View Full Version : Επιλογή πρώτης μηχανής, αναβατης σε απόγνωση
Peterjackson
05/11/2024, 17:20
Καλησπέρα ξανά μετά από καιρό. Ελπίζω να σας βρίσκω όπως σας άφησα.
Είχα κλειδωθεί έξω από το φόρουμ για καιρό αφού έχασα και την πρόσβαση στο μεηλ, αλλά μάλλον για καλό επειδή στην πορεία μάζεψα και λεφτά για το πρώτο μου μηχανάκι.
Μετά από έρευνα αγοράς σε αντιπροσωπείες, αλλά δυστυχώς χωρίς διαθέσιμο όχημα για test ride κατέληξα στα εξής.
Himalayan 450, αν και θα μπορούσα να περιμένω το 550 που θα κυκλοφορήσει του χρόνου.
NX500, που όμως πονάει λίγο στην τσέπη, ειδικά επειδή όπως έρχεται από την μάνα του θέλει να πάρεις και κάποια επιπλέον αξεσουάρ.
SV 650, που ανεβαίνει κάπως κατηγορία σε δύναμη και δεν ξέρω κατά ποσό θα βολέψει στο χώμα και στους κατσικόδρομους που έχω σκοπό να το πηγαίνω.
Ο σκοπός είναι να έχω το μηχανάκι για να βγάζω γούστα στα ρεπό μου σε κάνα βουνό ή δάσος, το οποίο όμως πρέπει να περιλαμβάνει και την ενδιάμεση διαδρομή στην εθνική οδό. Δεν σκοπεύω να βγω τελειως εκτός δρόμου, τουλάχιστον όχι ακόμη, όποτε με ενδιαφέρει να μπορώ να πάω μέχρι και σε κακοσυντηρημένο αγροτικό/δασικο δρόμο για να κάνω την βόλτα μου, να κατασκηνώσω ή ακόμη και να πλησιάσω ένα καταφύγιο. Αλλά κυρίως όπως φαίνεται θα πηγαίνει γύρω γύρω στους μικρούς επαρχιακούς δρόμους της χώρας.
Επίσης, επειδή η γυναίκα είναι από τα Γιάννενα κι εγώ από την Λιβαδειά, όταν αναφέρθηκα στην εθνική οδό, αυτό περιλαμβάνει κι αυτή την απόσταση, η οποία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη, αλλά είμαι διατεθειμένος να κάνω υποχωρήσεις αν πρέπει να θυσιάσω κάτι στην όποια επιλογή μου. Και λέγοντας για το έτερον ήμισυ, θα πρέπει να μπορεί να μας σηκώσει και τους δυο, μαζί με τα μπαγκάζια μας. Η Himalayan είδα ότι γράφει στην σχάρα μέχρι 7 κιλά και κάπως με προβλημάτισε για το αν θα μπορεί να υποστηρίξει ταξίδι δυο ατόμων, τόσο πολυήμερο όσο και μονοήμερο, γιατί αν μου καρφωθεί να πάω καμία γύρα στα Βαλκάνια, έστω και μόνος μου, θα χρειαστεί να σηκώσει αρκετό φορτίο.
Να αναφέρω ότι έχω διαβάσει τα μειονεκτήματα της Royal, τα οποία όμως νομίζω ότι εμένα μου φαίνονται για προτερήματα, αφού μου αρέσει να βάζω χέρι όπου μπορώ και γενικά να έχουμε μια πιο προσωπική σχέση με το μηχανάκι μου. Η οποία RE, στην όψη τουλάχιστον είναι ακριβώς όπως την ήθελα. Μόλις την είδα κι από κοντά, ήμουν σίγουρος ότι αυτό το μηχανάκι θέλω να καβαλάω. Μπορεί το NX να ήταν πιο καλό ζυγισμένο και πιο μοντέρνο αλλά δεν μου έκλεψε την καρδιά. Μου φάνηκε απλώς ΟΚ.
Κάπου εδώ να πω ότι κοίταξα κατευθείαν για καινούργιο γιατί δεν έβρισκα μεταχειρισμένο το 450 και κάποιες αγγελίες για το NX πραγματικά δεν άξιζαν την διαφορα στην τιμή. Επισης, επειδη είμαι άγουρος και ο μόνος στην παρέα με ενδιαφέρον στις μηχανές, χάθηκα στην αναζητηση μεταχειρισμένης και θεώρησα καλύτερη ιδέα να κάνω την έρευνά μου στις αντιπροσωπείες όπου και θα έβρισκα αρκετά μηχανάκια μαζεμένα για να συγκρίνω.
Αν καταφέρατε να διαβάσετε μέχρι εδώ, θα ήθελα τα φώτα σας για τις σκέψεις μου. Προτάσεις που μπορεί να αγνοώ και οποιαδήποτε άλλη συμβουλή που εσείς θεωρείται ότι θα βοηθήσει.
Πάω να πάρω τώρα το κράνος μου και θα σας δω σε αλλά νήματα.
Nostradamus
05/11/2024, 17:58
Από τα τρία και επειδή λες για κατσικοδρομους, το RE θα έλεγα.
Το sv σίγουρα όχι.
Dimmanoukas
05/11/2024, 18:20
Το sv βγαίνει έξω εντελώς από την εξίσωση.
Γράψε το budget σου αλλά και τις διαστάσεις σου (κιλά ύψος) για να πάρεις πιο σωστές απαντήσεις.
Μια επιλογή όντως είναι το Himalayan.
Το cf moto 450mt το είδες?
Αντίστοιχα της voge τα 525 dsx και 650 dsx?
Τα πρώτα δύο είναι πιο καλά στο χώμα αλλά με αρκετούς συμβιβασμούς σε ταξίδι και ειδικά δικαβαλος.
Το 525 λίγο καλύτερο, το 650 μια κατηγορία από μόνο του.
Μετά πιο άνετα σε ταξίδι αλλά πιο δύσκολα στο χώμα είναι το 800mt και 900dsx αλλά πρέπει να δεις εάν εργονομικά σε βολεύουν και εάν μπορείς να τα χειριστείς
Peterjackson
05/11/2024, 19:10
Σα να χεις δίκιο!
1.80 και 73-75 κιλά. Ηλικία 30, αν βοηθάει στο ότι δεν καίγομαι για επιδόσεις και ταχύτητες όσο για περατζάδα.
Στο ύψος η RE μου ήταν στις μύτες όταν καθόμουν επάνω ενώ στην NX πατούσα κανονικά κάτω.
Τα 650 για να πω την αλήθεια, δεν τα κοίταξα καθότι αν πήγαινα εκεί, ίσως να έβλεπα κάνα v strom, το οποίο το έχω δει να το βγάζουν σε χώμα και χαλίκι και σπαρταρούσε η καρδούλα μου που δεν είχα κι εγώ.
Τα κινέζικα τα είχα ξεχάσει, οπότε αύριο θα περάσω μια βόλτα. Ειδικά τα voge είδα έρχονται και με ωραίες προσθήκες. Βλέπω έχει και κάποια μεταχειρισμένα, οπότε ίσως να κερδίσω κάνα φράγκο.
Όσον αφορά το μπάτζετ, πρακτικά δεν υπάρχει. Μάζεψα ένα δεκαρικο, για μηχανάκι, εξοπλισμό δύο αναβατών και για να είμαι άνετος και προσπαθώ να βρω το καλύτερο vfm και να μην δώσω άσκοπα χρήματα όπως φαίνεται να είναι οι καινούργιες honda. Νομίζω ότι μέχρι τώρα η RE είναι πιο κοντά στην παραπάνω ισορροπία.
Σημαντικό, το έτερον ήμισυ ψηφίζει Himalayan, μόνο και μόνο λόγω εμφάνισης!
doctor_john
05/11/2024, 19:22
Επίσης καμία σχάρα αλουμινίου χυτοπρεσαριστή δεν δίνει πάνω από 8-10kg.
Μπορούν να φτιάξουν πιο γερή σχάρα, υπάρχει θέμα στον έλεγχο της κατεύθυνσης παραπάνω ;)
Το sv είναι ωραίο για χαλαρά αλλά μεγάλο, αν είσαι και εσύ δεν έχεις θέμα.
Πολλά χλμ όπως τα περιγράφεις κάνουν φίλοι με trk 502.
Moυ αρέσει πολύ και το x-cape 650 για αυτή την χρήση.
CorpseAlive
05/11/2024, 19:40
Το Sv είναι Street.
Το RE , φορτώνεται σαν γαιδούρι αλλά είναι ψόφιο.
Το NX δεν έχει τόσες δυνατότητες για χώμα.
------------
CF Moto 450 φαίνεται καλή περίπτωση αλλά κινέζικο (δεν ξέρω μεταπώληση/αξιοπιστία)
Suzuki vstrom 650 θα έχεις εύκολη μεταπώληση (θεωρώ) και πιο φιλικό για ταξίδι/δικάβαλο
Peterjackson
05/11/2024, 19:58
Αν μου βγεί καλό, δεν παίζει να το πουλήσω. Το v strom, αν με πείσει, βλέπω ότι μπορώ να το βρω μεταχειρισμένο σε καλή τιμή και από ότι μου είπε η αντιπροσωπεία, είτε πάρω καινούργιο είτε μεταχειρισμένο, με το που το βάλω για πούλημα θα φύγει. Ισχύει;
Για την σχάρα της Himalayan, ο μάστορας της αντιπροσωπείας μου είπε ότι δεν σήκωνε βάρος πίσω επειδή έχει μικρή μηχανή. Μου φάνηκε λίγο παπατζα για να με σπρώξουν προς το NX.
Dimmanoukas
05/11/2024, 20:24
Αυτό το οποίο μπορείς να κοιτάς είναι το ωφέλιμο φορτίο της κάθε μηχανής γιατί δεν είναι μόνο το ποσό τη φορτώνεις αλλά το ποσό μπορεί να αντέξει και από τους αναβάτες, χωρίς να χάσει τη νορμάλ συμπεριφορά της.
