View Full Version : BMW R1300 GS/Adventure, M1300 GS (2023)
Οι εξαντλητικες δοκιμές πριν τη παραγωγή έχουν τεράστιο κοστος
Η ανάκληση κοστίζει λιγότερο και το παίζεις και υπεύθυνη εταιρεία και καλά
Στην ουσία δοκιμαστής είναι ο πελάτης
Αυτή είναι η βασική διαφορά με το made in japan και ο λόγος που δεν θα το φτάσουν ποτέ σε ποιοτητα
TheRegulator
18/08/2024, 09:24
Οι εξαντλητικες δοκιμές πριν τη παραγωγή έχουν τεράστιο κοστος
Η ανάκληση κοστίζει λιγότερο και το παίζεις και υπεύθυνη εταιρεία και καλά
Στην ουσία δοκιμαστής είναι ο πελάτης
Αυτή είναι η βασική διαφορά με το made in japan και ο λόγος που δεν θα το φτάσουν ποτέ σε ποιοτητα
Επειδή τυχαίνει και έχω αρκετούς φίλους που δουλεύουν σε Porsche-Merc-BMW και πλέον τον αδερφό ενός γνωστού που δουλεύει στην Τραϊουμφ και κάνουν αυτή ακριβώς την δουλειά μπορώ να σου πω ότι έχεις απόλυτο άδικο.
Το πρόβλημα είναι το outsourcing και τα standards των συγκεκριμένων εταιριών.
Και επειδή είναι η δουλειά μου η ανάκληση είναι φθηνότερη απ τα δικαστήρια ΟΧΙ απ τις δοκιμές…
Φιλικά πάντα!
AUFGEBRACHT
10/09/2024, 16:21
:smokin:
455660
doctor_john
10/09/2024, 16:30
Αυτή η φύσα που κάνει την αμέριμνη δεν μοιάζει λίγο ύποπτη; :hmm:
doctoras
10/09/2024, 20:57
Εγώ λεω άσχημη πτώση δεξιά όπου έφαγε κύλινδρα
AUFGEBRACHT
10/09/2024, 21:06
Εγώ λεω άσχημη πτώση δεξιά όπου έφαγε κύλινδρα
Νομίζω το έχεις, την βρήκα τυχαία τη φωτό...εκ πρώτοις ο τίτλος ήταν λίγο πιασάρικος, ήταν του στυλ "ορίστε το καινούριο BMW"...όταν διάβαζες το κείμενο, έλεγε ότι τα μεγάλα και βαριά adventure είναι ακατάλληλα για περιπέτεια, οπότε μάλλον κάποια άσχημη πτώση σε χώμα πρέπει να ήταν...
mp-giorgos
10/09/2024, 21:28
Φαινεται πολυ ευκολα οτι ειναι πτωση, πανω εχει μεινει ενα κομματι απο το καπακι και κατω αριστερα η βιδα ειναι στραβωμενη.
doctor_john
10/09/2024, 22:01
Γιατί χώμα; κοίταξε τα λάστιχα.
Γιατί χώμα; κοίταξε τα λάστιχα.
Γιατί όχι; Χώμα δεν σημαίνει απαραίτητα σκληρό εντουρο και πολλοί κάνουμε χώμα με 90/10 λάστιχα.
doctor_john
10/09/2024, 23:07
Καταλαβαίνω και εγώ έτσι ζω. Αυτό είναι ακινητοποιημένο πεντακάθαρο, είδε χώμα και έσπασε; :)
Διέλυσε το γρανάζι και το καβαλέτο του εκκεντροφόρου και όλο το υπόλοιπο είναι καθαρό;
Είμαι λίγο προκατειλημμένος γιατί έχω πετύχει μερικά κτυπημένα σε κολωνάκι και έχουμε αγοράσει ένα.
Λευκάδιος
11/09/2024, 10:42
Πλαστικό λεβιέ ταχυτήτων ..βγάζω το καπέλο στους Γερμανούς ...
455672
455673
άρα εύκολα επισκευάσιμος στις στέππες της Μογγολίας ! :smokin:
Παντου μπροστά οι Βαυαροί !
455672
455673
Γιώργο ποιο μοντέλο της ακατονόμαστης είναι αυτό?
455660
Δεν είχε κάγκελα? Γιατί αν είχε και ξηλώθηκαν τότε η φροιλαιν έφαγε καλό βρόντο.
Λευκάδιος
11/09/2024, 11:28
Γιώργο ποιο μοντέλο της ακατονόμαστης είναι αυτό?
Του παρόντος νήματος Κώστα, R1300GS
Του παρόντος νήματος Κώστα, R1300GS
Μεγάλη πετυχεσιά :facepalm:
πολύ καθαρή για να εχει φαει πτώση...ουτε μια γρατζουνια? κοπηκε η καδενα κοπανισε στο καπάκι και το εσπασε..λεω εγω...
doctor_john
11/09/2024, 13:11
Τραγικό, τι περίμεναν..
Βγάζουν διάφοροι από αλουμίνιο αλλά μοιάζουν να προσπαθούν να το κάνουν ευαίσθητο.
Αν το θέλει κάποιος πρέπει να προσέχει γιατί κάθε κατάστημα έχει άλλη τιμή.
Μου φαίνεται πολύ εύκολο να αντιγραφεί το εργοστασιακό σε πλάκα αλουμινίου που θα του δώσει καλύτερα χαρακτηριστικά
και από το χυτοπρεσαριστό.
Αν πάρει κάνεις το enduro πακέτο ο λεβιές είναι από αλουμίνιο και ρυθμιζόμενος.
Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην το βάλει κανείς όταν με 700€ παίρνεις κάγκελα, ποδιά, ρυθμιζόμενο λεβιέ φρένου και ταχυτήτων, φλας κανονικά και όχι στις χούφτες, κοντές αλουμινενιες μανέτες και κάτι ψιλά ακόμα.
Τώρα αναφορικά με το πλαστικό, από μόνο του δεν είναι πρόβλημα. Υπάρχουν πλαστικά πιο ανθεκτικά από αλουμίνιο. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν είναι κατασκευαστικό ή σχεδιαστικό το πρόβλημα που οδήγησε στην αστοχία ή απλά έτυχε. Έτσι που το βλέπω μάλλον για σχεδιαστικό πρόβλημα μου φαίνεται.
RaGe_Raptor
11/09/2024, 14:05
επόμενο level:πλαστικό τιμόνι uber alles
RaGe_Raptor
11/09/2024, 14:07
455660
πιθανότατα από πτώση.
RaGe_Raptor
11/09/2024, 14:09
Αν πάρει κάνεις το enduro πακέτο ο λεβιές είναι από αλουμίνιο και ρυθμιζόμενος.
Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην το βάλει κανείς όταν με 700€ παίρνεις κάγκελα, ποδιά, ρυθμιζόμενο λεβιέ φρένου και ταχυτήτων, φλας κανονικά και όχι στις χούφτες, κοντές αλουμινενιες μανέτες και κάτι ψιλά ακόμα.
Τώρα αναφορικά με το πλαστικό, από μόνο του δεν είναι πρόβλημα. Υπάρχουν πλαστικά πιο ανθεκτικά από αλουμίνιο. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν είναι κατασκευαστικό ή σχεδιαστικό το πρόβλημα που οδήγησε στην αστοχία ή απλά έτυχε. Έτσι που το βλέπω μάλλον για σχεδιαστικό πρόβλημα μου φαίνεται.
όλοι λίγο ή πολύ "υπερασπιζόμαστε" τις επιλογές μας αλλά εσύ το παράκανες,θαρρώ :D
όλοι λίγο ή πολύ "υπερασπιζόμαστε" τις επιλογές μας αλλά εσύ το παράκανες,θαρρώ :D
Δεν υπερασπίζομαι κανέναν και τίποτα, Ούτε μετοχές έχω στην BMW ή κάποιο άλλο κίνητρο.
Μπορείς να μου πεις που είδες στα γραφόμενα μου κάτι τέτοιο; Αντίθετα έγραψα ότι μου μοιάζει για σχεδιαστικό πρόβλημα.
RaGe_Raptor
11/09/2024, 14:18
Δεν υπερασπίζομαι κανέναν και τίποτα, Ούτε μετοχές έχω στην BMW ή κάποιο άλλο κίνητρο.
Μπορείς να μου πεις που είδες στα γραφόμενα μου κάτι τέτοιο; Αντίθετα έγραψα ότι μου μοιάζει για σχεδιαστικό πρόβλημα.
"ναι,αλλά αν δώσεις 700€ επιπλέον παίρνεις λεβιέ,ποδιες,μανετες,καγκελα κτλ κτλ" "βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τα δίνουν"
φταίει ο αγοραστής αφού είχε την επιλογή να πάρει αλουμινένιο.
κάπως έτσι το διάβασα. :beer:
"ναι,αλλά αν δώσεις 700€ επιπλέον παίρνεις λεβιέ,ποδιες,μανετες,καγκελα κτλ κτλ" "βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τα δίνουν"
φταίει ο αγοραστής αφού είχε την επιλογή να πάρει αλουμινένιο.
κάπως έτσι το διάβασα. :beer:
Εσύ έτσι το διάβασες, εγώ αλλιώς το έγραψα.
Οι επιλογές στην BMW σε πακέτα εξοπλισμού είναι κυριολεκτικά ατέλειωτες.
Δυστυχώς οι περισσότεροι αγοραστές δεν κάνουν επαρκή έρευνα αγοράς προκειμένου να ενημερωθούν τι περιλαμβάνεται και τι όχι σε αυτά.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα απλά να βάζουν όλα τα πακέτα χωρίς να συνειδητοποιούν ότι κάποια από αυτά δεν ταιριάζουν στην χρήση που θέλουν να κάνουν στην μοτοσυκλέτα.
Προσωπικά θεωρώ άστοχη την επιλογή τοποθέτησης των φλας στις χούφτες καθώς και τη μη τοποθέτηση κάγκελων σε έναν κινητήρα boxer (γνωρίζω πως υπό προϋποθέσεις τα καγκελα μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά) . Προφανώς ο καθένας παίρνει τα ρίσκα των επιλογών του.
kostaskk
11/09/2024, 15:05
Κινέζικη ποιότητα-σχεδιαση σε τιμή χρυσού με περιορισμένες δυνατότητες και πίσω σε πολλά θέματα από αλλά..
Υπερκοστολόγημενα περιφερειακά και επιλογές.
Δλδ πρέπει να ρίξεις αλλά 700€ στην Ίδη εξωφρενικά υψηλή τιμή για να μην σου βάλουν πλαστικό επιλογέα+ κάτι μανετες και κάγκελα που θα τους κοστίζουν λιγότερο από 100€
bmw=apple
CorpseAlive
11/09/2024, 15:08
Κινέζικη ποιότητα-σχεδιαση σε τιμή χρυσού με περιορισμένες δυνατότητες και πίσω σε πολλά θέματα από αλλά..
Υπερκοστολόγημενα περιφερειακά και επιλογές.
Δλδ πρέπει να ρίξεις αλλά 700€ στην Ίδη εξωφρενικά υψηλή τιμή για να μην σου βάλουν πλαστικό επιλογέα+ κάτι μαετες και κάγκελα που θα τους κοστίζουν λιγότερο από 100€
bmw=apple
Το έχεσες. Έχει πολλά στραβά η BMW αλλά όχι έκπτωση στο θέμα ποιότητας , ειδικά όσο ανεβαίνεις κυβικά. |
Το έχεσες. Έχει πολλά στραβά η BMW αλλά όχι έκπτωση στο θέμα ποιότητας , ειδικά όσο ανεβαίνεις κυβικά. |
Χάνεις τα λόγια σου Χάρη.
CorpseAlive
11/09/2024, 15:16
Χάνεις τα λόγια σου Χάρη.
Εντάξει μωρέ , φόρουμ είμαστε πρέπει να γράφουμε και καμία μλκια να περνάει η ώρα δεν είναι κακό.
Πάντως , στα σοβαρά όσον αφορά τον πλαστικό Λεβιέ , σαν να βλέπω τον Γουιλφρεντ σε ένα meeting room να έχει δύο διαγράμματα ανοχών και να κραυγάζει, ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΘΑ ΓΑΜΑΕΙ.
stefanos
11/09/2024, 15:49
Εγώ από την άλλη βλέποντας πλαστικό λεβιέ θα έλεγα "πολύ μπροστά η BMW έβαλε πλαστικό λεβιέ"
Και μάλλον καλά θα έλεγα γιατί αλουμινένια χαλύβδινα δεν έχει και πολύ σημασία σπάνε όλα υπό προϋποθέσεις.
AUFGEBRACHT
11/09/2024, 16:02
O panavour είναι καλά;...
doctor_john
11/09/2024, 16:13
Γιατί είναι "μπροστά" η χρήση του πλαστικού;
Πως είναι δυνατόν όταν η εταιρεία που το βγάζει προσφέρει σαν αναβάθμιση το αλουμινίου;
Σπάει το αλουμίνιο και το ατσάλι όπως αυτό; Στις ίδιες συνθήκες θα μέναμε απο λεβιέ όπως στην φωτό;
Μου κάνει εντύπωση γιατί φαίνεται να μην κτυπήθηκε αλλά να πιέστηκε (πιάστηκε κ.λπ.) και αντί να σπάσει ή να στραβώσει η άκρη
σκίστηκε στο σημείο που ήταν πιο αδύναμο στο σύνολο.
RaGe_Raptor
11/09/2024, 16:20
Εγώ από την άλλη βλέποντας πλαστικό λεβιέ θα έλεγα "πολύ μπροστά η BMW έβαλε πλαστικό λεβιέ"
Και μάλλον καλά θα έλεγα γιατί αλουμινένια χαλύβδινα δεν έχει και πολύ σημασία σπάνε όλα υπό προϋποθέσεις.
I did not see that coming! στις ίδιες προυποθέσεις? δεν έχω δει αλουμινένιο σπασμένο εκεί.
ένιγουέι, να παραγγείλω ένα 3D πλαστικό πλαίσιο για το Κ6... πλησιάζει τα 80χιλ χλμ:D
Το να μιλάμε για πλαστικό, αλουμίνιο και χάλυβα χωρίς να προσδιορίζουμε το κράμα, θερμική κατεργασία κλπ δεν δίνει καμία πληροφορία.
Προφανώς στην συγκεκριμένη εφαρμογή η υλοποίηση δεν ήταν ιδανική αλλά το να λέει κανείς ότι το πλαστικό είναι γενικά χειρότερο από το αλουμίνιο κλπ είναι λάθος.
doctor_john
11/09/2024, 17:06
Συζητάμε με όσα υπάρχουν ήδη, δηλαδή πλαστικό που χρησιμοποιείται για εργαλεία, billet με ανώπτωση ή χυτοπρεσαριστά κράματα
αλουμινίου σειράς 5 και μαλακό ατσάλι 10-20 ή 20-40.
Δεν έχει ιδιαίτερες κατεργασίες το λεβιεδάκι, όλη η "τεχνολογία" τους είναι στην βαφή. Τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν τα μέταλλα σε αυτά μας καλύπτουν.
Δεν ξέρω τι εννοείς γενικά αλλά ότι αντικατέστησε το πλαστικό στις μοτοσυκλέτες δημιούργησε θέματα περισσότερα από τα μέταλλα
και μόνο χαμηλότερο κόστος στον κατασκευαστή πρόσφερε.
Νομίζω πως έχεις υπόψιν ειδικές εφαρμογές και όχι γενικές.
Δεν τα βάζω με τα φαίρινκ που όντως έχει λειτουργικό νόημα η χρήση πλαστικών σε αυτά.
Τα χειριστήρια που έχουν γίνει πλαστικά δεκαετίες τώρα, τι μας πρόσφεραν; Περνάμε καλύτερα να χαϊδεύουμε
αποπολυμερισμένα πλαστικά, να συντηρούμε κάτι που θα διαλυθεί και δεν επισκευάζεται;
Έχοντας την εμπειρία 30 χρόνων με πλαστικά χειριστήρια, έχουμε δει κάποια εξέλιξη τους προς το καλύτερο;
Απο όσα βλέπω δεν δίνουν σημασία και τα πλαστικά γίνονται όλο και πιο φτηνιάρικα - ευπαθή.
Με αυτή την εικόνα θα πούμε οκ να χρησιμοποιούν πλαστικό σε πιο απαραίτητα σημεία
σε οχήματα προδιαγραφών rally που κοστίζουν πολλά χρήματα;
Και να λένε πως για την τάδε χρήση βάλτε το πακέτο που περιέχει αλουμινίου;
Και στο σύνολο του πλανήτη να το δεις, τα πλαστικά κοστίζουν, λερώνουν, δεν ανακυκλώνονται αλλά διασκευάζονται
στην προσπάθεια μας να τα κάνουμε χρήσιμα κ.λπ.
Λευκάδιος
11/09/2024, 17:23
Πως είναι δυνατόν όταν η εταιρεία που το βγάζει προσφέρει σαν αναβάθμιση το αλουμινίου;
Σπάει το αλουμίνιο και το ατσάλι όπως αυτό; Στις ίδιες συνθήκες θα μέναμε απο λεβιέ όπως στην φωτό;
Μου κάνει εντύπωση γιατί φαίνεται να μην κτυπήθηκε αλλά να πιέστηκε (πιάστηκε κ.λπ.) και αντί να σπάσει ή να στραβώσει η άκρη
Οι δυο φωτογραφίες είναι από διαφορετικές μοτοσυκλέτες και απ'όσο είδα δεν είναι μόνο αυτές.
Για την μια εκ των δύο ο ιδιοκτήτης είπε ότι έσπασε απλά σε ένα κατέβασμα από 2α σε 1η.
Εκτός του υλικού κατασκευής (που τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση δεν έπιασε τόπο) βλέπω ότι δεν έχει καν σπαστό άκρο/μυτάκι αλλά σταθερό.
Για το χαλυβα φαντάζομαι εννοείς 1020 και 2040.
Ο λεβιές που χρησιμοποιεί η BMW στο εντουρο πακέτο είναι είναι από AlSi1MgMn-T6 (σειρα 6 και συγκεκριμένα 6082-T6 αν προτιμάς αμερικανικό classification).
Η επιμήκυνση θραύσης του συγκεκριμένου κράματος είναι 6-8%, που σημαίνει πως μόλις παραμορφωθεί παραπάνω υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να σπάσει.
Αντίθετα υπάρχουν αρκετά ενισχυμένα με ίνες πλαστικά με σημαντικά μεγαλύτερη επιμήκυνση θραύσης.
Το όριο διαρροής στην συγκεκριμένη εφαρμογή δεν είναι τόσο κρίσιμο.
Παρόλα αυτά οι περισσότεροι θέλουν αλουμινένιο λεβιέ και όχι χαλύβδινο γιατί τους μοιάζει φθηνός (όπως και ο πλαστικός), αλλά δύσκολα θα σπάσει αφού η επιμήκυνση θραύσης του είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Η διαφορά βάρους είναι αμελητέα στην προκειμένη περίπτωση.
Αναφορικά με τον χρόνο ζωής θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά από την άλλη σκέψου πόσα πλαστικά έχει επάνω της μία σύγχρονη μοτοσυκλέτα.
Πλαστικό λεβιεδάκι βέβαια, για να μην τρώγονται τα τίμπερλαντ πατούμενα, να το
κοστολογήσουμε 3 ευρώ φτηνότερο αλλά και για να γλυτώσουμε ακόμα 5-6 γραμμάρια
από το κατερπίλαρ (στο βάρος μόνο.....)
:bawl::evil:
doctor_john
11/09/2024, 19:10
Στην γαλλία τον γράφουμε με κενό το χάλυβα! :lol:
Όντως σαν χομπίστας με βολεύει το αμερικάνικο σύστημα.
Που το βρήκανε το 6082 σε αγορά όπως είναι στην σειρά 6..
Δεν είμαι αρνητικός φίλε Taz, μάλλον έχω μικρή ανοχή στο μάρκετινγκ που δικαιολογεί τα πάντα.
stefanos
11/09/2024, 21:02
Όπως είναι μπροστά ο άξονας το μη πλαίσιο το telelever το paralever και η αισθητική της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας.
Πώς είναι μπροστά τα αλουμινένια πλαίσια από τα χαλύβδινα.
Γιατί μερικά πράγματα γίνονται επειδή μπορούμε να τα κάνουμε, 'η επειδή είναι φτηνότερα, ή επειδή πρέπει να ξεχωρίζουμε.
kostaskk
11/09/2024, 22:17
Στην τιμή που έχει το gs ο λεβιές θα έπρεπε να είναι από τιτάνιο,με επιφανειακή σκλήρυνση και θερμικές κατεργασίες, καρμπον κομμάτια,λάστιχα κι που αντέχει minimum 15 χρόνια, και να μην σπάει ακόμα και αν χωροπηδας πάνω του. Και όχι αυτό το πλαστικό των 5€
doctor_john
11/09/2024, 22:49
Το ρουλεμάν που έχει ξέρει κάποιος τι είναι, μήπως για να μην το επηρεάζει το shifter ;
RaGe_Raptor
11/09/2024, 22:58
Το ρουλεμάν που έχει ξέρει κάποιος τι είναι, μήπως για να μην το επηρεάζει το shifter ;
Για να μειώνεται η τριβή κι άρα και η πιθανότητα να σπάσει :bawl:
basilis_k6
08/11/2024, 13:36
ανωμαλία! για καποιο λογο το θέλω απιστευτα!!
https://www.youtube.com/watch?v=4Mo7q_RjjaM
karellen
08/11/2024, 13:38
Έχεις δει ο Toprak τι κάνει μ αυτό;
basilis_k6
08/11/2024, 13:48
Έχεις δει ο Toprak τι κάνει μ αυτό; μην με μπριζωνεις δεν εχω λεφτα να παρω ουτε σκετο το κιτ
RaGe_Raptor
08/11/2024, 13:51
Άνετα το περνάς για κατανα :bawl:
harris_x
08/11/2024, 14:25
Άνετα το περνάς... ... απο πάνω με μια μπολντόζα :bawl: