Σύνδεση

View Full Version : Όχιιιιιιιι..... τα γιαπωΡνέζικα δε θα είναι πλέον γιαπωΡνέζικα....

Σελίδες : [1] 2

harris_x
27/05/2025, 14:46
Όχι αποκλείεται!
Μάλλον πρόκειται για φάρσα...

462702 (https://www.motomag.gr/news/epikairotita/honda-stin-india-megalytero-ergostasio-dikyklon-tis-ston-kosmo-eos-2027)

:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

PortisHead
27/05/2025, 15:05
Made in Japan.....R.I.P.

Το να βρεις οχημα πλεον με το "J" στα 3 πρωτα γραμματα του Αρ.Πλαισιου σημερα, ειναι κατι πολυ σπανιο.
Ευτυχως μηχανη και αμαξι εχουν το "J" μεσα :D

THRESH
27/05/2025, 15:06
τώρα θα παίρνουν τα ματς και εκτός έδρας οι Ιάπωνες, είναι φοβερό πλέον :lol:

taisteal
27/05/2025, 15:10
Έτσι τα φτιάχνουν τώρα

PortisHead
27/05/2025, 15:12
Με ενα προχειρο search στο chatGPT αυτα που απεμενειναν απο τις αγαπημενες Ιαπωνικες μαρκες ειναι τα παρακατω.
(εννοω σε καινουργια)
Τρεχάτε να προλάβετε....

Kawasaki
Ninja ZX-10R / ZX-10RR
Ninja ZX-6R
Ninja ZX-25R
Z900 / Z900RS
Z650 / Z400
Vulcan SVersys-X 250

Suzuki
GSX-R1000 and GSX-R1000R
Hayabusa (GSX1300R)
V-Strom 1050
Katana
RM-Z Series (Motocross)

harris_x
27/05/2025, 15:19
Made in Japan.....R.I.P.

Το να βρεις οχημα πλεον με το "J" στα 3 πρωτα γραμματα του Αρ.Πλαισιου σημερα, ειναι κατι πολυ σπανιο.
Ευτυχως μηχανη και αμαξι εχουν το "J" μεσα :D

:eek: και το δικό μου ΓιαπωΡνέζικο ήταν δηλαδή;;;;

Ξεκινούσε με "SAJ..." :cry:

RaGe_Raptor
27/05/2025, 15:34
Εκεί είναι τα λ7 , τώρα αν ξεκινήσει και παράγει cbr 1000 rrrrrrrrrr εκει θα ειναι μεγάλο blow. Αλλά τι με νοιάζει εμένα ¿ θα πάρω ποτέ χοντα?

ΥΓ: ΓιαπορνΕΙΑ 4εβερ, ακομα και στυλό μονο τζαπάν ρε! :bawl:
462703

PortisHead
27/05/2025, 15:36
:eek: και το δικό μου ΓιαπωΡνέζικο ήταν δηλαδή;;;;

Ξεκινούσε με "SAJ..." :cry:

E παιζει στα moto να πρεπει να ειναι στα 2 πρωτα.

DoctoR_k6
27/05/2025, 15:39
Δεν ειναι οτι θα παραγει τα παντα στην Ινδια.
Μια γραμμη παραγωγης ακομα στις υπαρχουσες.
Θα βγαζει λογικα και απο Ιαπωνια.
Απλα θα μοιραζει αναλογως τις αγορες.

Δεν μας νοιαζει βεβαια εμας που εχουμε J στο πρωτο γραμμα... :lol:

harris_x
27/05/2025, 15:50
E παιζει στα moto να πρεπει να ειναι στα 2 πρωτα.

γιαλαντζή αγγλική μαλακία λοιπον.... :sad:

rex4539
27/05/2025, 15:52
Έεεεεεετσι.....

462704

grinderx
27/05/2025, 16:01
Με ενα προχειρο search στο chatGPT αυτα που απεμενειναν απο τις αγαπημενες Ιαπωνικες μαρκες ειναι τα παρακατω.
(εννοω σε καινουργια)
Τρεχάτε να προλάβετε....

Kawasaki
Ninja ZX-10R / ZX-10RR
Ninja ZX-6R
Ninja ZX-25R
Z900 / Z900RS
Z650 / Z400
Vulcan SVersys-X 250

Suzuki
GSX-R1000 and GSX-R1000R
Hayabusa (GSX1300R)
V-Strom 1050
Katana
RM-Z Series (Motocross)
Αν δεν κάνω λάθος και τα 900+ της Yamaha (πχ, Tracer9, XSR900) πρέπειν να κατασκευάζονται στην Γιαπωνία. Πάντως το ταπεινό μου Γιαμαχάκι (XJ6) είναι Μέιδ ιν Ζαπάν και με τη βούλα που λένε :D

harris_x
27/05/2025, 16:09
Όλα ινδικά θα γίνουν λέμε....

Το γνωστό σε όλους σας "Honda, δε σπαει, δε χαλάει"

Θα γίνει, "Honda, και σπάει, και χαλάει" :tooth:

grinderx
27/05/2025, 16:22
ΑΧΑΧΑΧΑ!

:moutza: :lol: :p

telegonos
27/05/2025, 16:30
Το άρθρο, το διάβασε κανείς; Για μικρά μοτοσυκλετάκια λέει. Που έτσι κι αλλιώς, δεν παράγονται Ιαπωνία εδώ και δεκαετία.

JH2 είναι η αρχή του πλαισίου για Honda Moto Made In Japan, οπότε όποιος αμφιβάλει ας δει τον αριθμό πλαισίου του.

Οι υπόλοιπες χώρες παραγωγής, εξηγούνται στο παρακάτω διάγραμμα:

https://www.xrv.org.uk/attachments/vin-identification-jpg.83866/

McGyver
27/05/2025, 16:42
Άλλο το "engineered", άλλο το "made", άλλο το "assembled"...

harris_x
27/05/2025, 17:28
Άλλο το "engineered", άλλο το "made", άλλο το "assembled"...

Τι μου λέτε;

Για πείτε κι άλλα :a014:

Bowleno
27/05/2025, 17:46
Τι μου λέτε;

Για πείτε κι άλλα :a014:

Άσε μας ρε αλεπουδιάρη που είπε και μια ψυχή εδώ μέσα.....:p

panavour
27/05/2025, 18:12
Κοινώς για να μην ψυριζουμε την μαϊμού,όλοι γυρίζουν την μπιφτεκα σιγά-σιγά, διότι η αγορά το απαιτεί.Αναγκα και οι θεοι πειθονται..

telegonos
27/05/2025, 18:19
Το όλο ποστ , μου θυμίζει ανθρώπους σε ειδικές ομάδες, που κουβαλάνε ένα κόμπλεξ, για αυτό που είναι. Δικαίως, αδίκως, δεν είναι το θέμα μας εδώ.

Επειδή δεν την αντέχουν την ''ειδικότητα'', προσπαθούν sony και καλά, να αποδείξουν και τους άλλους ότι είναι σαν κι αυτούς, για να νοιώσουν ''να είμαστε πολλοί''. Οτι αποτελούν γενικότητα, κι όχι ειδικότητα.

Δε βαριέσαι, ας είναι ευτυχισμένοι εστω και με τέτοια, στην τελική, κακό δεν κάνουν στους άλλους.

motojojo
27/05/2025, 19:55
Τελικά η Ιαπωνία δείχνει να έχει μια συμπάθεια στην Ινδία. Η Ευρώπη στέλνει όλη την παραγωγή στην Κίνα, η Ιαπωνία στην Ινδία. Σε λίγο θα μιλάμε για Κίνα vs Ινδία. Δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό, για την Ευρώπη τουλάχιστον βλέπουμε ότι δεν πάει καλά.

Ίσως να μην είναι τυχαίο, νομίζω κινέζοι και γιαπωνέζοι δεν τρέφουν και τα καλύτερα συναισθήματα μεταξύ τους.

panavour
27/05/2025, 20:04
Δεν υπάρχουν ούτε συναισθηματισμοι,ούτε πατριωτισμοι.Το κεφαλαιο παει εκεί που κάνει την καλύτερη συμφωνια.ΝΟΜΟΣ.

harris_x
27/05/2025, 20:33
Το όλο ποστ , μου θυμίζει ανθρώπους σε ειδικές ομάδες, που κουβαλάνε ένα κόμπλεξ, για αυτό που είναι. Δικαίως, αδίκως, δεν είναι το θέμα μας εδώ.

Επειδή δεν την αντέχουν την ''ειδικότητα'', προσπαθούν sony και καλά, να αποδείξουν και τους άλλους ότι είναι σαν κι αυτούς, για να νοιώσουν ''να είμαστε πολλοί''. Οτι αποτελούν γενικότητα, κι όχι ειδικότητα.

Δε βαριέσαι, ας είναι ευτυχισμένοι εστω και με τέτοια, στην τελική, κακό δεν κάνουν στους άλλους.

Το όλο ποστ αντί να σου επαναφέρει επώδυνες μνήμες, συγγνώμη για αυτό, δεν ήξερα, θα έπρεπε να σε βοηθήσει να καταλάβεις οτι πλεον ΟΛΕΣ οι εταιρείες, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ψάχνουν φθηνά χέρια και οτι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα οτι θα χαλάσουν την ποιότητά τους.

Συγγνώμη και πάλι που σου επανέφερα μνήμες.

ptc
27/05/2025, 20:40
Τωρα ρε συ Χαρη ειναι αυτος τιτλος για την κατηγορια "νεα" και μαλιστα απο τον admin του forum;
Ξερουμε ολοι τις προσωπικες προτιμησεις του καθενος, αλλα υπο αλλες συνθηκες τετοιο νημα θα κοβοταν για flaming εν τη γενεσει.

Τα νεα ποια ακριβως ειναι δεν καταλαβα παντως. Λες και ολα τα Honda ηταν made in Japan μεχρι τωρα και αυτο ξαφνικα αλλαξε.
Με βρισκω ολο και πιο συχνα να συμφωνω με το telegonos σε καποια πραγματα. Να το κοιταξω;

telegonos
27/05/2025, 20:46
Το όλο ποστ αντί να σου επαναφέρει επώδυνες μνήμες, συγγνώμη για αυτό, δεν ήξερα, θα έπρεπε να σε βοηθήσει να καταλάβεις οτι πλεον ΟΛΕΣ οι εταιρείες, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ψάχνουν φθηνά χέρια και οτι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα οτι θα χαλάσουν την ποιότητά τους.

Συγγνώμη και πάλι που σου επανέφερα μνήμες.

Πως να αυτοκαρφωθείς πιο καταστροφικά κι από τον καπετάνιο του Τιτανικού.

Ητανε που λες μια αλεπού, και εκεί που έπαιζε, της κόπηκε η ουρά. Ήρθε μια άλλη αλεπού από την Ινδία, και της έταξε μια καινούρια, αλλά ήταν ακριβή 600 εκατομμύρια.

Ελεγε η αλεπού, ότι δεν πειράζει που της κόπηκε η ουρά, και ότι και οι άλλες αλεπούδες έχουν κομμένη, και είναι και καλά να είναι κομμένη γιατί χωρίς ουρά στρίβει πιο γρήγορα.

Φυσικά, οι άλλες αλεπούδες είχαν κομμένη ουρά μόνο στην φαντασία της, αλλά αισθανόταν καλά η φίλη μας, που δεν ήταν μόνη.

Είπαμε, ευτυχισμένοι ας είναι.

Bowleno
27/05/2025, 20:47
Τελικά η Ιαπωνία δείχνει να έχει μια συμπάθεια στην Ινδία. Η Ευρώπη στέλνει όλη την παραγωγή στην Κίνα, η Ιαπωνία στην Ινδία. Σε λίγο θα μιλάμε για Κίνα vs Ινδία. Δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό, για την Ευρώπη τουλάχιστον βλέπουμε ότι δεν πάει καλά.

Ίσως να μην είναι τυχαίο, νομίζω κινέζοι και γιαπωνέζοι δεν τρέφουν και τα καλύτερα συναισθήματα μεταξύ τους.

Πάμε όπου θα μας φτιάξουν το ίδιο προιόν πιο φτηνά....εδώ Ευρώπη με όλους αυτούς τους περιορισμούς περί ρύπανσης εργοστασίων (πανάκριβα ειδικά φίλτρα κι έτσι) τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, (δεν δουλεύεις αν δεν φοράς ακριβές ειδικές μπότες, κράνος, γυαλιά) μισθούς και πάει λέγοντας, λογικό να την κάνουν για χώρες και περιοχές με ΠΟΛΥ πιο "ελαστικούς" κανονισμούς (φίλτρα; τι είναι αυτό; μπότες; δίχαλη σαγιονάρα και πολύ είναι, μισθός; εδώ γελάμε).....

Μετα από 2 Σινο-Ιαπωνικούς πολέμους (ο Α΄ 1894-1895) και ιδιαίτερα τον Β΄(1937-1945) κοιτάνε ο ένας τον άλλον με μισό μάτι.....

harris_x
27/05/2025, 20:51
Τωρα ρε συ Χαρη ειναι αυτος τιτλος για την κατηγορια "νεα" και μαλιστα απο τον admin του forum;
Ξερουμε ολοι τις προσωπικες προτιμησεις του καθενος, αλλα υπο αλλες συνθηκες τετοιο νημα θα κοβοταν για flaming εν τη γενεσει.

