Σύνδεση

View Full Version : Τι έπαιξε και άλλαξαν τόσο πολύ οι τιμές στις μηχανές; και ποτέ έγινε αυτό

papajo
26/10/2023, 22:18
Είχα παρατήσει το να τσεκαρω την αγορά εδώ και περιπου μια πενταετία, είπα πρόσφατα να ρίξω μια ματιά και έπαθα την πλάκα μου... Λες και γύρισε ο κόσμος ανάποδα ... Μια gsxr έβγαινε στα 12κ η Honda BMW κτλ 14-16k και τώρα το gixxer έχει 18 με 20κ και η cbr 30k!!!! Όσο παλιότερα περίπου έκανε μια ducati penigale WTF ?

Τι έγινε και ανέβηκαν τόσο οι τιμές ; και βασικά ποτέ άρχισε να συμβαίνει αυτό ;

McGyver
26/10/2023, 22:22
Τι έγινε και ανέβηκαν τόσο οι τιμές ;

Γύρισε ο κόσμος ανάποδα...

βασικά ποτέ άρχισε να συμβαίνει αυτό ;

...όταν γύρισε ο κόσμος ανάποδα.

:beer:

Coyote.V
26/10/2023, 22:24
Από τότε που μπήκε η πεν φε στο παιχνίδι...

ΟΚΤΑΝΙΟ
26/10/2023, 22:26
Το γαμΗμενο της ιπποθεσης είναι οτι μηχανάκια 10 κ 15ετιας πουλιούνται σχεδόν οσο είχαν καινούργια.... μερικοί ζητούν κ περισσότερα από όσο τα είχαν αγοράσει :plaf:

basilis_k6
26/10/2023, 22:45
δεν ειναι 5 ετια. ειναι πολυ παραπανω. κάποτε ανεβηκε αρκετά το yen και ολες οι ιαπωνικες πηγαν στο θεο. αργοτερα λόγω παγκοσμιου πληθωρισμου και έπειτα κρισεων, καραντινας, τροφοδοσίας κτλ ανέβηκαν και αλλο οι τιμες. γενικως σε ολο τον κοσμο ειναι πανω με την διαφορά οτι εμεις χάσαμε εισόδημα ή μειναμε σταθεροι ενω αυτοι οχι. δλδ για τους ξενους αυτο που καποτε κοστιζε 15 μισθους κοστιζει 18 ενω για σενα αυτο που κοστιζε 15 μισθους κοστιζει 25.

Coyote.V
26/10/2023, 22:52
Λίγο το ένα λίγο το άλλο αλλά η πεν φε πλάσαρε την μοτοσυκλέτα ως σπορ πολυτελείας, άρχισε να βάζει ηλεκτρικές αναρτήσεις και διάφορα μπιμπλίκια όπως προβολάκια κλπ και ανέβασε την τιμή πάνω από 20.000€ σε μοτοσυκλέτες παραγωγής...
Συλλεκτικές μηχανές και βέβαια υπήρχαν πάνω από 20χιλ αλλά σε περιορισμένο αριθμό παραγωγής και αυτό ήταν που ανέβαζε την τιμή τους.

Marketing λέγεται.

papajo
27/10/2023, 00:07
Το γαμΗμενο της ιπποθεσης είναι οτι μηχανάκια 10 κ 15ετιας πουλιούνται σχεδόν οσο είχαν καινούργια.... μερικοί ζητούν κ περισσότερα από όσο τα είχαν αγοράσει :plaf:

Ναι είναι και αυτό ρε φίλε ξέχασα να το σχολιάσω δεν με βλέπω για καινούργια μηχανή ούτε καινούργια μεταχειρισμένη :cry:

papajo
27/10/2023, 00:11
δεν ειναι 5 ετια. ειναι πολυ παραπανω.

Ναι δικό μου λάθος δεν παρατήρησα πως παίρναν τα χρόνια .. το είχα στρογγυλεμένο στο μυαλό μου ότι πριν 5 είχαμε 2015 :bawl: άρα περίπου 8-9 εννοούσα

Αλλά και πάλι ρε φίλε cbr από 16 στα 30 ούτε κραχ στο χρηματιστήριο να είχαμε :p

Πως και δεν ξεσηκώθηκε κανείς ; Εγώ λέω να βγούμε στο Σύνταγμα για εκδήλωση διαμαρτυρίας :lol:

kostaskk
27/10/2023, 01:21
Σε λίγο καιρό θα βγάλουν οι Κινέζοι με κοντά 10κ

ΓιώργοςΤΤ
27/10/2023, 01:23
Πληθωρισμός λέγεται. Τυπώθηκε χρήμα το 2020 για να πληρωθούν τα επιδόματα κοβιντ, ευρώ και δολλάριο. Πέρασε ο κοβιντ, βγήκε το χρήμα στην αγορά και μειώθηκε η αξία του.

