View Full Version : Νέο κράνος, ποιό όμως;
harris_x
11/04/2024, 08:18
Καλημέρα σας,
Σκεφτόμουν να αλλάξω κρανάκι, αυτό που έχω τώρα είναι το X-Spirit III.
Τι θα μου προτείνατε να πάρω και γιατί;
Η χρήση του θα είναι ίσως καμία πίστα, σβέλτες και τουριστικές βόλτες.
Το μηχανάκι δε χρησιμοποιείται καθημερινά.
Η πρώτη σκέψη ήταν να πάρω το X-SPR Pro
CorpseAlive
11/04/2024, 09:07
Καλημέρα σας,
Σκεφτόμουν να αλλάξω κρανάκι, αυτό που έχω τώρα είναι το X-Spirit III.
Τι θα μου προτείνατε να πάρω και γιατί;
Η χρήση του θα είναι ίσως καμία πίστα, σβέλτες και τουριστικές βόλτες.
Το μηχανάκι δε χρησιμοποιείται καθημερινά.
Η πρώτη σκέψη ήταν να πάρω το X-SPR Pro
Αυτό φαίνεται ταιριαστό.
452196
harris_x
11/04/2024, 09:08
Αυτό φαίνεται ταιριαστό.
452196
Θέλω κάποιο με λίγο μεγαλύτερα αυτιά, υπάρχει;
thunder ace
11/04/2024, 09:14
452197
Arai όχι?
Άμα ήσουν ευχαριστημένος απο το X-Spirit III, γιατι να κοιτάξεις αλλού?
X-SPR Pro ιτ ιζ...
RaGe_Raptor
11/04/2024, 11:38
Σίγουρα όχι αυτό (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=162982&p=3199718&viewfull=1#post3199718) , αν κι απ'οτι είδα στις φωτογραφίες που ανέβασες δοκίμασες το προηγούμενο μοντέλο, το x803 , αλλά πόση διαφορά να έχει!
Ούτε αραι αφού ξεκολλάν .
Ελπίζω να βοήθησα (ούτε καν :cool: )
harris_x
11/04/2024, 12:08
Arai όχι?
Άμα ήσουν ευχαριστημένος απο το X-Spirit III, γιατι να κοιτάξεις αλλού?
X-SPR Pro ιτ ιζ...
γιατι όχι; :confused:
harris_x
11/04/2024, 12:09
Σίγουρα όχι αυτό (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=162982&p=3199718&viewfull=1#post3199718) , αν κι απ'οτι είδα στις φωτογραφίες που ανέβασες δοκίμασες το προηγούμενο μοντέλο, το x803 , αλλά πόση διαφορά να έχει!
Ούτε αραι αφού ξεκολλάν .
Ελπίζω να βοήθησα (ούτε καν :cool: )
:lol:
Βασικά στο μυαλό μου είναι μόνο Shoei και Arai.
To νολαν ή το ξλαιτ νο φακιν γουεη
DoctoR_k6
11/04/2024, 12:25
Βασικά στο μυαλό μου είναι μόνο Shoei και Arai.
To νολαν ή το ξλαιτ νο φακιν γουεη
Λογικα πας για το X-SPR Pro...
Aλλιως το RX-7evo.
Τωρα παιζει και το Alpinestars...σαν 3η επιλογη θεωρω. :rolleyes:
harris_x
11/04/2024, 12:38
Λογικα πας για το X-SPR Pro...
Aλλιως το RX-7evo.
Τωρα παιζει και το Alpinestars...σαν 3η επιλογη θεωρω. :rolleyes:
είδα και το Alpinestars αλλα δε ξέρω... θα το δω κι απο κοντά πάντως.
rainmike
11/04/2024, 13:08
είδα και το Alpinestars αλλα δε ξέρω... θα το δω κι απο κοντά πάντως.
HJC RPHA12?
Υπάρχει και το 71 που φαινεται αρκετα ποιοτικο κρανακι και με visor που μετράει κατεμε.
Αλλα απο οτι διαβαζω εχει καποια θεματα με τον θορυβο
Εγώ έχω το RX-7V evo εδώ και κάνα χρόνο περίπου.
Αντικατέστησε το RX-7 GP που είχα πρίν.
Ήμουν πολύ ευχαριστημένος απο το GP και είμαι ακόμα πιο ευχαριστημένος απο το V evo.
Η arai ταιριάζει άριστα στο κεφάλι μου, οπότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να ψαχτώ αλλού.
Άμα νιώθεις κάτι αντίστοιχο για το xspirit III, δεν πιστεύω οτι υπάρχει κανένας λόγος να πειραματιστείς.
L.omerta
11/04/2024, 14:13
Δοκίμασε το XSPR pro γιατί έχω την εντύπωση ότι η shoei την έχει στενέψει λίγο την φόρμα της σε σχέση με τα παλιότερα. Επίσης κρανάρα θεωρώ και το HJC Rpha 1.
DoctoR_k6
11/04/2024, 14:14
HJC RPHA12?
Υπάρχει και το 71 που φαινεται αρκετα ποιοτικο κρανακι και με visor που μετράει κατεμε.
Αλλα απο οτι διαβαζω εχει καποια θεματα με τον θορυβο
Αν ειναι για HJC παει για το RPHA 1. Ειναι το τοπ κρανος της.
basilis_k6
11/04/2024, 16:58
Δοκίμασε το XSPR pro γιατί έχω την εντύπωση ότι η shoei την έχει στενέψει λίγο την φόρμα της σε σχέση με τα παλιότερα. Επίσης κρανάρα θεωρώ και το HJC Rpha 1.
ναι εχει παει ενα νουμερο πανω. οποιος φοραγε s παει m και ουτω καθεξης.
δεν μας λες γιατι σκεφτεσαι να αλλαξεις κρανος. εχεις ενα κορυφαιο κρανος και θες να το αλλαξεις. ο λογος?
harris_x
11/04/2024, 17:06
Το έχω 5 χρόνια και νομίζω ότι πρέπει να αλλαχθεί.
basilis_k6
11/04/2024, 17:08
Το έχω 5 χρόνια και νομίζω ότι πρέπει να αλλαχθεί.
διαφωνω αλλα το δικο σου κεφαλι βαζεις μεσα. εκτος απο τα 2 κορυφαια shoei/arai δεν θα κοιτουσα τιποτε αλλο. εφοσον εχω τα λεφτα δηλαδη...
αν σου κουμπωνει σωστα το αραι θεωρω το εσωτερικο του ανωτερο.
Χάρη πήγαινε σε Arai RX7. Για χρόνια έλεγα σε φίλο μου που είχε το δικό σου κράνος να δοκιμάσει. Κάποια στιγμή δοκίμασε ενός άλλου φίλου του και αμέσως πήγε και το αγόρασε. Απαιτητικός οδηγός με GSXR 1000, πλέον πίνει νερό στο όνομά του και δεν το αλλάζει! (εγώ είχα πάντα Arai και δεν είμαι αντικειμενικός, ότι άλλο έχω φορέσει δε με βολεύει με τίποτα)
harris_x
12/04/2024, 16:00
Χάρη πήγαινε σε Arai RX7. Για χρόνια έλεγα σε φίλο μου που είχε το δικό σου κράνος να δοκιμάσει. Κάποια στιγμή δοκίμασε ενός άλλου φίλου του και αμέσως πήγε και το αγόρασε. Απαιτητικός οδηγός με GSXR 1000, πλέον πίνει νερό στο όνομά του και δεν το αλλάζει! (εγώ είχα πάντα Arai και δεν είμαι αντικειμενικός, ότι άλλο έχω φορέσει δε με βολεύει με τίποτα)
Είχα το RX7GP πολύ καλό κράνος αλλα το X-Spirit III που πήρα μετά μου φάνηκε μακράν ανώτερο.
Κυρίως στην ορατότητα και την αεροδυναμική.
Εκεί που υστερεί σε σχέση με το Arai είναι στην ποιότητα του εσωτερικού.
RaGe_Raptor
12/04/2024, 19:00
Είχα πάντα κορυφαια shoei και Arai εναλλάξ. Το κούμπωμα που έκανε το x804 στο κεφάλι μου δεν το είχα ποτέ. Είναι αρκετά υποκειμενικό αφού όλοι έχουμε διαφορετικά καλούπια. Επίσης το εσωτερικό του shoei ηταν απογοητευτικο για τέτοια τιμή, ίσως είναι καλύτερο στα πρόσφατα μοντέλα .
harris_x
15/04/2024, 13:57
λες :hmm:
452318
Thodoris_vara
15/04/2024, 14:40
Schuberth S3;
Είναι και θέμα κεφαλιού αλλά προσωπικά δεν έχω βάλει κάτι καλύτερο.
'Εχω πάρει και Shoei και Arai, εξαιρετικά και τα δύο, το Schuberth όμως μου άρεσε περισσότερο απο όλα.
Αξίζει τουλάχιστον να το δοκιμάσεις.
λες :hmm:
452318
Εγώ λέω...
BTW τα τελευταία χρόνια έχει και ωραία σχέδια η Arai, γιατι παρόλο που arai είχα και arai έχω, τα σχέδια της shoei μου άρεσαν περισσότερο στο παρελθόν...
harris_x
15/04/2024, 17:42
Εγώ λέω...
BTW τα τελευταία χρόνια έχει και κάποια λίγα ωραία σχέδια η Arai, γιατι παρόλο που arai είχα και arai έχω, τα σχέδια της shoei μου άρεσαν περισσότερο στο παρελθόν...
fixed
DoctoR_k6
15/04/2024, 17:45
Σε σχεση με την Shoei εχει πολυ καλυτερα σχεδια/χρωματισμους.
Εχω βρει μια προσφορα στο Helmetcity του Nakagami...GBP640...
Α ρε να μην εχω στα σκαρια ενα ταξιδακι στο UK να το τσιμπησουμε κιολας. :D
harris_x
15/04/2024, 17:50
Σε σχεση με την Shoei εχει πολυ καλυτερα σχεδια/χρωματισμους.
Ναι όντως, είναι όλα τους υπέροχα :tooth:
452322
:yuck:
452322
Εμένα το δεύτερο μου αρέσει. Θα το είχα πάρει αν δεν ήταν μάτ.
Πήρα το πρώτο αλλα σε πορτοκαλί.
DoctoR_k6
15/04/2024, 18:16
452322
Δες (https://www.helmetcity.co.uk/helmets/hc_helmet_model_arairx7vevo-hc_product_type_helmets-manufacturer_arai1/)λιγο...
Και ξαναδες (https://www.helmetcity.co.uk/helmets/hc_helmet_model_xsprpro-hc_product_type_helmets-manufacturer_shoei1/)...
Τι να πεις...εκτος απο τα 4 του ΜΜ :yuck::yuck::yuck: τα αλλα ειναι απλα κατι απλοι χρωματιστοι χωρις ενδιαφερον.
RaGe_Raptor
15/04/2024, 19:17
Δες (https://www.helmetcity.co.uk/helmets/hc_helmet_model_arairx7vevo-hc_product_type_helmets-manufacturer_arai1/)λιγο...
Και ξαναδες (https://www.helmetcity.co.uk/helmets/hc_helmet_model_xsprpro-hc_product_type_helmets-manufacturer_shoei1/)...
Τι να πεις...εκτος απο τα 4 του ΜΜ :yuck::yuck::yuck: τα αλλα ειναι απλα κατι απλοι χρωματιστοι χωρις ενδιαφερον.
haga all time classic & kiyonari επίσης , το γύρισε από shoei σε arai. ένα από τα 2 θα έπαιρνα εύκολα.
harris_x
15/04/2024, 19:20
όλα χάλια είναι τελικά :lol:
basilis_k6
15/04/2024, 19:22
Παντα ηταν το μεγαλο μειον της αραι τα παιδικα σχεδια. Μηδεν προσπάθεια το τμημα των γραφικων της, αν εχει τετοιο δηλαδη. Γυρω στα 30 χρονια εβγαζε τα ιδια ανουσια σχεδια.
doctoras
15/04/2024, 22:59
Τα suomy τα airoh και τα agv κατά καιρούς είχαν τα πιο ωραία γραφικά
Αλλά είναι υποδεέστερα από τα γιαπωνέζικα
harris_x
16/04/2024, 19:32
Δοκίμασα το Arai και το SHOEI:
452351
harris_x
16/04/2024, 19:34
Έχουν αλλάξει το καλούπι και μου κούμπωσε καλύτερα και από το Arai
ειχα Arai kai Shoei μονο + ενα Χ-lite Αυτο που με ενοχλει στα Arai ειναι οτι σε μονόχρωμα εχουν μονο ασπρο και μαυρο ενω στις ΗΠΑ και ασημί και αλλα. το 2015 πήρα ενα σκούρο μπλέ μεταλικό GP μετα από X-spirit I. Kαλή εφαρμογή αλλα η ποιότητα εχει πέσει-καμια σχεση με το ΧΧ του 1998. Τωρα (Νοεμβριος 2023) πάλι Αrai RX-7 Evo -το Shoei δεν καθοταν οπως το παλαιότεροX-spirit I, ΟΚ μεχρι στιγμής.Tα Schuberth εχουν περίεργα νουμερα για εμμένα τα suomy επίσης.Arai kai Shoei μονο οποιο καθεται καλύτερα.
harris_x
18/04/2024, 19:15
:D
452402
"H" βλέπω...
Hjc θα πήρε... :lol:
peterTHErider
18/04/2024, 20:33
Και εγώ το shoei θα σου πρότεινα.
Έχω rx7v και shoei xspirit3.
Στο αραι φαίνεται το χειροποίητο της υπόθεσης. Το shoei είναι πιο well built και χωρίς ατέλειες Το xspirit3 και το xsrpro που έβγαλε τώρα είναι τα μόνα σοβαρά shoei.χωρις να θέλω να θίξω κανέναν τα υπόλοιπα είναι πολύ κακα. Για να μην παρεξηγηθώ έχω gtr 2 για διάφορες ευκολίες που παρέχει αλλά πρέπει να το αλλάξω.
