View Full Version : R1200gs - Τεχνικά Θέματα - Γενική συζήτηση
stavrosk23_98
06/03/2006, 20:01
Καλησπέρα έχω ένα R1200GS ’04 Γερμανίας και έχω κι εγώ αυτό το πρόβλημα εδώ και καιρό. Πλέον έχω πειστεί ότι είναι αγιάτρευτο!!! Σε 11 μήνες είναι η ΤΕΤΑΡΤΗ (4) !!!!! μπαταρία που φοράει επάνω το μηχανάκι και μου έχουν κάνει 2-3 αναβαθμίσεις software. Την έχω πάει σε 3 αντιπροσωπείες BMW και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αν μείνει 3 μέρες ακίνητο ψόφησε και αν έχει και κρύο άστα να πάνε…. Μέχρι τώρα δεν έχω πληρώσει κάτι λόγω εγγύησης, αλλά μέχρι πότε? Το πρόβλημα είναι σοβαρό και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για τέτοιας αξίας μηχανή. Η αποκορύφωση είναι όταν απελπισμένος πήρα την BMW HELLAS τηλέφωνο να αναφέρω το πρόβλημα και μου είπαν ότι αυτό που συμβαίνει είναι απόλυτα φυσιολογικό! Επειδή λέει είναι κορυφαίο το μηχανάκι και έχει πολλά ηλεκτρονικά συστήματα , ορισμένα από τα οποία λειτουργούν ακόμα και όταν είναι σβηστή η μηχανή!, έχει μεγάλη κατανάλωση και μικρή μπαταρία ( 14 Ah μόνο ) είναι λογικό να μένει, εκτός αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα μου είπαν ότι πρέπει ,αν θέλω να μην έχω πρόβλημα, για κάθε μιζιά να κάνω τουλάχιστον 11 km για να αναπληρωθεί το ρεύμα που καταναλώθηκε για να πάρει μπρος. Πρακτικά αυτό μέσα στην Αθήνα δεν γίνεται. Οι αποστάσεις δεν είναι τόσο μεγάλες και όλο και θα σου σβήσει, θα σταματήσεις να πάρεις κάτι , βενζίνη κλπ. Η μόνη λύση που μου πρότειναν είναι να πάρω τον φορτιστή της BMW και όταν την αφήνω σπίτι να την βάζω στην πρίζα!!!!! ( ούτε κινητό να είχα αγοράσει...., άσε που δεν έχω κλειστό πάρκιν και θα πρεπει να πετάω μπαλαντέζα από τον 4ο όροφο). Μεγαλύτερη μπαταρία λένε ότι δεν υπάρχει για το συγκεκριμένο μοντέλο, οπότε απλά τον π_ _ _ _ ! Βρέστε μου τη λύση?? Απλά η μηχανή ως προς αυτό το θέμα είναι απαράδεκτη!!!! Και ο λόγος αυτός είναι αρκετός για μένα για να την πουλήσω και να την ξεφορτωθώ.
Σημείωση:
1)την μηχανή την χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά και κάνω το λιγότερο 15Km την μέρα ( όχι όμως με μια μιζιά).
2) Αυτό το πρόβλημα το παρουσιάζει τουλάχιστον το συγκεκριμένο μοντέλο και όχι όλα τα μοντέλα της εταιρίας
3) Έχω βρεί και άλλούς που έχουν το ίδιο πρόβλημα στο δρόμο
Καλως ήρθες :wave2: φίλε stavro.
Κοίταξες εδώ?
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=19257
Και εγώ προσωπικά θα σκεφτόμουνα τη πώληση αν είχα τα ίδια προβλήματα. :confused: αλλά εντάξει ρε παιδιά έχω καταλάβει ότι υπάρχει λύση. Μιλάω εκ του ασφαλούς βέβαια, το ξέρω, αλλά ο Παναγιωτόπυλος είπε με ένα upgrade γίνεται δουλειά. Δωρεάν είναι, δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε.
Υπομονή :bigcry:
ΥΓ. Αν είπε κάτι τέτοιο η BMW Hellas (για τα 11κμ ανα μιζιά μιλάω) τότε είναι για πολύ ξύλο :a016: ο τύπος που σου μίλησε..... Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για BMW και δεν είνια δυνατόν να έχει κατασκευάσει ένα μηχανάκι που θέλει 11κμ για να αναπληρώσει τη μιζιά που την εκκίνησε :confused:
Καλα τωρα μη λεμε μαλακιες.
Μιλαμε για χοντρο προβλημα.16000 € μηχανη και να μενει απο ρευμα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Και φυσικα ειναι λογος πωλησης.
Ολες οι δικαιολογιες ειναι της πουτσας.Δεν υπαρχει δικαιολογια για αυτα που διαβαζω.
Και αφου δεν υπαρχει μπαταρια αρκετα μεγαλη να υποστηριξει το εργαλειο η BMW θα επρεπε να το παιρνει πισω η να το αντικαθηστα με αλλο.
Εγω παντως 5 χρονια την ιδια μπαταρια εχω , με ραδιοκασετωφωνο , συναγερμο και φωτα συνεχεια ανοιχτα και ουδεν προβλημα.
lord_dimos76
07/03/2006, 10:46
ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΙΛΕ BOXER.ΚΑΙ ΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ 1200,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΩ,ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ 1200ΑΡΗΔΕΣ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ...
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ! :a023:
ΠΑΙΔΕΣ BMWΔΑΚΙΔΕΣ/ GSΚΙΔΕΣ. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ GS1200 ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ .
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ GS ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 02/05. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΤΙΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 04 Η ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ;;;;;;ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΑΙ ENA E - MAIL ΣΤΗΝ BMW ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ;;; ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ BMW. ΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ... ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ
:eyepop: ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ K1200GT... ΤΙ ΚΟΥΚΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ......:o
stavrosk23_98
07/03/2006, 15:07
Rt Nick, Δεν το έιχα δει αυτό. Δεν έχω δοκιμάσει, όταν δεν παίρνει μπρος, να ανάψω φλας ή κάτι τέτεοιο, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν καταναλώνει ρεύμα για να κάνει τους ελέγχους στο ABS και στα άλλα συστήματα ώστε να ξυπνήσει? Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω πάντως.
Τελευταία ανάβαθμιση που έκανα και μπαταρία που αλλαξα ήταν αρχες Φεβρουαρίου. Από τότε δεν έχω μείνει αλλά δεν έχει τύχει να την αφήσω πάνω από μια μέρα ακίνητη.
Όσο για τα 11km το έχω ακούσει και από τη 1 από τις 3 αντιπροσώπειες που το έχω παει,
16.000€ οταν δινεις το μονο που περιμενεις εκτος απο δυνατες συγκινησεις και βολτες που θα εχεις με αυτη την μοτοσυκλετα ειναι να μην μενεις απο μπαταρια και απο μια μαρκα τετοιας απηχησης!
:dizzy: :wacko:
Δηλαδη τι θα πει επειδη εχει πολλα ηλεκτρονικα η μπαταρια δεν τα υποστιριζει αρα αυτο ειναι προβλημα(ΠΡΟΒΛΗΜΑ)ξυπνηστε εσεις που την αγορασατε εκτος και αν τα λεφτα σας τα εδωσε ο μπαμπας σας,γι'αυτο μην ανυσυχητε θα σας παρει καινουρια η αλλη μαρκα!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Εγω λεω να κανετε ενα διαγγελμα διαμαρτυριας στον κεντρικο εισαγωγεα και αν δεν ακουστητε εκει στη Γερμανια ναι εκει,μην σας περνανε και για λαλακες,σκεφθειτε να περνανε απο διπλα σας τα transalp '93 αβιαστα και απροβληματιστα καθως και τα varantero και V strom 1000και 650 και να χανοντε σαν αερας και εσυς να τα κοιτατε σαν χανοι αν θα προλαβενετε κιολας:uplate: :hypnotize :look: μηχανακια μακραν φθηνοτερα απο τα δικα σας:lol: :lol: και αυτοι που τα εχουνε χεστηκανε αν θα ειχανε τοσα ηλεκτρονικα ή νομιζατε εσεις ή αυτοι οτι δεν εχουνε????Εχουνε και αυτοι αλλα δεν τους απασχολουνε:lol: :lol:
Καλα μου παιδια δεν τα λεω ολα αυτα για να σας κοροιδεψω αλλα για να σας αφυπνισω,να τους κανετε να σεβαστουνε τα λεφτα σας!Που πιστευω οπως καθεις απο μας με τοσο κοπο βγαζετε,και οπως ειπα και στην αρχη πολλα τα λεφτα για μια μπαταρια:wave2: :wave2:
nassosxlvbros
08/03/2006, 04:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από ontagkas
Αγαπητέ φίλε νόμιζα ότι μόνο η δικιά μου μπαταρία τα έπαιξε και είπα ότι ήταν από τύχη. Αλλά τώρα που είδα ότι κι εσύ και άλλοι έχουν τα ίδια προβλήματα εεε του κεραταά δεν είναι τύχη. Έχω το R 1150 RT μοντέλο Απρίλιος του 2003 και η μπαταρία δεν έχει κλείσει ακόμη τρία χρόνια ζωής τη στιγμή που οι φίλοι μου με την μπαταρία yuasa φτάνουν τα 7 μέχρι 9 χρόνια.
Έγραψα μάλιστα και στην BMW στην Αθήνα καθότι ημηχανή μου δεν είχε και σωλήνα υπερχείλισης της μπαταρίας και έπαθε και μικρή ζημιά από τα υγρά που έτρεξαν, αλλά οι κύριοι της bmw ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ. Η μπαταρία που φοράει η BMW είναι της εταιρείας Exide. Τώρα προβληματίζομαι αν θα βάλω ξανά της μαμάς της ή να βάλω μια της Yuasa
Αν δεν βαριέσαι πες την γνώμη σου
Γεια χαρά
η YUASA ειναι απλα κορυφη στις μπαταριες....το ΤΑ (μοντ 2001) πουληθηκε με τη μαμα μπαταρια...μετα απο 5 χρονια και 63000κμ...παρε ενα ψηφιακο πολυμετρο (ταχουν παμφθηνα πια), βαλτο στην ενδειξη dc mA ξεβιδωσε τον ενα πολο της μπαταριας,συνδεσε τους ακροδεκτες του (τα παντα OFF εννοειται στη μηχανη)και μετρα καταναλωση...αν εχεις πανω απο 5-10 mA τοτες κατι τρεχει...:sick:
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ SOFTWARE !!!!
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ :D
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΟ FORUM ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΜΤ?
Φίλε Σταύρο :wave2: εγώ απλά το RT έχω. Δεν έχω σχέση με GS. Αλλά θεωρώ ότι αν ξυπνήσει ο εγκέφαλος με τη κόρνα, φλας ή προβολέα, τότε είναι μια λύση τουλάχιστον για να σε παέι σπίτι. Φυσικά το πρόβλημα δεν λύνεται χωρίς αναβάθμηση........
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τι να λέμε τώρα. Απλά από τα λεγόμενα του Παναγιωτόπουλου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΑΠΛΑ SOFTWARE.
Και φυσικά όλοι όσοι δεν το ξέρουν ψάχνουν (και όχι άδικα) τη μπαταρία. Έλα όμως που με ένα patch-άκι σε οποιαδήποτε αντιπροσωπία ΛΥΝΕΤΑΙ
ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ... ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ BMW... ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΤΑ GS ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ....
ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/3/06
christos34
08/03/2006, 14:19
το συγκεκριμένο πρόβλημα με την μπαταρία δεν το έχει παρουσιάσει η δικιά μου λόγω μάλλον του ότι κάνω πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα και δεν την έχω αφήσει "ανενεργή" πάνω από δύο μέρες....
πάντως το καινούργιο το 1200gs Adventure το παράγει με μεγαλύτερο δυναμό (720W αντί για 600W) και με μεγαλύτερη μπαταρία (12V/14Ahr αντί για 12V/12Ahr)
ίσως δηλαδή τελικά δεν είναι μόνο θέμα Software...
χρήστος
nassosxlvbros
08/03/2006, 16:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από RTnick
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ SOFTWARE !!!!
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ :D
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΟ FORUM ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΜΤ?
ok μιστερ..αναβαθμιση,αναβαθμιση....:wave2:
αλλα,αν διαβασεις πιο πανω θα δεις 1ον οτι σε καποιον με το ιδιο μοντελο ιδιας παρτιδας το εχει κανει 4 φορες...με αναβαθμισεις κλπ...2ον.συμπεραινω:ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΤΙΤΙ ΑΛΛΟ;μην πιπιλατε καραμελα το software επειδη εφτιαξε σε εναν η το ειπε ο μηχανικος...απλα αναρωτηθητε...και μην αγχωνεσαι,διαβαζουμε πολυ καλα τι γραφετε,τη γνωμη μας λεμε μη μας τη λετε κιολα-
3ον γιατιιιι αλλαξε ΚΑΙ μπαταρια αφου ηθελε ΜΟΝΟ αναβαθμιση;ε;
εκτος αν οι βλαβες=διαρροη ειναι διαφορετικες περιπτωσεις καθε φορα και θελει περισσοτερο ψαξιμο...
εσενα εστρωσε με S/W?...και αν ναι ποσο καιρο εχει να το ξανακανει;τεσπα,
μην το αφησετε ετσι και μην ακουτε τις πιπες του σερβις..ολοκληρο θηριο να θελει καθε μερα βολτα.!!!..ελεος!επικοινωνηστε με Γερμανια,κατι θα ξερουν....:beer:
όχι ρε φίλε :nono: δεν τη λέω σε κάννένα :( μη με στλέλνεις, απλά ήθελα να βοηθήσω.
Η εξήγηση που δίνω εγώ προσωπικά, για τις πολλές αναβαθμίσεις είναι ότι το νέο πρόγραμμα αναβάθμισμης που λύνει το πρόβλημα (όπως λένε) ήρθε ένα μήνα πρίν :rolleyes:
ίσως να είναι και έτσι :rolleyes:
nassosxlvbros
08/03/2006, 20:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από RTnick
όχι ρε φίλε :nono: δεν τη λέω σε κάννένα :( μη με στλέλνεις, απλά ήθελα να βοηθήσω.
Η εξήγηση που δίνω εγώ προσωπικά, για τις πολλές αναβαθμίσεις είναι ότι το νέο πρόγραμμα αναβάθμισμης που λύνει το πρόβλημα (όπως λένε) ήρθε ένα μήνα πρίν :rolleyes:
τεσπα δε τρεχει τιποτα απλα ειναι κοροιδια να δινεις τοσα λεφτα και να σου λενε εστω αναβαθμιση...πιπες...η αναβαθμιση να γινει στο προγραμματισμενο σερβις (που στις περισσοτερες φορες δε σημαινει κατι) και οχι να λυνει προβληματα σαν αυτο...αρα κατι αλλο τρεχει ...θα μου πεις καχυποπτος;ε,μα....γιατι δεν τοκανε απο την πρωτη μερα αγορας;τοτε δεν ηθελε αναβαθμιση;
:confused:
παντα προσοχη εκει εξω
:beer: :wave2:
stavrosk23_98
15/03/2006, 22:13
Καλησπέρα, βασικά δεν άποψη στο τι μπαταρία να βάλεις αν και νομίζω ότι yuasa είναι καλή μάρκα . Πάντως αν έβγαζε η δικιά μου μπαταρία 3 χρόνια (περίπου) θα ήμουν ευτυχισμένος!!! Το πρόβλημα το έχουν νομίζω τα 1200 GS κυρίως,
Φίλε Nick έχω κάνει ανάβαθμιση του SOFTWARE και στον Παναγιωτόπουλο που λες και μετα από 15 μέρες μου άλλαξε και μπατάρια γιατί πάλι έμεινα. Δεν είναι τόσο απλό το πρόβλημα και δεν ξέρω καν τι είναι. Τώρα είμαι είμαι εκτός εγγύησης και η μόνη λύση που έχω βρεί είναι το να χρησιμοποιώ καθημερίνα την μηχανή. Ότι software και αν έχω βάλει (σε οποιόδηποτε συνεργείο), αν μείνει 3 μέρες ακίνητο με κρύο ΕΜΕΙΝΑ ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrosk23_98
Φίλε Nick έχω κάνει ανάβαθμιση του SOFTWARE και στον Παναγιωτόπουλο που λες και μετα από 15 μέρες μου άλλαξε και μπατάρια γιατί πάλι έμεινα. Δεν είναι τόσο απλό το πρόβλημα και δεν ξέρω καν τι είναι. Τώρα είμαι είμαι εκτός εγγύησης και η μόνη λύση που έχω βρεί είναι το να χρησιμοποιώ καθημερίνα την μηχανή. Ότι software και αν έχω βάλει (σε οποιόδηποτε συνεργείο), αν μείνει 3 μέρες ακίνητο με κρύο ΕΜΕΙΝΑ ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑ.
:eek: :eek: :eek:
Παιδιά οφείλω να ζητήσω συγνώμη αν οι πληροφορίες που έδωσα ήταν λάθος :yuck: Απλά μετέφερα ότι άκουσα, και ειλικρινά είχα όλη τη καλή διάθεση να βοηθήσω.
Μετά από αυτό το μύνημα φίλε Σταύρο ΣΗΚΩΝΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ :a28: :a28: . Αν και δεν έχω το GS πίστεψα αυτό περί αναβάθμισης. Τι να πώ? Είστε πολλοί ρε παιδιά με τα GS, το θέμα είναι σοβαρό, και δεν σηκώνει παράτα. Επιστολές ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΤΑ στη Bavaria άμεσα και επιτακτικά :mad: :mad: .
Αυτό μόνο έχω να πώ.....
:a015: :a016: BMW
ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΧΩ 1200GS ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2004 ΜΕΣΩ ΚΑΦΟΥΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ 95 ΑΛΟΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΥΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΕΝΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΑΝΟΙΚΤΟ. ΕΧΩ ΤΟΝ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΤΗΣ ΒΜW, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ.
ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΦΩΣ ΑΦΤΕΡΜΑΡΚΕΤ ΜΕ LED (WUNDERLICH - TOURATECH)?
ΡΩΤΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΜΕΝΩ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Giannis_L
30/03/2006, 20:25
Δεν υπάρχει καποιο γνωστό πρόβλημα όσο ξέρω.
Cpt. Haddock
28/04/2006, 12:35
Εδώ θα γίνει μια προσπάθεια να μαζευτούν τα διάφορα ποστς που αφορούν τεχνικά θέματα του R1200GS για να υπάρχει πιο έυκολη πρόσβαση σε αυτά.
Για τον ίδιο λόγο το thread θα γίνει και sticky.
Παρακαλείστε να γράφετε εδώ οτι έχει σχέση με το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά ΟΧΙ για Service, υπάρχει άλλο thread (το οποίο θα "νοικοκυρευτεί" και αυτό συν τω χρόνω).
:D
Η όλη προσπάθεια γίνεται για την διευκόλυνση των χρηστών - κατόχων (ειδικά των καινούριων). Αναγκαστικά κάποια "άσχετα" ποστ δε θα μεταφερθούν για να διατηρηθεί μια κάποια καθαρότης! :cool:
:beer:
Εν καιρώ θα υπάρξει και ανάλογο sticky thread για τα 650.
:wave2:
Vagabond
26/06/2006, 02:10
Χαιρετε απανταχου bmwδακηδες!
Ενδιφερομαι να αγορασω κι εγω ενα GS1200 και κανω μια σχετικη ερευνα αγορας.
Διαβαζοντας στο συγκεκριμενο αλλα και σε αλλα forum διαπιστωσα οτι μοντελα 04 ,αλλα και 05 παρουσιαζουν προβλημα με τον εγκεφαλο στο θεμα διαχειρησης του ρευματος.Η BMW εβγαλε λοιπον αυτη την αναβαθμιση του software που υποτιθεται οτι διορθωνει τα προβληματα περι μπαταριας.Απο οτι φαινεται ομως,αυτη η αναβαθμιση κανει ολο το συστημα ,οταν εντοπιζει πεσμενη ταση (λογω εκτεταμενης χρησης εντος πολης,χαμηλες θερμοκρασιες περιβαλλοντος κλπ.) στην μπαταρια του GS που οριακα ανταποκρινεται στις αναγκες τετοιου ηλεκτρονικου συστηματος ,να διακοπτει την προσβαση στις παροχες ρευματος που προοριζονται για GPS,θερμαινομενες στολες κλπ.Αυτο φαινομενικα συμβαινει προκειμενου να εξοικονομηθει ταση για απαραιτητες διαδικασιες οπως το ξεκινημα και η τροφοδοσια του συστηματος ABS
Σχετικα links:
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=132795&highlight=battery+problems
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=147497&highlight=battery+problems
http://www.ukgser.com/forums/showthread.php?t=60254&page=1&pp=16
[Β]Αντιμετωπισε καποιος απο εσας παρομοια προβληματα μετα απο την τελευταια αναβαθμιση?[/Β]
Αν ναι,σε ποιο ακριβως μοντελο?
Ξερω οτι δεν εχει περασει αρκετος καιρος για να φανει αν τα GS 2006 ερχονται με διορθωμενα ολα τα προβληματα ηλεκτρολογικης φυσης.[Β]Εχει ομως καποιος απο σας αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα με μοντελο του 06?[/Β]
Μου θυμιζει λιγο τα windows το λογισμικο που "τρεχει" το GS.Κολλαει,θελει επανεκκινησεις για να συνελθει και βγαινουν αναβαθμισεις απο την BMW που δεν λυνουν παντα το προβλημα.
Παρολα αυτα προκειται μακραν για το καλυτερο εργαλειο στην κατηγορια του ,με προσοντα που θα τα ζηλευαν μοτοσυκλετες απο πιο εξειδικευμενες κατηγοριες.
Ευχομαι να πανε ολα καλα και μολις βεβαιωθω οτι τα προβληματα εχουν ξεπεραστει με την παραγωγη 2006 του GS,να εχω την τιμη να μπω στην παρεα σας.
Καλα ταξιδια και συγχαρητηρια για την επιλογη σας.:beer:
Επανέρχομαι λοιπόν. Το δικό μου GS είναι παργωγής 02/05 - αυτό μπορείς να το ελέγξεις συνδέοντας την μοτο στον υπολογιστή αναβαθμίσεων. Προβλήματα με τα ηλεκτρικά δεν αντιμετώπισα έως τωρα - το παραμικρό. Στο service - αλλαγγή λαδιών - των 5000 χιλ. έγινε η προβλεπόμενη αναβαθμιση τέλη Ιανουαρίου 2006, χωρίς να έχω πρόβλημα. Μετά από αυτό και πάλι κανένα πρόβλημα απολύτως - υπόψιν ότι την μοτο/κλετα δεν την οδηγώ καθημερινά, εκτός φυσικά και την χρειαστώ για δουλεία εντός πόλης, παρά μόνο τα Παρασκευο - Σαββατο -Κύριακα. Από την τελευταία αλλαγγή λαδιών και μετά από 3690 χιλ. αυτή την στιγμή έχω κάνει 8730 "έκαψε" μόλις 100ml λαδάκι απολύτως φυσιολογικό για Boxer κινητήρα. Κανένα άλλο πρόβλημα. Δεν ξέρω εάν είναι πρόβλημα Software της μπαταρίας ή κακής διαχείρισης των ηλεκτρικών συστημάτων της μηχανής από το εργοστάσιο, μην ξεχνάς ότι όλη η ηλεκτρική και ηλεκτρονική διαχείριση γίνεται με μόνο ένα καλώδιο οπτικών ινών - προτωποριακό σύστημα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ πάνω σε μοτοσυκλέτα παραγωγής. Προσωπικά πιστεύω ότι , επειδή ούτε οι αντιπρόσωποι γνωρίζουν τα "μυστικά" ακόμα ,ενδεχoμένως να γίνεται και κακή χρήση των ηλεκτρικών από τους αναβατες / χρήστες ( παρατεταμένη ακινησία - εγκατάσταση ηλεκτρικών από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Αυτό δεν σημαίνει ότι προσπαθώ να δικαιολογήσω την ΒΜW για τα προβλήματα του GS παραγωγής κυρίως 2004. Εάν έχεις αποφασίσει να αγοράσεις ενα GS μην σκεφτείς τίποτα. Πρόκειται για μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα, υψηλής ποιότητας κατασκευής και μεγάλων δυνατοτήτων. ;)
Vagabond
26/06/2006, 11:00
Φιλε madtank,
ηδη εχω βεβαιωθει οτι προκειται για την μοτυσυκλετα με τις καλυτερες προδιαγραφες και την υψηλοτερη τεχνολογια.Με απασχολουν ομως, ακριβως επειδη πρωτοπορει και ολα αυτα ειναι καινουρια στο χωρο της μοτοσυκλετας,ολα αυτα τα προβλημα που συνεπαγονται απο μια τεχνολογια που πρωτοεφαρμοζεται.Δεν το εχω σε καλο να δωσω τοσα χρηματα και να μην περνει μπροστα μετα απο ολιγοημερη ακινησια.Το θεωρω λειαν επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Ουτε βεβαια το θεωρω σωστο να αναγκαζομαι να κανω πατεντες ωστε να λειτουργησουν ολα αυτα τα extra που επρεπε να λειτουργουν απο την αρχη και που με εκαναν ,μαζι με ολα τα υπολοιπα χαρισματα της μηχανης,να την διαλεξω απο τις υπολοιπες.Επισης, δεδομενου οτι την μηχανη τη θελω να την ταξιδεψω σε μερη αρκετα μακρινα, τι γινεται αν παθει κατι και δεν υπαρχει συνεργειο με εγκεφαλο εκει?Σε ποιον αφρικανο ή κονγκολεζο θα εμπιστευτω το τοσο ευαισθητο ηλεκτρολογικο της συστημα?Εχεις δει φανταζομαι το Long Way Round.Οι τυποι με τα 1150 Adventure αναγκαστιηκαν να επισκεφτουν τετοια ¨γραφικα¨ συνεργεια.Δεν σκοπευω ,βεβαια να παω στην Αλασκα μεσω Καζακσταν, αλλα το GS μου εχει δωσει το δικαιωμα να θεωρω οτι ειναι πιθανη μια τετοια αβαρια στη διαρκεια ενος ταξιδιου.
Τελος παντων,τα νεα ειναι αρκετα ενθαρυντικα.Απο οτι φαινεται τα περισσοτερα μοντελα 05 και 06 οργωνουν εκει εξω χωρις προβληματα.Βεβαια τωρα ειναι καλοκαιρι και τετοιας φυσης βλαβες φαινονται πιο πολυ στον χειμωνα.
Με λιγα λογια γυρω στα χριστουγεννα και αφου περασει και τις απαραιτητες χειμερινες εξετασεις (να πεσει και κανα φραγκο παραπανω) θα ειναι δικια μου η μπεμπα.
Παρολα αυτα πως παει το 06 ρε παιδια ως τωρα?Εχει κανεις παραπονο?
File Vagabond ta mona problimata pou exo akousei eos tora gia ta montela tou 2006 einai :
1. To racor kato apo tin maneta tou mprostinou frenou
2. Kana 2 periptoseis gia mpataries elatomatikes
3. Ena mono problima stin tsimouxa tou axona
Ola ayta anaferontai mono stin Elliniki agora
Kalimera sas
:wave2: :wave2: :wave2:
συμφωνώ και εγώ.
Εχω πάθει και τα τρία
ειδικά το δεύτερο με την μανέτα ακόμα με ταλαιπωρεί .
μήπως ξέρει κανείς πως διορθώνεται ?
Συγνώμη το πρώτο εννοούσα με την μανέτα.........
Να σου πω την αλήθεια με αγοραστές GS, παραγωγής 06, δεν έχω
μιλήσει. Η μοτοσυκλέτα ήδη κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά δυόμιση χρόνια και θεωρείται ακόμα νέας τεχνολογίας, αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί¨" επιασαν " στον ύπνο τους ανταγωνιστές - Ευρωπαίους και Ιάπωνες. Τα προβληματα που αναφέρουν τα παιδιά παραπάνω δεν τα έχω ακούσει από άλλους αναβάτες. Πάντως να έχεις υπόψιν σου ότι όλα αντιμετωπίζονται από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, σε όλο τον κόσμο. Πριν ξεκινήσεις για οπουδήποτε μαθαίνεις και παίρνεις μαζί σου όλες τις διευθύνσεις όλων των εξουσιοδοτημένων συνεργείων των χωρων που θα επισκεφτής. Επίσης είμαι της άποψης ότι εάν έχεις σκοπό να κάνεις τόσο μεγάλα ταξίδια, όπως στην Αφρική, καλλίτερο είναι πιστεύω το GS 1200 Advendure. Γι' αυτό δεν έχω ακούσει τίποτα προς το παρών.
Vagabond
26/06/2006, 20:21
Μακαρι να ειχα την ανεση να αγοραζα ενα Adventure για τα μεγαλα ταξιδια και ενα GS1200R για τα μικρα και τις καθημερινες μετακινησεις.Δεν την εχω ομως και στην Αφρικη ,αν παω θα γινει μια φορα.Τις υπολοιπες μερες θα εχω ενα εργαλειο που φτιαχτηκε αποκλειστικα για ταξιδια και θα το ταλαιπωρω στην πολη,δινοντας του μικρες ανασες με ταξιδια εντος των συνορων.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι εχω διαλεξει το GS1200R γιατι συνδιαζει σχεδον τα παντα,χωρις να σε περιοριζει (σχεδον) ποτε ,με εξαιρετικη ανεση εντος και εκτος πολης, εντος και εκτος συνορων.
Ευχαριστω για την βοηθεια.
Vagabond
26/06/2006, 20:28
Να σας ρωτησω και κατι αλλο,μια και σας βρισκω ιδιαιτερα ενημερωμενους.Μηπως γνωριζετε το μεγιστο βαρος που επιτρεπουν οι προδιαγραφες της μηχανης στο φορτωμα?:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vagabond
Να σας ρωτησω και κατι αλλο,μια και σας βρισκω ιδιαιτερα ενημερωμενους.Μηπως γνωριζετε το μεγιστο βαρος που επιτρεπουν οι προδιαγραφες της μηχανης στο φορτωμα?:D
Σύνολο επιτρεπόμενου βάρους με συνεπιβάτη , μπακαζιέρες , tank case : 425 κιλά :wave2:
Vagabond
27/06/2006, 10:30
SUPER!Γκαμηλα ειναι η μηχανη!Αν αφαιρεσουμε 150-200 κιλα για τους δυο επιβατες ολα τα υπολοιπα ειναι μπαγαζια.Κουβαλαει εξοπλισμο για ελευθερο camping μεχρι την ακρη του κοσμου.Ενδιαφερον..:eyepop:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vagabond
SUPER!Γκαμηλα ειναι η μηχανη!Αν αφαιρεσουμε 150-200 κιλα για τους δυο επιβατες ολα τα υπολοιπα ειναι μπαγαζια.Κουβαλαει εξοπλισμο για ελευθερο camping μεχρι την ακρη του κοσμου.Ενδιαφερον..:eyepop:
Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Με την προυπόθεση να φορτώνεται η μοτοσυκλέτα βάση των προδιαγραφών του κατασκευαστή. Ούτος ώστε να μην αλλιώνετε η αεροδυναμική και η γεωμετρία της.
Και πήγαινε όπου τραβάει ψυχή σου. :wave2: :wave2:
Vagabond
27/06/2006, 10:56
ψηνομαι, ψηνομαι..
μηπως γνωριζει κανεις τι αλλαγες προκειται για γινουν για το GS1200R 2007?Διαβαζω φημες για αλλαγη στο ABS..
Μήπως γνωρίζει κανείς κάποιο τρόπο ώστε να μην αλλάξουν χρώμα οι λαιμοί των εξατμίσεων, ή όταν γίνει αυτό να ξαναβαφτούν?
Gia na min alaxoun xroma tha prepei na tin exeis xromiosei apo prin . Den gnorizo an auto ginetai kai se argotero stadio , alla ego pou tin agorasa xromiomeni , exei kafetisei mono ena poly mikro kommati apo ekei pou xekinaei stous kylindrous. Axizei ton kopo pantos giati fainetai poly kalytera .
Καλή ιδέα, Spike, μήπως έχεις καμιά φωτογραφία να στείλεις να δούμε πως είναι?
na sou po tin alitheia ego to eixa parageilei etsi apo tin arxi alla emena i mixani einai eisagogis...
Stin foto den fainetai poly kala , tha bgalo kainouries na sou deixo .
56179
Σταύρος14032
25/12/2006, 21:20
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΤΕΛΕΙΩΣ!ΝΑΙ,ΕΚΑΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ SOFTWARE...
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΩΛΟΜΗΧΑΝΑΚΙ ΘΕΛΕΙ ΜΠΑΤΑΡΙΑ;:cry:
Φίλε μου και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα , πήγα Παναγιωτόπουλο και παρόλη την αναβάθμιση που είχα κάνει και εγώ δεν έγινε τίποτα . Μετά την αλλαγή μπαταρίας που έκανα πρόσφατα είδα το φώς το αληθινό .
Ζήτα να αναλάβουν την ευθύνη για το ότι δεν παίρνει μπρός μηχανή των 15.000 ευρώ και θα δείς !!!!
Σε εμένα πάντως το παρουσίαζε μόνο τις πολύ κρύες μέρες , άδειαζε για κάποιο λόγο η μπαταρία αμα την φόρτιζα με τον φορτιστή της όλα εντάξει . Οταν δεν είχε πολύ κρύο όλα καλά . Μάλλον η παλαιότερες μπαταρίες δεν ήταν απόλυτα συμβατές με το νέο λειτουργικό της μηχανής . Οι καινούργιες μπαταρίες όμως είναι . Τωρα σε τί ακριβώς χαρακτηριστικό της μπαταρίας οφείλωνται όλα αυτά δεν κατάφερα να μάθω παρ' 'ολες τις ερωτήσεις μου στον Παναγιωτόπουλο .
Παιδια,εδω στην BMW Ηρακλειου,τις μπαταριες τις αλλαζουν ,για τον λογω οτι ειναι ελλατωματικες....δεν θυμαμαι ακριβως πια ειναι αυτη η σειρα μπαταριων που ειναι αχρηστες,
121 νομιζω ,δεν ειμαι σιγουρος......αλλα η αντιπροσωπια τις αλλαζει....το γνωριζει το προβλημα.
Εννοειτε χωρις καταβολη χρηματων......:wave2:
Σταύρος14032
26/12/2006, 18:47
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ,ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ!:beer:
Σταύρος14032
28/12/2006, 13:57
Γεια σας παιδιά,
μόλις επέστρεψα από τον Τρικαλιώτη.Πήγα με την ψυχή στο στόμα,αλλά τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά μετά την 16/05/06 που πήγα για αναβάθμιση,οι τιμές έπεσαν(ρώτησα για το service των 10.000 km και μου είπαν 140€) και η εξυπηρέτηση είναι άψογη.
Σήμερα πήγα για updating και μπαταρία και με την ευκαιρία άλλαξα λάδια και φίλτρο(29€ η εργασία,τα λάδια είναι δωρεάν).Τη μοτοσικλέτα την ανέλαβε ο Κλειδαράς ο Ηλίας,ο οποίος παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ(με κεφαλαία παρακαλώ...).
Επίσης θα ήθελα μέσα από το Forum να ευχαριστήσω δημόσια και το Δημήτρη τον Αθανασιάδη,αντιπρόσωπο των αυτοκινήτων BMW στο Κιλκίς,για το ενδιαφέρον που έδειξε,χωρίς να έχει ο ίδιος άμεσα κανένα όφελος,καθώς και όλα τα μέλη του Forum.
ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.
Είμαι χαρούμενος που λύθηκαν τα προβλήματα της μοτοσικλέτας μου,διατηρώ ωστόσο κάποιες επιφυλάξεις για το μέλλον.
Καλά χιλιόμετρα σε όλους μας.
taksidiotis25
13/01/2007, 13:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Giannis_L
H μηχανη αυτη δεν πλενεται ποτε με πιεστικο...χερακι μονο..
Το γραφει και το βιβλιαρακι.... για φαντασου,αν ειναι να παιρνει νερα μεσα τοτε καταλαβαινω.
taksidiotis25
02/02/2007, 04:28
λοιπον παιδια πηρα μια μεγαλη αποφαση.σκεφτηκα να την παρω.
ειστε ευχαριστημενοι?αληθεια ο σκελετος πεταει καθολου σκουριες?η ξεφτιζει καθολου το ασημι του χρωμα?αλα θελω να ειμαι σιγουρος για την αγορα που θα κανω γιατι καποιο αλλο μεγαλο on/off δεν μου αρεσει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από taksidiotis25
μεγαλο onn/off
Το διπλό "n" μπήκε κατά λάθος ή για να τονίσεις τον πραγματικό χαρακτήρα της μηχανής(*) ??? :confused:
(*)Πακετάνιο, βλέπεις τι θυσίες κανω για πάρτη σου ???
(μέχρι και "μηχανή" είπα το παραπάνω κατασκεύασμα...) :wave2:
taksidiotis25
02/02/2007, 17:14
αυτο ειναι το ζητουμενο τωρα?οχι φιλε μου κατα λαθος εβαλα το διπλο n,τωρα αν δεν σου αρεσει σαν μηχανη its only your problem.:)
blueblack
04/02/2007, 08:14
ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ...........
Έκατσα καί τά διάβασα όλα.........
Όσο καί νά τό θέλει κανείς νά τό πάρει τό μηχανάκι,γιά τό 1200 gs μιλάω,
πρέπει νά είναι πολύ μαζόχας.......
Όταν ή έπίσημη έκδοχή τής έταιρείας είναι κάνε 11 Km γιά νά ξαναπατήσεις
μίζα, τί νά πώ έγώ.....!!!!!!!!
Τί νά τά κάνω τά ήλεκτρονικά καί τό άν τά μέταλλα άντέχουν 100 χρόνια
όταν ύπάρχει ταλαιπωρία...???
Καί τό Πεζώ μου έχει 3 χρόνια όδική βοήθεια δωρεάν,αύτό σημαίνει ότι
κάθε μέρα πρέπει νά μέ μαζεύουν....????
Ή νά τρέχω κάθε μήνα γιά update λές καί έχω τό office....???
Δυστυχώς έχω κάνει μιά διαπίστωση έδώ καί καιρό πού δέν άφορά μόνο
τά bmw μοτό, άλλά καί όλα τά άκριβά αύτοκίνητα.......
ΑΛΛΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ.......ΑΛΛΟ ΧΛΙΔΑ......καί άλλο.....
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ..............
Καμμία σχέση τά δύο
Τό κόλπο είναι νά σέ κάνουν αίμοδότη, κάποτε οί έγγυήσεις τελειώνουν.....!!!!
Ευχαριστώ όλους τούς φίλους τού forum γιά τίς έμπειρίες τους πού
κατέθεσαν.........
Ήταν πολύ χρήσιμες γιά μένα καί μέ βοήθησαν νά περιορίσω τίς έπιλογές μου...
Έπειδή όμως ξέρω ότι ό μέσος όρος ήλικίας τών ίδιοκτητών bmw είναι
ό μεγαλύτερος ίσως άπό όλων τών άλλων άπορώ.......!!!!!!!!
Ένας άναβάτης μέσης καί μεγαλύτερης ήλικίας τό μόνο πού..........
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.........είναι σκοτούρες μέ τό μηχανάκι του.
Θέλει νά τό καβαλλήσει καί νά τήν κάνει τό Σαββατοκύριακο.
Άν είναι νά ψάχνω φορτιστή,νά τρέχω γιά τσιμούχες,άναβαθμίσεις κ.λ.π.
έχοντας χώσει καί 15500 χιλ.............
ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.........
taksidiotis25
04/02/2007, 19:28
συγνωμη πρεπει να τηςκανω 11 χλμ οπωσδηποτε για να την βαλω μπροστα ξανα?:mad: καλα προβληματα δεν νομιζω να βγαζει και σε ολους.αν ειναι ετσι ας κατσω με την μηχανη μου καλυτερα.
επειτα κατι αλλο,καλα ειναι αεροψυκτη ρε παιδια?βλακεια δεν ειναι αυτο?
Παιδια ελεος πια τι αλλο θα διαβασω για το GS
Διαβαζω παραλογα πραγματα. Όπως οτι για να βαλεις μπροστα το GS πρεπει να κανεις 11 χιλιομετρα :confused: και μαλιστα του το ειπε αντιπροσωπος...Μα για τον Θεο ρε παιδια ποιος αντιπροσωπος θα ελεγε τετοια μ...... Μάλλον του ειπε οτι θα βρεις μια εναλλακτικη πηγη ενεργειας θα βαλεις μπροστα τον κινητηρα θα κανεις μια διαδρομη και εαν η μπαταρια δεν λειτουργησει θα την αλλαξουμε. Εφοσον εισαι μεσα σε εγγυηση δεν χρεωνεσαι, εαν δεν εισαι υπαρχουν και μπαταριες after market πολυ καλης ποιοτητας.
Πειτε μου που αναφερεται στο manual του GS οτι πρεπει να πλενεται αποκλειστκα με το χερι;
Απλά γραφει οτι πρεπει να αποφευγεται το πλυσιμο με μηχανημα ψεκασμου αφρου και υψηλης πιεσης... πουθενα δεν γραφει να πλενεται με το χερι. Και μαλιστα οτι υπαρχει κινδυνος να παρει νερα!!!!!!!!! :confused: που θα παρει νερα ρε παιδια...σε περιπτωση πλυσιματος με πιεστικο...!!!
Δηλαδη εγω που το πλενω στο Dirty moto με ρυθμισμενο το πιεστικο για πλυσιμο μοτο και οχι ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑΣ εχω προβληματα....;;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ
Οτι πρεπει να κανεις καθε μηνα up date στο software της μηχανης... Μια φορα εχω κανει up date στη αρχη, στο πρωτο service...
Το GS 1200 δεν ειναι αεροψυκτο καρντια μου ειναι ΑΕΡΟΕΛΑΙΟΨΥΚΤΟ. Ενα πρωτοπορο συστημα ψυξης για τους κινητηρες BOXER και οχι μονο...απ' οτι διαβαζω...το οποιο δεν εχω τον χρονο να αναλυσω τωρα... :wave2:
Παιδια προσεχεται τι γραφεται :wave2:
taksidiotis25
06/02/2007, 21:25
να σαι καλα φιλε μου,εγω παντως το παραγγειλα,αυριο θα δουμε και την διαθεσιμοτητα.
dirtbird
07/02/2007, 04:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από madtank
Το GS 1200 δεν ειναι αεροψυκτο καρντια μου ειναι ΑΕΡΟΕΛΑΙΟΨΥΚΤΟ. Ενα πρωτοπορο συστημα ψυξης για τους κινητηρες BOXER και οχι μονο...απ' οτι διαβαζω...το οποιο δεν εχω τον χρονο να αναλυσω τωρα... :wave2:
Παιδια προσεχετΕ τι γραφεται :wave2:
Πλάκα κάνεις , ε? :confused: :confused:
blueblack
07/02/2007, 05:31
Παιδια ελεος πια τι αλλο θα διαβασω για το GS
Διαβαζω παραλογα πραγματα. Όπως οτι για να βαλεις μπροστα το GS πρεπει να κανεις 11 χιλιομετρα :confused: και μαλιστα του το ειπε αντιπροσωπος...Μα για τον Θεο ρε παιδια ποιος αντιπροσωπος θα ελεγε τετοια μ...... Μάλλον του ειπε οτι θα βρεις μια εναλλακτικη πηγη ενεργειας θα βαλεις μπροστα τον κινητηρα θα κανεις μια διαδρομη και εαν η μπαταρια δεν λειτουργησει θα την αλλαξουμε. Εφοσον εισαι μεσα σε εγγυηση δεν χρεωνεσαι, εαν δεν εισαι υπαρχουν και μπαταριες after market πολυ καλης ποιοτητας.
Πειτε μου που αναφερεται στο manual του GS οτι πρεπει να πλενεται αποκλειστκα με το χερι;
Απλά γραφει οτι πρεπει να αποφευγεται το πλυσιμο με μηχανημα ψεκασμου αφρου και υψηλης πιεσης... πουθενα δεν γραφει να πλενεται με το χερι. Και μαλιστα οτι υπαρχει κινδυνος να παρει νερα!!!!!!!!! :confused: που θα παρει νερα ρε παιδια...σε περιπτωση πλυσιματος με πιεστικο...!!!
Δηλαδη εγω που το πλενω στο Dirty moto με ρυθμισμενο το πιεστικο για πλυσιμο μοτο και οχι ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑΣ εχω προβληματα....;;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ
Οτι πρεπει να κανεις καθε μηνα up date στο software της μηχανης... Μια φορα εχω κανει up date στη αρχη, στο πρωτο service...
Παιδια προσεχεται τι γραφεται :wave2:
ΦΙΛΕ ΜΟΥ.........
Αύτά πού έγραψα καί σχολίασα ήταν άπλά έμπειρίες,παθήματα, ίσως καί άσχετίλα ή
ύπερβολές......ΚΑΤΟΧΩΝ GS 1200.......μέσα άπό αύτές έδώ τίς σελίδες..........
Όσο γιά τήν .....ΑΕΡΟΕΛΑΙΟΨΥΞΗ.........είναι τόσο πρωτοποριακή στίς μηχανές .......
όσο έγώ είμαι έφηβος........
Δέν ξέρω πότε τήν είσήγαγε ή bmw στούς boxer άλλά οί Γιαπωνέζοι τήν έχουν ξεπεράσει
έδώ καί καμμιά είκοσαριά χρόνια......είναι πιά στήν ΑΕΡΟΕΛΑΙΟΥΔΡΟΨΥΞΗ.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τώρα άν έννοείς κάτι ..............άλλο ..........διόρθωσε με.......!!!!!!!!
Οί λέξεις boxer καί πρωτοπορία............ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ.............
Boxer καί παράδοση ναί..........άλλά πρωτοπορία γιά ένα μοτέρ σχεδιασμένο άπό τό
δεύτερο παγκόσμιο......???????????
Μέχρι καί ή bmw άρχίζει ,καί τόν τελειώνει αύτόν τόν boxer στά νέα μοντέλλα, ό όποίος έχει μακροζωία,
είναι λιτός,άθάνατος, άλλά δέν πάει μέ τούς σύγχρονους ρυθμούς ζωής........
Κάθε 5 λάδι , κάθε 10 βαλβίδες.......κ.λ.π. όταν πλέον όλοι καταπίνουμε χιλιόμετρα πολλά
καί τά περισσότερα μηχανάκια έχουν βαλβίδες αύτορυθμιζόμενες ή χρειάζονται
πολύ άραιά σέρβις...........!!!!!!!!!!!!
Μού άρέσει πολύ τό GS........άλλά τό σκέφτομαι.......!!!!!!!!!!!!!!
taksidiotis25
07/02/2007, 13:50
οταν λες λαδι τι εννοεις?μην μου πεις οτι τσιμπαει λαδι το μοτερ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από ινδιαν [/Β]Όσο γιά τήν .....ΑΕΡΟΕΛΑΙΟΨΥΞΗ.........είναι τόσο πρωτοποριακή στίς μηχανές .......
όσο έγώ είμαι έφηβος........
Δέν ξέρω πότε τήν είσήγαγε ή bmw στούς boxer άλλά οί Γιαπωνέζοι τήν έχουν ξεπεράσει
έδώ καί καμμιά είκοσαριά χρόνια......είναι πιά στήν ΑΕΡΟΕΛΑΙΟΥΔΡΟΨΥΞΗ.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τώρα άν έννοείς κάτι ..............άλλο ..........διόρθωσε με.......!!!!!!!!
:wave2: [/B]
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΟΝΟΚΥΛΙΔΡΟ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ ΑΕΡΟ - ΨΥΚΤΟ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟ - ΨΥΚΤΟ
ΣΥΧΡΟΝΩΣ.
ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΛΑΙΟΨΥΚΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΨΥΓΕΙΟ ΛΑΔΙΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΥΧΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΡΙΝ, ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ GS1200, TO ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ....
ΣΤΟ XT500cc ΥΑΜΑΗΑ ΤΟ 1982 ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΟΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑ AFTER MARKET ΕΝΑ ΨΥΓΕΙΟ ΛΑΔΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ, ΕΚΑΙΓΕ 1,5 lt ΛΑΔΙΑ ΚΑΘΕ 1000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΘΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟ-ΕΛΑΙΟ-ΥΔΡΟΨΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΚΥΛΙΝΡΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΙΑΠΩΝΩΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 - 5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ Κ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟ 1987....:wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από taksidiotis25
να σαι καλα φιλε μου,εγω παντως το παραγγειλα,αυριο θα δουμε και την διαθεσιμοτητα.
ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.. ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ BOXER ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΙΣ ΤΟΥ...Π.Χ BMW Z3 , Z4 , ALPHA ROMEO JULIET ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΕΤΣΙ) ..:rotflmao: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Πλάκα κάνεις , ε? :confused: :confused:
Που τέτοια τύχη...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟ-ΕΛΑΙΟ-ΥΔΡΟΨΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΚΥΛΙΝΡΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΙΑΠΩΝΩΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 - 5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ Κ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟ 1987....
Θα ξεκινούσα τα περι ΑεροΕλαιόψυξης στα GSXR του '83, αλλά τι φταίει ο Πακετάνιος ...??? :sad:
Χωρις θερμοστατικο συστημα ψυξης.
Αυτο ειναι αλλο πραγμα...
Τι τον θελεις τωρα και τον μελατας τον Πακετάνιο :sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
ΦΙΛΕ ΜΟΥ.........
Οί λέξεις boxer καί πρωτοπορία............ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ.............
Boxer καί παράδοση ναί..........άλλά πρωτοπορία γιά ένα μοτέρ σχεδιασμένο άπό τό
δεύτερο παγκόσμιο......???????????
Μέχρι καί ή bmw άρχίζει ,καί τόν τελειώνει αύτόν τόν boxer στά νέα μοντέλλα, ό όποίος έχει μακροζωία,
είναι λιτός,άθάνατος, άλλά δέν πάει μέ τούς σύγχρονους ρυθμούς ζωής........
Κάθε 5 λάδι , κάθε 10 βαλβίδες.......κ.λ.π. όταν πλέον όλοι καταπίνουμε χιλιόμετρα πολλά
καί τά περισσότερα μηχανάκια έχουν βαλβίδες αύτορυθμιζόμενες ή χρειάζονται
πολύ άραιά σέρβις...........!!!!!!!!!!!!
Μού άρέσει πολύ τό GS........άλλά τό σκέφτομαι.......!!!!!!!!!!!!!!
Μηπως λεω εγω τωρα, πρεπει να σκεφτεις την σειρα K. Ενα Κ1200GT ας πουμε :o :o
dirtbird
07/02/2007, 16:31
Γ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟ-ΕΛΑΙΟ-ΥΔΡΟΨΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΚΥΛΙΝΡΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΙΑΠΩΝΩΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 - 5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ Κ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟ 1987....:wave2: :wave2:
...που έψυχε όσο λάδι δεν έκαιγε κάθε φορά που το έβαζες μπροστά μετά από παρκάρισμα στο πλαινό σταντ... :winka:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ BOXER ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΙΣ ΤΟΥ...Π.Χ BMW Z3 , Z4 , ALPHA ROMEO JULIET ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΕΤΣΙ) ..
Κανένα από τα παραπάνω τουτού που ανφέρεις δεν διαθέτει Boxer κινητήρα αλλά 4κύλινδρο εν σειρά ή 6κύλινδρους εν σειρά (και νομίζω το Ζ4 και V8).
To τελευταίο BMW που είχε boxer ήταν το μικρό 700σαράκι (νομίζω) της δεκαετίας του '60, ενώ οι τελευταίες Alfa με Boxer ήταν η σειρά της Alfasud....
Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις περί αερο-ελαιόψυξης προτιμώ να μην τα σχολιάσω....
:rolleyes: :wave2:
blueblack
07/02/2007, 17:10
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΟΝΟΚΥΛΙΔΡΟ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ ΑΕΡΟ - ΨΥΚΤΟ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟ - ΨΥΚΤΟ
ΣΥΧΡΟΝΩΣ.
ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΛΑΙΟΨΥΚΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΨΥΓΕΙΟ ΛΑΔΙΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΥΧΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΡΙΝ, ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ GS1200, TO ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ....
ΣΤΟ XT500cc ΥΑΜΑΗΑ ΤΟ 1982 ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΟΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑ AFTER MARKET ΕΝΑ ΨΥΓΕΙΟ ΛΑΔΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ, ΕΚΑΙΓΕ 1,5 lt ΛΑΔΙΑ ΚΑΘΕ 1000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΘΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟ.
ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΥΜΠΤΩΣΗ.................
Καί γώ είχα ΧΤ τό 81-82 αύτό μέ τό άσπρο τεπόζιτο καί τά κόκκινα γράμματα ΧΤ-500.....
έγραφα 1200 χιλιόμετρα Θεσσαλονίκη-Πελοπόννησο καί ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ............νά συμπλήρωνα
λάδι...........Μόνο βενζίνη ήθελε τό καημένο,ένα φιλλεράκι.....................καί άνω νεκρό σημείο
κάτω νεκρό..........είσαγωγή εξαγωγή ρύθμιζα καί βαλβίδες μόνος μου τότε......
Είχε καί τίς πλατινούλες του,ούτε ήλεκτρικά ούτε μαλακίες ούτε τίποτε..........
Έφαγε πολύ σούζα καί ποτάμια ,βράχια, άπ'όλα.............
ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΣΕ...............
Μόνο πού είχε μιά συμπίεση τό γαμημένο............άν σήκωνες τό πόδι ήσουν γιά γύψο
Μετά έβαλαν σιγά-σιγά καί κείνο τό παπαράκι καί ήρέμησε τό μηχανάκι
Μέχρι τότε ..........τό καπάκι κοιτάγαμε.............
Άλλά μή συγκρίνεις μηχανάκια
ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ...............ΕΚΕΙΝΟ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ..................ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ................!!!!!!!!
Τώρα γιά τά λάδια ,ξύδια καί ψύξη άς τά πεί κανένας άλλος...........
Όταν δέν κινείσαι δηλαδή μέ τί κρυώνει αύτό, μόνο άμα φυσάει...???
Τό v-stroμάκι τό καημένο 8 μήνες...............βεντιλατέρ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ
άφού νόμιζα ότι δέν είχε........μιά φορά τό άφησα έπίτηδες κανά δεκάλεπτο σταματημένο
μέ ξερογκαζιές καί τότε δούλεψε.............
...που έψυχε όσο λάδι δεν έκαιγε κάθε φορά που το έβαζες μπροστά μετά από παρκάρισμα στο πλαινό σταντ... :winka:
Κανένα από τα παραπάνω τουτού που ανφέρεις δεν διαθέτει Boxer κινητήρα αλλά 4κύλινδρο εν σειρά ή 6κύλινδρους εν σειρά (και νομίζω το Ζ4 και V8).
To τελευταίο BMW που είχε boxer ήταν το μικρό 700σαράκι (νομίζω) της δεκαετίας του '60, ενώ οι τελευταίες Alfa με Boxer ήταν η σειρά της Alfasud....
Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις περί αερο-ελαιόψυξης προτιμώ να μην τα σχολιάσω....
:rolleyes: :wave2:
Δεν το διατυπωσα σωστα. Αλλα οι κινητηρες των παραπανω αυτοκινητων της BMW ειναι βασΗΣΜΕΝΟΙ στους BOXER, ειδικα αυτοι σε διαταξη V.
V8 κινητηρα φοραει η Z4 coupe..
Οσο για την JULIETA εχεις δικηο η ALFASUD ηταν. ...:wave2: :wave2:
Όσο για τα περί αερο-ελαιό - ψυξης θα προτιμουσα να τα σχολιάσεις καθως μπορει να εχω καταλαβει λαθος απο site Αγγλωφωνα που διαβαζω.....
Ειδικα αυτο το AIR AND THERMOSTATICALLY CONTROLLED OIL COOLING που αφορα το συστημα ψυξης για το R1200GS :cool: :cool:
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΥΜΠΤΩΣΗ.................
Καί γώ είχα ΧΤ τό 81-82 αύτό μέ τό άσπρο τεπόζιτο καί τά κόκκινα γράμματα ΧΤ-500.....
έγραφα 1200 χιλιόμετρα Θεσσαλονίκη-Πελοπόννησο καί ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ............νά συμπλήρωνα
λάδι...........Μόνο βενζίνη ήθελε τό καημένο,ένα φιλλεράκι.....................καί άνω νεκρό σημείο
κάτω νεκρό..........είσαγωγή εξαγωγή ρύθμιζα καί βαλβίδες μόνος μου τότε......
Είχε καί τίς πλατινούλες του,ούτε ήλεκτρικά ούτε μαλακίες ούτε τίποτε..........
Έφαγε πολύ σούζα καί ποτάμια ,βράχια, άπ'όλα.............
ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΣΕ...............
Μόνο πού είχε μιά συμπίεση τό γαμημένο............άν σήκωνες τό πόδι ήσουν γιά γύψο
Μετά έβαλαν σιγά-σιγά καί κείνο τό παπαράκι καί ήρέμησε τό μηχανάκι
Μέχρι τότε ..........τό καπάκι κοιτάγαμε.............
Άλλά μή συγκρίνεις μηχανάκια
ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ...............ΕΚΕΙΝΟ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ..................ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ................!!!!!!!!
Τώρα γιά τά λάδια ,ξύδια καί ψύξη άς τά πεί κανένας άλλος...........
Όταν δέν κινείσαι δηλαδή μέ τί κρυώνει αύτό, μόνο άμα φυσάει...???
Τό v-stroμάκι τό καημένο 8 μήνες...............βεντιλατέρ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ
άφού νόμιζα ότι δέν είχε........μιά φορά τό άφησα έπίτηδες κανά δεκάλεπτο σταματημένο
μέ ξερογκαζιές καί τότε δούλεψε.............
θΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΤ. ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΕΚΑΙΓΕ ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΔΑΚΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 20000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.:wave2: :wave2:
dirtbird
07/02/2007, 19:25
Δεν το διατυπωσα σωστα. Αλλα οι κινητηρες των παραπανω αυτοκινητων της BMW ειναι βασΗΣΜΕΝΟΙ στους BOXER, ειδικα αυτοι σε διαταξη V.
V8 κινητηρα φοραει η Z4 coupe..
Οσο για την JULIETA εχεις δικηο η ALFASUD ηταν. ...:wave2: :wave2:
Όσο για τα περί αερο-ελαιό - ψυξης θα προτιμουσα να τα σχολιάσεις καθως μπορει να εχω καταλαβει λαθος απο site Αγγλωφωνα που διαβαζω.....
Ειδικα αυτο το AIR AND THERMOSTATICALLY CONTROLLED OIL COOLING που αφορα το συστημα ψυξης για το R1200GS :cool: :cool:
To ότι οι κινητήρες των αυτοκινήτων της BMW δύναται να έχουν την οποιαδήποτε ομοιότητα με τους boxer ( που το αρχικό τους ντιζάιν είναι κοντά ... 90 ετών) μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση. Ειδικά αν σκεφτεί κάποιος ότι οι κινητήρες auto της BMW είναι πολύ ψηλά στις τεχνολογικές λύσεις που χρησιμοποιούν.
Μάλλον μιλάς για το design των θαλάμων καύσης και της εισαγωγής-εξαγωγής αλλά τοποθετείς το θέμα ανάποδα - ο εκμοντερνισμός του boxer (όταν έγινε οκταβάλβιδος) βασίστηκε στην τεχνογνωσία που υπήρχε από τους κινητήρες αυτοκινήτων.
Όσον αφορά την ελαιόψυξη, αυτά που γράφεις είναι συγκεκχυμένα (συγγνώμη για το επικριτικό ύφος-δεν το επιδιώκω).
Αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε ότι το λάδι σε έναν κινητήρα εκτός από την λίπανση συνεισφέρει και στην απαγωγή θερμότητας όπως επίσης λειτουργεί και ως αντιοξειδωτικό. Συνεπώς όποια προσπάθεια γίνεται για τη ψύξη του είναι σε σωστό δρόμο. Επειδή όμως δεν είναι όλα άσπρα -μαύρα, σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το λάδι πρέπει να βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας η οποία -σε γενικές γραμμές- είναι μεταξύ 70 έως 110-120 βαθμών Κελσίου, ενώ μπορούμε να θεωρήσουμε ότι 'αρχίζει' να δουλεύει από τους 40-50 βαθμούς.
Από κει και πέρα υπεισέρχονται οι ιδιαιτερότητες του design κάθε κινητήρα, αλλά πάλι -γενικά- η προσπάθεια που γίνεται στους σύγχρονους κινητήρες είναι να κρατιέται η θερμοκρασία λαδιού-νερού κοντά στο ιδανικό (δηλαδή και για τα 2 μεταξύ 90-100 βαθμών).
Όσον αφορά το λάδι, μία εργοστασιακή τοποθέτηση (και όχι 'πατέντα' που όπως είχες κάνει στο ΧΤ σου είχα κάνει και εγώ στο XR μου) είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιεί θερμοστάτη ο οποίος θα αποτρέπει την κυκλοφορία του λαδιού μέσα από το ψυγείο του εάν αυτό έχει χαμηλή ή και τη θεμιτή θερμοκρασία.
Αν θέλεις βάλε τα links που έχεις σχετικά με την AIR AND THERMOSTATICALLY CONTROLLED OIL COOLING. Ίσως να μπορέσουμε να διευκρινίσουμε ορισμένα σημεία.
:wave2: :beer:
taksidiotis25
07/02/2007, 20:40
παιδια εχω μπερδευτει τωρα,αν καιει λαδι θα ηθελα να μου το πειτε για να την ακυρωσω,αρκετο λαδι εχω συμπληρωσει σε μια alfa gt που εχω,ε οχι και στην μηχανη,αμα ειναι ετσι ας κατσω με το gsx 1400 Που εχω.
http://www.bmwmotorcycles.com/mvnforum/viewthread?thread=3307&lastpage=yes
oups δεν δουλευει :mad: :mad: :mad:
Αναφερει
Internal oil cooling of the cylinder heads - already featured on the former engine - has been adjusted to the higher level of output and torque by improving flow conditions and avoiding any kind of throttle effect. Oil cooling improves the dissipation of heat from the valve rim and ensures a more consistent distribution of temperature within the cylinder head. All this contributes to the engine's robust thermal stability and helps to ensure the high standard of reliability so typical of a BMW.
:wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Που τέτοια τύχη...
Θα ξεκινούσα τα περι ΑεροΕλαιόψυξης στα GSXR του '83, αλλά τι φταίει ο Πακετάνιος ...??? :sad:
Τελικα παιδια εχετε απολυτο δικηο .... Παρασυρθηκα απο την τοποθετηση καποιων που θεωρουσα "σοβαρους" :yuck:... συμβουλη μην αφηνεται να επιρεαζουν την κριση σας οι λαλακιες του καθενος ΛΑΛΑΚΑ στο διαδυκτυο πριν τις διασταυρωσεται :nono: :nono:
Γειρασκο αει διδασκομενως :blush: :blush: :blush: :blush:
taksidiotis25
27/02/2007, 12:10
εγω παντως την πηρα την gs και ειναι μια χαρα και ειμαι πολυ χαρουμενος.
για χαρα και απο εμενα Πρώην κάτοχος 2 Χ r1100 gs με πανό από 95000 χιλ πανό τους,
έχω παραγγείλει το 1200 gs Adventure και θα το περιμένω 2,5 μήνες να μου έρθει κλαψ σνιφ .
Να πω και εγώ την εμπειρία μου στα BOXER έκαιγε και εμένα λίγο λαδάκι 100-200ml από αλλαγή σε αλλαγή
Το 1100 μέχρι τα 40000 χιλ μετά τίποτα ούτε σταγόνα ???????????????
Χωρίς να κάνω κάτι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από felter
για χαρα και απο εμενα Πρώην κάτοχος 2 Χ r1100 gs με πανό από 95000 χιλ πανό τους,
έχω παραγγείλει το 1200 gs Adventure και θα το περιμένω 2,5 μήνες να μου έρθει κλαψ σνιφ .
Να πω και εγώ την εμπειρία μου στα BOXER έκαιγε και εμένα λίγο λαδάκι 100-200ml από αλλαγή σε αλλαγή
Το 1100 μέχρι τα 40000 χιλ μετά τίποτα ούτε σταγόνα ???????????????
Χωρίς να κάνω κάτι.
Κι γω το ιδιο "προβλημα" ειχα με το R1150GS ADV. :rotflmao: :rotflmao: μετα τα 40000 χιλ. ουτε αυτο μου εκαιγε λαδια και νομιζα οτι κατι δεν παει καλα :confused: :confused:..........στα 53000 χιλ το πουλησα για το R1200GS.. τελικα καλά εκανα... :wave2: :wave2:
:sun: :sun: :sun: :sun: :sun: :sun: :sun: :sun: :sun: :sun: :sun: :sun:
dukeandthecity
01/07/2008, 14:33
το δανείζομαι από το bmwmoto.gr και τον χρήστη peterv:
Λοιπόν το κουμπάκι με τις γραμμές που οπλίζει θα το λέμε 1 το άλλο 2 .
Απενεργοποιείς το συναγερμό με κλειστή μηχανή.
- ανάφλεξη ενεργοποιημένη
- πλήκτρο 1 τρεις φορές (ακούς έναν ήχο)
- σβήνεις ανάφλεξη πριν περάσουν 10 δευτερόλεπτα.
- πλήκτρο 2 τρεις φορές (ακούς ήχο)
- ανοίγεις την ανάφλεξη πριν περάσουν 10 δευτερόλεπτα (ακούς 3 ήχους)
Ο προγραμματισμός έχει ανοίξει ...
το κόκκινο led δηλώνει το βήμα στο οποίο έχεις προχωρήσει στον προγραμματισμό. Ηχεί ένας τόνος για το πλήκτρο 1 και ένας άλλος για το πλήκτρο 2. Οταν τελειώσει ο προγραμματισμός το led σταματά και ηχούν 4 ήχοι .
1) Να κτυπάει όταν ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται (πλήκτρο 1 on ή
πλήκτρο 2 off)
2) Δεν χρησιμοποιείται η επιλογή (πάτα το 1 ή το 2 το ίδιο είναι)
3) Τύπος ακουστικού συναγερμού (πλ 1 αυξομειούμενος ή πλ 2
διακοπτόμενος)
4) Αυτόματη ενεργοποίηση (πλ 1 on ή πλ 2 off)
Έξοδος προγραμματισμού κλείνεις την ανάφλεξη ή περιμένεις 30 δευτερόλεπτα ακούς 4 ήχους ότι ο προγραμματισμός ήταν επιτυχής.
Αν διακόψεις την διαδικασία στην μέση δεν αποθηκεύεται καμία επιλογή .
δεν το βρήκα πουθενά αλλου και ειπα να το βαλω εδω στο sticky!
IRONMADE
31/07/2008, 14:53
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
Για να μην πάθετε ότι έπαθα κι εγώ. Πριν από ενάμιση μήνα περίπου ανέβαινα από Αθήνα προς Σέρρες με το 1200 GS μου μοντέλο 2007. Λίγο μετά την Λαμία (και για καλή μου τύχη), σκάει στην ζελατίνα του κράνους μου μια πεταλούδα και μου κάνει την ορατότητα …. Καπέλο. Στα 300 μέτρα βλέπω βενζινάδικο και αποφασίζω να μπω μέσα για να καθαρίσω το κράνος. Με το που κάνω δεξιά και λίγο πριν φτάσω στις αντλίες πατάω το μπροστινό για να σταματήσω και τα δάχτυλά μου φτάσανε στην μανέτα χωρίς να κόψη καθόλου το GS!! Δεύτερη φορά την μενέτα και πάλι τίποτα!! Αφού απέφυγα με ακροβατικό ελιγμό τις αντλίες και πατώντας το πίσω ακινητοποιήθηκα. Κατεβαίνω κάτω και βλέπω ποτάμι τα υδραυλικά υγρά κάτω από την μηχανή, πάνω στο σασί και στα 200 ευρώ μποτάκια μου. Αφού έψαξα την μηχανή για να βρω την διαρροή (δεν τα κατάφερα), πήρα την περιβόητη βοήθεια της BMW για να δω τι πρέπει να γίνει για να φθάσω στο προορισμό μου. Δεν λέω, απαντήσανε γρήγορα ευγενικά αλλά… μετά από μισή ώρα μου λένε ότι στο σημείο που ήμουν δεν μπορούσε να έρθει τεχνική βοήθεια διότι δεν είχανε αντιπρόσωπο στην Λαμία και από τα όρια του νομού Λαρίσης (όπου και υπάρχει αντιπρόσωπος), απείχα μια ώρα. Άρα έπρεπε να αποφασίσω ή να με φορτώσουν και να με πάνε στην Λαμία σε χώρο φύλαξης και την επομένη πίσω για Αθήνα, ή να αναλάβω το ρίσκο να ξεκινήσω μόνο με πίσω φρένο για την Λάρισα. Έκανα ότι θα κάνατε οι περισσότεροι. Ξεκίνησα μέσα στα νεύρα για την Λάρισα με την ψυχή στο στόμα και το ABS να κροταλίζει σε κάθε πάτημα του ποδιού. Αφού βρήκα τον τεχνικό στην αντιπροσωπεία της Λάρισας, κατάλαβα ότι δεν τον είχε ενημερώσει κανείς (παρά τις διαβεβαιώσεις της οδικής βοηθείας της BMW ότι έχουν μιλήσει στο συνεργείο και θα με περιμένανε), για το πρόβλημα μου. Ο τεχνικός στην Λάρισα αν και είχε δουλειά (και προς τιμή του), με εξυπηρέτησε και αφού έλυσε το ντεπόζιτο είδαμε ότι είχα διαρροή στην πατούρα από το σωληνάκι που πηγαίνει από την αντλία (μανέτα), στην μονάδα του ABS!! Φυσικά το ανταλλακτικό δεν υπήρχε. Μετά από τηλεφωνήματα σε όλη σχεδόν την Ελλάδα μάθαμε και εγώ και ο τεχνικός ότι έχει έρθει πριν από 10-12 ημέρες ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ από την bmw για ανάκληση κάποιον μοντέλων GS με ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!!!!! Καταλαβαίνετε τι έγινε… Πέραν του ότι με φύλαξε ο θεός και δεν σκοτώθηκα, η τετράωρη ταλαιπωρία μου τα κατεστραμμένα μποτάκια, οι στάμπες στο σασί η δουλεία μου που την έχασα (λόγω αργοπορίας) και η ψυχική οδύνη δεν ξεπληρώνονται από την BMW. Σας παρέθεσα το 1ο μου πρόβλημα (γιατί υπάρχει και δεύτερο), για να προλάβετε όσοι έχετε Gs 1200 να το ψάξετε για να μην γίνεται ξαφνικά τατουάζ στην 5η πόρτα σε κάποιο αυτοκίνητο ή στην χειρότερη στην καρότσα κάποιου φορτηγού και δεν καταλάβετε γιατί δεν σταμάτησε !!
Το 2ο πρόβλημα ήρθε σε ένα ταξίδι πριν από δύο Κυριακές που θα πηγαίναμε 5 φίλοι, από το Μεγάλο Πεύκο στο Γαλαξίδι μέσω Λιβαδειάς. Αφού φορτώσαμε και ελέγξαμε δεσίματα και βαλίτσες ξεκινήσαμε με προορισμό την Θήβα. Εγώ ήμουν Νο 4 από τους 5. Στην ανάβαση της Κάζας χάνω από τους καθρέπτες μου τον 5. Κόβω και περιμένω αργά αλλά τίποτα. Αποφασίζω να γυρίσω να δω τη συμβαίνει και τον βρίσκω παρακάτω με το τηλέφωνο στο χέρι να προσπαθεί να μας ειδοποιήσει και να κρατά στο άλλο χέρι του μια βαλίτσα (Top case). Αποδείχτηκε ότι ήτανε η δική μου. Ναι!! μου είχε φύγει στην πορεία. Για να μην σας κουράζω αυτό έγινε άλλες 3 φορές με κίνδυνο να προκαλέσω ατύχημα στα πίσω διερχόμενα αυτοκίνητα (επιστροφή Κυριακής στην Πατρών – Αθηνών) και κίνδυνο να πάω αυτόφωρο και να την βγάλω στην στενή καθότι Κυριακή.
Προσοχή λοιπόν κύριοι διότι δεν είναι τόσο ρόδινα όσο τα διαφημίζουνε. Υπ’όψιν είμαι οδηγός μηχανών εδώ και 30 χρόνια με πάνω από 15 μηχανές στην κατοχή μου και ποτέ δεν συνάντησα τέτοιου είδους προβλήματα και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. .
dukeandthecity
01/08/2008, 09:34
To display δεν σου εβγαλε fault στο ABS ?
το top case γιατι εφυγε ? εσπασε κατι ? :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από IRONMADE
σκάει στην ζελατίνα του κράνους μου μια πεταλούδα και μου κάνει την ορατότητα …. Καπέλο. ......... λίγο πριν φτάσω στις αντλίες πατάω το μπροστινό για να σταματήσω και τα δάχτυλά μου φτάσανε στην μανέτα χωρίς να κόψη καθόλου το GS!! .........................Κατεβαίνω κάτω και βλέπω ποτάμι τα υδραυλικά υγρά κάτω από την μηχανή, πάνω στο σασί και στα 200 ευρώ μποτάκια μου. .
καλά τι σόι πεταλούδα ήταν αυτή ρε φίλε...?:confused:
IRONMADE
02/08/2008, 17:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
To display δεν σου εβγαλε fault στο ABS ?
το top case γιατι εφυγε ? εσπασε κατι ? :wave2:
Το display δεν έβγαλε τίποτε και δεν έπρεπε να βγάλει διότι το ABS δούλευε ως μονάδα.
Η βαλίτσα έφυγε 4 φορές χωρίς να σπάσει απολύτως τίποτε. Γιατί όμως σου κάνει εντύπωση, αν το ψάξεις λίγο θα δεις ότι το ξέρη και η BMW ότι φεύγουν οι βαλίτσες, γι’αυτό άλλωστε βγάλανε το 2008 τεχνική οδηγία να αλλαχτούνε οι βαλίτσες όσων πελατών παραπονιούνται με ποιο βελτιωμένες.
IRONMADE
02/08/2008, 17:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
καλά τι σόι πεταλούδα ήταν αυτή ρε φίλε...?:confused:
Αυτή η πεταλούδα φίλε μου ήταν η πεταλούδα που μου έσωσε την ζωή αφαιρώντας την δική της πάνω στην ζελατίνα μου..
lefteris kal
17/04/2010, 09:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
το δανείζομαι από το bmwmoto.gr και τον χρήστη peterv:
Λοιπόν το κουμπάκι με τις γραμμές που οπλίζει θα το λέμε 1 το άλλο 2 .
Απενεργοποιείς το συναγερμό με κλειστή μηχανή.
- ανάφλεξη ενεργοποιημένη
- πλήκτρο 1 τρεις φορές (ακούς έναν ήχο)
- σβήνεις ανάφλεξη πριν περάσουν 10 δευτερόλεπτα.
- πλήκτρο 2 τρεις φορές (ακούς ήχο)
- ανοίγεις την ανάφλεξη πριν περάσουν 10 δευτερόλεπτα (ακούς 3 ήχους)
Ο προγραμματισμός έχει ανοίξει ...
το κόκκινο led δηλώνει το βήμα στο οποίο έχεις προχωρήσει στον προγραμματισμό. Ηχεί ένας τόνος για το πλήκτρο 1 και ένας άλλος για το πλήκτρο 2. Οταν τελειώσει ο προγραμματισμός το led σταματά και ηχούν 4 ήχοι .
1) Να κτυπάει όταν ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται (πλήκτρο 1 on ή
πλήκτρο 2 off)
2) Δεν χρησιμοποιείται η επιλογή (πάτα το 1 ή το 2 το ίδιο είναι)
3) Τύπος ακουστικού συναγερμού (πλ 1 αυξομειούμενος ή πλ 2
διακοπτόμενος)
4) Αυτόματη ενεργοποίηση (πλ 1 on ή πλ 2 off)
Έξοδος προγραμματισμού κλείνεις την ανάφλεξη ή περιμένεις 30 δευτερόλεπτα ακούς 4 ήχους ότι ο προγραμματισμός ήταν επιτυχής.
Αν διακόψεις την διαδικασία στην μέση δεν αποθηκεύεται καμία επιλογή .
δεν το βρήκα πουθενά αλλου και ειπα να το βαλω εδω στο sticky!
Το έκανα και ισχύει. Διευκρινίζω ότι όταν ανοίξει ο προγραμματισμός πρέπει να πατήσουμε 4 φορές τα πλήκτρα (ή το σαγρέ ή το λείο αναλόγως τι θέλουμε).
Manalishi
20/04/2018, 14:07
Μοντέλο ADV, 2006, πίσω ανάρτηση.
Μέχρι ποιάς χρονιάς μπορούμε να βάλουμε, εαν κοιτάμε σε μεταχειρισμένο?
Μοντέλο ADV, 2006, πίσω ανάρτηση.
Μέχρι ποιάς χρονιάς μπορούμε να βάλουμε, εαν κοιτάμε σε μεταχειρισμένο?
Δεν επισκευάζεται η υπάρχουσα; Ο K Shock τις ανοίγει. Αλλιώς κοίτα θα έλεγα σε οικονομική after market.