Ανέβηκαν και αρκετές πρώτες ύλες, καύσιμα, ενέργεια, ήρθε και η έλλειψη ημιαγωγών και έδεσε το γλυκό. Υπολόγισε και τον υψηλό ΦΠΑ και ότι η χώρα συνεχίζει να βάζει δασμούς σε οχήματα της ΕΕ.

Στον πολιτισμένο κόσμο, έγινε αναπροσαρμογή μισθών. Στην μπανανία παίρνουμε μισθούς με ΦΕΚ του 2017 υπολογισμένους με τα δεδομένα του 2009. Δηλαδή και το 2017 λάθος ήτανε με τα δεδομένα τις αγοράς αλλά πλέον το κακό έχει παραγίνει.

Για να σου πω κάτι εύκολο,δες πόσο είχε το πιτογυρο πριν 8 χρόνια και πόσο έχει σήμερα. Ε ανάλογα πάει και με τις μηχανές.

Πλέον, από εκεί που ήταν το όχημα του φτωχού, έχουν γίνει το χόμπι του πλούσιου. Μιλάω για Ελλάδα πάντα. Έξω μια χαρά πάνε οι πωλήσεις.

MG-KTiNoS
27/10/2023, 07:20
Πληθωρισμός λέγεται. Τυπώθηκε χρήμα το 2020 για να πληρωθούν τα επιδόματα κοβιντ, ευρώ και δολλάριο. Πέρασε ο κοβιντ, βγήκε το χρήμα στην αγορά και μειώθηκε η αξία του.

Ανέβηκαν και αρκετές πρώτες ύλες, καύσιμα, ενέργεια, ήρθε και η έλλειψη ημιαγωγών και έδεσε το γλυκό. Υπολόγισε και τον υψηλό ΦΠΑ και ότι η χώρα συνεχίζει να βάζει δασμούς σε οχήματα της ΕΕ.

Στον πολιτισμένο κόσμο, έγινε αναπροσαρμογή μισθών. Στην μπανανία παίρνουμε μισθούς με ΦΕΚ του 2017 υπολογισμένους με τα δεδομένα του 2009. Δηλαδή και το 2017 λάθος ήτανε με τα δεδομένα τις αγοράς αλλά πλέον το κακό έχει παραγίνει.

Για να σου πω κάτι εύκολο,δες πόσο είχε το πιτογυρο πριν 8 χρόνια και πόσο έχει σήμερα. Ε ανάλογα πάει και με τις μηχανές.

Πλέον, από εκεί που ήταν το όχημα του φτωχού, έχουν γίνει το χόμπι του πλούσιου. Μιλάω για Ελλάδα πάντα. Έξω μια χαρά πάνε οι πωλήσεις.

Για ένα σύστημα που λέγεται δολάριο έχεις ακούσει τίποτε?
Για κάτι άλλους που λέγονται Μπρικι :lol: ή κάπως έτσι και δε γουστάρουν να πληρώνουν το νταβα΄΄΄΄΄εεεεεεε.... Συγνώμη
τις ζημιές των ΗΠΑ?

Η ΕΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων για Ελλάδα δεν συζητάω καν

Πάντως ΕΝΑ σκόρδο κάνει 0,6 και είναι και άθλιο

PortisHead
27/10/2023, 07:31
Καποια στιγμή θα καταλάβει κι ο ελληνας οτι η παγκοσμια αυτοκινητομοτοσυκλετοβιομηχανια (ωραι λεξη ε ?) χέστηκε για το πως πανε οι πωλήσεις στην Ελλαδα.

Ειναι σαν το ανεκδοτο με την Honda, που αναρωτιουνται ολοι γιατι την εχει ο Σαρακακης τοσα χρονια με τα 1002 παραπονα.

They just don't care.

