View Full Version : Ανάβωσβησε το λαμπάκι του λαδιού
Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα σας για κάτι που μου συνεβει σήμερα Κυριακή και ο Παναγιώτοπουλος που πηγαίνω είναι κλειστός μέχρι 21.8.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο όταν σταμάτησα στο φανάρι και γενικά για μερικά λεπτά όταν σταματούσα άναβε το λαμπάκι του λαδιού
https://drive.google.com/file/d/1iZeOkNRndJE_F7p6rYUoaTnW-Idr-IR2/view?usp=drivesdk
Το ιστορικό είναι ότι πριν 3 βδομάδες άλλαξα λάδια στον Αντώνη το λέω καθαρά για το ιστορικό.
Η μηχανή ήταν μια βδομάδα στάσιμη με αποτέλεσμα να πέσει η μπαταρία και να με βάλει η οδική βοήθεια μπρος.
Εκανα μια στάση μετά από 6 χλμ χωρίς να σβήσω για 10 λεπτά. Όταν ξεκίνησα ξεκίνησε και η συμπεριφορά αυτή με το λαμπάκι του λαδιού.
Όταν έκανα μια 10λεπτη στάση μετά από 2 χλμ και ξαναέβαλα μπρος με πήγε 5 χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα...
Και τώρα η ερώτηση.... Πόσο να ανησυχω για αύριο το μεσημέρι που θα την χρειαστώ;
Το εναλλακτικές υπάρχουν μετά τον Αντώνη το χάος..
Έχει τύχει σε κάποιον άλλο κάτι παρόμοιο;
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας που με διαβάζετε...
sapila racing
07/08/2022, 22:30
Τσεκαρες την σταθμη λαδιού?
Ισως απλλα θέλει συμπληρωμα.
Δεν μπορούσα εκείνη τη στιγμή .. Διαρροή δεν είδα κάπου σε εμφανή σημείο....δεν βρήκα και στάμπα στο πάτωμα εκεί που την είχα πάρκαρει...ο Παναγιώτοπουλος είναι εγγύηση....
Αυτό το λαμπακι, δείχνει αν η πίεση του λαδιού είναι σωστή.
Για αυτό και όταν η μοτοσυκλετα είναι σβηστή, είναι αναμμένο.
Στις χαμηλές στροφές, όπως το ρελαντί, η πίεση είναι χαμηλή μιας και η τρόμπα γυρνάει με το μοτέρ.
Συνήθως, αυτό που χαλάει είναι ο ίδιος ο αισθητήρας και "διαβάζει" λιγότερη πίεση.
Βγάλε τη φίσα από τον αισθητήρα και δες αν έχει λάδια. Αν έχει, τότε το πρόβλημα είναι εκεί.
Μια δεύτερη περίπτωση (που είναι συχνό φαινόμενο στα f800), είναι να χρειάζεται αλλαγή η φλατζα του πλαινου καπακιού, αλλά αυτό γίνεται αν έχει ανοίξει το καπάκι πχ για αλλαγή δίσκων, και μπήκε η ίδια φλατζα.
Προσωπικά, θα το χρησιμοποιουσα κανονικά μέχρι τις 21/8.
Συγνώμη ίσως να έπρεπε να αναφέρω το. Μοντέλο στην ανάρτηση. F650gs face-lift τέλος του 2004.
Δεν ξέρω που είναι η φυσά του αισθητήρα και δεν ξερω αν έχω το θάρρος να το. Κάνω αυτό.
Να αναφέρω εδώ δεν ξέρω αν έχει σημασία... Όταν ήρθε ο τύπος της οδικής βοήθειας μου ακούμπησε το.βαλιτσακι με την μπαταρία εκκίνησης για μια στιγμή πάνω σε ένα σημείο που γράφει μην ακουμπάτε τιποτα πάνω εδώ... κοιταζοντας το εγχειριδιο έχει να κανει με την τροφοσοδια καυσίμου...Αλλά πολύ ελαφριά και το έβγαλε αμέσως όταν του το είπα...είναι κυκλικό και μοιάζει σαν να το έκοψε κάποιος και βγαίνει ένα καλώδιο...
https://youtu.be/RT22WBrn3GI
Αυτό το εξάρτημα τωρα που το είδα το έχω αλλάξει πριν 5000 χλμ περίπου που άναβε το λαμπάκι σχεδόν μόνιμα. Η αλλαγή δεν έκανε κάτι. Αλλαχτηκαν λάδια φίλτρα λαδιού και με άφησε ήσυχο μέχρι και σήμερα. Δηλαδή κανένα 8αμηνο και 5000χλμ. Κάποια στιγμή είχα ένα πρόβλημα με το συμπλέκτη και κάτι έφτιαξε ο Αντώνης. Μήπως εκεί κολλάει η πιο πάνω απάντηση σχετικά με το πλαϊνό καπάκι.
Πιθανό. Πρέπει να τον ρωτήσεις...
kostaskk
08/08/2022, 05:35
Λάθος το βαλιτσακι στο σημείο που έλεγε να μην βάζεις βάρος, τι εξάρτημα ήταν άραγε; Και λογικά κάπου κάτω από την σέλα θα ήταν; Έπρεπε να έχεις εσύ τον έλεγχο να το δεις και να το πεις,κρατάς το βαλιτσακι εσυ,πολλοί άσχετοι μαζεμένοι τελευταία ,από ΚΤΕΟ που μπορεί να σου κάνουν ζημια, βενζιναδες που μπορεί να στραβόβιδωσουν τάπα καυσίμων,γδάρουν πράματα με την μάνικα,εξουσιοδοτημένοι μαστοροι που δεν έχουν ιδέα, μέχρι ότι φανταστείς, μην εμπιστεύεσαι κανέναν και κάνε τα όλα μόνος σου. Μερικοί είναι για Γιώτα 6 και ας κάνουν το ίδιο πραμα 20 χρόνια.
Από την αρχή τώρα,, τι λάδια έβαλε και τι ποσότητα; Είναι ότι λέει το manual; Δλδ πχ 20-50 συνθετικό,τάδε μαρκας με προδιαγραφές jaso και ποσότητα 3,2 λίτρα χωρίς αλλαγή φίλτρου? (Τυχαία νούμερα)
Ελενξες την στάθμη τους από το ματάκι η από την πλαστικη ταπα-μετρητη για να δεις ότι είναι η στάθμη στο max όριο(ελενχος όπως λέει το μανουαλ, 5 λεπτά δούλεμα,5 να κρυώσει,όρθια μηχανή η ότι άλλο μπορεί να λέει.
Χρειάζεται εξαέρωση λαδιών το μοντέλο αυτό;
Αφού δεις ότι έχει λάδια στο max και μπήκε ο σωστός τύπος και ιξώδες, πας παρακάτω,
Το μανουαλ σίγουρα θα λέει να μην κινήσεις ,δουλέψεις καθόλου την μηχανή όταν ανάβει το λαμπάκι, η να την σβησεις άμεσος μόλις ανάψει, για κάποιο λόγο θα το λέει, όταν το λαμπάκι ανάβει σημαίνει χαμηλή πίεση λαδιού, και αυτό καταστρέφει το μοτέρ άμεσα,. Έχω δει live κάποιον που απλά γύρισε από παραλία με αναμενο το λαμπάκι και έκαψε το μοτέρ σε z750, αυτή η βόλτα θα του κοστίσε 2-4 χιλιάρικα.
Γιατί ανάβει δύσκολο να πεις, έχει λίγα λάδια,έχει παχύρρευστα λάδια, χάλασε η αντλία λαδιού,η κάτι άλλο στο σύστημα λίπανσης, μπηκε λάθος φίλτρο λαδιού, είναι το εξάρτημα που λες, χάλασε το λαμπάκι η η καλωδίωση του και ανάβει χωρίς λόγο; Μόνο στο τελευταίο μπορείς να το λειτουργείς χωρίς φόβο για λίγο, η αν φταίει η μπαταρία ,αλλά είναι αυτό;
kostaskk
08/08/2022, 05:37
Ίσως να δηλώνει και κάποιο σφάλμα που αναγνωρίζει ο εγκέφαλος, ψάξε το μανουαλ να δεις τις σημαίνει το συνεχόμενο αναβοσβημα στο λαμπάκι.
Λάθος το βαλιτσακι στο σημείο που έλεγε να μην βάζεις βάρος, τι εξάρτημα ήταν άραγε; Και λογικά κάπου κάτω από την σέλα θα ήταν; Έπρεπε να έχεις εσύ τον έλεγχο να το δεις και να το πεις,κρατάς το βαλιτσακι εσυ,πολλοί άσχετοι μαζεμένοι τελευταία ,από ΚΤΕΟ που μπορεί να σου κάνουν ζημια, βενζιναδες που μπορεί να στραβόβιδωσουν τάπα καυσίμων,γδάρουν πράματα με την μάνικα,εξουσιοδοτημένοι μαστοροι που δεν έχουν ιδέα, μέχρι ότι φανταστείς, μην εμπιστεύεσαι κανέναν και κάνε τα όλα μόνος σου. Μερικοί είναι για Γιώτα 6 και ας κάνουν το ίδιο πραμα 20 χρόνια.
Από την αρχή τώρα,, τι λάδια έβαλε και τι ποσότητα; Είναι ότι λέει το manual; Δλδ πχ 20-50 συνθετικό,τάδε μαρκας με προδιαγραφές jaso και ποσότητα 3,2 λίτρα χωρίς αλλαγή φίλτρου? (Τυχαία νούμερα)
Ελενξες την στάθμη τους από το ματάκι η από την πλαστικη ταπα-μετρητη για να δεις ότι είναι η στάθμη στο max όριο(ελενχος όπως λέει το μανουαλ, 5 λεπτά δούλεμα,5 να κρυώσει,όρθια μηχανή η ότι άλλο μπορεί να λέει.
Χρειάζεται εξαέρωση λαδιών το μοντέλο αυτό;
Αφού δεις ότι έχει λάδια στο max και μπήκε ο σωστός τύπος και ιξώδες, πας παρακάτω,
Το μανουαλ σίγουρα θα λέει να μην κινήσεις ,δουλέψεις καθόλου την μηχανή όταν ανάβει το λαμπάκι, η να την σβησεις άμεσος μόλις ανάψει, για κάποιο λόγο θα το λέει, όταν το λαμπάκι ανάβει σημαίνει χαμηλή πίεση λαδιού, και αυτό καταστρέφει το μοτέρ άμεσα,. Έχω δει live κάποιον που απλά γύρισε από παραλία με αναμενο το λαμπάκι και έκαψε το μοτέρ σε z750, αυτή η βόλτα θα του κοστίσε 2-4 χιλιάρικα.
