Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 38

Θέμα: Αστυνομιοιστορίες!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber

Αστυνομιοιστορίες!

Μια που πιάσαμε χθες τα νοσταλγικά για τους νόμους και τα κράνη, να σας διηγηθώ και τα καθέκαστα της πρώτης βόλτας όπου με σταμάτησε η αστυνομία πιτσιρικά για έλεγχο

Βέβαια η νοοτροπία εκείνης της εποχή απείχε παρασάγγας από τη σημερινή σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στα κράνη και τις ζώνες και όποιος την έζησε ειδικά ως παιδί έχει, παραδόξως, πολλά για να αναπολήσει και να νοσταλγήσει.

Για αυτό και όλα τα περί κίνησης μετά δικύκλου γράφονται υπό το πρίσμα της εποχής και προφανώς δεν συνιστώνται για τους νεότερους καθώς ακόμα και εμείς που τα ζήσαμε καταλάβαμε τι βλακείες κάναμε αργά ή γρήγορα και συμμορφωθήκαμε μόνοι μας!

Αλάνα, κοπάνα, αλητεία, τηλεόραση που έδειχνε πράματα μόνο σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα, τηλέφωνα μόνο σταθερά στα οποία δεν πετύχαινες ποτέ το κορίτσι αλλά μόνο τον πατέρα της, συνεννοήσεις και ραντεβού ανθρώπινα, και φυσικά μπασκετάκι και δη βραδινό ειδικά τα καλοκαίρια που έπεφτε η δροσιά λοιπόν.

Το στέκι της Θεσσαλονίκης γνωστό στο Ποσειδώνιο και το μηχανάκι μου εκείνη την περίοδο κάπου στη δεκαετία του ’90 ένα μοτοποδήλατο Piaggio Si Monte Carlo - κανονικό μοτοποδήλατο με πηδάλια, κόκκινο με ωραίες ζάντες αλουμινίου και ένα αυτοκόλλητο πράσινη κουτσουλιά – splash στο πλάι (ήταν της μόδας τότε ).

Πίσω από τη φράση μηχανάκι μου βέβαια κρυβόταν χρησικτησία καθώς ο αδελφός μου το απέκτησε μόλις έγινε 16 και έβγαλε το ανάλογο δίπλωμα αλλά εγώ αν και τρία χρόνια μικρότερος ήταν προφανώς αδύνατο να μην το καβαλάω!

Μέχρι και σχολείο πήγα ο τσόγλανος και πάρκαρα μάλιστα μπροστά στο γραφείο των καθηγητών λίγο πριν την πρωινή προσευχή με κωλιά 180 μοιρών

Ήξερα πως στη διασταύρωση Μαρτίου με Πλαστικό (το σχολείο μου για τους παλαιότερους) λίγο πριν τις μπασκέτες τη στήνει συνήθως η τροχαία οπότε μόλις τους έβλεπα από μακριά έκοβα και έστριβα στον τότε χωματόδρομο και στην τότε αλάνα προς το τότε λούνα παρκ...

Έλα όμως που εκείνη την ημέρα την είχαν στημένη σε κάποιον και είχε μπλόκο οριζοντίως και καθέτως και δεν μπορούσα να ξεφύγω με τίποτα!

Πλησιάζω, μου κάνει νόημα, σταματάω στον χωματόδρομο δεξιά μαζί άλλα πέντε – έξι μηχανάκια, εννοείται με μπασκετικό σορτσάκι – φανελάκι και παπούτσι Brooks – δεν είχανε αρχίσει ακόμα τα Nike και τα Reebok.

Ήμουνα 13, έδειχνα 10, έρχεται ο αστυνομικός και αρχίζει:

Άδεια;

Δίπλωμα;

Κράνος;

Ταυτόχρονα δίπλα μου γίνεται το ίδιο σκηνικό αλλά με έναν τύπο με παπάκι, μούσια – μαλλιά και γενικότερα underground εμφάνιση...

