View Full Version : Αστυνομιοιστορίες!
Μια που πιάσαμε χθες τα νοσταλγικά για τους νόμους και τα κράνη, να σας διηγηθώ και τα καθέκαστα της πρώτης βόλτας όπου με σταμάτησε η αστυνομία πιτσιρικά για έλεγχο :a01:
Βέβαια η νοοτροπία εκείνης της εποχή απείχε παρασάγγας από τη σημερινή σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στα κράνη και τις ζώνες και όποιος την έζησε ειδικά ως παιδί έχει, παραδόξως, πολλά για να αναπολήσει και να νοσταλγήσει.
Για αυτό και όλα τα περί κίνησης μετά δικύκλου γράφονται υπό το πρίσμα της εποχής και προφανώς δεν συνιστώνται για τους νεότερους καθώς ακόμα και εμείς που τα ζήσαμε καταλάβαμε τι βλακείες κάναμε αργά ή γρήγορα και συμμορφωθήκαμε μόνοι μας!
Αλάνα, κοπάνα, αλητεία, τηλεόραση που έδειχνε πράματα μόνο σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα, τηλέφωνα μόνο σταθερά στα οποία δεν πετύχαινες ποτέ το κορίτσι αλλά μόνο τον πατέρα της, συνεννοήσεις και ραντεβού ανθρώπινα, και φυσικά μπασκετάκι και δη βραδινό ειδικά τα καλοκαίρια που έπεφτε η δροσιά λοιπόν.
Το στέκι της Θεσσαλονίκης γνωστό στο Ποσειδώνιο και το μηχανάκι μου εκείνη την περίοδο κάπου στη δεκαετία του ’90 ένα μοτοποδήλατο Piaggio Si Monte Carlo - κανονικό μοτοποδήλατο με πηδάλια, κόκκινο με ωραίες ζάντες αλουμινίου και ένα αυτοκόλλητο πράσινη κουτσουλιά – splash στο πλάι (ήταν της μόδας τότε :lol: ).
Πίσω από τη φράση μηχανάκι μου βέβαια κρυβόταν χρησικτησία καθώς ο αδελφός μου το απέκτησε μόλις έγινε 16 και έβγαλε το ανάλογο δίπλωμα αλλά εγώ αν και τρία χρόνια μικρότερος ήταν προφανώς αδύνατο να μην το καβαλάω!
Μέχρι και σχολείο πήγα ο τσόγλανος και πάρκαρα μάλιστα μπροστά στο γραφείο των καθηγητών λίγο πριν την πρωινή προσευχή με κωλιά 180 μοιρών :evil:
Ήξερα πως στη διασταύρωση Μαρτίου με Πλαστικό (το σχολείο μου για τους παλαιότερους) λίγο πριν τις μπασκέτες τη στήνει συνήθως η τροχαία οπότε μόλις τους έβλεπα από μακριά έκοβα και έστριβα στον τότε χωματόδρομο και στην τότε αλάνα προς το τότε λούνα παρκ...
Έλα όμως που εκείνη την ημέρα την είχαν στημένη σε κάποιον και είχε μπλόκο οριζοντίως και καθέτως και δεν μπορούσα να ξεφύγω με τίποτα!
Πλησιάζω, μου κάνει νόημα, σταματάω στον χωματόδρομο δεξιά μαζί άλλα πέντε – έξι μηχανάκια, εννοείται με μπασκετικό σορτσάκι – φανελάκι και παπούτσι Brooks – δεν είχανε αρχίσει ακόμα τα Nike και τα Reebok.
Ήμουνα 13, έδειχνα 10, έρχεται ο αστυνομικός και αρχίζει:
Άδεια;
:tooth:
Δίπλωμα;
:lol:
Κράνος;
:roflmao:
Ταυτόχρονα δίπλα μου γίνεται το ίδιο σκηνικό αλλά με έναν τύπο με παπάκι, μούσια – μαλλιά και γενικότερα underground εμφάνιση...
Στην ερώτηση Δίπλωμα; λοιπόν, απαντά μεγαλοφώνως με ένα μεγαλοπρεπέστατο
ΑΝΤΕ *****ΟΥ!
Μόλις το ακούει το όργανο μένει παγωτό για πέντε δευτερόλεπτα και στο έκτο τον αρχίζει επί τόπου στο ξύλο…
Μέχρι να πεις κύμινο έχουν έρθει και οι υπόλοιποι (πολλοί) αστυνομικοί, τον αρχίζουν και αυτοί και τον μεταφέρουν σηκωτό σε ένα περιπολικό, δέρνοντας τον ταυτόχρονα με χέρια, πόδια και γκλομπ :eyepop:
Έτσι λοιπόν μιας και η αστυνομία ήταν απασχολημένη, εγώ και οι υπόλοιποι ακράνοβιτς που περιμέναμε στη σειρά κοιτιόμαστε μεταξύ μας, βάζουμε μπρος και χανόμαστε στο ηλιοβασίλεμα χωρίς κλήση αλλά, εγώ τουλάχιστον, με μία νέα εμπειρία!
463087
SeniorCanardo
17/06/2025, 12:22
Σας έσωσε "κωλόπαιδα" ο "Μούσιας".:bawl:
Να τον θυμάστε και να πίνετε καμιά μπύρα στην υγεία του, όπου και αν βρίσκεται.
Ακόμα θα σας τα ζάλιζαν οι τσέοι, είναι άλλωστε το αγαπημένο τους σπορ "Κήρυγμα μέχρι τελικής πτώσης, σε πιτσιρικά με πάπια".:priest:
Σας έσωσε "κωλόπαιδα" ο "Μούσιας".:bawl:
Να τον θυμάστε και να πίνετε καμιά μπύρα στην υγεία του, όπου και αν βρίσκεται.
Ακόμα θα σας τα ζάλιζαν οι τσέοι, είναι άλλωστε το αγαπημένο τους σπορ "Κήρυγμα μέχρι τελικής πτώσης, σε πιτσιρικά με πάπια".:priest:
Εννοείται ότι ήταν σα να θυσιάστηκε για εμάς - μιλάμε για το απόλυτο distraction για αυτό και τον μνημονεύω μετά από τόσα χρόνια :lol:
Ακόμη αναρωτιέμαι πάντως αν ήταν όντως αυτός για το οποίον είχε στηθεί εξαρχής το αεροστεγές μπλόκο!
dumutrus
17/06/2025, 13:24
Γνωρίζεις τον Παντελή 30 χρόνια μετά και μόλις μαθαίνεις τι έκανε στα ατίθασα νιάτα του απορείς "για τον ίδιο μιλάμε" :lol:
SeniorCanardo
17/06/2025, 13:33
Ακόμη αναρωτιέμαι πάντως αν ήταν όντως αυτός για το οποίον είχε στηθεί εξαρχής το αεροστεγές μπλόκο!
Τους έχω ικανούς να έψαχναν για τύπο με μαλλιά και μούσια και να σταματούσαν αμούστακα δεκάχρονα!:roflmao:
Γνωρίζεις τον Παντελή 30 χρόνια μετά και μόλις μαθαίνεις τι έκανε στα ατίθασα νιάτα του απορείς "για τον ίδιο μιλάμε" :lol:
Κάθε πράμα στον καιρό του αγαπητέ και οσονούπω και κολιός :lol:
Τους έχω ικανούς να έψαχναν για τύπο με μαλλιά και μούσια και να σταματούσαν αμούστακα δεκάχρονα!:roflmao:
Για σένα έχω άλλη παροιμία, το τερπνόν μετά του ωφελίμου!
doctoras
18/06/2025, 07:35
Πρώτο μηχανάκι Suzuki FB50 birdie (το πουλί όχι παπί :) )
2 x Yamaha townmate 50, ένα yamaha dt50r και ένα Suzuki ts50r
Καλοκαίρι 1993 Κατευθυνόμαστε επαρχιακά πέριξ της πόλης
Σε μια στιγμή προπορευόμενος σε διαδοχικές στροφές τους χάνω, καθρέπτες δεν..
Σταματάω στην άκρη του δρόμου και περιμένω, περνάνε 10 λεπτά τίποτα…
Φανταστικα ότι κάποιος χαντακώθηκε, ήταν γνώριμη εξέλιξη τότε οποίος ήθελε να πάει γρήγορα να «αγόραζε χωράφι»..
Ξεκινάω με την γνήσια (ταπωμένη όμως) Sebring μου να επιστρέφω ιχνηλατοντας τις άκρες μήπως ξάπλωσε κάποιος..
Από την άλλη μεριά είχε σταματήσει περιπολικό και δήλωναν στοιχεία τα φιλαράκια.
Οπότε με ακούνε που επιστρέφω χωρίς να έχουν οπτική επαφή καθώς ο μπάτσος τους είχε σταματήσει πάνω σε ένα κλειστό s.
Καθώς μπαίνω στο s στην δεύτερη στροφή έρχομαι αντίκρυ με τα φιλαράκια μου και το περιπολικό.
Σαστίζω με τα μάτια ορθάνοιχτα μάτια κάπως έτσι :eyepop: πλακωμένος στα φρένα ενστικτωδώς
Αυτοί με έκφραση: οχι ρε επέστρεψε ο μαλεας, όπου ακριβωσ μετά ακολουθήσε επίσης ενστικτωδώς το ύψωμα και των δύο χεριών με την αξιοπρεπής μουτζα αγαπημένη συνήθεια της εποχής ασυγχρόνιστα αλλά συντονισμένα…:moutza::moutza::moutza::moutza:
ο διάλογος με το όργανο τάξεως τιπικη:
-ποιος είσαι εσύ ;
-εεεε…εγωωωω…..
-κάτσε δίπλα και περίμενε την σειρά σου…
-όχι ρε πστμου
Στα πηγαδάκια μεταξύ μας όσο περιμέναμε την σειρά μας να γραφτούμε στα μητρώα της τροχαίας ήταν σαν τους διαλόγους Βέγγου - Χατζηχρήστου στο Ηλιας 16του
Για τους νεοτερους δεν υπάρχαν κινητά τηλέφωνα
:wave2:
Πρώτο μηχανάκι Suzuki FB50 birdie (το πουλί όχι παπί :) )
2 x Yamaha townmate 50, ένα yamaha dt50r και ένα Suzuki ts50r
Καλοκαίρι 1993 Κατευθυνόμαστε επαρχιακά πέριξ της πόλης
Σε μια στιγμή προπορευόμενος σε διαδοχικές στροφές τους χάνω, καθρέπτες δεν..
Σταματάω στην άκρη του δρόμου και περιμένω, περνάνε 10 λεπτά τίποτα…
Φανταστικα ότι κάποιος χαντακώθηκε, ήταν γνώριμη εξέλιξη τότε οποίος ήθελε να πάει γρήγορα να «αγόραζε χωράφι»..
Ξεκινάω με την γνήσια (ταπωμένη όμως) Sebring μου να επιστρέφω ιχνηλατοντας τις άκρες μήπως ξάπλωσε κάποιος..
Από την άλλη μεριά είχε σταματήσει περιπολικό και δήλωναν στοιχεία τα φιλαράκια.
Οπότε με ακούνε που επιστρέφω χωρίς να έχουν οπτική επαφή καθώς ο μπάτσος τους είχε σταματήσει πάνω σε ένα κλειστό s.
Καθώς μπαίνω στο s στην δεύτερη στροφή έρχομαι αντίκρυ με τα φιλαράκια μου και το περιπολικό.
Σαστίζω με τα μάτια ορθάνοιχτα μάτια κάπως έτσι :eyepop: πλακωμένος στα φρένα ενστικτωδώς
Αυτοί με έκφραση: οχι ρε επέστρεψε ο μαλεας, όπου ακριβωσ μετά ακολουθήσε επίσης ενστικτωδώς το ύψωμα και των δύο χεριών με την αξιοπρεπής μουτζα αγαπημένη συνήθεια της εποχής ασυγχρόνιστα αλλά συντονισμένα…:moutza::moutza::moutza::moutza:
ο διάλογος με το όργανο τάξεως τιπικη:
-ποιος είσαι εσύ ;
-εεεε…εγωωωω…..
-κάτσε δίπλα και περίμενε την σειρά σου…
-όχι ρε πστμου
Στα πηγαδάκια μεταξύ μας όσο περιμέναμε την σειρά μας να γραφτούμε στα μητρώα της τροχαίας ήταν σαν τους διαλόγους Βέγγου - Χατζηχρήστου στο Ηλιας 16του
Για τους νεοτερους δεν υπάρχαν κινητά τηλέφωνα
:wave2:
Ίσως αν συνέχιζες αγέρωχος κοιτώντας μπροστά να τη γλίτωνες αλλά αυτό θέλει αρκετά μεγάλη εμπειρία για να το κάνεις σωστά!
Είναι ένα ιδιότυπο body language που δεν εξηγείται εύκολα αλλά μπορεί να σε γλιτώσει ακόμα και ανάμεσα σε γκρουπ μοτοσικλετών :lol:
ΥΓ: Εκείνη την εποχή και επί σειρά ετών θυμάμαι ότι το είχαν ξεφτιλίσει με συνεχόμενα μπλόκα από στροφή Επανωμής μέχρι Ποταμό και Παραλία, μήπως έγινε εκεί στραβή;
PaNick67
18/06/2025, 10:15
Ηταν 1991 αν θυμαμαι καλα, γω με ολοκαινουργιο ΧΤ600 ασπρο-κοκκινο, μανιβελατο γιατι δεν φταναν τα λεφτα για μιζατο και βολταρω στην Αθηνα με το κρανακι μου το Bieffe φορεμενο. Στην Βασ. Σοφιας στο φαναρι πριν το Χιλτον ρευμα για Καραβελ με διπλαρωνει Ζητας με εκεινα τα GSX 750.
-Με γεια το εργαλειο μου λεει, σουζα κανεις;
-Οχι του λεω, το στρωνω ακομα (αν και δεν εμαθα ποτε να κανω σουζα) ..... εκεινη την ωρα αναβει πρασινο
-Κοιτα να μαθαινεις μου λεει και το σηκωνει λαμπαδα μεχρι την Μιχαλακοπουλου , το κατεβασε κι αρχισε τα παντηλικια μεχρι το Καραβελ, κι εγω να τον κοιταζω και να μου εχει πεσει το σαγωνι :bawl:
Πριν 7-8 χρόνια, είχαμε μια εκδήλωση στο μπόουλινγκ Στην πλατεία, στο Μπουρνάζι.
Σχολάει η εκδήλωση κατά τις 3 ξημερώματα, κάνω να φύγω και στην γωνία Αγ. Παρασκευής με Αρκαδίας νάσου μπλόκο....
Φυσικότατα με σταματάνε. Βγάζω κράνος, καλησπερίζω και ακολουθεί ο κλασσικός διάλογος:
- δίπλωμα
- πάρε
-άδεια και ασφάλεια
-πάρε και πάρε
-Ηπιαμε; ήπιαμε; και μην πεις ψέμα, έχω το μαρκούτσι εδώ (μου δείχνει έναν δίπλα που του κάνανε τεστ)
-ουουουυου......
-Αλήθεια;
-Άμα σου λεω....ουουουυου!
-Για περάστε για να δούμε πόσο ήπιατε.....
Μου χώνουν το...."εργαλείο" στο στόμα
-Φύσα καλά, πολύ καλά!
Φυσάω 2-3 φορές, το εργαλείο δείχνει 0....
-Ξανά!
Ξανά μανά, το εργαλείο εκεί, 0....
-Ρε δεν είπες ότι ήπιες;;;; με ρωτάει αγριεμένος
-ρώτησες ΑΝ ήπια, δεν ρώτησες ΤΙ ήπια....3 καφέδες!
-Ρε άει στον κόρακα και με ταλαιπωρείς! πάρτα (τα χαρτιά) και καληνύχτα σας......:bawl:
(Δεν πίνω ΠΟΤΕ όταν βγαίνω με την μηχανή. Κάποιοι το ξέρετε ήδη....)
Είσαι ωραίος, ούτε κι εγώ και ούτε μισή μπύρα και ακόμη προκύπτουν συζητήσεις...τρίτης γυμνασίου επί του θέματος!
:beer: (pun intended) :D
grinderx
18/06/2025, 13:18
Πριν 7-8 χρόνια, είχαμε μια εκδήλωση στο μπόουλινγκ Στην πλατεία, στο Μπουρνάζι.
Σχολάει η εκδήλωση κατά τις 3 ξημερώματα, κάνω να φύγω και στην γωνία Αγ. Παρασκευής με Αρκαδίας νάσου μπλόκο....
Φυσικότατα με σταματάνε. Βγάζω κράνος, καλησπερίζω και ακολουθεί ο κλασσικός διάλογος:
- δίπλωμα
- πάρε
-άδεια και ασφάλεια
-πάρε και πάρε
-Ηπιαμε; ήπιαμε; και μην πεις ψέμα, έχω το μαρκούτσι εδώ (μου δείχνει έναν δίπλα που του κάνανε τεστ)
-ουουουυου......
-Αλήθεια;
-Άμα σου λεω....ουουουυου!
-Για περάστε για να δούμε πόσο ήπιατε.....
Μου χώνουν το...."εργαλείο" στο στόμα
-Φύσα καλά, πολύ καλά!
Φυσάω 2-3 φορές, το εργαλείο δείχνει 0....
-Ξανά!
Ξανά μανά, το εργαλείο εκεί, 0....
-Ρε δεν είπες ότι ήπιες;;;; με ρωτάει αγριεμένος
-ρώτησες ΑΝ ήπια, δεν ρώτησες ΤΙ ήπια....3 καφέδες!
-Ρε άει στον κόρακα και με ταλαιπωρείς! πάρτα (τα χαρτιά) και καληνύχτα σας......:bawl:
:moutza: :lol:
Είσαι ωραίος, ούτε κι εγώ και ούτε μισή μπύρα και ακόμη προκύπτουν συζητήσεις...τρίτης γυμνασίου επί του θέματος!
:beer: (pun intended) :D
Όταν βγαίνω με το αμάξι, όμως και έχω και την γυναίκα μαζί, του δίνω και καταλαβαίνει! :D
Με πάει σπίτι η γυναίκα μετά :lol:
thunder ace
18/06/2025, 13:25
Αρχες 80 που κυκλοφοραγα με το yz στο δρομο(ναι,,,,καποτε το καναμε και αυτο)εφαγα συνολικα 3 αυτοφωρα.
Οποιος θελει το πιστευει: KAI TA 3 ME ΠΗΓΕ ΜΕΣΑ ΕΝΑς πουστης ασφαλιτης ...ο ιδιοςκαι στις 3 περιπτωσεις
Δυο φορες παραλια και μια στο κεντρο της Αθηνας.
Αυτο που θυμαμαι εντονα ηταν το μαζοχιστικο χαμογελο που ειχε ο μπινες .
Ειχα ορκιστει οτι αν θα τον πετυχενα καπου στο ακυρο θα τον εκανα μπαουλο στο ξυλο.
Ο ξευτιλας (ειδικα στη περιπτωση στο κεντρο της Αθηνας) του λεγανε οι αλλοι μπατσοι ''αστονε ρε να φυγει" αλλα αυτος εκει:οχι θα τον παω μεσα.
Λογικα πρεπει να εχει πεθανει απο ηλικια τωρα πια.
Παντα με πηγαιναν μεσα γιατι δεν ειχα διπλωμα.
Η πρωτη γνωριμια ηταν με Διας το 2007 με cbr600f ανεβαινω Αλεξανδρας και στη διασταυρωση με Βασ.Σοφιας αδειο φαναρι απο πεζους αμαξια κανω ενα ρολιν εντο ωραιο πετυχημεο σα του Σοφουογλου στα πιτ στοπ :lol: αλλα το μισο περιπου σε διαρκεια.Σταματαω χειρουργικα στο κοκκινο φαναρι και λεω μολις ξεκινησω θα στριψω αριστερα Κηφισιας να κανω και μια σουζιτσα.Με το που στριβω και παω να το σηκωσω ακουω σειρηνες απο πισω 2 Διας.Ευτυχως με προλαβαν και δε το σηκωσα.Χαρτια κτλ εγω γλυκουλης και φαινομουν καλο παιδι τοτε το παραδεχτηκα αφου ηταν μεγαλοπρεπεστατο και το χαρηκα και ημουν ετοιμος για τις συνεπειες. Με αφησαν και μου ειπαν να μην κανω εκει τετοια γιατι εχει καμερες.Γενικα ειχα καλες εμπειριες με τους μπλε και σε ασχετα μπλοκα για αλκοτεστ κτλ καλο κλιμα.
2008 Λουτρακι μερα απολυσης απο φανταρος παω με street triple δανεικο Κορινθο να παρω απο κουριερ ενα δικαιολογητικο για να το δωσω στο στρατοπεδο για να απολυθω.Στο γυρνα απο Κορινθο για Λουτρακι χαρουμενος που τελειωσε το φανταριλικι σε φαναρι λεω κατσε να κανω μια σουζιτσα αλλα το 675 δε το ηξερα καλα και ΔΕΝ μου βγηκε ισα που σηκωθηκε η ροδα λιγα εκατοστα για 1 δευτερολεπτο γιατι σπινιαρε πισω.Λεω αστο ανοιγω γκαζι να φυγω τσουπ μπλοκο δεξια πανω σε στροφη το οποιο δε φαινοταν απο το φαναρι.Τα γνωστα εγω γλυκουλης φανταρος παω να απολυθω.Νομιζα με σταματησε επειδη ετρεχα.Ο μπλε μου λεει εκανες σουζα.Του λεω ευγενικα οχι ξεκινησα γρηγορα απο το φαναρι καμια σχεση με σουζα κια γλιστρησε ο πισω τροχος.Αστα αυτα μου λεει μηχανες ειχα κι εγω :a21: και τι κανει ο τυπος με γραφει 700 ευρω προστιμο κα ιαφαιρεση 2 μηνες το διπλωμα για επικινδυνη οδηγηση.Κι εκει που τα πηρα στην κρανα ειναι γιατι εγραψε ψεματα στην κληση ''ΕΡΧΟΤΑΝ ΜΕ ΣΟΥΖΑ''.Ο ψευτης απατεωνας.Το φαναρι απο το μπλοκο αποσταση 350 μετρα εν τω μεταξυ αυτος πιο πολυ με ακουσε(το συμπλεκταρισμα) κι εκει συμπερανε οτι εκανα σουζα λολ.Φυσικα αυτο δεν εμεινε ατιμωρητο απο μενα.Πηγα πληρωσα 350ε την κληση και εννοειται κυκλοφορουσα 2 μηνες χωρις διπλωμα κι απο τοτε και για πολλα χρονια πινακιδα κρυμμενη και δε σταματω για κανεναν.Breaking bad.Για εναν σκαρτο μπατσο την πληρωσαν ολοι :(
motojojo
18/06/2025, 20:21
Η μόνη αστυνομοιστορία με 2 τροχούς που έχω ειναι με ηλεκτρικό πατίνι! :vroum::tooth:
Ντουζίνες ιστορίες. Είχα πάντα "ύποπτα" μηχανάκια, συνήθως χωρίς πινακίδα, οπότε με έχουν σταματήσει όλοι οι ΔΙΑΣ της Αττικής της τελευταίας 15ετίας. ΠΟΛΛΕΣ φορές. Ωστόσο δεν είχα ποτέ κακή εμπειρία με ΔΙΑΣ. Ούτε μια φορά. Ίσα-ίσα τα λέγαμε και όμορφα. Με μαλάκα σε περιπολικό είχα, όμως.
Το πιο "αστείο" που θυμάμαι... πηγαίναμε συχνά βόλτες με φίλο λίτη και ακόμα έναν φίλο, 3 ίδια CBR 1000 τότε, εννοείται ξεπινακίδωτα. Αλλά ξέραμε να κινούμαστε και να αποφεύγουμε τις... κακοτοπιές. Είχαμε πάντα τον νου μας σε φανάρια και στάσεις, μάτια και στην πλάτη, δεν κλεινόμασταν, δεν περνούσαμε από κέντρο κτλ κτλ. Κι αν ποτέ τύχαινε κάτι, είχαμε το μέσο έτσι κι αλλιώς.
Μια μέρα κινούμαστε επί της Θησέως, προς Αθήνα, και στα 200-300 μέτρα μπροστά μας βλέπουμε μια μοτοσικλέτα ΔΙΑΣ. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις είτε αλλάζεις δρόμο, είτε κινείσαι αργά μέχρι να φύγει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΠΟΤΕ δεν προσπερνάς. Κι αν το κάνεις, φρόντισε να εξαφανιστείς. Κάνουμε, λοιπόν, σινιάλο να μείνουμε πίσω, αλλά ο ηλίθιος φίλος (ο λίτης) ανοίγει και φεύγει μπροστά, προσπερνάει τον ΔΙΑΣ και αράζει στο επόμενο κόκκινο φανάρι. Ακολουθούμε. Ο ΔΙΑΣ πλησιάζει αργά και ήρεμα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Καμία κίνηση, καμία βιασύνη, καμία αντίδραση. Πράσινο και ξεκινάμε κανονικά, απολαμβάνοντας το υπέροχο τοπίο της Καλλιθέας. 2-3 στενά παρακάτω σκάνε 7-8 μηχανάκια απά τα κάθετα στενά, κι από τις 2 πλευρές, κι από πίσω, με φάρους και κόρνες και πολεμικές κραυγές και τα χέρια στα όπλα, έτοιμα να τα απασφαλίσουν από τις θήκες, σαν σε ταινία. Τρου στόρι. Μας είχαν περικυκλώσει κανονικά. Ήρεμα παρκάρουμε στην άκρη, κατεβαίνουμε, κατεβαίνουν, πάντα ετοιμοπόλεμοι, γίνονται οι απαραίτητες συνεννοήσεις, και 2 λεπτά αργότερα ξανακαβαλάμε και φεύγουμε. Προς την αντίθετη μεριά αυτή τη φορά.
Με τον ηλίθιο που μπλέξαμε. :lol:
RaGe_Raptor
18/06/2025, 21:13
"Πινακίδα?"
"την έδωσα για δίσκο σε καφέ" (με ύφος χαβαλέ,όχι ειρωνικό, έδιναν εκείνες τις τεράστιες τότε)
"τουλάχιστον κατέβα να διασταυρώσουμε με αρ.πλαισίου!"
"οκ,κανένα πρόβλημα"
Δίας στον Αϊ-Σύλλα στην Καβάλα κάπου στο 2012(?)
Τέλος της δεκαετίας του 80 , το μοναδικό μου μηχανάκι είναι ενα CR125 που είχα πάρει μεταχειρισμένο και το χαιρόμουν καθημερινά!
Φορούσα πάντα εξοπλισμό,ακόμη και στη μετακίνηση για εργασία,εκτός απο μπότες που ήταν σπάνιο πράγμα στην επαρχία εκείνης της εποχής.
Επειδή δεν είχα δίπλωμα ακόμη,απέφευγα τον κεντρικό δρόμο της κωμόπολης όπου έκανε την βόλτα του ο μοναδικός αστυνόμος που έκανε και χρέη τροχαίου και φυσικά τον φοβόμασταν γιατί δεν χάριζε κάστανα!
Στο μοναδικό σημείο που περνούσα κάθετα τον κεντρικό,διπλοτσέκαρα να μην είναι κοντά αλλά συνήθως με έβλεπε απο απόσταση και σήκωνε το χέρι να σταματήσω σφηρίζοντας ταυτόχρονα!
Φυσικά τον έγραφα και την έκανα!
Καμιά δεκαετία αργότερα και αφού έχει πάρει σύνταξη πλέον,τυχαία βρεθήκαμε στην ίδια παρέα και κάποια στιγμή με ρωτά αν θυμάμαι που σφύριζε και δεν σταματούσα! Φυσικα θυμάμαι του απαντώ,αλλά με μοτοκρός ήμουν,δίπλωμα δεν είχα,αν σταματούσα ακόμη θα έγραφες!Ρε συ ,μου λέει ,δεν ήθελα να σε γράψω,να σου πώ μπράβο ήθελα που φόραγες κράνος και να σε δείξω στα άλλα τα κωλόπαιδα!
Έμεινα ενεός!
Peterjackson
18/06/2025, 23:11
Πρέπει να ήμουν 15 όταν άρχισα να παίρνω κρυφά το runner του πατέρα για πηγαίνω βόλτα τα βράδια. Στα 16 μου είπε ξέρω τι κάνεις, κι ας το σπρώχνεις ένα χιλιόμετρο για να μην σε ακούμε, οπότε πάρε το κλειδί και πρόσεχε.
Το μηχανάκι δεν είχε χαρτιά γιατί τα είχαν χάσει κι εγώ δεν είχα δίπλωμα. Καλή του ώρα ο θείος μου, μου έδωσε ένα full face κράνος με την υπόσχεση να με πετάξει μαζί με το μηχανάκι στην θάλασσα αν με έβλεπε να οδηγάω χωρίς αυτό και εγώ, αν και έτρωγα δούλεμα από τους υπόλοιπους όταν πηγαίναμε για μπάνιο, το φορούσα πάντα, αλλά το μαγιό παντόφλα, νόμος!
Ο αστυνόμος του χωριού ήξερε ότι οι μισοί και πλέον δεν είχαμε δίπλωμα και κανείς πλην εμου δεν φορούσε κράνος οπότε πάντα μας την έστηνε στην έξοδο του χωριού κι εμείς πάντα πηγαίναμε από τα κοτέτσια μέχρι που μια μέρα μας περίμενε στην έξοδο του χωματόδρομου η τροχαία από την διπλανή πόλη γιατί από κάτω είχε μονόδρομο και την έστηναν εκεί για να γράφουν τους ντόπιους που έμπαιναν ανάποδα για να γλιτώσουν 100 μέτρα.
Φτάνω πρώτος στην έξοδο και μόλις πέρασα τα πευκάκια και είδα το περιπολικό κόντεψα να πέσω στα χαντάκια από τον φόβο μου. Με τα πολλά φτάνω κάτω, βλέπουν το κράνος και μου κάνουν νόημα να συνεχίσω. Φτάνοντας λίγο παρακάτω σταματάω να δω τι γίνεται πίσω γιατί δεν άκουγα τις εξατμίσεις των υπολοίπων που κανονικά έκοβαν τον τόπο και βλέπω το υπόλοιπο παρεάκι σταματημένο. Κατάλαβα. Πήγα για μπάνιο μόνος μου και το βράδυ, μαζευτήκαμε σε σπίτι γιαγιάς που αυτές παραδοσιακά δεν μας μάλωναν, να τελέσουμε την κηδεία των καλοκαιρινών μας διακοπών που τελείωσαν έτσι άδοξα μιας που τα υπόλοιπα μηχανάκια κλειδώθηκαν και η παρέα έψαχνε να βγάλει δίπλωμα για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Λίγο μετά βέβαια κλειδώθηκε και το δικό μου, αλλά αυτό είναι διαφορετικής θεματολογίας ιστορία.
1991.
Μεσημέρι.
Θησέως και Αγ. Πάντων γωνία στην Καλλιθέα.
Πορεία προς Αθήνα, ανεβαίνοντας στη Θησέως με το παπάκι μου,
ένα c 50 6άβολτο!, στρίβω στην Αγ. Πάντων αφηρημένος περνώντας με κόκκινο!
Με το ασπράδι του ματιού μου, βλέπω δύο Ζητάδες στο φανάρι.
Με βλέπουν και φυσικά με σταματάνε.
Εκείνη την ημέρα, μου είχε κοπεί η πινακίδα, και την είχα κάτω από την σέλα.
Οπότε, με περίσσιο θράσσος, (που το βρήκα ο μπαγάσας), τους λέω με φιλικό τρόπο.
"Γεια σας παιδιά. Σήμερα κόπηκε η άτιμη. Να, ορίστε, νάτην".
Και σηκώνοντας την σέλα τους δείχνω την πινακίδα.
"Μόλις σχόλασα βρε παιδιά. Κουρασμένος, πτώμα.
Εσείς τώρα πιάσατε βάρδια?
Ναι, μου λέει ο ένας.
'Αντε, καλή σας βάρδια", τους λέω!
Και γκαζώνω και φεύγω, και οι Ζητάδες έχουν μείνει παγωτό, να κοιτάζονται μεταξύ τους!
Ουδέποτε με κυνήγησαν. Ήταν κάτι, που 1 εκατομμύριο φορές να το ξαναέκανα,
δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσω!!!
yannis24
19/06/2025, 09:11
Νομιζω οτι σας το εχω ξαναγραψει, αλλα το ξαναγραφω....
Φευγω μεσημερι Παρσκευης απο happy hour που καναμε η παρεα κρυφα απο τις γυναικες μας οταν σχολουσαμε....απο Ηλιουπολη.
Ολα ΟΚ, μπυριτσεςμ ουσικακια κτλ.
Τοτε εμενα Ανω Γλυφαδα.
Ξεκιναω να γυρισω σπιτι, φτανω στην Γεννηματα καπου, κοιταω δεξια-αριστερα, και περναω με κοκκινο.
Δεν κανω 30 μετρα παρακατω, νασου απο πισω μου ΔΙΑΣ.
3 αντρες - 1 γυναικα.
Μου λενε: "καταλαβες γιατι σε σταματησαμε ε?"
και τοτε βγαζω, πορτοφολι, διπλωμα-ταυτοτητα, τους τα δινω στο χερι, και τους λεω με αγχωμενο υφος :
"παιδια, μενω 4 στενα πιο πανω, θα χεστω πανω μου, κρατηστε τα, ελατε μεχρι το σπιτι, και μολις χεσω θα κατεβω να με γραψετε!!"
"Πρεπει να χεσω"
ολα αυτα με την δοση υπερβολης, και μικρου χοροπηδητου απο μερια μου για να γινω πιστευτος...
κοιταζει ο ενας τον αλλο, αποσβολωμενοι ( εγω τους εχω βγαλει να τους δωσω τα παντα στο μεταξυ), και γυρωναει ο ενας και μου λεει:
"φυγε μαγκα μου....δεν ξερω αν λες αληθεια η ψεματα, αλλα ειναι οτι καλυτερο εχω ακουσει".
Ξαναβαζω τα πραγματα στην τσεπη του μπουφαν μου, ανεβαινω στο παπι που ειχα τοτε, και φευγω με κολιδια μπροστα τους......και καλα χεζομουνα πολυ !!
(το κρανος δεν το ειχα βγαλει καν!!)
Τέλος της δεκαετίας του 80 , το μοναδικό μου μηχανάκι είναι ενα CR125 που είχα πάρει μεταχειρισμένο και το χαιρόμουν καθημερινά!
Φορούσα πάντα εξοπλισμό,ακόμη και στη μετακίνηση για εργασία,εκτός απο μπότες που ήταν σπάνιο πράγμα στην επαρχία εκείνης της εποχής.
Επειδή δεν είχα δίπλωμα ακόμη,απέφευγα τον κεντρικό δρόμο της κωμόπολης όπου έκανε την βόλτα του ο μοναδικός αστυνόμος που έκανε και χρέη τροχαίου και φυσικά τον φοβόμασταν γιατί δεν χάριζε κάστανα!
Στο μοναδικό σημείο που περνούσα κάθετα τον κεντρικό,διπλοτσέκαρα να μην είναι κοντά αλλά συνήθως με έβλεπε απο απόσταση και σήκωνε το χέρι να σταματήσω σφηρίζοντας ταυτόχρονα!
Φυσικά τον έγραφα και την έκανα!
Καμιά δεκαετία αργότερα και αφού έχει πάρει σύνταξη πλέον,τυχαία βρεθήκαμε στην ίδια παρέα και κάποια στιγμή με ρωτά αν θυμάμαι που σφύριζε και δεν σταματούσα! Φυσικα θυμάμαι του απαντώ,αλλά με μοτοκρός ήμουν,δίπλωμα δεν είχα,αν σταματούσα ακόμη θα έγραφες!Ρε συ ,μου λέει ,δεν ήθελα να σε γράψω,να σου πώ μπράβο ήθελα που φόραγες κράνος και να σε δείξω στα άλλα τα κωλόπαιδα!
Έμεινα ενεός!
Τι είπες τώρα, για εμένα η κορυφαία ιστορία μέχρι στιγμής :beer:
Μάλλον του είχα κάνει εντύπωση Παντελή ,το κράνος ήταν σπάνιο εκείνη την εποχή στην επαρχία!
Μάλλον του είχα κάνει εντύπωση Παντελή ,το κράνος ήταν σπάνιο εκείνη την εποχή στην επαρχία!
Ενώ τώρα όχι;:D
harris_x
19/06/2025, 11:11
Τότε ήταν, τώρα δεν είναι.
Μην αρχίσουμε αυτή την κουβέντα plz...
Παντού ήταν σπάνιο και εννοείται ότι του έκανες εντύπωση, όπως έγραψε και ο Ηλίας πιο πάνω αν φορούσες κράνος τότε είχες και πολλές πιθανότητες να μη σε σταματήσουν καν σε μπλόκο, "έγραφε" πολύ και αλλιώς!
Τότε ήταν, τώρα δεν είναι.
Μην αρχίσουμε αυτή την κουβέντα plz...
Αν και κάποιες φορές ακόμη με πιάνουν τα νεύρα μου βλέποντας αναβάτες και οδηγούς, τουλάχιστον έχει αλλάξει αρκετά η νοοτροπία.
Θυμάμαι τους γονείς μου να τραβούν τη ζώνη και να την κρατούν κάτω μέχρι να περάσουν το μπλόκο και να τους λέω καλά, αφού κάνετε που κάνετε τον κόπο και την κίνηση γιατί δεν την αφήνετε δεμένη;!
Αφήστε που τότε είχαν κυκλοφορήσει και άσπρα μπλουζάκια με ζωγραφισμένες ζώνες ασφαλείας διαγωνίως για να φαίνεται ότι και καλά είσαι δεμένος :lol:
Λευκάδιος
19/06/2025, 12:58
Νέα Ιωνία πριν πολλά χρόνια.Ειχα τότε ένα GPZ500S και επέστρεφα για σπίτι δικάβαλο με ένα φίλο από την τροχαία της περιοχής .Στην διασταύρωση Ελ Αλαμέιν και Σμύρνης (για όσους ξέρουν) βγήκα αριστερά (από στοπ) στην Σμύρνης λίγο απότομα άλλα 100% ελεγχόμενα.
Αντίθετα μας ερχόταν ένα περιπολικό και μόλις μας είδε τράβηξε χειρόφρενο (πάνω στην διασταύρωση) για να μας ακολουθήσει.
Μας κάνει νόημα , σταματάμε, κατεβαίνει ο συνοδηγός και αρχίζει το μπλα μπλα σε έντονο ύφος.
Την αμέσως επόμενη στιγμή σταματάει πίσω από το περιπολικό ένα αυτοκίνητο, κατεβαίνει ο οδηγός και αρχίζει να φωνάζει στο όργανο ότι με το χειρόφρενο που τράβηξε παραλίγο να έπεφτε πάνω του :lol: .
Με αυτά και με εκείνα φεύγει ο άλλος,το όργανο ψιλοντροπιασμένο πάει να συνεχίσει το κήρυγμα και του λέω γράψε με γιατί έχω και δουλειές .
Τελικά μας άφησε χωρίς να κόψει κλήση.
Κάπου στο μακρινό 2004, καλοκαιράκι
Τότε είχα ένα TTR250. Έχω το μηχανάκι 1 χρόνο, και το δίπλωμα απεριορίστων από το 2001.
Ξέρετε τώρα, καλοκαιράκι, πηγαίνοντας για προπόνηση στα γήπεδα στο Ελληνικό, με την απαραίτητη ενδυμασία προπόνησης, ντάλα μεσημέρι, σε ανοιχτό γήπεδο!
(Για όσους με γνωρίζουν, η καλύτερή μου :D:D:D )
Είμαι στα φανάρια της Κηφισίας στην Κατεχάκη. Στην γωνία της εισόδου της Κατεχάκη αστυνομία.
Κράνος κομπλέ, χαρτιά κομπλέ...... Άντε πάμε.
Φτάνω στα μισά και μου κάνουν σήμα να σταματήσω.
Πλησιάζει ο αστυνομικός και μου λέει....
-Την ταυτότητά σας. Αποκλείεται να έχετε δίπλωμα για τόσα κυβικά. Δε θέλω άλλα χαρτιά, μόνο την ταυτότητά σας.
Όταν είδε ότι ήμουν 24 ζήτησε και το δίπλωμα! :bawl::bawl::bawl:
Κάπου στο μακρινό 2004, καλοκαιράκι
Τότε είχα ένα TTR250. Έχω το μηχανάκι 1 χρόνο, και το δίπλωμα απεριορίστων από το 2001.
Ξέρετε τώρα, καλοκαιράκι, πηγαίνοντας για προπόνηση στα γήπεδα στο Ελληνικό, με την απαραίτητη ενδυμασία προπόνησης, ντάλα μεσημέρι, σε ανοιχτό γήπεδο!
(Για όσους με γνωρίζουν, η καλύτερή μου :D:D:D )
Είμαι στα φανάρια της Κηφισίας στην Κατεχάκη. Στην γωνία της εισόδου της Κατεχάκη αστυνομία.
Κράνος κομπλέ, χαρτιά κομπλέ...... Άντε πάμε.
Φτάνω στα μισά και μου κάνουν σήμα να σταματήσω.
Πλησιάζει ο αστυνομικός και μου λέει....
-Την ταυτότητά σας. Αποκλείεται να έχετε δίπλωμα για τόσα κυβικά. Δε θέλω άλλα χαρτιά, μόνο την ταυτότητά σας.
Όταν είδε ότι ήμουν 24 ζήτησε και το δίπλωμα! :bawl::bawl::bawl:
Λογικό το βρίσκω, σου λέει, "που πάει η μισή πεπονόφλουδα με δαύτο"...:p
ιστοριες πολλες
γιατι εχω τδμ με εξατμισεις...αυτα τα σταματανε:lol:
μενω ενα στενο κατω απο το αστυνομικο τμημα της περιοχης μου
τωρα τελευταια την εχουν βρει και στηνουν μπλοκο απεξω...
καθε φορα που περναω ''ελα εδω εσυ''
μια φορα τα περνω στο κρανιο και αρχιζω και φωναζω ,οτι δεν μπορω να βγω απο το σπιτι και σας εχω καβαλα ''να σας αφησω τα χαρτια να μην τα βγαζω συνεχεια''
νομιζω με μαθανε :D
doctoras
20/06/2025, 20:00
Κάπου στο 2000 υπήρξε το περιστατικό με τον Πάσσαρη που σκότωσε δύο αστυνομικούς και διέφυγε
Είχε κινητοποιηθεί ολόκληρη η ελας από άκρη σε άκρη της χώρας για να τον βρει
Πάνω στα πολλά μπλόκα εντός της πόλης είχε και πολλά τραγελαφικά, γιαυτο οι σατιρικοί τότε ΑΜΑΝ είχαν ένα πολύ πετυχημένο επεισόδιο αφιερωμένο σε περιστατικά ελέγχων από την επικαιρότητα
Ακριβώς ένα παρόμοιο με το ΑΜΑΝ έλεγχο βίωσα με ένα φίλο επιστρέφοντας από μπίρες από το καλοκαιρινό και αγαπημένο που δυστυχώς δεν υφίσταται πια «Plymouth Rock bar»
Είχα τότε ένα κόκκινο Honda XL200R του ‘83 με ταμπουρά λίγο κάρτα για κομπλεξικά μυαλά που μπορεί να έχουν αναμνήσεις από την ταινία 80ties κόντρα
Σταματάμε στο μπλοκ του 1του αστυνομικου τμήματος Θεσσαλονίκης Β.ολγας (επίσης δεν υφίσταται πια).
Ειναι 4-5 μαζεμένοι γομάρια και με σύσσωμη φωνή
- ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
βρισκόμαστε καβάλα στο μηχανάκι 2 παλικάρια με τα χέρια υψωμένα να ακουμπάνε στα κράνη
-(δεύτερη προσταγή τύπος από πίσω) ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ
πάω να γυρίσω τον κεντρικό διακόπτη
-3τη προσταγή από τον μπροστινό ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Και αφού αυτή η λούπα γίνεται κάνα δύο φορές
-Ρε παιδιά αποφασίστε τι θέλετε να κάνω;
- ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΚΑΤΩ
Και αφού δεν ήμασταν ο Πάσσαρης μας έριξαν ένα ψαχουλέματακι
χαϊδεύοντας μας τα τρυφερά μήπως και κουβαλάμε τίποτα ντραγκια
Μας έστειλαν εμας και η ίδια κασέτα άκουσα να παίζεται στον ακριβώς επόμενο δικυκλιστή που σταμάτησε στο μπλοκ
Πως το έλεγε η Ρανια..
«Εντάξει, βρε παιδί μου, αυτά γίνονται στη ζωή»
:)
1996 έκανα delivery στην πίτσα hut στη Γλυφάδα.
Βγαίνω για παραγγελία με ένα Τ80 γιαμαχακι προς την Βουλιαγμένης κοντά στο City Plaza και στα δεξιά γίνεται χαμός από περιπολικά , γερανούς κτλ.
Πετάχτηκε ένας τροχαιος μπροστά μου με σταμάτησε και άρχισε τα κλασσικά. Τότε ήταν ο νόμος που όποιος δεν φορουσε κράνος του έπαιρναν το δίκυκλο.
Και έτσι έμεινα με τη πίτσα στο χέρι :lol:
Φτάνω σπίτι στην Αργυρούπολη κοντά στη κεντρική πλατεία. Η γυναίκα έγκυος στο μπαλκόνι και γω γυρνούσα με το ΥZ250 από βουνό. Ξαφνικά ακούω σειρήνα και μου την πέφτει περιπολικό οπότε όπως ήμουν την κοπάνησα, με κυνήγησαν λίγο αλλά ήξερα τα κατατόπια και πέρασα από σημεία που δεν χωράει ιχ.
Πήγα στο πατρικό άφησα το ΥΖ και γύρισα πίσω με ένα ZZR1100 που είχα τότε.
Το περίεργο της υπόθεσης ήταν πως αντί να με κράξει η γυναίκα πορωθηκε. :eleison::tooth:
doctor_john
21/06/2025, 15:58
Tέλη 90ς στρώνω το R51. Χρειαζόμουν στέπα δροσερή για να οδηγήσω πάνω από μισή ώρα - τρία τέταρτα
και ο παλιός δρόμος για Θήβα πρόσφερε μερικά λεπτά ψύξης που ήλπιζα να βοηθήσουν να φτάσω μέχρι τον πολιτισμό.
Φτάνω βραστός την κατηφόρα και συμπλεκτάρω για το υπόλοιπο. Χαζεύω το σταυροδρόμι στον ορίζοντα όταν εμφανίζονται
δυο παραδοσιακοί τροχαίοι κάνοντας μου σήμα... καμία ελπίδα, ούτε κάν προσπάθησα να εμπλέξω ή να φρενάρω.
Άνοιξα την ζελατίνα και φώναξα.. έρχομαι! όταν σταμάτησα, επέστρεψα.
Τους βρίσκω να τσακώνονται για το "ειδικόν εργαλείο" και όσα είχε γράψει (~120Km/h) όταν με μέτρησαν.
- Πόσα πάει αυτό;
- Δεν ξέρω το στρώνω, με νεκρά κατέβαινα..
- Στο'πα δεν γίνεται.. λέει στον δεύτερο
(κράνος jacket γαντια υπήρχαν, δίπλωμα όχι)
- Χαρτιά έχεις;
- τσ.. όσο πιο ευγενικά μπορούσα..
- Αλήθεια;! α πάγαινε που θα μας κάνεις και αστεία.
ευχαρίστησα και έφυγα :cool:
AUFGEBRACHT
21/06/2025, 16:40
Μέσα της δεκαετίας του 90...είχα μια βέσπα 200άρα του πατέρα μου, και γύρναγα από μπάνιο. Στην είσοδο της πόλης, μπλόκο 2 τροχαίοι, μου κάνουν σήμα να σταματήσω:
- Άδεια...
-Ορίστε!
-Δίπλωμα...
-Ορίστε!
-Τέλη κυκλοφορίας...
-Ορίστε!
-Κράνος γιατί δεν φοράς; (το είχα κρεμασμένο στο γαντζάκι της βέσπας, ανάμεσα στα πόδια)
-Γιατί γυρνάω από μπάνιο.
-Κι όταν εσύ πας για μπάνιο, δεν φοράς κράνος;
-Έχει αλάτι το κεφάλι, και το αλάτι φθείρει και αλλοιώνει τα υλικά κατασκευής του κράνους.
-Με κοροιδεύεις;
-Καθόλου!
Ο έτερος μπάτσος ήταν λίγο πιο πέρα στο περιπολικό κοντά, τον φωνάζει:
-Ρε συ, έλα να ακούσεις τί μου λέει αυτός, μου φαίνεται με δουλεύει...και μου ζητάει να του ξαναπώ για το κράνος και το αλάτι...
-Εσύ τί λες, μας δουλεύει ή όχι;
-Κοίτα, λογικό ακούγεται από μια άποψη...αλλά δεν ξέρω από κράνη.
-Εγώ λέω να τον γράψουμε, έτσι κι αλλιώς δεν φοράει κράνος.
-Τί ομάδα είσαι στο ποδόσφαιρο;
-Δεν ασχολούμαι με ποδόσφαιρο. Στο Δημοτικό ήμουν Ολυμπιακός.
Εκείνη την ώρα σκάει μύτη ένα γυφτάκι, οι μπάτσοι το χαιρετάνε και λένε "καλώς τον φίλο μας και βοηθό μας".
-Αυτός δεν φοράει κράνος, τι λες, να το γράψουμε;
-Γράφτε τον, λέει το γυφτάκι...
-Είναι όμως Ολυμπιακός, να τον γράψουμε;
-Εεεεε, όχι, μην τον γράψετε.
-Λοιπόν, δεν σε γράφω γιατί το είπε ο φίλος μου από εδώ, και γιατί δεν ξέρω αν μας δουλεύεις ή όχι, αλλά πρώτη φορά ακούω τέτοια πρωτότυπη δικαιολογία, κι από δω και πέρα, να φοράς κράνος και μετά από το μπάνιο.
-Αφού είπαμε, το αλάτι δεν κάνει καλό στα εσωτερικά υλικά του κράνους.
-Φύγε πριν αλλάξω γνώμη...
Κι έφυγα...
Oneman1987
27/06/2025, 13:45
Μια που πιάσαμε χθες τα νοσταλγικά για τους νόμους και τα κράνη, να σας διηγηθώ και τα καθέκαστα της πρώτης βόλτας όπου με σταμάτησε η αστυνομία πιτσιρικά για έλεγχο :a01:
Βέβαια η νοοτροπία εκείνης της εποχή απείχε παρασάγγας από τη σημερινή σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στα κράνη και τις ζώνες και όποιος την έζησε ειδικά ως παιδί έχει, παραδόξως, πολλά για να αναπολήσει και να νοσταλγήσει.
Για αυτό και όλα τα περί κίνησης μετά δικύκλου γράφονται υπό το πρίσμα της εποχής και προφανώς δεν συνιστώνται για τους νεότερους καθώς ακόμα και εμείς που τα ζήσαμε καταλάβαμε τι βλακείες κάναμε αργά ή γρήγορα και συμμορφωθήκαμε μόνοι μας!
Αλάνα, κοπάνα, αλητεία, τηλεόραση που έδειχνε πράματα μόνο σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα, τηλέφωνα μόνο σταθερά στα οποία δεν πετύχαινες ποτέ το κορίτσι αλλά μόνο τον πατέρα της, συνεννοήσεις και ραντεβού ανθρώπινα, και φυσικά μπασκετάκι και δη βραδινό ειδικά τα καλοκαίρια που έπεφτε η δροσιά λοιπόν.
Το στέκι της Θεσσαλονίκης γνωστό στο Ποσειδώνιο και το μηχανάκι μου εκείνη την περίοδο κάπου στη δεκαετία του ’90 ένα μοτοποδήλατο Piaggio Si Monte Carlo - κανονικό μοτοποδήλατο με πηδάλια, κόκκινο με ωραίες ζάντες αλουμινίου και ένα αυτοκόλλητο πράσινη κουτσουλιά – splash στο πλάι (ήταν της μόδας τότε :lol: ).
Πίσω από τη φράση μηχανάκι μου βέβαια κρυβόταν χρησικτησία καθώς ο αδελφός μου το απέκτησε μόλις έγινε 16 και έβγαλε το ανάλογο δίπλωμα αλλά εγώ αν και τρία χρόνια μικρότερος ήταν προφανώς αδύνατο να μην το καβαλάω!
Μέχρι και σχολείο πήγα ο τσόγλανος και πάρκαρα μάλιστα μπροστά στο γραφείο των καθηγητών λίγο πριν την πρωινή προσευχή με κωλιά 180 μοιρών :evil:
Ήξερα πως στη διασταύρωση Μαρτίου με Πλαστικό (το σχολείο μου για τους παλαιότερους) λίγο πριν τις μπασκέτες τη στήνει συνήθως η τροχαία οπότε μόλις τους έβλεπα από μακριά έκοβα και έστριβα στον τότε χωματόδρομο και στην τότε αλάνα προς το τότε λούνα παρκ...
Έλα όμως που εκείνη την ημέρα την είχαν στημένη σε κάποιον και είχε μπλόκο οριζοντίως και καθέτως και δεν μπορούσα να ξεφύγω με τίποτα!
Πλησιάζω, μου κάνει νόημα, σταματάω στον χωματόδρομο δεξιά μαζί άλλα πέντε – έξι μηχανάκια, εννοείται με μπασκετικό σορτσάκι – φανελάκι και παπούτσι Brooks – δεν είχανε αρχίσει ακόμα τα Nike και τα Reebok.
Ήμουνα 13, έδειχνα 10, έρχεται ο αστυνομικός και αρχίζει:
Άδεια;
:tooth:
Δίπλωμα;
Κράνος;
:roflmao:
Ταυτόχρονα δίπλα μου γίνεται το ίδιο σκηνικό αλλά με έναν τύπο με παπάκι, μούσια – μαλλιά και γενικότερα underground εμφάνιση...
Στην ερώτηση Δίπλωμα; λοιπόν, απαντά μεγαλοφώνως με ένα μεγαλοπρεπέστατο
ΑΝΤΕ *****ΟΥ!
Μόλις το ακούει το όργανο μένει παγωτό για πέντε δευτερόλεπτα και στο έκτο τον αρχίζει επί τόπου στο ξύλο…
Μέχρι να πεις κύμινο έχουν έρθει και οι υπόλοιποι (πολλοί) αστυνομικοί, τον αρχίζουν και αυτοί και τον μεταφέρουν σηκωτό σε ένα περιπολικό, δέρνοντας τον ταυτόχρονα με χέρια, πόδια και γκλομπ :eyepop:
Έτσι λοιπόν μιας και η αστυνομία ήταν απασχολημένη, εγώ και οι υπόλοιποι ακράνοβιτς που περιμέναμε στη σειρά κοιτιόμαστε μεταξύ μας, βάζουμε μπρος και χανόμαστε στο ηλιοβασίλεμα χωρίς κλήση αλλά, εγώ τουλάχιστον, με μία νέα εμπειρία!
463087
Το μηχανάκι σου γιατί είχε πηδάλια??????
Και το σχολείο γιατί το λεγαν πλαστικό?
Το μηχανάκι σου γιατί είχε πηδάλια??????
Και το σχολείο γιατί το λεγαν πλαστικό?
Τα πρώτα μοτοποδήλατα ήταν ακριβώς αυτό, ποδήλατα με ενσωματωμένο έναν μικρό κινητήρα που επέτρεπε μία μεγαλύτερη ελευθερία στον ιδιοκτήτη και έτσι νομικά και αυτά και το δίπλωμα που απαιτούσαν ήταν κάτι ενδιάμεσο μεταξύ ποδηλάτου και μοτοσικλέτας.
Επίσης τα πρώτα μοτοποδήλατα πρόσφεραν και μία καβάντζα μετακίνησης αποκλειστικά με τα πηδάλια σε περίπτωση βλάβης ή έλλειψης καυσίμων.
Με τον καιρό βέβαια όλα αυτά ξεπεράστηκαν αλλά έμεινε η νομοθεσία, κι έτσι στο δικό μου μηχανάκι ο μόνος πρακτικός λόγος ύπαρξης των πηδαλίων ήταν για να το βάζω μπρος εν είδει μανιβέλας καθώς το μεγαλύτερο βάρος, τα φαρδύτερα λάστιχα και η γεωμετρία του έκαναν το πηδάλι απαγορευτικό και μόνο λύση απόλυτης ανάγκης!
Βέβαια τον καιρό εκείνο η Piaggio διέθετε ακόμη προς πώληση το θρυλικό αλλά παρωχημένο πλέον Ciao, που λόγω...σιλουέτας διατηρούσε πολύ ποδήλατο στο dna του.
Το σχολείο το λέγανε Πλαστικό γιατί βασικά ήταν το χειρότερο σχολείο του κόσμου :lol:
Λυόμενο απομεινάρι αμιάντου της εποχής των σεισμών, παγωμένο τον χειμώνα, κλίβανος με τις πρώτες ζέστες και σουρωτήρι σε περίπτωση βροχής - στέγαζε Γυμνάσιο και Λύκειο και πέρασα έξι χρόνια εκεί.
Βέβαια και το κτίριο του Δημοτικού που πήγα δεν διέφερε πολύ, αλλά το Πλαστικό με το όνομα ήταν ένα ;)
Πετάλια ήταν Παντελή όχι πηδάλια......
Τέλη των '70ς, αρχές '80ς πηγαίναμε γιά μπάνιο κάθε μεσημέρι, όταν σχολάγαμε από την δουλειά
στον Αγ. Βασίλη, λίγο έξω από την Πάτρα. Κατά τις πέντε το απόγευμα που γυρίζαμε, κάποιες μέρες
την έστηναν οι μπάτσοι, κάτω από μιά γέφυρα της Ε.Ο. που είχε ίσκιο και δροσιά
και μας σταματάγανε για έλεγχο, γράψιμο κλπ.
Το έκαναν μιά, δυό, τρείς φορές, οπότε έπρεπε να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα αυτό.............
Αρχίσαμε λοιπόν κι' εμείς και πηγαίναμε κατά τις 8 - 9 μετά δηλαδή από 3-4 ώρες που οι μπάτσοι
είχαν φύγει και κατουράγαμε όλοι, γύρω γύρω, κάτω από την γέφυρα, και ξανακατουράγαμε
κάθε μέρα και δύο και τρείς φορές, ακόμα και τα πρωινά αν μας έβγαζε ο δρόμος ξαναξανακατουράγαμε....
Μετά από κάνα δυό βδομάδες, δεν μπορούσες ν' αντέξεις από την κατρουλίλα
κάτω από την γέφυρα ούτε δύο λεπτά..........
Ούτε που τους ξαναείδαμε να κάνουν μπλόκο εκεί.........................
doctoras
27/06/2025, 18:08
Rock κατασταση :rockon:
Τέλη των '70ς, αρχές '80ς πηγαίναμε γιά μπάνιο κάθε μεσημέρι, όταν σχολάγαμε από την δουλειά
στον Αγ. Βασίλη, λίγο έξω από την Πάτρα. Κατά τις πέντε το απόγευμα που γυρίζαμε, κάποιες μέρες
την έστηναν οι μπάτσοι, κάτω από μιά γέφυρα της Ε.Ο. που είχε ίσκιο και δροσιά
και μας σταματάγανε για έλεγχο, γράψιμο κλπ.
Το έκαναν μιά, δυό, τρείς φορές, οπότε έπρεπε να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα αυτό.............
Αρχίσαμε λοιπόν κι' εμείς και πηγαίναμε κατά τις 8 - 9 μετά δηλαδή από 3-4 ώρες που οι μπάτσοι
είχαν φύγει και κατουράγαμε όλοι, γύρω γύρω, κάτω από την γέφυρα, και ξανακατουράγαμε
κάθε μέρα και δύο και τρείς φορές, ακόμα και τα πρωινά αν μας έβγαζε ο δρόμος ξαναξανακατουράγαμε....
Μετά από κάνα δυό βδομάδες, δεν μπορούσες ν' αντέξεις από την κατρουλίλα
κάτω από την γέφυρα ούτε δύο λεπτά..........
Ούτε που τους ξαναείδαμε να κάνουν μπλόκο εκεί.........................
Όταν οι δύσκολες καταστάσεις απαιτουν δραστικές λύσεις.....:lol:
Dimmanoukas
27/06/2025, 18:35
Χαχα σαν τους συμπαθείς τετράποδους φίλους μας. Οριοθετήσατε την περιοχή σας
Πετάλια ήταν Παντελή όχι πηδάλια......
Εδώ παίζουν και τα δύο Βαγγέλη εκτός από συγκεκριμένες λέξεις, πχ ορθοπεταλιά.
Μην ξεχνάς ότι είχα και παππού ποδηλατά :D
Μετά την ευθεία στο Δαφνί στο Χαιδάρι είχε μεγάλο μπλόκο με κάμερες κτλ. Κατεβαίναμε με ένα φίλο, ZX12 καινούργιο το πρώτο μοντέλο χωρίς κόφτη και γω με το ZZR 1100.
Δεν το περιμέναμε αλλά έτσι κι αλλιώς δεν τρέχαμε.
(Καμμιά 20ρια χρόνια πίσω.)
Λέει ο τροχαιος στον φίλο " το ξέρεις ότι πήγαινες με 160;"
Απάντηση του φίλου " να μη βάλω 2α δηλαδή???"
Δεν γέλασαν οι τροχαίοι και την φάγαμε για τα καλά.
Μετά την ευθεία στο Δαφνί στο Χαιδάρι είχε μεγάλο μπλόκο με κάμερες κτλ. Κατεβαίναμε με ένα φίλο, ZX12 καινούργιο το πρώτο μοντέλο χωρίς κόφτη και γω με το ZZR 1100.
Τι μας κάνεις ρε φίλε πρωί - πρωί :cry:
Τι μηχανάρες και τα δυο, να μην ξέρεις ποιο να διαλέξεις!
Τι μας κάνεις ρε φίλε πρωί - πρωί :cry:
Τι μηχανάρες και τα δυο, να μην ξέρεις ποιο να διαλέξεις!
Το ZZR ήταν ξεκάθαρα ένα πολύ άνετο σπορτ Τούρινγκ που στα κλειστά ήθελε τον τρόπο του αλλά σε πιο ανοιχτές διαδρομες ταξίδευε υπέροχα.
Το πρώτο ZX12 ήταν ένας κανίβαλος που δεν ήξερε αν ήταν σούπερ σπορ η σπορτ Τούρινγκ αλλά πέρα από αυτό ήταν πάρα πολύ γρήγορο και όμορφο. Και παραδόξως ήταν αρκετά άνετο για τον οδηγό.
Τοτε οι δρόμοι ήταν χειρότεροι αλλά πρώτον δεν υπήρχαν κάμερες και δεύτερον τα διόδια ήταν ελάχιστα, μόνο τα κρατικά υπήρχαν οπότε είχαν λόγω ύπαρξης αυτές οι μοτό. Είχαμε και λεφτά για λάστιχα.