Βάση εντυπώσεων από τα διάφορα video στο youtube αυτό το οποίο κάνει για άνετα ταξίδια είναι το voge 900dsx και το mt 800 της cf moto (αναφέρω αυτά τα δύο με την έννοια ότι είναι σε νορμάλ τιμές όσο γίνεται) και είναι άνετα και από χωροταξικής απόψεως αλλά και από επιδόσεις.
Ωστόσο αυτά έρχονται με μείον το αυξημένο ποσό για την απόκτηση (οριακά εντός budget), με το αυξημένο βάρος και σαφώς πιο περιορισμένες δυνατότητες εκτός δρόμου και σίγουρα συντήρηση σε σχέση με το Himalayan.
Πρέπει να σταθμίσεις τις ανάγκες σου και να καθίσεις πρώτα στατικά αλλά και να οδηγήσεις ότι μπορείς για να σχηματίσεις κάποια γνώμη.
panavour
05/11/2024, 20:33
Για να καταλαβω καλα,γιατι μαλλον δεν εχω καταλαβει.
Αυτο θα ειναι το πρωτο σου μηχανακι.?
Δεν εχεις ξανακαβαλλησει?
CorpseAlive
05/11/2024, 20:42
Αυτό το οποίο μπορείς να κοιτάς είναι το ωφέλιμο φορτίο της κάθε μηχανής γιατί δεν είναι μόνο το ποσό τη φορτώνεις αλλά το ποσό μπορεί να αντέξει και από τους αναβάτες, χωρίς να χάσει τη νορμάλ συμπεριφορά της.
Βάση εντυπώσεων από τα διάφορα video στο youtube αυτό το οποίο κάνει για άνετα ταξίδια είναι το voge 900dsx και το mt 800 της cf moto (αναφέρω αυτά τα δύο με την έννοια ότι είναι σε νορμάλ τιμές όσο γίνεται) και είναι άνετα και από χωροταξικής απόψεως αλλά και από επιδόσεις.
Ωστόσο αυτά έρχονται με μείον το αυξημένο ποσό για την απόκτηση (οριακά εντός budget), με το αυξημένο βάρος και σαφώς πιο περιορισμένες δυνατότητες εκτός δρόμου και σίγουρα συντήρηση σε σχέση με το Himalayan.
Πρέπει να σταθμίσεις τις ανάγκες σου και να καθίσεις πρώτα στατικά αλλά και να οδηγήσεις ότι μπορείς για να σχηματίσεις κάποια γνώμη.
900 και 800 κυβικά για 1ο μηχανάκι? :bawl:
Dimmanoukas
05/11/2024, 21:09
Ω δεν διάβασα ότι είναι το πρώτο, sorry.
Βέβαια διάβαζα τώρα και είναι σαν θεόσταλτο μήνυμα, ότι αμφότερες οι voge και cf θα βγάλουν τα 625dsx και ανανεωμένο 700mt αντίστοιχα στα περίπου 65 άλογα.
Το λέω αυτό Χαρη, γιατί εάν αποφασίσει και πάρει το Himalayan και βγει για ταξίδι από Λιβαδειά για Γιάννενα δικαβαλος, το κόβω εκεί στην Ναύπακτο να σου κάνει τηλ για διαζύγιο και είναι κρίμα (χαχα)
Βέβαια από την άλλη μπορεί αυτό να είναι και για καλό.
Πέρα από την πλάκα όμως αυτό που πρέπει να κάνει οπωσδήποτε είναι να καθήσει πάνω τους και ιδανικά να τα οδηγήσει για να δει εάν όντως το χει με τις διαστάσεις και το βάρος τους.
Peterjackson
05/11/2024, 21:17
Ναι παιδιά είναι το πρώτο μου. Οδηγούσα για 2 χρόνια ένα runner με παύση δεκαετίας, στο 125 με ταχύτητες αλλά χωρίς συμπλέκτη της σχολής και στο XT600 δεν είχα κάποιο πρόβλημα προσαρμογής και θεώρησα σωστό να βάλω οριακό ταβάνι τα 500cc γιατί νομίζω ότι με εξυπηρετεί με τις αποστάσεις της επαρχίας χωρίς να με φέρει στα όριά μου. Τόσο γιατί με βλέπω να μαζεύω καμιά στροφή, έχουμε πολλά πέταλα, όσο και επειδή αν το φοβηθώ εξ αρχής, μάλλον δεν θα του πάρω ποτέ τον αέρα.
Το θέμα είναι πως δοκιμάζεις αν δεν τα έχει η αντιπροσωπεία; Δεν το βρίσκω τίμιο να παίρνω σε αγγελίες για δοκιμές και να ρίχνω άκυρα επειδή ψάχνομαι κυριολεκτικά από το μηδέν. Εσείς θα αφήνατε να καβαλήσει το δικό σας ένας πρωτάρης;
CorpseAlive
05/11/2024, 21:18
Ω δεν διάβασα ότι είναι το πρώτο, sorry.
Βέβαια διάβαζα τώρα και είναι σαν θεόσταλτο μήνυμα, ότι αμφότερες οι voge και cf θα βγάλουν τα 625dsx και ανανεωμένο 700mt αντίστοιχα στα περίπου 65 άλογα.
Το λέω αυτό Χαρη, γιατί εάν αποφασίσει και πάρει το Himalayan και βγει για ταξίδι από Λιβαδειά για Γιάννενα δικαβαλος, το κόβω εκεί στην Ναύπακτο να σου κάνει τηλ για διαζύγιο και είναι κρίμα (χαχα)
Πέρα από την πλάκα όμως αυτό που πρέπει να κάνει οπωσδήποτε είναι να καθήσει πάνω τους και ιδανικά να τα οδηγήσει για να δει εάν όντως το χει με τις διαστάσεις και το βάρος τους.
Το Himalayan πέραν του ''cafe racer Wannabe Design'' δεν έχει να προσφέρει κάτι στον φίλο μας .
Όλα τα υπόλοιπα έχουν.
Peterjackson
05/11/2024, 21:40
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!
Πιθανόν να περιμένω, αφού λες ότι θα βγάλουν κι αυτοί νέα μοντέλα. Εξάλλου μέχρι να μπει η χρονιά δεν θα το κινήσω καθόλου λόγω δουλειάς. Στο ενδιάμεσο θα έχω και τον νου μου για αγγελίες σε ότι αφορά τις προηγούμενες γενιές.
Αλλιώς θα πηγαίνω εγώ μπροστά με το μηχανάκι και πίσω μου η κυρά με το αμάξι.
πυξιδας990
06/11/2024, 08:14
το καινουριο voge 625
Ψηφίζω κι εγώ το 625.
Επίσης, αυτό το "7 κιλα φορτίο" μην το παίρνεις και πολύ τοις μετρητοίς, αν δεις τι φορτώναμε (και φορτώνουν ακόμα) όσοι κάνουν ταξίδια, θα φρίξεις.
Άμα μέναμε στα "5 και 7 κιλα" των κατασκευαστών απλώς θα πηγαίναμε με αμάξι :lol:
Καλημέρα.
Τα περί χρήσης θα τα δεις στην πορεία σου ως μοτοσυκλετιστής και μόνος και θα βγάλεις δικά σου συμπεράσματα .
Μία πρόταση και από εμένα αφού σκέφτεσαι καταφύγια/ταξίδια και ίσως δικάβαλο .Είδα ένα από κοντά ,έτσι φορτωμένο ,Ιταλός και πραγματικά ήταν πολύ ωραίο.
Μoto Morini X Cape, οκ κινεζόιταλικό ας πούμε γκουχ γκουχ .
Με το καλό να γράψεις χιλιόμετρα και να περνάς καλά φίλε.
457765
πυξιδας990
06/11/2024, 09:45
Καλημέρα.
Τα περί χρήσης θα τα δεις στην πορεία σου ως μοτοσυκλετιστής και μόνος και θα βγάλεις δικά σου συμπεράσματα .
Μία πρόταση και από εμένα αφού σκέφτεσαι καταφύγια/ταξίδια και ίσως δικάβαλο .Είδα ένα από κοντά ,έτσι φορτωμένο ,Ιταλός και πραγματικά ήταν πολύ ωραίο.
Μoto Morini X Cape, οκ κινεζόιταλικό ας πούμε γκουχ γκουχ .
Με το καλό να γράψεις χιλιόμετρα και να περνάς καλά φίλε.
457765
το 650 ειδικα αφου βγηκε το 700 φετος θα παιξει και στις τιμες πιο κατω...λογικα παντα..
Peterjackson
06/11/2024, 10:42
Κινεζοιταλικό είχα υπόψιν και το Beneli αλλά από κοντά που είδα ένα μου φάνηκε τελειως ψεύτικο.
SP motors δυστυχώς βλέπω ότι έχει μόνο στην Αθήνα αλλά βρήκα αυτή την αγγελία που δεν φαίνεται άσχημη
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/339552291-moto-morini-x-cape
πυξιδας990
06/11/2024, 11:01
Κινεζοιταλικό είχα δει και το Beneli αλλά από κοντά που είδα ένα μου φάνηκε τελειως ψεύτικο.
SP motors δυστυχώς βλέπω ότι έχει μόνο στην Αθήνα αλλά βρήκα αυτή την αγγελία που δεν φαίνεται άσχημη
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/339552291-moto-morini-x-cape
οντως φορτωμενο
Ως κάτοχος του Voge 525, ρίξε μια ματιά στο 625.
Peterjackson
06/11/2024, 13:28
Από Yamaha έχουμε καμία πρόταση; Μόνο το Tenere βλέπω, αλλά εκτός του οτι μου φαίνεται ακριβό, το βλέπω και λίγο μεγάλο. Βέβαια επάνω που κάθισα, μου άρεσε πολύ.
Καβάλησα με και μια MT 07 στα πλαίσια του τι έχω να χάσω και μπορώ να πω ότι μου καλάρεσε. Θα ξεχάσω το χώμα, αλλά όλα τα αλλά θα κάνει ίσωμα! Και πιούμε και καφέ στην Ναυπακτο με τον Χάρη!
Έτσι όπως τα γράφεις , σε ένα Tracer 7 θα κουμπώσεις καλά
CorpseAlive
06/11/2024, 13:56
Έτσι όπως τα γράφεις , σε ένα Tracer 7 θα κουμπώσεις καλά
''με ενδιαφέρει να μπορώ να πάω μέχρι και σε κακοσυντηρημένο αγροτικό/δασικο δρόμο για να κάνω την βόλτα μου, να κατασκηνώσω ή ακόμη και να πλησιάσω ένα καταφύγιο. Αλλά κυρίως όπως φαίνεται θα πηγαίνει γύρω γύρω στους μικρούς επαρχιακούς δρόμους της χώρας.''
Ο άνθρωπος θέλει να το ζήσει βουκολικά
harris_x
06/11/2024, 14:00
''με ενδιαφέρει να μπορώ να πάω μέχρι και σε κακοσυντηρημένο αγροτικό/δασικο δρόμο για να κάνω την βόλτα μου, να κατασκηνώσω ή ακόμη και να πλησιάσω ένα καταφύγιο. Αλλά κυρίως όπως φαίνεται θα πηγαίνει γύρω γύρω στους μικρούς επαρχιακούς δρόμους της χώρας.''
Αν ισχύει το παραπάνω, CRF300
DoctoR_k6
06/11/2024, 14:10
V-Strom μονο...
Από Yamaha έχουμε καμία πρόταση; Μόνο το Tenere βλέπω, αλλά εκτός του οτι μου φαίνεται ακριβό, το βλέπω και λίγο μεγάλο. Βέβαια επάνω που κάθισα, μου άρεσε πολύ.
Καβάλησα με και μια MT 07 στα πλαίσια του τι έχω να χάσω και μπορώ να πω ότι μου καλάρεσε. Θα ξεχάσω το χώμα, αλλά όλα τα αλλά θα κάνει ίσωμα! Και πιούμε και καφέ στην Ναυπακτο με τον Χάρη!
ο άνθρωπος αναβάτης ψάχνει να ανοίξει τους ορίζοντες του :smokin:
grinderx
06/11/2024, 14:46
V-Strom μονο...
Έλεος πχχια με αυτό το V-Strom!! :p :p
Peterjackson
06/11/2024, 15:07
Tracer 7 για πρώτο συστήνεται; Είδα κάτι βιντεάκια και νομίζω ότι κακώς το είχα παραγκωνίσει. Βέβαια αν έβγαζαν κάτι ανάμεσα σε αυτό και στο tenere θα ήταν το τέλειο!
Το κοντινότερο ανάμεσα σε Tenere και Tracer 7, είναι το Yamaha Tenere Explore , με χαμηλότερες αναρτήσεις , σέλα
φαρδύτερο - ψηλότερο ανεμοθώρακα και quickshifter.
https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/motorcycles/adventure/pdp/t-n-r-700-explore-2024/#2024-XTZ700T-MDNMA
Τώρα , για πρώτο δεν είναι οτι ιδανικότερο να έχεις 700 κυβικά ροπάτο δικύλινδρο αλλά δεν τρομάζει κιόλας , με προσοχή συνηθίζεται.
Ζήτα ένα Tracer / Tenere για test ride, δοκίμασε το.
Peterjackson
06/11/2024, 22:12
Αν πούμε ότι βγάλω εκτός τον συνεπιβάτη μήπως γίνεται πιο εύκολη η επιλογή;
Στα Ιωάννινα όπου ρώτησα για δοκιμαστικά έπεσε άκυρο, όποτε μάλλον θα πρέπει είτε να βρω ιδιώτη που να με εμπιστευθεί είτε να κατέβω προς Αθήνα.
Dimmanoukas
06/11/2024, 22:25
Πριν κατέβεις κάνε κανένα τηλ πρώτα γιατί εάν το δίπλωμα είναι μικρότερο του ενός έτους θα έχεις θέμα.
Το λέω για να μην ταλαιπωρηθείς τσάμπα.
basilis_k6
07/11/2024, 00:18
v-strom
2stroker
07/11/2024, 08:30
Απο τα 3 μηχανακια που ανεφερες ξεκαθαρα Himalayan. Απο εκει και περα αν θες να μείνεις χαμηλά στο budget εκει κοντα στο 6χιλιαρο μπορεις να δεις και Cfmoto Mt450 σε αυτα τα λεφτα και μεταχειρισμενο μπορεις να δεις και το KtmAdventure 390.
Οσο για αυτο που λες οτι οταν ανεβηκες στο Himalayan παταγες στις μυτες,μηπως εισαι λιγοτερο απο 1.80? Γιατι εγω που ειμαι 1.81 οταν ανεβηκα πατουσα κατω κανονικα.
Kickstart
07/11/2024, 10:35
αν δεν σε χαλαει περιμενε λιγο να βγει το bmw το 450 και το καινουργιο kle500
επίσης πηγαινε δες το mt450 της cf (sorry αν αναφέρθηκε το τελευταίο, δεν διάβασα λεπτομερώς το τοπικ)
Peterjackson
07/11/2024, 16:14
Ποια η διαφορα με το Versys?
1.80 με έχουν γράψει σε στρατό και δουλειά. Κατά τα αλλά δεν μετρήθηκα και ποτέ. Τώρα για το πάτημα, τι να σου πω; Ίσως να είχε πιο ψηλά την σέλα η αντιπροσωπεία;
Είπα να δω και το TRK 702x.
Το θέμα τώρα με τις δοκιμαστικές βόλτες είναι τι γίνεται αν δεν αφήνει κανεις να τεστάρεις το όχημα ως νέος οδηγός; Μήπως τελικά να σταματήσω να κοιτάω για καινούργιο και να πάρω κάνα παλιό μεταχειρισμένο κι ότι βγει;
2stroker
08/11/2024, 08:10
Γενικά πάντως, αφου εισαι νεος οδηγος και θελεις να κανεις χωμα θα ελεγα να μη διαλεξεις βαρυ μηχανακι γιατι θα δυσκολευτεις ιδιαιτερα. To Trk702 για παραδειγμα που αναφερεις ειναι 220 κιλα.
basilis_k6
08/11/2024, 12:21
Ερχονται τοσα μεσαια δικυλινδρα που αξιζει να περιμένεις. Αν σε καλυπτουν τα 450.
Peterjackson
12/11/2024, 19:01
Χαζεύοντας τις αγγελίες και σκεπτόμενος ότι θα προτιμούσα να πέσω στο χώμα με ένα παλιό από ένα καινούργιο μηχανάκι μέχρι να μάθω, έκανα μια αναζητηση στην περιοχή και βρήκα τα εξής.
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/41482487-bmw-f-650
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/41763869-bmw-f-650-st
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/41801352-kawasaki-kle-500
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/36827289-kawasaki-kle-500
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/41779571-honda-transalp-650
Εσείς ποιο θα προτείνατε σε έναν αρχάριο ώστε να μάθει την άσφαλτο και σιγά σιγά να μπει στο χωμάτινο τερέν;
Η γυναίκα, ήτοι το αφεντικό του σπιτιού λέει να πάρω την bmw που έχει ένα χιλιάρικο και πολύ μου είναι :lol:
Παρόλα αυτά ψήθηκε κι αυτή να βγάλει δίπλωμα οπότε θα την περιμένω στην γωνία για να την πληρώσω με το ίδιο νόμισμα.:a9:
Κανένα φίλε εκτός και αν χωμάτινο τερέν εννοείς απλή διάβαση από χωματόδρομο.
Αυτά τα οχήματα θα τα πάρεις ένα χιλιάρικο αλλά μέχρι του χρόνου μπορεί να έχεις δώσει άλλα χίλια πεντακόσια για πλάκα, ~500ε θέλει μόνο
ένα ζευγάρι λάστιχα-αλυσίδα-γρανάζια που είναι αναλώσιμα προιόντα.
Στο ερώτημα σου , δύσκολα βρίσκεις όχημα που να τα κάνει με ευχάριστο τρόπο και τα 2 ,το Τρανσαλπ είναι σταθερή αξία πάντως .
harris_x
12/11/2024, 19:42
Κανένα φίλε εκτός και αν χωμάτινο τερέν εννοείς απλή διάβαση από χωματόδρομο.
Αυτά τα οχήματα θα τα πάρεις ένα χιλιάρικο αλλά μέχρι του χρόνου μπορεί να έχεις δώσει άλλα χίλια πεντακόσια για πλάκα, ~500ε θέλει μόνο
ένα ζευγάρι λάστιχα-αλυσίδα-γρανάζια που είναι αναλώσιμα προιόντα.
Στο ερώτημα σου , δύσκολα βρίσκεις όχημα που να τα κάνει με ευχάριστο τρόπο και τα 2 ,το Τρανσαλπ είναι σταθερή αξία πάντως .
Ακριβώς αυτό.
harris_x
12/11/2024, 19:44
Όπως σου έγραψα και παραπάνω, ένα crf300 θα σε βολέψει μια χαρά.
Βέβαια ας μας πουν και οι πιο έμπειροι στο χώμα και το all around.
Peterjackson
12/11/2024, 20:05
Όχι ένα Tenere 700 κύριε? :whistle::whistle:
To CRF 300 μου φαίνεται υπερβολικά χωμάτινο και ειδικά το ψηλό του φτερό με τρομάζει για το πως θα πηγαίνει στην Ιονία Οδό και τις υπόλοιπες εθνικές. Από την Honda ξεχώρισα μόνο το NX 500.
Ποιος ειναι ο λόγος που είστε κατηγορηματικά αντίθετοι απέναντι στα «χρέπια»; Ειδικά αν όντως είναι από σέρβις, σκεφτόμουν να το κρατήσω μέχρι να μάθω, να δω και τι με βολεύει και μετά αν δω ότι τα βλέπει κωλυόμενα, το σκοτώνω ή το αφήνω στο υπόγειο μέχρι να σβήσει ο Ήλιος. Σε καθαρά χρηματικό κόστος, μου φαίνεται καλύτερο από το να πρέπει να βάλω για πούλημα καινούργιο μηχανάκι που ενώ με ενθουσίασε στην πρώτη βόλτα, άγουρος γαρ, μόλις του πήρα τον αέρα κατάλαβα ότι δεν μου κάνει. Αντίστοιχα, σκεφτόμουν ότι ένα χρεπι enduro θα ήταν καλή επιλογή για κάτι ελαφρύ ώστε ακόμη κι αν αγκαλιάσω κάνα κορμό, να κλαίω μόνο τα παΐδια μου κι όχι ένα καινούργιο μηχανάκι.
Απαιτεί όμως όμως κουμπάρο/κολλητό/ξάδερφο/κάτιτελοςπάντων βενζινά.....:D
Και για μένα, κανένα από αυτά.
Τα χρέπια είναι μια χαρά αν ξέρεις 5-10 πράγματα να τα κάνεις μόνος σου και να έχεις και χρόνο να ασχοληθείς. Αλλιώς, με το παραμικρό θεματάκι που μπορεί να προκύψει, σε μηχανή 20ετίας και βάλε, θα δεις ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο και ρουφάει χρήμα ασύστολα. Ειδικά με τα μαστόρια που αν αντιληφθούν ότι είσαι νέος χωρίς την παραμικρή ιδέα κάνουν πανηγύρι.
Όταν, αγόρασα την πρώτη μηχανή το μακρινό 2013, στην ηλικία των 25 ετών, είπα να πάρω κάτι παλιό να μάθω και να μη σκάω αν πέσω κλπ. Αγόρασα τότε ένα cb400sf, από άνθρωπο που το πρόσεχε με τα σερβις κλπ. Ξαφνικά μια μέρα δεν ανέβαζε πάνω από 4000rpm. Μη στα πολυλογώ, το μαστόρι ήθελε να ανοίξει μοτέρ γιατί είχαν πάρει λέει οι βαλβίδες και μπλα μπλα μπλα. Τελικά, το πρόβλημα το βρήκα μόνος μου ψάχνοντας (τότε είχα το χρόνο) το οποίο ήταν ηλεκτρολογικής φύσης που λύθηκε με 30Ε σ εναν ηλεκτρολόγο.
Επιλογή δική σου είναι. Εδώ ο καθένας λέει με βάση τις δικές του προσωπικές εμπειρίες.
. Σε καθαρά χρηματικό κόστος, μου φαίνεται καλύτερο από το να πρέπει να βάλω για πούλημα καινούργιο μηχανάκι που ενώ με ενθουσίασε στην πρώτη βόλτα, άγουρος γαρ, μόλις του πήρα τον αέρα κατάλαβα ότι δεν μου κάνει. Αντίστοιχα, σκεφτόμουν ότι ένα χρεπι enduro θα ήταν καλή επιλογή για κάτι ελαφρύ ώστε ακόμη κι αν αγκαλιάσω κάνα κορμό, να κλαίω μόνο τα παΐδια μου κι όχι ένα καινούργιο μηχανάκι.
Ψάξε ένα ΧΤ600 με 1.5 χιλιάρικο μαξ -άντε 2 αν είναι μπιμπελό-να κάνεις την δουλειά σου,να μάθεις τα βασικά ,να κάνεις τις ''εντουράδες'' σου και μετά από λίγο καιρό θα ξέρεις μόνος σου τι θέλεις.
Λέω ΧΤ για διάφορους λόγους που θα αναλύσω παρακάτω.
Είναι στο μπάτζετ παπιού όπως αυτά που κοιτάς,είναι αερόψυκτο που σημαίνει πως οι πιθανότητες βλάβης σε ένα σύστημα ψύξης με ψυγείο (αντλίες,θερμοστάτες κτλ) δεν υπάρχουν.
Δεν έχει ηλεκτρονική αντλία βενζίνης- εκεί να δεις κλάμα.
Είναι πολύ πιο ελαφρύ από τα παραπάνω.
Θα κάνεις τις βουνίσιες σου άνετα.
Γενικά user friendly όχημα.
Φυσικά έχει και πολλά - ,τα περισσότερα αφορούν το είδος του οχήματος και όχι το συγκεκριμένο μοντέλο.Το βασικότερο είναι πως δεν μπορεί να ταξιδέψει με μεγάλες ταχύτητες στην Εθνική
λόγο θέσης οδήγησης και αέρα .
Η έλλειψη ABS επίσης είναι ένα θέμα αλλά όλα τα **χρέπια ερμμ εννοώ οχήματα που σε έβαλές δεν έχουν επίσης.
Το ΧΤ 660 ακόμα καλύτερο αν ανέβεις σε μπάτζετ και φυσικά μακάρι να πάρεις Τενερε 700.
Σκέψου καθαρά ΕΣΥ τι χρειάζεσαι, δεν λέει να πάρεις όχημα που ταξιδεύει καλά ( προστασία αέρα το βασικότερο) επειδή θα κάνεις - και αν κάνεις κιόλας- 1-2 μεγάλες βόλτες τον χρόνο δικάβαλο .
Ιωάννινα-Λαμία πας με το ΙΧ σου με την σύντροφό σου παρέα,καφεδάκι μουσικές χαβαλές όλα καλά.
**μην κολλάς στην λέξη χρέπια, και εγώ παρόμοιο καβαλάω,καλές βόλτες.
Peterjackson
12/11/2024, 21:11
Τα λέω χρεπια γιατί εκ των πραγμάτων ένα τόσο παλιό όχημα, έχει περισσότερες πιθανότητες να θέλει και περισσότερα μαζέματα. Παρόλα αυτά δεν τα υποτιμώ καθόλου, καθότι έχουν γράψει την δίκης τους ιστορία και μάλιστα κάποια εξ αυτών συνεχίζουν ακάθεκτα.
Για το XT τώρα, ο μόνος λόγος που δεν το κοίταξα ποτέ ήταν γιατί δεν παρέχει προστασία από τον αέρα και σκεφτόμουν ότι θα με αποκλείσει στον Παρνασσό/Ελικωνα ενώ ένα από τα μεγαλύτερα γερόντια θα μπορούσε να με πάει στην παραδίπλα περιφερεια ή ακόμη και σε κάνα χωμάτινο εκτός χώρας.
Ίσως πάλι να έχω δει πολλά adventure βίντεο και την έχω πιστέψει ότι θα κάνω τον γύρο της Ρουμανία σαν το mega test on/off το ερχόμενο καλοκαίρι όταν ακόμη δεν έχω πάει μέχρι το μπακάλικο της γειτονιάς :D
basilis_k6
12/11/2024, 22:41
εχεις ενα δεκαρικο και κοιτας μηχανακια που ειναι για αποσυρση. γιατι?
Όχι ένα Tenere 700 κύριε? :whistle::whistle:
To CRF 300 μου φαίνεται υπερβολικά χωμάτινο και ειδικά το ψηλό του φτερό με τρομάζει για το πως θα πηγαίνει στην Ιονία Οδό και τις υπόλοιπες εθνικές. Από την Honda ξεχώρισα μόνο το NX 500.
Ποιος ειναι ο λόγος που είστε κατηγορηματικά αντίθετοι απέναντι στα «χρέπια»; Ειδικά αν όντως είναι από σέρβις, σκεφτόμουν να το κρατήσω μέχρι να μάθω, να δω και τι με βολεύει και μετά αν δω ότι τα βλέπει κωλυόμενα, το σκοτώνω ή το αφήνω στο υπόγειο μέχρι να σβήσει ο Ήλιος. Σε καθαρά χρηματικό κόστος, μου φαίνεται καλύτερο από το να πρέπει να βάλω για πούλημα καινούργιο μηχανάκι που ενώ με ενθουσίασε στην πρώτη βόλτα, άγουρος γαρ, μόλις του πήρα τον αέρα κατάλαβα ότι δεν μου κάνει. Αντίστοιχα, σκεφτόμουν ότι ένα χρεπι enduro θα ήταν καλή επιλογή για κάτι ελαφρύ ώστε ακόμη κι αν αγκαλιάσω κάνα κορμό, να κλαίω μόνο τα παΐδια μου κι όχι ένα καινούργιο μηχανάκι.
Συγνώμη που θα το πω αλλα ο τρόπος που αντιμετωπίζει το θέμα μηχανής και παθητικής ασφαλείας αυτής δεν μου δείχνει ότι είσαι έτοιμος να πας στο επόμενο βήμα, και πάλι σου ζητώ συγνώμη αλλά η μηχανή για να πας και να γυρίσεις πάλι στο σπίτι σου και στην οικογένεια σου απαιτεί τρομερή υπομονή και αυτοσυγκρατηση στον ενθουσιασμό σου, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τα 27 χρόνια που έχω μηχανή ήμουν πάντα ο τελευταίος στην βόλτα και πότε δεν ξεπέρασα τα όρια μου.
Γιατί αν αγκαλιάσεις όπως λες τον κόρμο στα παπαρια σου το μηχανάκι αυτά είναι σίδερα που δεν τα περιμένει κανείς πίσω
Σου εύχομαι να πάρεις γρήγορα αυτό που επιθυμείς αλλά να το σέβεσαι και να το φοβάσαι ταυτόχρονα
CorpseAlive
12/11/2024, 22:51
Γιατί δεν ξέρει αν είναι για αυτόν η φάση μοτοσυκλέτα θα πω και πολύ καλά κάνει αν με ρωτάς.
Peterjackson
12/11/2024, 23:23
Όπως είπε και ο Dirty Harry, διότι το ξανασκέφτηκα μετά τις λίγες βόλτες που έκανα και διαπίστωσα ότι με διακατέχει ένας ενθουσιασμός που είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Πάνω στην τρέλα μου να αποκτήσω ένα μηχανάκι, μικρό ή μεγάλο δεν έχει έχει σημασία, μου φαίνονται όλα τέλεια. Και κατά δεύτερον, μην έχοντας ουσιαστική εμπειρία από μοτοσικλέτες και καταλαβαίνοντας περισσότερο τις δυνατότητες της καθεμιάς, αρχίζω να βλέπω ότι άλλο το τι πιστεύω ότι θέλω και άλλο το τι πραγματικά χρειάζομαι.
Το πολύ πολύ να έρθω σε καμία μοτομάζωξη της σελίδας με το Τσάλλυ του παππού μου!
Συγνώμη που θα το πω αλλα ο τρόπος που αντιμετωπίζει το θέμα μηχανής και παθητικής ασφαλείας αυτής δεν μου δείχνει ότι είσαι έτοιμος να πας στο επόμενο βήμα, και πάλι σου ζητώ συγνώμη αλλά η μηχανή για να πας και να γυρίσεις πάλι στο σπίτι σου και στην οικογένεια σου απαιτεί τρομερή υπομονή και αυτοσυγκρατηση στον ενθουσιασμό σου, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τα 27 χρόνια που έχω μηχανή ήμουν πάντα ο τελευταίος στην βόλτα και πότε δεν ξεπέρασα τα όρια μου.
Γιατί αν αγκαλιάσεις όπως λες τον κόρμο στα παπαρια σου το μηχανάκι αυτά είναι σίδερα που δεν τα περιμένει κανείς πίσω
Σου εύχομαι να πάρεις γρήγορα αυτό που επιθυμείς αλλά να το σέβεσαι και να το φοβάσαι ταυτόχρονα
Καταρχας δεν νομίζω ότι χρειάζονται συγγνώμες. Στον γραπτό λόγο οι παρερμηνείες είναι δεδομένες και η ανωνυμία/απροσωπία δυσχαιρνει την κατάσταση.
Ανέφερα το αγκάλιασμα του δέντρου, πρώτον διοτι την έχω πατήσει με snowboard και δεύτερον διότι ξέρω πως όσο με συνεπαίρνει το Tenere και το κάθε αντίστοιχο δυνατό μηχανάκι, άλλο τόσο θα δυσκολευτώ να το κουμαντάρω. Ενώ πιθανολογώ, μέσα στην ασχετοσύνη μου, πως ένα παλιότερο, λιγότερο δυνατό, μιας που θα έχει χάσει και κάποια ιπποδύναμη, θα με βάλει πιο ομαλά στην μοτοσυκλέτα. Θα έχει λιγότερα έως καθόλου βοηθήματα και θα με βοηθήσει να μάθω περισσότερα από το να βγω στον δρόμο ή στο βουνό με ένα σύγχρονο, μεγάλο κι ακριβό εργαλείο το οποίο πιθανόν να μην μάθω και ποτέ σωστά. Και όπως ανέφερα παραπάνω, αν διαπιστώσω ότι δεν μου κάνει και θέλω καθαρό βουνίσιο, καθαρό ασφάλτου ή κι απολύτως τίποτα, θα βγω λιγότερο χαμένος.
CorpseAlive
12/11/2024, 23:31
Όπως είπε και ο Dirty Harry, διότι το ξανασκέφτηκα μετά τις λίγες βόλτες που έκανα και διαπίστωσα ότι με διακατέχει ένας ενθουσιασμός που είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Πάνω στην τρέλα μου να αποκτήσω ένα μηχανάκι, μικρό ή μεγάλο δεν έχει έχει σημασία, μου φαίνονται όλα τέλεια. Και κατά δεύτερον, μην έχοντας ουσιαστική εμπειρία από μοτοσικλέτες και καταλαβαίνοντας περισσότερο τις δυνατότητες της καθεμιάς, αρχίζω να βλέπω ότι άλλο το τι πιστεύω ότι θέλω και άλλο το τι πραγματικά χρειάζομαι.
Το πολύ πολύ να έρθω σε καμία μοτομάζωξη της σελίδας με το Τσάλλυ του παππού μου!
Καταρχας δεν νομίζω ότι χρειάζονται συγγνώμες. Στον γραπτό λόγο οι παρερμηνείες είναι δεδομένες και η ανωνυμία/απροσωπία δυσχαιρνει την κατάσταση.
Ανέφερα το αγκάλιασμα του δέντρου, πρώτον διοτι την έχω πατήσει με snowboard και δεύτερον διότι ξέρω πως όσο με συνεπαίρνει το Tenere και το κάθε αντίστοιχο δυνατό μηχανάκι, άλλο τόσο θα δυσκολευτώ να το κουμαντάρω. Ενώ πιθανολογώ, μέσα στην ασχετοσύνη μου, πως ένα παλιότερο, λιγότερο δυνατό, μιας που θα έχει χάσει και κάποια ιπποδύναμη, θα με βάλει πιο ομαλά στην μοτοσυκλέτα. Θα έχει λιγότερα έως καθόλου βοηθήματα και θα με βοηθήσει να μάθω περισσότερα από το να βγω στον δρόμο ή στο βουνό με ένα σύγχρονο, μεγάλο κι ακριβό εργαλείο το οποίο πιθανόν να μην μάθω και ποτέ σωστά. Και όπως ανέφερα παραπάνω, αν διαπιστώσω ότι δεν μου κάνει και θέλω καθαρό βουνίσιο, καθαρό ασφάλτου ή κι απολύτως τίποτα, θα βγω λιγότερο χαμένος.
Φίλε μου για σοβαρό χώμα και άσφαλτο κανένα δεν είναι .
(Το Tenere ίσως αλλά και πάλι)
Το Transalp 650 που ακούω παραπάνω είναι χωρίς ABS και με καρμπυρατερ.
Δεν θα το αγόραζα το 2024.
(+ ότι είναι βαρύ μηχανάκι και ψόφιο μοτερικά)
Δες το Versys 300 νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή για σένα και δεν θα χάσεις χρήματα στην μεταπώληση.
Λίγα κυβικά , εύκολο στον όγκο, αλλά όχι αμελητέο ώστε να σε μάθει σε τέτοιου τύπου διαστάσεις μηχανής και 40 άλογα που το κάνει ιδανικά σβέλτο για να μπεις στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.
Τυχαία αγγελία εδώ (https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/41811430-kawasaki-versys-x-300-abs)
panavour
13/11/2024, 00:07
Φίλε πολύ την πολυψειριζεις την μαϊμού,κι έχεις πελαγωσει.Εχεις πιάσει τα πάντα,από καινούργια,από μεταχειρισμένα ,από χρεπια,από χώμα, από Στρητ από μικρά,από μεγαλα.Αν είναι το πρώτο σου μηχανάκι, πάρε κανά σκουτερακι 125αρι στην αρχή για να μάθεις,για να προλάβεις με ασφάλεια να πας και στα επόμενα.Γνωμη μου.
basilis_k6
13/11/2024, 01:43
Δες το Versys 300 νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή για σένα και δεν θα χάσεις χρήματα στην μεταπώληση.
Λίγα κυβικά , εύκολο στον όγκο, αλλά όχι αμελητέο ώστε να σε μάθει σε τέτοιου τύπου διαστάσεις μηχανής και 40 άλογα που το κάνει ιδανικά σβέλτο για να μπεις στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.
Τυχαία αγγελία εδώ (https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/41811430-kawasaki-versys-x-300-abs)
εξαιρετικη επιλογη. αν πας σε καινουργιο παντως το RE450 ειναι επισης πολυ καλη επιλογη. μαλλον η καλυτερη.
doctoras
13/11/2024, 07:41
Για καινούργιο πάρε αυτό που σου αρέσει περισσοτερο να βλέπεις με προϋπόθεση να μην ανέβεις πάνω από το ανώτατο όριο της Α2 (ανεξαρτήτως αν έχεις απεριόριστο).
Αν πας για μεταχειρισμένο, λαβέ υπόψη αυτα που περιέγραψε ο sam4g
Αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις διάθεση να ασχοληθείς, τα μοντέλα που είναι πιο φιλικά για τον αρχάριο αλλα και για να βάλεις χέρι με όσο δυνατό λιγότερα μηχανικά μέρη και συνάμα αξιόπιστα στον χρόνο είναι τα παρακάτω: xf650/xt500e-600e/dominator 650/fmx650
PaNick67
13/11/2024, 08:36
Για το XT τώρα, ο μόνος λόγος που δεν το κοίταξα ποτέ ήταν γιατί δεν παρέχει προστασία από τον αέρα και σκεφτόμουν ότι θα με αποκλείσει στον Παρνασσό/Ελικωνα ενώ ένα από τα μεγαλύτερα γερόντια θα μπορούσε να με πάει στην παραδίπλα περιφερεια ή ακόμη και σε κάνα χωμάτινο εκτός χώρας.
Ίσως πάλι να έχω δει πολλά adventure βίντεο και την έχω πιστέψει ότι θα κάνω τον γύρο της Ρουμανία σαν το mega test on/off το ερχόμενο καλοκαίρι όταν ακόμη δεν έχω πάει μέχρι το μπακάλικο της γειτονιάς :D
Αν νομιζεις οτι με το ΧΤ θα τρωες ξυλο απο τον αερα ενω με το KLE 500 οχι, κανεις λαθος. Αναλογα δε με τις παρεμβασεις που εχει κανει ο προηγουμενος, σελα, ζελατινα, κλπ παιζει να ειναι χειροτερα πανω απο μια ταχυτητα
Επισης δικαβαλο ταξιδι με μηχανες 20 και βαλε ετων με ποσα φανταζεσαι να πηγαινεις ωστε να θες προστασια; Α, με εξαιρεση αμιγως τουριστικες μηχανες, η οποια προστασια απο τον αερα αφορα μονο τον οδηγο, ο συνεπιβατης τρωει ξυλο αλυπητο ανεξαρτητως αν φυσαει. Το οποιο προξενει γρηγορη κουραση η οποια απαιτει συχνες στασεις. Καπου εκει θυσιαζεις 15-20 χαω στην ταχυτητα ταξιδιου ή ακομα καλυτερα φευγεις απο τον αυτοκινητοδρομο και πας απο τους μεσα δρομους που ολες αυτες οι παλιες μηχανες αισθανοντα πολυ καλυτερα.
Το ΤΕΝΕRE ειναι παρα πολυ καλο για ταξιδι σε χωματινο τερεν ,αυτο που λενε εκδρομικο εντουρο αλλα θελει εμπειρια και χερια, οχι να εισαι καθιστος στην σελα, σφιγγοντας το τιμονι που κλωτσαει στις πετρες νομιζοντας οτι θα πεσεις καθε 20 μετρα.
Βρες ενα 300ρι, θες Versys, θες crf 300, που ειναι ελαφρια, χωρις πολλη δυναμη και ειναι σχολεια να μαθεις, κρατα τα κανα χρονο και μετα θα ξερεις αν θες να ξαναπατησεις χωμα ή μονο ασφαλτο ή ασε καλυτερα με το αμαξι και την βερμουδιτσα μου ακουγοντας μουσικη
εξαιρετικη επιλογη. αν πας σε καινουργιο παντως το RE450 ειναι επισης πολυ καλη επιλογη. μαλλον η καλυτερη.
Θα συμφωνήσω απόλυτα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για commuting, ταξίδια μονός και αν έχεις υπομονή και διπλός.
Ίσως είναι το πιο εύκολο στο χώμα από άλλα της κατηγορίας.
Εγώ θα απέφευγα μία μεταχειρισμένη μηχανή εκτός και αν γνωρίζεις αρκετά από μηχανικά θέματα και πιάνουν τα χέρια σου ή έχεις γνωστούς/φίλους που μπορούν να σε βοηθήσουν.
Τυχόν προβλήματα μπορεί να σου χαλάσουν τη διάθεση και να στοιχίσουν αρκετά χρήματα. Με το καινούριο τουλάχιστον έχεις την εγγύηση.
Lioulios
13/11/2024, 12:03
https://www.bikeit.gr/gia-moto-diafora/item/40071-cfmoto-700-mt-se-nea-xamiloteri-timi?m=1
500 ευρω κατω στα 5.890 το cf moto mt 700
Peterjackson
13/11/2024, 14:29
Επειδή τις τελευταίες μέρες διαβάζω για προβλήματα στο σασί του RE, μαλλον θα πάω σε ένα μεταχειρισμένο Versys 300x που βρήκα σε καλή τιμή. Πρέπει να όντως να χαλαρώσω και απλώς να καβαλήσω ένα. Μόλις το μάθω στην άσφαλτο, σιγά σιγά θα αρχίσω να βγαίνω και στο χωμα να δω τι γίνεται. Δεν θα πάω και στην Γκαμήλα με αυτό, έστω τους αγροτικούς δρόμους θέλω να τους δω.
Όσο για τα μηχανολογικά, δεν με πειράζει. Στο αυτοκίνητο ότι μπορεί να γίνει στο σπίτι, το κάνω μόνος μου. Σε αγροτικα εργαλεία τύπου βενζινοπρίονο κτλ, το ίδιο. Ε τώρα άμα τα δω σκούρα, ας πάει και στο συνεργείο :p
BELZEBOYLIS
14/11/2024, 08:27
Πρώτη μηχανή? Θα σου έλεγα να ξεχάσεις τα καινούργια. Πάρε ένα μτχ να μάθεις τι θες, πως το θες και πως ταξιδεύεις με μηχανή. Έχε υπόψη σου ότι θα έχεις κάποιες τούμπες (εάν προσέχεις και είσαι και λίγο τυχερός, θα είναι ελαφρές και με υλικές ζημιές μόνο). Θα σου πρότεινα ένα τρανσαλπ ή κάτι παρόμοιο, που πάει παντού και δεν θα μάθεις τι σημαίνει νέος οδηγός και πολλά άλογα, με άσχημο τρόπο. Ένα τέτοιο μηχανάκι θα σε βοηθήσει να βρεις και το τι θες, ώστε η επόμενη μοτοσικλέτα σου να είναι αυτή που θα σε καλύψει στο μέγιστο
Dimmanoukas
14/11/2024, 09:59
Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτήν την λογική.
Και εγώ νέος οδηγός ήμουν και είμαι, παρότι βαδίζω για τα 45 χρόνια και η νέα μηχανή, με σύγχρονο abs και όλες τις άλλες ευκολίες με έχει σώσει σε δυο τρεις περιπτώσεις από τούμπα.
Ειδικά τώρα με τις πρώτες βροχές όπου η άσφαλτος είναι γυαλί από τη γλίτσα.
Το γεγονός ότι είναι νέος κάποιος δεν σημαίνει ότι πρέπει σώνει και καλά να πέσει, άσχετα που είναι πιο πιθανό.
Για εμένα πάρε κάτι που μπορείς όχι στο μέγιστο του budget, πάρε και σωστό εξοπλισμό και ξεκίνα να μαθαίνεις τα υπέροχα μέρη που έχει ο τόπος σου (εκτός από τα κοντοσούβλια και το χοντρό) και όχι από ότι γράφει ο καθένας μας από το πληκτρολόγιο.
Επίσης είναι σημαντικό να μάθεις με καλή πρώτη αίσθηση και όχι να σιχτιριζεις την ώρα και τη στιγμή που πάνω σε κάποιο βουνό θα σε αφήσει το κάθε μεταχειρισμένο από μια βλάβη.
Το versys είναι μια καλή περίπτωση, το 450 mt της cf και το Himalayan της royal, όλα είναι εξαιρετικά όχι μόνο για πρώτη αλλά και για τελευταία μηχανή.
Peterjackson
30/01/2025, 14:01
Δεν το πρόλαβα το Versys, οπότε κοιτάω λίγο παραπέρα. Κι επειδή το xt της σχολής μου φάνηκε ποδήλατο και υπερβολικά άνετο, είπα να συνεχίσω με ένα αντίστοιχο. Οπότε μεταξύ των δύο ποιο θα επιλέγατε; Μήπως κανένα εκ των δύο;
https://www.car.gr/s/n1qia45m/
https://www.car.gr/s/pdpche6g/
Θα ήθελα να πάρω το μοντέλο του 2009, αλλά σαν πολλά χιλιόμετρα δεν έχει;
basilis_k6
30/01/2025, 14:46
Δεν το πρόλαβα το Versys, οπότε κοιτάω λίγο παραπέρα. Κι επειδή το xt της σχολής μου φάνηκε ποδήλατο και υπερβολικά άνετο, είπα να συνεχίσω με ένα αντίστοιχο. Οπότε μεταξύ των δύο ποιο θα επιλέγατε; Μήπως κανένα εκ των δύο;
https://www.car.gr/s/n1qia45m/
https://www.car.gr/s/pdpche6g/
Θα ήθελα να πάρω το μοντέλο του 2009, αλλά σαν πολλά χιλιόμετρα δεν έχει;
Αυτα επρεπε να τα πουλανε 4κ σε αψογη κατασταση. Ειναι 17 ετων! Παρε ενα cb500x τριετιας καλύτερα.
Peterjackson
02/02/2025, 17:14
Η γυναίκα συνεχίζει να πιέζει προς το Himalayan, εγώ ως ψείρας και υπέρ αναλυτικός σκαλίζω κάθε μέρα το car.
Χθες έπεσα πάνω σε αυτή την αγγελία και θα ήθελα καμία γνώμη από τους συμφορουμίτες, μιας που είστε πιο έμπειροι.
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/43984969-suzuki-v-strom-650-xt
Άλλη κατηγορία, λιγότερο on/off αλλά σίγουρα πιο άνετο για ασφάλτινες διαδρομές και αν πιστέψω την Suzuki, με το κατάλληλο λάστιχο, πατάει στρωτό χωμα. Κι αν δεν μου κάνει πιστεύω ότι θα φύγει πιο εύκολα από τον Ινδό. Έρχεται και με προίκα, που τόσο περίπου θα έβγαινε και το Himalayan με τα έξτρα που θέλει για να οπλιστεί με τα βασικά.
Bonus, που δεν νομίζω να έχει καταλάβει η κυρά μου, με το Suzuki θα πηγαίνουμε πιο εύκολα δικάβαλα.
Οποτε πλέον είμαστε στον τελικό γύρο. Ινδία εναντίον Ιαπωνίας. Himalayan 450 vs V storm 650 xt.
Απο βδομάδα θα κατέβω στην Αθήνα και έχω προγραμματίσει να τα καβαλήσω και τα δύο.
CorpseAlive
02/02/2025, 17:41
Η γυναίκα συνεχίζει να πιέζει προς το Himalayan, εγώ ως ψείρας και υπέρ αναλυτικός σκαλίζω κάθε μέρα το car.
Χθες έπεσα πάνω σε αυτή την αγγελία και θα ήθελα καμία γνώμη από τους συμφορουμίτες, μιας που είστε πιο έμπειροι.
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/43984969-suzuki-v-strom-650-xt
Άλλη κατηγορία, λιγότερο on/off αλλά σίγουρα πιο άνετο για ασφάλτινες διαδρομές και αν πιστέψω την Suzuki, με το κατάλληλο λάστιχο, πατάει στρωτό χωμα. Κι αν δεν μου κάνει πιστεύω ότι θα φύγει πιο εύκολα από τον Ινδό. Έρχεται και με προίκα, που τόσο περίπου θα έβγαινε και το Himalayan με τα έξτρα που θέλει για να οπλιστεί με τα βασικά.
Bonus, που δεν νομίζω να έχει καταλάβει η κυρά μου, με το Suzuki θα πηγαίνουμε πιο εύκολα δικάβαλα.
Οποτε πλέον είμαστε στον τελικό γύρο. Ινδία εναντίον Ιαπωνίας. Himalayan 450 vs V storm 650 xt.
Απο βδομάδα θα κατέβω στην Αθήνα και έχω προγραμματίσει να τα καβαλήσω και τα δύο.
Για την χρήση που εικάζω ότι την θες είναι μια χαρά το σουτζουκι!
Φίλε το όχημα δείχνει μπιμπελό ,φοράει καλά ελαστικά ,καλή επιλογή γενικά και τα έξτρα σε καινούργιο θα πάνε κανα χιλιάρικο + .
Σαν μοτοσυκλέτα σαφώς ανώτερη από το 450 για διάφορους λόγους και όχι μόνο λόγο της καταγωγής του.
Αν σε νοιάζει να έχει ακόμα πιο εκτός δρόμου χαρακτήρα σε αυτά τα χρήματα θα κοστίζει το καινούργιο ΚΤΜ 390 adventure με το μειονέκτημα των λιγότερων κ.ε πάντα
με ότι σημαίνει αυτό στην άνεση και στο ταξίδι με 2 άτομα ή σε υψηλότερες ταχύτητες.
Φυσικά κερδίζει αλλού .
Απλά για την κουβέντα το αναφέρω, πολύ καλό το Vstrom !
459847
Peterjackson
02/02/2025, 18:41
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά!
Οπότε τώρα πρέπει να αποφανθεί και το αφεντικό του σπιτιού :pantofla: αν και μάλλον έχω τον τρόπο μου να το πάρω και να μην πω τίποτα :p. Θα λείψω και για δουλειά ενάμιση μηνα, οπότε θα το ξεχάσει πιο εύκολα.
Το KTM έτυχε να το ξεψαχνίζω τις προηγούμενες ημέρες αλλά μου φαίνεται μικρό για την χρήση που προορίζεται το όχημα. Περισσότερο μου κάνει για το μηχανάκι με το οποίο θα πάω στις αλπικές λίμνες του Γράμμου, παρά για καθημερινό και dual sport touring. Συν του οτι, για να το ντύσω θέλω ένα καλό ποσό. Νομίζω ότι το 450mt του ρίχνει στα αυτιά.
basilis_k6
02/02/2025, 19:14
το vstrom δεν κανει για χωμα. περνας οποιο χωματοδρομο θες αλλα αυτο δεν λεει τιποτα. περνας και με tracer 900 αν φοράει λαστιχα σαν του στρομ. δεν κανει για αυτο που γραφεις στο πρωτο ποστ. προφανως για ολα τα αλλα που ζητας ειναι 2 σκάλες πανω απο τα υπολοιπα που κοιτας. τα 7700 ειναι πολλα λεφτα αν σκεφτεις οτι με ουτε 9500 το παιρνεις καινουργιο.
Peterjackson
08/02/2025, 19:20
Εχω πέσει σε τρεις έμπορους, ο ένας με μεταχειρισμένα που με σπρώχνουν προς το Kove 800x pro, αλλά κανείς δεν το δίνει για δοκιμαστική βόλτα, όχι λόγω διπλώματος αλλά λόγω και καλά μικρής διαθεσιμότητας.
Εγκυκλοπαιδική ερώτηση τώρα. Ορκίζονται ότι είναι εξίσου εύκολο με μικρότερα μηχανάκια διότι είναι καλά ζυγισμένο. Τι λέει η κοινότητα επ αυτού; Μπορεί όντως ένας αρχάριος να ξεκινήσει από ένα τέτοιο μηχανάκι;
Εμενα παντως μου φανηκε "τραχυ" και με ψηλο κεντρο βαρους που το οδηγησα 10' στην εκθεση και δεν ειμαι αρχαριος... Θα ελεγα να το δοκιμασεις οπωσδηποτε πριν κανεις κινηση.
Peterjackson
08/02/2025, 22:28
Εγκυκλοπαιδική ήταν η ερώτηση γιατί ακούω διάφορα. Ο άλλος ήθελε να με πείσει ότι πρέπει να πάρω το Tenere world raid γιατί είναι πανεύκολο και μέχρι το καλοκαίρι θα κάνω διάσχιση της Πινδου.
Δεν μου δίνει κανείς τίποτα για δοκιμή. Είτε δεν έχουν είτε δεν δίνουν σε νέο οδηγό. Το δεύτερο παίζει πολύ σε ιδιώτες οταν ακούν ότι είναι το πρώτο. Δεν πτοούμαστε, κάποιοι φάνηκαν πιο ξηγημενοι. Θα φανεί το σκ.
Εχει όμως το ενδιαφέρον του η συναναστροφή τόσο με εμπόρους που φαίνεται να σπρώχνουν ότι τους συμφέρει χωρίς να τους νοιάζει αν θα χτυπήσεις εσύ ή και κανας άλλος, όσο και με τους ιδιώτες όπου όλοι πουλάνε άριστα μηχανάκια. Ένας δεν μου είπε κάτι κακό, εστω και μικρό, για το μηχανάκι του. Κι όταν ρωτάς γιατί το πουλάς, ακούς απίστευτες δικαιολογίες. Μόνο δύο είπαν την αλήθεια. Δεν το κινώ ή θέλω να πάω σε μεγαλύτερο.
Ο καλύτερος ήταν ο αντιπρόσωπος της Royal Enfield, που εκτός του ότι ήταν πολύ ευγενικός, κάθισε και μου μίλησε πραγματικά με ενδιαφέρον και δίνοντάς μου συμβουλές. Οι άλλοι έχουν ένα ύφος τύπου, χάρη σου κάνω μικρέ.
ΓιώργοςΤΤ
08/02/2025, 22:47
Κάνε μια βόλτα από την Triumph για το Tiger 660.
Αυτή την περίοδο τρέχει προσφορά στα 7400 το benelli 702 και στα 7700 το 702X, εγω που το έχω οδηγήσει σε τεστ έχω καλές εντυπώσεις από το συγκεκριμένο και καλυπτει πολλά κουτάκια σε απαιτήσεις
Peterjackson
10/02/2025, 08:37
Μελλοντικοί σύντροχοι, έχετε να μου προτείνετε κάποιον να δει την σουζούκα στην Αθήνα; Προς Πειραιά θα βόλευε αλλά ότι κάτσει.
Θα πάω για το στρώμα το 650xt. Θα της βάλω και λίγο πιο χωμάτινο παπουτσάκι και πιστεύω ότι θα περάσουμε καλά στην επαρχία.
sanctusan
10/02/2025, 10:40
Μελλοντικοί σύντροχοι, έχετε να μου προτείνετε κάποιον να δει την σουζούκα στην Αθήνα; Προς Πειραιά θα βόλευε αλλά ότι κάτσει.
Θα πάω για το στρώμα το 650xt. Θα της βάλω και λίγο πιο χωμάτινο παπουτσάκι και πιστεύω ότι θα περάσουμε καλά στην επαρχία.
Πολύ καλή επιλογή!!!!
Και Suzukara και ταξιδιάρικο, και λίγο χωματάκι, μια χαρά!!!!
Peterjackson
11/02/2025, 20:48
Παίδες, αν όλα πάνε καλά, από αύριο βαριά μεθαύριο, θα ειμαι με δίτροχο!
Λόγω ανωτέρας βίας δεν μπορώ να το παραλάβω άμεσα από την Αθήνα, αλλά σε καμία βδομάδα. Ο πωλητής φυσικά θέλει να το σπρώξει άμεσα, οπότε δεν του αρέσει σαν ιδέα η περαιτέρω αναμονή, αν και το βλέπουμε.
Κλειδαριά δεν έχει, μόνο συναγερμό. Θεωρείται καλή ιδέα να το αφήσω σε κάποιο ιδιωτικό πάρκινγκ για τόσες μέρες;
Εχω έναν γνωστό με αυλή αλλά από ασφάλεια δεν λέει και τίποτα η αυλόπορτα.
Ο πωλητής προτείνει να το αφήσουμε στο γκαράζ του, αλλά εμπιστεύεσαι τώρα ότι σε μια βδομάδα θα βρεις μηχανή;
Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη.
Έχω γκαράζ να σε εξυπηρετήσω εάν δεν βρεις κάποια άλλη λύση
motojojo
12/02/2025, 10:07
Θεωρητικά δεν υπάρχει κίνδυνος στον έμπορο. Ακόμα καλύτερα χωρίς πινακίδες και χαρτιά επάνω στη μηχανή.
Για το ψυχολογικό και μόνο, κουκουλίτσα και στην αυλή του γνωστού, εάν υπάρχει το θάρρος.
Καλοτάξιδο!! Πολύ καλή επιλογή,θα γουστάρεις :beer:
Peterjackson
15/02/2025, 16:02
Έχω γκαράζ να σε εξυπηρετήσω εάν δεν βρεις κάποια άλλη λύση
Κάπου χάθηκε η απάντησή μου εκείνη, αλλά την ξαναγράφω γιατί πρέπει.
Παρότι δεν χρειάστηκε να μείνει η μηχανή ούτε βράδυ στην Αθήνα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ και αν σε βρω ποτέ από κοντά, χρωστάω κέρασμα.
Εν τελεί, μου έκατσε το απόλυτο και κοντά στο σημείο της συναλλαγής βρισκόταν η μόνη μεταφορική που θα την πήγαινε στα Γιάννενα, σε τιμή όνειρο. Την καβάλησα λοιπόν, τσούκου τσούκου μέσα στην κίνηση, πήγα μέχρι εκεί και τα παιδιά την πακετάρισαν άψογα! Έφτασε πάνω καλύτερα από ότι έφυγε.
Σήμερα την παρέλαβα και ξεκίνησα τις βόλτες. Με την παραμικρή αφορμή, την καβαλάω και βρουμ.
Θέλει προπόνηση βέβαια το πράγμα και σίγουρα ένα riding school το συντομότερο δυνατό.
doctoras
15/02/2025, 17:32
Καλορίζικο καλοτάξιδο!
Χτύπα και μια φωτο για το καλό
Κάπου χάθηκε η απάντησή μου εκείνη, αλλά την ξαναγράφω γιατί πρέπει.
Παρότι δεν χρειάστηκε να μείνει η μηχανή ούτε βράδυ στην Αθήνα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ και αν σε βρω ποτέ από κοντά, χρωστάω κέρασμα.
Εν τελεί, μου έκατσε το απόλυτο και κοντά στο σημείο της συναλλαγής βρισκόταν η μόνη μεταφορική που θα την πήγαινε στα Γιάννενα, σε τιμή όνειρο. Την καβάλησα λοιπόν, τσούκου τσούκου μέσα στην κίνηση, πήγα μέχρι εκεί και τα παιδιά την πακετάρισαν άψογα! Έφτασε πάνω καλύτερα από ότι έφυγε.
Σήμερα την παρέλαβα και ξεκίνησα τις βόλτες. Με την παραμικρή αφορμή, την καβαλάω και βρουμ.
Θέλω προπόνηση βέβαια το πράγμα και σίγουρα ένα riding school το συντομότερο δυνατό.
Να είσαι καλά και να την χαρείς φίλε μου!
Dimmanoukas
15/02/2025, 19:49
Όλα καλά λοιπόν.
Οπότε αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις το ταξίδι του δικυκλισμού...καλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχεις λοιπόν και να το χαρείς όπως το έκανα και εγώ και όλα τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ.
Peterjackson
16/02/2025, 15:12
Τελικά δεν αγόρασα μηχανή αλλά συνδρομή σε θεραπευτική ιππασία!
Έκανα μια γύρα την Παμβώτιδα σήμερα και παρόλο που ψιχαλιζε, ήταν φανταστικά. Έκανα και το πρώτο μου χωμάτινο πέρασμα, δύο βρέθηκα σε έναν δρόμο που έκαναν έργα και ήταν ναρκοπέδιο, αλλά σιγά σιγά το πέρασα.
460004
Τώρα μένει να μάθω να στρίβω σαν να οδηγώ ή να η κι όχι νταλίκα ������
Διαπίστωσα και με κουραστικό τρόπο πόσο βαριά είναι η μηχανή καθώς και πόσο παραπλανητικά είναι τα διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν και δείχνουν διάφορους να τις κάνουν μπεγλερια. Πάρκαρα στο σημείο της φωτογραφίας και για να βγω, έπρεπε να σπρώξω προς τα πίσω σε χαλίκια. Μου βγήκε η γλώσσα!
Διαπίστωσα και με κουραστικό τρόπο πόσο βαριά είναι η μηχανή καθώς και πόσο παραπλανητικά είναι τα διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν και δείχνουν διάφορους να τις κάνουν μπεγλερια. Πάρκαρα στο σημείο της φωτογραφίας και για να βγω, έπρεπε να σπρώξω προς τα πίσω σε χαλίκια. Μου βγήκε η γλώσσα!
Δεν είναι παραπλανητικά τα βίντεο σε λίγο καιρό που ο εγκέφαλός σου θα την έχει ζυγιάσει, θα την κάνεις και συ ταραντέλα, απλά πρέπει να προσέχεις να μην την σφηνώνεις σε κατηφόρες. Και βασικό να έχεις την αυτοπεποίθηση να την σηκώσεις αν πέσει που έχεις το ατού πως σε ενδιαφέρει το χώμα οπότε win win.
grinderx
16/02/2025, 16:01
Καλοτάξιδη!
harris_x
16/02/2025, 16:31
Καλές βόλτες και με προσοχή!
:beer::beer::beer:
basilis_k6
16/02/2025, 17:28
ειναι βαρια αλλα εκει τελειωνουν τα μειονεκτηματα της. αυτη η μηχανη ειναι "καταστροφη", θα ψαχνεις να την αλλαξεις και δεν θα βρισκεις τιποτα καλυτερο. σε μερικα χρονια θα με θυμηθεις...
CorpseAlive
16/02/2025, 17:52
ειναι βαρια αλλα εκει τελειωνουν τα μειονεκτηματα της. αυτη η μηχανη ειναι "καταστροφη", θα ψαχνεις να την αλλαξεις και δεν θα βρισκεις τιποτα καλυτερο. σε μερικα χρονια θα με θυμηθεις...
:bawl:
Είπαμε να κλασουμε και χεσαμε !
Καλησπέρα.
Μπράβο για την πρώτη βόλτα! Όσον αφορά τα χαλίκια, από ότι βλέπω μπορούσε να το καβαλήσεις και να κάνεις αναστροφή καβάλα και όχι με σπρώξιμο .
Αν όχι και κάνω λάθος,την επόμενη φορά θα παρκάρεις πιο βολικά , ίσως παράλληλα με τον ορίζοντα και όχι κάθετα ( με τον πλαγιοστάτη από μέσα φυσικά ) με τον καιρό όλα,συνέχισε !
doctoras
16/02/2025, 18:48
Πολύ όμορφη φαίνεται ειδικά σε αυτό τον χρωματισμό!
Η μοτοσυκλέτα δεν είναι βαριά είναι 217κ γεμάτη αν δεν κανω λάθος.
Αυτό που αναφέρεις έχει να κάνει με την ικανότητα οδηγού. Και ναι άλλη ένας νέος άλλη ένας παλιός άλλη ένας στάντμαν και άλλη ένας αγωνιζόμενος.
Γιαυτο λέμε όταν ξεκινάμε και είναι η πρώτη μηχανή να είναι ελαφριά. Για να μάθεις τους νόμους φυσικής με εσένα πάνω πιο γρήγορα.
Επένδυσε σε άμεσο προγραμματισμό σχολείου οδήγησης μοτοσυκλετας και μετά από αυτό κάνε ασκήσεις σε κάθε βόλτα, με τον καιρό θα βελτιώνεσαι
doctor_john
18/02/2025, 07:46
Πολύ όμορφη, θα δεις είναι πολύ ευκίνητη, θες κάποιον να σου δείξει και θα χαλαρώσεις.
Παρκάρεις πάντα κοιτώντας την ανηφόρα, το γράφουν και στο manual :D
Peterjackson
18/02/2025, 20:34
Πολύ όμορφη, θα δεις είναι πολύ ευκίνητη, θες κάποιον να σου δείξει και θα χαλαρώσεις.
Παρκάρεις πάντα κοιτώντας την ανηφόρα, το γράφουν και στο manual :D
Ο σωστός ο Έλληνας άντρας, πρώτα παιδεύεται και μετά διαβάζει τα manual :D
o_gavros
18/02/2025, 23:01
κεσκεσε μανουαλ;
αυτα είν' για τους κουτοφραγκοι
Καλησπέρα, είμαι καινούργιος στο φόρουμ και σχετικά άπειρος στο κεφάλαιο μηχανή. Πήρα το δίπλωμα για μηχανή 400cc και έχοντας κάποια λεφτά στην άκρη ξεκίνησα την έρευνα μου για την πρώτη μηχανή. Κάνοντας την προσωπική μου έρευνα βρήκα κάποια μοντέλα που μου άρεσαν όπως το Kawasaki KLE400, Honda cb400 ή bros400. Όμως πολλοί μου είπαν ότι λόγω της ηλικίας τους όσο καλα συντηρημένο και να είναι θα δώσω τα διπλάσια λεφτά σε μηχανικούς και δεν είναι μηχανές που θα βρω εύκολα να τις μεταπουλησω. Το budget μου είναι στα 1500-2000€. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι σε αυτή την κατηγορία που μπορεί να με βολέψει από άποψη τιμής, κατανάλωσης κλπ. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και συμβουλές. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Καλησπέρα, είμαι καινούργιος στο φόρουμ και σχετικά άπειρος στο κεφάλαιο μηχανή. Πήρα το δίπλωμα για μηχανή 400cc και έχοντας κάποια λεφτά στην άκρη ξεκίνησα την έρευνα μου για την πρώτη μηχανή. Κάνοντας την προσωπική μου έρευνα βρήκα κάποια μοντέλα που μου άρεσαν όπως το Kawasaki KLE400, Honda cb400 ή bros400. Όμως πολλοί μου είπαν ότι λόγω της ηλικίας τους όσο καλα συντηρημένο και να είναι θα δώσω τα διπλάσια λεφτά σε μηχανικούς και δεν είναι μηχανές που θα βρω εύκολα να τις μεταπουλησω. Το budget μου είναι στα 1500-2000€. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι σε αυτή την κατηγορία που μπορεί να με βολέψει από άποψη τιμής, κατανάλωσης κλπ. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και συμβουλές. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Ότι σου είπαν, ισχύει, δυστυχώς. Γίνονται βαρέλια δίχως πάτο και σε βάθος χρόνου θα σου κοστίσουν πολύ περισσότερα και θα είσαι και καιρό χωρίς μηχανή.
Το ποσό που διαθέτεις φτάνει για κανένα καλό παπί (και αυτό οριακά, μην πω) η ένα 125αρακι.
Μάζεψε κάτι παραπάνω εάν μπορείς για πάρεις κάτι αξιοπρεπές, θες από 2.500 ευρώ και πάνω, τουλάχιστον.
Ρίξε μια ματιά στην αγορά τι παίζει για Aprilia strada/trail (οι τιμές τους παίζουν στα 2.200-2500) μοντέλα όμως από 2007 και μετά, που φοράνε το μοτέρ του ΧΤΧ της yamaha και όχι τα προγενέστερα που έχουν τον Rotax (μακρια από δαύτα)
Peterjackson
02/03/2025, 18:43
Παρακάμπτω την ερώτηση του φίλου για να πω λίγα τα δικά μου.
Εδώ στα βάθη του Τουρκμενιστάν, αφήστε το πως βρέθηκα, πήρα μια βόλτα ένα Crf300 rally και δεν θέλω να λέω ότι έκανα λάθος επιλογή, αλλά με έβαλε σε σκέψεις. Εννοείται ότι δεν υπάρχει δρόμος της προκοπής και πήγα από εκεί που πάνε και τα γίδια. Μου πήρε κάνα δεκάλεπτο να συνηθίσω στο πάνω κάτω, αλλά μόλις του πήρα τον αέρα, διαπίστωσα τι γαμάτο μηχανάκι είναι. So much fun που λένε και στο χωριό μου! Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πήγαινες σε τέτοιο δρόμο με το v storm από την πρώτη βόλτα, για να μην πω από το πρώτο εξάμηνο.
Μόλις επιστρέψω θα συνεχίσω με την Σουζούκα να δω ως πού θα με βγάλει και βλέπουμε. Με βλέπω να ανοίγω στάβλο :p
Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Ότι σου είπαν, ισχύει, δυστυχώς. Γίνονται βαρέλια δίχως πάτο και σε βάθος χρόνου θα σου κοστίσουν πολύ περισσότερα και θα είσαι και καιρό χωρίς μηχανή.
Το ποσό που διαθέτεις φτάνει για κανένα καλό παπί (και αυτό οριακά, μην πω) η ένα 125αρακι.
Μάζεψε κάτι παραπάνω εάν μπορείς για πάρεις κάτι αξιοπρεπές, θες από 2.500 ευρώ και πάνω, τουλάχιστον.
Ρίξε μια ματιά στην αγορά τι παίζει για Aprilia strada/trail (οι τιμές τους παίζουν στα 2.200-2500) μοντέλα όμως από 2007 και μετά, που φοράνε το μοτέρ του ΧΤΧ της yamaha και όχι τα προγενέστερα που έχουν τον Rotax (μακρια από δαύτα)
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Οπότε αν αυξήσω λίγο το budget μου υπάρχουν επιλογές για μηχανή μέχρι 400cc, που να έχει σχετικά χαμηλή κατανάλωση και να μπορεί να πάει μέχρι κάποιο βαθμό off-road.