Σύνδεση

View Full Version : Ταξίδι Καλοκαίρι 2024

Σελίδες : 1 [2]

CorpseAlive
30/05/2024, 13:56
Το λοιπόν, τα ρομπότ θα κατακτήσουν τον κόσμο.
Δείτε τα Prompt που έβαλα και τι απάντηση μου έδωσε σε 3 δευτερόλεπτα το Chatgpt :

Μπορείς να μου φτιάξεις ένα πλάνο ταξιδιού με μηχανή στο οποίο θέλω να λάβεις τα εξής ως δεδομένα.

Κατανάλωση μηχανή 5.5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα , χωρητικότητα καυσίμου 23 λίτρα .
Μάξιμουμ χιλιομέτρων που θέλω να διανύσω σε μία μέρα 500 , και στάσεις ανά 2 ώρες οδήγησης.
Διανυκτέρευση κάθε 400-500 χλμ και στην πόλη με τα πιο ωραία αξιοθέατα.
Ο προορισμός είναι το Γραντζ της Αυστρίας και η αφετηρία του ταξιδιού η Ηγουμενίτσα της Ελλάδας. Θέλω να αποφύγεις εθνικές οδούς όσο περισσότερο γίνεται και να μου το σχεδιάσεις και σε χάρτη.
ChatGPT
Για να οργανώσουμε ένα ταξίδι με μηχανή από την Ηγουμενίτσα στην Ελλάδα μέχρι το Γκρατς στην Αυστρία, ακολουθώντας τις προτιμήσεις σου, θα λάβουμε υπόψη τα δεδομένα που ανέφερες: κατανάλωση καυσίμου 5,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, χωρητικότητα καυσίμου 23 λίτρα, μέγιστη απόσταση 500 χιλιόμετρα ανά ημέρα, και στάσεις ανά 2 ώρες οδήγησης. Θα προσπαθήσουμε επίσης να αποφύγουμε τις εθνικές οδούς όσο γίνεται.

Απάντηση από το Skynet :

Σχεδιασμός Διαδρομής
1η Μέρα: Ηγουμενίτσα - Καστοριά (περίπου 235 χλμ)
Διαδρομή: Ηγουμενίτσα - Μέτσοβο - Καστοριά
Στάσεις:
Μέτσοβο (μετά από περίπου 2 ώρες και 115 χλμ)
Άφιξη στην Καστοριά για διανυκτέρευση
2η Μέρα: Καστοριά - Φλώρινα - Μοναστήρι (Μπίτολα) - Οχρίδα (περίπου 215 χλμ)
Διαδρομή: Καστοριά - Φλώρινα - Μοναστήρι (Μπίτολα) - Οχρίδα
Στάσεις:
Φλώρινα (μετά από περίπου 2 ώρες και 90 χλμ)
Μοναστήρι (Μπίτολα) για ανεφοδιασμό και ξεκούραση
Άφιξη στην Οχρίδα για διανυκτέρευση
3η Μέρα: Οχρίδα - Στρούγκα - Κρούσεβο - Σκόπια (περίπου 300 χλμ)
Διαδρομή: Οχρίδα - Στρούγκα - Κρούσεβο - Σκόπια
Στάσεις:
Στρούγκα (μετά από περίπου 2 ώρες και 75 χλμ)
Κρούσεβο για ανεφοδιασμό και ξεκούραση
Άφιξη στα Σκόπια για διανυκτέρευση
4η Μέρα: Σκόπια - Κουμάνοβο - Νις (περίπου 225 χλμ)
Διαδρομή: Σκόπια - Κουμάνοβο - Νις
Στάσεις:
Κουμάνοβο (μετά από περίπου 2 ώρες και 110 χλμ)
Άφιξη στο Νις για διανυκτέρευση
5η Μέρα: Νις - Κραγκούγεβατς - Ζλάτιμπορ (περίπου 250 χλμ)
Διαδρομή: Νις - Κραγκούγεβατς - Ζλάτιμπορ
Στάσεις:
Κραγκούγεβατς (μετά από περίπου 2 ώρες και 100 χλμ)
Άφιξη στο Ζλάτιμπορ για διανυκτέρευση
6η Μέρα: Ζλάτιμπορ - Ούζιτσε - Νόβι Σαντ (περίπου 250 χλμ)
Διαδρομή: Ζλάτιμπορ - Ούζιτσε - Νόβι Σαντ
Στάσεις:
Ούζιτσε (μετά από περίπου 2 ώρες και 80 χλμ)
Άφιξη στο Νόβι Σαντ για διανυκτέρευση
7η Μέρα: Νόβι Σαντ - Σόμπορ - Κεκσμέτ (περίπου 250 χλμ)
Διαδρομή: Νόβι Σαντ - Σόμπορ - Κεκσμέτ
Στάσεις:
Σόμπορ (μετά από περίπου 2 ώρες και 110 χλμ)
Άφιξη στο Κεκσμέτ για διανυκτέρευση
8η Μέρα: Κεκσμέτ - Σέκσφαρ - Σόπρον (περίπου 270 χλμ)
Διαδρομή: Κεκσμέτ - Σέκσφαρ - Σόπρον
Στάσεις:
Σέκσφαρ (μετά από περίπου 2 ώρες και 100 χλμ)
Άφιξη στο Σόπρον για διανυκτέρευση
9η Μέρα: Σόπρον - Βιέννη - Γκρατς (περίπου 240 χλμ)
Διαδρομή: Σόπρον - Βιέννη - Γκρατς
Στάσεις:
Βιέννη (μετά από περίπου 2 ώρες και 100 χλμ)
Άφιξη στο Γκρατς για τελικό προορισμό

Προφανώς αστειεύομαι. Με πάει μέσω λαμίας.
Να κάτι που το moto.gr είναι σαφώς καλύτερο από ένα μηχάνημα δισεκατομμυρίων.

Billymuse
30/05/2024, 16:21
Πέρα απτήν πλάκα δεν είναι τόσο άσχημο για κάποιον που θα ήθελε κάτι πολύ χαλαρό και είχε μπόλικες μέρες μπροστά του.
Το κομμάτι στη Βόρεια Μακεδονία που προτείνει είναι πολύ καλό όπως και το Ζλάτιμπορ - Ούζιτσε - Νόβι Σαν.

o_gavros
30/05/2024, 17:35
Τι δεν είναι τόσο άσχημο ρε μικυμαου;
Το επόμενο βήμα θα ήταν να τους λέει να το πάνε γειτονιά γειτονιά και σε κάνα δυο μηνακια θα το βρίσκανε το Γκράτς.

Taz
30/05/2024, 18:07
Του έχεις βάλει επιπλέον περιορισμούς χωρίς λόγο.
Αν μετατρέψεις λίγο το ερώτημα αφαιρώντας τις στάσεις και την αυτονομία (δεν παίζει να είναι πρόβλημα στην Ευρώπη όπου και αν είσαι) παίρνεις αυτό:

Μπορείς να μου φτιάξεις ένα πλάνο ταξιδιού με μηχανή στο οποίο θέλω να λάβεις τα εξής ως δεδομένα.

Μάξιμουμ χιλιομέτρων που θέλω να διανύσω σε μία μέρα 500.
Διανυκτέρευση κάθε 400-500 χλμ και στην πόλη με τα πιο ωραία αξιοθέατα.
Ο προορισμός είναι το Γρατζ της Αυστρίας και η αφετηρία του ταξιδιού η Ηγουμενίτσα της Ελλάδας. Θέλω να αποφύγεις εθνικές οδούς όσο περισσότερο γίνεται και να μου το σχεδιάσεις και σε χάρτη.
ChatGPT
Φυσικά! Θα δημιουργήσω ένα πλάνο ταξιδιού με μηχανή από την Ηγουμενίτσα της Ελλάδας μέχρι το Γκρατς της Αυστρίας, αποφεύγοντας τις εθνικές οδούς όσο το δυνατόν περισσότερο και διανυκτερεύοντας σε πόλεις με ωραία αξιοθέατα κάθε 400-500 χιλιόμετρα.

Ακολουθεί το πλάνο ταξιδιού:

Ημέρα 1: Ηγουμενίτσα - Αχρίδα (περίπου 400 χλμ)
Αξιοθέατα στην Αχρίδα: Λίμνη Αχρίδα, Αρχαίο Θέατρο, Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Κανέο.
Ημέρα 2: Αχρίδα - Νις (περίπου 430 χλμ)
Αξιοθέατα στο Νις: Φρούριο Νις, Σπήλαιο Τσέγκα, Αρχαιολογικό Μουσείο.
Ημέρα 3: Νις - Βελιγράδι (περίπου 440 χλμ)
Αξιοθέατα στο Βελιγράδι: Φρούριο Καλεμέγκνταν, Πλατεία Δημοκρατίας, Ναός του Αγίου Σάββα.
Ημέρα 4: Βελιγράδι - Ζάγκρεμπ (περίπου 400 χλμ)
Αξιοθέατα στο Ζάγκρεμπ: Καθεδρικός Ναός του Ζάγκρεμπ, Πλατεία Μπαν Γιέλατσιτς, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.
Ημέρα 5: Ζάγκρεμπ - Γκρατς (περίπου 380 χλμ)
Αξιοθέατα στο Γκρατς: Ρολόι του Λόφου, Μουσείο Τέχνης, Όπερα του Γκρατς.

Billymuse
31/05/2024, 18:16
Τι δεν είναι τόσο άσχημο ρε μικυμαου;
Το επόμενο βήμα θα ήταν να τους λέει να το πάνε γειτονιά γειτονιά και σε κάνα δυο μηνακια θα το βρίσκανε το Γκράτς.

Δεδομένων των συνθηκών το είπα αφού στην ουσία ένας κώδικας έδωσε την απάντηση,σαφώς η εμπειρίες αναβατών είναι πιο συντομευμένες.
Άλλα το chatgpt πρέπει να ξέρει περισσότερα για τους ανελκυστήρες από κάτι τραμπούκους υπαλλήλους της θύρας 7 :lol:

CorpseAlive
31/05/2024, 18:36
Δεδομένων των συνθηκών το είπα αφού στην ουσία ένας κώδικας έδωσε την απάντηση,σαφώς η εμπειρίες αναβατών είναι πιο συντομευμένες.
Άλλα το chatgpt πρέπει να ξέρει περισσότερα για τους ανελκυστήρες από κάτι τραμπούκους υπαλλήλους της θύρας 7 :lol:

Να δεις Ολυμπιακό να ξεβιδώνει καρέκλα από γήπεδο σε χρόνο DT και θα τρίβεις τα μάτια σου.

(Καθαρά χιουμοριστικό μην αρχίσετε τα γηπεδικά )

o_gavros
31/05/2024, 19:03
Μίκυ μου φαίνεται ότι έχω πολύ καιρό να σου διδάξω λίγο ήθος

taisteal
01/06/2024, 02:59
Μηχανή καλοκαίρι και νότιες χώρες έχουν ταλαιπωρία.
Αν ξεκινήσεις με αυτό ως δεδομένο,όλα θα πάνε καλά.
Από διαδρομές κτλ στα είπαν,το μισό φόρουμ έχει πάει Ιταλία :lol: οπότε είσαι κομπλέ από info.

CorpseAlive
06/06/2024, 23:47
Με τα πολλά και με κείνα καταλήξαμε με την Εμμανούελα στο εξής πλάνο

Ηγουμενίτσα-Ντουμπροβνικ-Σπλιτ-Ζανταρ-Ριέκα-Τεργέστη-Βενετία-Λιουμπιάνα-Ζάγκρεμπ-Νοβι Σαντ-Βελιγράδι-Σκόπια-Καστοριά-Ηγουμενίτσα.

Χρόνος περίπου 15 μέρες δρομάτες.
Περίοδος , Κέντρο αυγούστου (λίγο μετά τον 15 αύγουστο. _)

Όποιος έχει διάθεση και όρεξη πετάει πληροφορίες για καταλύματα με κλειστό Parking στις πόλεις ή κοντά στις πόλεις αυτές!
:beer:
453629

airmav
07/06/2024, 07:50
τετοια εποχη εχε στο νου σου τα εξής.
πολλη κίνηση στα συνορα.
πολλή ζέστη γενικα. το σπλιτ ζανταρ ριεκα επρεπε να το κάνεις αναποδα....πολυ ωραιο πιστακι..
μεταξυ ζανταρ και ριεκα υπαρχει και αυτο https://maps.app.goo.gl/uS4cDhdTvxqMYX957 αλλα θελει να αφιερωσεις 1 μερα τουλάχιστο. να μεινεις δηλαδη στο διπλανο χωριο και να εχεις μπροστα σου όλη την ημερα να γυρίσεις το πάρκο.
προσωπικα θα παρέκαμπτα και μία κροατική πόλη ,πιθανοτατα ζανταρ για να βάλω το Μοσταρ.
στην επιστροφη θα έκαιγα το ζάγκρεμπ και θα έβαζα τεριέστη λιμνη μπλέντ (η πιθανότατα κατευθείαν μπλέντ ) και μετα λουμπιάνα και νοβι σαντ.
εξω απο το νοβι σαντ υπάρχει και αυτο https://maps.app.goo.gl/NoLQZHqtgzGmov836 που αξίζει να το βολτάρεις.
γενικα ομως να ξερεις οτι οι μεγάλες πόλεις -Πρωτευουσες έχουν θέμα στο μπες βγες οπότε εχεις μεγάλη καθυστέρηση και εκει.
μην βάλεις παραπάνω απο 6,5 ωρες ημερησίωσ ταξιδι, η έστω πολλες μέρες πάνω απο 6,5 ωρες γτ θα εχεις θέματα κατανόησης και επικοινωνίας (ξέρω εναν καλό δικηγορο by the way).
αν θέλεις παραπάνω πληροφορίες ειναι 15 ευρω /ωρα στον χώρο σου

o_gavros
07/06/2024, 08:19
Κονσολτεησον στο χώρο του με την ώρα μόλις 15€ είναι πατωμα με τη βενζινα στο διμπαλο. Δεν βγαίνει έτσι μεροκαμα.

Υγ: μαζί με τη λίμνη Μπλεντ, συμπεριελαβε όπως και δηποτε όλο το εθνικό πάρκο Triglav! Εμένα μου άρεσε σαφώς περισσότερο η λίμνη Bohinj εκεί πιο κάτω. Κάψε κάποια μεγαλούπολη.

motojojo
07/06/2024, 08:34
Οι μεγαλουπόλεις μέσα στον Αυγουστο ειναι άδειες.

Στα σύνορα μπορεί να έχει μια σχετική κίνηση αλλα δεν θα έχει το χαος οπως αρχές και τέλη αυγουστου.

Billymuse
07/06/2024, 08:41
Aπό Βενετία προς Λουμπλιάνα είναι μονόδρομος να περάσεις μέσα απο Ιουλιανές Άλπεις (vrsic pass) και να καταλήξεις λίμνη Bled.
Είναι απίστευτη διαδρομή (https://maps.app.goo.gl/tGQR3w4z3PGfLY4v7)..

CorpseAlive
07/06/2024, 13:33
Οι πόλεις είναι κυρίως ενδεικτικές .
π.χ. σίγουρα θα μπούμε σε όλες άλλα δεν θα μείνουμε εντός των πόλεων , ειδικά σε Βενετία που δεν παίζει κατάλυμα με παρκινγκ.

Αυτό που κάπως με προβληματίζει είναι οι διαμονές σε Σερβία.
Π.χ. θα μείνω νόβι , βγαίνει εύκολα μετά από εκεί για Σκόπια ή θα ζητήσω αντικατάσταση κ@λου??

CorpseAlive
07/06/2024, 13:33
τετοια εποχη εχε στο νου σου τα εξής.
πολλη κίνηση στα συνορα.
πολλή ζέστη γενικα. το σπλιτ ζανταρ ριεκα επρεπε να το κάνεις αναποδα....πολυ ωραιο πιστακι..
μεταξυ ζανταρ και ριεκα υπαρχει και αυτο https://maps.app.goo.gl/uS4cDhdTvxqMYX957 αλλα θελει να αφιερωσεις 1 μερα τουλάχιστο. να μεινεις δηλαδη στο διπλανο χωριο και να εχεις μπροστα σου όλη την ημερα να γυρίσεις το πάρκο.
προσωπικα θα παρέκαμπτα και μία κροατική πόλη ,πιθανοτατα ζανταρ για να βάλω το Μοσταρ.
στην επιστροφη θα έκαιγα το ζάγκρεμπ και θα έβαζα τεριέστη λιμνη μπλέντ (η πιθανότατα κατευθείαν μπλέντ ) και μετα λουμπιάνα και νοβι σαντ.
εξω απο το νοβι σαντ υπάρχει και αυτο https://maps.app.goo.gl/NoLQZHqtgzGmov836 που αξίζει να το βολτάρεις.
γενικα ομως να ξερεις οτι οι μεγάλες πόλεις -Πρωτευουσες έχουν θέμα στο μπες βγες οπότε εχεις μεγάλη καθυστέρηση και εκει.
μην βάλεις παραπάνω απο 6,5 ωρες ημερησίωσ ταξιδι, η έστω πολλες μέρες πάνω απο 6,5 ωρες γτ θα εχεις θέματα κατανόησης και επικοινωνίας (ξέρω εναν καλό δικηγορο by the way).
αν θέλεις παραπάνω πληροφορίες ειναι 15 ευρω /ωρα στον χώρο σου

15 ευρώ την ώρα θα πρέπει να με μάθεις και Σέρβικα.

o_gavros
07/06/2024, 13:41
Σιγά μη σε μάθει να φτιάχνεις και πλιεσκαβιτσες, δείτε ρε κάτι μπρουκληδες ναπουμε

motojojo
07/06/2024, 13:52
Είναι αυτοκινητόδρομος και σχετικά καλός μάλιστα. Οπότε βάζεις κάτω τις ώρες και κρίνεις για τον πωπό σου.

Εκτός από ενα μικρό κομμάτι στα σκόπια όπου τα ρεύματα χωρίζουν (και είναι ψιλοστριφτερο), ολο το υπόλοιπο σου επιτρέπει να διατηρείς υψηλές ταχύτητες.
Επίσης το κομμάτι μετά το Νις παραδόθηκε πρόσφατα και είναι δρομάρα.
Δεν εχει πολλά χρόνια που έφτιαχναν και το κομμάτι από νοβι σαντ για Βελιγράδι, δεν αποκλείεται να έχει παραδοθεί ένα μεγάλο μέρος και αυτού.

Λίγη προσοχή στα μπλόκα. Στη σερβία παίζουν και ασφαλίτικα που σε ακολουθούν.

CorpseAlive
18/06/2024, 10:26
Ερώτηση : Έχει κάποιος υπόψη , κατάλυμα στο Split-Trogir με Parking ?
Pm me !

CorpseAlive
07/07/2024, 22:19
Καλησπέρα σε όλους.
Αφού πλέον έκλεισα τα καταλύματα και αφού προπλήρωσα και αναγκαστικά κάποια , κάποιος θα έλεγε ότι το ταξίδι έχει κλειδώσει , ως προς τους Προορισμούς .

Η διαδρομή μας θα είναι η εξής :

1. Ηγουμενίτσα- Κοτορ.
(Μπούτβα-Σβετι Στεφαν)
2. Κοτορ-Ντουμπροβνικ
3. Ντουμπροβνικ-Σπλιτ
(Τρογκιρ)
4. Σπλιτ-Πούλα (2 νύχτες)
(Ριέκα)
5. Πούλα- Μπλεντ
(Τεργέστη)
6. Μπλέντ - Γκραζ
(Λιουμπλιάνα)
7. Γκραζ-Βιέννη
8. Βιέννη- Βουδαπέστη(2 νύχτες)
(Μπρατισλάβα)
9. Βουδαπέστη-Βελιγράδι (2 νύχτες)
(Νοβι Σαντ)
10. Βελιγράδι-Φλώρινα
(Νις )
11. Φλώρινα -Ηγουμενίτσα

Το ποσό ταξίδι με γυναίκα (και τα ανάλογα καταλύματα ) και γενικά τι μου κόστισε το ταξίδι θα το αναφέρω στο ταξιδιωτικό που αν αξιωθώ θα γράψω ως οδηγό για αρχάριους!

Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες και όποιος θέλει να μοιραστεί κανένα τιπ για τις πόλεις/χώρες που θα περάσω ευπρόσδεκτος!