είναι πρόεδρος και ίδρυσε μια εταιρεία δεν σημαίνει ότι έχει και άμεσα οικονομικά συμφέροντα σε αυτή.
Το αν θα πάει καλά η Amazon και η κάθε πολυεθνική ενδιαφέρει τους μετόχους της.
Δεν ξέρω τι ποσοστό έχει κρατήσει και αν έχει κρατήσει o bezos από την amazon, οι 10 μεγαλύτεροι μέτοχοι πάντως: https://money.cnn.com/quote/shareholders/shareholders.html?symb=AMZN&subView=institutional
Με λίγα λόγια δεν μπορούμε να ξέρουμε καν τι εννοεί ο ποιητής και ποια συμφέροντα του εξυπηρετεί με τις δηλώσεις του.:)

Dr.Monty
21/11/2022, 10:19
Το ότι ένας άνθρωπος είναι πρόεδρος και ίδρυσε μια εταιρεία δεν σημαίνει ότι έχει και άμεσα οικονομικά συμφέροντα σε αυτή.
Το αν θα πάει καλά η Amazon και η κάθε πολυεθνική ενδιαφέρει τους μετόχους της.
Δεν ξέρω τι ποσοστό έχει κρατήσει και αν έχει κρατήσει o bezos από την amazon, οι 10 μεγαλύτεροι μέτοχοι πάντως: https://money.cnn.com/quote/shareholders/shareholders.html?symb=AMZN&subView=institutional
Με λίγα λόγια δεν μπορούμε να ξέρουμε καν τι εννοεί ο ποιητής και ποια συμφέροντα του εξυπηρετεί με τις δηλώσεις του.:)

Καπου είχα διαβάσει γύρω στο 10%

macdeath_s
21/11/2022, 10:38

O Μπέζος δεν είναι πρόεδρος εδώ και δυο χρόνια περίπου. Πλέον ασχολείται μόνο με το διάστημα. Το είπε γιατί όντως το πιστεύει αλλά αυτό εξαρτάται από το budget του καθενός, τον τομέα όπου εργάζεται και την καβάτζα που έχει. Νομίζω κυρίως απευθυνότανε στα USA based βόδια που κατασκηνώνουν έξω από μαγαζιά τις Πέμπτες πριν τις μαύρες Παρασκευές.

panavour
21/11/2022, 11:01
Νομίζω κυρίως απευθυνότανε στα USA based βόδια που κατασκηνώνουν έξω από μαγαζιά τις Πέμπτες πριν τις μαύρες Παρασκευές.

Έχουμε κι απο δω τέτοια,δεν ευδοκιμούν μόνο στο USA.

Nomand
21/11/2022, 21:58
Στην Αμερική όμως έχουν και κάτι που αξίζει να αγοράσεις εδώ μας δουλεύουν ψιλό γαζί και εμεις πάμε και τα αγοράζουμε σαν τα βόδια, και τα ζω και κάθε μέρα τώρα δύο εβδομάδες

aetomenios
21/11/2022, 22:22
Πριν την αγορά επιβάλετε τεράστια προσοχή και τσεκάρισμα στις προσφορές που βγάζουν καποιοι.

Dr.Monty
22/11/2022, 17:29

Για την ιστορια αγόρασα το κράνος. Εβαλα την τιμή με τα GBP το οποίο θα έβγαινε ~510 ευρω, αλλά τελικά με χρέωσε στην καρτα την τιμή που ειχε σε ευρω στο site 530.

Επομένως χρεώνομαστε σε ευρω, με την τιμή ευρω που υπαρχει στο site

doctor_john
22/11/2022, 18:06
Aν σε χρέωνε σε λίρες θα πλήρωνες παραπάνω την αλλαγή στην τράπεζα σου. ;)

Dr.Monty
22/11/2022, 18:41
Δεν μπορω να ξερω ποιος εκανε την αλλαγή. Πιθανον και η τράπεζα. Τωρα να μιλήσουμε σοβαρα. Υπήρχε πιθανοτητα να υπαρχει τέτοια τρυπα? Οχι. Απλα το παρατήρησα και ειπα να το αναφέρω μπας και... Προφανως την ιδια μετατροπή που κανει το site, την κανει και η τράπεζα.

o_gavros
22/11/2022, 19:17
Εδώ ποσο έβγαινε δηλαδή;
Πάει καιρός που οι τιμές των έξω δεν είναι α πριορι καλυτερες των εδω

Acacius
22/11/2022, 19:58
Οι μετατροπές που κάνουν οι τράπεζες είναι σχετικά ΟΚ, αλλά η Πειραιώς π.χ. χρεώνει επιπλέον προμήθεια μετατροπής αν θυμάμαι καλά. Έχω πολύ καιρό να κάνω αγορά σε άλλο νόμισμα αλλά νομίζω το PayPal ήταν χειρότερο στη μετατροπή, η Revolut καλύτερη

doctor_john
22/11/2022, 19:58
Δεν μπορω να ξερω ποιος εκανε την αλλαγή. Πιθανον και η τράπεζα. Τωρα να μιλήσουμε σοβαρα. Υπήρχε πιθανοτητα να υπαρχει τέτοια τρυπα? Οχι. Απλα το παρατήρησα και ειπα να το αναφέρω μπας και... Προφανως την ιδια μετατροπή που κανει το site, την κανει και η τράπεζα.

H τράπεζα σου χρεώνει την υπηρεσία. Η δυνατότητα να πληρώνεται αυτός στο νόμισμα του δικού σου λογαριασμού είναι υπηρεσία
που του προσφέρει η τράπεζά του κ.λπ.

Dr.Monty
22/11/2022, 20:08
Εδώ ποσο έβγαινε δηλαδή;
Πάει καιρός που οι τιμές των έξω δεν είναι α πριορι καλυτερες των εδω

Ναι θα έλεγα οτι όσο παρακολουθουσα το κράνος πάντα ηταν καλυτερες οι ελληνικές. Και θα το επαιρνα απο εδω, ακομα και με μικρή διαφορα έστω και προς τα πάνω. Εδω το έβρισκα στο skroutz (διαφορα μαγαζια) από 590 το συγκεκριμένο. Εξω το έβρισκα απο 615. Απλά εβγαλε μια προσφορά το μοτοκαρντ λόγω black friday και εφτασε στα 530. Το εψαξα και σε καποια άλλα μαγαζια π.χ.motofc, αλλα είχε τελειώσει το νουμερό μου σε αυτο το σχέδιο.

Επειδη φαντάστηκα οτι οποια προσφορά και να βγει μέχρι την παρασκευή, δεν νομίζω να παω πολύ πιο κάτω απο τα 530, ειπα να το παρω για να μη το χάσω.

Ο παπασταυρου που εχω ψωνίσει κατα καιρους εβγαλε προσφορες αλλα τα shoei δεν τα εχει καν στο site. Δεν ξερω.

THRESH
22/11/2022, 20:36
Για ένα μποτάκι urban , καφέ,παρουσιάσιμο, κάτι σε Stylmartin WP Core καφετί, άμα τυχόν δείτε κάτι, πείτε το (αλλά μη πάρετε το 42 , ξέρω το άβαταρ σας)

o_gavros
22/11/2022, 21:39
Ρε φιλε δεν ξέρω για το σάιτ αλλα ψωνισαμε δυο νχρ2 από τον παπασταυρου (στην Π. Ράλλη) πριν 2-3 μήνες, μια χαρά απ'όλα τα μοντέλα είδα είχε.
Και σε σουπερ τιμή.

Dr.Monty
22/11/2022, 22:41
Ρε φιλε δεν ξέρω για το σάιτ αλλα ψωνισαμε δυο νχρ2 από τον παπασταυρου (στην Π. Ράλλη) πριν 2-3 μήνες, μια χαρά απ'όλα τα μοντέλα είδα είχε.
Και σε σουπερ τιμή.

Εχεις δικιο. Δεν ξέρω για τα κράνη, Ααλλά εγώ το 90% των πραγμάτων που έχω αγοράσει τα έχω πάρει από το μαγαζί στην Καλλιρρόης. Έχει πιο καλές τιμές και από το ίντερνετ.

Αν ήμουν Αθήνα ακόμα, μάλλον θα πήγαινα με κλειστά μάτια.

Dr.Monty
25/11/2022, 08:47
Σημερα μπηκα να δω αν εχει διαφορά η τιμή που πηρα με την early προσφορά vs τις σημερινες προσφορές. Για καποιο λογο ειναι 30 ευρω πανω. Αρα ολα οκ.
.
Αυτο που ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ειναι το θεμα μετατροπής GPB->EURO. Πλέον το κράνος εχει 464.93 GPB τα οποια οταν τα βαζω να μου δειξει σε ευρω γινονται 560!
ενω οταν εκανα την αγορά ήταν 510GBP, 530Euro.

Δεν με πολυαπασχολει πλέον. Απλα το αναφέρω μια που καναμε την κουβέντα

panavour
25/11/2022, 14:40
https://scooternet.gr/news/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/keeway-vieste-300-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE-black-friday-%CF%83%CF%84%CE%B1-3-300-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E/
Το έχω οδηγήσει,πολύ καλό.Ευκαιρια.

STF
25/11/2022, 17:06
Σημερα μπηκα να δω αν εχει διαφορά η τιμή που πηρα με την early προσφορά vs τις σημερινες προσφορές. Για καποιο λογο ειναι 30 ευρω πανω. Αρα ολα οκ.
.
Αυτο που ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ειναι το θεμα μετατροπής GPB->EURO. Πλέον το κράνος εχει 464.93 GPB τα οποια οταν τα βαζω να μου δειξει σε ευρω γινονται 560!
ενω οταν εκανα την αγορά ήταν 510GBP, 530Euro.

Δεν με πολυαπασχολει πλέον. Απλα το αναφέρω μια που καναμε την κουβέντα

Γιατί δε μπορείς να καταλάβεις ότι η ισοτιμία Λίρας Αγγλίας και Ευρώ αλλάζει καθημερινά;

Ένα είναι αυτό. Ένα δεύτερο που μπορώ να σκεφτώ -καθώς μου έχει συμβεί αρκετές φορές- είναι ότι τη πρώτη φορά που κοίταγες μπορεί να μην είχε αντιληφθεί το σύστημα της ιστοσελίδας τους ότι "βλέπεις" τις τιμές από Ελλάδα. Από τη στιγμή που έκανες παραγγελία (ή και απλώς μια εγγραφή), βλέπει τη χώρα μας και πλέον κάνει ΚΑΙ την διόρθωση του ποσοστού στο ΦΠΑ αυτόματα (πράγμα που δεν σου έκανε στη πρώτη ανάγνωση και τότε απλά σου έκανε τη μετατροπή της ισοτιμίας της οποίας η διαφορά μπορεί να ήταν και μικρότερη τότε). Τώρα... σου κάνει και τη μετατροπή της ισοτιμίας -της οποίας η διαφορά μπορεί να έχει μεγαλώσει- ΚΑΙ τη διαφορά στη ποσόστοση του ΦΠΑ με αποτέλεσμα να βλέπεις μεγαλύτερες διαφορές.

basilis_k6
25/11/2022, 18:04
o tzortzopoulos εχει air2 στα 400 μονο small και αυτο https://tzortzopoulos.gr/product/moto/kranos-shoei-nxr-black/ σε XL πολύ καλή τιμη 245!

doctoras
25/11/2022, 19:06
Το nxr θα είναι του ‘20 η παλαιότερο

harrysvr
09/12/2022, 15:27
Εγω παντως πηρα schuberth c3 pro απο xlmoto στα 279, πουθενα αλλου αυτη η τιμη...
Το συγκεκριμενο γιατι ειχα c3 και αφου ραγισε απο πτωση θα εχω ανταλλακτικα τα εσωτερικα όπως και η ζελατινα ...εννοειται ημουν ευχαριστημενος χρονια...