View Full Version : Νεότερα για το Modenas Kristar 125;
volleyst
23/10/2006, 10:42
tora poy milate gia barelakia 8a h8ela na allakso kai to diko moy barelaki kai na balo ena me hxo giati merikes fores ta ksexnao ta flas anamena...:eyepop:
Fireball
23/10/2006, 11:33
Σήμερα που πήγα στον μηχανικό μου είπε πως αλλάζουν το πίσω φως με led για χαμηλότερη κατανάλωση.Γνωρίζετε κάτι σχετικό;
Αρχικά δημιουργήθηκε από Fireball
Σήμερα που πήγα στον μηχανικό μου είπε πως αλλάζουν το πίσω φως με led για χαμηλότερη κατανάλωση.Γνωρίζετε κάτι σχετικό;
Eμενα μου το αλλαξε, προληπτικα οπως μου ειπε(με led)
Η πλακα ειναι οτι δεν ειδα οτι μου εβαλε led, και πηγα και αγορασα αλλο μονος μου.
Οποτε καταλαβαινετε τι φατσα εκανα οταν ελυσα το φαναρι :rotflmao:
Οσο για το αλλο προβλημα με τα φωτα, λυθηκε μεσα σε 5 λεπτα, με αμεση αντικατασταση του διακοπτη!
Σε αλλα 5 λεπτα, μου εκανε και μερικες αλλες ψιλορυθμισεις, οποτε τα ξαναλεμε σε 400 χιλιομετρα για το πρωτο service
Aλλαξα και την σχαρα με μια αλλη με αντιρηδες, την οποια αγορασα στην τρομακτικη τιμη των 29?!!!
Μπηκε και το σποιλερακι απο κατω, και ολα κομπλε!
Μονο που η σχαρα δεν ταιριαζε απολυτα, και με δυσκολεψε ΠΟΛΥ για να μπει
Στο καταστημα που πηρα την σχαρα, ειχε πολλα αξεσουαρ για παπια.
Δισκοφρενα μεγαλα μαργαριτα, αμορτισερ αζωτου.....και ολα παμθηνα!!!!
Το μονο παραπονο, οτι τα μαμα μπροστινα τακακια, ειναι θεοσκληρα, και δεν φρεναρει οπως θα ηθελα!
Στο πρωτο σερβις θα φανε πεταμα
Fireball
24/10/2006, 01:21
Το πήγα και εγώ μια βόλτα απόψε που είχα χρόνο. Πάει ωραία αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης γιατί δεν είχα ποτέ άλλο παπί. Αύριο πάω συνεργείο για καθαρισμό καρμπιρατέρ και γενικά λίγο σημάζεμα. Τελικά βολεύει απίστευτα να έχει παπί και γενικά δίτροχο. Το πέρνεις το αφήνεις "όπου βρεις" το ξαναπέρνεις και καίει και ελάχιστα! Χαρά εγώ που γέμισε με 4,5ευρώ! Ασε!
grandeBILL
24/10/2006, 02:00
κι εμενα το αλλαξε με LED οταν μου επεσε την πρωτη μερα η μπαταρια...
τι σποιλερακι εβαλες?? το μαγαζι που λες που ειναι?? μπορεις αν μου στειλεις την διευθηνση??
Αλλαξα και τα LED που ειχα βαλει στα φλασακια με λαμπακια και δουλευει μια χαρα!!
Fireball
24/10/2006, 02:42
Και μένα για αυτό μου είπαν οτι θα γίνει αλλαγή με led. Πέφτει η μπαταρία.
Gilles27
24/10/2006, 17:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από grandeBILL
κι εμενα το αλλαξε με LED οταν μου επεσε την πρωτη μερα η μπαταρια...
τι σποιλερακι εβαλες?? το μαγαζι που λες που ειναι?? μπορεις αν μου στειλεις την διευθηνση??
Αλλαξα και τα LED που ειχα βαλει στα φλασακια με λαμπακια και δουλευει μια χαρα!!
Τα LED που έβγαλες μπορεις να τα χρησιμοποιήσεις στα μικρά φώτα μπροστά (πρώτη σκάλα) για ακόμα μικρότερη κατανάλωση.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gilles27
Τα LED που έβγαλες μπορεις να τα χρησιμοποιήσεις στα μικρά φώτα μπροστά (πρώτη σκάλα) για ακόμα μικρότερη κατανάλωση.
Σωστος!!!
Θα το κανω!
Τελικα για φλασακια πισω να βαλουμε 5w ή 10w?
Spoiler εννοω την χειρολαβι/φαναρι που εχει απο την μανα του.
Μου το ειχανε βγαλει για να μπει η προηγουμενη σχαρα
grandeBILL
24/10/2006, 23:45
εγω εβαλα 5w και δουλευει αλλα βρηκα ενα παιδι στο δρομο με kristar που ειχε LED πισω και τον ρωτησα πως το εκανε και μου ειπε οτι αλλαξε στα μπροστα φλας λαμπακια και εβαλε 16W αντι 10w!!
Gilles27
25/10/2006, 07:24
Οπότε μάλλον δεν κερδίζεις έτσι τίποτα ουσιαστικό σε κατανάλωση και "ζορίζεις" την μπροστινή καλωδίωση.
Gilles27
25/10/2006, 07:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Τελικα για φλασακια πισω να βαλουμε 5w ή 10w?
Η ονομαστική τιμή του κατασκευαστή είναι 10W αλλά και με 5W έχω την εντύπωση οτι πρέπει να δουλεύει.
Η ονομαστική τιμή του κατασκευαστή είναι 10W αλλά και με 5W έχω την εντύπωση οτι πρέπει να δουλεύει.
Μην ξεχναμε οτι τα λαμπακια ειναι Χ3 μετα!
Δηλαδη 10w εννοει ο κατασκευαστης για τα χωνευτα?
Εφτασα τα 800χλμ, και το ανοιγω ολο και πιο πολυ!
Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι θελει ΄σπασιμο' στις ταχυτητες ωστε να μην κρεμαει στην επιταχυνση στην αλλαγη της επομενης
Gilles27
25/10/2006, 18:16
Την ίδια καλωδίωση χρησιμοποιείς, απλά τά πίσω ντουί αλλάζεις οπότε τα watts (λογικά) παραμένουν τα ίδια.
Μήπως το δικό σου Kristar είναι μαύρο? ;-)
Gilles27
25/10/2006, 18:18
Καμιά πρόταση για καλό λάδι στην πρώτη αλλαγή???
Την ίδια καλωδίωση χρησιμοποιείς, απλά τά πίσω ντουί αλλάζεις οπότε τα watts (λογικά) παραμένουν τα ίδια.
Μήπως το δικό σου Kristar είναι μαύρο? ;-)
Ναι γιατι?
:)
Gilles27
26/10/2006, 07:38
Ναι γιατι?
:)
Καί μήπως προχθές (απόγευμα κατα τις 5) ανέβαινες την Πειραιώς δικάβαλο (με κάτι δεμένο στη σχάρα) πέρασες την Ομόνοια και συνέχισες Σταδίου...??? :wave2: :wave2: :wave2:
Καί μήπως προχθές (απόγευμα κατα τις 5) ανέβαινες την Πειραιώς δικάβαλο (με κάτι δεμένο στη σχάρα) πέρασες την Ομόνοια και συνέχισες Σταδίου...??? :wave2: :wave2: :wave2:
Χχαχαχαχαχχαχα ΝΑΙ ΝΑΙ!!!!!
Δυσκολα θα δεις το kristar να ΜΗΝ ειναι ετσι, φορτωμενο σαν μουλαρι!
Για αυτο εβαλα και αντιρηδες να ειμαι ησυχος!
[κακια]Βασικα για αυτην την δουλεια το πηρα, για να μεταφερω εμπορευμα για το μαγαζι, και να χαζευω τους αλλους να λιωνουν τα κορμια τους μεσα στα αυτοκινητα τους στο χαος της Αθηνας[/κακια] :rotflmao:
Εσυ πως με ειδες/ποιος εισαι?
:wave2:
Gilles27
27/10/2006, 07:25
:lol: :lol: :lol:
Εγώ ήμουν ακριβώς πίσω σου με ένα ασημί Kristar στο ύψος του ΙΚΑ όταν σε είδα (χάζευα τις αντιρίδες σου, δεν είχα ξαναδεί σε Kristar).
Μετά απομακρυνόσουν με σταθερό ρυθμό και χάθηκες στην Σταδίου, εγώ έκανα αριστερά για Χαριλάου Τρικούπη.
Αλήθεια... Είσαι σίγουρος οτι το στρώνεις??? :p :p :p
...Πλάκα κάνω :D :D :D
Gilles27
27/10/2006, 07:31
Για αυτο εβαλα και αντιρηδες να ειμαι ησυχος!
Πάντως, ομολογουμένως... Είναι αμφιλεγόμενης αισθητηκής... :)
:lol: :lol: :lol:
Εγώ ήμουν ακριβώς πίσω σου με ένα ασημί Kristar στο ύψος του ΙΚΑ όταν σε είδα (χάζευα τις αντιρίδες σου, δεν είχα ξαναδεί σε Kristar).
Μετά απομακρυνόσουν με σταθερό ρυθμό και χάθηκες στην Σταδίου, εγώ έκανα αριστερά για Χαριλάου Τρικούπη.
Αλήθεια... Είσαι σίγουρος οτι το στρώνεις??? :p :p :p
...Πλάκα κάνω :D :D :D
Νομιζω σε προσεξα, παντα χαζευω τα αλλα kristar :lol:
Το στρωσιμο απο σημερα τελος!
Την δευτερα θα το παω και για το πρωτο service.
Πραγματικα πεταει, ειδικα μονοκαβαλο!
Αν ανεβαζεις στροφες πριν αλλαξεις ταχυτητα, πραγματικα τα 80χλμ/ω τα εχει για πλακα.
Και πρεπει να ανοιξει και το μοτερ ακομα!!!
Αυτο που μου κανει εντυπωση, ειναι οτι κανει οτι του πω, σταματαει οταν θελω, στριβει ακομα και δικαβαλο και φορτωμενο, χωρις να λυγιζει και να χορευει.
Η καταναλωση για 47χλμ/λιτρο πρεπει να ειναι αληθινη παντως, και ας το ''εκαψα'' σημερα στις επιταχυνσεις :lol:
Ουτε τριζει τιποτα, ουτε κανενα προβλημα!
Κολλησα και με velcro ενα ψηφιακο ρολοι αυτοκινητου για να βλεπω την ωρα, και εγινε τουμπανο :rotflmao:
Προφορτισα και τα ελατηρια στην προτελευταια θεση, και συμπεριφερεται πολυ καλυτερα στο δικαβαλο.
Πρεπει να πεσω σε κρατηρα για να τερματισει(ακομα και φορτωμενο), και αν το κανει δεν θα ''χτυπησει'' πολυ.
Μεχρι στιγμης εχω πιασει 110χλμ/και μαλιστα δικαβαλο/φορτωμενο, και δειχνει οτι παει κι αλλο.
Οι αντιρηδες οντως αισχος, αλλα οταν πιεζω την βαλιτσα προς τα κατω, συμπιεζονται τα αμορτισερ, ενω πριν, λυγιζε η σχαρα.
Και το φορτωνω οντως πολυ, δεν ξερω αν θυμασαι ενα μαυρο σακι που εξειχε απο την βαλιτσα, την ειχα αφησει ανοιχτη γιατι δεν χοραγε :lol:
:beer:
Gilles27
28/10/2006, 08:07
Που θα κάνεις το πρώτο service και τι λάδι σκέφτεσαι του βάλεις (μάρκα, ιξώδες, κλπ)?
Εγώ θέλω 250 χλμ ακόμα. Το έχω πάει μέχρι 80km/h διαπιστώνοντας οτι τα "έχει" σχετικά άνετα.
Με την προφόρτηση έχω ακούσει οτι βελτιώνεται στο δικάβαλο ενώ μονοκάβαλο χάνει λίγο σε αίσθηση, η μαμίσια ρύθμηση είναι η χρυσή τομή, αληθεύει?
Πάντως όντως όλοι λένε οτι χωρίς αντιρίδες δεν είναι για μεγάλα φορτία στη σχάρα.
Που θα κάνεις το πρώτο service και τι λάδι σκέφτεσαι του βάλεις (μάρκα, ιξώδες, κλπ)?
Εγώ θέλω 250 χλμ ακόμα. Το έχω πάει μέχρι 80km/h διαπιστώνοντας οτι τα "έχει" σχετικά άνετα.
Με την προφόρτηση έχω ακούσει οτι βελτιώνεται στο δικάβαλο ενώ μονοκάβαλο χάνει λίγο σε αίσθηση, η μαμίσια ρύθμηση είναι η χρυσή τομή, αληθεύει?
Πάντως όντως όλοι λένε οτι χωρίς αντιρίδες δεν είναι για μεγάλα φορτία στη σχάρα.
Για μονοκαβαλο στην μαμα ρυθμιση ειναι οντως πιο ανετο, αλλα στο δικαβαλο γινεται τραμπαλα ευκολα!
Για service σκεφτομαι κατευθειαν στον Γκοργκολη, θα κλεισω ραντεβου να γινει οση ωρα καθομαι εκει(μου ειπαν οτι γινεται), δυστυχως δεν εχω χρονο να το αφησω, να φυγω κτλ
Λαδι ας βαλουν οτι θελουν, σιγα μην παθει τιποτα :lol:
Gilles27
28/10/2006, 08:33
Service κι εγώ για αντιπρόσωπο σκέφτομαι.
Για φορτίο 5-6 κιλά την απλή σχάρα πώς την βλέπεις θα το αντέξει χωρίς πρόβλημα?
Κέντρο Αθήνας ποότε θα είσαι?
Θα ήθελα να δώ πιό προσεκτικά την σχάρα σου γιατί ίσως την βάλω.
Απο πού την είχες πάρει?
Καλημέρα.
Ήθελα να ρωτήσω πώς ρυθμίζουμε σε πιό σκληρή την ανάρτηση πίσω.....στο δικό μου είναι προρυθμισμένο - δεν ξερω σε ποιά σκάλα - από την αντιπροσωπεία και με 2ο άτομο τερματίζει (είμαι 105Κg & το 2ο είναι 70Kg).
Mπορώ να το κάνω εγώ μόνος μου και πώς??
Service κι εγώ για αντιπρόσωπο σκέφτομαι.
Για φορτίο 5-6 κιλά την απλή σχάρα πώς την βλέπεις θα το αντέξει χωρίς πρόβλημα?
Κέντρο Αθήνας ποότε θα είσαι?
Θα ήθελα να δώ πιό προσεκτικά την σχάρα σου γιατί ίσως την βάλω.
Απο πού την είχες πάρει?
Κεντρο και περιχωρα ειμαι καθε μερα βασικα, στειλε πμ να συναντηθουμε.
Την εχω παρει 29? απο ενα μαγαζι με αξεσουαρ παπιου στην Λιοσιων, αυτο με τις πινακιδες castrol απο εξω.
Ναι η μαμα με 5-6 κιλα, δεν θα εχει προβλημα.
Topmar, μπορεις και μονος σου να το προφορτισεις, θελεις απλα ενα εργαλειο ή μια ''σκυλα'' ωστε να πιασει το δαχτυλιδι και να το γυρισει!
Ρυθμισε το στην τερμα θεση που συμπιεζεται πιο πολυ το ελατηριο
Κεντρο και περιχωρα ειμαι καθε μερα βασικα, στειλε πμ να συναντηθουμε.
Την εχω παρει 29? απο ενα μαγαζι με αξεσουαρ παπιου στην Λιοσιων, αυτο με τις πινακιδες castrol απο εξω.
Ναι η μαμα με 5-6 κιλα, δεν θα εχει προβλημα.
Topmar, μπορεις και μονος σου να το προφορτισεις, θελεις απλα ενα εργαλειο ή μια ''σκυλα'' ωστε να πιασει το δαχτυλιδι και να το γυρισει!
Ρυθμισε το στην τερμα θεση που συμπιεζεται πιο πολυ το ελατηριο
Ευχαριστώ πολύ φίλε.....θα το δοκιμάσω αύριο-μεθαύριο
εχει δοκιμασει κανεις να αλλάξει το εμπρος γραναζι σε κοντυτερο? 1δοντι μικροτερο.
Το ειχα κανει στο innova που ειχα μεχρι το 2004 και οχι μονο ειχε καλυτερο τραβηγμα [εκκινησεις-ανηφορες] αλλα και η 4η του δεν κρεμαγε με αποτελεσμα να ανεβαζει και περισσοτερη τελικη.
Ισως 1κοντυτερο εμπρος γραναζι εχει παρομοια αποτελεσματα και στο kristar
Αρχικά δημιουργήθηκε από topmar
Ευχαριστώ πολύ φίλε.....θα το δοκιμάσω αύριο-μεθαύριο
Καλησπέρα.
Τελικά έκανα την ανάρτηση πιο σκληρή, από τη 2η σκάλα που ήταν το πήγα στην 3η και έγινε σαφώς καλύτερο, ειδικά με 2ο επιβάτη!!
Ευχαριστώ για τη βοήθεια-καθοδήγηση:beer:
maragelis
12/11/2006, 09:51
πληροφορικά σας αναφέρω σήμερα πήρα ένα innova 125 με mpagazgera-σχάρα-συναγερμό-κράνος-αδιάβροχο-και γάντια όλα μαζί 2000εύρα για 50euro παραπάνω αξίζει να αγοράσεις honda αντί modenas
Αρχικά δημιουργήθηκε από maragelis
πληροφορικά σας αναφέρω σήμερα πήρα ένα innova 125 με mpagazgera-σχάρα-συναγερμό-κράνος-αδιάβροχο-και γάντια όλα μαζί 2000εύρα για 50euro παραπάνω αξίζει να αγοράσεις honda αντί modenas
Mην ακουω :a31: ....
Ρε παιδια, δεν βρεθηκε ενας ανθρωπος να μου πει οτι τα φλασακια πισω ειναι ενα απο καθε μερια?
Δεν εβλεπα καλα οτι εχει καθρεπτη μεσα, και τα εβλεπα τρια :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
πληροφορικά σας αναφέρω σήμερα πήρα ένα innova 125 με mpagazgera-σχάρα-συναγερμό-κράνος-αδιάβροχο-και γάντια όλα μαζί 2000εύρα για 50euro παραπάνω αξίζει να αγοράσεις honda αντί modenas \
Eάν κόστιζε τόσα και στη Θεσ/νίκη - και όχι 2150? που μου είπαν- θα το αγόραζα :blush:
maragelis
15/11/2006, 12:23
Toso kani re paidia ti na po na postaro ikona apo to timologio kai episis sas leo xoris ta parapano axesouar kani 1850 teliki me tis pinakides (xoris synagermo kai mpagazgera)
Με πίσω δισκόφρενο ή ταμπούρο το πήρες;
Toso kani re paidia ti na po na postaro ikona apo to timologio kai episis sas leo xoris ta parapano axesouar kani 1850 teliki me tis pinakides (xoris synagermo kai mpagazgera)
Καλησπέρα.
Από που το πήρες φίλε μου και κάνει τόσο? Στην Θεσνίκη ΟΛΟΙ μου έλεγαν "Αρχική τιμή 1990 φιλαράκι, συν τα έξοδα & πινακίδες 2150" και χωρίς extra επάνω ή δώρα (συναγερμό, βαλίτσα κτλ)
maragelis
15/11/2006, 19:33
Apo tin Honda Soultatis me taporo to eixe me auto to pira.
Arxiki timi me tin kalimera thelo papi innova! 2050 (pinakides-synagermo-adiavroxa-gantia-louketo-mpagazgera-kranos)
Meta apo pazari 2000 (pinakides-synagermos-louketo-mpagazgera)
stin kouventa apano timi 1850 (pinakides mono)
Einai to kenourgio me ta 2 xromata me engisi honda hellas tampouro piso
Ta lefta eitan CASH
Apo tin Honda Soultatis me taporo to eixe me auto to pira.
Arxiki timi me tin kalimera thelo papi innova! 2050 (pinakides-synagermo-adiavroxa-gantia-louketo-mpagazgera-kranos)
Meta apo pazari 2000 (pinakides-synagermos-louketo-mpagazgera)
stin kouventa apano timi 1850 (pinakides mono)
Einai to kenourgio me ta 2 xromata me engisi honda hellas tampouro piso
Ta lefta eitan CASH
Μπράβο παζάρια......εδώ Θεσνίκη δεν σήκωναν κουβέντα!!
maragelis
15/11/2006, 19:59
den sykonoun kouventa alla xasan to pelati kai ego an den sykone kouventa alou tha pigena.
H keri einai dikoli den einai kathe mera pou mpeni kapios me 2000 na sou pari PAPI cash.
An eithele as ekane alios. Tha evriska alon
σήμερα πήρα τεστ drive 1μεταχειρισμένο kristar στα 1800χλμ. Σαν κάτοχος και innova πριν απο 2 και κατι χρονια εχω να παρατηρήσω τα εξής για το modenas.
ομαλότερη λειτουργια κινητήρα αν και μου φανηκαν απότομα τα κατεβασματα, καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, χαμηλοτερο κεντρο βαρους, βαρύτερο, φρενάρες, ομορφος φωτισμος οργανων, καλυτερα φωτα, διακοπτης για ανοιγμα σελας, καλυτερο υλικο σελας, ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ απο το innova αλλα και αργοτερο. Στα 80 φτάνει ευκολα, στα 100 θελει ευθεια και για να δεις 110 και παραπάνω θελει ζόρι.. Το innova με 1δοντι κοντυτερο γραναζι εμπρος εφτανε να δειχνει 140 στο κοντερ του καποιες φορες.. Δεν εχω λογο να υπερβαλλω. Τωρα αν ηταν η οχι πραγματικα χιλιομετρα αυτα, δεν καθησα να ασχοληθω. Παρολ'αυτα πιστευω πως δεν αξίζει να δινει βαρος κανεις στην τελικη των παπιων και στις επιδοσεις τους.. Σημαντικά επίσης ατου για το modenas ειναι η αξιοπιστια του, τα φτηνοτερα ανταλλακτικά του καθως και οικονομικότερη καταναλωση του, απο αυτα που μεχρι στιγμης εχουν γραψει εδω συμφορουμίτες.
says ho????????? σε τι ειναι καλυτερο το innova???? στο ταμπουρο που τριζει?
Σχετικα με το θεμα καταναλωσης-αυτονομιας κατι..
Απο τα επισημα τεχνικα χαρακτηριστικα εχουμε:
καταναλωση 47χλμ στο λιτρο βενζινης με 4,8 λιτρα χωρητικότητα ρεζερβουάρ δινουν αυτονομια 47x4,8=225,6km
μηπως ειναι λιγο υπερβολικο??
αντε και πες οτι κλεβουν λιγο τα τεχνικα χαρακτηριστικα.. αρα κοβοντας εχουμε 40x4=160km αυτονομιας. Ισχυει?
Μπορειτε οι ιδιοκτητες να μας πειτε του λογου το αληθες?
Στο περιπου γιατι το θεμα καταναλωσης εχει πολλους παραγοντες για υπολογισμό..
[Δινω λιγο παραπανω προσοχη στο θεμα αλλα το παπι το εχουμε για οικονομια, ετσι δεν ειναι?]
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
says ho????????? σε τι ειναι καλυτερο το innova???? στο ταμπουρο που τριζει?
Aυτο και εγω εννοουσα, και οχι την τιμη αγορας
Η αυτονομια πρεπει να ειναι γυρω στα 150 χλμ με οικονομικη οδηγηση
grandeBILL
19/11/2006, 09:36
εγω παντως με γεμισμα ρεζερβουαρ κανω πανω απο 150χλμ
Χμμμ... συμφωνώ κι εγώ. Γύρω στα 150 - 155 χλμ βγάζω κι εγώ τώρα που είμαι στο στρώσιμο βέβαια.
Απο χτες απογευμα ενας ακομα κατοχος modenas προστεθηκε στη λιστα!
Πηρα ενα μεταχειρισμενο ασημι στα 1900χλμ με 1400ευρα. Καλη περιπτωση πιστευω μιας και κοντα 2000χιλιαρικα για παπιο μου φαινεται καπως.. Το ειδαν 2μηχανικοι και οι 2 δωσανε εγκριση.Εχει και υπολοιπο εγγυσης 1χρονο + 3μηνες οποτε no worries! Μολις τραβηξω καμια φωτο θα την βαλω!
Αντε να κανουμε και καμια Πεντελο-Παρνηθο-Σουνιαδα με τους παπιους!
:beer:
καλημέρα σε όλους
αλλος ένας κάτοχος κρισταρ κι εδώ
σημερα το παρέλαβα το πρωι μαύρο γιαλιστερό και λαχταριστό...ωπ μην παρεξηγηθώ κιολας...
ρε παιδια το πίσω φρένο όταν το πατάω πιανει αλλα δεν ανάβει το στοπ
ενώ στο μπροστα ανάβει
σαν πρώτη εντύπωση είναι καλύτερο απο ότι το περίμενα
θα δούμε
να προσέχετε
να και το μικρο! οφειλω να ομολογησω οτι ο προηγουμενος ιδιοκτητης το προσεχε υπερβολικα. :D
σημερα κιολας μπηκε σχαρα/βαλιτσα. 35λιτρη kappa. Ευχαριστω AFTER για τις συμβουλές. :)
70210
Αρχικά δημιουργήθηκε από n1k3man
να και το μικρο! οφειλω να ομολογησω οτι ο προηγουμενος ιδιοκτητης το προσεχε υπερβολικα. :D
σημερα κιολας μπηκε σχαρα/βαλιτσα. 35λιτρη kappa. Ευχαριστω AFTER για τις συμβουλές. :)
Με γεια με γεια!!!
Αν ηταν μαυρο θα ελεγα οτι ηταν το δικο μου
Ειδες η βαλιτσα τι πραγματα χωραει χωρις να ειναι κτηνος?
Και απο ποιοτητα κατασκευης δεν χανει τιποτα σε συγκριση με τις 52λιτρες των 300?
Εγω εβαλα και μαξιλαρακι για τον συνοδηγο, αν δεις εχει ετοιμα τα σημαδια για τις τρυπες(12 ή 18? εχει, δεν θυμαμαι )
ευχαριστω, μεγειες και στον skynet απο πανω για το δικο του!
Αψογη η βαλιτσα μονο που συντονιζει σε ψηλες στροφες και βουιζει.. Αν φορας το κρανος δεν το καταλαβαινεις. 100% το τριξιμο ερχεται απο την βαλιτσα και πιστευω πως ειναι απο την επαφη του πανω με το κατω μερος παρολο που υπαρχει μια τσιμουχιτσα απο ακρη σε ακρη.. Η δικη σου δεν φανταζομαι να το κανει ετσι? Αν οχι σκεφτομαι να τους την επιστρεψω. Για την ιδια παλι εννοειται!
ευχαριστω, μεγειες και στον skynet απο πανω για το δικο του!
Αψογη η βαλιτσα μονο που συντονιζει σε ψηλες στροφες και βουιζει.. Αν φορας το κρανος δεν το καταλαβαινεις. 100% το τριξιμο ερχεται απο την βαλιτσα και πιστευω πως ειναι απο την επαφη του πανω με το κατω μερος παρολο που υπαρχει μια τσιμουχιτσα απο ακρη σε ακρη.. Η δικη σου δεν φανταζομαι να το κανει ετσι? Αν οχι σκεφτομαι να τους την επιστρεψω. Για την ιδια παλι εννοειται!
Δεν εχω προσεξει να το κανει
Δεν εχω οδηγησει και ποτε χωρις κρανος, οποτε και δεν ξερω
Μηπως δεν εχει μπει σφιχτα η βαση και θελει σφηξιμο?
(ασχετο)Μια αλλη βαλιτσα που ειναι μεγαλη και δεν φαινεται ογκωδης, ειναι η V46(46 λιτρα) της GIVI
Στην ιδια φιλοσοφια παντα
δεν το ακουσα εν κινησει, σταματημενος με νεκρα ανεβαζα στροφες για να δω τι συντονιζει και ποτε. Ετσι εντοπισα τo ενοχο σημειο της Kappa.
με το καρμπυρατερ του τι παιζει? το ρελαντι του μου φαινεται χαμηλο και καμια φορα στο ζεσταμα σβηνει. χρειαζεται να ανεβει μετα απο καποια χιλιομετρα? ενας μαστορας σημερα που του ειπα το μικρο αυτο προβλημα μου προτεινε να ανεβασω μερικες στροφες και να του ριξω και ενα καθαρισμα. μαζι με ενα ρυθμισμα στις βαλβιδες στα 2500 ανεφερε οτι το "προβλημα" θα εξαλειφθει τελειως. Ο ιδιος ειπε οτι το συγκεκριμενο μηχανακι ερχεται με παραπανω κλειστο τον αερα επειδη στη χωρα που παραγεται το κλιμα ειναι υγρο.
θα παω μια βολτα απο γκοργκολη να σιγουρεψω το θεμα, να δει λιγο και την μπαταρια και ολα οκ.
δεν το ακουσα εν κινησει, σταματημενος με νεκρα ανεβαζα στροφες για να δω τι συντονιζει και ποτε. Ετσι εντοπισα τo ενοχο σημειο της Kappa.
με το καρμπυρατερ του τι παιζει? το ρελαντι του μου φαινεται χαμηλο και καμια φορα στο ζεσταμα σβηνει. χρειαζεται να ανεβει μετα απο καποια χιλιομετρα? ενας μαστορας σημερα που του ειπα το μικρο αυτο προβλημα μου προτεινε να ανεβασω μερικες στροφες και να του ριξω και ενα καθαρισμα. μαζι με ενα ρυθμισμα στις βαλβιδες στα 2500 ανεφερε οτι το "προβλημα" θα εξαλειφθει τελειως. Ο ιδιος ειπε οτι το συγκεκριμενο μηχανακι ερχεται με παραπανω κλειστο τον αερα επειδη στη χωρα που παραγεται το κλιμα ειναι υγρο.
θα παω μια βολτα απο γκοργκολη να σιγουρεψω το θεμα, να δει λιγο και την μπαταρια και ολα οκ.
Μολις κανεις μερικα χιλιομετρα 200-300, θα δεις οτι το ρελαντι κραταει μια χαρα!
Ειναι σφιχτο ακομα το μοτερ και εχει πολλες τριβες
Μολις κανεις μερικα χιλιομετρα 200-300, θα δεις οτι το ρελαντι κραταει μια χαρα!
Ειναι σφιχτο ακομα το μοτερ και εχει πολλες τριβες
Μα από ότι κατάλαβα ο n1k3man το πήρε μεταχειρισμένο με 1900 χλμ.
Εχετε να προτείνετε (εστω με pm) κανένα συνεργείο αξιοπρεπές στην περιοχή Αμπελοκήπων για να κάνω το πρώτο service στα 1000 χλμ στο δικό μου Kristar?
Αρχικά δημιουργήθηκε από dino809
Μα από ότι κατάλαβα ο n1k3man το πήρε μεταχειρισμένο με 1900 χλμ.
Εχετε να προτείνετε (εστω με pm) κανένα συνεργείο αξιοπρεπές στην περιοχή Αμπελοκήπων για να κάνω το πρώτο service στα 1000 χλμ στο δικό μου Kristar?
Kαι εμενα θα με ενδιεφερε ενα συνεργειο στους Αμπελοκηπους για modenas(εξουσιοδoτημενο) αλλα δεν βρισκω
Το πιο κοντινο ειναι στην Καλιροης στο moto japan
Νομίζω το TIMES MOTO στην Μιχαλακοπούλου είναι εξουσιοδοτημένο αλλά δεν ξέρω τίποτα από την ποιότητα των εργασιών του.
Πηγα χτες απο γκοργκολη. Το παιδι εκει στο τεχνικό τμήμα ρυθμισε το μειγμα του carb στο ρελαντι και ολα οκ. κανενα προβλημα με σβησιματα στο ζεσταμα. διορθωσε το τριξιμο απο το σωληνακι του φρενου που στηριζεται πανω στο φτερο με spray σιλικονης και σκληρυνε μια σκαλα τις kayaba. Όλα αυτα αφου αφησε τη δουλεια που ειχε για να παρει μια βολτα το kristar μου και μετα να ασχοληθει μαζι του. Πραγματικα ΑΨΟΓΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. Ηταν διαθεσιμος να απαντησει σε ολες τις ερωτησεις μου, πρεπει να κάθησα εκεί κοντα στα 45'! Αυτό σημαίνει αντιπροσωπεια. Μακαρι να ηταν ολοι ετσι οταν κοιτανε τη μοτο σου.. Μενει το τριξιμο της kappa και 2led για τα φώτα θέσεως. Σκεφτομαι να αλλαξω και την λαμπα του φαναριου εμπρος και να κρατησω τη μαμισια για backup. Την εχει αλλάξει κανεις? Αν ναι που, ποσο, υπήρξε βελτίωση?
Τωρα για οσους ψάχνετε εξουσιοδοτημενο, μπορειτε να παρετε τηλ στην αντιπροσωπεια και να ζητησετε οδους και τηλεφωνα συνεργειων στην περιοχη που θελετε. Το θεμα ομως ειναι τι παιζει με το καθε εξουσιοδοτημενο.. πχ στην περιοχη μου επειδη λιγο πολυ τους ξερω δε θα το πηγαινα στα 2500κμ που ερχονται. Ετσι χτες ρώτησα το παιδι που ανεφερα ποιο πανω και μου προτεινε καποιον τον οποιο ο ίδιος θεωρεί καλό με τα δικα του κριτήρια. Ειναι λιγο μακρια απο μενα αλλα τι να κανουμε.. θα περασω μια βολτα πριν το αφήσω και βλεπουμε. Οποιος ενδιαφερεται μπορω να του στειλω λεπτομερειες με πμ.
Και κατι τελευταιο. Με ποσα ασφαλιζετε τον αστεριξ!? εξαμηνο-ετος να 'ναι. Εγω μαλλον το βαζω απο αυριο εξαμηνο υδρογειο [τα βασικα, χωρις οδική, bm2] στα 35ευρω.
Λάμπα δεν έχω αλλάξει. Οσο για την ασφάλεια, το ασφάλισα στην Ασπις Πρόνοια που έχω και το αυτοκίνητο με 110 ευρώ ετήσιο.
ασχετο αλλα μιας το ρωτησε καποιος πριν απο μερικες σελιδες και μιας και το κοιταξα χθες η πισω λαμπες των φλας του dinamik ειναι 10w
ετσι νομιζω οτι ειναι και το Kristar
ασχετο αλλα μιας το ρωτησε καποιος πριν απο μερικες σελιδες και μιας και το κοιταξα χθες η πισω λαμπες των φλας του dinamik ειναι 10w
ετσι νομιζω οτι ειναι και το Kristar
Kαποιος μου εσπασε το φλας με το μηχανακι κανονικα παρκαρισμενο
Μαλλον καμια κυρατσα που θα γυρναγε απο την λαικη με τιγκα σακουλες :mad:
Τεσπα, ενας λογος παραπανω για να βαλω τα λεντακια
Παντως ρε παιδια πεισμα...ουτε με logo δεν ξανακολλαγε :a52:
Τι την απλη(στιγμης) τι την GEL, δεν κολλαγε με τιποτα, λες και εβαζα νερο!!!
Και οι επιφανειες να εφαπτουν τελεια :a37:
pappasr6
29/11/2006, 20:26
ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΚΡΙΣΤΑΡ ΜΕ 1200ΧΛΜ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΨΟΓΟ.
ΤΑ ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΨΗΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΨΟΦΑΕΙ ΑΠΟ ΜΕΙΓΜΑ.
ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ(ΖΙΓΚΛΕΡ,ΕΞΑΤΜΙΣΗ,ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ,
ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡ)?
after εχω ενα φλασακι περισσευμα (ιδιο εχουμε) ελα να το παρεις
after εχω ενα φλασακι περισσευμα (ιδιο εχουμε) ελα να το παρεις
Σε ευχαριστω, αλλα λεω να κανω την μοντιφα :rotflmao:
Περισσοτερο θα μου παρει να βαλω καινουργιο φλας, ειδα οτι τα καλωδια ειναι τρεχα/γυρευε
Σε ευχαριστω παντως :wave2:
Να σου πω....:a8:
Κανα απ σαιντ νταουν χαριζει? :D
Μην βγάλεις τα καλώδια. Ξεβίδωσε το στογγυλό (το τζαμάκι βασικά), βγάλε και άλλαξε μόνο το εσωτερικό του. Μην πειράξεις τα καλώδια, δε χρειάζεται.
με τα φλασακια ειναι λιγο μπέρδεway το θεμα! δοκιμασα να βγαλω τα ψευτικα που εχει πανω στο στοπ και να βαλω κανονικα αλλα το ενα δεν αναβει. θελει μαλλον να μπει η φισα του. βρισκεται κατω απο το αριστερο πλαινο απ οτι μου ειπαν και ειναι μανικι να βγει. ιδιαιτερα για οσους το εχουμε βαλιτσωσει. Δεν εχω δοκιμασει ακομα να το λυσω..
φιλικη συμβουλη για τις ζαντες >> κοιτάζετε συχνα τις πιεσεις στις σαμπρέλες και βαλτε λιγο παραπανω.. ρωτηστε και τον λαστιχα σας. καλυτερα να παει η σαμπρέλα, παρα η ζαντα..
γεια χαρα σε όλους.
ξέρει μήπως κανείς κανένα καλό συνεργείο για τα κρισταρια μας???
δοκιμασμένο δηλαδή
δεν θέλω να διαφημίσω αλλά δεν είναι κακό να προτείνει καποιος και να βοηθήσει
αλλήλους...
Το κεντρικό σταντ μου δημιουργεί ανασφάλεια.
Μου φαίνεται ότι το Kristar δεν "κάθεται" και πολύ καλά στο κεντρικό σταντ. Παλαντζάρει εμπρός - πίσω σαν να ισοροπεί πάνω του και μου φαίνεται σαν έτοιμο να πέσει. Συμβαίνει και σε εσάς ??
Το κεντρικό σταντ μου δημιουργεί ανασφάλεια.
Μου φαίνεται ότι το Kristar δεν "κάθεται" και πολύ καλά στο κεντρικό σταντ. Παλαντζάρει εμπρός - πίσω σαν να ισοροπεί πάνω του και μου φαίνεται σαν έτοιμο να πέσει. Συμβαίνει και σε εσάς ??
Mια χαρα ειναι, δεν εχει προβλημα
Νορμαλ να κανει ετσι, το αριστερα-δεξια να φοβασαι :rolleyes:
After, και αριστερά - δεξιά ψιλοκουνιέται και γενικά δεν μου πολυεμπνέει εμπιστοσύνη :eyepop:
Σήμερα, πρώτη μεγάλη διαδρομή με το Kristar υπό βροχή (πάνω από 25 χιλιόμετρα). Παρόλο που ήμουν φορτωμένος με σάκο (όχι πλάτης) και μια μπαταρία αυτοκινήτου (!) δεμένη ανάμεσα στο κάθισμα και την πλάτη της μπαγκαζιέρας μπορώ να πω ότι το σύνολο συμπεριφέρθηκε με αξιοπρέπεια (με την ανάλογη προσοχή κι από εμένα βέβαια!).
Μόνο που από ένα σημείο και πέρα δεν κράταγε ρελαντί στα φανάρια. Ισως λόγω αυξημένης υγρασίας?
Κατά τα άλλα, όλα καλά :smilea:
.....σε αντίθεση με τον εξοπλισμό μου (γάντια, μπουφάν, παντελόνι, παπούτσια) που με πρόδωσε και έβαλε από ΠΑΝΤΟΥ νερά. Κατέληξα στη δουλειά βρεγμένος μέχρι το μεδούλι :sad:
Πρέπει να προγραματίσω ανανέωση γιατί τα έφαγαν τα ψωμιά τους μου φαίνεται !
dino αυτο με το ρελαντι κοιταξε το στην αντιπροσωπεια η σε καποιο καλο εξουσιοδοτημενο. δεν ειναι τπτ. θελει ρυθμισμα το μειγμα στο ρελαντι.
grandeBILL
12/12/2006, 23:45
Παιδια τι πιεση εχετε στα ελαστικα??
Να βαλω tubeless αξιζει?? τα λεφτα ειναι τα ιδια σχεδον με τα απλα
Από πίεση εχω βάλει ότι λέει το βιβλιαράκι. 25 PSI μπροστά και 28 PSI πίσω.
Εγω εχω βαλει 28-35, εφοσον παιρνω και δικαβαλο, και θα το αυξησω πισω, γιατι το φορτωνω και συχνα
Το 25-28 καλυτερα αφηστε το!
Με τις νεες πιεσεις ειδα ενα καλυτερο μηχανακι, με καλυτερες επιδοσεις και μικροτερη καταναλωση
Δεν ξερω πως βγαλανε το 25-28
Τα λαστιχα μου ειναι τα metzeler ME21
Ποια tubeless βρηκες?
Ηξερα οτι δεν υπαρχουν για παπι
:confused: :confused: :confused:
Λοιπον σημερα εβγαλα τα φλας, και εβαλα λαμπακια εσωτερικα 12v10w
Ρε παιδια σιγουρα δεν θα τα ψαχνω σε καμια λακουβα, γιατι λιγο ψιλοχυμα μου φαινονται οτι μπαινουν ετσι σφηνωτα
Παραλιγο να μου πεσει και μεσα η υποδοχη, αλλα ειχα διαβασει το αναλογο ποστ και το εσωσα τελευταια στιγμη :lol:
After, για την ώρα έχω αφήσει τα εξωτερικά. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω...:(
After, για την ώρα έχω αφήσει τα εξωτερικά. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω...:(
Σε τι να με βοηθησεις? :confused:
Παντως μετα απο 3 μερες χρησης, μια χαρα ειναι τα λαμπακια στην θεση τους, και εχω πεσει σε πολλεεεεεεεεες λακουβες :rolleyes:
tonydigital
17/01/2007, 22:13
Τελικά σχετικά με τις επιδώσεις του Kristar υπάρχει κάποιος που το χει στρώσει να μας πει τελική ταχύτητα και γενικά επιδώσεις στον δρόμο σχετικά με άλλα παπιά ??? (Crypton, KRISS II, Modenas, KazeR)...Ειδικά τα 100 Χλ τα πιάνει άνετα ή σπασμένο???. Προς το παρόν έχω ένα KazeR 115 και σκέφτομαι να πάω σε κάτι πιο γρήγορο...:confused:
:rotflmao: RE PAIDIA TI LETE TORA POSO KAIRO KIKLOFORI TO KRISTAR?? MILATE LES KAI TO XERATE KAI APO XTHES!!! I DIKIA MOY PROTASI HONDA oti kai an einai trela axiopista kai ikinomika oso afora gia piragma den sas leo tipote iparxoyn apira KIT kai beltiotika kai i mixaniki to dfenoyn kai to linoyn me klista matia ok??:lol: HONDA KAI PALI HONDA :a08: :a08:
Ακούσατε τίποτα για ανάκληση του κριστάρ λόγω προβλήματος στο σωληνάκι του μπροστινού φρένου ?
Ξέρει κανείς λεπτομέρειες ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από hondaRR
:rotflmao: RE PAIDIA TI LETE TORA POSO KAIRO KIKLOFORI TO KRISTAR?? MILATE LES KAI TO XERATE KAI APO XTHES!!! I DIKIA MOY PROTASI HONDA oti kai an einai trela axiopista kai ikinomika oso afora gia piragma den sas leo tipote iparxoyn apira KIT kai beltiotika kai i mixaniki to dfenoyn kai to linoyn me klista matia ok??:lol: HONDA KAI PALI HONDA
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bawl: :bawl: :bawl: :lol: :lol: :lol: :bigcry: :bigcry: :rotflmao:
sotos2004
11/02/2007, 18:24
Ακούσατε τίποτα για ανάκληση του κριστάρ λόγω προβλήματος στο σωληνάκι του μπροστινού φρένου ?
Ξέρει κανείς λεπτομέρειες ?
Υπάρχει σχετική ανακοίνωση στο site του gorgoli. Πάντως εγώ το κοίταξα και δεν έχει φθαρεί. Βέβαια μετά το πρώτο service η πλαστική θηλιά είχε φύγει απο τη θέση της και την κούμπωσα εγώ.
sotos2004
12/02/2007, 17:36
Καλησπέρα , είμαι κάτοχος ενός modenas 125 εδώ και περίπου ένα χρόνο είμαι πολύ ευχαριστημένος από το μηχανάκι αν και δεν είμαι πολύ απαιτητικός. Το μόνο που θέλω είναι να με πηγαίνει εκεί που θέλω τίποτα άλλο. Αυτό που με ενοχλεί όμως από τότε που το πήρα είναι το γεγονός ότι το φως δεν φωτίζει αρκετά το δρόμο και θέλω είτε να βάλω πιο δυνατή λάμπα είτε να αλλάξω αν γίνεται όλο το σύστημα των φώτων και να βάλω αυτό που έχουν τα πιο καινούργια μοντέλα. Τι θέλω να πω. Παρακάτω έχω το δικό μου μηχανάκι το (κόκκινο) με μία δέσμη φωτός και από κάτω είναι το μοντέλο που εμφανίζεται στο brochure στο επίσημο site της modenas .
http://img456.imageshack.us/img456/5623/dsc000843yx4.th.jpg (http://img456.imageshack.us/my.php?image=dsc000843yx4.jpg)
http://img483.imageshack.us/img483/8471/kristardoublehz3.th.jpg (http://img483.imageshack.us/my.php?image=kristardoublehz3.jpg)
Γνωρίζει κανείς αν γίνεται αυτή η αλλαγή?
Επίσης έχω ένα πρόβλημα από τότε που πήρα το μηχανάκι . Είχε πρόβλημα η τσιμούχα στο μπροστινό αμορτισέρ και έχανε λάδια. Στο πρώτο service μου το είπανε και το πήγα άλλη φορά γύρο στα 1500 χιλιόμετρα για την επισκευή γιατί δούλευα εκείνο το μήνα το καλοκαίρι και το χρησιμοποιούσα για τις μετακινήσεις μου από και προς τη δουλειά. Το φτιάξανε (μέσα στην εγγύηση αν και ο υπεύθυνος δεν ήξερε αν είναι μέσα στην εγγύηση και πήρε τηλ. στα κεντρικά στον γκοργκολή. ) Βέβαια δεν έγινε αλλαγή αλλά απλώς επισκευή. Για λίγο καιρό όλα καλά αλλά μετά άρχισε πάλι να φτύνει λάδι. Όμως δεν το πήγα γιατί το χρησιμοποιούσα (δεν ήθελα να μπω σε λεωφορείο με ΤΙΠΟΤΑ. ) Τώρα όμως η εγγύηση ενός χρόνου λήγει και λέω να πάω να προλάβω μπας και το αλλάξουν και γλυτώσω τα φράγκα. Εσείς τι λέτε θα δεχτούν να το αλλάξουν?
[img=http://img456.imageshack.us/img456/5623/dsc000843yx4.th.jpg] (http://img456.imageshack.us/my.php?image=dsc000843yx4.jpg)
Επίσης κάποιος/κάποια εξυπνη χτύπησε το φανάρι μου όταν είχα το μηχανάκι στο ΤΕΙ και το έσπασε, όχι το ίδιο το φανάρι αλλά τα 2 από τα 3 σημεία στα οποία στηρίζονταν. Κοστίζει πολύ η αλλαγή? Θα το κόλλαγα εγώ αλλά δεν ξέρω πως βγαίνει η μάσκα μπροστά!!!
sotos2004 αν βρεις δυνατοτερη λαμπα απο τη μαμισια ενημερωσε. ψαχνω και γω. περνει τυπου μπαγιονετ αν δεν κανω λαθος
σχετικα με την ανακληση τωρα αφορα τη θηλεια που συγκρατει το σωληνακι του φρενου πανω στο φτερο. Τοποθετειται μια 2η θηλεια καθως και μια πλαστικη γωνια στο φιλτροκουτι. Η επισκευη διαρκει ελαχιστα.
link >> http://www.gorgolis.gr/download.htm
:sun: γεια σας κ απο μενα. ειμαι μολις 2 εβδομαδων κατοχος ενος kristar 125. παλαιοτερα ειχα astrea k supra κ επειδη τα εφαγα καλα στην μαπα τα honda, αποφασισα να αλλαξω. ο καιρος θα δειξει εαν επραξα καλα η οχι. τωρα ειμαι στο στρωσιμο οποτε ειναι νωρις για συμπερασματα. οι πρωτες εντυπωσεις παντως ειναι αρκετα καλες. αληθεια απο το astrea δεν ειχα κ πολλα παραπονα αλλα μου το εφαγαν κατι καλοπαιδα κ γι αυτο πηγα στο supra. τι το ηθελα? πικρα μεγαλη:bigcry: κανενα tip για το νεο μου μηχανακι απο εσας τους παλιους??? :confused: :sun:
Αρχικά δημιουργήθηκε από akis777
:sun: γεια σας κ απο μενα. ειμαι μολις 2 εβδομαδων κατοχος ενος kristar 125. παλαιοτερα ειχα astrea k supra κ επειδη τα εφαγα καλα στην μαπα τα honda, αποφασισα να αλλαξω. ο καιρος θα δειξει εαν επραξα καλα η οχι. τωρα ειμαι στο στρωσιμο οποτε ειναι νωρις για συμπερασματα. οι πρωτες εντυπωσεις παντως ειναι αρκετα καλες. αληθεια απο το astrea δεν ειχα κ πολλα παραπονα αλλα μου το εφαγαν κατι καλοπαιδα κ γι αυτο πηγα στο supra. τι το ηθελα? πικρα μεγαλη:bigcry: κανενα tip για το νεο μου μηχανακι απο εσας τους παλιους??? :confused: :sun:
καλως ηρθες και καλοριζικο το καινουριο σου kristar. διαβασε το thread. εχουν γραφτει αρκετα tips. :beer:
sotos2004
21/06/2007, 17:26
Καλησπέρα, βρε παιδιά όταν πήρατε το kristar σας έδωσαν service manual ώστε να μπορείτε να κάνετε service/αλλαγές μόνοι σας? Γιατί εμένα μου έδωσαν μόνο ένα βιβλιαράκι που λέει πότε να πηιγαίνω για service και κάποιες γενικές οδηγίες συντήρησης για τα λάδια, τα φίλτρα λαδιού και αέρα και το μπουζί, τίποτα άλλο.
Αν γίνεται μπορείτε να το σκανάρετε/φωτογραφήσετε και να το ανεβάσετε?
Επίσης κάθε πόσα χιλιόμετρα συμπληρώνετε λάδι?
Καλο το μοντενας ... μας κουρασατε :lol:
Για kymco παπι τι εχετε να πειτε. Σκεφτομαι να παρω το straight 150cc δεν το εχω κανει τεστ ραιντ ακομα
easyrider77
23/06/2007, 12:30
Ρε παιδια γεια χαρα :wave2:
Να ρωτησω κατι. ποση βενζινη (ακριβως) παιρνη το κρισταρ σε λιτρα?
γιατι καπου ακουσα οτι παιρνει γυρω στα 3 λιτρα?
πολυ λιγη για να δουλευεις μ'αυτο.
Εχω ενα crypton 100 του 98,
και λεω να παω σε kristar 125 για τη δουλεια βασικα..
παιρνει χαλαρα πανω απο 3. γυρω στα 4+ κατι. κοιτα ομως και τα καινουργια injection :winka:
sotos2004
24/06/2007, 13:47
Σύνολο μαζί με ρεζερβουάρ παίρνει ~4,8 λίτρα. Από την στιγμή που η βελόνα της βενζίνης είναι εντελώς στο 0 με όρθιο το μηχανάκι( 90 μοίρες, κάθετα) παίρνει ~4,0λίτρα. Το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί έχω μείνει από βενζίνη(το ήξερα πως δεν έιχε αλλά βαριόμουν να πάω να βάλω) και είχα βάλει 4,7!!!!!!
Πάντως καλά λέει ο φίλος κόιτα και τα injection, θα παίρνουν πιο εύκολα μπρος το χειμώνα. Αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2. το honda και το suzuki. Αν κοιτάξεις σε κάποιο άλλο thread ένας φίλος που πήρε το suzuki λέει έχει εντελώς μάπα αμορτισέρ πίσω. Οπότε καλύτερα για injection πήγαινε κατά innova μεριά.
yannis24
13/12/2007, 14:20
επαναφερω το θεμα μιας και απεκτησα προσφατα ενα Kristar125 με 24000κμ εναντι του ποσου των €750 περιπου !
το μηχανακι ειναι σε αψογη κατασταση εμφανισιακα !
εχω ενα υο προβληματακια αλλα πιστευω οτ ιθα τα λυσω μιας και ειναι και η πρωτη μου επαφη με παπι γενικα και δεν το εχω το θεμα ...
το πρωι παιρνει λιγο δυσκολα μπροστα.....παιρνει μπροστα μονο με μιζα...κραταει λιγο...σβηνει....παλι.....σβηνει.....οποτε...το βαζω μπροστα, κραταω λιγο το γκαζι ανοιχτο και ζεστενεται....μετα ολα καλα......εχετε καμια αποψη ? μηπως να ανεβασω λιγο το ρελαντι ?
να σας πω αυτο ειναι και το σοβαροτερο προβλημα που εχω, μαις και με αγχωνει καθε πρωι αν θα παρει μπροστα και αν θα σβησει ?
επειδη το αγορασα μεταχειρισμενο....μπορειτε να μου πειτε καμια γνωμη για σερβις κτλ?
καθε ποσο?
λαδια καθε ποσο?
ο τυπακος που μου το εδωσε μου ειπε καθε 1000-1500κμ περιπου ....εσεις τι λετε?
τι αλλο χρειαζεται?
βαλβιδες ρυθμισμα χρειαζονται ?
ευχαριστω προκαταβολικα !
παιδια μηπως ξερετε αν κυκλοφορει στο interneti το manuali του κρισταριου? :)
μπορειτε να μου πειτε τι λαμπα φοραει εμπρος? θελω να παω να βαλω μια aftermarket να φωταει καλυτερα!
DoMMiNat0R
11/01/2011, 15:48
Εγώ μόλις αγορασα ενα suzuki address το εχω κανει 280 km μεχρι στιγμης και μου εχει αρεσει παρα πολυ .Η πορεία θα δείξει. Επισης βλεπω οτι εχει πολυ δυναμη και φοβερο design
καλησπερα ειμαι καινουργιος στο forum. εχω ενα modenas kristar 125.. το εχω απο το καλοκαιρι του 2008 και εχω γραψει μεχρι σημερα 25000 χλμ. γενικοτερα εχω ακουσει για αρκετα προβληματα οπως και για ολα τα παπακια εκτος απο τα ΑΘΑΝΑΤΑ GLX. βεβαια εγω ημουν απο τους τυχερουσ μεχρι σημερα...:( σημερα συγκεκριμενα με αφησε 2 φορες το πηγα στο μαστορα( παντα εξουσιοδοτημενο για modenas) και μου ειπε οτι εχει καψει πηνια!!!!!! οσο αναφορα το modenas σε συγκριση με αλλα παπια 1 απο ομορφια ειναι καθαρα θεμα γουστου.. 2 απο θεμα τιμης θα ελεγα οτι εχει καλη τιμη παντα σε σχεση με αλλα παπια..3 απο θεμα πλαστικα ειναι μαμησετα οπως ολα δηλαδη.. 4 να παρω kawasaki kaze-r ποιος ο λογος?????? αφου ειναι ολοιδια απο θεμα μηχανικων...
παντος οποιος το εχει αξιζει να βαλει μια εξατμηση πιο ελευθερη συγκεκριμενα εγω εχω βαλει μια protech. δουλευα φιλαδελφια και μενω αμφιαλη κερατσινι οποτε καθε μερα ειχα την εθνικη οδο να περναω με την μαμα εξατμηση ποτε ομως το κοντερ δεν τελικιαζε τωρα το κοντερ τερματιζει οποτε κατι εχει δωσει στην τελικη κοντερισια τουλαχιστον 20χλμ τωρα και 5χλμ να ειναι πραγματικα σημασια εχει οτι εδωσε. οσο αναφορα τις επιδωσεις παιδια πιστευω οτι σε παπακια δεν αξιζει να ριξεις ουτε 1 ευρω για να το πειραξεις.. εκτος απο μια εξατμηση που δεν επιρεαζει τιποτα απο θεμα μοτερ. ειμαι 28 εχω αλλαξει 7-8 παπακια οσα και αν πειραζα παντα οταν εκανα μακρινες αποστασεις ειχα το μυαλο μου μην με αφησει γιατι για να κερδιζα 10 το πολυ 20 χλμ ελεος!!!!!!
αν καποις θελει ταχυτητα ας το πουλησει και να αλλαξει κατιγορια σε κιβυκα.
Υ.Γ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΣΑΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΓΕΜΑΤΗ:a015: (ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ)
Καλησπέρα,
έχω κι εγώ το εν λόγω μηχανάκι από το καλοκαίρι του 2006 και έχω μόλις 3500ΚΜ........πρόσφατα διαπίστωσα πως χρήζει αλλαγής αμορτισέρ....καμμιά πρόταση????
Τέλος, εάν αποφάσιζα να το πουλήσω, ποιά η λογική τιμή για το εν λόγω με τόσο λίγα ΚΜ???
gregogti
02/08/2011, 14:20
αφου εχει καινουργιο 1700 τοτε αν θες να φυγει 1200 καλα ειναι
Αρχικά δημιουργήθηκε από gregogti
αφου εχει καινουργιο 1700 τοτε αν θες να φυγει 1200 καλα ειναι
.....εγώ σκεφτόμουν ακόμα πιο κάτω......1000 ευρώ......thanks