View Full Version : Μια βοήθεια σύντροφοι..
Ήρθε η ώρα για το πρώτο μου κράνος.
Χρήση μέσα σε πόλη, χαλαρά για βόλτες, με ένα Honda CB600F
Έχω καταλήξει σε αυτά:
https://www.skroutz.gr/s/30701850/Shoei-NXR2-Matt-Blue-Metallic-Kranos-Michanis-Full-Face-1300gr-me-Pinlock.html
https://www.skroutz.gr/s/35433890/Shark-Spartan-RS-White-Kranos-Michanis-Full-Face-1290gr-me-Sunvisor-HE8100W01.html
https://www.skroutz.gr/s/48121022/HJC-F71-Kranos-Michanis-Full-Face-ECE-22-06-me-Pinlock-kai-Sunvisor-5809-XS.html
https://www.skroutz.gr/s/38634985/LS2-FF811-Vector-II-Kranos-Michanis-Full-Face-1500gr-me-Pinlock-16811-10-12.html
Εντάξει, καταλαβαίνω οτι "όσο πιο ακριβό, τόσο πιο καλό" θα είναι (σε γενικές γραμμές)
Αλλά η ερώτηση είναι: Ποιο από τα 4 και γιατί;
Εννοώ, εντάξει είμαι αρχάριος και θέλω ένα καλό κράνος. Χρειάζομαι το κράνος των 500 ευρώ ή είναι υπερβολή και μπορώ να την βγάλω και με το κράνος των 400;
Θέλω κάποιος αν έχει την όρεξη να μου εξηγήσει τι γίνεται ώστε να με βοηθήσει να κάνω την σωστή επιλογή.
Τα λεφτά υπάρχουν, αλλά ΔΕΝ περισεύουν.
Δεν θα κάνω εκπτώσεις απ' την ασφάλεια μου. Απλά θέλω να κάνω αυτό που είναι το πιο σωστό για την περίπτωση μου. Το κράνος π.χ. δεν θα δει ταχύτητες Εθνικής Οδού / Αυτοκινητόδρομου.. :P
Κάθε συμβουλή δεκτή.
CorpseAlive
20/09/2024, 14:51
Έχω καταλήξει σε αυτά:
https://www.skroutz.gr/s/30701850/Shoei-NXR2-Matt-Blue-Metallic-Kranos-Michanis-Full-Face-1300gr-me-Pinlock.html
https://www.skroutz.gr/s/35433890/Shark-Spartan-RS-White-Kranos-Michanis-Full-Face-1290gr-me-Sunvisor-HE8100W01.html
https://www.skroutz.gr/s/48121022/HJC-F71-Kranos-Michanis-Full-Face-ECE-22-06-me-Pinlock-kai-Sunvisor-5809-XS.html
https://www.skroutz.gr/s/38634985/LS2-FF811-Vector-II-Kranos-Michanis-Full-Face-1500gr-me-Pinlock-16811-10-12.html
Εντάξει, καταλαβαίνω οτι "όσο πιο ακριβό, τόσο πιο καλό" θα είναι (σε γενικές γραμμές)
Εννοώ, εντάξει είμαι αρχάριος και θέλω ένα καλό κράνος. Χρειάζομαι το κράνος των 500 ευρώ ή είναι υπερβολή και μπορώ να την βγάλω και με το κράνος των 400;
Θέλω κάποιος αν έχει την όρεξη να μου εξηγήσει τι γίνεται ώστε να με βοηθήσει να κάνω την σωστή επιλογή.
Δεν θα κάνω εκπτώσεις απ' την ασφάλεια μου. Απλά θέλω να κάνω αυτό που είναι το πιο σωστό για την περίπτωση μου. Το κράνος π.χ. δεν θα δει ταχύτητες Εθνικής Οδού / Αυτοκινητόδρομου.. :P
Κάθε συμβουλή δεκτή.
Ε προφανώς αν μπορείς να φτάσεις το SHOEI .
Ε προφανώς αν μπορείς να φτάσεις το SHOEI .
Μπορώ, ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ, γιατί τα έξτρα 100-200 ευρώ, από κάπου αλλού θα λείψουν.. Γι' αυτό ρωτάω! Αλλά μπορώ..
Ευχαριστώ για την απάντηση σου :)
CorpseAlive
20/09/2024, 15:30
Μπορώ, ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ, γιατί τα έξτρα 100-200 ευρώ, από κάπου αλλού θα λείψουν.. Γι' αυτό ρωτάω! Αλλά μπορώ..
Ευχαριστώ για την απάντηση σου :)
Πρέπει ή δεν πρέπει από τα 4 που ανέβασες σαφώς είναι η ποιοτικότερη επιλογή.
Ωστόσο είναι ανάλογα της χρήσης και το τι θες από το κράνος . π.χ. για μένα που είναι πλέον τουριστική η χρήση το ότι δεν έχει από μέσα τζαμάκι το καθιστά μη επιλέξιμο το NXR2 που έχεις βάλει.
motojojo
20/09/2024, 16:08
Εγώ πάλι σαν πιο τσίπης θα σου πω.....ξεκίνα από το φτηνότερο. Εφόσον όλα πληρουν τις πιο προσφατες προδιαγραφές ασφάλειας, οποιοδήποτε από τα 4 θα κάνει τη δουλειά του σωστά.
Αν και δεν είμαι ειδήμων, η δικιά μου αίσθηση είναι ότι από ένα σημείο και μετά οι διαφορές εχουν να κάνουν με άλλα χαρακτηριστικά, όχι τόσο της ασφάλειας. Πχ καλύτερη ποιοτητα υλικων, καλύτερη αεροδυναμική, περίεργα σχέδια (επηρεάζουν και αυτά την τιμή!) κλπ. Παράγοντες δηλ που δεν καθιστουν ένα κράνος λιγότερο ασφαλές από ένα αλλο.
Φυσικά δοκιμάζεις τα πάντα και βλέπεις ποιο σου κάθεται καλύτερα. Μπορεί το LS2 να μην εφαρμόζει σωστά στο κεφάλι σου, πας στο επόμενο. Ειναι σημαντικό να μην σε ενοχλεί.
Επιπλέον συγκρίνεις και την ποιότητα. Αν καποιο δεν σου γεμιζει το μάτι, ε πας στο επόμενο....
Μιας και μιλάμε για χαμηλές ταχύτητες, προσωπικά δεν βρίσκω το λόγο να παει κανείς οπωσδήποτε στο ακριβότερο. Ναι, είναι προφανέστατα το καλύτερο, αλλά αν κοιτάς και το vfm παράγοντα ε εκεί υστερεί.
Αν σου περισσευουν τα δίνεις, αν όχι... είναι εντελώς υποκειμενικό. Άλλωστε οι συνθήκες που θα χρησιμοποιηθεί το κράνος δεν είναι και οι πιο απαιτητικες.
Επιπλέον, μιας και μιλάμε για αστική καθημερινή χρήση, πιθανότατα (βασικά σίγουρα αλλα τεσπα) το κράνος θα πέσει, θα τριφτεί, θα χτυπηθεί. Είτε φτηνό είτε ακριβό την πενταετία με τέτοια χρήση θα την βγάλει με σημαντικές φθορές οπότε θα αντικατασταθεί έτσι κι αλλιώς. Αλλο να σου πέφτει κάτω ένα κράνος των 300 ευρώ και άλλο των 500. Και θα σου πέσει, είναι δεδομένο.
Αν όμως η διαφορά τιμής υπόσχεται αντίστοιχη μακροζωία και αντοχή, τότε ισως αξίζει η υπέρβαση. Αυτό όμως δεν μπορώ να στο πω εγω.
Φυσικά ο αντίλογος σε όλα αυτά ειναι ως γνωστόν "στην ασφάλεια δεν κάνουμε εκτπώσεις". Σωστό αλλά ουτε και οι υπερβολές είναι θεμιτές. Κουμάντο στην τσεπη σου δεν κάνει κανένας και μόνο το γεγονός ότι κοιτάς για κάτι σοβαρό ανεξαρτήτου κόστους, δεν είναι καθόλου έκπτωση.
Μιας και δεν έχεις γνώσεις και αν μου επιτρέπεται μια πρόταση, πάρε κάτι αξιόλογο με 300 ευρω πχ και τη διαφορά με το ακριβότερο κράνος δώσε την σε επιπλέον εξοπλισμο (μπουφαν, γαντια κλπ).
Το πρώτο και το τρίτο δε θα τα πρότεινα καν γιατί αν δεν κάνω λάθος δεν έχουν D-ring κούμπωμα.
Μεταξύ των άλλων δύο, θεωρητικά και τα δύο καλύπτουν τον κανονισμό ασφαλείας ECE22.06.
Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε περισσότερη ασφάλεια σου προσφέρει ενδεχομένως το ακριβότερο δεν ποσοτικοποιείται, αλλά το πιθανότερο είναι ότι ειναι ποιοτικότερο κράνος σε άνεση, βάρος, θόρυβο. Φυσικά ό,τι εφαρμόζει καλύτερα και στο κεφάλι σου.
PaNick67
20/09/2024, 16:28
Έχω καταλήξει σε αυτά:
Κάθε συμβουλή δεκτή.
Οποιο απο αυτα σου καθεται καλυτερα στο κεφαλι μετα απο 10 λεπτα φορεμενο. Δεν πρεπει να δυσφορεις, να σε πιεζει καπου πολυ, κλπ Συνηθως τα SHOEI ταιριαζουν σε ολους σχεδον, αλλα δεν υπαρχει λογος να πας εκει ψηλα τωρα. Τα 3 πρωτα εχουν ζελατινακι φιμε, το 4ο οχι. Αλλοι τα θεωρουν απαραιτητο, εγω που το ειχα επαψα να το χρησιμοποιοω γιατι χαραχθηκε πολυ ευκολα ( εκανε αραχνες με το ιδιο πανακι που καθαριζα και την ζελατινα ) και εχω θεμα με τα τζαμια γενικα. Πρεπει να ειναι πεντακαθαρα!
Το πρώτο και το τρίτο δε θα τα πρότεινα καν γιατί αν δεν κάνω λάθος δεν έχουν D-ring κούμπωμα.
Μεταξύ των άλλων δύο, θεωρητικά και τα δύο καλύπτουν τον κανονισμό ασφαλείας ECE22.06.
Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε περισσότερη ασφάλεια σου προσφέρει ενδεχομένως το ακριβότερο δεν ποσοτικοποιείται, αλλά το πιθανότερο είναι ότι ειναι ποιοτικότερο κράνος σε άνεση, βάρος, θόρυβο. Φυσικά ό,τι εφαρμόζει καλύτερα και στο κεφάλι σου.
Το πρώτο και το τρίτο έχουν Double D Ring, το δεύτερο και το τέταρτο μικρομετρικό.
Να κάνω εγώ τώρα την ερώτηση;
Είναι τόσο μεγάλο μειονέκτημα το μικρομετρικό κούμπωμα;
Και αν ναι, γιατί επιτρέπεται;
Και αν ναι, γιατί υπάρχει και σε τόσο ακριβά κράνη;
Ρωτάω, γιατί για να είμαι ειλικρινής τον τύπο κουμπώματος δεν τον έλαβα υπόψην στα κριτήρια μου. Θα 'πρεπε;
Οποιο απο αυτα σου καθεται καλυτερα στο κεφαλι μετα απο 10 λεπτα φορεμενο.
Αυτό θα ήταν το ιδανικό, αλλά εδώ που είμαι δεν παίζει.
Υπάρχουν 3 καταστήματα που εμπορεύονται κράνη. Και τα 3 έχουν στοκ μικρής ως "μικρομεσαίας" κατηγορίας κράνη. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να βρω κανένα από τα παραπάνω για δοκιμή. Ούτε καν άλλα μοντέλα από αυτούς τους κατασκευαστές. Είναι όλα "κατόπιν παραγγελίας"
Οπότε θα πρέπει να το ρισκάρω.
Αυτό θα ήταν το ιδανικό, αλλά εδώ που είμαι δεν παίζει.
Υπάρχουν 3 καταστήματα που εμπορεύονται κράνη. Και τα 3 έχουν στοκ μικρής ως "μικρομεσαίας" κατηγορίας κράνη. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να βρω κανένα από τα παραπάνω για δοκιμή. Ούτε καν άλλα μοντέλα από αυτούς τους κατασκευαστές. Είναι όλα "κατόπιν παραγγελίας"
Οπότε θα πρέπει να το ρισκάρω.
Μην το ρισκάρεις. Ειδικά αν είναι το πρώτο σου κράνος και δεν έχεις ξαναφορέσει, έστω, ένα μοντέλο της ίδιας εταιρίας να δεις αν σου κάθεται καλά, μπορεί να την πατήσεις πολύ εύκολα.
Ένα κράνος των 200Ε μπορεί να είναι πιο ασφαλές από ένα των 500Ε, αν το πρώτο είναι στο μέγεθος σου και το δεύτερο όχι. Η ασφάλεια στα κράνη και γενικά στον εξοπλισμό της μηχανής, προέρχεται σ ένα μεγάλο βαθμό από την καλή εφαρμογή.
AUFGEBRACHT
20/09/2024, 18:05
Πρέπει ή δεν πρέπει από τα 4 που ανέβασες σαφώς είναι η ποιοτικότερη επιλογή.
Ωστόσο είναι ανάλογα της χρήσης και το τι θες από το κράνος . π.χ. για μένα που είναι πλέον τουριστική η χρήση το ότι δεν έχει από μέσα τζαμάκι το καθιστά μη επιλέξιμο το NXR2 που έχεις βάλει.
Πολύ βολική η εσωτερική φιμέ ζελατίνα, αλλά ο αντίλογος είναι ότι τα κράνη με εσωτερικό visor είναι πολύ πιο βαριά και περισσότερο θορυβώδη...το NXR2 συγκριτικά με το GT Air 3, έχουν μια αξιοσέβαστη διαφορά 400+ γραμμαρίων.
o_gavros
20/09/2024, 18:27
Δεν θα ήθελα να σου πω τι να πάρεις.
θέλω να σου πω δυο πράγματα.
1) μην πάρεις καλό κράνος χωρίς να το έχεις δοκιμάσει.εν ανάγκη, σχεδίασε μια εκδρομή σε κάποιο αστικό κέντρο κοντά σου όπου θα μπορέσεις να δοκιμάσεις.
2) εγώ, προσωπικά εγώ, εσύ δεν ξέρω, δεν θα έδινα καμιά σημασία σε σχόλια που απορρίπτουν, υπό την υποψία του ανασφαλους, κράνη λόγω του κουμπωματος τους και μόνο.
Δηλώνεις ότι θες απλά κάτι καλό να προστατεύει τη γκλάβα σου όταν κινείσαι χαλαρά πάνω στο μηχανάκι σου, όχι όταν παίρνεις εκκινήσεις στο αηλ οφ μαν. Μην τρελαθουμε τελείως με το κλασικό κούμπωμα.
και κάτι τελευταίο, κράνος που δεν σου ταιριάζει,μένει κράνος αφορετο.
Καλές αγορές.
karellen
20/09/2024, 18:49
2) εγώ, προσωπικά εγώ, εσύ δεν ξέρω, δεν θα έδινα καμιά σημασία σε σχόλια που απορρίπτουν, υπό την υποψία του ανασφαλους, κράνη λόγω του κουμπωματος τους και μόνο.
Δηλώνεις ότι θες απλά κάτι καλό να προστατεύει τη γκλάβα σου όταν κινείσαι χαλαρά πάνω στο μηχανάκι σου, όχι όταν παίρνεις εκκινήσεις στο αηλ οφ μαν. Μην τρελαθουμε τελείως με το κλασικό κούμπωμα.
Ε μα.
Μετά από ΠΑΡΑ πολλά κράνη, διαφόρων κατασκευαστών, από ~150€ έως 800€+, έχω καταλήξει σε μεσαίας έως φθηνής κατηγορίας (εντάξει, εντός λογικών πλαισίων, δε θα αγόραζα ποτέ των 70€) εδώ και λίγα χρόνια για την καθημερινή μου χρήση. Και μάλιστα θεωρώ πλέον το sun visor απολύτως απαραίτητο. Συνήθως αυτό πάει πακέτο με μικρομετρικό κούμπωμα. Και δε με χαλάει καθόλου.
400€+ για κράνος δεν ξαναδίνω για κανένα λόγο. Έχω πολύ καλύτερα πράγματα να τα κάνω.
CorpseAlive
20/09/2024, 19:03
Μετά από ΠΑΡΑ πολλά κράνη, διαφόρων κατασκευαστών, από ~150€ έως 800€+, έχω καταλήξει σε μεσαίας έως φθηνής κατηγορίας (εντάξει, εντός λογικών πλαισίων, δε θα αγόραζα ποτέ των 70€) εδώ και λίγα χρόνια για την καθημερινή μου χρήση. Και μάλιστα θεωρώ πλέον το sun visor απολύτως απαραίτητο. Συνήθως αυτό πάει πακέτο με μικρομετρικό κούμπωμα. Και δε με χαλάει καθόλου.
400€+ για κράνος δεν ξαναδίνω για κανένα λόγο. Έχω πολύ καλύτερα πράγματα να τα κάνω.
Μαρέσεις, πες ένα αξιόλογο κράνος μέχρι 400Ευρώ και όσο το δυνατόν ελαφρύτερο.
Πριν λίγους μήνες είχα ένα LS2 FF800 (πωλείται αν ενδιαφέρεσαι, τζάμπα και σαν καινούριο :D). Τώρα έχω ένα Shark D-Skwal 3. Γενικά κοιτάζω στα 200-300€ πλέον, ιδανικά σε προσφορά. Για μένα αποτελούν τη χρυσή τομή. Πριν από αυτά είχα HJC FG-ST, RPHA-11 (x2), Shoei NXR (x2), X-Spirit, Uvex Enduro, πιάνεις το νόημα.
CorpseAlive
20/09/2024, 19:43
Πριν λίγους μήνες είχα ένα LS2 FF800 (πωλείται αν ενδιαφέρεσαι, τζάμπα και σαν καινούριο :D). Τώρα έχω ένα Shark D-Skwal 3. Γενικά κοιτάζω στα 200-300€ πλέον, ιδανικά σε προσφορά. Για μένα αποτελούν τη χρυσή τομή. Πριν από αυτά είχα HJC FG-ST, RPHA-11 (x2), Shoei NXR (x2), X-Spirit, Uvex Enduro, πιάνεις το νόημα.
Αν το είχες πάρει σε ανθρώπινο χρώμα και ήταν ece 22-06 θα το τσίμπαγα (κυρίως το 2ο)
o_gavros
20/09/2024, 19:55
ούτε και το πρότυπο θα έπρεπε να είναι πανάκεια.
όσο για το χρώμα σε αυτό του χορχοδειλα, νταξει το γούστο δεν αγοράζεται :p
Τα ECE, MECE, LECE είναι προς κατανάλωση. Δηλαδή το περσινό πρότυπο τι; Είναι άχρηστο πλέον; Αστεία πράγματα.
Το έγχρωμο είναι εσκεμμένο για λόγους ασφαλείας. Function over form.
o_gavros
20/09/2024, 20:03
. Function over form.
όλ ντεη λονγκ,μαζί σου εδώ.
αλλά άλλο ήταν το πόιντ.
ντωμεταξυ σε κράζω χωρίς καν να έχω δει τι έχεις τώρα.
μόνο μη μου πεις ότι έχεις βάλει αυτά τα γούνινα αυτάκια.
με καταρρακωεες με το ποδήλατο,αυτό θα με στείλει από το παράθυρο
Θα κάνω εμετό με τα αυτάκια.
Το τωρινό μου είναι μπατσικό. :lol: Είπα να δοκιμάσω μια φορά το λευκό, να δω συμπεριφορά στις ζέστες. Έτσι κι αλλιώς κάθε 6 μήνες τα αλλάζω. Αν είναι τυχερά. :lol:
(Δεν έχω ποδήλατο)
o_gavros
20/09/2024, 20:11
455948
grinderx
20/09/2024, 20:18
Κοιτάς τις κλασικές επιλογές στα κράνη μέχρι ~450€. Έχω το Shark το οποίο έχει Double D-Ring. Κριτική γι' αυτό εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163659&page=4&p=3220518&viewfull=1#post3220518).
Όσον αφορά τα sun visor, όντως κράνη πο το έχουν είναι λίγο πιο βαριά, αλλά διαφορά στα 400γρ εγώ δεν είδα (τουλάχιστον γι' αυτά που κοίταζα εγώ). Ότι είναι πιο θορυβώδη δε νομίζω, εκτός αν έχουν πολύ καλό εξαερισμό (οπότε λογικό να είναι πιο θορυβώδη).
Τέλος να μη ρισκάρεις ΚΑ-ΘΟ-ΛΟΥ. Πήγαινε και δοκίμασε. Εν ανάγκη πάνε δίπλα στη Λάρισα ξέρω γω. Βρες ποιο σου κάθεται καλύτερα χωρίς να σε σφίγγει και έχει τα χαρακτηριστικά που θες (d-ring, sun visor, κτλ) στα λεφτά που μπορείς να δώσεις και θα είσαι κομπλέ ;)
Αυτό που σου εφαρμόζει καλύτερα στο κεφάλι.
Κανένα arai και κανένα shoei, δεν μου κάθησε όπως τα HJC.
200-250 ευρώ, μαξ 300 είναι μια χαρά για κράνος υπό φυσιολογική/ καθημερινή χρήση.
grinderx
20/09/2024, 20:22
Τα ECE, MECE, LECE είναι προς κατανάλωση. Δηλαδή το περσινό πρότυπο τι; Είναι άχρηστο πλέον; Αστεία πράγματα.
Το έγχρωμο είναι εσκεμμένο για λόγους ασφαλείας. Function over form.
Άχρηστο δεν είναι το παλιό πρότυπο, αλλά υποτίθεται με το καινούργιο υποχρεώνουν τους κατασκευαστές να υποβάλλουν τα κράνη τους σε επιπλέον δοκιμές. Ακόμα και ένα κράνος που έχει πιστοποίηση 22.05, μπορεί να περνάει και την 22.06. Τεσπά κουβέντα να γίνεται, υποθέτω πως οι παλιοί εδώ μέσα τα γνωρίζετε αυτά, απλώς τα γράφω για εμάς τους νιούφηδες :p
Ακόμα και ένα κράνος που έχει πιστοποίηση 22.05, μπορεί να περνάει και την 22.06.
Ακριβώς αυτό. Πλας υπάρχουν 22.06 κράνη των 80€. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι είναι πιο ασφαλή από 22.05 των 300€+.
