Σύνδεση

View Full Version : Βάση για κινητό: Μπορεί να κάνει ζημιά;

Saboteur
27/11/2024, 15:26
Καλησπέρα σε όλους. Ψαχνω για μια αξιόπιστη βάση για κινητό (έχω θήκη με magsafe, δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο).

Έχω διαβάσει (και δει απο τον αδερφό μου που στο iPhone του έπαθε τραλαλά η κάμερα) το εξής: Οτι με το κούνημα και τα τραντάγματα μπορεί να πάθει ζημιά η κάμερα του κινητού.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να διασφαλίσει κάποιος ότι δεν θα γίνει αυτό; Μέχρι και αυτές τις βλακείες της Temu σκεφτόμουν, που είναι σαν τσαντάκια μέσης και μπαίνουν στο τιμόνι.
Ευχαριστώ!

Manalishi
27/11/2024, 15:33
Quad lock με αποσβεστήρα κραδασμων

Εναλλακτικά, το ιδιο απο aliexpress για το 1/5 της τιμής.

Google is yr friend.

grinderx
27/11/2024, 15:45
Εγώ πήρα αυτήν εδώ την Kewig (Μ33, έκδοση crossbar για τιμόνι 22mm):

https://www.aliexpress.com/item/1005007542864648.html

Την πέτυχα στα ~25€, ίσως τη βρεις και φθηνότερα. Έχει και αναρτησούλες για τους κραδασμούς (δες το βιντεάκι στο link του Ali). Πολύ ποιοτική/στιβαρή κατασκευή.

Saboteur
27/11/2024, 17:39
Ευχαριστώ πολύ Manalishi και grinderx!
Το μόνο μου «πρόβλημα» είναι ότι έχω ήδη πάρει μια θήκη της Nillkin (για το Xiaomi 14 Ultra) και η Quadlock βγάζει δικές της βάσεις αν δεν κάνω λάθος.
Παίζει αν συνδυάζεται; (δεν νομίζω).
Μπαίνω τώρα aliexpress να δω! :D

Grinderx αναρωτιέμαι για το Piaggiακι μου (Medley 125) ποια έκδοση πρέπει να πάρω. Θα δω τα specs

RaGe_Raptor
27/11/2024, 18:33
έχει bf η quadlock με καλή έκπτωση. αν θυμάμαι καλά μου είχε βγει κανα 80άρι πέρσι . πακέτο η θήκη,ανάρτηση,και βάση . Δίνουμε πολλά λ7 για κινητό για να τα ρισκάρουμε για 50-60€ διαφοράς με τις βάσεις απομιμήσεις. η quadlock είναι δοκιμασμένη από εμένα σε extreme συνθήκες. τη συνιστώ.

grinderx
27/11/2024, 18:54
Ευχαριστώ πολύ Manalishi και grinderx!
Το μόνο μου «πρόβλημα» είναι ότι έχω ήδη πάρει μια θήκη της Nillkin (για το Xiaomi 14 Ultra) και η Quadlock βγάζει δικές της βάσεις αν δεν κάνω λάθος.
Παίζει αν συνδυάζεται; (δεν νομίζω).
Γι' αυτό το λόγο δεν πήρα Quadlock. Επειδή με τη θήκη που ήδη έχω (τίποτα το ιδιαίτερο, αυτή που είχε μέσα στο κουτί το 4,5 χρόνων Redmi μου) κουμπώνω το κινητό και στη μαγνητική βάση που έχω στο αυτοκίνητο (αυτή εδώ (https://www.plaisio.gr/tilefonia-tablet/aksesouar-gia-kinita/vaseis-stiriksis/sentio-magnitiki-vasi-stiriksis-aeragogou-gia-smartphones_3153738) είναι), άσε που η Quadlock έχεις θήκες κυρίως για τα πολύ δημοφιλή κινητά (Samsung Galaxy, iPhone, κτλ).

Μπαίνω τώρα aliexpress να δω! :D

Grinderx αναρωτιέμαι για το Piaggiακι μου (Medley 125) ποια έκδοση πρέπει να πάρω. Θα δω τα specs
Αν πας για αυτή που έχω κι εγώ δες για την έκδοση Rearview Mirror ή Rearview Mirror Rod.

BLiTzER
27/11/2024, 18:57
Μόνο σε μένα φαίνεται ηλίθιο να πρέπει να κολλάω τη βάση της κάθε εταιρείας πάνω στο κινητό μου; Προτιμώ κάτι μη παρεμβατικό στη συσκευή.

Saboteur
27/11/2024, 20:16
Γι' αυτό το λόγο δεν πήρα Quadlock. Επειδή με τη θήκη που ήδη έχω (τίποτα το ιδιαίτερο, αυτή που είχε μέσα στο κουτί το 4,5 χρόνων Redmi μου) κουμπώνω το κινητό και στη μαγνητική βάση που έχω στο αυτοκίνητο (αυτή εδώ (https://www.plaisio.gr/tilefonia-tablet/aksesouar-gia-kinita/vaseis-stiriksis/sentio-magnitiki-vasi-stiriksis-aeragogou-gia-smartphones_3153738) είναι), άσε που η Quadlock έχεις θήκες κυρίως για τα πολύ δημοφιλή κινητά (Samsung Galaxy, iPhone, κτλ).

Αν πας για αυτή που έχω κι εγώ δες για την έκδοση Rearview Mirror ή Rearview Mirror Rod.

Σε ευχαριστώ και πάλι. Αυτό ακριβώς είναι και το δικό μου θέμα (και αυτό που λέει ο Blitzer). Αφενός θέλω να μπορώ και στο αμάξι να το βάζω, που έχω ήδη μια καλή magsafe βάση. Και σε κάθε περίπτωση η quad lock δεν βγάζει θήκη για το xiaomi 14 ultra δυστυχώς.

Επομένως πάω για κάτι άλλο.

Volpad
27/11/2024, 20:21
Εγώ δεν είχα ποτέ βάση, μέχρι που προέκυψε η ανάγκη, και πήρα αυτή (https://a.aliexpress.com/_EJD3AcV) από το aliexpress.
Έχει απόσβεση κραδασμών για να μην χαλάσει το stabilization της κάμερας του κινητού και το βάζω με τη θήκη που του έχω, διπλωμένη.

DoctoR_k6
27/11/2024, 20:25
Μόνο σε μένα φαίνεται ηλίθιο να πρέπει να κολλάω τη βάση της κάθε εταιρείας πάνω στο κινητό μου; Προτιμώ κάτι μη παρεμβατικό στη συσκευή.

Αναλόγως τι θες να κάνεις.
Άλλο το σκούτερ, άλλο η μεγάλη μοτο κλπ κλπ.
Είναι μεγάλη η αγορά για όποιον θέλει το οτιδήποτε.

Από γνωστούς πάντως με την quadlock είναι πολύ ευχαριστημένοι.
Υπάρχει και η ram και ένα κάρο κινέζικες.
Βρίσκεις τα πάντα πλέον.

BLiTzER
27/11/2024, 20:27
Σε ευχαριστώ και πάλι. Αυτό ακριβώς είναι και το δικό μου θέμα (και αυτό που λέει ο Blitzer). Αφενός θέλω να μπορώ και στο αμάξι να το βάζω, που έχω ήδη μια καλή magsafe βάση. Και σε κάθε περίπτωση η quad lock δεν βγάζει θήκη για το xiaomi 14 ultra δυστυχώς.

Επομένως πάω για κάτι άλλο.

Αν βρεις κάτι, πες και σε μένα. :D

Έχω μία που είναι εξαιρετική για τα λεφτά της, αλλά είναι αδιάβροχη, το οποίο σημαίνει ότι δεν μπαίνει/βγαίνει εύκολα η συσκευή και με κουράζει λίγο.

Saboteur
27/11/2024, 20:47
Συμφωνοι, αλλο το σκούτερ, άλλο μεγάλες ταχύτητες ή και οφ.

Αν βρεις κάτι, πες και σε μένα. :D

Έχω μία που είναι εξαιρετική για τα λεφτά της, αλλά είναι αδιάβροχη, το οποίο σημαίνει ότι δεν μπαίνει/βγαίνει εύκολα η συσκευή και με κουράζει λίγο.

Θα κοιτάξω και από κοντά κανένα μαγαζί εδώ να δω τι παπατζα θα ακούσω, αλλά τα φοβάμαι λίγο τα κινέζικα. Μόνο αν είναι κάτι που έχει δοκιμάσει κάποιος, όπως ο φίλος πιο πάνω που έβαλε και το λινκ από Ali.

grinderx
27/11/2024, 21:58
Εγώ δεν είχα ποτέ βάση, μέχρι που προέκυψε η ανάγκη, και πήρα αυτή (https://a.aliexpress.com/_EJD3AcV) από το aliexpress.
Έχει απόσβεση κραδασμών για να μην χαλάσει το stabilization της κάμερας του κινητού και το βάζω με τη θήκη που του έχω, διπλωμένη.
Αυτός ο τύπος βάσης με τις «μπίλιες» προσωπικά δε μου πολυαρέσει, γιατί κάνει την βάση πιο γκουμούτσα. Επίσης οι παλαιότερου τύπου με «μπίλια» δεν ήταν σταθερές. Συνεχώς χαλάρωνε το «παξιμάδι» που έσφιγγε στη «μπίλια». Τουλάχιστον αυτός ο πιο καινούργιος μηχανισμός δείχνει πιο σταθερός. Ότι βολεύει τον καθένα φυσικά :)

Zodd
27/11/2024, 22:12
Υπάρχει κάποιος τρόπος να διασφαλίσει κάποιος ότι δεν θα γίνει αυτό;

Παίρνεις ένα δεύτερο (φθηνό) κινητό για να το έχεις για τη μηχανή και δεν σε νοιαζει τι θα πάθει.

Δεν χρειάζεται να έχει δική του sim. Υπάρχουν προγράμματα πλοήγησης που είτε επιτρέπουν να αποθηκεύεις διαδρομές ή/και λειτουργούν offline. Aν κάποια στιγμή χρειαστεί internet ανοίγεις hotspot στο κύριο κινητό και κάνεις την δουλειά σου.

Saboteur
27/11/2024, 23:48
Παίρνεις ένα δεύτερο (φθηνό) κινητό για να το έχεις για τη μηχανή και δεν σε νοιαζει τι θα πάθει.

Δεν χρειάζεται να έχει δική του sim. Υπάρχουν προγράμματα πλοήγησης που είτε επιτρέπουν να αποθηκεύεις διαδρομές ή/και λειτουργούν offline. Aν κάποια στιγμή χρειαστεί internet ανοίγεις hotspot στο κύριο κινητό και κάνεις την δουλειά σου.

Volpad
28/11/2024, 00:49
Αυτός ο τύπος βάσης με τις «μπίλιες» προσωπικά δε μου πολυαρέσει, γιατί κάνει την βάση πιο γκουμούτσα. Επίσης οι παλαιότερου τύπου με «μπίλια» δεν ήταν σταθερές. Συνεχώς χαλάρωνε το «παξιμάδι» που έσφιγγε στη «μπίλια». Τουλάχιστον αυτός ο πιο καινούργιος μηχανισμός δείχνει πιο σταθερός. Ότι βολεύει τον καθένα φυσικά :)

Για τη περίπτωση μου, δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές.
Οι καθρέπτες είναι πάνω στο fairing και δεν έχω τιμόνι, αλλά clip ons στα οποία δεν υπάρχει καθόλου χώρος.
Στη πίσω μεριά του clip on, μπήκε αυτή η μπίλια, η οποία κρατιέται στη τρύπα του clip on με μια βιδα σε ένα αλουμινένιο ουπα.

Δεν εχει κουνηθεί καθόλου όσο την έχω χρησιμοποιήσει και εχει και το πλεονέκτημα ότι πολύ εύκολα και γρήγορα του αλλάζεις θέση, πράγμα που μου έχει χρησιμεύσει 2-3 φορές.

grinderx
28/11/2024, 08:15
Για τη περίπτωση μου, δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές.
Οι καθρέπτες είναι πάνω στο fairing και δεν έχω τιμόνι, αλλά clip ons στα οποία δεν υπάρχει καθόλου χώρος.
Στη πίσω μεριά του clip on, μπήκε αυτή η μπίλια, η οποία κρατιέται στη τρύπα του clip on με μια βιδα σε ένα αλουμινένιο ουπα.

Δεν εχει κουνηθεί καθόλου όσο την έχω χρησιμοποιήσει και εχει και το πλεονέκτημα ότι πολύ εύκολα και γρήγορα του αλλάζεις θέση, πράγμα που μου έχει χρησιμεύσει 2-3 φορές.
Καλημέρα. Όντως με clip ons και με καθρέφτες στο fairing ίσως είναι η μοναδική επιλογή. Και αφού η βάση είναι σταθερή μια χαρά :a013:

Chris_symphony
28/11/2024, 09:48
Τα iPhone βγάζουν πρόβλημα στο σταμπιλιζατερ της κάμερας από τους κραδασμούς..
Εγώ πήρα από το site της quad lock με αντικραδασμικό μαζί. Έχουν -30% έκπτωση

Dimos35
28/11/2024, 09:56
Έχω την βάση της quadlock. Πολύ ευχαριστημένος. Σε μένα τουλάχιστον δεν νομίζω να χρειάζεται αντικραδασμικό, η συσκευή είναι πολύ σταθερή σε όλες τις συνθήκες.

Όμως βάζω το παλιό κινητό μου (χωρίς SIM) τραβώντας δεδομένα από το κανονικό μου κινητό. Οπότε και ζημιά να πάθει ή πέσει ή σπάσει ή το ξεχάσω επάνω, κλάιν.

Edit: Το ίδιο που λέει ο Zodd

KostasRS
28/11/2024, 10:14
Οι κραδασμοί χαλάνε την κάμερα, εγώ κρατάω το τηλέφωνο στην τσέπη και στην βάση βάζω ένα παλιό που το έχω μόνο για gps

DoctoR_k6
28/11/2024, 10:23
Το να κουβαλας 2 κινητα πανω σου και να κανεις και hotspot το βρισκω (εγω προσωπικα) του ματσιλα!!
Δενξερω αν το αντικραδασμικο της quadlock κανει τοσο καλη δουλεια που λενε...γιατι οντως την ακουνε τα OIS των καμερων στα κινητα.

@Rage Εβαλες την βαση στον λαιμο (fork stem mount) με αντικραδασμικο? Για πες...εντυπωσεις.

gior-gos
28/11/2024, 11:10
Έχω ακούσει για ζημιές σε κινητά που χρησιμοποιούνται πάνω στο τιμόνι της μηχανής.
Αναφέρω την δική μου εμπειρία, χωρίς να την προτείνω σε κάποιον, μόνο και μόνο γιατί μου έκανε κι εμένα εντύπωση.
Έχω αυτή τη βάση (https://www.e-shop.gr/forever-bh-110-universal-bike-handlebar-mount-p-TEL.033892) εδώ και δυόμισι χρόνια περίπου σε μότο γκούζι ν85ττ (το οποίο γενικά δεν είναι και το πιο αντικραδασμικό μηχανάκι) και έχω κάνει πάνω από 25000 χλμ με το κινητό (huawei p20 pro) στο τιμόνι. Το κινητό δεν έχει πάθει ποτέ τίποτα, κι από την βάση δεν είχα ποτέ κανένα παράπονο (ούτε λασκάρει το σφίξιμό της πάνω στο τιμόνι, ούτε κουνιέται, ούτε λασκάρει ο μηχανισμός σύσφιξης που γραπώνει το κινητό).
Διαβάζω για ακριβές βάσεις (80 - 100 - 200€ και βάλε) και πάλι γίνονται ζημιές, κι αναρωτιέμαι, "μα καλά, πως έγινε να μου βγήκε τόσο καλή αυτή η φτηνοκινεζία;" Στο μόνο που υστερεί είναι ότι δεν είναι γρήγορης απελευθέρωσης.
Δεν θέλω να πάρω στον λαιμό μου το κινητό κάποιου σύντροχου και γι αυτό δεν το προτείνω, ήθελα απλά να το αναφέρω.

:beer:

Zodd
28/11/2024, 11:45
Το να κουβαλας 2 κινητα πανω σου και να κανεις και hotspot το βρισκω (εγω προσωπικα) του ματσιλα!!

Δεν έχεις άδικο να πω την αλήθεια. Είναι λίγο άβολο το δευτερο κινητό, αλλά έχοντας χαλάσει ήδη μια συσκευή, προτιμώ να ρισκάρω (κραδασμοί, νερά, υπερθερμάνσεις κλπ) ένα των 100ε παρά ένα πολύ ακριβότερο, πχ αυτό των 1000ε που ανέφερε ο Saboteur.

Από θέμα χρηστικότητας, το hotspot είναι (προσωπικά) η μεγαλύτερη βαβούρα αλλά αυτό μπορεί να λυθεί βάζοντας του δική του sim, με το ανάλογο κόστος βέβαια.

motojojo
28/11/2024, 13:02
Το μόνο κακό με το hot spot είναι ότι μπορεί να ξελιγώσει την μπαταρία του κινητου που χρησιμοποιείται σαν Hot spot.
Σε παλιότερα κινητά που το έκανα η αυτονομία μειωνόταν δραματικά, στα καινουργια ίσως είναι λίγο καλύτερα αλλά και πάλι, μια επιπλέον φόρτιση δεν την αποφευγεις οπότε αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να φορτίσεις 2 συσκευές καθοδόν.

Παλιοτερα έτσι έκανα κι εγω, είχα σετάρει το παλιό κινητό για navigation. Φρόντιζα όμως να έχω κατεβάσει το χαρτη της περιοχής που θα κινουμουν (ή έστω τη διαδρομή) και το λειτουργούσα σχεδόν πάντα offline. Έτσι περιοριζα το hot spot αρκετά.

KostasRS
28/11/2024, 13:04
δεν κάνω Hotspot το δευτερο κινητό, δουλεύει μόνο το here maps offline, νομίζω ότι για ταξίδια εντός Ελλάδος δεν χρειάζεται κάτι άλλο

RaGe_Raptor
28/11/2024, 14:54
Δενξερω αν το αντικραδασμικο της quadlock κανει τοσο καλη δουλεια που λενε...γιατι οντως την ακουνε τα OIS των καμερων στα κινητα.

@Rage Εβαλες την βαση στον λαιμο (fork stem mount) με αντικραδασμικο? Για πες...εντυπωσεις.

έχω το από κάτω κιτ . βγαίνει ακριβώς 82,6€ με free shipping στο official site.
μέχρι στιγμής είναι δοκιμασμένη σε extreme συνθήκες ,εννοώντας γρήγορο ρυθμό,κοπανήματα,σούζες (ακούσιες,μπικόουζ legendary :D ) και πραγματικά δεν έχει κάνει κιχ. κουνιέται λίγο παραπάνω το κινητό με την εξτρα ανάρτηση αλλά έχω δοκιμάσει και την ελαφρά προφόρτιση των σινεμπλόκ μέσω μικρών tie wraps και it worked like a charm.
Χαλαλίζω τα 83€ και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. ειδικά αν το κινητό είναι πολλαπλάσιας αξίας.

φυσικά και μπορεί να υπάρχουν chinese branded βάσεις που είναι εφάμιλλες αλλά δεν προτίθεμαι να ρισκάρω.

458511

DoctoR_k6
28/11/2024, 15:14
έχω το από κάτω κιτ . βγαίνει ακριβώς 82,6€ με free shipping στο official site.
μέχρι στιγμής είναι δοκιμασμένη σε extreme συνθήκες ,εννοώντας γρήγορο ρυθμό,κοπανήματα,σούζες (ακούσιες,μπικόουζ legendary :D ) και πραγματικά δεν έχει κάνει κιχ. κουνιέται λίγο παραπάνω το κινητό με την εξτρα ανάρτηση αλλά έχω δοκιμάσει και την ελαφρά προφόρτιση των σινεμπλόκ μέσω μικρών tie wraps και it worked like a charm.
Χαλαλίζω τα 83€ και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. ειδικά αν το κινητό είναι πολλαπλάσιας αξίας.

φυσικά και μπορεί να υπάρχουν chinese branded βάσεις που είναι εφάμιλλες αλλά δεν προτίθεμαι να ρισκάρω.

Τι εννοεις κουνιεται?
Θεωρητικα πρεπει να μην εχει κραδασμους με το αντικραδασμικο σωστα?

RaGe_Raptor
28/11/2024, 15:24
Τι εννοεις κουνιεται?
Θεωρητικα πρεπει να μην εχει κραδασμους με το αντικραδασμικο σωστα?

δεν περνάνε οι υψίσυχνοι κραδασμοί που μπορεί να κάνουν ζημιά στα κινούμενα μέρη της κάμερας. τα σινεμπλόκ τους απομονώνουν. το κινητό όμως κουνιέται,είναι μερικώς αποσυνδεμένο από τη βάση λόγω σινεμπλόκ. η ελαφρά προφόρτιση των σινεμπλοκ μειώνει την κίνηση αυτή, αν το παρακάνεις όμως ακυρώνεις τη λειτουργία της απομώνοσης των υψίσυχνων.

Sorath
28/11/2024, 16:09
Κι εγώ απο Quad Lock πήρα πέρσι που είχε πάλι 30% έκτπωση, πήρα αυτοκόλλητο για την θήκη, fork stem mount pro (το νου σας ποιό κάνει για την μοτοσυκλέτα σας) και το vibration dampener.

Το κινητό δεν κουνιέται ιδαίτερα. Το dampener κάνει αρκετά καλή δουλειά στην απορρόφηση κραδασμών. Το μόνο που μου σπάει τα νεύρα είναι μέχρι να κουμπώσω το κινητό στην βάση. Πάντα παιδεύομαι.

Saboteur
29/11/2024, 01:23
Νομίζω πως αυτό που έγραψε ο Zodd αρχικά (και άλλοι μετά) είναι η λύση. Αδυνατώ να ρισκάρω ένα καινούριο, ακριβό κινητό που χρησιμοποιώ για δουλειά. Έχω ένα δεύτερο, ένα παλιό realme που είναι λειτουργικό και θα το παίξω έτσι. Παρήγγειλα από aliexpress μια ιμιτασιόν quad lock με 6,5 ευρώ και τέλος. Έτσι θα το κάνω.

ps: Χωρίς Hotspot και χωρίς sim πως να λειτουργήσει ρε σεις; Ένα από τα δύο τα θέλει νομίζω.

KostasRS
29/11/2024, 07:05
Τίποτα από τα 2, βάζεις το here maps, κατεβάζεις τον χάρτη της Ελλάδος, ανοίγεις το gps του τηλεφώνου και πας με offline χάρτες, το ίδιο ισχύει και με το google maps και με το sygic σπασμένο.
Όλα τα παραπάνω όπως είπα και πριν είναι Ok για Ελλάδα.
Όποιος κάνει ταξίδια στο εξωτερικό πρέπει να πάρει κανονικό gps τύπου Garmin

Zodd
29/11/2024, 08:47
ps: Χωρίς Hotspot και χωρίς sim πως να λειτουργήσει ρε σεις; Ένα από τα δύο τα θέλει νομίζω.

Το gps tracker (που βρίσκεσαι) των κινητών δουλεύει και χωρίς ίντερνετ.

Αυτό που χρειάζεται internet (στα google maps*/ ios maps) είναι η δρομολόγηση, δηλαδή να σου βγάλει την διαδρομη από το Α στο Β. Από τη στιγμή που θα υπολογίσει την διαδρομή μπορείς να κλείσεις δεδομενα/wifi/hotspot και να κάνεις τη δουλειά σου. Το προβληματικό της φάσης είναι σε περίπτωση που βγεις από την διαδρομή που έχει ορίσει, πχ αν χάσεις μια έξοδο/διασταύρωση, γιατί χωρίς internet δεν μπορεί να κάνει αναδρομολόγηση.

Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι εφαμοργές με offline χάρτες, αυτές δουλεύουν συνήθως κατεβάζοντας (μία φορά, όχι σε κάθε χρήση) έναν χάρτη της περιοχής που σε ενδιαφέρει, ο οποίος έχει τα απαραίτητα δεδομένα για να κάνει δρομολόγηση ακόμα και χωρίς να έχεις πρόσβαση στο internet.

Γενικά ανάλογα με την χρήση που θέλεις καλό είναι να έχεις εφαρμογές και των δύο τύπων (on/offline) γιατί αν ψάχνεις συγκεκριμένα πράγματα, πχ ανοιχτά φαγαδικα/βενζινάδικα στην περιοχή που είσαι, οι online είναι μάλλον μονόδρομος.

Δεν γνωρίζω την "Here maps" που λέει ο KostasRS. Προσωπικά χρησιμοποιώ την organic maps για offline, η οποία λειτουργεί οκ για όσο είσαι σε καλά χαρτογραφημένες περιοχές (Αθήνα, αυτοκινητόδρομοι από πόλη σε πόλη κλπ) αλλά θέλει προσοχή σε πιο απομακρυσμένες περιοχές ("εσωτερικοί" δρόμοι σε χωριά) γιατί μπορεί και με έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα και σε κατσικόδρομους:bawl:.

*Έχω διαβάσει ότι το google maps έχει κάποιες offline δυνατότητες αλλά δεν τις έχω χρησιμοποιήσει για να εκφέρω άποψη.

motojojo
29/11/2024, 09:04
Αν θυμαμαι καλά η offline χρηση του google maps ενω υπολογιζει τις διαδρομές εντός της περιοχής που έχεις κατεβάσει το χάρτη, δεν κάνει αναδρομολόγηση. Αν βγεις από τη διαδρομή που έχει υπολογίσει περιμένει να επιστρέψεις σε αυτό το σημείο.

Bowleno
29/11/2024, 09:07
το google maps έχει γίνει τόσο καλό που πλέον η κατανάλωση δεδομένων από αυτό είναι αστεία, το χρησιμοποιώ τακτικά και δεν έχω παρατηρήσει πάνω από 10-15 mb κατανάλωση.
Επειδή εγώ, ως γνωστόν, δεν κάνω κλήσεις, χρησιμοποιώ αποκλειστικά ίντερνετ (ήτοι, δεδομένα) για την επικοινωνία μου.
Βάζω 13 ευρώ κάθε 2 μήνες και έχω τα πάντα, την χρήση του maps περιλαμβανομένου και πάντα περισσεύουν Gb!
Απορώ τι σας προβληματίζει.

grinderx
29/11/2024, 10:36
Εκτός από το Here, offline maps έχει και το OsmAnd~ (το βρίσκετε στο F-Droid). Το έχω εγκαταστήσει στο κινητό μου, αλλά στην πράξη ποτέ δεν το έχω χρησιμοποιήσει.

Για online πολύ καλό είναι το Waze (ανήκει στη Google εδώ και χρόνια, το χρησιμοποιούσα όταν ζούσα ΗΒ, δείχνει κάμερες, κλειστούς δρόμους λόγω έργων, κτλ).

Zodd
29/11/2024, 12:10
το google maps έχει γίνει τόσο καλό που πλέον η κατανάλωση δεδομένων από αυτό είναι αστεία, το χρησιμοποιώ τακτικά και δεν έχω παρατηρήσει πάνω από 10-15 mb κατανάλωση.
Επειδή εγώ, ως γνωστόν, δεν κάνω κλήσεις, χρησιμοποιώ αποκλειστικά ίντερνετ (ήτοι, δεδομένα) για την επικοινωνία μου.
Βάζω 13 ευρώ κάθε 2 μήνες και έχω τα πάντα, την χρήση του maps περιλαμβανομένου και πάντα περισσεύουν Gb!
Απορώ τι σας προβληματίζει.

Δεν νομίζω να προβληματίζουν κανέναν τα 70-80 ευρώ/χρόνο αυτά καθ'εαυτά σαν ποσό. Απλά συζητάμε τι επιλογές έχει κάποιος που δεν θέλει να δώσει αυτά τα επιπλέον λεφτά μονο και μόνο για να κρατάει ενεργή μια sim στο κινητό που έχει μονο για gps.

Επίσης, και για εμένα πιο σημαντικό, είναι ότι ακόμα και με τα προβλήματα που ανέφερα ο offline χάρτης/navigation λειτουργεί και εκεί που δεν έχει σήμα για να χρησιμοποιήσεις τα όποια δεδομένα.

KostasRS
29/11/2024, 12:54
Εκτός από το Here, offline maps έχει και το OsmAnd~ (το βρίσκετε στο F-Droid). Το έχω εγκαταστήσει στο κινητό μου, αλλά στην πράξη ποτέ δεν το έχω χρησιμοποιήσει.

Για online πολύ καλό είναι το Waze (ανήκει στη Google εδώ και χρόνια, το χρησιμοποιούσα όταν ζούσα ΗΒ, δείχνει κάμερες, κλειστούς δρόμους λόγω έργων, κτλ).

το είχα το osm παλιότερα (πληρωμένη έκδοση) αλλά είχε πρόβλημα με την αρίθμηση των οδών ειδικά στις μεγάλες πόλεις και το πέταξα.....
έχεις δίκιο για το waze, πολύ καλό. Παλιότερα που είχα θέμα με τα δεδομένα είχα προσέξει μεγάλη κατανάλωση, τώρα έχω άπειρα ΜΒ αλλά έχω συνηθίσει το here και δεν το ψάχνω περισσότερο.
* επίσης το here βγάζει τις σταθερές κάμερες, στο googlemaps δεν έχω καταφέρει ακόμα να το βρω....

** έχει ξεφύγει λίγο το θέμα σχετικά με τις βάσεις κινητών :D:D:D:D

grinderx
29/11/2024, 13:08
Και το Google maps πρέπει να βγάζει πλέον τις κάμερες. Έχω προσέξει να με ειδοποιεί στην Αττική Οδό εκεί στο ύψος του Ασπρόπυργου αν θυμάμαι καλά.

Phantom
29/11/2024, 13:09
Προσωπικά έχω αγοράσει εδώ και χρόνια το Sygic.
Δουλεύει άψογα off-line. Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει όταν είναι off-line είναι να "δει" την κίνηση και να προτίνει εναλλακτικές διαδρομές.
Είχα αγοράσει μια lifetime άδεια για την Ανατολική Ευρώπη και δεν έχω ούτε συνδρομές ούτε τίποτα. Ενημέρωση στους χάρτες κάνει κάθε τρίμηνο (με την άδεια που έχω) ενώ αν "αναβαθμίσεις" την άδεια μπορείς να έχεις ενημέρωση κάθε μήνα.
Γενικά για όποιον ψάχνει για navigation εκτός Google Maps, το συνιστώ ανεπιφύλακτα ως την αμέσως επόμενη καλύτερη επιλογή.

motojojo
29/11/2024, 13:35
Δυστηχώς για τη lifetime licence του sygic οποιος πρόλαβε πρόλαβε. Πλέον έγινε κι αυτό συνδρομητικό.

Saboteur
29/11/2024, 18:53
Νομίζω, παρότι πήγε στα apps η κουβέντα, ότι είναι φουλ ον τοπικ. Θα δω κι εγώ ποιες εφαρμογές βολεύουν και θα τις φορτώσω να τις δοκιμάσω στο realme.

Σημ: Για να την πάω ακόμα πιο αλλού την κουβέντα, οποίος ψάχνει μόνο για data sim, η Frog, μόνο από τα φυσικά καταστήματα σε Αθήνα ΚΑΙ Θεσσαλονίκη δίνει απεριόριστα data με 109 τον χρόνο. Μέχρι τη Δευτέρα η προσφορά.

patinias
29/11/2024, 19:45
Αν κοιτάζεις το κινητό την ώρα που οδηγείς, ναι, μπορεί να καταστραφεί το κινητό αν τρακάρεις και πέσεις ή αν σε πατήσει μπετονιέρα... Οπότε για ένα κινητό χωρίς βλάβες και δυσλειτουργίες, το έχουμε στην τσέπη ή κάτω από τη σέλα όταν οδηγούμε

Peterjackson
29/11/2024, 21:23
Έχοντας γυρίσει τον μισό πλανήτη, άντε και κάτι λιγότερο, έχω να πω ότι το Waze μου έχει λύσει τα χέρια με και χωρίς δεδομένα.
Η επόμενη αγορά θα είναι ένα κανονικό gps για να κουμπώσει επάνω στην μελλοντική μηχανή. Ίσως το Zumo της Garmin, αν και φαίνεται αρκετά ακριβό.

harris_x
30/11/2024, 12:38
Αν κοιτάζεις το κινητό την ώρα που οδηγείς, ναι, μπορεί να καταστραφεί το κινητό αν τρακάρεις και πέσεις ή αν σε πατήσει μπετονιέρα... Οπότε για ένα κινητό χωρίς βλάβες και δυσλειτουργίες, το έχουμε στην τσέπη ή κάτω από τη σέλα όταν οδηγούμε

:bawl:

sanctusan
01/12/2024, 19:07

Συμφωνώ, εγώ ξήλωσα και τα όργανα της μοτό για να μην αποσπάται η προσοχή μου... :D

Saboteur
19/12/2024, 14:16
Πήρα λοιπόν μια ψευτο quad lock από Κίνα η οποία παραδόξως είναι πάρα πολύ καλή. Το πρόβλημα είναι ότι στο medley (δεν έχω μπάρα) μπαίνει μόνο στις μπάρες στήριξης της ζελατίνας, που έχουν κλίση με συνέπεια να "κοιτάζει" προς τα κάτω το κινητό...

Είδα σήμερα σε ένα μαγαζί δύο Spywolf που πιάνουν στον καθρέπτη αλλά το παλικάρι μου είπε ότι δεν κάθονται καλά στο Medley. Εχει κάποιος Medley και να του έχει βγει κάποια βάση για καθρέπτη καλή; (ή και για πιάσιμο στους άξονες του παρμπρίζ).

Ευχαριστώ!

Saboteur
23/12/2024, 10:01
Αγόρασα το knuckle adapter (αυθεντικό) της Quad Lock και λειτουργεί πρίμα με το κινέζικο! Λύθηκε το θέμα της κλίσης προς τα κάτω!