View Full Version : Γνωμες για λαστιχα σε supersport
TheRegulator
17/05/2024, 13:31
Μετα την προτροπη του Rage και το reality check που μου εριξε αποφασισα να παω σε αλλαγη ελαστικων στο μηχανακι πριν το χειμωνα (ετσι κι αλλιως θα το εκανα γιατι θελω να βαψω τις ζαντες) γιατι στην αντιπροσωπεια μου βαλαν καινουργιο μπροστα (Michelin Pilot Power 2ct) και πισω εχω το bridgestone Battlax S22.
Οποτε τωρα δημιουργειται το ερωτημα, τι σκατα λαστιχα βαζουμε?
H πιο φθηνη λυση ειναι να βαλω ενα καινουργιο πισω MPP 2CT αφου το μπροστα εχει μολις 800χλμ αλλα για καποιο λογο το πισω (s22) το αισθανομαι "καλυτερα" και με γεμιζει με αυτοπεποιθηση.
Βεβαια θα προτιμουσα να παω σε κατι καλυτερο οποτε παμε στις επιλογες
Pirelli Diablo Rosso IV
Bridgestone Battlax Hypersport S23
Michelin Power GP 2
Τι ζηταω απο το λαστιχο:
Εμπιστοσυνη υπο κλιση και μεγαλυτερες lean angles. (Αφου δεν μπορω να παω γρηγορα ας παω θεαματικα. :lol::lol::evil: )
Να ζεσταινεται γρηγορα.
Να ειναι agile (δεν ξερω πως λεγεται στα Ελληνικα:lol: ) στα S.
Να μπορω να παω για δυνατη βολτα στα Ελβετικα πασα και με την ιδια ευκολια να μπορω να μπω πιστα.
Δεν με ενδιαφερει να βγαζει πολλα χιλιομετρα.
RaGe_Raptor
17/05/2024, 13:48
Μετα την προτροπη του Rage και το reality check που μου εριξε αποφασισα να παω σε αλλαγη ελαστικων στο μηχανακι πριν το χειμωνα (ετσι κι αλλιως θα το εκανα γιατι θελω να βαψω τις ζαντες) γιατι στην αντιπροσωπεια μου βαλαν καινουργιο μπροστα (Michelin Pilot Power 2ct) και πισω εχω το bridgestone Battlax S22.
Οποτε τωρα δημιουργειται το ερωτημα, τι σκατα λαστιχα βαζουμε?
H πιο φθηνη λυση ειναι να βαλω ενα καινουργιο πισω MPP 2CT αφου το μπροστα εχει μολις 800χλμ αλλα για καποιο λογο το πισω (s22) το αισθανομαι "καλυτερα" και με γεμιζει με αυτοπεποιθηση.
Βεβαια θα προτιμουσα να παω σε κατι καλυτερο οποτε παμε στις επιλογες
Pirelli Diablo Rosso IV
Bridgestone Battlax Hypersport S23
Michelin Power GP 2
Τι ζηταω απο το λαστιχο:
Εμπιστοσυνη υπο κλιση και μεγαλυτερες lean angles. (Αφου δεν μπορω να παω γρηγορα ας παω θεαματικα. :lol::lol::evil: )
Να ζεσταινεται γρηγορα.
Να ειναι agile (δεν ξερω πως λεγεται στα Ελληνικα:lol: ) στα S.
Να μπορω να παω για δυνατη βολτα στα Ελβετικα πασα και με την ιδια ευκολια να μπορω να μπω πιστα.
Δεν με ενδιαφερει να βγαζει πολλα χιλιομετρα.
Είσαι για κατηγορία Dunlop sportsmart TT ή ακόμα και D212.
Σωστά λες για τα Michelin Power gp2 αλλά αν πας σε pirelli τότε Diablo corsa ή αν πας σε bridgestone τότε RS11 ή και R11
harris_x
17/05/2024, 13:49
S22 ή Dunlop D211.
Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος και με τα Dunlop TT. Κάνουν πολύ καλά όλα αυτά που ζητάς!
DoctoR_k6
17/05/2024, 14:09
Στο ελβετικο γυαλοχαρτο στριβεις και με τουρισταδικα.
Αν θες κατι πιο τσιχλα πας ΤΤ/212 ή S22-23/RS11 ή Rosso Corsa/Supercorsa.
basilis_k6
17/05/2024, 14:23
αν δεν βγαινεις με βροχη βαλε γομες να γουσταρεις
TheRegulator
17/05/2024, 14:35
αν δεν βγαινεις με βροχη βαλε γομες να γουσταρεις
Δεν βγαινω με βροχη αλλα μπορει ναι παιχτει και κανας κατακλεισμος του Νωε... Ποτε δεν ξερεις.
Κατα τα λοιπα βλεπω οτι πολλοι προτεινετε τα s22-23, τα υπολοιπα θα το ριξω ψαξιμο.
Εχω ομως μια χαζη ερωτηση, στα αμαξια το ιδιο λαστιχο μπορει να μην δουλευει το ιδιο καλα σε διαφορετικο αμαξι παρ ολο που ειναι ιδια κατηγορια/ιδια αλογα κτλ.... παραδειγμα τα κοντι 7 στα μπεμβε σε σχεση με μερκ πχ.
DoctoR_k6
17/05/2024, 14:42
Θα τα βαλεις Ελβετια η θα ξανοιχτεις καμια Γερμανια?
Βαλε 212 που ειναι λαστιχαρα!!!
harris_x
17/05/2024, 14:44
Καλό το D212 αλλα το D211 έχει καλύτερη κορώνα (καλύτερο agility όπως λεν και στο χωριό).
DoctoR_k6
17/05/2024, 14:47
Καλό το D212 αλλα το D211 έχει καλύτερη κορώνα (καλύτερο agility όπως λεν και στο χωριό).
Πιο αποτομο ναι σιγουρα.
Δεν ξερω κατα ποσο ευκολα το βρισκεις.
Ειναι πολλα τα χρονια που αλλαξε σε 212.
dankannn
17/05/2024, 14:50
Δες και για Continental ContiSportAttack 4 - ContiRaceAttack 2 Street
TheRegulator
17/05/2024, 14:50
Ελβετια θα τα βαλω. Δεν με παιρνει να ξανοιχτω και με το μεκανακι Γερμανια. Πιστες κοιταω τις γαλλικες κοντα σε εμενα Anneau du Rhin πχ.
TheRegulator
17/05/2024, 14:51
Δες και για Continental ContiSportAttack 4 - ContiRaceAttack 2 Street
Sorry αλλα κοντι ΠΟΤΕ. ειμαι αρνητικα προκατειλημμενος με την εταιρια.
dankannn
17/05/2024, 14:54
Sorry αλλα κοντι ΠΟΤΕ. ειμαι αρνητικα προκατειλημμενος με την εταιρια.
Τα εχεις βαλει τα συγκεκριμενα ? αν φυσικα επιτρεπεις μου απαντας
TheRegulator
17/05/2024, 15:00
Ρε Χαρη μην κοροιδευεις :lol: , 10 χρονια λειπω απο Ελλαδα οποτε λογικο να μην το εχω με καποιες λεξεις πλεον, οχι πως το ειχα και ποτε...
Επισης επειδη ειμαι κουλομαρια (συμφωνα με τα δικα μου δεδομενα και τις απαιτησεις που εχω εγω) και εχει πολλα S στα βουνα θελω να μπορω να κανω αλλαγη κατευθυνσης οσο πιο ευκολα γινεται..
DoctoR_k6
17/05/2024, 15:01
Ελβετια θα τα βαλω. Δεν με παιρνει να ξανοιχτω και με το μεκανακι Γερμανια. Πιστες κοιταω τις γαλλικες κοντα σε εμενα Anneau du Rhin πχ.
Δεν ξερω τιμες αλλα θεωρω Ελβετια θα ειναι παραπανω απο Γερμανια.
Αναλογως και που μενεις βεβαια.
TheRegulator
17/05/2024, 15:02
Τα εχεις βαλει τα συγκεκριμενα ? αν φυσικα επιτρεπεις μου απαντας
Ποτε, απλα δεν συμπαθω την εταιρια λογο των 6/7 στα αυτοκινητα. Το ξαναλεω δεν εχω ιδεα απο λαστιχα μηχανης απλα ξερω οτι εγω σαν Δημητρης δεν θα μπορω να εμπιστευτω τα λαστιχα..
harris_x
17/05/2024, 15:03
Πιο αποτομο ναι σιγουρα.
Δεν ξερω κατα ποσο ευκολα το βρισκεις.
Ειναι πολλα τα χρονια που αλλαξε σε 212.
όχι ρε, κάπου άκουσα ότι το ξαναέβγαλε
edit: Μόλις μίλησα με Περιστερά και έχει D211 σε 190
TheRegulator
17/05/2024, 15:03
Δεν ξερω τιμες αλλα θεωρω Ελβετια θα ειναι παραπανω απο Γερμανια.
Αναλογως και που μενεις βεβαια.
Στα αμαξια εχει τεραστια διαφορα, στα μηχανακια το κοστος ειναι πολυ μικρο οποτε τα 30-40 ευρω δεν κανουν διαφορα... Ειμαι και αρκετα μακρια απ την Γερμανια (2 ωρες)
harris_x
17/05/2024, 15:05
Ρε Χαρη μην κοροιδευεις :lol: , 10 χρονια λειπω απο Ελλαδα οποτε λογικο να μην το εχω με καποιες λεξεις πλεον, οχι πως το ειχα και ποτε...
Επισης επειδη ειμαι κουλομαρια (συμφωνα με τα δικα μου δεδομενα και τις απαιτησεις που εχω εγω) και εχει πολλα S στα βουνα θελω να μπορω να κανω αλλαγη κατευθυνσης οσο πιο ευκολα γινεται..
δίκιο έχεις να με παρεξηγείς, δεν έβαλα κάποιο emoji… :tooth:
πλάκα κάνω, δε το έγραψα ειρωνικά
dankannn
17/05/2024, 15:06
Ποτε, απλα δεν συμπαθω την εταιρια λογο των 6/7 στα αυτοκινητα. Το ξαναλεω δεν εχω ιδεα απο λαστιχα μηχανης απλα ξερω οτι εγω σαν Δημητρης δεν θα μπορω να εμπιστευτω τα λαστιχα..
Θα σου πω οτι απλα χανεις για τα συγκεκεριμενα 2 μοντελα και θα σου ελεγα καποια στιγμη να τα δοκιμασεις.
Πιθανα να μην τα ξανα αλλαξεις ποτε σαν μαρκα . Ειναι πολυ καλα λαστιχα και τα δυο , αν μπαινεις πιστα παρε τα race , δουλευουν μια χαρα και στον δρομο με τρομερο αισθημα ασφαλειας.
DoctoR_k6
17/05/2024, 15:07
όχι ρε, κάπου άκουσα ότι το ξαναέβγαλε
Ελα...δεν ειχα ιδεα.
Για να μπει στα υποψιν οταν ερθει η ωρα.
Στα αμαξια εχει τεραστια διαφορα, στα μηχανακια το κοστος ειναι πολυ μικρο οποτε τα 30-40 ευρω δεν κανουν διαφορα... Ειμαι και αρκετα μακρια απ την Γερμανια (2 ωρες)
Εισαι καπως μακρια ναι.
Εκτος και αν παραγγειλεις και στα φερουν και κανεις την αλλαγη εκει μεσα.
Αλλα αν ειναι μονο 30-40 ευρω δεν ασχολεισαι.
Dunlop Μονο (Αγαπη μονο)!!! :bawl:
TheRegulator
17/05/2024, 15:08
δίκιο έχεις να με παρεξηγείς, δεν έβαλα κάποιο emoji… :tooth:
πλάκα κάνω, δε το έγραψα ειρωνικά
Δεν παρεξηγω ποτε, γι αυτο εβαλα το ιμοτζι!! Αν ποτε κατσει και βρεθουμε σε τραπεζι θα καταλαβεις τι ατομο ειμαι...
TheRegulator
17/05/2024, 15:10
Ελα...δεν ειχα ιδεα.
Για να μπει στα υποψιν οταν ερθει η ωρα.
Εισαι καπως μακρια ναι.
Εκτος και αν παραγγειλεις και στα φερουν και κανεις την αλλαγη εκει μεσα.
Αλλα αν ειναι μονο 30-40 ευρω δεν ασχολεισαι.
Dunlop Μονο (Αγαπη μονο)!!! :bawl:
Εχουμε τελωνειο και handling fees καρΝΤια μου... χαχαχαα
harris_x
17/05/2024, 15:13
Αν το D211 δεν υπάρχει στη διάσταση που θέλεις τότε πάς σε D212 ή S22.
Έχω το S22 στο κτήνος και το λάστιχο είναι αλλού!
DoctoR_k6
17/05/2024, 15:15
Εχουμε τελωνειο και handling fees καρΝΤια μου... χαχαχαα
Δεν εχει εως ενα ποσο χωρις χρεωσεις κλπ κλπ?
Νομιζω κατι τετοιο παιζει εκει πανω μεταξυ Ελβετιας και Γερμανιας.
Απλα δεν ξερω μεχρι ποιο ποσο ειναι αυτη η κολλεγια... :lol:
και εμενα με εχουν εντυπωσιασει στο GT
Ερχομενος απο dunlop MK3 η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη
Μεχρι τωρα εβαζα παντα Dunlop με καλυτερο απ ολα το 211 gp.racer
Τα ΤΤ παλι δεν μ αρεσαν καθολου
TheRegulator
17/05/2024, 15:39
Δεν εχει εως ενα ποσο χωρις χρεωσεις κλπ κλπ?
Νομιζω κατι τετοιο παιζει εκει πανω μεταξυ Ελβετιας και Γερμανιας.
Απλα δεν ξερω μεχρι ποιο ποσο ειναι αυτη η κολλεγια... :lol:
Το ποσο ειναι 70 κατι ευρω...
TheRegulator
17/05/2024, 15:43
Αν το D211 δεν υπάρχει στη διάσταση που θέλεις τότε πάς σε D212 ή S22.
Εχω s22 πισω και συμφωνω!! Το μπρδελο με γεμιζει αυτοπεποιθηση... Μπροστα το ψιλοφοβαμαι, δεν ξερω γιατι, παντως επρεπε να δειτε τα μουτρα των φιλων μου την Δευτερα μολις μετρησαμε τα chickenstrips μετα την βολτα της Παρασκευης και της Κυριακης... Στην επομενη βολτα θα εχουν τις καμερες οποτε θα ζαλισω τα @@ σας και ιδιαιτερα του ρειτζ να με πει τι κανω λαθος στο στριψιμο!
RaGe_Raptor
17/05/2024, 15:56
Εχω s22 πισω και συμφωνω!! Το μπρδελο με γεμιζει αυτοπεποιθηση... Μπροστα το ψιλοφοβαμαι, δεν ξερω γιατι, παντως επρεπε να δειτε τα μουτρα των φιλων μου την Δευτερα μολις μετρησαμε τα chickenstrips μετα την βολτα της Παρασκευης και της Κυριακης... Στην επομενη βολτα θα εχουν τις καμερες οποτε θα ζαλισω τα @@ σας και ιδιαιτερα του ρειτζ να με πει τι κανω λαθος στο στριψιμο!
Μόνο πληκτρολόγιο αδερφέ :bawl:
Επίσης η μη ύπαρξη chickenstripes 2 πράγματα μπορεί να σημαίνει:
•(πολυ) λάθος body position
•υπερβολική ταχύτητα για δημόσιο δρόμο
My 2 cents
Έχω περάσει απο S20, S21, S22 και τώρα έχω Diablo rosso 4.
S22 και ξερό ψωμί....
Δώσε τους μια ευκαιρία.
Έβαλα 3.500 χλμ πέρσι στην Ιταλία και ήταν άψογα.
Έχω βάλει αλλά 2.000 χλμ εδώ Ελλάδα και έχουν ψωμί ακόμα.
453002
DoctoR_k6
17/05/2024, 16:14
Έχω περάσει απο S20, S21, S22 και τώρα έχω Diablo rosso 4.
S22 και ξερό ψωμί....
Δεν εβαλες Dunlop γι αυτο τα λες αυτα... :lol:
TheRegulator
17/05/2024, 17:57
Μόνο πληκτρολόγιο αδερφέ :bawl:
Επίσης η μη ύπαρξη chickenstripes 2 πράγματα μπορεί να σημαίνει:
•(πολυ) λάθος body position
•υπερβολική ταχύτητα για δημόσιο δρόμο
My 2 cents
Υπάρχουν ακόμα απλά προσπαθούσα να πλαγιάσω όσο περισσότερο γίνεται, και σίγουρα χείριστο body position τελικά σήμερα αγόρασα την Laguna Seca 5 και ότι γίνει έγινε.
Θα ανεβάσω φωτό μαζί με τις Sidi σε μισή ώρα
TheRegulator
17/05/2024, 19:48
453006
Επαψα να ειμαι squid.... Ρειτζ ετοιμασου ερχομαι χωριο να μπουμε πιστα!!
Dunlop 211 ή Pirelli supercorsa SP V3...Προηγουμενα μοντελα που υπαρχουν σε προσφορα στα 300+ ευρω.Απλα επειδη εχουν γρηγορη κορωνα,στις ευθειες το μπροστινο δε το νιωθεις να παταει καλα κατω στις δυνατες επιταχυνσεις.Το συνηθιζεις απλα στην αρχη σου κακοφαινεται,οποτε να εισαι σιγουρος οτι θες να λιωσεις στα στροφιλικια να χαρεις κρατημα και κλισεις.
TheRegulator
21/05/2024, 13:44
Update με τιμες στην Ελβετια:
Κατ αρχην ευχαριστω ολους οσους εδωσαν το feedback τους. Δεν απαντησα σε εναν εναν ξεχωριστα για να μην ζαλιζω παμε να δουμε τις τιμες για τα λαστιχα στις εργοστασιακες διαστασεις 120/70 17 και 180/55 17. Οσα δεν αναφερονται σημαινει οτι δεν υπαρχουν σε μια απ τις δυο διαστασεις...
Battlax S22 325.-
Sportsmart TT 316.-
Battlax S23 300.-
RS 10 355.-
Supercorsa SP V4 360.-
Τα S23 φτηνότερα απο τα S22?
RaGe_Raptor
21/05/2024, 13:50
Προτιμησα και πιθανότατα θα ξαναπροτιμησω τα ΤΤ.
Ανάμεσα σε αυτά που έβαλες σιγουρα θα το επέλεγα.
TheRegulator
21/05/2024, 13:56
Ναι! :lol:
TheRegulator
21/05/2024, 13:57
Προτιμησα και πιθανότατα θα ξαναπροτιμησω τα ΤΤ.
Ανάμεσα σε αυτά που έβαλες σιγουρα θα το επέλεγα.
Για ποιο λογο ομως? Τα χλμ ζωης δεν μας ενδιαφερουν και οι διαφορα στην τιμη ειναι πραγματικα μικρη!
harris_x
21/05/2024, 13:59
Τα S23 φτηνότερα απο τα S22?
Λένε ότι τα S22 είναι πολύ καλύτερα
Ενδιαφέρουσα πληροφορία...
Δεν το ήξερα...
Εγώ S22 ψηφίζω. Ούτως η άλλως, αυτά πρότεινα απο την αρχή.
RaGe_Raptor
21/05/2024, 14:04
Για ποιο λογο ομως? Τα χλμ ζωης δεν μας ενδιαφερουν και οι διαφορα στην τιμη ειναι πραγματικα μικρη!
Προσωπικά μου άρεσε ο στιβαρος σκελετός τους που "σηκωνει" χαμηλές σχετικά πιέσεις. Μου δίνει την αίσθηση πως βοηθαει αρκετά και την πίσω ανάρτηση.
κ απο μενα 22
τα sp και τα rs10 στην ελβετικη ασφαλτο θα βγαλουν ελαχιστα χλμ
DoctoR_k6
21/05/2024, 14:42
Για την π@υτανια θα εβαζα τα SP.
Αλλιως σε πιο πολιτικο τα ΤΤ.
Το καλο/κακο ειναι οτι Ελβετια με τα ορια δεν μπορεις να πεις οτι θα το καψεις...αλλα θα το ευχαριστηθεις στο στριψιμο στους επαρχιακους!!!
Με τοσα πασα εκει πανω...
TheRegulator
21/05/2024, 15:11
Η αληθεια ειναι οτι ψαχνω ενα λαστιχο που να ζεσταινεται γρηγορα γιατι αλλαζει συνεχεια το οριο οποτε εκει που πας σε καλους ρυθμους 70-100 σκαει ενα χωριο με 50αρα απ το πουθενα και κρυωνουν. Επισης θελω να ειναι πιο sticky και απο gorilla tape ωστε ενας κουλος οπως εγω να βρω εμπιστοσυνη και να αρχισω να πιεζω και βελτιωνομαι και να βρω τα ορια μου...
Το να μου βγαλει 5-6 χιλιαδες αντι για 10 μου περναει πραγματικα αδιαφορο...Ετσι κ αλλιως απο "daily" εγινε μεσω μεταφορας περιορισμενου χρονου..
Nostradamus
21/05/2024, 19:05
Καλά μην τρελαίνεσαι τόσο με το όριο ταχύτητας και τις θερμοκρασίες. Δεν "παγωνει" το λάστιχο, επειδή θα περάσεις μέσα από το χωριό. Η άσφαλτος στα μέρη σου είναι σε τέτοιο επίπεδο που είναι αστείο να συζητάμε για κράτημα σε συνθήκες δρόμου.
Edit: το να βρεις τα όρια σου εννοείς σε συνθήκες σβέλτης βόλτας σε δημόσιο δρόμο, όχι γενικά φαντάζομαι. Δεν ξέρω το επίπεδο σου, δεν είμαι επίσης παγκόσμιος, αλλά μην ξεχνάμε ότι το πάω γρήγορα δεν σημαίνει απαραίτητα, οριακές κλίσεις.
TheRegulator
21/05/2024, 19:16
Καλά μην τρελαίνεσαι τόσο με το όριο ταχύτητας και τις θερμοκρασίες. Δεν "παγωνει" το λάστιχο, επειδή θα περάσεις μέσα από το χωριό. Η άσφαλτος στα μέρη σου είναι σε τέτοιο επίπεδο που είναι αστείο να συζητάμε για κράτημα σε συνθήκες δρόμου.
Edit: το να βρεις τα όρια σου εννοείς σε συνθήκες σβέλτης βόλτας σε δημόσιο δρόμο, όχι γενικά φαντάζομαι. Δεν ξέρω το επίπεδο σου, δεν είμαι επίσης παγκόσμιος, αλλά μην ξεχνάμε ότι το πάω γρήγορα δεν σημαίνει απαραίτητα, οριακές κλίσεις.
Το επιπεδο μου ειναι κουλομαριας. Εχω κλεισει ηδη ΤιΝτι οποτε για αρχη θελω να περναω καλα στο δρομο λογο χαμηλων ταχυτητων γι αυτο μιλαω για κλισεις. ΥΓ. Παιδια δεν ειναι παντου η ασφαλτος της Ελβετιας οπως την εχετε στο μυαλο σας!!
peterTHErider
21/05/2024, 21:14
Για την π@υτανια θα εβαζα τα SP.
Αλλιως σε πιο πολιτικο τα ΤΤ.
Όσο και αν σου κάνει εντύπωση το ττ είναι πιο πίσταδικα από το τα sp.
και πολύ, μα πολύ καλύτερα. Καλά και τα s22 που λέτε αλλά για τα γούστα μου με πολύ αργή
γεωμετρία.
Βάζεις ττ και σώθηκες.
Ζεσταίνονται απίστευτα γρήγορα και δουλεύουν σε πολύ μεγάλο εύρος θερμοκρασιών. Γενικά βγάζεις dunlop και καταλαβαίνεις διαφορά.
Στα λάστιχα δρόμου πρώτη είναι η dunlop και από κοντά michelin και bridgestone. Τα υπόλοιπα είναι πίσω με μεγάλη διαφορά.
Διαβάστε στο τελευταίο μοτο για το νέο mv agusta το λόγο που οι Ιταλοί υπεύθυνοι επέλεξαν τα bridgestone και γελούσαν στη σκέψη των pirelli...
Τα μόνα λάστιχα pirelli που αξίζουν είναι οι γόμες για αγώνες. Τα υπόλοιπα είναι αστεία ακριβά για την ποιότητα τους.
Nostradamus
21/05/2024, 21:34
Εμενα μέχρι πρόσφατα στο καντόνι του Valais και γι αυτό μιλάω με σχετική σιγουριά για τις γενικότερες συνθήκες του οδοστρώματος.
Όπως και να χει, προσωπική μου άποψη είναι ότι σε γενικές γραμμές δύσκολα να κάνεις λάθος αν επιλέξεις κάποια από τις προτάσεις που αναφέρθηκαν. Με τον καιρό και αλλάζοντας, θα βρεις και τα δικά σου preferences.
TheRegulator
21/05/2024, 22:39
Εμενα μέχρι πρόσφατα στο καντόνι του Valais και γι αυτό μιλάω με σχετική σιγουριά για τις γενικότερες συνθήκες του οδοστρώματος.
Όπως και να χει, προσωπική μου άποψη είναι ότι σε γενικές γραμμές δύσκολα να κάνεις λάθος αν επιλέξεις κάποια από τις προτάσεις που αναφέρθηκαν. Με τον καιρό και αλλάζοντας, θα βρεις και τα δικά σου preferences.
Valais αγαπη μεγαλη.. τα εχω πει και σε αλλα ποστ... Εχουν ωραια πασσα εκει και οι οδηγοι απ τον Βαλε They don't hang around ειτε σε πιστες (Valais Nur Team) ειτε στα βουνα. Οταν πας προς Φριμπουργκ/Νουσατελ/Βω αλλαζει προς χειροτερο με αποκορυφωμα το νουσατελ. Φριμπουργκ τα καθαριζουν τον χειμωνα και ειναι γενικα πολυ πενα σε σχεση με την Βερνη στο χιονι (δες την διαδρομη για γκστααντ) αλλα ο Γκριζονι ειναι στο πουλι του και εχουν αναποδες κλισεις εκει που δεν το περιμενεις. Το καλο ειναι οτι σπανια εχουν καμερες και εχω πιασει τα περισσοτερα χλμ εντος Ελβετιας σε 80αρα ζωνη στο δρομο Αλμπεβ-Σατο Ντε που ειναι απ τα πιο επικινδυνα κομματια λογω κλισεων.
Το σιχαμονουσατελ ειναι για τον λουτσο κλαιγανε και ξερουν μονο να μας τα τρωνε με τους φορους (την ημερα που αλλαξα καντονι εφυγε ενα βαρος απο πανω μου).
Το Βω ειναι γενικα χιτ εν μις αναλογα με το ποιο καντονι συνορευει.
Όσο και αν σου κάνει εντύπωση το ττ είναι πιο πίσταδικα από το τα sp.
και πολύ, μα πολύ καλύτερα.
