Καλησπέρα ξανά μετά από καιρό. Ελπίζω να σας βρίσκω όπως σας άφησα.
Είχα κλειδωθεί έξω από το φόρουμ για καιρό αφού έχασα και την πρόσβαση στο μεηλ, αλλά μάλλον για καλό επειδή στην πορεία μάζεψα και λεφτά για το πρώτο μου μηχανάκι.
Μετά από έρευνα αγοράς σε αντιπροσωπείες, αλλά δυστυχώς χωρίς διαθέσιμο όχημα για test ride κατέληξα στα εξής.
Himalayan 450, αν και θα μπορούσα να περιμένω το 550 που θα κυκλοφορήσει του χρόνου.
NX500, που όμως πονάει λίγο στην τσέπη, ειδικά επειδή όπως έρχεται από την μάνα του θέλει να πάρεις και κάποια επιπλέον αξεσουάρ.
SV 650, που ανεβαίνει κάπως κατηγορία σε δύναμη και δεν ξέρω κατά ποσό θα βολέψει στο χώμα και στους κατσικόδρομους που έχω σκοπό να το πηγαίνω.
Ο σκοπός είναι να έχω το μηχανάκι για να βγάζω γούστα στα ρεπό μου σε κάνα βουνό ή δάσος, το οποίο όμως πρέπει να περιλαμβάνει και την ενδιάμεση διαδρομή στην εθνική οδό. Δεν σκοπεύω να βγω τελειως εκτός δρόμου, τουλάχιστον όχι ακόμη, όποτε με ενδιαφέρει να μπορώ να πάω μέχρι και σε κακοσυντηρημένο αγροτικό/δασικο δρόμο για να κάνω την βόλτα μου, να κατασκηνώσω ή ακόμη και να πλησιάσω ένα καταφύγιο. Αλλά κυρίως όπως φαίνεται θα πηγαίνει γύρω γύρω στους μικρούς επαρχιακούς δρόμους της χώρας.
Επίσης, επειδή η γυναίκα είναι από τα Γιάννενα κι εγώ από την Λιβαδειά, όταν αναφέρθηκα στην εθνική οδό, αυτό περιλαμβάνει κι αυτή την απόσταση, η οποία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη, αλλά είμαι διατεθειμένος να κάνω υποχωρήσεις αν πρέπει να θυσιάσω κάτι στην όποια επιλογή μου. Και λέγοντας για το έτερον ήμισυ, θα πρέπει να μπορεί να μας σηκώσει και τους δυο, μαζί με τα μπαγκάζια μας. Η Himalayan είδα ότι γράφει στην σχάρα μέχρι 7 κιλά και κάπως με προβλημάτισε για το αν θα μπορεί να υποστηρίξει ταξίδι δυο ατόμων, τόσο πολυήμερο όσο και μονοήμερο, γιατί αν μου καρφωθεί να πάω καμία γύρα στα Βαλκάνια, έστω και μόνος μου, θα χρειαστεί να σηκώσει αρκετό φορτίο.
Να αναφέρω ότι έχω διαβάσει τα μειονεκτήματα της Royal, τα οποία όμως νομίζω ότι εμένα μου φαίνονται για προτερήματα, αφού μου αρέσει να βάζω χέρι όπου μπορώ και γενικά να έχουμε μια πιο προσωπική σχέση με το μηχανάκι μου. Η οποία RE, στην όψη τουλάχιστον είναι ακριβώς όπως την ήθελα. Μόλις την είδα κι από κοντά, ήμουν σίγουρος ότι αυτό το μηχανάκι θέλω να καβαλάω. Μπορεί το NX να ήταν πιο καλό ζυγισμένο και πιο μοντέρνο αλλά δεν μου έκλεψε την καρδιά. Μου φάνηκε απλώς ΟΚ.
Κάπου εδώ να πω ότι κοίταξα κατευθείαν για καινούργιο γιατί δεν έβρισκα μεταχειρισμένο το 450 και κάποιες αγγελίες για το NX πραγματικά δεν άξιζαν την διαφορα στην τιμή. Επισης, επειδη είμαι άγουρος και ο μόνος στην παρέα με ενδιαφέρον στις μηχανές, χάθηκα στην αναζητηση μεταχειρισμένης και θεώρησα καλύτερη ιδέα να κάνω την έρευνά μου στις αντιπροσωπείες όπου και θα έβρισκα αρκετά μηχανάκια μαζεμένα για να συγκρίνω.
Αν καταφέρατε να διαβάσετε μέχρι εδώ, θα ήθελα τα φώτα σας για τις σκέψεις μου. Προτάσεις που μπορεί να αγνοώ και οποιαδήποτε άλλη συμβουλή που εσείς θεωρείται ότι θα βοηθήσει.
Πάω να πάρω τώρα το κράνος μου και θα σας δω σε αλλά νήματα.