View Full Version : Μοτό για αντικαστάση scooter
Καλησπέρα σ όλους
Κάτοχος ενός Beverly 400 του '22 και το έχω βαρεθεί όσο δε πάει. Σκέφτομαι να πάρω ένα μηχανάκι να το έχω αντί του scooter για τη καθημερινή μετακίνηση.
Το μόνο που μ αρέσει στo scooter είναι ο χώρος κάτω από τη σέλα και η ευκολία στη κίνηση ανάμεσα από τα αυτοκίνητα.
Καταλαβαίνω ότι τα παραπάνω δε θα γίνοντε το ίδιο εύκολα με μηχανάκι αλλά αυτό δε με πειράζει.
Οπότε, ιδανικά, αυτό που θα ήθελα από το πιθανό αντικαταστάτη είναι τα παρακάτω
1. Να είναι σχετικά μαζεμένο(για ανάμεσα στα αυτοκίνητα) και να παίρνει top case (ή να δείχνει οκ με top case) ώστε να βάζω το κράνος μου ή τη τσάντα πλάτης ας πούμε
2. Να έχει μερικά αλογάκια παραπάνω
3. Τίμιο στήσιμο
4. Να μη καίει πάνω από 7λτρ/100
5. Να αντέχει ν' ανέβει η γυναίκα για κανά καφέ ή ψώνια :)
Η καθημερινή μετακίνηση μου είναι περίπου 60 χλμ πηγαίνε-έλα στη παραλιακή (Πειραιά - Βούλα)
Να σας πώ ότι παλιότερα είχα NC750X και νομίζω πως είναι ιδανικό γι αυτό που περιγράφω, αλλά κ αυτό το βαρέθηκα εύκολα - θα πω δεν είχε "χαρακτήρα" (προσωπική άποψη πάντα)
Budget δεν υπάρχει ακριβές όριο αλλά ας πούμε γύρω στα 10k
Για βόλτες/μακρινές διαδρομές έχω ένα S1000XR οπότε δε χρειάζεται να είναι all around μηχανάκι
CorpseAlive
08/11/2024, 17:23
Καλησπέρα σ όλους
Κάτοχος ενός Beverly 400 του '22 και το έχω βαρεθεί όσο δε πάει. Σκέφτομαι να πάρω ένα μηχανάκι να το έχω αντί του scooter για τη καθημερινή μετακίνηση.
Το μόνο που μ αρέσει στo scooter είναι ο χώρος κάτω από τη σέλα και η ευκολία στη κίνηση ανάμεσα από τα αυτοκίνητα.
Καταλαβαίνω ότι τα παραπάνω δε θα γίνοντε το ίδιο εύκολα με μηχανάκι αλλά αυτό δε με πειράζει.
Οπότε, ιδανικά, αυτό που θα ήθελα από το πιθανό αντικαταστάτη είναι τα παρακάτω
1. Να είναι σχετικά μαζεμένο(για ανάμεσα στα αυτοκίνητα) και να παίρνει top case (ή να δείχνει οκ με top case) ώστε να βάζω το κράνος μου ή τη τσάντα πλάτης ας πούμε
2. Να έχει μερικά αλογάκια παραπάνω
3. Τίμιο στήσιμο
4. Να μη καίει πάνω από 7λτρ/100
5. Να αντέχει ν' ανέβει η γυναίκα για κανά καφέ ή ψώνια :)
Η καθημερινή μετακίνηση μου είναι περίπου 60 χλμ πηγαίνε-έλα στη παραλιακή (Πειραιά - Βούλα)
Να σας πώ ότι παλιότερα είχα NC750X και νομίζω πως είναι ιδανικό γι αυτό που περιγράφω, αλλά κ αυτό το βαρέθηκα εύκολα - θα πω δεν είχε "χαρακτήρα" (προσωπική άποψη πάντα)
Budget δεν υπάρχει ακριβές όριο αλλά ας πούμε γύρω στα 10k
Για βόλτες/μακρινές διαδρομές έχω ένα S1000XR οπότε δε χρειάζεται να είναι all around μηχανάκι
Για να φαίνεται οκ με μπαγκαζιέρα πας αποκλειστικά σε on off . Μέχρι τι κυβικά κοιτάς
motojojo
08/11/2024, 17:27
Για τη χρήση που περιγράφεις το NC δείχνει ιδανικό. Δεν μπορώ να φανταστώ τι ακριβώς βαρέθηκες και τι περιμένεις από ένα μηχανάκι που o κύριος ρόλος του ειναι το commuting.
Είναι πολύ πιθανό ότι και να σου πουμε.... να το βαρεθείς την επόμενη μέρα.
Περίμενε τα καινούργια δικυλινδρα 450 on off της bmw, aprilia.
basilis_k6
08/11/2024, 18:24
αλλος ενα ευχαριστημένος κατοχος beverly...
αρχικα εχω απορια για το 5. μεχρι τωρα ανεβαινε στο bev και δεν εκανε παραπονα? ειναι το χειροτερο μηχανακι συνεπιβατη που ειχα ποτε.
πεταξε το, στη θαλασσα αν ειναι δυνατον για να μην το βρει κανενας αλλος και δες τενερε και tracer7. με τενερε θα κανεις και μια βολτα στο βουνο να ξεσκασεις. αμα θες μικροτερα κυβικα το cf450. εγω πηρα ενα tracer 7. αν το συγκρινεις με το s1000 ειναι για πεταμα. γενικα ειναι ενα μετριο μηχανημα που εχει την πλακα του και ειναι πολυ ευκολο μεσα στην πολυ. ουτε πολυ συγκινηση εχει αλλα σιγουρα δεν ειναι nc750 και ενννοειτε ειναι σκαλες πιο πανω απο το beverly.
panavour
08/11/2024, 18:31
Cf moto 450.
Honda Forza 750 μτχ ! :wave2:
Tallyban
08/11/2024, 19:05
Για αυτή τη χρήση θα πήγαινα σε γορίλλα,με επιφύλαξη όμως γιατί πολλοί λένε ότι κάτω απ' τις 3000 στροφές είναι νωθρό.
DoctoR_k6
08/11/2024, 19:37
NC ή CB/X.
Για να φαίνεται οκ με μπαγκαζιέρα πας αποκλειστικά σε on off . Μέχρι τι κυβικά κοιτάς
Δεν έχω κάποιο όριο
Για τη χρήση που περιγράφεις το NC δείχνει ιδανικό. Δεν μπορώ να φανταστώ τι ακριβώς βαρέθηκες και τι περιμένεις από ένα μηχανάκι που o κύριος ρόλος του ειναι το commuting.
Είναι πολύ πιθανό ότι και να σου πουμε.... να το βαρεθείς την επόμενη μέρα.
Έχεις δίκιο αλλά δε με πειράζει, ας δοκιμάσω κ κάτι καινούργιο ποτέ δε ξέρεις :)
Όσο για το NC , όπως έγραψα για το χαρακτήρα .. ίσως ο κινητήρας δε μ έκανε ποτέ κλικ ; Δεν είμαι σίγουρος , το κράτησα 2 χρόνια περίπου, εξαιρετικά τίμιο, είχα πάει μέχρι Θεσσαλονίκη κιόλας μ'αυτό.
αλλος ενα ευχαριστημένος κατοχος beverly...
αρχικα εχω απορια για το 5. μεχρι τωρα ανεβαινε στο bev και δεν εκανε παραπονα? ειναι το χειροτερο μηχανακι συνεπιβατη που ειχα ποτε.
πεταξε το, στη θαλασσα αν ειναι δυνατον για να μην το βρει κανενας αλλος και δες τενερε και tracer7. με τενερε θα κανεις και μια βολτα στο βουνο να ξεσκασεις. αμα θες μικροτερα κυβικα το cf450. εγω πηρα ενα tracer 7. αν το συγκρινεις με το s1000 ειναι για πεταμα. γενικα ειναι ενα μετριο μηχανημα που εχει την πλακα του και ειναι πολυ ευκολο μεσα στην πολυ. ουτε πολυ συγκινηση εχει αλλα σιγουρα δεν ειναι nc750 και ενννοειτε ειναι σκαλες πιο πανω απο το beverly.
Κρίμα να το πετάξω στη θάλασσα αλλά το έχω σκεφτεί :D Είχα παράπονα από τη γυναίκα ως προς τις αναρτήσεις οτί "κοπανάει", αλλά οι αποστάσεις π κάνουμε μ' αυτό ήταν μικρές. Ενδιαφέρον οι προτάσεις θα τις δω, σίγουρα δεν γίνετε να τα συγκρίνεις με το s1000, άλλη η χρήση άλλωστε.
Για αυτή τη χρήση θα πήγαινα σε γορίλλα,με επιφύλαξη όμως γιατί πολλοί λένε ότι κάτω απ' τις 3000 στροφές είναι νωθρό.
Σορρυ, γορίλλα = ? :confused:
Να αναφέρω και μερικά μηχανακιά που είχα σκεφτεί κ εγώ για γνώμες και ξέχασα να τα βάλω στο αρχικό μνμ:
Moto Guzzi V7
Honda CB650R
basilis_k6
08/11/2024, 19:53
Κρίμα να το πετάξω στη θάλασσα αλλά το έχω σκεφτεί :D Είχα παράπονα από τη γυναίκα ως προς τις αναρτήσεις οτί "κοπανάει", αλλά οι αποστάσεις π κάνουμε μ' αυτό ήταν μικρές. Ενδιαφέρον οι προτάσεις θα τις δω, σίγουρα δεν γίνετε να τα συγκρίνεις με το s1000, άλλη η χρήση άλλωστε.
Να αναφέρω και μερικά μηχανακιά που είχα σκεφτεί κ εγώ για γνώμες και ξέχασα να τα βάλω στο αρχικό μνμ:
Moto Guzzi V7
Honda CB650R
εμενα μονο που δεν με χωρισε οταν ανεβηκε πανω, ισως έπρεπε να το κρατησω τελικα :hmm:
τα μηχανακια που εβαλες δεν ειναι για πολη. ειπες και βαλιτσα, σκεψου ενα cb650r με βαλιτσα..
εμενα μονο που δεν με χωρισε οταν ανεβηκε πανω, ισως έπρεπε να το κρατησω τελικα :hmm:
τα μηχανακια που εβαλες δεν ειναι για πολη. ειπες και βαλιτσα, σκεψου ενα cb650r με βαλιτσα..
ισχύει κακάσχημο με τη βαλιτσα, αλλά γιατί όχι για πόλη λες ;
Ίσως να πρέπει να αναθεωρήσω στο θέμα βαλίτσας ή να ρίξω τα στανταρ ομορφιάς :D
basilis_k6
08/11/2024, 21:06
Θα παρεις τετρακυλινδρο για πολη;
Το 7 αν κοβει το τιμονι ισως παλεύεται.
Για πολη δεν τα λες αυτα τα δυο. Το cb500x/f/r θα σου ελεγα αλλα θα τα βαρεθεις.
motojojo
08/11/2024, 21:41
Υπαρχει και το sv650.
4κ για αστικές συνθήκες δεν είναι και ότι καλύτερο, αν και το Πειραιά-Βούλα δεν το λες εντελώς πόλη.
doctor_john
08/11/2024, 21:46
...θα πω δεν είχε "χαρακτήρα" (προσωπική άποψη πάντα)....
:lol:
Ξεκαθάρισε αν αντιλαμβάνεσαι τον χαρακτήρα στο σχέδιο ή την λειτουργία και μην ανησυχείς.
Θα στρώσω εγώ το δρόμο με τις καλύτερες προθέσεις :evil:
Υπαρχει και το sv650.
4κ για αστικές συνθήκες δεν είναι και ότι καλύτερο, αν και το Πειραιά-Βούλα δεν το λες εντελώς πόλη.
Θα παρεις τετρακυλινδρο για πολη;
Το 7 αν κοβει το τιμονι ισως παλεύεται.
Για πολη δεν τα λες αυτα τα δυο. Το cb500x/f/r θα σου ελεγα αλλα θα τα βαρεθεις.
Ενδιαφέρον το SV650.
4κ για πόλη why not όμως (δεν τρολλαρω απλα ρωτάω); πχ για το s1000 σίγουρα το μέγεθος και η θερμοκρασία που βγάζει είναι ανυπόφορη. Φαντάστηκα στο 650 ότι δε θα χει σχέση. Είχα για λίγο καιρό ενα 600rr '09 δεν θυμάμαι να είχα πρόβλημα, αλλά πάει καιρός και το commute τότε ήταν πολύ μικρότερο...
:lol:
Ξεκαθάρισε αν αντιλαμβάνεσαι τον χαρακτήρα στο σχέδιο ή την λειτουργία και μην ανησυχείς.
Θα στρώσω εγώ το δρόμο με τις καλύτερες προθέσεις :evil:
Ξαναλέω τελείως προσωπική απόψη αυτή, στη λειτουργία , σαν να είχα scooter θα έλεγα , απλό, ομαλό , χώρις κάποια "συγκίνηση" . Απλά τα έκανε όλα οκ προς καλά :)
Βασιζόμενος στη πρόταση του basilis_k6 για tracer 7, γνώμες για XSR700 or Mt7 ;
basilis_k6
10/11/2024, 11:32
Ενδιαφέρον το SV650.
4κ για πόλη why not όμως (δεν τρολλαρω απλα ρωτάω); πχ για το s1000 σίγουρα το μέγεθος και η θερμοκρασία που βγάζει είναι ανυπόφορη. Φαντάστηκα στο 650 ότι δε θα χει σχέση. Είχα για λίγο καιρό ενα 600rr '09 δεν θυμάμαι να είχα πρόβλημα, αλλά πάει καιρός και το commute τότε ήταν πολύ μικρότερο...
Ξαναλέω τελείως προσωπική απόψη αυτή, στη λειτουργία , σαν να είχα scooter θα έλεγα , απλό, ομαλό , χώρις κάποια "συγκίνηση" . Απλά τα έκανε όλα οκ προς καλά :)
Βασιζόμενος στη πρόταση του basilis_k6 για tracer 7, γνώμες για XSR700 or Mt7 ;
παλι κοιτας μηχανακια που ΔΕΝ φαινονται οκ με βαλιτσα. αν η βαλιτσα πρεπει να μπει πανω, τοτε ειτε δεν θα ειναι ομορφα ειτε θα δεις αλλο μοντελο. δεν γινετε να δεις ενα mt-07 με βαλιτσα και να πεις οκ ωραιο φαινεται. ανεκτό στο ματι αλλα μεχρι εκει.
Καθημερινά κάνω αντίστοιχη διαδρομής Γλυφαδα Περιστέρι και πίσω αλλά για λόγους άνεσης και οικονομίας έχω επιλέξει το σκούτερ για την διαδρομή. Όταν παίρνω το μεγάλο ειδικά όταν πήζει η παραλιακή και η Θηβών δεν περνάω πολύ καλά στο τετράκυλινδρο αναβει γρήγορα και ζορίζεται και το σασμάν, εγώ αν μπορούσα να επιλέξω πάντως μια μηχανή αντι για σκούτερ σε αυτή τη διαδρομή θα πήγαινα στο tracer 7 η ακόμα καλύτερα στο benneli trk 702 πού μου αρέσει και πιο πολύ εμφανισιακά
doctoras
10/11/2024, 14:56
Εναλλακτική πρόταση
Αφαίρεσε γυναίκα και μπαγκαζιέρα από τον παρονομαστή(προόρισε τα για το bmw) και τσιμπά το όλοκαινούργιο DR-Z 4SM που θα έρθει σε μερικούς μήνες
Lioulios
10/11/2024, 22:51
Για την περιπτωση σου :
Nc 750 αυτοματο dct ή manual αναλογα τι θες .
Ο χωρος που εχουν οι αλλες μηχανες για τεποζιτο , αυτο εχει ντουλαπακι .
457954
457955
Kepler Fun
11/11/2024, 08:30
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα προς επίλυση.
Το NC/DCT το νοίκιασα λιγους μήνες και έχεις δίκιο. Βαρετό και ακριβό ενώ είναι καθ' οδόν νέο μοντέλο.
Επιπλέον μου την δίνει η πολιτική της Honda στα αξεσουάρ.
Είναι δυνατόν να κάνει 12Κ και να μην έχει κεντρικό stand που το χρεώνει ως έξτρα 300€ ??
Θα πρέπει να πάω στο service για να λαδώσω-ρυμίσω αλυσίδα ??
Τώρα τελευταία δοκιμάζω SYM/TL.
Αξιόλογο ως ποιότητα αλλά και στο δρόμο.
Μέσα στον χειμώνα ίσως ρίξουν την τιμή γιατί έχουν φέρει πολλά και τους έχουν μείνει απούλητα ενώ έρχεται επίσης καινούργιο μοντέλο με μικρο διαφορές.