εγω εβαλα τα SP (V3) μετα απο Cοrsa II και ειδα μεγαλη διαφορα.Κυριως στις κλισεις,τα SP πλαγιαζουν ΠΟΛΥ ακομα και σε μετρια ασφαλτο.Μενει να δω αν θα κρατησουν την αποδοση τους μεχρι τελους.
Τα ΤΤ προφανως εχουν την γρηγορη κορωνα των D211 και πεφτει το μηχανακι πολυ γρηγορα,θα τα βαλω στην επομενη αλλαγη για να εχω προσωπικη αποψη.
(μιλαω για δρομο παντα)
rainmike
22/05/2024, 15:09
Επειδη χθες αλλαξα λαστιχα ,οχι σε supersport φυσικά.
H dunlop εχει ενα προγραμμα για λιγες μέρες οπου σου επιστρεφει 40 ευρω απο οποιαδηποτε αγορα ελαστικων.
Εγω εβαλα τα dunlop mutant.
Ειναι σχετικά απλη διαδικασία απλα πρεπει να στειλεις φωτογραφια την αποδειξη αγορας και να συμπληρώσεις την αιτηση.
H dunlop εχει ενα προγραμμα για λιγες μέρες οπου σου επιστρεφει 40 ευρω απο οποιαδηποτε αγορα ελαστικων.
Ειναι σχετικά απλη διαδικασία απλα πρεπει να στειλεις φωτογραφια την αποδειξη αγορας και να συμπληρώσεις την αιτηση.
καθε χρονο το κανει αυτο
περσυ ετσι εβαλα τα ΜΚ3
basilis_k6
22/05/2024, 17:52
δεν το βλεπω πουθενα. λινκ?
το βρηκα. το ειχαν θαψει αρκετα καλα
TheRegulator
22/05/2024, 20:48
ΣΤΕΙΛΕ ΛΙΝΚ ΕΙΜΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΟΘ...
rainmike
23/05/2024, 23:29
ΣΤΕΙΛΕ ΛΙΝΚ ΕΙΜΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΟΘ...
https://dunlopmotorewards.eu/default/invoices/register
TheRegulator
24/05/2024, 13:32
https://dunlopmotorewards.eu/default/invoices/register
ΓΜΤ η προωθητικη ενεργεια ειναι μεχρι 31 του μηνα...
Που λεει τιμολόγιο δεν παίζει ρολο ,σωστά?
Που λεει τιμολόγιο δεν παίζει ρολο ,σωστά?
εγω απλη αποδειξη ειχα δωσει
TheRegulator
24/09/2024, 19:25
Update:
Μετά τα καφριλικια μου στα ελβετικά βουνά χρειάζομαι επειγόντως λαστιχα και δεν βγαίνει ο χειμώνας όποτε άκουσα το φόρουμ και παράγγειλα τα Dunlop GP Racer 212…
Τι πιέσεις τα δουλεύουμε?
μαλλον δεν ακουσες πολυ καλα:p
211 λενε ολοι εδω
Περα απο την πλακα ειναι λαστιχαρες
να τα χαρεις
TheRegulator
24/09/2024, 21:43
Τα 211 δεν υπαρχουν πλεον.. Δεν υπαρχουν ουτε στα charts πιεσων της dunlop..
Φαν φακτ, παλι καλα που ο Ρειτζ μου ειπε να τσεκαρω τις πιεσεις που λεει η εταιρια γιατι δουλευουν χαμηλα.. 30 μπροστα 14 πισω... ΛΟΛΟΛΟΛΟΛΟΛΟΛ
14 πισω ειναι υπερβολικα χαμηλα για δρομο
ισως εννοουν οτι μεχρι τοσο κατω μπορουν
να δουλεψουν στην πιστα
στη θεση σου θα ανεβασα καμποσο
TheRegulator
24/09/2024, 22:17
Ναι, εχεις δικιο, μου το ειπε και ο Ρειτζ, μετα εκανα σκρολ νταουν.
DoctoR_k6
24/09/2024, 23:32
Ξεκινά με 30/30 ή 30/28 και βλέπεις.
Για δρόμο είσαι καλά.
Κάτω από 20 ήταν σύσταση για πίστα.
TheRegulator
25/09/2024, 07:24
Καλημερα Ντοκτορ, αυτο θα κάνω.
harris_x
25/09/2024, 07:36
Ξεκινά με 30/30 ή 30/28 και βλέπεις.
Για δρόμο είσαι καλά.
Κάτω από 20 ήταν σύσταση για πίστα.
Αυτό.
Στη πίστα έβαζα 18 πίσω.
Στο δρόμο έπαιζα 32 32 για να μην έχει και πολύ φθορά. Και στη καθημερινή χρήση έβαζα 36 40 για να κρατάω λάστιχο για τη πίστα.
TheRegulator
25/09/2024, 09:30
Αυτό.
Στη πίστα έβαζα 18 πίσω.
Στο δρόμο έπαιζα 32 32 για να μην έχει και πολύ φθορά. Και στη καθημερινή χρήση έβαζα 36 40 για να κρατάω λάστιχο για τη πίστα.
18 Με κουβερτες ή κρυο?
Ερωτηση, γιατι ειμαι ασχετος, το βαρος του αναβατη δεν παιζει ρολο? πχ εγω που στην σεζον ειμαι στα 65-67κιλα δεν θα μπορουσα να εχω χαμηλοτερη πιεση απο εναν αναβατη που ειναι +30 κιλα?
harris_x
25/09/2024, 11:13
18 Με κουβερτες ή κρυο?
Ερωτηση, γιατι ειμαι ασχετος, το βαρος του αναβατη δεν παιζει ρολο? πχ εγω που στην σεζον ειμαι στα 65-67κιλα δεν θα μπορουσα να εχω χαμηλοτερη πιεση απο εναν αναβατη που ειναι +30 κιλα?
Δεν είχα κουβέρτες
Αυτό.
Στη πίστα έβαζα 18 πίσω.
καλα τα λεει ο Χαρης , αν και για πιστες δεν ξερω.
δρομο καθημερινά ωραιο και το 35 39.
οταν βολταρα πολυ σβελτα 32 35 (φοβούμουν το 32 32 που μου ελεγες Χαρη)
bt16pro
S20
S21
S22
120/70-17+180/55-17
Manalishi
25/09/2024, 14:03
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα,
Dunlop TT ή κάτι άλλο για το Speed Triple 1050 '18?
Η χρήση είναι όπως και του "Ελβετού" νηματοθέτη, μόνο για βόλτες, και κάποια track days. Χιλιομετρική απόδοση δεν με πολυ-νοιάζει, αλλά μην πάω μία βόλτα 600χλμ και επειδή στο γύρνα θα έχει εθνική, το λάστιχο να τετραγωνίσει και να δείχνει τα σωθικά του..
DoctoR_k6
25/09/2024, 14:18
Η χρήση είναι όπως και του "Ελβετού" νηματοθέτη, μόνο για βόλτες, και κάποια track days. Χιλιομετρική απόδοση δεν με πολυ-νοιάζει, αλλά μην πάω μία βόλτα 600χλμ και επειδή στο γύρνα θα έχει εθνική, το λάστιχο να τετραγωνίσει και να δείχνει τα σωθικά του..
Εισαι για 212, Supercorsa SP, RS11, michelin power gp2.
Δες τιμες και διαλεξε. :D
harris_x
25/09/2024, 14:30
Εισαι για 212, Supercorsa SP, RS11, michelin power gp2.
Δες τιμες και διαλεξε. :D
Τα παραπάνω αλλα και τα S22
DoctoR_k6
25/09/2024, 14:38
Τα παραπάνω αλλα και τα S22
Ειναι περισσοτερο ''πολιτικα'' τα S22.
Δεν λεω αν ειναι καλα η οχι.
Manalishi
25/09/2024, 14:39
ο Μπούκης πρότεινε ασυζητητί Super Corsa V3, τιμή 360.
Τί γνώμη έχετε?
DoctoR_k6
25/09/2024, 14:53
Τί γνώμη έχετε?
Καλη τιμη αν σκεφτεις οτι το V4 εχει κοντα στο 500αρι. Σιγουρα το 4 θα ειναι καλυτερο τεχνολογικα απο το 3.
Βεβαια στα 380-400 παιζουν και τα 212.
harris_x
25/09/2024, 15:00
Τί γνώμη έχετε?
Δε το έχω βάλει ποτέ αλλά ένα είναι το σίγουρο, έχει αρρωστημένη κορώνα.
Το D212 το έχω βάλει και έχει πολύ καλή γόμα αλλα όχι τόσο αποτομη κορώνα.
harris_x
25/09/2024, 15:07
να βάλεις τα D211
Αρρωστημένη κορώνα και γαμάτη γόμα
TheRegulator
25/09/2024, 15:38
Στα 22 όταν τα δούλεψα στο χαμηλό 30αρι το μηχανάκι έγινε ΑΡΡΩΣΤΟ.. μην το φοβηθείς να το δουλέψεις χαμηλά 32 μπροστά και 30-32 πίσω! Απλά μην ξεχάσεις να βάλεις αέρα γιατί μετά αν κανεις commuting θα τετραγωνίσει
S22...κάνει τα πάντα χωρίς κόπο και χωρίς να ρίξεις ένα σκασμό λεφτα για 4000χλμ που βγάζουν τα εκάστοτε σουλερκορσα...ο μπουκης μια ζωή αυτά προτείνει από τα bsb έως σήμερα...βάλε s22 να ηρεμησεις και να μη φοβάσαι τις υγρασιες..;)
DoctoR_k6
25/09/2024, 17:49
Ο περ1στερας έφερε ένα φορτηγό 211… φρέσκια πληροφορία. :D
RaGe_Raptor
25/09/2024, 18:04
Έβαλα τα power gp2 μετά τα sportsmart tt, τα οποία αν και υπέροχα δεν έβγαλαν τα χλμ που υπολόγιζα. Τα gp2 φαίνεται πως θα βγάλουν περισσότερα κάνοντάς τους την ιδια χρήση .
harris_x
26/09/2024, 09:31
Τί γνώμη έχετε?
https://www.facebook.com/marketplace/item/1047036383582398/
Είναι από φίλο.
Αλλά έχε κατά νου ότι αν βρέξει δε πλαγιαζεις.
Βασικά καλύτερα να μη βγεις καν.
harris_x
26/09/2024, 09:32
Εγώ θα έβαζα ξανά το S22 πάντως
Manalishi
26/09/2024, 09:50
https://www.facebook.com/marketplace/item/1047036383582398/
Είναι από φίλο.
Αλλά έχε κατά νου ότι αν βρέξει δε πλαγιαζεις.
Βασικά καλύτερα να μη βγεις καν.
Δεν θα βγώ με βροχή. Αλλά αν η βροχή βγεί με εμένα?? ( :D :moutza: )
Εαν με πιάσει σε κανά ανήλιαγο πάσο της ορεινής Αρκαδίας / Κορινθίας?
Χώρια οι υγρασίες σε καμιά στροφή κανά πρωινό...
Άσε καλύτερα, αλλά το εκτιμώ, ευχαριστώ πολύ!
DoctoR_k6
26/09/2024, 09:54
Εγω θα εβαζα 211.
Αφου ηρθε φρεσκαδουρα αυτο το ελαστικο!!!
Γενικα ολα αυτα τα ελαστικα με βροχη δεν τα πανε καλα οποτε θελει προσοχη.
Manalishi
26/09/2024, 09:58
To S23 , απο όσο λέει η εταιρεία, είνα πολύ καλυτερο απο το 22 όσον αφορά τη βροχή. Δεν έχω ιδία εμπειρία προφανώς, απλά οτι λένε τα τεστ που διάβασα.
Δεν εχω γνωμη για τα dunlop.
Μια φορα ειχα βαλει s21 και εχω να πω τα καλυτερα...& απο θεμα αποδοσης στο δρόμο, αλλά και απο θεμα διάρκειας χιλιομέτρων...
Η επόμενη αλλαγή μου θα είναι σίγουρα s22
Αν θες χλμ παραπάνω βάλε τα s23 αν θες απόδοση καλύτερη βάλε τα s22...τα έβαλα και τα 2 στο ίδιο μηχανάκι...το s22 είναι ανώτερο...έχει χάσει απόδοση από μαλάκια της εταιρίας για να βγάλει παραπάνω χλμ...;)
Αν θες χλμ παραπάνω βάλε τα s23 αν θες απόδοση καλύτερη βάλε τα s22...τα έβαλα και τα 2 στο ίδιο μηχανάκι...το s22 είναι ανώτερο...έχει χάσει απόδοση από μαλάκια της εταιρίας για να βγάλει παραπάνω χλμ...;)
Τα S21 ήταν θεϊκά στο CBR.
Τα S22 δεν με τρέλαναν.
DoctoR_k6
26/09/2024, 11:01
Αφου ειπε...
Οτι πιο καλο μπορεις χωρις να πουλησεις κανα νεφρο. :lol:
Πλεον μπορεις να κουβαλας φορητη τρομπιτσα να μπαλονιαζεις ΕΟ με 36/40 και πριν μπεις στα καλα στριφτερα κομματια κατεβαζεις σε 30/28 και πανηγυρι!!! :D
harris_x
26/09/2024, 11:52
To S23 , απο όσο λέει η εταιρεία, είνα πολύ καλυτερο απο το 22 όσον αφορά τη βροχή. Δεν έχω ιδία εμπειρία προφανώς, απλά οτι λένε τα τεστ που διάβασα.
Δεν ξέρω τι γίνεται με το S23 αλλα κάποιοι το θάβουν.
Το S22 που έχω στο SD, το έχω καταευχαριστηθεί.
Το ίδιο είχε γίνει και παλιότερα με το D212 αλλα ακόμα καλύτερα με το D211 (αυτά όμως δεν είναι για βροχή).
Manalishi
26/09/2024, 12:18
Το ίδιο είχε γίνει και παλιότερα με το D212 αλλα ακόμα καλύτερα με το D211 (αυτά όμως δεν είναι για βροχή).
Οκ, και τί γίνεται αμα σας πετύχει καμιά νεροποντή (μικρή/μεγάλη) σε κανα βουνό? Καταλαβαίνω οτι απο "race mode" πας σε :pantofla: mode ή "κοττέιν", ή χάνω κάτι?
με το TDM και τα τουριστικά ελαστικά του ουδεπόποτε δεν με ενοιαξε η βροχή
motojojo
26/09/2024, 12:26
Στελνεις DM στον αρνιακό και τον τσατραφίλια πριν ξεκινήσεις.
harris_x
26/09/2024, 12:34
Οκ, και τί γίνεται αμα σας πετύχει καμιά νεροποντή (μικρή/μεγάλη) σε κανα βουνό? Καταλαβαίνω οτι απο "race mode" πας σε :pantofla: mode ή "κοττέιν", ή χάνω κάτι?
με το TDM και τα τουριστικά ελαστικά του ουδεπόποτε δεν με ενοιαξε η βροχή
Δε θα μας βρει :smokin:
TheRegulator
26/09/2024, 12:41
Συμφωνω με τον Χαρη για το S22, ακουγομαι σαν φαν γκερλ αλλα ειναι λαστιχαρες! Πηγα στα 212 1) γιατι θελω να εχω δικαιολογια και καποιον να ριξω την ευθυνη για τους χρονους μου στην πιστα ΑΚΑ τα παιδια του φορουμ και 2) γιατι ακουσα τα καλυτερα απο αλλους που κανουν παρομοια χρηση.
Τωρα για να απαντησω στον Μαναλισι, φιλε κοιταμε 3-4 διαφορετικα δελτια καιρου πριν βγει το μηχανακι γιατι δεν με ψηνει η βροχη γενικα σαν ανθρωπο! 7 χρονια Αγγλια εκανα, κουραστηκα..
Τα s22 κάνουν για φουλ νερό μη ρωτήσεις πως το ξερω και με καλό ρυθμό όχι κοτ κοτ:lol:
TheRegulator
26/09/2024, 13:46
Τα s22 κάνουν για φουλ νερό μη ρωτήσεις πως το ξερω και με καλό ρυθμό όχι κοτ κοτ:lol:
Μπροδερ, με την πρώτη ψιχάλα πιάνω δεξιά, ανάβω φλας και τέλος :lol: 32 φτάσαμε…