Γιατί ανάβει δύσκολο να πεις, έχει λίγα λάδια,έχει παχύρρευστα λάδια, χάλασε η αντλία λαδιού,η κάτι άλλο στο σύστημα λίπανσης, μπηκε λάθος φίλτρο λαδιού, είναι το εξάρτημα που λες, χάλασε το λαμπάκι η η καλωδίωση του και ανάβει χωρίς λόγο; Μόνο στο τελευταίο μπορείς να το λειτουργείς χωρίς φόβο για λίγο, η αν φταίει η μπαταρία ,αλλά είναι αυτό;
Ο τύπος της οδικής είναι φάουλ 100%. Αν σχετίζεται το πρόβλημα θα τον φέρω προ ευθυνών.
Το εξάρτημα που άκουμπησε είναι κάτω από τη σέλα. Φαίνεται στη φώτο.
https://drive.google.com/file/d/1ijUsJtX6aMnfrM6gPhKOfIrT0tVbcPXC/view?usp=drivesdk
Από οδική μπορώ.να σου πω διαφορα.
αν δεν έχεις το service mobile της BMW τότε μόνο φόρτωμα. Δεν αφήνεις να ακουμπήσουν.
Όσο για τα λάδια τύπος λαδιών και τα άλλα που ρωτάς δεν γνωρίζω.
Εμπιστεύομαι όμως τον Παναγιώτοπουλο στο 100%
Ελοιζω να μην ανάψει το λαμπάκι ξανά όπως μου έκανε τα χατήρια στο δεύτερο κομμάτι της βόλτας μου.
Δεν μου είναι εύκολο να πάω σε άλλο συνεργείο για τους λόγους που αναφέρεις πιο πάνω.
Έτυχε στη χειρότερη περίοδο..
zannisvel
08/08/2022, 10:44
Τσεκαρες την σταθμη λαδιού?
Ισως απλλα θέλει συμπληρωμα.
Θα ξεκινούσα και εγώ με έναν έλεγχο της στάθμης λαδιού.
DoctoR_k6
08/08/2022, 10:45
Για αρχη δες τα λαδια. Ειναι στο δεικτη οπως πρεπει?
Μετα κοιτας για τον αισθητηρα.
Ειπες οτι ειχες αλλαξει αισθητηρα πριν 5Κ? Καινουριο στο συνεργειο?
Θα τα κοιτάξω. Ο αισθητήρας ναι καινούργιος και γνήσιος στο συνεργείο
DoctoR_k6
08/08/2022, 11:58
Θα τα κοιτάξω. Ο αισθητήρας ναι καινούργιος και γνήσιος στο συνεργείο
Δες τα λαδια κ ενημερωσε.
Αν εχεις αγχος ομως δες οποιο συνεργειο BMW (αν θες εσυ) ειναι ανοιχτο να το πας για ενα ελεγχο.
Εκτος κ αν μπορεις να περιμενεις μεχρι τις 22/8 που ανοιγει ο δικος σου.
telegonos
09/08/2022, 07:29
Τελικά, τόσες μέρες τώρα, χαρτοπετσέτα δεν βρήκες ακόμα; Αυτήν που έγραφες πριν κάνεις edit το ποστ, ξέρς εσύ.
Κείμενα επί κειμένων, πολλαπλές αχρείαστες αναφορές σε κάποιον άνθρωπο που ξέρεις λες και είναι ο ήρωας του Αλβανικού μετώπου, σε πειράζει που ακούμπησε το μπούστερ ο υπάλληλος στην αντλία και θα πάρεις μέτρα να βρεθεί προ των ευθυνών του, αλλά μια χαρτοπετσέτα να σκουπίσεις το δείκτη και να δεις τα λάδια όπως είναι το ΠΡΩΤΟ που έπρεπε να κάνεις και στο είπαν τόσοι άνθρωποι, δεν μπόρεσες να βρεις εδώ και ΔΥΟ μέρες;
Τελικά, τόσες μέρες τώρα, χαρτοπετσέτα δεν βρήκες ακόμα; Αυτήν που έγραφες πριν κάνεις edit το ποστ, ξέρς εσύ.
Κείμενα επί κειμένων, πολλαπλές αχρείαστες αναφορές σε κάποιον άνθρωπο που ξέρεις λες και είναι ο ήρωας του Αλβανικού μετώπου, σε πειράζει που ακούμπησε το μπούστερ ο υπάλληλος στην αντλία και θα πάρεις μέτρα να βρεθεί προ των ευθυνών του, αλλά μια χαρτοπετσέτα να σκουπίσεις το δείκτη και να δεις τα λάδια όπως είναι το ΠΡΩΤΟ που έπρεπε να κάνεις και στο είπαν τόσοι άνθρωποι, δεν μπόρεσες να βρεις εδώ και ΔΥΟ μέρες;
Ο Παναγιωτόπουλος είναι θεός, πολύ πιθανόν μπορεί να το φτιάξει κ από το τηλέφωνο.Την ζημιά την έκανε σίγουρα ο ι6 της οδικής.
Το κυκλωμα για την προειδοποιητικη λυχνια πιεσεως λαδιου απ'οσο ξερω στα περισσοτερα οχηματα ειναι σχεδιασμενο ως "Normally closed" με τον αισθητηρα "Normally open" χωρις πιεση λαδιου, ωστε σε περιπτωση κομμενου καλωδιου, ξεφισωμενου αισθητηρα κτλ.. να σε προϊδεαζει οτι κατι παει στραβα.
Σε περιπτωση βραχυκυκλωματος του καλωδιου με το σασι (δηλαδη γειωμενο!) σε προϊδεαζει ΞΑΝΑ πως κατι παει στραβα, αφου γυρνας κλειδι και πριν βαλεις μπρος τον κινητηρα, το σβηστο λαμπακι δειχνει εσφαλμενα πως εχεις πιεση λαδιου!
Το απλο troubleshooting σε αυτη την περιπτωση ειναι ενα: Αφαιρεις τη φισα του αισθητηρα πιεσεως λαδιου και βεβαιωνεσαι ψαχουλευοντας την πλεξουδα πως δεν εχεις καπου βραχυκυκλωμα (short to ground).
Σε καθε περιπτωση, αν δεν εισαι σιγουρος πως προκειται για ηλεκτρολογικη βλαβη δεν το κουνας.
kostaskk
09/08/2022, 22:24
Από όσο ξέρω συνήθως όταν μένει αναμμενο σταθερά σημαίνει ότι δεν έχει πίεση λαδιού, το αναβοσβημα μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο, πχ σε ορισμένα κτμ αν αναβοσβηνε 2 φορές αργά και 3 γρήγορα σήμαινε τον κωδικό 23 που τον έβγαζε η ecu γιατί έβλεπε πρόβλημα στο tps η πεταλουδα
Από όσο ξέρω συνήθως όταν μένει αναμμενο σταθερά σημαίνει ότι δεν έχει πίεση λαδιού, το αναβοσβημα μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο, πχ σε ορισμένα κτμ αν αναβοσβηνε 2 φορές αργά και 3 γρήγορα σήμαινε τον κωδικό 23 που τον έβγαζε η ecu γιατί έβλεπε πρόβλημα στο tps η πεταλουδα
Εχει can bus ή το λαμπακι ελεγχεται απο την ECU?
Τι σχεση εχουν τα ΚΤΜ?
Αν δεις γενικά τα thread που έχω ανοίξει...πάντα κάνω follow up τι έκανα τελικά.
Πολύ απλά δεν κάνω χρήση της μότο αν δεν χρειαστεί απολύτως απαραίτητα...
Πες ότι δεν αντέχω να δω ότι είναι τα λάδια σωστά γιατί το πιστεύω ότι θα είναι..
Πάντως βλέπω δεν σου ξέφυγε ούτε το γελοίο μου αρχικό σχόλιο το οποίο διέγραψα.
Ωστόσο η αγανάκτηση σου αφορά μυνηματα και κόπο άλλων διότι από ότι βλέπω δεν έχεις κάνει άλλη ανάρτηση στο thread αυτό.
Α και ναι ο Παναγιώτοπουλος είναι ο ήρωας του ελληνικού μετώπου επισκευής μότο.
Έχει δώσει λύσεις στη γριά μου.. Με πλέον 195.000 και βάλε χλμ...
Αν έχει πρόβλημα η διαχείριση να μου το πει...νομίζω ότι ο συγκεκριμένος δεν χρειάζεται διαφιμιση όταν τον Ιουλίο σου έκλεινε ραντεβού για 20 μέρες μετά... Για σέρβις... ..
Ευχαριστώ τους υπόλοιπους για τον κόπο τους και για την υπομονή τους και ζητάω συγνώμη που τη μία αχρείαστη δική σου δημοσιεύση την έκανα 2...
Το κυκλωμα για την προειδοποιητικη λυχνια πιεσεως λαδιου απ'οσο ξερω στα περισσοτερα οχηματα ειναι σχεδιασμενο ως "Normally closed" με τον αισθητηρα "Normally open" χωρις πιεση λαδιου, ωστε σε περιπτωση κομμενου καλωδιου, ξεφισωμενου αισθητηρα κτλ.. να σε προϊδεαζει οτι κατι παει στραβα.
Σε περιπτωση βραχυκυκλωματος του καλωδιου με το σασι (δηλαδη γειωμενο!) σε προϊδεαζει ΞΑΝΑ πως κατι παει στραβα, αφου γυρνας κλειδι και πριν βαλεις μπρος τον κινητηρα, το σβηστο λαμπακι δειχνει εσφαλμενα πως εχεις πιεση λαδιου!
Το απλο troubleshooting σε αυτη την περιπτωση ειναι ενα: Αφαιρεις τη φισα του αισθητηρα πιεσεως λαδιου και βεβαιωνεσαι ψαχουλευοντας την πλεξουδα πως δεν εχεις καπου βραχυκυκλωμα (short to ground).
Σε καθε περιπτωση, αν δεν εισαι σιγουρος πως προκειται για ηλεκτρολογικη βλαβη δεν το κουνας.
Σε ευχαριστώ φίλε μου. Όπως έχω αναφέρει πιο πάνω αν και κάνω τεχνικό επάγγελμα δεν αγγίζω κάτι που δεν ξέρω....
Αυτο που κάνει σε μένα δεν μπορώ να πω ότι έχει σταθερό ρυθμό... Είναι μάλλον αναλόγως αυτού που διαβάζει...
Παιδιά έχω canbus θέλω να πιστεύω. Αλλά όπως και να έχει εφόσον δεν έχω σκοπό να ακουμπήσω.. Τόσο πολύ τη μηχανή... Δηλαδή εγώ θα πήγαινα μέχρι καμένη ασφάλεια... Μετά συνεργείο... Απλά μου έτυχε Αύγουστο... Δε θα παίξω λόττο αυτό το μήνα...
Σου ειναι δηλαδή το δύσκολο να κοιτάξεις την σταθνη του λαδιού και πιο εύκολο να γράφεις εδώ που έχουν γράψει να δεις την στάθμη του λαδιού?
Φορτωσετο και στείλε το στον παναγιωτοπουλο . Μερικοί το τραβάει η όρεξη σας να πληρώνετε λ7
Αυτό σκέφτομαι... Αλλά ανοίγει 22.8
πρώτη σκέψη στάθμη. Δείκτης χαρτοπετσέτα κι έλεγχος. Αυτό λέει η λογική. Όλα τα υπόλοιπα έπονται
DoctoR_k6
11/08/2022, 08:18
Τοσες μερες κ η σταθμη των λαδιων δεν εχει τσεκαριστει...? :bawl:
ioannispar
11/08/2022, 08:55
Δηλαδή φίλε που έχεις το πρόβλημα θέλεις να μας πεις ότι αν δου ανάψει στο αυτοκίνητο η ένδειξη ότι έχει χάσει αέρα το 1 από τα 4 λάστιχα, δεν θα πας σε βενζινάδικο να του βάλεις αέρα ή έστω και να το ελέγξεις;
Φιλικά στο λέω γιατί ένας έλεγχος στην στάθμη λαδιού δεν είναι κάτι! Και στην τελική και σε ένα βενζινάδικο μπορούν να στο ελέγξουν (αλλά καλύτερα μόνος σου).
stefanos
11/08/2022, 09:13
Με 195κ στο κοντέρ και λάδι να έχει εγώ δεν θα το κούναγα χωρίς να ελέγξω με κάποιο τρόπο πίεση .Από περιέργεια βέβαια θα κοίταγμα στάθμη.
Να εξηγήσω ότι σ αυτό το μοντελο πρέπει να δουλέψει κάνε α 5αλεπτο η μηχανή για να μετρήσεις τη στάθμη του λαδιού. Βέβαια με έφερε πίσω μερικά χιλιόμετρα θα μου πείτε... Θα την βάλω μπρος να δω τη στάθμη και ο Θεός βοηθός...
Δεν είναι και τόσο φοβερός ή δύσκολος ο έλεγχος της στάθμης του λαδιού,είναι βασική υποχρέωση του οδηγού και το γράφουν και πολλά manuals οχημάτων.
ααα....μηχανή=τρόπος ζωής διαβάζω αλλά μου τα χαλάς εδώ jannisb!!!
Εξήγησα ότι πρέπει να την βάλω μπρος... Θεωρείς ότι είναι ασφαλές. Εγώ δεν ξέρω. Αλλά με έχει φάει η περιέργεια. Θα το κοιτάξω.
rainmike
11/08/2022, 11:13
Εξήγησα ότι πρέπει να την βάλω μπρος... Θεωρείς ότι είναι ασφαλές. Εγώ δεν ξέρω. Αλλά με έχει φάει η περιέργεια. Θα το κοιτάξω.
https://www.youtube.com/watch?v=oDj8d5FiL2k
alexis72
11/08/2022, 11:21
δεν ξερω αν σε βολευει κ εξυπηρετει ,αλλα πριν λιγο περασα απο την βουλιαγμενης 339 που ειναι ο βαγιανελης (BMW) κ ηταν ανοιχτος κανονικα ,ισως να πας να το δουνε για να μην εχεις αγχος (αλλα παρε τηλ. πρωτα) ειναι απεναντι απο το athens metro mall διπλα στον σταθμο μετρο αγιος δημητριος στο ρευμα προς αθηνα (οχι προς γλυφαδα)
dankannn
11/08/2022, 11:27
Φίλε μου στο έγραψαν όλοι, κάνε έναν έλεγχο στα λάδια σου. Αν είναι ΟΚ το κυκλοφορείς κανονικά και όταν ανοίξει το συνεργείο το πας και σου αλλάζουν η σου καθαρίζουν τον αισθητήρα.
Πάρα πολλά συνεργεία και αντιπροσωπείες έχουν ξεχάσει να βάλουν λάδια η έβαλαν λιγότερα μετά από service και το κατάλαβαν με άσχημο τρόπο οι ιδιοκτήτες τους μετά από λίγο.
Όταν οδηγάς ,πρέπει να ξέρεις να βλέπεις τα λάδια, αέρα στα λάστιχα, παραφλου, υγρά φρένων και αλυσίδα.
Από εκεί και πέρα μιας και δεν το βλέπω και σε πολύ καλή κατάσταση το μηχανάκι σου από το video που έβαλες, μπας και έχει γράψει κάποια βλάβη από την μπαταρία που είπες ότι είχε πέσει? Αρκετές φορές όταν δεν υπάρχει το κατάλληλο φορτίο στην μπαταρία τα ηλεκτρονικά και οι αισθητήρες χαζεύουν
Ακόμα μην προσπαθείς να ρίξεις εύθηνη στον άνθρωπο που στο έβαλε μπροστά και ότι σου ακούμπησε το βαλιτσάκι και ότι από εκεί έγινε η ζημιά, παλιές μοτοσυκλέτες και με αρκετά χλμ μπορεί να βγάλουν πρόβλημα από το πουθενά.
Φίλε μου στο έγραψαν όλοι, κάνε έναν έλεγχο στα λάδια σου. Αν είναι ΟΚ το κυκλοφορείς κανονικά και όταν ανοίξει το συνεργείο το πας και σου αλλάζουν η σου καθαρίζουν τον αισθητήρα.
Πάρα πολλά συνεργεία και αντιπροσωπείες έχουν ξεχάσει να βάλουν λάδια η έβαλαν λιγότερα μετά από service και το κατάλαβαν με άσχημο τρόπο οι ιδιοκτήτες τους μετά από λίγο.
Όταν οδηγάς ,πρέπει να ξέρεις να βλέπεις τα λάδια, αέρα στα λάστιχα, παραφλου, υγρά φρένων και αλυσίδα.
Από εκεί και πέρα μιας και δεν το βλέπω και σε πολύ καλή κατάσταση το μηχανάκι σου από το video που έβαλες, μπας και έχει γράψει κάποια βλάβη από την μπαταρία που είπες ότι είχε πέσει? Αρκετές φορές όταν δεν υπάρχει το κατάλληλο φορτίο στην μπαταρία τα ηλεκτρονικά και οι αισθητήρες χαζεύουν
Ακόμα μην προσπαθείς να ρίξεις εύθηνη στον άνθρωπο που στο έβαλε μπροστά και ότι σου ακούμπησε το βαλιτσάκι και ότι από εκεί έγινε η ζημιά, παλιές μοτοσυκλέτες και με αρκετά χλμ μπορεί να βγάλουν πρόβλημα από το πουθενά.
Πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση; φιλικά πάντα ρωτάω. Όλα τα σέρβις τα κάνω. Απλα οκ έχει τα χλμ του και αυτό από μόνο του μπορεί να λέει πολλά και να υποθέσεις πολλά.
Αυτά με το φορτίο κλπ το δέχομαι. Σαφώς μπορεί να θέλει μπαταρία..
Όσο για την οδική δεν ξέρω αν φταίει είδες ότι εκφράστηκα εγώ πολύ προσεκτικά...
Σαν γεγονός ότι ακούμπησε το βαλιτσάκι κάτω από την σέλα είναι διαδικαστικα φάουλ για ένα άνθρωπο γνώστη υποτίθεται.
δεν ξερω αν σε βολευει κ εξυπηρετει ,αλλα πριν λιγο περασα απο την βουλιαγμενης 339 που ειναι ο βαγιανελης (BMW) κ ηταν ανοιχτος κανονικα ,ισως να πας να το δουνε για να μην εχεις αγχος (αλλα παρε τηλ. πρωτα) ειναι απεναντι απο το athens metro mall διπλα στον σταθμο μετρο αγιος δημητριος στο ρευμα προς αθηνα (οχι προς γλυφαδα)
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες σου και για τον κόπο σου. Πηγαίνω από την αρχή που πήρα την μηχανή σε ένα συνεργείο και μόνο.
Γιά να έχει την ευθύνη.
Είμαι ταλαιπωρημενος από άλλη μηχανή πριν με 3 συνεργεία πάντα διαδοχικά και όχι εναλλάξ και πάλι ο ένας μου έλεγε για τον άλλο... Και έτσι προτιμάω να περιμένω.. Είμαι ψυχικά αδύναμος τύπος σ αυτά
DoctoR_k6
11/08/2022, 11:44
Τελικα η καλυτερη ιδεα ειναι¨
1. Μην κοιταξεις τα λαδια.
2. Να περιμενεις αλλες 11 μερες να τα δει ο Παναγιωτοπουλος.
Εως τοτε μην το κυκλοφορεις. Δεν θα παθει τιποτα...
karellen
11/08/2022, 12:10
Παίδες ο άνθρωπος ξεκαθάρισε από την αρχή ότι έχει ορισμένες αρχές σε αυτά τα ζητήματα της μηχανής του,ιδιοτροπίες,παραξενιές όπως θέλετε πείτε τα.Οφείλουμε όμως να τα σεβαστούμε.
Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και πάλι... Η στάθμη του λαδιού είναι ακριβώς κάτω από το Max. Δηλαδή είμαστε οκ από εκεί ...
PortisHead
11/08/2022, 13:22
Αυτο το "ο ταδε μηχανικος ειναι θεος"
να ξερες μόνο ποσο πολύ θα το μετανιωσεις μια μερα...
Αυτο το "ο ταδε μηχανικος ειναι θεος"
να ξερες μόνο ποσο πολύ θα το μετανιωσεις μια μερα...
Κάποτε απομυθοποιεις τους πάντες συμφωνώ. Στη yamaha άρχισαν τα προβλήματα στα 40000 χλμ και ήταν πάλι κάποιος θεός αλλά μια δυο φορές την ίδια ζημιά... Την πληρώνεις και αναζητάς αλλού την υγεία σου...
Αν ο τωρινός μετά από 17 χρόνια και 195.000 χλμ δεν έκανε κάτι καλά τότε είμαι τρομερά τυχερός εγώ!
Συμφωνείς;
PortisHead
11/08/2022, 14:28
Κάποτε απομυθοποιεις τους πάντες συμφωνώ. Στη yamaha άρχισαν τα προβλήματα στα 40000 χλμ και ήταν πάλι κάποιος θεός αλλά μια δυο φορές την ίδια ζημιά... Την πληρώνεις και αναζητάς αλλού την υγεία σου...
Αν ο τωρινός μετά από 17 χρόνια και 195.000 χλμ δεν έκανε κάτι καλά τότε είμαι τρομερά τυχερός εγώ!
Συμφωνείς;
Συμφωνω εν μερει.
Ο καλος μηχανικος για μενα στην επιλυση προβληματων φαινεται.
Στα service και στις εργασίες ρουτινας δε μου λεει κατι.
rainmike
11/08/2022, 14:47
Συμφωνω εν μερει.
Ο καλος μηχανικος για μενα στην επιλυση προβληματων φαινεται.
Στα service και στις εργασίες ρουτινας δε μου λεει κατι.
Ισα ισα ,ο καλός μηχανικός φαινεται στις απλές εργασιες.
Τι να το κανω αν βρισκει τις υπερπατέντες αν ειναι απροσεκτος και σβαρνιάρης.
Ακομα και μια απλή αλλαγή λαδιών πρέπει να γίνει με ευλάβεια και προσοχή,να προσέξει τα πάντα
να πάρει το μηχανάκι βόλτα να δει οτι πηγαίνει οπως πρεπει και να βρει και κάτι που ο αναβάτης μπορει να μην είχε προσέξει.
Kickstart
11/08/2022, 15:10
Είχα τεσσερα μπεμβε στο παρελθόν συμπεριλαμβανομένου του δικού σου (δις)
Θα έριχνα την προσοχή μου στην μπαταρία.. Τα μπεμβε γενικά όταν η μπαταρία είναι για θάνατο κάνουν πολλά σφάλματα σε λαμπάκια και διάφορα τσεκ εκκίνησης. Δοκίμασε με μια άλλη (καλή) μπαταρία και βλέπεις.
Το καλή μπαταρία είναι ένα θέμα εδώ. Η δικιά του σε εισαγωγικά excite με αυτοκόλλητο BMW ανοιχτού τύπου φάνηκε μέχρι τώρα η καλύτερη επιλογή, δεδομένου ότι είναι σφήνα ανάμεσα στα λάδια..
stefanos
11/08/2022, 16:34
Να μην το κοιτάξεις ,έχεις πολλά χιλιόμετρα και ενδεχομένως να είναι πρόβλημα τρομπας. Εάν ήσουν στη μέση του πουθενά θα σου έλεγα προχωρά, αλλά από απλή περιέργεια και εφόσον δεν υπάρχει ανάγκη δεν υπάρχει και λόγος να ρισκάρεις λειτουργία χωρίς πίεση λαδιού.
Να μην το κοιτάξεις ,έχεις πολλά χιλιόμετρα και ενδεχομένως να είναι πρόβλημα τρομπας. Εάν ήσουν στη μέση του πουθενά θα σου έλεγα προχωρά, αλλά από απλή περιέργεια και εφόσον δεν υπάρχει ανάγκη δεν υπάρχει και λόγος να ρισκάρεις λειτουργία χωρίς πίεση λαδιού.
Της ίδιας άποψης είμαι... Αλλά έκανα μια υπέρβαση... Και το κοίταξα. Είναι μια χαρά τα λάδια.. Οπότε 22/8 η επόμενη κίνηση...
Τελικά με τα πολλά σήμερα κατάφερα να πάω την μηχανή στο παναγιωτοπουλο. Γιά να συνυπάρξουν ραντεβού και χρήματα μαζί. Τελικά έχει κολλήσει το μπλοκ της αντλίας λαδιού και δεν δουλεύει η αντλία μδεν συμφέρει η επισκευή και έχει και αβέβαιο αποτέλεσμα οπότε πάμε για κινητήρα... Κλαπς Κλαπς... Ενημερώνω όταν έχω περισσότερα νέα.
Δεν το πάς και πουθενά αλλού να πάρεις μία 2η γνώμη?
telegonos
02/09/2022, 11:05
Αυτό θα έγραφα κι εγώ.
Από το να πληρώνεις ''θυσίες στους Θεούς'', δεν πας σε κανά άλλο συνεργείο, ΟΧΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ, να δει πέντε πράγματα στο μοτέρ σου, και να σου πει, αν έχει όντως φθορά λόγω που δεν είχε πίεση λαδιού ή είναι σε καλή κατάσταση και με μια αλλαγή αντλίας θα είσαι κύριος;
Αυτό θα έγραφα κι εγώ.
Από το να πληρώνεις ''θυσίες στους Θεούς'', δεν πας σε κανά άλλο συνεργείο, ΟΧΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ, να δει πέντε πράγματα στο μοτέρ σου, και να σου πει, αν έχει όντως φθορά λόγω που δεν είχε πίεση λαδιού ή είναι σε καλή κατάσταση και με μια αλλαγή αντλίας θα είσαι κύριος;
μου είπαν ότι δεν συμφέρει να αλλάξεις αντλία έχει υψηλά εργατικά και αμφίβολο αποτέλεσμα.
Παλιότερα με μηχανή Yamaha είχα ταλαιπωρία από συνεργασία με εξουσιοδότημενα και μη και συστάσεις φίλων. Πλήρωνα ακριβά την ίδια ζημιά ξανά και ξανά. Οπότε μου είναι δύσκολο να επιλέξω αυτό το δρόμο.
dankannn
02/09/2022, 15:52
μου είπαν ότι δεν συμφέρει να αλλάξεις αντλία έχει υψηλά εργατικά και αμφίβολο αποτέλεσμα.
Παλιότερα με μηχανή Yamaha είχα ταλαιπωρία από συνεργασία με εξουσιοδότημενα και μη και συστάσεις φίλων. Πλήρωνα ακριβά την ίδια ζημιά ξανά και ξανά. Οπότε μου είναι δύσκολο να επιλέξω αυτό το δρόμο.
Το ότι δεν σου βγήκε παλιά δεν πάει να πει ότι όλα τα μη εξουσιοδοτημένα δεν είναι αξιόλογα. Μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι.
Καλό είναι να πάρεις και άλλη γνώμη , μην νομίζεις ότι η αλλαγή moter με άλλο μεταχειρισμένο είναι εύκολη και ότι θα είναι καλό το moter που θα βάλεις
lykourgi
02/09/2022, 16:23
Πόσο ακριβή είναι η αλλαγή της αντλία λαδιού, που δεν συμφέρει να την αλλάξεις;
Ενώ συμφέρει να αλλάξεις μοτέρ;
basilis_k6
02/09/2022, 16:56
Πόσο ακριβή είναι η αλλαγή της αντλία λαδιού, που δεν συμφέρει να την αλλάξεις;
Ενώ συμφέρει να αλλάξεις μοτέρ;
αυτο θα ρωταγα και εγω. ενα μοτερ παει κααν 800αρι και με εργατικα 1200+.
George_M.
02/09/2022, 17:57
Αυτό θα έγραφα κι εγώ.
Το εν λογω συνεργείο είναι αρκετά υπευθηνο κ σοβαρό στις διαγνώσεις του.
Ενω επίσης δεν ξέρουμε εάν η υπολειτουργια της αντλίας έχει ήδη κάνει ζημιά στο μοτέρ που αυτοί είδαν ενώ εμείς όχι... ;)
stefanos
02/09/2022, 18:20
Όπως το βλέπω https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/img.partsss.com/models_pdfs_details/10508/thumbs/f650gs01-04r13singlepartsforoilpump_1000.png για να μην συμφέρει επισκευή πρέπει να έχει γίνει ζημιά στην κάσα του κινητήρα.
Τα υπόλοιπα φαίνονται απλά, εύκολα και σχετικά φτηνά.Αν ισχύει κάτι τέτοιο μόνο τα εργατικά για να φτάσεις εκεί κάτω είναι μεγάλο κονδύλι και προσωπικά θα προχωρούσα μόνο αν είχα σκοπό να κάνω και γενική επισκευή.Για επιπλέον ζημιά εφόσον δεν κυκλοφόρησε με αναμμένο λαμπάκι δεν βλέπω γιατί να γίνει.
telegonos
02/09/2022, 18:30
Το εν λογω συνεργείο είναι αρκετά υπευθυνο κ σοβαρό στις διαγνώσεις του.
Ενω επίσης δεν ξέρουμε εάν η υπολειτουργια της αντλίας έχει ήδη κάνει ζημιά στο μοτέρ που αυτοί είδαν ενώ εμείς όχι... ;)
Για αυτό λέω να πάει σε κανά άλλο συνεργείο, φιλολογικά βέβαια στην πράξη γιατί ο φίλος έχει ήδη αποφασίσει.
Μοτέρ που έχει αρπάξει από έλλειψη πίεσης λαδιών, μπορεί να διαγνωστεί με διάφορες μεθόδους. Το πιο σωστό είναι να λυθεί και να μετρηθούν εξαρτήματα, αλλά και χωρίς να λυθεί σοβαρά, με μικρό κόστος εργατικών, μια κάμερα για παράδειγμα από την τρύπα του μπουζί, μπορεί να δείξει άρπαγμα στον κύλινδρο. Φθορά σε μέταλλα ακούγεται κατά την λειτουργία. Φθορά σε έδρες εκκεντροφόρων φαίνεται με μικρό λύσιμο καλύματος κεφαλής και καβαλέτων εκκεντροφόρων.
Το ''αρκετά υπεύθυνο και σοβαρό στις διαγνώσεις του'' συνεργείο, έκανε κάτι από αυτά; Είδε κάτι; Ή απλά πέταξε ένα ''ΜΑΛΛΟΝ δούλεψε χωρίς πίεση λαδιού, ΔΕΝ ξέρουμε τι έχει γίνει, θέλουμε 300 ευρώ μόνο για το λύσιμο να δούμε τι έχει γίνει, καλύτερα βάλε άλλο μοτέρ'' στον φίλο;
Το άλλο μοτέρ, ένα 500ρι δεν θα έχει; Ενα 250ρι εργατικά το βάλε-βγάλε; Και λίγα λέω. Και σε αυτήν την τιμή, τι μοτέρ θα είναι; Που ξέρει το ''αρκετά υπεύθυνο και σοβαρό στις διαγνώσεις του'' συνεργείο ότι ο αντικαταστάτης θα είναι σε καλύτερη κατάσταση και ότι δεν κατέβηκε κι αυτό από ίδια φάση ή και χειρότερη;
Δεν λέω, μπορεί όλα καλά, αλλά όπως εξελίσεται αυτή η ιστορία, δεν μου βγάζει καλό συναίσθημα.
Επίσης λέω ''ΟΧΙ σε εξουσιοδοτημένο'' γιατί στα ''μη-εξουσιοδοτημένα'' δεν χρεώνουν εργατώρα ''εξουσιοδοτημένου''. Χρεώνουν άπαξ εργασία συνήθως, και τα νούμερα είναι πολύ μικρότερα.
George_M.
02/09/2022, 18:46
Όλα αυτά έχουν βάση μόνο εάν μας πει ο φίλος πως έφτασαν σε αυτή την διαγνωση
Διότι ως συνήθως όλοι γράφουν μέχρι να βρουν τι φταει
Μετα το πάνε απηδητα κ δεν μαθαίνουμε τι κ πως...
Το ότι δεν σου βγήκε παλιά δεν πάει να πει ότι όλα τα μη εξουσιοδοτημένα δεν είναι αξιόλογα. Μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι.
Καλό είναι να πάρεις και άλλη γνώμη , μην νομίζεις ότι η αλλαγή moter με άλλο μεταχειρισμένο είναι εύκολη και ότι θα είναι καλό το moter που θα βάλεις
αυτος ειναι και ο δικος μου προβληματισμος...οτι θα πληρωσω χρηματα οκ μετα απο τοσα χρονια καλα με εβγαλε η γρια...αλλα σκεφτομαι τι ιστορικο μπορει να εχει το αλλο
μοτερ .
οσο για τα συνεργεια δεν τα βαζουμε ολα σε ενα τσουβαλι ...αλλα οπως και να εχει υπαρχουν καλοι επαγγελματιες και μη εξω...
δεν εχω τη γνωση να τους ξεχωρισω
Το εν λογω συνεργείο είναι αρκετά υπευθηνο κ σοβαρό στις διαγνώσεις του.
μου εδειξε καποια εξαρτιματα που θα επρεπε να ηταν λεια αλλα ειχαν χαραξει.
ειδικα ενα το χρησιμοποιουσες για λιμα να φτιαξεις τα νυχια σου.
γενικα μου ειπε οτι η ζημια ειναι φθορα του χρονου και οχι απο την υπολειτουργια της αντλιας
Όλα αυτά έχουν βάση μόνο εάν μας πει ο φίλος πως έφτασαν σε αυτή την διαγνωση
Διότι ως συνήθως όλοι γράφουν μέχρι να βρουν τι φταει
Μετα το πάνε απηδητα κ δεν μαθαίνουμε τι κ πως...
η διαγνωση εγινε απο το μηχανικο αφου ανοιξε το αριστερό καπακι και ενα εξαρτημα το οποιο νομιζω λεγεται καμπανα (αν οχι γελαστε ελευθερα)
το οποιο εμοιαζε σαν τεραστιο ρουλεμαν και ειδα 2 γραναζια μεγαλα μεσα ....
ειχε ενα μεταλικο εξαρτημα στο χερι του μεταλικο σαν μικρο στυλο το οποιο μου το ονομασε μπλοκ και το τοποθετησε στη μηχανη
και δεν μπορουσε να το περιστρεψει με το χερι του ενω μου ειπε αν ειναι στα καλα της η μηχανη πρεπει να περιστρεφεται ανετα.
εγω παντα γραφω και ενημερωνω ειδικα οταν βλεπω οτι υπαρχει ενδιαφερον απο ανθρωπους οπως εσενα.
Δες και τις περασμενες δημοσιευσεις μου
Παντα ενημερωνω.
Για αυτό λέω να πάει σε κανά άλλο συνεργείο, φιλολογικά βέβαια στην πράξη γιατί ο φίλος έχει ήδη αποφασίσει.
Μοτέρ που έχει αρπάξει από έλλειψη πίεσης λαδιών, μπορεί να διαγνωστεί με διάφορες μεθόδους. Το πιο σωστό είναι να λυθεί και να μετρηθούν εξαρτήματα, αλλά και χωρίς να λυθεί σοβαρά, με μικρό κόστος εργατικών, μια κάμερα για παράδειγμα από την τρύπα του μπουζί, μπορεί να δείξει άρπαγμα στον κύλινδρο. Φθορά σε μέταλλα ακούγεται κατά την λειτουργία. Φθορά σε έδρες εκκεντροφόρων φαίνεται με μικρό λύσιμο καλύματος κεφαλής και καβαλέτων εκκεντροφόρων.
Το ''αρκετά υπεύθυνο και σοβαρό στις διαγνώσεις του'' συνεργείο, έκανε κάτι από αυτά; Είδε κάτι; Ή απλά πέταξε ένα ''ΜΑΛΛΟΝ δούλεψε χωρίς πίεση λαδιού, ΔΕΝ ξέρουμε τι έχει γίνει, θέλουμε 300 ευρώ μόνο για το λύσιμο να δούμε τι έχει γίνει, καλύτερα βάλε άλλο μοτέρ'' στον φίλο;
Το άλλο μοτέρ, ένα 500ρι δεν θα έχει; Ενα 250ρι εργατικά το βάλε-βγάλε; Και λίγα λέω. Και σε αυτήν την τιμή, τι μοτέρ θα είναι; Που ξέρει το ''αρκετά υπεύθυνο και σοβαρό στις διαγνώσεις του'' συνεργείο ότι ο αντικαταστάτης θα είναι σε καλύτερη κατάσταση και ότι δεν κατέβηκε κι αυτό από ίδια φάση ή και χειρότερη;
Δεν λέω, μπορεί όλα καλά, αλλά όπως εξελίσεται αυτή η ιστορία, δεν μου βγάζει καλό συναίσθημα.
Επίσης λέω ''ΟΧΙ σε εξουσιοδοτημένο'' γιατί στα ''μη-εξουσιοδοτημένα'' δεν χρεώνουν εργατώρα ''εξουσιοδοτημένου''. Χρεώνουν άπαξ εργασία συνήθως, και τα νούμερα είναι πολύ μικρότερα.
σε ευχαριστω πολυ για τις σκεψεις και τις συμβουλες σου.
οταν εγραψα την πρωτη δημοσιευση για να ενημερωσω οτι πηγα συνεργείο δεν ημουν ισως αρκετα αναλυτικός.
ναι την ελυσε την μηχανη.
μοιραζομαι ολες τις σκεψεις σου και κυριώς την ανησυχια σου.
εσυ εισαι μαλλον πιο γνωστης και μπορεις και καταλαβαινεις πιο πολλα απο μενα οσο αφορα μοτο κλπ
εγω ενω κανω τεχνικο επαγγελμα και μαλιστα με μεγαλη εξειδικευση , δεν εχω ιδεα απο μηχανολογικά.
φοβαμαι αν εμπλακω με googlaρισματα και εξυπνάδες (τις οποιες απεχθανομαι οταν μου συμβαινουν στη δικη μου δουλεια)
θα τα κανω χειροτερα.μιλαω παντα απο μερους μου .
basilis_k6
02/09/2022, 21:18
για τι μοντελο μιλαμε?
ακυρο το βρηκα πισω.
ειναι παλια μηχανη. δεν αξιζει να αλλαξεις ουτε μοτερ imo. κρατα τα λεφτα σου, δωστο για ανταλλακτικα και παρε κατι άλλο.
για τι μοντελο μιλαμε?
ακυρο το βρηκα πισω.
ειναι παλια μηχανη. δεν αξιζει να αλλαξεις ουτε μοτερ imo. κρατα τα λεφτα σου, δωστο για ανταλλακτικα και παρε κατι άλλο.
σωστη σαν σκεψη. δεν μπορω ομως αυτη τη στιγμη να διαθεσω χρήματα να αγοράσω κατι αλλο σωστό.
οποτε προσπαθω να φτιαξω αυτη και να δουλεψει πρωτα ο θεός 1-2 χρόνια μεχρι να μπορέσω να την αλλαξω.
panavour
02/09/2022, 21:49
σωστη σαν σκεψη. δεν μπορω ομως αυτη τη στιγμη να διαθεσω χρήματα να αγοράσω κατι αλλο σωστό.
οποτε προσπαθω να φτιαξω αυτη και να δουλεψει πρωτα ο θεός 1-2 χρόνια μεχρι να μπορέσω να την αλλαξω.
Θα μπλέξεις με βαρέλι δίχως πάτο,άμα άρχισε η κατηφόρα.Εκ πείρας ομιλώ.Βρες άλλη λύση, βάλε δόσεις και πάρε κάτι άλλο, μικρότερο, φθηνότερο.
Θα μπλέξεις με βαρέλι δίχως πάτο,άμα άρχισε η κατηφόρα.Εκ πείρας ομιλώ.Βρες άλλη λύση, βάλε δόσεις και πάρε κάτι άλλο, μικρότερο, φθηνότερο.
Κι αυτό το έχω σκεφτεί... Με δόσεις κλπ
Συνεβει πάνω στη χειρότερη στιγμή...
Περιμένω να μου κάνουν συγκεκριμένη πρόταση για να δω για το ανταλλακτικό και το ποσό μιλάμε και το ζυγίζω μετά...
Kickstart
02/09/2022, 22:24
εμενα το συγκεκριμένο μοντέλο που εχεις οταν το αγορασα για δευτερη φορά πριν λίγα χρόνια ως μεταχειρο είχε μεγαλα προβληματα με κυριο και μη αναστρέψιμο την αντλια νερου...αφου φλέρταρα έντονα με κάψιμο φλάντζας και πληρωσα δυο τρεις αντλίες το σουταρα και ησύχασα...
οπως σου ειπαν φιλε είναι δυστυχώς
σε αυτες τις μηχανές που εχουν χρονια στους δρόμους οταν αρχίζουν χοντρά προβλήματα είναι βαρέλι χωρίς πάτο.
εμενα το συγκεκριμένο μοντέλο που εχεις οταν το αγορασα για δευτερη φορά πριν λίγα χρόνια ως μεταχειρο είχε μεγαλα προβληματα με κυριο και μη αναστρέψιμο την αντλια νερου...αφου φλέρταρα έντονα με κάψιμο φλάντζας και πληρωσα δυο τρεις αντλίες το σουταρα και ησύχασα...
οπως σου ειπαν φιλε είναι δυστυχώς
σε αυτες τις μηχανές που εχουν χρονια στους δρόμους οταν αρχίζουν χοντρά προβλήματα είναι βαρέλι χωρίς πάτο.
Εγώ έχω επισκευάσει και τελικά αλλάξει 2 φορές την αντλία νερού, με αρκετά χλμ ανάμεσα στις επισκευές οπότε οικονομικα θεωρώ ότι άξιζε τον κόπο.
Επίσης έχω αλλάξει από 2 φορές το βεντιλατερ του ψυγείου και το ίδιο το ψυγείο επίσης 2 φορές.
Εκεί που προβληματιστικα ήταν ότι την τελευταία φορά τρύπησε το ψυγείο κοντά στη τάπα που είναι στην αριστερή μεριά της μηχανής και σήκωσε συντρηβανι τα νερά και ευτυχώς επειδή είδα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά είχα σταματήσει διαφορετικά θα είχα πάθει ζημιά. Άλλο τα σίδερα και άλλο η υγεία μας...
Την πρώτη φορά που το αγόρασες πως σε πήγε;
telegonos
02/09/2022, 23:57
η διαγνωση εγινε απο το μηχανικο αφου ανοιξε το αριστερό καπακι και ενα εξαρτημα το οποιο νομιζω λεγεται καμπανα (αν οχι γελαστε ελευθερα)
το οποιο εμοιαζε σαν τεραστιο ρουλεμαν και ειδα 2 γραναζια μεγαλα μεσα ....
ειχε ενα μεταλικο εξαρτημα στο χερι του μεταλικο σαν μικρο στυλο το οποιο μου το ονομασε μπλοκ και το τοποθετησε στη μηχανη
και δεν μπορουσε να το περιστρεψει με το χερι του ενω μου ειπε αν ειναι στα καλα της η μηχανη πρεπει να περιστρεφεται ανετα.
εγω παντα γραφω και ενημερωνω ειδικα οταν βλεπω οτι υπαρχει ενδιαφερον απο ανθρωπους οπως εσενα.
Δες και τις περασμενες δημοσιευσεις μου
Παντα ενημερωνω.
Δεν είναι και πλήρως αμφιμονοσήμαντη η περιγραφή σου, αφήνει αρκετά σε ερμηνεία, νομίζω πως κατάλαβα όμως.
ΟΝΤΩΣ, αριστερά οπως καθόμαστε στην μηχανή, το μοτέρ σου, έχει την καμπάνα του συμπλέκτη
437943
καθώς επίσης, την μετάδοση στην καδένα των εκκεντροφόρων, και την αντλία του νερού.
Η καμπάνα είναι στον άξονα του κιβωτίου ταχύτήτων, καδένα και αντλία είναι στον στροφαλοφόρο άξονα (τον βασικό άξονα του κινητήρα, αυτον που γυρνάει το πιστόνι μέσω της μπιέλας δλδ)
437946
EDIT: (το οριζόντιο βελάκι, χωρίς κείμενο, αγνοησέ το, κατά λάθος μπήκε, και είναι στο γάμο του Καραγκιόζη, όπως επίσης αγνόησε και την ανορθογραφία στο πρωτεύοντας)
Εκεί κάπου το χάνω από την περιγραφή σου, μπλοκ λέμε συνήθως το εξάρτημα που περιλαμβάνει τους-τον κύλινδρους-ο σε ένα κινητήρα. Στην φωτό είναι το μπλοκ με τον κύλινδρο και αυτό μέσα του είναι το πιστόνι.
437944
Υποθέτω τώρα, αλλά δεν είναι η μοναδική πιθανή ερμηνεία, ότι ο μηχανικός, πήρε ένα κλειδί π.χ. ένα Τ
437945
και με αυτό ή κάποιο που κάνει την ίδια δουλειά, γύρισε απευθείας με το χέρι τον στροφαλοφόρο άξονα, και ξέροντας καλά το μοντέλο, και τι αντίσταση έπρεπε να νοιώθει, έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο κινητήρας γυρνάει δύσκολα, άρα έχει φθορές.
Λογικά κάπως έτσι πρέπει να έγινε. Σωστά ακούγονται όλα αυτά που περιγράφεις, και σαν εξουσιοδοτημένος ο μηχανικός, που έχει δει πάρα πολλά σαν το δικό σου, μπορεί να καταλάβει κατάσταση από αυτό, ενδεχομένως.
Πλην όμως, ΕΓΩ προσωπικά, θα έψαχνα και άλλα πράγματα για να φτάσω με μεγαλύτερη σιγουριά στο συμπέρασμα αυτό. Ειδικά αν ερχόταν ένας πελάτης και μου έλεγε ότι το μοτέρ ανάβει το λαμπάκι, αλλά κατα τα άλλα, δεν είχε καμία σοβαρή κατανάλωση λαδιού, δεν έκανε κάποιο ιδιαίτερο ήχο στην λειτουργία του, δεν παρουσίαζε μειωμένη απόδοση ή κακή λειτουργία ή ιδιοτροπίες, δεν θα μπορούσα να δεχθώ ΜΟΝΟ το ''δεν γυρνάει με το χέρι'' ως απόδειξη ότι έχει τόσο γενική φθορά, που είναι καλύτερα να το αλλάξω.
Υπόψιν και κάτι άλλο. Εκεί που είναι η καμπάνα, από πίσω της, είναι ο αισθητήρας πίεσης λαδιού, αυτό το εξάρτημα δλδ, που όταν η πίεση πέσει κάτω από ένα όριο, κλείνει κύκλωμα και ανάβει το σχετικό λαμπάκι. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο απότι διαβάζω για το μοντέλο σου, αυτος ο αισθητήρας με τα χρόνια, να γίνει υπερευαίσθητος, και να ανάβει το λαμπάκι και σε λίγο πιο υψηλή πίεση από εκεί που θα έπρεπε. Οπότε ανάβει το λαμπάκι, παραπάνω από ότι πραγματικά συμβαίνει.
Τέσπα, δώσε συνέχεια, και θα ιδούμε.
Δούλεψε το έτσι κ όσο σε βγάλει... Έτσι κι αλλιώς για σκραπ μόνο συμφέρει να το δώσεις..
Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα σας για κάτι που μου συνεβει σήμερα Κυριακή και ο Παναγιώτοπουλος που πηγαίνω είναι κλειστός μέχρι 21.8.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο όταν σταμάτησα στο φανάρι και γενικά για μερικά λεπτά όταν σταματούσα άναβε το λαμπάκι του λαδιού
https://drive.google.com/file/d/1iZeOkNRndJE_F7p6rYUoaTnW-Idr-IR2/view?usp=drivesdk
Το ιστορικό είναι ότι πριν 3 βδομάδες άλλαξα λάδια στον Αντώνη το λέω καθαρά για το ιστορικό.
Η μηχανή ήταν μια βδομάδα στάσιμη με αποτέλεσμα να πέσει η μπαταρία και να με βάλει η οδική βοήθεια μπρος.
Εκανα μια στάση μετά από 6 χλμ χωρίς να σβήσω για 10 λεπτά. Όταν ξεκίνησα ξεκίνησε και η συμπεριφορά αυτή με το λαμπάκι του λαδιού.
Όταν έκανα μια 10λεπτη στάση μετά από 2 χλμ και ξαναέβαλα μπρος με πήγε 5 χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα...
Και τώρα η ερώτηση.... Πόσο να ανησυχω για αύριο το μεσημέρι που θα την χρειαστώ;
Το εναλλακτικές υπάρχουν μετά τον Αντώνη το χάος..
Έχει τύχει σε κάποιον άλλο κάτι παρόμοιο;
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας που με διαβάζετε...
Φίλε μου έχουμε το ίδιο περίπου μηχανακι(έχω f650cs).
Πέρσι το καλοκαίρι μου άναβε και εμένα το λαμπάκι όταν σταματαγα στο φανάρι και έσβηνε όσο ήμουν σε πορεία.Το προβλημα ήταν ότι είχε αδειάσει ΤΕΛΕΙΩΣ το ψυγείο από παραφλου.Μολις σταματαγα ανέβαζε θερμοκρασία το μοτέρ και άναβε το λαμπάκι μετά από πορεία κρύωνε λίγο το μοτέρ και έσβηνε το λαμπακι.Να πας σε ΑΛΛΟ μηχανικό να δει αν λείπει παραφλου από το ΨΥΓΕΙΟ(όχι από το δοχείο διαστολής)
Kickstart
03/09/2022, 09:16
Την πρώτη φορά που το αγόρασες πως σε πήγε;
την πρωτη φορα το μακρινο 2000κατι ηταν καινουργιο το μηχανακι φιλε (ντακαρ βερσιον) μια χαρα ειχα κανει τα παντα ολα μαζι του...
με το μεταχειρο το 2016 2017 υπέφερα.
δεν αξιζει το μοντελο πια κατα την γνωμη μου. Και σε οσους το κοιτανε ως μεταχειρισμενο θα ελεγα απλα μακριά. Εχει πολυ πιο σκυλια μηχανακια η αγορα οσον αφορα τα παλια. Με καποιους συμβιβασμους βεβαια (οχι abs κτλ)
Δεν είναι και πλήρως αμφιμονοσήμαντη η περιγραφή σου, αφήνει αρκετά σε ερμηνεία, νομίζω πως κατάλαβα όμως.
ΟΝΤΩΣ, αριστερά οπως καθόμαστε στην μηχανή, το μοτέρ σου, έχει την καμπάνα του συμπλέκτη
437943
καθώς επίσης, την μετάδοση στην καδένα των εκκεντροφόρων, και την αντλία του νερού.
Η καμπάνα είναι στον άξονα του κιβωτίου ταχύτήτων, καδένα και αντλία είναι στον στροφαλοφόρο άξονα (τον βασικό άξονα του κινητήρα, αυτον που γυρνάει το πιστόνι μέσω της μπιέλας δλδ)
437946
EDIT: (το οριζόντιο βελάκι, χωρίς κείμενο, αγνοησέ το, κατά λάθος μπήκε, και είναι στο γάμο του Καραγκιόζη, όπως επίσης αγνόησε και την ανορθογραφία στο πρωτεύοντας)
Εκεί κάπου το χάνω από την περιγραφή σου, μπλοκ λέμε συνήθως το εξάρτημα που περιλαμβάνει τους-τον κύλινδρους-ο σε ένα κινητήρα. Στην φωτό είναι το μπλοκ με τον κύλινδρο και αυτό μέσα του είναι το πιστόνι.
437944
Υποθέτω τώρα, αλλά δεν είναι η μοναδική πιθανή ερμηνεία, ότι ο μηχανικός, πήρε ένα κλειδί π.χ. ένα Τ
437945
και με αυτό ή κάποιο που κάνει την ίδια δουλειά, γύρισε απευθείας με το χέρι τον στροφαλοφόρο άξονα, και ξέροντας καλά το μοντέλο, και τι αντίσταση έπρεπε να νοιώθει, έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο κινητήρας γυρνάει δύσκολα, άρα έχει φθορές.
Λογικά κάπως έτσι πρέπει να έγινε. Σωστά ακούγονται όλα αυτά που περιγράφεις, και σαν εξουσιοδοτημένος ο μηχανικός, που έχει δει πάρα πολλά σαν το δικό σου, μπορεί να καταλάβει κατάσταση από αυτό, ενδεχομένως.
Πλην όμως, ΕΓΩ προσωπικά, θα έψαχνα και άλλα πράγματα για να φτάσω με μεγαλύτερη σιγουριά στο συμπέρασμα αυτό. Ειδικά αν ερχόταν ένας πελάτης και μου έλεγε ότι το μοτέρ ανάβει το λαμπάκι, αλλά κατα τα άλλα, δεν είχε καμία σοβαρή κατανάλωση λαδιού, δεν έκανε κάποιο ιδιαίτερο ήχο στην λειτουργία του, δεν παρουσίαζε μειωμένη απόδοση ή κακή λειτουργία ή ιδιοτροπίες, δεν θα μπορούσα να δεχθώ ΜΟΝΟ το ''δεν γυρνάει με το χέρι'' ως απόδειξη ότι έχει τόσο γενική φθορά, που είναι καλύτερα να το αλλάξω.
Υπόψιν και κάτι άλλο. Εκεί που είναι η καμπάνα, από πίσω της, είναι ο αισθητήρας πίεσης λαδιού, αυτό το εξάρτημα δλδ, που όταν η πίεση πέσει κάτω από ένα όριο, κλείνει κύκλωμα και ανάβει το σχετικό λαμπάκι. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο απότι διαβάζω για το μοντέλο σου, αυτος ο αισθητήρας με τα χρόνια, να γίνει υπερευαίσθητος, και να ανάβει το λαμπάκι και σε λίγο πιο υψηλή πίεση από εκεί που θα έπρεπε. Οπότε ανάβει το λαμπάκι, παραπάνω από ότι πραγματικά συμβαίνει.
Τέσπα, δώσε συνέχεια, και θα ιδούμε.
Σε ευχαριστω για το αναλυτικο μυνημα και τις φωτο.
η πρωτη φωτο δειχνει αυτο που ειπα εγω μεγαλο ρουλεμαν . αναφερθηκα στην οψη και λιγοτερο στη λειτουργια.
οταν πηγα στο συνεργειο ειχε αφαιρεθει το εξαρτημα αυτο και μπορουσα να δω το μοτερ οπως
ακριβως το δειχνει η δευτερη φωτο που φαινονται τα γραναζια.
εκει που γραφεις αντλια λαδιου εβλεπα τα 2 γραναζια τα οποια περιστρεφονταν ελευθερα χωρις προβλημα.
το εξαρτημα που εγραψα που ηταν σαν μεταλικο στυλο ηταν τελικα ο αξονας κιβωτιου ταχυτητων ο οποιος δεν περιστρεφονταν
με το χερι του μηχανικου ελευθερα οπως τα γραναζια.
και εκει μου ειπε οτι το εμποδιζει το μπλοκ και δεν περιστρεφεται.
το μπλοκ οπως το δειχνει η επομενη φωτο σου δεν θυμαμαι να το αναγνωρισα σε αυτα που ειδα .
τον αισθητηρα πιεσης λαδιου τον εχω αλλαξει πριν 5000 χλμ περιπου οπου εκανε τα ιδια χωρις αλλαγη στη συμπεριφορα.
μετα αλλαξαμε λάδια φιλτρα και τοτε είχε στρωσει μεχρι τωρα .
Πέρσι το καλοκαίρι μου άναβε και εμένα το λαμπάκι όταν σταματαγα στο φανάρι και έσβηνε όσο ήμουν σε πορεία.Το προβλημα ήταν ότι είχε αδειάσει ΤΕΛΕΙΩΣ το ψυγείο από παραφλου.Μολις σταματαγα ανέβαζε θερμοκρασία το μοτέρ και άναβε το λαμπάκι μετά από πορεία κρύωνε λίγο το μοτέρ και έσβηνε το λαμπακι.Να πας σε ΑΛΛΟ μηχανικό να δει αν λείπει παραφλου από το ΨΥΓΕΙΟ(όχι από το δοχείο διαστολής)
και με αυτο το συμπτωμα αναβε το λαμπακι του λαδιου και οχι αυτο της θερμοκρασιας;
την πρωτη φορα το μακρινο 2000κατι ηταν καινουργιο το μηχανακι φιλε (ντακαρ βερσιον) μια χαρα ειχα κανει τα παντα ολα μαζι του...
με το μεταχειρο το 2016 2017 υπέφερα.
δεν αξιζει το μοντελο πια κατα την γνωμη μου. Και σε οσους το κοιτανε ως μεταχειρισμενο θα ελεγα απλα μακριά. Εχει πολυ πιο σκυλια μηχανακια η αγορα οσον αφορα τα παλια. Με καποιους συμβιβασμους βεβαια (οχι abs κτλ)
τα σκυλια μηχανακια δεν εχουν νεες εκδοσεις με abs? νομιζω ακουσα για μια νομοθεσια οπου πλεον θα εχουν ολα abs?
και με αυτο το συμπτωμα αναβε το λαμπακι του λαδιου και οχι αυτο της θερμοκρασιας;
Έχει δίκιο sorry της θερμοκρασίας μου αναβε
basilis_k6
03/09/2022, 20:57
δεν κρυωνε το μοτερ. ο αισθητηρας κρυωνε. εχεις ακομα μοτερ μετα απο αυτο?
Φίλε μου είχα 2 συμβάντα με αντλία νερού και 2 με ψυγείο... Κάθε φορά πήγα συνεργείο και μετά όλα καλά...
Update χωρίς ουσιαστικά νέα.
Είμαστε αισίως 14 μέρες μετά τη διάγνωση. Η Μηχανή ακόμα συνεργείο.
Μοτέρ δεν δύναται να βρεθεί το αναζητάμε ακόμα.
Μπλοκ κλπ αν θα τοποθετηθεί καινούργιο μιλάμε για 2000ευρω και με ενδεχόμενο επκληξεων από ότι με ενημέρωσαν από το συνεργείο διότι μπορεί να ανακαλύψουμε ζημιές στο στρόφαλο κλπ. Γι αυτό συνιστούν αλλαγή μοτέρ.
Οπότε αναμονή και εγώ γράφω χλμ με τα πόδια....
Εύχομαι καλό σκ και καλές βόλτες σε οσους με διαβάζουν.
Update χωρίς ουσιαστικά νέα.
Είμαστε αισίως 14 μέρες μετά τη διάγνωση. Η Μηχανή ακόμα συνεργείο.
Μοτέρ δεν δύναται να βρεθεί το αναζητάμε ακόμα.
Μπλοκ κλπ αν θα τοποθετηθεί καινούργιο μιλάμε για 2000ευρω και με ενδεχόμενο επκληξεων από ότι με ενημέρωσαν από το συνεργείο διότι μπορεί να ανακαλύψουμε ζημιές στο στρόφαλο κλπ. Γι αυτό συνιστούν αλλαγή μοτέρ.
Οπότε αναμονή και εγώ γράφω χλμ με τα πόδια....
Εύχομαι καλό σκ και καλές βόλτες σε οσους με διαβάζουν.
https://www.boonstraparts.com/en
https://www.boonstraparts.com/en
Ψάξε μήπως έχουν κινητηρα . Εχω φέρει για vfr 800 και δίνουν εγγύηση νομίζω 30-40 ημέρες
Σε ευχαριστώ πολύ. 30με 40 μέρες ακούγεται λίγο. Πρέπει δηλαδή να την πάρω να πάω θεσνικη μετά για να δω τι θα γίνει...
Ειχες μπει κι εσυ δηλαδή στην διαδικασία αλλαγής κινητήρα.
Πως ήταν η εμπειρία σου;
Ήξερες πράγματα για τον κινητήρα χλμ, ίσως αλλά πράγματα για το ιστορικό του;
Χρειάστηκε να κρατήσεις πράγματα από το δικό σου κινητήρα που ήταν σε καλύτερη κατάσταση από αυτό που παρέλαβες;
Ναι γιατι εκαιγα τα κοκκινα μεχρι να φτασω συνεργειο.Μολις καταλαβα τι γινεται δε ξανασταματησα για κανενα λογο.Το δουλευα αεροψυκτα. :lol: Το μηχανακι κοντευει τα 100.000χιλιομετρα και σκοπευω να το κρατησω αλλο ενα χρονο μεχρι να μαζεψω λεφτα να παρω παλι κανα SS.Πιστευω θα αντεξει και δε θα μου βγαλει ψυγεια/αντλιες γιατι η καθημερινη διαδρομη μου σπιτι/δουλεια ευτυχως περιλαμβανει λιγα φαναρια και ανοιχτο δρομο.Φανταζομαι δηλαδη οτι οσοι το δουλευουν στο κεντρο της Αθηνας στο σταματα ξεκινα,θα αντιμετωπισουν πιο γρηγορα τα γνωστα προβληματα.
Σε ευχαριστώ πολύ. 30με 40 μέρες ακούγεται λίγο. Πρέπει δηλαδή να την πάρω να πάω θεσνικη μετά για να δω τι θα γίνει...
Ειχες μπει κι εσυ δηλαδή στην διαδικασία αλλαγής κινητήρα.
Πως ήταν η εμπειρία σου;
Ήξερες πράγματα για τον κινητήρα χλμ, ίσως αλλά πράγματα για το ιστορικό του;
Χρειάστηκε να κρατήσεις πράγματα από το δικό σου κινητήρα που ήταν σε καλύτερη κατάσταση από αυτό που παρέλαβες;
Ο κινητήρας έχει ιστορικό χλμ και έρχεται γυμνός . Χωρίς μίζα και σώματα injection . Κατά τα άλλα δεν είχα κάποιο θέμα και το συγκεκριμένο μαγαζί είναι μεγάλο και δουλεύει χρόνια
dankannn
18/09/2022, 10:51
Ο κινητήρας έχει ιστορικό χλμ και έρχεται γυμνός . Χωρίς μίζα και σώματα injection . Κατά τα άλλα δεν είχα κάποιο θέμα και το συγκεκριμένο μαγαζί είναι μεγάλο και δουλεύει χρόνια
Είναι πολύ αξιόπιστο σε οτι πουλάει, κινητήρα δεν έχω αγοράσει, αλλά σε ανταλλακτικά ότι μου ε ει στείλει είναι άψογο.
Ακόμα δεν έχουμε νέα δεν έχει βρεθεί κινητήρας. Το site που αναφέρατε είχε έναν αλλά μέχρι να μπορέσω να δω αν μας ταιριάζει τον είχε πουλήσει. Ο προμηθευτής του συνεργείου λέει ότι έδιωξε 5 κομμάτια πριν του ζητήσουμε εμείς να μας βρει. Βλέπω επ αόριστον αναμονή... Ξέρει κανείς άλλο σίτε αξιόπιστο σαν και αυτό που μου πρότεινατε; ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
kostaskk
29/09/2022, 20:01
Το συμπέρασμα είναι ότι αν το εσβηνες άμεσος μόλις πρωτοαναψε το λαμπάκι πιθανότατα θα είχε σωθεί το μοτέρ και θα την έβγαζες με μια αντλία λαδιού η επισκευή αυτής,.
Ο μάστορας μπορεί να λέει ότι θέλει η ότι θα του φέρει περισσότερο κέρδος,. Αν δεν περιστρεφόταν κάποιος εξονας όπως λες η δεν θα γυρνούσε καθόλου το μοτέρ η δεν θα έπαιρνε τις ταχύτητες. Εσύ του το πήγες να δουλεύει το μοτέρ; Ίσως λέει για τον αξονα τις ανλιας λαδιού αν έχει.
Όταν του τι πήγα δούλευε μια χαρά. Απλά άναβε το λαμπάκι της αντλίας λαδιού. Ο άξονας είναι πιο ψηλά από τα. 2 γρανάζια της αντλίας λαδιού. Τα 2 γρανάζια της αντλίας λαδιού δουλεύουν μια χαρά. Περιστρέφονται χωρίς πρόβλημα. Ο. Άξονας που αναφέρω ειναι αυτός που είναι μετά το εξάρτημα του συμπλέκτη προς τα μέσα
https://drive.google.com/file/d/1sCNrOi3WIKciG-Plsx-OA1vg0EQYHXfd/view?usp=drivesdk
Εδώ στη φώτο τον αναφέρει σαν πρωτεύον άξονα κιβωτίου αχυτήτων
kostaskk
29/09/2022, 22:10
Άμα είχε κολλήσει ο πρωτευοντας το μηχανάκι δεν θα κουνιόταν, η θα είχε φρακαρει το μοτέρ δλδ να φρενάρει η πίσω ρόδα και να μη πάει ούτε μπρος ούτε πίσω η να έχει φρακαρει το σασμάν να κουνιέται μόνο με πατημενο συμπλέκτη κ αυτό παίζεται,. Αφού δούλευε όταν το πήγες κάτι δεν πάει καλά στην ιστορια
stefanos
29/09/2022, 23:15
Μιλάμε για μοτέρ με 200κ χιλ. Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι η αντικατάσταση.
Μιλάμε για μοτέρ με 200κ χιλ. Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι η αντικατάσταση.
Συμφωνώ αλλά φαίνεται δύσκολο να βρεθεί το μοτέρ...
dankannn
30/09/2022, 11:03
Δες και αυτα ,αλλα δεν τους ξερω , ουτε αν κανουν στο δικο σου
https://www.car.gr/parts/view/20713727-bmw-f650-kinitiras-fanari-troxoi-piroyni-organa-tepozito-eisagwgi-karbirater-f650gs-kobler-pineia-volan
https://www.car.gr/parts/view/11515954-kinitiras-bmw-f-650-fs-se-aristi-katastasi
Σε ευχαριστώ πολύ για το κόπο σου. Κοίταξα κι εγώ και δεν τα έβλεπα. Δεν σου κρύβω ότι έχω στενοχωρηθει πολύ με την όλη κατάσταση.
Καλημέρα. Εμφανίστηκε ένας κινητήρας κατάλληλος στο boonstra και τον παρήγγειλα.
Καλημέρα. Εμφανίστηκε ένας κινητήρας κατάλληλος στο boonstra και τον παρήγγειλα.
Απο Ολλανδια δεν ειναι;
Για βαλε μας στο ψητο σχετικα με παραγγελια, επικοινωνια, αποστολη κτλ....
Εψαχνα μοτερ για ΖΧ12 περισυ καθως βρηκα εδω Ελλαδα ενα βαρεμενο αλλα σε τελεια κατασταση και το σκεφτομουν να προχωρησω αλλα εν τελει δεν...
ναι απο Ολλανδία .
επικοινωνία αρκετα καλή ανοίγει ticket για καθε θεμα που τους ανοιγεις.
εχει σε γκρουπ τα ανταλλακτικα αναλογως μαρκας μοντελου αρκετα καλα ταξινομημενα .
έχει στη σελιδα αρκετες φωτο με το εξαρτημα .εμενα ειχε 6 .
εστειλα μυνημα για περισσοτερες πληροφοριες που εστειλαν τον αριθμο εξαρτηματος και τα χλμ.
το vin του οχηματος απο το οποιο το πηραν δεν στο λενε παρα μόνο μετα την αγορά μου ειπαν.
Δίνουν εγγυηση 30 μέρες.
εμενα οι πληροφοριες δηλαδη τον αριθμο ειδους του μοτερ συν οι φωτο , ηταν αρκετες για να καταλαβω
εγω , αλλα και το συνεργείο οτι μιλαμε για το σωστο εξαρτημα.
οταν εκανα την παραγγελια μου εκανε μετατροπή σε ευρώ αυτοματα , ενω στην σελιδα του είδους αναφέρεται η τιμή σε δολλαρια.
είχε 2 επιλογές μεταφορικών μεσω DHL. η διαφορά ήταν στο χρόνο παράδοσης
Για 3-5 εργάσιμες ήθελε 180 ευρω . Για 2 εργάσιμες ήθελε 450+ ευρω . τρελό ποσό
Επέλεξα χθες την οικονομική επιλογή .
Μέχρι τώρα που μιλάμε δεν εχει κανει update το tracking number που μου εδωσαν.
θέλω να πιστεύω οτι θα είναι συνεπεις στους χρόνους τους παρόλα αυτά.
Η παραγγελία πληρώθηκε μεσω paypal για να έχω την ασφάλεια επιστροφής χρημάτων 180 μερών.
Για να μην εχω το αγχος των 30 μερών μόνο που δίνει το site.
απο το συνολικό ποσό που ανέφερα μου χρέωσαν 20 ευρω περίπου για την χρήση της paypal
που είναι κανονικά η προμηθεια που πληρώνει ο έμπορος στην paypal σαν πυλη πληρωμων
αλλα με βρηκαν στην αναγκη και το ποσο σε σχεση με το συνολο ειναι μικρο για να ασχοληθω.
εψαξα και αλλου για μοτερ.
στην Ελλάδα δεν υπήρχε κατι .
στο εξωτερικό βρήκα μια ακραια περιπτωση γι αυτο την αναφερω:
το διαφημιζαν με 25.000χλμ στην αγγελία του ebay.
στις φωτο φαινοταν κατι φουσκαλες που κανει το χρωμα στο καπακι του μοτερ στο συγκεκριμενο μοντελο .
σε εμενα τις εμφάνισε στις 60.000χλμ για πρωτη φορα.
και του στελνω μυνημα και του λεω (σοβαρα ομως) μηπως ειναι 125.000;
γιατι το ταμπλο του συγκεκριμενου μοντελου ειναι με 5 ψηφια και ετσι το 125.000 παλι 25.000 το δειχνει.
απαντηση: ΔΕΝ ΞΕΡΩ !!!:rolleyes: :nono:
αυτά . οτι θέλεις να μάθεις με ρωτάς.
So far so good, μακαρι να σου κατσει λαχειο και να αξιζει τα λεφτα του το μοτερ.
Οσους περισσοτερους ελεγχους κανει ο μηχανικος σου και ειναι εμπιστος, τοσο καλυτερα πριν ανεβει επανω.
Ειναι κριμα μετα να εμφανισει κατι αλλο.
So far so good, μακαρι να σου κατσει λαχειο και να αξιζει τα λεφτα του το μοτερ.
Οσους περισσοτερους ελεγχους κανει ο μηχανικος σου και ειναι εμπιστος, τοσο καλυτερα πριν ανεβει επανω.
Ειναι κριμα μετα να εμφανισει κατι αλλο.
Ναι σωστά.
Γενικά έχω μια αισιοδοξία. Θα δείξει...