Το shoei θα το απολαύσεις ειδικά τον χειμώνα και σε τουρινγκ που σφραγίζει άριστα και έχει πολύ καλή αεροδυναμική ενώ στο arai όλο και από κάπου μπαίνει αέρας... :cry:
On the other hand Το αραι Το καλοκαιρι είναι με διαφορα ότι καλύτερο.
Να το χαρείς και αχρείαστο.
Υγ. Η αραι έχει πολύ ωραία σχέδια στο quantic.
Υγ2. Το επόμενο που θα κοιτούσα από αυτά τα 2 είναι το shark race-r pro το οποίο είναι πολύ καλό.
Dimmanoukas
18/04/2024, 21:00
Έχει γράμμα πριν το H άρα είναι S-HOEI
Καλοφορετο και αχρειαστο να είναι
Dimmanoukas
18/04/2024, 21:17
Χαχα εξαιρετικό ζουμ
Αν κάνουμε στον καναπέ του ίσως να χρειαστεί να βγάλει τα καλύμματα για πλύσιμο... χαχα
harris_x
18/04/2024, 21:35
Χαχα εξαιρετικό ζουμ
Αν κάνουμε στον καναπέ του ίσως να χρειαστεί να βγάλει τα καλύμματα για πλύσιμο... χαχα
Ισχύει...
Τα σαπιογατα βλέπεις:lol:
harris_x
18/04/2024, 21:36
452405
452406
harris_x
18/04/2024, 21:37
"H" βλέπω...
Hjc θα πήρε... :lol:
RaGe_Raptor
18/04/2024, 21:43
Αγρατσουνιστο :beer:
harris_x
18/04/2024, 21:50
Αγρατσουνιστο :beer:
Ευχαριστώ πολύ!
doctoras
18/04/2024, 22:28
Τουμπανο Καλορίζικο! Πολύ ωραίο φαίνεται!
giorgosb
18/04/2024, 22:30
Με γειες και αχρείαστο να ναι..
DoctoR_k6
18/04/2024, 23:15
Αγρατζουνιστο να είναι.
Να το ευχαριστηθείς.
karellen
19/04/2024, 08:03
Ωπ, κρανάρα.
Καλοφόρετο κι αχρείαστο Χάρη!
PaNick67
19/04/2024, 09:16
Με γεια! Καλοφορετο να ειναι!
harris_x
19/04/2024, 09:35
Ευχαριστώ πολύ παιδιά :beer: :beer: :beer:
Τώρα μένει να το δοκιμάσω και σε μια βόλτα :D
dimitris23
19/04/2024, 09:44
Καλορίζικο και αχρείαστο. Ευκαιρία για κυριακάτικη βόλτα να το δούμε και από κοντά το κράνος
motojojo
19/04/2024, 12:04
Διαστημικό!
Αυτό το αεροδυναμικό τελείωμα από πίσω όλα τα λεφτά....
Μεγεια και καλοφόρετο!
PaNick67
19/04/2024, 12:36
Τώρα μένει να το δοκιμάσω και σε μια βόλτα :D
Ακριβως το ιδιο εχω πει για την μηχανη σου.... :bawl: :bawl:
:rolleyes:
harris_x
19/04/2024, 12:41
Ακριβως το ιδιο εχω πει για την μηχανη σου.... :bawl: :bawl:
:rolleyes:
υπάρχει διαθέσιμο test ride, σίγουρα στο κεντρικό στην Ιερά οδό.
devil's animal
19/04/2024, 12:46
αγρατζουνιστο και καλοφορετο Χαρη...
:beer::beer:
DoctoR_k6
19/04/2024, 12:47
Θελουμε εντυπωσεις για ταχυτητες ανω των 200+χλμ/ω... :D
Παντα σε ελεγχομενο περιβαλλον...δεν ειναι σωστα πραγματα αυτα εννοειται.
CorpseAlive
19/04/2024, 12:48
Εννοείς να πάρει το τρένο και να βγάλει το κεφάλι έξω από το παράθυρο?
RaGe_Raptor
19/04/2024, 12:51
Όλα τα τελευταίας εσοδείας είναι για 300+ :D
Δηλαδή για αλήτες :lol:
DoctoR_k6
19/04/2024, 12:58
Εννοείς να πάρει το τρένο και να βγάλει το κεφάλι έξω από το παράθυρο?
Λογικα θα πρεπει να παρει του εξωτερικου...
Κατι τετοιο...:D
452420
Όλα τα τελευταίας εσοδείας είναι για 300+ :D
Δηλαδή για αλήτες :lol:
ΕΙπα να μην το χοντρυνω... :bawl:
harris_x
19/04/2024, 13:05
Ευχαριστώ πολύ παλικάρια μου :D
Μέχρι 250 πάω εγω και μόνο δύο μέρες το χρόνο...
... στις Σέρρες :D
Μεγειες καλοφορετο και αχρειαστο.
....ανεξαρτητα τις μερες:)
Μεγειές Χαρούλη και καλά μυαλά να βάζεις μέσα :bawl:...
:beer:
harris_x
20/04/2024, 13:37
Ευχαριστώ πολύ :)
TheRegulator
16/05/2024, 10:24
Χαρη για πες εντυπωσεις... Το εχεις ηδη ενα μηνα χααχχαχααχ...
Ειμαι μεταξυ αυτου και του AStars με wildcard το 804..
asxetost
16/05/2024, 12:39
Με γειές!!
Το γλυκοκοίταζα το συγκεκριμένο πριν κανα μήνα που χάζευα!
Μέχρι εκεί όμως :p
harris_x
16/05/2024, 13:43
Χαρη για πες εντυπωσεις... Το εχεις ηδη ενα μηνα χααχχαχααχ...
Ειμαι μεταξυ αυτου και του AStars με wildcard το 804..
To XSPR PRO έχει διαφορετική φόρμα απο το X-Spirit III.
Η διαφορά αυτή ήταν στα υπερ γιατι με το που το δοκίμασα κούμπωσε τέλεια στο κεφάλι μου.
Η κατασκευή είναι κλασική SHOEI, έχει κάποιες μικρές ατέλειες και το εσωτερικό είναι ίδιας ποιότητας, δεν έχει βελτιωθεί κάτι δηλαδή.
Από αεροδυναμική είναι εξαιρετικό όπως άλλωστε και ο προκάτοχός του.
Το μειονέκτημα σε σχέση με το ΙΙΙ, είναι ότι δεν έχει τον ίδιο εξαιρετικό αερισμό που είχε το προηγούμενο.
Δεν έχω να πω κάτι άλλο για την ώρα, σε μία βόλτα το έχω βάλει και 2-3 καφέδες εντός Αθήνας (όχι στο κέντρο, στα περιξ, σε περιοχές που δε λέγονται «Αθήνα» αλλα είναι στην Αθήνα :p ).
Για το Alpinestars δεν ξέρω, δεν το δοκίμασα.
Για το 804 δεν ξέρω.
Το 803 ultra carbon που φορούσα πολύ συχνά και ξέρω, είναι άθλιο.
Δοκίμασα το Alpinestars στο Μοτοδίκτυο. Δεν μου άρεσε ποιοτικά. Με τίποτα δεν αξίζει 1000 ευρώ.
Από την άλλη το Shark race r pro gp μου άφησε θετικές εντυπώσεις.
TheRegulator
17/05/2024, 08:32
Χαρη ευχαριστω για το feedback, απο θορυβο,venting και visibility πως τα παει? Υποψην ειμαι ασχετος με το ΙΙΙ οποτε η συγκριση δεν μου δινει αρκετα insights. Το οτι εισαι ευχαριστημενος ομως ειναι θετικο.
Με λιγα λογια αν το RX7v, το Shoei, το AGV Pista και το Αlpinestars ειχαν ιδια τιμη θα πηγαινες παλι στο Shoei?
Cornell, μου φαινεται περιεργο το σχολιο σου γιατι το Αlpinestars το βγαζουν ολοι ως ενα απ τα κορυφαια κρανη που εχουν βγει. Ειδικα η δυνατοτητα ρυθμισης του εσωτερικου αναλογα με την χρηση (πιστα-δρομο).
Χαρη ευχαριστω για το feedback, απο θορυβο,venting και visibility πως τα παει? Υποψην ειμαι ασχετος με το ΙΙΙ οποτε η συγκριση δεν μου δινει αρκετα insights. Το οτι εισαι ευχαριστημενος ομως ειναι θετικο.
Με λιγα λογια αν το RX7v, το Shoei, το AGV Pista και το Αlpinestars ειχαν ιδια τιμη θα πηγαινες παλι στο Shoei?
Cornell, μου φαινεται περιεργο το σχολιο σου γιατι το Αlpinestars το βγαζουν ολοι ως ενα απ τα κορυφαια κρανη που εχουν βγει. Ειδικα η δυνατοτητα ρυθμισης του εσωτερικου αναλογα με την χρηση (πιστα-δρομο).Δύο πράγματα δεν μου άρεσαν. Το εσωτερικό, το οποίο δεν νομίζω να αντέξει σε βάθος χρόνου και η συναρμολόγηση των πλαστικών μερών που φαίνεται λίγο "φθηνή". Για 1000 ευρώ περίμενα κάτι παραπάνω.
harris_x
17/05/2024, 09:07
Cornell, μου φαινεται περιεργο το σχολιο σου γιατι το Αlpinestars το βγαζουν ολοι ως ενα απ τα κορυφαια κρανη που εχουν βγει. Ειδικα η δυνατοτητα ρυθμισης του εσωτερικου αναλογα με την χρηση (πιστα-δρομο).
Απο θόρυβο είναι πιο ήσυχο απο το RX7-GP που είχα.
Για το RX7v δεν ξέρω.
Ο αερισμός του δεν είναι πολύ καλός. Τον καλύτερο αερισμό τον είχε το X-Spirit III, μετά το RX7-GP και τρίτο έρχεται το XSPR.
H ορατότητα είναι στα ίδια επίπεδα με το X-Spirit III και πολύ καλύτερη απο το RX7-GP.
To Pista και το Alpinestars, δε τα έχω δοκιμάσει.
Οπότε, μεταξύ των άλλων δύο θα επέλεγα SHOEI γιατι είναι πολύ πιο μπροστά απο την Arai στην σχεδίαση/αεροδυναμική και γιατι έχει τη ρύθμιση για πίστα.
Ρύθμιση για πίστα/δρόμο έχει και το X-Spirit III.
TheRegulator
17/05/2024, 10:17
Ευχαριστω πολυ Χαρη!
Ερωτηση τα πλαστικα ματζαφλαρια σου δινουν την αισθηση οτι θα φυγουν/εχουν κακη συναρμολογηση?
Επισης ξερω οτι θα ακουστει χαζο, μπορεις να χρησιμοποιησεις τα ακουστικα σου/εχει χωρο για cardo πχ?
Καταλαβαινω τι λες κορνελ, το εσωτερικο και εμενα μου φανηκε "σπαρτιατικο" αλλα τα πλαστικα ηταν κομπλε.. και μιλαω για το "φθηνο" χωρις τα γραφικα..
harris_x
17/05/2024, 10:28
Ευχαριστω πολυ Χαρη!
Ερωτηση τα πλαστικα ματζαφλαρια σου δινουν την αισθηση οτι θα φυγουν/εχουν κακη συναρμολογηση?
Επισης ξερω οτι θα ακουστει χαζο, μπορεις να χρησιμοποιησεις τα ακουστικα σου/εχει χωρο για cardo πχ?
Τα πλαστικά του είναι μια χαρά, η συναρμολόγηση έχει κάποιες ατέλειες. Π.χ. το κενό που αφήνει το πλαστικό απο το κράνος στην μία μεριά, είναι κάπως μεγαλύτερο απο αυτό που αφήνει στην άλλη.
Κάτι τέτοια θα τα δεις.
Βέβαια ο Teos που έχει το ίδιο, μου είπε ότι κάποιο πλαστικό του ξεκόλλησε χωρίς ιδιαίτερο λόγο…
Λόγω του ότι δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο σε όσα SHOEI είχα, θεωρώ ότι ήταν απλά ένα ατυχές περιστατικό.
Για ακουστικά δεν ξέρω, δεν χρησιμοποιώ.
Ενδοεπικοινωνία έχω βάλει κι εγώ, παίρνει.
Αν θέλεις αντί για ενδοεπικοινωνία να χρησιμοποιήσεις ακουστικά, μπορείς να βγάλεις τα καλύμματα που έχει για τα ηχεία της ενδοεπικοινωνίας και θα είναι μια χαρά.
CorpseAlive
16/09/2024, 14:03
Αφού έκλεισε το ζήτημα του Χάρη και μίας που προφανώς θα χρειαστώ νέο κράνος, θέλω γνώμες για το Airoh Commander I ή II ! Το έχει αγοράσει κανείς ?
Δεν το έχω, αλλά γιατί θέλεις adventure κράνος?
Για τη χρήση που κάνεις έχει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα.
Για τον ίδιο λόγο που αγόρασε μπεμβέ.
harris_x
16/09/2024, 14:45
Αφού έκλεισε το ζήτημα του Χάρη και μίας που προφανώς θα χρειαστώ νέο κράνος, θέλω γνώμες για το Airoh Commander I ή II ! Το έχει αγοράσει κανείς ?
καλύτερα να πάρεις εντούρο κράνος και ένα τσεκούρι και όποιον πάρει ο χάρο(η)ς :tooth:
CorpseAlive
16/09/2024, 14:47
Δεν το έχω, αλλά γιατί θέλεις adventure κράνος?
Για τη χρήση που κάνεις έχει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα.
Είμαι ποζεράς , δεν ξέρω ...
Πέραν της πλάκας το έπιασα στα χέρια μου και μου άρεσε η ποιότητα του και το βάρος του.
Αν δεν πάω σε αυτό (που λογικά δεν θα πάω γιατί όπως είπες δεν είναι για την χρήση που κάνω , θα πάω μάλλον σε κάτι HJC που έχω σταμπάρει...
1. https://www.skroutz.gr/s/39575598/HJC-V10-Deep-Green-Kranos-Michanis-Full-Face.html
2. https://www.skroutz.gr/s/39500998/HJC-Rpha-71-Mapos-MC9SF-Kranos-Michanis-Full-Face-me-Sunvisor.html
ή Spartan Shark
3. https://www.skroutz.gr/s/35967739/Shark-Spartan-RS-Blank-Mayro-Portokali-Kranos-Michanis-Full-Face-1290gr-me-Pinlock-kai-Sunvisor-HE8104E.html
Αν έχετε κάτι άλλο ανάμεσα στα 300 με βία τα 450 ευρώπουλα με υποδοχή ενδο. και φιμέ τζαμάκι από μέσα μου λέτε!~
CorpseAlive
16/09/2024, 14:48
καλύτερα να πάρεις εντούρο κράνος και ένα τσεκούρι και όποιον πάρει ο χάρο(η)ς :tooth:
:a43::a43:
harris_x
16/09/2024, 14:48
Η ακόμα καλύτερα πάρε το παρακάτω :bawl:
455832
Και άλλοι πήραμε μπεμεβέ αλλά δεν παίζουμε με το κεφάλι μας...:D
Αν έχετε κάτι άλλο ανάμεσα στα 300 με βία τα 450 ευρώπουλα με υποδοχή ενδο. και φιμέ τζαμάκι από μέσα μου λέτε!~
Ασε τις μαλακίες, δώσε λίγα παραπάνω και χτύπα ένα Arai Quantic (εφόσον σου ταιριάζει στο κεφάλι). Τι να σου κάνω δεν με πρόλαβες, μόλις σήμερα πούλησα το δικό μου.
harris_x
16/09/2024, 14:51
1. https://www.skroutz.gr/s/39575598/HJC-V10-Deep-Green-Kranos-Michanis-Full-Face.html
:bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl:
Σοβαρέψου, θα σε κράζω μέχρι να σβήσει ο ήλιος
PortisHead
16/09/2024, 14:51
Γιατι για NOLAN no fucking way ?
Δεν τα βαζω στην ιδια κατηγορια με Arai και Shoei αλλα γιατι οχι ?
Επειδη δεν προμοταρονται πια ?
Σε τι υστερουν στην κατηγορια τους δηλαδη ?
harris_x
16/09/2024, 14:55
Αυτό:
Ασε τις μαλακίες, δώσε λίγα παραπάνω και χτύπα ένα Arai Quantic (εφόσον σου ταιριάζει στο κεφάλι). Τι να σου κάνω δεν με πρόλαβες, μόλις σήμερα πούλησα το δικό μου.
ή αν δε σου κάθεται, Shoei NXR2 ή Gt-air 3
karellen
16/09/2024, 14:59
Το αντβέ κράνος έχει ένα καλό που δεν το έχουν τα άλλα, το γεισο του κόβει την αντηλιά πολύ πιο αποτελεσματικά από τα γυαλιά ηλίου ακόμα και απο το πιο καλό visor.
Είναι σαν να βάζεις το χέρι μπροστά, Βατάνεν κιετσ.
455833
ή αν δε σου κάθεται, Shoei NXR2 ή Gt-air 3
Ακριβώς αυτά τα δύο κοιτούσα προχθές σε μαγαζί. Αυτή τη στιγμή έχω το NXR, και το 2 δεν έχει και τρελή διαφορά. Το Gt-Air 3 μου άρεσε περισσότερο ως κράνος, αλλά είναι αρκετά ακριβότερο.
Το NXR2 απο την άλλη έχει τα γραφικά που θα ήθελα.
θα έγραφα ότι και οι από πάνω περί Arai/Shoei. συμφωνώ :wave2:
Για ποζεράδικα δες τα Icon.
Το αντβέ κράνος έχει ένα καλό που δεν το έχουν τα άλλα, το γεισο του κόβει την αντηλιά πολύ πιο αποτελεσματικά από τα γυαλιά ηλίου ακόμα και απο το πιο καλό visor.
Είναι σαν να βάζεις το χέρι μπροστά, Βατάνεν κιετσ.
455833
Και κάπου εκεί τελειώνουν τα πλεονεκτήματα του για χρήση δρόμου.
CorpseAlive
16/09/2024, 15:16
Να είμαι ειλικρινής τα Arai δεν μου αρέσουν , φαντάζομαι είναι TOP κλπ κλπ αλλά δεν μαρέσουν .
Τα Shoei από την άλλη σχεδιαστικά μαρέσει αυτό κάπως https://www.skroutz.gr/s/30701830/Shoei-NXR2-Faust-TC-5-Kranos-Michanis-Full-Face-1300gr-me-Pinlock.html
αλλά και πάλι δεν πεθαίνω , θέλω κάτι με Glossy φινίρισμα και όχι ματ .
Τα HJC γιατί τρώνε τέτοιο άκυρο?
harris_x
16/09/2024, 15:20
Τα HJC γιατί τρώνε τέτοιο άκυρο?
Ρωτάς και για τα δύο που έβαλες ή μονο για το δευτερο;
CorpseAlive
16/09/2024, 15:25
Ρωτάς και για τα δύο που έβαλες ή μονο για το δευτερο;
και για τα δύο
basilis_k6
16/09/2024, 15:32
εχω shoei hornet απο το 2009. το πεθανα και πηρα το ιδιο το 2015-6 και τωρα πεθανε και παλι adv κρανος θα παρω. ειναι βαρυ σχετικα και κουραζει στις μεγαααλες διαδρομες αλλα αν δεν εισαι τυπος που παει με 150-160 ταξιδι ειναι το ιδιο με το κλειστο εκτος απο το οτι δεν χωραει σε βαλιτσες. καθε φορα που βαζω κλειστο μου λειπει το γεισο, κοβει ζεστη και ηλιο στα ματια. η μουσουδα αφηνει αερα να μπαινει και το καλοκαιρι δεν νιωθεις οτι αναπνεεις ξανα τον αερα που εβγαλες. ομως τα φθηνα adv ειναι ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ. δυστυχως ειναι ακριβα κρανη και πρεπει να τα σκασεις για κατι καλο. η να παρεις ενα φθηνο adv για καθε μερα και να ταξιδευεις με ενα κλειστο. η αληθεια ειναι οτι στο μεγαλο ταξιδι ειναι καλυτερα τα κλειστα.
εδιτ. τα φθηνα adv εχουν θορυβο που δεν εχεις φανταστει οτι μπορει να εχει ενα κρανος. χωρις προφανως να εχω δοκιμάσει ολα τα κρανη της αγορας.
CorpseAlive
16/09/2024, 15:33
εχω shoei hornet απο το 2009. το πεθανα και πηρα το ιδιο το 2015-6 και τωρα πεθανε και παλι adv κρανος θα παρω. ειναι βαρυ σχετικα και κουραζει στις μεγαααλες διαδρομες αλλα αν δεν εισαι τυπος που παει με 150-160 ταξιδι ειναι το ιδιο με το κλειστο εκτος απο το οτι δεν χωραει σε βαλιτσες. καθε φορα που βαζω κλειστο μου λειπει το γεισο, κοβει ζεστη και ηλιο στα ματια. η μουσουδα αφηνει αερα να μπαινει και το καλοκαιρι δεν νιωθεις οτι αναπνεεις ξανα τον αερα που εβγαλες. ομως τα φθηνα adv ειναι ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ. δυστυχως ειναι ακριβα κρανη και πρεπει να τα σκασεις για κατι καλο. η να παρεις ενα φθηνο adv για καθε μερα και να ταξιδευεις με ενα κλειστο. η αληθεια ειναι οτι στο μεγαλο ταξιδι ειναι καλυτερα τα κλειστα.
Πλέον η μηχανή για εμένα, είναι μόνο ταξίδι και καμία βόλτα με τις κουλομαρίες που κράζουν από πάνω.
Το Commute πήρε πούλο για μένα , ειδικά εκεί που κινούμαι.
Αν πηγαίνεις έως 80 χλμ/ώρα και δε στρίβεις ποτέ κεφάλι, καλά είναι τα αντβέ κράνη. Περίπου όπως και οι μοτοσικλέτες δηλαδή.
CorpseAlive
16/09/2024, 15:37
Αν πηγαίνεις έως 80 χλμ/ώρα και δε στρίβεις ποτέ κεφάλι, καλά είναι τα αντβέ κράνη. Περίπου όπως και οι μοτοσικλέτες δηλαδή.
Με σκούτερ φοράμε σκούφο και τα καλοκαίρια σκουφάκι κολυμβητικό?
harris_x
16/09/2024, 15:37
και για τα δύο
Το πρώτο είναι μόνο για την και καλά old-fashioned μόστρα χωρίς αεραγωγούς και θα σε ζεσταίνει πολύ το καλοκαίρι.
Το δεύτερο καλό φαίνεται αλλά θα προτιμούσα το RPHA-12.
Καταλαβαίνω ότι ως τουρίστας θέλεις και αυτή τη μαλακία από μέσα (visor) αλλά ξεκόλλα, βάζεις μια σκούρα ζελατίνα.
Αν δε θέλεις, προχωράς με το RPHA-71