Επισης ολα σχεδον τα επωνυμα μαγαζια πωλησεων (αν δεν εχουν κλεισει) πουλανε μονο σκουτερ και παπια.

oti nanai
27/10/2023, 08:55
Πλέον, από εκεί που ήταν το όχημα του φτωχού, έχουν γίνει το χόμπι του πλούσιου. Μιλάω για Ελλάδα πάντα. Έξω μια χαρά πάνε οι πωλήσεις.[/QUOTE]

η μεγάλη μηχανή ποτέ δεν ήταν όχημα του φτωχού ακόμα και την εποχή που θεωρητικά ήταν ( φτηνές ) κόστιζαν όσο ένα μικρο αμάξι και το κόστος συντήρησης ήταν πάντα το διπλάσιο από ένα μεσαίο αμάξι

Bowleno
27/10/2023, 10:24

η μεγάλη μηχανή ποτέ δεν ήταν όχημα του φτωχού ακόμα και την εποχή που θεωρητικά ήταν ( φτηνές ) κόστιζαν όσο ένα μικρο αμάξι και το κόστος συντήρησης ήταν πάντα το διπλάσιο από ένα μεσαίο αμάξι[/QUOTE]

Εξακολουθεί να είναι το "όχημα του φτωχού" (σαν το παπί κανένα άλλο....) Τα μεγάλα κυβικά ανέκαθεν ήταν για όσους έχουν φράγκα αλλά και για όσους έχουν την τρέλα και στερούνται τα ΠΑΝΤΑ προκειμένου να έχουν μεγάλη μηχανή στην κατοχή τους.....

papajo
27/10/2023, 20:39
Πληθωρισμός λέγεται. Τυπώθηκε χρήμα το 2020

Καταρχήν πληθωρισμός υπάρχει για αιώνες από τότε που εφευρέθηκε το χρήμα αλλά συνήθως (για διάφορους λόγους ας μην το αναλύσουμε) δεν επηρεάζει (τρέλα τουλάχιστον) τις τιμές στις μηχανές (αλλά και σε άλλα πράματα ) δηλαδή πληθωρισμό είχε το ευρώ από το πχ 2004 ως το 2014 αλλά μια gsxr έκανε περίπου 12κ κάθε χρόνο

Επίσης googlara την πληθωριστικη αξία ευρώ 2023 με ευρώ 2017 και 16000 ευρώ (όσο μια full εξωπλησμενη cbr περίπου) έχουν αντίστοιχη αξία 20.000 ευρώ το 2023

Αλλά πληθωρισμός ξεπληθωρισμός στο ελλαντα μια cbr κάνει σχεδόν 30.000(10.000 ευρώ πάνω από τον πληθωρισμό του ευρώ ) ενώ καινούρια στην Γερμανία κάνει λίγο κάτω από 19.000 https://motorrad.honda-semmler.de/de/neufahrzeug-honda-cbr1000rr-r-fireblade-2854935

Πωτς γκένιν ατό;

η μεγάλη μηχανή ποτέ δεν ήταν όχημα του φτωχού ακόμα και την εποχή που θεωρητικά ήταν ( φτηνές ) κόστιζαν όσο ένα μικρο αμάξι και το κόστος συντήρησης ήταν πάντα το διπλάσιο από ένα μεσαίο αμάξι

Αν και το διασαφηνίζεις εγώ θα διαφωνήσω γιατι οι τρελές τιμές έχουν πάρει σβαρνα όλα τα κυβικά πχ Yamaha r3 (300cc "μοτοποδήλατο" :lol:) κάνει όσο έκανε λίγα χρόνια πριν ένα 7,5 gixxer και γενικά πολλές κατηγορίες έχουν τιμές που σε εμένα τουλάχιστον φαίνονται εξωφρενικά παράλογες και αναρωτιέμαι ποιος τις αγοράζει ...

Δεν είναι θέμα χρημάτων από ένα σημείο και μετά είναι θέμα μυαλού/value for money εγώ έχω πχ 7000 άμεσα μετρητά αλλά δεν πρόκειται ούτε για αστείο να τα δώσω σε ένα 300cc μηχανάκι (και τόσο ζητάνε 6 με 7+ ανάλογα το μοντέλο κτλ αλλά για 300cc σε κάθε περίπτωση)

Προτιμώ να τα φάω σε τανιτσες και κόκα παρά σε παπάκι που να έχει σούπερ σπορ πλαστικά

ΓιώργοςΤΤ
27/10/2023, 21:07
Διάβασε και μετά από αυτό που παρέθεσες και θα καταλάβεις.

atom_smasher
27/10/2023, 23:24
Πόση αύξηση πήρες στον μισθό σου πέρισυ; Εγώ δυστυχώς μόνο 5% λογω πληθωρισμού.

STF
27/10/2023, 23:27
Αύξηση; Την είχα ξεχάσει αυτήν την λέξη!

stefanos
27/10/2023, 23:42
Συγκρίνουμε και ανόμοια πράγματα.
Οι απαιτήσεις πλέον σε εξοπλισμό και συστήματα έχουν γίνει τεράστιες.Και τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα αναπτύσονται εξελίσσονται και τιμολογουνται από άλλους και όχι από τα ίδια τα εργοστάσια.

kostaskk
28/10/2023, 02:07
Στην κρίση επί capital controls αν είχες μετρητο μπορούσες να αγοράσεις εργαλεία πολύ φτηνά.

Πλέων ζητάνε ότι τους λείπει σε αγγελίες.
Παπάκια 3000-4000, τα βάζουν σε μεγάλητερη τιμή από όσο τα πήραν πριν 10 χρόνια

άλλο το πόσο τα βάζουν στο car.gr και άλλο ποσό πουλιούνται πραγματικά..
Ένας που πήρε παλιά η κάποιος γνωστός του πήρε gsxr στα 4000 δεν θα πάει να πάρει τώρα στα 7.000.

όλοι βάζουν παραπάνω τιμή και όλοι θέλουν να κάνουν παζάρια,, χώρια που υπάρχουν αγγελίες που τις θυμάμαι πριν 10 χρόνια.
Τα περισσότερα χρεπια. Με έναν καλό ελενχο βρησκεις θέματα και ρίχνεις τιμη άνετα -1000€
Η αν δεν ρίχνει δεν πουλάει ποτέ...

Με 3000 ίσως ακόμα βρίσκεις καλή μηχανή του 2010 με πολύ ψάξιμο,
Θα γίνεται χειρωτερο- δεν θα συμφέρει η αγορά μεταχειρισμένης μέχρι την επόμενη κρίση

STF
28/10/2023, 02:29
Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα αλλά δυστυχώς δεν είναι....

Οι τιμές των μεταχειρισμένων ακολουθούν αυτές των καινούριων. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι ακραίες αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς συνήθως αυτά είναι μοντέλα που είχαν ακραίες τιμές ως μεταχειρισμένα και προ εποχής covid κτλ

Όταν έχουν αυξηθεί τόσο οι τιμές των καινούριων αναπόφευκτα θα αυξηθούν και οι τιμές των μεταχειρισμένων. Δε ξέρω αν πουλιούνται στις τιμές που μπαίνουν στις αγγελίες αλλά πουλιούνται εκεί κοντά και το λέω από προσωπικές εμπειρίες με μοντέλα που ήταν σε παράλογες τιμές, τα παζάρεψα και απέτυχα (δε μιλάμε για μια και δυο περιπτώσεις). Λίγες μέρες μετά έφευγαν γιατί ήταν "καθαρά" μηχανάκια. Η "τσιμπημένη" τιμή δεν τα εμπόδισε να πωληθούν.

Bowleno
28/10/2023, 08:35

Οι τιμές των μεταχειρισμένων ακολουθούν αυτές των καινούριων. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι ακραίες αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς συνήθως αυτά είναι μοντέλα που είχαν ακραίες τιμές ως μεταχειρισμένα και προ εποχής covid κτλ

Όταν έχουν αυξηθεί τόσο οι τιμές των καινούριων αναπόφευκτα θα αυξηθούν και οι τιμές των μεταχειρισμένων. Δε ξέρω αν πουλιούνται στις τιμές που μπαίνουν στις αγγελίες αλλά πουλιούνται εκεί κοντά και το λέω από προσωπικές εμπειρίες με μοντέλα που ήταν σε παράλογες τιμές, τα παζάρεψα και απέτυχα (δε μιλάμε για μια και δυο περιπτώσεις). Λίγες μέρες μετά έφευγαν γιατί ήταν "καθαρά" μηχανάκια. Η "τσιμπημένη" τιμή δεν τα εμπόδισε να πωληθούν.