Τα νεα ποια ακριβως ειναι δεν καταλαβα παντως. Λες και ολα τα Honda ηταν made in Japan μεχρι τωρα και αυτο ξαφνικα αλλαξε.
Με βρισκω ολο και πιο συχνα να συμφωνω με το telegonos σε καποια πραγματα. Να το κοιταξω;

Ποιος θα ήταν ο σωστός τίτλος κατα τη γνώμη σου Πέτρο;

Μήπως: "Τελικά δεν πάνε μόνο οι Ευρωπαίοι στις Ινδίες!";

Όσο για το "flame", εγώ το λέω απλώς "χαβαλε".

Τα υπόλοιπα δε τα σχολιάζω.

o teos
27/05/2025, 20:54
Εχει γεμίσει επιστήμονες ο τοπος...μεγαλοφιλοσοφους και φωτεινούς παντογνωστες που βγάζουν τα κόμπλεξ κατώτεροτητας τους στο πληκτρολόγιο ή στοκαρουν κρυμμένοι σε βόλτες και τρακντει ή θέλουν τα κλειδιά για να αποδείξουν στον κοσμο οτι μπορούν να το κάνουν καλύτερα...εχει χαθεί το χιούμορ και η κ@υλα@ντ@ εξετιας τους...σιχτιρ πια...:yuck:

Όλο το παραπάνω ειναι προϊόν μυθοπλασίας και δεν υπάρχει καμία σχεση με υπαρκτα πρόσωπα και καταστάσεις...:a15:

o teos
27/05/2025, 21:02
Δεχόμαστε απαντήσεις και εκτός βρουμ να τις βλέπει το φόρουμ...:wave2:

ptc
27/05/2025, 21:06
Ποιος θα ήταν ο σωστός τίτλος κατα τη γνώμη σου Πέτρο;

Μήπως: "Τελικά δεν πάνε μόνο οι Ευρωπαίοι στις Ινδίες!";

Ο τιτλος που υπαρχει στο αρθρο ηδη θα ηταν μια χαρα για μενα μιας και ρωτας τη γνωμη μου. Μεταφερει μια χαρα το περιεχομενο της ειδησης.
Αλλα ας μη χαθει το χιουμορ εξετιας μου, εξαετιας μου, κατι τετοιο τελος παντων.

harris_x
27/05/2025, 21:07
Ο τιτλος που υπαρχει στο αρθρο ηδη θα ηταν μια χαρα για μενα μιας και ρωτας τη γνωμη μου. Μεταφερει μια χαρα το περιεχομενο της ειδησης.
Αλλα ας μη χαθει το χιουμορ εξετιας μου, εξαετιας μου, κατι τετοιο τελος παντων.

Δε θα είχε πλάκα όμως

o teos
27/05/2025, 21:13
Awwwww κυρία κυρία ο ptc με διόρθωσε...πως θα κοιμηθώ απόψε που δεν έγραψα καλα το εξαιτίας...να παρεξ...δεν κάνω για mod...παιδιά βάλτε τον ptc...τουλάχιστον ξέρει ορθογραφία καλη he is the one...:tooth::yawn::yawn:

panavour
27/05/2025, 21:14
Μην τσακωνεστε,για επιχειρηματικες πρακτικες,λες και είσαστε μετοχοι των εταιρειων.Αυτη η πρακτική είναι και ο ορισμος του καπιταλισμου.Παω κάπου,που θα μου εξασφαλισει την συνεχίση της υπαρξης και του κέρδους.Και η Ελλάδα ήταν κάποτε φθηνη και βολικη.Μολις ακριβηνε,οι εταιρίες φυγανε και πηγανε δίπλα.Οταν θα ξαναγινουμε τριτος κόσμος (Κυριακή κοντή γιορτή) θα ξαναρθουν.Η οικονομία πάντα εκανε κυκλους.

harris_x
27/05/2025, 21:17
Awwwww κυρία κυρία ο ptc με διόρθωσε...πως θα κοιμηθώ απόψε που δεν έγραψα καλα το εξαιτίας...να παρεξ...δεν κάνω για mod...παιδιά βάλτε τον ptc...τουλάχιστον ξέρει ορθογραφία καλη he is the one...:tooth::yawn::yawn:

:bawl::bawl::bawl:

o teos
27/05/2025, 21:18
Δεν ξερω αν γνωρίζετε τον χαρη προσωπικά..επειδή εχω την τυχη να τον ξερω(και την ατυχία) όλο αυτό άνοιξε με πρόθεση και την ενημέρωση αλλα και το χιούμορ...ΕΞΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ Γ@Μ○ ΤΑ ΑΣΤΡΑ...οπότε...εσείς που το πήρατε σοβαρά κοιταξτε να ηρεμήσετε και να βρείτε αλλο νόημα στη ζωή σας εκτός απ το να περιμένετε στη γωνία για να δείξετε τις άπειρες γνώσεις σας και το ποσό γαματα ενημερωμένοι είστε....

Serious mode off συνεχίζω από κει που ημουν:cool:

RaGe_Raptor
27/05/2025, 21:24
καλά είναι τόσο old news το thread όσο δεν φαντάζεστε! είναι και το timing,βέβαια...:bawl:

462706

RaGe_Raptor
27/05/2025, 21:27
Δεν ξερω αν γνωρίζετε τον χαρη προσωπικά..επειδή εχω την τυχη να τον ξερω(και την ατυχία) όλο αυτό άνοιξε με πρόθεση και την ενημέρωση αλλα και το χιούμορ...ΕΞΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ Γ@Μ○ ΤΑ ΑΣΤΡΑ...οπότε...εσείς που το πήρατε σοβαρά κοιταξτε να ηρεμήσετε και να βρείτε αλλο νόημα στη ζωή σας εκτός απ το να περιμένετε στη γωνία για να δείξετε τις άπειρες γνώσεις σας και το ποσό γαματα ενημερωμένοι είστε....

ξεκινώντας να πω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον τίτλο , το ύφος κτλ, ίσα-ίσα.
βέβαια,εύκολα το τσεκουρώνατε ως flame αν το είχε ποστάρει άλλος με τέτοιου είδους τίτλο. ;)

Shinigami Ryuk
27/05/2025, 21:51
:a014:

harris_x
27/05/2025, 21:54

Ωραία ειναι αυτά. :D

Shinigami Ryuk
27/05/2025, 21:59

Ωραία ειναι αυτά. :D

Ναι,ωραια ειναι οταν εισαι αντμιν και δεν σε ακουμπα κανεις.Αν δεν εισαι τρεμει το φιλοκαρδι σου(τροπος του λεγειν) μην σε μπαναρουνε. :D.

(Ντον μπαδερ γιορσελφ,αλ φαϊντ μαι γουει αουτ)

harris_x
27/05/2025, 22:09
Ναι,ωραια ειναι οταν εισαι αντμιν και δεν σε ακουμπα κανεις.Αν δεν εισαι τρεμει το φιλοκαρδι σου(τροπος του λεγειν) μην σε μπαναρουνε. :D.

(Ντον μπαδερ γιορσελφ,αλ φαϊντ μαι γουει αουτ)

Αλήθεια τώρα;;;

:bawl::bawl::bawl:

RaGe_Raptor
27/05/2025, 22:12
και μην ξεχνάτε κι αυτό!

"Suzuki Motorcycle India Private Limited (SMIPL) began assembling the Hayabusa at its plant in Gurgaon (now Gurugram), Haryana, starting in March 2016. This was a significant move, as it made the Hayabusa the first "big bike" (high-performance motorcycle) to be assembled in India.

The bikes are imported as Completely Knocked Down (CKD) kits from Suzuki's main manufacturing facilities in Japan, and then assembled in India. This local assembly has typically resulted in a lower price for the Hayabusa in India compared to when it was imported as a Completely Built Unit (CBU)."

ήταν assembled κι όχι made in India και μόνο για την "τοπική" τεράστια αγορά. πιθανόν να είχε και J στον αριθμό πλαισίου αφού στην ουσία ήταν made in japan :D

BLiTzER
27/05/2025, 22:15
Και στη Σομαλία να κατασκευάζονται/συναρμολογούνται τα χόντα, πάντα ιαπωνική τεχνογνωσία χόντα θα έχουν από πίσω, την οποία ίσως φτάνουν στο μισό όλες οι υπόλοιπες κατασκευάστριες μαζί. Combined. Tough luck, bitchez.

RaGe_Raptor
27/05/2025, 22:17
αν μπορούσε κάποιος αντμίν να διεκπαιρεώσει ,επιτέλους, το αίτημα του τελευταίου μηνύματος στο σχετικό θρεντ, (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=148411#top)παρακαλώ!:bawl:

ptc
27/05/2025, 22:17

Ρε Τεος, ολα αυτα επειδη εκανα μια απλη κριτικη στο Χαρη; Θελω τα κλειδια, ψαχνω νοημα ζωης και περιμενω στη γωνια; Δλδ ετσι δεχεσαι εκτος βρουμ κριτικη εσυ;
Δε μιλησα ασχημα σε κανεναν και ουτε ειδα το Χαρη- με τον οποιο γνωριζομαστε προσωπικα και με βοηθησε στην αγορα της μηχανης μου- να παρεξηγιεται σε κατι. Εσυ τι ζορια τραβας και πού ακριβως σε προσεβαλα;

katsar
27/05/2025, 22:25
Χαμός και ακόμα δεν βγήκαν τα αφρικα τουιν 1400κε made in india, τι έχει να γίνει λέμε :smokin:

o teos
27/05/2025, 22:41
Ρε Τεος, ολα αυτα επειδη εκανα μια απλη κριτικη στο Χαρη; Θελω τα κλειδια, ψαχνω νοημα ζωης και περιμενω στη γωνια; Δλδ ετσι δεχεσαι εκτος βρουμ κριτικη εσυ;
Δε μιλησα ασχημα σε κανεναν και ουτε ειδα το Χαρη- με τον οποιο γνωριζομαστε προσωπικα και με βοηθησε στην αγορα της μηχανης μου- να παρεξηγιεται σε κατι. Εσυ τι ζορια τραβας και πού ακριβως σε προσεβαλα;

Αδερφούλη δεν ξέρεις μονο εσυ να παίζεις με τις λέξεις και να κρύβεσαι πισω απο αυτές απλά μερικοί απο μας δε το κανουμε και για μας καταντάει κουραστικό..πίστεψε με δεν ειμαι ο μόνος που το εχει προσέξει και δε λέω μονο για σένα..επειδή δεν έγινες προσβλητικός με συγκεκριμένες λέξεις δε σημαίνει οτι δε αφήνεις πράγματα να αιωρούνται και προσωπικα εμένα όλη άυτη η σοβαροφανεια και η παντογνωσια με κούρασε..δε μιλάω αποκλειστικά για σενα κακώς τα παίρνεις όλα αποκλειστικά προσωπικα αλλα ο έχων τη μύγα....λοιπόν...άστο εδώ και προχωράμε αλλα επειδή μερικοί αφήνουν πράγματα και πέφτουν κατω μην περιμένετε οτι θα το κανουμε όλοι....αυτά απο μένα..

Υ.Γ : οσο θα ξύνεστε εσείς μόνοι σας τόσο θα τραβάω ζόρι εγώ...γούστο μου καπελο μου γούστο σας καπελο σας..σε οποιον δεν αρέσει η πόρτα εκει ειναι:wave2:

Peterjackson
27/05/2025, 22:46
Χαμός και ακόμα δεν βγήκαν τα αφρικα τουιν 1400κε made in india, τι έχει να γίνει λέμε :smokin:

Μέχρι τότε θα έχει βγάλει 1000+ adventure η Royal Enfield :p

husky21
27/05/2025, 22:51

Εμ εσεις φταιτε που δεν τον αφησατε να κανει το τρακντευ του
στην Σαλονικουλα...και μετα πηγατε κ διοργανωσατε κ 2ο
αθηνεζικο....ε ντροπη σας

RaGe_Raptor
27/05/2025, 22:59
Εμ εσεις φταιτε που δεν τον αφησατε να κανει το τρακντευ του
στην Σαλονικουλα...και μετα πηγατε κ διοργανωσατε κ 2ο
αθηνεζικο....ε ντροπη σας

έχασες όμως την ευκαιρία να μάθεις τη χρησιμότητα του φρένου... :smokin:

husky21
27/05/2025, 23:01
έχασες όμως την ευκαιρία να μάθεις τη χρησιμότητα του φρένου... :smokin:

εχω δει ενα σωρο βιντεο στο.youtube...λογικα το εχω μαθει ηδη

o teos
27/05/2025, 23:03

99% μπορεις να το διδάξεις κιόλας...δεν ειναι να παίζεις με τα βίντεο στο γιουτιουμπ...τύφλα να έχουν τα CSS και ο Keith code:tooth:

RaGe_Raptor
27/05/2025, 23:04

doesn't seem like... (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=65662&page=4&p=3251248&viewfull=1#post3251248)

husky21
27/05/2025, 23:05
doesn't seem like...

οχι ρπστμ...μειναμε στην ιδια ταξη με ονλαιν εξετασεις

granazi
28/05/2025, 08:10
Ρε σεις μην μαλώνΟΥτε :a014:

PaNick67
28/05/2025, 08:20
Και στη Σομαλία να κατασκευάζονται/συναρμολογούνται τα χόντα, πάντα ιαπωνική τεχνογνωσία χόντα θα έχουν από πίσω, την οποία ίσως φτάνουν στο μισό όλες οι υπόλοιπες κατασκευάστριες μαζί. Combined. Tough luck, bitchez.

Ετσι. Ενα Honda οπου και να φτιαχνεται στον κοσμο, Σομαλια, Ταιλανδη, Κινα, Ινδια, Ιταλια θα εχει τα ιδια χαρακτηριστικα ποιοτητας. Ενω τα Καθε Τριτη Μαστορα και στην Ιαπωνια να φτιαχτουν το ιδιο τριμ.....εεεεε.....αξιοπιστα θα ειναι. :evil: :smokin:

BLiTzER
28/05/2025, 08:28
Ετσι. Ενα Honda οπου και να φτιαχνεται στον κοσμο, Σομαλια, Ταιλανδη, Κινα, Ινδια, Ιταλια θα εχει τα ιδια χαρακτηριστικα ποιοτητας. Ενω τα Καθε Τριτη Μαστορα και στην Ιαπωνια να φτιαχτουν το ιδιο τριμ.....εεεεε.....αξιοπιστα θα ειναι. :evil: :smokin:

Δε διαθέτουν το χρήμα για να φτιάχνονται Ιαπωνία. :smokin:

Εδώ δε διαθέτουν το χρήμα για να φτιάχνονται γενικώς. :lol:

AristidisZ
28/05/2025, 09:00
διάβασα το νήμα, κατέβηκα να δω τη μηχανή μου, και με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν είναι φτιαγμένη στην Ιαπωνία, παρόλο που οι αλήτες μου την πουλήσαν για Honda
είχα και ένα παπί παλιότερα (μεγάλη μαλακία που το έδωσα, άλλη κουβέντα αυτή), πήρα τον κουμπάρο που το πήρε να κοιτάξει κάτι
απατεωνιά και εκεί, πάλι με είχαν κοροϊδέψει, παρόλο που ήταν Honda και αυτό δεν ήταν γιαπωνέζικο
τι αλητεία ρε πστ μου

harris_x
28/05/2025, 09:08

Σωστά!!!

Αυτο είναι το ζουμί του θέματος!!

:beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer:

Bowleno
28/05/2025, 09:40

Σωστά!!!

Αυτο είναι το ζουμί του θέματος!!

:beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer:

Ρε αλήτες, μια χαρά πήγαινε 4 σελίδες τώρα το ξεκατίνιασμα, γιατί το χαλάτε; ε; :cry:

:lol:

karellen
28/05/2025, 09:43
Αυτό πιάνεται? :smokin:

462711

harris_x
28/05/2025, 09:48
Ρε αλήτες, μια χαρά πήγαινε 4 σελίδες τώρα το ξεκατίνιασμα, γιατί το χαλάτε; ε; :cry:

:lol:

Δε χαλάμε κάτι, ειρωνικό ήταν το σχόλιό μου σε ένα post που αντιπροσωπεύει το 99,99999% των ΓιαπωΡνεζόφιλων.

Όταν κάτι το κάνει η Γιαπωνέζικη μάρκα σίγουρα έχει το απίστευτο quality check οπότε το προϊόν που βγαίνει από τη Ζουαζιλάνδη έχει τα ιδια χαρακτηριστικά με αυτό που βγαίνει από την Ιαπωνία, ενώ όταν το ίδιο γίνει από την ΒΜW/KTM/Triumph/κ.λπ…. ΟΧΙ, είναι Κινέζικο/Ινδικό/κ.λπ.

Καληνύχτα σας!

BLiTzER
28/05/2025, 09:56
Όταν κάτι το κάνει η Γιαπωνέζικη μάρκα σίγουρα έχει το απίστευτο quality check οπότε το προϊόν που βγαίνει από τη Ζουαζιλάνδη έχει τα ιδια χαρακτηριστικά με αυτό που βγαίνει από την Ιαπωνία, ενώ όταν το ίδιο γίνει από την ΒΜW/KTM/Triumph/κ.λπ…. ΟΧΙ, είναι Κινέζικο/Ινδικό/κ.λπ.

Το "είναι κινέζικο" δεν είναι χειρότερο από το "είναι μπεμβέ".

harris_x
28/05/2025, 09:58

:moutza:

panavour
28/05/2025, 10:03

Φαντάσου να είναι ταυτόχρονα και τα δύο.

https://youtu.be/AHqnjyv6NT4?si=qmOBQ_OZ5US9CXWN

Bowleno
28/05/2025, 10:06

Να ο λόγος που δεν πήρα BMW....

grinderx
28/05/2025, 10:07

Να ο λόγος που δεν πήρα BMW....
:lol: :lol: :p

D3300
28/05/2025, 10:31
@harris_x
Χάρη, πότε θα πάμε καμιά ψιλή ρε συ? :lol::beer:
Συναρμολογημένη στο Βέλγιο κάπου το 2015.

462712

harris_x
28/05/2025, 10:35
@harris_x
Χάρη, πότε θα πάμε καμιά ψιλή ρε συ? :lol::beer:
Συναρμολογημένη στο Βέλγιο κάπου το 2015.

462712

E βάλε μια βόλτα ντε!

Αλλα να έρθεις με το Βέλγικο για να μας προλαβαίνεις :p

D3300
28/05/2025, 10:40
E βάλε μια βόλτα ντε!

Αλλα να έρθεις με το Βέλγικο για να μας προλαβαίνεις :p

:lol::lol::lol:

bulmont
28/05/2025, 12:35
Χάρη, πότε θα πάμε καμιά ψιλή ρε συ?....

:eyepop::eyepop::eyepop::eyepop::eyepop:
Ωωωωωωωωω, τι του είπε...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

spyrval
31/05/2025, 10:55
(εννοω σε καινουργια)
Τρεχάτε να προλάβετε....

Kawasaki
Ninja ZX-10R / ZX-10RR
Ninja ZX-6R
Ninja ZX-25R
Z900 / Z900RS
Z650 / Z400
Vulcan SVersys-X 250

Suzuki
GSX-R1000 and GSX-R1000R
Hayabusa (GSX1300R)
V-Strom 1050
Katana
RM-Z Series (Motocross)

Και το 650 το V-Strom είναι Japan. Οπότε υποθέτω και το 800;

CorpseAlive
31/05/2025, 11:07

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις.

Τα λέμε όταν φτάσεις 55-60 που είναι το target group των GS.

sanctusan
31/05/2025, 11:15

Είπε ο Χάρης κάπου στα 30 του....:D

harris_x
31/05/2025, 11:16

Ω τι του 'πε......

Πλιτσι;
Σε είπε μελλοντικό ΒΜWδακια :roflmao:

taisteal
31/05/2025, 11:23

:lol::lol::lol:

CorpseAlive
31/05/2025, 11:35
Είπε ο Χάρης κάπου στα 30 του....:D

Νιώθω 55-60 όμως.

υ.γ. εγώ έχω το γιαλαντζί όχι το ορθόδοξο.

mikes
31/05/2025, 12:37
Ω τι του 'πε......

Πλιτσι;
Σε είπε μελλοντικό ΒΜWδακια :roflmao:

so what??

οταν βλεπεις ανθρωπο που πριν 10 χρονια θεωρουσε οτι μηχανακι πανω απο 150 κιλα ειναι
απαραδεκτο γιατι δεν ειναι αρκετα παιχιδιαρικο, και ξαφνικα σου καταληγει με σκουτερ που
κατω απο τη σελα χωραει τα εβδομαδιαια ψωνια 5μελους οικογενειας (το οποιο μαλιστα εχει
το θρασος να το αποκαλει "πιστολι"), ειναι σχεδον σιγουρακι οτι οταν σε μια 5ετια-7ετια θα τον
πιασει ξανα η καψα να καβαλησει "πραγματικη" μηχανη, τα BMW ειναι μονοδρομος... :D :p

παμε στο αλλο θεμα τωρα:
επειδη βλεπω οτι ορισμενοι εχετε φαει τρελο κολλημα με το "made in..." πρεπει καποια στιγμη να
κατανοησετε οτι η "εκπτωση" στην ποιοτητα δεν οφειλεται στη χωρα κατασκευης του, αλλα στο οτι
η μαμα εταιρεια αυτες τις προδιαγραφες εχει δωσει.. το οτι ενα πχ χοντα, ειναι υποδεεστερο ποιοτικα
απο καποιο αλλο χοντα, ΔΕΝ εχει να κανει με το οτι το μεν κατασκευαζεται ινδια/κινα/ταιβαν/ζουαζιλανδη,
και το δε στην ιαπωνια.. αλλες προδιαγραφες εχει το ενα αλλες το αλλο, και θα ισχυαν οι ιδιες οπου και αν
γινεται η κατασκευη.

kostaskk
31/05/2025, 13:22
Η χώρα είχε σημασία, ίσως ακόμα έχει..
Ο Ταϊλάνδος δεν είναι Ιάπωνας που θα κάνει χαρακίρι αν δεν βγει καλό το μηχανάκι. Στα πρώτα c50 έστελναν τους μηχανικούς του εργοστασίου στο σπίτι του ιδιοκτήτη-αγοραστη του παπιου αν έβγαζε ζημιά, για επιτόπου επισκευή..
Χωριά ο ποιοτικος ελενχος, εργαστηρίου και άπειρων ωρών δοκιμής στα πάντα..
Κοίταζαν να είναι καλό και αξιόπιστο το μηχανάκι όχι το κέρδος.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο κάτι ταιλανδοι κοφταραν για πλάκα και γελούσαν καινούρια αστρωτα ktm μέσα στο εργοστάσιο..

Η νοοτροπία του κόσμου,του εργατικού δυναμικού, έβλεπες παλιά βιντεάκια που ήταν ντυμένοι με στολή εργαστηρίου,γάντια για να δέσουν παπάκι και σήμερα ο Ινδός είναι γυμνός με σαγιονάρα...
Χωριά την ποιότητα υλικών,, ο χρόνος επεξεργασίας κτλ.
τότε έκανε όνομα η honda, ίσως δεν ξαναυπαρξει τετεια ποιότητα..

Όποιος θέλει να συγκρίνει βλέπει απλά τα παπιά..
Υπάρχει ένα σημερινό που το παίρνεις σήμερα και ξέρεις ότι σε 50 χρόνια χρήσης θα είναι το ίδιο,θα δουλεύει ακόμα καλά και θα χρειαστεί ελάχιστα ανταλλακτικά σε όλα αυτά τα χρόνια πάντως χρήσης και παρατημένο εξω ?
Ακόμα και στην Ιαπωνία σήμερα η honda μπορεί να πει ότι είμαι ο ποιο γνωστός κατασκευαστής και πρώτος σε πωλήσεις, οπότε με παίρνει να ρίξω την ποιότητα και να βγάλω πολύ κέρδος, πάλι θα αγοράζουν.

panavour
31/05/2025, 13:55
Επί ίδιων προδιαγραφών και ποιότητος υλικών, φυσικά και παίζει ρόλο η τιμή του μεροκάματου.Αλλη εργατωρα έχει ο γιαπωνεζογερμανος,και άλλη ο κινεζοινδοταυλανδοβιετναμεζος.Μην ξαναλέμε τα ίδια.Γι αυτό πάνε οι εταιρείες εκεί,όχι για την ψυχή της μάνας τους.Σιγα σιγά οι Κινέζοι ανεβάζουν μεροκάματο, μετά οι ταυλανδοι,οι Ινδοί ,οι μαλαισιανοικαι πάει λέγοντας.Οπως και μεις κάποτε.Οταν γυρίσει ο κύκλος μπορεί να ξαναγίνουμε συμφέροντες,και να ξανάρθει κάνα εργοστάσιο πάλι κατά δώθε.Που ξέρεις ,η ζωή μας κύκλους κάνει.Οσο για την ηλικία 55-60 του ταργκετ γκρουπ των Bmw, πρέπει ναχεις και το χρήμα,αλλιώς..............

mikes
31/05/2025, 13:55
η χωρα κατασκευης εχει σημασια ΜΟΝΟ οταν συγκρινεις το καινουριο
παπι putson ortion 150 LXQ που κατασκευαζεται στα βαθη του μπαγκλαντες
απο μια εταιρεια που ουτε ο CEO της δε ξερει πως τη λενε, και εισαγεται και
διατειθεται στην αγορα απο αλυσιδα εκπτωτικων σουπερμαρκετ σε τιμη λιγο
χαμηλοτερη απο ηλεκτρικο πατινι, με το αντιστοιχο honda/yamaha/kawasaki...

οταν ομως συγκρινεις το μοντελο Α της χοντα που κατασκευαζεται ιαπωνια με το
μοντελο Β της ιδιας που κατασκευαζεται ταιβαν, εκει εχει να κανει ΞΕΚΑΘΑΡΑ με τις
προδιαγραφες που εχει θεσει για το καθε μοντελο η ιδια η μαμα εταιρεια, και που θα
ηταν παλι οι ιδιες ακομα κι αν οι χωρες κατασκευης θα ηταν αντιστροφα..

panavour
31/05/2025, 15:02
οταν ομως συγκρινεις το μοντελο Α της χοντα που κατασκευαζεται ιαπωνια με το
μοντελο Β της ιδιας που κατασκευαζεται ταιβαν, εκει εχει να κανει ΞΕΚΑΘΑΡΑ με τις
προδιαγραφες που εχει θεσει για το καθε μοντελο η ιδια η μαμα εταιρεια, και που θα
ηταν παλι οι ιδιες ακομα κι αν οι χωρες κατασκευης θα ηταν αντιστροφα..

Δηλαδή επί ίδιων προδιαγραφών,ποιο θα είναι φθηνότερο;Το γιαπωνέζικο,η το ταϊβανέζικο;.

Bowleno
31/05/2025, 16:49
Δηλαδή επί ίδιων προδιαγραφών,ποιο θα είναι φθηνότερο;Το γιαπωνέζικο,η το ταϊβανέζικο;.

Για τον καταναλωτή καμία διαφορά στην τιμή, για τον κατασκευαστή, όχι ιδιαίτερα μεγάλη αλλά σημαντική διαφορά κόστους ανά μονάδα.....

bulmont
31/05/2025, 16:50
....Οσο για την ηλικία 55-60 του ταργκετ γκρουπ των Bmw, πρέπει ναχεις και το χρήμα,αλλιώς..............

......αλλιώς παίρνεις κινέζικο κακέκτυπο BMW.

bulmont
31/05/2025, 16:55
Για τον καταναλωτή καμία διαφορά στην τιμή, για τον κατασκευαστή, όχι ιδιαίτερα μεγάλη αλλά σημαντική διαφορά κόστους ανά μονάδα.....

Aνάποδα τα έγραψες.

Για τον κατασκευαστή, λίγο φτηνότερη τιμή μονάδας και κέρδη εκατομμυρίων στο σύνολο
της παραγωγής.

Για τον αγοραστή......το πιθανόν λίγο φτηνότερο, παίζει να βγεί ακριβότερο σε βάθος πχ πέντε χρόνων........

panavour
31/05/2025, 16:58
......αλλιώς παίρνεις κινέζικο κακέκτυπο BMW.

Βάλε σωστά το σημείο στίξης γιατί μπορεί να μπερδευτεί κανείς.

CorpseAlive
31/05/2025, 21:56
Βάλε σωστά το σημείο στίξης γιατί μπορεί να μπερδευτεί κανείς.

Καλώς όρισες Παναβούρ!

Εύχομαι η παραμονή σου εδώ να διαρκέσει πολύ! Τόσο όσο διήρκησε η αναμονή του ανταλλακτικού για την καινούρια μηχανή σου από τα βάθη της ανατολής!

panavour
31/05/2025, 23:36
Καλώς όρισες Παναβούρ!

Εύχομαι η παραμονή σου εδώ να διαρκέσει πολύ! Τόσο όσο διήρκησε η αναμονή του ανταλλακτικού για την καινούρια μηχανή σου από τα βάθη της ανατολής!

Καλώς σε βρήκα ανηψουδι μου.Η αναμονή δεν διήρκεσε πολύ, αλλά και να διαρκούσε ,πάλι η μηχανή λειτουργούσε κανονικά,όποτε μηδέν πρόβλημα πλην του αναματος του τσεκ εντζιν.Αλλωστε η λοντσιν είναι εταιρεία εγγύηση,όπως θα ξέρεις και συ ,απ' το δικό σου.Οπως και ναχει ευχαριστώ για τις ειλικρινείς εκ βάθους καρδίας, ευχές σου.

bulmont
01/06/2025, 07:05
.........Αλλωστε η λοντσιν είναι εταιρεία εγγύηση,όπως θα ξέρεις και συ ,απ' το δικό σου.........

:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

AUFGEBRACHT
01/06/2025, 08:14
Ετσι. Ενα Honda οπου και να φτιαχνεται στον κοσμο, Σομαλια, Ταιλανδη, Κινα, Ινδια, Ιταλια θα εχει τα ιδια χαρακτηριστικα ποιοτητας.

462792

AUFGEBRACHT
01/06/2025, 08:34
Σε ένα πρόσφατο βίντεο κάτι ταιλανδοι κοφταραν για πλάκα και γελούσαν καινούρια αστρωτα ktm μέσα στο εργοστάσιο..

Πρέπει να ήταν παράνομο εργοστάσιο, γιατί η ΚΤΜ δεν έχει εργοστάσιο στην Ταϋλάνδη...

mikes
01/06/2025, 09:19
462792

σε αυτο που παρεθεσες, δεν φταιει η χωρα κατασκευης του μοντελου...
οι προδιαγραφες που εθεσε η χοντα φταινε,
ειτε το μηχανακι κατασκευαζεται σε μια αιθουσα διπλα ακριβως απο το γραφειο
του CEO της χοντα, στην εδρα της εταιρειας, ειτε στη ζιμπαμπουε, οι προδιαγραφες
και η ποιοτητα τα ιδια ακριβως θα ηταν, γιατι αυτα τα στανταρντς εθεσε η εταιρεια.

AUFGEBRACHT
01/06/2025, 09:36
σε αυτο που παρεθεσες, δεν φταιει η χωρα κατασκευης του μοντελου...
οι προδιαγραφες που εθεσε η χοντα φταινε,
ειτε το μηχανακι κατασκευαζεται σε μια αιθουσα διπλα ακριβως απο το γραφειο
του CEO της χοντα, στην εδρα της εταιρειας, ειτε στη ζιμπαμπουε, οι προδιαγραφες
και η ποιοτητα τα ιδια ακριβως θα ηταν, γιατι αυτα τα στανταρντς εθεσε η εταιρεια.

Μα η παράθεση που έκανα δεν ήταν για τη χώρα κατασκευής, αλλά για το κομμάτι ποιότητα...εννοείται πως ΚΑΙ η Honda έχει ρίξει την ποιότητα κατασκευής, και σε αυτό ακριβώς αναφέρεται το άρθρο.

Τα υπόλοιπα, είναι να είχαμε για να λέγαμε...τι να σχολιάσεις, το ότι καβαλάει ο άλλος πχ PCX και CB/NX-500 και μιλάει για τεχνολογία και τεχνογνωσία, και ιαπωνική υπεροχή;...

Οι Honda fannies είναι ειδική κατηγορία, νομίζουν ότι έχουν αγοράσει κάτι που εάν είναι στραβά κολλημένο ένα αυτοκόλλητο, ο υπεύθυνος βάρδιας θα κάνει σέπουκου μπροστά σε όλο το εργοστάσιο, κι ότι αν γίνει ανάκληση για αστοχία υλικού, θα ανέβουν όλοι μαζί στο Φουτζιγιάμα και θα πέφτουν ένας-ένας, τραγουδώντας τον ιαπωνικό εθνικό ύμνο...

AUFGEBRACHT
01/06/2025, 09:44
παμε στο αλλο θεμα τωρα:
επειδη βλεπω οτι ορισμενοι εχετε φαει τρελο κολλημα με το "made in..." πρεπει καποια στιγμη να
κατανοησετε οτι η "εκπτωση" στην ποιοτητα δεν οφειλεται στη χωρα κατασκευης του, αλλα στο οτι
η μαμα εταιρεια αυτες τις προδιαγραφες εχει δωσει.. το οτι ενα πχ χοντα, ειναι υποδεεστερο ποιοτικα
απο καποιο αλλο χοντα, ΔΕΝ εχει να κανει με το οτι το μεν κατασκευαζεται ινδια/κινα/ταιβαν/ζουαζιλανδη,
και το δε στην ιαπωνια.. αλλες προδιαγραφες εχει το ενα αλλες το αλλο, και θα ισχυαν οι ιδιες οπου και αν
γινεται η κατασκευη.

Έτσι ακριβώς!!! Τρανό παράδειγμα, σε αυτό που λες, τα γυαλιά ηλίου Rayban. Άλλη ποιότητα κατασκευής τα made in Italy, άλλα τα Made in China. Και αυτό, όχι βέβαια γιατί στο εργοστάσιο της Κίνας δεν ξέρουν να φτιάχνουν γυαλιά όπως στην Ιταλία, αλλά επειδή τα υλικά και οι προδιαγραφές της Luxottica είναι διαφορετικές, ακόμα και αν πρόκειται για το ίδιο προϊόν.

katsar
01/06/2025, 09:46
Και γιατί δεν λέει ένας θα βγάλω τα φτηνά σε ποιότητα στην Ιταλία ,τηνΓερμανία πχ και τα καλά στην Κίνα και πάντα γίνεται το αντίθετο; :confused:

AUFGEBRACHT
01/06/2025, 09:54
Και γιατί δεν λέει ένας θα βγάλω τα φτηνά σε ποιότητα στην Ιταλία ,τηνΓερμανία πχ και τα καλά στην Κίνα και πάντα γίνεται το αντίθετο; :confused:

Γτ εκεί έχεις περιθώριο κέρδους... όταν πχ τον Γερμανό ή τον Ιταλό τον πληρώνεις 50 ευρώ μεροκάματο, και τον Κινέζο ή τον Ινδό 10 ευρώ...επίσης, όταν το made in Europe θα το πουλήσεις €1.000 και το made in Asia €950, που σε συμφέρει να κάνεις έκπτωση, με δεδομένο το κόστος παραγωγής; Μην ξεχνάς και το θέμα "πρεστίζ", αν είναι δόκιμος ο όρος που χρησιμοποιώ, όταν είσαι Γερμανός/Ιταλός/Γιαπωνέζος, θες το made in Germany/Italy/Japan, να έχει καλύτερη ποιότητα από το Made in China, Philippines, Thailand.

bulmont
01/06/2025, 11:51
...., γιατί η ΚΤΜ δεν έχει εργοστάσιο στην Ταϋλάνδη...

Πώς και της ξέφυγε;;;;;;;;;;;;;;;;;

AUFGEBRACHT
01/06/2025, 12:13
Πώς και της ξέφυγε;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δεν έχει άλλο χώρο, πρόλαβε κι έφτιαξε εργοστάσιο η Honda, η BMW, η Yamaha...που να φτάσουν για άλλο, 510.00 τετρ.χιλιόμετρα χώρα είναι...

mikes
01/06/2025, 14:47
εν το μεταξυ, εχει περασει απο κανενος το μυαλο οτι η εκπτωση στην ποιοτητα ειναι εσκεμενη
ισως οχι μονο για λογους καταναλωτισμου, η κοστους, αλλα και για περιβαλλοντικους?
αν παρατηρησετε πριν αρχισουν οι νορμες ρυπων (euro1, 2, 3....) τα οχηματα πασης φυσεως
απο τους μεγαλους κατασκευαστες ηταν αθανατα και βαστουσαν μια ζωη (εκτος απο τα ιταλικα
που κατουραγε γατα στο λαστιχο και σκουριαζαν ολοκληρα συν παθαιναν βραχυκυκλωμα :D )
απο τοτε που βγηκαν αυτες οι νορμες, αρχισε να πεφτει η ποιοτητα, ισως για να μας αναγκαζουν
να μεταβουμε σε κατι πιο συγχρονο και πιο "πρασινο" αντι να κραταμε πολλα χρονια το ιδιο
που θα θεωρειται πλεον ρυπογονο μετα τη 10ετια καθως θα εχουν αλλαξει οι νορμες..

AUFGEBRACHT
01/06/2025, 15:22
εν το μεταξυ, εχει περασει απο κανενος το μυαλο οτι η εκπτωση στην ποιοτητα ειναι εσκεμενη
ισως οχι μονο για λογους καταναλωτισμου, η κοστους, αλλα και για περιβαλλοντικους?
αν παρατηρησετε πριν αρχισουν οι νορμες ρυπων (euro1, 2, 3....) τα οχηματα πασης φυσεως
απο τους μεγαλους κατασκευαστες ηταν αθανατα και βαστουσαν μια ζωη (εκτος απο τα ιταλικα
που κατουραγε γατα στο λαστιχο και σκουριαζαν ολοκληρα συν παθαιναν βραχυκυκλωμα :D )
απο τοτε που βγηκαν αυτες οι νορμες, αρχισε να πεφτει η ποιοτητα, ισως για να μας αναγκαζουν
να μεταβουμε σε κατι πιο συγχρονο και πιο "πρασινο" αντι να κραταμε πολλα χρονια το ιδιο
που θα θεωρειται πλεον ρυπογονο μετα τη 10ετια καθως θα εχουν αλλαξει οι νορμες..

Η (αναμφισβήτητη) ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, είναι μια πολύ ωραία μπίζνα, και μια πολύ ωραία δικαιολογία και περιτύλιγμα... Πουλάμε τον φορτιστή ξεχωριστά από το κινητό, για να προστατέψουμε το περιβάλλον, ενώ αν πάω και τον χρυσοπληρώσω από μόνο του, δεν θα έχω βλάψει το περιβάλλον...ανακυκλώνω το τόνερ του εκτυπωτή, ο οποίος έρχεται σε κουτί με ανακυκλωμένο πλαστικό, αλλά το τόνερ είναι τυλιγμένο με πλαστική σακούλα...

Εν προκειμένω, η έκπτωση στην ποιότητα είναι καθαρά και μόνο για αύξηση του κέρδους, άλλες εποχές άλλα ήθη, παλιά η νοοτροπία ήταν το φτάχνουμε για να κρατάει μια ζωή, άλλες οι αγοραστικές και καταναλωτικές συνήθειες και δυνατότητες τότε, άλλες τώρα, αλλιώς λειτουργούσαν τότε οι επιχειρήσεις, αλλιώς τώρα. Τότε σκέφτονταν θα φτιάξω ένα αμάξι, μια μοτό, να κρατάει μια ζωή, να είναι η εταιρεία μου συνώνυμο της αξιοπιστίας, να πουλάω γτ τα προιόντα μου είναι αξιόπιστα και κρατάνε...τώρα πουλάνε με ημερομηνία λήξης, για πάρεις σε μερικά χρόνια το επόμενο βελτιωμένο, ή "βελτιωμένο" μοντέλο, είτε αυτό είναι αμάξι, είτε πλυντήριο, είτε κινητό.

Εάν κόπτονταν για το περιβάλλον πραγματικά, όσον αφορά τον καταναλωτή, τι είναι πιο εφικτό; Να αγοράσεις ένα ΙΧ που είναι προδιαγραφών Euro 6d κι έχει 15-16 χιλιάρικα, ή να πάρεις ένα "οικολογικό" ηλεκτρικό που έχει 40 χιλιάρικα; Πόσα σαπάκια 20ετίας και 30ετίας θα είχαν βγει απ την κυκλοφορία, έτσι και τα "ρυπογόνα" βενζινοπετρελαιοκίνητα τελευταίων προδιαγραφών είχαν όσο είχαν πριν 6-7 χρόνια;