View Full Version : BMW Hellas-Παναγιωτόπουλος τίτλοι τέλους.
AUFGEBRACHT
23/12/2023, 08:29
449331
karellen
23/12/2023, 08:35
Θα κρατήσει το σέρβις Γιώργο και ό,τι υπηρεσίες έκανε μέχρι τώρα αλλά δεν θα είναι πλέον κάθετη μονάδα όσον αφορά τις ανακλήσεις.
Γιατί ρε παιδιά?
Τι έγινε?
telegonos
23/12/2023, 09:28
Θα βαρέθηκε να δίνει μια περιουσία κάθε χρόνο στην κεντρική αντιπροσωπεία.
Coyote.V
23/12/2023, 11:06
Θα μαζέψει τον κάθε πικραμένο από την κεντρική...
stefanos
23/12/2023, 13:31
Πολύ ενδιαφέρον για τους κατόχους φαίνεται το "επιπλέον έχοντας εξασφαλίσει ..."
CorpseAlive
23/12/2023, 14:17
Παίδες δεν ήθελα να το γράψω αλλά το Stand το δικό μου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Αυτή η εγγύηση μάλλον ήταν το μήλο της έριδος .
Πέραν της πλάκας όμως, θα έχω σοβαρό πρόβλημα εγώ που την πάω εκεί αν δεν μπορεί να μου σφραγίσει το μηχανάκι για την εγγύηση.
AUFGEBRACHT
23/12/2023, 15:39
Θα κρατήσει το σέρβις Γιώργο και ό,τι υπηρεσίες έκανε μέχρι τώρα αλλά δεν θα είναι πλέον κάθετη μονάδα όσον αφορά τις ανακλήσεις.
Νίκο, σίγουρα θα εξακολουθεί να υπάρχει εξειδικευμένο service, από τη στιγμή όμως που διακόπτεται, όπως αναφέρει, η συνεργασία με την BMW Hellas, το ερώτημα είναι τι θα ισχύει με τις εγγυήσεις και το δωρεάν service, καθώς τον τελευταίο χρόνο η BMW έδινε 3 χρόνια δωρεάν service (και για ένα μικρό διάστημα έτρεχε μια προσφορά με 5 χρόνια).
Όπως και να έχει, είμαι μια αναπάντεχη εξέλιξη, καθώς το όνομα του Παναγιωτόπουλου ήταν συνυφασμένο με την BMW, εδώ και πολλές δεκαετίες, κι είναι ένα πλήγμα για το δίκτυο της ελικοφόρου εταιρείας. Επειδή αγόρασα από εκεί τη μηχανή μου πριν ένα χρόνο περίπου, σε σχέση με τους υπόλοιπους dealer ήταν αυτός που με κέρδισε, καθώς ήταν ο μόνος ο οποίος μου βρήκε την έκδοση που ήθελα και στην τιμή που ήθελα, καθώς οι υπόλοιποι είχαν καρμπόν συμπεριφορά, του στυλ "υπάρχει διαθέσιμο μόνο ό,τι βλέπεις εδώ και μόνο σε αυτή την έκδοση". Άλλοι, και συγκεκριμένα ο Σφακιανάκης, δεν ασχολήθηκαν καν, καθώς είχα ζητήσει προσφορά και διαθεσιμότητα μέσω mail, ενώ και σε τηλ η απάντηση ήταν "ελάτε από εδώ να δείτε τι υπάρχει". Ο πωλητής του Παναγιωτόπουλου ήταν ο μόνος ο οποίος με ενημέρωσε πως θα αναζητήσει στα κεντρικά της BMW τη συγκεκριμένη έκδοση κ χρώμα που ήθελα.
Τέλος, η φράση "έχοντας εξασφαλίσει νέες συνεργασίες, θα είναι διαθέσιμες και νέες επιλογές για τη συντήρηση και επισκευή", δείχνει ότι σύντομα θα έχουμε απάντηση στις απορίες που γεννούνται.
panavour
23/12/2023, 20:11
Μάλλον προς το χειρότερο θα πάνε τα δωρεάν και οι ανακλήσεις,από κάπου πρέπει να βγούνε οι δωρεάν άξονες.
Το κόστος των ανακλήσεων σε ανταλλακτικά και εργασία δεν καλύπτεται πλήρως από την κατασκευάστρια εταιρεία; Επωμίζεται κόστος το εξουσιοδοτημένο συνεργείο;
Το κόστος των ανακλήσεων σε ανταλλακτικά και εργασία δεν καλύπτεται πλήρως από την κατασκευάστρια εταιρεία; Επωμίζεται κόστος το εξουσιοδοτημένο συνεργείο;
Δεν είναι ακριβώς έτσι... Το εργοστάσιο καλύπτει μεν τα ανταλλακτικά πλήρως, όμως, θέτει ως χρόνο ξέρω γω για την τάδε εργασία 1 ώρα, ας πούμε. Ο χρόνος αυτός βγαίνει στο εργοστάσιο με καινούργια μηχανή, όλα τα αναγκαία μπροστά στους μηχανικούς (πληθυντικός...). Η μηχανή όμως που την πάνε για την ίδια εργασία, ΔΕΝ παίζει να βγει σε μια ώρα. Μάντεψε ποιος χρεώνεται τον παραπάνω χρόνο...
(Τα γνωρίζω εκ των έσω)
Ο μόνος χαμένος από την όλη ιστορία θα είναι η BMW Hellas. Στο κομμάτι συντήρησης ο Παναγιωτόπουλος είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από την ίδια την BMW.
AUFGEBRACHT
24/12/2023, 11:53
Ο μόνος χαμένος από την όλη ιστορία θα είναι η BMW Hellas. Στο κομμάτι συντήρησης ο Παναγιωτόπουλος είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από την ίδια την BMW.
Κάπου θα κερδίσει, κάπου θα χάσει...σίγουρα θα αυξηθεί η πελατεία του στο συνεργείο, αφού θεωρητικά θα προσφέρει καλύτερες τιμές και aftermarket λύσεις. Από την άλλη, θα χάσει τους καινούριους πελάτες, καθώς και όσους είναι μέσα στην εγγύηση.
Τώρα το ποιος είναι μεγαλύτερο μέγεθος...συζητήσιμο. Ναι μεν ο Παναγιωτόπουλος είναι από μόνος του το μεγαλύτερο όνομα ίσως (ή μάλλον ήταν) στην Ελλάδα και συνώνυμο της BMW, από την άλλη πες ότι είχε το όνομα και τη φήμη που έχει, αλλά αύριο πχ γίνεται επίσημος αντιπρόσωπος της Kawasaki, που πούλησε 13 μοτοσυκλέτες τον Νοέμβριο όλες κι όλες...παίζει όσες μοτό πούλησε η Kawasaki σε όλη την Ελλάδα, να πούλησε τις 3πλάσιες ο Παναγιωτόπουλος μόνος του.
MG-KTiNoS
24/12/2023, 12:01
Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που ΔΕΝ θέλει να γίνει υπάλληλος με τα λεφτά του !
(άκα που τον τραμπουκίζουν οι αντιπροσωπίες)
Να θυμάστε όμως πως ένα συνεργείο όταν κάνει τις δουλείες όπως πρέπει είναι ακριβό
Όπως και να χει καλή τύχη στον άνθρωπο γιατί απ όσα έχω ακούσει είναι και σοβαρός μάστορας.
Να θυμάστε όμως πως ένα συνεργείο όταν κάνει τις δουλείες όπως πρέπει είναι ακριβό
Επαυξάνω σε αυτό.
Τα συνεργεία που έχουν καλύτερες τιμές από τις αντιπροσωπείες, μπορούν και το κάνουν κυρίως επειδή παρεκκλίνουν από τις οδηγίες του κατασκευαστή. Κάποιες φορές βέβαια έχει νόημα, όταν ο κατασκευαστής θέτει οριζόντιες οδηγίες φθοράς/αντικατάστασης, ανεξάρτητα από την κατάσταση και τη χρήση του οχήματος. Είναι βέβαια και τα ανταλλακτικά που βάζουν που γλιτώνουν την υπεραξία της ταμπέλας της αντιπροσωπείας ή είναι μεταχειρισμένα.
basilis_k6
24/12/2023, 12:47
δεν θα εκλπαγω αν οι τιμες του μετα την διακοπη της συνεργασιας πανε προς τα πάνω
Πέραν της πλάκας όμως, θα έχω σοβαρό πρόβλημα εγώ που την πάω εκεί αν δεν μπορεί να μου σφραγίσει το μηχανάκι για την εγγύηση.
Μια χαρα μπορει να σου σφραγισει βιβλιαρακι για εγγυηση, εφοσον ειναι νομιμο συνεργειο.
AUFGEBRACHT
24/12/2023, 17:11
Μια χαρα μπορει να σου σφραγισει βιβλιαρακι για εγγυηση, εφοσον ειναι νομιμο συνεργειο.
Τώρα αυτό είναι μεγάλη κουβέντα, εν μέρει αυτονόητη, και νομίζω έχει αναφερθεί αρκετές φορές εδώ μέσα, όσον αφορά τις εργασίες συντήρησης και το δικαίωμα της εγγύησης...
Παλαιότερα πήγαινα το ΙX σε εξειδικευμένο συνεργείο VW, το οποίο είναι εννοείται νόμιμο συνεργείο. Το δικό μου αυτοκίνητο παίρνει λάδια 5W-30, προδιαγραφών VW 504-507. Μπροστά στα μάτια μου ο μάστορας πήγε να βάλει λάδι ίδιου ιξώδους, αλλά ΑΛΛΩΝ προδιαγραφών, το οποίο ήταν ακατάλληλο για τον κινητήρα μου, κι όταν του το είπα μου ανέφερε ειρωνικά "περίεργος που είσαι, ίδια μάρκα λάδι είναι, 5-30 το ένα, 5-30 και το άλλο"... άντε μετά να ζητήσεις ισχύ της εγγύησης από την VW αν συμβεί τίποτα, και να τους πεις "το συνεργείο είναι νόμιμο κι η εγγύηση ισχύει".
Στο βιβλιαράκι με τους όρους εγγύησης καινούριας μοτοσικλέτας που δίνει η BMW, αναφέρει ότι η BMW Hellas συνιστά στους πελάτες της να πραγματοποιούν τις εργασίες συντήρησης και επισκευής στους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές BMW Motorrad, και ότι οι εργασίες εγγύησης μπορούν να εκτελεστούν μόνο στο επίσημο εξουσιοδοτημένο δίκτυο.
Tallyban
24/12/2023, 19:23
Μάλλον τον "έφαγαν" επειδή συντηρούσε και μηχανάκια 20+ετών....
AUFGEBRACHT
24/12/2023, 19:29
Μάλλον τον "έφαγαν" επειδή συντηρούσε και μηχανάκια 20+ετών....
Ακούγεται ότι δεν τον έφαγαν, αλλά έφυγε μόνος του, λόγω του ότι διαφωνούσε με την πολιτική της BMW Hellas στην αντιμετώπιση πελατών. Τώρα, πόσο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα...
Τώρα αυτό είναι μεγάλη κουβέντα, εν μέρει αυτονόητη, και νομίζω έχει αναφερθεί αρκετές φορές εδώ μέσα, όσον αφορά τις εργασίες συντήρησης και το δικαίωμα της εγγύησης...
Παλαιότερα πήγαινα το ΙX σε εξειδικευμένο συνεργείο VW, το οποίο είναι εννοείται νόμιμο συνεργείο. Το δικό μου αυτοκίνητο παίρνει λάδια 5W-30, προδιαγραφών VW 504-507. Μπροστά στα μάτια μου ο μάστορας πήγε να βάλει λάδι ίδιου ιξώδους, αλλά ΑΛΛΩΝ προδιαγραφών, το οποίο ήταν ακατάλληλο για τον κινητήρα μου, κι όταν του το είπα μου ανέφερε ειρωνικά "περίεργος που είσαι, ίδια μάρκα λάδι είναι, 5-30 το ένα, 5-30 και το άλλο"... άντε μετά να ζητήσεις ισχύ της εγγύησης από την VW αν συμβεί τίποτα, και να τους πεις "το συνεργείο είναι νόμιμο κι η εγγύηση ισχύει".
Στο βιβλιαράκι με τους όρους εγγύησης καινούριας μοτοσικλέτας που δίνει η BMW, αναφέρει ότι η BMW Hellas συνιστά στους πελάτες της να πραγματοποιούν τις εργασίες συντήρησης και επισκευής στους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές BMW Motorrad, και ότι οι εργασίες εγγύησης μπορούν να εκτελεστούν μόνο στο επίσημο εξουσιοδοτημένο δίκτυο.
Καθολου μεγαλη κουβεντα. Η νομοθεσια ειναι ξεκαθαρη, ανταλλακτικα προδιαγραφων σωστα , σφραγιδα και καλυπτεσαι 100%.
Και στην ιστορια που αναφερεις, προφανως δε θα σε καλυπτε γιατι δε θα εβαζε σωστο λαδι. Που το περιεργο;
Οποτε αγοραζεις τα ανταλλακτικα τα σωστα , τα δινεις, στο σφραγιζουν και τελος.
stefanos
25/12/2023, 09:54
Και στην ιστορια που αναφερεις, προφανως δε θα σε καλυπτε γιατι δε θα εβαζε σωστο λαδι.
Και ποιός θα μάθει τι λάδι βάζεις εάν δεν το πεις ο ίδιος.
Και ποιός θα μάθει τι λάδι βάζεις εάν δεν το πεις ο ίδιος.
Κανενας προφανως. Μιλαμε για το θεωρητικο σκελος τωρα. Πρακτικα οτι λαδι και να βαλεις ζημια δε προκειται να παθει ενα μοτερ ετσι και αλλιως, εκτος και αν μιλαμε για ακαταλληλο lvl 9999.
Επαυξάνω σε αυτό.
Τα συνεργεία που έχουν καλύτερες τιμές από τις αντιπροσωπείες, μπορούν και το κάνουν κυρίως επειδή παρεκκλίνουν από τις οδηγίες του κατασκευαστή. Κάποιες φορές βέβαια έχει νόημα, όταν ο κατασκευαστής θέτει οριζόντιες οδηγίες φθοράς/αντικατάστασης, ανεξάρτητα από την κατάσταση και τη χρήση του οχήματος. Είναι βέβαια και τα ανταλλακτικά που βάζουν που γλιτώνουν την υπεραξία της ταμπέλας της αντιπροσωπείας ή είναι μεταχειρισμένα.
Όχι φίλε μου, μπορούν και το κάνουν γιατί δεν πληρώνουν το καπέλο στην μαμά εταιρεία. Η κάθε bmw είναι απλά νταβατζής με το χέρι στην τσέπη κάθε συνεργαζόμενου. Γι΄αυτό και στα επίσημα συνεργεία θα δεις τις πιο πολλές ματσακωνιές, ώστε ο ιδιοκτήτης να καταφέρει να ανταπεξέλθει στην αφαίμαξη της μαμά εταιρείας. Σε αυτό ήταν που το συγκεκριμένο συνεργείο διαφοροποιούταν. Η παροχή υπηρεσίας του ήταν ανέκαθεν άριστη και αυτό ήταν ο λόγος που δημιούργησε πιστό και φανατικό κοινό.
harris_x
29/12/2023, 22:15
Καθολου μεγαλη κουβεντα. Η νομοθεσια ειναι ξεκαθαρη, ανταλλακτικα προδιαγραφων σωστα , σφραγιδα και καλυπτεσαι 100%.
Και στην ιστορια που αναφερεις, προφανως δε θα σε καλυπτε γιατι δε θα εβαζε σωστο λαδι. Που το περιεργο;
Οποτε αγοραζεις τα ανταλλακτικα τα σωστα , τα δινεις, στο σφραγιζουν και τελος.
Σωστό αλλά δεν αρκεί αυτο, πρεπει στα τιμολόγια να αναφέρονται λεπτομερώς τα αναλώσιμα/ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν.
AUFGEBRACHT
14/03/2024, 18:09
Μπορεί να έχουν περάσει μήνες από την ανακοίνωση της διακοπής της συνεργασίας από αμφότερα τα μέλη, στο επίσημο site της BMW Hellas εμφανίζεται ακόμα ως εξουσιοδοτημένος...:cool:
451529
451530
CorpseAlive
14/03/2024, 19:44
Μπορεί να έχουν περάσει μήνες από την ανακοίνωση της διακοπής της συνεργασίας από αμφότερα τα μέλη, στο επίσημο site της BMW Hellas εμφανίζεται ακόμα ως εξουσιοδοτημένος...:cool:
451529
451530
Δεν είναι όμως, είναι να κάνω το μεγάλο (πρώτο μεγάλο 20.000χλμ ) σέρβις και είμαι σε σοβαρό δίλλημα.
AUFGEBRACHT
14/03/2024, 19:56
Δεν είναι όμως, είναι να κάνω το μεγάλο (πρώτο μεγάλο 20.000χλμ ) σέρβις και είμαι σε σοβαρό δίλλημα.
Μα το ξέρω ότι δεν είναι, γι' αυτό το έβαλα ακριβώς...
Εγώ πάντως πήγα την προηγούμενη εβδομάδα σε άλλον εξουσιοδοτημένο, και μπορώ να πω ότι η εμπειρία μου ήταν θετικότατη, έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Tallyban
14/03/2024, 20:11
Ευτυχώς που υπάρχουν και άλλα αξιόπιστα συνεργεία,γιατί είναι ένας φίλος με ένα ρό πενηνταένα και δε ξέρει τι να κάνει.
harris_x
14/03/2024, 20:12
Απλά δεν έχουν ανανεώσει το website.
Συμβαίνει
AUFGEBRACHT
14/03/2024, 20:17
Ευτυχώς που υπάρχουν και άλλα αξιόπιστα συνεργεία,γιατί είναι ένας φίλος με ένα ρό πενηνταένα και δε ξέρει τι να κάνει.
Καλά, εννοείται πως υπάρχουν κι άλλα αξιόπιστα συνεργεία (εξουσιοδοτημένα ή μη), δεν ήρθε και η συντέλεια...
Αν το συνεργείο είναι εξειδικευμένο και νόμιμο, νομίζω πως δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η εγγύηση.
CorpseAlive
15/03/2024, 08:46
Αν το συνεργείο είναι εξειδικευμένο και νόμιμο, νομίζω πως δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η εγγύηση.
Ναι απλά επιβαρύνεσαι με την υποχρέωση να αποδείξεις ότι όλα γίναν σωστά και by the book.
Το οποίο είναι σχετικά μπλέξιμο και αν μπορείς να το αποφύγεις το αποφεύγεις.
Ναι απλά επιβαρύνεσαι με την υποχρέωση να αποδείξεις ότι όλα γίναν σωστά και by the book.
Το οποίο είναι σχετικά μπλέξιμο και αν μπορείς να το αποφύγεις το αποφεύγεις.
Σωστός.
Βέβαια αν μιλάμε για τον Παναγιωτόπουλο που θεωρείται από τα καλύτερα συνεργεία BMW στην Αττική, το όνομα του και η σφραγίδα του δεν νομίζω να δημιουργήσει θέμα για πιθανή μεταπώληση. Αν είχα BMW και είχα διασφαλίσει ότι όντως αυτό που έγραψα πιο πάνω ισχύει, θα συνέχιζα να τον εμπιστεύομαι. Αν φυσικά βολεύουν όλα τα υπόλοιπα βέβαια (τιμές, χρόνος παράδοσης, τοποθεσία), όταν είχα το XR πήγα σε συνεργείο στα πιο νότια μιας και μένω Αγιο Δημήτριο.
CorpseAlive
15/03/2024, 10:03
Σωστός.
Βέβαια αν μιλάμε για τον Παναγιωτόπουλο που θεωρείται από τα καλύτερα συνεργεία BMW στην Αττική, το όνομα του και η σφραγίδα του δεν νομίζω να δημιουργήσει θέμα για πιθανή μεταπώληση. Αν είχα BMW και είχα διασφαλίσει ότι όντως αυτό που έγραψα πιο πάνω ισχύει, θα συνέχιζα να τον εμπιστεύομαι. Αν φυσικά βολεύουν όλα τα υπόλοιπα βέβαια (τιμές, χρόνος παράδοσης, τοποθεσία), όταν είχα το XR πήγα σε συνεργείο στα πιο νότια μιας και μένω Αγιο Δημήτριο.
Ο προβληματισμός μου δεν είναι στην ποιότητα υπηρεσιών του. Για αυτές είμαι σίγουρος.
Ο προβληματισμός μου είναι στο θέμα της εγγύησης γιατί το μηχανάκι μου είναι μέχρι τον 4/2026 εντός και είναι κρίμα να γίνει γκέλα.
harris_x
15/03/2024, 10:36
Ο προβληματισμός μου δεν είναι στην ποιότητα υπηρεσιών του. Για αυτές είμαι σίγουρος.
Ο προβληματισμός μου είναι στο θέμα της εγγύησης γιατί το μηχανάκι μου είναι μέχρι τον 4/2026 εντός και είναι κρίμα να γίνει γκέλα.
Αν το τιμολόγιο που θα λάβεις, αναφέρει αναλυτικά (π.χ. Λάδι Castrol Power 1 Racing 10W-40, 32lt) ό,τι μπει στο μηχανάκι, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Block Exemption Regulation, διάβασέ τον.
CorpseAlive
15/03/2024, 10:46
Αν το τιμολόγιο που θα λάβεις, αναφέρει αναλυτικά (π.χ. Λάδι Castrol Power 1 Racing 10W-40, 32lt) ό,τι μπει στο μηχανάκι, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Block Exemption Regulation, διάβασέ τον.
Ναι , τα δικαιώματα τα ξέρω ρε , το θέμα μου είναι πόσο πιθανό είναι μπω σε θέση να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας αν γίνει η στραβή , όχι στο αν θα βγάλω τελικά άκρη.
Πόσο θα ταλαιπωρηθώ για να βγάλω άκρη.
harris_x
15/03/2024, 10:46
Ναι , τα δικαιώματα τα ξέρω ρε , το θέμα μου είναι πόσο πιθανό είναι μπω σε θέση να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας αν γίνει η στραβή , όχι στο αν θα βγάλω τελικά άκρη.
θα ταλαιπωρηθείς.
μόνο και μόνο που θα πρέπει να αποδείξεις ότι έχουν μπει τα σωστά ανταλλακτικά, ταλαιπωρία είναι.
Δεν πας σε έναν εξουσιοδοτημένο λέω εγώ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Δεν είναι δα και το άγιο δισκοπότηρο ο αναφερόμενος.
Φιλε, αν θες ακουσε με και
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ρωτα ενα δικηγορο :D
:lol:
CorpseAlive
15/03/2024, 11:58
Φιλε, αν θες ακουσε με και
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ρωτα ενα δικηγορο :D
:lol:
Μακριά από μας αυτοί.
PaNick67
15/03/2024, 13:38
Να ηταν το 2ο -3ο BMW σου, να ειχες μια σχεση με τους μηχανικους και μπολικη εμπιστοσυνη χτισμενη στα χρονια, να καταλαβω τον προβληματισμο.
Τωρα απλα πας καπου αλλου για να εισαι καλυμμενος χωρις "μα, μου" και οταν βγει απο την εγγυηση πας οπου θες.
CorpseAlive
15/03/2024, 14:11
Να ηταν το 2ο -3ο BMW σου, να ειχες μια σχεση με τους μηχανικους και μπολικη εμπιστοσυνη χτισμενη στα χρονια, να καταλαβω τον προβληματισμο.
Τωρα απλα πας καπου αλλου για να εισαι καλυμμενος χωρις "μα, μου" και οταν βγει απο την εγγυηση πας οπου θες.
Κάπως έτσι το βλέπω ΑΝ και απόλυτα ικανοποιημένος από τον Παναγιωτόπουλο . Κρίμα.