PDA

View Full Version : Σκέψεις.....

Σελίδες : 1 [2] 3 4

sanctusan
13/07/2025, 05:35
Εγώ ο υπερβολικός, θα έβαζα ένα καταναλωτικό 2700€ (τόση είναι η διαφορά) και θα έπαιρνα το KATANA :evil:

Bowleno
13/07/2025, 09:18
Εγώ ο υπερβολικός, θα έβαζα ένα καταναλωτικό 2700€ (τόση είναι η διαφορά) και θα έπαιρνα το KATANA :evil:

Όντως είσαι υπερβολικός ρε συ....:cry:
Τι να τους κάνω 150+ ίππους; να πηγαίνω στην....λαϊκή με δαύτο; :lol:

doctor_john
13/07/2025, 09:51
Tώρα που το λες, με 32lt ντεπόζιτο πετάγεσαι στον παραγωγό..
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/334611662-moto-guzzi-stelvio-1200

αν είσαι όντως απεξαρτημένος από την ιπποδύναμη και θες να την λες στον Blitzer με πιο σπάνιο mtrd ;)
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/46535679-moto-guzzi-v-85-tt

Bowleno
13/07/2025, 12:11
Tώρα που το λες, με 32lt ντεπόζιτο πετάγεσαι στον παραγωγό..
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/334611662-moto-guzzi-stelvio-1200

αν είσαι όντως απεξαρτημένος από την ιπποδύναμη και θες να την λες στον Blitzer με πιο σπάνιο mtrd ;)
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/46535679-moto-guzzi-v-85-tt

Δεν θέλω να την πω σε κανέναν ρε συ:lol:
Είπαμε, μακριά από λαδιέρες...:D

sanctusan
13/07/2025, 13:14
Όντως είσαι υπερβολικός ρε συ....:cry:
Τι να τους κάνω 150+ ίππους; να πηγαίνω στην....λαϊκή με δαύτο; :lol:

Αν ψάχνεις μηχανάκι για τη λαική, πάρε σκούτερ. :p

Απλά με 2700€ διαφορά, παίρνεις το διπλάσιο(προς όλες τις απόψεις) μηχανάκι από ότι κοιτάς. :beer:

Προφανώς κάνω χαβαλέ, και εγώ όταν έψαχνα για καινούργιο κατέληξα σε Ι3 900 παρά σε Ι4 1000 για πρακτικούς λόγους ενώ το έφτανα στην αγορά

Bowleno
13/07/2025, 14:35
Αν ψάχνεις μηχανάκι για τη λαική, πάρε σκούτερ. :p

Απλά με 2700€ διαφορά, παίρνεις το διπλάσιο(προς όλες τις απόψεις) μηχανάκι από ότι κοιτάς. :beer:

Προφανώς κάνω χαβαλέ, και εγώ όταν έψαχνα για καινούργιο κατέληξα σε Ι3 900 παρά σε Ι4 1000 για πρακτικούς λόγους ενώ το έφτανα στην αγορά

Δεν ψάχνω για να πηγαίνω λαϊκή:p
Απλά πρέπει να πηγαίνω ΚΑΙ λαϊκή.
Φανταστείτε τώρα, χωρίς μπαγκαζιερα, να έχω ζαλωθεί τις σακούλες στο τιμόνι... Κωμικοτραγικό θέαμα :cry: :lol:

harris_x
13/07/2025, 18:32
Φανταστείτε τώρα, χωρίς μπαγκαζιερα, να έχω ζαλωθεί τις σακούλες στο τιμόνι... Κωμικοτραγικό θέαμα :cry: :lol:

Να πας με τα πόδια μωρή κουλομαρια.
Που θα βάλεις μπαγκαζιερα στο μηχανάκι :moutza:

katsar
13/07/2025, 19:06
Πάρε ένα δίχτυ ,πιάνεις άνετα 2 μεγάλες σακούλες στο πίσω κάθισμα.

patsavour
13/07/2025, 19:32
Πάρε ένα δίχτυ ,πιάνεις άνετα 2 μεγάλες σακούλες στο πίσω κάθισμα.

οχι ρε συ.θα ζουληξει τις ντοματες ετσι.:nono:

Nostradamus
13/07/2025, 20:15
Ρε Μήτσε τι μπαγκαζιερα... αν πάρεις το σουζουκι, όλοι οι οπαδοί της εταιρίας καλύτερα να σου φέρνουμε τα ψώνια σπιτι, παρά να σε αφήσουμε να βάλεις κουτί.

P.S. στο kawasaki βάλε και τελάρο, κάνεις δεν θα ασχοληθεί.. :lol:

stefanos
13/07/2025, 21:22

Βρές ένα μεταχειρισμένο παπί για πέταμα και είσαι οκ

RaGe_Raptor
13/07/2025, 21:37
Αν είναι θέμα απλώς απόφασης , πάρτε μηχανες καύλας/κάβλας, δεν θα ξαναζησουμε.

Bowleno
14/07/2025, 02:04
Αν είναι θέμα απλώς απόφασης , πάρτε μηχανες καύλας/κάβλας, δεν θα ξαναζησουμε.

Τα είπες όλα....:beer:

doctoras
14/07/2025, 07:03
βάλε τελάρο

Τελάρο με ένα ιμάντα πιασμένο για τις λαϊκή (χωράει πολύ περισσότερα πράγματα από την μπαγκαζιέρα).
Πας σπίτι αφαιρείς ιμάντα και τελάρο και το μηχανάκι παραμένει όμορφο

Με την μπαγκαζιέρα πρέπει να βγαίνει αυτεπάγγελτα εισαγγελίας για αισθητική κακοποίηση

doctor_john
14/07/2025, 07:26
Kαλάθι μακρύ να καλύπτει και τον συνοδηγό με δυο ιμαντες μου ήρθε εμένα :lol:
Πάρε ένα σάκο κράνους Δημήτρη, δεν παίζει να αφήνεις μπαγκαζιέρα σε αυτά.

Και με σταθερές τις βάσεις μπαινοβγάζεις πλαϊνές πολύ εύκολα, αγγίζεις τα 100lt χώρο..

harris_x
14/07/2025, 07:31
Μ@λακα αλήθεια, αν πάρεις κάποιο απο αυτά και βάλεις μπαγκαζιερα θα σε μπαναρω μόνιμα :wave2:

Bowleno
14/07/2025, 09:33
Τελάρο με ένα ιμάντα πιασμένο για τις λαϊκή (χωράει πολύ περισσότερα πράγματα από την μπαγκαζιέρα).
Πας σπίτι αφαιρείς ιμάντα και τελάρο και το μηχανάκι παραμένει όμορφο

Με την μπαγκαζιέρα πρέπει να βγαίνει αυτεπάγγελτα εισαγγελίας για αισθητική κακοποίηση

Kαλάθι μακρύ να καλύπτει και τον συνοδηγό με δυο ιμαντες μου ήρθε εμένα :lol:
Πάρε ένα σάκο κράνους Δημήτρη, δεν παίζει να αφήνεις μπαγκαζιέρα σε αυτά.

Και με σταθερές τις βάσεις μπαινοβγάζεις πλαϊνές πολύ εύκολα, αγγίζεις τα 100lt χώρο..

Μ@λακα αλήθεια, αν πάρεις κάποιο απο αυτά και βάλεις μπαγκαζιερα θα σε μπαναρω μόνιμα :wave2:

Οκ, οκ, με πείσατε....δεν θα την βάλω.

Θα κοιτάξω για σάκο με ιμάντες να πιάνει στην θέση του συνεπιβάτη (βάλτε προτάσεις) διότι κάπου πρέπει να μπαίνει το αδιάβροχο τον χειμώνα....;)

harris_x
14/07/2025, 09:38

Θα κοιτάξω για σάκο με ιμάντες να πιάνει στην θέση του συνεπιβάτη (βάλτε προτάσεις) διότι κάπου πρέπει να μπαίνει το αδιάβροχο τον χειμώνα....;)

E μα με τη μαλακία.....

:beer::beer::beer::beer::beer:

karellen
14/07/2025, 09:43
https://www.youtube.com/watch?v=69ACcc8BOXA&ab_channel=MackFun

ratamahatta
14/07/2025, 09:45
Ουφφφ, ευτυχώς φαίνεται να τον πείσατε, δεν θα άντεχα να το δω και αυτό
Μα μπαγκαζιέρα;;;

husky21
14/07/2025, 09:57
Εχω δει πριν μερικα χρονια στην Σαλονικουλα
GSXR Κ4-Κ5 καπου εκει με μπαγκαζιερα
Υπαρχουν κ χειροτερα με λιγα λογια

Nitse3
14/07/2025, 10:13
Και εγώ είδα προχθές Θεσσαλονίκη zzr1400 και busa καινούργια παρκαρισμένα δίπλα διπλά με μπαγκαζιέρα αμφότερα.

giorgosb
14/07/2025, 10:21
Πολύ όμορφος χρωματισμός..

463679

Αυτός πρέπει να είναι του '25:

463680

Επίσης σε έναν έμπορο είδα κι ένα πράσινο:

463681

bulmont
14/07/2025, 10:24
Τελευταία, δείνει ρέστα η καβασάκι στα βαψίματα
από χρωματικές επιλογές....(και πιθανόν και ποιότητα βαφής......)

giorgosb
14/07/2025, 10:37

Ρίξε μια ματιά εδώ (https://www.motoraid.eu/bags/tailbags)..

KostasRS
14/07/2025, 11:39

463681
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/333235735-kawasaki-z-650
το παραπάνω είναι πουλημένο από το 2024, το τελευταίο πράσινο το πήρα εγώ, μου το έστειλαν από Ηράκλειο Κρήτης τον Νοέμβριο.
Στο μαύρο δεν θα φαίνεται πολύ και το Topcase :D
https://www.kawasaki.gr/el/Motorcycles/Modern_Classic/z650rs_2025.html

παρακάτω αφήνω 2 δολοφόνους της αισθητικής :):
463683

basilis_k6
14/07/2025, 12:31
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/333235735-kawasaki-z-650
το παραπάνω είναι πουλημένο από το 2024, το τελευταίο πράσινο το πήρα εγώ, μου το έστειλαν από Ηράκλειο Κρήτης τον Νοέμβριο.
Στο μαύρο δεν θα φαίνεται πολύ και το Topcase :D
https://www.kawasaki.gr/el/Motorcycles/Modern_Classic/z650rs_2025.html

παρακάτω αφήνω 2 δολοφόνους της αισθητικής :):
463683

Στο μηχανακι το πρώτο επρεπε να βαλει μικροτερη βαλιτσα. Μια χαρα μπορείς να βαλεις βαλιτσα σε μοτοσυκλετες χωρις συγκεκριμενη χρηση πχ ss, motard κτλ. Δλδ τι κακο εχει να βαλω βαλιτσα σε ενα 2κ γυμνο στριτ με κλασσικες γραμμες; Θα με κραξουν τα φορουμ;; who gives a fuck honestly?

patsavour
14/07/2025, 13:11
Περι ορεξεως ,,.................
Και γω θα έβαζα μια μέχρι 36 λιτρα.Αυτε οι γυμνες μηχανές για μένα είναι γενικης χρησεως οπότε αφού θα τις χρησιμοποιώ για ότι μπορώ,σίγουρα θέλω να κουβαλώ και κάτι.Τουλαχιστον ένα φουλ φεις κρανος.Η κάτι που αγορασα απ' το σούπερμαρκετ.

KostasRS
14/07/2025, 14:22
Στο μηχανακι το πρώτο επρεπε να βαλει μικροτερη βαλιτσα. Μια χαρα μπορείς να βαλεις βαλιτσα σε μοτοσυκλετες χωρις συγκεκριμενη χρηση πχ ss, motard κτλ. Δλδ τι κακο εχει να βαλω βαλιτσα σε ενα 2κ γυμνο στριτ με κλασσικες γραμμες; Θα με κραξουν τα φορουμ;; who gives a fuck honestly?

Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει στην μότο του, εμείς εδώ απλά σχολιάζουμε :)

Bowleno
14/07/2025, 14:22

463679

Αυτός πρέπει να είναι του '25:

463680

463681

Το κόκκινο....:pink::pink:

Bowleno
14/07/2025, 14:23
Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει στην μότο του, εμείς εδώ απλά σχολιάζουμε :)

Κάποιοι όμως απειλούν με ban....:cry:

KostasRS
14/07/2025, 14:27
Κάποιοι όμως απειλούν με ban....:cry:

Αν το λες για εμένα, είναι η δεύτερη φορά που το κάνεις.
Αν ενοχλώ ενημέρωσε με παρακαλώ για να τα μαζέψω και να φύγω

Volpad
14/07/2025, 14:34

φίλε για αυτό το λέει....
Δεν ξέρω πώς θεώρησες οτι μπορεί να το λέει για εσένα....

KostasRS
14/07/2025, 14:36
Ok, sorry. Μάλλον κατάλαβα λάθος :)

harris_x
14/07/2025, 15:08

καλά χαλάρωσε!

Βασικά χεστήκαμε ό,τι και να κάνετε στα μηχανάκια σας, απλά κάνουμε χαβαλέ, αν αυτός δεν γίνεται αντιληπτός τι να πω....

THRESH
14/07/2025, 16:02
Εγώ φοβήθηκα ότι όντως θα τον μπανάρεις , θα δημιουργηθεί εμφύλιος στις τάξεις των μοντερέητορ
και θα χωριστεί το φόρουμ στα δύο

mo.gr
to.gr

giorgosb
14/07/2025, 16:31
Μπαγκαζιερολάτρες - μπαγκαζιερομάχοι

peterTHErider
14/07/2025, 17:45
Μητσε μην ακούς τίποτα μπαγκαζιερα και ξέρω ψωμί.
Χωρίς πλάκα δεν μπορώ να διανοηθω σε καθημερινό ή τουριστικό μηχανάκι να μην έχω μπαγκαζιερα.
Μια εκδρομή μεγάλη πάω και βάζω μέσα μέσα από ζακέτες για όταν φτάσω και ότι άλλο θέλω.+ Πως όταν φτάσω στον προορισμό βάζω μέσα κράνος και μπουφάν και δεν κουβαλάω τίποτα γύρω γύρω.+πως αν οδηγάς με συνεπιβάτη τον κάνει να αισθάνεται πολύ πιο άνετα και εσύ να μην φοβάσαι πως θα τον ξεφορτωσεις σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού.
Τώρα για μια γρήγορη βόλτα που θες να δείξει το μηχανάκι λίγο πιο σπορτίφ την βγάζεις και την αφήνεις σπίτι.σιγα τα'υγα.
Όχι θα δένω με ιμάντες πίσω με κίνδυνο να τα ξεφορτωσω στον δρόμο!!!

harris_x
14/07/2025, 17:53
Εγώ φοβήθηκα ότι όντως θα τον μπανάρεις , θα δημιουργηθεί εμφύλιος στις τάξεις των μοντερέητορ

mo.gr
to.gr

:lol::lol::lol:

Bowleno
14/07/2025, 19:09
Αν το λες για εμένα, είναι η δεύτερη φορά που το κάνεις.
Αν ενοχλώ ενημέρωσε με παρακαλώ για να τα μαζέψω και να φύγω

Ρε συ....πως σου προέκυψε αυτό; :cry::lol:
Απειλώ πολύ κόσμο, ο Χάρης απειλεί εμένα, και; :lol:
Είσαι 15 χρόνια δω μέσα και ακόμα να καταλάβεις ότι ο χαβαλές είναι το 2ο αγαπημένο σπορ μετά τις μηχανές;

Πάντως, ναι, το ότι έχεις ένα από τα μηχανάκια που γουστάρω, είναι λόγος για ban.....:p

Bowleno
14/07/2025, 19:11
Μητσε μην ακούς τίποτα μπαγκαζιερα και ξέρω ψωμί.
Χωρίς πλάκα δεν μπορώ να διανοηθω σε καθημερινό ή τουριστικό μηχανάκι να μην έχω μπαγκαζιερα.
Μια εκδρομή μεγάλη πάω και βάζω μέσα μέσα από ζακέτες για όταν φτάσω και ότι άλλο θέλω.+ Πως όταν φτάσω στον προορισμό βάζω μέσα κράνος και μπουφάν και δεν κουβαλάω τίποτα γύρω γύρω.+πως αν οδηγάς με συνεπιβάτη τον κάνει να αισθάνεται πολύ πιο άνετα και εσύ να μην φοβάσαι πως θα τον ξεφορτωσεις σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού.
Τώρα για μια γρήγορη βόλτα που θες να δείξει το μηχανάκι λίγο πιο σπορτίφ την βγάζεις και την αφήνεις σπίτι.σιγα τα'υγα.
Όχι θα δένω με ιμάντες πίσω με κίνδυνο να τα ξεφορτωσω στον δρόμο!!!

