PDA

View Full Version : Κρίση στην KTM

Σελίδες : 1 [2] 3 4

harris_x
10/01/2025, 13:36
Αφού συμφωνούμε ότι η KTM είναι για τα σκουπίδια, η Honda κρίθηκε αναξιόπιστη , συμφωνούμε ότι η καλύτερη και πιο αξιόπιστη εταιρεία με τις 1000 +1 ανακλήσεις είναι τελικά μόνο η BMW

FIGHT ME

:moutza:

BLiTzER
10/01/2025, 13:44
Αφού συμφωνούμε ότι η KTM είναι για τα σκουπίδια, η Honda κρίθηκε αναξιόπιστη , συμφωνούμε ότι η καλύτερη και πιο αξιόπιστη εταιρεία με τις 1000 +1 ανακλήσεις είναι τελικά μόνο η BMW

FIGHT ME

Η Ντουκάτι έκανε μηνιαίες ανακλήσεις στα V4, λες και είχαν συνδρομή. :lol:

PaNick67
10/01/2025, 13:46
Ποιο Taboo , το ένα θέμα οδηγήθηκε σε επενδυτικές συμβουλές για Dummies και κλειδώθηκε και αυτό οδηγήθηκε στο ποιος τρέχει γρηγορότερα... κανένα από τα δύο όμως δεν έχει μείνει στο θέμα που ανοίχτηκε, ήτοι τι έγινε λάθος με την ΚΤΜ.

Για να στο πω αυτο θελω 6ψηφιο αριθμο στο ΙΒΑΝ μου διοτι αυτα κοστιζουν. ;)

Σε καθε περιπτωση αν η πολιτκη μιας εταιριας ειναι να κατακτησει την κορυφη, να διπλασιασει το μεριδιο της, τα κερδη της κι εγω δεν ξερω τι αλλο, μεσα σε μικρο χρονο, απλα και μονο γιατι εληξε η περιοδος της πανδημιας του covid-19, ας προσεχε.

Ποιος ενεκρινε τοσο επιθετικη πολιτικη νεων μοντελων, νεων κινητηρων, εξαγορων;

Επισης το στοκ ειναι του 24 , εχουμε πλεον 25 και σε 3-4 μηνες δεν θα πουλιεται τιποτα απο αυτα.

Μπορει να ειναι καταστροφη για μια εταιρια οι εκπτωσεις στην τιμη αλλα αν εχεις μερικες εκατονταδες χιλιαδες φτιαγμενες μηχανες και δεν βρεις μια λυση εστω να παρεις μερος της χασουρας πισω τοτε θα τις

Οι εταιριες που αναφερες πιο πισω εχουν θεματα γιατι φτιαχνουν αυτοκινητα και αντιμετωπιζουν την επελαση των κινεζων, ουτε η BMW motorrad ουτε η Ducati εχουν θεματα με το προιον τους. Η δε VAG μετα το dieselgate, εφαγε και τον εξηλεκτρισμο της παραγωγης που δεν πουλαει τιποτα

Στις μοτο ομως δεν υπαρχουν αυτα, μονο οι νορμες ρυπων της ΕΕ

Volpad
10/01/2025, 13:47
Συμφωνούμε.κουβεντα να γίνεται.
Το θεμα είναι τι θα γίνει από δω και πέρα!

Τι εννοείς συμφωνούμε και κουβέντα να γίνεται?

Άρα έκαναν κακές επιλογές τα ανιδεα golden boys που δεν παίζανε τα λεφτά τους.αυτοι κάνανε το κουμάντο τους.

Αυτό είναι το συμφωνούμε?

Απο δώ και πέρα, όπως το βλέπω εγώ, κάποια στιγμή κάποιος θα την αγοράσει...
Μέχρι τότε, αναμένουμε να δούμε πώς και κατα πόσο θα κουρευτεί το χρέος της.

Δεν πιστεύω όμως οτι σαν εταιρία θα χαθεί τελείως. Αν είχα τα χρήματα για αγορά νέας μοτοσυκλέτας, δεν θα απέκλεια την ΚΤΜ προσωπικά.

BTW, οι εκπτώσεις που έγιναν σε άλλες χώρες, πιθανόν να έγιναν απο εμπόρους που είχαν στοκάρει και όχι απο την ίδια την ΚΤΜ. Είναι κάτι που δεν το γνωρίζω.
Προσωπικά αν ήταν δικιά μου η εταιρία, δεν θα πούλαγα με μειωμένες τιμές με τίποτα. Ακόμα και αν σε 6 μήνες θα έπρεπε να πετάξω το μισό μου στόκ στα σκουπίδια.
Το ρίσκο είναι τεράστιο για μία τέτοια κίνηση. Εκτός των άλλων που έγραψα πρίν, ο κόσμος θα θεωρήσει οτι οι αρχικές τιμές ήταν υπερτιμολογιμένες (πράγμα που αμφιβάλλω για το άν ισχύει)...

Nitse3
10/01/2025, 14:05

Δεν πιστεύω όμως οτι σαν εταιρία θα χαθεί τελείως. Αν είχα τα χρήματα για αγορά νέας μοτοσυκλέτας, δεν θα απέκλεια την ΚΤΜ προσωπικά.

BTW, οι εκπτώσεις που έγιναν σε άλλες χώρες, πιθανόν να έγιναν απο εμπόρους που είχαν στοκάρει και όχι απο την ίδια την ΚΤΜ. Είναι κάτι που δεν το γνωρίζω.
Προσωπικά αν ήταν δικιά μου η εταιρία, δεν θα πούλαγα με μειωμένες τιμές με τίποτα. Ακόμα και αν σε 6 μήνες θα έπρεπε να πετάξω το μισό μου στόκ στα σκουπίδια.
Το ρίσκο είναι τεράστιο για μία τέτοια κίνηση. Εκτός των άλλων που έγραψα πρίν, ο κόσμος θα θεωρήσει οτι οι αρχικές τιμές ήταν υπερτιμολογιμένες (πράγμα που αμφιβάλλω για το άν ισχύει)...

Δεν ήταν να πάρεις 390 Duke;;

motojojo
10/01/2025, 14:07
Αφου χαλάνε τα ΚΤΜ, τα απούλητα θα γινουν ανταλλακτικά και θα βγει η χασουρα ανεβάζοντας το κύρος της εταιρείας και το customer care.

Problem solved.

(και δεν ειμαι καν επιχειρηματιας!) :lol:

CorpseAlive
10/01/2025, 14:08

Σε καθε περιπτωση αν η πολιτκη μιας εταιριας ειναι να κατακτησει την κορυφη, να διπλασιασει το μεριδιο της, τα κερδη της κι εγω δεν ξερω τι αλλο, μεσα σε μικρο χρονο, απλα και μονο γιατι εληξε η περιοδος της πανδημιας του covid-19, ας προσεχε.

Επισης το στοκ ειναι του 24 , εχουμε πλεον 25 και σε 3-4 μηνες δεν θα πουλιεται τιποτα απο αυτα.

Μπορει να ειναι καταστροφη για μια εταιρια οι εκπτωσεις στην τιμη αλλα αν εχεις μερικες εκατονταδες χιλιαδες φτιαγμενες μηχανες και δεν βρεις μια λυση εστω να παρεις μερος της χασουρας πισω τοτε θα τις

Οι εταιριες που αναφερες πιο πισω εχουν θεματα γιατι φτιαχνουν αυτοκινητα και αντιμετωπιζουν την επελαση των κινεζων, ουτε η BMW motorrad ουτε η Ducati εχουν θεματα με το προιον τους. Η δε VAG μετα το dieselgate, εφαγε και τον εξηλεκτρισμο της παραγωγης που δεν πουλαει τιποτα

Μα ξεκινάς το επιχείρημα από την βάση του ότι η ΚΤΜ πτώχευσε λόγω κακού προιόντος/αναξιοπιστίας ενώ η όλη κουβέντα είναι η διαφωνία εκατέρωθεν ως προς αυτό.
Π.χ. εσύ πιστευεις αυτό εγώ πιστεύω ότι δεν του βγήκε το ρίσκο με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, ανεξάρτητα του προιόντος/αξιοπιστίας.

Volpad
10/01/2025, 14:12
Δεν ήταν να πάρεις 390 Duke;;

Ναι.
Μου προέκυψαν κάποια έξοδα και ανέβαλα την αγορά για μερικούς μήνες.

Όταν συνέλθω, μάλλον το 390 θα πάρω. Δεν μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον κάτι άλλο προς το παρόν.

basilis_k6
10/01/2025, 14:32
Και ο Σαρακάκης το έπαιζε από το 2008 κινέζος με κάτι αντλίες βενζίνης και μάτι στροφάλου στα πρώτα μοντέλα του Transalp 700 αλλά δεν είδα να βγαίνει κανείς να κράξει την χόνδα για αναξιοπιστία.

Εννοείται καμία ανάκληση και καμία ανάληψη ευθύνης πέραν της εγγύησης.

το πηρες στα χερια? βρεθηκες με ενα ανοιγμένο μηχανακι και κοστολογιο μερικα χιλιαρικα?
η χοντα ακομα και να κανει τετοια λαθη απλα μπορει. καμια επαφη τα μεγεθη, η κτμ δεν ειναι χοντα.

peterTHErider
10/01/2025, 14:36
Η Ντουκάτι έκανε μηνιαίες ανακλήσεις στα V4, λες και είχαν συνδρομή. :lol:

Επειδή έχω v4 αυτά ποιος στα είπε?γιατί μάλλον πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα.

harris_x
10/01/2025, 14:39
ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΤΙ ΤΟΥ' ΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!@!!!!!!112

CorpseAlive
10/01/2025, 14:39
το πηρες στα χερια? βρεθηκες με ενα ανοιγμένο μηχανακι και κοστολογιο μερικα χιλιαρικα?
η χοντα ακομα και να κανει τετοια λαθη απλα μπορει. καμια επαφη τα μεγεθη, η κτμ δεν ειναι χοντα.

Ναι το πήρα.

Μερικά χιλιάρικα όχι, αλλά άλλης χρονολογίας μηχανή, αν θυμάμαι καλά γύρο στο 400ρι έκανε ο στρόφαλος και και σίγουρα 550 η αντλία ως ανταλλακτικό, αντίστοιχα σήμερα ναι θεωρώ ότι θα ήταν ακριβή η επισκευή.

Τι σημαίνει η Χόνδα μπορεί να κάνει αυτά τα λάθη , η ΚΤΜ δεν είναι χονδα?

peterTHErider
10/01/2025, 14:43

Συμφωνούμε στο ότι για χ,ψ λόγο τα golden boys που δεν παίζανε με τα δικά τους λεφτακια κάνανε λάθος κινήσεις που για διάφορους παράγοντες φέρανε το φαλιρισμα.οπως γραφεις παιξανε και χασανε.για μένα περα από τους πολιτικοοικονομικους λόγους που λέτε σημαντικότατο ρόλο έπαιξε το γύρισμα της πλάτης σε αποδοχή των προβλημάτων που εκαναν τον κόσμο να το σκεφτεί 2 και 3 φορές να αγορασει κτμ.ειδικα για την κτμ που έχει και ένα κακο όνομα(κάθε τριτη μάστορα και άλλα τετοια γραφικά) να διασκεδασει.
και κουβέντα να γίνεται στο τι θα μπορούσαν να έχουν προβλέψει ή να έχουν κάνει διαφορετικά ώστε να αποφευχθεί αυτό.

peterTHErider
10/01/2025, 14:45
ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΤΙ ΤΟΥ' ΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!@!!!!!!112

Αυτό δεν λέγεται flaming και απαγορεύεται στο φόρουμ?α ξέχασα ο Χάρης κάνει ότι γουστάρει.

harris_x
10/01/2025, 14:46
Αυτό δεν λέγεται flaming και απαγορεύεται στο φόρουμ?α ξέχασα ο Χάρης κάνει ότι γουστάρει.

αυτο πάντως λέγεται mini modding, και τα μηνύματα που στέλνεις οδηγούν σε κόκκινουλα :a9:

peterTHErider
10/01/2025, 14:46
Ναι το πήρα.

Μερικά χιλιάρικα όχι, αλλά άλλης χρονολογίας μηχανή, αν θυμάμαι καλά γύρο στο 400ρι έκανε ο στρόφαλος και και σίγουρα 550 η αντλία ως ανταλλακτικό, αντίστοιχα σήμερα ναι θεωρώ ότι θα ήταν ακριβή η επισκευή.

Όχι σήμαινε ότι είναι παπαρες ΚΑΙ στη Χόντα.

peterTHErider
10/01/2025, 14:47
αυτο πάντως λέγεται mini modding, και τα μηνύματα που στέλνεις οδηγούν σε κόκκινουλα :a9:

στο μήνυμα δεν έγραψα τπτ.

Που σου λέω ότι μου κάνεις προσωπική επίθεση ενώ δεν σου απευθύνθηκα καν?

basilis_k6
10/01/2025, 14:48

οι εκπτωσεις ειναι παγια τακτικη της κτμ δεν ειναι κατι νεο. καθε χρονο το κανει απλα στην ελλαδα ειμαστε τοπος χλοερος και δεν ξερουμε τι σημαινει εκπτωση, βαφτιζουμε εκπτωσεις το 10%. Στην usa εχουν πουληθει κτμ με 30% εκπτωση ΠΡΙΝ τα προβληματα. Κλασσικα τελος του χρονου αρχες του νεου κανει δυνατες προσφορες. Οι μοτουσυκλέτες θα φυγουν με τον ενα η τον αλλο τροπο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εμεις εδω θα δουμε τις χαμηλες τιμες. αλλωστε ειμαστε μικρη αγορα.
Δεν εχει πλεον σημασια αν ειναι υπερτιμολογιμένες, σημασια εχει οτι αυτο πιστευει ο κοσμος ηδη. αν συνεχισουν να ζητανε premium τιμες δεν εχουν κανενα μελλον. το 2020-2022 το χαψανε με τις τιμες, τωρα δεν γινετε.

peterTHErider
10/01/2025, 14:50
οι εκπτωσεις ειναι παγια τακτικη της κτμ δεν ειναι κατι νεο. καθε χρονο το κανει απλα στην ελλαδα ειμαστε τοπος χλοερος και δεν ξερουμε τι σημαινει εκπτωση, βαφτιζουμε εκπτωσεις το 10%. Στην usa εχουν πουληθει κτμ με 30% εκπτωση ΠΡΙΝ τα προβληματα. Κλασσικα τελος του χρονου αρχες του νεου κανει δυνατες προσφορες. Οι μοτουσυκλέτες θα φυγουν με τον ενα η τον αλλο τροπο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εμεις εδω θα δουμε τις χαμηλες τιμες. αλλωστε ειμαστε μικρη αγορα.
Δεν εχει πλεον σημασια αν ειναι υπερτιμολογιμένες, σημασια εχει οτι αυτο πιστευει ο κοσμος ηδη. αν συνεχισουν να ζητανε premium τιμες δεν εχουν κανενα μελλον. το 2020-2022 το χαψανε με τις τιμες, τωρα δεν γινετε.

:beer::beer::beer:
Ότι είπε.

basilis_k6
10/01/2025, 14:52
Ναι το πήρα.

η κτμ πουλαει το χρονο οσα πουλαει η χοντα σε 4(!) μερες. η κτμ εχει τη φημη της κακής αξιοπιστίας και η χοντα ειναι το συνωνυμο της αξιοπιστιας. τι συγκριση μπορει να γινει?

CorpseAlive
10/01/2025, 14:58
η κτμ πουλαει το χρονο οσα πουλαει η χοντα σε 4(!) μερες. η κτμ εχει τη φημη της κακής αξιοπιστίας και η χοντα ειναι το συνωνυμο της αξιοπιστιας. τι συγκριση μπορει να γινει?

Η Αναξιοπιστία της ΚΤΜ έχει εδραιωθεί από τα μεσαία της on/off
Η αναξιοπιστία της Honda στην οποία αναφέρθηκα , έχει έρεισμα ένα μεσαίο της on/off.
Οι πωλήσεις της Honda ως όγκος είναι οι μικρού κυβισμού μηχανές ενώ η ναυαρχίδα της , και ως αριθμός πωλήσεων είναι άμεσα συγκρίσιμος με την αντίστοιχη της KTM

peterTHErider
10/01/2025, 15:09
Η Αναξιοπιστία της ΚΤΜ έχει εδραιωθεί από τα μεσαία της on/off
Η αναξιοπιστία της Honda στην οποία αναφέρθηκα , έχει έρεισμα ένα μεσαίο της on/off.
Οι πωλήσεις της Honda ως όγκος είναι οι μικρού κυβισμού μηχανές ενώ η ναυαρχίδα της , και ως αριθμός πωλήσεων είναι άμεσα συγκρίσιμος με την αντίστοιχη της KTM

Και τα μεγάλα της κτμ έχουν θέματα.
Αλλά το ότι οι κολλημένοι χοντακηδες δεν βλέπουν τα θέματα που έχουν και τα χοντα τι σημαίνει?
Η Χόντα ξέρει πόσο μεγάλο και κολλημένο κοινό έχει οπότε και να κάνει την πάπια δεν την αγγίζει.ειδικα το 2008 που δεν υπήρχαν τα σοσιαλ να διαδοθούν τα νέα τόσο εύκολα.τα ίδια έκανε και η καβασακι με τις βαλβίδες και η Σουζούκι που έκοβαν πλαίσια.αδιαφορια.
Της κτμ της κοστίζει παραπάνω.
Δες τι έκανε η ντουκατι για να αντιστρέψει το παλιό αρνητικό όνομα.
4 χρόνια εγγύηση, αμεσότητα σε όλα τα ανταλλακτικά και πλήρη κάλυψη εγγυησεων!
Στο ν4 που αναφέρθηκε προηγουμένως,όταν στην αρχή της πώλησης διαπιστώθηκε πρόβλημα τα μάζεψαν ΟΛΑ,τα πήγανε ΙΤΑΛΙΑ και βάλανε ΝΕΟ ΜΟΤΕΡ!και δώσανε 2000 ευρώ ΔΩΡΑ αξεσουάρ επιλογής του πελάτη!!!
Έτσι κύριοι κάνεις μάρκετινγκ και κλείνεις πληγές.ετσι είσαι PREMIUM!
Η κτμ το παίζει premium στις τιμές αλλά όχι στις υπηρεσίες.

Volpad
10/01/2025, 15:25
στο μήνυμα δεν έγραψα τπτ.

Που σου λέω ότι μου κάνεις προσωπική επίθεση ενώ δεν σου απευθύνθηκα καν?

Θα απαντήσω εγώ λοιπόν.
Θα το πώ ωμά. Ο τρόπος που απάντησες ήταν ειρωνικότατος. Αν δεν μπορείς να δεχτείς χιούμορ, ή τέλος πάντων δεν σου αρέσουν οι απαντήσεις του, μπορείς να τον μπλοκάρεις.

Το τί είναι εντός των κανόνων και τι εκτός, άσε να το κρίνουμε εμείς. Άμα για κάποιο λόγο δεν σου αρέσει μία απάντηση, μπορείς να την κάνεις αναφορά και θα την δούμε εμείς.
Μπορούσες να απαντήσεις σε διαφορετικό ύφος, με διαφορετικό τρόπο. Και καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ.

Μην παρεκτρεπόμαστε απο τα του θέματος. Δεν θέλω να ξανα καθαρίσω.

PaNick67
10/01/2025, 15:27
Μα ξεκινάς το επιχείρημα από την βάση του ότι η ΚΤΜ πτώχευσε λόγω κακού προιόντος/αναξιοπιστίας ενώ η όλη κουβέντα είναι η διαφωνία εκατέρωθεν ως προς αυτό.
Π.χ. εσύ πιστευεις αυτό εγώ πιστεύω ότι δεν του βγήκε το ρίσκο με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, ανεξάρτητα του προιόντος/αξιοπιστίας.

Για εμενα λογω αναξιοπιστιας και πολυ επιθετικης πολιτικης αναπτυξης, ναι.

Αλλες εταιριες δεν επαθαν τιποτα. Ducati, BMW εχουν τρελαθει σε ανακλησεις, ειδες να το κανουν κι οι Αυστριακοι; Εγω οχι.

Υπολογισαν οτι θα συνεχισουν να πουλανε αλλα απο την μια οι συχνες αλλαγες απο την αλλη οι κινητηρες που γενανε, τα ρεζερβουαρ που δεν ειχαν καθαριστει και βουλωναν αντλιες, το φρεναραν
Αντι να αλλαξουν πορεια και να δωσουν βαση στο after sales τουλαχιστον, ωστε ο πελατης να ειναι ευχαριστημενος, αρχισαν να το παιζουν λορδοι.

Ε, προφανως εχει κι αλλου πορτοκαλιες κι ας μην ειναι πορτοκαλι. ;)

ΥΓ. Πριν 20+ χρονια Ducati δεν θα αγοραζα, ΚΤΜ παραλιγο να αγορασω το 07 τον Δουκα. Ο λογος που δεν τον πηρα ηταν οτι εβγαζε απο μεσα μου το τσογλανι που δεν ηξερα καν οτι υπηρχε :lol:

Σημερα το αναποδο ΚΤΜ ουτε ζωγραφιστο

stefanos
10/01/2025, 15:48
Αλλες εταιριες δεν επαθαν τιποτα.

