Σύνδεση

View Full Version : Ταξίδι Καλοκαίρι 2024

Σελίδες : [1] 2

CorpseAlive
13/12/2023, 14:07
Καλησπέρα σε όλους!

Σχεδιάζουμε με την γυναίκα μου το ταξίδι (μέλιτος θεωρητικά) στην Ιταλία για τον Αύγουστο του 2024.
Συγκεκριμένα από 8/8/2024 και μετά.
Η αφετηρία θα είναι από Ηγουμενίτσα καθώς θα είμαστε Κέρκυρα μέχρι τότε.

Το πλάνο το αρχικό που έχουμε σκεφτεί είναι το εξής :

Ηγουμενίτσα -Μπάρι
Μπάρι-Νάπολη μια διανυκτέρευση Νάπολη
Νάπολη-Ρώμη τρεις διανυκτερεύσεις Ρώμη
Ρώμη-Σιένα μία διανυκτέρευση Σιένα
Σιένα-Φλωρεντία 3 διανυκτερεύσεις Φλωρεντία
Φλωρεντία -Πίζα (μονοήμερη βόλτα)
Φλωρεντία- Αγ. Μαρίνος 1 διανυκτέρευση Αγ. Μαρίνο
Αγ.Μαρίνο-Ανκόνα και επιστροφή από Ανκονα -Ηγουμενίτσα.

Θα ήθελα να μου προτείνετε
1.Μέρη
2.Αξιοθέατα
3.αλλαγές αν θεωρείτε απαραίτητες
4. διαδρομές .
5. Ξενοδοχεία αν είχατε μείνει ευχαριστημένοι με Parking στις πόλεις αυτές.
Στόχος είναι να γίνει όλο από επαρχιακό δίκτυο .

Σχετικά με εξοπλισμό
Έχουμε ήδη όλον τον εξοπλισμό αναβάτη πλην παντελονιών .
Πλαϊνές βαλίτσες θα βάλω λογικά της Coocase ή αν βρω μεταχειρισμένες της BMW .
Ανατομική σέλα θα βάλω τον Γενάρη .

Ψάχνομαι για
1. TankPad
2. Κάμερα Gopro τύπου για να βγάλω διαδρομές .
3. Ενδοεπικοινωνία ζεύγος.
449003

basilis_k6
13/12/2023, 14:12
καλο ταξιδι αλλα..

λύσε μου μια απορια. γιατι ολοι θελετε να παρετε αυτες τις πανακριβες μεταλλικες βαλιτσες που δεν προσφέρουν τιποτα εκτος απο κακή αεροδυναμικη?

CorpseAlive
13/12/2023, 14:14
καλο ταξιδι αλλα..

λύσε μου μια απορια. γιατι ολοι θελετε να παρετε αυτες τις πανακριβες μεταλλικες βαλιτσες που δεν προσφέρουν τιποτα εκτος απο κακή αεροδυναμικη?

Χώρος και προστασία .

giorgosb
13/12/2023, 14:24
Χώρος και προστασία .

Χώρος ίδιος με τις πλαστικές θα ναι.. Ένα προτέρημα των μεταλλικών θα λεγα ότι είναι το άνοιγμα από πάνω..

Σχετικά με το ταξίδι, έχεις σκεφτεί αναχώρηση από Δυρράχιο; Το χα κοιτάξει κάποια στιγμή και είδα ότι ήταν σημαντικά φθηνότερα τα ακτοπλοϊκά..

CorpseAlive
13/12/2023, 14:26
Χώρος ίδιος με τις πλαστικές θα ναι.. Ένα προτέρημα των μεταλλικών θα λεγα ότι είναι το άνοιγμα από πάνω..

Σχετικά με το ταξίδι, έχεις σκεφτεί αναχώρηση από Δυρράχιο; Το χα κοιτάξει κάποια στιγμή και είδα ότι ήταν σημαντικά φθηνότερα τα ακτοπλοϊκά..

Όχι δεν το έχω ψάξει, έχεις κάποιο Link?

Coyote.V
13/12/2023, 14:30
Δεν έχω να προτείνω κάτι, όλη η Ιταλία είναι υπέροχη, αν αρχίσουμε να προτείνουμε θα χρειαστείς κανένα εξάμηνο να τα γυρίσεις. Θεωρώ ότι έχεις διαλέξει ωραία μέρη και διαδρομές.
Στην Φλωρεντία και Ρώμη σε πολλά σημεία θα νοιώσεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή. Μεγάλη προσοχή από την Ρώμη και κάτω ειδικά στη Νάπολη, δεν έχει και την καλύτερη φήμη.

giorgosb
13/12/2023, 14:31
Όχι δεν το έχω ψάξει, έχεις κάποιο Link?

Δεν στέλνει σωστά το αποτέλεσμα της αναζήτησης, στέλνω screenshot

449004

giorgosb
13/12/2023, 14:35
Τελικά λόγω early booking πιο φθηνά το βγάζει από Ηγουμενίτσα

449005

CorpseAlive
13/12/2023, 14:40
Το τσέκαρα Γιώργο!
170 ευρώ μηχανή και καμπίνα.
Ακραίο
Το ίδιο δρομολόγιο από ηγουμενίτσα κάνει 430.

GogosLux
13/12/2023, 14:45
Αν εχεις χρόνο κάνε αυτή την διαδρομή - περνας 2 βουνα εξαιρετικά πράσινα, τοπίο τοσκάνης, κλπ κλπ
449006

Εναλλακτικά απο Sienna που ειναι όμορφα αλλα για μενα πιο βαρετα γιατι εχει και πιο πολυ κόσμο / τουριστικό / ευθείες

Panos76
13/12/2023, 14:51
Δεν έχω να προτείνω κάτι, όλη η Ιταλία είναι υπέροχη, αν αρχίσουμε να προτείνουμε θα χρειαστείς κανένα εξάμηνο να τα γυρίσεις. Θεωρώ ότι έχεις διαλέξει ωραία μέρη και διαδρομές.
Στην Φλωρεντία και Ρώμη σε πολλά σημεία θα νοιώσεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή. Μεγάλη προσοχή από την Ρώμη και κάτω ειδικά στη Νάπολη, δεν έχει και την καλύτερη φήμη.

Ό,τι γράφει ο σύντροχος, συμφωνώ σε όλα.

Επίσης έχω φίλο που σπούδαζε Νάπολη και μου έχει πει τρελά σκηνικά από κλοπές.

Δεν θες να τραγουδάς στον κάβο

Una notte a Napoli ♫
to pemfe mou evgale ftera

basilis_k6
13/12/2023, 14:51
δες και πατρα. θα οδηγησεις πολυ ουτως η αλλως εκει. αφου θα πας για καμπινα, θα κοιμασαι ουτως η αλλως.

karellen
13/12/2023, 14:55
Una notte a Napoli ♫

Lucio Dalla?

CorpseAlive
13/12/2023, 14:59
δες και πατρα. θα οδηγησεις πολυ ουτως η αλλως εκει. αφου θα πας για καμπινα, θα κοιμασαι ουτως η αλλως.

Θα είμαι Κέρκυρα επομένως δεν έχει νόημα. !

THRESH
13/12/2023, 15:32
Lucio Dalla?

γνωστός ξάδερφος του Lucio giaDallaktika

basilis_k6
13/12/2023, 15:36
Θα είμαι Κέρκυρα επομένως δεν έχει νόημα. !

ααα τέλεια, δεν το γνωριζα.

cosgili
13/12/2023, 15:39
-Μείωσε τις διανυκτερεύσεις Φλωρεντία, 2 και πολλές είναι
-Ενδοεπικοινωνια https://www.amazon.de/M1-S-Plus-Motorcycle-Motorcycles-Communication/dp/B0BZPKJHGY/ref=sr_1_1_sspa?crid=UQ2ZI3UY6DV9&keywords=fodsports%2Bm1-s%2Bplus&qid=1700865011&sprefix=fodsports%2Bm1-s%2Bplus%2Caps%2C240&sr=8-1-spons&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGY&th=1 και θαμε θυμηθείς. Απόλυτο VFM!!! Δες σωλήνα για reviews

Billymuse
13/12/2023, 17:18
Oτί είπε ο Αεκτζής απο πάνω,επίσης σε καίει τόσο πολύ να δεις Ρώμη και Νάπολη να δώσει βάση για πιο ιδιαιτέρα μέρη που δεν θα πήγαινες εύκολα με μια πτήση..
Επίσης μια πιο low budget και δοκιμασμένη λύση για μπλέ δόντι (https://www.aliexpress.com/item/1005003258273696.html?spm=a2g0o.productlist.main.5.36f15955et5NLS&algo_pvid=81e94a8d-c008-4438-be08-9b30e565eb5b&algo_exp_id=81e94a8d-c008-4438-be08-9b30e565eb5b-2&pdp_npi=4%40dis%21EUR%21115.79%2192.63%21%21%21122.08%21%21%402101d00017024846157891345eac4c%2112000 024889689831%21sea%21GR%210%21AB&curPageLogUid=nnYmfttAPEpo)

Tsber
13/12/2023, 17:22
Με το καλό :beer:

Βάζω εδώ όλα τα ταξίδια μου με ιταλικό ενδιαφέρον που περιέχουν αναλυτικά χάρτες, τοποθεσίες, διαδρομές, συμβουλές και καταλύματα:

Αυστρία - Ιταλία

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=162247

Ιταλία - Ελβετία

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=157147

Τοσκάνη - Γαλλία

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=157124

Σικελία - Μάλτα - Ν. Ιταλία

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160125

:beer:

sam4g
13/12/2023, 17:34
Ενδοεπικοινωνία έχω να προτείνω την παρακάτω. Πολύ VFM

https://www.aliexpress.com/item/1005005055596688.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.3.1737f19cdgZgMQ

George_M.
13/12/2023, 18:06
βγαλε (αν θες βεβαια) μια νυχτα απο Ρωμη κ μια απο Φλωρεντια κ ριχτες στην L'Aquila και Norcia περνωντας μεσα απο το Abruzzo στο ανεβασμα σου απο Ναπολη
αφ΄ενος γιατι ''μαμει'' ως περιοχη κ φυσικη ομορφια
και
αφέτερου διοτι αρχεις Αυγουστου θα σιχτηρησεις απο τον πολυ κοσμο σε αυτες τις τοσο τουριστικες πολεις....

filipp0s
13/12/2023, 18:15
Καλησπέρα σε όλους!

Σχεδιάζουμε με την γυναίκα μου το ταξίδι (μέλιτος θεωρητικά) στην Ιταλία για τον Αύγουστο του 2024.
Η αφετηρία θα είναι από Ηγουμενίτσα καθώς θα είμαστε Κέρκυρα μέχρι τότε.

