Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 33

Θέμα: Ταξιδιωτικό κράνος για γυμνό περί τα 250 ευρώ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Dant3

Ταξιδιωτικό κράνος για γυμνό περί τα 250 ευρώ

Θα πάω ένα ταξιδάκι των 4000χλμ το καλοκαίρι και θα χρειαστώ κράνος.
    Σε προηγούμενη εξόρμηση των 2000χλμ ειχα ένα φθηνό LS2 αλλά με κούρασε να πω την αλήθεια. Λυπάμαι να πάρω το 804 που έχω αν και φαντάζομαι θα ήταν οκ για τη δουλεια.
    Το θέμα ειναι πως ειμαι αναμεσα σε S και Μ οποτε θα πρεπει να το δοκιμασω οπωσδηποτε.
    Αυτο που ζηταω ειναι να παιρνει ενδοεπικοινωνια Cardo ,να εχει Visor και να ειναι ξεκουραστο αεροδυναμικα για να με κουραζει οσο λιγοτερο γινεται στο σβερκο μιας και θα ειμαι με ενα ΜΤ 09.
    Τα σχεδια- χρωματα δε με ενδιαφερουν, θορυβος επισης οχι ιδιαιτερα, μιας και θα εχω ωτοασπιδες και μουσικη να παιζει.
    Μπατζετ περι τα 250. Να ανεβω λιγο αν ειναι για κατι δοκιμασμενο που αξιζει. Η αγορα πρεπει να γινει μεσα στον Ιουλιο.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    έχεις ήδη κράνος, κι αν δεν καταλαβαίνω πολύ λάθος τα γραπτά σου, καλό και ψάχνεις κάτι υποδεέστερο μόνο για αυτή την εκδρομή;
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    έχεις ήδη κράνος, κι αν δεν καταλαβαίνω πολύ λάθος τα γραπτά σου, καλό και ψάχνεις κάτι υποδεέστερο μόνο για αυτή την εκδρομή;
    λ7 υπάρχουν

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    ρε φάτε τα στις τανεςπου και τα ναρκωτικά λέμε, μην είστε θύματα του μάρκετι
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Ναι εχω ενα LS2 καθημερινο και ενα Nolan 804. Το θεμα ειναι πως θελω να παρω ενα πιο τουριστικο ,οχι μονο για αυτο το ταξιδι, αλλα και για οτι ερθει. Ειναι στο προγραμμα να γινουν και αλλα. Το 804 ειναι με ημιφιμε και βραδυ δε βλεπω Χριστό Συν οτι δε το λες και τερας ανεσης, αν και φοβερο κρανος.
    Εχω βρει τα Shark Spartan RS, Rpha 71 Scorpion Exo 1400. Μου φαινεται πως η καλυτερη περιπτωση απο αυτα ειναι το Spartan RS.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Κάποτε (παλιά) το έκανα κι εγώ, αλλά πλέον μου φαίνεται ανούσιο. Ποιος ο λόγος να έχεις 2 κράνη; Ειδικά ένα φθηνό καθημερινό και ένα ακριβότερο τουριστικό; Το καθημερινό θα σε σώσει αν χρειαστεί. Γιατί να κάνεις εκπτώσεις στην καθημερινή σου μετακίνηση; Γιατί να μην έχεις ΕΝΑ καλό, ακριβό κράνος για κάθε χρήση, που ίσως σου σώσει το κεφάλι κάποια στιγμή;

Επίσης τα κράνη "αχρηστεύονται" μετά από 5 χρόνια χρήσης. Γιατί να μην έχεις 5 πραγματικά χρόνια χρήσης σε ένα κράνος, αντί 2,5+2,5, άρα θα χρειαστεί να πετάξεις 2 κράνη με τη μισή χρήση;

Δε μου βγάζει νόημα πλέον. Πάρτε ΕΝΑ καλό κράνος για το κεφάλι σας και μην κάνετε εκπτώσεις. Just my 2c.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Άμα έχεις ήδη καλο κράνος βάλε μια ζελατινα στη μηχανη με τα μισα (και λιγοτερα) χρήματα για τον αερα.

Απο θεμα ασφαλειας και τα δυο ειναι αξιολογα. Στο Sharp δηλαδη 4 αστερια εχουν, οπως και το Spartan που κοιταζω να παρω. Κατα τα αλλα στο 804 εχω ημιφιμε ζελατινα , στο καθημερινο διαφανη. Και το πιο σοβαρο , το οτι δε θα παθω 4 καρδιακα αν πεσει κατω ενα κρανος των 150 ευρω σε σχεση με ενα των 700

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Το sharp είναι μια ΙΔΙΩΤΙΚΉ εταιρεία που κάνει δοκιμές.
    Είναι ότι πιο αναξιόπιστο μπορεί να λαμβάνει κάποιος υπόψιν του.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dant3 Προβολή μηνύματος
    Αυτο που ζηταω ειναι να παιρνει ενδοεπικοινωνια Cardo ,να εχει Visor και να ειναι ξεκουραστο αεροδυναμικα για να με κουραζει οσο λιγοτερο γινεται στο σβερκο μιας και θα ειμαι με ενα ΜΤ 09.

Μπατζετ περι τα 250.
    μονο μεταχειρισμενο βρισκεις σε τετοια λεφτα. φαντασου να υπηρχε καινουργιο κρανος που ειναι και ξεκουραστο με 250ε και μαλιστα σε γυμνο μηχανακι, ολοι αυτο θα ειχαμε.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Κάτι χάνω....

Σύμφωνα με κάποια γραφόμενα, δηλαδή κράνη που έχουν την πιστοποίηση ECE 22/06 και κοστίζουν, π.χ. 200 ευρώ, θεωρούνται "άχρηστα" λόγω τιμής;
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Κάτι χάνω....

Σύμφωνα με κάποια γραφόμενα, δηλαδή κράνη που έχουν την πιστοποίηση ECE 22/06 και κοστίζουν, π.χ. 200 ευρώ, θεωρούνται "άχρηστα" λόγω τιμής;
    Η πιστοποίηση δεν εξασφαλίζει και το επίπεδο άνεσης.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Η πιστοποίηση γενικά δεν εξασφαλίζει πολλά.
    Οι νέες 06 είναι λίγο σοβαρότερες.οι 05 είναι για τα πανηγύρια.
    Αλλά μόνο που παίρνουν πιστοποίηση jet κράνη και για τον νομοθέτη θεωρούνται ΕΞΙΣΟΥ ασφαλή με τα fullface ίδιων προδιαγραφών καταλαβαίνουμε πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι.
    Τα jet κατεμε δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται γενικά.θα έλεγα και τα σπαστά αλλά κάποιοι θα τσινησουν.
    Στο θέμα μας,το 804 είναι μια χαρά και μην πάρεις άλλο.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Η πιστοποιηση μια χαρα εξασφαλιζει πραγματα. Η 06 οντως ειναι ψιλο αυστηρη για αυτο κοιταζω και κρανη μονο με αυτην.
    Οσο αφορα το sharp, εφοσον δινει τα προτυπα που κανει τις δοκιμες, τοτε αποτελει ενα μετρο συγκρισης καλο. Σιγουρα δεν ειναι τελειως αναξιοπιστο.
    Επισης γιατι να μη βρισκεις με 250 ευρω ενα απλα ξεκουραστο κρανος; Προφανως στα πιο ακριβα πληρωνεις τα εξτραδακια. Αυτα ομως δε με ενδιαφερουν, ειναι συγκεκριμενες οι αναγκες μου. Αν το ηθελα 1300 γραμματια, με σχεδια, υποδοχη για νερο και δε ξερω και τι αλλο και το ζηταγα στα 250, ε τοτε λογικο να μου λεγατε "τι ζητας ρε μαστορα" .
    Αλλα το να ζηταω ενα σχετικα ξεκουραστο κρανος με ενα visor στα 250, δε μου φαινεται παραλογο.
    Το 804 δε προκειται να το παρω για αυτη τη δουλεια. Για αρχη δεν εχει visor κιολας και με την ημιφιμε δε βλεπω Χριστο το βραδυ. Και δε προκειται να κουβαλαω 2 ζελατινες για να κανω τραμπα.
    Εν τω μεταξυ εχω αναφερει ηδη κρανη που κανουν τη δουλεια που εχω ζητησει, οποτε μια χαρα υπαρχουν! Απλα ζηταω αποψεις στο εαν υπαρχει κατι αλλο ή εαν εχει δοκιμασει καποιος εκ αυτων.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Τι σημαινει άνεση στο κράνος; Ή τι ειναι αυτό που κάνει ένα κράνος άνετο;

Εγώ με RPHA70 δεν είχα ποτέ κάποιο θέμα. Πολύ καλός εξαερισμός, εις βάρος προφανως της ηχομόνωσης αλλά αυτο διορθώθηκε με ωτασπίδες.

Από αεροδυναμική δεν ξέρω να κρίνω.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κράνος FlipUp μέχρι 250 ευρώ?
    από IKUS στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 24/04/2018, 16:25
  2. Κάνει το ΤΤR 250 Raid για χωμα? Θέλω τα φώτα σας
    από KOSTIS1976 στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 12/04/2016, 09:03
  3. Απαντήσεις: 25