Eξυπακούεται αυτό ρε Πέτρο!
Τρολλάρουμε δω μέσα μην σκας....

Bowleno
14/07/2025, 19:13

mo.gr
to.gr

Μπαγκαζιερολάτρες - μπαγκαζιερομάχοι

Οκ, έκλαψα :bawl::bawl::bawl:

bulmont
14/07/2025, 19:18
Απειλώ πολύ κόσμο, ο Χάρης απειλεί εμένα, και;

Και άν δεν βάλεις ότι μπαγκαζιέρα, μπαούλο, ντουλάπι, γουστάρεις στο
ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΟΥ θα 'σαι το ποτανάκι του Χάρη............

:bawl::bawl::bawl:

karellen
14/07/2025, 20:21
Οοοοο τι τον είπε!
Τα μισά να με έλεγε...

Bowleno
14/07/2025, 23:09
Και άν δεν βάλεις ότι μπαγκαζιέρα, μπαούλο, ντουλάπι, γουστάρεις στο
ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΟΥ θα 'σαι το ποτανάκι του Χάρη............

Μείνε συντονισμένος....:D

motojojo
15/07/2025, 08:19
Μείνε συντονισμένος....:D

Φυλαχτείτε, θα μοιράσει μουτζες! :lol:

Μητσομ κι εγω μπαγαζιερακιας. Τι να κανουμε, αμα θες να εισαι κυριος χωρίς να κουβαλάς την προικα όπου πας θα βαλεις και μπαουλο.....

Bowleno
15/07/2025, 08:46

Μητσομ κι εγω μπαγαζιερακιας. Τι να κανουμε, αμα θες να εισαι κυριος χωρίς να κουβαλάς την προικα όπου πας θα βαλεις και μπαουλο.....

Ε μαααααα πάρε:moutza::moutza::moutza:

Μου βγήκε (πάλι) ο καφές από την μύτη ρε:moutza:

Εννοείται, θα μπει, δεν παλεύεται η μηχανή χωρίς...

Taz
15/07/2025, 09:21
Εγώ πάντως πεθαίνω με κάτι τύπους που στην προσπάθεια τους να μην βάλουν μπαγκαζιέρα βάζουν κάτι tank bag που με το ζόρι βλέπουν από πάνω το δρόμο :rolleyes:

giorgosb
15/07/2025, 09:23

Ε μαααααα πάρε:moutza::moutza::moutza:

Μου βγήκε (πάλι) ο καφές από την μύτη ρε:moutza:

Εννοείται, θα μπει, δεν παλεύεται η μηχανή χωρίς...

Να πάρετε τρου αντβέ κύριοι να μη φαίνεται παράταιρο :p

grinderx
15/07/2025, 09:40
Να πάρετε τρου αντβέ κύριοι να μη φαίνεται παράταιρο :p
Αυτό! Μπαγαζίερα σε μηχανάκια τύπου Suzuki GSX-8T/TT/S/R είναι :yuck: Στο δικό μου ξήλωσα και τη σχάρα που είχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.

(βλέπω τη μούντζα να 'ρχεται :lol: :p)

Bowleno
15/07/2025, 14:12
Αυτό! Μπαγαζίερα σε μηχανάκια τύπου Suzuki GSX-8T/TT/S/R είναι :yuck: Στο δικό μου ξήλωσα και τη σχάρα που είχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.

(βλέπω τη μούντζα να 'ρχεται :lol: :p)

Να σε αφήσω με το παράπονο; Οοοοχι δα.
Πάρε κι εσύ τρεις να σου βρίσκονται :moutza::moutza::moutza:

:p

grinderx
15/07/2025, 14:18
:lol: :lol: :lol:

zephyr1
15/07/2025, 17:43
Καλα,το βασικο προβλημα στην μπαγκαζιερα δεν ειναι οτι αλλαζει η συμπεριφορα της μηχανης?

Δεν ειναι θεμα μ αρεσει δεν μ αρεσει,ειναι θεμα συμπεριφορας,και ναι ειμαι με tankbag και βλεπω μια χαρα ,ουτε κρυβομαι πισω του.:cool:

Και αν χρειαστει υπαρχει λυση,γιατι τα μηχανακια ειναι εργατες.

463714

463715

motojojo
15/07/2025, 19:28
Μέσα στην πόλη δεν έχω καταλάβει καμία διαφορά.

Στην πίστα πάντως την έβγαλα.

Bowleno
15/07/2025, 20:09
Καλα,το βασικο προβλημα στην μπαγκαζιερα δεν ειναι οτι αλλαζει η συμπεριφορα της μηχανης?

Δεν ειναι θεμα μ αρεσει δεν μ αρεσει,ειναι θεμα συμπεριφορας,και ναι ειμαι με tankbag και βλεπω μια χαρα ,ουτε κρυβομαι πισω του.:cool:

463714

463715

Μέσα στην πόλη δεν έχω καταλάβει καμία διαφορά.

Στην πίστα πάντως την έβγαλα.

