Σύνδεση

View Full Version : Gt Air II VS Profile V VS Rpha 71

Σελίδες : [1] 2

sam4g
02/08/2023, 09:24
Είμαι σε αναζήτηση καινούριου κράνους και είμαι ανάμεσα στα 3 αυτά μοντέλα. Η αγορά θα γίνει από Σεπτέμβρη, απλά θέλω να ακούσω τις απόψεις σας για τα συγκεκριμένα. Αυτό που μ ενδιαφέρει είναι να είναι όσο το δυνατό πιο αθόρυβα (αν και φοράω ωτασπίδες).

Το ξέρω ότι από άποψη ποιότητας Shoei και Arai είναι κορυφαίες εταιρίες. Τώρα για την HJC δεν έχω άποψη, αλλά για να τιμολογείται τόσο κοντά σε σχέση με τ άλλα 2 πιστεύω δεν θα υστερεί (αν και Κορέα).

Θέση οδήγησης όρθια (NC750X), με touring ζελατίνα, που μου φέρνει τον αέρα ακριβώς από τη μέση της ζελατίνας του κράνους και πάνω. Τώρα έχω ένα ταπεινό AGV K1 που αν και πολλοί το θεωρούν χάλι, δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα εδώ και 5 χρόνια που το έχω, πέραν από τα μαξιλαράκια που έχουν μαζέψει λίγο από την χρήση και τα πλυσίματα.

Η χρήση της μηχανής είναι, κυρίως, αυτοκινητόδρομος και επαρχιακοί. Ελάχιστα κινείται εντός Αθήνας.

Τέλος, κάποιο προβληματισμοί μου είναι, όσον αφορά το Shoei, το κούμπωμα που δεν είναι D-ring και το 25.05.

McGyver
02/08/2023, 09:35
Σε αντίστοιχο setup με το δικό σου, χρησιμοποιώ καθημερινά το RPHA71 με ωτοασπίδες και είναι τούμπανο.
Είχα τους ίδιους προβληματισμούς με εσένα για το Shoei (αν και μπορείς να το πάρεις με double D ring αν θες να "μπλέξεις" (https://www.shoei-europe.com/service/faq/#how-can-i-convert-from-the-ratchet-lock-to-double-d)), το Αrai δεν έχει την εσωτερική ζελατίνα που για εμένα είναι πλέον must.

Χωρίς ωτοασπίδες, εγώ πΧια δεν την παλεύω (ειδικά στις διαδρομές που κάνω).

:wave2:

husky21
02/08/2023, 10:22
μια χαρα κορυφαια εταιρεια ειναι κ η HJC
Οι ακριβες σειρες τους δεν εχουν να ζηλεψουν το παραμικρο απο σοει κ αραι
Οι βασικες κ μεσαιες δε σειρες τους ειναι τα απολυτα vfm

Ilias_83
02/08/2023, 10:26
Νομίζω πως από τα 3 που κοιτάς το GT Air II είναι το πιο αθόρυβο σε διάφορα συγκριτικά και μετρήσεις που έχω δει στο youtube.
Ωστόσο όπως λέει και ο McGyver ταξιδεύω με ωτοασπίδες και τις χρησιμοποιώ ακόμα και εντός πόλης.
Σε κρατάνε πιο ήρεμο, πιο ξεκούραστο και πιο συγκεντρωμένο.

lospsi
02/08/2023, 11:11
Είμαι κάτοχος του GT Air 2 (και του GT Air πριν), τα θεωρώ πολύ καλά κράνη και μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με τα πιο σπορ κράνη που είχα πριν (Arai RX-7 Corsair και HJC RPHA 11) όσον αφορά τον θόρυβο και την άνεση. Προσωπικά στο 2 με έψησε η δυνατότητα ενσωμάτωσης της ενδοεπικοινωνίας στο κράνος, ο βελτωμένος μηχανισμός ζελατίνας και αερισμός σε σχέση με το προηγούμενο GT Air.

Όσον αφορά τα δικά σου μοντέλα που κοιτάς, και τα 3 είναι κορυφαία κράνη σε premium τιμές και όποιο και να επιλέξεις δεν θα χάσεις. Κοίτα καταρχήν πιο σου κάθεται καλύτερα στο κεφάλι (στο δικό πχ η εφαρμογή της Arai είναι η καλύτερη και του HJC λίγο περίεργη αν και αλλάξαν τα καλούπια στις νέες σειρές). Επειδή φοράω γυαλιά μυωπίας, το εσωτερικό ζελατινάκι το θεωρώ απαραίτητο και είναι ο λόγος που δεν κοίταξα καθόλου σε Arai. Όμως, θεωρώ ότι η παρουσία της εσωτερικής ζελατίνας κόβει τους μετωπικούς αεραγωγούς και άρα επιπλέον εισροή αέρα που δεν καλύπτεται με τίποτα από τον έναν κεντρικό στο πάνω μέρος, κάτι που με ενόχλησε πολύ στο πρώτο GT Air και βελτιώθηκε στο 2, δεν φτάνει όμως στο επίπεδο πιο σπόρ κρανών με περισσότερους αεραγωγούς. Εκεί είναι που κερδίζει επιπλέον πόντο το Arai με τους ενσωματωμένους αεραγωγούς στην ζελατίνα, όσοι τους έχουμε δοκιμάσει λέμε τα καλύτερα! Για μένα όμως, η εσωτερική ζελατίνα ήταν πιο σημαντική. Επίσης, τα Arai λένε ότι είναι τα πιο θορυβώδη!

Αυτά από μένα, ελπίζω να βοήθησα!
:)

Dr.Monty
02/08/2023, 12:17
Διαβάζω σε πολλα site οτι τα κράνη 22.05 θα πωλουνται μεχρι 1/1/24. π.χ. "The new regulations will come into effect by January 2024, and that means that ECE 22.05 helmets will be available for sale until that period. After that, only ECE 22.06 helmets will be available for sale, for the countries that follow the ECE’s regulations."
Απο εδώ https://www.rideapart.com/features/675535/ece-2206-helmet-standard-explained/

Αρα πρακτικά αυτο σημαίνει οτι μια σειρά απο κράνη θα βγουν σε σημαντικές προσφορές στο τελος του χρόνου. Το GTAIRII είναι και αυτο 22.05. Ισχυει κατι τέτοιο ή εχω καταλάβει κατι λαθος?

DoctoR_k6
02/08/2023, 12:24
To ARAI παιρνει το συστημα για τον ηλιο αλλα εξωτερικα.
Η ARAI δεν θελει να αφαιρεσει υλικο απο το κελυφος για να κανει εσοχη για το συγκεκριμενο συστημα κ το τοποθετει εκτος ζελατινας κανοντας την ιδια δουλεια θεωρω.
Δεν το εχω δοκιμασει βεβαια...

Εγω σιγουρα δεν θα αγοραζα κρανος χωρις DD...
Μετα ποιο απο τα 2 μου καθεται καλυτερα.
Καλος εξαερισμος κ λιγος θορυβος δεν μπορει να ταιριαξει.

Εγω μετα απο 6.5 χρονια με το RX7-V παλι σε ARAI θα παω.
Δεν αναφερω πως ακομα ειναι σε κατασταση καινουριου κ τα υλικα ειναι πολυ καλης ποιοτητας.

lospsi
02/08/2023, 13:02
To ARAI παιρνει το συστημα για τον ηλιο αλλα εξωτερικα.
Η ARAI δεν θελει να αφαιρεσει υλικο απο το κελυφος για να κανει εσοχη για το συγκεκριμενο συστημα κ το τοποθετει εκτος ζελατινας κανοντας την ιδια δουλεια θεωρω.
Δεν το εχω δοκιμασει βεβαια...

Εγω σιγουρα δεν θα αγοραζα κρανος χωρις DD...
Μετα ποιο απο τα 2 μου καθεται καλυτερα.
Καλος εξαερισμος κ λιγος θορυβος δεν μπορει να ταιριαξει.

Εγω μετα απο 6.5 χρονια με το RX7-V παλι σε ARAI θα παω.
Δεν αναφερω πως ακομα ειναι σε κατασταση καινουριου κ τα υλικα ειναι πολυ καλης ποιοτητας.

Νομίζω ότι είναι υπερβολικό το να μην αγοράσει κάποιος κράνος επειδή δεν έχει DD δέσιμο. Τόσα χρόνια με DD και όταν πήγα σε μικρομετρικό δεν με χάλασε καθόλου, τα περί ασφάλειας κτλ δεν με αγγίζουν από την στιγμή που κορυφαίες εταιρείες τα βγάζουν στην παραγωγή. Από εκεί και πέρα, η Arai κατά την γνώμη μου είναι κολλημένη σε συγκεκριμένα πράγματα (τα οποία τεκμηριώνει πάντα με το να ισχυρίζεται ότι δεν κάνει παραχωρήσεις στην ασφάλεια) και αυτό σε κάποιους κάνει, σε άλλους όχι. Το σύστημα της εξωτερικής ζελατίνας πχ το θεωρώ χαζό μιας και αν το ανεβάσεις ουσιαστικά το κάνεις ανεμοπαγίδα.

DoctoR_k6
02/08/2023, 13:40
Νομίζω ότι είναι υπερβολικό το να μην αγοράσει κάποιος κράνος επειδή δεν έχει DD δέσιμο. Τόσα χρόνια με DD και όταν πήγα σε μικρομετρικό δεν με χάλασε καθόλου, τα περί ασφάλειας κτλ δεν με αγγίζουν από την στιγμή που κορυφαίες εταιρείες τα βγάζουν στην παραγωγή. Από εκεί και πέρα, η Arai κατά την γνώμη μου είναι κολλημένη σε συγκεκριμένα πράγματα (τα οποία τεκμηριώνει πάντα με το να ισχυρίζεται ότι δεν κάνει παραχωρήσεις στην ασφάλεια) και αυτό σε κάποιους κάνει, σε άλλους όχι. Το σύστημα της εξωτερικής ζελατίνας πχ το θεωρώ χαζό μιας και αν το ανεβάσεις ουσιαστικά το κάνεις ανεμοπαγίδα.

Προφανως ο καθενας κανει τις επιλογες του οπως πιστευει.
Εγω ειπα πως δεν θα το εκανα. Αλλοι το κανουν κ καλα κανουν.
Απο την στιγμη που ειναι το ασφαλεστερο συστημα κ χρησιμοποειται κ στους αγωνες δεν νομιζω πως μπορει να στγκριθει με το μικρομετρικο.
Θεωρω πως πολυ ευκολα θα μπορουσε κ η ARAI να βαλει το ζελατινακι εσωτερικα...δεν ειναι καμια τρομερη πατεντα.
Καθε κατασκευαστης εχει τα δικα του. Η χρηση ενος κρανους στα χρονια κ η ποιοτητα του φαινεται.
Δεν μιλαμε κ σε περιπτωσεις πτωσεων...(μακρια απ ολους μας).

Καποιος με profile κ εξωτερικο ζελατινακι θα μπορουσε να προσφερει περισσοτερο feedback πως ειναι εν κινησει κ αν ενοχλει (που παλι θεωρω εχει γινει το απαριατητο τεστ).

basilis_k6
02/08/2023, 14:34
Το air ειναι αντικειμενικά το καλύτερο κρανος τουρισμου και τα 22.05 ειναι πιο ελαφρια γενικως. Δοκιμασε τα και διαβασε τα reviews. Αν ειχα τα λεφτα για τα δυο ιαπωνικα δεν θα κοιτουσα για κανενα λογο το hjc.

sam4g
02/08/2023, 18:22
Η αλήθεια είναι ότι κοιτάζοντας τα site εξωτερικού, το Shoei έχει τρελές προσφορές, ίσως λόγω 22.05. Οπότε το καθιστά καλό deal. Στο fc moto δε, παίζει φθηνότερα από το hjc. Το ίδιο και το Arai Profile V.

Θα πάω να τα φορέσω και τα 3, να τσεκάρω πως κάθονται, αν και είμαι πολύ περίεργος για το Arai. Άλλοι λένε τα καλύτερα για την εφαρμογή τους, κι άλλοι τα χειρότερα. Τόση διαφορά από κεφάλι σε κεφάλι;

Όσον αφορά την εσωτερική ζελατίνα, δεν είχα σε κανένα από τα προηγούμενα κράνη μου, άρα δεν με προβληματίζει, τόσο, αν θα υπάρχει ή όχι. Ο θόρυβος ας πούμε είναι κάτι που θα με χαλάσει. Οπότε συμβιβάζομαι, ας πούμε, να θησιάσω τον αερισμό για το θόρυβο.

Άλλος προβληματισμός που μου προέκυψε είναι μήπως το Arai, λόγω του ότι είναι ουσιαστικά το οικονομικότερο της εταιρίας, υστερεί σε ποιότητα. Όσους ξέρω με Arai έχουν το chaser που δεν έχει καμία σχέση με το profile v. Είναι κάποιος που να έχει άποψη για το συγκεκριμένο από θέμα ποιότητας;

Leon67
02/08/2023, 18:26
Όποιο από τα 2 made in Japan καθεται καλύτερα αλλα κοίτα και το NXR2 με DDring.

peterTHErider
02/08/2023, 18:49
Να πω και εγώ την γνώμη μου στο θέμα αν και ακούστηκαν σχεδόν όλα από τα παιδιά πριν.
Είμαι κάτοχος gt air 2,arai rx7v και spirit 3 οπότε έχω εικόνα στο θέμα. Και πήρα πρόσφατα δώρο στον κουμπάρο μου το αραι quantic να αντικαταστήσει ένα gt air 1 και είναι ενθουσιασμενος με την αλλαγή!
Αν θες την κορυφαία ασφάλεια πας σε αραι.τελος.
Αν θες κορυφαίο εξαερισμό πας σε αραι.τελος.
Το gt air είναι ντροπή να ονομάζεται έτσι καθώς από εξαερισμό είναι ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ.ότι και να ανοίξεις αέρα δεν νιώθεις!
Η φασαρία είναι κυρίως συνάρτηση του ποσου αέρα μπαίνει, για αυτό και σε αγωνιστικό κράνος δεν ασχολείται κανείς με τον θόρυβο. Αφενός γιατί φοράς ωτοασπίδες και αφετέρου γιατί αυτό σημαίνει καλύτερο εξαερισμό.
Το gt air 2 το πήρα πέρυσι και σκέφτομαι να το αλλάξω αλλά με βολεύει η ενσωματωμένη ενδοεπικοινωνια!
Οποτε πρέπει να σκεφτείς τα θέλω σου.
Ανέσεις και μπιχλιμπιδια ή κορυφαία ασφάλεια και εξαερισμό?
Σίγουρα στην καθημερινότητα μας θέλουμε μια ισορροπία και κάποιες ανέσεις αλλά αν ήξερα ότι αύριο θα πέσω θα φορούσα μόνο το αραι!
Τέλος στο θέμα άνεσης εντάσσεται και το μικρομετρικο κούμπωμα που ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ πως είναι κατώτερο από το DD.

Υγ. Μην πάρεις 22.05.

lospsi
02/08/2023, 18:56
Η αλήθεια είναι ότι κοιτάζοντας τα site εξωτερικού, το Shoei έχει τρελές προσφορές, ίσως λόγω 22.05. Οπότε το καθιστά καλό deal. Στο fc moto δε, παίζει φθηνότερα από το hjc. Το ίδιο και το Arai Profile V.

Θα πάω να τα φορέσω και τα 3, να τσεκάρω πως κάθονται, αν και είμαι πολύ περίεργος για το Arai. Άλλοι λένε τα καλύτερα για την εφαρμογή τους, κι άλλοι τα χειρότερα. Τόση διαφορά από κεφάλι σε κεφάλι;

Όσον αφορά την εσωτερική ζελατίνα, δεν είχα σε κανένα από τα προηγούμενα κράνη μου, άρα δεν με προβληματίζει, τόσο, αν θα υπάρχει ή όχι. Ο θόρυβος ας πούμε είναι κάτι που θα με χαλάσει. Οπότε συμβιβάζομαι, ας πούμε, να θησιάσω τον αερισμό για το θόρυβο.

Άλλος προβληματισμός που μου προέκυψε είναι μήπως το Arai, λόγω του ότι είναι ουσιαστικά το οικονομικότερο της εταιρίας, υστερεί σε ποιότητα. Όσους ξέρω με Arai έχουν το chaser που δεν έχει καμία σχέση με το profile v. Είναι κάποιος που να έχει άποψη για το συγκεκριμένο από θέμα ποιότητας;

Από θέμα ποιότητας, όλα τα Arai είναι κορυφαία. Σε παλίοτερες βασικές σειρές δεν έβγαινε όλη η εσωτερική επένδυση αλλά νομίζω ότι πλέον σε όλα βγαίνει. Εδώ θα δεις ένα συγκριτικό των ιαπωνικών κρανών.
https://www.youtube.com/watch?v=P5NNunVFGvA
Εφόσον δεν σε χαλάει η έλλειψη εσωτερικής ζελατίνας, δεν βλέπω τον λόγο να μην το κοιτάξεις και αν έχει καλή εφαρμογή να το πάρεις.

Επίσης, δεν θα απέκλεια το HJC (αν σου "κάθεται" καλά) ακόμα και αν είναι σε αντίστοιχα χρήματα. Βγάζουν πολύ καλά κράνη και αν πας colori κουβεντιάζουν και την τιμή;)

basilis_k6
02/08/2023, 19:04

arai regent-x λεγετε στην αμερικη αν θες να δεις τιμες και review. παντως σαν κλαση το air ειναι απο πανω και απο τα δυο. τιμολογιακα δηλαδη δεν ειχαν ποτε την ιδια τιμη. επισης το 22.06 παιζει σε large να φτάνει τα 1,6κ. αν κανεις ταξιδια αρκετα μπορει να νιωσεις λιγο το βαρος.
το εσωτερικο του 71 δεν εχει καμια σχεση με τα αλλα δυο. δες τα απο κοντα καλυτερα. μεγαλο φαουλ -αν ισχυει- στο αραι δεν βγαινει το chin curtain. εγω δεν την παλευω με αυτο το πραγμα.

peterTHErider
02/08/2023, 19:05
Όσο και αν ακούγεται περίεργο το shoei μου φαίνεται ποιοτικότερο από το αραι ως προς τη συναρμογή των μαγουλων και των εσωτερικών γενικότερα. Στο αραι βλέπεις την handmade ατέλεια ενώ στα shoei την τέλεια βιομηχανική ακρίβεια. Κάτι που έχουν και τα hjc.

Vassilis
02/08/2023, 19:45
Είμαι σε αναζήτηση καινούριου κράνους και είμαι ανάμεσα στα 3 αυτά μοντέλα. Η αγορά θα γίνει από Σεπτέμβρη, απλά θέλω να ακούσω τις απόψεις σας για τα συγκεκριμένα. Αυτό που μ ενδιαφέρει είναι να είναι όσο το δυνατό πιο αθόρυβα (αν και φοράω ωτασπίδες).

Το ξέρω ότι από άποψη ποιότητας Shoei και Arai είναι κορυφαίες εταιρίες. Τώρα για την HJC δεν έχω άποψη, αλλά για να τιμολογείται τόσο κοντά σε σχέση με τ άλλα 2 πιστεύω δεν θα υστερεί (αν και Κορέα).

Θέση οδήγησης όρθια (NC750X), με touring ζελατίνα, που μου φέρνει τον αέρα ακριβώς από τη μέση της ζελατίνας του κράνους και πάνω. Τώρα έχω ένα ταπεινό AGV K1 που αν και πολλοί το θεωρούν χάλι, δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα εδώ και 5 χρόνια που το έχω, πέραν από τα μαξιλαράκια που έχουν μαζέψει λίγο από την χρήση και τα πλυσίματα.

Η χρήση της μηχανής είναι, κυρίως, αυτοκινητόδρομος και επαρχιακοί. Ελάχιστα κινείται εντός Αθήνας.

Τέλος, κάποιο προβληματισμοί μου είναι, όσον αφορά το Shoei, το κούμπωμα που δεν είναι D-ring και το 25.05.

Προσωπικά το μόνο που μπορώ να πω είναι ν αντικαταστήσεις το air με το nxr 2 στις επιλογες σου. Έτσι έχεις και d-ring, και 22.06.

basilis_k6
02/08/2023, 20:20
Να πω και εγώ την γνώμη μου στο θέμα αν και ακούστηκαν σχεδόν όλα από τα παιδιά πριν.
Είμαι κάτοχος gt air 2,arai rx7v και spirit 3 οπότε έχω εικόνα στο θέμα. Και πήρα πρόσφατα δώρο στον κουμπάρο μου το αραι quantic να αντικαταστήσει ένα gt air 1 και είναι ενθουσιασμενος με την αλλαγή!
Αν θες την κορυφαία ασφάλεια πας σε αραι.τελος.
Αν θες κορυφαίο εξαερισμό πας σε αραι.τελος.
Το gt air είναι ντροπή να ονομάζεται έτσι καθώς από εξαερισμό είναι ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ.ότι και να ανοίξεις αέρα δεν νιώθεις!
Η φασαρία είναι κυρίως συνάρτηση του ποσου αέρα μπαίνει, για αυτό και σε αγωνιστικό κράνος δεν ασχολείται κανείς με τον θόρυβο. Αφενός γιατί φοράς ωτοασπίδες και αφετέρου γιατί αυτό σημαίνει καλύτερο εξαερισμό.
Το gt air 2 το πήρα πέρυσι και σκέφτομαι να το αλλάξω αλλά με βολεύει η ενσωματωμένη ενδοεπικοινωνια!
Οποτε πρέπει να σκεφτείς τα θέλω σου.
Ανέσεις και μπιχλιμπιδια ή κορυφαία ασφάλεια και εξαερισμό?
Σίγουρα στην καθημερινότητα μας θέλουμε μια ισορροπία και κάποιες ανέσεις αλλά αν ήξερα ότι αύριο θα πέσω θα φορούσα μόνο το αραι!
Τέλος στο θέμα άνεσης εντάσσεται και το μικρομετρικο κούμπωμα που ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ πως είναι κατώτερο από το DD.

Υγ. Μην πάρεις 22.05.

στο arai=κορυφαια ασφάλεια διαφωνω αλλα τα εχουμε ξαναπει.
ενω στα υπολοιπα συμφωνω, το quantic ειναι ανωτερο απο αυτα που κοιταει και ειναι το αντιστοιχο condur-x της αμερικης. ειναι πιο ακριβο κρανος και ειναι αντιστοιχο του gt2.
επισης συμφωνω με τον απο πανω. το vfm των nxr2 δεν υπαρχει σε κανενα αλλο κρανος.

husky21
02/08/2023, 20:35
απο που ακριβως προκυπτει οτι κορυφαια ασφαλεια=αραι?
η οποιαδηποτε μαρκα;
Δλδ σε ενα συγκεκριμενο ατυχημα με ενα αραι θα παθεις την χ ζημια και με ενα αλλο με τις ιδιες προδιαγραφες θα παθεις χ+κατι ?

peterTHErider
02/08/2023, 21:55
απο που ακριβως προκυπτει οτι κορυφαια ασφαλεια=αραι?
η οποιαδηποτε μαρκα;
Δλδ σε ενα συγκεκριμενο ατυχημα με ενα αραι θα παθεις την χ ζημια και με ενα αλλο με τις ιδιες προδιαγραφες θα παθεις χ+κατι ?

Όσο και αν σου κάνει εντύπωση ναι.
Ένα απλό παράδειγμα θα σου πω,
Οι προδιαγραφές είναι τρίχες. Και ένα κινέζικο των 50ε τις περνούσε. Ειδικά τις 22.05. Οι οποίες χτυπούσαν σε 3 σημεία αν δεν κάνω λάθος. Απλά ενίσχυσαν εκείνα τα σημεία και περνούσαν. Όλοι το ίδιο. Οι 22.06 χτυπάνε σε 12 σημεία, οπότε ενίσχυσαν σχεδόν όλο το κράνος με αποτέλεσμα να βαρύνουν όλα. Σε αντίθεση με τα αραι. Που περνάνε και τις νέες προδιαγραφές ΧΩΡΙΣ καμία αλλαγή!
Τι σημαίνει αυτό? Πως ήταν πολύ πιο μπροστά από τις βασικές προδιαγραφές του κωλου. Αν δεις τα τεστ που κάνει η ίδια η αραι θα καταλάβεις. Θα περνάει χωρίς καμία αλλαγή και τις επόμενες 2-3 προδιαγραφές ίδιο!
Θα μπορούσα να σου πω πολλά αλλά δεν το έχω στο γραπτό.
Απλά για τέλος να σου πω πως το αντίστοιχο του xspirit 3 που έχω, στην Αμερική που έχουν άλλες προδιαγραφές(snell) πιο αυστηρές είναι 150-200 γραμμάρια βαρύτερο. Γιατί? Γιατί πολύ απλά για να περάσει τα τεστ έχουν πιο "πολύ" υλικό.

Υγ. Γιατί τα αραι είναι σαν αυγά? Οι γωνίες είναι wick points και αν χτυπήσει εκεί δυνατά(που δεν τα χτυπάνε στα τεστ προδιαγραφών) θα ανοίξει σαν γαρύφαλλο. Σοκαρίστηκες?
Οπότε τα εντυπωσιακά σχέδια έχουν μειονέκτημα. Σε επόμενες προδιαγραφές θα δεις να αλλάζουν και σχήμα,όπως τώρα όλα θα βαρύνουν στις 22.06 και κατηγορούν τα αραι για το βάρος και το σχήμα τους.
Υγ2το αυγοειδες σχήμα βοηθάει στην εκτροπή της πίεσης από το χτύπημα. Δηλαδή γλυστραει για να αποσβεσει την πίεση. Μια μεγάλη πλατιά επιφάνεια τρώει όλο το χτύπημα αυτούσιο.
Υγ3 μέτρα σε πτώσεις στο motogp σε πόσα κορυφαία ντεμεκ κράνη έχουν φύγει οι ζελατίνες στην διάρκεια της πτώσης με κίνδυνο να τραυματιστουν τα μάτια. Για αυτό τα αραι έχουν τα άσχημα αυτάκια που κάνουν (κανανε) αεροδυναμικους θορυβους. Για να μην φύγουν με τίποτα! (οι ζελατίνες της αραι είναι ΑΠΟ ΑΘΡΑΥΣΤΟ ΥΛΙΚΌ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ. Ψαξτο!)
Του φαμπιο αν θυμάμαι καλά του είχε φύγει η ζελατίνα στην ευθεία!! Γελοία πράγματα!

Οπότε όποιος διαφωνεί ότι αραι =τοπ ασφάλεια, απλά δεν το έχει ψάξει αρκετά και μένει να κοιτάει μόνο προδιαγραφές...

Τελευταίο Υγ. Υπάρχουν φωτογραφίες του ροσσι εκτός πίστας να φοράει αραι με τα γραφικά του agv για τους χορηγούς...

husky21
02/08/2023, 21:59
οκ συμφωνουμε
αφου οι προδιαγραφες ειναι τριχες
θα παω να παρω ενα αραι να ειμαι σιγουρος

peterTHErider
02/08/2023, 22:02
στο arai=κορυφαια ασφάλεια διαφωνω αλλα τα εχουμε ξαναπει.
ενω στα υπολοιπα συμφωνω, το quantic ειναι ανωτερο απο αυτα που κοιταει και ειναι το αντιστοιχο condur-x της αμερικης. ειναι πιο ακριβο κρανος και ειναι αντιστοιχο του gt2.
επισης συμφωνω με τον απο πανω. το vfm των nxr2 δεν υπαρχει σε κανενα αλλο κρανος.

Όταν πιάσεις ένα gt air 2 στα χέρια σου και το πιέσεις και δεις πως ζεβλωνει για πλάκα θα καταλάβεις για τι ασφάλεια μιλάμε... Την κρούση της αποσβενει η πολυστερινη και όχι το κέλυφος. Το κέλυφος πρέπει να είναι αθραυστο και αδιατρητο.

peterTHErider
02/08/2023, 22:04
οκ συμφωνουμε
αφου οι προδιαγραφες ειναι τριχες
θα παω να παρω ενα αραι να ειμαι σιγουρος

Και καλά θα κάνεις!
Για το καλό σου δηλαδή...

husky21
02/08/2023, 22:23
Και καλά θα κάνεις!
Για το καλό σου δηλαδή...

Γελαω ακομα με αυτο που μου εγραψες στο vroom
πραγματικα ομως...Αν υπηρχε μια πιθανοτητα να με πεισεις
για τα λεγομενα σου μονο που ανεφερερες αυτην την "πηγη γνωσης" ειναι αρκετο για να μην συνεχισω να ασχολουμαι αλλο
και καλυτερα κιολας μην χαλαμε το νημα του ανθρωπου

peterTHErider
02/08/2023, 22:28
Γελαω ακομα με αυτο που μου εγραψες στο vroom
πραγματικα ομως...Αν υπηρχε μια πιθανοτητα να με πεισεις
για τα λεγομενα σου μονο που ανεφερερες αυτην την "πηγη γνωσης" ειναι αρκετο για να μην συνεχισω να ασχολουμαι αλλο
και καλυτερα κιολας μην χαλαμε το νημα του ανθρωπου

Υπάρχουν πολλές ακόμα πηγές. ΑΝ το ψάξεις και δεν μένεις σε προδιαγραφές.
https://youtu.be/B69QFgc1eXo
Δες έναν μεγάλο έμπορο που πουλάει τα πάντα!κάντε έναν κόπο και δείτε το όλο.

billy84
02/08/2023, 22:47
Φίλε δες και το Arai QVpro το οποίο είναι πραγματικά πολύ άνετο με εξαιρετικό αερισμό.

sam4g
02/08/2023, 23:32
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Θα τα δοκιμάσω και θα δω ποιο μου κάνει κλικ.

Όσον αφορά το NXR δεν το έβαλα στην εξίσωση επειδή έχω ακούσει ότι είναι πιο θορυβώδες κρανος. Το quantic όντως φαίνεται καλή περίπτωση και θα το τσεκάρω

Το qv pro απ ο,τι είδα, έχει σταματήσει η παραγωγή του

DoctoR_k6
02/08/2023, 23:44
Εγώ θα πήγαινα σε Quantic πλέον.
Λευκό κ μια light smoke ζελατίνα.
Εγώ με την light smoke είμαι οκ τα βράδια.
Τουλάχιστον εντός πόλης...βραδυνα κ μακρινά τα έχουμε ξεχάσει πλέον.

doctoras
03/08/2023, 00:26
Είχα 2 arai πηγα σε shoei nxr2 σε σύγκριση με το profile (λόγω μπατζετ και όχι με το quantic που είναι ο κύριος ανταγωνιστής του)
Από τις στατικές δοκιμές ακόμη, η διαφορά στο fitment είναι αξεπέραστη στα arai (οποίο μοντέλο και να επιλέξεις οικονομική ή ακριβή σειρά).
Πηρα nxr2 για την αλλαγή και το 22.06 και ίσως να εξαπατήθηκα λίγο από τα βίντεο του σωλήνα που με αισθητήρες θορύβου και θερμοκρασίας έκαναν συγκριτικό στα κράνη (nxr2 vs profile v).
Η εμπειρία μου ενα και πλέον χρόνο τώρα διαψεύδει.. τα arai έχουν σίγουρα καλύτερο εξαερισμό και αν όχι καλύτερο αποτέλεσμα στον θόρυβο τουλάχιστο όχι παραπάνω από του shoei

Τα arai είναι πιο άνετα στο κεφάλι ακόμη και με 300γρ. παραπάνω απο το nxr2

Όμως όπως και να έχει ο τρίτος μετά arai shoei είναι μακρια
Θα απέφευγα σε τέτοιο μπατζετ τα hjc γιατί απλά μπορεις να αγοράσεις καλύτερη κράνος

Ίσως τα μόνα που πλησιάζουν σε ποιότητα τα δυο ιαπωνικά είναι τα xlite και schuberth

peterTHErider
03/08/2023, 08:29
Σαν 3ο θα έβαζα τα shark.

kons
03/08/2023, 14:16
Είχα το RPHA 70 και ήταν πραγματικά ένα πολύ τίμιο κράνος. Ήσυχο δεν θα το έλεγα καθώς οτωασπίδες τις χρησιμοποιώ. Φαντάζομαι ότι το 71 θα είχε κάποιες βελτιώσεις που όμως όταν το έπιασα στα χέρια μου δεν τις εντόπισα εκτός του νέου σχεδιασμού σε αεραγωγούς. Το 70 το αποχωρίστηκα γιατί αντιμέτώπισα τα εξής προβλήματα, με χρήση αποκληστικά πολύωρων ταξιδιών και τον χειμώνα και όχι καθημερινής χρήσης.
1. Όλα τα μαξιλάρια του πάνω και δίπλα κάθωνται πολύ γρήγορα.
2. Αφού καθίσουν και λιγοστέψει το πάχος τους αρχίζουν να παραμορφώνονται και να ξεχειλώνουν τα ανοίγματα του με αποτέλεσμα να έρχεται το κεφάλι σε επαφί με την σκληρή πολυουρεθάνη..... και πονά αυτο ειδικά όταν κανεις πολύωρα ταξίδια.
3. Θολώνει ακόμα και με Pinloc 120.... αυτό ήταν ότι χειρότερο γιατί ακόμα και αν έσκαγα την ζελατίνα αργούσε να ξεθολώσει πάρα πολύ.
Γενικά ήταν ένα πολύ ζεστό κράνος, ήσυχο σε σχέση με άλλα αλλά με πολύ μειωμένη απόδοση στην εισαγωγή αέρα.
Αν και η αντιπροσωπεία είναι εξαιρετική και πάντα με την πρόθεση να βοηθήσει και να αλλάξει ότι προβλημα υπάρχει εντός εγγύησης πάντα, βελτίωση σε κάτι δεν είδα, οπότε το έδωσα σε φίλο που έχει γυμνό και εκεί δουλεύει καλύτερα το ξεθόλωμα αλλά όχι σε χαμηλή ή στατική κίνηση.
Αυτή ηταν η δικιά μου εμπειρία απο HJC και δεν το ξαναπέρνω όσα χρώματα ή σχεδια και να αλλάξει... για μένα μονόδρομος ARAI (ότι λέει ο doctoras) και SHOEI εναλακτικά, ανάλογα το σχήμα του κεφαλιού.

basilis_k6
03/08/2023, 14:25
Είχα το RPHA 70 και ήταν πραγματικά ένα πολύ τίμιο κράνος. Ήσυχο δεν θα το έλεγα καθώς οτωασπίδες τις χρησιμοποιώ. Φαντάζομαι ότι το 71 θα είχε κάποιες βελτιώσεις που όμως όταν το έπιασα στα χέρια μου δεν τις εντόπισα εκτός του νέου σχεδιασμού σε αεραγωγούς. Το 70 το αποχωρίστηκα γιατί αντιμέτώπισα τα εξής προβλήματα, με χρήση αποκληστικά πολύωρων ταξιδιών και τον χειμώνα και όχι καθημερινής χρήσης.
1. Όλα τα μαξιλάρια του πάνω και δίπλα κάθωνται πολύ γρήγορα.
2. Αφού καθίσουν και λιγοστέψει το πάχος τους αρχίζουν να παραμορφώνονται και να ξεχειλώνουν τα ανοίγματα του με αποτέλεσμα να έρχεται το κεφάλι σε επαφί με την σκληρή πολυουρεθάνη..... και πονά αυτο ειδικά όταν κανεις πολύωρα ταξίδια.
3. Θολώνει ακόμα και με Pinloc 120.... αυτό ήταν ότι χειρότερο γιατί ακόμα και αν έσκαγα την ζελατίνα αργούσε να ξεθολώσει πάρα πολύ.
Γενικά ήταν ένα πολύ ζεστό κράνος, ήσυχο σε σχέση με άλλα αλλά με πολύ μειωμένη απόδοση στην εισαγωγή αέρα.
Αν και η αντιπροσωπεία είναι εξαιρετική και πάντα με την πρόθεση να βοηθήσει και να αλλάξει ότι προβλημα υπάρχει εντός εγγύησης πάντα, βελτίωση σε κάτι δεν είδα, οπότε το έδωσα σε φίλο που έχει γυμνό και εκεί δουλεύει καλύτερα το ξεθόλωμα αλλά όχι σε χαμηλή ή στατική κίνηση.
Αυτή ηταν η δικιά μου εμπειρία απο HJC και δεν το ξαναπέρνω όσα χρώματα ή σχεδια και να αλλάξει... για μένα μονόδρομος ARAI (ότι λέει ο doctoras) και SHOEI εναλακτικά, ανάλογα το σχήμα του κεφαλιού.

Δυστυχως η hjc στον τομεα του εσωτερικου ειναι κατω του μετριου. Καλο εσωτερικο πλην αραι και xspirit βρισκεις μονο σε xlite.
Δεν ξέρω για scbrth πως ειναι μεσα αλλα τα σχεδια τους ειναι τοσο αισχρα που δεν θα το φοραγα ουτε αν ηταν δωρο.
Οσοι κοιτατε 22,06 κρανη μην υποτιμάτε το βάρος. Ειναι υπουλες οι παθησεις αυχενα. Παρτε οσο ειναι ευκολο ενα 22.05 για μεγαλες αποστασεις να υπαρχει. Ας ειναι και στοκ των 250ευρω.

George_M.
03/08/2023, 14:56
υπαρχουν κρανη κ υπαρχουν κ τα Arai..
συνεπως οταν μιλαμε για δαπανη που καλυπτει το κοστος της εν λογω εταιρειας οποια κουβεντα αποκτα χαρακτηρα συζητησης καφενειου να περνα η ωρα.

peterTHErider
03/08/2023, 15:15
Δυστυχως η hjc στον τομεα του εσωτερικου ειναι κατω του μετριου. Καλο εσωτερικο πλην αραι και xspirit βρισκεις μονο σε xlite.
Δεν ξέρω για scbrth πως ειναι μεσα αλλα τα σχεδια τους ειναι τοσο αισχρα που δεν θα το φοραγα ουτε αν ηταν δωρο.
Οσοι κοιτατε 22,06 κρανη μην υποτιμάτε το βάρος. Ειναι υπουλες οι παθησεις αυχενα. Παρτε οσο ειναι ευκολο ενα 22.05 για μεγαλες αποστασεις να υπαρχει. Ας ειναι και στοκ των 250ευρω.

Ρε Βασίλη αυτό που προτείνεις τα κράνη με τις παλιές προδιαγραφές είναι πολύ λάθος. Ειδικά με αιτιολογια το βάρος. Το βάρος αυξήθηκε για να βάλουν περισσότερο υλικό και να γίνουν πιο ασφαλή. Και εσύ έρχεσαι και λες πάρτε τα παλιά που ήταν λιγότερο ασφαλή επειδή είναι λίγο πιο ελαφριά. Σου ακούγεται λογικό? Πιο ύπουλο από τις παθήσεις του αυχένα είναι να σου ανοίξει το κεφάλι στα 2 ένα ανεπαρκές κράνος.

Υγ. Πάλι θα πω για τα αραι αλλά με 200+ γραμμάρια από το shoei είναι πολύ πιο ξεκούραστο γιατί δεν παίζει ρόλο μόνο το βάρος σαν απόλυτο νούμερο αλλά η ΣΩΣΤΉ ΚΑΤΑΝΟΜΉ.

peterTHErider
03/08/2023, 15:16
υπαρχουν κρανη κ υπαρχουν κ τα Arai..
συνεπως οταν μιλαμε για δαπανη που καλυπτει το κοστος της εν λογω εταιρειας οποια κουβεντα αποκτα χαρακτηρα συζητησης καφενειου να περνα η ωρα.

Το αυτό.

THRESH
03/08/2023, 15:51
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Θα τα δοκιμάσω και θα δω ποιο μου κάνει κλικ.

Όσον αφορά το NXR δεν το έβαλα στην εξίσωση επειδή έχω ακούσει ότι είναι πιο θορυβώδες κρανος. Το quantic όντως φαίνεται καλή περίπτωση και θα το τσεκάρω

Το qv pro απ ο,τι είδα, έχει σταματήσει η παραγωγή του

Σε σχέση με ένα πραγματικά θορυβώδες κράνος , το NXR2 είναι ξεκάθαρα πιο ήσυχο με πολύ καλό εξαερισμό.
Φαντάζομαι οτι το GT-Air 2 , θα έχει λίγο λιγότερο εξαερισμό για να είναι λίγο ακόμα πιο ήσυχο.

Είχα δει παλαιότερο τεστ που το Arai είχε +6 βαθμούς στο εσωτερικό του , απο τον ανταγωνισμό , εδώ φαίνεται να υπάρχει βελτίωση στον εξαερισμό αλλά
παραμένει πιο θορυβώδες
https://www.youtube.com/watch?v=RRMDt61HrPM

Διαβάζω κ αυτά που γράφουν τα παιδιά ως υπέρμαχοι των Arai , είναι μια διαφορετική άποψη.
Δοκίμασα κάποιο και δεν το πήρα γιατί δεν μου καθόταν καλά.

ΑΛΛΑ

Αυτά που γράφτηκαν για τρίχες προδιαγραφές, δεν ευσταθούν.

Ο τύπος στα video πιο κάτω κάνει μια προσπάθεια και καταθέτει τη γνώμη του τεκμηριωμένα περι του ECE 22.06 ως μια πολύ καλοδεχούμενη εξέλιξη γιατί μπήκε και το rotational impact και γιατί ακόμα και η κορυφαία προδιαγραφή σήμερα της FIM είναι σχετικά κοντά στο 22.06.
Δεν βλέπω κάποιο σφάλμα σε αυτά που λέει και είναι τροφή για σκέψη για SNELL κλπα. Για DOT δε μιλάμε καν.

https://www.youtube.com/watch?v=ecjBtn3Q02g

https://www.youtube.com/watch?v=76yu124i3Bo

CorpseAlive
03/08/2023, 15:52
Ρε Βασίλη αυτό που προτείνεις τα κράνη με τις παλιές προδιαγραφές είναι πολύ λάθος. Ειδικά με αιτιολογια το βάρος. Το βάρος αυξήθηκε για να βάλουν περισσότερο υλικό και να γίνουν πιο ασφαλή. Και εσύ έρχεσαι και λες πάρτε τα παλιά που ήταν λιγότερο ασφαλή επειδή είναι λίγο πιο ελαφριά. Σου ακούγεται λογικό? Πιο ύπουλο από τις παθήσεις του αυχένα είναι να σου ανοίξει το κεφάλι στα 2 ένα ανεπαρκές κράνος.

Υγ. Πάλι θα πω για τα αραι αλλά με 200+ γραμμάρια από το shoei είναι πολύ πιο ξεκούραστο γιατί δεν παίζει ρόλο μόνο το βάρος σαν απόλυτο νούμερο αλλά η ΣΩΣΤΉ ΚΑΤΑΝΟΜΉ.

445234
Mην είστε φλώροι. Εδώ είστε. Προστατεύει και από σφαίρα. Αράι και τα @@ μου κουνιούνται.

Υ.γ. Ζαχαρώνω ένα On/Off κρανάκι (Ξεκάθαρα για την ποζεριά) Είτε το Klim Krios είτε το Arai είτε το προσωπικά αγαπημένο Airoh Commander. έχουμε άποψη?

George_M.
03/08/2023, 17:20
Υ.γ. Ζαχαρώνω ένα On/Off κρανάκι (Ξεκάθαρα για την ποζεριά) Είτε το Klim Krios είτε το Arai είτε το προσωπικά αγαπημένο Airoh Commander. έχουμε άποψη?[/QUOTE]

X4 Tour
το φορουσα για 13 ωρες κ κατεβηκα με τον αυχενα στην θεση του.

lospsi
03/08/2023, 18:14
445234
Mην είστε φλώροι. Εδώ είστε. Προστατεύει και από σφαίρα. Αράι και τα @@ μου κουνιούνται.

Υ.γ. Ζαχαρώνω ένα On/Off κρανάκι (Ξεκάθαρα για την ποζεριά) Είτε το Klim Krios είτε το Arai είτε το προσωπικά αγαπημένο Airoh Commander. έχουμε άποψη?

Για το commander, η ποιότητα του είναι μέτρια...

peterTHErider
03/08/2023, 18:51
Σε σχέση με ένα πραγματικά θορυβώδες κράνος , το NXR2 είναι ξεκάθαρα πιο ήσυχο με πολύ καλό εξαερισμό.
Φαντάζομαι οτι το GT-Air 2 , θα έχει λίγο λιγότερο εξαερισμό για να είναι λίγο ακόμα πιο ήσυχο.

Είχα δει παλαιότερο τεστ που το Arai είχε +6 βαθμούς στο εσωτερικό του , απο τον ανταγωνισμό , εδώ φαίνεται να υπάρχει βελτίωση στον εξαερισμό αλλά
παραμένει πιο θορυβώδες
https://www.youtube.com/watch?v=RRMDt61HrPM

Διαβάζω κ αυτά που γράφουν τα παιδιά ως υπέρμαχοι των Arai , είναι μια διαφορετική άποψη.
Δοκίμασα κάποιο και δεν το πήρα γιατί δεν μου καθόταν καλά.

ΑΛΛΑ

Αυτά που γράφτηκαν για τρίχες προδιαγραφές, δεν ευσταθούν.

Ο τύπος στα video πιο κάτω κάνει μια προσπάθεια και καταθέτει τη γνώμη του τεκμηριωμένα περι του ECE 22.06 ως μια πολύ καλοδεχούμενη εξέλιξη γιατί μπήκε και το rotational impact και γιατί ακόμα και η κορυφαία προδιαγραφή σήμερα της FIM είναι σχετικά κοντά στο 22.06.
Δεν βλέπω κάποιο σφάλμα σε αυτά που λέει και είναι τροφή για σκέψη για SNELL κλπα. Για DOT δε μιλάμε καν.

https://www.youtube.com/watch?v=76yu124i3Bo

Να το θέσω πιο σωστά, μέχρι τις 22.05 ήταν για τα Πανηγύρια, τώρα κάτι γίνεται...
Α, τα αραι περνούν και τις fim προδιαγραφές ίδια με τα άλλα που περνούν τις 22.06(για το rx7v μιλάω πάντα).

basilis_k6
03/08/2023, 20:05

διαφωνουμε στα παντα που εχουν να κανουν με την ασφάλεια και τα κρανη και δεν υπαρχει λογος να ξανακάνουμε την ιδια κουβεντα. τα 22.05 ειναι τα ανωτερα στανταρ ασφαλειας εδω και 30 χρονια. ξερεις πολλους να έπεσαν με κρανος και να σκοτωθηκαν απο το χτυπημα στο κεφάλι? καλο το 22.06 αλλα σκοπευεις να ακολουθεις και τις οδηγιες πως για καθε 20-30 λεπτα οδηγηση μοτοσυκλέτας πρεπει να κανουμε 10 λεπτα διαλλειμα? η μηπως τωρα που βγηκαν τα 06 θα πεταξεις τα κρανη σου στα σκουπιδια. ας ειμαστε λογικοι.

husky21
03/08/2023, 20:46
διαφωνουμε στα παντα που εχουν να κανουν με την ασφάλεια και τα κρανη και δεν υπαρχει λογος να ξανακάνουμε την ιδια κουβεντα. τα 22.05 ειναι τα ανωτερα στανταρ ασφαλειας εδω και 30 χρονια. ξερεις πολλους να έπεσαν με κρανος και να σκοτωθηκαν απο το χτυπημα στο κεφάλι? καλο το 22.06 αλλα σκοπευεις να ακολουθεις και τις οδηγιες πως για καθε 20-30 λεπτα οδηγηση μοτοσυκλέτας πρεπει να κανουμε 10 λεπτα διαλλειμα? η μηπως τωρα που βγηκαν τα 06 θα πεταξεις τα κρανη σου στα σκουπιδια. ας ειμαστε λογικοι.

Εμενα που με εσωσε(πραγματικα ομως με εσωσε αυτο,μετα απο πτηση πανω απο αμαξι που εφαγε στοπ εσκασα στο δρομο με την δεξια ωμοπλατη κ το κεφαλι)
ενα κρανος των 200 περιπου ευρω
με προδιαγραφες της πλακας και των πανηγυριων(22.05)
μαλλον καποιο θαυμα θα εγινε
κανονικα θα επρεπε να σας γραφω απο τον αλλο κοσμο
μαλακια που δεν ειχα απο τοτε ενα αραι να με σωσει περισσοτερο

kons
03/08/2023, 21:00
Εμενα που με εσωσε(πραγματικα ομως με εσωσε αυτο,μετα απο πτηση πανω απο αμαξι που εφαγε στοπ εσκασα στο δρομο με την δεξια ωμοπλατη κ το κεφαλι)
ενα κρανος των 200 περιπου ευρω

Φίλε μου κατανοητό αυτό που γράφεις καθώς την δεκαετία του 80-90 εγώ φορούσα ένα MDS που μπορώ να το χαρακτηρίσω ως κουβά, γιογιο...κλπ.... αυτά υπήρχαν τότε.... (κάποιο παλιοί θα τα θυμούνται καλά) και πολλοί από εμάς κατέληξαν στα θυμαράκια από ένα σκάρτο κράνος, αυτό με έσωσε κάποτε όταν παραβίασε μια το στοπ σε διασταύρωση και με έστειλε στην μούρη ενός audi 100 εποχής που ήταν σιδεριά.... να κοιτώ το καρτερ του από κάτω....... η τύχη και το λάδι στο καντήλι μας καλό θα είναι πέρα από το πόσο γεμάτο είναι, να βάζουμε και εμείς το χεράκι μας για να προστατεύσουμε με ότι καλύτερο μπορούμε την κεφάλα μας.....
Αλλιώς υπάρχουν κάτι κραναρες Surebet ... δλδ.... σίγουρο στοίχημα...:facepalm:

peterTHErider
03/08/2023, 22:02
Κύριοι σοβαρευτειτε. Σε φόρουμ μοτοσυκλετών γράφουμε και μας ενδιαφέρει η κορυφαία ασφάλεια. Δεν κάνω ποτέ βόλτα αν δεν φοράω τον αερόσακο μου. Το ότι σώθηκες χωρίς αερόσακο εσύ αλλά και πολλοί άλλοι δεν μειώνει την αξία του. Και μια απλή προστασία πλάτης για σένα είναι αρκετή. Για μένα ΌΧΙ! Και να σου πω, απορώ που δεν φοράτε ΌΛΟΙ αερόσακο! Βλέπεις πως δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη της ασφάλειας... Το ότι σε έσωσε ένα φθηνό κράνος είναι πολύ ευχάριστο και έκανε τη δουλειά του.και φυσικά να φοράμε κράνος έστω και φθηνό. Δεν συνεχίζω την κουβέντα γιατί απλά δεν έχει νόημα.

THRESH
03/08/2023, 23:36
Να το θέσω πιο σωστά, μέχρι τις 22.05 ήταν για τα Πανηγύρια, τώρα κάτι γίνεται...
Α, τα αραι περνούν και τις fim προδιαγραφές ίδια με τα άλλα που περνούν τις 22.06(για το rx7v μιλάω πάντα).

Οι προδιαγραφές FIM και 22.06 είναι ίδιας φιλοσοφίας.
Εξ ου και Shoei που πληρούν και τα 2.

Εμενα που με εσωσε(πραγματικα ομως με εσωσε αυτο,μετα απο πτηση πανω απο αμαξι που εφαγε στοπ εσκασα στο δρομο με την δεξια ωμοπλατη κ το κεφαλι)ενα κρανος των 200 περιπου ευρω

Συμφωνώ.
Η περαιτέρω αξία του κράνους είναι στα comforts, αεροδυναμική κλπα που επίσης παίζουν ρόλο στην ενεργητική ασφάλεια , στην δυνατότητα δηλαδή να κρατούν τον αναβάτη πιο ξεκούραστο και με λιγότερο fatigue ούτως ώστε να πάρει καλύτερα κρίσιμες αποφάσεις στο δρόμο

peterTHErider
04/08/2023, 07:38
Συνεχίζετε το ίδιο τροπάρι...
I rest my case...

Έχει κάτι γαματα κινέζικα των 80ε με προδιαγραφές 22.05 και πολλά features!αν νομίζεται ότι είναι τα ίδια τσάμπα ξοδευετε τα λεφτά σας σε ακριβά κράνη μόνο για το όνομα.

rex4539
04/08/2023, 07:48
Ανάλυση περι ασφάλειας κράνους στο παρακάτω video.

peterTHErider
04/08/2023, 08:14
Και τα jet κράνη παιδιά έχουν προδιαγραφές 22.05!!!θα θέλατε σε ένα ατύχημα να φοράτε ένα τέτοιο κράνος με προδιαγραφές? Όχι? ΓΙΑΤΊ?????? αφού πληρούν τις προδιαγραφές!!!!
Το ξέρετε ότι με τα Jet σπας γναθο για πλάκα???το ξέρετε... Και αυτά σου λένε έχουν ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας!!! Κράνη τα οποία τα φοράει ο κόσμος για άνεση αλλά είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα!!
Από εκεί και πέρα πάρτε χαμπάρι ότι οι προδιαγραφες ειναι Η ΒΑΣΗ και όχι το απόλυτο. Είναι το ΜΙΝΙΜΟΥΜ!και όσο και αν σας κάνει εντύπωση κάποιοι το ξεπερνάνε κατά πολύ...

peterTHErider
04/08/2023, 08:25
Ανάλυση περι ασφάλειας κράνους στο παρακάτω video.

Τρομερός τύπος, αλλά πρόσεξες ότι στην αρχή του βίντεο πάνω-αριστερά λέει προώθηση επί πληρωμή??...
Επίσης μιλάει μόνο για κράνη 22.06 και δεν συζητάει καν για τα προηγούμενα...

Vassilis
04/08/2023, 09:30
Το προώθηση επί πληρωμη αναφέρεται στα Flying Eyes ;)

DoctoR_k6
04/08/2023, 12:19
Αν μερικοι οντως πιστευουν οτι κρανη των 200 ευρω ειναι εξισου αποτελεσματικα/ασφαλη (βαλτε οτι θελετε διπλα) με κρανη των 6-7-8 κατοσταρικων...δεν αξιζει περαιτερω κουβεντα.
Οπως τα αμορτισερ, τακακια, δισκοπλακες, αλυσιδες κ πολλα αλλα πραγματακια που τα βρισκουμε πολυ ακριβοτερα δεν κανουν καλυτερη δουλεια απο τα αντιστοιχα με το μικροτερο κοστος...απλα ειναι λογω διαφημισης κ ονοματος.
Ο καθενας κανει οτι θεωρει σωστο.
Δεν υπαρχει λογος να πεισει καποιος, καποιον να κανει κατι.
Μεγαλα παιδια ειμαστε ολοι, ξερουμε να διαβαζουμε, το ιντερνετ ευτυχως προσφερεται πλεον σε ολους, οποτε ενεργουμε κατα το δοκουν...

basilis_k6
04/08/2023, 12:53
Αν μερικοι οντως πιστευουν οτι κρανη των 200 ευρω ειναι εξισου αποτελεσματικα/ασφαλη (βαλτε οτι θελετε διπλα) με κρανη των 6-7-8 κατοσταρικων...δεν αξιζει περαιτερω κουβεντα.
Οπως τα αμορτισερ, τακακια, δισκοπλακες, αλυσιδες κ πολλα αλλα πραγματακια που τα βρισκουμε πολυ ακριβοτερα δεν κανουν καλυτερη δουλεια απο τα αντιστοιχα με το μικροτερο κοστος...απλα ειναι λογω διαφημισης κ ονοματος.
Ο καθενας κανει οτι θεωρει σωστο.
Δεν υπαρχει λογος να πεισει καποιος, καποιον να κανει κατι.
Μεγαλα παιδια ειμαστε ολοι, ξερουμε να διαβαζουμε, το ιντερνετ ευτυχως προσφερεται πλεον σε ολους, οποτε ενεργουμε κατα το δοκουν...

Κιομως ελαχιστοι θα διαβασουν πριν παρουν κρανος ακομη και για το ιδιο το κρανος. δεν τους αδικω, γιαυτο αλλωστε εχουμε την εε και τους κανονες της για να μην χρειαζεται να βγαλουμε εμεις τα ματια μας για να παρουμε ενα ασφαλες κρανος.

peterTHErider
04/08/2023, 14:27
Οι κανόνες της ε.ε είναι οκ αλλά είναι η βάση. Κάποιοι κατασκευαστές κάνουν το κάτι παραπάνω. Αυτό λέμε και αυτό κάνει την διαφορά.
Χτίζεις ένα σπίτι και σου λέει ο νόμος τόσα ελάχιστα σίδερα για να αντέχει σε Χ σεισμό. Τώρα αν εσύ θες να ΠΛΗΡΏΣΕΙΣ παραπάνω και να είσαι safe σε κάτι παραπάνω δικαίωμα σου.με τις προδιαγραφές είσαι οκ από την αρχή. Γιατί σας είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε?

peterTHErider
04/08/2023, 14:28
Κιομως ελαχιστοι θα διαβασουν πριν παρουν κρανος ακομη και για το ιδιο το κρανος. δεν τους αδικω, γιαυτο αλλωστε εχουμε την εε και τους κανονες της για να μην χρειαζεται να βγαλουμε εμεις τα ματια μας για να παρουμε ενα ασφαλες κρανος.

Ξανά είπα και το περνάς στο ντούκου μάλλον επειδή δεν έχεις απάντηση. Και τα jet κράνη πληρούν τις προδιαγραφές. Είναι ασφαλή???

Με τα λεγομενα σου όλα τα κράνη που πληρούν τις προδιαγραφές 22.05 είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ασφαλή!
Αυτό μας λες τόση ώρα.
Άρα τα 2 παρακάτω κράνη που πληρούν τις ΙΔΙΕΣ 22.05 προδιαγραφές κάνουν την ίδια δουλειά???
Μην αρχίσεις τα μα και τα μου απλά και τα 2 είναι το ίδιο ασφαλή με την μέριμνα της ε.ε???

445273

445274

Τσάμπα πετάμε τα λεφτά μας! Με 35 ε και τις προδιαγραφαρες μας είμαστε safe!!!

GKGR
04/08/2023, 14:36
Πήρα πρόσφατα το GT air II.. πολύ καλό.. αθόρυβο δεν το λες.. σε σχέση με το παλαιοτερο που είχα.. όχι ότι δεν είναι..κι εγώ σαν εσένα με τον αέρα να με βρίσκει στο ίδιο σημείο.. πολύ ποιοτικό και όμορφο και ωραία εφαρμογή.. arai και HJC δεν έχω δοκιμάσει πότε.. είχα ένα SUOMY που ήταν επίσης πολύ καλό

sam4g
04/08/2023, 14:40
Εντάξει παιδιά δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης. Όντως, όλοι μέχρι στιγμής φορούσαμε κράνη 22.05. Πολλοί είχαμε ατύχημα με τέτοιο κράνος και μια χαρα μας προστάτευσε, εφόσον ακόμη γράφουμε εδώ. Εμένα, για παράδειγμα, με προστάτευσε ένα Airoh των 100E (το πρώτο μου κράνος), όταν μια πετάχτηκε από στοπ και βρέθηκα να χτυπήσω με το κεφάλι στη ρόδα του αυτοκινήτου (ακόμα έχω φυλάξει το κράνος με τις λαστιχιές πάνω). Αυτό δεν το κάνει εξίσου ασφαλές μ ένα κράνος των 250, πόσο δε μάλλον, μ ένα κράνος >500Ε.

Είμαι της άποψης ότι όσο αυξάνονται οι προδιαγραφές, τόσο καλύτερα είναι από θέμα ασφάλειας.

Σ ένα βίντεο documentary για το Ροσσι, χαρακτηριστικά έδειξε τις διαφορές στις στολές από τότε που ξεκίνησε μέχρι την τελευταία του. Προφανώς, όσο πιο παλιά τόσο μικρότερη ασφάλεια του παρείχε. Τότε, όμως αυτά ήταν τα δεδομένα.

Ας πηγαίνουμε μπροστά, λοιπόν, κι όχι πίσω.

Οπότε σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, πραγματικά με διευκολύνατε. Όταν έρθει η ώρα θα δοκιμάσω Arai Quantic και Shoei NXR2 και θα δω ποιο μου κάθεται καλύτερα. Αν μου κάθονται και τα δύο το ίδιο, λογικά θα κλίνω προς Shoei λόγω μικρότερου θορύβου.

peterTHErider
04/08/2023, 14:53
Όντως το shoei θα είναι πιο ήσυχο. Αλλά στην χώρα μας να δώσεις βάση στον εξαερισμό! Τον θόρυβο με ωτοασπίδες ή με μουσική τον παλεύεις,στον αερισμό δεν υπάρχει κάποια βελτίωση!

sam4g
04/08/2023, 15:26
Κι ένα ωραίο αντικειμενικό review που πέτυχα για το Arai. Από πρώην κάτοχο Shoei

https://www.youtube.com/watch?v=jVOu9Sup5GA

harris_x
04/08/2023, 17:49
Η μάχη μεταξύ αραι και σοέι ήταν πάντα έντονη
είχα xr1000 μετά rx7gp και πλέον X-Spirit III.

Εγω πχ δεν ξαναπάω σε αραι εκτός κι αν είναι καλύτερη προσφορά από ο,τι βρω σε σοέι

Η αλλαγή από το rx7gp στο X-Spirit ήταν η μέρα με τη νύχτα.
Το πρώτο ήταν ένας εσωτερικά ποιοτικός κουβάς με τα κλιπς των αεραγωγών να ξεκολλανε, και το σοέι είναι ένα πολύ καλοζυγισμενο κράνος με το γνωστό εσωτερικό της σοει, που δεν είναι τόσο καλό όσο αυτό της αραι, αλλά με ρύθμιση στα μάγουλα και τον αυχένα για να έχεις μεγαλύτερη ορατότητα όταν είσαι τέρμα κάτω σε ss μηχανάκι.

Και η μία μάρκα και η άλλη βγάζουν κορυφαία κράνη.
Η αραι είναι κάπως πίσω στον σχεδιασμό και αυτό φαίνεται από το ότι πχ στα κράνη της για το motogp, έβαλε αεροδυναμικό βοήθημα σαν αυτό που έχει η σοέι εδώ και χρόνια. Αυτό που μένει τώρα είναι ξεφύγει από το παραμύθι του σχήματος λόγω ασφαλείας και να ακολουθήσει και στα κράνη παραγωγής.

Ο,τι λέει ο καθένας για το ένα ή το άλλο, είναι απλώς γνώμες που σε καμία περίπτωση δεν είναι αντικειμενικές.

basilis_k6
04/08/2023, 17:52
Ξανά είπα και το περνάς στο ντούκου μάλλον επειδή δεν έχεις απάντηση. Και τα jet κράνη πληρούν τις προδιαγραφές. Είναι ασφαλή???

Με τα λεγομενα σου όλα τα κράνη που πληρούν τις προδιαγραφές 22.05 είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ασφαλή!
Αυτό μας λες τόση ώρα.
Άρα τα 2 παρακάτω κράνη που πληρούν τις ΙΔΙΕΣ 22.05 προδιαγραφές κάνουν την ίδια δουλειά???
Μην αρχίσεις τα μα και τα μου απλά και τα 2 είναι το ίδιο ασφαλή με την μέριμνα της ε.ε???

Τσάμπα πετάμε τα λεφτά μας! Με 35 ε και τις προδιαγραφαρες μας είμαστε safe!!!

αυτο ειναι το κρανος μου. οχι το αραι, το αλλο :D

οι προδιαγραφες 05 εκαναν τους κουβαδες κρανη. τοτε που ουτε καν pc δεν υπηρχε μεσα στα εργαστηρια που εφτιαχναν το κελυφος. τοτε που το πλαστικο ηταν στο 90% των κρανων. τωρα, τοσα χρονια μετα οι περισσοτερες εταιριες περνανε απο πανω τα 05. ουτως η αλλως το να φτιαξεις ενα ασφαλες κρανος ειναι πολυ φθηνο. ναι και με 50 ευρω γινετε. Πιο ασφαλες το τζετ απο το κλειστο οχι. Και η αραι εχει τζετ, που καποτε ελεγε εμεις δεν κανουμε και μπλα μπλα μπλα. οπως τωρα με το sun visor.
Προφανώς οταν πας σε περισσοτερα χρηματα ειναι αρκετα πιθανο να αγοραζεις και ασφαλεια. δεν ειναι απαραιτητο ομως. οπως επισης το κορσα των 35 ευρω υπο προυποθεσεις ειναι πιο ασφαλες απο το αραι που εβαλες. Το φθηνο καθημερινο κρανος ειναι απο θερμοπλαστικο και μεχρι να κανει κρακ το κελυφος εχει τις ιδιες ιδιοτητες οπως οταν βγηκε απο το εργοστασιο. Θα πεσει απο σελες, θα πεσει απο τραπεζια και θα φορεθει ξανα. Ο χρηστης θελει ενα απλο κρανος να μην ανοιξει το κεφαλι του. Το αραι ομως μετα απο ενα απλο χτυπημα θα σου πει αλλαξε το, ειναι οργανικο κελυφος μπορει να εχει ρωγμη. στα φρυδια τους για το κοστος, εχεις αραι αρα πλερωνεις κυριε. Η στειλτο γερμανια η γαλλια που εχουν μηχανημα που κανει ακτινες και σου λεει αμα εχει ρωγμη. πιασ'τ'αυγο και κουρευτο δηλαδη. Εχει και το θερμοπλαστικο πλεονεκτηματα. εκει ειναι που εχουν κανει λαθος στα 06 αλλα μεγαλη κουβεντα αυτη.

δυστυχως δεν εχουν ολοι λεφτα για αραι, τι να τους κανουμε πετρο? να τους πουμε παρτε δανειο?

@σαμ4γ
αν ισχυει αυτο με το κρυο απο τον αεραγωγο που δεν κλεινει μιλαμε για μεγαλη αστοχια.
ασχετο αλλα τα κρανη δεν εχουν μεσα πολυουρεθανη που λεει αλλα πολυστερινη.

Αυτό που μένει τώρα είναι ξεφύγει από το παραμύθι του σχήματος λόγω ασφαλείας και να ακολουθήσει και στα κράνη παραγωγής.

δεν παιζει. στα 06 βοηθαει το σχημα αυτο. παντα ειχε δικιο οτι το στρογγυλο ειναι πιο ασφαλες αλλα τι να την κανεις την 125% ασφάλεια οταν χανεις απο ανεση/θορυβο/αερισμο/ομορφια κτλ? Ειναι επιλογες του καθε εργοστασιου και η αραι εχει και ιστορια με το lobbying και τα κολληματα της. αν το σχημα του κρανους ειναι αυτο που θα σωσει το κεφάλι σου, το υπολοιπο σωμα εχει φτασει στη θαλασσα.

harris_x
04/08/2023, 17:54
Κύριοι, νομίζω ότι αναλύσαμε τα περή προδιαγραφών.

Αρκετά.

peterTHErider
04/08/2023, 17:58
Η μάχη μεταξύ αραι και σοέι ήταν πάντα έντονη
είχα xr1000 μετά rx7gp και πλέον X-Spirit III.

Εγω πχ δεν ξαναπάω σε αραι εκτός κι αν είναι καλύτερη προσφορά από ο,τι βρω σε σοέι

Η αλλαγή από το rx7gp στο X-Spirit ήταν η μέρα με τη νύχτα.
Το πρώτο ήταν ένας εσωτερικά ποιοτικός κουβάς με τα κλιπς των αεραγωγών να ξεκολλανε, και το σοέι είναι ένα πολύ καλοζυγισμενο κράνος με το γνωστό εσωτερικό της σοει, που δεν είναι τόσο καλό όσο αυτό της αραι, αλλά με ρύθμιση στα μάγουλα και τον αυχένα για να έχεις μεγαλύτερη ορατότητα όταν είσαι τέρμα κάτω σε ss μηχανάκι.

Και η μία μάρκα και η άλλη βγάζουν κορυφαία κράνη.
Η αραι είναι κάπως πίσω στον σχεδιασμό και αυτό φαίνεται από το ότι πχ στα κράνη της για το motogp, έβαλε αεροδυναμικό βοήθημα σαν αυτό που έχει η σοέι εδώ και χρόνια. Αυτό που μένει τώρα είναι ξεφύγει από το παραμύθι του σχήματος λόγω ασφαλείας και να ακολουθήσει και στα κράνη παραγωγής.

Ο,τι λέει ο καθένας για το ένα ή το άλλο, είναι απλώς γνώμες που σε καμία περίπτωση δεν είναι αντικειμενικές.

Χάρη και στο motogp όπως και στα μοντέλα δρόμου και η αραι έχει αεροδυναμικό βοήθημα. Κολλητό όμως! Που σε μια πτώση ξεκολλάει και δεν δημιουργεί πρόβλημα. Το είχα και έπεσα με αυτό. Και όντως έφυγε αμέσως.

harris_x
04/08/2023, 17:59
Όλα είναι κολλητά.
Και μάλλον δεν μιλάμε για το ίδιο βοήθημα.

ratamahatta
04/08/2023, 18:14
Εντάξει παιδιά δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης. Όντως, όλοι μέχρι στιγμής φορούσαμε κράνη 22.05. Πολλοί είχαμε ατύχημα με τέτοιο κράνος και μια χαρα μας προστάτευσε, εφόσον ακόμη γράφουμε εδώ. Εμένα, για παράδειγμα, με προστάτευσε ένα Airoh των 100E (το πρώτο μου κράνος), όταν μια πετάχτηκε από στοπ και βρέθηκα να χτυπήσω με το κεφάλι στη ρόδα του αυτοκινήτου (ακόμα έχω φυλάξει το κράνος με τις λαστιχιές πάνω). Αυτό δεν το κάνει εξίσου ασφαλές μ ένα κράνος των 250, πόσο δε μάλλον, μ ένα κράνος >500Ε.

Είμαι της άποψης ότι όσο αυξάνονται οι προδιαγραφές, τόσο καλύτερα είναι από θέμα ασφάλειας.

Σ ένα βίντεο documentary για το Ροσσι, χαρακτηριστικά έδειξε τις διαφορές στις στολές από τότε που ξεκίνησε μέχρι την τελευταία του. Προφανώς, όσο πιο παλιά τόσο μικρότερη ασφάλεια του παρείχε. Τότε, όμως αυτά ήταν τα δεδομένα.

Ας πηγαίνουμε μπροστά, λοιπόν, κι όχι πίσω.

Οπότε σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, πραγματικά με διευκολύνατε. Όταν έρθει η ώρα θα δοκιμάσω Arai Quantic και Shoei NXR2 και θα δω ποιο μου κάθεται καλύτερα. Αν μου κάθονται και τα δύο το ίδιο, λογικά θα κλίνω προς Shoei λόγω μικρότερου θορύβου.
Μεχρι στιγμής παντως είμαι ευχαριστημένος με το nxr2 εγώ, από εξαερισμό είναι αρκετά καλό, εχω γράψει σε ανάλογο τοπικ ένα review αν θες τσέκαρε

husky21
04/08/2023, 18:20

Επιτελους καποιος το εγραψε
Επισης εκτος του οτι δεν ειναι αντικειμενικες
δεν εχουν και καμια τεκμηριωση

DoctoR_k6
04/08/2023, 20:45
Καλά τα είπες harris _x αλλά συγκρίνεις το xspitit iii με το GP κ όχι με το Rx7-v που είχαν βγεί αντίστοιχη περίοδο.
Δεν είπα το Evo που έκανε αναβάθμιση.
Απλά σαν σημείωση...

Κατά τ αλλά κ shoei k arai είναι τοπ.
Αλλά δεν μπαίνει ανάμεσα τους η HJC.

harris_x
04/08/2023, 21:03
Καλά τα είπες harris _x αλλά συγκρίνεις το xspitit iii με το GP κ όχι με το Rx7-v που είχαν βγεί αντίστοιχη περίοδο.
Δεν είπα το Evo που έκανε αναβάθμιση.
Απλά σαν σημείωση...

Κατά τ αλλά κ shoei k arai είναι τοπ.
Αλλά δεν μπαίνει ανάμεσα τους η HJC.

Πολύ σωστά, γι'αυτο άλλωστε γράφω και ότι οι απόψεις δεν είναι αντικειμενικές.

Και ναι, η ΗJC είναι μακρυά ακόμα.

peterTHErider
04/08/2023, 21:34
Μα δεν κάναμε συγκριτικό arai vs shoei αλλά αυτό που λέμε είναι πως κάποια κράνη(όπως το xspirit3) είναι πολύ ασφαλέστερα από τις προδιαγραφες τις όποιες υπερκαλυπτουν με ευκολία! Και φυσικά είναι ΠΟΛΎ ασφαλέστερα από τα περισσότερα τα οποία απλά και με δυσκολία καλύπτουν την βασική προδιαγραφή. Απλό.
Και κάποιοι θεωρούν πως όλα είναι ίσωμα και όλα είναι το ίδιο πράγμα απλά για να δικαιολογησουν την επιλογή τους.

Υγ. Αν πιάσεις στα χέρια σου ένα xspirit3 και ένα gt air 2 θα καταλάβεις γιατί το ένα θεωρείται ασφαλέστερο από το άλλο.

νεοσσός
07/01/2024, 18:11
Δοκίμασα το HJC RPHA 71 και δεν με ενθουσίασε. Η αίσθηση μου φάνηκε υποδεέστερη από το Arai Chaser που έχω, ενώ και τα πλαστικά μού φάνηκαν πιο φθηνά. Μου φάνηκε κάπως ογκώδες. Το HJC έχει βέβαια το θετικό των προδιαγραφών ECE 22.06 και της εσωτερικής ζελατίνας για τον ήλιο.

Μέσα στις επιλογές μου είναι το Shark Skwal i3 (https://www.youtube.com/watch?v=cPCaqc2LoLg). Επίσης με προδιαγραφές ασφαλείας ECE 22.06 και με θετικό στοιχείο τα ενσωματωμένα μπροστινά και πίσω LED. Τα πίσω αναβοσβήνουν κατά το φρενάρισμα, ενεργοποιούμενα από αισθητήρα επιτάχυνσης. Αρνητικά στοιχεία το microlock κούμπωμα και το θερμοπλαστικό υλικό κατασκευής.

Ποια είναι η γνώμη σας;

doctoras
07/01/2024, 18:16
Τι μπατζετ έχεις;

basilis_k6
07/01/2024, 18:32
Δοκίμασα το HJC RPHA 71 και δεν με ενθουσίασε. Η αίσθηση μου φάνηκε υποδεέστερη από το Arai Chaser που έχω, ενώ και τα πλαστικά μού φάνηκαν πιο φθηνά. Μου φάνηκε κάπως ογκώδες. Το HJC έχει βέβαια το θετικό των προδιαγραφών ECE 22.06 και της εσωτερικής ζελατίνας για τον ήλιο.

Μέσα στις επιλογές μου είναι το Shark Skwal i3 (https://www.youtube.com/watch?v=cPCaqc2LoLg). Επίσης με προδιαγραφές ασφαλείας ECE 22.06 και με θετικό στοιχείο τα ενσωματωμένα μπροστινά και πίσω LED. Τα πίσω αναβοσβήνουν κατά το φρενάρισμα, ενεργοποιούμενα από αισθητήρα επιτάχυνσης. Αρνητικά στοιχεία το microlock κούμπωμα και το θερμοπλαστικό υλικό κατασκευής.

Ποια είναι η γνώμη σας;

περιμενες δηλαδη οτι το 71 θα ειχε οποιαδήποτε επαφη με το αραι σου?
το σκβαλ βγαινει σε 2 μεγεθη κελυφους που σημαινει οτι αξιζει να το παρεις μονο ας εισαι Μ μεγεθος και ειναι λεξαν, το καλυτερο υλικο πριν περασεις σε οργανικα. η τιμη που βλεπω εξωτερικο 230ευρω ειναι οκ θα ελεγα αλλα η ελληνικη 300ευρω ουτε για πλακα. κοιτας την χειροτερη κατηγορία κρανους, 200-350ευρω. Αν το θες για απλη χρηση θα πηγαινα κατευθειαν στον κατασκευαστη που εβαλε το λεξαν στα κρανη και βγαζει ακομα το κορυφαιο για την τιμη του nolan n60-6.

νεοσσός
07/01/2024, 18:35
Τι μπατζετ έχεις;
~450€.

Volpad
07/01/2024, 18:38
Γιατι δεν κοιτάς nxr2 ή quantic?

νεοσσός
07/01/2024, 18:45
Γιατι δεν κοιτάς nxr2 ή quantic?
Το SHOEI NXR2 δεν έχει sun visor. Το Arai Quantic παίρνει εξωτερικό sun visor, αλλά θα πρέπει να φθάσεις κοντά 700€ για να το έχεις με αυτό.

giorgosb
07/01/2024, 18:50
Το SHOEI NXR2 δεν έχει sun visor. Το Arai Quantic παίρνει εξωτερικό sun visor, αλλά θα πρέπει να φθάσεις κοντά 700€ για να το έχεις με αυτό.

Δεν σε βολεύει το γυαλί ηλίου στο κράνος; Το κράνος μου έχει sun visor αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, δεν έχει την ίδια ποιότητα όρασης με γυαλιά ηλίου..

νεοσσός
07/01/2024, 18:57
Δεν σε βολεύει το γυαλί ηλίου στο κράνος; Το κράνος μου έχει sun visor αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, δεν έχει την ίδια ποιότητα όρασης με γυαλιά ηλίου..
Δεν είχα ποτέ sun visor, οπότε δεν ξέρω. Πάντως τα γυαλιά ηλίου θέλουν ένα βάλε-βγάλε μερικές φορές, που δυσκολεύει.

Ξεκινάς να πας στη δουλειά με συννεφιά και λες να απολαύσεις λίγο το φως ημέρας και μετά από λίγο ανοίγουν τα σύννεφα, σου σκάει κόντρα ο πρωινός ήλιος και σε στραβώνει. Εκεί πρέπει να σταματήσεις, να βγάλεις γυαλιά ηλίου. Ή όταν κινείσαι κόντρα στον ήλιο κατά τη δύση, που κάποια στιγμή νυχτώνει και δεν σε δυσκολεύουν πλέον τα γυαλιά ηλίου. Τόσα χρόνια ζω χωρίς sun visor, αλλά όταν πάρω καινούριο κράνος, νομίζω ότι θα βόλευε να υπάρχει.

basilis_k6
07/01/2024, 19:08
αν ειχα 450 δεν θα κοιτουσα καν στην hjc. εγω τωρα εχω ενα με sun visor αλλα οταν περναω τα 70-80χλμ το βγαζω γιατι ενοχλει στην οδηγηση. δεν μπορω να το εξηγησω αλλα δεν κάθετε ολοκληρο στο οπτικο πεδιο μου και η γραμμη χαμηλα στη μυτη μου χαλαει αρκετα την οπτικη μου. εχω βεβαια συνηθησει να φοράω γιαλια 20+ χρονια οπότε ισως γιαυτο να τα προτιμω. ισως σε ακριβα κρανη να ειναι καλυτερο και να βολευει αλλα και παλι οταν μιλαμε για 450 ευρω κρανος δεν θα ηθελα ουτε εξτρα γραμμαριο πανω του. για πολη και σπιτι-δουλεια κρανος "εργατης" ναι βεβαιως αλλα εκει δεν δινεις 450. αν το θες ομως τοσο πολυ κοιτα σε gtair

νεοσσός
07/01/2024, 19:29
Το Shoei GT-Air 2 που είναι σε αντίστοιχη τιμή, έχει προδιαγραφές ECE 22.05. Το GT-Air 3 που είναι πιστοποιημένο κατά ECE 22.06 κοστίζει 600€. Αμφότερα με microlock κλείδωμα, αν και ο Θωμάς είπε ότι υπάρχει επίσημη διαδικασία να το στείλεις στο εξωτερικό να σου τοποθετήσουν double-D ring.

doctoras
07/01/2024, 19:43
Δεν ξέρω ποια μοντέλα έχουν γυρίσει σε 06.
Το μπατζετ ομως είναι καλό για entry arai chaser x, profile v, shoei nxr2, gt air2
Επίσης μπορεις να πας σε καλό xlite 802 / 903 που επίσης η φορεσιά είναι κοντά στα ιαπωνικά
Ίσως να δοκίμαζες αν εβρισκες και schuberth s2

Τώρα στα υπόλοιπα μπορεις να πας στα ακριβά μοντέλα των agv , shark, scorpion,hjc, suomy, airoh
Όλα όμως imho στην φορεσιά τους είναι υποδεέστερα από τα παραπάνω

basilis_k6
07/01/2024, 20:01
Το μπατζετ ομως είναι καλό για entry arai chaser x, profile v,
νομιζω αυτα ειναι παλια μοντελα και εχουν καταργηθει στην ευρωπη. το quantic που τα αντικαθιστα εκτος απο αρκετα πιο ακριβο στα 550 ειναι και ΚΡΑΝΑΡΑ. το φορεσα στατικα και φαινεται να αξιζει καθε ευρω.

νεοσσός
07/01/2024, 20:11
Το Arai Quantic, με πιστοποίηση ECE 22.06, βγαίνει κοντά 700€ με το εξωτερικό sun visor. Η εξωτερική τοποθέτηση του sun visor έχει πολλά μειονεκτήματα. Αεροδυναμικό θόρυβο και αντίσταση, πρέπει να το καθαρίζεις μέσα έξω συνέχεια, είναι εκτεθειμένο όπως προεξέχει και μπορεί να γδαρθεί/σπάσει με την παραμικρή απροσεξία. Είναι εκτός των επιλογών μου.

basilis_k6
07/01/2024, 20:13
παντως αυτος που ειναι σοβαρος στα αρθρα του λεει καλα λογια για το 71 και μιλαει για 3 μεγεθη κελυφους. στα λεφτα που κοιτας με αυτα που ζητας δεν βλεπω κατι που να μπορει να ειναι καλυτερο απο το 71.

https://www.bennetts.co.uk/bikesocial/reviews/products/helmets/hjc-rpha-71-helmet-review

doctoras
07/01/2024, 20:17
νομιζω αυτα ειναι παλια μοντελα και εχουν καταργηθει στην ευρωπη. το quantic που τα αντικαθιστα εκτος απο αρκετα πιο ακριβο στα 550 ειναι και ΚΡΑΝΑΡΑ. το φορεσα στατικα και φαινεται να αξιζει καθε ευρω.

Έχεις δίκιο αποσύρθηκαν από το site από 1/1/24

Θεωρώ πως θα βρίσκονται σε διαδικασία εξέλιξης ενός entry κράνους.
Για την ώρα διαθέτουν είτε το τουριστικό quantic, η το σπορ rx7v evo και ως retro style που ταιριάζει με τα naked το concept xe

RaGe_Raptor
07/01/2024, 20:19
Εδώ και κάποια 15ετια το πάω Shoei-Arai-Shoei.
Από μέρα σε μέρα θα έχω στα χέρια μου το φρέσκο, made in Italy Nolan X-804 RS UC. Αναμείνατε εντυπώσεις.

doctoras
07/01/2024, 20:24
Πάντως εσωτερικό visor και double ring δεν δείχνει να πάνε μαζί
Γιατί το ένα είναι προτεινόμενο για τουριστικά κράνη/χρηση το αλλο σε σπορ κράνη /χρηση

basilis_k6
07/01/2024, 21:37
Πάντως εσωτερικό visor και double ring δεν δείχνει να πάνε μαζί
Γιατί το ένα είναι προτεινόμενο για τουριστικά κράνη/χρηση το αλλο σε σπορ κράνη /χρηση

σωστα. ειναι συνδιασμος που μαλλον μας αποχαιρετα.

PaNick67
08/01/2024, 08:11
Δεν είχα ποτέ sun visor, οπότε δεν ξέρω. Πάντως τα γυαλιά ηλίου θέλουν ένα βάλε-βγάλε μερικές φορές, που δυσκολεύει.

Ξεκινάς να πας στη δουλειά με συννεφιά και λες να απολαύσεις λίγο το φως ημέρας και μετά από λίγο ανοίγουν τα σύννεφα, σου σκάει κόντρα ο πρωινός ήλιος και σε στραβώνει. Εκεί πρέπει να σταματήσεις, να βγάλεις γυαλιά ηλίου. Ή όταν κινείσαι κόντρα στον ήλιο κατά τη δύση, που κάποια στιγμή νυχτώνει και δεν σε δυσκολεύουν πλέον τα γυαλιά ηλίου. Τόσα χρόνια ζω χωρίς sun visor, αλλά όταν πάρω καινούριο κράνος, νομίζω ότι θα βόλευε να υπάρχει.

Επειδη εχω το Rpha-70 που εχει κι αυτο sun visor θα πω οτι ειναι μαπα το καρπουζι. Χαρασσεται για πλακα, πιανει σκονες για πλακα, αν οδηγεις ορθια μηχανη περναει η αντανακλαση του δρομου και ενοχλει, εσυ με το ΜΤ μαλλον δεν θα εχεις θεμα ομως.
Ξεκινησα να το χρησιμοποιω και μετα απο κανα χρονο εβαζα τα ηλιου. Ενω ειναι καλο στο να μην κουβαλας γυαλια και να βαζεις - βγαζεις, οπως και σε ταξιδι οταν περνας τουνελ, θα πρεπει ομως να θυμασαι να το καθαριζεις συχνα με υγρα μαντηλακια καθαρισμου γυαλιων αλλιως χαρασσεται και αποκτα "ιστους αραχνης", γιατι μαζεμενο μεσα πιανει σκονη.

Δεν ξερω πως ειναι η υλοποιηση σε αλλα κρανη, εμενα δεν με βολεψε αφου εκει που λες δεν θα με στρβωσει ο ηλιος τελικα σε στραβωνουν οι διαθλασεις

o_gavros
08/01/2024, 08:30

Προχτές στη βόλτα μας, ένα κουαντικ εξαμήνου (Μαξ) χαιρέτισε με δική του πρωτοβουλια τον έναν αεραγωγο από το πανω μέρος μπροστά. Χωρίς τουμπα, χωρίς κοπανημα, χωρίς έξωθεν τέλος παντων παρεμβαση.
Απλά ξεκόλλησε.
Εχω και κατά το παρελθόν ακουσει/διαβασει για την ευθραυστοτητα των Αραι σε αυτάκια σκατακια παπαρακια.
Για τον υπερθετικο βαθμό κραναρα, κάπου μπάζει η φάση.

harris_x
08/01/2024, 08:51

πάρε μια πιο σκούρη ζελατίνα

karellen
08/01/2024, 09:05
Η καλύτερη προστασία στον πρωινό ήλιο που σε βαράει στα μάτια είναι το γείσο του κράνους.Ακόμα και το καλύτερο sun visor υπολείπεται μπροστά του,είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το χέρι που βάζουμε μπροστά για την αντηλιά.

Ilias_83
08/01/2024, 09:12
Δεν αντέχω τα γυαλιά ηλίου γενικά πάνω μου. Δεν τα έχω συνηθίσει. Οπότε η λύση στην οποία κατέληξα στο δικό μου NXR2 ήταν να αγοράσω φωτοχρωμική ζελατίνα. Κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά και δουλεύει εξαιρετικά γρήγορα.
https://www.shoei-europe.com/shop/en/visors/full-face-helmets/nxr-2/3897/visor-cwr-f2pn-photochromic

freco
08/01/2024, 09:25
Δεν αντέχω τα γυαλιά ηλίου γενικά πάνω μου. Δεν τα έχω συνηθίσει. Οπότε η λύση στην οποία κατέληξα στο δικό μου NXR2 ήταν να αγοράσω φωτοχρωμική ζελατίνα. Κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά και δουλεύει εξαιρετικά γρήγορα.
https://www.shoei-europe.com/shop/en/visors/full-face-helmets/nxr-2/3897/visor-cwr-f2pn-photochromic

Δυστυχώς όμως κι εδώ υπάρχει πρόβλημα:
Usage: For daytime use only

Αν πάω κάπου μέρα και φύγω βράδυ;

νεοσσός
08/01/2024, 09:41
Η καλύτερη προστασία στον πρωινό ήλιο που σε βαράει στα μάτια είναι το γείσο του κράνους.Ακόμα και το καλύτερο sun visor υπολείπεται μπροστά του,είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το χέρι που βάζουμε μπροστά για την αντηλιά.
Vatanen (https://youtu.be/UEuZG37gFdM?si=v4bv2lgYaysuXBM0&t=205s);

Γείσο χρησιμοποιώ στην ποδηλασία και ναι βοηθάει. Όμως τα καλά γυαλιά ηλίου είναι πολύ αποτελεσματικά στην οδήγηση. Sun visor δεν είχα ποτέ, γι' αυτό ζητάω γνώμες.

Ειδικά στις μοτοσικλέτες που δεν έχουν σκιάδιο, σε αντίθεση με τα αμάξια, στραβώνεσαι με κόντρα ήλιο.

rex4539
08/01/2024, 10:14
Η φωτοχρωμική ζελατίνα του NXR2 είναι όλα τα λεφτά, κυριολεκτικά.

Πολλά λεφτά αλλά κάνει αυτό που υπόσχεται.

Ήμουν κι εγώ κάποτε μεταξύ NXR2 και Quantic και πήρα το NXR2 λόγω ύπαρξης της φωτοχρωμικής ζελατίνας.

Δεν κοίταξα ποτέ πίσω, η καλύτερη αγορά που έχω κάνει (η ζελατίνα).

DoctoR_k6
08/01/2024, 11:38
Περα απο ζελατινα που ειναι ακριβη, παιζει και pinlock (https://www.motostorm.it/en/helmets/helmets-accessories/pinlock-system-arai-sai-photocromatic.html?dispo=instock).
Με ενα σμπαρο , 2 τρυγονια που λενε. :D
Σκεφτομαι να την δοκιμασω.
Αν και εχω παρει εδω και χρονια και ενα pinlocκ 120αρι για τις δυσκολες στιγμες του χειμωνα.

THRESH
08/01/2024, 12:08
τα διάφανα pinlock πάντως λένε οτι δεν κάνουν για βράδυ , κ είναι αλήθεια οτι έχω παρατηρήσει μια δυο παραμορφώσεις , λίγο πιο περίεργη φάση.

Η φωτοχρωμική επίσης , έχει ημερομηνία λήξης ουσιαστικά, μου λένε οτι στη 3ετία - 5ετία πρακτικά δεν δουλεύει.
Με εντονότερη χρήση , ίσως και λιγότερο.

Απο την άλλη, στη 5ετία θεωρητικά αλλάζεις και κράνος , οπότε οκ.

harris_x
08/01/2024, 12:29
τα διάφανα pinlock πάντως λένε οτι δεν κάνουν για βράδυ , κ είναι αλήθεια οτι έχω παρατηρήσει μια δυο παραμορφώσεις , λίγο πιο περίεργη φάση.

Η φωτοχρωμική επίσης , έχει ημερομηνία λήξης ουσιαστικά, μου λένε οτι στη 3ετία - 5ετία πρακτικά δεν δουλεύει.
Με εντονότερη χρήση , ίσως και λιγότερο.

Απο την άλλη, στη 5ετία θεωρητικά αλλάζεις και κράνος , οπότε οκ.

Αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα της ζελατίνας.
Σε shoei και arai που είχα, δεν είχα κανένα τέτοιο πρόβλημα.
Σε άλλης μάρκας όμως που έτυχε να φορέσω, είχα θέμα.

cosgili
08/01/2024, 12:45
Περα απο ζελατινα που ειναι ακριβη, παιζει και pinlock (https://www.motostorm.it/en/helmets/helmets-accessories/pinlock-system-arai-sai-photocromatic.html?dispo=instock).
Με ενα σμπαρο , 2 τρυγονια που λενε. :D
Σκεφτομαι να την δοκιμασω.
Αν και εχω παρει εδω και χρονια και ενα pinlocκ 120αρι για τις δυσκολες στιγμες του χειμωνα.

Είχα δοκιμάσει photochromatic pinlock στο suomy που είχα. Είναι άπαιχτο. Όντως με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια. Και απόλυτο VFM σε σχέση με το να αλλάξεις σε photochromatic ζελατίνα.

basilis_k6
08/01/2024, 13:05
Προχτές στη βόλτα μας, ένα κουαντικ εξαμήνου (Μαξ) χαιρέτισε με δική του πρωτοβουλια τον έναν αεραγωγο από το πανω μέρος μπροστά. Χωρίς τουμπα, χωρίς κοπανημα, χωρίς έξωθεν τέλος παντων παρεμβαση.
Απλά ξεκόλλησε.
Εχω και κατά το παρελθόν ακουσει/διαβασει για την ευθραυστοτητα των Αραι σε αυτάκια σκατακια παπαρακια.
Για τον υπερθετικο βαθμό κραναρα, κάπου μπάζει η φάση.
Κλασσικο αραι δηλαδη.

lospsi
08/01/2024, 13:22

Αντιμετώπισα κι εγώ αυτό το θέμα με το pinlock στο Shoei, έκανε διαθλάσεις εσωτερικά, έβλεπα λίγο περίεργα αλλά νόμιζα ότι ήταν δικό μου κουσούρι...