PDA

View Full Version : ΓΑΜΩ ΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ-1

Σελίδες : 1 [2]

Θάνος
13/03/2006, 15:27
Μια πουτ'αναφέρατε... Αυτοί οι πιλότοι των F16 είναι επίσης ταλαντούχοι υπεράνθρωποι ή κοινοί θνητοί που εκπαιδεύονται στη σχολή;

Άμα δηλαδή εγώ έχω ταλέντο μπορώ να πάω στην Ικάρων και να πω ήρθα;

super_toto
13/03/2006, 15:33
Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε πιλότος σε μαχητικό. Πρέπει να έχεις κάποια φυσικά χαρίσματα.

Όμως αν οι πιλότοι F16 ήταν ανώτεροι σε ικανότητες, τότε οι ομάδες της F1 θα έκαναν "στρατολόγηση" στις πολεμικές αεροπορίες. Λέτε να υπάρχει άνθρωπός που θα έλεγε όχι σε μια τέτοια "μετεγγραφή" ???????

sniper
13/03/2006, 15:43
Δεν θα πάρω την θέση κανενός αφού μου αρέσουν και τα MotoGP και η F1 για διαφορετικούς λόγους.

Όμως ακούστηκαν ανακρίβειες εδώ σχετικά με τους πιλότους μαχητικών. Είναι άνθρωποι με πολύ καλή φυσική κατάσταση, άλλοι καλοί και άλλοι καλύτεροι. Το ότι πετάς ένα μαχητικό όμως σε 3 διαστάσεις με τα όσα G κι αν τρώς [κάποιος είπε ότι οι πιλότοι μαχητικών δεν τρώνε αρνητικά G - μπα; και όταν κάνουν ανάποδο loop ή κάνουν απότομη βύθιση και φτάνουν τα -3/4 G τι κάνουν;] δεν σημαίνει ότι μπορούν να οδηγήσουν F1 ή motoGP...

και στο κάτω κάτω..... ο καθένας βλέπει ότι γουστάρει.... εδώ άλλοι πάνε και οδηγάν Suzukia.... εμείς θα τους κρίνουμε; :rotflmao: :rotflmao: :lol:

Θάνος
13/03/2006, 15:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
εδώ άλλοι πάνε και οδηγάν Suzukia.... εμείς θα τους κρίνουμε; :rotflmao: :rotflmao: :lol:

Εσύ άντε φάει κανα G. Εδώ μιλάμε σοβαρά!

sniper
13/03/2006, 15:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
...... Εδώ μιλάμε σοβαρά!

:a5: :a18: :a20: :a10: :a5: :a029: :a029: :a41:

crs-k
13/03/2006, 16:08
Μια πουτ'αναφέρατε... Αυτοί οι πιλότοι των F16 είναι επίσης ταλαντούχοι υπεράνθρωποι ή κοινοί θνητοί που εκπαιδεύονται στη σχολή;

Άμα δηλαδή εγώ έχω ταλέντο μπορώ να πάω στην Ικάρων και να πω ήρθα;

ΜΗΝ συγκρινετε ρε παιδια με τους πιλοτους των μαχητικων!

Ουτε εδω υπαρχει καποια σχεση, εκτος απο την απολυτη τιμη των "g". :nono:

Οι πιλοτοι, οπως και οι οδηγοι των μηχανων, "τρωνε" τα "g" στην καθετη του σωματος, απο το κεφαλι προς τα ποδια, που εχει και την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ αντοχη το ανθρωπινο σωμα!

Οι πρωτοι μαλιστα (που τρωνε και περισσοτερα, απ' τους δευτερους) φορανε και anti-g στολες, με αποτελεσμα να εχουν πολυ μικροτερη επιβαρυνση!

Πλευρικα "g" (3,5- 5) ΔΕΝ δεχεται κανεις απο τους παραπανω!

