PDA

View Full Version : Ευκαιρίες Αγοράς Προστατευτικού Εξοπλισμού Αναβάτη

Σελίδες : [1] 2

doctoras
01/12/2022, 06:58
Με την ευκαιρία ανοιγω αυτό το τοπικ δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο να μοιραζόμαστε όποιες ευκαιρίες στην αγορά εξοπλισμού αναβάτη

Ενα απωθημένο ηταν οι Dainese Fulcrum GT Core-Tex Boots κοστίζουν στο επίσημο site 319ευρώ
έψαξα στην βλακ φραιντει μήπως βρω κάποια προσφορά, δεν λέω υπήρχαν προσφορές ώσπου έπεσα πάνω όμως στην παρακάτω, δεν αντεξα η τιμή είναι εξωφρενικά χαμηλή (169 ευρω) σε φάση που διαιροτουμαι..
https://www.outletmoto.com/en/dainese-fulcrum-gore-tex-boots-p-7056.html

με συνοπτικές διαδικασίες το παρήγγειλα, δωρεάν μεταφορικά, μου έστειλαν ήδη αριθμό αποστολής μέσω της διεθνούς ups και περιμένω να δω τι θα παραλάβω
:wave2:

giorgosb
01/12/2022, 09:28
Με το καλό να παραλάβεις, απίστευτη τιμή! Και οι Fulcrum φοβερό μποτάκι, μαλακό με τέλεια εφαρμογή.

Είμαι κι εγώ σε αναζήτηση μπότας, στην χθεσινή βροχή έμπασαν νερό οι Nighthawk ύστερα από 4-5 χρόνια (με μηδενική συντήρηση βέβαια..). Από μια πρόχειρη αναζήτηση είδα ότι όλα έχουν πάει στο θεό..

AristidisZ
01/12/2022, 10:07
Βασικά οι τιμές είναι απίστευτες, πράγματι

Ψήνεται κανείς να παραγγείλουμε κάτι παρέα ; (αν γίνει μλκία να έχουμε συμπαράσταση :bawl: )

lospsi
01/12/2022, 10:21
Την προηγούμενη εβδομάδα, παράγγειλα τις revit everest gtx από motocard στα 180Ε, όπου έψαχνα είχαν γύρω στα 260Ε. Γενικά στο ψάξιμο βρίσκεις διάφορες προσφορές.

Τις fullcrum τις είχε και ο Papastavrou για ένα διάστημα στα 169, είχα ψηθεί τότε αλλά τελικά δεν το προχώρησα.

Βασικά οι τιμές είναι απίστευτες, πράγματι

Ψήνεται κανείς να παραγγείλουμε κάτι παρέα ; (αν γίνει μλκία να έχουμε συμπαράσταση :bawl: )

Φωτιές μας βάζεις, είναι δυνατόν να μην ψηνόμαστε να αγοράσουμε κι άλλο εξοπλισμό????

AristidisZ
01/12/2022, 10:25
Φωτιές μας βάζεις, είναι δυνατόν να μην ψηνόμαστε να αγοράσουμε κι άλλο εξοπλισμό????

Θέλω ένα ζευγάρι χειμερινά γάντια, και είδα τα ALPINESTARS W RIDE DRYSTAR GLOVES
(https://www.outletmoto.com/en/alpinestars-ride-drystar-gloves-p-6546.html) στα 50€, ενώ εδώ παίζουν στα 80€, έχει κάμποση διαφορά...

Λευκάδιος
01/12/2022, 10:44
με συνοπτικές διαδικασίες το παρήγγειλα, δωρεάν μεταφορικά, μου έστειλαν ήδη αριθμό αποστολής μέσω της διεθνούς ups και περιμένω να δω τι θα παραλάβω
Στο παρελθόν είχαμε κάνει (εδώ μέσα) κάνα δυο ομαδικές αγορές από εκεί και όλα ήταν κομπλέ.

zannisvel
01/12/2022, 11:16
Doctora οι Fulcrum μποτες είναι οι καλύτερες και πιο άνετες μπότες που έχω βάλει.
Τις πήρα και εγώ πέρυσι Black Friday σε αυτήν τη τιμή.
Θα τις ευχαριστηθείς πολύ!!

DimisK
02/12/2022, 09:19
Αμάν...τι τιμές είναι αυτέςςςς ...πάει μου φαίνεται το δώρο!!!! :pink:
Είναι καλά εκεί στην Ισπανία;
Ευχαριστούμε doc :a20:

πυξιδας990
02/12/2022, 10:18
πολυ καλες τιμες τα hjc

Manalishi
02/12/2022, 11:14
και εγώ μέσα για ομαδική για αυτά:

https://www.outletmoto.com/en/alpinestars-wr1-gore-tex-gloves-p-6543.html

Panos76
02/12/2022, 12:13
Όχι ρε πστ και ήμουν εκεί πριν 2 βδομάδες. Τα σούμπερθ τα έχει 50-60% κάτω :eek:

skritikos
02/12/2022, 12:23
Αυτές οι τιμές μας αποδεικνύουν πόσο καπέλο πληρώνουμε στις πολύ φημισμένες εταιρείες. Και σκέψου πως από αυτή την πώληση βγάλανε όλοι οι ενδιάμεσοι και πάλι.

Με γειά και καλά χλμ!!

Manalishi
02/12/2022, 14:07
και εγώ μέσα για ομαδική για αυτά:

https://www.outletmoto.com/en/alpinestars-wr1-gore-tex-gloves-p-6543.html

Εγώ θα παραγγείλω, αφού τα υποτυπώδη χειμερινά γάντια που είχα, άρχισαν να δείχνουν τα σωθικά τους στις ραφές. Μέχρι Δευτέρα μεσημέρι, όποιος θέλει μου λέει να συμπληρώσω για ομαδική. Βρίσκομαι Αθήνα.

AristidisZ
02/12/2022, 22:03
Εγώ θα παραγγείλω, αφού τα υποτυπώδη χειμερινά γάντια που είχα, άρχισαν να δείχνουν τα σωθικά τους στις ραφές. Μέχρι Δευτέρα μεσημέρι, όποιος θέλει μου λέει να συμπληρώσω για ομαδική. Βρίσκομαι Αθήνα.
Μάλλον θα μπω και εγώ, το μόνο που με προβληματίζει είναι το μέγεθος
Στα Dainese φοράω large, φέτος πήρα κάτι καλοκαιρινά alpine και τα πήρα XXL, οπότε με προβληματίζει αν πρέπει να πάρω XL ή XXL…

lospsi
03/12/2022, 08:05
Παρακολουθώ και θα ενημερώσω.

νεοσσός
03/12/2022, 09:00
Αυτές οι τιμές μας αποδεικνύουν πόσο καπέλο πληρώνουμε στις πολύ φημισμένες εταιρείες. Και σκέψου πως από αυτή την πώληση βγάλανε όλοι οι ενδιάμεσοι και πάλι.
Είναι γεγονός τα μεγάλα κέρδη στις συνήθεις τιμές πώλησης, αλλά οι προσφορές όπως οι παραπάνω δεν αντικατοπτρίζουν πάντα το υπερκέρδος. Υπάρχουν μεγάλα διαδικτυακά καταστήματα (δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο) των οποίων το απόθεμα συγκεντρώνεται από περισσεύματα άλλων καταστημάτων που χρεοκοπούν. Παίρνουν μεγάλες ποσότητες από αντίστοιχα καταστήματα σε όλον τον κόσμο, σε εξευτελιστικές τιμές, οπότε κερδίζουν και με την χαμηλή τιμή που βλέπουμε να πουλάνε.

Το παραπάνω σε πρώτη προσέγγιση φαίνεται να συμφέρει τον αγοραστή. Δημιουργεί όμως στρέβλωση στην αγορά, αφού τελικά δεν μπορούν να πουλήσουν αρκετά οι έμποροι που αγοράζουν στην εργοστασιακή τιμή και εν δυνάμει κλείνουν κι εκείνοι για να δώσουν τα αποθέματά τους στους καιροσκόπους που επιβραβεύουμε με την επιλογή μας.

Εννοείται ότι θα ψώνιζα στις τιμές που αναφέρονται πιο πάνω, αλλά ξέροντας ότι οι άλλοι που χρεώνουν 90% περισσότερο δεν είναι απαραίτητα υπερβολικοί στις προμήθειες.

Liam
03/12/2022, 11:46
Καλημέρα θέλω και εγώ ένα λουκέτο 22ε ευρω. Αθήνα ειμαι. Πως θα το οργανώσουμε;

Manalishi
03/12/2022, 20:07
Μού στέλνετε τί θέλετε, τα παραγγέλνω και κάνω τη διανομή μετά.Λεφτά με IRIS ή στη διανομή. Για το delivery, να ξέρετε θα είναι απο 8 και μετά το βράδυ, λόγω εργασίας. Βρισκόμαστε κάπου όλοι μαζί ή όσοι περισσότεροι μπορούμε..

Manalishi
05/12/2022, 10:47
Η παραγγελία δόθηκε, ευχαριστώ τους σύντροχους που έστειλαν μνμ. το ποσό πέρασε τα 150 ευρώ, έτσι έχουμε δωρεάν μεταφορικά.
Εγώ βρίσκομαι Πειραιά. Για λεφτά και παραδόσείς, οταν με το καλό έρθουν τα πράγματα.

439860

lospsi
05/12/2022, 11:51
Πολύ XL έπαιξε, βλέπω:D

Sachry
06/12/2022, 00:16
Είναι έμπιστο κατάστημα αυτό;

Επίσης μπορούμε κάπως να ξέρουμε αν ο εξοπλισμός τους μας κάνει ( το μέγεθος) .

lospsi
06/12/2022, 06:26
Είναι έμπιστο κατάστημα αυτό;

Επίσης μπορούμε κάπως να ξέρουμε αν ο εξοπλισμός τους μας κάνει ( το μέγεθος) .

Ο εξοπλισμός δεν είναι δικός τους, έχουν διάφορες μάρκες που μπορείς να βρεις στο εμπόριο και να δοκιμάσεις. Αν εννοείες μάρκες που δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά, τότε ναι, είναι λίγο λαχείο αλλά φαντάζομαι ότι θα μπορείς να κάνεις επιστροφή με κάποιο έξτρα κόστος.

Τώρα, αν είναι έμπιστο θα δείξει οσονούπω:D

panavour
06/12/2022, 09:44
Με την ευκαιρία ανοιγω αυτό το τοπικ δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο να μοιραζόμαστε όποιες ευκαιρίες στην αγορά εξοπλισμού αναβάτη

Ενα απωθημένο ηταν οι Dainese Fulcrum GT Core-Tex Boots κοστίζουν στο επίσημο site 319ευρώ
έψαξα στην βλακ φραιντει μήπως βρω κάποια προσφορά, δεν λέω υπήρχαν προσφορές ώσπου έπεσα πάνω όμως στην παρακάτω, δεν αντεξα η τιμή είναι εξωφρενικά χαμηλή (169 ευρω) σε φάση που διαιροτουμαι..
https://www.outletmoto.com/en/dainese-fulcrum-gore-tex-boots-p-7056.html

Με PayPal παρήγγειλες η όχι γιατί ενώ δέχεται πληρωμές με PayPal μόλις το βάζω λέει ότι δεν στέλνουμε Ελλάδα,ενώ στο καλάθι λέει στέλνουμε Ελλάδα.

doctoras
06/12/2022, 14:16
Με PayPal παρήγγειλες η όχι γιατί ενώ δέχεται πληρωμές με PayPal μόλις το βάζω λέει ότι δεν στέλνουμε Ελλάδα,ενώ στο καλάθι λέει στέλνουμε Ελλάδα.

Με PayPal και χωρίς κανένα θέμα και πολύ γρήγορα μάλιστα.
Θα πρότεινα να δεις το λογαριασμό του PayPal σου και την κάρτα που έχεις ανεβάσει συχνά ζητάει πιστοποιητικά είτε ανανέωση κάρτας αν έχει λήξει

panavour
06/12/2022, 15:31
Με PayPal και χωρίς κανένα θέμα και πολύ γρήγορα μάλιστα.
Θα πρότεινα να δεις το λογαριασμό του PayPal σου και την κάρτα που έχεις ανεβάσει συχνά ζητάει πιστοποιητικά είτε ανανέωση κάρτας αν έχει λήξει

τι νουμερο φορας πολιτικο παπουτσι ,και τι νουμερο παρηγγειλες?εχει διαφορα?

doctoras
10/12/2022, 10:19
τι νουμερο φορας πολιτικο παπουτσι ,και τι νουμερο παρηγγειλες?εχει διαφορα?

Βλέπεις το μεγεθολογιο του κατασκευαστή μετράς το ποδι σου και με την εμπειρία του ποδιού σου και των προϊόντων προσδιορίζεις το σωστό νούμερο.
Από κατασκευαστή σε κατασκευαστή έχει διαφορά

Να πω πως με το ηλεκτρονικό εμπόριο από κάπου ξεκινάς, εγώ αγοράζω ρούχα και παπούτσια από το 2010 τουλάχιστο, είμαι εξοικειωμένος όπως μάλλον οι περισσότεροι σήμερα.
Η ανάγκη δημιουργήθηκε επειδή ποτέ μου δε μπορούσα τον συνωστισμό της αγοράς του Σαββάτου. Βέβαια τότε υπήρχε αγορά, άλλη συζήτηση..

doctoras
10/12/2022, 11:21
παρεμπιπτόντως, ο Άι Βασίλης ήρθε χθες και σε μόλις 8 ημέρες παράδοση από την ημέρα αγοράς!
439966
439967
439968

Tsber
10/12/2022, 11:40
παρεμπιπτόντως, ο Άι Βασίλης ήρθε χθες και σε μόλις 8 ημέρες παράδοση από την ημέρα αγοράς!

Καλοφόρετες!

Manalishi
13/12/2022, 09:36
440107

panavour
13/12/2022, 13:39
439966
439967
439968
Καλοφορετες και όρθια χιλιόμετρα.Ηταν να τις παραγγείλω στο 47 νούμερο,πρώτη φορά θα έπαιρνα ψηλές μπότες μηχανής, αλλά πριν πατήσω το κουμπί,είχα την φαεινη ιδέα να πάω σ' ένα φυσικό κατάστημα να τις δοκιμάσω,και ούτε το 47, ούτε το 48 μου έμπαιναν, λόγω του κουντουπιε του ποδιού μου,όχι λόγω μεγέθους του πέλματος,και έτσι το όνειρο της ψηλης μπότας μηχανής έμεινε όνειρο.Παμε λοιπόν για κοντό μποτάκι και αν.Κριμα γιατί είχαν τις καλύτερες κριτικές,και μ άρεσαν πολύ.Ηθικον δίδαγμα,όσοι δεν έχετε εμπειρία, μην αγοράζετε παπούτσια απ' το ίντερνετ, χωρίς να ταχετε δοκιμασει πριν.

Manalishi
13/12/2022, 13:52
Καλημέρα θέλω και εγώ ένα λουκέτο 22ε ευρω. Αθήνα ειμαι. Πως θα το οργανώσουμε;

Τελικά μοου απάντησαν οτι το έβαλαν και αυτό στην παραγγελία, αλλά δεν είχε πληρωθεί, για αυτό και καθυστέρησε οοόλη η παραγγελία. Η πληρωμή έγινε, και περιμένω ενημέρωση για τη αποστολή.
Οταν εχω νεώτερα, σας λέω. Για την παράδοση, τα λέμε οταν έρθουν.

Africaptan
14/12/2022, 13:19
Βλέπεις το μεγεθολογιο του κατασκευαστή μετράς το ποδι σου και με την εμπειρία του ποδιού σου και των προϊόντων προσδιορίζεις το σωστό νούμερο.
Από κατασκευαστή σε κατασκευαστή έχει διαφορά

Να πω πως με το ηλεκτρονικό εμπόριο από κάπου ξεκινάς, εγώ αγοράζω ρούχα και παπούτσια από το 2010 τουλάχιστο, είμαι εξοικειωμένος όπως μάλλον οι περισσότεροι σήμερα.
Η ανάγκη δημιουργήθηκε επειδή ποτέ μου δε μπορούσα τον συνωστισμό της αγοράς του Σαββάτου. Βέβαια τότε υπήρχε αγορά, άλλη συζήτηση..

Γεια σου αδερφε.
Καλοφορετες, καλα χιλιομετρα, παντα ορθιος, να τις χαρεις οσο δεν παει, κτλ καλα.
Λυσε μου μια απορια (επειδη ψαχνω για χαρακτηριστικα και δεν βρισκω).
Ειναι μποτες ψηλες, η μποτακια;
Αν σου ειναι ευκολο, μετρα απο εδαφος μεχρι την κορφη τους στην πισω μερια (γαμπα).

Africaptan
14/12/2022, 13:23
Καλοφορετες και όρθια χιλιόμετρα.Ηταν να τις παραγγείλω στο 47 νούμερο,πρώτη φορά θα έπαιρνα ψηλές μπότες μηχανής, αλλά πριν πατήσω το κουμπί,είχα την φαεινη ιδέα να πάω σ' ένα φυσικό κατάστημα να τις δοκιμάσω,και ούτε το 47, ούτε το 48 μου έμπαιναν, λόγω του κουντουπιε του ποδιού μου,όχι λόγω μεγέθους του πέλματος,και έτσι το όνειρο της ψηλης μπότας μηχανής έμεινε όνειρο.Παμε λοιπόν για κοντό μποτάκι και αν.Κριμα γιατί είχαν τις καλύτερες κριτικές,και μ άρεσαν πολύ.Ηθικον δίδαγμα,όσοι δεν έχετε εμπειρία, μην αγοράζετε παπούτσια απ' το ίντερνετ, χωρίς να ταχετε δοκιμασει πριν.

Μηπως εννοεις γαμπα, κι οχι κουντουπιε;
Θελω να πω, αναρωτιεμαι τι σχεση εχει αν ειναι ψηλες η χαμηλες για το κουντουπιε.
Για τη γαμπα, το καταλαβαινω να σ ενοχλει η ψηλη μπποτα, αλλα για το κουντουπιε γιατι;

doctoras
14/12/2022, 13:31
Γεια σου αδερφε.
Καλοφορετες, καλα χιλιομετρα, παντα ορθιος, να τις χαρεις οσο δεν παει, κτλ καλα.
Λυσε μου μια απορια (επειδη ψαχνω για χαρακτηριστικα και δεν βρισκω).
Ειναι μποτες ψηλες, η μποτακια;
Αν σου ειναι ευκολο, μετρα απο εδαφος μεχρι την κορφη τους στην πισω μερια (γαμπα).

να σαι καλα φίλε, ανταποδίδω

είναι μπότες κανονικές
μέτρησα 30εκ. σε 42 νουμερο, αλλά να ξέρεις απο νουμερο σε νουμερο αλλάζει και το μέγεθος σε όλες τις διαστάσεις

THRESH
17/12/2022, 16:19
Περίμενα λίγο να ολοκληρωθεί η φάση και μετά να γράψω.

Παρήγγειλα τη Black Friday απο το outletmoto.eu , στην Ιταλία, ένα ζευγάρι Stylmartin Core WP , σε καφέ και 1-2 πραγματάκια ακόμα.

Η τιμή τους ήταν τουλάχιστον 10-20Ε απο όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά (88Ε στοίχισαν όταν στην Ελλάδα το ασπρόμαυρο ήταν στα 111Ε) μα το σημαντικότερο, είχαν νούμερα διαθέσιμα εν αντιθέσει με Fortamoto στην Ολλανδία.

Καθυστέρησαν τα Ιταλικά ταχυδρομεία (απ'ότι διάβασα, αργούν αρκετά) , απαξ και έφτασε Ελλάδα , παραδόθηκε σε μια μέρα.

Απάντησαν με e-mail σε ότι χρειάστηκα ενώ και στο τηλέφωνο απάντησαν , αν και υπήρξαν καθυστερήσεις στην παράδοση του tracking number.

Τα μποτάκια αυτά καθ'αυτά , φαίνονται οκ, αυτό που έψαχνα για κάτι χειμερινό, αδιάβροχο και εμφανίσιμο για casual καταστάσεις.
Λίγο σκληρό ακόμα , αφού σήμερα μόλις τα φόρεσα και περπάτησα, είμαι σίγουρος οτι θα μαλακώσει.

STF
19/12/2022, 22:42
439966
439967
439968

Ερώτηση: Από νούμερο πως είναι; Στο κλασικό ένα νούμερο πάνω από τα αθλητικά ή στο ίδιο;

Καλορίζικες! Καλά έκανες και πήρες αυτές με τη κίτρινη λεπτομέρεια!

Manalishi
20/12/2022, 14:24
440178

lospsi
20/12/2022, 16:59
Δημήτρη,
Έχεις πληρώσει ή αντικαταβολή?

Manalishi
21/12/2022, 09:44
Έχω πληρώσει.

THRESH
21/12/2022, 10:06
Πάρε τηλέφωνο, πρέπει να έγινε χαμός από παραγγελίες

Manalishi
21/12/2022, 10:09
Όπως είπαν, τα έστειλαν την επόμενη μέρα σύμφωνα με αυτό:

440181

THRESH
21/12/2022, 11:48
τσεκάρεις με το tracking τι γίνεται

αν κάτι σου φαίνεται ύποπτο, πάρε τηλέφωνο να ζητήσεις εξηγήσεις.

Αν δεν σε πείθουν οι εξηγήσεις , προχωράς σε διαδικασία επιστροφής χρημάτων / προιόντων.

Αν και δεν νομίζω, απλά θα καθυστέρησε λόγω μεγάλου όγκου παραγγελιών.

Manalishi
21/12/2022, 12:31
Ευχαριστώ, το παρακολουθώ εν τη εξελίξει του...

Sachry
21/12/2022, 20:41
Τα ισοθερμικά γενικά τα πλένουμε στο πλυντήριο ή απαλό πλύσιμο στο χέρι ;;;;;

Road Pirat
21/12/2022, 23:07
Εγώ στο πλυντήριο τα βάζω αλλά έχω κάτι φτηνά, αν είναι καλά δες το ταμπελακι η το σάιτ του κατασκευαστή

pavttt
22/12/2022, 02:59
Καλημέρα, αν κάποιος είναι Θεσσαλονίκη και ενδιαφέρεται για ομαδική παραγγελία ας μου στείλει ένα μήνυμα/απάντηση.

doctoras
22/12/2022, 07:38
Ερώτηση: Από νούμερο πως είναι; Στο κλασικό ένα νούμερο πάνω από τα αθλητικά ή στο ίδιο;

Καλορίζικες! Καλά έκανες και πήρες αυτές με τη κίτρινη λεπτομέρεια!

επειδή τα αθλητικά είναι ιδιαίτερη περίπτωση πολλές μαρκες με πολλές φόρμες αλλες πάνω αλλες κάτω απο το νουμερο σου.

Θα σου πω με πολιτικό παπούτσι, καζουαλ ας πουμε, 42 φοράω, 26,5 ~ 27cm μήκος ποδιού, 42 πήρα τις μπότες. Το μήκος μέσα του ποδιού μου είναι οκ, έχει και χώρο για χοντρότερη κάλτσα. Το fit για το βγάλε - βάλε είναι σφιχτό. Ομως επειδή είναι φυσικό δέρμα περιμένω να ανοίξουν

Συνεπώς θα έλεγα ότι φοράς σε πολιτικό αγοράζεις και σε αυτό, βέβαια πάντα συμβουλέψου το μεγεθολόγιο του μοντέλου, μέτρησε το πόδι σου, αναλυσε το και πράξε πριν την παραγγελία

Africaptan
22/12/2022, 23:11
να σαι καλα φίλε, ανταποδίδω

είναι μπότες κανονικές
μέτρησα 30εκ. σε 42 νουμερο, αλλά να ξέρεις απο νουμερο σε νουμερο αλλάζει και το μέγεθος σε όλες τις διαστάσεις

Μολις τις παραγγειλα κι εγω.
Για να δουμε τι, πως και ποτε ....

ptc
23/12/2022, 01:27
Καλημέρα, αν κάποιος είναι Θεσσαλονίκη και ενδιαφέρεται για ομαδική παραγγελία ας μου στείλει ένα μήνυμα/απάντηση.

Θέλω μια μπαλακλάβα αλλά είναι μικρό το ποσό, δεν ξέρω αν σε βοηθάει στην παραγγελία.

pavttt
23/12/2022, 14:43
Θέλω μια μπαλακλάβα αλλά είναι μικρό το ποσό, δεν ξέρω αν σε βοηθάει στην παραγγελία.

Εγώ θέλω ένα κράνος στα 80, οποτε χρειαζομαστε και κάναν ακόμα.

Manalishi
27/12/2022, 21:07
440282

Manalishi
28/12/2022, 12:35
440288

THRESH
28/12/2022, 12:47
έχουν πολύ δουλειά αυτές τις μέρες, λίγη υπομονή ακόμα

Manalishi
02/01/2023, 07:28
Καλημέρα και Καλή Χρονιά!
Τα πράγματα ήρθαν και παρελήθφθησαν (απο συγγενικό πρόσωπο) την Παρασκευή, αλλά ήμουν εκτός Αθηνών. Θα τα πάρω σήμερα το απόγευμα στα χέρια μου και θα σας ενημέρώσω για τα επόμενα βήματα

McGyver
05/03/2023, 09:55
Παίζουν κάτι τρελές τιμές (50% - 60%) σε γάντια Orina στο FC Moto...

Επιπλέον, μέχρι και σήμερα, έχει 15% επιπλέον έκπτωση πάνω στις ήδη σκοτωμένες τιμές.

ptc
05/03/2023, 10:54
Παίζουν κάτι τρελές τιμές (50% - 60%) σε γάντια Orina στο FC Moto...

Επιπλέον, μέχρι και σήμερα, έχει 15% επιπλέον έκπτωση πάνω στις ήδη σκοτωμένες τιμές.

:beer:

Έχουμε καμία πρόταση για χειμερινό;

McGyver
05/03/2023, 11:07

Έχουμε καμία πρόταση για χειμερινό;

Εμένα αυτά μου έκαναν click.
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GR/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Orina-Nero-Gloves/SubProducts/Orina-Nero-Gloves-0001

Δεν είχα ποτέ το παρελθόν Orina, οπότε usual disclaimers apply :).

Edit:
Παίζουν και θερμαινόμενα...
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GR/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Orina-Tesla-Heated-Gloves/SubProducts/Orina-Tesla-Heated-Gloves-0001

ptc
05/03/2023, 23:08
Παρηγγειλα τα Orina Houston (https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Orina-Houston-Gloves/SubProducts/Orina-Houston-Gloves-0003)τελικα (στα 60€ με μεταφορικα). Μου φανηκαν τα πιο ζεστα.
Εφοσον δεν εχω κανει λαθος στο νουμερο νομιζω σε αυτα τα λεφτα δεν εχω κατι να φοβηθω.

Ευχαριστω Θωμα για την ενημερωση.

McGyver
10/03/2023, 14:21
Παρέλαβα σήμερα τα Orina Specter (και κάτι άλλα :D) και οι πρώτες εντυπώσεις είναι από θετικότατες μέχρι WOW...

Τα βάζω στο ίδιο level με γάντια του "πάνω ραφιού" από Spidi, Dainese, Rev'it & Five που έχω δοκιμάσει και για 75 Ευρώ που κόστισαν είναι πραγματική ευκαιρία.

441888

McGyver
10/03/2023, 15:21
Ως προς το μέγεθος, θα έλεγα πως έχουν πιο στενή γραμμή από τα Five και τα Rev'it.

Στα Five και Rev'It είμαι στο Medium (9), το οποίο όμως μου είναι λίγο μπόλικο ενώ το μικρότερο είναι πολύ στενό.

Στα Orina επέλεξα το Medium/8, το οποίο κάθεται super.
Θεωρώ ότι μόλις ανοίξει το δέρμα θα είναι απλά τέλειο, ο χρόνος θα δείξει.

doctoras
10/03/2023, 20:48
Δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτή η μάρκα ακόμη, την θυμάμαι πριν τουλάχιστο 20χρονια την δούλευε τότε το μοτομαρκετ

McGyver
10/03/2023, 22:47
Δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτή η μάρκα ακόμη, την θυμάμαι πριν τουλάχιστο 20χρονια την δούλευε τότε το μοτομαρκετ

Εύχομαι να παραμείνει στην αγορά, μετά από 100 χιλιόμετρα με τα νέα γάντια μπορώ να πω ότι είναι καταπληκτικά.
Φοβερή αίσθηση λες και οδηγούσα με γυμνά χέρια.

gior-gos
11/03/2023, 10:50
Φοβερή αίσθηση λες και οδηγούσα με γυμνά χέρια.

Δηλαδή δεν είναι ζεστά και προστατευτικά;;; :p

Καλορίζικα :beer:

ptc
17/03/2023, 11:42
Παρηγγειλα τα Orina Houston (https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Orina-Houston-Gloves/SubProducts/Orina-Houston-Gloves-0003)τελικα (στα 60€ με μεταφορικα). Μου φανηκαν τα πιο ζεστα.
Εφοσον δεν εχω κανει λαθος στο νουμερο νομιζω σε αυτα τα λεφτα δεν εχω κατι να φοβηθω.

Ευχαριστω Θωμα για την ενημερωση.

Να κανω κι εγω ενα update μιας και χθες το βραδυ μου εκανε ο καιρος το "χατιρι" και δοκιμαστηκαν σε δυνατη βροχη με θερμοκρασια κατω απ΄τους 5 βαθμους. Το γαντι ειναι οντως οπως το φανταζομουν- κατηγορια τανκ. Εχει μια εσωτερικη επενδυση που μοιαζει με το υλικο απ΄το οποιο ειναι φτιαγμενες οι χουφτες που βαζουν το χειμωνα στα μηχανακια οι ντελιβεραδες. Εκει εχεις τη βασικη προστασια απο το νερο (δεν περασε σταγονα αν και στις μιαμιση το βραδυ που γυρνουσα απ΄τη δουλεια εριχνε καρεκλες). Απο εξω ειναι το κανονικο γαντι, κι αυτο μπαμπατσικο στο υλικο του (υπευθυνο για τη θερμομονωση περισσοτερο απ'οσο καταλαβαινω). Χρησιμο και το λαστιχακι-υαλοκαθαριστηρας στον δεικτη. Η ποιοτητα ειναι οπως ειπε και ο Θωμας απο το πανω ραφι. Νουμερo πηρα ο,τι φοραω και σε spidi, alpinestars (Large) και μου εκατσε τελεια. Ευτυχως δεν ακουσα τον πινακα του site γιατι με βαση την περιφερεια χεριου μου ελεγε οτι πρεπει να παρω το medium. Για τα 60€ που μου βγηκε με τα μεταφορικα νιωθω οτι τους εκλεψα. :lol:442023

McGyver
17/03/2023, 12:16
Καλορίζικα Πέτρο!

sam4g
17/03/2023, 15:20
Πως την παλεύετε ρε παλικάρια με τα χειμερινά γάντια. Οδηγώ καθημερινά, και δεν μπορώ πραγματικά να συνηθίσω την έλλειψη αίσθησης. Υπάρχει κάνα τιπ; Δεν κάνω κάτι καλά; Περιμένω πως και πως να ανέβει λίγο η θερμοκρασία να νιώσω επιτέλους τον συμπλέκτη και το φρένο.. (φταίει μήπως ότι χρησιμοποιώ 2 δάχτυλα για τις μανέτες; Δοκίμασα να χρησιμοποιώ και τα 4 δάχτυλα για συμπλέκτη αλλά δεν μπορώ να το συνηθίσω)

Nitse3
17/03/2023, 15:51
Στα σκούτερ υποθέτω είναι πιο εύκολα τα πράγματα αλλά και εγώ δεν μπορώ να τα συνηθίσω. Κάνω ελάχιστα χιλιόμετρα βέβαια συνήθως τα σαββατοκύριακα αλλά και τα δικά μου τα χειμερινά τα έδωσα έχω μόνο καλοκαιρινά. Βέβαια όταν έχει κάτω από δέκα βαθμούς δεν μπορώ να οδηγήσω εκτός πόλης. Αν χρησιμοποιούσα το μηχανάκι κάθε μέρα θα ήταν αλλιώς φαντάζομαι.

ptc
17/03/2023, 18:01
Τόσο χοντρό γάντι πρώτη φορά παίρνω, αλλά τώρα έχω το dct. Βέβαια είναι και πρώτη φορά που οδηγώ με όλες τις καιρικές συνθήκες, όλο το χρόνο. Με συμπλέκτη ίσως όντως να υπήρχε θέμα μέχρι να συνηθίσεις. Το φρένο δε χρειάζεται τόσο λεπτό χειρισμό που να δημιουργεί θέμα. Έχει και C-ABS το Integra οπότε γίνονται ακόμα πιο απλά τα πράγματα.

Nostradamus
20/03/2023, 05:55
Τόσο χοντρό γάντι πρώτη φορά παίρνω, αλλά τώρα έχω το dct. Βέβαια είναι και πρώτη φορά που οδηγώ με όλες τις καιρικές συνθήκες, όλο το χρόνο. Με συμπλέκτη ίσως όντως να υπήρχε θέμα μέχρι να συνηθίσεις. Το φρένο δε χρειάζεται τόσο λεπτό χειρισμό που να δημιουργεί θέμα. Έχει και C-ABS το Integra οπότε γίνονται ακόμα πιο απλά τα πράγματα.

Πέτρο, αν δεν βαριέσαι κάποια στιγμή, δεν δίνεις ένα review πιο πλήρες, σε εκείνο το νήμα σου, για το integra? Είχες δηλώσει ενθουσιασμένος γενικά, οπότε θα άξιζε ένα αναλυτικό review για αυτό. Πλαίσιο, φρένα, αναρτήσεις, κίνηση στην πόλη και περιφερειακό, DCT, (δεν θυμάμαι αν πέρασε και αυτό από το πιστακι), καμία Χαλκιδική και τις επαρχιακές οδούς της κτλ κτλ.

macdeath_s
21/03/2023, 20:45
Για όσους ενδιαφέρεστε (αν και αργά το θυμήθηκα) έχει το Motocard "Dias sin IVA" τουτέστιν μέρες χωρίς ΦΠΑ.

δεν μένει και πολύ :p 442117

DoctoR_k6
27/03/2023, 13:16
Εχει ψωνισει κανεις τελευταια απο εδω (https://www.tradeinn.com/motardinn/en)?
Θελω να αλλαξω το εσωτερικο στο Arai μου...Τελος με πλυσιματα κλπ κλπ. Πεσανε πολυ τα μαξιλαρακια.

THRESH
27/03/2023, 21:02
Εχει ψωνισει κανεις τελευταια απο εδω (https://www.tradeinn.com/motardinn/en)?
Θελω να αλλαξω το εσωτερικο στο Arai μου...Τελος με πλυσιματα κλπ κλπ. Πεσανε πολυ τα μαξιλαρακια.

Δυστυχώς δεν έχω ψωνίσει.

Επειδή και εγώ θέλω να αποφεύγω τη μπίχλα, πλένω ανα τακτά διαστήματα το εσωτερικό του κράνους.

Τώρα τελευταία , άρχισα να χρησιμοποιώ μπαλακλάβα (λεπτή ή πιο ενισχυμένη, αναλόγως το καιρό) κάθε φορά που το βάζω, σκεπτόμενος οτι θα πλένω πιο τακτικά τη μπαλακλάβα
και λίγο πιο αραιά το εσωτερικό (την επένδυση εννοώ).

Πως το βλέπεις ?

DoctoR_k6
27/03/2023, 23:02
Δυστυχώς δεν έχω ψωνίσει.

Επειδή και εγώ θέλω να αποφεύγω τη μπίχλα, πλένω ανα τακτά διαστήματα το εσωτερικό του κράνους.

Τώρα τελευταία , άρχισα να χρησιμοποιώ μπαλακλάβα (λεπτή ή πιο ενισχυμένη, αναλόγως το καιρό) κάθε φορά που το βάζω, σκεπτόμενος οτι θα πλένω πιο τακτικά τη μπαλακλάβα
και λίγο πιο αραιά το εσωτερικό (την επένδυση εννοώ).

Πως το βλέπεις ?

Δεν είναι το θέμα μπιχλα.
Γενικά πλένονται τα εσωτερικά.
Ζελεδια /κεριά κλπ κλπ δεν μπαίνουν στα μαλλιά κ το καθημερινό μπάνιο (:D) βοηθάει να μην βρωμιζει τόσο συχνά.
Αλλά το πρόβλημα είναι ότι κατσανε τα μαξιλαράκια.
Έγραψε 6ετια το arai μου κ του το χρωστάω ένα δωράκι.
Θα με εξυπηρετεί κ σαν 2ο κράνος σε 1-2 χρόνια που θα αντικατασταθεί από ένα ίδιο...
Θα προχωρήσω στην παραγγελία και θα ενημερώσω.

lospsi
28/03/2023, 06:16
Ζελεδια /κεριά κλπ κλπ δεν μπαίνουν στα μαλλιά κ το καθημερινό μπάνιο (:D) βοηθάει να μην βρωμιζει τόσο συχνά.
Θα με εξυπηρετεί κ σαν 2ο κράνος σε 1-2 χρόνια που θα αντικατασταθεί από ένα ίδιο...

Δοκίμασες να βρεις Ελλάδα? Όταν είχα χρειαστεί εγώ, είχα πάρει από το xmoto σε λογική τιμή.

DoctoR_k6
28/03/2023, 09:19
Δοκίμασες να βρεις Ελλάδα? Όταν είχα χρειαστεί εγώ, είχα πάρει από το xmoto σε λογική τιμή.

Δεν εχει καν Arai πλεον απ οτι βλεπω.
Το κοστος ειναι πολυ μικρο κ οι τιμες καλες.
Θεωρω δεν ειναι κατι ιδιαιτερο κ απο Ισπανια.

Απο Ελλαδα μοτοκινηση ειδα αλλα δεν εχει τα δικα μου.

THRESH
28/03/2023, 09:31

Απο εδώ και πέρα λέω , για τα καινούργια μαξιλαράκια.

6ετία ? Πόσο δίνει η ARAI ως διάστημα χρήσης για τα κράνη της ?

DoctoR_k6
28/03/2023, 09:38
Απο εδώ και πέρα λέω , για τα καινούργια μαξιλαράκια.

6ετία ? Πόσο δίνει η ARAI ως διάστημα χρήσης για τα κράνη της ?

7 ετη απο ημερομηνια κατασκευης 5 ετη απο την πρωτη χρηση.
Αφου αντεξαν 6 αυτα δεν θα εχουν θεμα τα επομενα.
Ειναι τακτικο το σενιαρισμα τους. :D

Ουτως η αλλως επικειται αγορα καινουριου.

AristidisZ
28/03/2023, 11:08
speaking of the devil, αν και είναι χιλιοσυζητημένο το θέμα, αξίζει άραγε η αγορά στοκ NXR εν έτει 2023 ; (στα 300€, με χρώμα...)

katsar
28/03/2023, 11:10
Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι ποιοτικότερο με 300 ε.

kouk
28/03/2023, 11:19
Θα δοκίμαζα κάτι άλλο
Πλήρως απογοητευμένος με το nxr και την ποιότητα shoei

Panos76
28/03/2023, 11:30
speaking of the devil, αν και είναι χιλιοσυζητημένο το θέμα, αξίζει άραγε η αγορά στοκ NXR εν έτει 2023 ; (στα 300€, με χρώμα...)

Ενδιαφέρομαι και εγώ για το ίδιο, πολύ καλή η τρέχουσα τιμή του.

Θα δοκίμαζα κάτι άλλο

Γιατί; Τι παρουσίασε; Το μόνο κακό για εμένα ότι δεν έχει sun visor που είναι πολύ απαραίτητο για εμένα.

AristidisZ
28/03/2023, 12:01
Η κουβέντα γίνεται για το ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι παραγωγής 4-5 ετών...

Πάνο ένα θα είναι, ας μείνει τουλάχιστον στην "οικογένεια" :bawl:

giorgosb
28/03/2023, 12:05
Αν έχουμε δει το ίδιο, το μαύρο ματ είναι μόνο σε XS και το λευκό σε XL..

AristidisZ
28/03/2023, 12:07

ένα Flagger TC-1 είναι. στα 320€

Panos76
28/03/2023, 12:10

To έχει και στο motocard σε λευκό medium στα 364€.

BabisStinson
28/03/2023, 12:57
Θα δοκίμαζα κάτι άλλο

Αλήθεια, για ποιον λόγο; Έχω το NXR κοντά 5 χρόνια τώρα και συμπτωματικά σήμερα κοιτούσα για νέο κράνος και σκεφτόμουν ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος ώστε απλά να πάω στο NXR2.
Δοκίμασα και το Arai Quantic βέβαια και μου φάνηκε καλύτερο, μην πω ψέματα.

Dr.Monty
28/03/2023, 14:19
Πάντως για καποιον χωρίς εμπειρια σαν εμένα εχω να πω το εξής: Πρώτο κράνος είχα το HJC Ι70. Είχε αριστο rate στην ασφάλεια και αρκετά καλή ποιότητα και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Αγόρασα το το SHOEI GT AIR II και ειναι τελείως αλλο level ποιότητας, εφαρμογής, εξαερισμού και ηχομόνωσης κτλ κτλ κτλ. Ειναι τετραπλάσια τιμή αλλα θα τα ξανα έδινα.

Dimmanoukas
07/05/2023, 18:10
Καλησπέρα σε όλους
Πρέπει να τρέχει μια προσφορά σε μπουφάν της rev'it ( ή σε κάποια από αυτά) καθώς με την αγορά τους έρχεται δώρο και το προστατευτικό της πλάτης.

Προσωπικά κοιτούσα εδώ και καιρό για μπουφάν για να αναβαθμιστεί το επίπεδο ασφάλειας και σε αυτόν τον τομέα και πήρα το eclipse 2
Πρότερη εμπειρία δεν έχω αλλά φαίνεται καλό για τις ανάγκες μου

THRESH
07/05/2023, 18:19
αυτή η προσφορά βγαίνει αρκετά τακτικά πάντως

Αλήθεια, μιας και είμαστε στο θέμα , πήρα πρόσφατα το kevlar jean της Nordcode. Ταιριάζουν προστασίες seesoft της Revit ? Με κοπτοραπτική έχει νόημα ? :lol:

karellen
07/05/2023, 18:27

Αλήθεια, μιας και είμαστε στο θέμα , πήρα πρόσφατα το kevlar jean της Nordcode. Ταιριάζουν προστασίες seesoft της Revit ? Με κοπτοραπτική έχει νόημα ? :lol:

Με κοπτοραπτική κάνεις τα πάντα.Μια πάνινη θήκη είναι,στην ουσία,που τη φτιάχνεις όπως σου ταιριάζει,έτσι την ανέβασα κι εγώ στο δικό μου,η προστασία έπεφτε λίγο πιο κάτω από το γόνατο.

lospsi
07/05/2023, 19:09

Θα παρακολουθήσω το θέμα γιατί ακριβώς αυτό το παντελόνι πήρα κι εγώ και σκεφτόμουν να βάλω τις seesoft προστασίες για να είναι πιο εύκαμπτες.

karellen
07/05/2023, 19:45
Για γόνατα μιλάτε να υποθέσω.
Κοιτάξτε μήπως υπάρχει έτοιμη και η υφασμάτινη θήκη για προστασία γοφού.

lospsi
07/05/2023, 20:36
Για γόνατα μιλάτε να υποθέσω.
Κοιτάξτε μήπως υπάρχει έτοιμη και η υφασμάτινη θήκη για προστασία γοφού.

Εγώ ναι, ο φίλος υποθέτω.

Λάθος δικό μου, έγω έχω παρει το evo που έχει ήδη προστασίες αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω τις seesoft που είναι πιο εύκαμπτες γιατί οι δικές του μου είναι οριακά στα γόνατα και μετά από λίγη ώρα με ενοχλούν.

THRESH
07/05/2023, 20:58
Με κοπτοραπτική κάνεις τα πάντα.Μια πάνινη θήκη είναι,στην ουσία,που τη φτιάχνεις όπως σου ταιριάζει,έτσι την ανέβασα κι εγώ στο δικό μου,η προστασία έπεφτε λίγο πιο κάτω από το γόνατο.

εγώ το σκεφτηκα λίγο πιο Προκρουστικά : ότι περισσεύει απο τη seesoft , να κοπεί :lol:

Πιο λογικό είναι προφανώς η υφασμάτινη θήκη να διαμορφωθεί αλλά θέλει ράφτη η υπόθεση

Eτσι όπως το βλέπω, η προστασία γονάτου του Nordcode (της SW είναι οι προστασίες, Γερμανικά υλικά που τα ψήνουν στο Πακιστάν) δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με τις Seesoft.

billyka
22/06/2023, 16:53
Για όποιον ενδιαφέρεται έχει το motocard εως 70% εκπτώσεις (σε πολυ λιγα κομμάτια ειναι ανω του 50% η έκπτωση)

doctoras
23/06/2023, 21:29
ήμουν σε επαγγελματικο την προηγούμενη εβδομάδα στην βαρκελώνη και πέρασα στα πεταχτά απο το motocard να δω κανα καλοκαιρινό δερμάτινο, δοκίμασα ενα dainese που είχε σε πολύ καλή προσφορά αλλά θεόβαρο, πιο βαρύ και απο το χειμερινό μου.. Βρηκα ενα καφε που ήθελα της tucanourbano με δερμα κατσίκας, πολύ ελαφρύ, ιδανικό για μένα, δεν είχε όμως νούμερο και το medium μου ήταν τσίμα-τσίμα

Τελικά δεν άντεξα, μολις χτυπησα ιντερνετικώς L αλλα σε μαυρο (κομμάτια να γίνει)... τιμή σπέσιαλ 191 και 10 μεταφορικά

ιδού
https://www.motocard.com/en/jackets/tucano_urbano-pel_2g_black.aspx?country=GR&currency=EUR&mtc_source=google&mtc_medium=cpc&mtc_campaign=pmax&mtc_country=GR&gclid=CjwKCAjwhdWkBhBZEiwA1ibLmKsMK28O8Bm9LddsAdymiJwdOCWOas5ZXfsauGVxpMKUiX4FQLbuDBoCVNMQAvD_BwE

Dimmanoukas
23/06/2023, 21:40
Πανέμορφο...με το καλό να παραλάβεις και να το χαρείς όσο δεν πάει

Dr.Monty
24/06/2023, 21:39
Πραγματικα πολύ ομοφο και πολύ καλή τιμή

ratamahatta
29/06/2023, 19:23
Μιας και είχα μείνει μόνο με το δερμάτινο μπουφάν , που πάνω από 26-28 δεν φοριέται προσωπικά,έπρεπε να προχωρήσω άμεσα σε αγορά καλοκαιρινού
Βρήκα της spidi το solar net σε προσφορά στα 109€ ,το μαύρο,και το τσίμπησα.
Το πρώτο καλοκαιρινό καθώς το προηγούμενο που είχα ήταν 4 εποχών, alpinestars t jaws στο οποίο είχα και προστασία στήθους κ πλάτης έξτρα.
Το solar net είναι ελαφρύ, με σχετικά στενή γραμμή και καλό αερισμό όσο μπόρεσα να καταλάβω σήμερα.
Ποιοτικά φαίνεται αρκετά καλό και προσεγμένο και διαθέτει ανακλαστικά για καλύτερη ορατοτητα από τους άλλους οδηγους
Το άλλο καλό ότι μπορείς να το αναβαθμίσεις είτε για το κρύο είτε για βροχή με επένδυση έξτρα
Οι προστασίες σε ώμους κ αγκώνες είναι level 1 αλλά….
Από την πτωση προ μηνών είχα καταστρέψει το t-jaws, δεν το εχω πετάξει,όποτε πήρα τις προστασίες του που είναι καλύτερες level2 , τις δοκίμασα και μπήκαν μια χαρά όποτε ανέβηκε επίπεδο προστασίας
Κάποια πατέντα σκέφτομαι να κάνω και στην πλάτη για να βάλω απλά την foam που είχε το t jaws, στο spidi δεν έχει τσέπη για να μπει μιας και στο κάτω μέρος πιάνει σκρατς
Will see444441444442

Dimmanoukas
29/06/2023, 20:05
Καλοφορετο και σε σένα λοιπόν.
Εγώ δεν έχω εμπειρία από άλλα μπουφάν, αλλά το μόνο και πρώτο καλοκαιρινό της revit που έχω πάρει είναι πολύ καλό.

Μόνο σε στάση υπάρχει η ενόχληση καθώς έστω και με είκοσι μόλις χιλιόμετρα ο αερισμός είναι πολύ καλός.

Αχρειαστες να είναι οι προστασίες του.