Άλλες εταιρείες έχουν πλάτες, όχι δεν πάθαν τίποτα.
Και βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις οι "πλάτες" έχουν και άποψη για το προϊόν τους προμηθευτές το κόστος κλπ.

basilis_k6
10/01/2025, 16:32
ασχετο αλλα επειδη ειπες οτι κοιτας το 990, οι τιμες στην ελλαδα ειναι ΠΟΛΥ πανω απο το εξωτερικο. το συγκεκριμένο μοντελο το εχει βαρεσει κατακουτελα ο πετροπουλος. σε αυτα τα λεφτα πρεπει να βρει τροπο να πουλαει το R και οχι το απλο. ριχνε καμια ματια σε γερμανια και πολυ πιθανο να βρεις ενα 990 απλο κατω απο 13k ME TO TECH PACK

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=411801544&cn=DE&con=NEW&isSearchRequest=true&ms=13900%3B%3B%3B990&od=down&ref=srp&refId=e310c39a-9ba4-6bc3-f198-5b2a570836b6&s=Motorbike&sb=doc&searchId=e310c39a-9ba4-6bc3-f198-5b2a570836b6&vc=Motorbike

peterTHErider
10/01/2025, 17:14

:beer::beer:

BLiTzER
10/01/2025, 18:20
Επειδή έχω v4 αυτά ποιος στα είπε?γιατί μάλλον πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα.

Δε χρειάζονται κανέναν να πετάει λάσπη οι Ιταλοί. Τα καταφέρνουν περίφημα μόνοι τους.

459394

harris_x
10/01/2025, 18:23
Δε χρειάζονται κανέναν να πετάει λάσπη οι Ιταλοί. Τα καταφέρνουν περίφημα μόνοι τους.

459394

στον ανεμιστήρα κι αυτοί;

peterTHErider
10/01/2025, 18:49
Αυτό που μιλαει για το μουλτιστραντα είναι για τις βαλβίδες στο οποίο έδινε 2000αρικα δωρα.
Τα άλλα μιλάνε για τα πρώτα πανιγκαλε.
Σαν ιδιοκτήτης streetfighter v4s του 20 και μουλτιστραντα v4s τέλος του 21(μετά το πρόβλημα που αναφέρεις) σου λέω λοιπόν ότι πήγα μια φορά και αν για ανάκληση.για κάτι γελοίο πάντως.
Μου έχουν κάνει διάφορες αναβαθμίσεις λογισμικού στα σέρβις αλλά για ανάκληση ίσως και πότε.
Και η ανάκληση δεν είναι κάτι κακό.δειχνει ότι η εταιρία αναγνωρίζει τα προβλήματα και δίνει λύση.
Θέλετε να μιλήσουμε για πόσα κτμ στέκονται ακινητοποιημένα σε συνεργεία γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά ή γιατί δεν αναγνωρίζει η εταιρεία τα προβληματα με αποτέλεσμα να τα παρατάνε οι ιδιοκτήτες μέχρι να βγάλουν άκρη??
Που για την κτμ μιλάμε εδώ.
Και επειδή τυχαίνει να είμαι πολύ κοντά σε συγγενικό επίπεδο με ανθρώπους που διαχειρίζονται και τις 2 εταιρείες στα μέρη μου ξέρω από πρώτο χέρι τι γίνεται.
Αυτό που ξέρω είναι πως η κτμ πετάει αετό.
Μόνο ρούχα την καίει να πουλήσει.

AUFGEBRACHT
10/01/2025, 18:50
Όμως λόγω διάφορων παραγόντων (μεταξύ των οποίων και ο πόλεμος στην Ουκρανία), δεν τους βγήκε. Έ, έπαιξαν και έχασαν....

Από περιέργεια...τι σχέση έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία με την ΚΤΜ;...

Volpad
10/01/2025, 18:57

Τι? Δεν τα φτιάχνουν στην Ουκρανία?

Σοβαρά τώρα ρωτάς? :lol:

gixxerpap
10/01/2025, 19:00
Δε θα γράψω. Δε θα γράψω. Δε θα γράψω.

sanctusan
10/01/2025, 19:06
Δε θα γράψω. Δε θα γράψω. Δε θα γράψω.

Εγώ φταίω που σας κάνω ανταπόκριση.

Να γράψεις ρε, να γράψεις

peterTHErider
10/01/2025, 19:13

Δεν αγόρασαν οι Ουκρανοί μηχανάκια.να τα 265000 που τους μείνανε.

Πέρα από την πλάκα σίγουρα επηρέασε στο ενεργειακό και όχι μόνο κόστος αλλά είναι από τους δευτερεύοντες λόγους της αποτυχίας.θεωρω εγώ.
Άλλωστε τα περισσότερα στην Κίνα και στην Ινδία τα φτιάχνουν...εκεί ο πόλεμος επηρέασε ελάχιστα.
Είμαι σίγουρος πως στα κεντρικά στην Αυστρία είναι ελάχιστα από τα 265000.ολα θα είναι στοιβαγμένα στην Ινδία και στην Κίνα.

AUFGEBRACHT
10/01/2025, 19:24
Τι? Δεν τα φτιάχνουν στην Ουκρανία?

Σοβαρά τώρα ρωτάς? :lol:

Σοβαρότατα ρωτάω, εννοείται.

stefanos
10/01/2025, 19:32
Αρχίζω να πιστεύω ότι η ΚΤΜ θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα καταστραφεί μόνο και μόνο από το internet ή ήμαστε μπροστά στην πιο πετυχημένη διαφημιστική εκστρατεία ever :lol:

Volpad
10/01/2025, 19:33
Ανέβηκε το κόστος των 1ων υλών παντού.
Αυξήθηκε το κόστος της ενέργειας.
Και άλλα.

Πχ η αγορά της Γαλλίας (ότι στις μοτοσυκλέτες, γενικα) έχει παγώσει. Υπάρχει αβεβαιότητα και ο κόσμος δεν αγοράζει ούτε σωβρακα...

stefanos
10/01/2025, 19:40
Και άλλα.

Πχ η αγορά της Γαλλίας (ότι στις μοτοσυκλέτες, γενικα) έχει παγώσει. Υπάρχει αβεβαιότητα και ο κόσμος δεν αγοράζει ούτε σωβρακα...

Γενικά το 22 ήταν η καλύτερη χρονιά για τους Ευρωπαίους κατασκευαστές.

AUFGEBRACHT
10/01/2025, 19:55
Και άλλα.

To κόστος α' υλών και ενέργειας δεν αυξήθηκε μόνο για την KTM, αυξήθηκε και για την BMW, και για την Aprilia, και για την Rieju, και για όλες τις εταιρείες.

Δεν ξέρω πως γίνεται ο κόσμος να μην αγοράζει ούτε σώβρακα, και στην Ιταλία οι πωλήσεις μοτό να χτυπάνε ρεκόρ 20ετίας, η Ισπανία να τρέχει με +5,2%, κι η Ψωροκώσταινα να είναι στο +20%...

Άλλες αγορές είναι πάνω, άλλες είναι κάτω...γτ στην παγωμένη αγοραστικά Γαλλία η ΚΤΜ είναι στο -15% , η BMW στο -4%, κι η Kawasaki είναι στο +20%, η Triumph στο +13%...

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν φταίει ούτε καμιά Ουκρανία, ούτε καμία Υπερδνειστερία, ούτε η τιμή του σιταριού και του καλαμποκιού, αυτό που πρωτίστως φταίει είναι το προϊόν ΚΤΜ, η εικόνα ΚΤΜ, οι επιχειρηματικές επιλογές ΚΤΜ, τα υπόλοιπα είναι το απλουστευμένο θυμόσοδοφο λαϊκό "ήτανε στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάϊδαρος".

peterTHErider
10/01/2025, 20:12
:a013::a013::a013::a013::a013:

byron
10/01/2025, 20:13
Ποιο Taboo , το ένα θέμα οδηγήθηκε σε επενδυτικές συμβουλές για Dummies και κλειδώθηκε και αυτό οδηγήθηκε στο ποιος τρέχει γρηγορότερα... κανένα από τα δύο όμως δεν έχει μείνει στο θέμα που ανοίχτηκε, ήτοι τι έγινε λάθος με την ΚΤΜ.

First of all, δεν ηταν επενδυτικές συμβουλές για dummies. Υπήρξαν κάποια ποστ για μετοχές και τα περισσότερα αφορούσαν τους λόγους που έχει πρόβλημα η ΚΤΜ.
Αν ενοχλούσαν τα ποστ των μετοχών, θα μπορούσαν να σφαχτούν αυτά και τέλος.

Όλο το υπόλοιπο θέμα αφορούσε το ήτοι. Και επειδή μάλλον έχεις λανθασμένη εικόνα του τι οδήγησε στην χρεωκοπία, μπορείς να ξαναδιαβάσεις την απάντηση του paNick67 που είναι to the point.

Η Ουκρανία και τα επιτόκια της ECB δεν έχουν καμία δουλειά με την χρεωκοπία. Τα επιτόκια είχα αρχίσει να ανεβαίνουν ήδη από τον Σεπτέμβριο του 21 με αφορμή το γελοιοδεστατο πρόγραμμα ενεργειακής μετάβασης που είχε εξαγγελθει από την ΕΕ και λόγω της ανόδου των πρώτων υλών που φυσιολογικά ακολούθησε το μπουμ των πωλήσεων στα πάντα στην μετα covid εποχη. Και βέβαια το ίδιο πρόβλημα των ακόμα υψηλότερων επιτοκίων το είχε και η Αμερική και η Αγγλία. Δεν ήταν πρόβλημα της Ευρώπης.

Στην εποχή εκείνη λοιπόν που πουλάει μοτοσυκλέτες με +40% αύξηση πωλήσεων θεωρει πως το το trend τέτοιων αυξήσεων θα συνεχιστεί για τα επόμενα 5-7 χρόνια, οπότε πάει και σηκώνει αρχικά ένα σκασμό δάνεια, κάνει εξαγορές χωρίς νόημα και βρίσκεται τελικα με ένα τρελό over capacity (250.000 απούλητα, αυτό δείχνουν), και για να μπορέσει να "λειτουργεί" σηκώνει κι άλλον δανεισμό για να καλύψει τα ήδη αρνητικά (από 1ο 6μηνο του 23) cash flow (ταμειακές ροές ελληνιστί).

Το παραπάνω δείχνει βασικά εντελώς λάθος ανάγνωση του κύκλου της οικονομίας. Τα επιτόκια θα μπορούσαν να τα έχουν κλειδώσει από το 21-22 και ίσως να το είχαν κάνει.
Το θέμα όμως του ότι δεν πουλάει ενα προϊόν, ειναι και αποτέλεσμα των όσων αναφέρονται για κακό after shales, αξιοπιστία σε κάποια μοντέλα κλπ κλπ.

Τα παράλογα του να εξαγοράζει brands που κανένα ουσιαστικό όφελος δεν έχουν στις πωλήσεις, όπως το Gas Gas στα Moto GP, ή ακόμα και η συμμετοχή στα Moto GP χωρίς να έχει μοτοσυκλέτα στην κατηγορία, ή να βγάζει 34 μοντέλα με παραπλήσιους κυβισμούς δεν τα σχολιάζω,τα είπαν άλλοι.

Και κάπου εκεί κοντά τελείωσε το παιχνίδι. Έχει συμβεί 100δες φορές στο παρελθόν και θα ξανασυμβεί άλλες τόσες και σε μεγαλύτερες εταιρίες.

Κοψοχρονια μηχανάκια δεν νομίζω να δούμε . Fire sales κάνουν μόνο οι δανειστές, όταν έχει πεθάνει η εταιρία. Το καλό σενάριο θα είναι να βρεθεί κάποιος επενδυτής με πολλά λεφτά για να τραβήξει την εταιρία από το χείλος που βρίσκεται τώρα. Διόλου απίθανο, δεν είναι μικρό όνομα ούτε βρίσκεται στην κατάσταση της αγγλικής μοτό βιομηχανίας των 70Ss. H Ducati και η Triumph έχουν περάσει από αυτό το στάδιο ουκ ολίγες φορές.

Πάντως την ΚΤΜ που ξέραμε, ας την ξεχάσουμε.

stefanos
10/01/2025, 20:13
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν φταίει ούτε καμιά Ουκρανία, ούτε καμία Υπερδνειστερία, ούτε η τιμή του σιταριού και του καλαμποκιού, αυτό που πρωτίστως φταίει είναι το προϊόν ΚΤΜ, η εικόνα ΚΤΜ, οι επιχειρηματικές επιλογές ΚΤΜ, τα υπόλοιπα είναι το απλουστευμένο θυμόσοδοφο λαϊκό "ήτανε στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάϊδαρος".

Ναι αλλά κάτω πάει και bmw και η duc... οπότε φαντάζομαι οι αγορές παρατάνε γενικότερα τα premium και το ρίχνουν στα Κινέζικα.

AUFGEBRACHT
10/01/2025, 20:18
Ναι αλλά κάτω πάει και bmw και η duc... οπότε φαντάζομαι οι αγορές παρατάνε γενικότερα τα premium και το ρίχνουν στα Κινέζικα.

Κάτω πάει και η BMW και η Ducati, αλλά όχι στο χάλι της ΚΤΜ...τώρα, για το ότι οι αφορές παρατάνε το premium και το ρίχνουν στα κινέζικα...δεν νομίζω πως αυτός που έχει τα φράγκα για BMW και Ducati και KTM, να γυρνάει την πλάτη για να πάρει Voge ή CFMoto.

peterTHErider
10/01/2025, 20:24
Επίσης την ντουκατι δεν την νοιάζει που πέφτει σε πωλήσεις καθώς ακριβαινει συνεχώς το προϊόν της.
Καθαρα βγάζει περισσότερα με λιγότερες πωλήσεις.

byron
10/01/2025, 20:25

Το κάτω για αυτές είναι φυσιολογικό. Και εκτός αυτού, η μία πουλάει όνειρο και η άλλη κοινωνικό status.

stefanos
10/01/2025, 20:56
Επίσης την ντουκατι δεν την νοιάζει που πέφτει σε πωλήσεις καθώς ακριβαινει συνεχώς το προϊόν της.
Καθαρα βγάζει περισσότερα με λιγότερες πωλήσεις.

Παρόλα αυτά πέφτουν και τα έσοδα.

peterTHErider
10/01/2025, 21:00
Παρόλα αυτά πέφτουν και τα έσοδα.

Με λιγότερα έξοδα αφού παράγουν λιγότερα.
Σκέψου το,πουλάνε λιγότερα αλλά ακριβότερα.αν υποθέσουμε πως έχουν τον ίδιο τζίρο έχουν λιγότερα έξοδα.
Όλες οι επετειακές εκδόσεις τους(που ουσιαστικά είναι τα βασικά μηχανάκια με άλλο χρώμα και κάποια εξτραδακια)κοστίζουν τα διπλά και παραπάνω και ξεπουλανε με το καλημέρα.
Λίγα οχήματα με τεράστιο καθαρο κέρδος.
Δες το τελευταίο παράδειγμα,το νέο τρικολορε που κοστίζει περίπου 65000.σε 1000 κομμάτια σχεδόν όλα πουλημένα.τους έβγαλαν 30000000 περισσότερα από ότι θα έβγαζαν 1000 απλά πανιγκαλε.

stefanos
10/01/2025, 22:40
Αυτό είναι από το site της AUDI είναι τρίτο τρίμηνο 24 δεν έχουν αποτελέσματα έτους ακόμα, αλλά νομίζω ένα συμπέρασμα βγαίνει. Η χρονιά ρεκόρ ήταν το 22 για την duc.

Ducati delivered 43,773 (2023: 47,856) motorcycles in the first nine months of the year. The resulting revenue amounted to €792 million (2023: €877 million). Operating profit amounted to €95 million (2023: €140 million) and the operating margin was 12.0 percent (2023: 15.9 percent).

Και για να πώ την αλήθεια επειδή δεν είμαι και κανένας ειδικός και γκουγκλάρω παράλληλα με αφορμή το ποστ, περίμενα οι μοτοβιομηχανίες της Ευρώπης να έχουν μεγαλύτερο μέγεθος.

basilis_k6
10/01/2025, 23:11
Αυτό είναι από το site της AUDI είναι τρίτο τρίμηνο 24 δεν έχουν αποτελέσματα έτους ακόμα, αλλά νομίζω ένα συμπέρασμα βγαίνει. Η χρονιά ρεκόρ ήταν το 22 για την duc.

Ducati delivered 43,773 (2023: 47,856) motorcycles in the first nine months of the year. The resulting revenue amounted to €792 million (2023: €877 million). Operating profit amounted to €95 million (2023: €140 million) and the operating margin was 12.0 percent (2023: 15.9 percent).

Και για να πώ την αλήθεια επειδή δεν είμαι και κανένας ειδικός και γκουγκλάρω παράλληλα με αφορμή το ποστ, περίμενα οι μοτοβιομηχανίες της Ευρώπης να έχουν μεγαλύτερο μέγεθος.

η ducati εχει μικρο περιθωριο κερδους και ειναι πολυ μικρη εταιρία.

D3300
11/01/2025, 07:14
Αρχικά να κάνω την πιο απλή ερώτηση:
Γιατί η ΚΤΜ έχει στοκ με 100.000 απούλητες μοτοσυκλέτες?

Edit
Τελικά 265.000 είναι...

peterTHErider
11/01/2025, 07:36
265.000 είναι !

D3300
11/01/2025, 08:02
Μήπως οι hardcore δεν αρκούν για να σώσουν μια εταιρεία?

Bowleno
11/01/2025, 09:53
Αρχικά να κάνω την πιο απλή ερώτηση:
Γιατί η ΚΤΜ έχει στοκ με 100.000 απούλητες μοτοσυκλέτες?

Edit
Τελικά 265.000 είναι...

Είναι ακριβές αναλογικά με αυτό που προσφέρουν, πανάκριβα ανταλλακτικά, έχει σκάσει η γνωστή ιστορία με τα 790-890 και η άθλια αντιμετώπιση από την εταιρία, (η κυρίως αιτία, πιστεύω) και απορείς ακόμα γιατί δεν πουλιούνται;

stefanos
11/01/2025, 10:00
Είναι ακριβές αναλογικά με αυτό που προσφέρουν, πανάκριβα ανταλλακτικά, έχει σκάσει η γνωστή ιστορία με τα 790-890 και η άθλια αντιμετώπιση από την εταιρία, (η κυρίως αιτία, πιστεύω) και απορείς ακόμα γιατί δεν πουλιούνται;

Συγνώμη τι από όλα αυτά που γράφεις δεν ισχύει από την ίδρυση της εταιρείας?
Και μια χαρά πουλιόντουσαν σαν ζεστά κουλουράκια.

peterTHErider
11/01/2025, 10:14
Ναι αλλά σιγά σιγά γιγαντώθηκε το θέμα.διοτι όσο πιο πολλά πουλάς τόσο περισσότερους δυσαρεστημένους εχεις.
Και bowleno δεν είναι μόνο αυτά που αναφέρεις,αυτά κάνανε τον μεγάλο ντόρο.ξερεις πόσα χρόνια ακούω για προβληματικές οθόνες που η αντιπροσωπεία κάνει την πάπια?
Κάποια στιγμή όλο αυτό θα σκάσει.

byron
11/01/2025, 10:57
Συγνώμη τι από όλα αυτά που γράφεις δεν ισχύει από την ίδρυση της εταιρείας?
Και μια χαρά πουλιόντουσαν σαν ζεστά κουλουράκια.

Ορθόν, αλλά όσο μεγαλώνει η παραγωγή σου αναλογα θα πρέπει να διευρύνεται και το πελατολόγιο σου. Προφανώς υπάρχει μια σοβαρή μάζα hard core πελατών που γουστάρουν το τελικό προϊόν και μπροστά στην κ@βλα βάζουν σε 2η προτεραιότητα τα οποία θέματα υποστήριξης.
Κάθε εταιρία με τούμπανα μηχανάκια τους έχει, και εγώ το έχω κάνει το 2006 με το aprilia που η υποστήριξη και τα ανταλλακτικά ήταν ανέκδοτο.

Αλλά οι νέοι πελάτες στους οποίους στοχεύεις για να πουλήσεις πρώτη φορά το brand, μπορεί να μην έχουν την ανεκτικότητα σε μαλακίες.

stefanos
11/01/2025, 12:35
Δηλαδή είσαστε πεπεισμένοι ότι η ΚΤΜ έκλεισε και δεν θα σωθεί ακόμα και εάν βρει τα 900 εκ που ψάχνει.

Bowleno
11/01/2025, 13:10
Ορθόν, αλλά όσο μεγαλώνει η παραγωγή σου αναλογα θα πρέπει να διευρύνεται και το πελατολόγιο σου. Προφανώς υπάρχει μια σοβαρή μάζα hard core πελατών που γουστάρουν το τελικό προϊόν και μπροστά στην κ@βλα βάζουν σε 2η προτεραιότητα τα οποία θέματα υποστήριξης.
Κάθε εταιρία με τούμπανα μηχανάκια τους έχει, και εγώ το έχω κάνει το 2006 με το aprilia που η υποστήριξη και τα ανταλλακτικά ήταν ανέκδοτο.

Αλλά οι νέοι πελάτες στους οποίους στοχεύεις για να πουλήσεις πρώτη φορά το brand, μπορεί να μην έχουν την ανεκτικότητα σε μαλακίες.

Στην τελευταία παράγραφο, όχι μπορεί, ΔΕΝ έχουν (πλέον, όλοι) ανεκτικότητα σε αυτές.
Θες η κρίση, θες ότι πλέον όλοι υπολογίζουν και το τελευταίο ευρώ, θέλουν να παίρνουν μια μηχανή ΚΟΥΤΑ και να λένε, "την πλΕρωσα αλλά θα έχω, του πούστ@, 2 χρόνια ήσυχο το κεφάλι μου".
Και όταν ΔΕΝ συμβαίνει αυτό και μάλιστα σε σοβαρά ζητήματα του μοτέρ (ήτοι, ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ζημιές) και όχι μαλακιούλες τύπου καμένο φλασάκι κ.λ.π.
Το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο... :rolleyes:

PaNick67
11/01/2025, 13:14
https://www.motomag.gr/news/epikairotita/ktm-treis-thygatrikes-tis-aystriakis-paragogis-se-diadikasia-ptoheysis-mazi-kai

Σημερα το διαβασα και ελπιζω κι ευχομαι να πανε ολα καλα , αν και ειναι δυσκολα τα πραγματα

peterTHErider
11/01/2025, 13:41
Η λογική λέει ότι θα σωθεί.
Αυτό που λέμε είναι πως για να ξανακερδίσει το κοινό θα πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα.αλλο να ξεκινάς από το 0 και άλλο να ξεκινάς από το - στο οποίο βρίσκεται τώρα.
Δεν χρειάζεται απλά να κερδίσει κόσμο αλλά να ΑΝΤΙΣΤΡΈΨΕΙ ένα αρνητικό παρελθόν.

Bowleno
11/01/2025, 13:55
Η λογική λέει ότι θα σωθεί.
Αυτό που λέμε είναι πως για να ξανακερδίσει το κοινό θα πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα.αλλο να ξεκινάς από το 0 και άλλο να ξεκινάς από το - στο οποίο βρίσκεται τώρα.
Δεν χρειάζεται απλά να κερδίσει κόσμο αλλά να ΑΝΤΙΣΤΡΈΨΕΙ ένα αρνητικό παρελθόν.

Εμπιστοσύνη. Παίρνει χρόνια να την κερδίσει κανείς και μόλις δευτερόλεπτα για να την χάσει. Φαντάζομαι το έχουν καταλάβει πια αλλά είναι κάπως αργά...

basilis_k6
11/01/2025, 15:36
Εμπιστοσύνη. Παίρνει χρόνια να την κερδίσει κανείς και μόλις δευτερόλεπτα για να την χάσει. Φαντάζομαι το έχουν καταλάβει πια αλλά είναι κάπως αργά...

αν και αυτος ηταν ενας μονο λογος -και οχι πολυ σοβαρος- που επιασε πατο, εμπιστοσυνη στην κτμ δεν ειχε ποτε κανενας. ουτε οι φανατικοι οπαδοι της. δεν χρειαζεται κιολας. το brand αλλου πονταρε και καλα εκανε. αλλά, μεσαια μοτυσυκλέτα στα 17κ με τετοιο κλιμα οικονομίας ΚΑΙ αναξιοπιστο πως θα πουλησεις? τεσπα τα ξαναειπα αυτα εδω https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=164190&p=3228314&viewfull=1#post3228314 και επαναλαμβανομαι...

ειχε μια χαρα μηχανακια τα 1090-1190-1290 αλλα εχασε το δρομο της και με αυτα. τα μεταχειρισμένα 1290 ειναι πιο περιζητητα απο τα κανουργια και αυτο λεει πολλα...

stefanos
11/01/2025, 15:53
Τα μεταχειρισμένα 1290 ειναι πιο περιζητητα απο τα κανουργια και αυτο λεει πολλα...

Με έστειλες ... βγάλαν πρόβλημα και τα καινούργια 1290?

basilis_k6
11/01/2025, 15:58
Με έστειλες ... βγάλαν πρόβλημα και τα καινούργια 1290?

οχι δεν μιλαω για προβληματα. το 1290 γενικως ειναι πολυ καλο μοτερ. εννοω το 1290 μοντελα 17-21 με το ωραιο σχεδιασμο τα ψαχνουν πολυ στα μτχ.

Bowleno
11/01/2025, 16:42
αν και αυτος ηταν ενας μονο λογος -και οχι πολυ σοβαρος- που επιασε πατο, εμπιστοσυνη στην κτμ δεν ειχε ποτε κανενας. ουτε οι φανατικοι οπαδοι της. δεν χρειαζεται κιολας. το brand αλλου πονταρε και καλα εκανε. αλλά, μεσαια μοτυσυκλέτα στα 17κ με τετοιο κλιμα οικονομίας ΚΑΙ αναξιοπιστο πως θα πουλησεις? τεσπα τα ξαναειπα αυτα εδω https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=164190&p=3228314&viewfull=1#post3228314 και επαναλαμβανομαι...

Το ίδιο με το ποστ #159 λέμε.....

bulmont
11/01/2025, 18:59
Οι πιό πολλοί από τους συμμετέχοντες στην παρούσα συζήτηση ούτε είχατε, ούτε
θ' αποκτούσατε ποτέ σας ΚΤΜ.

Δρυός πεσούσης πας αναβάτης ξυλεύεται.....

Εχοντας αγοράσει δύο καινούρια και ένα μεταχειρισμένο ΚΤΜ πιστεύω πώς μπορώ
να κρίνω καλύτερα από όσους τα κοιτούν ξελιγωμένοι....και τρέχουν και λίγα σαλάκια.....
και βγαίνουν και κουνάνε το δάχτυλο.....γιατί;;;;; δεν γουστάρατε, δεν αγοράσατε, τι
σας κόφτει;;;;; Χέστηκα εγώ αν η χάρλεϋ ή η πενφέ δεν καλύπτει κάτι στα πελατάκια της....
Δεν γούσταρα, δεν αγόρασα, δεν ασχολούμαι μπουρλότο αύριο το πρωί να γίνουν....

Υπήρξα πελάτης ενός εκ των κορυφαίων ντήλερ και ενός κορυφαίου μάστορα (κατ' εμέ...)
στην Πάτρα.
Σαν φανατικός οπαδός, σχεδόν χούλιγκαν, των ευρωπαικών χωμάτινων μοτοσυκλεττών,
εζησα την κορυφή και την πτώση δύο αγαπημένων εταιρειών (BULtaco-MONTesa) και αυτή
την στιγμή πουλάω το μηχανάκι μου για να πάω μάλλον ν' αγοράσω πάλι ένα ΚΤΜ.
Θα στηρίξω την ΚΤΜ να σταθεί στα πόδια της όσο μπορώ, γιατί γιά κάποιους οι μοτοσυκλέττες
δεν είναι μετοχές, πτωχεύσεις, εξαγορές, μπίζνεςπλάν και αγγούρια καλυβιώτικα.....

katsar
11/01/2025, 19:22
Συμφωνώ ,μακάρι να είχα 8-9 χιλιάρικα για ένα 1190 που τα πουλάνε αυτή την στιγμή μάλλον λόγο της κατάστασης ενώ πέρυσι τα έδιναν από περίπου 11 .
βαρέσει δεν βαρέσει κανόνι έχει γκ@υλα οχήματα .

STF
11/01/2025, 20:42

να κρίνω καλύτερα από όσους τα κοιτούν ξελιγωμένοι....και τρέχουν και λίγα σαλάκια.....
και βγαίνουν και κουνάνε το δάχτυλο.....γιατί;;;;; δεν γουστάρατε, δεν αγοράσατε, τι
σας κόφτει;;;;; Χέστηκα εγώ αν η χάρλεϋ ή η πενφέ δεν καλύπτει κάτι στα πελατάκια της....

Υπήρξα πελάτης ενός εκ των κορυφαίων ντήλερ και ενός κορυφαίου μάστορα (κατ' εμέ...)
στην Πάτρα.
εζησα την κορυφή και την πτώση δύο αγαπημένων εταιρειών (BULtaco-MONTesa) και αυτή
Θα στηρίξω την ΚΤΜ να σταθεί στα πόδια της όσο μπορώ, γιατί γιά κάποιους οι μοτοσυκλέττες
δεν είναι μετοχές, πτωχεύσεις, εξαγορές, μπίζνεςπλάν και αγγούρια καλυβιώτικα.....

Σήμερα είμαι 54 ετών. Χρειάστηκε να φτάσω 48+ ετών για να αποβάλλω φανατισμούς από μέσα μου. Ευτυχώς η οικονομική κρίση που μου έφερε και σημαντική προσωπική οικονομική κρίση με οδήγησε να ξεχαρμανιάζω κάνοντας test rides και παρουσιάσεις με μοτοσυκλέτες σχεδόν όλων των εταιρειών. Και τότε... κατάλαβα πόσο αγαπώ την μοτοσυκλέτα και όχι την Yamaha, την Honda ή την ΚΤΜ.

Έμαθα και κάτι άλλο όμως, πως μπορώ να αγαπήσω με "φανατισμό" συγκεκριμένα μοντέλα εταιρειών και όχι επειδή είναι Suzuki ή Husqvarna. Οποιοδήποτε καταστατικό εταιρειών να διαβάσεις θα εντοπίσεις πως στους σκοπούς σύστασης βρίσκεται το κέρδος. Και αν μέχρι μερικές δεκαετίες πίσω έβρισκες κάποιους ιδιοκτήτες και κατασκευαστές με όραμα και πάθος για την μοτοσυκλέτα, αυτή η πάστα ανθρώπων έχει πάψει να υπάρχει πια. Οπότε κι εγώ δε μπορώ να ταυτιστώ ΠΛΕΟΝ με ένα brand name καθώς γνωρίζω πως πλέον δεν υπάρχει όραμα με όποιο τίμημα (ακόμη και την πτώχευση) αλλά υπάρχει σκοπός μόνο για χρήμα που με κάποιες λανθασμένες στρατηγικές μπορεί επίσης να φέρει τη πτώχευση.

Με στενοχωρεί βαθύτατα η ανθρώπινη πλευρά του προβλήματος όπου φαίνεται ότι πολλοί εργαζόμενοι στην Ευρώπη θα μείνουν άνεργοι. Προσωπικά η σημερινή κατάσταση της KTM δεν μου μεταδίδει καμιά ανασφάλεια για την αγορά ενός μοντέλου της. Είναι σημαντική εταιρεία και αποκλείεται να μείνει στο περιθώριο. Οι τιμές της ήταν πάντα σύμφωνες με τους κανόνες της αγοράς. Τα υπόλοιπα που διαβάζω με κάθε σεβασμό προς την αντίθετη άποψη εγώ δεν τα συμμερίζομαι. Την λογική "αν δεν πουλήσει κοψοχρονιά δεν αγοράζω" επίσης δεν την συμμερίζομαι γιατί απλούστατα κουβαλάει μαζί της πολύ περισσότερη επισφάλεια από το να παλέψει με αξιοπρέπεια την επιβίωση της. Προσωπικά -πάλι λόγω δικής μου ιδιοσυγκρασίας- δε θα ήθελα να περάσει στα χέρια Ινδών ή Κινέζων. Αντιθέτως θα χαιρόμουν πολύ να περάσει στον μέχρι πρότινος βασικό της ανταγωνιστή (σε επίπεδο πωλήσεων), στην BMW. Το έχει ξανακάνει η BMW στο παρελθόν όταν εξαγόρασε την Husqvarna. Φυσικά αυτό που γράφω δεν έχει καμία βάση παρά μόνον την έκφραση μιας επί παραδείγματος ελπίδας και περισσότερο από όλα για την επιβίωση των κατά δυνατόν περισσότερο εργαζομένων της.

Από τη γκάμα της εταιρείας έχω λατρέψει το SMT 990, το 950 Adventure και από τα τελευταίας γενιάς μόνο τα 690 και στις δυο του εκδοχές (SM & Enduro). Την δεκαετία του 2000 δεν βολεύτηκα ποτέ με τα καθαρόαιμα εντούρο της εποχής σε αντίθεση με τα Ιταλοχουσβάρνα της ίδιας εποχής που κούμπωνα υπέροχα πάνω τους.

Πέρα από τα παραπάνω υπήρξα για πολλά χρόνια Yamaha-κιας, ενώ έχουν περάσει από τα χέρια μου και Honda και Kawasaki, αλλά χαίρομαι που σήμερα μπορώ να δηλώνω απαλλαγμένος από κάθε στερεότυπο πως είμαι λάτρης της μοτοσυκλέτας και στις επιλογές μου συνεχίζουν και υπάρχουν πολλές Ιαπωνικής καταγωγής αλλά και Ευρωπαϊκής ενώ καμία Κινέζική (ακόμη) με κύριο αίτιο πως για μένα είναι σημαντικός παράγοντας η ιστορία μιας μοτο-βιομηχανίας και εκεί οι Κινέζοι είναι στο μηδέν.

Εύχομαι σύντομα η KTM να ξεπεράσει τις φουρτούνες με τον καλύτερο τρόπο για τους ιδιοκτήτες των μοτοσυκλετών της και τους εργαζόμενους της και να ξαναδούμε λαμπρά μοντέλα.

peterTHErider
11/01/2025, 21:49

στην Πάτρα.

Ρε φίλε μας συγχωρείς που κουβεντιάζουμε...
Εγώ που είχα πάρει κούτα 1290s επιτρέπεται να μιλάω για την κτμ?
Εντάξει μπορεί να τρέχουν τα σαλακια που λες αλλά θα την παλέψουμε...

Nitse3
11/01/2025, 22:11
Υπήρξα πελάτης ενός εκ των κορυφαίων ντήλερ και ενό

Χωρίς να σε ξέρω αν έχω καταλάβει καλά είσαι αρκετά μεγαλύτερος από εμένα που είμαι στα mid 40s. Ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι αρκετά ρομαντικός και δεδομένης της ηλικίας σου για εμένα αξιοθαύμαστος ειλικρινά. Απλά νομίζω ότι η ktm του 2025 δεν είναι ούτε στο 1/10 τόσο ρομαντική όσο εσύ.

peterTHErider
11/01/2025, 22:30
Χωρίς να σε ξέρω αν έχω καταλάβει καλά είσαι αρκετά μεγαλύτερος από εμένα που είμαι στα mid 40s. Ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι αρκετά ρομαντικός και δεδομένης της ηλικίας σου για εμένα αξιοθαύμαστος ειλικρινά. Απλά νομίζω ότι η ktm του 2025 δεν είναι ούτε στο 1/10 τόσο ρομαντική όσο εσύ.

Είναι σαν να στηρίζει κάποιος ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες.

viper1
11/01/2025, 22:31
Θα μπορούσε να επέμβει o Trump και να απαγορεύσει την πώληση αλλων μοροσυκλετων έως ότου πουληθούν όλα τα στοκαρισμενα ΚΤΜ μπας και σωθεί η εταιρία

telegonos
11/01/2025, 22:52
Θα μπορούσε να επέμβει o Trump και να απαγορεύσει την πώληση αλλων μοροσυκλετων έως ότου πουληθούν όλα τα στοκαρισμενα ΚΤΜ μπας και σωθεί η εταιρία

A για αυτό θέλει να πάρει την Γροιλανδία; Θα τα πάει και τα 265000 εκεί; Τοπιασαααααα

viper1
12/01/2025, 01:23
Σορρυ για τα αγγλικά προκαταβολικά

1. Evaluate and Analyze Financials
• Conduct a financial audit: Review cash flow, balance sheets, and income statements. Identify areas of loss and inefficiency.
• Cut costs: Look for unnecessary expenses, renegotiate contracts, and reduce overhead where possible.
• Manage debt: If the company has significant debt, negotiate with creditors for deferred payments or lower interest rates.
• Increase liquidity: Seek short-term financing or consider selling non-essential assets to raise cash.

2. Reassess Product Line and Market Fit
• Reevaluate product offerings: Determine if the current motorcycle models are competitive, innovative, or outdated. Invest in R&D for new, appealing designs.
• Explore new markets: If the domestic market is saturated, look into international expansion or emerging markets where demand for motorcycles might be higher.
• Focus on customer needs: Understand what the target customers want. Is it affordability, luxury, performance, or eco-friendly motorcycles? Tailor offerings accordingly.

3. Revamp Marketing and Branding
• Rebrand the company: Refresh the brand image and marketing efforts to attract new customers and retain loyal ones. Utilize digital platforms for greater reach.
• Leverage social media and influencers: Promote the company through social media campaigns, partnerships with influencers, and sponsorship of racing events.
• Customer loyalty programs: Implement programs to reward loyal customers and build a strong community around the brand.

4. Improve Operational Efficiency
• Optimize manufacturing: Streamline production processes to reduce costs, improve quality, and speed up delivery times.
• Outsource non-core functions: Consider outsourcing non-essential tasks like logistics or IT support to reduce overhead.
• Increase supply chain flexibility: Build relationships with multiple suppliers and ensure inventory management is lean to avoid excess stock.

5. Focus on Innovation
• Adopt new technologies: Introduce electric motorcycles, smart features, or other cutting-edge tech that can differentiate your brand in a crowded market.
• Sustainability: Develop eco-friendly motorcycles to attract environmentally conscious consumers.
• Collaborations and partnerships: Collaborate with tech companies or other industries (like automotive) to create new products or improve existing ones.

6. Strengthen Dealer and Customer Relationships
• Revitalize dealer network: Improve dealer relationships and support to ensure they are motivated to sell your products.
• After-sales service: Enhance customer service, including maintenance, repairs, and warranty offerings. This can build loyalty and encourage repeat sales.

7. Seek External Investment or Partnerships
• Investors or acquisition: If the company is unable to recover on its own, consider finding external investors, joint venture partners, or even merging with a larger company.
• Government or financial aid: Look into government grants or loans for businesses in distress, or find private equity firms willing to invest in turnaround situations.

8. Downsize or Restructure if Necessary
• Restructure the workforce: If the company is overstaffed, consider layoffs, furloughs, or reassignments to ensure you have the right team in place for recovery.
• Consolidate operations: Eliminate or consolidate non-profitable business units or underperforming geographical markets.

9. Focus on Cash Flow Management
• Improve collections: Tighten up accounts receivable management to get cash in faster.
• Introduce flexible payment terms: Allow customers or dealers to purchase on credit or provide installment plans for larger purchases.

10. Monitor and Adapt
• Track progress: Constantly monitor key performance indicators (KPIs) such as profitability, sales growth, customer acquisition, and market share.
• Adapt quickly: Be ready to pivot based on market conditions, consumer preferences, and competitor moves.

11. Engage with Legal Advisors
• Understand bankruptcy options: If bankruptcy is inevitable, consult with legal experts to determine if Chapter 11 (reorganization) or Chapter 7 (liquidation) is the best path forward.

stefanos
12/01/2025, 08:00

στην Πάτρα.

Αγοράζεις δηλαδή για ιστορικούς εθνικιστικούς λόγους,
ή γιατί τα συγκεκριμένα μηχανάκια έχουν τη συγκεκριμένη λειτουργία που είναι διαφορετική από του nx500 ας πούμε?
Δηλαδή αν η ΚΤΜ αύριο έπαιρνε vstrom 650 και τα έβαφε πορτοκαλί θα το έπαιρνες?

bulmont
12/01/2025, 08:09
Αγοράζεις δηλαδή για ιστορικούς εθνικιστικούς λόγους,...

Ασχολίαστο.....

stefanos
12/01/2025, 08:18
για μένα είναι σημαντικός παράγοντας η ιστορία μιας μοτο-βιομηχανίας και εκεί οι Κινέζοι είναι στο μηδέν.

Επειδή περιμένεις ότι το προϊόν θα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τα προηγούμενα, ίσως εξελιγμένα βέβαια,
ή
απλά για την ιστορία του ονόματος και τα 500 πρωταθλήματα που πήρε η χ εταιρεία?

stefanos
12/01/2025, 08:21
Ασχολίαστο.....

Γιατί ασχολίαστο?
Γουστάρεις τη λειτουργία τις αναρτήσεις το επιπλέον γκάζι και δεν σε νιάζει αν χαλάει
ή απλά να είναι ευρωπαικό και ότι να ναι?

bulmont
12/01/2025, 08:25
Δηλαδή αν η ΚΤΜ αύριο έπαιρνε vstrom 650 και τα έβαφε πορτοκαλί θα το έπαιρνες?

Υπάρχει και βέβαια ποτέ δεν θα το αγόραζα.....

459418

Η ΚΤΜ ήταν σχεδόν ο μοναδικός σοβαρός συνεχιστής της ευρωπαϊκής χωμάτινης μοτοσυκλέττας για πολλά χρόνια.
Οταν ΒΕΤΑ, SHERCO, GASGAS, κλπ υπολειτουργούσαν, και μόνο oι HUSABERG και HUSQVARNA, έκαναν
σοβαρές προσπάθειες αλλά με πολύ λιγότερους πόρους από την ΚΤΜ....
Μιάς και με τέτοια μηχανάκια μεγάλωσα, και δεν κοίταγα αν οι ήταν οι ισπανικές φασιστικές λόγω
του Φράνκο, ή ΚΤΜ πάντα ήταν πολύ ψηλά στην δική μου κατάταξη μοτοεταιρειών....
Γούστα είναι αυτά, μνήμες του παρελθόντος, με τέτοια μηχανάκια μεγαλώσαμε, ποτέ δεν
θα αγόραζα βαστρώμ, όποιος και να το έβγαζε.....

bulmont
12/01/2025, 08:36
Γιατί ασχολίαστο?
Γουστάρεις τη λειτουργία τις αναρτήσεις το επιπλέον γκάζι και δεν σε νιάζει αν χαλάει
ή απλά να είναι ευρωπαικό και ότι να ναι?

Συναισθήματα δεν μπορώ να μεταφέρω στην οθόνη....
Εικόνες όμως μπορώ............

459419

459420

Γιατί κάπου δεν μετράς το γκάζι, δεν κοιτάς τις αναρτήσεις απλά θέλεις
να ταξιδέψεις.....

Και αν μετράγανε αναρτήσεις και γκάζια μόνο, κινέζοι και γιαπωνέζοι δεν
θα υπήρχαν...

Ασε που πιστεύω (εγώ προσωπικά) πώς οι κινέζοι πουλάνε με χασούρα.
Τα δίνουν κάτω του κόστους με σκοπό όχι μόνο να μπούν στην αγορά αλλά
και να κλείσουν ανταγωνιστές (βλεπε ΚΤΜ κατ' αρχήν...)
Και όταν γίνουν κυρίαρχοι του παιγνιδιού τότε θα πουλάνε τα μπρελοκάκια τους
πιό ακριβά από πανιγκάλε......

RaGe_Raptor
12/01/2025, 08:38
Πάντως ένα 1ης γενιάς vstrom 1000 που ανοίξαμε για βαλβίδες χθες , είχε ακόμα εκκεντροφορους μετά από 1000.000χλμ (και ποιος ξέρει πόσα ακόμα επιπλέον χλμ) :D

stefanos
12/01/2025, 08:50
Υπάρχει και βέβαια ποτέ δεν θα το αγόραζα.....

459418

Η ΚΤΜ ήταν σχεδόν ο μοναδικός σοβαρός συνεχιστής της ευρωπαϊκής χωμάτινης μοτοσυκλέττας για πολλά χρόνια.
Οταν ΒΕΤΑ, SHERCO, GASGAS, κλπ υπολειτουργούσαν, και μόνο oι HUSABERG και HUSQVARNA, έκαναν
σοβαρές προσπάθειες αλλά με πολύ λιγότερους πόρους από την ΚΤΜ....
Μιάς και με τέτοια μηχανάκια μεγάλωσα, και δεν κοίταγα αν οι ήταν οι ισπανικές φασιστικές λόγω
του Φράνκο, ή ΚΤΜ πάντα ήταν πολύ ψηλά στην δική μου κατάταξη μοτοεταιρειών....
Γούστα είναι αυτά, μνήμες του παρελθόντος, με τέτοια μηχανάκια μεγαλώσαμε, ποτέ δεν
θα αγόραζα βαστρώμ, όποιος και να το έβγαζε.....

Εκεί θέλω να καταλήξω ότι η κάθε ΚΤΜ έχει και θα έχει πάντα "δικούς" της πελάτες που γουστάρουν το προϊόν μαζί με τα όποια ελαττώματά του και θα το αγοράζουν.
Και δεν έχουν καμιά σχέση τα πιθανά προβλήματα αξιοπιστίας ,με την κατάσταση του ομίλου σήμερα.

stefanos
12/01/2025, 08:58
Πάντως ένα 1ης γενιάς vstrom 1000 που ανοίξαμε για βαλβίδες χθες , είχε ακόμα εκκεντροφορους μετά από 1000.000χλμ (και ποιος ξέρει πόσα ακόμα επιπλέον χλμ) :D

Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που έχεις suzuki φαντάζομαι.:D

stefanos
12/01/2025, 09:16

Η ΚΤΜ είχε χυτήριο στην Ευρώπη, που σίγουρα με τους περιβαλλοντικούς όρους της EU λειτουργούσε με ρεύμα διαχειριζόταν τα απόβλητα σύμφωνα με το κάθε πρότυπο ΕΝ,
εταιρεία λογισμικού με υπαλλήλους Ευρωπαίους την ώρα που Ευρωπαικά λογιστικά γραφεία στέλνουν δουλειά στην Ϊνδία,
εταιρεία που φτιάχνει στροφάλους εκκεντροφόρους κλπ επίσης στην Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή η ducati αγοράζει πλαίσια από την Κίνα ή κάπου εκεί και η bmw φτιάχνει μηχανάκια στην Κίνα.
Φαντάζομαι δεν το κάνανε για να κλείσει ο Verlicchi και να αφήσουν άνεργους τους Γερμανούς και Ιταλούς εργαζόμενους,
αλλά για να συνεχίσουν να υπάρχουν.
Ο Κινέζος έχει αυτές τις τιμές επειδή απλά λειτουργεί σε άλλες συνθήκες πολύ ευνοϊκότερες και βγάζει και κέρδος.
Και ότι πληρώνεις παίρνεις έχω Κινέζικο και αντιλαμβάνομαι που έγιναν εκπτώσεις, απλά για μένα δεν έχουν και μεγάλη σημασία.

peterTHErider
12/01/2025, 09:17

459419

459420

να ταξιδέψεις.....

θα υπήρχαν...

Δηλαδή θα αγοράζουμε μηχανάκια το 2025 με το συναίσθημα που μας έδιναν κάποια μηχανάκια το 1980?
Ε τότε και εγώ θα πάω να βρω ένα Νοκια 3210 που έστελνα μηνύματα με κοπέλες σαν έφηβος...
Όπως είπαν και άλλοι συμφουρήτες οι εταιρείες ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος.παλια ίσως υπήρχε το συναίσθημα από κάποιους κατασκευαστές.κυριως απο μικρούς Ευρωπαίους όπως ήταν η κτμ.τωρα απλά νούμερα σε ισολογισμούς και πωλήσεις.
Είναι εντελώς παράλογο στα δικά μου μάτια να στηρίζουμε εταιρείες με βάση το συναίσθημα.να αγοράσουμε ένα μοντέλο γιατί το γουστάρουμε και και και και ναι.αν το αγοράζουμε για το σήμα κάτι βλέπουμε λάθος.
Όπως ξανάειπα αυτό θυμίζει φανατικούς ομάδων,κομμάτων κλπ.
Αν κάνουμε κουβέντα σε αυτό το επίπεδο λυπάμαι αλλά χάνω τον χρόνο μου να κουβεντιάζω.

stefanos
12/01/2025, 09:24
Δηλαδή θα αγοράζουμε μηχανάκια το 2025 με το συναίσθημα που μας έδιναν κάποια μηχανάκια το 1980?
Ε τότε και εγώ θα πάω να βρω ένα Νοκια 3210 που έστελνα μηνύματα με κοπέλες σαν έφηβος...
Όπως είπαν και άλλοι συμφουρήτες οι εταιρείες ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος.παλια ίσως υπήρχε το συναίσθημα από κάποιους κατασκευαστές.κυριως απο μικρούς Ευρωπαίους όπως ήταν η κτμ.τωρα απλά νούμερα σε ισολογισμούς και πωλήσεις.
Είναι εντελώς παράλογο στα δικά μου μάτια να στηρίζουμε εταιρείας με βάση το συναίσθημα.να αγοράσουμε ένα μοντέλο γιατί το γουστάρουμε και και και και ναι.αν το αγοράζουμε για το σήμα κάτι βλέπουμε λάθος.
Όπως ξανάειπα αυτό θυμίζει φανατικούς ομάδων,κομμάτων κλπ.
Αν κάνουμε κουβέντα σε αυτό το επίπεδο λυπάμαι αλλά χάνω τον χρόνο μου να κουβεντιάζω.

Εσύ γιατί αγόρασες ΚΤΜ?
Πίστευες ότι ήταν πιο αξιόπιστο από Honda ας πούμε?

PaNick67
12/01/2025, 09:25

459419

459420

να ταξιδέψεις.....

θα υπήρχαν...

Τα ίδια συναισθήματα θα είχε και κάποιος με ένα XL 185S ή οποιοδήποτε γιαπωνέζικο της εποχής.
Δεν είναι λόγω μάρκας, ιστορίας ή προέλευσης αλλά λόγω ηλικίας.
Εξιδανικεύουμε την εποχή που ήμασταν 18-20, όπως έκαναν όλες οι γενιές πριν από εμάς κι ας έζησαν σε φτώχια, πόλεμο , κλπ.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα ευρωπαϊκά τότε είχαν θέματα ηλεκτρικών, έσταζαν λάδι, η κτμ τότε λεγόταν και kick twenty minutes κοροϊδευτικά και γενικά υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που έκλεισαν τόσες ιστορικές εταιρίες.

peterTHErider
12/01/2025, 09:53
Εσύ γιατί αγόρασες ΚΤΜ?
Πίστευες ότι ήταν πιο αξιόπιστο από Honda ας πούμε?

Δεν το πήρα με βάση την αξιοπιστία.
Άλλωστε κάνω πολύ λίγα χιλιόμετρα με κάθε μηχανάκι για να με απασχολεί αυτό ιδιαίτερα.
Εκρινα ότι εκείνη τη χρονιά ήταν από τα πιο εξελιγμένα απο αποψη ηλεκτρονικών και ημιενεργητικων αναρτησεων με ένα πολύ καλό μοτέρ και στην καλύτερη τιμή από τον ανταγωνισμο.
+ Ότι μόλις είχε πάρει ο κολλητός μου την αντιπροσωπεία και ήθελα να του κάνω μπαμπαλικι που λέμε.να πω ότι είδα και ιδιαίτερο που με ενθουσίασε και να πω ωωω κατεμαρες???όχι φίλε μου δεν είδα τίποτα σπουδαίο που ξεπερνά τον ανταγωνισμό.ισα ίσα πήρα μετα το μουλτιστραντα ν4 και είδα πόσο καλύτερο είναι.με ανοιχτά μάτια και χωρίς καμία αγαπη και συναισθηματική υποχρέωση σε καμία εταιρεία.
Μετά πήρα ducati,aprilia,bmw,honda, και θα ξαναεπερνα πιθανά κτμ.
Πριν 20 χρόνια αγοράζατε κτμ για την καύλα και το ready to race.θεωρω ότι το έχει χάσει αυτό.
Χωρίς συναίσθημα αλλά με την λογική τι είναι καλύτερο για αυτό που θέλω.μπορει να θέλω τρελες.με αυτο το δεδομένο θα ψωνίσω.

Υγ.honda έχω σκούτερ.θεωρω ότι η από τις καλύτερες στο συγκεκριμένο κομμάτι.
Στα μεγάλα δύσκολα.

telegonos
12/01/2025, 10:57

459419

459420

να ταξιδέψεις.....

θα υπήρχαν...

E ναι ρε φίλε, με αυτά που έβαλες τώρα, μου έδωσες και κατάλαβα.

Πολύ καλύτερες μοτοσυκλέτες από ένα vstrom, ολοφάνερα, δεν το συζητάμε.

Και όμορφεεεεεεςςςςςςς, τρέμει η κακιά βασίλισσα και ο μαγικός καθρέπτης.

Που να υπήρχε ο Γιαπωνέζος με αλουμινένια ψαλίδια, μονοσοκ, μοχλικά και άλλες αηδίες, βλέπω τα σιδερένια ψαλίδια στις φωτό σου, και ηδονίζομαι το έδαφος, πόσο ανύπαρκτος μπροστά τους είναι ο Γιαπωνέζος.

Πεσταααααα

STF
12/01/2025, 13:34
Τα ίδια συναισθήματα θα είχε και κάποιος με ένα XL 185S ή οποιοδήποτε γιαπωνέζικο της εποχής.
Δεν είναι λόγω μάρκας, ιστορίας ή προέλευσης αλλά λόγω ηλικίας.
Εξιδανικεύουμε την εποχή που ήμασταν 18-20, όπως έκαναν όλες οι γενιές πριν από εμάς κι ας έζησαν σε φτώχια, πόλεμο , κλπ.

Αυτό είναι αλήθεια, και ανήκω νομίζω ΚΑΙ σε αυτήν την κατηγορία. Προσθέτω το "ΚΑΙ" γιατί πραγματικά το πράγμα έχει γίνει πολύ μπερδεμένο με μίξεις συναισθημάτων. Από αναπόληση της απλότητας μέχρι θαυμασμό απέναντι στα θαύματα της εξέλιξης. Λίγο ρομαντισμός και λίγο καταναλωτισμός. Έχεις δίκιο πάντως. Σε γενικές γραμμές προσπαθώ να μη φοράω παρωπίδες και να θαυμάζω μεμονομένα μοντέλα ασχέτως καταγωγής και εργοστασίου κατασκευής.

STF
12/01/2025, 13:46
Επειδή περιμένεις ότι το προϊόν θα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τα προηγούμενα, ίσως εξελιγμένα βέβαια,
ή
απλά για την ιστορία του ονόματος και τα 500 πρωταθλήματα που πήρε η χ εταιρεία?

Θα την πάμε αλλού τη κουβέντα και είναι κρίμα να αλλοιώνουμε το θέμα.

Η τοποθέτηση μου δεν έχει να κάνει εστιασμένα μόνο για την ΚΤΜ (απλά η συζήτηση εδώ ήταν αυτή). Ευρωπαϊκές και Ιαπωνικές εταιρείες έχουν να καταθέσουν μια μακρά διαδρομή με πολλά μικρά και μεγάλα διαμάντια προσπαθειών για εξέλιξη. Ήταν και οι εποχές τέτοιες.
Πήγα πρόπερυσι στο μουσείο της Moto Guzzi, που σημειώνω πως ποτέ δεν είχα. Τα συναισθήματα που ένιωσα ήταν πραγματικά δυνατά. Με όποια ταχύτητα και αν τρέχει η σημερινή εποχή δε θα μπορέσει ποτέ μια Κινέζικη εταιρεία να ξεδιπλώσει μπροστά σου την εξέλιξη της με αυτόν τον τρόπο. Έχω άποψη επί του θέματος αλλά πρώτον δεν θέλω να ανοίγω συζητήσεις που φέρνουν αντιπαραθέσεις χωρίς κανένα όφελος και δεύτερον είναι τόσο μεγάλες και δύσκολες ως προς την αποτύπωση γιατί είναι συνδεδεμένες με συναίσθημα και αναμνήσεις ενώ οι Κινέζοι είναι στεγνά και εντελώς απρόσωπα κατασκευαστές βιομηχανικών προϊόντων χωρίς καμία μα καμία δική τους εφαρμογή στο 100%. Δεν υπάρχει όραμα πίσω από τις κατασκευαστές τους. Θα μου πει κάποιος τόσο που έχουν ταβανιάσει πλέον τα πράγματα -κυρίως στο μηχανολογικό και στη μηχανική- ούτε οι Ευρπωπαίοι και Ιάπωνες έχουν να δείξουν πλέον πολλά πράγματα, αυτό που βλέπουμε είναι ολοένα και περισσότερες εφαρμογές που πατάνε σε ηλεκτρονικά-αισθητήρες-επεξεργαστές. Ναι αλλά καλώς ή κακώς εξαργυρώνουν την ιστορική τους διαδρομή και τουλάχιστον εμένα προσωπικά αυτό συνεχίζει να με ενδιαφέρει ακόμη και αν αυτό προκύπτει για τους λάθος λόγους κυρίως γιατί είμαστε σε άλλες εποχές.

Δεδν ξέρω καν αν μπόρεσα να μεταφέρω σωστά το τρόπο που προσεγγίζω την μοτοσυκλέτα.

RaGe_Raptor
12/01/2025, 16:16
Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που έχεις suzuki φαντάζομαι.:D

όχι, αυτό είναι απλώς το added bonus! :D

μεταξύ μας, από επιλογή ούτε κι εγώ θα είχα vstrom ως μοναδική μου μοτοσυκλέτα λολ

AUFGEBRACHT
12/01/2025, 16:17
και η bmw φτιάχνει μηχανάκια στην Κίνα.

Δεν ισχύει αυτό, το έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές.

peterTHErider
12/01/2025, 16:20
Δεν ισχύει αυτό, το έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές.

Τι εννοείς δεν ισχύει?
Τα σκούτερ της δεν είναι τα κινέζικα voge με άλλο σήμα?
Τα 900αρια της δεν φτιάχνονται εξολοκλήρου στην Κίνα?

AUFGEBRACHT
12/01/2025, 16:27
Τι εννοείς δεν ισχύει?
Τα σκούτερ της δεν είναι τα κινέζικα voge με άλλο σήμα?
Τα 900αρια της δεν φτιάχνονται εξολοκλήρου στην Κίνα?

Τα σκούτερ της Voge είναι BMW με άλλο σήμα, πήραν το 400GT και το έκαναν Voge SR4, και ναι, αυτά φτιάχνονται Κίνα και τα μονοκύλινδρα της σειράς 310 Ινδία.

Τα πάλαι ποτέ 750 και νυν 800, τα 900, ΔΕΝ φτιάχνονται Κίνα, μόνο τα απάρτια του κινητήρα, ο κινητήρας φτιάχνεται εκεί και μετά στέλνεται Γερμανία, όλη η υπόλοιπη μοτοσικλέτα κατασκευάζεται στο Spandau στο Βερολίνο. Έχει διευκρινιστεί πολλές φορές αυτό, συνεχίζεται να αναπαράγεται ότι όλη η μηχανή είναι κατασκευασμένη Κίνα, απλά το αναφέρω για την "αποκατάσταση" της αλήθειας και μόνο.

telegonos
12/01/2025, 16:44
Τα σκούτερ της Voge είναι BMW με άλλο σήμα, πήραν το 400GT και το έκαναν Voge SR4, και ναι, αυτά φτιάχνονται Κίνα και τα μονοκύλινδρα της σειράς 310 Ινδία.

Τα πάλαι ποτέ 750 και νυν 800, τα 900, ΔΕΝ φτιάχνονται Κίνα, μόνο τα απάρτια του κινητήρα, ο κινητήρας φτιάχνεται εκεί και μετά στέλνεται Γερμανία, όλη η υπόλοιπη μοτοσικλέτα κατασκευάζεται στο Spandau στο Βερολίνο. Έχει διευκρινιστεί πολλές φορές αυτό, συνεχίζεται να αναπαράγεται ότι όλη η μηχανή είναι κατασκευασμένη Κίνα, απλά το αναφέρω για την "αποκατάσταση" της αλήθειας και μόνο.

Να ξέρεις πάντως, στην Mototrend τα ξεφορτώνουν.

AUFGEBRACHT
12/01/2025, 16:48
Να ξέρεις πάντως, στην Mototrend τα ξεφορτώνουν.

Ποια ξεφορτώνουν στη Mototrend; Τα 800 και τα 900;

basilis_k6
12/01/2025, 19:23
όχι, αυτό είναι απλώς το added bonus! :D

μεταξύ μας, από επιλογή ούτε κι εγώ θα είχα vstrom ως μοναδική μου μοτοσυκλέτα λολ

459446

bulmont
12/01/2025, 19:32
E ναι ρε φίλε, με αυτά που έβαλες τώρα, μου έδωσες και κατάλαβα.

Πολύ καλύτερες μοτοσυκλέτες από ένα vstrom, ολοφάνερα, δεν το συζητάμε.

Και όμορφεεεεεεςςςςςςς, τρέμει η κακιά βασίλισσα και ο μαγικός καθρέπτης.

Που να υπήρχε ο Γιαπωνέζος με αλουμινένια ψαλίδια, μονοσοκ, μοχλικά και άλλες αηδίες, βλέπω τα σιδερένια ψαλίδια στις φωτό σου, και ηδονίζομαι το έδαφος, πόσο ανύπαρκτος μπροστά τους είναι ο Γιαπωνέζος.

Πεσταααααα

Toυς τα λέω, πώς όταν φτιάχτηκαν αυτά τα ευρωπαικά (73'-78') οι γιαπωνέζοι το
αλουμίνιο το βλέπαν σε φωτογραφίες αλλά δεν τα παίρνουν τα γράμματα.....