Αναλόγως το μηχανάκι και την βαλίτσα...
Αν πας να βάλεις καμιά γκουμουτσοειδή σε μικρό μηχανάκι, ε, θα "ψαρεύει" το τιμόνι.
Σε μένα ούτε στο 300 ούτε και στο 500 είχε κάποια επίπτωση στην συμπεριφορά τους τόσο στην πόλη όσο και στην εθνική οδό.
Εννοείται, αν ξέρω εγώ υπάρξει θέμα στο καινούργιο, θα φάει σουτ (η βαλίτσα, όχι το μηχανάκι) με συνοπτικές... Αν και δεν νομίζω να υπάρξει θέμα.

patsavour
15/07/2025, 20:12
Θα βάλεις μια 36αρα για τα βασικά και δεν θα υπάρξει -πλην του αισθητικού - που είναι υποκειμενικό ,κανένα πρόβλημα.Εξ άλλου είχες και στο 300 και στο 500.Γιατι να έχεις πρόβλημα στο 800,που είναι και βαρύτερο.;

Bowleno
16/07/2025, 08:43
Θα βάλεις μια 36αρα για τα βασικά και δεν θα υπάρξει -πλην του αισθητικού - που είναι υποκειμενικό ,κανένα πρόβλημα.Εξ άλλου είχες και στο 300 και στο 500.Γιατι να έχεις πρόβλημα στο 800,που είναι και βαρύτερο.;

Δεν έχω εγώ πρόβλημα Παναγιώτη, άλλοι νομίζουν ότι θα έχει πρόβλημα συμπεριφοράς η μηχανή.
Εγώ την ίδια που συνοδεύει τα τελευταία 4 μηχανάκια που είχα, θα έχω και λέμε ΑΝ υπάρξει θέμα θα ξηλωθεί.

RaGe_Raptor
16/07/2025, 08:48
Δεν έχω εγώ πρόβλημα Παναγιώτη, άλλοι νομίζουν ότι θα έχει πρόβλημα συμπεριφοράς η μηχανή.
Εγώ την ίδια που συνοδεύει τα τελευταία 4 μηχανάκια που είχα, θα έχω και λέμε ΑΝ υπάρξει θέμα θα ξηλωθεί.

Αν το πιέσεις αρκετά μπορεί να αρχίσει να σου σηκώνεται!:bawl:

Taz
16/07/2025, 08:49
Έχω ένα φίλο :p που έχει ολόιδια βαλίτσα (37L) και μηχανή με εμένα που έχει πάει 240 χωρίς κανένα πρόβλημα.
Τώρα αν κάποιος βάλει 60L βαλίτσα σε κανένα 300άρι λογικό είναι να καταλαβαίνει διαφορά ακόμα και σε καθημερινή χρήση.

pektis
16/07/2025, 08:49

Για το μηχανακι μιλαμε παντα ετσι;:lol:

RaGe_Raptor
16/07/2025, 09:17

Αφού το αντιμετωπίζουμε ως πρόβλημα, ναι, για το μηχανάκι :D

Bowleno
16/07/2025, 09:23

Αφού το αντιμετωπίζουμε ως πρόβλημα, ναι, για το μηχανάκι :D

Είστε βλάκες :moutza:

:lol:

PSHLOUKOS
16/07/2025, 10:13

463714

463715

Στα πολλά χιλιόμετρα ίσως και πάλι εξαρτάται απο την αεροδυναμική του μηχανακίου ή/και της μπαγκαζιέρας. Διαφορετική συμπεριφορά θα έχει μία που είναι τετράγωνη άλλη μία με πιο στρογγυλές άκρες.

doctor_john
16/07/2025, 11:27
Θέλετε να πούμε και για τους περιορισμούς που βάζει η κάθε εταιρεία για την μπαγκαζιερα της;

Taz
16/07/2025, 11:40
Θέλετε να πούμε και για τους περιορισμούς που βάζει η κάθε εταιρεία για την μπαγκαζιερα της;

Άστο καλύτερα. Η δικιά μου λέει να μην ξεπερνάς τα 130km/h :cry:

motojojo
16/07/2025, 11:51

Όχι.
:p

Phantom
16/07/2025, 11:54
Η συμπεριφορά της μηχανής μπορεί να αλλάξει θεωρητικά μόνο για τους εξής 4 λόγους:

1) Αλλαγή του κέντρου βάρους. Το κέντρο βάρος γενικά σηκώνεται λίγο πιο πάνω και μετατοπίζεται λίγο προς τα πίσω. Σε γενικές γραμμές αυτή η μεταβολή μπορεί να είναι μετρήσημη σε μικρά παπιά και σκούτερ, αλλά είναι συνήθως αμελητέα σε μεγαλύτερες μοτοσικλέτες (εκτός κι αν φορτώσεις στη μπαγκαζιέρα ένα σακί τσιμέντο ξέρω γω)

2) Αλλαγή του ίδιου του βάρους της μηχανής. Κι αυτό συνήθως είναι αμελητέο για μεγαλύτερες μοτοσικλέτες, ανάλογα φυσικά και με το τι έχεις βάλει μέσα..

3) Αλλαγή του "όγκου" της μηχανής. Αυτό είναι λίγο πιο σοβαρό όταν η μπαγκαζιέρα αρχίζει και προεξέχει σημαντικά από το κυρίως σώμα της μηχανής. Επιρρεάζει κυρίως τη δυνατότητα κλειστών ελιγμών και ελιγμών σε στενούς χώρους. Παίζει επίσης ρόλο και στο 4:

4) Αλλαγή των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών της μοτοσικλέτας. Αυτή η αλλαγή είναι το αντίστροφο από όλες τις άλλες, υπό την έννοια οτι δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο σε μικρά παπιά/σκούτερ αλλά παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο σε μεγαλύτερες μοτοσικλέτες.
Δυστυχώς η επίδραση στα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά εξάρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες για να εξάγει κάποιος "εύκολα και γρήγορα" συμπεράσματα. Ακόμα κι ο σωματότυπος του αναβάτη παίζει ρόλο στο πόση επίδραση θα έχει η μπαγκαζιέρα στην αεροδυναμική αντίσταση της μοτοσυκλέτας.
Επίσης, ας μην ξεχνάμε οτι οι μοτοσικλέτες (όπως όλα τα οχήματα) δεν δέχονται δυνάμεις μόνο κατά την κινήση προς τα εμπρός και μόνο κατά τον άξονα κίνησης.
Μια μεγάλη μπαγκαζιέρα έχει και μεγαλύτερες επιφάνειες που με τη σειρά τους δέχονται και μεγαλύτερες δυνάμεις σε πλευρικούς ανέμους.

Το κατά πόσο αυτά επιρρεάζουν η όχι την "συμπεριφορά" μιας μοτοσυκλέτας εξαρτάται από τον αναβάτη και την χρήση που κάνει στη μοτοσυκλέτα του.

Phantom
16/07/2025, 11:55

Άστο καλύτερα. Η δικιά μου λέει να μην ξεπερνάς τα 130km/h :cry:

Η δικιά μου τα 120..

Μέχρι και η Givi κατάλαβε πόσο άσχετος είμαι.. :cry::cry::cry:

doctor_john
16/07/2025, 12:03
Οι περισσότερες 8κ-120Χλ/Ω. γράφουν, του Taz είναι Ευρωπαϊκή ;)

Bowleno
16/07/2025, 14:00
Ρε τραβάτε να ανοίξετε άλλο θέμα για τις μπαγκαζιέρες, εδώ μιλάμε για το μΕκανάκι που θέλω να πάρω!:D

pektis
16/07/2025, 14:20
Ρε τραβάτε να ανοίξετε άλλο θέμα για τις μπαγκαζιέρες, εδώ μιλάμε για το μΕκανάκι που θέλω να πάρω!:D

Εεε παρτο να βαλεις καμια φωτογραφια να σου ευχηθουμε!!! Ολο λογια εισαι!!
(...παλι γυρευοντας για μουτζες το παω μου φαινεται)

patsavour
16/07/2025, 14:39

Άσε που η Σουζούκι,έμαθε το ενδιαφέρον σου και φρόντισε να προταξινομισει όλα τα στοκ που είχε, γιατί θα γίνουν ανάρπαστα.Η φήμη πάντα προηγείται.

Bowleno
16/07/2025, 15:14
Εεε παρτο να βαλεις καμια φωτογραφια να σου ευχηθουμε!!! Ολο λογια εισαι!!
(...παλι γυρευοντας για μουτζες το παω μου φαινεται)

Όντως....:moutza: αφού είπα γύρω στα τέλη Σεπτέμβρη καλώς εχόντων των πραγμάτων:moutza::moutza:

pektis
16/07/2025, 15:41
Όντως....:moutza: αφού είπα γύρω στα τέλη Σεπτέμβρη καλώς εχόντων των πραγμάτων:moutza::moutza:

...μια ψυχη που ειναι να βγει, ας βγει ρε!:p

Bowleno
16/07/2025, 17:18
Ρεμάλια, αυτό. Μόνο....

"Όσο ο κουμπαράς γράφει "για μηχανή" και όχι "για φάρμακα", δεν μας νοιάζει τίποτα!

463734

(Είπαμε, σκέψεις....)

peterTHErider
16/07/2025, 21:57
Πάντως άργησε μπορώ να πω να μπει στη κουβέντα το ποσό επηρεάζει η μπαγκαζιερα την συμπεριφορά.
Στο δικό μου μηχανάκι πάντως που στρίβω με 240+ σε παρατεταμένες και πολύ γρήγορα με μεγάλες κλίσεις σε ταχύτητες 130-190 ανοιχτούς επαρχιακούς,με αλλά και χωρίς μπαγκαζιερα δεν έχω νιώσει καμία διαφορά.ισως μόνο ότι μπορεί να μου κόβει ελάχιστα στην τελική.
Και δεν είναι καμία μικρή,νομίζω 47 λίτρα είναι.
Βέβαια ίσως παίζει ρόλο που από εργοστάσιο οι βάσεις και της τοπ αλλά και τον πλαϊνών είναι πλευστες και δεν μεταφέρουν εύκολα κίνηση στο πλαίσιο.

Υγ.bowleno να η λύση,θα πάρεις ντουκατι να μην έχει πρόβλημα!
Λύθηκε!

Bowleno
16/07/2025, 23:37
Πάντως άργησε μπορώ να πω να μπει στη κουβέντα το ποσό επηρεάζει η μπαγκαζιερα την συμπεριφορά.
Στο δικό μου μηχανάκι πάντως που στρίβω με 240+ σε παρατεταμένες και πολύ γρήγορα με μεγάλες κλίσεις σε ταχύτητες 130-190 ανοιχτούς επαρχιακούς,με αλλά και χωρίς μπαγκαζιερα δεν έχω νιώσει καμία διαφορά.ισως μόνο ότι μπορεί να μου κόβει ελάχιστα στην τελική.
Και δεν είναι καμία μικρή,νομίζω 47 λίτρα είναι.
Βέβαια ίσως παίζει ρόλο που από εργοστάσιο οι βάσεις και της τοπ αλλά και τον πλαϊνών είναι πλευστες και δεν μεταφέρουν εύκολα κίνηση στο πλαίσιο.

Υγ.bowleno να η λύση,θα πάρεις ντουκατι να μην έχει πρόβλημα!
Λύθηκε!

Άμα μΕ δώΚεις τα 13 χιλιάρικα που μου λείπουν....:cry:

:D

STF
17/07/2025, 00:31
Γνώμη μου, μεταξύ Kawasaki 650 και Suzuki 800 πάρε το δεύτερο. Αν μιλάγαμε για το Ζ900RS θα σου έλεγα να πάρεις οπωσδήποτε το 900 (που στη θέση σου θα το σκεφτόμουν για μεταχειρισμένο γιατί το 900 είναι αλλού). Υπάρχουν κάποια παράπονα με τη βαφή του κινητήρα στο Z650RS.

RaGe_Raptor
17/07/2025, 06:32
Μηχανάρα

https://youtu.be/3AVbVKsiQ2A?si=WJFiTIysdMch0a5R

karellen
17/07/2025, 07:05
Έχω χαθεί λίγο με τόσες απαντήσεις στο θέμα αλλά θα σου πω τούτο:
Μην πάρεις 650 κυβικά,έρχεσαι ήδη από 500 και η διαφορά δεν θα σου φανεί καν,πήγαινε κατευθείαν στα 800 ή 900.

patsavour
17/07/2025, 08:34
Βλεποντας και το τεστ,οριστικοποιω την γνώμη μου σναφεροντας και τους λόγους.
1) Είναι μια γυμνη μηχανή.Σχεδον ίδια μ αυτή που έχεις.Κατα την γνώμη μου ,αισθητικα η δικια σου μ αρέσει περισσοτερο αλλά αυτό είναι υποκειμενικο.
2)Η τιμή της είναι σχεδόν διπλασια της δικης σου καινούργιες,η σχεδόν τριπλασιες αν υπολογισουμε ότι πουλας αυτό που έχεις για 3-4 χιλιαδες.
3)η χρήση της θα είναι (υποθετω) όπως και η δικια σου σαν γυμνη μηχανή.
4)Οι διαφορές τις σαν μέσος όρος λειτουργίας θα είναι το πολύ 10 χλμ μέση αυξηση ταχύτητας σε επαρχιακο και 15 χλμ σε εθνικό (λόγω γυμνοτητος).
Γι' αυτους λοιπον τους πρακτικός λόγους ΕΓΩ δεν θα την έπαιρνα.
Τι θα έκανα αν ήθελα άλλες δυνατότητες ταξιδιου και δύναμης;
Θα κοιταγα ένα grand tourismo μτχ του στυλ Ηonda paneuropean,που βρίσκω στο car παρκαρισμενο στα 7000, και θα κραταγα αυτό που έχω για μικρό εκδρομές και πόλη,η θα πουλαγα αυτό που έχω,και θα έπαιρνα ένα μτχ σκουτεροπαπο για πόλη.
Ενδεικτικα σου βάζω μια αγγελια από το car.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/43542055-honda-stx-1300a-paneuropean

Ευχομαι να κάνεις ότι σου πει η καρδουλα σου και να το χαρεις ότι κι αν αποφασίσεις.

Bowleno
17/07/2025, 08:39
Έχω χαθεί λίγο με τόσες απαντήσεις στο θέμα αλλά θα σου πω τούτο:
Μην πάρεις 650 κυβικά,έρχεσαι ήδη από 500 και η διαφορά δεν θα σου φανεί καν,πήγαινε κατευθείαν στα 800 ή 900.

Κι εγώ τον ίδιο ενδοιασμό έχω, απλά έλεγα ότι 20 ίπποι παραπάνω θα έκαναν την διαφορά.... λες όχι, ε;
Το 900 είναι υπερβολή, δεν θέλω 4κύλινδρο και τόσο δυνατό, δεν μου χρειάζεται, μην ξεχνάμε ότι θα εκτελεί και χρέη commuting....εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχω και ένα παπί παράλληλα, ας πούμε ;)
Σήμερα-αύριο μπαίνει αγγελία το AC και βλέπουμε.....

motojojo
17/07/2025, 08:51
Οι 20 ιπποι σιγουρα κάνουν διαφορά. Χωρίς να το έχω οδηγήσει, θεωρω το μοτέρ του υποδεέστερο τις τιμής. Ή εμένα δεν με εντυπωσιάζουν οι 68 ίπποι στα 9 χιλιάρικα.

grinderx
17/07/2025, 09:09
Οι 20 ιπποι σιγουρα κάνουν διαφορά. Χωρίς να το έχω οδηγήσει, θεωρω το μοτέρ του υποδεέστερο τις τιμής. Ή εμένα δεν με εντυπωσιάζουν οι 68 ίπποι στα 9 χιλιάρικα.
Αν μιλάμε για το Suzuki δεν είναι 68 τα άλογα, 82 είναι. Επίσης όλοι λένε ότι ο 800 της Suzuki είναι πολύ ροπάτος.

motojojo
17/07/2025, 09:13
To kawasaki ειναι 68.
Καλά ουτε το 82 ειναι κανα εντυπωσιακό νούμερο, αλλα οκ, μαλλον σώζεται από τη ροπή.

grinderx
17/07/2025, 09:15
To kawasaki ειναι 68.
Καλά ουτε το 82 ειναι κανα εντυπωσιακό νούμερο, αλλα οκ, μαλλον σώζεται από τη ροπή.
Συγνώμη έχεις δίκιο. Έχασα λίγο τη ροή της συζήτησης. Νόμιζα ότι η αναφορά ήταν για το Suzuki.

KostasRS
17/07/2025, 09:44
Υπάρχουν κάποια παράπονα με τη βαφή του κινητήρα στο Z650RS.
με ενδιαφέρει το παραπάνω, αν και δεν έχω κάποιο θέμα με την δική μου.
Έχεις ακούσει κάτι από κάποιον εδώ στην Ελλάδα;
Σε 4 ομάδες στο facebook που είμαι για την παραπάνω μοτο, δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή μου...

KostasRS
17/07/2025, 09:52
Βλεποντσς και το τεστ,οριστικοποιω την γνώμη μου σναφεροντας και τους λόγους.
1) Είναι μια γυμνη μηχανή.Σχεδον ίδια μ αυτή που έχεις.Κατα την γνώμη μου ,αισθητικα η δικια σου μ αρέσει περισσοτερο αλλά αυτό είναι υποκειμενικο.
2)Η τιμή της είναι σχεδόν διπλασια της δικης σου καινούργιες,η σχεδόν τριπλασιες αν υπολογισουμε ότι πουλας αυτό που έχεις για 3-4 χιλιαδες.
3)η χρήση της θα είναι (υποθετω) όπως και η δικια σου σαν γυμνη μηχανή.
4)Οι διαφορές τις σαν μέσος όρος λειτουργίας θα είναι το πολύ 10 χλμ μέση αυξηση ταχύτητας σε επαρχι
ακο και 15 χλμ σε εθνικό (λόγω γυμνοτητος).
Γι' αυτους λοιπον τους πρακτικός λόγους ΕΓΩ δεν θα την έπαιρνα.

Ευχομαι να κάνεις ότι σου πει η καρδουλα σου και να το χαρεις ότι κι αν αποφασίσεις.

Συμφωνώ
Με τις μοτοσυκλέτες που έχει επιλέξει δεν θα δει και μεγάλη διαφορά, ίσα-ίσα που θα βάλει από την τσέπη του 6000€ για το suzuki, εκτός αν με το voge έχει προβλήματα ή δεν είναι ευχαριστημένος με την ποιότητα κατασκευής του.
Εγώ θα άλλαζα μότο μόνο αν πήγαινα σε άλλη κατηγορία και άρχιζα τα μεγάλα ταξίδια και θα χρειαζόμουν κάτι πιο τουριστικό, πιο άνετο....

pektis
17/07/2025, 10:13

Συμφωνω μαζι σου...Ακομα και τα 20 αλογα θα κανουν την διαφορα...θα καταλαβει διαφορά...

PaNick67
17/07/2025, 10:21
Κι εγώ τον ίδιο ενδοιασμό έχω, απλά έλεγα ότι 20 ίπποι παραπάνω θα έκαναν την διαφορά.... λες όχι, ε;
Το 900 είναι υπερβολή, δεν θέλω 4κύλινδρο και τόσο δυνατό, δεν μου χρειάζεται, μην ξεχνάμε ότι θα εκτελεί και χρέη commuting....εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχω και ένα παπί παράλληλα, ας πούμε ;)
Σήμερα-αύριο μπαίνει αγγελία το AC και βλέπουμε.....

Το βιντεο που καποιο καλο μελος εβαλε με το Cb1300 super bol d'or σε νυχυτερινη βολτα στο Τοκιο, το ειδες;
Το εχω δει 4-5 φορες και θα το δω κι αλλες. :pink:

Δες το αν δεν το εχεις δεις και θα καταλαβεις γιατι πρεπει να παρεις 4κυλινδρο ;)

karellen
17/07/2025, 10:25
Συμφωνω μαζι σου...Ακομα και τα 20 αλογα θα κανουν την διαφορα...θα καταλαβει διαφορά...

Όντως κάνουν.

husky21
18/07/2025, 11:44
κατι λεγαμε για μπαγκαζιερες..

463771

sanctusan
18/07/2025, 12:04
Busa με μπαγκαζιέρα και μακριψάλιδο;

Το πρωί με κούτα
και το βράδυ στη Βούτα... :bawl:

ΓιώργοςΤΤ
18/07/2025, 13:14
Για να μην πετάει πολύ κώλο στην Εγνατία που γλιστράει είναι το μακρυψάλιδο.

ΓιώργοςΤΤ
18/07/2025, 13:14
Πλάκα πλάκα μια χαρά είναι, θα το ψάξω για την δικιά μου.

motojojo
18/07/2025, 13:18

Το πρωί με κούτα

Καλά εσύ το μακρυψάλιδο είδες; Γιατί εμένα αλλού έπεσε το μάτι μου. :lol:

patsavour
18/07/2025, 13:20

κι αυτο που ειδες μακρυψαλιδο ειναι.

husky21
18/07/2025, 13:32

καλα που εβαλα το εικονιδιο γιατι θα ησουν χειροτερα:eek:

PSHLOUKOS
18/07/2025, 14:20

Το πρωί με κούτα

Τα κάνει όλα και συμφέρει

Bowleno
18/07/2025, 15:12
Το βιντεο που καποιο καλο μελος εβαλε με το Cb1300 super bol d'or σε νυχυτερινη βολτα στο Τοκιο, το ειδες;
Το εχω δει 4-5 φορες και θα το δω κι αλλες. :pink:

Δες το αν δεν το εχεις δεις και θα καταλαβεις γιατι πρεπει να παρεις 4κυλινδρο ;)

ΔΕΝ μου χρειάζεται το 4κύλινδρο, το είπαμε, πόσες ακόμα να το πω;
Για την χρήση την δική ΜΟΥ, ακόμα και το voge είναι (υποτίθεται...) αρκετό.
Απλως, όπως είπα, μια στο τόσο (οκ, όχι και πολύ τόσο....περισσότερο :D) θέλω ρε παιδί μου, να χτυπάω τα 160 χαλαρά όπως τότε με το Strada (:pink:) και να έχει λίγο ακόμα περιθώριο. Πράγματα που δυστυχώς το AC δεν.....
Με τους 20 παραπάνω (ήτοι 50% επιπλέον του AC) πιστεύω θα είμαι καλυμμένος με το RS αν τελικά δεν βγουν τα μπικικίνια για το Σουτζούκι.

Ρε σεις ήμαρτον με τις μπαγκαζιέρες.....:cry::lol: