View Full Version : Ερωτήσεις για απολύτως άσχετους που θα ήθελαν να μάθουν από το μηδέν.
Ας ηρεμήσουν τα πνεύματα δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε.
Ντέμη, δεν θεωρώ ότι ο ούτε ο Senior ούτε ο Mike είπαν και έγραψαν κάτι με σκοπό να σε προσβάλουν ή να σε τσουβαλιάσουν.
Όπως και αν έχει έχεις λάβει τις απαντήσεις σου , ανέβα με το καλό σε όποιο μηχανάκι για να πάρεις την πρώτη τζούρα της φάσης και μετά είμαστε εδώ να συζητήσουμε και αναλύσουμε τι θα ήταν καλό να αγοράσεις και για ποιον σκοπό!
Παρακαλώ όμως , όλο αυτό το Back and Forth να σταματήσει εδώ.
Ευχαριστώ πολύ για την παράθεση. Έχεις δίκιο, αρχικά δεν υπάρχει πρόθεση όπως είπα και γω να τσουβαλιάσουν όμως καλώς ή κακώς έτσι ακούστηκε. Δεν πειράζει όμως γιατί όπως είπε κάποιος όντως δε με γνωρίζουν ούτε τους γνωρίζω οπότε το λήγουμε όλοι εδώ. :)
Εγώ σοβαρά απάντησα και ανεξαρτήτως φύλου*, το υπόλοιπα λογύδριο, είναι δικά σου "άλυτα" θέματα.
(*Για την ακρίβεια, προς το παρόν είσαι ένα nick name και ένα avatar που δηλώνει γυναίκα, όση αξιοπιστία μπορεί να έχει αυτό).
Αν δεν σου κάνει η συμβουλή μου αγνόησε την, no problema, δεν έχω κάνα άγχος να γίνω δημοφιλής, ούτε δάσκαλος, ούτε "μοτο-πατέρας", αλλά και πάλι την ίδια συμβουλή θα έδινα σε οποιονδήποτε, με ρωτήσει με αυτά τα δεδομένα.
Το ότι υποτιμάς την εμπειρία του παπιού, από μόνο του είναι μια ισχυρή ένδειξη κολοσσιαίας άγνοιας κινδύνου πρωτίστως.
Σου δόθηκε ήδη μια πληθώρα απαντήσεων, διάλεξε αυτή που σε βολεύει και καλή επιτυχία σε ότι κάνεις.
:beer:
OFF-topic:Το είπες και πιο πάνω και πιθανολογώ ότι θα το ξαναπείς και παρακάτω, περί επιχειρήσεων, entrepreneur μπλα μπλα, I couldn't be less impressed.
Εμένα δε μου λέει τίποτα, έχω κάτι τέτοιους με επιχειρήσεις που ακόμα δεν έχουν μου εξοφλήσει δεδουλευμένα χρόνων.
Λυπάμαι που οι γνωστοί σου δεν ξέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους προφανώς ή κάνουν λάθος υπολογισμούς. Αλλά για να το ληξουμε εδώ όπως είπαν και τα παιδιά, δεν έχει νόημα γιατί πραγματικά δε με ξέρεις και δε σε ξέρω. Μπορεί κι από κοντά να είσαι το καλύτερο παιδί. Πού ξέρω εγώ, απλά μην υποθέτουμε πράγματα με στερεότυπα. Αυτό ήθελα να δηλώσω. Κάποιοι το πήραν πιο προσωπικά κι από μένα και από σένα. Σορυ για την αναστάτωση αλλά μπήκα σε αυτό το φόρουμ για να μάθω κάτι κι όχι να ακούω κλισέ για γυναίκες, λυπηθείτε με σαν newbie αν δε σας κάνει κόπο. Ευχαριστώ!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις ιδέες, τις συμβουλές, τις παραθέσεις και τις επεξηγήσεις. Αν θέλει κάποιος άλλος να συνεισφέρει, με πολύ χαρά θα διαβάσω αυτά που έχετε να πείτε. Νομίζω ότι πήρα μια πρώτη ιδέα για τα βασικά! Ελπίζω κάποιους να σας γνωρίσω και για τον καφέ που είπαν μερικοί ώστε να πάρω κι άλλες γνώμες! Καλή συνέχεια σε όλους και θα σας ενημερώνω για τις εξελίξεις και να νέα μου με την προσπάθειά μου. Να είστε καλά για το χρόνο που αφιερώνετε. :)
να τώρα....
παρασύρθηκα, άνοιξα το λίνκ και έπαθα αναφυλαξία :cry:
Χάρη, γελάω λίγο με αυτό εδώ γιατί δεν ξέρω τι να υποθέσω έτσι όπως το είπες. Ο Πάνος έχει βάλει πολύ καλά παραδείγματα, όχι;
Α να σε ρωτήσω, τι γνώμη για Aprilia Shiver 750/ABS;
Δεν ψήνομαι αλλά είναι κοντή αν δεν κάνω λάθος. Εσύ τι ξέρεις για αυτές;
Dimmanoukas
24/04/2024, 18:20
Δύο τρεις σκόρπιες εμπειρίες και από εμένα, που μόλις έκλεισε 1,5 χρόνο εμπειρίας σε δίκυκλα, αλλά στα 25 χρόνια οδήγησης αυτοκινήτου.
(Ναι πλέον είμαι 43 χαχα)
Ενώ είχα επαφή ως ανήλικος με μηχανάκια οι μηχανές ποτέ δεν με εξιταρανε, τόσο όσο ένα καλοστημένο αυτοκίνητο.
Στα 42 όμως και πες αγανακτισμένος από την κίνηση στους δρόμους, από την αδυναμία εύρεσης πάρκινγκ στην εργασία, μου μπήκε η ιδέα αγοράς μηχανής. Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος, όχι αυτό ήταν η πρόφαση.
Ο λόγος ήταν ότι έπιανα τον εαυτό μου να ξενυχτάω, κοιτώντας φωτό από μηχανές και διαβάζοντας άρθρα για αυτές. ( Ναι τα γυμνά και old school μου κινούσαν την προσοχή, είχε τύχει να δω και δύο τρία triumph Bonneville στο δρόμο και πάνε τα μυαλά).
Με την πρώτη ευκαιρία και έχοντας διαβάσει αρκετά, πήρα ένα σκούτερ (ακούγοντας κάποιους πιο "μυαλωμένους") και βουρ για δίπλωμα.
Τόσο τρελαμένος (μην πω κ@υλωμενος ναι παρεξηγηθώ) που πήγα στο πρώτο μάθημα οδήγησης με το σκούτερ και ο δάσκαλος τραβούσε τα λιγοστά μαλλιά του... χαχα (δεν το προτείνω σε καμία περίπτωση ούτε αυτό που έκανα εγώ ούτε αυτό που έκανε ο δάσκαλος γιατί θα έχανε και ότι λίγα του είχαν απομείνει)
Παράλληλα ανέβαινα στατικά πάνω σε μηχανές για να δω πως τις νιώθω.
Στην αρχή μου φαινόταν απίστευτα μεγάλες και βαριές και δεν με λες και μικροκαμωμένο (1,87 και 100 κιλά) και όντως κοιτούσα για οικονομικούς λόγους κάτι μικρό έως 350 κυβικά).
Παράλληλα τα μαθήματα, πήγαιναν εξαιρετικά και το cb 600 μοντέλο του 2007 άρχισα να το ψιλοκουμανταρω. Βέβαια μέχρι να μάθει το σώμα να χαλαρώσει πάνω στη μηχανή και με την 1:30 μαθήματος σερί που έκανα, αμέσως μετά το μάθημα ένιωθα σαν να γυρνούσα από πόλεμο)
Η όλη φάση μου άρεσε πολύ, ναι να πάρω και τον εξοπλισμό και τα σχετικά και η όλη εμπειρία απογειώθηκε - ολοκληρώθηκε όταν το τόλμησα και άλλαξα το σκούτερ με την μηχανή που έχω πλέον.
Δεν έχω καταφέρει να κάνω ταξίδι της προκοπής, γιατί υπάρχει έλλειψη χρόνου και με ένα μικρό παιδί όλος ο χρόνος αφιερώνεται εκεί, αλλά η κάθε διαδρομή είναι απόλαυση.
Ναι θα φας καυσαέριο, ναι θα βραχείς, αλλά παράλληλα θα σε χτυπήσει ο αέρας και θα νιώσεις φρέσκος κάθε πρωί για τη δουλειά, θα νιώσεις για πρώτη φορά σε μια γνώριμη κατά τα άλλα διαδρομή να ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα από την αρχή.
Στην αρχή θέλει εξοικείωση, τόσο το σώμα όσο και η αίσθηση του να κινείσαι σε δύο τροχούς με 90 χλμ στην Κηφισίας, αλλά μετά σιγά σιγά όλα έρχονται από μόνα τους.
Προσωπικά με βοήθησε αρκετά σε πρώτη φάση η κίνηση με το σκούτερ, καθώς όταν με το καλό εξοικειώθηκα με το να ελέγχω καθρέφτες και γενικά να κινούμαι με ασφάλεια σε κάθε διαδρομή, έπειτα ήρθε και ο συμπλέκτης και όλα βρήκαν νόημα.
Τώρα για το πάτημα με τα πόδια είναι πολύ σημαντικό καθώς ενώ δεν μου έχει πέσει κάτω (θέλω να πιστεύω ότι δεν θα το ζήσω) έχει χρειαστεί μια δυο φορές να πατήσω σταθερά κάτω για να μην πέσω.
Επίσης σωτήριο είναι και το abs αλλά ο συμπλέκτης ολίσθησης καθώς με έχει σώσει μια δυο φορές.
Για να το κλείσω κάπως όλο αυτό το σεντόνι, θεωρώ ότι η ενασχόληση μου με τη μηχανή είναι ότι καλύτερο έχω κάνει για τον εαυτό μετά τη διακοπή του καπνίσματος.
Ναι να το κάνεις, με το καλό όταν επιστρέψεις και να πάρει σβαρνα τις αντιπροσωπείες και να αρχίσεις να έχεις επαφή με αυτές, έστω και στατικές. Θα καταλάβεις τι σου αρέσει σε πρώτη φάση.
Έπειτα παράλληλα να κάνεις τα διαδικαστικά για το δίπλωμα και εκεί θα έχεις μια πρώτη καλή επαφή. Όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.
Ότι και να σου πούμε εμείς το ακούς, να διαβάσεις και πολλά άλλα που έχουν γραφτεί εδώ μέσα, αλλά το θέμα είναι να έχεις και εσύ ίδια εμπειρία.
Να ξέρεις σε ζηλεύω υπό μια έννοια που θα το ζήσεις όλο αυτό από την αρχή, έχει μια άγρια ομορφιά.
Χάρη, γελάω λίγο με αυτό εδώ γιατί δεν ξέρω τι να υποθέσω έτσι όπως το είπες. Ο Πάνος έχει βάλει πολύ καλά παραδείγματα, όχι;
Για να σηκώσει επιτέλους ο φυσιοθεραπευτής σου εκείνο το τριώροφο που ορέγεται, μια χαρά είναι τα παραδείγματα του Πάνου, :D τους λόγους στους είπα, στριβουν δύσκολα (ειδικά από νεοεισερχόμενους στο άθλημα), δεν κινούνται με άνεση στην κίνηση, αυτά αρκούν νομίζω.
Το Shiver καταπληκτικό μεν, ΠΟΛΥ δυνατό για αρχάριο και αρκετά βαρύ....
Για να σου δώσω και έναν μπούσουλα, οδηγώ μοτό 40 κατι χρόνια, έχω οδηγήσει ότι θες που λέει ο λόγος, ΟΜΩΣ στην κατοχή μου δεν είχα ΠΟΤΕ κανένα πάνω από 600 κυβικά.
Ο λόγος; εδώ Ελλάντα δεν χρειάζονται....
harris_x
24/04/2024, 18:25
Απλά δεν είναι του γούστου μου.
Το κάθε μηχανάκι έχει και το κοινό του, εγώ δεν είμαι μέσα στο κοινό των μοτοσυκλετών αυτών.
Το shiver είναι μια χαρά μηχανάκι.
Ούτε προβλήματα βγάζει ούτε τόσο δυνατό είναι για να τρομάξει κάποιον νέο οδηγό.
Όμως αν το σκέφτεσαι για εσένα, θα σου πρότεινα να πας σε κάτι πιο ελαφρύ ίσως έως 400-500κ.εκ. γιατί απλά θα δε θα σε φοβίσει και θα σου επιτρέψει να μάθεις πιο εύκολα.
asxetost
24/04/2024, 18:35
Είχε πάρει το μάτι μου ένα Aprilia Pegaso πολύ χαμηλωμένο κάποια στιγμή παρκαρισμένο κάπου. Τόσο που νόμιζα οτι είναι άλλο μηχανάκι.
Απλά αν είναι να κοντυνεις οτι είναι να αγοράσεις συμβουλευσου κάποιον αξιόπιστο μηχανικό, γιατί πολλές φορές επηρεάζει απαγορευτικά τη γεωμετρία.
Παιδιά, σοβαρή ερώτηση:
Σε πόσο χρόνο υπολογίζετε ότι ο μέσος οδηγός θα κουραστεί τις πρώτες φορές σε μεγάλο ταξίδι; Με φοβίζει λίγο αυτό. Με αυτοκίνητο πχ κουράζομαι στις 8 αλλά η μηχανή δεν έχει καμία απολυτως σχέση, μα καμία όμως. Θέλω να κάνω μακρινές αποστάσεις αλλά φοβάμαι λίγο για την ασφάλεια. Τα χέρια σας πώς τα νιώθετε; Είναι το μόνο πράγμα που με προβληματίζει. Η διάυγεια γενικά. Τα υπόλοιπα θα τα δοκιμάσω όπως είπατε και χωρίς βιασύνη, βλέπω τι μου ταιριάζει.
asxetost
24/04/2024, 18:45
Παιδιά, σοβαρή ερώτηση:
Σε πόσο χρόνο υπολογίζετε ότι ο μέσος οδηγός θα κουραστεί τις πρώτες φορές σε μεγάλο ταξίδι; Με φοβίζει λίγο αυτό. Με αυτοκίνητο πχ κουράζομαι στις 8 αλλά η μηχανή δεν έχει καμία απολυτως σχέση, μα καμία όμως. Θέλω να κάνω μακρινές αποστάσεις αλλά φοβάμαι λίγο για την ασφάλεια. Τα χέρια σας πώς τα νιώθετε; Είναι το μόνο πράγμα που με προβληματίζει. Η διάυγεια γενικά. Τα υπόλοιπα θα τα δοκιμάσω όπως είπατε και χωρίς βιασύνη, βλέπω τι μου ταιριάζει.
Βρε, κάτσε να πάρεις δίπλωμα και μηχανάκι και αυτό θα το δεις και μόνη σου. Είναι υποκειμενικό.
Αν περνάς από πόλεις που τα ερεθίσματα είναι αναρίθμητα η προσοχή σου μπορεί να μειώνεται και μετά το 20λεπτο.
Και ποτέ δεν οδηγαμε κουρασμένοι, νυσταγμενοι, νευριασμενοι, κ.ο.κ.
Αυτό είναι ενα όριο που εσύ θα βάλεις στον εαυτό σου.
o_gavros
24/04/2024, 18:49
Παιδιά, σοβαρή ερώτηση:
Πρώτα μαθαίνουμε να περπατάμε και μετά να τρέχουμε.
Δεν υπάρχει μονοκουκι απάντηση στην ερώτηση αυτή.
Εσύ μπορεί να αντέχεις δύο μέρες ακατουρητη να είσαι στη σέλα,ο άλλος φτάνει μέχρι τη Λιβαδειά και παθαίνει κράμπες.
Δεν έχει κανόνα αυτό. Όλα προπονούνται βέβαια.
harris_x
24/04/2024, 18:52
Παιδιά, σοβαρή ερώτηση:
o μέσος οδηγός;
στο 2ωρο θα έχουν μουδιάσει τα χέρια του και θα έχουν πονέσει οι ώμοι του απο το σφίξιμο.
Δύο τρεις σκόρπιες εμπειρίες και από εμένα, που μόλις έκλεισε 1,5 χρόνο εμπειρίας σε δίκυκλα, αλλά στα 25 χρόνια οδήγησης αυτοκινήτου.
(Ναι πλέον είμαι 43 χαχα)
Ενώ είχα επαφή ως ανήλικος με μηχανάκια οι μηχανές ποτέ δεν με εξιταρανε, τόσο όσο ένα καλοστημένο αυτοκίνητο.
Στα 42 όμως και πες αγανακτισμένος από την κίνηση στους δρόμους, από την αδυναμία εύρεσης πάρκινγκ στην εργασία, μου μπήκε η ιδέα αγοράς μηχανής. Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος, όχι αυτό ήταν η πρόφαση.
Ο λόγος ήταν ότι έπιανα τον εαυτό μου να ξενυχτάω, κοιτώντας φωτό από μηχανές και διαβάζοντας άρθρα για αυτές. ( Ναι τα γυμνά και old school μου κινούσαν την προσοχή, είχε τύχει να δω και δύο τρία triumph Bonneville στο δρόμο και πάνε τα μυαλά).
Με την πρώτη ευκαιρία και έχοντας διαβάσει αρκετά, πήρα ένα σκούτερ (ακούγοντας κάποιους πιο "μυαλωμένους") και βουρ για δίπλωμα.
Τόσο τρελαμένος (μην πω κ@υλωμενος ναι παρεξηγηθώ) που πήγα στο πρώτο μάθημα οδήγησης με το σκούτερ και ο δάσκαλος τραβούσε τα λιγοστά μαλλιά του... χαχα (δεν το προτείνω σε καμία περίπτωση ούτε αυτό που έκανα εγώ ούτε αυτό που έκανε ο δάσκαλος γιατί θα έχανε και ότι λίγα του είχαν απομείνει)
Παράλληλα ανέβαινα στατικά πάνω σε μηχανές για να δω πως τις νιώθω.
Στην αρχή μου φαινόταν απίστευτα μεγάλες και βαριές και δεν με λες και μικροκαμωμένο (1,87 και 100 κιλά) και όντως κοιτούσα για οικονομικούς λόγους κάτι μικρό έως 350 κυβικά).
Παράλληλα τα μαθήματα, πήγαιναν εξαιρετικά και το cb 600 μοντέλο του 2007 άρχισα να το ψιλοκουμανταρω. Βέβαια μέχρι να μάθει το σώμα να χαλαρώσει πάνω στη μηχανή και με την 1:30 μαθήματος σερί που έκανα, αμέσως μετά το μάθημα ένιωθα σαν να γυρνούσα από πόλεμο)
Η όλη φάση μου άρεσε πολύ, ναι να πάρω και τον εξοπλισμό και τα σχετικά και η όλη εμπειρία απογειώθηκε - ολοκληρώθηκε όταν το τόλμησα και άλλαξα το σκούτερ με την μηχανή που έχω πλέον.
Δεν έχω καταφέρει να κάνω ταξίδι της προκοπής, γιατί υπάρχει έλλειψη χρόνου και με ένα μικρό παιδί όλος ο χρόνος αφιερώνεται εκεί, αλλά η κάθε διαδρομή είναι απόλαυση.
Ναι θα φας καυσαέριο, ναι θα βραχείς, αλλά παράλληλα θα σε χτυπήσει ο αέρας και θα νιώσεις φρέσκος κάθε πρωί για τη δουλειά, θα νιώσεις για πρώτη φορά σε μια γνώριμη κατά τα άλλα διαδρομή να ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα από την αρχή.
Στην αρχή θέλει εξοικείωση, τόσο το σώμα όσο και η αίσθηση του να κινείσαι σε δύο τροχούς με 90 χλμ στην Κηφισίας, αλλά μετά σιγά σιγά όλα έρχονται από μόνα τους.
Προσωπικά με βοήθησε αρκετά σε πρώτη φάση η κίνηση με το σκούτερ, καθώς όταν με το καλό εξοικειώθηκα με το να ελέγχω καθρέφτες και γενικά να κινούμαι με ασφάλεια σε κάθε διαδρομή, έπειτα ήρθε και ο συμπλέκτης και όλα βρήκαν νόημα.
Τώρα για το πάτημα με τα πόδια είναι πολύ σημαντικό καθώς ενώ δεν μου έχει πέσει κάτω (θέλω να πιστεύω ότι δεν θα το ζήσω) έχει χρειαστεί μια δυο φορές να πατήσω σταθερά κάτω για να μην πέσω.
Επίσης σωτήριο είναι και το abs αλλά ο συμπλέκτης ολίσθησης καθώς με έχει σώσει μια δυο φορές.
Για να το κλείσω κάπως όλο αυτό το σεντόνι, θεωρώ ότι η ενασχόληση μου με τη μηχανή είναι ότι καλύτερο έχω κάνει για τον εαυτό μετά τη διακοπή του καπνίσματος.
Ναι να το κάνεις, με το καλό όταν επιστρέψεις και να πάρει σβαρνα τις αντιπροσωπείες και να αρχίσεις να έχεις επαφή με αυτές, έστω και στατικές. Θα καταλάβεις τι σου αρέσει σε πρώτη φάση.
Έπειτα παράλληλα να κάνεις τα διαδικαστικά για το δίπλωμα και εκεί θα έχεις μια πρώτη καλή επαφή. Όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.
Ότι και να σου πούμε εμείς το ακούς, να διαβάσεις και πολλά άλλα που έχουν γραφτεί εδώ μέσα, αλλά το θέμα είναι να έχεις και εσύ ίδια εμπειρία.
Να ξέρεις σε ζηλεύω υπό μια έννοια που θα το ζήσεις όλο αυτό από την αρχή, έχει μια άγρια ομορφιά.
Πολύ αναλυτική προσωπική προσέγγιση και με πάρα πολύ ενδιαφέρον!
Ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ για το σεντόνι και καλά χαχα, αλλά ειδικότερα που πήρες τον χρόνο να διαβάσεις τι ρωτούσα προηγουμένως και τι έχει λεχθεί μέχρι τώρα. Το εκτιμώ ιδιαίτερα. Να σου πω την αλήθεια με φοβίζεις λίγο με το πώς ένιωθες κάθε φορά που είπες ότι γύριζες από μάθημα. Εγώ δηλαδή, που είμαι και μικροκαμωμένη, θα πρέπει να δω τον Χριστό φαντάρο στην αρχή;
Χμ...
o μέσος οδηγός;
στο 2ωρο θα έχουν μουδιάσει τα χέρια του και θα έχουν πονέσει οι ώμοι του απο το σφίξιμο.
δηλαδή ο τέρμα αρχάριος/α πόσες στάσεις να κάνει άραγε; Μένει να το ανακαλύψω...
basilis_k6
24/04/2024, 18:58
και εγω...
Ντεμη, με το συμπαθειο και με πολυ σεβασμο, επειδη διαβασα μια πληροφορια που παρεθεσες
για τον εαυτο σου πιο πανω (1.65 - 65 κιλα), να σε ρωτησω κατι? σε γεινικες γραμμες, με το φαϊ τι σχεση εχεις?
γιατι αν θες να μπεις στο τριπακι του μοτοσυκλετισμου, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋποθεση ειναι να εχεις αριστες σχεσεις
μαζι του..
δεν νοειται να μαζευτουμε καμια 20αρια νοματαιοι να παμε για ενα καλο μοτο-τρως προς αναζητηση χασαποταβερνας
στα κατσικοβουνια, και να μη σηκωθουμε με αναπνευστικα προβληματα απ'το τραπεζι, και τα τριγλυκεριδια να κανουν παρτυ..
οποιος μηχανοβιος εχει κατω απο 170 χοληστερινη, η δεν παιρνει χαπι, απλα δεν ειναι μηχανοβιος, ειναι ποζερας.. :lol:
Για να σηκώσει επιτέλους ο φυσιοθεραπευτής σου εκείνο το τριώροφο που ορέγεται, μια χαρά είναι τα παραδείγματα του Πάνου, :D τους λόγους στους είπα, στριβουν δύσκολα (ειδικά από νεοεισερχόμενους στο άθλημα), δεν κινούνται με άνεση στην κίνηση, αυτά αρκούν νομίζω.
Το Shiver καταπληκτικό μεν, ΠΟΛΥ δυνατό για αρχάριο και αρκετά βαρύ....
Για να σου δώσω και έναν μπούσουλα, οδηγώ μοτό 40 κατι χρόνια, έχω οδηγήσει ότι θες που λέει ο λόγος, ΟΜΩΣ στην κατοχή μου δεν είχα ΠΟΤΕ κανένα πάνω από 600 κυβικά.
Ο λόγος; εδώ Ελλάντα δεν χρειάζονται....
Ευχαριστώ πολύ για την τοποθέτηση, γιατί δεν είμαι και ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο, γυμνάζομαι μεν αλλά δεν έχω την κάπα του σούπερμαν στην πλάτη μου... Το θέμα είναι να είναι πρακτικό και καλό στην οδήγηση, ναι, όχι να βλαστημήσω! Γέλασα πολύ με το παράδειγμα του φυσικοθεραπευτή, άσε, να πληρώσουμε και καναν άλλον, όχι μόνο αυτόν!
Dimmanoukas
24/04/2024, 19:08
Το σχόλιο ως απάντηση για την κόπωση μετά το μάθημα οδήγησης
Όχι απαραίτητα.
Εγώ έκανα δύο μαθήματα συνεχόμενα και η αλήθεια είναι ότι άμαθο το σώμα, 1 1/2 ώρα σταματά ξεκινά και με το συμπλέκτη όλη την ώρα, πρώτη δευτερα και πάλι πρώτη δεν θέλει πολύ.
Έπειτα σε πορεία είναι αλλιώς, καμία σχέση. Πλέον η μεγαλύτερη διαδρομή που έκανα είναι μιάμιση ώρα και καμία σχέση όλα καλά.
Σκέψου ότι ακόμη και το πωπουδακι (που λέει η Καγιά) θα χρειαστεί να συνηθίσει στη σέλα. Στην αρχή θα φαίνεται σκληρή έπειτα όλα καλά.
Ντεμη, με το συμπαθειο και με πολυ σεβασμο, επειδη διαβασα μια πληροφορια που παρεθεσες
για τον εαυτο σου πιο πανω (1.65 - 65 κιλα), να σε ρωτησω κατι? σε γεινικες γραμμες, με το φαϊ τι σχεση εχεις?
γιατι αν θες να μπεις στο τριπακι του μοτοσυκλετισμου, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋποθεση ειναι να εχεις αριστες σχεσεις
μαζι του..
δεν νοειται να μαζευτουμε καμια 20αρια νοματαιοι να παμε για ενα καλο μοτο-τρως προς αναζητηση χασαποταβερνας
στα κατσικοβουνια, και να μη σηκωθουμε με αναπνευστικα προβληματα απ'το τραπεζι, και τα τριγλυκεριδια να κανουν παρτυ..
οποιος μηχανοβιος εχει κατω απο 170 χοληστερινη, η δεν παιρνει χαπι, απλα δεν ειναι μηχανοβιος, ειναι ποζερας.. :lol:
Καλέ μου άνθρωπε χαχαχα, πέθανα! Άριστη σχέση έχω και γω, ήμουν 75 κιλά, πέρασα μία μεγάλη περιπέτεια υγείας, και έχασα δέκα κιλά σε τρεις μήνες. Τώρα είμαι περδίκι (αν εξαιρέσεις μια λοίμωξη του αναπνευστικού μόνο) αλλά τρώω στα καλά μου, ζωή να'χω, και μερακλίδικα, μέχρι και δίκιλη μερίδα κοψίδια. θέλω να μπω στον κόσμο της μηχανής όμως μετά την περιπέτεια, το χρωστάω στον εαυτό μου... Μην ανησυχείς, το θέμα είναι να μπορώ να οδηγήσω σωστά, όχι το αν θα ρευτούμε με το συμπάθειο τσίκνα... Χαχα!
Είχε πάρει το μάτι μου ένα Aprilia Pegaso πολύ χαμηλωμένο κάποια στιγμή παρκαρισμένο κάπου. Τόσο που νόμιζα οτι είναι άλλο μηχανάκι.
Απλά αν είναι να κοντυνεις οτι είναι να αγοράσεις συμβουλευσου κάποιον αξιόπιστο μηχανικό, γιατί πολλές φορές επηρεάζει απαγορευτικά τη γεωμετρία.
όχι, μην ανησυχείς, δε θα κάνω τέτοια #α#αρια! Ευχαριστώ για την παρατήρηση!
Απλά δεν είναι του γούστου μου.
Το κάθε μηχανάκι έχει και το κοινό του, εγώ δεν είμαι μέσα στο κοινό των μοτοσυκλετών αυτών.
Το shiver είναι μια χαρά μηχανάκι.
Ούτε προβλήματα βγάζει ούτε τόσο δυνατό είναι για να τρομάξει κάποιον νέο οδηγό.
Όμως αν το σκέφτεσαι για εσένα, θα σου πρότεινα να πας σε κάτι πιο ελαφρύ ίσως έως 400-500κ.εκ. γιατί απλά θα δε θα σε φοβίσει και θα σου επιτρέψει να μάθεις πιο εύκολα.
οπότε επιμένεις ktm? Από αυτά που διαβάζω σε ιστοσελίδες για αρχάριους που θέλουν και μακρινά ταξίδια, όλοι πάνω κάτω εκεί καταλήγουν...
basilis_k6
24/04/2024, 19:23
οπότε επιμένεις ktm? Από αυτά που διαβάζω σε ιστοσελίδες για αρχάριους που θέλουν και μακρινά ταξίδια, όλοι πάνω κάτω εκεί καταλήγουν...
τις τρίτες τι κάνεις?
Το σχόλιο ως απάντηση για την κόπωση μετά το μάθημα οδήγησης
Όχι απαραίτητα.
Εγώ έκανα δύο μαθήματα συνεχόμενα και η αλήθεια είναι ότι άμαθο το σώμα, 1 1/2 ώρα σταματά ξεκινά και με το συμπλέκτη όλη την ώρα, πρώτη δευτερα και πάλι πρώτη δεν θέλει πολύ.
Έπειτα σε πορεία είναι αλλιώς, καμία σχέση. Πλέον η μεγαλύτερη διαδρομή που έκανα είναι μιάμιση ώρα και καμία σχέση όλα καλά.
Σκέψου ότι ακόμη και το πωπουδακι (που λέει η Καγιά) θα χρειαστεί να συνηθίσει στη σέλα. Στην αρχή θα φαίνεται σκληρή έπειτα όλα καλά.
εννοείται ότι πιάνεται ο %*λος μας κανονικά, με πολύ μικρή εμπειρία απο παπάκι, φαντάζομαι ότι θέλει στρέτσιν συχνό και ξεμούδιασμα στις πρώτες στάσεις, προπόνηση αλλά και συνήθεια σιγά σιγά... Χμ, γνωστή μου, παλιά, μικροκαμωμένη κοπέλα και πιο κοντή από εμένα είχε μία απρίλια αλλά μια χαρά την πήγαινε και καλύτερα από πολλούς άντρες που έκαναν σόου με μεγαλύτερες αν με ρωτήσεις.
τις τρίτες τι κάνεις?
Τι εννοείς; Εκτός του ότι ξεκουράζομαι λόγω λοίμωξης σήμερα ή γενικά τις Τρίτες, κάθε Τρίτη; Ε, συνήθως δουλεύω όπως κάθε άνθρωπος... Πορκέ;
τις τρίτες τι κάνεις?
Χαχαχαχαχαχαχα....
Δεν εννοεί αυτό...
KTM γαρ...
Χαχαχαχαχαχαχα....
Δεν εννοεί αυτό...
KTM γαρ...
Συγνώμη, τα μεταξύ σας αστεία, δεν τα πιάνω...ή δε θέλω κιόλας. Χαχα!
basilis_k6
24/04/2024, 19:54
παρε κτμ να τα ακους και εσυ. δεν ειναι δικο μας αστειο παντως.
τα 390 εχουν προβληματα που λυνονται ευκολα. οχι κατι σοβαρο. γενικως ειναι αξιοπιστα μηχανακια ειδικα για κτμ.
αν μπορεις να ανεβεις πανω στο 450mt και το φτάνεις δες το πρωτο imo.
Παιδιά, σοβαρή ερώτηση:
Απο την μια κουραζεσαι γιατι μπορει να εισαι λιγο σφιγμενος πανω στη μοτο.Απο την αλλη ειναι τετοια η χαρα σου που θα ειναι γλυκια η κουραση.Εγω παντως τους πρωτους μηνες πηγαινα μονο εντος Αττικης και μολις συνηθισα αρχισα να πηγαινω παραεξω Λουτρακι Χαλκιδα κτλ.Παντα οι αρχαριοι ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ να μην βγαινουν εκτος Αττικης μεχρι να παρουν το κολαι.Πιθανη κουραση δεν ειναι καλος συμμαχος για τους αρχαριους.
παρε κτμ να τα ακους και εσυ. δεν ειναι δικο μας αστειο παντως.
τα 390 εχουν προβληματα που λυνονται ευκολα. οχι κατι σοβαρο. γενικως ειναι αξιοπιστα μηχανακια ειδικα για κτμ.
αν μπορεις να ανεβεις πανω στο 450mt και το φτάνεις δες το πρωτο imo.
Σίγουρα δε θα βιαστώ να πάρω μία μηχανή που θέλω με πολλή σοβαρότητα να οδηγήσω, μην ανησυχείς, και σίγουρα αν είναι πολύ φασαριόζικα δε θαείναι καθόλου του γούστου μου. Ο θόρυβος με τη μηχανή έχει γούστο αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ, δεν μπορώ καθόλου ό,τι τσιρίζει και δεν ακούγεται απλά καλά.
Απο την μια κουραζεσαι γιατι μπορει να εισαι λιγο σφιγμενος πανω στη μοτο.Απο την αλλη ειναι τετοια η χαρα σου που θα ειναι γλυκια η κουραση.Εγω παντως τους πρωτους μηνες πηγαινα μονο εντος Αττικης και μολις συνηθισα αρχισα να πηγαινω παραεξω Λουτρακι Χαλκιδα κτλ.Παντα οι αρχαριοι ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ να μην βγαινουν εκτος Αττικης μεχρι να παρουν το κολαι
Ε λογικό αυτό που λες, να συνηθίσω πρώτα στην περιοχή μου και γενικά Ελλάδα, δε θα πήγαινα αμέσως εξωτερικό με τίποτα, ούτε και γω!
harris_x
24/04/2024, 20:07
Οχι απαραίτητα, και το Triumph είναι πολύ ωραίο, και το MT03.
Είναι κάποιος απο σας εδώ που πάει σε οργανωμένα ταξίδια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό με μηχανή, με γραφείο; (όπως πχ το odyssay moto tours?) Υπάρχουν μερικά που βλέπω ότι έχουν φανατικούς οπαδούς και έτσι είναι πιο έξυπνο; Εξασφαλίζεις μεγαλύτερη ασφάλεια με πιο έμπειρους συνοδοιπόρους;
Οχι απαραίτητα, και το Triumph είναι πολύ ωραίο, και το MT03.
ευχαριστώ Χάρη! θα τα τσεκάρω από κοντά όλα όσα ανέφερες και αυτά που πρότειναν εδώ δυο τρία άλλα μέλη.
Είναι κάποιος απο σας εδώ που πάει σε οργανωμένα ταξίδια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό με μηχανή, με γραφείο; (όπως πχ το odyssay moto tours?) Υπάρχουν μερικά που βλέπω ότι έχουν φανατικούς οπαδούς και έτσι είναι πιο έξυπνο; Εξασφαλίζεις μεγαλύτερη ασφάλεια με πιο έμπειρους συνοδοιπόρους;
Αυτό ακούγεται εξαιρετικό για χαρλεάδες και γιαγιάδες με βέσπες. Κάτι σαν τα ταξιδιωτικά με γκρουπ.
PaNick67
24/04/2024, 20:47
Παιδιά, σοβαρή ερώτηση:
Σε μηχανή 8 ώρες δεν μπορείς γιατί θα χρειαστεί καύσιμα πολύ νωρίτερα, θα πιαστείς στον πωπο και την μέση και αν είναι γυμνό το μηχανάκι ίσως και σε αυχένα πλάτη.
Αλλά μην σε νοιάζει ακόμα αυτό. Στην αρχή θα κάνεις διαδρομές μισής ώρας, 40 λεπτών και θα κατεβαίνεις κουρασμένη λόγω σφιγμένης στάσης.
Σιγά σιγά αυτό θα αλλάζει, το πόσο σύντομα είναι θέμα εξάσκησης, βολτων.
Αυτό ακούγεται εξαιρετικό για χαρλεάδες και γιαγιάδες με βέσπες. Κάτι σαν τα ταξιδιωτικά με γκρουπ.
Χαχαχα! Όχι ρε, όλοι νέοι άνθρωποι είναι στις φωτογραφίες, συγνώμη για το ρε, σχήμα λόγου. Μη νομίζεις και μεις οι 35αρες τι θαρρείς; Ότι δε νιώθουμε ΚΑΠΗ; Age is just a number. Χαχαχα, εγώ με τόση δουλειά που έριξα τα τελευταία χρόνια νιώθω και 80+. Κι αυτοί ψυχή δεν έχουνε, όχι πες μου δηλαδή; Προσωπικά πέρα από την πλάκα, πιστεύω πως για έναν αρχάριο αυτό είναι ιδανικό αν δεν έχει γνωστούς ή φίλους. Μπορώ και μόνη αλλά αλλιώς είναι αν συμβεί τίποτα, να έχεις κάποιον...
Σε μηχανή 8 ώρες δεν μπορείς γιατί θα χρειαστεί καύσιμα πολύ νωρίτερα, θα πιαστείς στον πωπο και την μέση και αν είναι γυμνό το μηχανάκι ίσως και σε αυχένα πλάτη.
Αλλά μην σε νοιάζει ακόμα αυτό. Στην αρχή θα κάνεις διαδρομές μισής ώρας, 40 λεπτών και θα κατεβαίνεις κουρασμένη λόγω σφιγμένης στάσης.
Σιγά σιγά αυτό θα αλλάζει, το πόσο σύντομα είναι θέμα εξάσκησης, βολτων.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! :)
Κανένας εντωμεταξύ δεν έχει αναφέρει τίποτα για Daytona, να υποθέσω ότι δεν κάνουν για πιο μακρινά ταξίδια; Όπως καταλάβατε, κοιτάω όλες τις χαμηλές μέχρι συγκεκριμένα κυβικά. Να υποθέσω επίσης ότι θα πρέπει να με απασχολήσει πολύ το θέμα των ανταλλακτικών. Να μπορώ να βρω τα περισσότερα εύκολα στην Ελλάδα, άρα πιο γνωστή μάρκα σε πωλήσεις εντός Ελλάδος;
CorpseAlive
24/04/2024, 21:15
Κανένας εντωμεταξύ δεν έχει αναφέρει τίποτα για Daytona, να υποθέσω ότι δεν κάνουν για πιο μακρινά ταξίδια; Όπως καταλάβατε, κοιτάω όλες τις χαμηλές μέχρι συγκεκριμένα κυβικά. Να υποθέσω επίσης ότι θα πρέπει να με απασχολήσει πολύ το θέμα των ανταλλακτικών. Να μπορώ να βρω τα περισσότερα εύκολα στην Ελλάδα, άρα πιο γνωστή μάρκα σε πωλήσεις εντός Ελλάδος;
Ντέμη, με συγχωρείς κιόλας , νιώθω ότι κοιτάς πολλά πράγματα που δεν έχουν τόση ουσία σε αυτή την φάση για σένα.
πρώτα δες πως κάθεσαι σε ένα μηχανάκι και μετά δες όλα τα υπόλοιπα.
Για να απαντήσω στην ερώτηση σου , η πιο εμπορική μάρκα στην Ελλάδα στην κατηγορία που κοιτάς είναι η Honda Με το CBX500.
motojojo
24/04/2024, 21:24
Το οποιο CB500X βγαινει και σε γυμνό και λέγεται CB500F το οποίο είναι αξιολογο μηχανάκι και τα κάνει όλα, εκτός από κακό χωματόδρομο που μπορεί το Χ ( και που τελικά σπάνια πάει κανείς).
Και χαμηλό είναι και ελαφρυ και ευέλικτο, οικονομικό και άνετο εντός και εκτός πόλης. Και ειναι και χοντα.
rainmike
24/04/2024, 21:31
Σε ποιο daytona αναφερεσαι στο triumph η στην μαρκα daytona?
Ντέμη, με συγχωρείς κιόλας , νιώθω ότι κοιτάς πολλά πράγματα που δεν έχουν τόση ουσία σε αυτή την φάση για σένα.
πρώτα δες πως κάθεσαι σε ένα μηχανάκι και μετά δες όλα τα υπόλοιπα.
Για να απαντήσω στην ερώτηση σου , η πιο εμπορική μάρκα στην Ελλάδα στην κατηγορία που κοιτάς είναι η Honda Με το CBX500.
Οκ, βουλωμένο γράμμα διαβάζεις αλλά τα ψάχνω λίγο πολύ όλα σε ιστοσελίδες αρχικά και καθώς δε γνωρίζω έχω τρελαθεί λίγο από τις πολλές πληροφορίες... :uplate:
Σε ποιο daytona αναφερεσαι στο triumph η στην μαρκα daytona?
Στη μάρκα έχεις δίκιο, δε διευκρίνισα
πηγα 1 κ μοναδικη φορα σε τετοιο οργανωμενο ταξιδι με ατομα
που δεν ηξερα/δεν ειχαμε οδηγησει ποτε μαζι
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ
rainmike
24/04/2024, 22:39
Στη μάρκα έχεις δίκιο, δε διευκρίνισα
Αν σε ενδιαφερει κινεζικο ,υπαρχουν καταλληλοι ανθρωποι να σε διαφωτισουν.
Εγω απο daytona μονο το sprinter ξερω. :)
Αν σε ενδιαφερει κινεζικο ,υπαρχουν καταλληλοι ανθρωποι να σε διαφωτισουν.
Εγω απο daytona μονο το sprinter ξερω. :)
Χμ, τα ψάχνω όλα, γι'αυτό ρωτάω...
ΚΤΜ: Κάθε Τρίτη Μάστορα :D
Ρίξε μια ματιά μιας και πιάσαμε τα κινέζικα, στα voge AC 300 και ACX 300. Εγώ προσωπικά έχω το ΑC 500 (δες το και αυτό) είχα και το 300. Άριστα μηχανάκια σε νορμάλ τιμές. Αρκετοί εδώ μέσα έχουν διάφορα μοντέλα της μάρκας αυτής.
ΚΤΜ: Κάθε Τρίτη Μάστορα :D
Mamma mia! Που λένε κι οι Ιταλοί... Όχι, να είναι αξιόπιστο βρε παιδιά το είπαμε, δεν το είπαμε; Δεν εξυπακούεται;
όλοι νέοι άνθρωποι είναι στις φωτογραφίες
Σε όλες τις διαφημιστικές φωτογραφίες νέοι άνθρωποι είναι. Λέγεται marketing. :lol:
Ρίξε μια ματιά μιας και πιάσαμε τα κινέζικα, στα voge AC 300 και ACX 300. Εγώ προσωπικά έχω το ΑC 500 (δες το και αυτό) είχα και το 300. Άριστα μηχανάκια σε νορμάλ τιμές. Αρκετοί εδώ μέσα έχουν διάφορα μοντέλα της μάρκας αυτής.
Καλή ιδέα, η ac 300 μου φαίνεται πιο λογική για αρχάριους. Θα τα δω πιο προσεκτικά. Ευχαριστώ!
Σε όλες τις διαφημιστικές φωτογραφίες νέοι άνθρωποι είναι. Λέγεται marketing. :lol:
χαχα, ναι αλλά όταν λέω νέοι άνθρωποι εννοώ μέχρι 55. Αν σκεφτείς ότι όλοι ζούνε τώρα πλέον περίπου 80 και...νέοι είναι, χαχα, όλα είναι σχετικά...
Υποτίθεται ότι κοιτάω προφίλ σε Facebook κλπ με ανθρώπους, φίλους φίλων γνωστών που έχουν πάρει μέρος σε τέτοια και δεν είναι μαθουσαλίξ χαχα!
basilis_k6
24/04/2024, 23:42
να ξέρεις, απλα σε ενημερωνω δηλαδη, οτι οποιος ανοιγει θεμα για μοτοσυκλέτα και περνάει τις 10 σελίδες αλλα τελικα παιρνει σκουτερ τρώει lifetime ban.
γιουβ μπιν γουορντ
panavour
24/04/2024, 23:55
Υπαρχει και το ΚΤΜ=Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ μάστορα.
Ειναι γι αυτους,που το πηγαν ΤΡΙΤΗ,αλλα εμεινε μεσα στο συνεργειο,γιατι δεν προλαβε να το τελειώσει ο μαστορας, σε μιά μερα.:lol:
να ξέρεις, απλα σε ενημερωνω δηλαδη, οτι οποιος ανοιγει θεμα για μοτοσυκλέτα και περνάει τις 10 σελίδες αλλα τελικα παιρνει σκουτερ τρώει lifetime ban.
γιουβ μπιν γουορντ
Σωστό Βασίλη, αλλά είναι δυνατόν να ήθελα να πάρω παπί ή σκούτερ και να σας ρωτούσα; Νομίζω σε απλή σχολή οδηγών, ούτε καν σχολείο, θα είχα βρει ήδη μια καλή απάντηση. Πήρα τις ιδέες που ήθελα όμως, δε θα χρειαστώ προς το παρόν κάτι άλλο, ευχαριστώ πολύ όλους σας!
Υπαρχει και το ΚΤΜ=Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ μάστορα.
Ειναι γι αυτους,που το πηγαν ΤΡΙΤΗ,αλλα εμεινε μεσα στο συνεργειο,γιατι δεν προλαβε να το τελειώσει ο μαστορας, σε μιά μερα.:lol:
Χαχαχαχα! Πω πω! Τώρα κατάλαβα τι πλάκα έκαναν οι προηγούμενοι, οκ! Thanks για τη διαφώτιση :facepalm:
harris_x
25/04/2024, 18:56
Παιδιά νομίζω ότι φτάνει η εκτενής αναφορά στο service της ΚΤΜ.
Το θέμα μας εδώ είναι άλλο.
Καλέ μου άνθρωπε χαχαχα, πέθανα! Άριστη σχέση έχω και γω, ήμουν 75 κιλά, πέρασα μία μεγάλη περιπέτεια υγείας, και έχασα δέκα κιλά σε τρεις μήνες. Τώρα είμαι περδίκι (αν εξαιρέσεις μια λοίμωξη του αναπνευστικού μόνο) αλλά τρώω στα καλά μου, ζωή να'χω, και μερακλίδικα, μέχρι και δίκιλη μερίδα κοψίδια. θέλω να μπω στον κόσμο της μηχανής όμως μετά την περιπέτεια, το χρωστάω στον εαυτό μου... Μην ανησυχείς, το θέμα είναι να μπορώ να οδηγήσω σωστά, όχι το αν θα ρευτούμε με το συμπάθειο τσίκνα... Χαχα!
νταξ, δκια μας εισαι....
first stage complited...
παμε για τα υπολοιπα...
Τα περί των Κατεμιών, μεταφέρθηκαν ΕΔΩ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=152251&page=665&p=3205058#post3205058) παρακαλώ διατηρήστε την τάξη :D
Παιδιά και γω δε θέλω κάτι άλλο να ρωτήσω μέχρι ώρας, ευχαριστώ, όχι δε θα συμμετέχω στη συζήτηση για ktm και σέρβις γιατί όντως δε γνωρίζω περισσότερα. Καλή συνέχεια παιδιά και θα σας ενημερώσω σε λιγότερο από μήνα για τις εξελίξεις, σίγουρα μετά το Πάσχα θα σας πω τι είδα από κοντά ένα ένα. Να πω ένα καλό Πάσχα σε όλους σας επίσης!
νταξ, δκια μας εισαι....
first stage complited...
παμε για τα υπολοιπα...
Καλή συνέχεια και καλό Πάσχα. Με ρέγουλα όμως τα αρνιά φιλτατε, να τα φάμε εμείς όχι να μας φάνε. :D :wave2:
panavour
25/04/2024, 22:26
Καλή συνέχεια και καλό Πάσχα. Με ρέγουλα όμως τα αρνιά φιλτατε, να τα φάμε εμείς όχι να μας φάνε. :D :wave2:
https://youtu.be/9T5oUUFl1ac?si=G6011RkL-MOOKUwi
Καλησπέρα παιδιά! Χρόνια πολλά!!! Πώς είστε; Μόλις γύρισα από τα ξένα. Σε δύο βδομάδες ξεκινάω μαθήματα!!! Στην ερώτηση αυτόματο ή όχι τι απαντάμε; Έχω ερωτευτεί τη Honda rebel 500, το τσοπεροειδές που είπε παλιότερα κι ο φίλος παραπάνω, θα μου προτείνατε να μάθω με συμπλέκτη; Βρέξει χιονίσει να τα ξέρω όλα; Εγώ λέω να κάνω μαθήματα και για τις δύο κατηγορίες. Εσείς τι γνωρίζετε;
rainmike
17/05/2024, 17:03
Ψηφιζω με συμπλεκτη:beer:
Μαθαίνεις να οδηγείς μοτοσυκλετα, τις αρχές τους κανόνες την οδηγική συμπεριφορά κτλ τον αν θα έχει συμπλέκτη η αν θα είναι cvt η οτι άλλο βγάλουν είναι δεύτερης σημασίας, αλλά επειδή οι επιλογές σε μοτοσυκλετα αφορούν συμπλέκτη μοιραία πας σε αυτή την κατεύθυνση
Ευχαριστώ πολύ! Θα μάθω με συμπλέκτη, και τώρα που το έψαχνα καλύτερα, ναι δεν έχει νόημα. Είναι μονόδρομος, συμπλέκτης σίγουρα! Καλή συνέχεια παίδες, θα σας κρατάω ενήμερους για το πώς πάει. Ευχηθείτε μου καλή τύχη μπας και ξεψαρώσω λίγο. :lol:
Παιδιά καλησπέρα! Τι κάνετε;
Εγώ ξεκίνησα με τη θεωρία στη σχολή οδήγησης και μετά θα κάνω μαθήματα και με σχολή ασφαλούς οδήγησης. Τα βρήκα όλα! Ερώτηση:
Έχεις φέρει κάνεις μηχανή από εξωτερικό στην Ελλάδα; Πόσο περίπου στοιχίζει να τη δηλώσεις στην Ελλάδα; Αν το έχετε κάνει πείτε. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά, ελπίζω να είστε όλοι σας καλά!
karellen
17/06/2024, 14:18
Έχεις φέρει κάνεις μηχανή από εξωτερικό στην Ελλάδα; Πόσο περίπου στοιχίζει να τη δηλώσεις στην Ελλάδα; Αν το έχετε κάνει πείτε. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά, ελπίζω να είστε όλοι σας καλά!
Δεν μπορείς να απαντήσεις με λίγα λόγια σ' αυτό,παίζουν ρόλο τα κυβικά,η παλαιότητα της μηχανής (αυτά τα δύο υπολογίζουν το κόστος εκτελωνισμού.Από κει κι ύστερα θα πρεπει να συν-υπολογήσεις και το κόστος μεταφοράς της μηχανής στην Ελλάδα συν την αμοιβή αυτού που θα σου την φέρει.
Πάντως να ξέρεις ένα πράγμα,όσο πιο ακριβή είναι η μοτοσυκλέτα τόσο πιο πολλά θα γλυτώσεις αν τη φέρεις απ' έξω,εμένα το gs από Αγγλία μού ήρθε 2.500€ φθηνότερα (τελικό κόστος 11.500€).Αν όμως κοιτάς μηχανάκι των 4-5.000 δεν αξίζει.
Ό,τι άλλο θέλεις πες μου.
Lioulios
19/06/2024, 01:22
Καλησπερα και καλως ήλθες.
Επειδη ειναι παρα πολλα για να κατσω να τα διαβασω ολα , εγω θα σου πω την δικη μου γνωμη .
Για εσας τις γυναικες το σημαντικοτερο κρητιριο ειναι το σωμα σας . Υψος και βαρος ειναι αυτα που μπορει να κανουν την αγορα ενος μοντελου μοτο απογορευτικη .
Ειδικα στην περιπτωση σου που εισαι τελειως αρχαρια .
Πολλοι σου προτειναν μηχανακια και διαφορα άλλα ωραια , αλλα καποιοι στην αρχη σου ειπαν να παρεις ενα σκουτερακι ή παπακι να δεις τι και πως ...και αυτο περασε στο ντουκου.
Το να παρεις το διπλωμα ειναι (σχετικα ) ευκολη υποθεση . Μετα τί;
Ακομα και σε σεμιναρια και σχολες ασφελους οδηγησης να πας , θα εχεις καποια θεματα τα οποια θελουν καποιο καιρο να λυθουν .
Οι ταχυτητες που αναπτυσουν οι μηχανες (ολες) ειναι κατι που πρεπει να συνηθισεις και εσυ και ο εγγεφαλος σου . Το πως θα μπεις σε μια στροφη ,πως θα ξαναανοιξεις το γκαζι ,πως και ποτε θα φρεναρεις ...σε οσες σχολες και να πας , ειναι κατι που θα το μαθεις εσυ στον εαυτο σου σιγα σιγα .
Η μεταβαση λοιπον εχει καποια σκαλοπατια .
Ενω μπορουμε υπο συνθηκες να παμε απο τα 125 κυβικα στα 600 και σιγα σιγα να το βρουμε ...Δυστυχως απο καθολου σε κατι μεγαλυτερο απο 125 εγω προσωπικα το θεωρω επικυνδινο.
Εδω ερχεται το υψος .
Αν εισαι ψιλη και μπορεις να φτασεις τα αυτοματα dct της honda ,αυτα μπορει να ειναι μια καλη λθση για σενα όταν ερθει εκεινη η ωρα .
Αν δεν εισαι και το 1ο μπόι ,πραγμα συνηθες για γυναικα , μια σχεδον σιγουρη πτωση ειναι πατωντας φρενο να σταματησεις και να πεσεις στατικα .
Επισης σχεδον σε ολα τα σασμαν των μηχανων κατεβαζοντας ταχυτητες για να φτασεις στην 1η πχ σε καποιο φαναρι ,υπαρχει μεγαλη πιιανοτητα να κουμπωσεις απο 2α , νεκρα ασυναισθητα και αν ειναι και ανηφορικο το σημειο ...μαντεψε .
Καλο θα ηταν εκει στις σχολες να βρεις καποιον να σου αφιερωσει χρονο και να σου τα μαθει αυτα με καποιο μικρο μηχανακι...κατι σαν personal που εχουν τα γυμναστηρια . Δεν ξερω αν γινεται αυτο , αλλα γιατι να μην το κανουν ;
Η δικη μου επιλογη αν ησουν φιλη μου και επρεπε να σε σημβουλεψω τι να παρεις ειναι ( αν δεν θες σκουτερ-παπι κανα 5-6μηνο) το xsr της yamaha στα 125 κυβικα με 3.5 Κ μεταχειρισμενο που στο χρονο πανω πουλωντας το δεν θα χασεις πολλα χρηματα σε σχεση με καποιο αλλο και ειναι και ομορφο .
Και το 300 το cb που προταθηκε ειναι ωραιο ,ομως ειναι 300.
Σου ευχομαι οτι καλυτερο στο νεο αυτο ξεκινημα .
Για αλλους ειναι τροπος ζωής, για αλλους ευκολια μετακινησης , σε αλλους παλι αρεσει το flex ...
Ολοι ομως στην ίδια φυλή ανήκουμε .
Η κατοχη μοτοσυκλετας ψυχοθεραπεύει .
GiorgosAlo
30/06/2024, 07:43
Καλησπέρα σας.
45 ετών με 25 χρονιά οδήγησης αυτοκινητου, ποτε καποιο δικυκλο. 1.85 ύψος 110 κιλά με μακρια χερια και ποδια. Χρειάζομαι να ξεκινήσω να οδηγώ μηχανη για οικογενειακους-οικονομικους λογους. Δεν θελω ταχύτητα, το πολύ μέχρι 110 για να μην με ζωριζουν τα φορτηγα στη δεξιά λωρίδα της εθνικής σε διαδρομή περίπου 40 λεπτών. Παράλληλα πρέπει να είναι μαζεμένη για να μπορώ να μην κολλάω στην κίνηση και να έχω και χώρο για 2ο κράνος για να μπορώ να πηγαινοφερνω τα παιδιά σε κοντινές δραστηριότητες τους εντός πόλης. 1. Τι μηχανή θα συστηνατε? 2. Τι είδους διπλωμα χρειάζεται....φαντάζομαι ανάλογα με τα κυβικά της μηχανής που προτείνεται. 3. Ποιο υπολογιζεται οτι ειναι το κοστος με σωστο εξοπλισμο ασφαλειας και φυσικα διπλωμα κλπ. Το σημαντικοτερο ειναι η αξιοπιστια. Υ.Γ. Πραγματικά άσχετος με τον κόσμο της μηχανής, συγνώμη για το πλήθος των ερωτήσεων.
o_gavros
30/06/2024, 07:57
Καλημερα Γιώργο.
Αρχικά να σου πω ότι αν είναι να μπεις στη διαδικασία και τα έξοδα,τότε πας κατευθείαν για το μεγάλο δίπλωμα.
Κατόπιν,όσα περιγράφεις μάλλον παραπέμπουν σε κάποιο σκούτερ 200-300κ.εκ.
Αν κοιτάξεις καλύτερα,θα βρεις αμέτρητα ποστ σχετικά με αυτά.
Κόστος.
Αν πεις ότι δίνεις πχ 3000€ για ένα μεταχειρισμένο, θα χρειαστείς επίσης 5-6 κατοσταρικα για εισαγωγικό εξοπλισμό αφού ξεκινάς από το μηδέν. Όταν λέω εισαγωγικό,μιλάω για αξιοπρεπείς προτάσεις μεν,όχι από το πάνω ράφι δε. Ο εξοπλισμός είναι κάτι που συνεχώς χρήζει ανανέωσης,γιατί χαλάνε, σκίζονται,παλιωνουν κλπ.
Δεν χρειάζεται λοιπόν να πας εξαρχής στο πάνω ράφι. Βλέποντας και κάνοντας.
panavour
30/06/2024, 14:59
Κάτι αρχάς μας λες το ανώτατο πόσον,που μπορείς να διαθέσεις.Σαν γενική αρχή όμως,σε πλήρως άσχετους,θα σου έλεγα,για σκούτερ μέχρι 200-300, κυβικά που είπε και ο τηγανητός-ψητος, από πάνω.Οτι αποφασίσεις να το οδηγήσεις πρώτα,αφού εννοείται θα έχεις βγάλει δίπλωμα.Το θεωρώ την πιο πρακτική και ασφαλή λύση για την είσοδο σου στον μαγικό κόσμο των 2 τροχών.
Tallyban
30/06/2024, 21:49
Τι μηχανή λες άνθρωπε μου,πάρε ένα μικρό αυτοκίνητο να σώσεις τα παιδάκια σου και τον εαυτό σου
Τι μηχανή λες άνθρωπε μου,πάρε ένα μικρό αυτοκίνητο να σώσεις τα παιδάκια σου και τον εαυτό σου
+Όσα!!!!
PaNick67
01/07/2024, 08:16
Καλησπέρα σας.
45 ετών με 25 χρονιά οδήγησης αυτοκινητου, ποτε καποιο δικυκλο. 1.85 ύψος 110 κιλά με μακρια χερια και ποδια. Χρειάζομαι να ξεκινήσω να οδηγώ μηχανη για οικογενειακους-οικονομικους λογους. Δεν θελω ταχύτητα, το πολύ μέχρι 110 για να μην με ζωριζουν τα φορτηγα στη δεξιά λωρίδα της εθνικής σε διαδρομή περίπου 40 λεπτών. Παράλληλα πρέπει να είναι μαζεμένη για να μπορώ να μην κολλάω στην κίνηση και να έχω και χώρο για 2ο κράνος για να μπορώ να πηγαινοφερνω τα παιδιά σε κοντινές δραστηριότητες τους εντός πόλης. 1. Τι μηχανή θα συστηνατε? 2. Τι είδους διπλωμα χρειάζεται....φαντάζομαι ανάλογα με τα κυβικά της μηχανής που προτείνεται. 3. Ποιο υπολογιζεται οτι ειναι το κοστος με σωστο εξοπλισμο ασφαλειας και φυσικα διπλωμα κλπ. Το σημαντικοτερο ειναι η αξιοπιστια. Υ.Γ. Πραγματικά άσχετος με τον κόσμο της μηχανής, συγνώμη για το πλήθος των ερωτήσεων.
Αν οι οικογενειακοι - οικονομικοι λογοι ειναι οτι υπαρχει αναγκη 2ου μεταφορικου μεσου και ψαχνεις το οικονομικοτερο, καλως ηρθες στον κοσμο των δυο τροχων ,εχεις λαβει αρκετες συμβουλες για σωστη αρχη.
Αν ομως κοστιζει πολυ η μετακινηση με το αμαξι και θες μηχανη για λιγοτερα εξοδα, ξανασκεψου το.
Αν στην αγορα των 3Κ προσθεσεις αλλο ενα για εξοπλισμο και καποιο σερβις - λαστιχα, εφτασες στα 4 χωρις να εχεις ακομα διπλωμα ( ποσο κοστιζει αυτο δεν εχω ιδεα )
Θα εχεις ενα δικυκλο με καταναλωση 4λιτ/100χλμ που θα θελει λαδια καθε 2-3 χιλ χλμ και αλλαγη ελαστικων καθε 2 χρονια. Την ιδια στιγμη το ΙΧ σου θα θελει σερβις καθε χρονιο και λαστιχα καθε 4 ασχετως χιλιομετρων που θα κανεις, δηλαδη δεν γλυτωνεις λεφτα απο αυτα.
Βαλε ΚΤΕΟ, ασφαλιση, ΤΚ, παρκινγκ αν δεν εχεις, μηπως τελλικα θα δωσεις πολλα λεφτα για να κερδισεις 4-5 λιτρα καυσιμου καθε 100 χλμ;
Άλλη μία πρόταση είναι αγορά medley 125 με δίπλωμα αυτοκινήτου και μετακινήσεις για τα κοντινά.
Κράνος + μπουφάν = ~350 με 400€.
harris_x
01/07/2024, 09:41
Καλησπέρα σας.
Γιώργο καλημέρα,
Δυστυχώς θέλεις να ξεκινήσεις να οδηγείς δίκυκλο για όλους τους λάθος λόγους.
Οικονομικούς,
χρόνου,
ευκολία στη μεταφορά των παιδιών στις δραστηριότητές τους.
Οι περισσότεροι που έχουν ξεκινήσει έτσι, δεν έχουν καταλήξει καλά.
Το μηχανάκι δεν έχει καμία σχέση με το αυτοκίνητο και σε καμία περίπτωση (εκτός κι αν υπάρχει εξοπλισμός & η ηλικία των παιδιών είναι άνω των 12) δεν ενδείκνυται για μεταφορά παιδιών.
Εκτός κι αν θέλεις να γίνεις κι εσύ σαν όλους αυτούς που ανεβάζουν πάνω τα παιδιά τους με άγνοια ή παραβλέποντας τους κινδύνους.
Παρ’ όλα αυτά, αν θέλεις να το δοκιμάσεις, θα πρέπει να βγάλεις το δίπλωμα και να παρακολουθήσεις οπωσδήποτε κάποιο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης όπως π.χ. το City's ART (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163381)
Επιπλέον θα πρέπει να μελετήσεις και κατανοήσεις τα παρακάτω:
Μοτοσυκλέτα - Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια (https://www.dropbox.com/scl/fi/ye7m1afb074zk8b1tgq96/.pdf?rlkey=uoqaws0t3p027s7wxxk8pxvmo&st=tt9muhek&dl=0)
Μοτοσυκλέτα - Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2 (https://www.dropbox.com/scl/fi/qv1mrq4ejt2u6xfygfofi/2.pdf?rlkey=g33fe5mn1jkpj0gzvx4win5jt&st=u00mjj2j&dl=0)
GiorgosAlo
01/07/2024, 15:02
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τους σχετικούς συνδέσμους όπως φυσικά και όλους τους προηγούμενους συνομιλητές για τις απόψεις τους.Η λέξη οικονομία αναφέρεται σε οικονομία χρόνου και έμμεσα χρήματος. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και στην πόλη ή μετακίνηση με αυτοκίνητο, βρες να παρκαρεις....πάρκαρε ξεπαρκαρε είναι ένα μεγάλο μείον πια για εμένα. Έχω κουραστεί να κολλάω στην κίνηση και να θέλω συνολικά το 2σιο χρόνο μετακίνησης για κοντινές αποστάσεις από ότι άλλοι με μότο. Για τα παιδιά έχετε δίκιο....δεν το είχα σκεφτεί σωστά....είναι σχετικά μικρα ακόμα...δεν αρκεί ένα κράνος. Σίγουρα τα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης είναι το σημαντικότερο. Ευχαριστώ και πάλι....θα κοιτάξω πρώτα το θέμα των μαθημάτων και του διπλώματος.
Lioulios
01/07/2024, 15:26
Για κοντινες αποστασεις ,ενα σκουτερακι προσεκτικα προσεκτικα ειναι μια λυση ...το κανω και εγω αλλα επαρχια που ειναι ακομα πιο ευκολο ...για μεγαλο αστικο κεντρο δεν νομιζω...Μεχρι εκει .
Μοτοσυκλετα και οικονομια δεν πανε μαζι.
Ασχετα αν καινε κατι τις λιγοτερο , ειναι πολυ πιο κοστοβορα η κατοχη της απο ενα μικρομεσαιο αυτοκινητο.
Μονο αν σου αρεσει η μοτοσυκλετα και θες να κανεις και βολτες , τοτε αλλαζει το πραγμα .
Λαστιχα στο yaris στην 4ετια 200 ευρω τα 4 .
2 Λαστιχα στο αφρικα (αυτα που θελω) κοντα στα 400 και πανε βαρια βαρια 3ετια .
Και πολλα αλλα οπως σου ειπαν και οι απο πανω .
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τους σχετικούς συνδέσμους όπως φυσικά και όλους τους προηγούμενους συνομιλητές για τις απόψεις τους.Η λέξη οικονομία αναφέρεται σε οικονομία χρόνου και έμμεσα χρήματος. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και στην πόλη ή μετακίνηση με αυτοκίνητο, βρες να παρκαρεις....πάρκαρε ξεπαρκαρε είναι ένα μεγάλο μείον πια για εμένα. Έχω κουραστεί να κολλάω στην κίνηση και να θέλω συνολικά το 2σιο χρόνο μετακίνησης για κοντινές αποστάσεις από ότι άλλοι με μότο. Για τα παιδιά έχετε δίκιο....δεν το είχα σκεφτεί σωστά....είναι σχετικά μικρα ακόμα...δεν αρκεί ένα κράνος. Σίγουρα τα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης είναι το σημαντικότερο. Ευχαριστώ και πάλι....θα κοιτάξω πρώτα το θέμα των μαθημάτων και του διπλώματος.
Οικονομία μόνο χρόνου, καθόλου (πιο κοστοβόρο κιόλας) χρήματος και ΣΙΓΟΥΡΑ καθόλου ασφαλείας σε ότι αφορά τα παιδιά, που είναι, όπως λες και μικρά ακόμα.
Όταν ήταν ο γιος μου 8 ετών τον πήγαινα στο δημοτικό σχολείο που ήταν στον ίδιο δρόμο με το σπίτι, απόσταση περί τα 800 μέτρα, με την μηχανή και τον τρόμο μόνιμα στο μυαλό μου....
kostaskk
01/07/2024, 16:23
Κάνε πρώτα καμιά 100.000 χιλιόμετρα και μετά ανέβασε τα παιδιά πάνω, στην αρχή είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πέσεις.
που για Αθήνα πάλι επικυνδινο είναι, μπορεί από το πουθενά να πεταχτεί μπροστά σου αυτοκίνητο με γέρο μέσα 80χρονων που δεν είδε το stop η χαζογκομενα που μιλάει στο κινητό και δεν είδε το κόκκινο φανάρι, και αν πας με καμιά 60-80km/h και δεις το αυτοκίνητο κοκαλομενο μπροστά σου στα 3-5-10 μέτρα, δεν σώζεται
Καλησπέρα παιδιά!!!
Είστε απόλαυση με την καλή έννοια μόνο! Σας ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια μέχρι στιγμής!
Να ενημερώσω ότι πέρασα τα σήματα, το πιο εύκολο τεστ το ξέρουμε όλοι. Κάνω μαθήματα για μηχανή και τα πάω μια χαρά! Στον δρόμο θα βγω αφού κάνω ειδικά μαθήματα μετά τα μαθήματα του διπλώματος.
Νομίζω ότι είμαι γεννημένη για τις μηχανές και όχι, δεν το λέω από ψώνιο, το λέω γιατί εκεί νιώθω ελεύθερη. Πραγματικά είναι ψυχοθεραπεία!
Λοιπόν αδέρφια, ερώτηση σοβαρή:
Είναι πολλά τα χρήματα για rebel honda 500 (ναι τη φτάνω μια χαρά είμαι ψηλή για γυναίκα) του 2006 με 34.000 χιλιόμετρα στα 4.000 ευρώ;
Πείτε μου τι πρέπει να κοιτάξω με αυτά τα χρήματα; Δηλαδή ποια χρονολογία και πόσα χιλιόμετρα ιδανικά;
Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας.
Θα σας δω στον δρόμο σύντομα παιδιά!
Καλή συνέχεια και ασφαλείς διαδρομές σε όλους!
Ευχαριστώ,
Ντέμη
CorpseAlive
04/11/2024, 16:33
Καλησπέρα παιδιά!!!
Είστε απόλαυση με την καλή έννοια μόνο! Σας ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια μέχρι στιγμής!
Να ενημερώσω ότι πέρασα τα σήματα, το πιο εύκολο τεστ το ξέρουμε όλοι. Κάνω μαθήματα για μηχανή και τα πάω μια χαρά! Στον δρόμο θα βγω αφού κάνω ειδικά μαθήματα μετά τα μαθήματα του διπλώματος.
Νομίζω ότι είμαι γεννημένη για τις μηχανές και όχι, δεν το λέω από ψώνιο, το λέω γιατί εκεί νιώθω ελεύθερη. Πραγματικά είναι ψυχοθεραπεία!
Λοιπόν αδέρφια, ερώτηση σοβαρή:
Είναι πολλά τα χρήματα για rebel honda 500 (ναι τη φτάνω μια χαρά είμαι ψηλή για γυναίκα) του 2006 με 34.000 χιλιόμετρα στα 4.000 ευρώ;
Πείτε μου τι πρέπει να κοιτάξω με αυτά τα χρήματα; Δηλαδή ποια χρονολογία και πόσα χιλιόμετρα ιδανικά;
Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας.
Θα σας δω στον δρόμο σύντομα παιδιά!
Καλή συνέχεια και ασφαλείς διαδρομές σε όλους!
Ευχαριστώ,
Ντέμη
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΑ ΠΟΛΛΑ.
Βρίσκεις το καινούριο Rebel του 2018++ με 500 ευρώ παραπάνω.
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/42104914-honda-cmx-500
και στα 6.000 βρίσκεις το πιο καινούριο
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/41256888-honda-cmx-500
και 8.000 κάνει ολοκαίνουριο. (περίπου/νομίζω)
Αν σου πρότεινε φίλος αυτή την προσφορά κόψε του την καλημέρα.
Καλησπέρα.
Με το καλό στους δρόμους αλλά μάλλον εννοείς Rebel του 2016 μοντέλο , δεν υπήρχε το 2006 ούτε σαν ιδέα.
Μια χαρά τιμή θα έλεγα .
o_gavros
04/11/2024, 17:03
άσε το ρεμπελ Χόντα στην άκρη και κοίτα κάποιο άλλο μηχανάκι.
ώπα,τώρα συνειδητοποιώ τι γράφεις. ρεμπςλ του 2006???
και θέλει 4Κ;;;:bawl:....ρε το σατανά με διπλωσε.
o_gavros
04/11/2024, 17:05
Καλησπέρα.
Με το καλό στους δρόμους αλλά μάλλον εννοείς Rebel του 2016 μοντέλο , δεν υπήρχε το 2006 ούτε σαν ιδέα.
Μια χαρά τιμή θα έλεγα .
μάλλον εννοεί εκείνο το έκτρωμα που ήταν σα το βιραγκο
μάλλον εννοεί εκείνο το έκτρωμα που ήταν σα το βιραγκο
250 και 125 ήταν εκείνο το ρέμπελ και δεν ήταν σαν το βιράγκο ήταν πολύ
χειρότερο....και με παράλληλους κυλίνδρους όχι ν.........
Τότε εννοεί το 250ρι;
Όπως και να έχει αν εννοείς το πρώτο Rebel των 500κ.ε που κυκλοφόρησε κάπου '16-17 είσαι οκ.
Το παλιό 250κε είναι πολύ ωραίο επίσης :D αλλά άλλη μοτοσυκλέτα εντελώς και ΚΑΜΊΑ δεν αξίζει τα χρήματα που ζητάνε για 250ρακι.
Επίσης δεν υπάρχει και rebel 250 του 2006 οπότε σίγουρα εννοεί το 500 ρι :wave2:
εδιτ Εγώ θα σταθώ στο (ναι τη φτάνω μια χαρά είμαι ψηλή για γυναίκα) .
Συγνώμη κιόλας αλλά αν δεν έφτανες να πατάς καλά πάνω σε rebel ..ε δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι πιο χαμηλό !!
Παιδιά, έχω χαζέψει τελείως! Χίλια συγνώμη αλλά το μοντέλο είναι του 2018. Μη δίνετε σημασία στο 2006 που έγραψα, δεν ξέρω και γω τι σκεφτόμουν. Έχω υψηλό πυρετό αυτές τις μέρες λόγω οξείας γαστρεντερίτιδας (θερίζει κόσμο, να προσέχετε πάρα πολύ, εγώ κόντεψα να πάω νοσοκομείο) οπότε άλλα έγραφα άλλα σκεφτόμουν...
Λοιπόν συνοψίζω:
2018 μοντέλο
34.000 χιλιόμετρα
Rebel 500
Βρε φίλε μου katsar, το ξέρουμε όλοι ότι είναι κοντή αλλά φτάνω κι άλλα μοντέλα, αυτήν ερωτεύτηκα όμως, τι να κάνουμε; Σε ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σου όμως, σοβαρά τώρα, πέρα από την πλάκα.
Οπότε παιδιά, τι λέτε;
Καλή η τιμή της τελικά; Θα κοιτάξω και τα λινκ που μου έστειλε ο φίλος παραπάνω και σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Σας χιλιοευχαριστώ για ακόμη μια φορά!
Καλή συνέχεια παίδες,
Ντέμη
doctor_john
05/11/2024, 07:53
Λογική είναι η τιμή, αν σου αρέσει οκ. Σίγουρα θα σε καλύψει κ.λπ.
Σε ευχαριστώ πολύ doctor_john, καλή σου μέρα!
Είστε απόλαυση με την καλή έννοια μόνο!
Υπάρχουν και απολαύσεις με την κακή έννοια..?? :confused:
panavour
05/11/2024, 12:29
Φαινεται οτι υπαρχουν :lol:,γι αυτο και τωρα τα γκαρσονια οταν σε σερβιρουν ,σου λενε ''καλη απολαυση'' ενω παλια σου λεγανε ''καλη ορεξη''.
vstrider
05/11/2024, 12:40
Φαινεται οτι υπαρχουν :lol:,γι αυτο και τωρα τα γκαρσονια οταν σε σερβιρουν ,σου λενε ''καλη απολαυση'' ενω παλια σου λεγανε ''καλη ορεξη''.
Και να έχεις πάει για φαί, πες παστοδιάλο...
Να αγοράζεις καφέ στο χέρι όμως και να σου λένε "καλή σας απόλαυση" είναι ανοησία.. Μία "καλημέρα" ή "καλή συνέχεια" είναι 1000 φορές πιο ωραίο
Βέβαια, εγώ, μπορώ να ζήσω και χωρίς καφέ. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απόλαυση για εμένα.
Ναι αν το λέει με ειρωνεία ο άλλος...