Στην ερώτηση Δίπλωμα; λοιπόν, απαντά μεγαλοφώνως με ένα μεγαλοπρεπέστατο

ΑΝΤΕ *****ΟΥ!

Μόλις το ακούει το όργανο μένει παγωτό για πέντε δευτερόλεπτα και στο έκτο τον αρχίζει επί τόπου στο ξύλο…

Μέχρι να πεις κύμινο έχουν έρθει και οι υπόλοιποι (πολλοί) αστυνομικοί, τον αρχίζουν και αυτοί και τον μεταφέρουν σηκωτό σε ένα περιπολικό, δέρνοντας τον ταυτόχρονα με χέρια, πόδια και γκλομπ

Έτσι λοιπόν μιας και η αστυνομία ήταν απασχολημένη, εγώ και οι υπόλοιποι ακράνοβιτς που περιμέναμε στη σειρά κοιτιόμαστε μεταξύ μας, βάζουμε μπρος και χανόμαστε στο ηλιοβασίλεμα χωρίς κλήση αλλά, εγώ τουλάχιστον, με μία νέα εμπειρία!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1-110cc022.jpg 
Προβολές:	320 
Μέγεθος:	95,7 KB 
ID:	463087

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Σας έσωσε "κωλόπαιδα" ο "Μούσιας".

Να τον θυμάστε και να πίνετε καμιά μπύρα στην υγεία του, όπου και αν βρίσκεται.

Ακόμα θα σας τα ζάλιζαν οι τσέοι, είναι άλλωστε το αγαπημένο τους σπορ "Κήρυγμα μέχρι τελικής πτώσης, σε πιτσιρικά με πάπια".
    Oldfarts never die

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SeniorCanardo Προβολή μηνύματος
    Σας έσωσε "κωλόπαιδα" ο "Μούσιας".

Να τον θυμάστε και να πίνετε καμιά μπύρα στην υγεία του, όπου και αν βρίσκεται.

Ακόμα θα σας τα ζάλιζαν οι τσέοι, είναι άλλωστε το αγαπημένο τους σπορ "Κήρυγμα μέχρι τελικής πτώσης, σε πιτσιρικά με πάπια".

Εννοείται ότι ήταν σα να θυσιάστηκε για εμάς - μιλάμε για το απόλυτο distraction για αυτό και τον μνημονεύω μετά από τόσα χρόνια

Ακόμη αναρωτιέμαι πάντως αν ήταν όντως αυτός για το οποίον είχε στηθεί εξαρχής το αεροστεγές μπλόκο!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dumutrus
    Γνωρίζεις τον Παντελή 30 χρόνια μετά και μόλις μαθαίνεις τι έκανε στα ατίθασα νιάτα του απορείς "για τον ίδιο μιλάμε"
    Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος
    Ακόμη αναρωτιέμαι πάντως αν ήταν όντως αυτός για το οποίον είχε στηθεί εξαρχής το αεροστεγές μπλόκο!
    Τους έχω ικανούς να έψαχναν για τύπο με μαλλιά και μούσια και να σταματούσαν αμούστακα δεκάχρονα!
    Oldfarts never die

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dumutrus Προβολή μηνύματος
    Γνωρίζεις τον Παντελή 30 χρόνια μετά και μόλις μαθαίνεις τι έκανε στα ατίθασα νιάτα του απορείς "για τον ίδιο μιλάμε"
    Κάθε πράμα στον καιρό του αγαπητέ και οσονούπω και κολιός

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SeniorCanardo Προβολή μηνύματος
    Τους έχω ικανούς να έψαχναν για τύπο με μαλλιά και μούσια και να σταματούσαν αμούστακα δεκάχρονα!
    Για σένα έχω άλλη παροιμία, το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Πρώτο μηχανάκι Suzuki FB50 birdie (το πουλί όχι παπί )
    2 x Yamaha townmate 50, ένα yamaha dt50r και ένα Suzuki ts50r

Καλοκαίρι 1993 Κατευθυνόμαστε επαρχιακά πέριξ της πόλης

Σε μια στιγμή προπορευόμενος σε διαδοχικές στροφές τους χάνω, καθρέπτες δεν..

Σταματάω στην άκρη του δρόμου και περιμένω, περνάνε 10 λεπτά τίποτα…
    Φανταστικα ότι κάποιος χαντακώθηκε, ήταν γνώριμη εξέλιξη τότε οποίος ήθελε να πάει γρήγορα να «αγόραζε χωράφι»..

Ξεκινάω με την γνήσια (ταπωμένη όμως) Sebring μου να επιστρέφω ιχνηλατοντας τις άκρες μήπως ξάπλωσε κάποιος..

Από την άλλη μεριά είχε σταματήσει περιπολικό και δήλωναν στοιχεία τα φιλαράκια.
    Οπότε με ακούνε που επιστρέφω χωρίς να έχουν οπτική επαφή καθώς ο μπάτσος τους είχε σταματήσει πάνω σε ένα κλειστό s.
    Καθώς μπαίνω στο s στην δεύτερη στροφή έρχομαι αντίκρυ με τα φιλαράκια μου και το περιπολικό.
    Σαστίζω με τα μάτια ορθάνοιχτα μάτια κάπως έτσι πλακωμένος στα φρένα ενστικτωδώς

Αυτοί με έκφραση: οχι ρε επέστρεψε ο μαλεας, όπου ακριβωσ μετά ακολουθήσε επίσης ενστικτωδώς το ύψωμα και των δύο χεριών με την αξιοπρεπής μουτζα αγαπημένη συνήθεια της εποχής ασυγχρόνιστα αλλά συντονισμένα…

ο διάλογος με το όργανο τάξεως τιπικη:
    -ποιος είσαι εσύ ;
    -εεεε…εγωωωω…..
    -κάτσε δίπλα και περίμενε την σειρά σου…
    -όχι ρε πστμου

Στα πηγαδάκια μεταξύ μας όσο περιμέναμε την σειρά μας να γραφτούμε στα μητρώα της τροχαίας ήταν σαν τους διαλόγους Βέγγου - Χατζηχρήστου στο Ηλιας 16του

Για τους νεοτερους δεν υπάρχαν κινητά τηλέφωνα

you rise you fall you're down then you rise again

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    Πρώτο μηχανάκι Suzuki FB50 birdie (το πουλί όχι παπί )
    2 x Yamaha townmate 50, ένα yamaha dt50r και ένα Suzuki ts50r

Καλοκαίρι 1993 Κατευθυνόμαστε επαρχιακά πέριξ της πόλης

Σε μια στιγμή προπορευόμενος σε διαδοχικές στροφές τους χάνω, καθρέπτες δεν..

Σταματάω στην άκρη του δρόμου και περιμένω, περνάνε 10 λεπτά τίποτα…
    Φανταστικα ότι κάποιος χαντακώθηκε, ήταν γνώριμη εξέλιξη τότε οποίος ήθελε να πάει γρήγορα να «αγόραζε χωράφι»..

Ξεκινάω με την γνήσια (ταπωμένη όμως) Sebring μου να επιστρέφω ιχνηλατοντας τις άκρες μήπως ξάπλωσε κάποιος..

Από την άλλη μεριά είχε σταματήσει περιπολικό και δήλωναν στοιχεία τα φιλαράκια.
    Οπότε με ακούνε που επιστρέφω χωρίς να έχουν οπτική επαφή καθώς ο μπάτσος τους είχε σταματήσει πάνω σε ένα κλειστό s.
    Καθώς μπαίνω στο s στην δεύτερη στροφή έρχομαι αντίκρυ με τα φιλαράκια μου και το περιπολικό.
    Σαστίζω με τα μάτια ορθάνοιχτα μάτια κάπως έτσι πλακωμένος στα φρένα ενστικτωδώς

Αυτοί με έκφραση: οχι ρε επέστρεψε ο μαλεας, όπου ακριβωσ μετά ακολουθήσε επίσης ενστικτωδώς το ύψωμα και των δύο χεριών με την αξιοπρεπής μουτζα αγαπημένη συνήθεια της εποχής ασυγχρόνιστα αλλά συντονισμένα…

ο διάλογος με το όργανο τάξεως τιπικη:
    -ποιος είσαι εσύ ;
    -εεεε…εγωωωω…..
    -κάτσε δίπλα και περίμενε την σειρά σου…
    -όχι ρε πστμου

Στα πηγαδάκια μεταξύ μας όσο περιμέναμε την σειρά μας να γραφτούμε στα μητρώα της τροχαίας ήταν σαν τους διαλόγους Βέγγου - Χατζηχρήστου στο Ηλιας 16του

Για τους νεοτερους δεν υπάρχαν κινητά τηλέφωνα

Ίσως αν συνέχιζες αγέρωχος κοιτώντας μπροστά να τη γλίτωνες αλλά αυτό θέλει αρκετά μεγάλη εμπειρία για να το κάνεις σωστά!

Είναι ένα ιδιότυπο body language που δεν εξηγείται εύκολα αλλά μπορεί να σε γλιτώσει ακόμα και ανάμεσα σε γκρουπ μοτοσικλετών

ΥΓ: Εκείνη την εποχή και επί σειρά ετών θυμάμαι ότι το είχαν ξεφτιλίσει με συνεχόμενα μπλόκα από στροφή Επανωμής μέχρι Ποταμό και Παραλία, μήπως έγινε εκεί στραβή;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Ηταν 1991 αν θυμαμαι καλα, γω με ολοκαινουργιο ΧΤ600 ασπρο-κοκκινο, μανιβελατο γιατι δεν φταναν τα λεφτα για μιζατο και βολταρω στην Αθηνα με το κρανακι μου το Bieffe φορεμενο. Στην Βασ. Σοφιας στο φαναρι πριν το Χιλτον ρευμα για Καραβελ με διπλαρωνει Ζητας με εκεινα τα GSX 750.

-Με γεια το εργαλειο μου λεει, σουζα κανεις;

-Οχι του λεω, το στρωνω ακομα (αν και δεν εμαθα ποτε να κανω σουζα) ..... εκεινη την ωρα αναβει πρασινο

-Κοιτα να μαθαινεις μου λεει και το σηκωνει λαμπαδα μεχρι την Μιχαλακοπουλου , το κατεβασε κι αρχισε τα παντηλικια μεχρι το Καραβελ, κι εγω να τον κοιταζω και να μου εχει πεσει το σαγωνι

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Πριν 7-8 χρόνια, είχαμε μια εκδήλωση στο μπόουλινγκ Στην πλατεία, στο Μπουρνάζι.
    Σχολάει η εκδήλωση κατά τις 3 ξημερώματα, κάνω να φύγω και στην γωνία Αγ. Παρασκευής με Αρκαδίας νάσου μπλόκο....
    Φυσικότατα με σταματάνε. Βγάζω κράνος, καλησπερίζω και ακολουθεί ο κλασσικός διάλογος:

- δίπλωμα
    - πάρε
    -άδεια και ασφάλεια
    -πάρε και πάρε
    -Ηπιαμε; ήπιαμε; και μην πεις ψέμα, έχω το μαρκούτσι εδώ (μου δείχνει έναν δίπλα που του κάνανε τεστ)
    -ουουουυου......
    -Αλήθεια;
    -Άμα σου λεω....ουουουυου!
    -Για περάστε για να δούμε πόσο ήπιατε.....

Μου χώνουν το...."εργαλείο" στο στόμα

-Φύσα καλά, πολύ καλά!
    Φυσάω 2-3 φορές, το εργαλείο δείχνει 0....

-Ξανά!

Ξανά μανά, το εργαλείο εκεί, 0....

-Ρε δεν είπες ότι ήπιες;;;; με ρωτάει αγριεμένος

-ρώτησες ΑΝ ήπια, δεν ρώτησες ΤΙ ήπια....3 καφέδες!

-Ρε άει στον κόρακα και με ταλαιπωρείς! πάρτα (τα χαρτιά) και καληνύχτα σας......

(Δεν πίνω ΠΟΤΕ όταν βγαίνω με την μηχανή. Κάποιοι το ξέρετε ήδη....)
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Είσαι ωραίος, ούτε κι εγώ και ούτε μισή μπύρα και ακόμη προκύπτουν συζητήσεις...τρίτης γυμνασίου επί του θέματος!

(pun intended)

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Πριν 7-8 χρόνια, είχαμε μια εκδήλωση στο μπόουλινγκ Στην πλατεία, στο Μπουρνάζι.
    Σχολάει η εκδήλωση κατά τις 3 ξημερώματα, κάνω να φύγω και στην γωνία Αγ. Παρασκευής με Αρκαδίας νάσου μπλόκο....
    Φυσικότατα με σταματάνε. Βγάζω κράνος, καλησπερίζω και ακολουθεί ο κλασσικός διάλογος:

- δίπλωμα
    - πάρε
    -άδεια και ασφάλεια
    -πάρε και πάρε
    -Ηπιαμε; ήπιαμε; και μην πεις ψέμα, έχω το μαρκούτσι εδώ (μου δείχνει έναν δίπλα που του κάνανε τεστ)
    -ουουουυου......
    -Αλήθεια;
    -Άμα σου λεω....ουουουυου!
    -Για περάστε για να δούμε πόσο ήπιατε.....

Μου χώνουν το...."εργαλείο" στο στόμα

-Φύσα καλά, πολύ καλά!
    Φυσάω 2-3 φορές, το εργαλείο δείχνει 0....

-Ξανά!

Ξανά μανά, το εργαλείο εκεί, 0....

-Ρε δεν είπες ότι ήπιες;;;; με ρωτάει αγριεμένος

-ρώτησες ΑΝ ήπια, δεν ρώτησες ΤΙ ήπια....3 καφέδες!

-Ρε άει στον κόρακα και με ταλαιπωρείς! πάρτα (τα χαρτιά) και καληνύχτα σας......

Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος
    Είσαι ωραίος, ούτε κι εγώ και ούτε μισή μπύρα και ακόμη προκύπτουν συζητήσεις...τρίτης γυμνασίου επί του θέματος!

(pun intended)
    Όταν βγαίνω με το αμάξι, όμως και έχω και την γυναίκα μαζί, του δίνω και καταλαβαίνει!
    Με πάει σπίτι η γυναίκα μετά
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Αρχες 80 που κυκλοφοραγα με το yz στο δρομο(ναι,,,,καποτε το καναμε και αυτο)εφαγα συνολικα 3 αυτοφωρα.
    Οποιος θελει το πιστευει: KAI TA 3 ME ΠΗΓΕ ΜΕΣΑ ΕΝΑς πουστης ασφαλιτης ...ο ιδιοςκαι στις 3 περιπτωσεις
    Δυο φορες παραλια και μια στο κεντρο της Αθηνας.
    Αυτο που θυμαμαι εντονα ηταν το μαζοχιστικο χαμογελο που ειχε ο μπινες .
    Ειχα ορκιστει οτι αν θα τον πετυχενα καπου στο ακυρο θα τον εκανα μπαουλο στο ξυλο.
    Ο ξευτιλας (ειδικα στη περιπτωση στο κεντρο της Αθηνας) του λεγανε οι αλλοι μπατσοι ''αστονε ρε να φυγει" αλλα αυτος εκει:οχι θα τον παω μεσα.
    Λογικα πρεπει να εχει πεθανει απο ηλικια τωρα πια.
    Παντα με πηγαιναν μεσα γιατι δεν ειχα διπλωμα.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF