PDA

View Full Version : O Ορεστης, ο sonic22 και τα Grklsh.

Σελίδες : [1] 2 3

sonic22
12/04/2006, 16:12
όπως εχω πει πολλες φορες γραφω grklsh οχι απο αναγκη (οπως ισος γραφουν καποιοι κατοικοι εξωτερικου ή αυτοι που χειριζονται περιεργα λειτουργικα συστηματα κτλπ.) αλλα απο αποψη.

τον ορεστη κανεις δεν τον ρωτησε για τιποτα... αλλοι πριν ή πολυ πριν απο αυτον πηραν αποφασεις για αυτον χωρις καν να τον ρωτησουν…
τον εβαλαν σε ενα σχολειο οπου με συνοπτικες διαδικασιες αρχισαν να προσπαθουν να του μαθουν ενα σορο πραγματα
να μαθει να μιλαει, να μαθει να γραφει, να μαθει να διαβαζει κτλπ, όπως συμβαινει με ολα τα παιδια της ηλικιας του.
αυτο ειναι το σχολικο συστημα.
μια τυποποιημενη διαδικασια εκμαθησης πραγματων.
μια τυπικη διαδικασια εισαγωγης, επεξεργασιας, ελεγχου και εξαγωγης.
ισος πολοι δεν το ξερετε αλλα το σχολειο σαν πρωταρχικο ρολο εχει πια την κοινωνικοποιηση δλδ το να οδηγησει το ατομο να ενταχθει στην κοινωνια ή καλυτερα να βρει την θεση του στην προϋπαρχουσα κοινωνικη δομη.
ο καθε μαθητης καλειτε να καταφερει να αντεπεξελθει στις απαιτησεις του προγραμματος και του συστηματος εκπαιδευσης και αναλογα το ποσα καλα θα τα παει θα παρει και τον αντιστοιχο βαθμο, ο οποιος θα το καταταξει αναλογα στην αντιστοιχη ομαδα μαθητων.
(η γνωση και η αναπτυξη της σκεψης ερχονται μετα από την κοινονικοποιηση)

με αλλα λογια το σχολειο και τα διαγωνισματα δεν εχουν σαν πρωταρχικο σκοπο να αναδειξουν τα (εμφυτα?!?) χαρισματα ενος μαθητη ή να τον βοηθησει να βελτιωσει οτι καλυτερο διαθετει..
σκοπος του ειναι να μετρησει το ποσο ευκολα μπορει να προσαρμοστει στο υπαρχον εκπαιδευτικο προγραμμα και συστημα, και αναλογα την επιτυχια του να ενταχθει σε μια αρμοζουσα ομαδα, να βρει μια αρμοζουσα θεση εργασιας ή μια θεση σε πανεπιστημιο και μια αναλογη θεση εργασιας αργοτερα και γενικα να βαλει ταξη και να αναπαραγει την κοινωνια που το εφτιαξε (το συστημα)

αν ολοι πηγαιναμε να γινουμε γιατροι ποιος θα μαζευε τα σκουπιδια απο τους δρομους?

δεν ξερω τι εντυπωση εχετε σχηματισει, αλλα (θελω να) πιστευω οτι δεν ειμαι χαζος (ολοι οι χαζοι τα ιδια λενε) και οτι εχω καποιες ικανοτητες.
με κουρασε πολυ όμως το ότι και απο το δημοτικο ακομα με ηθελαν χαζο επειδει δεν μπορουσα να μαθω ορθογραφια
(εχω πολυ κακη μνημη οταν προκειται για πολλα παρομοια δεδομενα μια κατηγοριας π.χ. αριθμους τηλεφωνων, ονοματα κτλπ)
οι δασκαλοι μου τα ειχαν δει ολα… θα επρεπε να περνουν ιδικο επιδομα για το κοκκινο μελανι που χαλουσαν στην διορθωση των γραπτων μου. οσα ιδιαιτερα μαθηματα και αν εκανα δεν υπηρχε σωτηρια… κατι ψιλα θυμομουνα για κανα μηνα αλλα μετα τα ξεχναγα ολα.

και αυτο ειχε αμεσο αντικτυπο σε ολα τα γραπτα μου… οσο καλα και αν εγραφα, παντα μερικοι βαθμοι μου χανονταν στα ορθογραφικα λαθη. σε οποιαδηποτε μαθημα (σχετικο ή ασχετο με την ορθογραφια) το γραπτο μου ειχε και την στανταρ παρατηρηση…’’βελτιωσε την ορθογραφια σου εχει αντικτυπο στον βαθμο σου΄΄…

σας φαινετε λογικο να εχει καποιος εξ αρχης μεγιστο βαθμο το 16 ή αντε το 17 λογο ορθογραφιας?
σκεφτειτε να δουλευατε καπου και να σας λεγανε οτι επειδη ισε κοντος θα παρεις 25% μικροτερο μισθο… ασχετα απο το ποσο καλα εργαστηκες…
αν δεν ειναι αυτο ρατσισμος τοτε τι ειναι?
επειδη δεν ηξερα καλη ορθογραφια οσο και να προσπαθουσα καλυτερο βαθμο δεν θα επαιρνα σε κανενα μαθημα.
οτι και να εκανα η βαθμολογια μου θα με κατετασε (από τα αποδητηρια που λεμε) στην ομαδα των μετριων μαθητων.
οταν σου τρωει το 70% του χρονου σου η εκμαθηση της παπαγαλιας της ορθογραφιας σου μενει μονο ενα 30% για να μαθεις νεα πραγματα… και ειναι κουραστικο… πολυ κουραστικο…
ακομα και αν ειμουν ενας ντοστογιεφσκι ή ενας Σωκρατης ή καλυτερα ενας Einstein θα χαρακτηριζομουν μετριος… η ουσια που τοσο με ενδιεφερε εμενα ειχε μικρη σημασια στον βαθμο…
άλλος ειναι ο σκοπος του μαθηματος ή του συστηματος..
να μαθω να γραφω σωστα και όχι να καταφερω να σκευτω…

αλλα ειλικρινα εγω ειχα το προβλημα? τι να μαθω απο ορθογραφια? αντε τα ρηματα που τελειωνουν σε «ι» ή σε «ο» γραφονται με ει ή ω… κατα τα αλλα ενα χαος… 5 «ι», 2 «ο», 2 «ε» και πολλες αβασιμες και επιτρεψετε μου ασυναρτητες χρησεις πολλων γραμματων (ευ αντι εβ ή εφ, γκ ακουγεται ιδιο με το γγ, διπλα συμφωνα και αλλα παρομοια). Κανονες με εξερεσεις χωρις συνοχη, αιτια και σκοπο…
(ειλικρινά αν ετσι τα μαθαιναν και οι αρχαιοι εχω χασει πασα ιδεα…

πειτε μου ειλικρινα το βλεπετε παραξενο που καποιος δεν μπορει και τελικα δεν θελει να γραφει με αυτον τον ασυναρτητο τροπο? αλλα λεμε, αλλα γραφουμε (και τελικα αλλα ενοουμε)?

και ξερω θα μου πειτε η ελληνικη γραφη εχει αιωνες πισω της και ειναι η κληρονομια μας ή παραδοση μας κτλπ… και οτι πολλα απο τα σημαντικοτερα εργα του ανθρωπου εχουν γραφτει σε (αρχαια) ελληνικα και οτι η (αρχαια) ελληνικη ειναι μια γλωσσα που κρυβει πολλα μυστικα για το συμπαν ή οτι αλλο.
μα γραφουμε αρχαια ελληνικα? η συγχρονη ελληνικη γραφη εχει τοσα κοινα με την αρχαια οσα και διαφορετικα…
απο την συνταξη, μεχρι την ορθογραφια και μεχρι τις ιδιες τις λεξεις…
το οτι μπορουμε να ψιλοδιαβασουμε αρχαιες επιγραφες μου λεει απλα οτι οι δυο γλωσσες ειναι κοντα…
αλλα ειναι τοσο μακρια που ειναι πολυ επιπονη διαδικασια να μαθει κανεις σωστα αρχαια

μα τα grklsh καταστρεφουν την γλωσσα μας!! θα πουνε μερικοι…
αν τα grklsh καταστρεφουν τα νεα ελληνικα τοτε και τα νεα ελληνικα κατεστρεψαν τα αρχαια ελληνικα..
ειναι μια διαφορετικη γλωσσα.
σιγουρα οταν γραφεις συνεχεια grklsh θα αρχισεις μπερδευεις τις γλωσσες… γραφεις th αντι για θ και u αντι για υ και y αντι για θ μερικες φορες

μα το ιδιο συμβαινει και οταν εχεις μαθει αγγλικα και προσπαθησεις να μαθεις γερμανικα ή ισπανικα ή μια αλλη γλωσσα
θα υπαρχουν φορες που θα μπερδευεσαι…

αλλα πειτε μου ειλικρινα δεν θα ηταν χειροτερα αν αρχιζα να γραφω ολα τα «ι» με ι? να χρησιμοποιω ενα μονο ο, ενα ε παντου κτλπ? τοτε δεν θα ηταν χειροτερα? (ειχα κανει μια παραλλαγη αυτου οταν ειχα πρωτοερθει στο forum μας… (θυμαστε την αποφασe για την οποια παραλιγο να γινω ban?))

ο ορεστης που δεν ειναι κυριος των παντων γιρο του αναγκαζετε να γραφει εργασιες και αλλα, στα ελληνικα (μεσο word φυσικα).
ο sonic22 omws poy thelei na ekfrastei mesa apo ta grapta tou kai ton noiazei perissotero to MINIMA apo to MESO, grafei grklsh.
apoxwrei kai den simetexei se forum pou exoun proipothesi mono ta ellinika..
prosfata apoxvrise apo to insomnia.gr giati se mia mono ipokatigoria tou forum tou zitithike
[an thelei na min tou svinoun ta minimata na grafei mono ellinika…giati etsi elege o nomos tis katigorias…]
kai otan rwtisa
[giati enw stous kanones, iparxei nomos oti tha kovonde ta ratsistika kai sejoualika, ivristika sxolia pou miwnoun kai aferoun tin eleutheria ekfrasis twn melwn, emena mou apagoreuoun to dikaioma ekfrasis me to na mou apagoreuoun na grafw grklsh]
ikanopoiitiki apadisi den pira. Mou eipan mono oti ta grklsh apagoreuotnai (profanos apo ton idio “nomo” pou prostatevei tin eleutheria ekfrasis) kai oti den einai glwsa alla peirama (?!?!?!?)…
kai fisika ti douleia exei ena pirama se ena xwro opws to internet…

auta…

:wave2: :wacko: :wave2:

p.s ithela poli na ta pw kai den ijera an tha prolavw na ta pw prin figw gia strato... eutixos vrika eukeria kai ta eipa...

:beer: :beer: :beer:

Cpt. Haddock
12/04/2006, 16:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
όπως εχω πει πολλες φορες γραφω grklsh οχι απο αναγκη αλλα απο αποψη.

Μόνο και μόνο γι' αυτό..

:a18: :a19: :a20:

Και το εννοώ!! Δεν είμαι γενικά ενάντια στα greeklish, προτιμώ τα ελληνικά, ειδικά από άτομα σαν και σένα που μπορούν να εκφραστούν....

Σε χαίρομαι όμως!

Καλή θητεία και καλός politis!

Nik0s
12/04/2006, 16:31
:a19: :a19:

Κοίτα να περάσεις καλά :smokin:

:beer: :wave2:

crs-k
12/04/2006, 16:31
Μαλλον δεν προσπαθεις (αρκετα) να καταλαβεις τι λεμε ... :sick:

Το πρωτο σου κομματι το ΔΙΑΒΑΣΑ μεσα σε 1 λεπτο (παρα τα οποια ορθογραφικα λαθη) και το χαρηκα!

Την τελευταια παραγραφο την διαβασα επισης, αλλα απο αναγκη!

Ηθελα να δω την καταληξη ...

Μου πηρε ακριβως το Διπλασιο χρονο, απο οτι ενα τετραπλασιο σε ογκο, "Ελληνικο" κειμενο αμεσως απο πανω!

Προσωπικα ΔΕΝ μιλησα ΠΟΤΕ ουτε για αρχαιους, ουτε για ιστορια!

ΧΡΟΝΟ δεν εχω!!!

Γι' αυτο κανε κι εσυ μια προσπαθεια, ωστε να "βολευτουμε" και να επικοινωνουμε ΟΛΟΙ ... :winka:

Ποτε δεν ειπα οτι εισαι "χαζος" και πραγματικα μου λειπει, το οτι ΔΕΝ μπορω να διαβασω ΟΛΑ τα μηνυματα σου, αλλα παντα (και για ΟΛΟΥΣ) υπαρχουν καποια ορια, ακομη κι αν αυτα ειναι "χρονικα" ... :sick:

Ελπιζω για μια ακομα (κι ελπιζω τελευταια) φορα, να εχεις καταλαβει το πνευμα μου ... :(

:smokin: :beer: :wave2:

evvou
12/04/2006, 16:54
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Cpt. Haddock
12/04/2006, 17:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k

Ξέρεις όμως τι χαίρομαι ρε Χρήστο; Οτι έχει άποψη και τη λέει ξεκάθαρα.

Ρε μπαγάσα Ορέστη αφού μπορείς και εκφράζεσαι ωραία κάνε μια προσπάθεια με την ορθογραφία... Εσένα θα βοηθήσει πιο πολύ μια και τα grklsh καλώς ή κακώς δεν είναι γλώσσα (ακόμα). Και είναι όντως κουραστικά... μέχρι να τα συνηθίσουμε...

Προσωπικά τα ορθογραφικά λάθη δε με ενδιαφέρουν τόσο (όλοι μας κάνουμε) μια και μπορείς να συντάσεις την πρότασή σου σωστά και κανατονητά...

Προτιμώ μια σωστή πρόταση με λάθη ορθογραφίας παρά το αντίθετο (πιο πολύ για να είμαι ειλικρινής με εκνευρίζουν τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ που χρησιμοποιεί πολύς κόσμος)

ΥΓ. Χρήστο, πως πάει η "συγγραφή"; :D

Θάνος
12/04/2006, 17:04
όπως εχω πει πολλες φορες γραφω grklsh οχι απο αναγκη (οπως ισος γραφουν καποιοι κατοικοι εξωτερικου ή αυτοι που χειριζονται περιεργα λειτουργικα συστηματα κτλπ.) αλλα απο αποψη.

.....

Αγαπητέ sonic... διάβασα το κείμενο σου μέχρι τα greeklish.

Ο λόγος είναι προφανής. Δεν διαβάζω greeklish. Όχι από άποψη, αλλά από κούραση!

Με ένα μυαλό κουρασμένο από τη δουλειά και από κάποια χρόνια ταλαιπωρίας με διαβάσματα, εξετάσεις, σχολεία, δουλειά και άλλα σκατά, μου είναι αδύνατο να το συγκεντρώσω σε ένα δυσανάγνωστο τρόπο γραφής. Πολύ περισσότερο όταν αυτό μου παρουσιάζεται και ως άποψη.

Ένα πολύ γνωστό μου πρόσωπο παρουσίαζε πολύ σοβαρό πρόβλημα μάθησης της ορθογραφίας σε όλη τη διάρκεια της σχολικής του πορείας. Αφού οι γονείς του είδαν κι απόειδαν αποφάσισαν να απευθυνθούν σε πιο ειδικούς για το πρόβλημα του. Το πόρισμα ήταν ότι το παιδί δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα. Απλά βαριόταν!

Επίτρεψε μου λοιπόν να είμαι πολύ δύσπιστος απέναντι σε αυτά τα "δεν μπορώ"...

Το επιχείρημα σου γύρω από την ποικιλία στους τρόπους γραφής θα το δεχτώ εύκολα αν καταλάβω ότι αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο όλα τα πράγματα στη ζωή σου. Να τρως πάντα το ίδιο φαγητό, να φοράς συνέχεια τα ίδια ρούχα, τα ίδια παπούτσια, να ακούς πάντα την ίδια μουσική κλπ κλπ... Τι νόημα έχουν τα διαφορετικά χρώματα, σχήματα, σχέδια...

Πέρα όμως από την ίδια την αισθητική της γλώσσας, οι διαφορετικοί τρόποι γραφής έχουν πολλές χρήσεις που μάλλον δεν ενδιαφέρθηκες ποτέ να κατανοήσεις. Φανερώνουν την προέλευση των λέξεων, τις λέξεις από τις οποίες αποτελούνται ή προκύπτουν, διακρίνουν λέξεις μεταξύ τους που ακούγονται ίδιες κλπ κλπ... Έχοντας κάποιες σωστές βάσεις, τότε όσο περνάει ο καιρός θα διαπιστώνεις με ευχαρίστηση ότι δεν χρειάζεται να αποστηθίζεις γιατί πολλά πράγματα θα προκύπτουν με λίγη σκέψη.

Κινούμενος σε ένα επαγγελματικό χώρο όπου το αποτέλεσμα της δουλειάς μας καταλήγει σε ένα φάκελλο με σχέδια και κείμενα, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι όχι μόνο πολύ άσχημο, αλλά και επαγγελματικά επιζήμιο να παρουσιάζεις γραπτά πηγμένα στα λάθη. Γιατί να είμαι καλός μηχανολόγος όταν δεν ξέρω να συντάξω μία παράγραφο χωρίς να κάνω ένα λάθος; Είναι πολλές οι φορές που η εικόνα σου θα κριθεί από κάτι τέτοιο και αυτά δεν είναι ότι τα λέω εγώ... (πω πω σαν συνταξιούχος ακούγομαι... :()

Τέλος πάντων... δείξε και λίγη εμπιστοσύνη στο σύστημα... μην είσαι τόσο απόλυτος. Η απαξίωση είναι το πιο εύκολο πράγμα!

crs-k
12/04/2006, 17:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ξέρεις όμως τι χαίρομαι ρε Χρήστο; Οτι έχει άποψη και τη λέει ξεκάθαρα.

.........................................

ΥΓ. Χρήστο, πως πάει η "συγγραφή"; :D

Μωρε και αποψη εχει και χιουμορ, αλλα τον "χανω" κι εκνευριζομαι περισσοτερο γι' αυτο ... :sick:

Τελειωνει η 1η μερα ... :D

Κριμα να μην εχει Internet σπιτι ... :p

:lol: :rotflmao: :lol:

sonic22
12/04/2006, 17:15
Ελπιζω για μια ακομα (κι ελπιζω τελευταια) φορα, να εχεις καταλαβει το πνευμα μου ... :( :smokin: :beer: :wave2: katarxas den to eipa me aformi prwsopa or oti alla...

poso malon esena agapite crs-k...

to jereis omws oti kai emena mou pernei poli ligotero xrono na grafw se greeklish se sxesi me ellinika?

giati sta ellinika thelw den thelw prepei na prosexw tin orthografia... kai olo kai girizw piso giati kati den fainete swsto... kai dwstou na to tsekarw sto word kai pali piso, kai pali kati den mou fainete swsto...
an grafw sinexeia anorthografa tha ginw akoma pio anorthografos
kai epidei o orestis prei na boresei na grapsei kai xwris word o sonic22 grafei greeklish wste kai to ti ithele na grapsei na to grafei kai na min xanete to treno tis skepsis stin orthografia...

min jexname oti o egefalos diavazei lejeis kai oxi grammata
an kanw lathi sta greeklish den exw ton idio adiktipo sta ellinika mou, an kanw lathi sta ellinika stadiaka tha ginomai xeiroteros...

to oti o eggefalos diavazei lejeis einai auto pou sas diskolevei stin anagnosi grklsh....

alla apo to na min egrafa katholou or na diavazes asinartita pragmata (afou gia allou tha pigena tha jexniomoun kai tha kateliga alloi) den protimas na me diavazeis me diskolia??

kai fisika den exw adiparathesi me kanena simforoumiti...

autos eimai kai diskola tha allajw...
min prospathisete na me allajete... apla katalavete me... kai an thelete agapiste me or misiste me!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Nik0s
12/04/2006, 17:22
Εγώ πιστεύω ότι το περιεχόμενο ορίζει τη δυσκολία....

Δηλαδή, δεκτές και σεβαστές οι απόψεις του Χρήστου και του Θάνου, απλά εμένα μου είναι εύκολο να διαβάσω τον sonic γιατί έχει ροή και συνέχεια το κείμενο του - δεν είναι όλοι έτσι.

Ίσως να έχω συνηθίσει τα greeklish λόγω εξωτερικού... και δε με κουράζουν τόσο.

crs-k
12/04/2006, 17:23
katarxas den to eipa me aformi prwsopa or oti alla...
....................................

Λυπαμαι ρε Σονικ ...

Αλλα κανω αλλη δουλεια και ΔΕΝ μπορω να τα παρακολουθησω ... :sick:

:wave2:

Ο Ορεστης μ' αρεσε καλυτερα ... :wacko:

:smokin: :beer: :wave2:

Cpt. Haddock
12/04/2006, 17:25
kai epidei o orestis prei na boresei na grapsei kai xwris word o sonic22 grafei greeklish wste kai to ti ithele na grapsei na to grafei kai na min xanete to treno tis skepsis stin orthografia...

ρε συ το να γράφεις εδω ελληνικά σαν sonic22 θα βοηθήσει και τον Ορέστη.
λίγο σε διχασμένη προσωπικότητα φέρνει αυτό :sick:

Χέστην τη ρημάδα την ορθογραφία (όχι τελείως)

:rotflmao: :rotflmao:

:beer: :beer: :beer: :beer:

sonic22
12/04/2006, 17:35
λίγο σε διχασμένη προσωπικότητα φέρνει αυτό to orestis (oso kai an mou aresei... einai kai arxaioeliniko) den to dialeja egw...

to sonic (22) to dialeja egw kai me ekfrazei plirestera...:winka:

dirtbird
12/04/2006, 18:00
Ωραία, αντιληπτή η ας πούμε 'αδυναμία' σου.
Όπως καταλαβαίνεις το πρόβλημα των περισσοτέρων είναι η ευκολία ανάγνωσης και τίποτα άλλο.

Τουλάχιστον αν γράφεις με Αγγλικούς χαρακτήρες μην χρησιμοποιείς Ελληνική ορθογραφία,
π.χ: pw = po
ijera=ixera
prolavw= prolabo
p.s ithela poli na ta pw kai den ijera an tha prolavw na ta pw prin figw gia strato... eutixos vrika eukeria kai ta eipa..

Για όσους από εμάς (νομίζω οι περισσότεροι) που διαβάζουν και Αγγλικά, η δυσκολία ανάγνωσης προέρχεται από τη χρήση λατινικού σύμφωνου στη θέση του Ελληνικού φωνήεντος.

Πάντως (κρίνοντας από τα γραμμένα στα λατινικά κείμενα σου) δεν είναι και τόσο κακή η ορθογραφία σου, υπάρχουν και χειρότεροι στο forum.

evvou
12/04/2006, 18:32

autos eimai kai diskola tha allajw...
min prospathisete na me allajete... apla katalavete me... kai an thelete agapiste me or misiste me!

:lol: αγαπαμε sonic-ακο !!! :beer: :beer:

sonic22
12/04/2006, 19:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από a-mixani
:lol: αγαπαμε sonic-ακο !!! :beer: :beer: :blush: :blush: :blush: :blush:

makis ton oulop!!:p :p

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

sonic22
12/04/2006, 19:27
merika wraia link

αποφασe (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=9739&highlight=%E1%F0%EF%F6%E1%F3e)
den jerw an to exeis diavasei dirtbird alla elpizw na apada en meri sto erwtima sou...
vasika einai epidei merika apo ta grammata exoun dio xries... kai stin pragmatikotita den grafoume agglika alla ellinika me latinika grammata...

kai greeklish @ wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Greeklish)

:beer: :wave2: :beer:

p.s. na pws ena megalw euxariste se ena palikari pou mou eixe steilei pm meta ta gegonota tis αποφασeς...

makis206
12/04/2006, 19:47
:lol: αγαπαμε sonic-ακο !!! :beer: :beer:

ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ! :mad: :mad:

:beer: :beer:

makis206
12/04/2006, 19:48
:blush: :blush: :blush: :blush:
makis ton oulop!!:p :p

Θα χρειαστεί να παλέψεις πολύ για να σου αφήσω την α-γάπη μου !:smokin: :smokin:

:lol: :lol:

evvou
12/04/2006, 19:50
ε να μην εχω και εγω 2 αγορια στα 2 πιο αγαπημενα μου νησια?!? εεε???

μακη μου σου ρχωμαι το καλοκαιριιιιιιιιι :lol: :lol: :lol: :beer: :beer: :beer:

makis206
12/04/2006, 20:05
μακη μου σου ρχωμαι το καλοκαιριιιιιιιιι :lol: :lol: :lol: :beer: :beer: :beer:

Και τον χειμώνα εδώ τον βγάλεις μετά !:lol: :lol:

Sonic ton oulop!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

evvou
12/04/2006, 20:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Και τον χειμώνα εδώ τον βγάλεις μετά !:lol: :lol:

Sonic ton oulop!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: λες να ξεμεινω εκει??? :lol: :lol: :beer: :beer: :beer:

makis206
12/04/2006, 20:19
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: λες να ξεμεινω εκει??? :lol: :lol: :beer: :beer: :beer:

Εκτός κι αν οι υποχρεώσεις που με θέλουν να κάνω συναυλίες ανα τον κόσμο, με αναγκάσουν να φύγω παίρνοντάς σε μαζί μου στο τουρνέ !:lol: :lol:

44616

evvou
12/04/2006, 20:22
:eyepop: :rotflmao: :rotflmao: τρελο αγορι!!! :lol:

makis206
12/04/2006, 20:28
:eyepop: :rotflmao: :rotflmao: τρελο αγορι!!! :lol:

Α-ναψοκοκκινίζω, σταμάτα ! :blush: :blush:

:lol: :lol:

BELZEBOYLIS
12/04/2006, 20:32
Μην ξεχνάμε ότι η σκέψη είναι δομημένη σε λέξεις ……Σκεφτόμαστε βάση της γλώσσας μας …..Όσο ποιο πλούσια είναι η πρώτη τόσα περιθώρια ανάπτυξης έχει η δεύτερη !!!!!!!

Σονικ οι επιλογές είναι σεβαστές ….και η δική σου , να γράφεις όπως θες και των άλλων να μην σε διαβάζουν !!!
:D :wave2:

OldMan
12/04/2006, 20:43
I'm too old for this sh@#@t !!!

Θα μου λειψεις ρε μαλάκα !!!

:wave2: :beer: :wave2:

zolotas
12/04/2006, 20:43
sonic και γω σκραπας ειμαι στην ορθογραφια αλλα επελεξα να γραφω στα ελληνικα και κανω καλο στον εαυτο μου

και δευτερον σεβομαι του οτι οι περισσοτεροι γραφουν ελληνικα...

αν εγραφαν ξενα οκ, no problema ........ξενα και γω

makis206
12/04/2006, 20:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas
sonic και γω σκραπας ειμαι στην ορθογραφια αλλα επελεξα να γραφω στα ελληνικα και κανω καλο στον εαυτο μου

Μια χαρά τα πας ! :winka:

sonic22
12/04/2006, 21:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
I'm too old for this sh@#@t !!!
Θα μου λειψεις ρε μαλάκα !!!

min fwvise maria, tha epistrepsw prin to katalaveis!! :winka:

powerphot
12/04/2006, 22:53
min jexname oti o egefalos diavazei lejeis kai oxi grammata
an kanw lathi sta greeklish den exw ton idio adiktipo sta ellinika mou, an kanw lathi sta ellinika stadiaka tha ginomai xeiroteros...

to oti o eggefalos diavazei lejeis einai auto pou sas diskolevei stin anagnosi grklsh....

......έτσι είναι

Ατίπτσυεο !!

Σνφμύωα με μαι έυρενα σοτ Πμανιπσητετο τυο Κμτρπιαιζ,

δνε πεαιζι ρλόο με

τι σριεά ενίαι τοθοπεμετενα τα

γταμαμρά μσέα σε μαί λξηέ, αεκρί το

πώτρο κια το ταελείτυο γάμρμα να ενιαί σητ στωσή θσέη.

Τα υλοπιόπα μροπούν να ενίαι σε τχίυεας θιέεσς κια να

μροπετίε να τςι δαβαιάεστε χρωίς πλβημόρα.

Ατυό γνίταει γαιτί ο απρώνθονις

εκέγλφοας δνε δαεβζιάι γάμρμα γάμρμα κθάε λξηέ αλλά τνη λξηέ

σνα σνύλοο.

Ατίπτσυεο ε;

Καλός φαντάρος και πολίτης:wave2:

sonic22
12/04/2006, 23:54
doulevei kai alios...

44664

Χωμάτινος
13/04/2006, 00:31
agapite sonic22, eimai apo tous teleytaious pou tha xrisimopoiousan greeklish, alla i evesthisia pou dixnis gia tin glossa sou mono timi mporei na sou ferei. Na ise iperifanos, alla kai atromitos. Kapios filos sto forum ipe "thelo na pao se homatini diadromi, alla den xero tipota. ti prepi na kano;" kai i apantisi vevea ine apli "KAVALA TIN MIHANI SOU KAI PIGENE STO HOMA"

To idio tha po kai se esena. Pigene ston ypologisti sou kai pata ALT+SHIFT

Μικρή Λουλού
13/04/2006, 16:45
sonic....
thimasai to p.m poy soy steila otan prwtombikes??

se thaymazw simera..:)

crs-k
13/04/2006, 17:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από ντερτι-moto
sonic....
............................
se thaymazw simera..:)

Re file mhpvw mperdeytikew kapoy?

Allo na apodexomaste thn diafora kai allo na thn uetoyme san uesh ...

Kai h nohmatikh glvssa einai kai thn xrhsimopoioyme gia na epikoinvnhsoyme me ta atoma me eidikew anagkew alla DEN thn kanoyme epishmh glvssa gia thn epikoinonia maw.

MHN trellauoyme ki olaw poy ua kanoyme ueo thn tempelia kai ton gracarxidismo!

Ayto einai gia sena epanastash aw poyme?

Kai telow pantvn, an exeiw na peiw kati pew to jekauara ki oxi mesa apo yponooymena!

Se koyrasa kauoloy?

Mpaaa! DEN fantazomai ...

bartlal
13/04/2006, 17:36
Re file mhpvw mperdeytikew kapoy?

Allo na apodexomaste thn diafora kai allo na thn uetoyme san uesh ...

Kai h nohmatikh glvssa einai kai thn xrhsimopoioyme gia na epikoinvnhsoyme me ta atoma me eidikew anagkew alla DEN thn kanoyme epishmh glvssa gia thn epikoinonia maw.

MHN trellauoyme ki olaw poy ua kanoyme ueo thn tempelia kai ton gracarxidismo!

Ayto einai gia sena epanastash aw poyme?

Kai telow pantvn, an exeiw na peiw kati pew to jekauara ki oxi mesa apo yponooymena!

Se koyrasa kauoloy?

Mpaaa! DEN fantazomai ...

afou mpeneis sto treno ths ma8hshs grafhs twn greeklish, toulaxiston, as mhn xreisimopoeis to w sthn 8esh tou s!
vevaia, se dikaiologw, afou logw synh8eias phgainei to daktylo kat' eu8eian ekei! :winka:

Nik0s
13/04/2006, 17:41
Xristo,

prepei epeigontws na kaneis mathimata orthografias greeklish....

aparadektos diladi !

:lol: :rotflmao: :lol:

sonic22
13/04/2006, 17:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από ντερτι-moto
sonic....thimasai to p.m poy soy steila otan prwtombikes??

se thaymazw simera..:) tous karpous tou twte mazeueis simera agapite...

einai auto pou leme
oti kalo or kako kaneis stin zwi sou arga or grigora tha se vrei...

crs-k einai san tin moderna texni...
ena karpouzi panw se ena trapezi den borei na piastei os texni sinithos...
o simvolismos omws einai morfi ekfrasis... to idio kai ta greeklish...
allios ta grafw egw allios esi allios o opoios allos
opws volevete o kathis...
an kati to grapsw egw borei kai na katalaveis oti einai dikou mou apo tis lejeis mou...

ta greeklsih den einai o skopos einai apla to meso...

an avrio allajoume ta grammata kai anti autwn grafoume me arithmous (α=1 β=2 γ=3 ktlp) kai katalijoume na milame me ejiswseis to idio tha einai...

o skopos einai na exoume anoixto to mialo mas kai an kati den mas aresei na prospathoume na to allajoume...

auta...

Θάνος
13/04/2006, 18:21
Ρε σονίκ κάνε μας τη χάρη που γεμίσαμε και 3 σελίδες με τη μπουρδολογία.

Θέλεις να γράφεις και με κινέζικους χαρακτήρες πρόβλημα σου. Εδώ σου λέμε μερικά πράγματα που μόνο εσένα θα ωφελήσουν κι εσύ αντί να πιάσεις το νόημα χαίρεσαι γιατί νομίζεις ότι πέρασες και άποψη που ασχολούμαστε μαζί σου.

Νομίζεις ότι χέστηκε κανένας αν τελικά θα αποφασίσεις να ξεστραβωθείς; Το δικό σου κεφάλι θα βαρέσεις με τα χρόνια.

Τώρα γράψε και γερμανικά άμα κάνεις κέφι... ποσώς μας ενδιαφέρει.

adam_tsouk
13/04/2006, 19:35
δε ξερω τι λετε αλλα αυτο το 'or" στη θέση του "ή" είναι όλα τα Λ7

Nefeli
14/04/2006, 08:45
Ορέστη ή όπως αλλιώς εσύ θέλεις.

Σε διαβάζω κάθε φορά παρόλο που δεν γράφεις νεοελληνικά.
Νομίζω ότι είσαι από τα ελάχιστα άτομα αυτής της ηλικίας που έχουν πολλά να πουν και έχουν και τον τρόπο να τα λένε, αυτό βέβαια είναι καλό και κακό αλλά είναι άλλη συζήτηση…………………

Και για μένα σημασία έχει τι γράφει κάποιος και πως, για τον απλό λόγο ότι μπορείς να καταλάβεις τι θέλει να πει και τι να εννοήσει.

Όταν θέλω να γράψω εδώ μέσα, επειδή γνωρίζω ότι ο χρόνος όλων είναι λίγος και πολύτιμος, οι ηλικίες διαφορετικές καθώς και άλλα πολλά………… προτιμώ να γράφω νεοελληνικά, επειδή όμως και για μένα η ορθογραφία δεν είναι και στα καλύτερα της γράφω σε κειμενογράφο και μετά το κάνω αντιγραφή, είναι μια λύση.

Πολλές φορές για να μην πω πάντα, χρειάζεται να βρούμε μια λύση για να επικοινωνούμε με τους ανθρώπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραβαίνουμε τα πιστεύω μας, ούτε ότι υποχρεωτικά γινόμαστε άλλοι άνθρωποι.

Στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου ας το έχεις κρυμμένο , μπορεί να σου χρειαστεί και στο στρατό, που σου εύχομαι να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται.