Το πλάνο το αρχικό που έχουμε σκεφτεί είναι το εξής :

Ηγουμενίτσα -Μπάρι

Θα ήθελα να μου προτείνετε
1.Μέρη
2.Αξιοθέατα
3.αλλαγές αν θεωρείτε απαραίτητες
4. διαδρομές .
5. Ξενοδοχεία αν είχατε μείνει ευχαριστημένοι με Parking στις πόλεις αυτές.
Στόχος είναι να γίνει όλο από επαρχιακό δίκτυο .

Σχετικά με εξοπλισμό
Έχουμε ήδη όλον τον εξοπλισμό αναβάτη πλην παντελονιών .
Πλαϊνές βαλίτσες θα βάλω λογικά της Coocase ή αν βρω μεταχειρισμένες της BMW .
Ανατομική σέλα θα βάλω τον Γενάρη .

Ψάχνομαι για
1. TankPad
2. Κάμερα Gopro τύπου για να βγάλω διαδρομές .
3. Ενδοεπικοινωνία ζεύγος.
449003

Αν πας Νάπολη, αξίζει να κατέβεις μια προς costiera amalfitana, αν και σε κατεβάζει αρκετά νότια. Μηχανή και Νάπολι χμμ θέλει πάρκινγκ οπωσδήποτε.
'Οταν βρεθεις Σιένα όπου και να πας γύρω-γύρω όμορφα είναι. Ενδεικτικά montepulciano, cortona, san gimigniano, τα χωρια του Κιάντι ανεβαίνωντας προς Φλωρεντία.
Φλωρεντία μείνε Ολτραρνο καλύτερα.
Απο εκεί και πάνω πέρα απο Πίζα, Lucca οπωσδήποτε.
Από Αγιο Μαρίνο κόψτο από μέσα και πήγαινε San leo, Urbino.

Έχουν περάσει και χρόνια, αν θυμηθώ κι άλλα θα επανέλθω :beer:

gior-gos
13/12/2023, 18:48
Θα πρότεινα, όπου μπορείτε, να μείνετε λίγο παραέξω (15 - 30 χλμ) από πόλεις και τουριστικά σημεία, για 3 λόγους· α) είναι πιο όμορφα στις εξοχές πάρα μέσα στις πόλεις.
β) Στις πόλεις και στα τουριστικά σημεία υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση καταλυμάτων γιατί επιλέγουν να μείνουν όσοι δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο οπότε η μετακίνηση είναι πρόβλημα γι αυτούς, για εσάς με την μηχανή κάθε τέτοια μικρομετακίνηση (15 - 30 χλμ) θα είναι παιχνιδάκι· εκτός πόλεων και τουριστικών σημείων λοιπόν υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα καταλυμάτων άρα περισσότερες επιλογές άρα μικρότερο κόστος.
γ) τα καταλύματα στις πόλεις και τα τουριστικά σημεία ή δεν έχουν πάρκινγκ (το χρειάζεστε) ή όσα έχουν το χρεώνουν ακριβά· στις εξοχές δεν υπάρχει φόβος για τη μηχανή ακόμα κι αν το κατάλυμα δεν έχει πάρκινγκ.
Για παράδειγμα, αντί να μείνετε 3 μέρες Φλωρεντία + 1 Σιένα μπορείτε να μείνετε 4 μέρες στην Τοσκάνη (https://maps.app.goo.gl/931zxPCMay7fpLRJ8) που είναι πανέμορφη (έχω μείνει στο συγκεκριμένο και είναι πολύ καλό) που βρίσκεται στο κέντρο του τριγώνου Φλωρεντία - Σιένα - Πίζα (παίζει και τραπέζιο με το Λιβόρνο μέσα, ωραίο είναι ;)), οπότε θα συνδυάζετε βόλτα με την μηχανή στην Τοσκάνη και ευελιξία στο να πηγαίνετε όπου σας αρέσει στην γύρω περιοχή η οποία είναι πολύ όμορφη.
Ομοίως και για τον Άγιο Μαρίνο, είναι πολύ τουριστικό μέρος, για μιά βόλτα είναι οκ, για διανυκτέρευση θα επέλεγα κάποιο άλλο μέρος εκεί κοντά πχ Ραβένα.

harris_x
13/12/2023, 19:05
Lucca

449007

449008

billy84
13/12/2023, 21:40
Έχοντας χτενίσει την Ιταλία από νότο μέχρι Βορρά θα συμφωνήσω με τα παιδιά πιο πάνω. Μένεις λίγο πιο έξω, φθηνότερα-ποιοτικότερα-ασφαλέστερα και μέσα σε 20 λεπτά βρίσκεσαι στο κέντρο των μεγάλων πόλεων και κυριολεκτικά τα χτενίζεις όλα σβέλτα και ευέλικτα. Το νου σου γιατί οι γείτονες είναι αστυνομοκρατούμενοι σε βαθμό αυτισμού. Τήρησε τα όρια ταχύτητας γιατί έχει παντού κάμερες κλπ. Θα περάσετε πολύ ωραία με τις διαδρομές που είδα.

Μερικές ιδέες σε ένα σύντομο βίντεο 5 λεπτών εδώ.

https://www.youtube.com/watch?v=7PTMyDPkAUI

doctoras
13/12/2023, 22:10
Παρόμοια διαδρομή με αυτή που έβαλες έκανα το 2005
Περιγράφεται και ως κλασσικη Ιταλία.
Είχα συμπεριλάβει στις διαδρομές της Τοσκάνης εκτός από φλωρεντια που είναι γαματη σε ρυθμουσ ζωης πόλη με υψηλή κουλτούρα και πολιτισμό έκδηλο από την αναγεννησιακή εποχή, την κραταιά μεσαιωνική Μπολόνια και την μαγευτική Σιένα . Όλες οι διαδρομές από τους από τους μπλε ss της Ιταλίας (όχι αυτοστραντα). Στην περιοχή της Σιένα αξίζει να χωθείς στους αγροτικούς δρόμους με τους πολυφημισμενους αμπελώνες της.

Στην Νάπολη μέναμε σε διπλανή πόλη σύνδεση με προαστιακό 20’ ονόματι ποτσουολι. Ήταν πολύ ωραία και φιλόξενα
Όμως πρέπει να δειτε Πομπηία. Και αν έχετε χρόνο τουριστικά το Σαλέρνο.

Επικινδυνότητα υπάρχει όπως και στο κέντρο της Αθήνας.
Αν είσαι υποψιασμένος / η, δε θα συμβεί τίποτα.

Ρώμη εκτος από τα εκθέματα της αιώνιας πόλης που μπορεις και σε ένα αεροπορικό 3 μέρο ταξίδι, δεν έχει τίποτα περισσότερο η περιοχή πέριξ
Εμείς είχαμε γνωστό Ιταλό κάπου στο βιτερμπο και μας πηγε βράδυ μετά από ένα πανηγύρι και πολλά ξίδια σε κάτι χωράφια που ανάβλυζαν ιαματικά νερά με πολλούς νεαρούς Ιταλούς να παίρνουν το μπανάκι τους

Θελω να το ξανακάνω το ταξίδι κάποια στιγμή.

Θα περάσετε τέλεια

εντιτ: εμείς τότε επιλέξαμε να μείνουμε περιξ πόλεων σε περιοχή κάμπινκ με την μηχανή στα πόδια μας (έχουν τεράστιο δίκτυο οργανωμένων καμπινκ με πολλές επιλογές καταλυμάτων) και μετακίνηση μεταξύ πόλεων με πόδια ή αστική συγκοινωνία / τρένα. Αν επιλέξετε ξενοδοχείο ως διαμονή επιλέξτε με εσωτερικό πάρκινκ για να φύγουν όσες ανησυχίες

sot econ
13/12/2023, 22:24
Γνώμη μου.

κράτα τις ημέρες της Φλωρεντίας και γύρνα όσο μπορείς στην Τοσκάνη.
Εάν μπορείς βάλε στο πρόγραμμα και την Voltera και την Louca που γράφτηκε παραπάνω.

Για διαμονή έξω απο Φλωρεντία κοίτα και εδώ Montespertoli
Il Molino del Ponte (https://el.hotels.com/ho302233/il-molino-del-ponte-montespertoli-italia/)

ΓιώργοςΤΤ
14/12/2023, 01:37
1. Απέφυγε την διανυκτέρευση στην Νάπολη.

2. Αν μπορείς να βγάλεις την Ρώμη από το πρόγραμμα, οι ακτές της Αδριατικής είναι φοβερός τουριστικός προορισμός για καλοκαίρι και επιπλέον πηγαίνεις εύκολα στις άλλες πόλεις που θέλεις.

3. Το Σαν Μαρίνο είναι πολύ ωραίο αλλά σε μία μέρα περπατώντας αργά, το έχεις γυρίσει όλο.

4. Για διαδρομές που ρώτησες, να πας από Gabicce Monte μέχρι Pesaro ή το ανάποδο, είναι ο δρόμος που έκανε κόντρες με σκούτερ ο Rossi πιτσιρικάς. Εννοείται θα πας και στο χωριό του.

5. Την ενδοεπικοινωνία άσε την καλύτερα, τραγούδα κάτι από μέσα σου, κάνε χαρούμενες σκέψεις αλλά προς θεού όχι μουρμούρα στο αυτί σου.

Bowleno
14/12/2023, 08:11
Αξιοθέατα, καταλύματα κ.λ.π. δεν έχω να προτείνω, είναι γνωστά όλα. Αλλά έχοντας μείνει Ρώμη 25 ολόκληρες μέρες το 2001, ένα θα πω: ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
Κλέβουν αβέρτα, τα πάντα! Είχαν πέσει θύματα μέλη της ομάδας μας (ήμασταν 125 άτομα....) Καθώς και μέλη άλλων χωρών, από πορτοφόλια μέχρι.....παπούτσια, κάλτσες :lol:
Το νου ΠΑΝΤΑ στην μηχανή! Ανοίγουν μπαγκαζιέρες (ενίοτε την παίρνουν και ολόκληρη) σε χρόνο ντε τε! Στην Ρώμη όλα αυτά.
Έχουν περάσει 22 χρόνια, βέβαια, αλλά δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι.

PaNick67
14/12/2023, 08:45
Στην θεση σου δεν θα εμενα μεσα στις πολεις ουτε θα χρησιμοποιουσα την μηχανη εκει. Χιλιες φορες ενα καταλυμα λιγο πιο εξω, η μηχανη ασφαλης σε κλειστο γκαραζ και εσεις με βερμουδες βολτα στην πολη με τα ΜΜΜ.

Πολυ λιγοτερο αγχος, δεν εχεις βαλε - βγαλε τον εξοπλισμο στις βαλιτσες. Σε ενα ελαφρυ backpack ολα τα χρειαζουμενα, το οποιο στις πολυκοσμιες το κρεμας μπροστα!, και εισαι αρχοντας

Το εκανα στο Παρισι οταν πηγα για μια βδομαδα και την μηχανη την πηρα μονο για την Eurodisney που ηταν αρκετα εκτος πολης

husky21
14/12/2023, 09:12
Τα χωριουδακια στην ευρυτερη περιοχη της Τοσκανης
ειναι η μεγαλυτερη ατραξιον σε αυτο το ταξιδι
Ενδεικτικα σου γραφω μερικα για να γκουγκλαρεις
Σαν Τζιμινιανο(οπωσδηποτε να φας παγωτο),Μονταλτσινο,Μοντεπουλτσιανο,Πιεντσα κτλ
Επισης οπωσδηποτε να κανεις την διαδρομη απο Σιενα μεχρι Φλωρεντια απο τον SR222
Στην μονοημερη Φλωρεντια-Πιζα βαλε μεσα και τα Τσινκουε Τερε
Στην Πιζα ετσι κ αλλιως μονο για τις κλασσικες φωτο θα κατσετε:bawl:

zpaf
14/12/2023, 09:34
Καλησπέρα σε όλους!

Μπάρι, Νάπολη, Ρώμη Αύγουστο μήνα θα βράσετε.

Σκέψου ένα ταξίδι λίγο πιο βόρεια με Ancona, Florence, Milan, lake Como Lecco, Saint Moritz ,Cortina D'Ampezzo (dolomites) με κατέβασμα Venice και επιστροφή πάλι Ancona.

Panos76
14/12/2023, 09:38

Σκέψου ένα ταξίδι λίγο πιο βόρεια με Ancona, Florence, Milan, lake Como Lecco, Saint Moritz ,Cortina D'Ampezzo (dolomites) με κατέβασμα Venice και επιστροφή πάλι Ancona.

και με αυτό το σχόλιο συμφωνώ και για τη ζέστη αλλά και για τα μέρη που έχει τύχει και τα έχω περάσει και εγώ Ιούλιο (με αμάξι) και ήταν υπέροχα.

Ilias_83
14/12/2023, 09:55
Βρέθηκα και εγώ με τη γυναίκα μου πέρσι τον Αύγουστο στη Ρώμη για 7-8 ημέρες αντίστοιχα για μήνα του μέλιτος.
Ήθελα Roadtrip Βαλκάνια και επιστροφή από Ιταλία, ήθελε πιο ήρεμα πράγματα - κέρδισε.

Νοίκιασα εκεί μια Vespa για τις μετακινήσεις μας καθώς το μετρό τους δεν δούλευε.
Δεν είχε τόση ζέστη, αλλά μπορεί και να έτυχε.
Γενικά η Ρώμη τον Αύγουστο που φεύγουν όλοι είναι σχετικά άδεια και θα την δείτε εύκολα.

Ενώ γενικά είχαμε ακούσει πως θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί κλέβουν πολύ, δεν ένιωσα κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο, ούτε έπεσα σε περιστατικό κλοπής.
Ωστόσο πάντως είχαμε πορτοφόλια τσάντες πάντα πάνω μας και στο βαλιτσάκι της βέσπας δεν αφήναμε τίποτα δικό μας.

Η δική μου συμβολή στο θέμα είναι η παρακάτω:
Αν αποφασίσετε να δείτε Βατικανό ή Γκαλερία Μποργκέζε πρέπει να κλείσετε από πριν.
Χρωστάω μια δεύτερη επίσκεψη για να δω την δεύτερη...

husky21
14/12/2023, 09:56

Αυτο πρεπει να το κανει μονος του:D και οχι δικαβαλο
για να το απολαυσει στο επακρο

geioann
14/12/2023, 11:09
Εγώ προσωπικά θα απέφευγα τα παραθαλάσσια μέρη τύπου Σορέντο, Σαλέρνο, λιγκουρια κλπ κλπ τον Αύγουστο. Δεν ξέρω αν είσαι σε θέση να διανοηθείς ποσο της @τανας γίνεται και πόσο χάλια είναι αυτά τα μέρη τον Αύγουστο. Επίσης θα απέφευγα και διανυκτέρευση στη Νάπολι. Να μην σου πω δεν θα περνούσα και καθόλου. Την θεωρώ υπερεκτιμημένη.

CorpseAlive
14/12/2023, 13:06
Λοιπόν , αρχικά τέτοια Threads και απαντήσεις είναι ο λόγος που γουστάρω πολύ το Moto.gr.
Επομένως , σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον που δείξατε .
Σχετικά με αυτά που γράφετε να απαντήσω στα εξής:
Αυτό το ταξίδι έχει διττό χαρακτήρα.
Από την μία είναι μια εξόρμηση με την μηχανή στο εξωτερικό που το ήθελα από τότε που έκατσα πάνω σε μηχανή , από την άλλη είναι ένα συμβατικό ταξίδι που ήθελε να κάνει η γυναίκα μου .
Αφού ξεκαθάρισα το παραπάνω οι διανυκτερεύσεις στην Ρώμη και Φλωρεντία θα γίνουν συμβατικά , ήτοι κεντρικό σημείο και θα παρκάρω για 3 μέρες την μηχανή σε κάποιο κλειστό Parking το οποίο αναζητώ.
Τώρα το κομμάτι της ζέστης είναι κάτι που και εμένα με απασχολεί ωστόσο δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει άλλη περίοδο αυτό το ταξίδι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων μου.

Η Νάπολη και οι κλεψιές είναι κάτι που με απασχολεί και εμένα.
Σκέφτομαι να την παρακάμψω αλλά για 1η διαμονή που θα προτείνατε? Γιατί μονοκοπανιά Μπάρι-Αμάλφι-Ποζιτάνο-Νάπολη-Ρώμη νομίζω για πρώτη μέρα θα πέσει βαρύ.

husky21
14/12/2023, 13:22
Σκέφτομαι να την παρακάμψω αλλά για 1η διαμονή που θα προτείνατε? Γιατί μονοκοπανιά Μπάρι-Αμάλφι-Ποζιτάνο-Νάπολη-Ρώμη νομίζω για πρώτη μέρα θα πέσει βαρύ.

Δεν εχω παει προς τα εκει αλλα οπως βλεπω στον χαρτη μια καλη λυση ειναι το Salerno
Ξεφορτωνεις τα μπαγκαζια και πας ανετος τον κυκλο Αμαλφι-Ποζιτανο-Πομπηια και πισω για υπνο:p

Απο γνωστους που εχουν παει Ναπολι εχω ακουσει και
εγω οτι δεν αξιζει

CorpseAlive
14/12/2023, 13:36
Δεν εχω παει προς τα εκει αλλα οπως βλεπω στον χαρτη μια καλη λυση ειναι το Salerno
Ξεφορτωνεις τα μπαγκαζια και πας ανετος τον κυκλο Αμαλφι-Ποζιτανο-Πομπηια και πισω για υπνο:p

Απο γνωστους που εχουν παει Ναπολι εχω ακουσει και
εγω οτι δεν αξιζει

Το Σαλέρνο θεωρείται πιο ασφαλές από την Νάπολη?

geioann
14/12/2023, 14:02

Ναι αλλά τον Αύγουστο είναι χάλια!

gior-gos
14/12/2023, 14:41
Το Πάσχα που πέρασα από Αμάλφι και Νάπολη, το Αμάλφι μου άρεσε πολύ αλλά οι ταχύτητες ήταν εξουθενωτικά μικρές (20 km/h μέση ωριαία, έκανα κάνα τρίωρο με τη μηχανή). Νάπολη επίσης μου άρεσε, άφησα την μηχανή φορτωμένη στην κεντρική πλατεία και δεν την πείραξε κάνεις, έχω ακούσει όμως ότι είναι επικίνδυνα. Επισκέφθηκα την Πομπηία, δεν τρελάθηκα. Το μουσείο του Βατικανού στη Ρώμη που είχα επισκεφθεί πέρυσι θεωρώ αξίζει πολύ (εκεί άφησα την μηχανή σε πάρκινγκ). Αν θέλεις σώνει και καλά να πας Νάπολη μπορείς να μείνεις στα πέριξ, έχει πολλές επιλογές.Γενικότερα, και στην Ιταλία αλλά και σε όποια αλλη Ευρωπαϊκή χώρα έχω πάει, δεν ένιωσα πουθενά κίνδυνο.

Νάπολη

449020

449021

449023

filipp0s
14/12/2023, 17:53

Σορεντο, είναι αναμεσα

CorpseAlive
14/12/2023, 21:57
Κοιτάω το πλάνο σύμφωνα με τις συμβουλές σας και θα βγάλω την νέα Διαδρομή το Σ/Κ.
Για κάμερα έχουμε καμία ιδέα?
Μεταχειρισμένη θα βρω κάτι νορμάλ ? Που είναι καλύτερο να την στερεώσω για κάποια πλάνα στην διαδρομή?
Επίσης η GoPro βγάζει και φωτό καλές ή ενδείκνυται μόνο για Video?

Billymuse
14/12/2023, 22:26

Ναί είναι πιο ασφαλές αλλά πιο αδιάφορο και απο κομπόστα.

MG-KTiNoS
15/12/2023, 01:32
Στα πεταχτά

Μπάρι Ματέρα (ίσως έκοβα μια νύχτα από Νάπολι) Σαλέρνο Σορέντο Πομπέι Νάπολι

Ρώμη Ταρκουίνια Σιένα Φλωρεντία---> Ηοτελ degli Orafi

Αγ μαρίνο δεν ξέρω τι θα πα να κάνεις πιο καλά οΥρμπίνο ή έστω Ραβένα

george.S
15/12/2023, 06:49
Κοιτάω το πλάνο σύμφωνα με τις συμβουλές σας και θα βγάλω την νέα Διαδρομή το Σ/Κ.
Για κάμερα έχουμε καμία ιδέα?
Μεταχειρισμένη θα βρω κάτι νορμάλ ? Που είναι καλύτερο να την στερεώσω για κάποια πλάνα στην διαδρομή?
Επίσης η GoPro βγάζει και φωτό καλές ή ενδείκνυται μόνο για Video?

gorpo πάρε μια χαρά είναι και θα τραβήξεις και κανένα υποβρύχιο σε καμιά παραλία σε κανένα καταρράκτη κλπ
πάρε και μικρόφωνα ,όταν θα το μοντάρεις και θα το βλέπεις μετά από καιρό τα λόγια σας ο χαβαλές σας θα έχει μεγαλύτερη σημασία
τράβα βίντεο από προετοιμασία φόρτωμα κλπ
θέλει προσοχή στον όγκο που θα γράψεις για να μην χαθείς μετά στο μοντάζ αν και όταν θα ξερκαρταρεις υλικό ξαναζείς το ταξίδι (και κάνεις και μια παρταρα για την προβολή φώτο και βίντεο με τους συμμετέχοντες και φίλους)
παίξε και λίγο πχ ίδια πόζα με την μηχανή σε διαφορετικά μέρη,αν κλείσεις κάτι τράβηξε βίντεο με τις προσδοκίες σου όταν το κλείνεις και μετά στο location απολογισμό κλπ

φωτογραφίες τραβάει αλλά....έχεις το κινητό σου που τραβάει πολύ καλύτερες
αν δεν σου φτάνει το κινητό δεν θα σε καλύψει με τίποτα η gopro οπότε προτείνω μια mirrorless

πρόταση μου
κάνεις έρευνα μπόλικη,βλέπεις βίντεο (έχει άπειρα) με road trip ,όρισε τα 5 must που θες να δεις και μην βγάλεις πρόγραμμα(κλείσεις δωμάτια εννοώ) βλέπεις τι σου αρέσει και αποφασίζεις τότε για το αν θα κάτσεις η θα συνεχίσεις
με το ίντερνετ κλείνεις την προηγούμενη μέρα κατάλυμα(μικρο επιπλέον κόστος λόγο τελευταίας στιγμής),και να αποφύγεις τα πολύ τουριστικά μέρη
ωραίο ταξίδι :beer:άντε με το καλό
viva la aventura

CorpseAlive
15/12/2023, 10:45
Και πάλι ευχαριστώ!

Αυτό που με προβλημάτισε έντονα και το επιβεβαιώσατε αρκετοί είναι η ζέστη.
Παράλληλα όμως δεν νομίζω να μπορέσω άλλη περίοδο για τόσες μέρες.

Από ποια πόλη και πάνω δεν θα φάμε τόση ζέστη?

doctoras
15/12/2023, 11:09
Με σωστό εξοπλισμό και αποφυγή κέντρο πόλεων σταματά ξεκινά δεν θα έχεις θέμα

Όπως σου ειπαν, χάραξε αυτά που θέλεις να δεις χρησιμοποίησε τα τιπς και προχώρα

geioann
15/12/2023, 11:24
Εχε υπόψιν την ώρα άφιξης στο Μπάρι. Τα τελευταία καλοκαίρια που πηγαινοέρχομαι με το καράβι σπάνια έχει φύγει στην ώρα του.

nikos/72
15/12/2023, 19:25
καλησπέρα με το καλό να γίνει το ταξίδι και να περάσετε πανέμορφα! εάν δεν έχεις βρει κάτι σε κάμερα έχω μια gopro 7 silver που κάθεται. αν ενδιάφερεσαι πες μου

giovani64
16/12/2023, 21:24
πήγα πέρσι. Δες εδώ να πάρεις κάποιες ιδέες. https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=161379

airmav
18/12/2023, 07:36
καλημέρα φίλε με το καλό να πάτε και εφ όσον μιλάμε και για ταξίδι του μέλιτος εύχομαι τα καλύτερα και σε αυτό σου το ξεκίνημα.
προφανώς ένα ταξίδι που στήνεις στο μυαλό σου είναι δύσκολο να το αλλάξεις και πολύ πόσο μάλλον αν το έχεις σχεδιάσει με γυναίκα. προσπάθησε να ΄΄ακούσεις'' τα αρνητικά των συντρόχων για να αποφύγεις και εσύ μερικά.
σου παραθέτω και εγώ κάποια με βάση την τελευταία επισκεψη της παρέας τον Ιουλιο του 22 και την δική μου τον Σεπτεμβρη του ίδιου έτους.
αρχικα σου λέω να έχεις το νού σου γιατί γενικα υπάρχουν κάμερες παντου, ενεργες με ότι αυτό συνεπάγεται.
η ζέστη είναι ενα θέμα τα παιδιά έφαγαν πολύ καθώς ήταν η εποχή με τα 40αρια κλπ.οι ώρες άφιξης του καραβιού παίζουν πολύ. εγώ πχ είχα κλείσει διανυκτέρευση Φλωρεντία και αντι για 2 το μεσημέρι βγήκαμε από το καράβι 6 παρά οπότε εφτασα Φλωρεντία 10 το βράδυ. γενικά τα μεγάλα αστικά κέντρα ειναι ακριβά σε σχέση με τα προάστια.. ονειρεμένη Σιένα για εμενα και Σαν Τζιμινιάνο ειναι must see.
το ρίμινι στην τελευταια διανυκτέρευση ειναι value for money αξίζει και μια βόλτα στην Ιμολα.
δεν μπαίνω σε άλλες λεπτομέριες..
αν σε ενδιαφέρει εγώ ταξιδευω 2κάβαλος με 2 side cases 33lt και 1 σάκο πίσω. το tank bag εχει απλα τα χαρτιά και είδη 1ης αναγκης.

καλα να περάσετε ,να το χαρείτε και οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε και εμείς από εδώ , θα χαρούμε να βοηθήσουμε...

Ricos_7
25/01/2024, 15:23
Έκανα αυτό το ταξίδι τον Οκτώβριο που μας πέρασε.
Πήγα Ηγουμενίτσα, Μπάρι, και από εκεί στάση στη Ματέρα (πολύ ωραία τοποθεσία στο συνιστώ, έγινε πρόσφατα γνωστή γιατί γυρίστηκε η τελευταία ταινία του James Bond), και μετά διεσχισαμε όλη την ακτογραμμή του Αμαλφι, και διανυκτέρευση πάνω από το Pozitano.
Κατόπιν περάσαμε από Νάπολη για στάση και φύγαμε αρων αρων. Δεν έχω ξανασυναντησει τόση άναρχη οδήγηση. Εμείς είμαστε Βορειοευρωπαιοι μπροστά τους για να καταλάβεις.
Τρόμαξαμε πραγματικά, μιας και έριξαν ένα με σκουτερ δίπλα μας και δεν έτρεχε κάστανο. Κανίβαλοι. Επίσης μεγάλο θέμα που θα αφήσεις την μηχανή σου. Σε κόβουν περίεργα όπου σταματάς.
Θα σου έλεγα να μην διανυκτερεύσεις εκεί.
Μετά την στάση στην Νάπολη πήγαμε Ρώμη όπου κάναμε μια διανυκτέρευση. Εκεί αξίζει να μείνεις και μια και δυο παραπάνω.
Εμεις είχαμε ξαναπάει στο παρελθόν.
Μετά πήγαμε Σιένα, πανέμορφο μέρος, ίσως το καλύτερο που είδα από όλο το ταξίδι. Μεσαιωνική ομορφιά.
Την επόμενη κάναμε στάση στο San Gimignano, επίσης μια μεσαιωνικη πόλη με καστρο, που αξίζει να περάσεις και να το δεις.
Μετά συνεχίσαμε για Φλωρεντία όπου και μείναμε μια νύχτα.
(by the way, Το σπίτι που μείναμε ήταν ότι καλύτερο, Airbnb. Μπορώ να στο στείλω αν θες.) θα εμένα Φλωρεντία δύο διανυκτερεύσεις εκεί, όχι παραπάνω.
Την επόμενη πήγαμε Βενετία με ενδιάμεση στάση στην Μπολωνια.
Αγχώθηκαμε κάπως εκεί γιατί τυχαμε να κλέψουν ένα τουρίστα το κινητό του και φοβόμασταν για τα φορτωμένα μας μηχανάκια. Ήπιαμε έναν καφέ αρων αρων και φύγαμε για Βενετία.
Η Βενετία είναι μαγική και αξίζει να πάτε μιας και κάνετε αυτό το τουρ στην Ιταλία.
Την επόμενη φύγαμε με κατεύθυνση την Ανκόνα με ενδιάμεση στάση το Ρίμινι. Μας εξέπληξε ιδιαίτερα το Ρίμινι μιας και ήταν υπέροχη πόλη.
Αυτά από εμένα και αν χρειαστείς οποιαδήποτε πληροφορία, ευχαρίστως να στην δώσω.

Έχω μερικά βίντεο από το ταξίδι αυτό στο youtube αν σε ενδιαφέρει.

https://youtu.be/uKIXk4giZ2Y?si=IumzMl-LT1kprytz

CorpseAlive
25/01/2024, 15:33
Έκανα αυτό το ταξίδι τον Οκτώβριο που μας πέρασε.
Πήγα Ηγουμενίτσα, Μπάρι, και από εκεί στάση στη Ματέρα (πολύ ωραία τοποθεσία στο συνιστώ, έγινε πρόσφατα γνωστή γιατί γυρίστηκε η τελευταία ταινία του James Bond), και μετά διεσχισαμε όλη την ακτογραμμή του Αμαλφι, και διανυκτέρευση πάνω από το Pozitano.
Κατόπιν περάσαμε από Νάπολη για στάση και φύγαμε αρων αρων. Δεν έχω ξανασυναντησει τόση άναρχη οδήγηση. Εμείς είμαστε Βορειοευρωπαιοι μπροστά τους για να καταλάβεις.
Τρόμαξαμε πραγματικά, μιας και έριξαν ένα με σκουτερ δίπλα μας και δεν έτρεχε κάστανο. Κανίβαλοι. Επίσης μεγάλο θέμα που θα αφήσεις την μηχανή σου. Σε κόβουν περίεργα όπου σταματάς.
Θα σου έλεγα να μην διανυκτερεύσεις εκεί.
Μετά την στάση στην Νάπολη πήγαμε Ρώμη όπου κάναμε μια διανυκτέρευση. Εκεί αξίζει να μείνεις και μια και δυο παραπάνω.
Εμεις είχαμε ξαναπάει στο παρελθόν.
Μετά πήγαμε Σιένα, πανέμορφο μέρος, ίσως το καλύτερο που είδα από όλο το ταξίδι. Μεσαιωνική ομορφιά.
Την επόμενη κάναμε στάση στο San Gimignano, επίσης μια μεσαιωνικη πόλη με καστρο, που αξίζει να περάσεις και να το δεις.
Μετά συνεχίσαμε για Φλωρεντία όπου και μείναμε μια νύχτα.
(by the way, Το σπίτι που μείναμε ήταν ότι καλύτερο, Airbnb. Μπορώ να στο στείλω αν θες.) θα εμένα Φλωρεντία δύο διανυκτερεύσεις εκεί, όχι παραπάνω.
Την επόμενη πήγαμε Βενετία με ενδιάμεση στάση στην Μπολωνια.
Αγχώθηκαμε κάπως εκεί γιατί τυχαμε να κλέψουν ένα τουρίστα το κινητό του και φοβόμασταν για τα φορτωμένα μας μηχανάκια. Ήπιαμε έναν καφέ αρων αρων και φύγαμε για Βενετία.
Η Βενετία είναι μαγική και αξίζει να πάτε μιας και κάνετε αυτό το τουρ στην Ιταλία.
Την επόμενη φύγαμε με κατεύθυνση την Ανκόνα με ενδιάμεση στάση το Ρίμινι. Μας εξέπληξε ιδιαίτερα το Ρίμινι μιας και ήταν υπέροχη πόλη.
Αυτά από εμένα και αν χρειαστείς οποιαδήποτε πληροφορία, ευχαρίστως να στην δώσω.

Έχω μερικά βίντεο από το ταξίδι αυτό στο youtube αν σε ενδιαφέρει.

https://youtu.be/uKIXk4giZ2Y?si=IumzMl-LT1kprytz

Από θέμα χλμ και κούρασης πως ήταν?
Έχεις κρατήσει τις διαδρομές σε GPS/google maps?
Ευχαριστώ για την απάντηση !

Ricos_7
25/01/2024, 16:26
Από θέμα χλμ και κούρασης πως ήταν?
Έχεις κρατήσει τις διαδρομές σε GPS/google maps?
Ευχαριστώ για την απάντηση !

Κοίτα, παρόλο που έχω γυμνό μηχανάκι και δεν είναι ήρεμο για ταξίδι, δεν μπορώ να πω ότι κουράστηκα. Είμαστε τυχεροί βέβαια γιατί πετύχαμε εξαιρετικό καιρό σε όλες τις ημέρες μας εκεί, και παίζει μεγάλο ρόλο αυτό.
Επίσης είχα φροντίσει να μην κάνουμε άπειρα χιλιόμετρα κάθε μέρα για να μπορέσουμε να κάνουμε και λίγο τουρισμό συγχρόνως.

Δεν έχω την διαδρομή σε GPS αλλά θα σου επισυνάψω τις σημειώσεις μου και θα σου είναι εύκολο να το φτιάξεις αν θέλεις.
450099

AUFGEBRACHT
25/01/2024, 20:15
Έκανα αυτό το ταξίδι το 2011 με τη γυναίκα, ήταν η πρώτη φορά που βγήκα εξωτερικό με τη μοτοσυκλέτα.

Γυρίσαμε όλη την Τοσκάνη, έχω ποστάρει κι ένα σχετικό ταξιδιωτικό εδώ στο φόρουμ. Το ταξίδι έγινε με μια BMW F-650GS, την μονοκύλινδρη. Από μπαγκάζια, είχα ένα tankbag της BMW, έναν απλό αθλητικό σάκο στη σχάρα πίσω, και ένα σακίδιο πλάτης της Ogio, ούτε βαλίτσες, ούτε τίποτα άλλο. Το ταξίδι έγινε το 2ο 15νθήμερο του Ιουλίου, φύγαμε από Πάτρα με απίστευτη ζέστη, Ιταλία πετύχαμε πολύ καλό καιρό, καλοκαιρινός που αντεχόταν, ανεκτή ζέστη, μάλιστα 1-2 μέρες τα βράδυα έριχνε κάτι απίστευτες μπόρες, αλλά το πρωί ο καιρός ήταν ιδανικός. Βάση μας ήταν το Calenzano, κοντά στο Barberino Di Mugello, φοβερή τοποθεσία, φοβερό ξενοδοχείο, και με κλειστό πάρκινγκ για την μοτό.

Ρωτάς για tankbag, θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο μαγνητικό της SW Motech, πήρα προ διμήνου+ ένα αντίστοιχο για το 750GS, πολύ ποιοτικό, πολύ εύχρηστο, πολύ πρακτικό και ειλικρινά μία από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει...

MG-KTiNoS
25/01/2024, 23:05
Δεν θες να τραγουδάς στον κάβο

Una notte a Napoli ♫
:lol::lol::lol:

Shinigami Ryuk
26/01/2024, 01:13
Κοίτα, παρόλο που έχω γυμνό μηχανάκι και δεν είναι ήρεμο για ταξίδι, δεν μπορώ να πω ότι κουράστηκα. Είμαστε τυχεροί βέβαια γιατί πετύχαμε εξαιρετικό καιρό σε όλες τις ημέρες μας εκεί, και παίζει μεγάλο ρόλο αυτό.
Επίσης είχα φροντίσει να μην κάνουμε άπειρα χιλιόμετρα κάθε μέρα για να μπορέσουμε να κάνουμε και λίγο τουρισμό συγχρόνως.

Δεν έχω την διαδρομή σε GPS αλλά θα σου επισυνάψω τις σημειώσεις μου και θα σου είναι εύκολο να το φτιάξεις αν θέλεις.
450099

Οποιος πηγε στην Ρωμη και εκατσε μονο μια μερα ειναι εγκληματιας και θα επρεπε να διωκεται ποινικα.Γνωμη μου.

asxetost
26/01/2024, 07:26
gorpo πάρε μια χαρά είναι και θα τραβήξεις και κανένα υποβρύχιο σε καμιά παραλία σε κανένα καταρράκτη κλπ
πάρε και μικρόφωνα ,όταν θα το μοντάρεις και θα το βλέπεις μετά από καιρό τα λόγια σας ο χαβαλές σας θα έχει μεγαλύτερη σημασία
τράβα βίντεο από προετοιμασία φόρτωμα κλπ
θέλει προσοχή στον όγκο που θα γράψεις για να μην χαθείς μετά στο μοντάζ αν και όταν θα ξερκαρταρεις υλικό ξαναζείς το ταξίδι (και κάνεις και μια παρταρα για την προβολή φώτο και βίντεο με τους συμμετέχοντες και φίλους)
παίξε και λίγο πχ ίδια πόζα με την μηχανή σε διαφορετικά μέρη,αν κλείσεις κάτι τράβηξε βίντεο με τις προσδοκίες σου όταν το κλείνεις και μετά στο location απολογισμό κλπ

φωτογραφίες τραβάει αλλά....έχεις το κινητό σου που τραβάει πολύ καλύτερες
αν δεν σου φτάνει το κινητό δεν θα σε καλύψει με τίποτα η gopro οπότε προτείνω μια mirrorless

πρόταση μου
κάνεις έρευνα μπόλικη,βλέπεις βίντεο (έχει άπειρα) με road trip ,όρισε τα 5 must που θες να δεις και μην βγάλεις πρόγραμμα(κλείσεις δωμάτια εννοώ) βλέπεις τι σου αρέσει και αποφασίζεις τότε για το αν θα κάτσεις η θα συνεχίσεις
με το ίντερνετ κλείνεις την προηγούμενη μέρα κατάλυμα(μικρο επιπλέον κόστος λόγο τελευταίας στιγμής),και να αποφύγεις τα πολύ τουριστικά μέρη
ωραίο ταξίδι :beer:άντε με το καλό
viva la aventura

Για να έχει 2 μικρόφωνα δεν θα χρειαστεί zoom? Έχει 2 εισόδους μικροφωνικες η go pro?

Ricos_7
26/01/2024, 13:13
Δεν διάβασα όλο το νήμα ώστε να ξέρω αν έχει αναφερθεί, να έχεις το νου σου ότι η Ιταλία είναι γεμάτη κάμερες για την ταχύτητα. Πραγματικά γεμάτη!
Εμείς είχαμε στην παρέα έναν με ΚΤΜ 1290, ο οποίος είχε το πρόγραμμα της KTM , το οποίο σε προειδοποιεί για την τοποθεσία των καμερών και πραγματικά μας έσωσε πολλές φορές.
Επίσης όταν μπαίνεις στην εθνική οδό τους , παίρνεις ένα χαρτάκι από το αυτόματο μηχανημά των διοδίων και το χρησιμοποιείς όταν ξαναβγαίνεις και έτσι πληρώνεις μια φορά διόδια ανάλογα με την απόσταση που έκανες. Μην το κάνεις σαν εμάς που το πετάξαμε στην Νάπολη και όταν φτάσαμε Ρώμη είχαμε θέμα ώστε να βγούμε.
Επίσης απόφυγε να βάζεις βενζίνη μέσα στην εθνική οδό, είναι αρκετά πιο ακριβή (περίπου 30με 40 λεπτά παραπανω) από τα βενζινάδικα τα οποία βρίσκονται εκτός εθνικής.

CorpseAlive
27/02/2024, 13:59
Τελικά μετά από σοβαρή διαβούλευση και οριακά τσακωμό , το πλάνο άλλαξε. :a014:

Η Διαδρομή θα γίνει 1 εβδομάδα και θα είναι ουσιαστικά
Ηγουμενίτσα-Ντουμπρόβνικ-Βενετία και από Βενετία Καράβι για Ηγουμενίτσα.

Η διάθρωση του ταξιδιού θα είναι περίπου έτσι :

Μέρα 1 .
Ηγουμενίτσα - Ντουμπρόβνικ (Ενδιάμεση στάση για καφέ-φαγητό Κοτόρ)
Μέρα 2 και 3 θα μείνουμε Ντουμπρόβνικ να το γυρίσουμε.

Μέρα 3 φεύγουμε από Ντουμπρόβνικ και περνάμε από Μόσταρ και κατευθυνόμαστε προς Σπλίτ.
Εκεί σβήνουμε για 1 διανυκτέρευση.
Από Σπλίτ ανεβαίνουμε προς Τεργέστη για φαγητό και σβήνουμε Βενετία για τις υπόλοιπες μέρες.

Ερωτήσεις :
1. Τι παίζει με Βενετία και μηχανή, υπάρχουν πάρκιγκ ασφαλή?
2. Βγαίνει σε μία μέρα Ηγουμενίτσα-Ντουμπρόβνικ?|
3. Έχετε να προτείνετε κάτι σε ενδιάμεσες στάσεις και περίηγηση στην ως άνω διαδρομή ?
4. Διόδια ?

Ricos_7
27/02/2024, 14:09
Ερωτήσεις :

Στην Βενετία έμεινα εδώ https://air.tl/910zxvAZ μέσω Airbnb.
Πλήρωσα 100€ για μια διανυκτερεύση (τρίκλινο) και το μόνο που άξιζε είναι ότι έχει μια κλειστή αυλή που κλείδωσαμε εκεί μέσα τις μηχανές. Δεν τρελάθηκα με το οίκημα. Η περιοχή είναι εκτός Βενετίας αλλά όχι πολύ μακρυά.
Στο βάζω εάν δεν βρεις κάτι καλύτερο.

geioann
27/02/2024, 14:17
Είναι 9μιση ώρες μέχρι Ντουμπρόβνικ καθαρή οδήγηση. Εγώ προσωπικά δεν νομίζω να την πάλευα. Στην Ηγουμενίτσα θα πας απ' την προηγούμενη μέρα φαντάζομαι. Και Σπλιτ-βενετια δεν την λες μικρή τη διαδρομή.

CorpseAlive
27/02/2024, 14:50
Είναι 9μιση ώρες μέχρι Ντουμπρόβνικ καθαρή οδήγηση. Εγώ προσωπικά δεν νομίζω να την πάλευα. Στην Ηγουμενίτσα θα πας απ' την προηγούμενη μέρα φαντάζομαι. Και Σπλιτ-βενετια δεν την λες μικρή τη διαδρομή.

Θα είμαι Κέρκυρα όλο τον Αύγουστο , λόγω καταγωγής! Επομένως θα είμαι φουλ ξεκούραστος στην Ηγουμενίτσα.
Γενικά θέλω να αποφύγω διαμονή Αλβανία κυρίως λόγω ανασφάλειας για την μηχανή.

CorpseAlive
27/02/2024, 14:51
Στην Βενετία έμεινα εδώ https://air.tl/910zxvAZ μέσω Airbnb.
Πλήρωσα 100€ για μια διανυκτερεύση (τρίκλινο) και το μόνο που άξιζε είναι ότι έχει μια κλειστή αυλή που κλείδωσαμε εκεί μέσα τις μηχανές. Δεν τρελάθηκα με το οίκημα. Η περιοχή είναι εκτός Βενετίας αλλά όχι πολύ μακρυά.
Στο βάζω εάν δεν βρεις κάτι καλύτερο.

Είμαι στο ψαχτήρι, θέλω ιδανικά να παρατήσω μηχανή απέναντι σε κάποιο ΠΟΛΥ ασφαλές πάρκινγκ και να πάω απέναντι να μείνω.
Όπου γράφω θέλω , βάλε η γυναίκα μου απαιτεί.

geioann
27/02/2024, 14:59
Θα είμαι Κέρκυρα όλο τον Αύγουστο , λόγω καταγωγής! Επομένως θα είμαι φουλ ξεκούραστος στην Ηγουμενίτσα.
Γενικά θέλω να αποφύγω διαμονή Αλβανία κυρίως λόγω ανασφάλειας για την μηχανή.

Πάλι καλά! Γιατί υπολόγιζα άλλες 5 ώρες μέχρι Ηγουμενίτσα. Το μόνο κομμάτι που με προβληματίζει από το πρόγραμμα σου είναι η διαδρομή Ντουμπρόβνικ Ηγουμενίτσα. Για τα υπόλοιπα δεν θα έχεις πρόβλημα. Και πάρκινγκ θα βρεις. Στη Βενετία δεν κυκλοφορούν αμάξια οπότε έξω από τη Βενετία, πριν τη γέφυρα, όπου αφήνεις το όχημα σου φαντάζομαι θα έχει αρκετά πάρκινγκ.

giorgosb
27/02/2024, 15:24
Η περίπτωση να περάσετε Μπάρι από Ηγουμενίτσα και να κάνετε όλα τα χλμ στην Ιταλία; Πχ Μπάρι - Φλωρεντία είναι 7 ώρες..

Επίσης νομίζω ότι 9μιση ώρες για το Ηγουμενίτσα - Ντουμπρόβνικ είναι πολλές. Όχι ότι δεν γίνεται, αλλά θα ναι λίγο στάξιμο..

hidefnick
27/02/2024, 16:15
Τριέστη: Πανέμορφη και φτηνή!

george.S
27/02/2024, 17:09
City Parking Garage
https://maps.app.goo.gl/QgULfDDRp1gFfNkM9

Αυτό είχα χρησιμοποιήσει και είχα αφήσει το αμάξι χωρίς κανένα θέμα

Και ένα με καλύτερες κριτικές
Έχει και από ταξιδιώτες μοτοσυκλέτας με καλή κριτική

Garage San Marco
+39 041 523 2213
https://maps.app.goo.gl/v7moNv28d1fUG1ss7

george.S
27/02/2024, 17:47
Η περίπτωση να περάσετε Μπάρι από Ηγουμενίτσα και να κάνετε όλα τα χλμ στην Ιταλία; Πχ Μπάρι - Φλωρεντία είναι 7 ώρες..

Επίσης νομίζω ότι 9μιση ώρες για το Ηγουμενίτσα - Ντουμπρόβνικ είναι πολλές. Όχι ότι δεν γίνεται, αλλά θα ναι λίγο στάξιμο..

Θέλει Dubrovnik λέμε.....τι δεν κατάλαβες :lol:

motojojo
27/02/2024, 18:00
Σερί μέχρι ντουμπροβνικ βγαινει αλλά ξεχνάς το Κότορ. Γιατί όχι μια διανυκτέρευση εκει; Ότι προλάβετε να δείτε το απόγευμα (φτάνει πιστεύω) και την άλλη μέρα φτανετε ντουμπροβνικ ξεκουραστοι.
Ντουμπρόβνικ πανάκριβο, δεν ξέρω τι παίζει με μηχανή αλλά τα παρκινγκ γενικά φαρμάκι.

Η Βενετία αν θυμάμαι καλά έχει ένα μεγάλο πάρκινγκ στην είσοδο του νησιου.

giorgosb
27/02/2024, 18:44
Θέλει Dubrovnik λέμε.....τι δεν κατάλαβες :lol:

:lol:

Billymuse
27/02/2024, 19:40
Μια χαρά βγαίνει το Ηγουμενίτσα - Ντουμπρόβνικ σε μια μέρα,απλα με αρκετή υπομονή στην Αλβανία και κάνε μια στάση πριν μπεις Μαυροβούνιο στο κάστρο (https://www.google.com/maps/place/%CE%9A%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF+%CE%A3%CE%BA%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%82/@42.0555538,19.4979383,14z/data=!4m6!3m5!1s0x134e01408564466d:0x629de62fe7dfefee!8m2!3d42.0464387!4d19.4936166!16zL20vMDZjbHI5? entry=ttu)της Σκόδρα. Αφου περάσεις τα σύνορα κάνεις μια στάση sventi Stefan για την κλασική φώτο.
H Budva δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο οπότε αφιέρωσε παραπάνω χρόνο στο Κότορ που αξίζει να χαθείς στα σοκάκια του αν μπορείς βάζεις διανυκτερεύση.

Στο Ντουμπρόβνικ προσπάθησε να κλείσεις μετά την γέφυρα στον κόλπο που εχει αρκετά δωμάτια σε decent τιμές και αρκετά ήσυχα και safe να κλειδώσεις τη μότο έξω.

451130

Στο Ντουμπρόβικ αν είστε σε φάση σου προτείνω να κλείσετε ενα αγγλόφωνο tour με kayak που σε πάει έξω από τα τείχη της πόλης που σου λένε μερικά πράγματα για την ιστορία της πόλης και με 2-3 στάσεις σε διάφορες σπηλιές και τον κύκλο του Νησιού Lokrum (https://www.godubrovnik.com/travel-corner/explore-dubrovnik/islands-close-dubrovnik-simply-must-visit).

Ωραίο το Μόσταρ αξίζει να κάτσεις και για ένα φαϊ με θέα την γέφυρα.
Πριν το Σπλίτ κάνε μια στάση στο Omiš είναι όμορφο θέρετρο.

Για το Σπλίτ δε θα σου πω πολλά γιατί θα τα βρείς απο ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Φεύγοντας απο το Σπλίτ κάνε μια στάση στο Trogir και Rijeka που είναι must...Η Τεργέστη δεν λέει πολλά πράγματα..

Αυτα για την ώρα αν θυμηθώ τπτ άλλο ξαναγράφω :lol:

DoctoR_k6
28/02/2024, 00:09

Από τα δάχτυλα μου το πήρες...:lol:
Αλλά μάλλον επικράτησε η λογική στην κουβέντα και κατάλαβε πως δεν ήταν καλή η ιδέα του...:a9:
Και αυτός Dubrovnik ήθελε και δεν το ήξερε. :lol:

SAVVAS62
28/02/2024, 08:06
Τελικά μετά από σοβαρή διαβούλευση και οριακά τσακωμό , το πλάνο άλλαξε. :a014:

Η Διαδρομή θα γίνει 1 εβδομάδα και θα είναι ουσιαστικά
Ηγουμενίτσα-Ντουμπρόβνικ-Βενετία και από Βενετία Καράβι για Ηγουμενίτσα.

Η διάθρωση του ταξιδιού θα είναι περίπου έτσι :

Μέρα 1 .
Ηγουμενίτσα - Ντουμπρόβνικ (Ενδιάμεση στάση για καφέ-φαγητό Κοτόρ)
Μέρα 2 και 3 θα μείνουμε Ντουμπρόβνικ να το γυρίσουμε.

Μέρα 3 φεύγουμε από Ντουμπρόβνικ και περνάμε από Μόσταρ και κατευθυνόμαστε προς Σπλίτ.
Εκεί σβήνουμε για 1 διανυκτέρευση.
Από Σπλίτ ανεβαίνουμε προς Τεργέστη για φαγητό και σβήνουμε Βενετία για τις υπόλοιπες μέρες.

Ερωτήσεις :
2. Βγαίνει σε μία μέρα Ηγουμενίτσα-Ντουμπρόβνικ?|
3. Έχετε να προτείνετε κάτι σε ενδιάμεσες στάσεις και περίηγηση στην ως άνω διαδρομή ?
4. Διόδια ?

Σε μια μέρα Ηγουμενίτσα - Ντουμπρόβνικ θα κάνετε 10 ώρες στην σέλα.
Μέχρι Τίρανα θα πάτε καλά αλλά μετά τα Τίρανα θα βρείτε τρομερή κίνηση και ταχύτητες σαλιγκαριού που θα κουράσει ακόμα περισσότερο.
Δεν θα το έκανα προσωπικά και ενέχει κινδύνους αν είναι το πρώτο ταξίδι της συζύγου να την απωθήσει από επόμενα. Καλό θα είναι να εξεταστεί η αντοχή της και να πάτε σταδιακά.

Προτείνω διανυκτέρευση (δύο διανυκτερεύσεις) - έδρα στην Μπούντβα όπου θα δείτε την παλιά της πόλη το πρώτο βράδυ που αξίζει πραγματικά και από κει θα δείτε την επομένη με ημερήσια το Κότορ. Το βράδυ τρώτε το ψαράκι σας παραλιακά στην Μπούντβα και την επομένη αναχωρείτε για Ντουμπρόβνικ. Θα βρείτε άριστα καταλύματα σε πολύ καλύτερες τιμές.

Ντουμπρόβνικ μην μείνετε μέσα στην Καστροπολιτεία γιατί θα κουβαλάτε τις αποσκευές σας και θα είναι σκληρό Αυγουστιάτικα.
Προτιμήστε κατάλυμα έξω από την πόλη που να εξυπηρετείται από λεωφορείο. Σας πάει έξω από την κεντρική είσοδο της Καστροπολιτείας χωρίς κανένα κόπο και μάλιστα κλιματιζόμενοι! Για το Ντουμπρόβνικ και την καστροπολιτεία αρκεί μια ημέρα να την απολαύσετε με την ησυχία σας. Η απόσταση από την Μπούντβα είναι μικρή και σύντομη οπότε έχετε όλη την ημέρα μπροστά σας.

Επίσης για το Μόσταρ έχει χώρο σταθμεύσεως κοντά στην περιβόητη γέφυρα αλλά φροντίστε να έχετε κάνει τοπικό νόμισμα για να πληρώσετε (Μάρκο Βοσνίας - Ερζεγοβίνης). Από εκεί με τα πόδια θα γυρίσετε όλο τον χώρο της γέφυρας άνετα.
Κλειδώστε κράνη μπουφάν στο μηχανάκι. Εμάς δεν μας πείραξαν τίποτα πουθενά.

Καλά να περάσετε.:beer:

CorpseAlive
28/02/2024, 08:41
Ευχαριστώ και πάλι τις ανθρώπινες εγκυκλοπαίδειες των Βαλκανίων !!!

Μέχρι τώρα σύμφωνα με τις προτάσεις σας αντιλαμβάνομαι ότι το ταξίδι θα κινηθεί κάπως έτσι (όπου κόκκινο διαμονή) :

1. Μέρα 1η
Ηγουμενίτσα – Μπούντβα
(471 χλμ – 7,5 ώρες)
2. Μέρα 2η
Μπούντβα-Κοτόρ-Ντουμπρόβνικ
(114 χλμ – 2 ώρες 16 λεπτά )
3. Μέρα 3η
Ντουμπρόβνικ
(0 χλμ )
4. Μέρα 4η
Ντουμπρόβνικ-Μοστάρ-Σπλιτ
(314 χλμ – 4 ώρες και 22 λεπτά )
5. Μέρα 5η
Σπλιτ- Ριέκα
(413 χλμ – 4 ώρες)
6. Μέρα 6η
Ριέκα-Βενετία
(231 χλμ- 3 ώρες)
7. Μέρα 7η
Βενετία
8. Μέρα 8η
Βενετία-Ηγουμενίτσα
(Πλοίο 20 ώρες)

DoctoR_k6
28/02/2024, 08:53
Corps... βαλε 4-5 ωρες plus στο πλοιο.
Το ειχαμε κανει το αντιστοιχο 25-26 αν θυμαμαι καλα την τελευταια φορα.
Βαρεθηκα τη ζωη μου εκει μεσα...

(Και αντε σε ενα ταξιδι επιστροφης πετυχαμε κατι Κροατιδες στο γυρνα και τους καναμε ταχυρυθμα μαθηματα :smokin:...σε αλλη περιπτωση ηταν αυτοκτονια!!)

CorpseAlive
28/02/2024, 09:22
Corps... βαλε 4-5 ωρες plus στο πλοιο.
Το ειχαμε κανει το αντιστοιχο 25-26 αν θυμαμαι καλα την τελευταια φορα.
Βαρεθηκα τη ζωη μου εκει μεσα...

(Και αντε σε ενα ταξιδι επιστροφης πετυχαμε κατι Κροατιδες στο γυρνα και τους καναμε ταχυρυθμα μαθηματα :smokin:...σε αλλη περιπτωση ηταν αυτοκτονια!!)

Το πλοίο της επιστροφής δεν με νοιάζει γιατί θα γυρίσω κέρκυρα στους δικούς μου για κάνενα 5ήμερο να ξεκουραστούμε .
Το κόστος όμως είναι ακραίο για καμπίνα.

DoctoR_k6
28/02/2024, 09:28
Το πλοίο της επιστροφής δεν με νοιάζει γιατί θα γυρίσω κέρκυρα στους δικούς μου για κάνενα 5ήμερο να ξεκουραστούμε .
Το κόστος όμως είναι ακραίο για καμπίνα.

Γιατι δεν κατηφοριζεις προς Μπαρι να κανεις και λιγο τουρ ντ Ιταλια και να την βγαλετε ενα 9ωρακι χαλαρο σε αεροπορικου τυπου? Ισα ισα ενας υπνακος...

CorpseAlive
28/02/2024, 09:40
Γιατι δεν κατηφοριζεις προς Μπαρι να κανεις και λιγο τουρ ντ Ιταλια και να την βγαλετε ενα 9ωρακι χαλαρο σε αεροπορικου τυπου? Ισα ισα ενας υπνακος...

Πολλά χλμ και ότι γλιτώσω αν γλιτώσω , το τρώω βενζίνες και διαμονές.

DoctoR_k6
28/02/2024, 09:51
Πολλά χλμ και ότι γλιτώσω αν γλιτώσω , το τρώω βενζίνες και διαμονές.

Μια διανυκτερευση ειναι ρε συ και 2 ντεποζιτα λογικα για το δικο σου.
Εγω προσωπικα θα εκοβα απο αλλου αν ηταν να οδηγησω Ιταλια και να ειμαι οσο το δυνατον λιγοτερες ωρες στο πλοιο.

airmav
29/02/2024, 07:50
το 2022 έμεινα στο Κοτορ σε ένα πολυ ωραίο studio διπλα στην παλια πόλη (πηγαινα με τα πόδια στο 10λεπτο). ευχάριστοι ιδιοκτητες οι οποιοι μου έκανα δώρο και μια εξτρα διανυκτερευση. αν θέλεις πληροφορίες ...πμ...

το νου σου στην Αλβανία ,οπλίσου με υπομονη. ξεκίνα οσο πιο νωρίς γινεται για να την περάσεις με δροσιά. θελις ενα 5ωρο για Αλβανία

giwrgos2012
29/02/2024, 08:06
Εχοντας παει καμια 5-6 φορές στο Μαυροβούνιο, θα σου πρότεινα να κάνεις διανυκτέρευση ΚΟΤΟΡ και αν θες περνάς κατά το ανέβασμα για έναν καφέ από την πολύ μικρή παλιά πόλη της BUDVA, αλλά και να μην περάσεις δεν είναι τίποτα, η διαδρομή από Ηγουμενίτσα ΚΟΤΟΡ θα βγει μην αγχώνεσαι, εγώ με αφετηρία από Θεσσαλονίκη την έχω κάνει πολλές φορές και φίλος από Αθήνα με την γυναίκα του την έχει κάνει, εντάξει λίγο την ακουσε από Αθήνα η σύζυγος. Μεγάλη προσοχή στην Αλβανία όσον αφορά την οδήγηση τους και εγώ θα εμπαινα από πάνω https://maps.app.goo.gl/AirFsvbJ1H47Kr3S8 και θα έκανα αυτήν την διαδρομή παραθαλάσσια γίνεται ο κακός χαμός και δεν λέει κάτι σαν διαδρομή και αν είστε και ξεκούραστοι κάντε αυτό το κομμάτι https://maps.app.goo.gl/M5S3t2egyjGiukBbA. Βεβαια είναι πολύ κλειστό αλλά η θέα θα σε αποζημιώσει.

Εχοντας μείνει σπλιτ και ζανταρ θα διάλεγα δαγκωτό ζανταρ , το σπλιτ είναι μια μεγάλη πόλη που έχει το παλάτι του διοκλητιανού, ενώ το ζανταρ είναι πολύ ωραία μικρή πόλη με την παλιά της πόλη και μπορείς να περπατήσεις στην παραλία με το ετερο ήμιση που έχει πολύ κόσμο. Βέβαια βάλατε Μοσταρ το οποίο εμένα μου αρεσει παρα πολύ, αλλά αυγουστο σε μία μέρα δύο αλλαγές συνόρων μπες και βγές που γίνεται και ο κακός χαμός δεν ξέρω δεν μου φαίνεται καλή ιδέα, εγώ θα έκανα το ντουμπρόβνικ ζανταρ παραθάλασια με στάση σπλιτ και τρογκιρ.

μετά αν θέλετε θα εκανα το παραθάλασσιο κομμάτι που οδηγικά και από άποψη ομρφιάς είναι τοπ https://maps.app.goo.gl/hbdBHUnkEUZi6CZY9 κατι τέτοιο δηλαδή και θα πήγαινα πλιτβιτσε οι οποίες θέλουν καμιά 4 ωρες η μικρότερη διαδρομή για να τις δεις, αλλά αν φτάσετε εκει κατά της μια το μεσημερι βγαίνει να κάνεις και τον περίπατο μέσα που απλά είναι τέλεια.

οπότε το δικό μου πρόγραμμα θα ήταν
ηγουμενίτσα κοτορ
κοτορ ντουμπροβνικ 2 βράδια όπως είπες
απο ντουμπροβνικ ζανταρ
ζαντάρ πλιτιβιτσε και πλιτβιτσε βενετια

giwrgos2012
29/02/2024, 08:20
και μια αλλη επιλογη είναι από ζαντάρ να πάτε πιραν σλοβενιά πάλι κάνοντας το παραθαλάσσιο κομμάτι που έβαλα στις δαλματικές ακτές που απλά είναι τόπ https://maps.app.goo.gl/h29FXs5UGAB1P4gCA οπότε το καλό είναι ότι μετά θα έχετε δίπλα την βενετία οπότε θα μπορείτε να την γυρίσετε και καλύτερα στα 2 βράδια που θα μείνετε εκεί, οπως και να έχει ότι πρόγραμμα και να ακολουθήσετε καλά να περάσετε

CorpseAlive
01/04/2024, 10:47
Το λοιπόν,
Η διαδρομή έχει αλλάξει πάρα πολύ και πιθανό να ξαναλλάξει επομένως μέχρι να κατασταλάξουμε δεν θα την αναφέρω για να μην κουράζω.

Στα του εξοπλισμού τώρα.

Σερβις θα γίνει Απρίλιο επομένως δεν θα έχω θέμα τότε.
Λάστιχα έχω πάνω από τον Μάιο του 2023 (περίπου 8500 χλμ έως σήμερα) τα Scorpion Pirelli 2 (αλλάζω ή θα με βγάλουν για περίπου 3000 -3500 χλμ ταξίδι) ?

Σχετικά με τα υπόλοιπα , έχω Quadlock για κινητό που θα χρησιμοποιηθεί και ως GPS
Βαλίτσες ακόμα ψάχνω , δεν ψήνομαι να δώσω το 1000ρικο που ζητά η BMW για καινούριες επομένως είμαι σε αναζήτηση μτχ.

Από αναβάτη , θα έχουμε
2 αδιαβροχα, κορντούρα πάνω κάτω (nordcode ) στις οποίες θα αλλαχθούν όλες οι προστασίες με Lvl 2 .
Για ενδοεπικοινωνία είμαι ανάμεσα στο να τσιμπήσω ένα ζεύγος Freedconn ή Sena που τσεκάρω . Θεωρείτε ότι αξίζει τα έξτρα 100 ευρώ η Sena?
TankPad Θα παίξω ένα μικρό για τα απαραίτητα της Sw-Motech .
Τι άλλο θεωρείτε απαραίτητο να έχω μαζί μου?

Volpad
01/04/2024, 11:10
...
Για ενδοεπικοινωνία είμαι ανάμεσα στο να τσιμπήσω ένα ζεύγος Freedconn ή Sena που τσεκάρω . Θεωρείτε ότι αξίζει τα έξτρα 100 ευρώ η Sena?
...

Cardo και τα μυαλά στα κάγκελα...

νεοσσός
01/04/2024, 11:23
Freedconn έχω και είναι απλά καλό για την τιμή του. Θα έλεγα να πας σε κάτι καλύτερο, αν θέλεις να απολαύσεις συνομιλίες με τη σύζυγο σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου.

harris_x
01/04/2024, 11:28
Cardo και τα μυαλά στα κάγκελα...
Κι εγώ την cardo έχω παραγγείλει.
Όλοι αυτή μου πρότειναν και συγκεκριμένα την freecom 2x ή 4x

karellen
01/04/2024, 11:29
Τα scorpion φτάνουν και 18.000 χλμ.
Αν μέχρι τον Αύγουστο κάνεις άλλα 3-4.000 + τα 8.500 που έχεις ήδη,τότε είσαι μια χαρά με τα υπάρχοντα.

Volpad
01/04/2024, 11:36
Ok, κάτσε να αναλύσω λίγο το "φανατισμό" μου προς τα cardo.

Έχω το freecom 4+.
Σε ταχύτητες μέχρι 120-130, μπορώ και συνενογιέμαι με τον άλλο που έχει και αυτός freecom 4+ μία χαρά.
Αν φοράω ωτοασπίδες, μπορώ και μέχρι τα 140-150.

Έχει τύχει να μιλάω στο τηλέφωνο (ενώ φοράω ωτοασπίδες) και να κινούμαι με 160 χωρίς να έχω θέμα.

Σε περισσότερα χλμ την ώρα, δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Μουσική μπορείς να ακούς και για λίγα χλμ/ώρα ακόμα. (πάντα με ωτοασπίδες)

Πριν το cardo είχα ένα φτηνό κινέζικο το οποίο είχα πάρει για proof of concept. Η διαφορά ήταν η μέρα με τη νύχτα. Πολύ καλύτερη ποιότητα και υψηλότερη ένταση ήχου το cardo, με παραμορφώσεις μόνο στο τέρμα δυνατά.
Με βολεύουν πολύ οι φωνητικές εντολές που έχει.

Φαντάζομαι οτι και τα sena αντίστοιχα θα είναι. Επέλεξα το cardo τότε, γιατι ήταν λίγο φτηνότερο και είχε και τις φωνητικές εντολές (που πραγματικά γαμάνε).

sam4g
01/04/2024, 11:36
Εγώ έχω αυτη https://www.skroutz.gr/s/38641745/FreedConn-FX-Endoepikoinonia-Moni-gia-Kranos-Michanis-me-Bluetooth.html (βέβαια την πήρα απο Alli στη μισή τιμή). Πολύ ικανοποιημένος είμαι. Μουσική ακούω μια χαρά και με ωτασπίδες και με ταχύτητα αυτοκινητοδρόμου έως 150χλμ/ωρα. Στα παραπάνω έχω αρκετό αέρα στο κράνος. Με το ραδιόφωνο, η ένταση είναι πιο μειωμένη οπότε ακούω μέχρι τα 140χλμ/ώρα και δεν έχει και πολύ καλή κεραία. Δηλαδή παίζει κάποιους σταθμούς να μην τους πιάνει καλά.

Με συνεπιβάτη δεν έχω δοκιμάσει, αλλά με τον αδερφό μου που έχει την ίδια και πάμε βόλτες και αυτοκινητόδρομο δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα θέμα. Οπότε φαντάζομαι, εφόσον είναι καλή η επικοινωνία με αναβάτες σε ξεχωριστές μηχανές και σε απόσταση, με συνεπιβάτη δεν θα υπάρχει κανένα θέμα.

Όσον αφορά τί άλλο θα έπαιρνα εγώ μαζί μου στο ταξίδι, θα ήταν ένα δεύτερο ζευγάρι γάντια, γιατί μπορεί να βρεις κάπου βροχή και μετά δεν λέει να τα φορέσεις βρεγμένα

PortisHead
01/04/2024, 11:43
Χαριτολογώντας, και αφου αλλαξε το αρχικό πλάνο, να κανω μια διορθωση στο πρωτ-πρωτο schedule.

Ηγουμενίτσα -Μπάρι
The End.
(Μετά την διανυκτέρευση στη Ναπολι, δεν θα υπάρχει μηχανή)

:lol:

Καλά να περάσετε :beer:

CorpseAlive
01/04/2024, 11:47
Τα Cardo φαίνονται ωραία.
Αλλά 400 $ (θα πάρω 2) είναι off budget δεδομένου του υπόλοιπου εξοπλισμού που πρέπει να αγοράσω.

Volpad
01/04/2024, 12:17
Σε sena ποιό κοιτάς που είναι φτηνότερο απο τα cardo?

Ricos_7
01/04/2024, 13:29
Εγώ έχω αυτη https://www.skroutz.gr/s/38641745/FreedConn-FX-Endoepikoinonia-Moni-gia-Kranos-Michanis-me-Bluetooth.html (βέβαια την πήρα απο Alli στη μισή τιμή). Πολύ ικανοποιημένος είμαι. Μουσική ακούω μια χαρά και με ωτασπίδες και με ταχύτητα αυτοκινητοδρόμου έως 150χλμ/ωρα. Στα παραπάνω έχω αρκετό αέρα στο κράνος. Με το ραδιόφωνο, η ένταση είναι πιο μειωμένη οπότε ακούω μέχρι τα 140χλμ/ώρα και δεν έχει και πολύ καλή κεραία. Δηλαδή παίζει κάποιους σταθμούς να μην τους πιάνει καλά.

Έχω την ίδια και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Όταν λες δεν έχει καλή κεραία, τι εννοείς?

Εγώ την χρησιμοποιώ καθε μέρα, ακούγοντας μουσική και μιλώντας στο κινητό.

gior-gos
01/04/2024, 13:35
ένα μικρό φαρμακείο
δεύτερο κλειδί μηχανής
έναν χάρτινος χάρτης της περιοχής που θα κινηθείς για παν ενδεχόμενο
κατέβασμα και αποθήκευση χαρτών της περιοχής που θα κινηθείς στο κινητό από το google maps για πλοήγηση εκτός σύνδεσης
πράσινη κάρτα
ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθενείας
χαρτί υγείας και μωρομάντηλα

sam4g
01/04/2024, 13:43
Έχω την ίδια και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Όταν λες δεν έχει καλή κεραία, τι εννοείς?

Εγώ την χρησιμοποιώ καθε μέρα, ακούγοντας μουσική και μιλώντας στο κινητό.

Κι εγώ κάθε μέρα τη χρησιμοποιώ κι έχω παρατηρήσει ότι δεν πιάνει καλά όλους τους σταθμούς ραδιοφώνου όταν κινείσαι σε περιοχές που είναι στα όρια εμβέλειας του ραδιοφωνικού σταθμού. Γι αυτό ανέφερα την κεραία.

o_gavros
01/04/2024, 14:12
Στα όσα έγραψε ο Γιώ-ργος, πρόσθεσε ένα φακό (κεφαλής κατά προτίμηση), ένα σουγιαδακι (μέσα στο σακούλι με τα μικρό εργαλεία της μηχανής), αν έχεις τουμπλεςς λάστιχα ένα Κιτ με σουβλιά & κορδόνι κάτω από τη σέλα πάντα είναι καλό να το χεις.
Γενικά,δε χρειάζονται πολλά. Στην Ιταλία θα εκδραμετε,όχι στο Αφγανιστάν.Και κάτι να χρειαστεί, μοτοχωρα είναι οι γείτονες,θα βρεθεί άκρη.

Panos76
01/04/2024, 15:56
Τα scorpion φτάνουν και 18.000 χλμ.
Αν μέχρι τον Αύγουστο κάνεις άλλα 3-4.000 + τα 8.500 που έχεις ήδη,τότε είσαι μια χαρά με τα υπάρχοντα.

Επιβεβαιώνω, καθώς τα έβαλα Μάιο του '22 και ~16Κ km και σε λίγο που κλείνω τα δύο χρόνια ακόμα τα νιώθω βεντούζα.

Θα μου πεις μικρότερο μηχανάκι, αλλά και πάλι με σεβαστό βάρος.

Μόνος ενδοιασμός για το αν πρέπει να τα αλλάξω είναι ο νεοσσός που θα με κράξει αν δει ότι μπαίνω σε τρίτο χρόνο με τα ίδια λάστιχα :a48:

Ricos_7
02/04/2024, 12:27
Κι εγώ κάθε μέρα τη χρησιμοποιώ κι έχω παρατηρήσει ότι δεν πιάνει καλά όλους τους σταθμούς ραδιοφώνου όταν κινείσαι σε περιοχές που είναι στα όρια εμβέλειας του ραδιοφωνικού σταθμού. Γι αυτό ανέφερα την κεραία.
Εγώ βάζω ραδιόφωνο μέσω ίντερνετ από το κινητό.
Δεν ήξερα ότι πιάνει ραδιόφωνο από μόνο του, για αυτό ρώτησα.