Το αυτό... η αδελφή της γυναίκας μου αγόρασε πριν 2 χρόνια ένα χιουντάι Ι20 turbo με 15.000 ευρώ περίπου. Το εν λόγω αμάξι κοστίζει τώρα καινούργιο κάπου 20 χιλιάρικα. Της έκαναν πρόταση να το πουλήσει 16.000, δηλαδή ένα χιλιάρικο πάνω από όσο το αγόρασε κούτα! Και φυσικά ΔΕΝ το έδωσε, έχει λίγα σχετικά χλμ. και είναι πένα.
Μου έκανε όμως τρομερή εντύπωση αυτό με τις τιμές.....

Από την άλλη, η Motor trend εν μια νυκτί απαξίωσε δεκάδες μοτο που είχε πουλήσει μέχρι εκείνη την ώρα....
To ΑC 500 μου κόστισε 6.500 ευρώ και 5 μέρες μετά την αγορά το έβγαλαν (μαζί με άλλα μοντέλα) προσφορά 500 ευρώ κάτω, ήτοι, 6.000.
Άντε μετά να το πουλήσεις εάν χρειαστεί....η χασούρα θα είναι ΠΟΛΥ μεγάλη....

stefanos
28/10/2023, 09:25
Το αυτό... η αδελφή της γυναίκας μου αγόρασε πριν 2 χρόνια ένα χιουντάι Ι20 turbo με 15.000 ευρώ περίπου. Το εν λόγω αμάξι κοστίζει τώρα καινούργιο κάπου 20 χιλιάρικα. Της έκαναν πρόταση να το πουλήσει 16.000, δηλαδή ένα χιλιάρικο πάνω από όσο το αγόρασε κούτα! Και φυσικά ΔΕΝ το έδωσε, έχει λίγα σχετικά χλμ. και είναι πένα.
Μου έκανε όμως τρομερή εντύπωση αυτό με τις τιμές.....

Από την άλλη, η Motor trend εν μια νυκτί απαξίωσε δεκάδες μοτο που είχε πουλήσει μέχρι εκείνη την ώρα....
To ΑC 500 μου κόστισε 6.500 ευρώ και 5 μέρες μετά την αγορά το έβγαλαν (μαζί με άλλα μοντέλα) προσφορά 500 ευρώ κάτω, ήτοι, 6.000.
Άντε μετά να το πουλήσεις εάν χρειαστεί....η χασούρα θα είναι ΠΟΛΥ μεγάλη....

Γιατί σου κάνει εντύπωση?
Και να είσαι με 20 στο χέρι για Hyundai όταν θα πρέπει να περιμένεις κανα χρόνο να το πάρεις κούτα δεν θα κοίταγες μεταχειρισμένο?
Και τα 20 εντελώς λογικά είναι δεδομένου ότι η αγορά ήταν ψόφια παγκοσμίως λόγο covid και όλοι από εργοστάσια μέχρι εκθέσεις πρέπει να αναπληρώσουν την χασούρα.
Δεν βάζω τις τεράστιες επενδύσεις και δάνεια ειδικά στις αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω επενδύσεων και έρευνας σε εναλλακτικά καύσιμα ηλεκτρικά αμμωνίες υδρογόνα κλπ που πρέπει να πληρώσουμε
όταν αγοράζουμε.
Ήδη βαράνε κουδουνάκια οι κατασκευαστές για τις οικομαλακίες των πολιτικών που φυσικά θα κληθούμε να πληρώσουμε τελικά οι αγοραστές.

CorpseAlive
28/10/2023, 09:56

Εγώ την Τρανσαλπ την πήρα το 20 3500.
Την έδωσα το 23 4100.
Βέβαια είχα ρίξει αρκετά χρήματα πάνω της (σέλες, αναρτήσεις, τριβάλιτσα κλπ κλπ)
Στο Car την είχα 4100.

Volpad
28/10/2023, 10:08
Εσύ είσαι δικηγόρος... ποιος ξέρει πως τον απείλησες τον κακομοίρη που τη πήρε...
Θα σε κλείσω μέσα και τέτοια.... :lol:

kostaskk
28/10/2023, 12:47
Κάποτε είχε βγάλει suzuki τρελή προσφορά gsx250 μείωση τιμής 1000-2000€ δεν θυμάμαι ακριβός.
Φαντάσου τι έπαθε οποίος είχε αγοράσει λίγο πριν..
Τρεχαν όλοι να αγοράσουν και μετά από ένα μήνα τα έβλεπες αγγελίες + 2000€.
Προφανος για να πιάσουν κάποιον χαζό, ανίδεο με λευτα και να βγάλουν κέρδος εις βάρος του .
Μάλλον τα βαλανε στον κ... τους ,κάθος πολλοί ήξεραν για την προσφορά και δύσκολα κάποιος παίρνει 250αρι με 180+ κιλά βάρος ..

Πριν 2-3 χρόνια οταν ήθελα 675 πήγα σε εδώ έμπορο που είχε ένα στα 4500 με τα λευτα στο χέρι,(κυριολεκτικά κρατούσα μασούρι) το κατεβασε μέχρι 3700 αλλά το μηχανάκι καθόταν 2-4 χρόνια, όλα τα αναλώσιμα θέλαν αλλαγή+ σέρβις +πολλά άλλα μπουκάλες λαστιχα ...

Τελικά πήγα Αθήνα και πήρα ένα με 3000 πένα όλα τα αναλώσιμα καινούρια δεν ήθελε τίποτα.

Ο έμπορος ακόμα το πουλάει 4500..και κάθε χρόνο το μηχανάκι γίνεται χειρότερο.

Οι τιμές τους στο car πάνε προς τα 4000 και πάνω αλλά δεν θα τα έδινα όταν το έχω πάρει πολύ ποιο φτηνά. Και στα 4 έβρισκες 1000αρια.

Ακόμα ποιο παλιά nsr250 που είχα πάρει σε τιμές 1200-1500€ τα έδωσα 3000+ δηλαδή διπλασιασμός τιμής αλλά είναι σπάνιο και συλλεκτικό μοντέλο.
Πλέων τα βρίσκεις να πουλιούνται και κοντά στα 10.000€. Τόσο βάζουν στις αγγελίες, το να βρεθεί κάποιος όντος να τα δώσει είναι σε πιθανότητες τζόκερ... Όταν τα έβλεπα αγγελίες 500-1000-1500€ και τα έζησα αγορασα για καιρό, δεν θα πάω σήμερα να δώσω 8.000€ για κάτι που θα είναι ίσως και χειρότερο από αυτό που είχα για κανένα λογο. Εκτός και αν ποιασω το τζοκερ

STF
28/10/2023, 15:08
Κάποτε είχε βγάλει suzuki τρελή προσφορά gsx250 μείωση τιμής 1000-2000€ δεν θυμάμαι ακριβός.
Φαντάσου τι έπαθε οποίος είχε αγοράσει λίγο πριν..
Τρεχαν όλοι να αγοράσουν και μετά από ένα μήνα τα έβλεπες αγγελίες + 2000€.
Προφανος για να πιάσουν κάποιον χαζό, ανίδεο με λευτα και να βγάλουν κέρδος εις βάρος του .
Μάλλον τα βαλανε στον κ... τους ,κάθος πολλοί ήξεραν για την προσφορά και δύσκολα κάποιος παίρνει 250αρι με 180+ κιλά βάρος ..

Πριν 2-3 χρόνια οταν ήθελα 675 πήγα σε εδώ έμπορο που είχε ένα στα 4500 με τα λευτα στο χέρι,(κυριολεκτικά κρατούσα μασούρι) το κατεβασε μέχρι 3700 αλλά το μηχανάκι καθόταν 2-4 χρόνια, όλα τα αναλώσιμα θέλαν αλλαγή+ σέρβις +πολλά άλλα μπουκάλες λαστιχα ...

Τελικά πήγα Αθήνα και πήρα ένα με 3000 πένα όλα τα αναλώσιμα καινούρια δεν ήθελε τίποτα.

Ο έμπορος ακόμα το πουλάει 4500..και κάθε χρόνο το μηχανάκι γίνεται χειρότερο.

Οι τιμές τους στο car πάνε προς τα 4000 και πάνω αλλά δεν θα τα έδινα όταν το έχω πάρει πολύ ποιο φτηνά. Και στα 4 έβρισκες 1000αρια.

Ακόμα ποιο παλιά nsr250 που είχα πάρει σε τιμές 1200-1500€ τα έδωσα 3000+ δηλαδή διπλασιασμός τιμής αλλά είναι σπάνιο και συλλεκτικό μοντέλο.
Πλέων τα βρίσκεις να πουλιούνται και κοντά στα 10.000€. Τόσο βάζουν στις αγγελίες, το να βρεθεί κάποιος όντος να τα δώσει είναι σε πιθανότητες τζόκερ... Όταν τα έβλεπα αγγελίες 500-1000-1500€ και τα έζησα αγορασα για καιρό, δεν θα πάω σήμερα να δώσω 8.000€ για κάτι που θα είναι ίσως και χειρότερο από αυτό που είχα για κανένα λογο. Εκτός και αν ποιασω το τζοκερ

Αυτά που γράφεις έχουν μια λογική ειδικά όταν αναφέρεσαι στο παρελθόν. Δυστυχώς είμαστε στο σήμερα. Οπότε τα πράγματα έχουν αλλάξει. Λογικά επιχειρήματα ακούς και από αυτόν που πουλάει ακριβά και από αυτόν που θέλει να αγοράσει φθηνότερα. Οπότε όπως πάντα η "αγορά" ρυθμίζει τις τιμές γιατί αυτός που πουλάει σήμερα είναι ο ίδιος που θα αγοράσει αύριο.
Αυτή η απλή συνθήκη είναι που ρυθμίζει τις τιμές. Πουλάς ακριβά; Θα αγοράσεις ακριβά! Αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα εξισορροπήσει σε λογικές τιμές.

Φυσικά έχουν πάντα σημασία η εμπορικότητα, η κατάσταση, η χρονολογία και τα χιλιόμετρα ενός μοντέλου (όταν αυτά ξεφεύγουν).

νεοσσός
28/10/2023, 15:08
Οι τιμές των μεταχειρισμένων ανεβαίνουν τόσο λόγω της αύξησης των τιμών των καινούριων, όσο και της άμεσης διαθεσιμότητας των μεταχειρισμένων. Τα καινούρια οχήματα έχουν χρόνο παράδοσης που φθάνει τον ενάμιση χρόνο σε αμάξια. Στο μεταχειρισμένο έχεις το όχημα σε ελάχιστες μέρες που θα γίνει η πράξη μεταβίβασης.

STF
28/10/2023, 15:19
Οι τιμές των μεταχειρισμένων ανεβαίνουν τόσο λόγω της αύξησης των τιμών των καινούριων, όσο και της άμεσης διαθεσιμότητας των μεταχειρισμένων. Τα καινούρια οχήματα έχουν χρόνο παράδοσης που φθάνει τον ενάμιση χρόνο σε αμάξια. Στο μεταχειρισμένο έχεις το όχημα σε ελάχιστες μέρες που θα γίνει η πράξη μεταβίβασης.

Ισχύει! Αλλά εμένα αν ιδιώτης που μου πουλάει τη μηχανή του πάει να μου δικαιολογήσει τη τσιμπημένη τιμή λόγω άμεσης παράδοσης θα φάει Χ. Γιατί παραδοσιακά από μ@λάκες δεν αγοράζω μηχανή (ούτε και πουλάω σε τέτοιους).

Panos76
31/10/2023, 14:45
Συγγνώμη, σούπερ μάρκετ δεν πάει κανείς;;

Εδώ και καιρό (πάνω από ένα χρόνο) μπαίνω μέσα με τρόμο.

Οι συσκευασίες έχουν λιγότερο προϊόν μέσα (πχ. βιτάμ, κατεψυγμένα ψάρια και πολλά άλλα, σχεδόν όλα), ακριβότερες τιμές και ο μισθός μου είναι ίδιος εδώ και 17 χρόνια και μιλάμε για το αν ανέβηκαν τα μηχανάκια; :cry:

SeniorCanardo
31/10/2023, 15:17

Οι συσκευασίες έχουν λιγότερο προϊόν μέσα (πχ. βιτάμ, κατεψυγμένα ψάρια και πολλά άλλα, σχεδόν όλα), ακριβότερες τιμές και ο μισθός μου είναι ίδιος εδώ και 17 χρόνια και μιλάμε για το αν ανέβηκαν τα μηχανάκια; :cry:

Πες τα ρε άνθρωπε, "βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει ο "έτσι" μας.:bawl:

νεοσσός
31/10/2023, 15:18

Πάρε ψάρι φρέσκο κινέζικο. :p

Panos76
31/10/2023, 15:21
Πάρε ψάρι φρέσκο κινέζικο. :p

Ναι, για να με φάει (https://www.ratpack.gr/buzz/story/13513/poio-einai-to-psari-poy-mporei-na-zisei-exo-apo-to-nero) ζωντανό μέσα απ'το ψυγείο :bawl: