PDA

View Full Version : Ταξιδιωτικό κράνος για γυμνό περί τα 250 ευρώ

Dant3
30/06/2025, 10:32
Θα πάω ένα ταξιδάκι των 4000χλμ το καλοκαίρι και θα χρειαστώ κράνος.
Σε προηγούμενη εξόρμηση των 2000χλμ ειχα ένα φθηνό LS2 αλλά με κούρασε να πω την αλήθεια. Λυπάμαι να πάρω το 804 που έχω αν και φαντάζομαι θα ήταν οκ για τη δουλεια.
Το θέμα ειναι πως ειμαι αναμεσα σε S και Μ οποτε θα πρεπει να το δοκιμασω οπωσδηποτε.
Αυτο που ζηταω ειναι να παιρνει ενδοεπικοινωνια Cardo ,να εχει Visor και να ειναι ξεκουραστο αεροδυναμικα για να με κουραζει οσο λιγοτερο γινεται στο σβερκο μιας και θα ειμαι με ενα ΜΤ 09.
Τα σχεδια- χρωματα δε με ενδιαφερουν, θορυβος επισης οχι ιδιαιτερα, μιας και θα εχω ωτοασπιδες και μουσικη να παιζει.
Μπατζετ περι τα 250. Να ανεβω λιγο αν ειναι για κατι δοκιμασμενο που αξιζει. Η αγορα πρεπει να γινει μεσα στον Ιουλιο.

o_gavros
30/06/2025, 10:41
έχεις ήδη κράνος, κι αν δεν καταλαβαίνω πολύ λάθος τα γραπτά σου, καλό και ψάχνεις κάτι υποδεέστερο μόνο για αυτή την εκδρομή;

harris_x
30/06/2025, 10:42
έχεις ήδη κράνος, κι αν δεν καταλαβαίνω πολύ λάθος τα γραπτά σου, καλό και ψάχνεις κάτι υποδεέστερο μόνο για αυτή την εκδρομή;

λ7 υπάρχουν :tooth:

o_gavros
30/06/2025, 10:45
ρε φάτε τα στις τανεςπου και τα ναρκωτικά λέμε, μην είστε θύματα του μάρκετι :cry:

Dant3
30/06/2025, 11:49

Ναι εχω ενα LS2 καθημερινο και ενα Nolan 804. Το θεμα ειναι πως θελω να παρω ενα πιο τουριστικο ,οχι μονο για αυτο το ταξιδι, αλλα και για οτι ερθει. Ειναι στο προγραμμα να γινουν και αλλα. Το 804 ειναι με ημιφιμε και βραδυ δε βλεπω Χριστό :p Συν οτι δε το λες και τερας ανεσης, αν και φοβερο κρανος.
Εχω βρει τα Shark Spartan RS, Rpha 71 Scorpion Exo 1400. Μου φαινεται πως η καλυτερη περιπτωση απο αυτα ειναι το Spartan RS.

BLiTzER
30/06/2025, 11:57
Κάποτε (παλιά) το έκανα κι εγώ, αλλά πλέον μου φαίνεται ανούσιο. Ποιος ο λόγος να έχεις 2 κράνη; Ειδικά ένα φθηνό καθημερινό και ένα ακριβότερο τουριστικό; Το καθημερινό θα σε σώσει αν χρειαστεί. Γιατί να κάνεις εκπτώσεις στην καθημερινή σου μετακίνηση; Γιατί να μην έχεις ΕΝΑ καλό, ακριβό κράνος για κάθε χρήση, που ίσως σου σώσει το κεφάλι κάποια στιγμή;

Επίσης τα κράνη "αχρηστεύονται" μετά από 5 χρόνια χρήσης. Γιατί να μην έχεις 5 πραγματικά χρόνια χρήσης σε ένα κράνος, αντί 2,5+2,5, άρα θα χρειαστεί να πετάξεις 2 κράνη με τη μισή χρήση;

Δε μου βγάζει νόημα πλέον. Πάρτε ΕΝΑ καλό κράνος για το κεφάλι σας και μην κάνετε εκπτώσεις. Just my 2c.

motojojo
30/06/2025, 13:06
Άμα έχεις ήδη καλο κράνος βάλε μια ζελατινα στη μηχανη με τα μισα (και λιγοτερα) χρήματα για τον αερα.

Dant3
30/06/2025, 13:06
Απο θεμα ασφαλειας και τα δυο ειναι αξιολογα. Στο Sharp δηλαδη 4 αστερια εχουν, οπως και το Spartan που κοιταζω να παρω. Κατα τα αλλα στο 804 εχω ημιφιμε ζελατινα , στο καθημερινο διαφανη. Και το πιο σοβαρο , το οτι δε θα παθω 4 καρδιακα αν πεσει κατω ενα κρανος των 150 ευρω σε σχεση με ενα των 700 :D

peterTHErider
30/06/2025, 14:36
Το sharp είναι μια ΙΔΙΩΤΙΚΉ εταιρεία που κάνει δοκιμές.
Είναι ότι πιο αναξιόπιστο μπορεί να λαμβάνει κάποιος υπόψιν του.

basilis_k6
30/06/2025, 22:48
Αυτο που ζηταω ειναι να παιρνει ενδοεπικοινωνια Cardo ,να εχει Visor και να ειναι ξεκουραστο αεροδυναμικα για να με κουραζει οσο λιγοτερο γινεται στο σβερκο μιας και θα ειμαι με ενα ΜΤ 09.

Μπατζετ περι τα 250.

μονο μεταχειρισμενο βρισκεις σε τετοια λεφτα. φαντασου να υπηρχε καινουργιο κρανος που ειναι και ξεκουραστο με 250ε και μαλιστα σε γυμνο μηχανακι, ολοι αυτο θα ειχαμε.

Bowleno
01/07/2025, 09:32
Κάτι χάνω....

Σύμφωνα με κάποια γραφόμενα, δηλαδή κράνη που έχουν την πιστοποίηση ECE 22/06 και κοστίζουν, π.χ. 200 ευρώ, θεωρούνται "άχρηστα" λόγω τιμής; :confused:

harris_x
01/07/2025, 09:52
Κάτι χάνω....

Σύμφωνα με κάποια γραφόμενα, δηλαδή κράνη που έχουν την πιστοποίηση ECE 22/06 και κοστίζουν, π.χ. 200 ευρώ, θεωρούνται "άχρηστα" λόγω τιμής; :confused:

Η πιστοποίηση δεν εξασφαλίζει και το επίπεδο άνεσης.

peterTHErider
01/07/2025, 11:29
Η πιστοποίηση γενικά δεν εξασφαλίζει πολλά.
Οι νέες 06 είναι λίγο σοβαρότερες.οι 05 είναι για τα πανηγύρια.
Αλλά μόνο που παίρνουν πιστοποίηση jet κράνη και για τον νομοθέτη θεωρούνται ΕΞΙΣΟΥ ασφαλή με τα fullface ίδιων προδιαγραφών καταλαβαίνουμε πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι.
Τα jet κατεμε δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται γενικά.θα έλεγα και τα σπαστά αλλά κάποιοι θα τσινησουν.
Στο θέμα μας,το 804 είναι μια χαρά και μην πάρεις άλλο.

Dant3
01/07/2025, 11:45
Η πιστοποιηση μια χαρα εξασφαλιζει πραγματα. Η 06 οντως ειναι ψιλο αυστηρη για αυτο κοιταζω και κρανη μονο με αυτην.
Οσο αφορα το sharp, εφοσον δινει τα προτυπα που κανει τις δοκιμες, τοτε αποτελει ενα μετρο συγκρισης καλο. Σιγουρα δεν ειναι τελειως αναξιοπιστο.
Επισης γιατι να μη βρισκεις με 250 ευρω ενα απλα ξεκουραστο κρανος; Προφανως στα πιο ακριβα πληρωνεις τα εξτραδακια. Αυτα ομως δε με ενδιαφερουν, ειναι συγκεκριμενες οι αναγκες μου. Αν το ηθελα 1300 γραμματια, με σχεδια, υποδοχη για νερο και δε ξερω και τι αλλο και το ζηταγα στα 250, ε τοτε λογικο να μου λεγατε "τι ζητας ρε μαστορα" .
Αλλα το να ζηταω ενα σχετικα ξεκουραστο κρανος με ενα visor στα 250, δε μου φαινεται παραλογο.
Το 804 δε προκειται να το παρω για αυτη τη δουλεια. Για αρχη δεν εχει visor κιολας και με την ημιφιμε δε βλεπω Χριστο το βραδυ. Και δε προκειται να κουβαλαω 2 ζελατινες για να κανω τραμπα.
Εν τω μεταξυ εχω αναφερει ηδη κρανη που κανουν τη δουλεια που εχω ζητησει, οποτε μια χαρα υπαρχουν! Απλα ζηταω αποψεις στο εαν υπαρχει κατι αλλο ή εαν εχει δοκιμασει καποιος εκ αυτων.

motojojo
01/07/2025, 11:54
Τι σημαινει άνεση στο κράνος; Ή τι ειναι αυτό που κάνει ένα κράνος άνετο;

Εγώ με RPHA70 δεν είχα ποτέ κάποιο θέμα. Πολύ καλός εξαερισμός, εις βάρος προφανως της ηχομόνωσης αλλά αυτο διορθώθηκε με ωτασπίδες.

Από αεροδυναμική δεν ξέρω να κρίνω.

rex4539
01/07/2025, 11:54
Είμαι κι εγώ της άποψης να μην πάρεις άλλο κράνος. Δεν έχει λογική το σκεπτικό σου.

Phantom
01/07/2025, 12:14
Και το πιο σοβαρο , το οτι δε θα παθω 4 καρδιακα αν πεσει κατω ενα κρανος των 150 ευρω σε σχεση με ενα των 700 :D

Το τι μπορεί να πάθεις (ή το τι πιθανότητες έχεις να πάθεις ή να μην πάθεις) αν ο μη γένοιτο χτυπήσεις το κεφάλι σου με ένα κράνος των 150 ευρώ σε σχέση με ένα των 700 το σκέφτηκες; Ειδικά με τις ταχύτητες που θα ταξιδεύεις..
Γιατί αλλιώς είναι να σου πεταχτεί αυτοκίνητο/πεζός εντός πόλης με 60 χιλιόμετρα στο κοντέρ, κι αλλιώς σκύλος στην Εθνική με 140 στο κοντέρ..

peterTHErider
01/07/2025, 12:43
Η πιστοποιηση μια χαρα εξασφαλιζει πραγματα. Η 06 οντως ειναι ψιλο αυστηρη για αυτο κοιταζω και κρανη μονο με αυτην.
Οσο αφορα το sharp, εφοσον δινει τα προτυπα που κανει τις δοκιμες, τοτε αποτελει ενα μετρο συγκρισης καλο. Σιγουρα δεν ειναι τελειως αναξιοπιστο.
Επισης γιατι να μη βρισκεις με 250 ευρω ενα απλα ξεκουραστο κρανος; Προφανως στα πιο ακριβα πληρωνεις τα εξτραδακια. Αυτα ομως δε με ενδιαφερουν, ειναι συγκεκριμενες οι αναγκες μου. Αν το ηθελα 1300 γραμματια, με σχεδια, υποδοχη για νερο και δε ξερω και τι αλλο και το ζηταγα στα 250, ε τοτε λογικο να μου λεγατε "τι ζητας ρε μαστορα" .
Αλλα το να ζηταω ενα σχετικα ξεκουραστο κρανος με ενα visor στα 250, δε μου φαινεται παραλογο.
Το 804 δε προκειται να το παρω για αυτη τη δουλεια. Για αρχη δεν εχει visor κιολας και με την ημιφιμε δε βλεπω Χριστο το βραδυ. Και δε προκειται να κουβαλαω 2 ζελατινες για να κανω τραμπα.
Εν τω μεταξυ εχω αναφερει ηδη κρανη που κανουν τη δουλεια που εχω ζητησει, οποτε μια χαρα υπαρχουν! Απλα ζηταω αποψεις στο εαν υπαρχει κατι αλλο ή εαν εχει δοκιμασει καποιος εκ αυτων.

Πιστοποίηση,ειδικά την 05 έπαιρνε και το τελευταίο κινεζικό της πλάκας που σπάει και αν σου πέσει από το τραπέζι.
Μην αρχίζουμε αυτή την κουβέντα γιατί βλέπω οτι δεν υπάρχει ανταπόκριση.
Πάρε λοιπόν ότι νομίζεις.

PaNick67
01/07/2025, 14:24
Ναι εχω ενα LS2 καθημερινο και ενα Nolan 804. Το θεμα ειναι πως θελω να παρω ενα πιο τουριστικο ,οχι μονο για αυτο το ταξιδι, αλλα και για οτι ερθει. Ειναι στο προγραμμα να γινουν και αλλα. Το 804 ειναι με ημιφιμε και βραδυ δε βλεπω Χριστό :p Συν οτι δε το λες και τερας ανεσης, αν και φοβερο κρανος.
Εχω βρει τα Shark Spartan RS, Rpha 71 Scorpion Exo 1400. Μου φαινεται πως η καλυτερη περιπτωση απο αυτα ειναι το Spartan RS.

Αν και δεν συμφωνω με το σκεπτικο σου θα αλλαζα ζελατινα και θα φορουσα ηλιου την ημερα, να σε ρωτησω; Σε ποιο συμπαν καποιο απο αυτα που κοιτας κανει 250€; Μονο το 1400 πλησιαζει αυτο το νουμερο, τα αλλα δυο ειναι πανω απο τα 400€

sanctusan
01/07/2025, 14:44
Απο θεμα ασφαλειας και τα δυο ειναι αξιολογα. Στο Sharp δηλαδη 4 αστερια εχουν, οπως και το Spartan που κοιταζω να παρω. Κατα τα αλλα στο 804 εχω ημιφιμε ζελατινα , στο καθημερινο διαφανη. Και το πιο σοβαρο , το οτι δε θα παθω 4 καρδιακα αν πεσει κατω ενα κρανος των 150 ευρω σε σχεση με ενα των 700 :D

Σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο αλλά φαντάζομαι και το κεφάλι μου μέσα......τότε ναι, θα προτιμούσα να πέσει το κράνος των 700€ αντί των 150€.....

OldMan
01/07/2025, 15:10
Ρε γμτ τους τιτλους σας..

Το "γυμνό" παει στο μηχανακι ή στον αναβατη..??

Volpad
01/07/2025, 15:16
Στον αναβάτη.

grinderx
01/07/2025, 16:16

:roflmao:

Bowleno
01/07/2025, 17:36

Ευσεβείς πόθοι, Αντώνη; :D

Dant3
02/07/2025, 12:56
Αν και δεν συμφωνω με το σκεπτικο σου θα αλλαζα ζελατινα και θα φορουσα ηλιου την ημερα, να σε ρωτησω; Σε ποιο συμπαν καποιο απο αυτα που κοιτας κανει 250€; Μονο το 1400 πλησιαζει αυτο το νουμερο, τα αλλα δυο ειναι πανω απο τα 400€

Το Spartan RS αυτη τη στιγμη με σχεδιο μου βγαινει 280Ε απο motocard.Ναι το HJC αυτη τη περιοδο ειναι ψηλοτερα, αλλα εχει παιξει και τοσο χαμηλα.

Οπως και να εχει το θεμα κατεληξε παλι σε μια διαμαχη περι ακριβων vs φθηνων κρανων, χωρις προστεθει τιποτα επι του θεματος, οποτε ευχαριστω για τη συμμετοχη, παραγγειλα το Spartan RS διαβαζοντας δυο τρια πραγματα και κανοντας το μια δοκιμη.

ΥΓ. Οταν λεω περι ανεσης σε ταξιδι, εννοω αεροδυναμικη-θορυβο και αλλα πραγματα που ειναι χρησιμα στο να το χρησιμοποιεις αρκετη ωρα. Ο θορυβος ανεφερα πως δεν ηταν ιδιαιτερο θεμα (οχι να κανει σα τουρμπινα βεβαια) οποτε ουσιαστικα η αεροδυναμικη με ενδιεφερε. Στη τελικη τι χαρακτηριστικα δινουν σε ενα κρανος οι εταιρειες για να το βαφτισουν touring ?

ΓιώργοςΤΤ
02/07/2025, 13:16
Με γειά σου! Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ, κάνε ένα σύντομο review όταν το παραλάβεις.

grinderx
02/07/2025, 13:41
Το έχω κι εγώ. Καλό είναι από άποψης άνεσης για πολύ ώρα (στο δικό μου κεφάλι). Θόρυβος μέτριος, οι ωτασπίδες χρειάζονται (έτσι κι αλλιώς ανεξαρτήτως κράνους, προσέχουμε για να έχουμε). Από θέμα εξαερισμού το καλοκαίρι, τίποτα το τρομερό. Έβαλα και το Freedconn FX και ακούω μια χαρά -> τα ακουστικά έρχονται ακριβώς στη θέση των αυτιών. Χωρίς να έχω εμπειρία από διαφορετικά κράνη (όντας νιούφης στις μοτό είναι το πρώτο μου), πιστεύω πως για τα λεφτά του είναι καλό. Έχει D-ring, έχει sunvisor, παίρνει pinlock, δεν έχει αφαιρούμενα μαξιλαράκια σε περίπτωση δυστυχήματος (χτυπάμε ξύλο) όπως άλλα στην κατηγορία τιμής του, δεν είναι Arai ή Shoei, αλλά είναι ένας καλός κατασκευαστής και θεωρώ καλύτερος από τα πολύ δημοφιλή LS2 που βλέπω συνέχεια.

basilis_k6
02/07/2025, 14:18
Το Spartan RS αυτη τη στιγμη με σχεδιο μου βγαινει 280Ε απο motocard.Ναι το HJC αυτη τη περιοδο ειναι ψηλοτερα, αλλα εχει παιξει και τοσο χαμηλα.

Οπως και να εχει το θεμα κατεληξε παλι σε μια διαμαχη περι ακριβων vs φθηνων κρανων, χωρις προστεθει τιποτα επι του θεματος, οποτε ευχαριστω για τη συμμετοχη, παραγγειλα το Spartan RS διαβαζοντας δυο τρια πραγματα και κανοντας το μια δοκιμη.

ΥΓ. Οταν λεω περι ανεσης σε ταξιδι, εννοω αεροδυναμικη-θορυβο και αλλα πραγματα που ειναι χρησιμα στο να το χρησιμοποιεις αρκετη ωρα. Ο θορυβος ανεφερα πως δεν ηταν ιδιαιτερο θεμα (οχι να κανει σα τουρμπινα βεβαια) οποτε ουσιαστικα η αεροδυναμικη με ενδιεφερε. Στη τελικη τι χαρακτηριστικα δινουν σε ενα κρανος οι εταιρειες για να το βαφτισουν touring ?

Η σχεδιαση ειναι για ορθια θεση και οχι σκυφτη, μικροτερο fov, ο αερισμος ειναι λιγοτερος και το padding πιο αφρατο. Ο θορυβος θεωριτικα ειναι χαμηλοτερος αλλα πολλες φορες δεν ισχυει αυτό. Τα spartan ειναι γενικως βαρια κρανη σε αντίθεση με τα hjc που ειναι πιο ελαφρια. Υποτιθετε λοφω κελύφους της hjc που μοιαζει αρκετα με της shoei.

grinderx
02/07/2025, 14:24
Η σχεδιαση ειναι για ορθια θεση και οχι σκυφτη, μικροτερο fov, ο αερισμος ειναι λιγοτερος και το padding πιο αφρατο. Ο θορυβος θεωριτικα ειναι χαμηλοτερος αλλα πολλες φορες δεν ισχυει αυτό. Τα spartan ειναι γενικως βαρια κρανη σε αντίθεση με τα hjc που ειναι πιο ελαφρια. Υποτιθετε λοφω κελύφους της hjc που μοιαζει αρκετα με της shoei.
Αν θυμάμαι καλά HJC με Shark από άποψης βάρους σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Πάντως εμένα δε με κουράζει καθόλου το Spartan RS ως βάρος.

ΓιώργοςΤΤ
02/07/2025, 15:01
Το έχω κι εγώ. Καλό είναι από άποψης άνεσης για πολύ ώρα (στο δικό μου κεφάλι). Θόρυβος μέτριος, οι ωτασπίδες χρειάζονται (έτσι κι αλλιώς ανεξαρτήτως κράνους, προσέχουμε για να έχουμε). Από θέμα εξαερισμού το καλοκαίρι, τίποτα το τρομερό. Έβαλα και το Freedconn FX και ακούω μια χαρά -> τα ακουστικά έρχονται ακριβώς στη θέση των αυτιών. Χωρίς να έχω εμπειρία από διαφορετικά κράνη (όντας νιούφης στις μοτό είναι το πρώτο μου), πιστεύω πως για τα λεφτά του είναι καλό. Έχει D-ring, έχει sunvisor, παίρνει pinlock, δεν έχει αφαιρούμενα μαξιλαράκια σε περίπτωση δυστυχήματος (χτυπάμε ξύλο) όπως άλλα στην κατηγορία τιμής του, δεν είναι Arai ή Shoei, αλλά είναι ένας καλός κατασκευαστής και θεωρώ καλύτερος από τα πολύ δημοφιλή LS2 που βλέπω συνέχεια.

Σε ταχύτητα κάτω από 80 χλμ/ώρα πως είναι από θόρυβο? Σφραγίζει σωστά ή μπάζει από κάπου αέρα?

Καθημερινά κάνω μικρές διαδρομές (το πολύ 20 χλμ) αλλά στα ταξίδια πάντα φοράω ωτασπίδες.

peterTHErider
02/07/2025, 15:02
Ειδικά σε γυμνό μηχανάκι φοράμε υποχρεωτικά ωτοασπιδες.
Αν δεν το κάνετε είναι αποδεδειγμένο πως με τα χρόνια λόγο του βουητού χάνεται σταδιακά ποσοστό ακοής.πολυ μεγαλύτερο από το φυσιολογικό.
Όποιος δεν φοράει δεν καταλαβαίνει πόσο πιο ήρεμη και ξεκούραστη γίνεται κάθε βόλτα!
Φεύγει όλη αυτή η ένταση από το κεφάλι.φυσικα και ακούς απλά όλα πιο ήρεμα.
Και παύει να σε ενδιαφέρει το θέμα θόρυβος σε οποιαδήποτε κράνος.

grinderx
02/07/2025, 15:33
Σε ταχύτητα κάτω από 80 χλμ/ώρα πως είναι από θόρυβο? Σφραγίζει σωστά ή μπάζει από κάπου αέρα?

Καθημερινά κάνω μικρές διαδρομές (το πολύ 20 χλμ) αλλά στα ταξίδια πάντα φοράω ωτασπίδες.
Για τέτοια ταχύτητα δεν έχει πρόβλημα. Επίσης σφραγίζει μια χαρά.

basilis_k6
02/07/2025, 18:17
Ειδικά σε γυμνό μηχανάκι φοράμε υποχρεωτικά ωτοασπιδες.
Αν δεν το κάνετε είναι αποδεδειγμένο πως με τα χρόνια λόγο του βουητού χάνεται σταδιακά ποσοστό ακοής.πολυ μεγαλύτερο από το φυσιολογικό.
Όποιος δεν φοράει δεν καταλαβαίνει πόσο πιο ήρεμη και ξεκούραστη γίνεται κάθε βόλτα!
Φεύγει όλη αυτή η ένταση από το κεφάλι.φυσικα και ακούς απλά όλα πιο ήρεμα.
Και παύει να σε ενδιαφέρει το θέμα θόρυβος σε οποιαδήποτε κράνος.

Και χωρις γυμνό μετα απο καποιες χιλιαδες διαδρομες χανεις ακοη..παθων