PDA

View Full Version : ΓΑΜΩ ΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ-1

Σελίδες : [1] 2

NAKANO-1100
11/03/2006, 17:51
ΑΗΔΙΑ ΓΕΝΙΚΑ...
ΚΟΙΤΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑ-1 ΚΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ
27-28 ΧΡΟΝΙΑ (ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΡΟΝΙ ΠΕΤΕΡΣΟΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΤΖΑ) ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΟΠΑΔΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΛΙ (ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ).
ΚΙΜΙ ΡΑΙΚΟΝΕΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΜΑΚΛΑΡΕΝ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΤΟΝ ΑΛΟΝΣΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.
ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΥΣ 3 ΠΕΡΥΣΙΝΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ (ΑΛΟΝΣΟ ΡΑΙΚΟΝΕΝ ΣΟΥΜΑΧΕΡ) ΚΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ Μ4Ε ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΙΣΟΡΙΞΙΕΣ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΙΠΠΣΟΣ ΙΣΑ ΜΕ ΤΗΝ AVERAGE ΕΝΗΛΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ (1,71 ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΠΠΣΗΛΟΤΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ AVERAGE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΙ 1,84 ΤΟ ΑΝΤΡΩΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΨΗΛΟΤΕΡΟΙ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ 1,62). AN ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ALEZI ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΕ ΟΣΟΥΣ ΙΠΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΤΟΥΣ ΕΘΑΨΑΝ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΕΤΕΡΣΟΝ ΜΕΤΑ ΝΤΕΜΠΑΓΙΕ ΜΕΤΑ ΛΑΦΙΤ
(ΟΙ ΡΟΖΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΠΙΚΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΦΟΡΜΟΥΛΑ-1) ΚΙ ΕΦΤΑΣΑ ΜΕΧΡΙ ΣΕΝΑ.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΟΥΟΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΘΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΠΩΝΕΖΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΟ,ΑΝ ΚΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΡΟΔΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΑΝ.
ΕΜΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ AKASHI ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥΤΡΟΧΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΠΛΥΝΤΗΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΤΚΑΔΕΣ) ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΜΕ ΠΕΝΤΑΒΑΛΒΙΔΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΙ ΟΚΤΑΚΥΛΙΝΔΡΑ ΜΟΝΟ ΟΠΟΤΕ ΤΟ 12ΚΥΛΙΝΔΡΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΜΟΥ ΤΩΝ 2600 ΚΥΒΙΚΩΝ ΜΕ 2 Ζ-1300 ΣΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ...ΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΕ ΑΔΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΑ IN-LINE. KI ΑΦΟΥ Ο ΡΟΣΙ ΚΩΛΟΤΡΙΒΕΤΑΙ ΓΙΑ F-1 ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ YANAGAWA ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΕΞΕΙ ΚΑΙ ΣΕ SUPERBIKES

ΦΩΤΟ ΣΙΓΑ ΜΗ ΒΑΛΩ ΣΧΕΤΙΚΗ

Electra
11/03/2006, 18:03
Εγώ πάλι, γιατί υποστηρίζω HONDA?

Για να δούμε ο Μπαρικέλος με τον Κουμπή (Βutton) θα κάνει τίποτις φέτος?

5,417 χλμ μήκος πίστας
57 γύροι
308,523 (χλμ) συνολική απόσταση

Εγώ λέω να βάλω σχετική φωτό, έτσι για το μαμώτο!!

:beer: :beer:

40343

adam_tsouk
11/03/2006, 19:41
ξεκιναμε θριαμβευτηκά λέμεεεεεε
και ελπίζω να καταλάβατε με ποιον είμαι (για άλλη μια χρονιά) :cool:

FestoNero
11/03/2006, 19:51
Eεεεε....

ΒΥΖΟΙ!!!!
:a56: :a08: :a08: :a08: :a03: :a30: :a30: :a27: :a25: :a6: :a9: :a2:

zolotas
11/03/2006, 19:54
:confused: :confused: :cry: :cry:

40403

el_hymador
11/03/2006, 20:28
...με το συμπαθιο .....

:a12:

...για την f1....ετσι οπως την καταντησανε...

idi
11/03/2006, 20:31
χαχαχαχαχαχααχαχα

ΝΑΚΑΝΟ-1100 ruleZ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Xlitos
11/03/2006, 20:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από NAKANO-1100

ΕΜΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ AKASHI ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥΤΡΟΧΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΠΛΥΝΤΗΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΤΚΑΔΕΣ)

ρε αϊ πάΓΑΙΝΕ απο δω...με τα gp δεν ασχολείστε με την f1 δεν ασχολείστε...μπρόκολα μηχανάκια φτιάχνετε!ήθελα να ξέρα τάβλι παίζουν όλη μέρα εκεί στο μπα-πουνAσKASHI?

crs-k
11/03/2006, 21:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
ξεκιναμε θριαμβευτηκά λέμεεεεεε
και ελπίζω να καταλάβατε με ποιον είμαι (για άλλη μια χρονιά) :cool:

+1000!

Ανπεκταμπλ ο ανθρωπΑς, αλλα κι ο μικρος ειναι πολυ καλος ... :winka:

Μοιαζει να 'χουμε αμαξι φετος ... :wacko:

Για να δουμε ... :cool:

Θάνος
11/03/2006, 21:15
Η μεγαλύτερη βαρεμάρα ever η φόρμουλα και η κατάντια της... Κατάφερε να με κοιμήσει στο πρώτο δεκάλεπτο. :ZZZ: :ZZZ: :ZZZ:

Ενδιαφέρον 0
Θέαμα -0
Ικανότητα οδηγών --0

Οι μοναδικές κινήσεις που εκτελεί ο οδηγός πακτωμένος στον τάφο μέσα είναι 10 πόντους πάνω κάτω τα χεράκια και 2 δάχτυλα να πατάνε το shift... άντε και τα φρένα...

Big deaaaal....

Να πάω να δω το ανιψάκι μου σε αγώνα καρτ περισσότερο ενδιαφέρον έχει!

Εξαιρετική παρουσία το μονοθέσιο της mclaren! Γαμώ το βάψιμο!

periklisk
11/03/2006, 21:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Η μεγαλύτερη βαρεμάρα ever η φόρμουλα και η κατάντια της... Κατάφερε να με κοιμήσει στο πρώτο δεκάλεπτο. :ZZZ: :ZZZ: :ZZZ:

Ενδιαφέρον 0
Θέαμα -0
Ικανότητα οδηγών --0

Οι μοναδικές κινήσεις που εκτελεί ο οδηγός πακτωμένος στον τάφο μέσα είναι 10 πόντους πάνω κάτω τα χεράκια και 2 δάχτυλα να πατάνε το shift... άντε και τα φρένα...

Big deaaaal....

εμένα με πήρε ο ύπνος στο πεντάλεπτο......:ZZZ:

adam_tsouk
11/03/2006, 21:48

Ενδιαφέρον 0
Θέαμα -0
Ικανότητα οδηγών --0

Big deaaaal....

οντως γαμω τα χρωματα..

οσο για ικανοτητες οδηγων κτλ... ε, νταξ, χαλαρωσε... :D

Xlitos
11/03/2006, 21:56

Big deaaaal....

ωπ!Φάουυυυλ!

Άλλο το θέαμα άλλο τι τραβάνε οι άνθρωποι μέσα σ αυτά τα θηρία.Σε μια διθέσια F1 αμα μπω και με κάνει ένα γύρο ο Σούμι στην πρώτη στροφή θα πάθω εγκεφαλικό και καρδιακό μαζί και θα μου πεταχτούν τα συκώτια όξω.κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν αντέχει τέτοιες καταστάσεις.

Σκέψου πιλότος f16;Ε πολύ χειρότερα!

periklisk
11/03/2006, 22:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xlitos
ωπ!Φάουυυυλ!

Άλλο το θέαμα άλλο τι τραβάνε οι άνθρωποι μέσα σ αυτά τα θηρία.Σε μια διθέσια F1 αμα μπω και με κάνει ένα γύρο ο Σούμι στην πρώτη στροφή θα πάθω εγκεφαλικό και καρδιακό μαζί και θα μου πεταχτούν τα συκώτια όξω.κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν αντέχει τέτοιες καταστάσεις.

Σκέψου πιλότος f16;Ε πολύ χειρότερα!

τώρα είσαι εσύ φαουλ:winka:

Xlitos
11/03/2006, 22:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από periklisk
τώρα είσαι εσύ φαουλ:winka:

γιατί?

periklisk
11/03/2006, 23:05
γιατί?

τρώνε κάτι g στις στροφές αλλά όχι και f16... εκτός αν ήταν σχήμα λόγου :smilea:

και ότι απαιτεί φυσική κατάσταση και αντοχή δεν αμφιβάλλει κανένας που γνωρίζει λίγα πράγματα σχετικά με το άθλημα.... για τις οδηγικές ικανότητες όμως μπορούμε να πούμε πολλά....

Xlitos
11/03/2006, 23:53
τρώνε κάτι g στις στροφές αλλά όχι και f16... εκτός αν ήταν σχήμα λόγου :smilea:

Φίλος έχει συζητήσει με πιλότους μαχητικών.Οι τελευταίοι όταν είχαν δει σχεδιαγράμματα σχετικά με τις καταπονήσεις απ τα G που δέχεται ο οδηγός του μονοθεσίου τρελάθηκαν!Τώρα πιο συγκεκριμένα δεν ξέρω να σ απαντήσω.. :wave2:

Θάνος
12/03/2006, 00:16
Τα αντανακλαστικά, οι αισθήσεις και η αντοχή στα G και την ταχύτητα αποκτώνται με εξάσκηση και χάνονται με την αποχή από το άθλημα. Δεν απαιτούν και κανένα ιδιαίτερο φυσικό χάρισμα, μην υπερβάλουμε. Άμα κάτσω συνοδηγός μπορεί στις πρώτες βόλτες να τα κάνω πάνω μου, αλλά με τον καιρό θα συνηθίσω.

Δεν με εντυπωσιάζουν καθόλου οι οδηγοί της φόρμουλα 1 που είναι στουμπωμένοι μέσα στο κόκπιτ, σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο άθλημα που απαιτεί απόλυτο έλεγχο και συμμετοχή του σώματος σε αυτό.

Άλλωστε αν δεν κάνω λάθος... ο ίδιος ο Lauda έλεγε (οκ υπερβάλοντας) ότι τα σημερινά μονοθέσια είναι τόσο εύκολα που μπορεί και μία μαϊμού να τα οδηγήσει. :D

gdevelek
12/03/2006, 00:20
Το θέαμα είναι φτωχότατο αφού τα ΙΧ γυρίζουν γύρω-γύρω σαν τραινάκι με ελάχιστα προσπεράσματα πέραν αυτών που έρχονται ως συνέπεια των pits, αλλά οι οδηγοί είναι ικανότατοι, αφού τιθασεύουν και μάλιστα σπρώχνουν στα όριά τους τέτοια τέρατα και για τόση ώρα...

Και το πόσο δύσκολο είναι αυτό το ψιλιάζεται κανείς όταν η ΤιΒι δείχνει πλάνα από τις κάμερες που βρίσκονται πάνω στα οχήματα

Θάνος
12/03/2006, 00:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Το θέαμα είναι φτωχότατο αφού τα ΙΧ γυρίζουν γύρω-γύρω σαν τραινάκι με ελάχιστα προσπεράσματα πέραν αυτών που έρχονται ως συνέπεια των pits, αλλά οι οδηγοί είναι ικανότατοι, αφού τιθασεύουν και μάλιστα σπρώχνουν στα όριά τους τέτοια τέρατα και για τόση ώρα...

Και το πόσο δύσκολο είναι αυτό το ψιλιάζεται κανείς όταν η ΤιΒι δείχνει πλάνα από τις κάμερες που βρίσκονται πάνω στα οχήματα

Δεν λέει κανείς ότι δεν ταλαιπωρούνται. Δουλειά τους είναι όμως και την κάνουν πολλά χρόνια. Γιατί θα έπρεπε όμως να έχει και ενδιαφέρον; Κι εγώ τραβάω ζόρι στη δουλειά μου... Ξέρει κανένας πόσα κιλά χάνεις πηγαίνοντας στην πολεοδομία να περάσεις φάκελλο; :D

Ποοοολύ ενδιαφέρον λέμε... :ZZZ:

L.A.x6x9x
12/03/2006, 00:53
Φίλος έχει συζητήσει με πιλότους μαχητικών.Οι τελευταίοι όταν είχαν δει σχεδιαγράμματα σχετικά με τις καταπονήσεις απ τα G που δέχεται ο οδηγός του μονοθεσίου τρελάθηκαν!Τώρα πιο συγκεκριμένα δεν ξέρω να σ απαντήσω.. :wave2:

APLA STIN FORMULA1 EKTOS APO TA THETIKA G (PLEVRIKA & EPITAXINSIS) EXOYNAI & ARNITIKA (FRNARISMA) POU THEN TA EXOUN TA MAXITIKA & EKEI EINAI H MEGALI DISKOLIA TOU PRAGMATOS ! :hypnotize

Xlitos
12/03/2006, 03:30
Τα αντανακλαστικά, οι αισθήσεις και η αντοχή στα G και την ταχύτητα αποκτώνται με εξάσκηση και χάνονται με την αποχή από το άθλημα. Δεν απαιτούν και κανένα ιδιαίτερο φυσικό χάρισμα, μην υπερβάλουμε..

Ωραία..αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει κάποια όρια.Και στο μυαλό και στο σώμα.οι πιλότοι της f1 έχουν απλησίαστα όρια.Είναι πολλοί παράγοντες που χρειάζονται να γίνεις ένας απ αυτούς.Δεν μπορεί ο κάθε ένας να κάνει αυτά που κάνουν δεν πα να τον γέννησε η μάνα του σε πίστα καρτ κια να παλεύει με δαυτα 15 χρόνια.Θα γίνει γ@μ@τος οδηγός αλλά μπορεί να μην έχει το πακέτο για να μπει σ αυτό το ξεχωριστό γκρουπ ανθρώπων.

Για την τελευταία σου παράγραφο συμφωνούμε.Η f1 είναι πιο εύκολη απο παλιά αλλά δεν παυει να έχει ΤΡΕΛΕΣ απαιτήσεις για να οδηγηθεί.

Xlitos
12/03/2006, 03:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από L.A.x6x9x
EXOYNAI & ARNITIKA (FRNARISMA)

τι μου θυμίζεις τώρα...απο 300χλμ/ώρα σε 80χλμ/ώρα απο in car camera και ακαριαίο στρίψιμο.Αν δεν παρακολουθείς απαθής και έχεις έστω και μια ελάχιστη εμπειρία από παρόμοιο πράγμα(π.χ με την μηχανή σου) σε πιάνει τρόμος και μόνο που το βλέπεις.Λες δεν γίνονται αυτά τα πράγματα... :beer:

marios8
12/03/2006, 09:18
εμένα με πήρε ο ύπνος στο πεντάλεπτο......:ZZZ:

Εμενα απο τις διαφημισεις (ειχα μια νυστααα):lol: :lol:
Σιγουρα στην F1 λειπει ο ανταγωνισμος και το θεαμα. Αλλα αυτος που λειπει περισσοτερο ειναι ο παραγοντας ανθρωπος. Οποιος παρει στα χερια του το καλυτερο αυτοκινητο πρωταγωνιστει ( βλεπε Μασα.) Βλεπεις απο την αλλη το Ροσι που και με Βεσπα:D ειναι ανταγωνιστικος. Αν το δεις απο μηχανολογικης πλευρας τοτε εχει ενδιαφερον. Αλλα εγω δεν ειμαι μηχανικος ειμαι θεατης.:)

adam_tsouk
12/03/2006, 09:46
παρακολουθώ φανατικά (φανατικά= όχι βόλτες, όχι μπάνια, πφαγητό στη τιβί κτλ) τα τελευταία χρόνια F1.
Ομολογώ ότι πέρσι είχε καταντήσει λίγο αηδεία το όλο θέαμα (έχανε και ο μιχαλάκης, απαρηγόρητος ήμουν):lol: μέχρι που βρέθηκα στη Μόντζα.......
Φέτος θα αγοράσω βίντεΟΥ!
:D :D :D :D

όσο για οφηγηκές ικανότητες κτλ.... οκ, τα αποκτάς με τον καιρό και κανεις δεν λέει πως είναι εξωπραγματικά αυτά που κάνουν (εγώβ πχ τους έχω για πλάκα):smokin: αλλά μην τρελαθούμε κιόλας! Κάθε φρενάρισμα είναι από 2 εώς 5 G και αυτό επαναλαμβάνετε για 1:30 ώρα στον αγώνα και σχεδόν όλο το χρόνο με τα δοκιμαστηκά και τα τεστ εξέλιξης.
Εγώ μια φορά μπήκα στη μλκια το τραινάκι στο allou και έφαγα 3 hot dog να συνέλθω (ναι ρε γιαυτο τα είχα φάει, δεν πείναγα):mad:

:lol: :lol:

TSIV
12/03/2006, 09:47
τι μου θυμίζεις τώρα...απο 300χλμ/ώρα σε 80χλμ/ώρα απο in car camera και ακαριαίο στρίψιμο.Αν δεν παρακολουθείς απαθής και έχεις έστω και μια ελάχιστη εμπειρία από παρόμοιο πράγμα(π.χ με την μηχανή σου) σε πιάνει τρόμος και μόνο που το βλέπεις.Λες δεν γίνονται αυτά τα πράγματα... :beer:

Εχεις απολυτο δικιο:a18: :a19:

crs-k
12/03/2006, 09:58
Ρε παληκαρια ...

Μην ακουω ΤΕΡΑΤΑ!

Κι εγω την μηχανη αγαπαω και ΔΕΝ την αλλαζω με ΤΙΠΟΤΑ, αλλα ΜΗΝ τα ισοπεδωνουμε ΟΛΑ ... :(

Η Formula1 ειναι Η αιχμη της τεχνολογιας!
Ειναι το ΠΙΟ γρηγορο οχημα σε κανονικη ασφαλτινη διαδρομη, δηλαδη με στροφες, ανηφοροκατηφορες κι ΟΧΙ κυκλικη πιστα ή ευθειες.

Ειναι ζητημα, αν υπαρχουν 30-50 ανθρωποι σ' ΟΛΟ τον κοσμο που να μπορουν να κινησουν τα οχηματα αυτα, αξιοπρεπως στην πιστα.

Για να καταλαβετε την διαφορα, σας λεω οτι τα τερατα του MotoGP υπαρχουν Εκατονταπλασιοι που μπορουν να τα κινησουν αξιοπρεπως σε μια πιστα ... :winka:

Το αν αρεσει ή οχι σε καποιον ειναι σαφως θεμα γουστου, οπως και με καθε αλλο αθλημα, αλλα το αν ειναι η ΚΟΡΥΦΑΙΑ εκδηλωση του μηχανοκινητου γενικα αθλητισμου, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αμφισβητειται απο ΚΑΝΕΝΑΝ!

Αυτην τη στιγμη μαλιστα ειναι το δευτερο αθλημα, πισω απο το Ποδοσφαιρο σε Παγκοσμια τηλεθεαση!

Σε λεπτομερειες για το ιδιο το αθλημα ΔΕΝ μπαινω, μιας και πολυ δυσκολα, μεσα απο ενα μικρο κειμενο, θα μπορεσω να να μεταφερω την δυσκολια του ... :(

Προσωπικα ΔΕΝ θελω το (κακως εννοουμενο) "θεαμα", με τα ατυχηματα και τις αλλες "ανακατωσουρες".

Ενα incar πλανο, με το ελαχιστο χασιμο και μαζεμα ενος τετοιου τερατος, ειναι ΟΛΑ τα λεφτα ... :wacko:

Εξ' αλλου ακομα ΔΕΝ εγινε ο πρωτος αγωνα και ο Θανος πχ μιλησε για "μηδενικο" θεαμα ... :(

Αλλα ακομα και στο περσυνο να αναφεροταν ...
ΔΕΝ ηταν εκπληκτικο να βλεπεις τις προσπαθειες πχ ενος καταπληκτικου οδηγου (Sumacher) με ενα ΠΟΛΥ υποδεεστερο αυτοκινητο (Ferrari), να πλησιασει εστω τους χρονους των αλλων? :smilea:

Προφανως και με συναρπαζει προσωπικα και την παρακολουθω ανελλιπως κοντα στα 30 χρονια τωρα!!! :cool:

:smokin: :beer: :wave2:

Προς αποφυγη απρεξηγησεων ...
ΔΕΝ "την λεω" σε κανεναν!
Κουβεντα κανουμε ... :)

adam_tsouk
12/03/2006, 10:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Ρε παληκαρια ...

Μην ακουω ΤΕΡΑΤΑ!

Κι εγω την μηχανη αγαπαω και ΔΕΝ την αλλαζω με ΤΙΠΟΤΑ, αλλα ΜΗΝ τα ισοπεδωνουμε ΟΛΑ ... :(

Ειναι το ΠΙΟ γρηγορο οχημα σε κανονικη ασφαλτινη διαδρομη, δηλαδη με στροφες, ανηφοροκατηφορες κι ΟΧΙ κυκλικη πιστα ή ευθειες.

Ειναι ζητημα, αν υπαρχουν 30-50 ανθρωποι σ' ΟΛΟ τον κοσμο που να μπορουν να κινησουν τα οχηματα αυτα, αξιοπρεπως στην πιστα.

Για να καταλαβετε την διαφορα, σας λεω οτι τα τερατα του MotoGP υπαρχουν Εκατονταπλασιοι που μπορουν να τα κινησουν αξιοπρεπως σε μια πιστα ... :winka:

Το αν αρεσει ή οχι σε καποιον ειναι σαφως θεμα γουστου, οπως και με καθε αλλο αθλημα, αλλα το αν ειναι η ΚΟΡΥΦΑΙΑ εκδηλωση του μηχανοκινητου γενικα αθλητισμου, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αμφισβητειται απο ΚΑΝΕΝΑΝ!

Αυτην τη στιγμη μαλιστα ειναι το δευτερο αθλημα, πισω απο το Ποδοσφαιρο σε Παγκοσμια τηλεθεαση!

Σε λεπτομερειες για το ιδιο το αθλημα ΔΕΝ μπαινω, μιας και πολυ δυσκολα, μεσα απο ενα μικρο κειμενο, θα μπορεσω να να μεταφερω την δυσκολια του ... :(

Προσωπικα ΔΕΝ θελω το (κακως εννοουμενο) "θεαμα", με τα ατυχηματα και τις αλλες "ανακατωσουρες".

Ενα incar πλανο, με το ελαχιστο χασιμο και μαζεμα ενος τετοιου τερατος, ειναι ΟΛΑ τα λεφτα ... :wacko:

Εξ' αλλου ακομα ΔΕΝ εγινε ο πρωτος αγωνα και ο Θανος πχ μιλησε για "μηδενικο" θεαμα ... :(

ΔΕΝ ηταν εκπληκτικο να βλεπεις τις προσπαθειες πχ ενος καταπληκτικου οδηγου (Sumacher) με ενα ΠΟΛΥ υποδεεστερο αυτοκινητο (Ferrari), να πλησιασει εστω τους χρονους των αλλων? :smilea:

Προφανως και με συναρπαζει προσωπικα και την παρακολουθω ανελλιπως κοντα στα 30 χρονια τωρα!!! :cool:

++++++10000++++

(πσιτ, τσαμπουκα θέλουμε όχι μπύρες):lol: :lol:

:wave2:

crs-k
12/03/2006, 10:04
............................
(πσιτ, τσαμπουκα θέλουμε όχι μπύρες):lol: :lol:

Εχει τοοοσο ωραιο καιρο για βολτα κι εγω καθομαι μεσα για να δω τον 1ο αγωνα της χρονιας! :wacko:

:lol: :rotflmao: :lol:

TSIV
12/03/2006, 10:04
Ρε παληκαρια ...

Μην ακουω ΤΕΡΑΤΑ!

+++++++10000000000++++++++++

periklisk
12/03/2006, 10:39

Αυτό ίσχυε παλιάααα τότε που τα αυτοκίνητα δεν είχαν αντισπίν, ηλεκτρονικά διαφορικά, συστήματα ελέγχου της ανάρτησης και δεν ξέρω και γω τι άλλο.....

crs-k
12/03/2006, 10:43
Αυτό ίσχυε παλιάααα τότε που τα αυτοκίνητα δεν είχαν αντισπίν, ηλεκτρονικά διαφορικά, συστήματα ελέγχου της ανάρτησης και δεν ξέρω και γω τι άλλο.....

Δυστυχως (για σας :lol: ) ισχυει ΚΑΙ σημερα, με τα αμαξια που τα οδηγαν και "μαϊμουδες" ... :D

gdevelek
12/03/2006, 10:48
Δυστυχως (για σας :lol: ) ισχυει ΚΑΙ σημερα, με τα αμαξια που τα οδηγαν και "μαϊμουδες" ... :D

αυτό που είπες με τα 30-50 άτομα που μπορούν να οδηγήσουν Φ1 είναι ένας εντελώς αυθαίρετος ισχυρισμός που προφανώς δεν έχεις στοιχεία να στηρίξεις, όπως αυθαίρετο ήταν και το περί εκατονταπλάσιων που μπορούν να κάνουν το ίδιο στο motogp

θυμίζω πως πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο Ρόσι δήλωσε σε συνέντευξη πως αν δεν υπήρχαν τα ελάχιστα ηλεκτρονικά βοηθήματα στις μοτό του Motogp δεν θα μπορούσαν να τις βγάλουν από το γκαράζ

:beer:

periklisk
12/03/2006, 10:57
αυτό που είπες με τα 30-50 άτομα που μπορούν να οδηγήσουν Φ1 είναι ένας εντελώς αυθαίρετος ισχυρισμός που προφανώς δεν έχεις στοιχεία να στηρίξεις, όπως αυθαίρετο ήταν και το περί εκατονταπλάσιων που μπορούν να κάνουν το ίδιο στο motogp

θυμίζω πως πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο Ρόσι δήλωσε σε συνέντευξη πως αν δεν υπήρχαν τα ελάχιστα ηλεκτρονικά βοηθήματα στις μοτό του Motogp δεν θα μπορούσαν να τις βγάλουν από το γκαράζ

α να μπράβο πες τα!

Χρήστο μην επιμένεις είσαι λάθος σε αυτό:smokin:

crs-k
12/03/2006, 11:09

ΔΕΝ ειναι δικη μου ρηση ... :nono:
Ειναι γνωμοδοτηση ειδικων του χωρου (Οδηγοι, Δημοσιογραφοι, Μηχανικοι, TeamManagers, κλπ) ...
Απο την στιγμη που εχει ειπωθει απ' ολους αυτους Εκατονταδες φορες, το θεωρω αυταποδεικτο ... :wacko:

Σκεψου λοιπον οτι ενας δικος μας δημοσιογραφος (σαν τον Διατσιδη πχ :yuck: ) ΜΠΟΡΕΙ να οδηγησει το πυροβολο του Rossi και να κανει (πχ) 1:37 εκει που ο Rossi κανει 1:31 ...
(Υπαρχουν πολλοι δημοσιογραφοι που εκαναν τοσο κοντινους χρονους περυσι)

Οι καλυτεροι δημοσιογραφοι που προσπαθησαν να οδηγησουν την περσυνη (ψοφια) Ferrari, δεν καταφεραν να πλησιασουν στο 125% του χρονου του Bariccelo (κι ΟΧΙ του Sumacher) που στο 1:30 (πχ) μεταφραζεται σε 23'' διαφορα !!! :eyepop:

Αυτο ισχυει και για την F1, μονο που στην μηχανη ειναι οντως πολυ δυσκολοτερο, να βγει η δυναμη στον δρομο, λογω της μικροτερης προσφυσης (επιφανεια επαφης) που εχει ... :wacko:

Εξ' αλλου λογω της υπαρξης των ηλεκτρονικων βοηθηματων, τους δινου και την μεγαλυτερη δυναμη ... :winka:

crs-k
12/03/2006, 11:11
α να μπράβο πες τα!

Χρήστο μην επιμένεις είσαι λάθος σε αυτό:smokin:

Αν ποτε παρακολουθησεις "ειδικες" εκπομπες (που ειδικα στα ξενογλωσσα καναλια βριθουν) κι οχι ΜΟΝΟ την μεταδοση ενος αγωνα (αν τον παρακολουθεις ολοκληρο κι αυτον :p ), θα δεις (ακουσεις) οτι ΔΕΝ εχω τοσο αδικο οσο νομιζεις ... :D

gdevelek
12/03/2006, 11:17
Το αυτοκίνητο Φ1 διαφέρει πάρα πολύ από ένα κοινό αυτοκίνητο σε θέματα άσχετα με τη δύναμή του, σκέψου για παράδειγμα ότι το τιμόνι της κόβει πάρα πολύ, ότι έχουν περίεργο τρόπο αλλαγής σχέσεων και άλλα παρόμοια.

αντίθετα η μοτό παραμένει μοτό, απλά είναι πολύ πιο δυνατή, οπότε εξοικειώνεται μαζί της κανείς πιο εύκολα

έτσι ο Διατσίδης (που ΔΕΝ είναι απλός δημοσιογράφος, είναι πρώην αγωνιζόμενος, έτσι δεν είναι;) δεν δυσκολεύεται να δαμάσει ως κάποιο βαθμό τα άλογα της μοτο του motogp, ενώ οι γνήσιοι δημοσιογράφοι που δοκίμασαν τα τουτούκια της Φ1 τα βρήκαν μπαστούνια...

periklisk
12/03/2006, 11:25
καλά άστο δε πειράζει....

crs-k
12/03/2006, 11:26
Το αυτοκίνητο Φ1 διαφέρει πάρα πολύ από ένα κοινό αυτοκίνητο σε θέματα άσχετα με τη δύναμή του, σκέψου για παράδειγμα ότι το τιμόνι της κόβει πάρα πολύ, ότι έχουν περίεργο τρόπο αλλαγής σχέσεων και άλλα παρόμοια.

αντίθετα η μοτό παραμένει μοτό, απλά είναι πολύ πιο δυνατή, οπότε εξοικειώνεται μαζί της κανείς πιο εύκολα

Πως λεμε οτι ΔΕΝ εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση, ενα πραμα ... :lol:

Οντως διαφερει πολυ, αλλα το ιδιο (σχεδον) πολυ διαφερει και μοτο του MotoGP! :D

Αυτη η τεραστια διαφορα παντως ειναι που φτιαχνει και ΟΛΗ την μαγεια φανταζομαι ... :rolleyes:

έτσι ο Διατσίδης (που ΔΕΝ είναι απλός δημοσιογράφος, είναι πρώην αγωνιζόμενος, έτσι δεν είναι;) δεν δυσκολεύεται να δαμάσει ως κάποιο βαθμό τα άλογα της μοτο του motogp, ενώ οι γνήσιοι δημοσιογράφοι που δοκίμασαν τα τουτούκια της Φ1 τα βρήκαν μπαστούνια...

ΟΛΟΙ (σχεδον) οι "δημοσιογραφοι" του χωρου, ειναι και παλιοι (ή και ενεργοι) αγωνιζομενοι.
Ειδικοτερα αυτοι που ελαβαν μερος στις δοκιμες (επιδειξη) της Ferrari ειχαν αγωνιστικη Λισάνς F3000 ... :winka:

Αλλα τα μπασουνια ... Μπαστουνια! :lol:

crs-k
12/03/2006, 11:28
καλά άστο δε πειράζει....

Δεν υπαρχη παρεξηγηση πιστευω Περικλακο ... :(

Κουβεντουλα κανουμε μεχρι ν' αρχισει ΤΟ EVENT !!! :cool:

periklisk
12/03/2006, 11:30
Δεν υπαρχη παρεξηγηση πιστευω Περικλακο ... :(

Κουβεντουλα κανουμε μεχρι ν' αρχισει ΤΟ EVENT !!! :cool:

Εννοείται πως όχι:smokin: έχω κατανόηση:lol:

:rotflmao:

crs-k
12/03/2006, 11:32
...........................
έχω κατανόηση:lol:

:rotflmao:

Στους Γεροντες ΑνθρωπΕς ? :mad: :a023: :a37:

Nik0s
12/03/2006, 11:35
Όπως και να 'χει το πράμα, όσον αφορά τις επιδόσεις, την τεχνολογία, τους οδηγούς κτλ, ένα πράμα είναι σίγουρο:

Ότι η F1 στις μέρες μας (όπως και πολλά πράγματα ακόμη) έχει μετατραπεί σε μια γιγαντιαία μηχανή-βιομηχανία παραγωγής χρημάτων... :rolleyes:

Γιατί πλέον, όλα περιστρέφονται γύρω από το χρήμα - τηλεθεάσεις, χορηγίες, διαφημίσεις, πίστες, "μετακύλιση" στις γραμμές παραγωγής, franchises, προιόντα σχετικά με F1 και δεν έχει τέλος η λίστα..

Παρακολουθούσα τους αγώνες της F1 ανελλιπώς χρόνια και γούσταρα πολύ, όπως και το WRC. Έχοντας πατέρα πρώην αγωνιζόμενο στα αυτοκίνητα είχα μπει από μικρός στο κλίμα. Δεν κρύβω όμως ότι τα τελευταία χρόνια έχω απογοητευτεί κι αν χάσω και κανά δυο αγώνες δεν τρέχει τίποτα.. Όπως και να'χει, έχουν χάσει την παλιά αδρεναλίνη και αγωνία και είναι λίγο σαν να βλέπεις τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια να πηγαίνουν γύρω γύρω.. Προς θεού δεν υποτιμώ οδηγούς κτλ, αλλά όπως παλιά δεν είναι ....

Ακούστε και αυτό...
Κάποια στιγμή, είχα βρεθεί να κάνω παρέα με έναν πολύ πλούσιο εφοπλιστή. Είχαν λοιπόν στην οικογένεια τους ένα σκάφος - θηρίο, αγορασμένο έπειτα από ειδική παραγγελία, ούτε ξέρω πόσα μέτρα, με μάρμαρα μέσα, εγκαταστάσεις high-end για ήχο-εικόνα, τέλος πάντων, ένα τρομερό πράμα. Έψαχναν χρόοοονια να το πουλήσουν και δεν έβρισκαν κανέναν αρκετά τρελό ή με τόσα χρήματα που να το πάρει - έκαιγε από Πειραιά Μύκονο μερικές χιλιάδες δολλάρια σε πετρέλαια....

Ξέρετε ποιος το αγόρασε τελικα.... ?

Ο Bernie Ecclestone :smokin:

periklisk
12/03/2006, 11:38
Στους Γεροντες ΑνθρωπΕς ? :mad: :a023: :a37:

εσύ το είπες:rolleyes:
:lol: :rotflmao:

crs-k
12/03/2006, 11:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
.......................
Ότι η F1 στις μέρες μας (όπως και πολλά πράγματα ακόμη) έχει μετατραπεί σε μια γιγαντιαία μηχανή-βιομηχανία παραγωγής χρημάτων... :rolleyes:

Γιατί πλέον, όλα περιστρέφονται γύρω από το χρήμα - τηλεθεάσεις, χορηγίες, διαφημίσεις, πίστες, "μετακύλιση" στις γραμμές παραγωγής, franchises, προιόντα σχετικά με F1 και δεν έχει τέλος η λίστα..
......................

Αυτο, οπως ειπες κι εσυ, συμβαινει με ΟΛΑ τα πραγματα στις μερες μας Νικολακη, δυστυχως ... :sick:

Και στο ποδοσφαιρο και στο μπασκετ και στο MotoGP και... και... :(

Οταν στην κοινωνια μας το υψηλοτερο "ιδανικο" ειναι το χρημα, τι περιμενεις? :a35:

Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα και θα στρεψουμε αλλου το thread ... :wacko:

adam_tsouk
12/03/2006, 11:46
καλα, αντε να περασει κανα 10λεπτο να σας γειωσω!

μας ζαλισατε!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

crs-k
12/03/2006, 11:47
καλα, αντε να περασει κανα 10λεπτο να σας γειωσω!

μας ζαλισατε!

Εγω παω να φτιαξω την "θεση" μου ΤΩΡΑ! :D

See u later!

adam_tsouk
12/03/2006, 11:49
Εγω παω να φτιαξω την "θεση" μου ΤΩΡΑ! :D

See u later!

εμένα έτοιμη είναι!

ένα κουμπάκι θα πατήσω για να πέσει ο καναπές (και άλλα δύο: τιβι-ενισχυτης)

:lol: :lol: :lol:

Θάνος
12/03/2006, 11:54
Χρήστο κάποτε καθόμουν 50cm από την τηλεόραση για να δω την εκκίνηση της F1. Είχα τρελλό κόλλημα και έλεγα αυτά ακριβώς που λες κι εσύ τώρα. Μέχρι που άρχισε να με παίρνει ο ύπνος...

Αν είχαν όλοι τη δυνατότητα να ασχοληθούν (και όχι να κάνουν απλά μία βόλτα στην πίστα) με τη φόρμουλα, θα βλέπαμε ότι υπάρχουν ποοολύ περισσότεροι "υπεράνθρωποι" στον κόσμο που μπορούν να οδηγήσουν αυτά τα αυτοκίνητα.

Στην Ελλάδα π.χ. δεν υπάρχει υποδομή για την παραγωγή και προώθηση οδηγών. Και πού ξέρω εγώ αν τώρα θα μπορούσα να ήμουνα πρωταθλητής κόσμου; :a08:

Τέλος πάντων, επειδή προφανώς δεν έχεις δοκιμάσει να μπεις πίστα με ss μοτοσυκλέτα ούτε από το playstation, δεν ξέρεις τι σημαίνει να κρατάς την αναπνοή σου για να φρενάρεις από τα 200 και να στρίψεις. Πολύ περισσότερο από κάτι 340 που φρενάρουν οι οδηγοί των motogp. Να μη σου πω άμα χάσεις τα φρένα για λίγα μέτρα τι συμβαίνει μέσα σου...

Το δε incar είναι απίστευτη βαρεμάρα.

Γκαααν γκαααν γκαααν (πατάω το δάχτυλο ανεβάζω...!)

γκανγκανγκαν (κατεβαίνουν οι ταχύτητες μόνες τους...)

στρίβω (ανεβάζω τα χεράκια 5 cm)

και δώστου πάλι απ'την αρχή...

πωπωωω γαμώ το ενδιαφέρον!

STOYBI
12/03/2006, 12:33
Θάνος
Τέλος πάντων, επειδή προφανώς δεν έχεις δοκιμάσει να μπεις πίστα με ss μοτοσυκλέτα ούτε από το playstation, δεν ξέρεις τι σημαίνει να κρατάς την αναπνοή σου για να φρενάρεις από τα 200 και να στρίψεις. Πολύ περισσότερο από κάτι 340 που φρενάρουν οι οδηγοί των motogp. Να μη σου πω άμα χάσεις τα φρένα για λίγα μέτρα τι συμβαίνει μέσα σου...

Πολυ σωστα... Δεν νομιζω οτι εχουν μεγαλη διαφορα στους χρονους στα γυρολογια τους στους αγωνες μια... φ1--- με μια MotoGP ( αν κανω λαθος με διορθωνετε ). Απο εκει και περα αν ειναι ετσι ? Δεν ειναι πολυ πιο δυσκολο για τον αναβατη της μοτο σε οτι αφορα καταπονησεις κ.λ.π. ?? Αρκει να σκεφτει καποιος οτι ενα απλο τετακε με 180 κμ π.χ για φ1 = μια καταστροφικη πτωση με οδυνηρες συνεπειες για αναβατη και μοτο με τα ιδια χιλμ....:rolleyes:

sonic22
12/03/2006, 12:49
Οι καλυτεροι δημοσιογραφοι που προσπαθησαν να οδηγησουν την περσυνη (ψοφια) Ferrari, δεν καταφεραν να πλησιασουν στο 125% του χρονου του Bariccelo (κι ΟΧΙ του Sumacher) που στο 1:30 (πχ) μεταφραζεται σε 23'' διαφορα !!! :eyepop:
nai alla jexnas to poso koda se aisthisi kai thesi einai mia kini mixani se sxesi me mia moto.gp
kai poso parajeni einai i asithisi se ena monothesio gia ena tipiko odigo autokinitou..
oi perisoteroi an prospathousame na piasoume sto 80% tou xronou mias f1 tha jernagame oti fagame tous teleutaious 5 mines

ta noumera einai gia tous mixanikous...

emeis os theates theloume theama .-

kai i F1 exei theama... apla den einai toso oso prospathei na difimisei oti exei...

p.x. mia ektojeusi diastimopliou einai ejeretika endiaferousa (idika apo koda na noiotheis kai tous kradasmous)..
i texnologia einai apisteuti, asilipsti gia ton meso anthrwpo
i dinameis G ktlp kai autes apisteutes...

alla ama evlepes enan piraulo na ektojeuete kathe 2sec tha arxizes na variese meta apo 30 lepta...

sigoura ta monothesia tis F1 einai oti taxitero alla den einai pragmatika oximata... kai den boroun kai na ginoun sovares sigriseis me ta motogp...
mono mono i diafores kivikwn einai arketes gia na to katalavoume..

gdevelek
12/03/2006, 14:27

Οντως διαφερει πολυ, αλλα το ιδιο (σχεδον) πολυ διαφερει και μοτο του MotoGP! :D

Βάλε ένα Φ1 δίπλα σε ένα ΙΧ, και μετά μια μοτο μοτοΓΠ δίπλα σε μια Ρ1, και σύγκρινέ τα σημείο προς σημείο.

Πού είναι μεγαλύτερη η διαφορά;

Γι' αυτό σου λέω, θέλει περισσότερη εξοικείωση ο οδηγός ΙΧ που θα πάει να οδηγήσει Φ1, αλλά όταν κάνει κανείς μερικές δεκάδες γύρων και πάρει το κολάι, θα το πηγαίνει πολύ καλά το Φ1, όπως μπορεί να πάει και ο Διατσίδης την Μ1.

Όσο για τους δημοσιογράφους: οι δημοσιογράφοι ΠΑΝΤΑ διογκώνουν τα πράγματα προκειμένου να δώσουν μεγαλείο στο αντικείμενο της δουλειάς τους, και συνεπώς, εμμέσως, και στους εαυτούς τους. Είναι κανόνας του επαγγέλματος.

Ο Πουρναράκης μόνο ημίθεους δεν έχει αποκαλέσει τους οδηγούς Φ1.

Πάντως προ ολίγου ο Πουρναράκης δήλωσε ξεκάθαρα πως ο αγώνας κρίθηκε σε προσπέρασμα στα πιτς. Σκέτη θλίψη λέμε.

Και το άλλο το φαιδρό: Οι V-10 λέει υπερέχουν σε "δύναμη". Ποιά δύναμη ρε παπάρα, σε ΡΟΠΗ υπερέχουν, σκαμπάζεις τι πάει να πει ροπή; Και σε έχουν και υπεύθυνο εκπομπής μηχανοκίνητου αθλητισμού... Ούτε μια στιγμή δεν είπε τη λέξη "ροπή" στην κουβέντα για v8-v10 ο καραγκιόζης...

adam_tsouk
12/03/2006, 14:35
Ο Πουρναράκης μόνο ημίθεους δεν έχει αποκαλέσει τους οδηγούς Φ1.

Πάντως προ ολίγου ο Πουρναράκης δήλωσε ξεκάθαρα πως ο αγώνας κρίθηκε σε προσπέρασμα στα πιτς. Σκέτη θλίψη λέμε.

έλα τώρα, μη ριχνεις το επίπεδο της συζήτησης....

:mad:

gdevelek
12/03/2006, 14:51
έλα τώρα, μη ριχνεις το επίπεδο της συζήτησης....

:mad:

Δεν ρίχνω το επίπεδο της συζήτησης. :nono:

Το πρώτο φαίνεται καθαρά από τα όσα κατά καιρούς έχει πει ο Πουρναράκης για τους οδηγούς (ή μάλλον "πιλότους"!!!) των "μονοθεσίων" (στην Αγγλία που γέννησε τη Φ1 τα λένε "cars", αυτός δεν μπορεί να τα πεί αυτοκίνητα, πρέπει να τα πει "μονοθέσια", έτσι για περισσότερο εφέ και γκλαμουριά).

Μάλιστα σε συζήτηση που είχαμε μέσω email προ ετών, μου είχε γράψει το άλλο το κουφό, ότι τα "μονοθέσια" είναι κοντύτερα σε ένα F16 παρά σε αυτοκίνητο!!! Βέβαια όταν του έγραψα γιατί πιστεύω πως κάνει λάθος, περιγράφοντάς του τους νόμους της Φυσικής με τους οποίους κινείται ένα αυτοκίνητο και ένα αεριωθούμενο, "ξέχασε" να μου απαντήσει.

Το δεύτερο το είπε ο ίδιος ξεκάθαρα πριν μισή ώρα, όταν στην αποφώνηση έπαιξε τη φάση των πιτς και είπε "να η φάση που έκρινε τον αγώνα".

Για ποια υποβάθμιση λοιπόν μου λες;

adam_tsouk
12/03/2006, 14:54
Για ποια υποβάθμιση λοιπόν μου λες;

τον Πουρναράκη τον θεωρώ (θα το πω κόμσια) ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

(και κάποια στιγμή που έγραφα και κάτι άρθρα για τη F1 του το είχα δηλώσει και εγγράφως με mail) :lol:

Πολύ μπλα μπλα για το τπτ!

Άσε που στις προβλέψεις πέφτει πάντα έξω! :lol:

Βασικά με κουράζει απίστευτα και είναι το βασικό μείον του Άλφα (μετά τις διαφημίσεις)

γιαυτη την υποβάθμιση της κουβεντας μιλάω.... :winka:

adam_tsouk
12/03/2006, 14:56
και όταν λέμε "κοντά σε ένα F16" προφανώς μιλάμε για τον ήχο (τουλάχιστον μέχρι πέρσι) και για τη μέγιστη ταχύτητα (σε ευθεία με όσο πάει η αεροτομή) αλλά μετά πάμε στα περί φυσικής που αναφέρεις.

crs-k
12/03/2006, 14:58
.......................
.....................

Σε πιστα ΔΕΝ επεδιωξα να μπω ποτε, ειναι αληθεια ...

Σε εξομοιωτη ομως εχω φαει πολλους μηνες με ατελειωτα ξενυχτια και χανοντας ΠΟΛΛΑ κιλα ιδρωτα, για να στριψω ενα μονοθεσιο, και φυσικα ΠΟΛΛΕΣ μερες για να αναλυσω τα (υπερβολικα πολλα) δεδομενα και να στησω το αυτοκινητο για ΜΙΑ πιστα!
Κι ολη αυτη η ταλαιπωρια, ΧΩΡΙΣ να εχω την φυσικη επιβαρυνση που εχει η πραγματικοτητα ... :sick:

Στο MotoGP, ολη η τεχνη ειναι στο να φρεναρεις οριακα, χωρις να χασεις προσφυση (οπως ΚΑΙ στην Formula1) και να στριψεις επισης οριακα χωρις να δωσεις περισσοτερη δυναμη, απ' οση πρεπει (οπως ΚΑΙ στην Formula1).

Ενας οδηγος ομως MotoGP, ΔΕΝ εχει την καταπονηση που εχει ενας οδηγος Formula1, απο τα πολλα (απο 3,5 - 5) πλευρικα "g", μιας και δεχεται λιγοτερα (απο1,5 εως 2,5) και μαλιστα στην καθετη του σωματος (μιας και στριβει πλαγιασμενος) οπου εξ ορισμου διαθετει ΠΟΛΥ μεγαλυτερες αντοχες!

Το δε incar είναι απίστευτη βαρεμάρα.
Γκαααν γκαααν γκαααν (πατάω το δάχτυλο ανεβάζω...!)
γκανγκανγκαν (κατεβαίνουν οι ταχύτητες μόνες τους...)
στρίβω (ανεβάζω τα χεράκια 5 cm)
και δώστου πάλι απ'την αρχή...
πωπωωω γαμώ το ενδιαφέρον!

Το ιδιο ακριβως θα μπορουσε να πει καποιος για ενα onBike πλανο!

Γκαααν γκαααν γκαααν (σηκωνω το ποδαρακι ανεβάζω...!)

γκανγκανγκαν (ελαχιστο συμπλεκτη και παταω το ποδαρακι μισο εκατοστο για να κατεβασω...)

στρίβω (ΔΕΝ κουναω ΚΑΘΟΛΟΥ τα χερακια, απλως ξαπλωνω απο 'δω κι απο 'κει) και δώστου πάλι απ'την αρχή...

πωπωωω γαμώ το ενδιαφέρον! :p :lol:

adam_tsouk
12/03/2006, 15:01
καλα... συζητηση αντε μη πω...

ρε σεις ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα!

τι να λεμε;

gdevelek
12/03/2006, 15:06

Ενας οδηγος ομως MotoGP, ΔΕΝ εχει την καταπονηση που εχει ενας οδηγος Formula1, απο τα πολλα (απο 3,5 - 5) πλευρικα "g", μιας και δεχεται λιγοτερα (απο1,5 εως 2,5) και μαλιστα στην καθετη του σωματος (μιας και στριβει πλαγιασμενος) οπου εξ ορισμου διαθετει ΠΟΛΥ μεγαλυτερες αντοχες!

...και ένας οδηγός Φ1 δεν κινδυνεύει ποτέ να ΠΕΣΕΙ!!!

;)

adam_tsouk
12/03/2006, 15:06

;)

πολυ ευστοχο..... :rolleyes:

gdevelek
12/03/2006, 15:08

Γκαααν γκαααν γκαααν (σηκωνω το ποδαρακι ανεβάζω...!)

γκανγκανγκαν (ελαχιστο συμπλεκτη και παταω το ποδαρακι μισο εκατοστο για να κατεβασω...)

σε τσάκωσα παπούκα!!!

στα motoGP κατεβάζεις ανεβάζοντας ποδαράκι και ανεβάζεις κατεβάζοντας ποδαράκι!

adam_tsouk
12/03/2006, 15:11
σε τσάκωσα παπούκα!!!

στα motoGP κατεβάζεις ανεβάζοντας ποδαράκι και ανεβάζεις κατεβάζοντας ποδαράκι!

γαμωτ!!

crs-k
12/03/2006, 15:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Απο εκει και περα αν ειναι ετσι ? Δεν ειναι πολυ πιο δυσκολο για τον αναβατη της μοτο σε οτι αφορα καταπονησεις κ.λ.π. ?? Αρκει να σκεφτει καποιος οτι ενα απλο τετακε με 180 κμ π.χ για φ1 = μια καταστροφικη πτωση με οδυνηρες συνεπειες για αναβατη και μοτο με τα ιδια χιλμ....:rolleyes:

Για το που ειναι πιο μεγαλες οι καταπονησεις, απαντησα παραπανω ...

Οτι οι κινδυνοι ειναι λιγο μεγαλυτεροι στα MotoGP, αυτο ειναι αληθεια, αλλα ΔΕΝ εχει να κανει με την δυσκολια του αθληματος ...

Και κραταω για το τελος το καλυτερο ... :D

Πολυ σωστα... Δεν νομιζω οτι εχουν μεγαλη διαφορα στους χρονους στα γυρολογια τους στους αγωνες μια... φ1--- με μια MotoGP ( αν κανω λαθος με διορθωνετε ).

Εχω την εντυπωση, οτι μιλαμε, ετσι απλα για να μιλαμε και ΔΕΝ ξερουμε για το τι μιλαμε ... :sick:

Δηλαδη οι περισσοτεροι που ειπαν κατι για το θεμα μαλλον ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ για τι ΔΙΑΦΟΡΕΣ μιλαμε, μεταξυ F1 kai MotoGP ... :(

Δειτε την διαφορα στον απο κατω πινακα που επισυναπτω, κι αν ΔΕΝ σας εχει κοπει η μιλια, ξανα συζηταμε ... :winka:

.

40528

adam_tsouk
12/03/2006, 15:24
όπως τα λέει ο πορνόλυκος...
καμμία σχέση οι χρόνοι...

ένα απλό παράδειγμα είναι αν δει κάποιος που αρχίζουν τα φρεναρίσματα στα δύο οχήματα (f1-moto)

crs-k
12/03/2006, 15:25

;)

Εχετε δει φανταζομαι πως απογειωνεται ενα μονοθεσιο που (απο ενα λαθος του οδηγου σε ενα κερμπ) θα χασει μια αεροτομη ... :(

crs-k
12/03/2006, 15:29
Βάλε ένα Φ1 δίπλα σε ένα ΙΧ, και μετά μια μοτο μοτοΓΠ δίπλα σε μια Ρ1, και σύγκρινέ τα σημείο προς σημείο.

Πού είναι μεγαλύτερη η διαφορά;
.........................

Λαθος επιλογη, ειτε αυτοκινητου, ειτε μηχανης ...

Δηλαδη, ειτε θα βαλεις στην συγκριση, μια Φεραρι, ΜακΛαρεν, Ντουκατι, Πορσε κλπ, ειτε θα αντικαταστασεις το R1, με ενα παπι ή κανα 125 το πολυ! :winka:

adam_tsouk
12/03/2006, 15:29
Εχετε δει φανταζομαι πως απογειωνεται ενα μονοθεσιο που (απο ενα λαθος του οδηγου σε ενα κερμπ) θα χασει μια αεροτομη ... :(

(η στην περιπτωση του Ραλφ-αν θυμαμαι καλα- που θα περάσει από πάνω τον μπροστινό του)

gdevelek
12/03/2006, 15:30

Πρώτον, αυτό συμβαίνει σπανιοτατό-τατα

Δεύτερον, όταν συμβεί, ο οδηγός παραμένει μέσα στο cockpit και απολαμβάνει της προστασίας που αυτό παρέχει μαζί με το πώς-το-λεν-το-ματσούκι-πίσω-από-το-κεφάλι του, δεν φεύγει όπως φεύγει αμέσως ο αναβάτης από τη σέλα... άρα, απλά, δεν πέφτει!

crs-k
12/03/2006, 15:31
(η στην περιπτωση του Ραλφ-αν θυμαμαι καλα- που θα περάσει από πάνω τον μπροστινό του)

Ειναι εκει που ρωτας, "που θες να πας ρε φιλε, απο πανω θα περασεις?" και σου απανταει ο αλλος ...

ΝΑΙ !!!

gdevelek
12/03/2006, 15:32
Λαθος επιλογη, ειτε αυτοκινητου, ειτε μηχανης ...

Δηλαδη, ειτε θα βαλεις στην συγκριση, μια Φεραρι, ΜακΛαρεν, Ντουκατι, Πορσε κλπ, ειτε θα αντικαταστασεις το R1, με ενα παπι ή κανα 125 το πολυ! :winka:

Ντουκάτι!;!

Βγάζει η Ντουκάτι τουτούκια;;;

Μάλλον Μπουγκάτι ήθελες να γράψεις

Ωστόσο κι εγώ αυτά ενοούσα, όταν έγραψα ΙΧ δεν ενοούσα Fiat Uno, και αυτά που γράφεις, ως ΙΧ κυκλοφορούν... και βέβαια διαφέρουν πάρα πολύ από Φ1 σε λειτουργικότητα

crs-k
12/03/2006, 15:38
Πρώτον, αυτό συμβαίνει σπανιοτατό-τατα

Δεύτερον, όταν συμβεί, ο οδηγός παραμένει μέσα στο cockpit και απολαμβάνει της προστασίας που αυτό παρέχει μαζί με το πώς-το-λεν-το-ματσούκι-πίσω-από-το-κεφάλι του, δεν φεύγει όπως φεύγει αμέσως ο αναβάτης από τη σέλα... άρα, απλά, δεν πέφτει!

Η καταπονηση που δεχεται απο την επιβραδυνση, ειναι ΠΟΛΥ μεγαλυτερη, απο αυτην που δεχεται ενας οδηγος Μοτο που θα φυγει απο πανω και θα συρθει ...

Χωρις φυσικα να λεω οτι ΔΕΝ κινδυνευουν οι οδηγοι Μοτο ...

Οι μεγαλυτερες επιβραδυνσεις (σε τρακαρισματα προφανως) εχουν μετρηθει σε αυτοκινητα, κι ΟΧΙ σε πτωσεις απο Μηχανη.

Αν θυμαμαι καλα η μεγαλυτερη τιμη επιβραδυνσης που εχει αντεξει ανθρωπινο σωμα ηταν κατι πανω απ' τα 100 (102 ή 104) g, απ' το τελευταιο (ή προτελευταιο :lol: ) Focus.

crs-k
12/03/2006, 15:40
Ντουκάτι!;!

Βγάζει η Ντουκάτι τουτούκια;;;

Μάλλον Μπουγκάτι ήθελες να γράψεις
....................

ΝΑΙ! Φυσικα!

Κι ειναι κι η αγαπημενη μου γαμωτ ... :wacko:

adam_tsouk
12/03/2006, 15:43

ΝΑΙ! Φυσικα!

Κι ειναι κι η αγαπημενη μου γαμωτ ... :wacko:

EB110.. χρόνια έκανα να την ξεπεράσω.... :rolleyes:

(μετά έμαθα πως δεν έχουμε λεφτά) :lol: :lol: :lol:

crs-k
12/03/2006, 15:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
..........................
mono mono i diafores kivikwn einai arketes gia na to katalavoume..

Η πραγματικη δυναμη (κωλοGreeglisha :mad: ) μετριεται σε κιλα/ιππο!

Εκει τα MotoGP υπερτερουν, μιας κι εχουν φτασει κοντα στο 0,5 !!!
(200 αλογα απο 100 κιλα)

Η F1 ηταν στο 0,66 - 0,63 ...
(900-950 αλογα απο 600 κιλα)

... και τωρα ανεβηκε στο 0,86
(700 αλογα απο 600 κιλα)

Αλλα αυτο ΔΕΝ λεει τιποτα καλη μου, μιας και μπορει και βαζει την δυναμη καλυτερα και γρηγοροτερα στον δρομο! :winka:

Ποτε θα πας φανταρος ειπαμε? :sick:

THEOD
12/03/2006, 15:53
Η πραγματικη δυναμη (κωλοGreeglisha :mad: ) μετριεται σε κιλα/ιππο!

Εκει τα MotoGP υπερτερουν, μιας κι εχουν φτασει κοντα στο 0,5 !!!
(200 αλογα απο 100 κιλα)

Ξέρεις....ζυγίζει και ο αναβάτης και η βενζίνη κλπ...

Σε συνολικά κιλά/ίππο η Φ1 βρίσκεται στα ίδια ή και λίγο πιο μπροστά από τα Μοτο....τουλάχιστον με τα περσινά δεδομένα

crs-k
12/03/2006, 16:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Ξέρεις....ζυγίζει και ο αναβάτης και η βενζίνη κλπ...

Σε συνολικά κιλά/ίππο η Φ1 βρίσκεται στα ίδια ή και λίγο πιο μπροστά από τα Μοτο....τουλάχιστον με τα περσινά δεδομένα

Την αποδοση του οχηματος την μετρανε Αν υπολογισουμε και τον αναβατη (καμμια 60αρια κιλα πανε αυτοι... :lol: ), τοτε η αναλογια της μηχανης ανεβαινει στο 0,80 και οντως πλησιαζει την αναλογια της σημερινης F1 μιας και τα μονοθεσια εχουν κατω οριο τα 600 κιλα ΜΕ τον οδηγο!

Την βενζινα ΔΕΝ την υπολογιζουμε σε κανενα απ' τα δυο μιας και θεωρουμε οτι η μετρηση γινεται με ελαχιστα καυσιμα, εως ατμους μη σου πω ... :lol:

STOYBI
12/03/2006, 16:21
crs-k
Εχω την εντυπωση, οτι μιλαμε, ετσι απλα για να μιλαμε και ΔΕΝ ξερουμε για το τι μιλαμε ... Δηλαδη οι περισσοτεροι που ειπαν κατι για το θεμα μαλλον ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ για τι ΔΙΑΦΟΡΕΣ μιλαμε, μεταξυ F1 kai MotoGP ...

Δειτε την διαφορα στον απο κατω πινακα που επισυναπτω, κι αν ΔΕΝ σας εχει κοπει η μιλια, ξανα συζηταμε ...

Βεβαια και μου κοπηκε η μιλια οταν ειδα αυτην την τεραστια διαφορα των 41 δευτερολεπτων ...:eyepop:

ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΡΗΚΑ ΟΜΩΣ....:D

ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ Η ΙΔΙΑ ΠΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ ΟΙ ΜΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑ 100 Μ. ....:)

1) Πραγμα που σημαινει αγαπητε οτι μια μικρη φουρκετουλα να προσθεσαν παραπανω δικαιολογει απολυτα αυτην την διαφορα των δευτερολεπτων ΧΩΡΙΣ.. ΟΜΩΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΟΤΟ ΤΖΙ-ΠΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Φ1. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕΣ.....Επισεις φιλε μου να προσθεσω οτι ο πρωτος πινακας που εβαλες αφορα ταχυτερο γυρο αγωνα ενω ο δευτερος πινακας αφορα ελευθερα δοκιμαστικα... Τις διαφορες νομιζω τις καταλαβαινουμε ολοι μας...

Αυτα για το πινακακι που μας εβαλες...

Τα υπολοιπα που ειπες απλα τα προσπερναω εκτος απο ενα...

2) :lol: :lol: :lol: ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ .. ΠΟΙΑΑΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ ΣΕ.. G ..ΟΤΑΝ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΤΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΥΘΕΙΩΝ ΜΕ 320 ΧΙΛΜ..
και για ποιες καταπονησεις μιλαμε οταν οι οδηγοι των μονοθεσιων στο φρεναρισμα που περιγραφω παραπανω, τους κρατανε ζωνες 52 σημειων ενω των μοτο στο ιδιο ακριβως σημειο οπως περιγραφω παραπανω, τους κρατανε μονο τα χερια τους ???????

marios8
12/03/2006, 17:03
Ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει. Το θεμα ομως ειναι το εξης απλο. Ποτε παρακολουθησατε τελευταια φορα αγωνα F1 και μεχρι την την τελαυταια στροφη ειχατε φαει τα νυχια σας απο την αγωνια? Πανε χρονια (αν οχι 10ετιες) Στο μοτο gp γινεται σχεδον σε καθε αγωνα. :wave2:

Θάνος
12/03/2006, 17:03
Δεν υπάρχουν υπεράνθρωποι. Υπάρχουν όμως ταλέντα. Τα G με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Είναι θέμα εκπαίδευσης και συνήθειας ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑΛΕΝΤΟΥ Η ΦΥΣΙΚΟΥ ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΣ._

Το βρίσκω άδικο να κάνω κουβέντα με ανθρώπους που δεν έχουν νιώσει τη δύναμη της μοτοσυκλέτας στο φυσικό της περιβάλλον.

Αλοίμονο Χρήστο το παράδειγμα σου για το onboard ήταν το λιγότερο άσχετο. Φαίνεται προφανώς ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι σημαίνει SS οδήγηση, γιατί το να ανεβοκατεβάσεις ταχύτητες με το πόδι που είτε σε στηρίζει την ώρα που κρεμιέσαι πάνω από την άσφαλτο, είτε το έχεις τραβήξει πίσω για να μη στο πάρει η άσφαλτος κάτω από το τη μανέτα δεν έχει καμμία ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ σχέση με το πάτημα ενός κουμπιού με το δάχτυλο!!!

Όπως καμμία ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ σχέση δεν έχει το πάτημα ενός πεντάλ για να φρενάρεις με τις αεροπλανικές ζώνες να σε κρατάνε στη θέση σου, με τα φρένα της μοτοσυκλέτας από τα ίδια χιλιόμετρα την ώρα που σηκώνεται ο πίσω τροχός και ψαρεύει ο κώλος με τη μηχανή να χοροπηδάει κι εσένα να κρατιέσαι κυριολεκτικά χωρίς ανάσα προσπαθώντας να τη σταθεροποιήσεις για να πάρεις γραμμή και να στρίψεις. Τι να λέμε τώρα μπαρούφες και φιλολογίες...

Γνώμη μου εντέλει είναι ότι η F1 απαιτεί σωματική και πνευματική εκπαίδευση, αλλά η μοτοσυκλέτα εκτός από αυτά απαιτεί επίσης εξαιρετικό ταλέντο και @@.

Σύγκριση μεταξύ των δύο δεν υφίσταται σε κανένα επίπεδο.

Καλή η τεχνολογία αλλά ο άνθρωπος στην F1 είναι διακοσμητικός και ως εκ τούτου δεν έχει καμμία αξία.

gdevelek
12/03/2006, 17:13
Η καταπονηση που δεχεται απο την επιβραδυνση, ειναι ΠΟΛΥ μεγαλυτερη, απο αυτην που δεχεται ενας οδηγος Μοτο που θα φυγει απο πανω και θα συρθει ...

Μα τι λέμε τώρα... πρώτα θα σκάσει κάτω, και μετά θα συρθεί...

Ρώτα και τον Doohan...

adam_tsouk
12/03/2006, 18:45
Ρώτα και τον Doohan...

:lol: :lol:

sonic22
12/03/2006, 19:04
Η πραγματικη δυναμη μετριεται σε κιλα/ιππο!
Ποτε θα πας φανταρος ειπαμε?

... kai den boroun kai na ginoun sovares sigriseis me ta motogp...

tha sto analisw apo dio plevres...

1. i analogia kilwn ana ipwn einai mia kali endiji... AN THES NA KANEIS SIGRISI METAJI DIO PRAGMATWN...
egw omws den ithela na kanw sigrisi metaji moto kai cart...

2. gia na kiniseis ena pragma pou exei 3plasio varos xreiazete na katavaleis to 3plasio ergo...

pera apo auto an erixnes kata 30% ton kivismo alla anevazes kata 30% ton megisto rithmo peristrofis borei kai na evgazes perisoteri isxi... (dld i analogia kg/hp tha epefte akoma xamilotera)
to oxima omws tha itan poli pio disleitourgiko kathos i "kali perioxi" tis apodwsis tha itan poli mikri kai poli psila... (poli poli perisotero apo twra)

elpizw na katalaveneis twra ti ithela na pw...

:beer: :wave2: :beer:

sonic22
12/03/2006, 19:20
kati akoma peri kataponisewn...

to oximata tis F1, gia logous varos kirios, einai ftiagmena efthrasta kai delikata...

apo mixanologikis apopseos einai ejeretika (exoun sxediastei kai ipologistei gia poli sigekrimenes anoxes kai dinameis)

ston pragmatiko, skliro kai trelo (merikes fores) kosmo einai aparadexta...
ena akoumbimataki... ena tetake... mia kaki psiji logo proporevomenou oximatos kai to olo sistima katareei...

stis moto exoume ptwseis, akoubimata, ejwdous kai ena soro pragmata alla ta motoria katafernoun na sinexisoun... (arketes fores estw)

den lew oti ta moto einai pados edafous kai sinthikwn alla exoun ftiaxtei gia na adexoun kapos perissotero...

kai auto kirioi prosferei trelo THEAMA...
pragmatiko theama kai oxi efetzidika kolpa me dithen "magemenes" aerotomes kai gatzetistika kolpa...

Xlitos
12/03/2006, 19:21
απλά να διορθώσω μια ανακρίβεια γιατί απλά δεν παίζει αντιπαράθεση motogp k f1 όσον αφορά την δυσκολία.Και τα δυο είναι παλούκια και στα δυο οι άνθρωποι δεν είναι τυχαίοι..Ξεχνάτε μου φαίνεται τους χρόνους και το πρωταθλιτισμό και την πίεση αυτών των ανθρώπων πέρα από τα τέρατα που έχουν να οδηγήσουν.Τεσπα..

Σκεψου λοιπον οτι ενας δικος μας δημοσιογραφος (σαν τον Διατσιδη πχ :yuck: ) ΜΠΟΡΕΙ να οδηγησει το πυροβολο του Rossi και να κανει (πχ) 1:37 εκει που ο Rossi κανει 1:31 ...

Valencia
γύρος Rossi 1:33.07
γύρος Διατσίδη(πρωην αγων.) 1:56.83

Θάνος
12/03/2006, 19:35
απλά να διορθώσω μια ανακρίβεια γιατί απλά δεν παίζει αντιπαράθεση motogp k f1 όσον αφορά την δυσκολία.Και τα δυο είναι παλούκια και στα δυο οι άνθρωποι δεν είναι τυχαίοι..Ξεχνάτε μου φαίνεται τους χρόνους και το πρωταθλιτισμό και την πίεση αυτών των ανθρώπων πέρα από τα τέρατα που έχουν να οδηγήσουν.Τεσπα..

Κάνω αντιπαράθεση μόνο ως προς το θέαμα μια και τα δύο είναι μηχανοκίνητα.

Αναφέρομαι στη δυσκολία των motogp γιατί ακούω συνέχεια για τα G λες και θα πρέπει να καθίσω και να βαριέμαι μπροστά στην τηλεόραση μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι αυτοί έχουν μάθει να αντέχουν στα G...

Οι θεατές θέλουν θέαμα. Έτσι απλά!

Xlitos
12/03/2006, 19:39
Κάνω αντιπαράθεση μόνο ως προς το θέαμα μια και τα δύο είναι μηχανοκίνητα.

Αναφέρομαι στη δυσκολία των motogp γιατί ακούω συνέχεια για τα G λες και θα πρέπει να καθίσω και να βαριέμαι μπροστά στην τηλεόραση μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι αυτοί έχουν μάθει να αντέχουν στα G...

έτσι ναι...συμφωνώ. :wave2:

gdevelek
12/03/2006, 20:09
Και τα G είναι πολλά, και τα άλογα, και η τεχνολογία καταπληκτική (κινητήρες, αεροδυναμική σχεδίαση σε τούνελ, υλικά σασί, φρένων και τόσα άλλα), αλλά αν τα αυτοκίνητα γυρίζουν σαν τραινάκι γύρω-γύρω και περιμένουμε, συνήθως, τα πιτς για να δούμε αλλαγή σειράς, το χασμουρητό δεν αργεί...

crs-k
13/03/2006, 06:47
..................................
ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ Η ΙΔΙΑ ΠΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ ΟΙ ΜΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑ 100 Μ. ....:)

1) Πραγμα που σημαινει αγαπητε οτι μια μικρη φουρκετουλα να προσθεσαν παραπανω δικαιολογει απολυτα αυτην την διαφορα των δευτερολεπτων ΧΩΡΙΣ.. ΟΜΩΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΟΤΟ ΤΖΙ-ΠΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Φ1. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕΣ.....Επισεις φιλε μου να προσθεσω οτι ο πρωτος πινακας που εβαλες αφορα ταχυτερο γυρο αγωνα ενω ο δευτερος πινακας αφορα ελευθερα δοκιμαστικα... Τις διαφορες νομιζω τις καταλαβαινουμε ολοι μας...
...........................

Πηρα στην τυχη τον πρωτο πινακα που βρηκα στο MotoGP.com!

Μπορουμε να βρουμε πολλους!
Δεν νομιζω οτι τα 100μ (και με φουρκετα μεσα) μπορουν να δωσουν τετοιες διαφορες ... :wacko:

Επισης το οτι ειναι ταχυτερος γυρος ΑΓΩΝΑ (κι οχι δοκιμαστικων), σημαινει οτι ειναι ΑΡΓΟΤΕΡΟΣ απο τον πραγματικο ταχυτερο γυρο της πιστας ... :winka:

crs-k
13/03/2006, 06:51
............................
Καλή η τεχνολογία αλλά ο άνθρωπος στην F1 είναι διακοσμητικός και ως εκ τούτου δεν έχει καμμία αξία.

Ρε Θανε ...

Εισαι ΠΟΛΥ ισοπεδωτικος ... :sick:

Ειπαμε οτι ειναι δυο εντελως ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πραγματα, αλλα οχι οτι ΔΕΝ χρειαζεται ταλεντο στην F1 ... :(

Το λαθος ερχεται κι εκει ευκολα, κι εχει και πολυ πιο τραγικες συνεπειες ...

Το τι αρεσει στον καθενα απ' την αλλη, ξαναειπαμε, οτι ειναι θεμα γουστου ... :wacko:

crs-k
13/03/2006, 06:56
Μα τι λέμε τώρα... πρώτα θα σκάσει κάτω, και μετά θα συρθεί...

Ρώτα και τον Doohan...

Θα σκασει κατω, αφου πεταχτει προς τα ΠΑΝΩ απο την Μοτο ...

Αρα με 4-5 g το πολυ!

Η μειωση της ταχυτητας θα ερθει τμηματικα με την τριβη!

Ενω οταν σκασεις σε τοιχο με το μονοθεσιο, φτανεις σε εξωπραγματικα νουμερα 40-50 g !!!

Δεν εννοω φυσικα οτι ΔΕΝ εχουν κυνδινους οι μηχανες ...
Εχουν και μαλιστα πολλους!

Αλλα ειναι δυο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πραγματα ...

crs-k
13/03/2006, 06:59
..........................

Το θεαμα ερχεται κι απο καποιον που εχει μεινει πισω και κανει συνεχεια γρηγορους γυρους (πχ Κιμι) ...

Σαφως οι μηχανες εχουν πιο ευκολα τα προσπερασματα ....

Αλλα εγω χθες ευχαριστηθηκα θεαμα!

THEOD
13/03/2006, 07:09
ρε σεις ...μην μπερδεύετε ανόμοια πράγματα.....

Η Φ1 είναι ένα εξωπραγματικό όχημα με αεροδιαστημική τεχνολογία, φοβερό κόστος, και οι ομάδες και τα συμφέροντα που παίζονται γύρω από αυτήν είναι δεκαπλάσιου (και βάλε) προυπολογισμού σε σχέση με τις μοτοσυκλέττες.....

Ταυτόχρονα είναι ένα απίστευτα γρήγορο όχημα φτιαγμένο να επιζεί μόνο μέσα στις πίστες και υποστηριζόμενο από υπερεπαγγελματικές ομάδες και οδηγούς.
Ο τρόπος που επιταχύνει-στρίβει-φρενάρει δεν έχει όμοιό του στην καθημερινή μας ζωή ούτε κατά προσέγγιση, σε αντίθεση με τις μοτοσυκλέττες όπου τα καθημερινά SS των 1000 κυβικών δεν βρίσκονται έτη φωτός μακριά από τα αγωνιστικά...

Οι χρόνοι που μπορεί μια Φ1 να γράψει στην πίστα λόγω κυρίως μεγάλης κάθετης αεορδυναμικής πίεσης, μεγάλης επιφάνειας ελαστικών και μεγάλων μετατροχίων, είναι πολύ καλύτεροι από οποιαδήποτε αγωνιστική μοτοσυκλέτα έστω και αν σε αναλογία κιλά/ίππο βρίσκονται κοντά...

Το τι γουστάρει ο καθένας και τι είδους θέαμα τελικά βγαίνει από αυτή την ιστορία είναι άλλο θέμα....

b_bong12
13/03/2006, 08:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από L.A.x6x9x
APLA STIN FORMULA1 EKTOS APO TA THETIKA G (PLEVRIKA & EPITAXINSIS) EXOYNAI & ARNITIKA (FRNARISMA) POU THEN TA EXOUN TA MAXITIKA & EKEI EINAI H MEGALI DISKOLIA TOU PRAGMATOS ! :hypnotize

Lathos.Isa isa pou se maxitiko kataponeisai apo Gs pou sto amaksi den tha vreis pote.Anodos-kathodos,epitaxynsi-epivradysni.

Afiste pou isws oi pilotoi tha pathane plaka me ta grafimata giati oi odigoi F1 den exoun ta voithimata pou exoun oi pilotoi maxitikwn(stoli anti-g,synexeis trofodosia oksygonou).

Ton kinitira tis omados toro rosso tin checkarate katholou.Periorismenos kinitiras kai pigaine mamiontas.

STOYBI
13/03/2006, 09:42
crs-k
Πηρα στην τυχη τον πρωτο πινακα που βρηκα στο MotoGP.com!

Μπορουμε να βρουμε πολλους!
Δεν νομιζω οτι τα 100μ (και με φουρκετα μεσα) μπορουν να δωσουν τετοιες διαφορες ...

Επισης το οτι ειναι ταχυτερος γυρος ΑΓΩΝΑ (κι οχι δοκιμαστικων), σημαινει οτι ειναι ΑΡΓΟΤΕΡΟΣ απο τον πραγματικο ταχυτερο γυρο της πιστας ...

1) Οσο αφορα το πρωτο πιστευω οτι ισως καποιος που εχει τρεξει σε πιστα θα μπορουσε να μας το εξηγησει...:rolleyes:

2) Επισεις οσον αφορα το 2ο σκελος δεν υπαρχει περιπτωση ο χρονος δοκιμαστικων να ειναι καλλυτερος απο τον ταχυτερο γυρο αγωνα, ( το λενε οι λεξεις μονες τους ).. Θελεις το οτι δεν παιρνουν το ρισκο για πολυ παρακυνδινεμενο γυρο πριν τον αγωνα -- θελεις οτι στα δοκιμαστικα μπορει να θελουν να σεταρουν ορισμενα πραγματα πανω στο μηχανακι τους δεν νομιζω οτι μπορει να συκγριθουν...:winka:

3) Τι θελω εγω ο βρωμιαρης και αντιπαρατιθεμε για την ασφαλτο ???:confused: :a011:

:beer: :wave2:

crs-k
13/03/2006, 09:54
......................
2) Επισεις οσον αφορα το 2ο σκελος δεν υπαρχει περιπτωση ο χρονος δοκιμαστικων να ειναι καλλυτερος απο τον ταχυτερο γυρο αγωνα, ( το λενε οι λεξεις μονες τους ).. Θελεις το οτι δεν παιρνουν το ρισκο για πολυ παρακυνδινεμενο γυρο πριν τον αγωνα -- θελεις οτι στα δοκιμαστικα μπορει να θελουν να σεταρουν ορισμενα πραγματα πανω στο μηχανακι τους δεν νομιζω οτι μπορει να συκγριθουν...:winka:

Στις δοκιμες στην F1, κανουν απο 4 ως 7 δευτερολεπτα ΛΙΓΟΤΕΡΟ, απ' τον ταχυτερο του αγωνα ... :winka:

Καπως ετσι γινεται και στα MotoGP ...

3) Τι θελω εγω ο βρωμιαρης και αντιπαρατιθεμε για την ασφαλτο ???:confused: :a011:

:beer: :wave2:

Ελα ντε ... :sick:

ΔΕΝ ξανασχολουμαι κι εγω!

tools
13/03/2006, 09:59
:a16: :a16: :a16: :a16:

ποιος απο ολους σας νομιζει οτι θα καταληξει καπου αυτη η συζητηση απο την στιγμη που ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δεχεται αυτα που λεει ο αλλος(πολλες φορες δε,δειχνει πως δεν τα διαβαζει καν...)

θεση στο θεμα δεν παιρνω(αληθεια,ποιο ειπαμε οτι ειναι?...)

αλλα

μιας κ μπηκα κ ειμαι κ σε κωλοδιαθεση,θα πω κ δυο(2) κακιουλες που ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ(δεν ειναι ειρωνια αυτο,ουτε γλυψιμο ε...) αφορουν στο ιδιο ατομο

1ον,η συζητηση μου θυμιζει πολυ εκεινη για τις θρησκειες κ τον αθε'ι'σμο κ απ'οτι βλεπω εχει κ εδω πρωταγωνιστικο ρολο ο θανος.κανονιστε να τον κανετε να την κλειδωσει παλι... :rotflmao:

κ 2ον,ΕΓΩ λεω οτι ο DOOHAN(που ολοι σεβονται αρκετα ωστε να μην τον αμφισβητησουν:winka: ) ειπε πως ''τα motogp εχουν γινει σκατα.καμια σχεση με τα δικα μας 500αρια.τωρα κ ενας πιθικας μπορει να τα οδηγησει!!!''

χαιρω πολυ,χαιροπουλος:ZZZ:

τι σημαινει αυτο,οτι ισχυει κιολας επειδη το ειπε?μα,θα πειτε,δεν το ειπε ο doohan ουτε κ κανενας αλλος για τα motogp,μονο εσυ το εχεις ακουσει

ε ουτε κ ο lauda ουτε κ κανεις αλλος το ειπε αυτο για την f1...
(λεγεται οτι...) το ειχε πει ο rerl(καπου υπαρχει κ ενα h σ'αυτο το ονομα νομιζω) για τα audi 4 οταν εχασε απo την mouton

αλλα κ τα audi εχουν 4 ροδες ε,οποτε τελικα ισως κ να πιανει σαν επιχειρημα για την f1...:evil:

θανο,δεν τρεχει μια(1) ε:wave2:

Θάνος
13/03/2006, 14:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από tool
:a16: :a16: :a16: :a16:

ποιος απο ολους σας νομιζει οτι θα καταληξει καπου αυτη η συζητηση απο την στιγμη που ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δεχεται αυτα που λεει ο αλλος(πολλες φορες δε,δειχνει πως δεν τα διαβαζει καν...)

θεση στο θεμα δεν παιρνω(αληθεια,ποιο ειπαμε οτι ειναι?...)

αλλα

μιας κ μπηκα κ ειμαι κ σε κωλοδιαθεση,θα πω κ δυο(2) κακιουλες που ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ(δεν ειναι ειρωνια αυτο,ουτε γλυψιμο ε...) αφορουν στο ιδιο ατομο

1ον,η συζητηση μου θυμιζει πολυ εκεινη για τις θρησκειες κ τον αθε'ι'σμο κ απ'οτι βλεπω εχει κ εδω πρωταγωνιστικο ρολο ο θανος.κανονιστε να τον κανετε να την κλειδωσει παλι... :rotflmao:

κ 2ον,ΕΓΩ λεω οτι ο DOOHAN(που ολοι σεβονται αρκετα ωστε να μην τον αμφισβητησουν:winka: ) ειπε πως ''τα motogp εχουν γινει σκατα.καμια σχεση με τα δικα μας 500αρια.τωρα κ ενας πιθικας μπορει να τα οδηγησει!!!''

χαιρω πολυ,χαιροπουλος:ZZZ:

τι σημαινει αυτο,οτι ισχυει κιολας επειδη το ειπε?μα,θα πειτε,δεν το ειπε ο doohan ουτε κ κανενας αλλος για τα motogp,μονο εσυ το εχεις ακουσει

ε ουτε κ ο lauda ουτε κ κανεις αλλος το ειπε αυτο για την f1...
(λεγεται οτι...) το ειχε πει ο rerl(καπου υπαρχει κ ενα h σ'αυτο το ονομα νομιζω) για τα audi 4 οταν εχασε απo την mouton

αλλα κ τα audi εχουν 4 ροδες ε,οποτε τελικα ισως κ να πιανει σαν επιχειρημα για την f1...:evil:

θανο,δεν τρεχει μια(1) ε:wave2:

Ο μπάμπης πρωταγωνιστής; μπααα...

Βασικά αυτό για το Lauda και τις μαϊμούδες το είπε ένας από τους παρουσιαστές του άλφα. Τώρα ο Πουρναράκης ήντανε; ο Λακαφώσης ήντανε; δεν θυμάμαι καρδιά μου. Το μετέφερα όπως το άκουσα για να δώσω έμφαση, μην το κάνουμε και θέμα.

Εγώ είπαμε είμαι ισοπεδωτικός, αλλά who cares; Αφού δεν τρώω 34 G στην καθισιά μου γιατί ν'ασχολούμαστε; Έτσι κι αλλιώς αυτοί που γουστάρουν τη φόρμουλα πάλι θα στηθούνε να δούνε το βαρετό τρενάκι στον επόμενο αγώνα που θα μπορούσε να ήταν και ο περσινός σε επανάληψη και ούτε που θα καταλαβαίναμε τη διαφορά..

super_toto
13/03/2006, 15:20
Έλεοοοος..
Μα τι ψάχνετε να βρείτε τώρα ρε μάγκες. Δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη. Καθαρά υποκειμενική η κάθε κρίση. Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση του:
1. Τα F1 είναι ταχύτερα από τα GP. (λογικότατο αφού στρίβουν και φρενάρουν πιο γρήγορα)
2. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος στα GP (οποιοσδήποτε έχει οδηγήσει μια γρήγορη μηχανή και ένα γρήγορο αυτοκίνητο το ξέρει) αλλά όχι και ότι τα F1 είναι εύκολα. (μην τρελαθούμε εντελώς)
3. Επικίνδυνα είναι εξίσου και τα δύο, το πλεονέκτημα των F1 είναι ότι ο οδηγός προστατεύεται από το όχημα , αλλά αυτό γίνεται μειονέκτημα όταν εγκλωβιστεί μέσα.
4. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα GP είναι άκρως πιο εντυπωσιακά για τον θεατή, η F1 είχε καταντήσει να έχει ενδιαφέρον μόνο στον πρώτο γύρο.

Α .. και κάτι ακόμα , κάποιος έγραψε ότι ο πιλότοι των F16 είναι πιο ικανοί από αυτούς των F1. Ένα πράγμα θα πω. Σκεφτείτε η αμοιβή του Σουμάχερ σε πόσους πιλότους F16 αντιστοιχεί…. Το χρήμα είναι το μόνο αξιόπιστο κριτήριο…….

gdevelek
13/03/2006, 15:23
To χρήμα είναι αξιόπιστο κριτήριο για την ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑ της δουλειάς, όχι τη δυσκολία της!

Τον πιλότο Φ16 δεν τον βλέπει κανείς όταν σκίζεται στα dogfights... ούτε σπόνσορες έχει, ούτε διαφημίσεις πουλάει!

sniper
13/03/2006, 15:26
Εμένα μου αρέσει η formula με της καμήλες στην ερημο.....

Πόσα G δίνει μια καμήλα που κάνει άρνηση; :D