Και ΔΕΝ ειναι μονο θεμα εξασκησης (φυσικης καταστασης), μιας και σ' αυτες τις ακραιες συνθηκες, πρεπει να κανουν και τις πιο "λεπτες" κινησεις ... :winka:

Φυσικα και παρακολουθω ΚΑΙ το MotoGP, αλλα ΔΕΝ αντεχω να ισοπεδωνουν και την Formula1 ... :sick:

Και δη ανθρωποι που ΔΕΝ εχουν οδηγησει ΠΟΤΕ αγωνιστικο αυτοκινητο (ακους Θανε) !!! :p :a22:

:lol: :rotflmao: :lol:

Θάνος
13/03/2006, 16:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
ΜΗΝ συγκρινετε ρε παιδια με τους πιλοτους των μαχητικων!

Ουτε εδω υπαρχει καποια σχεση, εκτος απο την απολυτη τιμη των "g". :nono:

Οι πιλοτοι, οπως και οι οδηγοι των μηχανων, "τρωνε" τα "g" στην καθετη του σωματος, απο το κεφαλι προς τα ποδια, που εχει και την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ αντοχη το ανθρωπινο σωμα!

Οι πρωτοι μαλιστα (που τρωνε και περισσοτερα, απ' τους δευτερους) φορανε και anti-g στολες, με αποτελεσμα να εχουν πολυ μικροτερη επιβαρυνση!

Και ΔΕΝ ειναι μονο θεμα εξασκησης (φυσικης καταστασης), μιας και σ' αυτες τις ακραιες συνθηκες, πρεπει να κανουν και τις πιο "λεπτες" κινησεις ... :winka:

Φυσικα και παρακολουθω ΚΑΙ το MotoGP, αλλα ΔΕΝ αντεχω να ισοπεδωνουν και την Formula1 ... :sick:

Και δη ανθρωποι που ΔΕΝ εχουν οδηγησει ΠΟΤΕ αγωνιστικο αυτοκινητο (ακους Θανε) !!! :p :a22:

Ναι θυμάμαι πόσο σε θαύμαζα τότε με τη στολή σου μέσα στη F1... :a33:

Εκτός και αν εννοείς το playstation (τον εξομοιωτή :a33: ) που έχουμε γράψει κι εκεί κάποιες ώρες ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ!

Αλλά για πες μου ρε συ Χρήστο... πώς τα τρώει από το κεφάλι προς τα ποδια τα G ο οδηγός της μοτοσυκλέτας;. Κατά την προσγείωση;

Φλομώσαμε στα G...

hornet
13/03/2006, 16:20
Εσεις ποσα G φαγατε σημερα;;;;

Εεεε 3 γιατι με 3g την ημερα ...!!!!!! (ακαταλληλον)

sniper
13/03/2006, 16:21
........

.....

Χρηστε; Υποθετικά τώρα.. λέμε.... φοράς την Anti-g στολή σου και σε βάζουν μπροστά σε 2θέσιο F-16.... και κάποια στιγμή ο πιλότος αρχίζει τα roll.... (αυτό που περιστρέφεται το αεροπλάνο στον καταμήκη άξοπνα του).... Πόσα ΠΛΕΥΡΙΚΑ G θα φας και σε πόση ώρα θα λιποθυμήσεις; :D

crs-k
13/03/2006, 16:26
Ναι θυμάμαι πόσο σε θαύμαζα τότε με τη στολή σου μέσα στη F1... :a33:

Δεν ειπα για μονοθεσιο, ρε καμενε ... :lol:

Για αγωνες ειπα, αλλα δυστυχως οχι με μεγαλη εμπλοκη, μιας και ΔΕΝ ειχα τα "μεσα", για να εχω δικο μου αυτοκινητο ... :sick:

Λιγους αγωνες, σποραδικα και ΠΟΛΛΕΣ δοκιμες ...

Προσφατα ('95 ή '96 θα κοιταξω :lol: ) ηταν ο τελευταιος, αναβαση Πορταριάς, εχω και φωτο ... :p :cool:

Αλλά για πες μου ρε συ Χρήστο... πώς τα τρώει από το κεφάλι προς τα ποδια τα G ο οδηγός της μοτοσυκλέτας;. Κατά την προσγείωση;

Φλομώσαμε στα G...

Οταν στριβει πλαγιασμενος, σε ανοικτη στροφη (που δεχεται και την μεγαλυτερη δυναμη), τα 1,5 - 2,5 που φτανει να δεχεται, πως τα δεχεται καμαριμ' ? :wacko:

Κι εισαι και του Πολυτεχνειου γαμωτ ... :sick:

Θάνος
13/03/2006, 16:30
Οταν στριβει πλαγιασμενος, σε ανοικτη στροφη (που δεχεται και την μεγαλυτερη δυναμη), τα 1,5 - 2,5 που φτανει να δεχεται, πως τα δεχεται καμαριμ' ? :wacko:

Κι εισαι και του Πολυτεχνειου γαμωτ ... :sick:

Δικαίωμα... :rolleyes:

crs-k
13/03/2006, 16:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Χρηστε; Υποθετικά τώρα.. λέμε.... φοράς την Anti-g στολή σου και σε βάζουν μπροστά σε 2θέσιο F-16.... και κάποια στιγμή ο πιλότος αρχίζει τα roll.... (αυτό που περιστρέφεται το αεροπλάνο στον καταμήκη άξοπνα του).... Πόσα ΠΛΕΥΡΙΚΑ G θα φας και σε πόση ώρα θα λιποθυμήσεις; :D

Προσωπικα, ΑΜΕΣΩΣ! :(

Σοβαρα τωρα ... ( :lol: )

Στο "roll" ειναι λιγα (καπου στο 1,5 - 2) τα πλευρικα και ΔΕΝ χρειαζεσαι προστασια, οπως και ΔΕΝ σε προστατευει εξ' αλλου η στολη ...

Εκει που γινεται το μεγαλο πατατρακ, ειναι στο αναποδο loop, που ανεφερες πιο πανω!
Εδω η στολη ΔΕΝ δουλευει, κι ο πιλοτος παει, οσο ειναι οι αντοχες του, γι' αυτο και ειναι και το πιο επικινδυνο ...
Αν εχεις προσεξει μαλιστα, το κανουν ΠΑΝΤΑ πιο "ανοιχτο" απο ενα κανονικο loop και με οσο το δυνατον μικροτερες ταχυτητες ... :winka:

gdevelek
13/03/2006, 16:32
αν παρακολουθούσε την κουβέντα κανένας πιλότος θα έτρωγε ένα ολόκληρο G πέφτοντας από την καρέκλα του από τα γέλια, μου φαίνεται...

Τα κατακόρυφα G είναι τα χειρότερα, όχι τα ευκολώτερα, αφού συσσωρεύουν ή απομακρύνουν αίμα από την κούτρα του πιλότου, οδηγώντας τον σε απώλεια συνείδησης

Και δεν έρχονται βέβαια στην προσγείωση/απογείωση αλλά σε βυθίσεις/ανόδους που πρέπει να γίνονται πάρα πολύ απότομα, ειδάλλως τρως το πυραυλάκι στο ποπουδάκι, ή έστω βλέπεις το "you're dead" στην οθόνη και ακούς το σαρκαστικό γέλιο του ελληνάρα που μόλις σε κλείδωσε στο σκόπευτρό του και θα στη λέει για μήνες όταν πάτε μαζί για γκόμενες...

crs-k
13/03/2006, 16:33
Δικαίωμα... :rolleyes:

Παρακαλω ... :wacko:

crs-k
13/03/2006, 16:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
αν παρακολουθούσε την κουβέντα κανένας πιλότος θα έτρωγε ένα ολόκληρο G πέφτοντας από την καρέκλα του από τα γέλια, μου φαίνεται...

Τα κατακόρυφα G είναι τα χειρότερα, όχι τα ευκολώτερα, αφού συσσωρεύουν ή απομακρύνουν αίμα από την κούτρα του πιλότου, οδηγώντας τον σε απώλεια συνείδησης

Και δεν έρχονται βέβαια στην προσγείωση αλλά σε βυθίσεις/ανόδους που πρέπει να γίνονται πάρα πολύ απότομα, ειδάλως τρως το πυραυλάκι στο ποπουδάκι...

Κι εμει τι διαφορετικο λεμε ρε gdevelek? :confused:

Εξ' αλλου, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ κανει η anti-g στολη!
Φουσκωνει και σε πιεζει, ΜΗΝ αφηνοντας το αιμα να "φυγει" απ' τον εγκεφαλο! :winka:

Το οτι ειναι τα πιο "ανωδυνα", εχει να κανει με την κατασκευη του σκελετου του ανθρωπινου σωματος, που στην καθετη πιεση αντεχει το περισσοτερο δυνατο, κι οχι με το κυκλοφορικο ... :nono:

Θάνος
13/03/2006, 16:39
Πάσο! :a08:

Πάνω που ετοιμαζόμουνα να πω ότι έχεις δίκιο Χρήστο ήρθε απάντηση πολλών G του gdevelek και μπερδεύτηκα περισσότερο.

Δηλαδή όταν ξύνω, τρώω 2.5 κάθετα G και έχω απώλεια συνείδησης; Ε να χέσω και το Σουμάχερ τότε είμαι θεός!

gdevelek
13/03/2006, 16:43
το πρόβλημα με τα G προκύπτει από το κυκλοφοριακό και όχι από καταπόνηση σκελετού, συνεπώς δεν έχει νόημα να μιλάμε για το θέμα του σκελετού

είμαι απόλυτα σίγουρος γι' αυτό (δεν είναι τυχαίο ότι με λένε G-develek!!)

η στολή βοηθάει, αλλά τίποτε περισσότερο

γι' αυτό πρέπει να βρίσκονται σε φοβερή φυσική κατάσταση, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ανταπεξέλθουν στις συνέπειες των κατακόρυφων G

crs-k
13/03/2006, 16:43
Πάσο! :a08:

Πάνω που ετοιμαζόμουνα να πω ότι έχεις δίκιο Χρήστο ήρθε απάντηση πολλών G του gdevelek και μπερδεύτηκα περισσότερο.

Δηλαδή όταν ξύνω, τρώω 2.5 κάθετα G και έχω απώλεια συνείδησης; Ε να χέσω και το Σουμάχερ τότε είμαι θεός!

:lol: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :lol:

Τι μ@λακα ειναι ...

crs-k
13/03/2006, 16:52
το πρόβλημα με τα G προκύπτει από το κυκλοφοριακό και όχι από καταπόνηση σκελετού, συνεπώς δεν έχει νόημα να μιλάμε για το θέμα του σκελετού
.......................

Μην το ξαναπεις αυτο ... :nono:

Τα "πλαϊνα" πονανε, πιστεψε με ... :sick:

θα το καταλαβεις απλα ...

Οταν δεχεσαι 2g καθετα ΔΕΝ εχεις (για εναν μεσο ανθρωπο, με μεση φυσικη κατασταση) κανενα προβλημα!
Αν μαλιστα η διαρκεια ειναι μικρη (της ταξης των λιγων δευτερολεπτων), τοτε ΔΕΝ υπαρχει, ουτε προβλημα κυκλοφορικου.

Παραδειγμα ειναι τα παιχνιδια των Λουνα Παρκ!

Οταν ο ιδιος ανθρωπος, δεχτει ομως τα ΙΔΙΑ g πλευρικα, αν ΔΕΝ εχει ΠΟΛΥ γυμνασμενους τους μυες του λαιμου, κινδυνευει μεχρι και να αποκοπει το κεφαλι του απ' την σπονδυλικη του στηλη ... :sick:

Γι' αυτο και ΟΛΑ τα παιχνιδια στα Λουνα Παρκς, ακομα και εκεινα που ξεκιναν γυριζοντας σε γυρω-γυρω, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ οταν αναπτυχθει καποια επιταχυνση, να σε ΓΥΡΙΣΟΥΝ (αρθρωτα καθισματα-βαγονακια), ωστε να την δεχτεις στην ΚΑΘΕΤΗ! :winka:

gdevelek
13/03/2006, 17:16
F1 και F16 δεν οδηγούνται από παιδάκια, ούτε εμπλέκουν μόνο 2 G

το κράνος του πιλότου δεν θα επιτρέψει στο κεφάλι να φύγει αριστερά δεξιά, άσε που ο πιλότος θα προβλέψει το μπαμ και θα σφίξει τους μυς του αυχένα

αντίθετα ό,τι και να κάνεις, το αίμα θα μετακινηθεί από/πρός το κεφάλι, με τα κάθετα g

αν βρεις κάποιο "επίσημο" χαρτί ή ιστοσελίδα που να με διαψεύδει, θα χαρώ να το διαβάσω

crs-k
13/03/2006, 17:28
F1 και F16 δεν οδηγούνται από παιδάκια, ούτε εμπλέκουν μόνο 2 G

το κράνος του πιλότου δεν θα επιτρέψει στο κεφάλι να φύγει αριστερά δεξιά, άσε που ο πιλότος θα προβλέψει το μπαμ και θα σφίξει τους μυς του αυχένα

αντίθετα ό,τι και να κάνεις, το αίμα θα μετακινηθεί από/πρός το κεφάλι, με τα κάθετα g

αν βρεις κάποιο "επίσημο" χαρτί ή ιστοσελίδα που να με διαψεύδει, θα χαρώ να το διαβάσω

Μην κανεις πως ΔΕΝ καταλαβαινεις ...

Ποιος ειπε οτι δεχονται ΜΟΝΟ 2g?

Οι πιλοτοι των μαχητικων μπορουν να φτασουν και τα 9 στιγμιαια κι αντεχουν λογω της στολης!
Οι ιδιοι πιλοτοι, ΔΕΝ δεχονται μεγαλες πλευρικες επιταχυνσεις!

Οι οδηγοι F1 ομως δεχονται πλευρικες επιταχυνσεις που ΔΕΝ τις αντεχει ο κοινος θνητος!

Γι' αυτο εχουν και κατι σβερκα σαν βοδια!!!

Το αιμα μετακινειται απο το κεφαλι προς τα ποδια με την καθετη επιταχυνση και αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ η anti-g στολη!

Γιατι με βαζεις να γραφω τα ιδια γαμωτ? :(

Σιγα μην κατσω να ψαξω τωρα ...
Αν βρεις κατι που να αντικρουει αυτα που λεω, βαλτο εσυ ... :lol:

:wave2:

gdevelek
13/03/2006, 17:36

Οι πιλοτοι των μαχητικων μπορουν να φτασουν και τα 9 στιγμιαια κι αντεχουν λογω της στολης!
Οι ιδιοι πιλοτοι, ΔΕΝ δεχονται μεγαλες πλευρικες επιταχυνσεις!

Πού το βρήκες αυτό άνθρωπέ μου; Από το μυαλό σου μάλλον το κατέβασες! Δεν κάνουν ελιγμούς σε οριζόντιο επίπεδο οι πιλότοι; ΤΑ ΠΑΝΤΑ κάνουν! Δέχονται ΚΑΘΕ είδους επιταχύνσεις αφού κινούνται στο ΧΩΡΟ! Και πλευρικές και κάθετες και διαγώνιες επιταχύνσεις δέχονται.

Το αιμα μετακινειται απο το κεφαλι προς τα ποδια με την καθετη επιταχυνση και αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ η anti-g στολη!

Μόλις διάβασα πως η στολή αυτή προσφέρει προστασία ΕΝΟΣ G. Σιγά τα ωά...

Αν βρω κάτι θα στο στείλω να το δεις

crs-k
13/03/2006, 17:47
Πού το βρήκες αυτό άνθρωπέ μου; Από το μυαλό σου μάλλον το κατέβασες! Δεν κάνουν ελιγμούς σε οριζόντιο επίπεδο οι πιλότοι; ΤΑ ΠΑΝΤΑ κάνουν! Δέχονται ΚΑΘΕ είδους επιταχύνσεις αφού κινούνται στο ΧΩΡΟ! Και πλευρικές και κάθετες και διαγώνιες επιταχύνσεις δέχονται.
..........................

Κατσε να σκεφτεις πρωτα, ΤΙ ειναι αυτο που προκαλει τα επιπλεον "g" σε ενα αεροσκαφος και ποια θεση εχει αυτο, ως προς την δυναμη που του ασκειται και κατα συνεπεια και στον πιλοτο και θα καταλαβεις, οτι τις μεγαλες επιταχυνσεις τις δεχονται στα loop!

ΚΑΘΕΤΑ δηλαδη!!! :winka:

Τεσπα, εδω βαριεμαι να κανω μαθημα στην κορη μου και την στελνω φροντιστηριο ... :p

crs-k
13/03/2006, 17:50
........................

Μόλις διάβασα πως η στολή αυτή προσφέρει προστασία ΕΝΟΣ G. Σιγά τα ωά...

Αν βρω κάτι θα στο στείλω να το δεις

Ααααα ...

Το ξεχασα αυτο ... :(

Οι στολες, αυξανουν την πιεση τους, αναλογα με την επιταχυνση!

ΔΕΝ προστατευουν το σωμα, αλλα τον εγκεφαλο, για να ΜΗΝ μεινει χωρις αιμα.

Προφανως και ΔΕΝ "προστατευουν" ΜΟΝΟ απο 1 "g"! :nono:

b_bong12
13/03/2006, 19:25
Τέλος, σκεψου, ενω δεχεσαι ολα αυτα τα Gs, να χρειαζεται να γυρισεις το κεφαλι σου.(κατι που νομιζω στην F1 δεν χρειαζεται να κανεις)
Εκτος της μυικης καταπονησης, υπαρχουν και οι ανθρωπινες αισθησεις.
Την επομενη φορα που θα πατε allou fun park:p ή οπου αλλου, διαλεξτε ενα τρενακι που η πορεια του ειναι συνεχως κυκλικη(τις ιπταμενες καλεκλες πχ που πανε συνεχως γυρω γυρω.)
Οταν εχει αναπτυξει ταχυτητα προσπαθηστε να κοιταξετε πισω απο τον ωμο σας.
(Γενικα σε καποιο τρενακι με μεγαλη ταχυτητα και αποτομες εναλλαγες θεσης κλειστε τα ματια)

:alien: :alien: αισθανεστε κατι??? :alien: :alien:

:wave2:

adam_tsouk
13/03/2006, 22:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από b_bong12
Την επομενη φορα που θα πατε allou fun park:p ή οπου αλλου, διαλεξτε ενα τρενακι που η πορεια του ειναι συνεχως κυκλικη(τις ιπταμενες καλεκλες πχ που πανε συνεχως γυρω γυρω.)
Οταν εχει αναπτυξει ταχυτητα προσπαθηστε να κοιταξετε πισω απο τον ωμο σας.
(Γενικα σε καποιο τρενακι με μεγαλη ταχυτητα και αποτομες εναλλαγες θεσης κλειστε τα ματια)

μουφα το τρενακιιιιι

(αφου θα ξαναμπω):lol: :lol:

L.A.x6x9x
13/03/2006, 23:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από periklisk
Αυτό ίσχυε παλιάααα τότε που τα αυτοκίνητα δεν είχαν αντισπίν, ηλεκτρονικά διαφορικά, συστήματα ελέγχου της ανάρτησης και δεν ξέρω και γω τι άλλο.....

kai ayta palia itan

marios8
14/03/2006, 05:31
Ρε παιδες μιας και ειστε οι γκουρου του G. Στις γυναικες για να βρεις το σημειο G θες ειδικη στολη?:eyepop: :lol: :lol: :wave2:

adam_tsouk
14/03/2006, 09:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Ρε παιδες μιας και ειστε οι γκουρου του G. Στις γυναικες για να βρεις το σημειο G θες ειδικη στολη?:eyepop: :lol: :lol: :wave2:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

αν δε θες παιδιά... ΝΑΙ!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

periklisk
14/03/2006, 09:40
σωβρακοφανέλα έγινε :a028: :a34: :a55: :a51:

gdevelek
14/03/2006, 11:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8

όχι, θες κάτι άλλο που τελειώνει κι αυτό σε -ολή.

b_bong12
14/03/2006, 11:52
όχι, θες κάτι άλλο που τελειώνει κι αυτό σε -ολή.

:a5: :a5: :a5: