Σύνδεση

View Full Version : Πέφτουν κεφάλια στην KTM

Σελίδες : 1 [2] 3

stefanos
15/11/2024, 15:23
Κοροϊδία υπάρχει μόνο στις μικρές ηλικίες.
Οι πλούσιοι συντηρητικοί ηλικιωμένοι ξέρουν που πάνε και μπλέκουν και δεν γκρινιάζουν γιατί είναι από τα λίγα πάθη που μπορούν να ικανοποιήσουν:)

moto_Princess
15/11/2024, 15:45
Στο σήμερα όλα χαλάνε ανεξαρτήτως μάρκας, δεν υπάρχει bullet proof όλα βγάζουν και από κάτι.
Δεν παίρνουμε γνώμονα τα χαμηλών επιδόσεων μοντέλα.

MG-KTiNoS
15/11/2024, 18:03
Κοροϊδία υπάρχει μόνο στις μικρές ηλικίες.
Οι πλούσιοι συντηρητικοί ηλικιωμένοι ξέρουν που πάνε και μπλέκουν και δεν γκρινιάζουν γιατί είναι από τα λίγα πάθη που μπορούν να ικανοποιήσουν:)

Οι πλούσιοι συντηρητικοί ηλικιωμένοι δεν γράφουν πολλά χλμ και σπανίως θα βρεθούν εκτός ΕΕ
Έτσι ένα μηχανάκι που θα αγοραστεί καινούργιο και δεν είναι τελευταίο μοντέλο να έχει ανακλήσεις
μέχρι τα 20 βία 30000 που θα γράψει πριν πουληθεί ως παλιό δύσκολα θα δώσει πρόβλημα
Άσε που η κάψα τους δεν είναι τα χλμ αλλά το να βρεθούν σε κάποιο 5 άστερο να πίνουν
και να τους κωλοτρίβονται νεαρές... Μπουμπούνοβες!
:D

MG-KTiNoS
15/11/2024, 18:10
Δεν είμαι πολύ σίγουρος, αλλά νομίζω ότι δεν σου αρέσει η ΚΤΜ.

Θεωρώ ότι θα έπρεπε να σέβονται παραπάνω τον αγοραστή
και να μην υπάρχει σελίδα στο φβ απελπισμένων με τις κεφαλές !!!!
Διάβασα πολύ προσεκτικά τι έγραφαν οι Αμερικάνοι (που δε μασάνε ταραμά όπως εμείς εδώ)
Τιμές αξιοπιστία και υποστήριξη μετά την πώληση έλεγαν ότι δε γουστάρουν

bulmont
15/11/2024, 21:27
Θα ήθελα να 'ξερα πόσοι από σας τους αποπάνω δυσαρεστημένους είστε
κάτοχοι ΚΤΜ.................

:smokin::smokin::smokin::smokin:

basilis_k6
15/11/2024, 21:39
Θα ήθελα να 'ξερα πόσοι από σας τους αποπάνω δυσαρεστημένους είστε
κάτοχοι ΚΤΜ.................

:smokin::smokin::smokin::smokin:

ελαχιστοι, γιαυτο πανε για φουντο. αν δεν ειχανε τα θεματα που εχουν θα ημασταν πολλοι και αυτο ειναι το προβλημα τους.

CorpseAlive
15/11/2024, 22:23
ελαχιστοι, γιαυτο πανε για φουντο. αν δεν ειχανε τα θεματα που εχουν θα ημασταν πολλοι και αυτο ειναι το προβλημα τους.

Αυτό που λες είναι αντίστοιχο του '' δεν θα έμπαινα στην Μόνικα Μπελούτσι, τρεις φίλοι , 2 περιοδικά και ένας ταξιτζής μου είπαν ότι είναι μάπα το καρπούζι''.

Lioulios
16/11/2024, 01:29
Eγω ας πουμε που ημουν κατοχος , στην τελευταια μου αγορα και ενω ηθελα να ξαναπηγαινα στα πορτοκαλι , δεν προχωρησα .
Εχει ξενερωσει πολυς κοσμος .

bulmont
16/11/2024, 06:46
Εμένα πιό πολύ με προβληματίζει η απούσία αντιπροσώπευσης στην δυτική
Ελλάδα, παρά οτιδήποτε άλλο.
Εχοντας περάσει από τα χέρια μου 4-5 μηχανάκια της εταιρείας (και αυτό έγινε,
γιατί για πολλά χρόνια ήταν η ΚΤΜ, συνεχιστής του αισθήματος που έβγαζαν,
οι παλιές ευρωπαϊκές εταιρείες χωμάτινων μοτοσυκλεττών) το τελευταίο που
με απασχολεί είναι η αξιοπιστία των μοτοσυκλεττών της.
Αλλά το σκέφτομαι σοβαρά να πρέπει να πηγαίνω Αθήνα για οτιδήποτε
χρειαστώ.....

doctor_john
16/11/2024, 07:44
Εμένα μου φάνηκε πως την πάτησαν (οι διαχειριστές και όχι η "κτμ" σαν σώμα ιδέας - σχεδιασμού - παραγωγής) γιατί ήταν υπερόπτες και η επικοινωνία που δημιούργησαν έμοιαζε εναντίον του μοτοσυκλετιστή.
Είτε είδαν το σφάλμα εξαρχής είτε όχι, αντί να το εκμεταλλευτούν και να δέσουν την σχέση τους με τον μοτοσυκλετιστή, προσπάθησαν να το αποσιωπήσουν και να πουλήσουν τσαμπουκα.. :) σε ιδιοκτήτες ktm.. καλά πήγε αυτό.

Με λίγα λόγια δεν ήξεραν ούτε το κοινό τους. Οι Ινδοί είναι απείρως καλύτεροι, πρώτα σαν μοτοσυκλετιστές και μετά σαν διαχειριστές.
Θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε περισσότερα απο την ktm πλέον.

Κοιτάξτε τι έκαναν με την Jawa που στην ουσία αγόρασαν μια ιδέα. Σέβονται ακόμα και τις αναφορές στον σχεδιασμό που χαρακτήρισε το ανατολικό μπλοκ.
Η Norton που ήταν εκρηκτικός μηχανισμός, κι όμως αγόρασαν, επένδυσαν και τους βγήκε.

Μόνο επιτυχίες η ktm απο 'δω και πέρα θα το δείτε.

ptc
16/11/2024, 08:15
Νομίζω ότι το καλύτερο που θα βγει από μια ινδική εξαγορά θα είναι ότι θα εστιάσουν σε μικρούς κυβισμούς. Έχουν μείνει πολύ πίσω στο συγκεκριμένο κομμάτι όπου υπάρχει πολύ ψωμί.

telegonos
16/11/2024, 09:15
Αυτό που λες είναι αντίστοιχο του '' δεν θα έμπαινα στην Μόνικα Μπελούτσι, τρεις φίλοι , 2 περιοδικά και ένας ταξιτζής μου είπαν ότι είναι μάπα το καρπούζι''.

Στην τέρμα αντίθετη λογική, είναι κι αυτοί που λένε ''αφού δεν έχει πάει ποτέ κανείς στον Ήλιο, πως ξέρουμε την χημική του σύνθεση;''

katsar
16/11/2024, 09:35
2 καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράνε έλεγε η γιαγιά μου.
Ξέφυγε η ΚΤΜ -όμιλος-δεν ξέρω τι ακριβώς είναι πλέον , όχι μοτοGP ,όχι Husq-GasGas-AgustaMv όλα μαζί δεν γίνονται.
Και πριν είχε τέτοια θέματα και όλο και περισσότερο % αγόραζε ο Ινδός.
Και σε τελική εδώ σχεδόν κατέρρευσαν εταιρίες θρύλοι με ιστορία 100+ χρόνων όπως η H.D ,θα γλίτωνε το κτμακι;;; :D :smokin:

MG-KTiNoS
16/11/2024, 10:22

Για την Μπελούτσι δεν ξέρω αλλά για κάτι πιο φτηνά μοντέλα υπάρχει και το μπορδέλα κομ που κάνει ακριβώς αυτό!

MG-KTiNoS
16/11/2024, 10:25
Εμένα πιό πολύ με προβληματίζει η απούσία αντιπροσώπευσης στην δυτική
Ελλάδα, παρά οτιδήποτε άλλο.
Εχοντας περάσει από τα χέρια μου 4-5 μηχανάκια της εταιρείας (και αυτό έγινε,
γιατί για πολλά χρόνια ήταν η ΚΤΜ, συνεχιστής του αισθήματος που έβγαζαν,
οι παλιές ευρωπαϊκές εταιρείες χωμάτινων μοτοσυκλεττών) το τελευταίο που
με απασχολεί είναι η αξιοπιστία των μοτοσυκλεττών της.
Αλλά το σκέφτομαι σοβαρά να πρέπει να πηγαίνω Αθήνα για οτιδήποτε
χρειαστώ.....

Πιστεύω πάντως ότι πολλές από τις σοβαρές βλάβες ήταν θέμα σέρβις που ΔΕΝ έγινε
(αλλά χρεώθηκε)
Πράγμα δύσκολο να συμβεί σ ένα τύπο σαν κι εσένα αλλά απλούστατο στον ψάρακλα που πήρε μηχανάκι πρι 2 χρόνια

AUFGEBRACHT
16/11/2024, 11:02
Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ
πολλούς για λίγο αλλά δεν μπορείς
να τους κοροϊδεύεις ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Ινδικό ή Κινέζικο ρητό (δε θυμάμαι)

Δεν ξέρω εάν ο Αβραάμ Λίνκολν είχε ινδικές ή κινεζικές ρίζες, αλλά το γνωμολογικό είναι δικό του.

AUFGEBRACHT
16/11/2024, 11:04
Πάντως υπάρχουν κι άλλες μάρκες,που τις αγοράζουν ακόμα πιο πλούσιοι,συντηρητικοί ,ηλικιωμένοι, που χαλάνε εξίσου, χωρίς να προσφέρουν εξίσου στο πάθος και την ένταση της KTM, αλλά παρά ταύτα πουλάνε σαν ζεστα κουλουράκια.Εκει φαίνεται δεν ίσχυει το ρητό περί κοροϊδίας.

Είχα αρχίσει ν' ανησυχώ...

CorpseAlive
16/11/2024, 11:12
Στην τέρμα αντίθετη λογική, είναι κι αυτοί που λένε ''αφού δεν έχει πάει ποτέ κανείς στον Ήλιο, πως ξέρουμε την χημική του σύνθεση;''

Αν η αγορά της μοτοσικλέτας βασίζονταν μόνο στα μαθηματικά , τότε δεν θα κάναμε test drive αλλά θα διαβάζαμε καταλόγους .

AUFGEBRACHT
16/11/2024, 11:19
Κατανοώ ότι η Αυστρία κάποτε ήταν αυτοκρατορία και μέσα στην ΕΕ γ... και δέρνουνε
αφού τόσα χρόνια φτιάχνουν νάρκες κατά προσωπικού που απαγ.... ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

:confused::confused::confused::confused:

Δεν ξέρω που κολλάει η Αυστρουγγαρία, ο οίκος των Αψβούργων και οι νάρκες, με το θέμα...αλλά η Αυστρία ποτέ δεν γ@μαγε κι έδερνε εντός ΕΕ, προσδεδεμένη στο άρμα της Γερμανίας ήταν, κι όσο για τις νάρκες, ψάξε Συνθήκη του Όσλο, Geneva International Centre for Humanitarian Demining για την Αυστρία...

telegonos
16/11/2024, 12:18
Αν η αγορά της μοτοσικλέτας βασίζονταν μόνο στα μαθηματικά , τότε δεν θα κάναμε test drive αλλά θα διαβάζαμε καταλόγους .

ναι αλλά εγώ δεν είπα ούτε για μαθηματικά, ούτε για μόνο.

Ολα μετράνε, ΚΑΙ οι από πρώτο χέρι εμπειρίες, ΚΑΙ η πληροφορία που μας έρχεται από πολλές πηγές πέραν των αισθήσεών μας.

Nostradamus
16/11/2024, 13:02
Δεν ξέρω τι γίνεται με τα 790/890 και τα νεότερα ΚΤΜ. Δύο που πέρασαν από τα χέρια μου πάντως, ένα 640sm και ένα 950adv, Γ@ΜΟΥΣΑΝ και εδερναν. Ομολογώ για μικρό διάστημα, αλλά και σε χέρια φίλων που έγραψαν πολλά και "βιαια" χιλιόμετρα ήταν τοπ.Ειδικά το 640 έπρεπε να το "πατάς στο λαιμο". Αν το πήγαινες μαλακα δεν...

Ναι ήθελαν μηχανικό που ήξερε τι πρέπει να κάνει, ναι τον πλήρωνες πολύ περισσότερο από συνοικιακο συνεργείο, που έπιανε γιαπωνέζικα.

Οδηγικα η ΚΤΜ ήταν αλλού οπως εβγαινε απο το εργοστάσιο. Σε οτιδήποτε αξιόπιστο ιαπωνικό έπρεπε να του χώσεις χρήμα για να φέρεις αναρτήσεις, φρένα και λοιπά περιφερικά στο επίπεδο της. Και σε επίπεδο οδηγικής ευχαριστησης παραμένει ΤΟΠ.

Τα περί αξιοπιστίας το ακούω και το δέχομαι. Ειδικά όταν πληρώνεις τα σκληρά δουλεμένα χρήματα σου. Λογικά αυτό πληρώνουν, μαζί με διάφορες ακόμη κινήσεις και ανοίγματα/επενδυσεις, καθαρα επιχειρηματικες που φαίνεται ότι δεν απέδωσαν.

CorpseAlive
16/11/2024, 14:02
ναι αλλά εγώ δεν είπα ούτε για μαθηματικά, ούτε για μόνο.

Ολα μετράνε, ΚΑΙ οι από πρώτο χέρι εμπειρίες, ΚΑΙ η πληροφορία που μας έρχεται από πολλές πηγές πέραν των αισθήσεών μας.

Η παρατήρηση φυσικών φαινομένων είναι κατ'εξοχήν μαθηματική , ειδάλλως μιλάμε για αστρολογία.

Το παράδειγμα που έφερες στην συζήτηση μιλούσε για το παραπάνω , εξού και η δική μου απάντηση σε αυτό.

Το τι εννοούσες το γνωρίζει μόνο αυτός που βρίσκεται πίσω από την οθόνη σου.

υ.γ. προφανώς και όλα μετράνε. Το ζήτημα είναι ο καθένας μας τι σταθμίζει σημαντικότερο. Ειδάλλως θα είχαμε όλοι BMW όλοι Honda ή όλοι ΚΤΜ και πάει λέγοντας.

Προς επίρρωση των ανωτέρω, δες σε αυτό το THread , άλλοι μιλούν για αξιοπιστία , άλλοι για χαρακτήρα και άλλοι για BMW (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=164190&page=3&p=3230758&viewfull=1#post3230758):bawl:

MG-KTiNoS
16/11/2024, 14:50
:confused::confused::confused::confused:

Δεν ξέρω που κολλάει η Αυστρουγγαρία, ο οίκος των Αψβούργων και οι νάρκες, με το θέμα...αλλά η Αυστρία ποτέ δεν γ@μαγε κι έδερνε εντός ΕΕ, προσδεδεμένη στο άρμα της Γερμανίας ήταν, κι όσο για τις νάρκες, ψάξε Συνθήκη του Όσλο, Geneva International Centre for Humanitarian Demining για την Αυστρία...

αφού το λες ΕΣΥ δεν μπορεί κάτι θα ξέρεις....

telegonos
16/11/2024, 15:14
Η παρατήρηση φυσικών φαινομένων είναι κατ'εξοχήν μαθηματική , ειδάλλως μιλάμε για αστρολογία.

Το παράδειγμα που έφερες στην συζήτηση μιλούσε για το παραπάνω , εξού και η δική μου απάντηση σε αυτό.

Το τι εννοούσες το γνωρίζει μόνο αυτός που βρίσκεται πίσω από την οθόνη σου.

υ.γ. προφανώς και όλα μετράνε. Το ζήτημα είναι ο καθένας μας τι σταθμίζει σημαντικότερο. Ειδάλλως θα είχαμε όλοι BMW όλοι Honda ή όλοι ΚΤΜ και πάει λέγοντας.

Προς επίρρωση των ανωτέρω, δες σε αυτό το THread , άλλοι μιλούν για αξιοπιστία , άλλοι για χαρακτήρα και άλλοι για BMW (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=164190&page=3&p=3230758&viewfull=1#post3230758):bawl:

Πίσω από τις οθόνες ΜΟΥ, είναι ο τοίχος.

Για τα αλλα που λες, εγραψα ηδη στην δεύτερη απάντηση.

AUFGEBRACHT
16/11/2024, 15:16
αφού το λες ΕΣΥ δεν μπορεί κάτι θα ξέρεις....

458195

CorpseAlive
16/11/2024, 15:30
Πίσω από τις οθόνες ΜΟΥ, είναι ο τοίχος.

Για τα αλλα που λες, εγραψα ηδη στην δεύτερη απάντηση.

:a022:

panavour
16/11/2024, 17:20
Είχα αρχίσει ν' ανησυχώ...
Μαρία μη φοβού.Ο Κύριος με τα σου.(με τα γλυκά).

basilis_k6
16/11/2024, 18:12
το μεγαλο τους προβλημα τωρα ειναι οτι πρεπει να βρεθει ενα μηχανακι να πουλησει. και δεν εχουν μοτερ για κατι τετοιο.
ανακαμψη χωρις πωλησεις δεν γινετε. πωλησεις χωρις βασικο μοντελο στην γκαμα δεν γινονται. βασικο μοντελο με 990 μοτερ επισης δεν γινετε. να δω τι θα κανουν τωρα που ολος ο κοσμος γυρναει στα μεσαια και αυτοι δεν εχουν ουτε σαν φημη μεσαιο μοτερ. την καταργηση του 790 θα την πληρωσουν πολυ ακριβα. οχι τιποτε αλλο αλλα ηταν και καλο μοτερ και τελικα ολοι γυρω τους θα πουλανε με το δικο τους 790 και αυτοι θα τους κοιτανε σαν χάνοι.

STF
16/11/2024, 18:12
Εγώ πιστεύω πως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Αυτό που γίνεται σήμερα με την μεταβίβαση της ΚΤΜ είναι μια απόφαση που πάρθηκε πριν από μερικά χρόνια όταν και ξεκίνησε η συνεργασία τους με τους Ινδούς και τους Κινεζους.
Ο στόχος που είχε βάλει ο Pierer ήταν να ξεπεράσει σε συνολικές πωλήσεις την BMW και αυτό το κατάφερε πριν από 2-3 χρόνια (δεν θυμάμαι ακριβώς). Είναι πολύ έξυπνος επιχειρηματίας και θεωρώ πως η "πώληση" ήταν κάτι που πλέον το ήθελε ο ίδιος και ξέρει τον τρόπο να το κάνει. Άλλωστε έχει εξαγοράσει ουκ ολίγα brand name και πάντα το πρώτο που έκανε ήταν να εξαφανίζει τα εργοστάσια τους και να κρατάει μόνο την επωνυμία τους. Περίπου αυτό έκανε τα τελευταία χρόνια και με την ΔΙΚΗ ΤΟΥ εταιρεία, κράτησε το όνομα και έδωσε την κατασκευή σε άλλους σε μεγάλο βαθμό. Αναμφίβολα βλέπει κάποια πράγματα για αυτήν την αγορά/βιομηχανία και θεωρεί πως ήρθε η στιγμή να ολοκληρώσει το deal που έκανε πριν από μερικά χρόνια. Το μέλλον της μοτοσυκλέτας ανήκει στους Ασιάτες σε όλες τις μορφές (κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικές).

Σε ότι αφορά την άποψη μου θεωρώ πως η ΚΤΜ ήταν μια κορυφαία εταιρεία που προσέφερε πολλά στον μοτοσυκλετισμό και στην εν γένει εξέλιξη του αλλά μέχρι το 2015-2016. Από εκεί και πέρα άλλαξε φιλοσοφία προς το εμπορικότερο και δεν ξέρω κατά πόσο το DNA του κοινού της εταιρείας μπορούσε να κουμπώσει με τα νέα δεδομένα. Ταυτοχρόνως συμβαίνει ο Ευρωπαίος ολοένα και να φτωχαίνει και γιαυτό αρχίζουν Ινδοί και Κινέζοι να φαίνονται ελκυστικοί. Στη πραγματικότητα με ποιο γεμάτα πορτοφόλια ούτε θα ασχολούμασταν με τέτοιες μοτοσυκλέτες (ακόμη δεν έχω δει μια καινοτομία που να πω πως προσέφερε στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, δεν "ξέρουν" οι Κινέζοι να έχουν όραμα, ξέρουν να κατασκευάζουν αντίγραφα). Ακόμη και τον κινητήρα που φτιάχνουν από το μηδέν τον βασίζουν στις ιδέες κάποιου άλλου, δεν είναι ποτέ "δικό τους παιδί". Η απουσία ιστορικότητας στις φίρμες τους είναι το εμπόδιο τους. Αυτοί φτιάχνουν μέσα μεταφοράς όχι όνειρα. Αυτές οι μοτοσυκλέτες πάσχουν στη μηχανική, εκμεταλλεύονται την έξαρση στα ηλεκτρονικά από όπου έχουν πλέον κλέψει όλη την τεχνογνωσία. Ως boomer προτιμώ χίλιες φορές μια καλοστημένη μοτοσυκλέτα από άποψης μηχανικής (πλαίσιο-αναρτήσεις-κινητήρας) παρά αυτά που μας πασάρουν τα τελευταία χρόνια που είναι αναμασημένα αντίγραφα αμφιβόλου ποιοτικού ελέγχου και τούμπανα από άποψη ηλεκτρονικών. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως οι συγκινήσεις που μπορεί να δώσει ένα ΚΤΜ παλιάς κοπής, ένα Ducati, ένα Aprilia, πιθανά και κάποια εξαιρετικά μοντέλα της BMW δε θα μπορέσει να τις δώσει ΠΟΤΕ ένας Κινέζος αλλά ούτε ένας ψευδοΓερμανός ή ένας ψευδοΑυστριακός (αποτελούν πλέον τέλος εποχής τέτοιες ιδέες και εξελίξεις, ευτυχώς οι Ιταλοί αντιστέκονται ακόμη), γιατί μέσα από τα ηλεκτρονικά αυτό... δεν επιτυγχάνεται. Ούτε τα 790/890 μπορούν να σου μεταφέρουν αυτό το κάτι από τα 950/990, τους λείπει το DNA... Στην κατηγορία των On/Off ένα αυθεντικό ΚΤΜ έχει μείνει και αυτό λέγεται 690 (για τα στρητάδικα δεν ξέρω να τοποθετηθώ), όσοι λοιπόν το σκέφτεστε σπεύσατε πριν καταργηθεί.
Να σημειώσω πως δεν είμαι φιλο-Ευρωπαίος, είμαι φίλος της μοτοσυκλέτας. Και οι Ιάπωνες όταν ξεκίνησαν αντέγραψαν αλλά επειδή είχαν όραμα μπόρεσαν να ξεφύγουν και προσέφεραν πολλά στον μοτοσυκλετισμό και στην εξέλιξη τους.

πυξιδας990
16/11/2024, 18:38
το μεγαλο τους προβλημα τωρα ειναι οτι πρεπει να βρεθει ενα μηχανακι να πουλησει. και δεν εχουν μοτερ για κατι τετοιο.
ανακαμψη χωρις πωλησεις δεν γινετε. πωλησεις χωρις βασικο μοντελο στην γκαμα δεν γινονται. βασικο μοντελο με 990 μοτερ επισης δεν γινετε. να δω τι θα κανουν τωρα που ολος ο κοσμος γυρναει στα μεσαια και αυτοι δεν εχουν ουτε σαν φημη μεσαιο μοτερ. την καταργηση του 790 θα την πληρωσουν πολυ ακριβα. οχι τιποτε αλλο αλλα ηταν και καλο μοτερ και τελικα ολοι γυρω τους θα πουλανε με το δικο τους 790 και αυτοι θα τους κοιτανε σαν χάνοι.
Όπως έγραψε και ο Στέφανος,το 690 παραμένει στη γωνία.... Επισης τα μεγάλα πουλάνε πολύ καλά,μην τα ξεγραφεις,φέτος στις Ιουλιανός Άλπεις έβλεπα παντού 1290

basilis_k6
16/11/2024, 18:50
Όπως έγραψε και ο Στέφανος,το 690 παραμένει στη γωνία.... Επισης τα μεγάλα πουλάνε πολύ καλά,μην τα ξεγραφεις,φέτος στις Ιουλιανός Άλπεις έβλεπα παντού 1290

το 690 πουλαει το χρονο οσα πουλαει το τενερε σε μια βδομαδα. δεν πας πουθενα ετσι. το 1290 πουλησε καλα, τωρα εκοψε πολυ. δεν ειναι πλεον προσιτη μοτοσυκλέτα και οταν πλησιαζεις τις τιμες της ντουκατι ο αλλος θα παρει ντουκατι. στην αμερικη αναλογα τον dealer το 1290s μπορει να βγει ακομα και πιο ακριβο απο την multi v4. αντιθετα στα 790 μπορουσε να τους θαψει ολους και να πουλαει πολυ δυνατα σχεδον μια μια με τους ιαπωνες. ειδικα εφοσον εφτιαξε ολοκληρωμένη προταση και οχι upselling model οπως κάνει η ducati και η bmw.

panavour
16/11/2024, 19:48
Παρεμπιπτοντως,να αναφερθει οτι οι χρηστες,(κυριως οι αμερικανοι) δεν παραπονεθηκαν τοσο ,ουτε για τον χαρακτηρα της μηχανης,ουτε για τα επιμερους αρνητικα χαρακτηριστικα της,π.χ μειωμενη αξιοπιστια ,αλλα κυριως για το AFTER SALES service,π.χ αντικατασταση ελαττωματικων μερων,η τηρηση των εγγυησεων κλπ.ΘΕΜΑΤΑ που αλλες παρεμφερεις εταιρειες του ιδιου βαρυγδουπου ,βεληνεκους τα εχουν πολυ ΕΞΥΠΝΑ λυσει και διευθετησει, εχοντας κι αυτοι αναλογα προβληματα σε επιμερους θεματα αξιοπιστιας,αλλα φρονιμως ποιουντες,τιμησαν εγγυησεις,αντικαταστασεις ελαττωματικων εξαρτηματων κλπ.Γι αυτο οι εν λογω εταιρειες ειναι στην κορυφη των πωλησεων ,ενω η ΚΤΜ παραπαιει.Ας ελπισουμε οι ΝΕΟΙ ,κατα τα φαινομενα ιδιοκτητες ,να βαλουν μυαλο.Ειναι κριμα μια τοσο εμβληματικη εταιρεια να εξαφανιστει.

katsar
17/11/2024, 11:16
'' In addition to the reduction in European workforce, the brand outlined plans to further migrate production away from Austria.

Pierer already maintains an established partnership with Chinese brand CFMoto and Indian company Bajaj, and the news suggests more of the brand’s motorcycles will be built in China, India or other low-cost environments.

The statement continues: “Due to the increasingly fragile supplier industry in Europe, the PIERER Mobility Group is utilising the favourable economic conditions in these regions (India and China) to secure its competitiveness. An efficient and high-quality supplier industry is being established there.”

''KTM seek at least €100m boost as Pierer Mobility shares hit 11-year low amid market turmoil''
''Production is set to be cut by a quarter, with increased manufacturing migration to India and China.

The company’s aim is to create a leaner, more sustainable business model starting in 2025, stabilising both costs and revenue while ensuring long-term competitiveness and profitability in an uncertain market. ''
(πηγή MCN - MotorCycleNews)

Καλά πάει σίγουρα . :whistle::whistle:

Μπορεί βέβαια απλά να βλέπει πολύ μπροστά ένα πιθανο μέλλον που όλα θα κατασκευάζονται εκεί, ήδη κολοσσοί σαν την Audi κλείνουν εργοστάσια στην Ευρώπη.

νεοσσός
17/11/2024, 12:26
Πάντως το θέμα της αντιγραφής δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν υπάρχει ήδη τεχνογνωσία και δοκιμασμένη τεχνολογία σε πολλούς τομείς, χάνεις χρόνο προσπαθώντας να ξανανακαλύψεις τον τροχό.

Η έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών έχει μεγάλο κόστος, που δεν είναι έτοιμη η αγορά να πληρώσει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εταιρείες υπεραυτοκινήτων με πολλές συνεισφορές στη Μηχανολογία καθίστανται μη βιώσιμες μετά από μερικά χρόνια και εξαγοράζονται από εταιρείες μαζική παραγωγής απλούστερων οχημάτων μαζικής παραγωγής και ευρείας πώλησης.

Επιπλέον, η αγορά της Κίνας και της Ινδίας απορροφά πολύ μεγάλο ποσοστό των ακριβών οχημάτων σε σχέση με την Ευρώπη, οπότε έχει νόημα να γίνεται εκεί η κατασκευή τους και όχι μόνο των μικρών μοτοσυκλετών που πωλούνται κατά κόρον. Είναι τόσο πολλά τα τρία δισεκατομμύρια του πληθυσμού τους που ακόμα ακόμα και με ανοικτή ψαλίδα κοινωνικής διαστρωμάτωσης, το μικρό ποσοστό των πλουσίων ανθρώπων τους, τελικά βγαίνει μεγάλο σε απόλυτο αριθμό.

stefanos
17/11/2024, 12:46
Το πρόβλημα με τα 3 δις κόσμο είναι ότι έχει διαφορετικές ανάγκες γούστα και κουλτούρα από τους Ευρωπαίους σε θέματα αυτοκίνησης.
Προσωπικά θα εκτιμούσα περισσότερο ένα πλαστικό ντεπόζιτο σε μια μοτοσυκλέτα από μια έγχρωμη οθόνη με συνδεσιμότητα.

STF
17/11/2024, 12:56
Πάντως το θέμα της αντιγραφής δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν υπάρχει ήδη τεχνογνωσία και δοκιμασμένη τεχνολογία σε πολλούς τομείς, χάνεις χρόνο προσπαθώντας να ξανανακαλύψεις τον τροχό.

Η έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών έχει μεγάλο κόστος, που δεν είναι έτοιμη η αγορά να πληρώσει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εταιρείες υπεραυτοκινήτων με πολλές συνεισφορές στη Μηχανολογία καθίστανται μη βιώσιμες μετά από μερικά χρόνια και εξαγοράζονται από εταιρείες μαζική παραγωγής απλούστερων οχημάτων μαζικής παραγωγής και ευρείας πώλησης.

Επιπλέον, η αγορά της Κίνας και της Ινδίας απορροφά πολύ μεγάλο ποσοστό των ακριβών οχημάτων σε σχέση με την Ευρώπη. Είναι τόσο πολλά τα τρία δισεκατομμύρια του πληθυσμού τους που ακόμα ακόμα και ανοικτή ψαλίδα κοινωνικής διαστρωμάτωσης, το μικρό ποσοστό των πλουσίων ανθρώπων τους, τελικά βγαίνει μεγάλο σε απόλυτο αριθμό.

Το point ήταν σε διαφορετική κατεύθυνση. Αυτό που περιγράφεις είναι η σημερινή πραγματικότητα και δεν αφορά μόνο τους Κινέζους αλλά όλες τις εταιρείες. Για τον ίδιο λόγο έχει αλλάξει και το προφίλ των αναβατών. Οι περισσότεροι είναι χειριστές και όχι οδηγοί, οι περισσότεροι σκέφτονται το επόμενο μέσο μεταφοράς τους και όχι τη μοτοσυκλέτα των ονείρων τους. Και δεν ξέρω να πω καλώς ή κακώς (καθώς όλα αυτά που γράφω -και θα συνεχίζω να γράφω για πάντα- φλερτάρουν και λίγο με τη γραφικότητα εν έτη 2024), ξέρω με ασφάλεια να πω πως το τρένο της ιστορικότητας οι Κινέζοι το έχουν χάσει κάμποσες δεκαετίες πίσω και με τους σημερινούς όρους παραγωγής δε θα το αποκτήσουν ποτέ. Είναι αδύνατο λοιπόν να έχουν πάθος για αυτό που φτιάχνουν, για την ακρίβεια δεν μπορεί να γεννηθεί ένα συναίσθημα που ποτέ δεν υπήρξε για αυτούς στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Όταν ο κατασκευαστής δεν δείχνει πάθος για την κατασκευή του γιατί να έχει πάθος ο "χειριστής". Άρα αυτά που πολύ σωστά γράφεις αφορούν τους βιομήχανους και τις πωλήσεις με στεγνό τρόπο και όχι την "σύνδεση" του προϊόντος με εμάς.

Πήγα στο μουσείο της Moto Guzzi και "ένιωσα" αυτό που "ένιωθαν" οι σχεδιαστές της εποχής και πόσο πολύ αγαπούσαν κάθε μοτοσυκλέτα που γεννιόταν εκεί μέσα. Αισθάνθηκα ευγνωμοσύνη που υπάρχει αυτό το μουσείο και ίσως μπορούν οι νέες γενιές να πάρουν μια ιδέα τι σήμαινε και τι συνεχίζει να σημαίνει για εμάς μοτοσυκλέτα. Το πως ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας σήμαινε πτώχευση, αγωνίες, ξενύχτια και ο σκοπός δεν ήταν τα λεφτά αλλά να υλοποιηθεί η ιδέα τους, να δοξαστεί το ΟΡΑΜΑ τους, μια γλυκιά μορφή ματαιοδοξίας. Πάντοτε η έρευνα και ανάπτυξη σήμαινε κόστος, με το τελικό όφελος όμως να έχει αντίκτυπο για εμάς, να ερωτευόμαστε το άψυχο. Δε με ενδιαφέρει καθόλου να δικαιολογήσω τους σημερινούς επειδή δεν μπορούν με άλλον τρόπο να στηρίξουν την 'κονόμα τους. Από αυτήν την άποψη σέβομαι τους Ιταλούς περισσότερο από όλους τους κατασκευαστές. Ακόμη και σήμερα ζήτησαν από το Ιταλικό κράτος να τους στηρίξει ώστε να συνεχίσουν να κατασκευάζουν στην Ιταλία ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, μια κουλτούρα εντελώς κόντρα από όλους τους λοιπούς Ευρωπαίους. Δεν είμαι αιθεροβάμων, κατανοώ ότι σήμερα μιλάει μόνο το χρήμα και πάλι όμως μου αρέσει ότι ψάχνονται να το καταφέρουν από άλλον δρόμο.

https://www.bikeit.gr/nea-kosmou/item/37922-piaggio-terasia-ependysi-112-ekatommyrion-evro-pire-to-prasino-fos?m=1&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3m5h0Se9zs4cVx4LaGkaZTLeSchct5R6-npMcOqZPIQ0nvrTnHgq0VMNE_aem_AT5nWKJbdPr2VEFT-u4WewJe3TdpLYAx11M8SVR3jV_2HaV38hG66dNlvoqmbe6i6iDB-NqCdvNiHAWkB0Njit9F

katsar
18/11/2024, 20:45
εν το μεταξύ ίσως άσχετο με το παρών θέμα αλλά βλέπω σε Κίνα και Ινδία πως ο κόσμος δεν μπορεί να ανασάνει από την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ομίχλη.
Μήπως έχει ΚΑΙ αυτό σχέση με τις μετακομίσεις παραγωγής διάφορων εταιριών;Χωρίς την ΕΕ δηλαδή να βάζει συνέχεια κανόνες-εμπόδια στους βιομηχάνους
απαιτώντας πράσινες επενδύσεις και βιομηχανία χωρίς ρύπους + ακριβή ενέργεια.
Όπως διάβασα δηλαδή στο παραπάνω άρθρο ''. Τέλος, η επένδυση έχει συνυπολογίσει και δράσεις για την μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου και της κατανάλωσης ενέργειας, κατά την διάρκεια της παραγωγής.''

ptc
25/11/2024, 20:47
Εν μέσω της αναζήτησης πρόσθετης χρηματοδότησης, η αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten είχε αναφέρει ότι ο συνιδιοκτήτης της Red Bull, Mark Mateschitz, θα μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά την KTM στον αγώνα της για επιβίωση. Ανέφερε επίσης ότι είχαν ήδη πραγματοποιηθεί συνομιλίες μεταξύ της διοίκησης των δύο εταιρειών.

Ο Mateschitz, κληρονόμος του συνιδρυτή της Red Bull, Dietrich, και το αφεντικό της KTM, Stefan Pierer, γνωρίζονται πολύ καλά. Μια εταιρεία που ανήκει από κοινού στους Mateschitz, Pierer και Raiffeisen Oberosterreich απέκτησε πρόσφατα μερίδιο 50,1% στον αυστριακό προμηθευτή πυροσβεστικού εξοπλισμού Rosenbauer.

Ωστόσο, η μητρική εταιρεία της KTM Pierer Mobility AG δημοσίευσε μια ανακοίνωση για να διαψεύσει τους ισχυρισμούς ότι η Red Bull θα σώσει τον κατασκευαστή μοτοσυκλετών και ποδηλάτων.

«Σε απάντηση στα δημοσιεύματα της εφημερίδας, η Pierer Mobility καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με την ένταξη του Mark Mateschitz στην Pierer Mobility και την KTM», ανέφερε.

https://www.motorsport.com/motogp/news/ktm-denies-red-bull-rescue-rumours-reiterates-commitment-to-motogp/10675390/

ptc
26/11/2024, 16:01
https://www.eqs-news.com/news/corporate/pierer-mobility-ag-ktm-ag-takes-a-pit-stop-for-the-future-and-prepares-application-for-a-judicial-restructuring-proceeding-with-self-administration/2174423

PIERER Mobility AG: KTM AG takes a pit stop for the future and prepares application for a judicial restructuring proceeding with self-administration.

:a014:

πυξιδας990
26/11/2024, 16:51
https://www.eqs-news.com/news/corporate/pierer-mobility-ag-ktm-ag-takes-a-pit-stop-for-the-future-and-prepares-application-for-a-judicial-restructuring-proceeding-with-self-administration/2174423

PIERER Mobility AG: KTM AG takes a pit stop for the future and prepares application for a judicial restructuring proceeding with self-administration.

:a014:

αρα το αυστριακο κρατος θα καθαρισει

ptc
26/11/2024, 17:24
αρα το αυστριακο κρατος θα καθαρισει

Δεν ξερω αν προκυπτει αυτο απο το αρθρο, αν και σε συζητηση στο αυστριακο subreddit διαβαζα οτι ο Pierer δεν ειναι κανενας τυχαιος για το αυστριακο συστημα. Ειναι σα να λεμε ο Βαρδινογιαννης για μας, ανθρωπος για τον οποιο δεν ισχυει ο,τι θα ισχυε για καθε τυχαιο επιχειρηματια. Οποτε παιζει να γινει και κατι τετοιο.

Αυτο που ξερουμε ειναι οτι η ΚΤΜ παιζει κυριολεκτικα το τελευταιο της χαρτι πριν την πτωχευση. Οποτε ή που θα επιβιωσει (και θα βγαλουμε καλο χαρτζιλικι ως μεγαλομετοχοι :p) ή που θα μεινουμε με μηχανακι που δε θα εχει ανταλλακτικα να αγορασουμε για να το φτιαξουμε. :lol:

husky21
26/11/2024, 18:50
https://m.youtube.com/watch?v=1P8uT_7JGNM

πυξιδας990
26/11/2024, 18:52
Δεν ξερω αν προκυπτει αυτο απο το αρθρο, αν και σε συζητηση στο αυστριακο subreddit διαβαζα οτι ο Pierer δεν ειναι κανενας τυχαιος για το αυστριακο συστημα. Ειναι σα να λεμε ο Βαρδινογιαννης για μας, ανθρωπος για τον οποιο δεν ισχυει ο,τι θα ισχυε για καθε τυχαιο επιχειρηματια. Οποτε παιζει να γινει και κατι τετοιο.

Αυτο που ξερουμε ειναι οτι η ΚΤΜ παιζει κυριολεκτικα το τελευταιο της χαρτι πριν την πτωχευση. Οποτε ή που θα επιβιωσει (και θα βγαλουμε καλο χαρτζιλικι ως μεγαλομετοχοι :p) ή που θα μεινουμε με μηχανακι που δε θα εχει ανταλλακτικα να αγορασουμε για να το φτιαξουμε. :lol:

https://www.crash.net/motogp/news/1060779/1/ktm-attempts-stave-bankruptcy-restructuring

byron
26/11/2024, 19:29
Τα πράγματα δεν δείχνουν πολύ καλά. Το αν συμφωνήσει και με ποιους όρους με τους πιστωτές είναι άγνωστο. Δεν θεωρώ πιθανόν να κλείσει, αλλά είναι βέβαιο πως η ΚΤΜ με την μορφή που ξέραμε δεν θα υπάρχει.
Προσοχή θα έλεγα σε όσους θεωρούν επενδυτική ευκαιρία το falling knife γιατι ακομα και Αν σωθεί, όπως ευχόμαστε, οι μέτοχοι πιθανότατα θα γίνουν wiped out.
Η τιμη του ομολόγου της, λήξης 2028, δείχνει πως η αγορά θεωρεί την χρεωκοπία, εξαιρετικά πιθανή.

(Bloomberg) -- KTM owner seeks to extend the maturity of almost €250 million in debt as a consequence of financial strains at its KTM motorcycle unit. The company has initiated a restructuring process to avoid creditors demanding early repayment of debt.

The plans will affect a €100 million bond, as well as €132.5 million in promissory note loans and a €15 million privately placed bond.
KTM is separately trying to restructure debt that amounted to at least €875 million at the end of 2023.

458461

byron
26/11/2024, 19:55
Όσον αφορά την συμμετοχή της στα MotoGP, το θεωρώ απίθανο να μην επηρεαστεί δραματικά.
Bastianini, Vinales μάλλον δεν κοιμούνται ήσυχα, τον δε Acosta τον βλέπω σύντομα στα χρώματα του HRC...

Όχι τίποτα άλλο, αλλά μεταξύ των όσων περίεργων αποφάσεων που έχει παρει η ΚΤΜ και αναφέρθηκαν πριν λίγες σελίδες, δεν μπορεί να πουλήσει και το story της Ducati που είχε και έχει και εξαιρετικά superbikes, αλλά και κοινό που είναι έτοιμο να σκάσει πολλά λεφτά για να πάρει ένα Panigale.
Πως θα δικαιολογησει τα 50-100 εκατ. που χρειάζεται η ομάδα MotoGP στους δανειστές της;

ptc
26/11/2024, 20:33
Βυρωνα προφανως και υπαρχει ρισκο σε μια τετοια επενδυση. Και μαλιστα μπολικο. Αλλιως δε θα αγοραζα σημερα μετοχες της Pierer AG σε τιμη μπεργκερ (€7.26).

Αυτο που ηθελα να διευκρινιστει παντως ειναι οτι Pierer Mobility AG≠KTM. Η ΚΤΜ ανοικει κατα 51.1 στην Pierer Mοbility AG και κατα 49.9 στην Bajaj Auto. Δυο διαφορετικες εταιρειες με διαφορετικες μετοχες. Αξιζει επισης να πουμε οτι η CF Moto εχει το 2% της Pierer ενω η ΚΤΜ εχει αναλαβει τη διανομη των κινεζικων μοτοσυκλετων σε αρκετες ευρωπαϊκες χωρες οπως η Γερμανια, Αυστρια, Ελβετια, Ισπανια και Μεγαλη Βρετανια. Οποτε με την ΚΤΜ μπλεκονται συμφεροντα μεγαλων παικτων. Μπορει να μη σημαινει τιποτα αυτο, μπορει και πολλα.
Να σημειωσουμε τελος οτι η ειδηση της αναδιαρθρωσης αφορα συγκεκριμενα την KTM AG και τις θυγατρικες της KTM Components GmbH και KTM F&E GmbH.

byron
26/11/2024, 21:08
Η Piere Mobility δεν είναι καθόλου διαφορετική εταιρία. Είναι ο βασικός μέτοχος της ΚΤΜ, θυγατρική της Piere Industries που έχει εκδόσει και το ομόλογο που έβαλα παραπάνω.
Δεν έχω κάτσει να δω τις δραστηριότητες της PI, αλλά εφόσον η αγορά τιμολογει το ομόλογο της στο 22, υποθέτω πως η βασική δραστηριότητα και κέρδη προέρχονται από την PM/KTM.
Η μετοχή δείχνει μια εικόνα και προσδοκίες. Τα ομόλογα είναι μια πολύ πιο σοβαρή αγορά, στην οποία οι επενδυτές αδιαφορούν για τις μελλοντικές προσδοκίες και ενδιαφέρονται να πάρουν πίσω το κεφάλαιο τους + το κουπόνι.
Επομένως, όταν ακούω για debt restructuring και maturity extension ειναι προφανές πως η εταιρία παλεύει με την χρεωκοπία.
Δεν πρόκειται να πάρω θέση για το αν κάποιος κάνει καλά ή άσχημα που αγοράζει κάτι που σήμερα έχασε 35%, ο καθένας διαχειρίζεται τα χρήματα του όπως θέλει και μπορεί να βγει κερδισμένος σε τέτοιες καταστάσεις.

Απλά λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης, ξέρω πως σχεδόν ποτέ τέτοια προβλήματα δεν τελειώνουν καλά για τους μετοχους.
Άγιος Βασίλης ντυμένος Κινέζος ή Ινδός για την εταιρία μπορεί να υπάρξει και μάλλον θα υπάρξει.
Να την βγάλουν καθαρή οι παλαιοί μέτοχοι θεωρω πως είναι απίθανο.

ptc
26/11/2024, 21:25
Αυτο που ηθελα να διευκρινιστει παντως ειναι οτι Pierer Mobility AG≠KTM.

Η Piere Mobility δεν είναι καθόλου διαφορετική εταιρία. Είναι ο βασικός μέτοχος της ΚΤΜ.

Το συμβολο που χρησιμοποιησα σημαινει "οχι ισο με". Δεν ειπα πουθενα οτι ειναι διαφορετικη εταιρεια, αυτο το ειπες εσυ.

Να το κανω πιο ξεκαθαρο λοιπον: ΚΤΜ δεν ειναι μονο Pierer. Αυτο ηθελα να τονισω- νομιζα πως ειναι ξεκαθαρο και απο τη συνεχεια του σχολιου.

Σε ολα τα υπολοιπα συμφωνουμε πανω-κατω.

doctoras
26/11/2024, 21:48
το self-administration είναι όπως λέμε διοίκηση πρωτοδικείου ?

byron
26/11/2024, 21:50
Βασικά, η Piere Mobility έχει έναν μέτοχο, την Piere Bajaj AG με 74,16%. Το υπόλοιπο το έχουν διαφορά funds.
Αδιάφορο παντελώς για την αγορά. Οι μέτοχοι έχουν ευθύνη μέχρι το μετοχικό τους κεφάλαιο. Κάποια συμφέροντα θα χάσουν, κάποια θα βγάλουν λεφτά οπως άλλωστε γίνεται παντα.

Μετά τη χρεωκοπία της Credit Suisse, όπου οι Σαουδαραβες και Ασιάτες έχασαν τα πάντα, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε την ΚΤΜ στυλοβάτη της Αυστριακής οικονομίας για να πληρωθούν οι ζημιές της από άλλους.

458465

byron
26/11/2024, 22:06
το self-administration είναι όπως λέμε διοίκηση πρωτοδικείου ?

Όχι. Είναι πτώχευση, στην οποία ο οφειλέτης διατηρεί τον έλεγχο της εταιρίας και αναλαμβάνει να κάνει μόνος του (και με βοήθεια συμβούλων) την αναδιοργανωση (πωλήσεις των assets της εταιρίας βασικά) με σκοπό να αποπληρώσει σύμφωνα με το δικό του χρονοδιάγραμμα και τρόπο τους δανειστές.

Ουσιαστικά αποφεύγεις την άτακτη χρεωκοπία που θα βγάλει σε πλειστηριασμο τα assets της εταιρίας σε τιμές χαμηλότερες της πραγματικής.

ptc
26/11/2024, 22:13
Αναλυτικα τι περιλαμβανει το restructuring (https://www.usp.gv.at/en/veraenderung-aufloesung/insolvenz/weitere-informationen-insolvenz/sanierungsverfahren-mit-eigenverwaltung.html) συμφωνα με την Αυστριακη νομοθεσια.

Απο αυτο το αρθρο (https://motomatters.com/news/2024/11/26/ktm_announce_restructuring_proceedings.html) που ειναι με διαφορα η πιο εις βαθος αναλυση της καταστασης που εχω βρει.

stefanos
26/11/2024, 23:09
https://www.piererindustrie.at/en/company/group-structure/

Στην mobility έχουν 35% και τη διοίκηση άλλο 35% οι Ινδοί και το 25% είναι στο χρηματιστήριο.

Αλλά έχω την εντύπωση ότι το μεγαλύτερο τμήμα της piererindustrie έχει κύριο πελάτη την mobility.

basilis_k6
27/11/2024, 00:01
αν πτωχευσει τελικα θα ειμαι ο πρωτος που θα βγει να πει "οταν τα ελεγα εγω..."
θελει μεγαλη προσπάθεια να πτωχευσεις την κτμ. απορω πραγματικα αν εγινε απο καθαρη βλακεια η σκοπιμα.

byron
27/11/2024, 00:14
αν πτωχευσει τελικα θα ειμαι ο πρωτος που θα βγει να πει "οταν τα ελεγα εγω..."
θελει μεγαλη προσπάθεια να πτωχευσεις την κτμ. απορω πραγματικα αν εγινε απο καθαρη βλακεια η σκοπιμα.

Το link που έβαλε ο ptc παραπάνω, τα εξηγεί μια χαρά. Με τον ίδιο τρόπο την πάτησαν πολλές εταιρίες. Μεγάλη ζήτηση στην μετά covid εποχή, επενδύσεις με δανεισμό για να καλύψουν τη ζήτηση, αύξηση πληθωρισμού και επιτοκίων, πτώση ζήτησης, απούλητο stock. Κάπου εκεί αναφέρει πως η ΚΤΜ έχει 100.000 μοτοσυκλέτες απουλητες...

End of story.

basilis_k6
27/11/2024, 01:55
Το link που έβαλε ο ptc παραπάνω, τα εξηγεί μια χαρά. Με τον ίδιο τρόπο την πάτησαν πολλές εταιρίες. Μεγάλη ζήτηση στην μετά covid εποχή, επενδύσεις με δανεισμό για να καλύψουν τη ζήτηση, αύξηση πληθωρισμού και επιτοκίων, πτώση ζήτησης, απούλητο stock. Κάπου εκεί αναφέρει πως η ΚΤΜ έχει 100.000 μοτοσυκλέτες απουλητες...

End of story.
ναι τα επιτοκια της φταινε..
γιαυτο στην μετα covid εποχη ανεβαζε τιμες σαν τρελλη και κραταγε το demo mode που ολοι σιχαινονται? προφανως και εχει απουλητες. ποιος θελει να αγοράσει υπερεκτιμημενη μηχανη χαμηλης αξιοπιστιας που η ιδια η εταιρεια θα ξεφτυλισει σε ενα χρονο τιμολογιακα? οσο για τη ζητηση, εδω ημασταν και το 2020-2022 που στην αμερικη δεν εβρισκαν να παρουν τενερε, οχι 790 που ηταν κατα δεκαδες παρκαρισμένα στους dealers. εκαναν παρα πολλα λαθη και δεν μπορουν να δικιολογηθουν ουτε απο επιτοκια ουτε απο πληθωρισμο.

Peterjackson
27/11/2024, 04:03
Άντε να τα βγάλουν στο σφυρί για ένα κομμάτι ψωμί να πάρουμε κι εμείς :p
Η λογική λέει ότι θα προτιμήσουν να τα πετάξουν σε κανένα νεκροταφείο οχημάτων παρά να τα ρίξουν στην αγορά να μαζέψουν κανένα γραμμάτιο.

BabisStinson
27/11/2024, 06:47
Ένα -china made- 790 Adventure στα 7-8Κ για να ξεστοκάρουν θα είχε πολύ ενδιαφέρον πάντως! :D

Τώρα για τις επιλογές της εταιρείας που οδήγησαν στην κατάσταση αυτή όντως το άρθρο στο motomatters αναλυτικό.
Για να φτάσει σε καθεστώς διαχείρισης πάντως τα πράγματα είναι όχι απλά σοβαρά, είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση.

πυξιδας990
27/11/2024, 07:29
Άμα έχει 100000 απουλητα,να κάνει γερές προσφορές,να πέσουν και τα μεταχειρισμένα,να δουλέψει το τμήμα ανταλλακτικών,να μπουν καινούριοι πελάτες κτλπ..κύκλος είναι όλα..

husky21
27/11/2024, 08:25
Ερασιτεχνες Αυστριακοι...δεν μπαινουν 2 λεπτα στο moto.gr
να λυσουν μια και καλη το προβλημα τους

ΓιώργοςΤΤ
27/11/2024, 08:56
Kάτι ανάλογο με το PSI που έγινε σε εμάς θέλουν να κάνουν, να γίνει πρόταση αποπληρωμής στους δανειστές και ταυτόχρονα διαγραφή μέρους των χρεών ώστε να μην υπάρξει πτώχευση και πλειστηριασμός. Το αν θα δεχτούν ή όχι οι εμπλεκόμενοι και τί θα αποφασίσει το Αυστριακό δικαστήριο θα το ξέρουμε σε ένα μήνα περίπου. Βέβαια με όλες αυτές τις εταιρίες που εμπλέκονται ως μέτοχοι και θυγατρικές, δεν μπορώ να καταλάβω ποιους ακριβώς θα επηρεάσει μια ενδεχόμενη πτώχευση. Διάβασα πάντως για απολύσεις και μείωση της παραγωγής στο άρθρο.

SeniorCanardo
27/11/2024, 10:07
Ερασιτεχνες Αυστριακοι...δεν μπαινουν 2 λεπτα στο moto.gr
να λυσουν μια και καλη το προβλημα τους

Κάπου διάβασα ότι οι Αυστριακοί θα βγάλουν μπρελόκ και λαιμουδιέρα. :bawl:

byron
27/11/2024, 10:21
ναι τα επιτοκια της φταινε..

γιαυτο στην μετα covid εποχη ανεβαζε τιμες σαν τρελλη και κραταγε το demo mode που ολοι σιχαινονται? προφανως και εχει απουλητες. ποιος θελει να αγοράσει υπερεκτιμημενη μηχανη χαμηλης αξιοπιστιας που η ιδια η εταιρεια θα ξεφτυλισει σε ενα χρονο τιμολογιακα? οσο για τη ζητηση, εδω ημασταν και το 2020-2022 που στην αμερικη δεν εβρισκαν να παρουν τενερε, οχι 790 που ηταν κατα δεκαδες παρκαρισμένα στους dealers. εκαναν παρα πολλα λαθη και δεν μπορουν να δικιολογηθουν ουτε απο επιτοκια ουτε απο πληθωρισμο.

Δεν ξέρω γιατί υποτιμάς τα επιτόκια. Δεν αυξάνουν μόνο το κόστος δανεισμού (υπέρμετρα) για την ίδια, αλλά αλλάζουν τις καταναλωτικές συνήθειες των πελατών μιας και ο δανεισμός για αγορές καταναλωτικών αγαθών είναι κάτι σύνηθες. Και μην μπερδεύεις την Αμερική με την Ευρώπη. Και εκεί είχαν ψηλά επιτόκια μεν, αλλά εξακολουθησαν να έχουν δυνατή οικονομία με ανάπτυξη στο +2% και ανεργία ανύπαρκτη.

Στο group διάβασαν τον οικονομικό κύκλο λάθος, είναι προφανές και όχι μόνο για αυτούς. Όταν παραπαίει η VW και η Stellantis (το group των μεγαλύτερων ευρωπαικών αυτοκινητοβιομηχανιών), είναι λογικό να την πατήσει η ΚΤΜ. Προφανώς το after covid boom τους έκανε να πιστέψουν πως έτσι θα πάει το πράγμα και στα επόμενα χρόνια, έκατσε και η Ουκρανία όπου το κόστος ενέργειας εκτοξεύτηκε, μαζί και οι πρώτες ύλες και κάπου εκεί βρέθηκε να έχει κάνει επενδύσεις για αύξηση της παραγωγής σε μια περίοδο όπου η κατανάλωση έπαιρνε την κάτω βόλτα. Και δυστυχώς για αυτήν, πουλάει μοτοσυκλέτες, όχι προφίλ αλουμινίου για να τα στοκάρει. Σε 6 μήνες, 1 χρόνο είναι πλέον ξεπερασμένο αν δεν πουληθεί.

Μια ματιά στα οικονομικά στοιχεία https://www.pierermobility.com/en/investor-relations/key-figures δείχνει οτι το πρόβλημα ήταν σοβαρό από το 2023. Τριπλασιασμός δανεισμού, πτώση περιθωρίου κέρδους κλπ.

Άμα έχει 100000 απουλητα,να κάνει γερές προσφορές,να πέσουν και τα μεταχειρισμένα,να δουλέψει το τμήμα ανταλλακτικών,να μπουν καινούριοι πελάτες κτλπ..κύκλος είναι όλα..

Προφανώς κάνεις πλάκα. Αλίμονο αν δούλευε έτσι η βιομηχανία, ούτε συνεργείο με κλεμμένα στο Ζεφύρι δεν δουλεύει έτσι.

πυξιδας990
27/11/2024, 10:31
[QUOTE=byron;3232554

Προφανώς κάνεις πλάκα. Αλίμονο αν δούλευε έτσι η βιομηχανία, ούτε συνεργείο με κλεμμένα στο Ζεφύρι δεν δουλεύει έτσι.[/QUOTE]

τι θα κανει το απουλητο στοκ δηλ?οι εταιριες κονομανε απ τα οεμ ανταλακτικα ή οχι?εχουν πουληθει χιλιαδες κτμ,δεν μιλαμε για βιοτεχνια

basilis_k6
27/11/2024, 12:42
Δεν ξέρω γιατί υποτιμάς τα επιτόκια. .

δεν υποτιμαω τιποτα. ουτε πιστευω πως δεν εχουν παιξει ολα αυτα το ρολο τους. αλλα οι δηλωσεις τους ειναι σαν της κυβερνησης μας οτι ο πληθωρισμος ειναι εισαγομενος. οταν οι αλλοι δεν φουνταρουν αλλα εσυ φουνταρεις μαλλον εσυ φταις και οχι τα επιτοκια...ή ο πληθωρισμος. Εχεις κανει λαθη, πολλα, απανωτα, επι ετη.

τα προβλήματα της κτμ αρχισαν με δικες τους επιλογες πριν τον covid. δεν αποτυπωθηκαν σε χαρτι γιατι προφανως οι καταναλωτες δεν εχουν τοσο γρηγορα αντανακλαστικα, συνεχισαν να αγοράζουν γιατι ακομα ειχε δυνατες προτασεις (τοτε φρεσκες). με τις ιδιες προτασεις παιζει μπαλα σημερα ομως, 6 χρονια μετα. ο κοσμος αλλαξε, οι αλλοι παρουσιασαν μοτοσυκλέτες και η κτμ κοιμαται. δεν θα πουλας για παντα 1290 και 390, ποσο μαλλον οταν εχεις ανεβασει την τιμη τους σχεδον 40%!!.

harris_x
27/11/2024, 13:06
Κάπου διάβασα ότι οι Αυστριακοί θα βγάλουν μπρελόκ και λαιμουδιέρα. :bawl:
είναι μάλλον η μόνη λύση που τους έχει απομείνει.

Εμείς τους δώσαμε την ιδέα να ξέρεις :smokin:

moto_Princess
27/11/2024, 13:46
δεν υποτιμαω τιποτα. ουτε πιστευω πως δεν εχουν παιξει ολα αυτα το ρολο τους. αλλα οι δηλωσεις τους ειναι σαν της κυβερνησης μας οτι ο πληθωρισμος ειναι εισαγομενος. οταν οι αλλοι δεν φουνταρουν αλλα εσυ φουνταρεις μαλλον εσυ φταις και οχι τα επιτοκια...ή ο πληθωρισμος. Εχεις κανει λαθη, πολλα, απανωτα, επι ετη.

τα προβλήματα της κτμ αρχισαν με δικες τους επιλογες πριν τον covid. δεν αποτυπωθηκαν σε χαρτι γιατι προφανως οι καταναλωτες δεν εχουν τοσο γρηγορα αντανακλαστικα, συνεχισαν να αγοράζουν γιατι ακομα ειχε δυνατες προτασεις (τοτε φρεσκες). με τις ιδιες προτασεις παιζει μπαλα σημερα ομως, 6 χρονια μετα. ο κοσμος αλλαξε, οι αλλοι παρουσιασαν μοτοσυκλέτες και η κτμ κοιμαται. δεν θα πουλας για παντα 1290 και 390, ποσο μαλλον οταν εχεις ανεβασει την τιμη τους σχεδον 40%!!.

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί είναι τόσο ακριβές οι μοτοσικλέτες πλέον από όλους ;
Μόνο ο πληθωρισμός έχει κάνει τα εργοστάσια να πουλάνε τόσο %% πάνω ;
π.χ κάποτε τα SS1000 ήταν βαριά στα 14.000-15.000€ και σήμερα πχ το CBR 1000 έχει 26.200€
(το SP 30.800€)
κάποτε έβλεπες και κανένα στο δρόμο καινούργιο, τώρα πλέον… δεν.

basilis_k6
27/11/2024, 13:53
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί είναι τόσο ακριβές οι μοτοσικλέτες πλέον από όλους ;
π.χ κάποτε τα SS1000 ήταν βαριά στα 14.000-15.000€ και σήμερα πχ το CBR 1000 έχει 26.200€
(το SP 30.800€)

οι τιμες που γράφεις ειναι σχεδον 20 χρονια πριν. η αγορα των ss πεθανε πριν αρκετα χρονια και οι οποιες μοτοσυκλετες πουλανε πλεον μαλλον εχουν πολυ μεγαλυτερο περιθωριο κερδους απο οσο ειχαν τοτε. καλυτερα να συγκρινεις αλλη κατηγορια. προφανως εχουν ανεβει, οπως και τα αυτοκινητα.

moto_Princess
27/11/2024, 13:57
οι τιμες που γράφεις ειναι σχεδον 20 χρονια πριν. η αγορα των ss πεθανε πριν αρκετα χρονια και οι οποιες μοτοσυκλετες πουλανε πλεον μαλλον εχουν πολυ μεγαλυτερο περιθωριο κερδους απο οσο ειχαν τοτε. καλυτερα να συγκρινεις αλλη κατηγορια. προφανως εχουν ανεβει, οπως και τα αυτοκινητα.

Σε ευχαριστώ

karellen
27/11/2024, 14:17
(το SP 30.800€)
Αν το καλοσκεφτείς δεν ακριβαίνουν οι μοτοσυκλέτες, οι μισθοί μας είναι που παραμένουν στάσιμοι.

byron
27/11/2024, 14:22
τι θα κανει το απουλητο στοκ δηλ?οι εταιριες κονομανε απ τα οεμ ανταλακτικα ή οχι?εχουν πουληθει χιλιαδες κτμ,δεν μιλαμε για βιοτεχνια

Φαίνεται στον ισολογισμό της πως κάνουν τεράστιες αποσβεσεις απο το 23 που επηρεάζουν τα κέρδη. Το αν θα πουληθούν κάποια σε δευτερεύοντα δικτυα με μικρές εκπτώσεις ως προσφορά, ή θα καταλήξουν σε κόψιμο ή σε θάψιμο είναι δευτερεύον. Η εταιρία έγραψε ζημιές και έτσι λογιστικά εμφανίζεται.
Το να πάρει πίσω μηχανάκια, να τα αποσυναρμολογησει κάποιος, να διοχετευτουμ ως ανταλλακτικά, κλπ, προφανώς δεν είναι ούτε κάτι απλό, ούτε καν μέρος της παραγωγικής διαδικασίας.
Επομενως, μονο ζημιά θα κάνει στους υφιστάμενους πελάτες της αν βγει να ξεστοκαρει ως το αφεντικό τρελάθηκε.
Στον ισολογισμό της, δουλεύει με περιθώριο κέρδους 16%...
Ποιος θα πληρώσει την νέα αλυσίδα προμήθειας ανταλλακτικών, την ζημιά στους dealers και στην πελατεία της;
Τετοιου είδους fire sales, τις κάνουν οι πιστωτές μετά θάνατον. Αλλά εκεί δεν τα παίρνει και κανένας μιας και δεν αγοράζει κανείς αντικείμενο εταιρίας που έχει κλείσει.

Είδες κανέναν να κάνει ουρά για τα Morini Corsaro 1200 που τα πουλάγαν στα 7-8 χιλιάρικα πχ;

byron
27/11/2024, 14:33
(το SP 30.800€)

Δεν είναι μόνο ο πληθωρισμος. Αυτό που έχει ξεφύγει είναι οι πρώτες ύλες και τα μεταφορικά κόστη στην μετα covid εποχη. Το αλουμίνιο από 1500-1700$ είναι στα 2700. Το ίδιο πάνω κάτω συμβαίνει σε όλα.

CorpseAlive
27/11/2024, 15:42
Το πρωί βγήκα από το moto.gr και το απόγευμα μπήκα στο greekcapital.gr

katsar
27/11/2024, 15:50
Το τρεισερ έφτασε τις 17 χιλιάδες,πόσο να έχουν δηλαδή τα ΚΤΜ και τα ΒMW ;;;

o_gavros
27/11/2024, 15:58
https://youtu.be/sRp1OiZeV2M?si=xX38S5VPi-dhwJtm

Bowleno
27/11/2024, 16:44
Τετοιου είδους fire sales, τις κάνουν οι πιστωτές μετά θάνατον. Αλλά εκεί δεν τα παίρνει και κανένας μιας και δεν αγοράζει κανείς αντικείμενο εταιρίας που έχει κλείσει.

Είδες κανέναν να κάνει ουρά για τα Morini Corsaro 1200 που τα πουλάγαν στα 7-8 χιλιάρικα πχ;

Σχετικά νωπή ακόμα η ανάλογη εμπειρία με την SAAB.....όχι;

doctor_john
27/11/2024, 18:44
...Είδες κανέναν να κάνει ουρά για τα Morini Corsaro 1200 που τα πουλάγαν στα 7-8 χιλιάρικα πχ;

Που ανακοινώθηκε αυτό;! ας το επικοινωνούσαν, κόσμος υπάρχει.

moto_Princess
27/11/2024, 19:13
Δεν είναι μόνο ο πληθωρισμος. Αυτό που έχει ξεφύγει είναι οι πρώτες ύλες και τα μεταφορικά κόστη στην μετα covid εποχη. Το αλουμίνιο από 1500-1700$ είναι στα 2700. Το ίδιο πάνω κάτω συμβαίνει σε όλα.

διπλή τιμή, και άπιαστο όνειρο όπως φαίνεται στην ηλικία μου να πάρω ποτέ κάποια καινούργια μοτό.

byron
27/11/2024, 19:45
Που ανακοινώθηκε αυτό;! ας το επικοινωνούσαν, κόσμος υπάρχει.

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=113042

Πριν πολλά χρόνια. Στην Ιταλία έπαιξαν σε αυτή τη τιμή, αλλά θυμάμαι και αγγελία στο car νομίζω, που καποιο μαγαζί πούλαγε 2 κάπου στα 8-9 χιλιάρικα.

byron
27/11/2024, 19:52
διπλή τιμή, και άπιαστο όνειρο όπως φαίνεται στην ηλικία μου να πάρω ποτέ κάποια καινούργια μοτό.

Δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά δεν είναι και κάτι τόσο σημαντικό να αγοράσεις καινούργια μοτοσυκλέτα ως συναίσθημα εννοώ. Έχουν περάσει 10-15 μοτοσυκλέτες από τα χέρια μου, καινούργια ήταν 2.
Not big deal.

OldMan
29/11/2024, 13:19
Σολομοστρογκε, καβαλας τπτ (διτροχο εννοω..) ή μπααα..??

mp-giorgos
29/11/2024, 17:51
Σε μπελάδες η KTM: Κατατέθηκε αίτηση πτώχευσης, χρέη 2,9 δισ. ευρώ
Η KTM βρίσκεται σε βαθιά κρίση και τώρα 3.623 εργαζόμενοι ρισκάρουν τη δουλειά τους

https://www.formulapassion.it/motogp/motogp-news/ktm-nei-guai-presentata-istanza-di-fallimento-debiti-miliardi-euro

byron
29/11/2024, 18:23
Σολομοστρογκε, καβαλας τπτ (διτροχο εννοω..) ή μπααα..??

Ό,τι μπορώ φανταστικέ μου Αντώνιε.
Ένα ελλεινο Xmax που όμως βολεύει την εκλεκτή μου παρέα και το κουκουνάρι (όταν δουλεύει) :beer:

458557

458556

byron
29/11/2024, 18:32
Επί του θέματος, από high three digit που ανέφεραν, το crash net κάνει αναφορά για χρέη 3 δις € ;)

458559

doctor_john
29/11/2024, 18:51
Καλά μην πιστεύεις ότι διαβάζεις την ώρα του "πολέμου".
Δεν γνωρίζουμε ποιοι την θέλουν αλλά σίγουρα κάποιοι καίγονται για να βλέπουμε "ειδήσεις" σαν αυτές τώρα.

Απο τα ωραιότερα srx που έχω δει.:eyepop:

ratamahatta
29/11/2024, 18:56
3δισσσς;;;;
Πάει το μαγαζί….

Θα μπορούσε να συνεχίσει όπως πριν 15-20 χρόνια, μια μεσαία εταιρεία σε μέγεθος με περιορισμένη γκάμα μοντέλων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά οοοχι την ψώνισε και έκανε λάθος κινήσεις σχεδόν σε όλα τα επίπεδα
Κρίμα , μακάρι να πάνε όλα καλά αλλά αρκετοί υπάλληλοι κλασσικά θα την πληρώσουν

ptc
29/11/2024, 19:00
Εν τω μεταξύ σήμερα έκλεισε 20% πάνω η μετοχή της Pierer. Να υποθέσω ότι έγινε δεκτή η αίτηση για αναδιάρθρωση απ το δικαστήριο; (αν και δε βρήκα κάποια σχετική είδηση)

edit: Όντως.
https://ooe.orf.at/stories/3283278/

basilis_k6
29/11/2024, 19:19
"How to not run a motorcycle company"

byron
29/11/2024, 19:34
Δεν γνωρίζουμε ποιοι την θέλουν αλλά σίγουρα κάποιοι καίγονται για να βλέπουμε "ειδήσεις" σαν αυτές τώρα.

Μετέφερα την είδηση. Έχει και κάποιες λεπτομέρειες.

https://www.crash.net/motogp/news/1060879/1/woes-deepen-ktm-money-problems-are-laid-bare?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwY2xjawG26F1leHRuA2FlbQIxMQABHWnno3Hq7F4nNT6ed3h640g_8NSExRZ4oZaIM7eX_bDAuEjdJIwawP7kYA_aem_ i7vi5k9tL-1-erYS4PJY9A#Echobox=1732899350

Thanks

Lioulios
29/11/2024, 19:40
Στην Ελλαδα , θα χροκοπουσε και θα συνεχιζε σαν
" Νεα ΚΤΜ "

ptc
29/11/2024, 19:48

Αν διαβάσεις το άρθρο που ποσταρα πιο πάνω θα δεις ότι τα στοιχεία αυτά βγήκαν τώρα γιατί μπήκε σε καθεστώς δικαστικής αναδιάρθρωσης. Οπότε υποχρεωτικά πρέπει να βγουν στο φως οι λεπτομέρειες του χρέους (ποσό είναι και σε ποιους). Η πλειονότητα οφείλεται σε τράπεζες.

Στην Ελλαδα , θα χροκοπουσε και θα συνεχιζε σαν
" Νεα ΚΤΜ "

Και στην Αυστρία αυτό παίζει να γίνει πάντως.

basilis_k6
29/11/2024, 20:13
According to GPOne, KTM generated a profit of €100m in 2023, showing just how rapid the situation has deteriorated

αυτο απλα δεν γινετε. αν καποιος μπορει να φανταστει πως πηγανε απο +100 σε -3b ας μου το εξηγησει

Net debt 2022 (EURO millions)= 256.5
2023 (EURO millions)= 775.9
2024 ?????

kostaskk
29/11/2024, 20:46
Άρα αν χρεοκοπήσει όσοι επενδύδαν σε μετοχές της (σε ποιο πίσω σελίδες προτείνεται σαν ευκαιρία)
Πιθανότατα θα χάσουν όλο το κεφάλαιο που επένδυσαν? Δλδ η μετοχή θα πάψει να υπάρχει η θα πέσει η αξία της κοντά στο μηδέν?

Όταν το διαβάσεις στην εφημερίδα πουλα και όταν δεν ακούγεται τίποτα αγόρασε

byron
29/11/2024, 21:07
According to GPOne, KTM generated a profit of €100m in 2023, showing just how rapid the situation has deteriorated

αυτο απλα δεν γινετε. αν καποιος μπορει να φανταστει πως πηγανε απο +100 σε -3b ας μου το εξηγησει

Net debt 2022 (EURO millions)= 256.5
2023 (EURO millions)= 775.9
2024 ?????

Μία χαρά γίνεται. Το χρέος (μικρότερο) υπήρχε και όταν έβγαζε καθαρά κέρδη μέχρι το 23. Το 1ο εξάμηνο του 24 εμφάνισε 240 ζημιές.

Αν δεις το λινκ που έβαλα πριν μια δυο σελίδες, φαίνεται πως από το 21 ξεκίνησαν μεγάλες επενδύσεις (με δανεισμό βεβαια) θεωρώντας ότι θα συνεχίζει να πουλάει κάθε χρόνο +30% περισσότερα μηχανάκια.
Αυτό δεν έγινε, είχαν μεγάλη πτώση μεταξύ 22-23 και συνέχισαν να δανείζονται για να κρατήσουν την εταιρία εν ζωή. Φαίνεται από το δανεισμό που εκτοξεύεται το 23 και έχει - 400 εκατ αρνητικές ταμειακές ροές.

Το 24 γύρισε σε ζημιές και κάπου ξέμεινε πλέον από ρευστότητα.

Συνηθεστατη παγίδα στην βιομηχανία αν δεν προβλέψεις σωστά την αγορά + το αντικείμενο τους που απαξιώνεται πολύ γρήγορα αν δεν πουληθει σε 6-8 μήνες.

byron
29/11/2024, 21:09
Άρα αν χρεοκοπήσει όσοι επενδύδαν σε μετοχές της (σε ποιο πίσω σελίδες προτείνεται σαν ευκαιρία)
Πιθανότατα θα χάσουν όλο το κεφάλαιο που επένδυσαν? Δλδ η μετοχή θα πάψει να υπάρχει η θα πέσει η αξία της κοντά στο μηδέν?

Όταν το διαβάσεις στην εφημερίδα πουλά και όταν δεν ακούγεται τίποτα αγόρασε

Η υπογραφή σου δεν συνάδει με την ερώτηση που κάνεις.

basilis_k6
29/11/2024, 21:19
φαίνεται πως από το 21 ξεκίνησαν μεγάλες επενδύσεις (με δανεισμό βεβαια) θεωρώντας ότι θα συνεχίζει να πουλάει κάθε χρόνο +30% περισσότερα μηχανάκια..

δεν χρειαζεται να εχεις περασει ουτε απο προαυλιο πανεπιστημιου για να μην κανεις τετοια προβλεψη. τι διαολο?

ptc
29/11/2024, 22:21

Όταν το διαβάσεις στην εφημερίδα πουλά και όταν δεν ακούγεται τίποτα αγόρασε

Ειναι μεγαλο το νημα φιλε Κωστα οποτε πιθανο να σταματησες νωριτερα απο τα παρακατω.

Νομιζω καταλαβαινουμε ολοι οτι οι οικονομικες συμβουλες ειναι χιουμορισιτικου χαρακτηρα. :p

Να πω παντως εγω τι εχω αποφασισει να κανω. Θα βαλω συνολικα ενα χιλιαρικο στην Pierer. Αυτα τα λεφτα τα υπολογιζω σαν χαμενα απο την αρχη - προφανως δεν προκειται για ποσο που θα μου λειψει για να το κανω αυτο.

Βυρωνα προφανως και υπαρχει ρισκο σε μια τετοια επενδυση. Και μαλιστα μπολικο. Αλλιως δε θα αγοραζα σημερα μετοχες της Pierer AG σε τιμη μπεργκερ (€7.26).

Αυτο που ηθελα να διευκρινιστει παντως ειναι οτι Pierer Mobility AG≠KTM.

Για να απαντησω στην ερωτηση, με βαση το τελευταιο που εχω κανει quote αλλα και το γεγονος οτι η ΚΤΜ αποτελει πανω απο το 90% των εσοδων της Pierer, αν βαρεσει πιστολι η ΚΤΜ το πιο πιθανο ειναι η μετοχη να πεσει σε καποια σεντς αξιας. Μαλλον δε θα παει στο μηδεν αλλα ουσιαστικα αυτο θα εχει γινει. Ειπαμε, high risk, high reward.

Οσο για τη συμβουλη, εφημεριδες δε διαβαζω οποτε ειμαι χαμενος απο χερι. :p

husky21
07/12/2024, 16:52
Ολοι μετοχοι

458684

basilis_k6
07/12/2024, 17:57
πανε προς penny stock και του ειπαν κανε μια καλη δηλωση για να μην μας κανουν delisting

grinderx
10/12/2024, 15:52
Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό site "Varese News", σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της KTM με εκπροσώπους των συνδικάτων της MV Agusta στο Varese την Παρασκευή 6/12, οι "πορτοκαλί" δήλωσαν πως θεωρούν πλέον την ιταλική εταιρεία ένα μη-στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο!

Αν αυτή η δήλωση ισχύει, τότε η ΚΤΜ κάνει στροφή 180 μοιρών στην προηγούμενη πολιτική της, που δήλωνε απόλυτη πίστη στην ανάπτυξη της MV Agusta, ενώ συζητούνταν ακόμα και η είσοδος της ιταλική εταιρείας στο MotoGP υπό την καθοδήγηση του Pierer Group.

Θυμίζουμε πως πριν από 9 μήνες, η ΚΤΜ αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της MV Agusta, δυο χρόνια πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία, με τους Αυστριακούς να κατέχουν τώρα το 50,1% (από 25,1% προηγουμένως), με τον πρώην ιδιοκτήτη Timur Sardarov να έχει το υπόλοιπο 49,9%.

Τώρα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Varese News, η KTM αποφασίζει να αποσυρθεί από την εικόνα, κάτι που θα μπορούσε να φέρει ξανά την οικογένεια Sardarov στο προσκήνιο. Σε ένα άλλο σενάριο, στην MV θα μπορούσε να αναμιχθεί και η Bajaj.

Προτεραιότητα για την MV Agusta είναι η πώληση του στοκ των 2.000 μοτοσυκλετών που έχει στις αποθήκες της αυτή τη στιγμή, αλλά και το ξεκαθάρισμα των θέσεων της KTM απέναντί της, κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί εν ευθέτω χρόνο.

Τώρα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της MV Agusta ανησυχούν για τις θέσεις τους, αναφέροντας πως η διεύθυνση τους ανακοίνωσε καθυστέρηση στον 13ο μισθό, ο οποίος πιθανώς να καταβληθεί στις 23 Δεκεμβρίου. Από την άλλη, το Varese News αναφέρει πως το δώρο προβλέπεται να καταβληθεί χωρίς πρόβλημα, καθώς αν υπάρξει οποιαδήποτε οικονομική εμπλοκή, οι συνέπειες θα επηρεάσουν πρώτα το διοικητικό προσωπικό, και όχι τους εργάτες.

Αν οι Αυστριακοί όντως απεμπλακούν από την MV Agusta, η παραγωγή θα επιστρέψει στην ιταλική εταιρεία, με το εργοστάσιο του Varese να έχει προτεραιότητα την πώληση του αδιάθετου στοκ των 2.000 μοτοσυκλετών που έχει στις αποθήκες του. Κι αυτό, ενώ έχει προγραμματιστεί η παραγωγή 3.000 νέων μοτοσυκλετών για το 2025.

Ο υπεύθυνος του εργοστασίου του Varese, Luca Martin δήλωσε χαρακτηριστικά: "Όπως οι Ferrari φτιάχνονται μόνο στο Maranello, οι μοτοσυκλέτες της MV Agusta φτιάχνονται μόνο στο Varese, με ή χωρίς την KTM."

Η απόσυρση της ΚΤΜ από την MV Agusta σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να πάρει περί τις 90 μέρες, δηλαδή μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2025.

Τώρα περιμένουμε να δούμε τις επίσημες ανακοινώσεις KTM - MV Agusta, που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν το ρεπορτάζ του ιταλικού ειδησεογραφικού μέσου.

Απο εδώ: https://www.motomag.gr/news/epikairotita/mv-agusta-den-apotelei-pia-stratigiko-perioysiako-stoiheio-tis-ktm