Ο καθένας όπως νομίζει φυσικά, αλλά προσωπικά το βρίσκω χαζό.
o_gavros
20/09/2024, 20:31
εγώ κρατάω μόνο το ότι δεν έχεις ποδήλατο :pink:
Τα κριτήρια μου είναι απλά:
1. Fullface
2. Pinlock
3. ECE 22.06
4. ΧΩΡΙΣ γραφικά.
Τώρα οτι έχουν τα 3 από τα 4 Sunvisor έτυχε. Όχι οτι με χαλάει. Αλλά δεν το έχω σαν κριτήριο.
basilis_k6
20/09/2024, 20:42
Ακριβώς αυτό. Πλας υπάρχουν 22.06 κράνη των 80€. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι είναι πιο ασφαλή από 22.05 των 300€+.
Ο καθένας όπως νομίζει φυσικά, αλλά προσωπικά το βρίσκω χαζό.
μπορει και να ειναι. αν ζυγιζουν ομως 200γρ παραπανω??
grinderx
20/09/2024, 20:45
μπορει και να ειναι. αν ζυγιζουν ομως 200γρ παραπανω??
Όντως τα 22.06 είναι λίγο πιο βαριά (γενικά εκεί γύρω στα 200γρ). Δε θεωρώ ότι είναι πρόβλημα όμως. Βέβαια είμαι ποντικαράς μηχανόβιος, οπότε αγνοείστε με :p
basilis_k6
20/09/2024, 20:55
Όντως τα 22.06 είναι λίγο πιο βαριά (γενικά εκεί γύρω στα 200γρ). Δε θεωρώ ότι είναι πρόβλημα όμως. Βέβαια είμαι ποντικαράς μηχανόβιος, οπότε αγνοείστε με :p
οπως το βλέπει ο καθενας. εγω ιδανικα θα χτυπαγα το καλυτερο 22.05 που θα εβρισκα σημερα.
Update:
Αφού γύρισα όλα τα καταστήματα της περιοχής μου κατάλαβα οτι όντως είναι μεγάλο ρίσκο να πάρεις κάτι χωρίς να το δοκιμάσεις.
Έτσι, αγόρασα ένα φθηνό Full Face "για την ώρα" ώστε να έχω κάτι να μπορώ να κινούμαι, μέχρι να μπορέσω να κάνω μια βόλτα Αθήνα/Θεσσαλονίκη για να δοκιμάσω και να αγοράσω κάτι πιο αξιόλογο.
Η βόλτα αυτή λογικά θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή σχετικά άμεσα.
Οπότε η ερώτηση είναι πλέον η εξής:
Με βάση τα παρακάτω κριτήρια, έχετε κάτι άλλο να προτείνετε εκτός από τα 4 κράνη που παρέθεσα αρχικά;
1. Full Face
2. Pinlock
3. ECE 22.06
4. ΧΩΡΙΣ γραφικά.
5. Τιμή MAX 450€ (Θα προτιμούσα να κινηθώ κάπου στα 250-300 ώστε να περισσέψουν και για μπουφάν αργότερα)
CorpseAlive
21/09/2024, 13:44
Update:
Αφού γύρισα όλα τα καταστήματα της περιοχής μου κατάλαβα οτι όντως είναι μεγάλο ρίσκο να πάρεις κάτι χωρίς να το δοκιμάσεις.
Έτσι, αγόρασα ένα φθηνό Full Face "για την ώρα" ώστε να έχω κάτι να μπορώ να κινούμαι, μέχρι να μπορέσω να κάνω μια βόλτα Αθήνα/Θεσσαλονίκη για να δοκιμάσω και να αγοράσω κάτι πιο αξιόλογο.
Με βάση τα παρακάτω κριτήρια, έχετε κάτι άλλο να προτείνετε εκτός από τα 4 κράνη που παρέθεσα αρχικά;
1. Full Face
2. Pinlock
3. ECE 22.06
4. ΧΩΡΙΣ γραφικά.
5. Τιμή MAX 450€ (Θα προτιμούσα να κινηθώ κάπου στα 250-300 ώστε να περισσέψουν και για μπουφάν αργότερα)
Φίλε Phantom θα μιλήσω ως πρόσφατα παθών.
Προφανώς το κράνος σε σώζει, αν μιλάς όμως για χρήση βόλτας και με ρυθμούς τουριστικούς ένα κράνος μεσαίας κατηγορίας είναι ταμάμ , υπό την προυπόθεση ότι η αγορά ενός ακριβού θα προκαλέσει καθυστέρηση και έκπτωση στην αγορά του υπόλοιπου εξοπλισμού.
Επομένως πάρε το από κάποιον που χτύπησε πριν 2 εβδομάδες, το κράνος σου σώζει την ζωή και τα υπόλοιπα την ταλαιπωρία.
Πάρε ένα κράνος στην μεσαία κατηγορία (πουλάει ο Blitzer ένα που κάνει για την δουλειά σου, μιλήστε) είτε Shark είτε LS2 είτε HJC είτε Nolan και πάρε και μπουφάν-γάντια ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ.
Επόμενη αγορά να είναι μποτάκια που είναι πολύ βασικά!~
grinderx
21/09/2024, 13:49
Update:
1. Full Face
2. Pinlock
3. ECE 22.06
4. ΧΩΡΙΣ γραφικά.
Δες κι αυτό (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163398&page=10&p=3221669&viewfull=1#post3221669). Επίσης X-Lite (που είναι της Nolan).
και πάρε και μπουφάν-γάντια ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ.
Επόμενη αγορά να είναι μποτάκια που είναι πολύ βασικά!~
Μποτάκια και γάντια υπάρχουν (έχουν αγοραστεί) ήδη. Μετά το κράνος η επόμενη αγορά θα είναι το μπουφάν, και ίσως αργότερα και ένα παντελόνι.
2stroker
21/09/2024, 14:53
Γνώμη μου, πάρε ένα κράνος μεσαίας κατηγορίας με 200-250 ευρώ. Όλα θα σε βοηθήσουν σε περίπτωση ατυχήματος,ετσι και αλλιώς όλα έχουν πιστοποίηση. Από εκεί και πέρα τα χρήματα στα κράνη ανεβαίνουν για άλλους λόγους. Γραφικά,θορυβος,βαρος κλπ. Εγώ χρησιμοποιώ ένα Agv K1 s απο τον περασμένο Απρίλη και το έχω καταευχαριστηθει.
Update:
1. Full Face
2. Pinlock
3. ECE 22.06
4. ΧΩΡΙΣ γραφικά.
Σίγουρα αν είσαι κοντά σε μαγαζιά με περιορισμένες επιλογές, πας σε πιο safe επιλογές αφού τις δοκιμάσεις για το feeling που σου δίνει
Για μένα παίζει ρόλο σίγουρα να είναι 22.06 καθόσον είναι το νεότερο πρότυπο με αλλαγές σημαντικές έναντι του 22.05, να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται και αναλόγως το που κινείσαι, την αεροδυναμική του.
Επίσης, ανεξαρτήτως τι λέμε εδώ, δες και για εσένα τι παίζει στην αγορά και τι σου κάνει κλικ, βλέποντας τεστ σε νέα κράνη κ μάρκες
https://youtu.be/joox5wSpphQ?si=XleG4BtOQ4tbWopw
Μόλις εντοπίσεις κάποιο πιθανό μοντέλο, που σου κάνει κλικ, τότε το συζητάμε εδώ
TheRegulator
24/09/2024, 07:40
Πριν δω το βιντεο και μη γνωρίζοντας τις τιμές στην Ελλάδα θα σου πρότεινα το scorpion exo (το εχει φιλος) ή κάποιο HJC που να ταιριαζει στο μπατζετ σου (είχα στο παρελθόν) .
Βλέποντας το βιντεο που παρέθεσε ο Thresh, παρατηρώ ότι πάνω κάτω λέει τα ίδια!