Gandalf dr685sm
14/04/2006, 10:29
Greeklish....έννοια μπάσταρδη πυ δεν υφίσταται ώς γλώσσα... και κακώς γίνεται θέμα...

Μιλάμε για μια μορφή επικοινωνίας, που δημιουργήθηκε αρχικά, με την χρήση κινητών τηλεφώνων (Ναι .. απο αυτά ξεκίνησε) καθώς δεν υποστηρίζαν Ελληνικές γραμματοσειρές, στις υπηρεσίες που προσέφεραν καθώς και σε ασυμβατότητες συσκευών στην ανάγνωση χαρακτήρων.

Δεν πρόκειται καν να μπώ στην διαδικασία, να συγκρίνω τον τρόπο γραφής, των Greeklish με τον Ελληνικό, γιατί δεν υπάρχει απλά καμία σύγκριση...

Το ποιός θα την χρησιμοποιεί η οχι , δεν είναι δικό μου θέμα και ούτε μπορώ να την επιβάλλω σε κανένα, αλλά μπορώ κάθε φορά , απλά να μην το διαβάζω...

όπως ειπώθηκε και πριν... άλλο να κάνεις χρήση απο ανάγκη , και άλλο κατά συνείδηση...
Τώρα , αν στο forum εδώ ή και σε άλλα, η χρήση της Ελληνικής γραφής είναι επιβεβλημένη, είναι θέμα κανονισμών των διαχειριστών και τους σέβομαι...
όπως και σέβομαι την επιλογή κάποιων να κάνουν χρήση των Greeklish σαν μέσο επικοινωνίας, αλλά δεν θα το επικροτήσω κιόλας...

Και...ναι ...κύριες και κύριοι .. μετράει και το μέσο επικοινωνίας..

Τουλάχιστον στο πόσο θα διευκολύνεις τους ακροατές/συνομιλήτες σου, στο να αναγνώσουν εύκολα και χωρίς να δυσκολευτούν , αφαιρόντας την προσοχή τους απο την ουσία του πράγματος , γράφοντας με λατινικούς χαρακτήρες, χωρίς κάποιο πρότυπο ορθογραφίας...

Gandalf

Cpt. Haddock
14/04/2006, 10:50
Χμμμ....Μερικές ενστάσεις/σχόλια.

Όπως έχω ξαναπεί δεν είμαι (ακόμα) υπέρ των greeklish, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω την πραγματικότητα..

Ποια είναι αυτή; Το οτι είναι πολύ διαδεδομένα, χρησιμοποιούνται εκτενώς και - πλέον και κατα ΕΛΟΤ - έχουν και κανόνες γραφής..

Δε μπορώ επίσης να αγνοήσω, έχοντας λόγω δουλειάς αντιμετωπίσει αρκετά θέματα, τους περιορισμούς που υφίστασαι όταν έχεις ένα αλφάβητο που δεν το έχει κανένας άλλος.... Ξοδεύονται ΠΟΛΛΑ λεφτα συνεχώς για να γίνουν πληροφοριακά συστήματα συμβατά με το αλφάβητο.. Και πάλι στις διεθνείς συναλλαγές υπάρχουν προβλήματα.

Προσέξτε: Δεν λεώ με τη γλώσσα, αλλά με το αλφάβητο. Κατανοώ το συναισθηματικό φορτίο που κουβαλάει μια γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται για αιώνες, πλην όμως ας μην αγνοούμε οτι έχει υποστεί τις - αναγκαίες μεσα στα χρόνια - αλλαγές.

Ας δούμε και την άλλη πλευρά: Πάρα πολλές ξένες λέξεις έχουν ελληνική ρίζα, γνωστό αυτό. Για σκεφτείτε πόσο πιο εύκολο θα ήταν για τους ξένους να μάθουν ελληνικά, να διαβάζουν τις λέξεις, να εκτιμούν αυτά που δώσαμε ως χώρα, αν δεν υπήρχε το φράγμα της αλφαβήτου...

Σκεφτείτε οτι αναγκαζόμαστε να έχουμε ΠΑΝΤΟΥ διπλες επιγραφές (ελληνικό και λατινικό αλφαβητο)

Σκεφτείτε οτι ακόμα και το φόρουμ στο οποίο γράφουμε, έχει λατινικούς χαρακτήρες...αναγκαστικά και καλώς έχει.

Που θέλω να καταλήξω... Θεωρώ πιθανόν σε καποιο μέλλοντα χρόνο να αντικατασταθεί το αλφάβητό μας με το λατινικό. ίσως θα είναι ο καλύτερος τρόπος να μην παρακμάσει η γλώσσα μας...

Σκεφτείτε πόσα περισσότερα προβήματα θα είχε η Τουρκία, αν δεν είχε επιβάλει ο Κεμάλ το λατινικό αλφάβητο και έγραφαν αραβικά.

Τέλος, προτιμώ αυτούς που γράφουν greeklish από άποψη, από αυτούς που το κάνουν λόγω ανάγκης. Πιστεύω οτι ο Ορέστης/sonic22 κάνει λάθος που δεν προσπαθεί για την ορθογραφία του, επικροτώ όμως το γεγονός ότι έχει κάνει μια επιλογή και την υποστηρίζει...

Να προσθέσω οτι δε θεωρώ τα greeklsih γλώσσα, αλλα τρόπο γραφής της ίδιας (ελληνικής) γλώσσας.

Σε αντιδιαστολή με τα Giblish (Gibraltarian English) Που μιλούν στο Γιβραλτάρ, τα οποία είναι διαλεκτος.

:smokin:

Θάνος
14/04/2006, 10:58
Χμμμ....Μερικές ενστάσεις/σχόλια.

Όπως έχω ξαναπεί δεν είμαι (ακόμα) υπέρ των greeklish, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω την πραγματικότητα..

Ποια είναι αυτή; Το οτι είναι πολύ διαδεδομένα, χρησιμοποιούνται εκτενώς και - πλέον και κατα ΕΛΟΤ - έχουν και κανόνες γραφής..

Δε μπορώ επίσης να αγνοήσω, έχοντας λόγω δουλειάς αντιμετωπίσει αρκετά θέματα, τους περιορισμούς που υφίστασαι όταν έχεις ένα αλφάβητο που δεν το έχει κανένας άλλος.... Ξοδεύονται ΠΟΛΛΑ λεφτα συνεχώς για να γίνουν πληροφοριακά συστήματα συμβατά με το αλφάβητο.. Και πάλι στις διεθνείς συναλλαγές υπάρχουν προβλήματα.

Προσέξτε: Δεν λεώ με τη γλώσσα, αλλά με το αλφάβητο. Κατανοώ το συναισθηματικό φορτίο που κουβαλάει μια γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται για αιώνες, πλην όμως ας μην αγνοούμε οτι έχει υποστεί τις - αναγκαίες μεσα στα χρόνια - αλλαγές.

Ας δούμε και την άλλη πλευρά: Πάρα πολλές ξένες λέξεις έχουν ελληνική ρίζα, γνωστό αυτό. Για σκεφτείτε πόσο πιο εύκολο θα ήταν για τους ξένους να μάθουν ελληνικά, να διαβάζουν τις λέξεις, να εκτιμούν αυτά που δώσαμε ως χώρα, αν δεν υπήρχε το φράγμα της αλφαβήτου...

Σκεφτείτε οτι αναγκαζόμαστε να έχουμε ΠΑΝΤΟΥ διπλες επιγραφές (ελληνικό και λατινικό αλφαβητο)

Σκεφτείτε οτι ακόμα και το φόρουμ στο οποίο γράφουμε, έχει λατινικούς χαρακτήρες...αναγκαστικά και καλώς έχει.

Που θέλω να καταλήξω... Θεωρώ πιθανόν σε καποιο μέλλοντα χρόνο να αντικατασταθεί το αλφάβητό μας με το λατινικό. ίσως θα είναι ο καλύτερος τρόπος να μην παρακμάσει η γλώσσα μας...

Σκεφτείτε πόσα περισσότερα προβήματα θα είχε η Τουρκία, αν δεν είχε επιβάλει ο Κεμάλ το λατινικό αλφάβητο και έγραφαν αραβικά.

Τέλος, προτιμώ αυτούς που γράφουν greeklish από άποψη, από αυτούς που το κάνουν λόγω ανάγκης. Πιστεύω οτι ο Ορέστης/sonic22 κάνει λάθος που δεν προσπαθεί για την ορθογραφία του, επικροτώ όμως το γεγονός ότι έχει κάνει μια επιλογή και την υποστηρίζει...

Να προσθέσω οτι δε θεωρώ τα greeklsih γλώσσα, αλλα τρόπο γραφής της ίδιας (ελληνικής) γλώσσας.

Σε αντιδιαστολή με τα Giblish (Gibraltarian English) Που μιλούν στο Γιβραλτάρ, τα οποία είναι διαλεκτος.

Αυτό που έχω μάθει από τότε που μπαίνω στο φόρουμ είναι ότι μία άποψη όσο παρανοϊκή και να είναι, πάντα θα υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων που θα την υποστηρίζει.

Καπετάνιε... αυτό ακριβώς μου υπενθύμισες τώρα...

Δεν πιστεύω στα μάτια μου!!

ΕΧΕΤΕ ΠΑΛΑΒΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ;;; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ;;;

Εντέλει ρε παιδιά ηρεμήστε λίγο... Σε λίγο θα συναγωνιζόμαστε ποιος θα υποστηρίξει τη μεγαλύτερη πατάτα για να πάρει τον τίτλο του πιο σύγχρονου ανοιχτόμυαλου οραματιστή! Έλεος! Μη σκέφτεστε τόσο πολύ!

Η ζωή δεν είναι μόνο φιλοσοφίες και απόψεις... υπάρχουν και ωραίες γκόμενες! :mad:

byron
14/04/2006, 11:05
ti ithele na grapsei na to grafei kai na min xanete to treno tis skepsis stin orthografia...

Θεωρώ ότι οι απάντησεις του Θάνου, είναι κοντά σ΄αυτά που θα ήθελα να πω, χωρίς να βάλω και την δική μου απάντηση.
Αποφεύγω να διαβάσω greeklish, επειδή με κουράζουν όπως απάντησαν οι περισσότεροι και όχι επειδή το νοιώθω ως βιασμό της γλώσσας μου (που είναι).

Παρόλα αυτά διαβάζω τα κείμενα σου, απλά γιατί μ΄αρέσει μερικές φορές αυτό που λες. Το κάνω όμως με κόπο. Όταν κάποιος θέλει να μοιραστεί κάποιες σκέψεις του, να πάρει κάποιες απαντήσεις ή απλά να επικοινωνήσει, οφείλει να σέβεται τον συνομιλητή του.
Δεν γουστάρεις το τρένο της σκέψης σου να χάνετε στην ορθογραφία.
Και το δικό μου τρένο της σκέψης όμως χάνετε στην δυσκολία της ανάγνωσης.

Το επιχείρημα ¨μην με διαβάζεις¨, είναι επιλογή που γίνετε (από εμένα τουλάχιστον) όχι από τα greeklish, αλλά από το nickname....

:wave2: :wave2:

Gandalf dr685sm
14/04/2006, 11:06
Να με συγχωρείς αλλά εγώ δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη και στηρίζω την διαφορετικότητα, απο την θυσία των πάντων χάριν της άνεσης και της ομοιογένειας...

Απο το πιο μικρό (κατά την γνώμη κάποιων) που είναι ο τρόπος γραφής, μέχρι και το πιο μεγάλο που μπορεί να είναι η δημιουργία ομοσπονδιακού κράτους , κατά τα Ρωμαικά πρότυπα, μέσα στην Ε.Ε. χωρίς εθνικούς ή άλλους διαχωρισμούς...

Οπότε να το πω και ωμά...

Συγνώμη αλλά εγώ στην μηχανή του κιμμά δεν μπαίνω...

Προτιμώ την διαφορετικότητα μου, και την δυσκολία που προκαλεί στους ξένους , αλλα΄και σε μερικούς απο εδώ που ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ να κουραστούν λιγο παραπάνω , για να κατακτήσουν κάτι που είναι δικό τους εδώ και αιώνες...

Το έχω πεί και στο post περί δυαδικότητας... έχει καταλήξει ο σημερινός άνθρωπος σε όλες τις περιπτώσεις,,...τελματωμένος και προσκολλημένος στο εύκολο και στο άνετο... απο το πιο μικρό ώς το πιο μεγάλο....

Και το γενικέυω εδώ και δεν μιλώ επι προσωπικού για τον φίλο Ορέστη-Sonic22...

Gandalf

Cpt. Haddock
14/04/2006, 11:07
Δεν έχω παλαβώσει καθόλου, μιλάω πολύ σοβαρά...

Πολύ καιρό τώρα έχω αυτή την άποψη

Το να κλείνουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα δε βοηθάει... και η πραγματικότητα είναι οτι το λατινικό αλφάβητο κυριαρχεί και ΔΕΝ θα έπρεπε να μην είμαστε εξ΄ορισμού αρνητικοί....

Τη γλώσσα πρεπει να διατηρήσουμε σωστή, όχι το αλφάβητο

Εκτός να προτιμάει κάποιος ελληνικό αλφάβητο, κι ας είναι τα γραφόμενα ασύντακτα και ανορθόγραφα.

Τα πρακτικά θέματα που έγραψα παραπάνω ισχύουν και τα αντιμετωπίζω καθημερινά.

Το αν είναι πατάτα ή όχι μια άποψη, ο χρόνος θα δείξει... Κάποτε λέγαμε οτι δεν κάνουμε χωρίς τη δραχμή...

Και οι ωραίες γκόμενες τέλος στέκνουν μηνύματα στα greeklish. Πρέπει να προσαρμοστώ κι εγώ :lol:

:beer:

sniper
14/04/2006, 11:12

Το να κλείνουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα δε βοηθάει... και η πραγματικότητα είναι οτι το λατινικό αλφάβητο κυριαρχεί και ΔΕΝ θα έπρεπε να μην είμαστε εξ΄ορισμού αρνητικοί....

Εκτός να προτιμάει κάποιος ελληνικό αλφάβητο, κι ας είναι τα γραφόμενα ασύντακτα και ανορθόγραφα.

Το αν είναι πατάτα ή όχι μια άποψη, ο χρόνος θα δείξει... Κάποτε λέγαμε οτι δεν κάνουμε χωρίς τη δραχμή...

Και οι ωραίες γκόμενες τέλος στέκνουν μηνύματα στα greeklish. Πρέπει να προσαρμοστώ κι εγώ :lol:

ΟΚ από εδώ και μπρος όλοι με δολλάρια στην τσέπη, λατινικό αλφάβητο.... και αν ξαφνικά μιλάμε όλοι αγγλικά.... ε δεν χάθηκε και τίποτα.... ας μην είμαστε αρνητικοί εξ ορισμού....

Το ότι θα έπρεπε ΟΛΟΙ εμείς να μιλάμε και να φράφουμε σωστά την ΔΙΚΗ μας γλώσσα δεν είναι επιλογή; Τι σημαίνει δεν γουστάρω να γράφω ελληνικά; Κι εγώ δεν γουστάρω να δουλεύω αλλά το κάνω...

Φιλοσοφίες του Κώλου.... σορρυ sonic22 άλλά έτσι είναι... (το μόνο που σε δικαιολογεί είναι το νεαρό της ηλικίας)

Θάνος
14/04/2006, 11:14

Ρε καπετάνιε... δεν είναι δυνατόν να τ'ακούω αυτά από σένα... δεν είναι δυνατόν να κοιτάζεις μόνο την επιφάνεια και να τα λες αυτά γιατί από κάτω υπάρχει ένας πολύ πλούσιος κόσμος!

Η Ελληνική γλώσσα είναι τόσο εκπληκτική που θα έπρεπε να είμαστε τρελλά υπερήφανοι που τη μιλάμε! Ακόμα και η επιλογή των γραμμάτων δεν είναι τυχαία! Κι εσύ τώρα λες να τα καταργήσουμε και να υιοθετήσουμε το φτωχό λατινικό αλφάβητο χάριν κυριαρχίας...

Τι να πω ρε γαμώτο... λυπάμαι πολύ!

Με χαλάει και που είμαι εδώ και διαβάζω τέτοια πράγματα... Με χαλάει τόσο πού ούτε να καθίσω και να συντάξω έστω και μία ακόμα πρόταση για να επιχειρηματολογήσω δεν έχω διάθεση...

Gandalf dr685sm
14/04/2006, 11:14
για την αλλαγή νομίσματος, νομίζω οτι είδες τι επίπτωση είχε στην Ελλάδα, μιας και εδώ ζούμε , και ποσώς με ενδιαφέρει για τους άλλους...

Η αντικατάσταση του Ελληνικού αλφάβητου, είναι μια αρχή για την ομοιογένεια που όπως σου είπα, είναι κάτι που απεχθάνομαι... και απο την συμμετοχή ΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε πολλά forum που διαχειρίζομαι τόσο στον Ελληνικό χώρο όσο και στον ξένο, που μάλιστα ανήκουν στον χώρο της πληροφορικής , όπου και ουσιαστικά βομβαρδίζεται με ξένους όρους, δείχνουν εντελώς το αντίθετο απο όσο υποστηρίζεις εδώ...

Η διαφορετικότητα και η εθνικότητα ενός λαού, στηρίζεται σε πολλά μικρά πράγματα... όταν λοιπόν κάποια στιγμή , τα αφαιρέσεις όλα αυτά, σταδιακά και τμηματικά το επόμενο βήμα θα είναι πιο μεγάλο και πλέον ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ...

Δεν είναι τυχαίο , οτι οι Κινέζοι που μεγαλουργούν , με σημάδια προόδου στο μέλλον , παραμένουν στην διαφορετικότητα τους, έχοντας ενα μακρύτερο πολιτισμό και κουλτούρα απο εμάς... Διαχειρίζονται και τα αγγλικά , αλλά δεν τα αφομειώνουν...

Και όπως είπα... στο όνομα της προόδου, και της ομοιογένειας θα ακουστούν οτι πρέπει να κάνουμε πολλά... όπως θα είναι και σύντομα το βιομετρικό διαβατήριο, το υποδόριο κύκλωμα και άλλα πολλά...

"Κάθε αρχή έχει ενα μικρό βήμα στο ξεκίνημα"...

Και αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα..

Gandalf

byron
14/04/2006, 11:17

Καπετάνιε τώρα το είδα.....ΕΛΕΟΣ :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
Έχουμε σαλτάρει τελείως;;;;;
Να καταργήσουμε το αλφάβητο μας λόγω κόστους, των πληροφορικών συστημάτων;;;;;;;;;;;;
Οι χώρες με μοναδικό ¨αλφάβητο¨ π.χ Ιαπωνία Κίνα, κλπ κλπ κλπ τι είδους οικονομικούς κοινωνικούς επικοινωνιακούς κλπ φραγμους αντιμετωπίζουν;;;;;;
Ποια η διαφορά του να γράφεις σε μια ταμπέλλα κάτι σε γλώσσες με διαφορετικό αλφάβητο, από το να γράφεις κάτι σε κοινό αλφάβητο αλλά σε διαφορετικές γλώσσες;;;;

Τι περισσότερα προβλήματα θα είχε η τουρκία αν δεν είχε υιοθετήσει το λατινικό αλφάβητο.;;

Παιδια, προσοχή με την παγκοσμιοποίηση....... έχουμε χάσει λίγο την μπάλλα!!!!!!!!!!

:uplate: :uplate: :uplate:

Cpt. Haddock
14/04/2006, 11:26
Μάγε...

Οι Κινέζοι είναι ένα Δισεκατομμύριο (and rising).

Εμείς με το ζόρι 10 εκατομμύρια (and falling)

Size matters....

Συμφωνώ με τα της ομοιογένειας, αλλά η διαφορετικότητα έχει ένα τίμημα... ΄

Και ρωτώ: ΕΙΜΑΣΤΕ έτοιμοι ως χώρα να πληρώσουμε το τίμημα; Αν ναι, καλως..

Ποιο είναι το τίμημα; Η απομόνωση και η μετατροπή μια ζώσης γλώσσας σε μουσειακό είδος και έκθεμα...

Διότι πολύ απλά κάποια στιγμή θα τεθεί το δίλημμα της γλώσσας που θα μιλάμε (σε 20, 50, 100 χρόνια).

Στο δίλημμα εγώ προτιμώ να μιλάμε ελληνικά με λατινικό αλφάβητο, παρά αγγλικά...

Θάνο, τη γλώσσα να είμαστε περήφανοι που τη μιλάμε... Αλλα ξαναλέω, αν για τη διατήρησή της πρέπει να θυσιάσουμε το αλφάβητο, είμαι πρόθυμος να το κάνω... Μην ξεχνάμε οτι το αλφάβητό μας, δανεικό από τους φοίνικες είναι...

Μην ξεχνάμε οτι στα βυζαντινά χρόνια είχαμε λατινικά γράμματα (δείτε επιγραφές εκκλησίας)

Τα πάντα ρει, τα πάντα εξελίσσονται.. Παρωπίδες δεν πρέπει να έχουμε γιατι κινδυνεύουμε να μείνουμε απ' έξω.

Να το ξαναπώ: Εγω ΔΕΝ λέω να καταργήσουμε το αλφάβητο. Όπως είδες σε αυτό γράφω και - όσο μπορώ - σωστά.

Λέω απλά ΑΝ τεθεί τέτοιο θέμα, να το ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ!!

byron
14/04/2006, 11:27
Τα διαλυτικά στις λέξεις μυϊκός και εμβρυϊκός
Τα διαλυτικά (οι δυο τελείες πάνω από τα φωνήεντα ι και υ) χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν ότι τα φωνήεντα αυτά δεν συμπροφέρονται με το προηγούμενό τους φωνήεν (πβ. τη διαφορά στην προφορά της λέξης υιοθετώ, όπου τα φωνήεντα υ και ι συμπροφέρονται σαν ι).

Θέμα της εβδομάδας: Μας ρωτήσατε
Η πολυτονική εκδοχή της «άσπρης λέξης» υπάρχει στη διεύθυνση www.asprilexi.com

Μπορείτε να κάνετε την «άσπρη λέξη» της ημέρας δώρο σε φιλικό σας πρόσωπο ή να διαγραφείτε, στη διεύθυνση www.asprilexi.com/eggrafi_eggrafi.asp

και επειδή γουστάρω την γλώσσα μου, μια διεύθυνση για όσους θέλουν να ξέρουν γιατί τα ι,ει,οι,υ, υπάρχουν.............

Cpt. Haddock
14/04/2006, 11:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6

και επειδή γουστάρω την γλώσσα μου, μια διεύθυνση για όσους θέλουν να ξέρουν γιατί τα ι,ει,οι,υ, υπάρχουν.............

Μια διεύθυνση σε greeklish...

Η πραγματικότητα που λέγαμε

McGyver
14/04/2006, 11:32

Ηλία, σ' αυτό το θέμα ήδη έχει γίνει πρόοδος...

Πλέον είναι δυνατή η καταχώρηση domain names με ελληνικούς χαρακτήρες...

Gandalf dr685sm
14/04/2006, 11:35
και όμως,..ακριβώς επειδή είμαστε τόσο λίγοι στον αριθμό , είναι σημαντικότατο , να κρατήσουμε την διαφορετικότητα μας...

Με όποιο τίμημα ....

Ακριβώς το ίδιο έκαναν και περίπου 20-22 αιώνες πριν στην Ρωμαική κατοχή , όπως και για 4 αιώνες επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας...

όπου μπορεί να πήραμε στοιχεία, αλλά τα διαμορφώσαμε....

Νομίζω όπως σου είπα οτι έχεις πέσει στην παγίδα, του πρέπει να το κάνω για να μην μείνω απο έξω... την ίδια στιγμή που Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, αυτο-περιορίζονται μαζί με την Βρεττανία σε εθνικά τους στοιχεία, για να αντέξουν στην παγκοσμιοποίηση...

Τέλος πάντων... η άποψη σου σεβαστή όπως και όλες...αλλά οχι αποδεκτή απο εμένα...

Gandalf

Cpt. Haddock
14/04/2006, 11:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Ηλία, σ' αυτό το θέμα ήδη έχει γίνει πρόοδος...

Πλέον είναι δυνατή η καταχώρηση domain names με ελληνικούς χαρακτήρες...

Το ξέρω... Τεχνικά είναι δυνατόν, αλλά:

α) Ελάχιστοι το έχουν κάνει

β) Καθίσταται έτσι δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση από το εξωτερικό...

Για σκεφτείτε να θέλαμε να μπούμε σε κινέζικο site και να έπρεπε να γράψουμε σε mandarin η cantonese

άρα;

Gandalf dr685sm
14/04/2006, 11:38
Μπορείς κάλλιστα , αντί για greeklish, να κάνεις χρήση αγγλικών και μετάφρασης του asprimera ας πούμε σε whiteday και να είσαι και εσύ εντάξει αλλά και κατανοητός σε ξένους που το asprimera.com δεν τους λέει κάτι...

Gandalf

McGyver
14/04/2006, 11:39
Το ξέρω... Τεχνικά είναι δυνατόν, αλλά:

α) Ελάχιστοι το έχουν κάνει

β) Καθίσταται έτσι δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση από το εξωτερικό...

Για σκεφτείτε να θέλαμε να μπούμε σε κινέζικο site και να έπρεπε να γράψουμε σε mandarin η cantonese

άρα;

Άρα "προς τα έξω" μπορούμε να κάνουμε κάποιους "συμβιβασμούς" για να μην απομονωθούμε...

"Μέσα" όμως μπορούμε να διατηρήσουμε στο ακέραιο τη μοναδικότητά μας...

Η τεχνολογία έχει κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες αυτές και δίνει πλέον σε όλους τα εργαλεία για να διαφοροποιούν τον τρόπο που επικοινωνούν με ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων...

Απλά χρειάζεται να προσπαθήσουμε λίγο παραπάνω...

byron
14/04/2006, 11:42

φίλε καπετάνιε, κανείς μας, δεν αμφισβητεί την κυριαρχία της αγγλικής γλώσσας, στην υδρόγειο. Μιλάμε για γλώσσα, όχι για αλφάβητο όμως.
Το κρίσιμο σημείο μιας γλώσσας, (για το αν θα επιβιώσει ή όχι) είναι 10,000 άτομα.
Στο Βυζάντιο η επιλογή γραφής δεν ήταν επιλογή αλλά επιβολή. Αυτό που ονομάζουμε Βυζάντιο ήταν η Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία. Όλοι οι αυτοκρατορες (από Μέγα Κωνσταντίνο και έπειτα) ήταν Λατίνοι.Εξαιρόυνται κάποιοι σκοταδιστές μοναχοί που βρέθηκαν στο θρόνο για σύντομο διάστημα. Οι νόμοι του κράτους και η επίσημη γραφή ήταν Λατινικά. Οχι για τον λαό βέβαια. Ο πρωτος αυτοκράτορας που είχε Ελληνική παιδεία ήταν ο Ιουστινιανός........

Cpt. Haddock
14/04/2006, 11:42
Ρε σεις... προσπαθήστε να με καταλάβετε...

ΔΕΝ θα μου αρέσει αν καταργηθεί το ελληνικό αλφάβητο... Αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω την πραγματικότητα, αυτό προσπαθώ να πω...

Το βράδυ της εισαγωγής του ευρώ ήμουν στην Τράπεζα για να δούμε οτι όλα θα πάνε καλά... Λίγο πριν το switch έφερε ένας μερικά κέρματα δραχμής και μας τα έδωσε... Δακρύσαμε και τώρα ακόμα που το λέω ανατριχιάζω. Τι να γίνει όμως;

Αν και όταν τεθει θέμα, να είμαστε προετοιμασμένοι, ή να κάνουμε ομαλή την εισαγωγή, ή να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της απόρριψης.

Γιατι στο ευρώ ΔΕΝ ήμαστε προετοιμασμένοι και το πληρώνουμε.

Μιλώντας πολύ σοβαρά, είναι κάτι που πρέπει να τεθεί σε εθνικό επίπεδο: Με ποια γλώσσα και με τι αλφαβητο θα είμαστε σε 20 χρόνια;

Να ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ απλά

Cpt. Haddock
14/04/2006, 11:44
Μιλάμε για γλώσσα, όχι για αλφάβητο όμως.

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΩ!!!

Μας φαίνεται αδιανόητο να αλλάξουμε αλφάβητο. Συμφωνώ.

Αν ρώταγες κάποιον το 70 αν θα άλλαζε τη δραχμή, θα σου απαντούσε μετα βεβαιότητας ΟΧΙ..

Κι όμως...

Αν ρώταγες κάποιον το 50 αν θα άλλαζαν οι μονάδες μέτρησης (οκά και δράμια) θα σου έλεγε ΟΧΙ..

Οι άγγλοι με νύχια και με δόντια κρατάνε το αγγλοσαξωνικό σύστημα μέτρησης και όλοι τους κοροιδεύουμε γι' αυτό..

Θυμηθείτε τον δορυφόρο της NASA που πήγαινε στον 'Αρη και έπεσε, επειδή μια παράμετρος είχε τεθεί σε ίντσες!!

:eyepop:

Gandalf dr685sm
14/04/2006, 11:48
... να στο πώ αλλιώς... για μένα και για πολλούς άλλους ακόμα απο οτι φαίνεται ...δεν τίθεται καν ερώτημα...

Οπότε ούτε και δίλημα...

Gandalf

Cpt. Haddock
14/04/2006, 11:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
... να στο πώ αλλιώς... για μένα και για πολλούς άλλους ακόμα απο οτι φαίνεται ...δεν τίθεται καν ερώτημα...
Οπότε ούτε και δίλημα...
Gandalf

Το ξέρω...

Κι εγώ ΔΕΝ το θέλω

Προτιμώ όμως να τεθεί το δίλημμα και να ετοιμαστω (είτε για το ναι είτε για το όχι), παρά να μου επιβληθεί, όπως έγινε με το ευρώ...

Και τρώμε τα αγγούρια τώρα... :sick:

byron
14/04/2006, 11:54
Να ηρεμήσουμε λίγο............
Καπετάνιε αντιλαμβάνομαι τι λες, απλά διαφωνώ. Γιατί πρέπει να είναι κάτι αναποφευκτο;;
Δηλαδή επειδή είμαστε ¨κράτος ανάδελφο¨όπως έλεγε και ο κυρ Χρήστος, πρέπει να είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι για την άλωση.;;
Κι εγώ σε Τράπεζα δουλεύω αλλά δεν ένοιωσα κάτι σπουδαίο όταν χάσαμε το νόμισμα. Άλλο η συναισθηματική φόρτιση που δημιουργεί το αλφάβητο, και άλλο η δραχμούλα.
Όσο για την προετοιμασία, τι να πω;
Η συνηθισμένη τσπατσουλιά του Ελληνικού κράτους για τόσο σοβαρά θέματα φαίνεται σε ένα απλό γεγονός.

Τα παιδιά του Δημοτικού διδάσκονται σε μονοτονικό σύστημα. Στην πρώτη Γυμνασιόυ έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τα Αρχαία Ελληνικά, τα οποία ώς γνωστό είναι σε πολυτονικό.........
Φαντάζεστε τι παθαίνουν τα παιδάκια.......

GST
14/04/2006, 11:59
προς admins ...

βγαλτε επιτελους μια οδηγια για το πως γραφουμε εδω μεσα γιατι αυτο το θεμα το εχουμε ανοιξει 1000000 φορες και δεν καταληξαμε πουθενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

και επιτελους ο καθενας ας διαβαζει οτι γουσταρει μπας και βγαλουμε καμια ακρη ......

Cpt. Haddock
14/04/2006, 12:00
Να ηρεμήσουμε λίγο............

Ήρεμος είμαι :sun:

:D :D

Δεν ένιωσες κάτι σπουδαίο όταν έχασες το αρχαιότερο νόμισμα της Ευρώπης; Τι λές τώρα...

Για μονοτονικό/πολυτονικό μην ανοίξουμε θέμα (συμφωνώ με αυτά που γράφεις), γιατι θα με πάρετε με τις πέτρες

Είμαι αιρετικός ο π#$%#$στης!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Gandalf dr685sm
14/04/2006, 12:02
Ακόμα και τώρα, να έλεγες για την αλλαγή δρχ. με ? , πάλι την ίδια απάντηση θα έπαιρνες... μην ξεχνάς οτι η αλλαγή έγινε ερήμην μας, καθώς , το ψήφισμα έγινε εντός βουλής και οχι με δημοψήφισμα όπως και θα έπρεπε... ούτε βέβαια με "διάφανους" τρόπους...

Ερήμην σου λοιπόν , μπορεί μέχρι και σουνέτι να σου επιβάλουν να κάνεις... (σουνέτι , είναι η αποκοπή του μπροστινού δέρματος απο το γεννητικό όργανο, για αυτούς που δεν γνωρίζουν) ...
:uplate: :hypnotize :look: :nono:

Θα το έκανες λοιπόν , αν έπρεπε για να μείνεις στο τραίνο της σύγκλισης και της παγκοσιμοποίησης;...η αλλιώς θα έμπαινες καν στο δίλημα;

Gandalf

Cpt. Haddock
14/04/2006, 12:04
Ακόμα και τώρα, να έλεγες για την αλλαγή δρχ. με ? , πάλι την ίδια απάντηση θα έπαιρνες... μην ξεχνάς οτι η αλλαγή έγινε ερήμην μας, καθώς , το ψήφισμα έγινε εντός βουλής και οχι με δημοψήφισμα όπως και θα έπρεπε... ούτε βέβαια με "διάφανους" τρόπους...

Ναι γαμώτο μου, αυτό λέω

Οτι ΔΕΝ θέλω η επόμενη αλλαγή (που τη θεωρώ ΠΟΛΥ πιθανή) να γίνει ΕΡΗΜΗΝ μου!!

Julius
14/04/2006, 12:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από GST
προς admins ...

βγαλτε επιτελους μια οδηγια για το πως γραφουμε εδω μεσα γιατι αυτο το θεμα το εχουμε ανοιξει 1000000 φορες και δεν καταληξαμε πουθενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

και επιτελους ο καθενας ας διαβαζει οτι γουσταρει μπας και βγαλουμε καμια ακρη ......

Τι οδηγία ρε Γιώργο?

Ο καθένας γράφει όπως τον βολεύει και όπως του αρέσει

Gandalf dr685sm
14/04/2006, 12:07
εμ δεν λές αυτό ρε φίλε...

εσύ λες ...οτι αφού δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, ας καθήσουμε να το απολαύσουμε και ενίοτε να το βοηθήσουμε κιόλας, συνιθίζοντας το , με την συνεχή χρήση του...

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ;;;;

Gandalf

Cpt. Haddock
14/04/2006, 12:13
εμ δεν λές αυτό ρε φίλε...

εσύ λες ...οτι αφού δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, ας καθήσουμε να το απολαύσουμε και ενίοτε να το βοηθήσουμε κιόλας, συνιθίζοντας το , με την συνεχή χρήση του...

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ;;;;

Gandalf

Αυτό λέω, διάβασε προσεκτικά.

Ποιός λέει οτι μπορούμε να το αποφύγουμε;

Δεν εννοώ σήμερα... Εννοώ σε 10, 20, 50 χρόνια...

Θα σκεφτόταν κάποιος Ελληνας πριν 50 χρόνια οτι θα μπορούσε να πάει στη Γαλλία με ληγμένο διαβατήριο, όπως πήγα πρόσφατα εγώ (λόγω Σένγκεν); Πριν 50 χρόνια ήθελες ειδική άδεια...

Αλλάζουν τα πράγματα, "τα πάντα ρει" και το είπε ΄Ελληνας αυτό, ο Ηράκλειτος...

Gandalf dr685sm
14/04/2006, 12:18
αλλάζουν ρε φίλε... αλλά οχι ερήμην μας, εκτός και αν το θέλουμε εμείς...

άσχετο...

Αυτό με το ληγμένο διαβατήριο πότε το έκανες; Γιατί μετά ειδικά απο τον πόλεμο στο Ιράκ... ακόμα και με κανονικό διαβατήριο και ταυτοτήτα, με λατινική αναγραφή στοιχείων , σε περνούν γεννές δεκατέσσερις...

Στο θέμα μας πάλι...

Δεν λέω να μην πάμε μαζί με την πρόοδο (βλ. Ε.Ε. και νομοθεσίες) αλλά να μην χάσουμε και τα διαφορετικά μας στοιχεία, για να γίνουμε μια μάζα , χωρίς εθνικά και άλλα εθιμικά στοιχεία.

Gandalf

dez
14/04/2006, 12:24
καποιος ειπε οτι τα greeklish ξεκινησαν με τα SMS, δε θυμαμαι ποιος. Καμια σχεση, τα greeklish προεκυψαν ως αναγκη, κατα τα τελη της δεκαετιας του 80 (και πιο νωρις). Ηταν ο μονος τροπος να επικοινωνησουν στα "ελληνικα" οι ελληνες (ως επι το πλειστον φοιτητες) του εξωτερικου μεταξυ τους, μεσω email ή μεσω του USENET... τοτε που τα emoticons, ηταν ακομα σε ASCII και οι αντρες ηταν αντρες :)) . Τελοσπαντων, το θεμα της γλωσσας γενικοτερα ειναι ασημαντο κατα τη γνωμη μου. Η γλωσσα γενικοτερα, ως γνωστον, ειναι το φτωχοτερο μεσο επικοινωνιας

Cpt. Haddock
14/04/2006, 12:24
αλλάζουν ρε φίλε... αλλά οχι ερήμην μας, εκτός και αν το θέλουμε εμείς...

Αυτό με το ληγμένο διαβατήριο πότε το έκανες; Γιατί μετά ειδικά απο τον πόλεμο στο Ιράκ... ακόμα και με κανονικό διαβατήριο και ταυτοτήτα, με λατινική αναγραφή στοιχείων , σε περνούν γεννές δεκατέσσερις...

Δεν λέω να μην πάμε μαζί με την πρόοδο (βλ. Ε.Ε. και νομοθεσίες) αλλά να μην χάσουμε και τα διαφορετικά μας στοιχεία, για να γίνουμε μια μάζα , χωρίς εθνικά και άλλα εθιμικά στοιχεία.

Μαζί σου σε όλα! Τϊποτε να μην γίνει ερήμην μας. Αυτό ακριβώς λέω: Να δούμε την πραγματικότητα, τα ενδεχόμενα και να προετοιμαστούμε.
Βασική προϋπόθεση είναι η σωστή πληροφόρηση αλλά και να είναι το μυαλό μας ανοιχτό σε όλες τις απόψεις! Αν οχυρωθούμε πίσω από μια στείρα άρνηση ειναι σίγουρο οτι θα χάσουμε..

Γαλλία: Πρόσφατα πήγα (πριν 2 εβδομάδες). Κανένα πρόβλημα, ούτε καν ελέγχεται, μόνο στο check-in της πτήσης...

(εντάξει δε σου λέω να έχει λήξει και πριν 10 χρόνια :lol: :lol: )

super_toto
14/04/2006, 12:28
Το πρόβλημα με τα greeklish είναι ότι ο καθένας τα γράφει όπως του γουστάρει

To problhma me ta greeklish einai oti o kathenas ta grafei opos toy goystarei

To provlima me ta greeklish ine oti o ka8enas ta grafi opos tou goustari

To provlhma me ta greeiklish inai oti o kathenas ta grafei opws tu gustarei

Nik0s
14/04/2006, 12:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
Η γλωσσα γενικοτερα, ως γνωστον, ειναι το φτωχοτερο μεσο επικοινωνιας

:look: :look: :look:

:eyepop: :eyepop: :eyepop:

gcrook
14/04/2006, 12:30
Ο καθενας μπορει να γραφει οπως θελει, αλλα οταν σε καποια τοπικς υπαρχουν πολλες απαντησεις, αλλες σε Ελληνικα, και αλλες σε κακογραμμενα greeklish χωρις σημεια στιξης και σωστη συνταξη, αυτο δινει μια πολυ ασχημη εικονα προς τα εξω και αδικει το θρεντ.
Χαλαει και την φυσικη ροη της συζητησης μιας και παρα πολλοι δεν θα διαβασουν, η θα διαβασουν επιπολαια τα greeklish, με αποτελεσμα μεχρι και να βγουμε εκτος θεματος στην κουβεντα.
Συν τοις αλλοις το θεωρω μεγαλη καθικια να πρεπει να γραψω δυο αραδες Ελληνικα κατι που δεν γουσταρω ιδιαιτερα λογω ταχυτητας κυριως στο γραψιμο μεσω πληκτρολογιου, και ο αλλος να παρει σβαρνα το γκρηκλις και να κανει 150 ποστ κατεβατα την μερα.
Αποψεις εχουμε ολοι, και θα πρεπει να δινονται ισες ευκαιριες να τις εκφρασουμε.
Και δεν λεω να μεριμνησει η ‘διευθυνσις‘ αλλα να σταματησουμε επιτελους να θαβουμε το κεφαλι στην αμμο.
Αλλα αμα ειναι για την παρτη μας....εκατο δικαιολογιες και επιχειρηματα θα βρουμε.

Cpt. Haddock
14/04/2006, 12:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Το πρόβλημα με τα greeklish είναι ότι ο καθένας τα γράφει όπως του γουστάρει
To problhma me ta greeklish einai oti o kathenas ta grafei opos toy goystarei
To provlima me ta greeklish ine oti o ka8enas ta grafi opos tou goustari
To provlhma me ta greeiklish inai oti o kathenas ta grafei opws tu gustarei

Υπάρχει τυποποίηση κατα ΕΛΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης) για τη μετατροπή ελληνικων χαρακτήρων (φθόγγων και διφθόγγων) σε λατινικούς..

super_toto
14/04/2006, 12:36
Υπάρχει τυποποίηση κατα ΕΛΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης) για τη μετατροπή ελληνικων χαρακτήρων (φθόγγων και διφθόγγων) σε λατινικούς..

Για ρίχτο..

Χωμάτινος
14/04/2006, 12:37
είρω (με ψιλή)=απαγορεύω την είσοδο
είρω (με δασεία)=απαγορεύω την έξοδο

Ήρα (με ψιλη)=η γνωστή θεά
Ήρα (με δασεία)=ζιζάνιο του αγρού

άρμα (με ψιλή)=πολεμική μηχανή
άρμα (με δασεία)=οτιδήποτε κινείται πάνω σε τροχού ή ερπύστριες.

Ενδεχομένως σε κάποιο να έχω κάνει λάθος, ωστόσο θέλω να θίξω το γεγονός ότι ορισμένες λέξεις, ελλείψει συμφραζομένων, ξεχωρίζουν μόνο από το πνεύμα τους.

Cpt. Haddock
14/04/2006, 12:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Για ρίχτο..

Βρήκα ένα άλλο:

http://europa.eu.int/comm/translation/writing/style_guides/english/style_guide_en.pdf

Κοιτάξτε στο Annex 3, σελ 97

sonic22
14/04/2006, 12:50
3 pragmata...

1. an ta ellinika sou pernoun diplasio xrono gia na ta matheis, tha kathisteriseis tin ekpaideusi sou (ekapideusi oxi morfwsi).
mias kai pleon eimaste se [adagwnismo ejidikeumenou ergatikou dinamikou] jekiname me provlima ws ellines...

2. to meso exei simasia... an egw diskolevomai me to meso kati provlima iparxei me emena or to meso...
opws kai na exei den borw na epikoinonisw swsta...
o skopos einai i epokoinonia kai oxi oi tipoi (paradigmata polla).

3. an pisteuetai oti sas enwnei i idia grammatosira kai oxi to TI exei ekfrastei me auti tin gramatosira den sas enwnei tipota pera apo tis pseudaisthiseis sas...

gia poio logo katargithike i katharevousa?
profanos kapoioi tha adidrousan poli edona kai tha zitousan dimopsifisma, giati tha katastrefotan i glwssa mas, an den eixe katargithei "nixta".
alla posoi jeroun arketa kala arxaia or katharevousa?
an kapoia stigmi ginoume diglwsoi (agglika kai ellinika episimi glwssa) tha ton thimithite ton Capten...

an pali, den to diavasate min stenaxwrieste... sinexiste parakatw...

Cpt. Haddock
14/04/2006, 12:55

gia poio logo katargithike i katharevousa?

+1000 Sonic

Εδώ να προσθέσω οτι την καθαρεύουσα (μια μπάσταρδη και "τεχνητά κατασκευασμένη" γλώσσα ούτως ή άλλως ) την κατήργησε επισήμως ένας άνθρωπος συντηρητικής η αν θέλετε και δεξιάς προέλευσης, ο οποίος είχε μεγαλώσει, σπουδάσει, μάθει με καθαρεύουσα: Ο Γεώργιος Ράλλης σαν υπουργός παιδείας, τη δεκαετία του 70.

Απλά είδε την πραγματικότητα την οποία δεν μπορούσε να ανγοήσει: Το κράτος είχε μια επίσημη γλώσσα που ήταν άσχετη με την καθομιλουμένη...

sonic22
14/04/2006, 12:56
kati akoma...

teleiwsa dimotiko
teleiwsa gimnasio
teleiwsa leikio
oloklirwsa tis spoudes mou...
to jerw oti tha pethanw kai akoma ellinika tha grafw...

tha ithela omws mesa se auto to forum na vgalw ton pragmatiko mou eauto... an den thelete na eimai egw borw...
alla meta den vlepw kai to noima na eimai edw...

euxaristw...

super_toto
14/04/2006, 13:00
Βρήκα ένα άλλο:

http://europa.eu.int/comm/translation/writing/style_guides/english/style_guide_en.pdf

Κοιτάξτε στο Annex 3, σελ 97

πολύ καλό

sonic22
14/04/2006, 13:11
kai kati teleutaio....

δεν θα ιχα κανενα προβλιμα να γραφο με Ελινικι γραματοσιρα...
αλα μετα δεν θα μπορουσα να γραψο Ελινικα πουθενα...

ινε μπερδεμα... αλα τελικα τι απο ολα θα προτιμουσατε?

:D

Nefeli
14/04/2006, 13:16
kati akoma...

tha ithela omws mesa se auto to forum na vgalw ton pragmatiko mou eauto... an den thelete na eimai egw borw...
alla meta den vlepw kai to noima na eimai edw...

euxaristw...

Τώρα αυτό που λες (αν σκεφτώ αυτά που καιρούς έχεις γράψει και ο τρόπος που τα έχεις γράψει) με εκπλήσσει απίστευτα…………….

Πρόσεξε αν γράψεις

Αγαπώ ή αγαπό ή agkapo εκφράζεις ένα συναίσθημα το θέμα δεν είναι πως θα το γράψεις αλλά αν το εννοείς………………………

Με όλα αυτά θυμήθηκα κάτι άλλο

χάος και χάρος διαφέρουν σε ένα γράμμα…………

Έχω όμως την εντύπωση ότι με την συζήτηση που άνοιξες κάτι άλλο θέλεις………….

Μπορεί όμως να κάνω και λάθος

Cpt. Haddock
14/04/2006, 13:20
αλα τελικα τι απο ολα θα προτιμουσατε?

:D

Να εκφράζεσαι!

Ελεύθερα!!

that's the whole bloody point my friend!

Gandalf dr685sm
14/04/2006, 13:25
sonic22, όπως είπα και πριν... δεν είναι κάτι επί προσωπικού... είναι μια άποψη γενική που επικρατεί, οτι επειδή είναι δύσκολο κάτι , το αφήνουμε στην άκρη και πιάνουμε κάτι μεσοβέζικο.. για να δώσουμε λύση...

Εκτός και αν εννοείς και εσύ οτι το κάνεις χάριν της προόδου όπως είπε και ο Καπετάνιος... που θα μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου...

Η καθαρεύουσα, ήταν μια γλώσσα δημιουργημένη για να ξεχωρίσει τους αστούς απο τους λαϊκούς, ακριβώς όπως ήταν και η αργκο (μόρτικα - ρεμπέτικα) , για να διαχωρίσει κατηγορίες ανθρώπων, που μιλούσαν την ίδια γλώσσα...στο ίδιο κράτος και έθνος...Και στο τέλος επικράτησε αυτό που μίλαγε ο περισσότερος κόσμος..

Αν τώρα θέλετε να μιλάει κάποιος Ελληνικά με greeklish , στο όνομα της ευκολίας , οπου και οι δίφθογγοι στο μέλλον θα έχουν προφορά αγγλική , όπως και το sh , θα είναι το ουσιαστικά αόρατο το Η στο τέλος στα αγγλικά πρότυπα... χάρισμα σας...

Αλλά μην μου λέτε οτι σας είναι δύσκολο να μιλάτε και να γράφετε Ελληνικά με ελληνικό τρόπο... γιατί μόνο για αδαείς είναι αυτή η δικαιολογία...

Εκτός αν υποτιμάτε τόσο τον εαυτό σας και λέτε οτι δεν μπορείτε να κάνετε αυτό που κάνουν στην πλειοψηφία τους τόσοι Έλληνες εδώ και παντού...Εδώ ολόκληρος Δημοσθένης για να πεί το "Ρο" , έτρωγε χαλίκια, και στο θέμα της ορθογραφίας νομίζετε οτι είναι πιο δύσκολο;

όπως είπα και πριν... ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ να εκφραστεί με συγκεκριμένο τρόπο.. αλλά δεν θα τον επικροτήσω κιόλας.

Gandalf

sonic22
14/04/2006, 13:27
kati auto...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nefeli
Έχω όμως την εντύπωση ότι με την συζήτηση που άνοιξες κάτι άλλο θέλεις kati to allo...

Νομίζω ότι είσαι από τα ελάχιστα άτομα αυτής της ηλικίας που έχουν πολλά να πουν και έχουν και τον τρόπο να τα λένε, αυτό βέβαια είναι καλό και κακό αλλά είναι άλλη συζήτηση………………… me exeis aposidonisei re kopelia...

afou exw arxisei na exw kai egw apories... poios eimai pou paw kai tetoia...

aaa kati akoma den itan gia sizitisi... itan dilwsi / manifesto ena pragma...

Gandalf dr685sm
14/04/2006, 13:35
Κάθε δήλωση σε δημόσιο χώρο , επισύρρει σχόλια, και κατά επέκταση συζήτηση πάνω σε αυτό...

Το απόλυτο και δια επιβολής αποδεκτό (άρα και χωρίς σχολιασμό) ισχύει μόνο σε άλλα καθεστώτα..

(Το πουλι ρε Μ...κα....το πουλι!!!):rotflmao: :lol:

Gandalf

Cpt. Haddock
14/04/2006, 13:38

(Το πουλι ρε Μ...κα....το πουλι!!!):rotflmao: :lol:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Nefeli
14/04/2006, 13:38
kati auto...
kati to allo...
me exeis aposidonisei re kopelia...

afou exw arxisei na exw kai egw apories... poios eimai pou paw kai tetoia...

aaa kati akoma den itan gia sizitisi... itan dilwsi / manifesto ena pragma...

Και αυτό και το άλλο και το παρ’ άλλο τελικά ήταν για συζήτηση …………….

Τίποτα δεν σου έχω κάνει έχεις την ικανότητα να παίζεις πολλή καλά με το μυαλό αυτό βέβαια εμπεριέχει μερικούς κινδύνους αλλά και αυτό είναι μια άλλη συζήτηση…………

Ποτέ δεν μου άρεσαν τα μανιφέστα

sonic22
14/04/2006, 13:43
sonic22, όπως είπα και πριν... δεν είναι κάτι επί προσωπικού... είναι μια άποψη γενική που επικρατεί, οτι επειδή είναι δύσκολο κάτι , το αφήνουμε στην άκρη και πιάνουμε κάτι μεσοβέζικο.. για να δώσουμε λύση... katse re gandalf... dld prepei na kanoume tin zwi mas diskoli soni kai kala?

Εκτός και αν εννοείς και εσύ οτι το κάνεις χάριν της προόδου όπως είπε και ο Καπετάνιος... to aditheto tou [etsi itan etsi prepei na paraminei giati etsi itan] einai i proodos? malon i logiki...

Η καθαρεύουσα, ήταν μια γλώσσα δημιουργημένη για να ξεχωρίσει τους αστούς απο τους λαϊκούς dld thes na pistepsw oti kapoioi logo tajikwn diaforwn eftiajan dio glwsses? malon allios egine alla katelije se koinoniko diaxwrismo...

Αλλά μην μου λέτε οτι σας είναι δύσκολο να μιλάτε και να γράφετε Ελληνικά με ελληνικό τρόπο... γιατί μόνο για αδαείς είναι αυτή η δικαιολογία... oxi einai thema malon egefalou... opws merikoi einai optikoi or akoustiki tipoi kai alla tosa... gia kathe xarisma kai ena adistoixo elatwma pou leme....

Χωμάτινος
14/04/2006, 13:43
Πριν 15 χρόνια,η Marriane McDonald ξεκίνησε το πρόγραμμα TLG Thesaurus Lingua Graece σκοπός του οποίου ήταν να καταγραφούν σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα γνωστά αρχαία ελληνικά κείμενα ( περίπου 2500 έργα ). Πέρυσι και ενώ είχε σχεδόν ολοκληρωθεί το εγχείρημα, έδωσε μία συνέντευξη σε ελληνικό περιοδικό όπου έλεγε τα εξής απίστευτα:

"Μέχρις στιγμής και ενώ έχει εισαχθεί το 90% περίπου του συνόλου των έργων, έχουν καταμετρηθεί 92.000.000 ελληνικές λέξεις!!! εκ των οποίων 7.000.000 πρωτογενείς. Υπολογίζουμε ότι όταν ολοκληρώσουμε την καταγραφή, ο αριθμός των λέξεων θα έχει ξεπεράσει τα 100.000.000"

92.000.000 λέξεις εκ των οποίων 7.000.000 πρωτογενείς. Όταν λέμε πρωτογενείς εννοούμε μόνο την λέξη "οίκος", όχι τα παράγωγά τους (οικιακός, οικιστικός κλπ.)
Αντιλαμβάνεστε γιά τι γλωσσικό πλούτο μιλαμε;

Η δεύτερη πλουσιότερη γλώσσα στον κόσμο είναι η αγγλική, που αριθμεί 480.000 λέξεις εκ των οποίων 150.000 πρωτογενείς.

...

athandim
14/04/2006, 13:48
kai kati teleutaio....

δεν θα ιχα κανενα προβλιμα να γραφο με Ελινικι γραματοσιρα...
αλα μετα δεν θα μπορουσα να γραψο Ελινικα πουθενα...

ινε μπερδεμα... αλα τελικα τι απο ολα θα προτιμουσατε?

Κάτ΄αρχάς το παραπάνω μήνυμα το θεωρώ προβοκατόρικο....

Προσωπικά έχω διαβάσει μεγάλες βλακείες σε άπταιστα ελληνικά και καταπληκτικά κείμενα σε greeklish....

Aν όμως, όπως λες, σε ενδιαφέρει το μήνυμα και όχι το μέσον, τότε γιατί δεν φροντίζεις να περάσεις αυτό το μήνυμα σε περισσότερους γράφοντας ελληνικά (έστω και ανορθόγραφα);

Αν αδιαφορείς για το σύνολο των μελών, πιστεύοντας οτι αυτοί που θέλεις (που πρέπει; που προτιμάς; που γουστάρεις;...) θα σε διαβάσουν έτσι και αλλιώς....τότε το παραπάνω ερώτημα είναι άκυρο...δεν ισχύει.

Αν σε ενδιαφέρει η γνώμη μου, γράφε ελληνικά, όπως μπορείς...

sonic22
14/04/2006, 13:48
Κάθε δήλωση σε δημόσιο χώρο , επισύρρει σχόλια, και κατά επέκταση συζήτηση πάνω σε αυτό... den enow oti den tha simetixa se sizitisi or oti tha tin apagoreua (akoma kai an eixa ta mesa)

apla mia sizitisi gia na einai sizitis prepei na exei ena skopo...
na pisei ena apo ta dio sindialasomena meri....kai oxi tin askopi adalagi apopsewn...

egw den exw skopo oute na pisw kanena alla oute kai na allajw tin apopsi mou epi tou thematos...

itan dilwsi pros katanoisi...

oi ipolipoi sindialasomenoi boroun na kanoun ola ta parapanw..:D

sonic22
14/04/2006, 14:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
εκ των οποίων 7.000.000 πρωτογενείς. sorry alla den vlepw pou kolaei auto me to thema mas...

ite greeklish ta grapsw ite ellinika to idio tha akoustoun to idio telika tha katalaveis...

den milame gia tin elliniki glwsa pou einai korifaia alla gia tin elliniki grafi.

ektos kai na mou peis oti me ta greeklish ginomaste xazoi or milame mono me 30 lejeis...
opwte kai den tha iparxei logos na milame...

p.s. jereis poses fores se ekthesi or grapto adi na grapsw [episis] exw grapsei [akoma] or etsi giati den eimouna sigouros pws grafete to episis? ara pou einai o glwssikos ploutos oeo?

kai gia na min kanw deutero minima..

Αν αδιαφορείς για το σύνολο των μελών, πιστεύοντας οτι αυτοί που θέλεις (που πρέπει; που προτιμάς; που γουστάρεις;...) θα σε διαβάσουν έτσι και αλλιώς....τότε το παραπάνω ερώτημα είναι άκυρο...δεν ισχύει. re paidia ilikrina auto einai pou me xalaei perissotero apo ola...
katalavenw oti kapoio (megaloi isos) anthrwpoi prepei na epanekpaideutoun gia na diavasoun grklsh...

alla exw 2 enstaseis...

1. mathate na xeirizeste arketa kala pc kai den borite na mathete na diavazete grigora greeklish? borei den jerw...
2. o oldman pou exei faei to megisto fortio twn graptwn mou se greeklsih den paraponethike gia ta greeklish oute mia fora...
vevea autos eixai alla pragmata pio simadika gia na paraponethei

apo ta parapanw pisteuw oti apla kapoioi einai apla arnitikoi...
dikaioma tous alla kai dikaioma mou na grafw grklsh...

osoi theloun boroun na me diavasoun kai gia autous grafw (osous dld me diavasoun). tautoxrona omws grafw kai gia emena... gia na ekfrastw kai na pw oti exw mesa mou...
egwistiko isos alla iste 2-1...

athandim
14/04/2006, 14:00
Α, τελικά είχαμε μανιφέστο....sorry....