View Full Version : BLACK FRIDAY?
basilis_k6
21/11/2021, 18:44
Έχετε δει κάτι εντος η εκτος συνορων με καλες προσφορες?
borgiriadis1
21/11/2021, 20:15
Δεν το έχω ψάξει ακόμα αλλά άκουσα ότι το fcmoto θα βγάλει καλές προσφορές
Ειμαι σε αναζητηση πατουμενου.Αλλα δεν εχω κατασταλαξει στο τι να παρω,μποτα η μποτακι?Anyway,κοιτωντας απο δω και απο κει επεσα πανω στο motocard.com.Απο οσο εχω ψαξει εχει τις χαμηλοτερες τιμες.
Δεν υπάρχει ρευστό.....:D
thunder ace
22/11/2021, 00:27
Οι ποιο πολλοί Έλληνες έχουν κάρτα... ανεργίας.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/11/2021, 04:10
Μια φίλη μου πηγε πέρισυ σε ενα παπουτσιδικο 2 βδομάδες πριν τη μαύρη παρασκευή και ειδε στη βιτρινα ενα παπούτσι που της άρεσε και το φωτογράφισε! Εκανε 56 ευρω! Τη μαύρη παρασκευή πηγε να δει πόσο το έχουν και ο μαγκας το είχε βαλει απο 70 αρχική 56 ευρω! Μπηκε μέσα με τη φωτογραφία και απετισε να παρει το παπούτσι με την έκπτωση αλλιώς θα πήγαινε στη προστασία καταναλωτή (πολυ ποτ@να μιλαμε:lol:Διαόλου κάλτσα)!
Το πηρε 42 ευρω! 14 ευρω κάτω όπως ακριβώς έλεγε η έκπτωση!
Δεν έχω ψωνίσει ποτε σε μαύρη παρασκευή!
Πρώτον γιατί πέφτει πάντα τέλος του μήνα και δεν έχω λεφτά!
Δεύτερον γιατί κάποιοι όπως ο προαναφερόμενος εκμεταλλεύονται και κοροϊδεύουν τον κόσμο και τρίτων είναι μια γιορτή που κάνει το φτωχό φτωχότερο και τον πλούσιο πλουσιότερο!
Ένας πετυχημένος θεσμός στην Αμερική μεταφέρθηκε, μεταλλάχτηκε και ξεφτιλίστικε εντελώς στην Ελλάδα όπως και τόσα άλλα...
Και ξεχειλώθηκε χρονικά, και κατά +90% κατέληξε να είναι εντελώς πλασματικός.
Μηδέν πραγματικά καλύτερη τιμή σε πραγματικά/κινήσιμα προιόντα και απλά μια "εκπτωσούλα" μόνο στα προιόντα που για τον α ή β λόγο πρέπει να φύγουν - τίποτα διαφορετικό δηλαδή από αυτό που με λίγο ψάξιμο μπορείς να πετύχεις οποτεδήποτε...
Μαρκετινγκ χωρίς ουσία (και μάλιστα του χειρίστου είδους)...Μακριά....
Στην Ελλαδα δεν υπαρχει μαυρη παρασκευη.Βαζει το καταστημα με τεραστια γραμματα ''ΜΕΧΡΙ -70%'' και σου λεει ο αλλος παμε για ψωνια.Εν τελει οταν μπαινεις και βλεπεις,εχει μονο ενα προ'ι'ον στο -60% παπουτσι πχ. το οποιο ειναι νουμερο ειτε 32 ειτε 54..Ολα τα αλλα ειναι στο -10%,εκπτωση δλδ που ουτως η αλλως την ειχε και πριν,διοτι του εχει μεινει ενα ζευγαρι σε ενα μονο νουμερο και ειναι περσινο μοντελο και θελει να το ξεφορτωθει
Έχετε δει κάτι εντος η εκτος συνορων με καλες προσφορες?
Πέρσι η motokinisi είχε -25% σε όλα. Το γράφω επειδή ψώνισα δυο μπουφάν. Ίσως και φέτος κινηθεί έτσι.
Αντε να δουμε , μπας και δουμε καμια αληθινη προσφορά. Ψαχνω μεταλλικες πλαινες 36αρες που τωρα οι πιο φτηνες ειναι της kappa στα 420€
[τσιμπημένο από lagonika.gr (https://www.lagonika.gr/prosfores/%ce%bb%ce%b9%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%85%cf%83%ce%af%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf/)]
Ο Λαμπριανίδης (https://www.trade-wind.gr/BLACK-FRIDAY-CYBER-MONDAY-gr)φαίνεται να έχει κάποιες προσφορές. Δεν έχω γνώσεις στον τομέα αλλά δεδομένης της φύσεως των προϊόντων μου φαίνεται να αξίζει.
Σημ: Το Black Friday στην Ελλάδα είναι γενικά αδιάφορο, αφού ούτε καν στα ρούχα δε γίνονται συχνά σοβαρές προσφορές, πόσο μάλλον σε ηλεκτρονικά και άλλα αγαθά με μικρό περιθόριο κέρδους. Η δε συχνή απότομη ανατίμηση πριν την έκπτωση κάνει πλέον κρα, αν παρακαλουθεί κανείς ιστορικό τιμών. Παρ'όλα αυτά, είναι η τελευταία ευκαιρία του έτους να βρεις κάτι με αξιοπρεπή έκπτωση μέχρι την Πρωτοχρονιά.
ενώ στο εξωτερικο ψοφάνε στις ευκαιρίες :lol:
τα ίδια γίνονται παντού, σιγά μην φέραμε την πρωτοπορεία εμείς σε αυτά
1/10 προιόντα ισως να έχει κάποια έκπτωση και να ψιλοαξίζει αν το χρειάζεσαι , τίποτα το φοβερό
1/10 προιόντα ισως να έχει κάποια έκπτωση και να ψιλοαξίζει αν το χρειάζεσαι , τίποτα το φοβερό
Εκεί είναι το κρίσιμο σημείο. Να αγοράσεις κάτι επειδή το χρειάζεσαι, όχι επειδή είναι ευκαιρία και μπορεί να σου χρειαστεί στο μέλλον. Οι εκπτώσεις και οι προσφορές σε βάζουν στη νοοτροπία να προλάβεις να αγοράσεις και μειώνουν την κριτική ικανότητα του αγοραστή, να επιλέξει ψύχραιμα βάσει των αναγκών του.
Προσωπικά δεν συνηθίζω να αγοράζω προσφορές ή σε περίοδο εκπτώσεων. Προτιμώ να πληρώσω κάτι παραπάνω, αλλά να το πάρω τη στιγμή που είμαι σίγουρος ότι το χρειάζομαι, παρά να σωρεύω υλικά αγαθά που μου τρώνε χώρο και χρόνο. Επιπλέον σε κατασκευές από πολυμερή (πλαστικά), είναι κακή επιλογή η αγορά προϊόντων από παλαιό απόθεμα, διότι έχει χάσει χρόνια ζωής το πλαστικό. Όπως οι σόλες των παπουτσιών, μέχρι λουράκια από ρολόγια. Καταλήγεις να παίρνεις κάτι φθηνότερα, που διαρκεί λιγότερο.
Έχω περάσει από τα στάδια που τώρα κατακρίνω, έχω πάθει κι έχω μάθει.
Άσε που γίνεται χαμός στα καταστήματα τέτοιες μέρες. Καλύτερα να πας σε περίοδο μη αιχμής, θα εξυπηρετηθείς καλύτερα και πιθανότατα θα πληρώσεις λιγότερα, διότι θα πάρεις μόνο αυτά που χρειάζεσαι και όχι ό,τι προλάβεις σε καλή τιμή.
Για να μην προσβληθεί κανένας, θα πω, ότι αν κάποιος έχει σύστημα, κάνει τις επιλογές του, φτιάχνει λίστα με τα απολύτως απαραίτητα και περιμένει την ευκαιρία για να αγοράσει, είναι ο πιο κερδισμένος. Πόσοι όμως δρουν έτσι;
Τα καλά πράματα δεν βγαίνουν ΠΟΤΕ βλακ φράιντει
Ότι σαβούρα έχει ο καθένας την πετάει
κι όποιος τσιμπήσει
Εγώ αγοράζω με βάση αυτό που θέλω μόνο
ποτέ δεν παίρνω κάτι επειδή είναι ευκαιρία
να υπάρχει
Στο κάτω κάτω μπορεί να μην υπάρχω εγώ αύριο μεθαύριο
:D
φιλοσοφιστε το χαχαχαχαχα
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/11/2021, 11:09
Τα καλά πράματα δεν βγαίνουν ΠΟΤΕ βλακ φράιντει
Ότι σαβούρα έχει ο καθένας την πετάει
κι όποιος τσιμπήσει
Εγώ αγοράζω με βάση αυτό που θέλω μόνο
ποτέ δεν παίρνω κάτι επειδή είναι ευκαιρία
να υπάρχει
Στο κάτω κάτω μπορεί να μην υπάρχω εγώ αύριο μεθαύριο
:D
φιλοσοφιστε το χαχαχαχαχα
Έτσι ακριβώς!
https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/tablet--ipad/tablet-huawei-mediapad-t3-10-3gb32gb-wifi-grey/1598848?gclid=CjwKCAiAv_KMBhAzEiwAs-rX1Cm65HuUjtyZi5Z5uyjR2mfVy5QmVl58Hlu7j7hM3BEq510-GI1vVBoCNNgQAvD_BwE
Πηρα αυτο γιατι το παρακολουθουσα στο Skroutz και ποτε δεν επεσε κατω απο 115€
Γενικα ειναι εργαλειο με μεγαλη και καλη οθονη .
Ιδια τιμη το εχει και ο Γερμανος οποτε ισως οφειλεται και στην παλαιοτητα αλλα δεν παυει να ειναι χρησιμο σε εμενα ειδικα για οτι εχει να κανει με το παιδι μου μια και για να τον βλεπω σε ασυρματη καμερα χωρις το κινητο το πηρα.
Πώς είναι η συμβατότητα με τις υπηρεσίες της Google; Η Huawei είχε φάει εμπάργκο από τις ΗΠΑ και τη Google.
Εχει κανονικα playstore και app gallery.
Περαδα κωδικους google και κανενα προβλημα. Γαζωνει.
Το Android 7 είναι μειονέκτημα. Σύντομα δεν θα μπορεί να υποστηρίξει δημοφιλείς εφαρμογές. Επίσης, το γεγονός ότι είναι στο απόθεμα πάνω από 4 χρόνια, έχει τα αρνητικά του για τη μπαταρία.
panavour
23/11/2021, 15:11
Πόση ώρα κρατάει η μπαταρία;
panavour
23/11/2021, 15:12
Το Android 7 είναι μειονέκτημα. Σύντομα δεν θα μπορεί να υποστηρίξει δημοφιλείς εφαρμογές. Επίσης, το γεγονός ότι είναι στο απόθεμα πάνω από 4 χρόνια, έχει τα αρνητικά του για τη μπαταρία.
Σαν ποιες εφαρμογές;
basilis_k6
23/11/2021, 15:33
βρηκα μια φοβερη προσφορά σε γυναικειο μπουφαν και μου έφυγε μεσα σε 5 λεπτα. 75% κάτω, μιλάμε για τσαμπα....
ακομα περιμενω παντως, κατι παιζει αλλα οχι τιποτα φοβερο. σε κάποια κράνη modular ειδα καλες τιμες.
εξωτερικο παντα.
Νομιζω οτι χθες που κατεβασε αναβαθμιση με το unboxing ...ειδα Android 8.0
Θα το επιβεβαιωσω αργοτερα το βραδυ η αυριο.
Μπαταρια φαινεται να ειναι μετρια.
Το αρνητικο ηταν οτι το εβαλα στην φορτιση με το Mi Home ανοιχτο να βλεπω το παιδι απο την καμερα και δεν φορτιζε σχεδον καθολου.
Αν ειναι ελλατωματικο η οχι θα φανει τις επομενες ημερες.
Με το ανοιγμα ειχε 65% μπαταρια που μεχρι να το σεταρω εφτασε στο 45%.
Εβαλα youtube να παιζει κανα ωρα και πηγε στο 35%.
Επειτα ανοιξα το Mi Home και μεσα σε 45 λεπτα επεσε στο 10% οπου και το εβαλα μετα για φορτιση με την εφαρμογη της καμερας ανοιχτη.
Οπως ειπα ειναι για απλη χρηση και απλα ηθελα λιγο σταθεροτητα.
Εχω ενα Galaxy Tab 8 T311 και ενω μου αρεσει παρα πολυ...σερνεται.
Μεχρι και Custom Rom εβαλα και παλι σερνεται.
Τωρα τι και πως σε μερικες μερες ξανα...
zannisvel
23/11/2021, 15:56
10% την ώρα με τη φωτεινότητα στο 50% είναι μια χαρά.
Στο browsing θα καίει και παραπάνω.
10% την ώρα με τη φωτεινότητα στο 50% είναι μια χαρά.
Στο browsing θα καίει και παραπάνω.
Για αυτα που το πηρα με καλυπτει 100%
Καλυτερα υπαρχουν.
Σε αυτη την τιμη...δεν βρηκα κατι και πιστεψε με εψαξα αρκετα.
Την εκδοση με τα 2gb Ram την εχει η πεθερα μου και ηταν ηδη αρκετα καλο και κανενα προβλημα τα 2 χρονια που το εχει.
Οποτε τουτη εδω με τα 3gb Ram και 32gb εσωτερικου ειναι ακομα καλυτερη.
Σωστα ειδα τελικα.
Android 8.0 τρεχει.
panavour
24/11/2021, 13:20
το android 8 ξερει κανεις απο την εμπειρια σε αναβαθμισεις,ποσο πιστευετε οτι θα υποστηριζεται απο τις διαφορες δημοφιλεις εφαρμογες?γιατι επειδη ενδιαφερομαι να το αγορασω ρωτησα ην υποστηριξη της huawei ,και μου ειπαν οτι πανω απο αντροιντ 8 η συγκεκριμμενη συσκευη ΔΕΝ αναβαθμιζεται,αλλα και δεν γνωριζουν το προσδοκιμο υποστηριξης του.
borgiriadis1
25/11/2021, 14:22
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Bogotto-Losail-Motorcycle-Boots/SubProducts/Bogotto-Losail-Motorcycle-Boots-0006
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Bogotto-Losail-2PC-Leathersuit/SubProducts/Bogotto-Losail-2PC-Leathersuit-0004
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/IXS-X-Sport-RS-100-Motorcycle-Gloves/SubProducts/IXS-X-Sport-RS-100-Motorcycle-Gloves-0011
Πως σας φαίνονται?
Για μια ανανέωση νομίζω οτι δίνει πολύ καλές τιμές.
Ωραιες οι μποτες και απο τιμη τζαμπα θα ελεγα.Αν και νομιζω οτι δεν εχει συστημα μη στρεψης ποδιου η οπως το λενε τελοσπαντων,axial το λεει η Dainese πχ.,το οποιο το θεωρω πολυ σημαντικο για μποτα.Σε αυτην την τιμη βεβαια δε βρισκεις ουτε παπουτσι,οποτε και παλι η τιμη ειναι πολυ καλη!Κοιταω κ γω να παρω αυτο το διαστημα,αλλα δεν μπορω να καταληξω καπου,το χω γενικα αυτο το θεμα.Πολυ καλη τιμη και για την στολη για καποιον που δεν θελει να ξοδεψει μια περιουσια.
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Bogotto-Losail-Motorcycle-Boots/SubProducts/Bogotto-Losail-Motorcycle-Boots-0006
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Bogotto-Losail-2PC-Leathersuit/SubProducts/Bogotto-Losail-2PC-Leathersuit-0004
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/IXS-X-Sport-RS-100-Motorcycle-Gloves/SubProducts/IXS-X-Sport-RS-100-Motorcycle-Gloves-0011
Πως σας φαίνονται?
Για μια ανανέωση νομίζω οτι δίνει πολύ καλές τιμές.
Οι μπότες είναι πάρα πολύ ωραίες.
borgiriadis1
25/11/2021, 18:12
Ωραιες οι μποτες και απο τιμη τζαμπα θα ελεγα.Αν και νομιζω οτι δεν εχει συστημα μη στρεψης ποδιου η οπως το λενε τελοσπαντων,axial το λεει η Dainese πχ.,το οποιο το θεωρω πολυ σημαντικο για μποτα.Σε αυτην την τιμη βεβαια δε βρισκεις ουτε παπουτσι,οποτε και παλι η τιμη ειναι πολυ καλη!Κοιταω κ γω να παρω αυτο το διαστημα,αλλα δεν μπορω να καταληξω καπου,το χω γενικα αυτο το θεμα.Πολυ καλη τιμη και για την στολη για καποιον που δεν θελει να ξοδεψει μια περιουσια.
Δεν είναι εποχές για να δώσεις πολλά χρήματα δυστυχώς.
Κ οι προηγούμενες μπότες που είχα δεν είχαν οποτε δεν θα καταλάβω διάφορα.
Βρε μακαρι αχρειαστες τελειως να ειναι οι μποτες!
Εχω καψει το κεφαλι μου να κοιταω για μποτες και να διαβαζω τις διαφορες τους τοσο πολυ που ''χαθηκα'' και στο τελος παλι δεν θα αγορασω τιποτα επειδη δεν εχω κατασταλαξει..:D
borgiriadis1
25/11/2021, 23:59
Πωωωω μεγάλη αλήθεια. Όσο το ψυριζεις τόσο χειρότερα είναι.
Αν τις χρειάζεσαι πραγματικά και δεν βρίσκεις σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό σε κάποια, τότε πιθανότατα δεν υπάρχει λανθασμένη απόφαση. Πρέπει όμως να τις δοκιμάσεις, ώστε να δεις αν εφαρμόζουν καλά.
borgiriadis1
26/11/2021, 13:41
Μόλις έπεσε η παραγγελια. Με κάποια ακόμα πραγματακια έφτασα εν τέλη στα 360€. Η φτηνια τρώει τον παρά αλλά μετά από 7 χρόνια μια αλλαγή και με λίγα χρήματα νομίζω ότι είναι εντάξει.(στην Ελλάδα μόνο για στολή ήθελα 400+)
Εχει καιρο που κοιταω τις Dainese Torque 3.Γνωμες?Επισης κοιταω τις Alpinestars SMX 6 Plus.Γενικα κοιταζω σε μποτα που να εχει συστημα για να μην σε γυρισει το ποδι.Επισης κοιταξα τις παρομοιες της Sidi αλλα φευγουν πανω απο τα 350..Και τις TCX οι παρομοιες επισης φευγουν πανω απο τα 350.
Ε, μην κολλάς στα 350€... Είδες ότι ο borgiriadis, που είναι γαλαντόμος, έδωσε 360€. :p
zannisvel
26/11/2021, 18:26
Επειδή κοιτούσα και εγώ μπότες και είπα να περιμένω να δω μήπως όντως μπορέσω να τις βρω πιο φθηνά.
Έπρεπε να είσαι πολύ γρήγορος γιατί ήταν πολύ λίγα κομμάτια σε καλές τιμές και μετά ανέβαινε η τιμή ξαφνικά.
Θα ηθελα την γνωμη σας και για κατι ακομα.Κανονικες η perforated(διατρητες αεριζομενες)?Σε βροχη δεν το βγαζω το μεκανακι και κυριως το βολταρα ανοιξη και φθινοπωρο που οι θερμοκρασιες ειναι ποιο υποφερτες.Επισης,η διατρητη παιζει να ειναι λιγο ανθεκτικη?
zannisvel
26/11/2021, 20:14
Αν το budget σου σηκώνει τις torque 3 τότε πας τις δοκιμάζεις και μετά μας ενημερώνεις για να σου πούμε τα κακορίζικα. Είναι και όμορφες.
Αφού μιλάς για φθινόπωρο και άνοιξη τότε δεν υπάρχει λόγος για διάτρητες.
για να σου πούμε τα κακορίζικα.
Μιλας με γριφους γεροντα...Τι εννοεις?Ειναι μαπα το καρπουζι?Ομορφες μου φαινονται σχεδον ολες,dainese,alpinestars,sidi,TCX,forma,gaerne κτλ ολες εχουνε μοντελα που μου φαινονται πανεμορφα.Απλα ψαχνω να βρω μποτα με ankle support συστημα,να μην ειναι σε εντονα χρωματα,να μην ξεφευγει σε χρηματα πανω απο 300κατι και να ειναι 46 νουμερο.
Παιδιά, να οργανωθούμε λίγο. :p Γράφουμε σε δύο (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160704) νήματα (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160703) για μπότες και ζαλίστηκα. :lol:
basilis_k6
26/11/2021, 21:07
με τις τιμες που εχει σε μπερικ δεν θα κοιταγα μπογκοτο. παντως αν καποιος θελει μπογκοτο να βάλει στο κουπονι το BLACK15 για έξτρα 15% έκπτωση
δουλευει και για μπερικ.
α έχει μπανερ πανω στην σελιδα δεν το ειχα δει. χαχαχαχ
Μιας και ειπα για το νουμερο,επειδη ολα τα βλεπω απο το διαδυκτιο,τα νουμερα ειναι κομπλε στις μοτοσυκλετιστικες μποτες?Δλδ φοραω 46 κανονικα,σε μποτα παει παλι 46 η οχι?
borgiriadis1
26/11/2021, 21:29
Δεν ξέρω αν κάποιος έχει άλλη εμπειρία αλλά η δικιά μου είναι ότι ενώ σε παπούτσι φοράω 43 και μου είναι και άνετο σε ότι μάρκα κ αν έχω δοκιμάσει μπότες ήμουνα στο 44.
Δεν ξέρω αν κάποιος έχει άλλη εμπειρία αλλά η δικιά μου είναι ότι ενώ σε παπούτσι φοράω 43 και μου είναι και άνετο σε ότι μάρκα κ αν έχω δοκιμάσει μπότες ήμουνα στο 44.
Ωχ λες να φαμε φολα?Στα σαιτ παντως των εταιριων ο πινακας με τα μεγεθη και τις μετρησεις συμφωνουσε με το μεγεθος που φοραω σε παπουτσι
borgiriadis1
26/11/2021, 21:54
Σίγουρα συμφωνούσε?
Γτ εγώ με την κλίμακα που έδινε το 43 είναι just.
Για να μιλήσω με cm ενώ σε αθλητικό τα 28cm είναι το 43 και μου είναι άνετο στην στις μπότες το 28cm είναι το 44.
Σε αρκετες που ειδα συμφωνουσε.30 εκατοστα=46 νουμερο
borgiriadis1
26/11/2021, 22:38
Ε τότε μην σκας. Αφού συμφωνεί θα είναι οκ. Κτ pro sport που έχω τις πήρα 44 και κτ sidi που είχα δοκιμάσει πάλι στο 44 ήμουν (βασικά μην λέω κ ψέματα, 44 ζήτησα και μου ήρθε καλά δεν φόρεσα 43 καθόλου) και αυτές που έκανα παραγγελία σύμφωνα με το σάιτ στο 44 είμαι. Αλλά σοβαρά έκατσα κ κοίταξα όλα μου τα αθλητικά και είναι 43. Αφού όμως εσύ συμφωνείς είσαι οκ
Καλησπερα.Γνωμη για αυτο το μπουφανακι?Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για τα υφασματινα της εταιρειας
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectID=277678280&ViewAction=ViewProduct
edit - διορθωθηκε το λινκ
borgiriadis1
27/11/2021, 23:01
Το link βγάζει στην αρχική σελιδα.
Το διορθωσα.Λεω να τσιμπησω αυτο το μπουφανακι και τις alpinestars supertech r.Δωρακι στον εαυτο μου :D
borgiriadis1
28/11/2021, 11:10
Ωραίο και το μπουφάν και οι μποτες οκ άλλο επίπεδο. Αγόρασα το καλοκαίρι μπουφάν αλλιως θα τσιμπαγα απο εδω (βέβαια παλι καλά γτ θα με πέταγε η κυρά απο το σπιτι).
Το μονο που ελπίζω είναι σαν νούμερα να έρθουν κομπλε. Οι ποιότητες εντάξει οτι πληρώνει παίρνεις. Απλα έχω το pitbike και στην καρτοπιστα όταν δοκιμαζω κτ καινουριο η μικρή λεπτομέρεια σε ρίχνει το μπουρδέλο.
AristidisZ
28/11/2021, 12:03
Κανα γάντι έχετε δει να παίζει πουθενά προσφορά ;
Τα χειμερινά μου κοντεύουν 10 ετών πλέον ενώ τα καλοκαιρινά πήγα να τα πλύνω για να τα μαζέψω και σκόρπισαν
Ωραίο και το μπουφάν και οι μποτες οκ άλλο επίπεδο. Αγόρασα το καλοκαίρι μπουφάν αλλιως θα τσιμπαγα απο εδω (βέβαια παλι καλά γτ θα με πέταγε η κυρά απο το σπιτι).
Το μονο που ελπίζω είναι σαν νούμερα να έρθουν κομπλε. Οι ποιότητες εντάξει οτι πληρώνει παίρνεις. Απλα έχω το pitbike και στην καρτοπιστα όταν δοκιμαζω κτ καινουριο η μικρή λεπτομέρεια σε ρίχνει το μπουρδέλο.
Σε μπουφαν ειμαι αναμεσα στο HELD και στο Dainese Dyno το οποιο βεβαια δεν ειναι ετοιμοπαραδοτο.Εμενα η κυρα με λεει παρτα μην το σκεφτεσαι:lol:Αλλα ειμαι γω που το μελεταω πολυ γιατι τα λεφτα ειναι παρα πολλα ειναι η αληθεια,λιγο το ενα λιγο το αλλο κοντευουμε στο χιλιαρικο..Απ την μια δλδ λεω τσιμπα τα μην σκαλωνεις απ την αλλη λεω μηπως ομως βολευεσαι χωρις αυτα η οχι τοσο ακριβα προιοντα?Ξαναπεταγετε ο αλλος μου εαυτος και μου λεει μην σκαλωνεις,αλλος καπνιζει και τρωει τα λεφτα του εκει,ολοι καπου τα τρωνε:D
Τα χειμερινά μου κοντεύουν 10 ετών πλέον ενώ τα καλοκαιρινά πήγα να τα πλύνω για να τα μαζέψω και σκόρπισαν
Εγω κοιταω στο Fc-moto.de , xlmoto.eu, louis.eu και motocard.com
Τσεκαρε σιγουρα κατι θα βρεις
borgiriadis1
28/11/2021, 18:49
Σε μπουφαν ειμαι αναμεσα στο HELD και στο Dainese Dyno το οποιο βεβαια δεν ειναι ετοιμοπαραδοτο.Εμενα η κυρα με λεει παρτα μην το σκεφτεσαι:lol:Αλλα ειμαι γω που το μελεταω πολυ γιατι τα λεφτα ειναι παρα πολλα ειναι η αληθεια,λιγο το ενα λιγο το αλλο κοντευουμε στο χιλιαρικο..Απ την μια δλδ λεω τσιμπα τα μην σκαλωνεις απ την αλλη λεω μηπως ομως βολευεσαι χωρις αυτα η οχι τοσο ακριβα προιοντα?Ξαναπεταγετε ο αλλος μου εαυτος και μου λεει μην σκαλωνεις,αλλος καπνιζει και τρωει τα λεφτα του εκει,ολοι καπου τα τρωνε:D
Καλά χιλιάρικο δεν θα έφτανα με τπτ. Δεν είναι μόνο ότι είναι πολλά σαν χρήματα, αλλά μετά θα φοβομουνα να τα φορέσω μην κ πέσω σε καμία στροφή.
Αλλά αν είναι να τα δώσεις για ακριβό εξοπλισμό μπορείς να το κάνεις και σταδιακά ώστε να μην φύγει μεγάλο ποσό μαζί. Έτσι αγοράζεις το καλύτερο για σένα κάθε φορά χωρίς να χρειάζεται να κάνεις εκπτώσεις σ αυτό που θες να πάρεις. (Καλή ώρα πας στο πιο ακριβό μπουφάν αλλα λες θα πάρω μόνο αυτό τώρα οπότε δεν πέφτω έξω στον προϋπολογισμό του μήνα)
πήρα αυτά FASTWAY WINTER III (https://www.louis.de/artikel/winter-iii-winterhandschuhe/201849?list=b05e859ae88a7107fb29ca938bc46ab1) σε XL (και τα επέτρεψα για να πάρω Large τα οποία περιμένω να μου έρθουν τώρα. )
μου φαίνεται αξιοπρεπές γάντι για 30€ αλλά άποψη θα έχω αφού τα παραλάβω και τα φορέσω σε βόλτα..
σημ: εάν τελικά πάρεις από Louis.de να ξέρεις ότι τα μεταφορικά είναι fix στα 15€ για Ελλάδα όσα προϊόντα και να πάρεις....:moutza:
Τελικα τα τσιμπησα.Συνολο με τα μεταφορικα 707 εουρος.Το σκεφτηκα αρκετα και πηγα να κανω πισω καμια 3 φορες αλλα νταξει να πουμε ειχα διπλα μου το στηριγμα την κυρα να με σπρωχνει να τα αγορασω:lol:Μποτες Supertech R,μπουφανακι Held και τσαντα πλατης fc-moto που ανοιγει απο την μερια που ακουμπαει στην πλατη σου.Με το που την ειδα την πηρα χωρις δευτερη σκεψη γιατι στην τελευταια βολτα που ειχα τσαντα πλατης και μεσα ειχα τα γυαλια ηλιου μου,μια βερμουδα-που ενω ηταν φθηνη μου αρεζε πολυ- και την οδοντοβουρτσα μου οταν εφτασα σπιτι η τσαντα ειχε ανοιξει διαπλατα απο τις διακοσαρες και μεσα ειχε μεινει μονο η οδοντοβουρτσα:cry:
Καλά χιλιάρικο δεν θα έφτανα με τπτ. Δεν είναι μόνο ότι είναι πολλά σαν χρήματα, αλλά μετά θα φοβομουνα να τα φορέσω μην κ πέσω σε καμία στροφή.
Αλλά αν είναι να τα δώσεις για ακριβό εξοπλισμό μπορείς να το κάνεις και σταδιακά ώστε να μην φύγει μεγάλο ποσό μαζί. Έτσι αγοράζεις το καλύτερο για σένα κάθε φορά χωρίς να χρειάζεται να κάνεις εκπτώσεις σ αυτό που θες να πάρεις. (Καλή ώρα πας στο πιο ακριβό μπουφάν αλλα λες θα πάρω μόνο αυτό τώρα οπότε δεν πέφτω έξω στον προϋπολογισμό του μήνα)
Συμφωνω ειναι μεγαλο το ποσο.Αποθημενα βγαζουμε που ημασταν στην καρπαζια αρκετο καιρο..Αλλα ειναι λεφτα που ειναι στην ακρη ετσι κι αλλιως(να ναι καλα το ντελιβερι).Το δωρο μου των χριστουγεννων πηγε σε εξοπλισμο.Η κοκωνα μου οταν με ειδε να παω να κανω πισω μου λεει ''Γιατι σκαλωνεις,σε ενα μηνα θα τα χεις βγαλει τα λεφτα'' και λεω δικιο εχεις.Τωρα μενει να παρω ενα παντελονακι και ενα ζευγαρι γαντια.Περσυ πηρα το shoei.
πήρα αυτά FASTWAY WINTER III (https://www.louis.de/artikel/winter-iii-winterhandschuhe/201849?list=b05e859ae88a7107fb29ca938bc46ab1) σε XL (και τα επέτρεψα για να πάρω Large τα οποία περιμένω να μου έρθουν τώρα. )
μου φαίνεται αξιοπρεπές γάντι για 30€ αλλά άποψη θα έχω αφού τα παραλάβω και τα φορέσω σε βόλτα..
σημ: εάν τελικά πάρεις από Louis.de να ξέρεις ότι τα μεταφορικά είναι fix στα 15€ για Ελλάδα όσα προϊόντα και να πάρεις....:moutza:
Καλα φαινονται απο τα στατς τους,thinsulate,wind and water proof.Μεγια!
dimitris23
28/11/2021, 22:42
Έκανα και εγώ την αγορά μου για μπότες τελικά
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Alpinestars-SMX-Plus-v2-Motorcycle-Boots/SubProducts/Alpinestars-SMX-Plus-v2-Motorcycle-Boots-0050
Μόλις παραλάβω και δοκιμαστούν θα γράψω εντυπώσεις
Έκανα και εγώ την αγορά μου για μπότες τελικά
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Alpinestars-SMX-Plus-v2-Motorcycle-Boots/SubProducts/Alpinestars-SMX-Plus-v2-Motorcycle-Boots-0050
Μόλις παραλάβω και δοκιμαστούν θα γράψω εντυπώσεις
Στην αρχη που κοιταζα ελεγα για τις Dainese Torque 3 out και για αυτες που πηρες τις SMX Plus.Δυνατη επιλογη φαινεται!Μεγιες!
Για οποιον κοιταει ακομα υπαρχει και το motoin.de εχει και αυτο εκπτωσεις για κανα 2ημερο ακομα
Τελικα τα τσιμπησα.Συνολο με τα μεταφορικα 707 εουρος.Το σκεφτηκα αρκετα και πηγα να κανω πισω καμια 3 φορες αλλα νταξει να πουμε ειχα διπλα μου το στηριγμα την κυρα να με σπρωχνει να τα αγορασω:lol:Μποτες Supertech R,μπουφανακι Held και τσαντα πλατης fc-moto που ανοιγει απο την μερια που ακουμπαει στην πλατη σου.Με το που την ειδα την πηρα χωρις δευτερη σκεψη γιατι στην τελευταια βολτα που ειχα τσαντα πλατης και μεσα ειχα τα γυαλια ηλιου μου,μια βερμουδα-που ενω ηταν φθηνη μου αρεζε πολυ- και την οδοντοβουρτσα μου οταν εφτασα σπιτι η τσαντα ειχε ανοιξει διαπλατα απο τις διακοσαρες και μεσα ειχε μεινει μονο η οδοντοβουρτσα:cry:
Όταν με το καλό πάρεις στα χέρια σου το HELD (και ζεις στην Αθήνα) θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσαμε να συναντηθούμε για να το δω από κοντά. Το έχω στοχοποιήσει για μελλοντική αγορά, θεωρώ ότι είναι από τα ομορφότερα του είδους και μου αρέσει που βγάζει και Long έκδοση.
Φιλε μου μενω γυρω στα 600 χιλιομετρα βορεια της Αθηνας!:D Ευχαριστως να το δοκιμαζες αν ημουνα κατω.Θα αναφερω εντυπωσεις οταν παραλαβω.Μου φανηκε καλο μπουφανακι απο τα specs,μενει τωρα να δουμε και απο κοντα,αν και πιστευω θα ναι μπομπα.Ελεγα για το Dainese Dyno αλλα μολις ειδα το SRX αλλαξα γνωμη.Πολυ ωραιο βεβαια και το Dyno λιγο ποιο συγχρονο/κυριλε εμφανισιακα σε αντιθεση με το Held που μου βγαζει ποιο oldschool/racing. Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για την held,ειδικα για τα γαντια της που ειναι Top!Παντελονι ψαχνω τωρα.Eλεγα να παρω το SRX το παντελονι που παει σετακι μαζι με το μπουφαν αλλα δεν ξερω,ειχα τις αμφιβολιες μου για το εμφανισιακο κομματι οπου εχει τις εξωτερικες επιγονατιδες.
Λιγο ασχετο με το θεμα.Αφορα στολη δερματινη και οσους εχουνε.Ειμαι 1.86 και παιζω απο 80 μεχρι 85 κιλα.Για τι μεγεθος ειμαι?Το 52 θα με ειναι ενταξει?
borgiriadis1
01/12/2021, 19:13
Εγώ είμαι 1.83 και 67 κιλά. Το 52 σαν κιλά είναι εντάξει αλλά μου είναι κοντό (έχω διαιρούμενη και με σφίγγει στα καλαμπαλικια).
Τώρα πήρα 54. Μόλις έρθει θα σου πω πως μου κάνει.
Σε ολοσομη το 52 δεν μου μπαίνει καθόλου.
Εγώ είμαι 1.83 και 67 κιλά. Το 52 σαν κιλά είναι εντάξει αλλά μου είναι κοντό (έχω διαιρούμενη και με σφίγγει στα καλαμπαλικια).
Τώρα πήρα 54. Μόλις έρθει θα σου πω πως μου κάνει.
Σε ολοσομη το 52 δεν μου μπαίνει καθόλου.
Ωχ καταλαβα,δεν προκειται να μου μπαινει με τπτ δλδ..Και να δεις οτι θα ειμαι για 56,αλλα η 56 θα ειναι για 90+κιλα :bawl:.Κριμα και βρηκα μια 52 νουμερο σε καλη τιμη μεταχειρο.
Ωχ καταλαβα,δεν προκειται να μου μπαινει με τπτ δλδ..Και να δεις οτι θα ειμαι για 56,αλλα η 56 θα ειναι για 90+κιλα :bawl:.Κριμα και βρηκα μια 52 νουμερο σε καλη τιμη μεταχειρο.
Αν δεν δοκιμάσεις είναι δύσκολο να καταλάβεις ποιο είναι το νούμερο σου. 2 άτομα στο ίδιο ύψος και ίδια κιλά μπορεί τελικά να φοράνε διαφορετικό μέγεθος δερμάτινης φόρμας κι αυτό γιατί ο ένας μπορεί να είναι π.χ 80 κιλά μύες κι ο άλλος 80 κιλά με αρκετό λίπος συσσωρευμένο σε κάποια σημεία του σώματος. Ειδικά σε δερμάτινη στολή αν δεν δοκιμάσεις δεν αγοράζεις. Επίσης, σε κάθε εταιρία υπάρχει και διαφορά όσον αφορά την εφαρμογή (θεωρώ οι alpinestars π.χ είναι πιο στενές απ τις dainese).
Εγώ στο 1.80 77-79 κιλά ήμουν στο 52 της dainese.
borgiriadis1
01/12/2021, 22:35
Καλά σίγουρα παιζουν ρολο πολλά όσον αφορα τις στολές. Απλα όσον αφορα το υψος είναι ψιλοστανταρ τα νούμερα. Όπως ανέφερε στο 1,80 σου καθόταν καλά το 52. Στο 1,83 εμένα με κόβει, σε υποφερτό σημείο μεν αλλά θα ήθελα να ήμουν πιο άνετα οποτε και πήρα το 54.(πρωτα διάβασα κριτικες βέβαια)
Ο billyka πολύ είναι και πιο ψηλός δεν παιζει να είναι στο 52 με τπτ δλδ.
sapila racing
02/12/2021, 10:04
To νούμερο απο μόνο του δεν λέει τίποτα απολυτως.
Υπαρχουν στολες για 'κοντοχοντρους' για 'κανονικούς' και για 'ψηλολιγνους' και θα πρέπει ο καθένας να ψάξει βρεί τι του ταιριαζει
Εγω ειμαι 1.89 και 75 κιλα και φοράω ολοσωμη 56 Spidi, η οποία μου ειναι γενικά ΟΚ αλλά λιγο κοντη στα μανικια. Ειχα ψάξει και ειχα δει οτι η Spidi βγαζει μακρόστενες φόρμες και κατεληξα εκει.
Αλλης μαρκας φορμα 56 ας πουμε μου ειναι θεόκοντη αλλά και παρα πολύ φαρδιά.
Πρόσεχε σε ποια χώρα είναι η αποστολή όταν δεν είσαι συνδεδεμενος.
Μπορεί να σου δείχνει τιμή χωρίς vat.
basilis_k6
04/12/2021, 17:47
Υπαρχουν στολες για 'κοντοχοντρους' για 'κανονικούς' και για 'ψηλολιγνους' και θα πρέπει ο καθένας να ψάξει βρεί τι του ταιριαζει
Εγω ειμαι 1.89 και 75 κιλα και φοράω ολοσωμη 56 Spidi, η οποία μου ειναι γενικά ΟΚ αλλά λιγο κοντη στα μανικια. Ειχα ψάξει και ειχα δει οτι η Spidi βγαζει μακρόστενες φόρμες και κατεληξα εκει.
αν καταλήξεις στο μοντέλο κοιτας στο σαιτ της εταιριας που εχει sizing και οι στολες που αναφέρεις έχουν σαν σημειωση οτι ειναι long-sleeve, long leg κτλ. αν δεν εχουν ειναι το στανταρ νουμερο της εταιρίας.
Πρόσεχε σε ποια χώρα είναι η αποστολή όταν δεν είσαι συνδεδεμενος.
Μπορεί να σου δείχνει τιμή χωρίς vat.
το ειδα μολις εγραψα το μυνημα volpad γι αυτο και το διεγραψα:D
Βασιλη κοιταω για μεταχειρισμενη για τα λεφτα για καινουργια μου φαινονται πολλα.Οποτε δεν μπορω να ξερω το μοντελο γιατι οι περισσοτεροι στις αγγελιες απλα γραφουν την μαρκα
sapila racing
06/12/2021, 11:47
αν καταλήξεις στο μοντέλο κοιτας στο σαιτ της εταιριας που εχει sizing και οι στολες που αναφέρεις έχουν σαν σημειωση οτι ειναι long-sleeve, long leg κτλ. αν δεν εχουν ειναι το στανταρ νουμερο της εταιρίας.
Δεν μιλάω για τετοιες στολές, μην τα μπερδεύεις κι άλλο τα πράγματα χωρίς λόγο.
Μιλάω για γενικό κανόνα στο sizing διαφορετικών εταιρειών.
Αν δεις το size chart ολοσωμων στολών της Spidi το 56 ειναι για υψος 178-188 και θώρακα 106-112.
https://www.motoin.de/Spidi-size-chart-05-2020:_:416.html?language=en
Στο αντίστοιχο size chart πχ της Dainese θα δεις οτι για υψος 1.88 πας σε νούμερο 60 που ομως ειναι για θώρακα 120.
https://www.fc-moto.de/en/Sizes-Chart-Manufacturer/Dainese-Size-Chart
Ελπίζω τωρα να εγινε πιο ξεκάθαρο.
basilis_k6
06/12/2021, 12:08
Δεν μιλάω για τετοιες στολές, μην τα μπερδεύεις κι άλλο τα πράγματα χωρίς λόγο.
Μιλάω για γενικό κανόνα στο sizing διαφορετικών εταιρειών.
Αν δεις το size chart ολοσωμων στολών της Spidi το 56 ειναι για υψος 178-188 και θώρακα 106-112.
https://www.motoin.de/Spidi-size-chart-05-2020:_:416.html?language=en
Στο αντίστοιχο size chart πχ της Dainese θα δεις οτι για υψος 1.88 πας σε νούμερο 60 που ομως ειναι για θώρακα 120.
https://www.fc-moto.de/en/Sizes-Chart-Manufacturer/Dainese-Size-Chart
Ελπίζω τωρα να εγινε πιο ξεκάθαρο.
αυτο κατάλαβα ετσι οπως το εγραψες. οτι καθε εταιρια έχει άλλη φορμα ειναι γνωστο υποθετω.
Εγώ στα 1.90, 81 κιλά, φοράω 54 ολόσωμη Spidi. Και μου είναι και άνετη. Το sizing είναι ενδεικτικό, αν δε δοκιμάσεις δεν ξέρεις.
Για μεταχειρισμένη χωρίς δοκιμή θα έλεγα να προχωρήσεις μόνο αν είναι τόσο καλή η τιμή που ξέρεις πως αν δε σου κάνει θα τη διώξεις και θα πάρεις πίσω τα λεφτά σου εύκολα.
Εγώ στα 1.90, 81 κιλά, φοράω 54 ολόσωμη Spidi. Και μου είναι και άνετη. Το sizing είναι ενδεικτικό, αν δε δοκιμάσεις δεν ξέρεις.
Για μεταχειρισμένη χωρίς δοκιμή θα έλεγα να προχωρήσεις μόνο αν είναι τόσο καλή η τιμή που ξέρεις πως αν δε σου κάνει θα τη διώξεις και θα πάρεις πίσω τα λεφτά σου εύκολα.
Όντως θέλει δοκιμή η φόρμα για να αποφασίσεις. Δες τώρα τι γίνεται:
ο ptc είναι 1,90μ/81κ και είναι άνετα σε spidi 54
o sapila είναι 1,89μ/75κ και είναι σε spidi 56 που το είναι ΟΚ εκτός λίγο στα μανίκα. Γενικά οι spidi είναι μακρόστενες.
Με σχεδόν αντίστοιχο ύψος δηλαδή, είναι ένα νούμερο διαφορά!
Για την ιστορία, εγώ είμαι 1,97/109κ και φοράω alpinestars 58. Είναι αρκετά σφικτή και χρειάστηκε μεταποίηση (μήκος) στα γόνατα γιατί με "έκοβαν" οι προστασίες. Ίσως στην 60 να ήμουν καλύτερα από μήκος, με λίγο πιο άνετη εφαρμογή.
borgiriadis1
10/12/2021, 10:59
Νομίζω ότι είναι τελείως σχετικό. Εγώ που όπως είπα είμαι 1.83 και 67 κιλά σε spidi 52 δεν μπαίνω με τπτ.
Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες.Αυριο/μεθαυριο θα παω να τσεκαρω μια alpinestars διαιρουμενη 52 νουμερο που την βρηκα σε καλη τιμη.1.86 υψος και παιζω απο 85 μεχρι 80 κιλα.Πχ τωρα πρεπει να ειμαι στα 80 γιατι εχω χασει.Και κατι αλλο,ξερω πως το ιδανικο για στολη ειναι να ειναι ολοσωμη,περισσοτερη προστασια λογω του οτι δεν ενωνεται με φερμουαρ και επισης περισσοτερη ανεση στην κοιλια/μεση.Δεν εχω μπει ποτε πιστα αλλα σκοπευω να μπω φετος πρωτη φορα.Δεν ξερω αν θα μπω 1-2 φορες η κατακαυλ....σω και θελω να μπαινω συνεχεια.Οποτε για αρχη λεω να κοιταξω να παρω μια στολη που μου βγαινει φθηνα και αν μας γινει χομπι η πιστα βλεπουμε για παραπανω.Ξερω οτι ειναι ακριβο χομπι,.Αυτο που θελω να ρωτησω σε αυτους που μπαινουν πιστα,ποια ειναι η γνωμη τους?Εχουν μπει με διαιρουμενη και πως ηταν?
sapila racing
10/12/2021, 11:26
Αυτο που θελω να ρωτησω σε αυτους που μπαινουν πιστα,ποια ειναι η γνωμη τους?Εχουν μπει με διαιρουμενη και πως ηταν?
Για αρκετά χρόνια δεν είχα ολόσωμη και πήγαινα στην πίστα με διαιρούμενη φόρμα που την χρησιμοποιούσα και σε βόλτες.
Ε δεν εχει σχέση, η ολόσωμη βολεύει πολύ περισσότερο στην πίστα γιατι σου δίνει σαφως μεγαλύτερη άνεση κινήσεων ενω θεωρητικά ειναι και πιο ασφαλής.
Sapila αυτο που λες ελεγε και στο sportbiketrackgear οτι ειναι ποιο ανετη,ποιο ασφαλης λογω του οτι δεν δενει με φερμουαρ και επισης αναλογα τον διοργανωτη του τρακντει καποιοι δεν δεχονται διαιρουμενη στην πιστα,αυτα βεβαια για το εξωτερικο.Για αρχη λεω να παρω την διαιρουμενη που ειναι σε καλη τιμη και αν γουσταρουμε και συνεχισουμε την πουλαω και περνω ολοσωμη.Βρηκα μια Clover ολοσωμη βασικα που εχω ακουσει πολυ καλα λογια απλα ειναι σχεδον στα διπλασια απο την διαιρουμενη,200 η μια 350 η αλλη
Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες.Αυριο/μεθαυριο θα παω να τσεκαρω μια alpinestars διαιρουμενη 52 νουμερο που την βρηκα σε καλη τιμη.1.86 υψος και παιζω απο 85 μεχρι 80 κιλα.Πχ τωρα πρεπει να ειμαι στα 80 γιατι εχω χασει.Και κατι αλλο,ξερω πως το ιδανικο για στολη ειναι να ειναι ολοσωμη,περισσοτερη προστασια λογω του οτι δεν ενωνεται με φερμουαρ και επισης περισσοτερη ανεση στην κοιλια/μεση.Δεν εχω μπει ποτε πιστα αλλα σκοπευω να μπω φετος πρωτη φορα.Δεν ξερω αν θα μπω 1-2 φορες η κατακαυλ....σω και θελω να μπαινω συνεχεια.Οποτε για αρχη λεω να κοιταξω να παρω μια στολη που μου βγαινει φθηνα και αν μας γινει χομπι η πιστα βλεπουμε για παραπανω.Ξερω οτι ειναι ακριβο χομπι,.Αυτο που θελω να ρωτησω σε αυτους που μπαινουν πιστα,ποια ειναι η γνωμη τους?Εχουν μπει με διαιρουμενη και πως ηταν?
Φίλε μου, απλά μιας και δεν έχει αναφερθεί έως τώρα, συνήθως οι διοργανωτές των Track-Days παρέχουν και εξοπλισμό προς ενοικίαση (φόρμα, μπότες, γάντια κλπ). Επομένως, αν δεν έχεις ξαναμπει και θες απλά να δοκιμάσεις και να δεις αν σου αρέσει (κρίνοντας εξιδίων θα σου γίνει στέκι), τότε δίνεις τα χρήματα και παίρνεις κάτι που θα σε ικανοποιεί απόλυτα.
borgiriadis1
10/12/2021, 19:40
Εγώ πάντως με διαιρούμενη μπαίνω χρόνια τώρα και για να πω την αλήθεια με βολευει πολύ περισότερο. Δεν είναι το ίδιο ασφαλής θεωρητικά αλλά δεν υπήρξε πρόβλημα σε πτώσεις (και είχα πολλές)
Εγώ πάντως με διαιρούμενη μπαίνω χρόνια τώρα και για να πω την αλήθεια με βολευει πολύ περισότερο. Δεν είναι το ίδιο ασφαλής θεωρητικά αλλά δεν υπήρξε πρόβλημα σε πτώσεις (και είχα πολλές)
Λεω να τσιμπησω την διαιρουμενη και λογω τιμης αλλα και λογω οτι ειναι κοντα μου και μπορω να την δοκιμασω να δω αν μου κανει.
borgiriadis1
11/12/2021, 09:25
Λεω να τσιμπησω την διαιρουμενη και λογω τιμης αλλα και λογω οτι ειναι κοντα μου και μπορω να την δοκιμασω να δω αν μου κανει.
Καλά δεν το συζητάμε άμα μπορείς να την δοκιμάσεις είναι ότι καλύτερο. Και να μην την αγοράσεις πήγαινε να την δοκιμάσεις να καταλάβεις από πρώτο χέρι τι λέμε όλοι οι υπόλοιποι εδώ μέσα.
borgiriadis1
13/12/2021, 11:30
Καλησπέρα. Την παρασκευή ήρθαν τα πράγματα από το fc-moto. Έκανα κάποιες δοκιμές στο σπίτι. Εντυπώσεις:
1)Γάντια. Σε νούμερο XXL. Μου έκατσαν ακριβώς. Και τα είχα διαλέξει με το μέγεθος του fc-moto. Απίστευτα μαλακά και φαίνονται πολύ ποιοτικά.
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GR/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/IXS-X-Sport-RS-100-Motorcycle-Gloves/SubProducts/IXS-X-Sport-RS-100-Motorcycle-Gloves-0007
2)Μπότες. Σε νούμερο 44. Επίσης ακριβώς. Μισό νούμερο ίσως πιο μεγάλες . Το 43 δεν θα έμπαινε. Ωραία αίσθηση στο περπάτημα, πρέπει να κάνουν και τα σπασίματα τους ακόμα.
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GR/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Bogotto-Losail-Motorcycle-Boots/SubProducts/Bogotto-Losail-Motorcycle-Boots-0002
3) Στολή. Σε νούμερο 54. Ακριβώς στο ύψος. Όταν λέμε όμως ακριβώς το εννοώ. Μόλις την κούμπωσα ήρθαν όλες οι προστασίες εκεί που έπρεπε. Στο φάρδος όμως έχω τις ενστάσεις μου. Δεν τσουβαλιάζει αλλά είναι για τα γούστα μου λίγο άνετη. Η προηγούμενη ήταν τελείως κολλητή και ήταν η πρώτη μου στολή γι αυτό δεν ξέρω πως πρέπει να κρίνω. Ο αδερφός μου που την είδε πάνω μου λέει οτι είναι οκ αλλά εμένα κτ δεν μ αρέσει (δεν μπορώ να αποφασίσω αν χρειαζόμουν όμως μικρότερη γτ νομίζω οτι θα ήταν κοντή). Σαν αίσθηση κι αυτή πολύ ωραία και το δέρμα πολύ μαλακό. Επίσης έχει 2 είδη δεσίματος. Ένα που δένει γύρω γύρω και ένα που δένει μόνο στην πλάτη.
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GR/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Bogotto-Losail-2PC-Leathersuit/SubProducts/Bogotto-Losail-2PC-Leathersuit-0001
Ενδεικτικά αναφέρω πάλι ότι είμαι 1,83 ύψος, 67 κιλά και νούμερο αθλητικού παπουτσιού 43
sapila racing
13/12/2021, 12:18
Μεγειά σου. Καλοφόρετα!!
3) Στολή. Σε νούμερο 54. Ακριβώς στο ύψος. Όταν λέμε όμως ακριβώς το εννοώ. Μόλις την κούμπωσα ήρθαν όλες οι προστασίες εκεί που έπρεπε. Στο φάρδος όμως έχω τις ενστάσεις μου. Δεν τσουβαλιάζει αλλά είναι για τα γούστα μου λίγο άνετη. Η προηγούμενη ήταν τελείως κολλητή και ήταν η πρώτη μου στολή γι αυτό δεν ξέρω πως πρέπει να κρίνω. Ο αδερφός μου που την είδε πάνω μου λέει οτι είναι οκ αλλά εμένα κτ δεν μ αρέσει (δεν μπορώ να αποφασίσω αν χρειαζόμουν όμως μικρότερη γτ νομίζω οτι θα ήταν κοντή). Σαν αίσθηση κι αυτή πολύ ωραία και το δέρμα πολύ μαλακό. Επίσης έχει 2 είδη δεσίματος. Ένα που δένει γύρω γύρω και ένα που δένει μόνο στην πλάτη.
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GR/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Bogotto-Losail-2PC-Leathersuit/SubProducts/Bogotto-Losail-2PC-Leathersuit-0001
Ενδεικτικά αναφέρω πάλι ότι είμαι 1,83 ύψος, 67 κιλά και νούμερο αθλητικού παπουτσιού 43
Λογικό με τέτοιο βάρος για το ύψος σου να σου φαίνεται "μπόλικη".... Μόνο χόρτα τρώς ρε φίλε ? :rolleyes: :D :D
borgiriadis1
13/12/2021, 13:15
Λογικό με τέτοιο βάρος για το ύψος σου να σου φαίνεται "μπόλικη".... Μόνο χόρτα τρώς ρε φίλε ? :rolleyes: :D :D
Ευχαριστώ.
Ξέρω ότι είναι λίγο ακραίες οι τιμές γι αυτό δεν μου έρχεται και πολύ καλά. (Έτσι είναι το σκαρί μας. Και ο αδερφός μου σ αυτές τις τιμές παίζει)
Αν δώ οτι με ενοχλεί τοοοοσο πολύ μπορεί να την στείλω για μάζεμα (νομίζω οτι ένας καλός είναι στη Θεσ/νικη)
Εγω ξαναπαθαινω σοκ με το νουμερο διοτι σε οτι βιντεο εχω δει στο νετ σε αυτο το υψος περνουν 52.Ειμαι 1.86 αλλα επειδη ειμαι καπως αδυνατος 80-83 κιλα κοιταω και γω για 52.Μεγειες,καλοφορετα και αγρατζουνιστα!
borgiriadis1
13/12/2021, 21:09
Update για τη στολή. Αφού την φόρεσα αρκετή ώρα και έκανα κ αλλαγές με την άλλη που έχω σε νούμερο 52 κατέληξα ότι το πρόβλημα είναι το ύψος μου ανάλογα με τα κιλά μου.
Η 52 είναι κοντή τλκ. Όχι απαγορευτικά αλλά σε σχέση με την 54 η διαφορά είναι εμφανής. Η 54 φαίνεται σε όλα τα άκρα του σώματός μου ότι έρχεται πιο σωστά.
Και αυτό που έλεγα για πιο φαρδιά είναι σε 4 συγκεκριμένα σημεία. Στους 2 καρπούς και στους 2 αστραγάλους. Λόγω των κιλών μου τα άκρα είναι πολύ λεπτά κ εκεί φαίνεται ότι έχει κενό. Στα μπούτια είναι τόσο όσο και στην κοιλιά οκ έχει ένα λογικό περίσσευμα.
Σε όλα τα υπόλοιπα σημεία που έλεγα εγώ για φαρδιά άκυρα. Απλά αυτή η στολή έχει παραπάνω προστατευτικά (στα καλάμια και στα κωλομερια που η άλλη δεν είχε) και φαίνεται πιο βαρβατη πάνω μου.
Παρελαβα σημερα τα πραγματα απο το Fc-Moto.
1)Μπουφαν υφασματινο Held Safer SRX Textile Jacket.
Καλα εμφανισιακα το καραγουσταρω!Επισης μου φαινεται αρκετα ποιοτικο μπουφαν.Αυτο που δεν ξερω αν θα αντεξει στο χρονο ειναι τα γραμματα στα μανικια και στο στηθος τα οποια ειναι εξογκωμενα και ειναι ραμμενα.Δεν ειναι δηλαδη βαμμενα πανω στο υφασμα.Το χρωμα του δεν ειναι οπως φαινεται στο σαιτ,το γκριζωπο αυτο που φαινεται ειναι μαυρο.Τα υπολοιπα ειναι οπως φαινονται στο σαιτ.Στο youtube που τσεκαρα πριν την αγορα για review ειχα δει οτι το χρωμα ειναι μαυρο και οχι γκρι.Μεγεθος πηρα L,δεν ξερω εαν επρεπε να παρω XL,το παλιο μου μπουφαν ειναι επισης L.Mου ερχεται πολυ καλα σε μανικια,μεση,κτλ..Πρωτη φορα φορεσα μπουφαν με σκληρες προστασιες και στην αρχισε με ξενισε λιγο αυτο,διοτι τις ενιωθα.Συνηθισμενος απο το παλιο μπουφαν μου το οποιο εχει προστασιες (αγκωνες,ωμους,πλατη) αλλα ειναι ποιο μαλακες και δεν τις νιωθεις τοσο.Ισως για αυτο να σκεφτομουν μηπως επρεπε να παρω XL.Νομιζω βεβαια οτι καλα εκανα και πηρα L,διοτι δεν το πηρα σκεφτομενος οτι θα το φοραω χειμωνα,θα το φοραω ανοιξη,φθινωπορο.Παρα πολυ ικανοποιημενος απο την αγορα του,ο χρονος θα δειξει τα υπολοιπα.
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Held-Safer-SRX-Motorcycle-Textile-Jacket/SubProducts/Held-Safer-SRX-Motorcycle-Textile-Jacket-0003
2)Μποτες Alpinestars Supertech R.
Δεν εχω ξαναφορεσει μποτα μηχανης δρομου(εχω φορεσει ΜΧ μποτες).Διαβαζα οτι το μεγαλο της ατου για την κατηγορια ειναι η ανεση.Δλδ αν αυτη ειναι η ποιο ανετη οι αλλες πως ειναι ρε παιδια?:bawl: Ενταξει ξερω οτι ειναι Racing μποτα οποτε δεν περιμενα να ειναι ανετη,απλα μολις την εβαλα σκεφτηκα αμεσως αυτο.Νουμερο πηρα 46,οτι φοραω και στα καθημερινα μου.Στην αρχη,οπου εβαλα πρωτα μονο την εσωτερικη μποτα,νομισα οτι την πηρα λιγο μεγαλη και θα επρεπε να παρω 45.5,οταν ομως μετα τις εβαλα κανονικα και τις πατησα ολα πενα!Ειναι οπως πρεπει!Διαβασα οτι χρειαζεται λιγο προσοχη με το speed lacing system,τα κορδονια της εσωτερικης μποτας δλδ,διοτι κοβονται ευκολα.Θα εχω το νου μου.Εμφανισιακα πολυ ωραια μποτα με μπολικη προστασια.
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Alpinestars-Supertech-R-Moto-Boots-S21/SubProducts/Alpinestars-Supertech-R-Moto-Boots-S21-0007
3)Τσαντα πλατης Fc-Moto Hump 2.0 Motorcycle Backpack
Μετα απο μια σχετικα γρηγορη βολτα 160 χλμ οπου ειχα τσαντα πλατης την κλασσικη υφασματινη,μολις εφτασα σπιτι,διαπιστωσα οτι η τσαντα απο τον αερα ειχε ανοιξει και το μονο που ειχε μεινει μεσα ηταν η οδοντοβουρτσα μου..Παει η βερμουδα μου,η οποια ηταν φθηνη αλλα μου αρεζε παρα πολυ,πανε και τα γυαλια ηλιου μου..Δεν λες παλι καλα οπου πριν ξεκινησω,ειχα βγαλει απο την τσαντα ολα μου τα χαρτια,ταυτοτητες,διπλωμα,αδεια κτλ κτλ και το πορτοφολι και τα εβαλα στις τσεπες του μπουφαν?Τελοσπαντων,μετα απο αυτο το σκηνικο και ολοκληρωντας την παραγγελια απο το Fc-Moto,μου εμφανισε στα people also bought αυτην την τσαντα.Με το που την ειδα,χωρις δευτερη σκεψη την εβαλα και αυτη στο καλαθι αγορων.Εντυπωσεις,μεγαλουτσικη(την περιμενα ποιο μικρη),δεν εχω βαλει ακομα μεσα πραγματα να δω τι χωραει,σκληρο εξωτερικο κελυφος και το φερμουαρ ειναι απο την μερια της πλατης σου και οχι απο την εξω,ωστε να ανοιγει απο τον αερα και να χανεις τα αντικειμενα σου..Η τσαντα ειναι της Bogotto,εχει ταμπελακια Bogotto δλδ, η οποια πιστευω οτι ειναι η μαρκα του Fc-Moto.
https://www.fc-moto.de/en/FC-Moto-Hump-20-Motorcycle-Backpack
Δωρο μαζι με αυτα,μια μπαντανα Fc-Moto.Ηθελα να παρω και παντελονι,αλλα επειδη τις μερες πριν την παραγγελια ετυχε να δοκιμασω ενα παντελονι μεγεθος L,το οποιο μου ηταν παααρα πολυ μακρυ ειπα να δοκιμασω πρωτα και μετα να αγορασω.Σκεφτομουν να παρω το παντελονι της Held το οποιο βγαζει σαν σετακι με το μπουφαν της το οποιο αγορασα,αλλα καπου σκαλωνα,περαν του μεγεθους,δεν ξερω,ισως στις εξωτερικες επιγονατιδες.Επισης χρειαζομαι γαντια,δεν θελω δερμα,αλλα ολες οι επιλογες οι οποιες εχουν αρκετη προστασια εχουν και δερμα..Σκεφτομαι η να παρω κατι υφασματινο και να κανω εκπτωση στην προστασια,η να παρω τα γαντια της Andromeda τα οποια ειναι με φουλ προστασια,υλικο Superfabric,Kevlar,Carbon κτλ.Θα δουμε,ακομα το ψαχνω
borgiriadis1
24/12/2021, 21:14
Άντε με γεια. Καλοφορετα.
Dr.Monty
25/12/2021, 07:19
Καλοφόρετα όλα!
Σχετικά με την τσάντα.
Την αγόρασα και εγώ και δεν μου άρεσε που έχει κέλυφος.
Η τσάντα που χρησιμοποιώ και ήθελα κάποια στιγμή να το γράψω στο φόρουμ είναι η παρακάτω. Να πω ότι είναι εξαιρετικής ποιότητας. Η τιμή αυτή είναι η καλύτερη που δίνουν (την παρακολουθώ 1 χρόνο τώρα).
https://og-original.com/product/ez_riderpro-white/
Καλημερα!Εμενα μετα την απωλεια των αντικειμενων απο την ''συμβατικη'' τσαντα πλατης βρισκω την συγκεκριμενη παρα πολυ καλη επιλογη ειδικα για 18 ευρω που την πηρα.Το κελυφος λογικα ειναι ετσι για λογους αεροδυναμικης.