PDA

View Full Version : Σύγκρουση Ελληνικού και Τουρκικού F16

Σελίδες : 1 2 [3] 4

stavrogin
24/05/2006, 18:33
Μα πως γινειται υπερευκινητα αεροπλανα να συνγκρουωνται στον ουρανο;

Κι ομως γινεται

49306

stavrogin
24/05/2006, 18:39
Το αεροπλανο που σηκωνεται ,περνει υψος και ετσι κοβει ταχυτητα και για να ερθει πισω απο τον αλλο .

Θελεται να δειτε τι ζημια προκαλεσε η επαφη της ακρης του φτερου του στην ατρακτο του αλλου;

Οχι και λιγη.

Σημειωση ο πιλοτος δεν εχει εγκαταληψει ακομα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

49307

stavrogin
24/05/2006, 18:42
Κι ομως αυτος ο ανθρωπος σωθηκε, χρησιμοποιωντας το εκτινασομενο καθησμα.

49308

npap
24/05/2006, 18:46
...

49309

Χωμάτινος
24/05/2006, 19:21
Μόλις παρακολούθησα την συνέντευξη της Μπακογιάννη σχετικά με το συμβάν και την "καλή γειτονία" της Ελλάδας προς την Τουρκία εν γένει.

:a023: :a023: :a023::a018: :a015: :a018: :a023: :a023: :a023:

THEOD
24/05/2006, 19:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin

Απο την μελετη των παραπανω προκηπτουν τα εξης:

Τυπικα ο Τουρκος εχει το δικαιωμα να πλησιασει ελληνικη ξηρα σε αποσταση 6 μιλιων κατα τους Τουρκους και 10μιλιων κατα τους Ελληνες.

Ο Τουρκος δεν εχει την υποχρεωση να καταθεσει σχεδιο πτησης.

Οποτε μπορει να κανει μια βουτια απο τα 6 μιλια ,και σε δευτερολεπτα να περασει πανω απο ενα νησι να φωτογραφισει οτι θελει και να φυγει χωρις να προλαβουν να τον αναχαιτησουν οι δικοι μας.

Αρα για λογους αποτροπης ειμαστε υποχρεωμενοι να σηκωνουμε αεροσκαφη να τους παρακολουθουμε απο κοντα (στον διεθνη εναεριο χωρο περαν των 6 ή 10 μιλιων,οπου εχουμε μονον τον ρολο της προστασιας του FIR) και να τους αναχαιτιζουμε εφοσων αυτοι κανουν την παραβιαση, Και φανταζομαι οτι πολλες φορες προφασιζομαστε παραβιαση του FIR ,για να τους εχουμε απο κοντα.

Βεβαια δεν εχουν οι Τουρκοι την υποχρεωση να υποβαλουν σχεδια πτησης, αλλα οι πτησεις τους ειναι προκλητικες κι εκ του πονηρου χωρις αμφιβολια.Η λυση στο προβλημα ειναι απλη αλλα θελει τσαμπουκα και εχει ρισκο.
Απαιτουμε επικαλουμενοι λογους εθνικης ασφαλειας την καταθεση σχεδιων πτησης απο ολα τα στρατιωτικα αεροσκαφη που διασχηζουν τον χωρο του FIR αθηνων, ετσι ωστε να μην τους κηνηγαμε αλλα απλα να τους περιμενουμε εκει που πανε.Να τους κλειδωνουμε στα αντιεροπορικα μας αμεσως μολις μπουν παρανομα στο FIR και να βουηζουν τα αυτακια τους απο το κλειδωμα των πυραυλων.Και σε καθε περιπτωση να ειμαστε πληρως καλυμενοι,νομικα σε περιπτωση αναχαιτησης.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα...
Πρόκειται για ένα ατελείωτο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι...

Να διευκρινήσω μόνο ότι όσο τα Τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν μόνο το FIR Αθηνών ΔΕΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΝΤΑΙ παρά μόνο ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ, και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ώστε να καταγραφτεί η παράβαση και να σταλεί τεκμηριωμένη στον ICAO που φυσικά δεν πρόκειται να κάνει τίποτε άλλο παρά μια χλιαρή σύσταση...Ταυτόχρονα μέσω διεθνώς τυποποιημένων κινήσεων-ελιγμών τους γίνεται "σύσταση" να εξέλθουν από τα όρια δικαιοδοσίας του FIR Αθηνών....

Την ίδια ώρα, από τους αριθμούς των αεροσκαφών που φαίνονται στις φωτό η Ελληνική πλευρά εξαγάγει χρήσιμα συμπεράσματα για το από ποιές πολεμικές μοίρες και από ποιά αεροδρόμια έχουν σηκωθεί τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, και ταυτόχρονα βγαίνουν συμπεράσματα για τις επιθετικές τακτικές που ακολουθούν....
Αντίστοιχα οι Τούρκοι βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα για τα δικά μας προκεχωρημένα αεροδρόμια και μοίρες αναχαίτισης, τις τακτικές αναχαίτισης, και την δυνατότητα του Ελληνικού δικτύου αεράμυνας στον εντοπισμό καθώς και τα τυχόν κενά του...

Η ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗ και τα τελευταία χρόνια η ΕΜΠΛΟΚΗ (γιατί από το 1974 έως το 1981 περίπου, ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ τα Τουρκικά F-105, F104, F4 έμπαιναν στην διαδικασία αερομαχίας με τα Ελληνικά Mirage F1 , F4 κλπ και όποτε το τολμούσαν πάντα έχαναν κατά κράτος υποχωρώντας άτακτα προς τις Τουρκικές ακτές) λαμβάνει χώρα όταν πλέον τα αεροσκάφη εισέρχονται σε αυτόν που εμείς θεωρούμε εθνικό εναέριο χώρο μας....

Φυσικά όλα αυτά είναι και λίγο σχετικά μιας και με τις αεροπορικές ταχύτητες στην διάρκεια μιας εικονικής αερομαχίας τα εμπλεκόμενα αεροσκάφη (που συνήθως ΔΕΝ είναι 2 αλλά τουλάχιστον 2 ΖΕΥΓΗ) μπορεί να εισέλθουν και να εξέλθουν πολλές φορές από τον εναέριο χώρο και μην περιοριστούν σε λίγα ναυτικά μίλια, ενώ αρκετές φορές το πείσμα για επικράτηση και η ένταση μεταξύ των πιλότων συνεχίζουν την αερομαχία μέχρι τα διαθέσιμα καύσιμα να επιβάλλουν την απεμπλοκή....
Ας μην ξεχνάμε ότι ο όρος "εικονική αερομαχία" δίδεται εκ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ και την δεδομένη στιγμή που γίνεται, όλα γίνονται όπως θα γινότανε σε μια πραγματική-πολεμική αερομαχία με μόνη διαφορά ότι την κρίσιμη στιγμή δεν πυροδοτούνται όπλα...

arxaios
24/05/2006, 20:47
Το τι έγινε ή το τι τελικά έπρεπε να γίνει, είναι μάλλον γνωστό και τελικά όλοι μας έχουμε την ατομική μας γνώμη ..........

Ενα μόνο δεν αλλάζει..........

Τιμή και δόξα σε αυτούς που την ζωή τους έταξαν να φυλλάτουν Θερμοπύλες.........

Καλό του ταξίδι..........

Draken
24/05/2006, 21:33
Παντως επειδη ακουστηκαν πολλα περι του ποσο πιθανη ειναι μια συγκρουση στον αερα κατα τη διαρκεια αερομαχιας σας επισυναπτω δυο videακια.

Το πρωτο (http://rapidshare.de/files/21167722/That.was.so.close.mpg.html) απο το cockpit ενος τουρκικου μαχητικου ενω εχει μπλεξει σε αερομαχια με ελληνικο (δεν λεω αναχαιτηση ;) )

Και το δευτερο (http://video.google.com/videoplay?docid=3262613597746338966&q=f14) (διασημο πλεον) ενος F15 της αμερικανικης πολεμικης αεροποριας...

Μακαρι να ειναι ελαφρυ το χωμα που σκεπαζει τον Ελληνα πιλοτο...
Καλο ταξιδι να εχει... :(

alximistis
24/05/2006, 23:18
"Εγώ ωστόσο ως πολίτης-οπλίτης νιώθω πάθος και έρωτα γιά κάποια ιδανικά και αυτά ακριβώς θα είναι γιά εμένα τα κινητήρια συναισθήματα στην περίπτωση του "ο μη γένειτο".΅

Καμία διαφωνία! Αυτό δα μου έλειπε!!!
Ως πολίτες και δη Έλληνες εννοείται πως το συναίσθημα και τα ιδανικά πολλές φορές... σε κυριεύουν. Και στην τελική... γιατί όχι;

Απλώς φίλε μου να είσαι σίγουρος ότι αν παραστεί η ανάγκη ελάχιστοι των ελαχίστων θα είναι αυτοί που θα κάνουν πίσω! Δεν είναι άποψη μου. Το ΞΕΡΩ!
Ακόμα και αυτοί που τώρα εμφανίζονται οι πιο διστακτικοί... στ6ην ανάγκη θηρία θα γίνουν.
Όπως γίναμε στο παρελθόν...
Αλλά να θυμάσαι ότι με κραυγές δεν γίνεται δουλειά.

"Μόλις παρακολούθησα την συνέντευξη της Μπακογιάννη σχετικά με το συμβάν και την "καλή γειτονία" της Ελλάδας προς την Τουρκία εν γένει. "

ΠΟΤΕ μα ποτέ δεν είχαμε ηγεσίες αντάξιες των προσδοκιών μας ΠΟΤΕ δεν είχαμε πραγματική ανεξαρτησία στις αποφάσεις μας.
Οι εξαιρέσεις βεβαιώνουν τον κανόνα.
Το άσχημο είναι ότι...

εξακολουθούμε να μην αντιστεκόμαστε!!!!!

stavrogin
24/05/2006, 23:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Το τι έγινε ή το τι τελικά έπρεπε να γίνει, είναι μάλλον γνωστό και τελικά όλοι μας έχουμε την ατομική μας γνώμη ..........

Ενα μόνο δεν αλλάζει..........

Τιμή και δόξα σε αυτούς που την ζωή τους έταξαν να φυλλάτουν Θερμοπύλες.........

Καλό του ταξίδι..........

Τιμή και δόξα σε αυτούς που την ζωή τους έταξαν να φυλλάτουν Θερμοπύλες......... π ο τ ε απο το χρεος μη κινουντες.

Ειναι ο επομενος στιχος και ειναι ολα τα λεφτα

Tropeas
25/05/2006, 05:40
Χαίρομαι να ακούω πραγματικά γεγονότα απο τους ασυρμάτους που πιάναν τις συχνότητες της περιοχής... και προφανώς μόνο αυτά είναι αποδείξεις... δεν το λέω για να δημιουργήσω εντύπωσεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι όπλο βγήκε, που σημαίνει ότι ήταν επιχείρηση σε εχθρικό έδαφος, και ότι κάποιοι ήταν αποφασισμένοι για πολλά...

stavrogin
25/05/2006, 23:42
μερικες φωτο ακομα σχετικες με τις φωτο απο την συγκρουση των δυο Μιγκ29 που δημοσιευσα που φανταζομαι οτι δειχνουν τι μπορει να συνεβει

49723

stavrogin
25/05/2006, 23:43
02

49724

stavrogin
25/05/2006, 23:44
03

49725

stavrogin
25/05/2006, 23:45
04

49726

stavrogin
25/05/2006, 23:47
05

49728

as_pino
25/05/2006, 23:59
Μηπως και στα Ιμια το ελικπτερο επεσε μονο του ?:smokin: :smokin: :smokin:

as_pino
26/05/2006, 00:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από GeorgeFZR
H ζωή ενός Eλληνα πιλότου αξίζει περισσότερο από την επικράτηση σε μια αερομαχία γοήτρου. Kι η σημειολογία της γεωστρατηγικής ισχύος, όταν δεν υποσκάπτει εμπράκτως την εθνική μας κυριαρχία, ας πούμε ότι έρχεται σε δεύτερη μοίρα...

Mέχρις εδώ καλά. Tο πρόβλημα είναι όμως ότι και πιλότους χάνουμε, και το εθνικό μας γόητρο δεν είμαστε σε θέση να προασπίσουμε, αλλά και κυριαρχικά δικαιώματα παραδίδουμε σε βάθος χρόνου!

Tον Iούνιο του 1992 ένα 27χρονο παλικάρι χάθηκε για πάντα στην ταραγμένη θάλασσα του Aϊ-Στράτη, όταν ένα τουρκικό «F-16» υποχρέωσε το δικό του απηρχαιωμένο «Mιράζ» σε ελιγμό που δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Eπί τρίωρο Πεντάγωνο και υπουργείο Eξωτερικών τηρούσαν σιγήν ιχθύος μέχρι που ο τότε εκπρόσωπος του υπουργείου Eξωτερικών, Δημήτρης Aβραμόπουλος, αναγκάστηκε (προς τιμήν του) να διώξει τις κάμερες και να ομολογήσει στους δημοσιογράφους την πραγματική αλήθεια: «Tουρκικός τσαμπουκάς».

Tέσσερα χρόνια αργότερα ο τουρκικός τσαμπουκάς εκδηλώθηκε στα Iμια. Kαι η φόρμουλα απεμπλοκής κατέστη δυνατή μόνο αφού προηγήθηκε κατάληψη ελληνικού εδάφους και πτώση (;) ελληνικού ελικοπτέρου με τρεις νεκρούς.

Xθες σκοτώθηκε άλλος ένας Eλληνας πιλότος. Γι αυτό και η «απεμπλοκή» κατέστη πάλι εύκολη. Γεμάτη απεχθείς διπλωματικές φιοριτούρες και δεσμεύσεις για «ήρεμα νερά» στο γκρίζο Aιγαίο του καλοκαιριού.

Διερωτώμαι λοιπόν. Aν νεκρός ήταν ο Tούρκος. Kι αν ο «τσαμπουκάς» ήταν ο Eλληνας. Θα ήμασταν στη σημερινή πολιτικοδιπλωματική μακαριότητα του τύπου «ε, και τι έγινε; H ζωή συνεχίζεται»; Δεν περιμένω απάντηση. Oλοι την ξέρουμε. Δυστυχώς...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5347&subid=2&pubid=45130

απλα οι πολιτικοι δεν μπορουν ετσι απλα
να βγουν και να πουν αυτο έγινε , και κυρητουμε πολεμο στην ψυχρα σε ενα κρατος τοσων μυριων, υπαρχουν ομως αντιποινα, και για καθε δικη μασ απωλεια εχουν και αυτοι , αντιστοιχη, λιγο μετα σε αλλο τοπο, με αλλο τροπο κλπ, και φυσικα ουτε αυτο μαθαινεται ποτε, ατυχημα παλι κλπ

war games

Ktm.Prestige
26/05/2006, 08:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
Με όλη αυτήν τη συζήτηση περί αεροσκαφών να αερομαχούν το ένα κοντά στο άλλο, θυμήθηκα ένα άρθρο της Πτήσης πριν από 10-12 χρόνια περίπου. Αναφερόταν σε μία συγκεκριμένη άσκηση που την έκαναν τότε μόνο τρεις αεροπορίες στον κόσμο (Ελλάδας, Αμερικής και Ισραήλ).

Είναι η άσκηση Dissimilar 4 (αν θυμάμαι καλά) και έχει ως εξής:
4 ζεύγη αεροσκαφών (στο κάθε ζεύγος διαφορετικός τύπος αεροσκάφους ο ένας από τον άλλον) και όλοι μαζί αερομαχούν μέσα σε ένα νοητό κύβο πλευράς ενός (εάν πάλι θυμάμαι καλά) μιλίου. :eek: :eek: :eek:

Θα ψάξω να βρώ το σχετικό τεύχος στην βιβλιοθήκη για να το επαληθεύσω.

Αγαπητέ χωμάτινε πολύ θα ήθελα να βρείς το συγκεκριμένο άρθρο!:eyepop:

THEOD
26/05/2006, 08:27
Πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση είναι ένας φαύλος κύκλος και δεν οδηγεί πουθενά….

Δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον….Πέρα από το τραγικό κόστος σε ανθρώπινες ζωές, κοστίζει τεράστια χρηματικά ποσά για να αγοράζονται αεροπλάνα, υποδομή και αεράμυνα, και ταυτόχρονα είναι μια επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί ανα πάσα στιγμή να οδηγήσει σε ανεξέλεκτες καταστάσεις….

Το θλιβερό γεγονός της σύγκρουσης για μένα ήταν αναμενόμενο….Δεν είναι δυνατόν να διεξάγωνται εκατοντάδες (να μην πω χιλιάδες ) αερομαχίες τα τελευταία χρόνια και να έχουμε την απαίτηση να μην συμβεί κάποιο παρόμοιο ατύχημα…Και όχι μόνο αυτό….Κάποια στιγμή κάτω από την πίεση της έντασης είναι πολύ πιθανόν κάποιος πιλότος να χάσει την ψυχραιμία του και να ενεργοποιήσει όπλα οδηγώντας αλυσιδωτά σε πολεμική εμπλοκή – 25χρονα παλικάρια είναι εκεί πάνω και πιέζονται σε μεγάλο βαθμό….

Νομίζω ότι η πολιτική ηγεσία πρέπει να επανεξετάσει το θέμα και να ορίσει νέους και απαράβατους κανόνες στο παιχνίδι και όχι να υπάρχει συνεχώς μια ομιχλώδη κατάσταση και να τρέχουμε πυροσβεστικά πίσω από κάθε κρίση (τυχαία ή ηθελημένη…).

ZETARAS
26/05/2006, 08:30
THEOD ΔΕΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΑ PM ΣΟΥ???

THEOD
26/05/2006, 08:52
:blush: :blush: :blush:

SORRY....

Δεν τα είχα τσεκάρει....Τα διαβάζω και απαντώ as soon as possible....

road spirit
26/05/2006, 13:57
Είσαι ωραίος τύπος. Όταν πρωτοπάτησα το πόδι μου στη μοίρα, μου έκανε εντύπωση η ηρεμία σου όταν γυρνούσες μετά από κάθε πτήση. Τουλάχιστον έτσι έδειχνες, αυτό έβγαινε προς τα έξω.
Σε συμπάθησα και για ένα λόγο παραπάνω. Ήσουν «δικός» μας, μοτοσικλετιστής βλέπεις. Με την GS σου, άρχοντας. Μια βόλτα κάναμε μόνο, σύντομη, όταν με πήγες από τη μοίρα στη πύλη για να φύγω εξοδούχος.
Εγώ όμως, σε πήγαινα βόλτα κάθε μέρα επί 8 μήνες, με το δικό μου άχαρο τρόπο έστω. «Που πάμε?» . «Στο 6, φύγαμε. Έχε τον ασύρματο μαζί σου, μην αργήσεις να έρθεις να με πάρεις μετά, μην με ξεχάσεις». Έγινε αρχηγέ μου…
Δεν θυμάμαι αν σε χαιρέτησα, δεν θυμάμαι αν την τελευταία μου μέρα στη μοίρα πριν πάρω την άδεια απολύσεως ήσουν εκεί. Είχα αλλού τα μυαλά μου, να φύγω, να περάσω την πύλη …

Με έχει πιάσει ένα τρέμουλο στο χέρι, τα πλήκτρα τα χτυπάω με δυσκολία, δεν ξέρω … Γεια σου Κώστα.

tifoefs
26/05/2006, 14:04
Φωτια και τσεκουρι γαμωτο !!

Οποιο τουρκικο μπαινει μεσα να μη ξαναγυριζει !

:mad: :mad: :mad: :mad:

Δε με νοιαζει οι πολιτικαντηκες παπαριες !

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ !

athandim
26/05/2006, 17:07
Βρέστε μου ένα κράτος (αριθμός 1) με το οποίο να συνορεύει η Τουρκία και να τα 'χει καλά μαζί του;

Σύροι, Βούλγαροι, Ελληνες, Αρμένιοι, Γεωργιανοί, Ιρανοί -όλοι πλην Τούρκων- είμεθα τρελοί; επιθετικοί; άδικοι; τρώμε Τούρκους για πρωινό;

...............................................

Βρέστε μου ένα έθνος, μια εθνότητα, μια μειονότητα που να ευδοκίμησε στο πλαίσιο του Τουρκικού κράτους;

Κούρδοι, Πόντιοι, Ρωμιοί, Αρμένιοι, Σύροι κι άλλοι πολλοί, όλοι με τα σχολεία τους, τις γλώσσες τους, τις περιουσίες τους! Παράδεισος.

...............................................

Βρέστε μου άλλο κράτος εκτός απ' τις ΗΠΑ και το Ισραήλ που να κατέχει έδαφος άλλου κράτους όπως η Τουρκία στην Κύπρο και να μην είναι κολλητάρι του ίδιου εσμού: ΗΠΑ - Ισραήλ - Τουρκία!

Πρόκειται για μια ανωμαλία που έχει ιστορικά όρια αντιστρόφως ανάλογα του εξανθρωπισμού των διακρατικών σχέσεων και των ίδιων των κρατικών υποστάσεων.

«Ευτυχώς ο νεκρός ήταν δικός μας» μύχιες σκέψεις που τις κάνουμε τη νύχτα στα νύχια

πατώντας, μην ακουστούν τα βήματά μας (και οι σκέψεις μας) απ' το κρεβάτι στο ψυγείο κι αλέ-ρετούρ.

«Πώς θα είχε αντιδράσει η Τουρκία, αν ο νεκρός χειριστής ήταν δικός της;»...

Ρητορικόν το ερώτημα, κυρίες και κύριοι -εννοείται- δεν είναι ώρα τώρα να ανοίγουμε τέτοιες κουβέντες...

Την ημέρα που έπεσε ο σμηναγός

διεκόπησαν οι διαφημίσεις τιμής ένεκεν στην επικράτεια. Το βράδυ της ίδιας μέρας εσίγησαν, τιμής ένεκεν επίσης, τα τωκ-σόου. Και τα ριάλιτυ σόου σεμνά-σεμνά τραβήχθηκαν από τη σκηνή, πίσω στο ημίφως, σιώπησε ο κ. Ψινάκης.

Αμέ!

....................................................

Ντροπιασμένοι έτρεξαν οι μιζαδόροι στα Δημόσια Καταστήματα να επιστρέψουν τις μίζες.

Αμέ!

(Οσο για εσένα, σαράντα τόνους ατσάλι η θλίψη σου. Καφέ θυμός. Κράτα τον παράνομον! κρύφτον στο υπόγειο, το καλό που σου θέλω)...

Τι είναι η τουρκική κοινή γνώμη; το «μη μου άπτου» της ελληνικής πολιτικής σκηνής; Είναι πάντα και διαρκώς το πρόβλημά μας οι συσχετισμοί τού

Ερντογάν

της Τσιλέρ

του Οζάλ

με το «τουρκικό βαθύ κράτος»; είναι πάντα και διαρκώς κρίσιμη για τη γεύση του καφέ μου το πρωί ή για τις σκέψεις μου περί τους ασφόδελους η τυχόν αυξομείωση της επιρροής των Ισλαμιστών του Κόμματος της Ευημερίας στην περιοχή Αχμέτ Καραντουργιούκ;

Σχετίζεται το τι γράφει ο

τουρκικός Τύπος για τη ζαχαρένια του Οζγιόκ με το αν θα πάρει μπροστά το αυτοκίνητό μου;

Τι είναι η «τουρκική κοινή γνώμη» και για να τα 'χει καλά μαζί της (αυτό που λέμε «για εσωτερική κατανάλωση») ο κάθε κυρΕρντογάν εξάγει χίλια καντάρια κοντέινερ προβλημάτων

που πρέπει να καταναλώσει η αφεντιά σας;

Τι είναι η «τουρκική κοινή γνώμη»; Γράδο; Η λυδία λίθος της επιβίωσης των λαών γύρω απ' την Τουρκία;

Εχω Υπουργό στο Υπουργείο Εξωτερικών; Εχω Πρωθυπουργό; Εχω Ευρωβουλευτές; Εχω Κόμματα;

Ή μήπως έχω μόνον ΜΜΕ;

Ή μήπως έχω μόνον ξετσίπωτους παπαγάλους σαν εκείνους που ανερυθριάστως κατηγορούν για «κατευνασμό» την κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ επί κυβέρνησης Σημίτη ούτε «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο αναγνωρίσθηκαν (Μαδρίτη), ούτε «συνοριακές διαφορές» (Ελσίνκι).

Εχω Υπουργούς

ή αλαφιασμένα ανθρωπάκια που σπεύδουν να διαχειριστούν επικοινωνιακώς όσα δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν στα πράγματα;

....................................................

Τι είναι η «τουρκική κοινή γνώμη», τι είναι η «συγκυρία»; ο ρυθμιστικός παράγων για να συνεχίσουν να φύονται οι φασίολοι στα ρωμαίικα χωράφια;

Τριάντα τρία χρόνια, όλοι ακούμε τα ίδια. Ολοι; όχι

ακριβώς! πλην Λακεδαιμονίων - περίπου 90 απ' αυτούς έχουν πέσει

και κοσμούν τους βυθούς των θαλασσών μας και τους τάφους. Οχι την καρδιά μας, όχι το Δημόσιο Σήμα-στίγμα θεωρείται μέσα «στην αναδίπλωση της νέας εποχής» κάθε τέτοια αίσθηση για τον δημόσιο βίο.

Ενενήντα Ελληνες χειριστές και σχεδόν άλλοι τόσοι Τούρκοι έχουν πέσει απ' το 1974, για να πλουτίζουν οι μιζαδόροι, οι έμποροι όπλων, για να μας κουμαντάρουν και τους δύο οι Αμερικανοί.

Πληρώνουν οι Ελληνες

πληρώνουν οι Τούρκοι

ένα νοσοκομείο για να πετάξει το F-16, ένα σχολείο για να προσγειωθεί, ένα πάρκο, έναν δρόμο, μέρα με την ημέρα χρόνον με τον χρόνον, δυο λωτούς το παράσημο για τους σκοτωμένους και τριάντα αργύρια τη λέξη για τους πολεμοκάπηλους. Η πιο αισχρή πολιτική οικονομία της νεώτερης ιστορίας.

Οι Ελληνες χειριστές πετάνε για τη φανέλα. Και τυχαίνει αυτή η φανέλα να μην είναι ένα άδειο πουκάμισο. Εχει πολύ φως μέσα της.

Υποκλίνομαι.

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 26.V.2006 Stathis@enet.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/05/2006

FestoNero
26/05/2006, 19:03
Ζωγραφισε...

THEOD
29/05/2006, 18:53
Εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να ξοδεύονται χιλιάδες ώρες μάχιμης πτήσης με τεράστιο χρηματικό κόστος και με απώλειες πολυτιμότατων ανθρώπινων ζωών, για να αναχαιτίζουμε και να εμπλεκόμαστε με Τούρκικα αεροσκάφη που παραβιάζουν το FIR Αθηνών....(προσοχή μιλάω για το FIR και ΟΧΙ για τον εθνικό εναέριο χώρο).
Ας μην ξεχνάμε ότι με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε συνεχώς δωρεάν εκπαίδευση στους πιλότους της Τουρκίας και ταυτόχρονα προδίδουμε τις δικές μας δυνατότητες επιτήρησης-αναχαίτισης...
Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι στρατιωτικοί αναλυτές που υποστηρίζουν ότι η κατακόρυφη αύξηση της ικανότητας μάχης που έχει επιδείξει η Τουρκική Πολεμική αεροπορία την τελευταία εικοσαετία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην συνεχή τριβή και εξάσκηση που έχει από τις καθημερινές εμπλοκές με τα Ελληνικά αναχαιτιστικά...

Το FIR δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια διαδικασία ελέγχου που αφορά τις πολιτικές πτήσεις και την κυκλοφορία-ασφάλειά τους. Δεν αφορά κυριαρχικά δικαιώματα, δεν αφορά εναέρια κυριαρχία, και μάλιστα στον ενιαίο Ευρωπαικό ουρανό είναι σύνηθες τα FIR άλλων χωρών να μην συμπίπτουν με τα σύνορα της χώρας αλλά να επεκτείνονται αρκετά μέσα στα εδάφη γειτονικών τους χωρών και το αντίθετο, χωρίς ποτέ κανένας να το θεωρήσει αυτό ως αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων...Μάλιστα τα τελευταία χρόνια με την ενεργοποίηση του Ευρωπαικού κέντρου συντονισμού εναέριας κυκλοφορίας στις Βρυξέλλες πολλές από της αρμοδιότητες των επιμέρους FIR σιγά-σιγά μεταφέρονται εκεί, και τα τοπικά FIR λειτουργούν όλο και πιο πολύ ως τέρμιναλς....
Είναι μια καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗ διαδικασία ελέγχου-επιτήρησης και η Ελληνική Πολεμική αεροπορία δεν είναι δυνατόν να σηκώνει αυτό το (τεράστιο στην συγκεκριμένη περίπτωση) βάρος μιας τέτοιας επιτήρησης για λογαριασμό του ICAO....Η αποστολή της είναι να διαφυλάττει τον ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ όχι να κάνει τον χωροφύλακα στον άτακτο γείτονα....
Είναι σαν να καταδιώκουμε με κίνδυνο της ζωής μας τον κάθε ασυνείδητο που περνά με κόκκινο το φανάρι σε έναν διεθνές αυτοκινητόδρομο που περνά έξω από τα σύνορά μας επειδή κάποιος μας έχει αναθέσει την ευθύνη επιτήρησής του...

Ας το δούμε λίγο διαφορετικά μιας και αποδεδειγμένα πλέον τα τελευταία 30 χρόνια ο δρόμος που ακολουθούμε μας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο….
Αφού οι Τούρκοι θέλουν να παραβιάζουν το FIR και να θέτουν μόνοι τους σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων, ας τους αφήσουμε να το κάνουν και ας απολογηθούν στον ICAO και στην διεθνή κοινή γνώμη για οποιαδήποτε δυσλειτουργία-ατύχημα προκαλέσουν...
Φυσικά αυτό ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι αγνοούμε τα Τουρκικά αεροσκάφη και τα αφήνουμε ανενόχλητα να κάνουν ότι θέλουν....Μπορούν κάλλιστα να παρακολουθούνται από τα ραντάρ ή διακριτικά από αεροσκάφη και να αναχαιτίζονται ή και ακόμα να καταρρίπτονται απροειδοποίητα όταν εισέλθουν στον Ελληνικό εναέριο χώρο και όχι αναγκαστικά από αεροσκάφη...δηλαδή στο κάτω-κάτω της γραφής τους S300 γιατί τους στήσαμε ??? Ένα καταρριφθέν Τούρκικο αεροσκάφος 1-2 μίλια από τις ακτές ή και πάνω σε ένα Ελληνικό νησί είναι η καλύτερη απόδειξη παραβίασης εθνικής κυριαρχίας, η Ελλάδα έχει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το κάνει, κανένας δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για τίποτα, και η Άγκυρα δεν θα μπορέσει να το δικαιολογήσει ότι και αν σκαρφιστεί....
Καταλαβαίνω ότι κάτι τέτοιο απαιτεί πολύ σκέψη, τόλμη, και σωστό σχεδιασμό για να εφαρμοστεί, αλλά το έτος 2006 μήπως είναι καιρός η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία να ψαχτούν και σε άλλους δρόμους πέρα από τα καθιερωμένα δόγματα και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος ???

Stergios69
29/05/2006, 18:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
ι ή και ακόμα να καταρρίπτονται απροειδοποίητα όταν εισέλθουν στον Ελληνικό εναέριο χώρο και όχι αναγκαστικά από αεροσκάφη...δηλαδή στο κάτω-κάτω της γραφής τους S300 γιατί τους στήσαμε ???
Ετσι όμως θα σφίξουν πολλοί κώλοι και θα ξεβολευτούν για αρκετό καιρό μια και θα είναι αφορμή για πόλεμο από τους ''απέναντι''...

THEOD
29/05/2006, 19:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
Ετσι όμως θα σφίξουν πολλοί κώλοι και θα ξεβολευτούν για αρκετό καιρό μια και θα είναι αφορμή για πόλεμο από τους ''απέναντι''...

Μην είσαι τόσο σίγουρος....
Για να "περάσει" μια κυβέρνηση στον λαό της και στην διεθνή κοινότητα έναν πόλεμο πρέπει να έχει έστω και ψείγματα δικαιολογίας για να στηρίξει την προπαγάνδα....
ένα Τούρκικο αεροσκάφος πάνω σε ένα Ελληνικό νησί δεν "βολεύει" για κάτι τέτοιο...

tifoefs
29/05/2006, 19:15
Πεστα γιατι εχω αρχισει να τα παιρνω στο κρανος ασχημα !

Γεμισαμε ηλιθιους πολιτικαντηδες !

ΙΠΠΕΑΣ
29/05/2006, 20:20
Για δείτε και αυτό

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_856994_29/05/2006_154921

Ρε τι τραβάμε. Χάθηκαν οι καλοί γείτονες. Να έχουμε μία Δανία, μία Ολανδία ένα Λουξεμβούργο. Κάτι ρε παιδί μου, όχι αυτό το χάλι :yuck:

byron
30/05/2006, 09:29
Εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να ξοδεύονται χιλιάδες ώρες μάχιμης πτήσης με τεράστιο χρηματικό κόστος και με απώλειες πολυτιμότατων ανθρώπινων ζωών, για να αναχαιτίζουμε και να εμπλεκόμαστε με Τούρκικα αεροσκάφη που παραβιάζουν το FIR Αθηνών....(προσοχή μιλάω για το FIR και ΟΧΙ για τον εθνικό εναέριο χώρο).

Χωρίς να διαφωνώ σε τίποτα από ότι λες, θυμίζω την θέση της ΠΑ. Είναι υπεύθυνη για την εναέρια κυκλοφορία κλπ κλπ. και τους κινδύνους που δημιουργούνται από την ανεξέλεγκτη κίνηση πολεμικών αεροσκαφών.
Θα μπορούσαμε φυσικά να μην τρέχαμε από πίσω τους, κάθε φορά αλλά μην ξεχνάμε ότι η παράβαση του FIR, γίνεται παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου, ή υπέρπτηση πάνω από νησί για πλάκα.

Από την στιγμή που η Ελλάδα δεν αλλάζει, όπως έχει δικαίωμα το εύρος των χωρικών υδάτων (και αμέσως και το εύρος του εθνικού εναέριου χώρου) υποχωρόντας μπροστά στην απειλή του casus belli, δημιουργήται το πρόβλημα.

Μην ξεχνάμε το παράδοξο της αναντιστοιχίας του εύρους των χωρικών υδάτων με του εναερίου χώρου, κάτι που προβάλλουν (επιτυχώς) οι Τούρκοι.
Το παράδειγμα της φρεγάτας που πλέει στα 10 νμ και είναι σε διεθνή ύδατα, αλλά μόλις απονειώσει ελικόπτερο αυτόματα παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο είναι χαρακτηριστικό.

Οι Τούρκοι εξάλλου, χωρίς να έχουν υπογράψει την Συνθήκη εφαρμόζουν τα 12 μίλια σε άλλες περιοχές τους ( π.χ Μαύρη Θάλασσα, Ανατολική Μεσόγειο).
Εφαρμογή alla cart δηλαδή...

Τι να λέμε... εδώ βαφτιζουν την φωτογράφηση ¨εκπαιδευτική αποστολή¨, και μένει αναπάντητο.

Προσοχή σε τι διαβάζετε και ακούτε για το θέμα. Την Κυριακή διάβασα, ότι ο Τούρκος έριξε τον δικό μας, εκτελώντας..... barrel roll (!!!)

stavrogin
30/05/2006, 09:43
Παντως απο οτι διαβασα στο Θεμα.Ο Τουρκος (που ηταν χεσμενος) δεν τραβηξε οπλο σε κανεναν,απλα του ζητησε ο Καπετανιος να παραδωσει το οπλο του.Αυτα προκυπτουν απο τις συνομιλιες που καταγραφηκαν.Η παρεξηγηση προεκυψε απο σχολιο που εκανε ο ελληνας αξιωματικος του επιγειου σταθμου του SAR.

b_bong12
30/05/2006, 10:24
τελικα ολοι ειναι υποκριτες
και αυτο το λεω για τις εκπομπες που ειχαν θεμα την HAF αυτες τις ημερες.
Πιστευω πως πολυς κοσμος εμαθε τι πραγματικα κανουν και τι περνανε οι ελληνες πιλοτοι μεσα απο αυτες τις εκπομπες.
Αλλα επρεπε να γινει αυτο το ατυχημα.
Μεχρι τωρα απλα νομιζαν οτι οι ικαροι απλα πετανε.
Τιποτα αλλο.
Μεχρι τωρα ασχολουνταν μονο με το ποσο κοστιζουν τα καυσιμα και οι εξοπλισμοι και και...
Οριστε κυριοι που πανε τα λεφτα.
Το καταλαβατε.
Και ειδα και τον κιτρινο τυπο την κυριακη και μου ηρθε αηδια,πραγματικα. Με τον Μακη αλλα και με τους πολιτικαντιδες (οπως ειπε ο tifo) τους αεροπορους που ειχε στο panel.
Αλλα ετσι ειναι.Μεσα απο μια τραγωδια ή οτιδηποτε αλλο παντα βλεπουνε την ασχημη πλευρα της καταστασης.
Και καλα δεν ειχαν το στιγμα. Και γιατι οι υπλοιποι πεσοντες δεν ανακηρυχθηκαν ηρωες.Ακουστε τωρα τι ειπε το ατομο.
Τι λες ρε καραγκιοζη, ασχετε,καθικι του κερατα που μου το παιζεις οτι νοιαζεσαι κιολας.
Τελος θα ηθελα να πω αυτο.
Οι Τουρκοι δεν παρανομουν
Πεταν σε ΔΙΕΘΝΗ εναεριο χωρο...
Το προβλημα ειναι οτι δεν καταθετουν σχεδιο πτησης.
Θα μπορουσαμε οπως λεει και ο srx6 να μην τους ακολουθουμε.Να τους lockαρουμε με τους πυραυλους που εχουμε.Το προβλημα ομως ειναι οτι οι Τουρκοι ξερουν οτι δεν θα πυροδοτησουμε πυραυλους.Και το αλλο ειναι οτι οταν μπαινει καποιο αεροπλανο ΠΡΕΠΕΙ να γινεται αναγνωριση.
Και πες οτι δεν παμε.Θα βγουν μετα οι δημοσιογραφοι(βερυκιος-αρχιδι,μακης) και θα λενε οτι η Π.Α. κοιμαται και και.
Καταλαβατε λοιπον.
Και το ελικοπτερο στα Ιμια απο μονο του επεσε.
Με την βροχη που ειχε και την ταχυτητα με την οποια πετουσε, ο πιλοτος τα εχασε και επεσε.
Απλα πρεπει να βρεθει ενας μαγκας σαν τον Α/ΤΑ το 1976 που μετα το συμβαν οπου καταριφθηκε το τουρκικο πηρε τηλεφωνο τον Τουρκο και του ειπε αν ξαναμπει αεροπλανο μεσα θα καταρριφθει.

Αυτα.

byron
30/05/2006, 11:34
Αρχίσανε πάλι τα παλληκάρια....
Τουρκική ακταιωρός στα Ιμια.

sniper
30/05/2006, 11:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Αρχίσανε πάλι τα παλληκάρια....
Τουρκική ακταιωρός στα Ιμια.

Δώσε θάρος στον χωριάτη....

Κάντε κανένα μπάνιο παλικάρια... μην εκτεθουμε κιόλας :mad:

tifoefs
30/05/2006, 11:52
Ριχτε τους μια τορπιλλα να δουμε τι θα κανουν !

:mad:

sniper
30/05/2006, 12:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Ριχτε τους μια τορπιλλα να δουμε τι θα κανουν !

:mad:

ασε μην γίνει κανένα επεισόδιο και ζητάμε πάλι συγνώμη και λέμε ευχαριστώ στους Αμερικανούς.... :mad:

Kizoku
30/05/2006, 12:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
ασε μην γίνει κανένα επεισόδιο και ζητάμε πάλι συγνώμη και λέμε ευχαριστώ στους Αμερικανούς.... :mad:

Ακριβώς!

zoropatra
31/05/2006, 13:22
σημερα εθαψαν τον πιλοτο και την ιδια ωρα τα πανια οι τουρκοι εκαναν παραβιασεις........................

Kizoku
31/05/2006, 13:39
Κουράγιο στην οικογένειά του. Αφήνει και 2 παιδάκια πίσω όχι τίποτα άλλο.

Κρίμα και πάλι κρίμα.....

CyBeRseXX
31/05/2006, 14:07
Τι πραγματικά συνέβη νοτίως της Καρπάθου.
Πως κατερρίφθη ο ηρωικός πιλότος Κ. Ηλιάκης??

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τα πραγματικά γεγονότα της αερομαχίας νοτίως της Καρπάθου.

Είναι απορίας άξιο γιατί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αιφνιδιάζονται πάντα από την τουρκική προκλητικότητα όταν συμβαίνει ένα θερμό επεισόδιο, καθώς και η ελληνική υποχωρητικότητα στις τουρκικές απαιτήσεις όταν κλιμακώνεται η ένταση. Προκαλεί επίσης το θράσος τους να προσπαθούν κάθε φορά να μας πείσουν ότι η διαχείριση της κρίσεως εκ μέρους τους ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα χωρίς η πατρίδα μας να έχει απολέσει το ελάχιστο των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Το ότι είναι όλοι τους «καραγκιόζηδες» κατά δήλωση του βουλευτή Κεφαλογιάννη δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους απέναντι στο Έθνος.

Ας έρθουμε όμως στα πραγματικά δραματικά γεγονότα που συνέβησαν νοτίως της Καρπάθου και όχι στα διαστρεβλωμένα που παρουσιάζουν όλα τα ΜΜΕ κατόπιν εντολών. Την Τρίτη 23 Μαΐου το μεσημέρι απογειώνονται από τουρκικό αεροδρόμιο απέναντι από την Ρόδο δύο F-16 και ένα RF-4, παράλληλα μία τουρκική φρεγάτα πλέει στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Κρήτης. Τα ραντάρ της Κρήτης από την προηγούμενη μέρα έχουν εντοπίσει την μεταστάθμευση των τουρκικών πολεμικών στην βάση απέναντι από την Ρόδο, άρα γνώριζαν ότι οι Τούρκοι θα επιχειρούσαν έξοδο για την συνηθισμένη κατασκοπευτική τους δράση.

Τα τουρκικά μαχητικά κινούνται προς την Κρήτη και δύο ελληνικά F-16 απογειώνονται από την βάση των Χανίων. Όταν αποκτούν οπτική επαφή διαπιστώνουν ότι το ένα τουρκικό αεροσκάφος είναι αεροφωτογραφικό. Τα τρία τουρκικά πετούν σχεδόν παράλληλα και τα δύο ελληνικά έρχονται από πίσω. Ο σμηναγός Κ. Ηλιάκης μπαίνει ανάμεσα στο ένα τουρκικό F-16 και το RF-4 για να πάρει τα νούμερά του και να διαπιστώσει τα φωτογραφικά μηχανήματα και τα όπλα που φέρει. Το άλλο τουρκικό F-16 (σμηναγός Xαλί Iμπραήμ) αφήνει τον σχηματισμό και έρχεται πίσω από τον Έλληνα πιλότο Κ. Ηλιάκη, ενώ ο άλλος Έλληνας πιλότος έχοντας μείνει πιο πίσω, έρχεται πίσω από τον Τούρκο και τον εγκλωβίζει. Ο Τούρκος σμηναγός λέει στον Κ. Ηλιάκη να φύγει δίπλα από το RF-4 ενώ παράλληλα τον εγκλωβίζει. Ο Έλληνας πιλότος δεν φεύγει, ο Τούρκος μιλά συνθηματικά στους άλλους δύο Τούρκους πιλότους και εξαπολύει ένα πύραυλο, ενώ ταυτόχρονα τα τρία τουρκικά αεροσκάφη στρίβουν προς διάφορες κατευθύνσεις. Ο πύραυλος πλήττει το αεροσκάφος του Κ. Ηλιάκη το οποίο εκρήγνυται. Ο άλλος Έλληνας πιλότος εξαπολύει και αυτός ένα πύραυλο, αλλά λόγω του απότομου ελιγμού του Τούρκου τον βρίσκει στο φτερό και τον καταρρίπτει. Συνέβη λοιπόν αερομαχία και όχι «σύγκρουση ή ατύχημα» όπως προσπαθούν να μας πείσουν.

Ας δούμε τώρα και μερικά στοιχεία καθώς και πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, τα οποία σημειώνω δεν αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κατ' αρχήν ο Αιγύπτιος πιλότος του πολιτικού αεροσκάφους δήλωσε ότι είδε δύο εκρήξεις (στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων την πρώτη μέρα, οι εφημερίδες την επομένη έγραψαν για μία έκρηξη). Αν όντως είχε γίνει σύγκρουση των δύο μαχητικών με ταχύτητες άνω των 500 μιλίων που πετούσαν θα έβλεπε μία έκρηξη και δεν θα είχε σωθεί κανείς.

Έπειτα ο Φιλιππινέζος καπετάνιος δήλωσε και αυτός ότι άκουσε και είδε πρώτα μία μεγάλη έκρηξη και μετά είδε και μία μικρότερη δεύτερη με λιγότερο καπνό (τηλεοπτικός σταθμός Αlpha). Ακριβώς, επειδή ο άλλος Έλληνας πιλότος τον βρήκε στο φτερό για αυτό είδε λιγότερο καπνό. Επίσης αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρόλαβε να ενεργοποιηθεί το αυτόματο σύστημα εκτίναξης του καθίσματος και να διασωθεί τελείως ανέπαφος. Ο Φιλιππινέζος καπετάνιος, ενώ είχε προορισμό τον Πειραιά, τελικά πήγε στη Μάλτα, γιατί;

Πως δικαιολογείται ο πανικός και το σοκ της ελληνικής κυβέρνησης αν όντως ήταν «σύγκρουση-ατύχημα»; Στην δεκαετία του 1990 είχαν πέσει δύο τουρκικά και ένα ελληνικό μαχητικό με νεκρούς πιλότους και από τις δύο πλευρές κατά την διάρκεια αναχαιτίσεων και εμπλοκών, όμως δεν ακολούθησε ούτε κλιμάκωση της κρίσης, ούτε θερμό επεισόδιο όπως στην τελευταία περίπτωση, ενώ οι ελληνοτουρκικές σχέσεις τότε δεν ήταν καθόλου «ειδυλλιακές» σε αντίθεση με την σημερινή συνεχώς καλλιεργούμενη «ελληνοτουρκική φιλία».

Γιατί βρέθηκαν στον αέρα περί τα 120 μαχητικά και από τις δύο πλευρές, πράγμα που δεν συνέβη στις προηγούμενες περιπτώσεις; Στην Κρήτη ενεργοποιήθηκαν οι S-300 κάτι που δεν μεταδόθηκε από πουθενά. Οι Τούρκοι έδειξαν διάθεση να τελειώσει γρήγορα αυτή η ένταση που δημιουργήθηκε ακριβώς επειδή γνώριζαν ότι από υπαιτιότητα του πιλότου τους ξεκίνησε και για αυτό και τα τουρκικά μέσα κράτησαν χαμηλούς τόνους μετά από υποδείξεις της πολιτικο-στρατιωτικής ηγεσίας της Άγκυρας. Οι Τούρκοι από τις τρεις η ώρα το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσαν ότι ο Έλληνας πιλότος είναι νεκρός. Είναι επόμενο αφού ο πιλότος τους, τους είχε αναφέρει ότι είδε τα πάντα, αφού είχε «εκτελέσει» τον Έλληνα πιλότο από πολύ κοντά.

Γιατί το ΥΠΕΘΑ δεν δίνει στη δημοσιότητα την αναφορά του άλλου Έλληνα πιλότου, καθώς και το video από το δεύτερο F-16 αφού ήταν «ατύχημα»; Είναι φανερό ότι επιχειρείται συγκάλυψη των αληθινών γεγονότων όπως και στην περίπτωση των Ιμίων.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις και τα ερωτήματα επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά την περιγραφή της αερομαχίας και της κατάρριψης του ηρωικού σμηναγού Κ. Ηλιάκη. Για αυτούς τους λόγους οι Έλληνες πιλότοι μας είναι τόσο εξαγριωμένοι και τρέχουν οι πολιτικοί

THEOD
31/05/2006, 14:19
Εικασίες και σενάρια μπορούν να δημιουργηθούν χιλιάδες και από τον οποιονδήποτε....Μη δίνετε βάση σε ότι ακούγεται....
Το ποιά είναι η αλήθεια θα το μάθουμε μετά από ΠΟΛΥ καιρό και αν....

Το θέμα είναι ότι γενικά προβλέπεται ένα "θερμό" καλοκαίρι στο Αιγαίο.....

byron
31/05/2006, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από CyBeRseXX
ηρωικού σμηναγού Κ. Ηλιάκη. Για αυτούς τους λόγους οι Έλληνες πιλότοι μας είναι τόσο εξαγριωμένοι και τρέχουν οι πολιτικοί

Συνυπογράφω για τον ηρωισμό του πιλότου μας, όπως και όσων ¨πολεμούν¨καθημερινά για όλους εμας.

Το κείμενο που παρέθεσες, κατά την γνώμη μου πάντα, έχει γραφτεί από συνωμοσιολόγους, γιαυτό είναι ανυπόγραφο.

Έτσι από περιέργεια τι πύραυλο χρησιμοποιήσε ο Τούρκος από τόσο κοντινή απόσταση;;;

sniper
31/05/2006, 14:34
Συνυπογράφω για τον ηρωισμό του πιλότου μας, όπως και όσων ¨πολεμούν¨καθημερινά για όλους εμας.

Το κείμενο που παρέθεσες, κατά την γνώμη μου πάντα, έχει γραφτεί από συνωμοσιολόγους, γιαυτό είναι ανυπόγραφο.

Έτσι από περιέργεια τι πύραυλο χρησιμοποιήσε ο Τούρκος από τόσο κοντινή απόσταση;;;

AIM-9 μάλλον αλλά σε τέτοια απόσταση και με τα όπλα θα τον πετύχαινε.... κλειδωμένος πάντως τόσο έμπειρος χειριστής θα έπερνε τα μέτρα του.... χλωμό το σενάριο...

byron
31/05/2006, 14:45
AIM-9 μάλλον αλλά σε τέτοια απόσταση και με τα όπλα θα τον πετύχαινε.... κλειδωμένος πάντως τόσο έμπειρος χειριστής θα έπερνε τα μέτρα του.... χλωμό το σενάριο...

Εντάξει. Πιθανόν AIM-9L να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, αλλά το σενάριο είναι αρκούδα.
Δεν έβλεπε ο πιλότος μας αν έχει γίνει lock, περίμενε να του ρίξουν πύραυλο ανάμεσα σε δύο Τούρκους.
Τεσπα
Όσα ξέρει η μάνα μου για slip stream, ξέρει και αυτός που έγραψε το κείμενο από αερομαχίες.

sniper
31/05/2006, 14:50
Εντάξει. Πιθανόν AIM-9L να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, αλλά το σενάριο είναι αρκούδα.
Δεν έβλεπε ο πιλότος μας αν έχει γίνει lock, περίμενε να του ρίξουν πύραυλο ανάμεσα σε δύο Τούρκους.
Τεσπα
Όσα ξέρει η μάνα μου για slip stream, ξέρει και αυτός που έγραψε το κείμενο από αερομαχίες.

ΟΚ- ότι και να λέμε ειναι εικασίες.... δεν ήμασταν εκεί....

Δεν χρειάζεται όμως να είμαστε εκεί για το ακόλουθο:

Ο σμηναγός Κ. Ηλιάκης μπαίνει ανάμεσα στο ένα τουρκικό F-16 και το RF-4 για να πάρει τα νούμερά του και να διαπιστώσει τα φωτογραφικά μηχανήματα και τα όπλα που φέρει.
Τα RF-4E ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΟΠΛΑ!!!!
όποιος έγραψε το παραπάνω κείμενο δεν έχει και πολλές σχέσεις με το αντικείμενο...

Κανένας απο την 348ΜΤΑ ακούει;

byron
31/05/2006, 14:57
ΟΚ- ότι και να λέμε ειναι εικασίες.... δεν ήμασταν εκεί....

Δεν χρειάζεται όμως να είμαστε εκεί για το ακόλουθο:

Τα RF-4E ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΟΠΛΑ!!!!
όποιος έγραψε το παραπάνω κείμενο δεν έχει και πολλές σχέσεις με το αντικείμενο...

Κανένας απο την 348ΜΤΑ ακούει;

:nono: Τα RF-4 μπορούν να φέρουν όπλα. (Πυραύλους ΑΙΜ-7 και ΑΙΜ-9. Δεν έχουν το πυροβόλο Vulcan καθώς ο χώρος του ρύγχους καταλαμβάνεαι από φωτογραφικές μηχανές.

Το ότι ο Τούρκος προλαβε να στρίψει και ο πύραυλος τον βρήκε στο φτερό, δεν σου έκανε εντύπωση;
:wave2:

sniper
31/05/2006, 14:59
:nono: Τα RF-4 μπορούν να φέρουν όπλα. (Πυραύλους ΑΙΜ-7 και ΑΙΜ-9. Δεν έχουν το πυροβόλο Vulcan καθώς ο χώρος του ρύγχους καταλαμβάνεαι από φωτογραφικές μηχανές.

Το ότι ο Τούρκος προλαβε να στρίψει και ο πύραυλος τον βρήκε στο φτερό, δεν σου έκανε εντύπωση;

Δεν φέρουν όπλα όταν επιχειρούν για φωτογραφικές αποστολές. Γι αυτό και συνοδεύονται από άλλα μαχητικά.... :D

Οι φορείς τους είναι συνήθως κάργα στις κάμερες :D

Ένα δικό μας :

50265

byron
31/05/2006, 15:15
Δεν φέρουν όπλα όταν επιχειρούν για φωτογραφικές αποστολές. Γι αυτό και συνοδεύονται από άλλα μαχητικά.... :D

Οι φορείς τους είναι συνήθως κάργα στις κάμερες :D

+1 sniper. Έτσι ακριβώς. Δεν διαφωνούμε στο ότι πρακτικά είναι άοπλα.
Απλά είπα ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν πυραύλους, άσχετα το ότι δεν μεταφέρουν.

stavrogin
31/05/2006, 15:49
Οι δυο εκρηξεις μπορουν να εξηγηθουν χωρις να εχει γινει αερομαχια.Απλα τα σκαφη εκρυγνιωνται οταν αποφασισει να αναφλεγει το καυσιμο.Οι εκρηξεις μπορουν να εχουν διαφορα χρονικη φανταζομαι λιγα δευτερολεπτα

ΙΠΠΕΑΣ
31/05/2006, 16:21
To σενάριο έχει πολλή λογική και θα μπορούσε να είναι αληθινό.

Από την άλλη δεν θα μπορούσαν να το παραδεχτούν επώνυμα γιατί θα έκθεταν την υπηρεσία τους και από την άλλη την εξωτερική πολιτική που στηρίζεται σε λεπτές ισορροπίες.

Ίσως κάποιοι πιλότοι να το δώσανε να δημοσιευθεί στο δίκτυο για να πονηρευτεί ο πολύς ο κόσμος για το τι λέμε συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις και τι πραγματικά γίνεται.

:confused:

sniper
31/05/2006, 16:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
To σενάριο έχει πολλή λογική και θα μπορούσε να είναι αληθινό.

Από την άλλη δεν θα μπορούσαν να το παραδεχτούν επώνυμα γιατί θα έκθεταν την υπηρεσία τους και από την άλλη την εξωτερική πολιτική που στηρίζεται σε λεπτές ισορροπίες.

Ίσως κάποιοι πιλότοι να το δώσανε να δημοσιευθεί στο δίκτυο για να πονηρευτεί ο πολύς ο κόσμος για το τι λέμε συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις και τι πραγματικά γίνεται.

:confused:

Φιλε μου το σενάριο δεν έχει καθόλου λογική!!!

Κανένα μαχητικό συνοδείας δεν θα άφηνε το εχθρικό να πάει ΔΙΠΛΑ στο RF4 που συνοδεύει και μετά να πάει απο πισω για να το κλειδώσει....

Με την καμμία λέμε.... ειναι σαν να αφήσεις έναν να σε περάσει στην ευθεία για να δεις αν μπορείς να τον περάσεις στην στροφή....

:smokin:

stavrogin
31/05/2006, 16:40
Το σεναριο λεει οτι οταν ο Τουρκος κλειδωσε τον δικο μας ο Ελληνας συνοδος του κλειδωσε τον Τουρκο.
Εσεις τι θα κανατε αμα σφυραγε το κλειδωμα στα αυτια σας,θα φωναζατε ζητω η Τουρκια ,αντιο μανα και θα ριχνατε τον πυραυλο η θα κανατε ελιγμο και θα φωναζατε τον δικο σας συνοδο να βοηθησει για να ξαναπαρεται το πλεονεκτημα.

FestoNero
31/05/2006, 17:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Το σεναριο λεει οτι οταν ο Τουρκος κλειδωσε τον δικο μας ο Ελληνας συνοδος του κλειδωσε τον Τουρκο.
Εσεις τι θα κανατε αμα σφυραγε το κλειδωμα στα αυτια σας,θα φωναζατε ζητω η Τουρκια ,αντιο μανα και θα ριχνατε τον πυραυλο η θα κανατε ελιγμο και θα φωναζατε τον δικο σας συνοδο να βοηθησει για να ξαναπαρεται το πλεονεκτημα. Δεν εχει σημασια το τι θα καναμε εμεις, αλλα το τι (θα) εκαναν ειδικα εκπαιδευμενοι επαγγελματιες..

stavrogin
31/05/2006, 20:24
Αν βερεσε υπο αυτες τις συνθηκες ο Τουρκος πρεπει να πηρε νυχτα το διπλωμα του.

Γιατι βασικος κανονας οποιασδηποτε εμπλοκης ,μαχης καυγα ,τσαμπουκα μονομαχιας ειναι το να επιλεγεις σοφα και με πλεονεκτημα την στιγμη που θα χτυπησεις,αλλιως δεν χτυπας,φευγεις.δεν ειναι και καμια φιλοσοφια.

"

sniper
31/05/2006, 20:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από FestoNero
Δεν εχει σημασια το τι θα καναμε εμεις, αλλα το τι (θα) εκαναν ειδικα εκπαιδευμενοι επαγγελματιες..

Φιλε fastnero, ο ΝΟΜΟΣ στις επιχειρήσεις τέτοιου τύπου ειναι να επιλέγεις την στιγμή που θα δράσεις... και η καλύτερη στιγμή είναι όταν έχεις το πλεονέκτημα.... οι μονοι που δεν το κάνανε ήταν οι kamikaze..... όταν είσαι στο στόχαστρο κάποιου άλλου όχι μονο δεν κάνεις επίθεση αλλά είτε λουφάζεις είτε προσπαθείς να τον αποφύγεις... και αυτά σε ξηρά, αέρα και θάλασσα... και πίστεψέ με κάποτε μας λέγανε επαγγελματίες σε κάποιο τομέα σ' αυτά τα θέματα...

:smokin:

TATAR
01/06/2006, 16:45
Η Πολιτεία στέλνει τις χήρες των πιλότων στα δικαστήρια

Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σε ένα σπίτι στον Αγιο Στέφανο, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, υπάρχουν σημάδια ότι έχει χτιστεί με κούραση.

Η Μιράντα Παπασταύρου πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπορίας
Δίπλα στο τζάκι του, πάνω σε ένα έπιπλο, υπάρχουν πολλές φωτογραφίες ενός πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, τις σκεπάζουν διακριτικά μερικά κλαδιά αμυγδαλιάς και μπροστά τους, σαν φόρος τιμής, ένα σπαθί.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σμηναγό Σπύρο Παπασταύρου. Σκοτώθηκε τον Ιανουάριο του 1980 σε άσκηση κοντά στην Αρτα με ένα F104. Ηταν το δυστύχημα που δημιούργησε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών Πεσόντων Αεροπορίας. Ο σμηναγός τότε ήταν μόλις 33 ετών, είχε δύο παιδιά και από τότε η χήρα του Μιράντα απέκτησε μια θλίψη κι έναν πόνο που δεν της απαγόρευσαν να πάρει το πηδάλιο του συλλόγου και να δίνει, τόσα χρόνια τώρα, τις δικές της μάχες.

Ο σύζυγός της, έμπειρος πιλότος, υπηρετούσε στην 336 Μοίρα Κρούσεως στον Αραξο. Σε μια άσκηση, δεν άνοιξε γρήγορα τα flaps -μιλάμε για ανυπολόγιστη υποδιαίρεση του χρόνου- και το αεροσκάφος καρφώθηκε. Ηταν 15 Ιανουαρίου 1980. Η κ. Μιράντα Παπασταύρου έχει μαζέψει πολλά μέσα της. Κάθε φορά που ακούει μια κακή είδηση, μια πτώση αεροσκάφους, ζει και ξαναζεί εκείνον τον εφιάλτη. Και μάλλον δεν έχει πάψει στιγμή να τον ζει.

Ο Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας φτιάχτηκε τότε και μάλιστα μετά από μια επεισοδιακή συνάντηση της χήρας του σμηναγού με τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Της είχαν δώσει σύνταξη 16.000 δραχμών από τις οποίες, όμως, αφαίρεσαν το 70% λόγω του ότι η ίδια εργαζόταν. Ηταν σχεδιάστρια δικτύων στη ΔΕΗ. Ο Αβέρωφ αρνιόταν να τη δεχθεί. Εκείνες τις μέρες του αβάσταχτου πόνου πήρε την απόφαση να ιδρύσει το σύλλογο. Η σύνταξη παρέμεινε στα ίδια για πολλά χρόνια. Και μετά από περίπου 15 χρόνια η ελληνική πολιτεία φιλοτιμήθηκε να εκδώσει την επιταγή με την αποζημίωση έπειτα από δικαστικές περιπέτειες που κόστιζαν σε χρήμα, σε ψυχική και σωματική υγεία. Η αποζημίωση ήταν υπολογισμένη βάσει των ισχυόντων του 1980. «Ούτε μισό αυτοκίνητο δεν αγόραζες τότε με το ένα εκατομμύριο δραχμές που μας έδωσαν», λέει η κ. Παπασταύρου.

Ο Αβέρωφ της είχε πει ότι «αυτό που έχασες δεν αποζημιώνεται με τίποτα...». Κι εκείνη του απάντησε και ήταν σαν να του απαντούσαν όλες οι οικογένειες μαζί: «Το ξέρω, είναι καλύτερα, όμως, να κλαίω σε ένα σπίτι όπου έχω να πληρώνω το νοίκι παρά να κλαίω μαζί με τα παιδιά μου ξυπόλυτη στο δρόμο».

«Την τελευταία ημέρα»

Οι περισσότερες οικογένειες που έχουν χάσει κάποιον πιλότο δεν έχουν το κουράγιο να αρχίσουν δικαστικό αγώνα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης, που στην περίπτωση του Δημοσίου το δικαίωμα χάνεται μόλις παρέλθουν πέντε χρόνια. «Εγώ πρόλαβα και έκανα την αγωγή την τελευταία ημέρα της προθεσμίας», θα πει. Μέχρι τώρα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σύμφωνα με την κ. Παπασταύρου, χρειαζόταν μια απλή αίτηση, ενέκρινε το αίτημα της αποζημίωσης και έστελνε την αίτηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Και όλα αυτά μετά από σκληρές διεκδικήσεις ακόμα και με συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή όταν ψηφίζονταν επίμαχα νομοσχέδια. Φυσικά, η διευκόλυνση αυτή έγινε με προφορικές ή άλλες αόριστες συνεννοήσεις χωρίς την ψήφιση κάποιου νομοσχεδίου. Ετσι, προ καιρού η κ. Παπασταύρου ενημερώθηκε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο επέστρεφε αιτήσεις που είχε εγκρίνει το Νομικό Συμβούλιο με τη σημείωση να γίνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Που σημαίνει την επιστροφή στο παλαιό καθεστώς.

«Μιλάμε για απάνθρωπες καταστάσεις, αναγκάζουν κατακρεουργημένες ψυχικά οικογένειες να σέρνονται σε δικαστικές περιπέτειες. Πάμε στα δικαστήρια για να αποδείξουμε ότι το λάθος δεν ήταν του άντρα μας». Ο Σύλλογος έχει αυτή τη στιγμή 250 ενεργά μέλη από όλη την Ελλάδα και άλλα 200 που δεν είναι δραστήρια. Και μια και ήρθε η κουβέντα στο «λάθος».

Χωρίς να μπορεί να κρατήσει το κλάμα της η κ. Παπασταύρου κάνει μια γρήγορη ανασκόπηση στο μυαλό της όλων όσα πέρασε. «Αν δεν ήταν οι γονείς μου να με συνδράμουν οικονομικά και το εφάπαξ από τη δουλειά μου, αλλά και ένα διαμέρισμα που πούλησαν, δεν ξέρω πού θα ήμουν τώρα. Αντέξαμε κι εμείς όπως πολλές οικογένειες που χάσαμε ανθρώπους στον αέρα. Αλλά αυτό που δεν αντέχουμε και κλαίμε με τις ώρες κάθε φορά είναι η ευκολία με την οποία κάποιοι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης βγαίνουν και ωρύονται για την εκδοχή του ανθρώπινου λάθους. Δεν ξέρουν τι δουλειά είναι αυτή; Εσείς αν κάνετε ένα λάθος στη δουλειά σας θα πάρετε μια γόμα, θα το σβήσετε και θα το διορθώσετε. Αν ο πιλότος κάνει λάθος, ιδίως όταν αυτός και το μηχάνημα είναι στα όρια, τότε μένουμε όλοι στο λάθος και αποκλείουμε από την αρχή να είχε κάτι το μηχάνημα. Είναι τρομερό αυτό που κάνουν. Ανθρωποι είναι οι πιλότοι, και το λάθος τους πρέπει να γίνει αποδεκτό. Αν ήθελαν θεούς γι' αυτήν τη δουλειά ας έκαναν τις εξετάσεις για τη Σχολή Ικάρων στον ουρανό...».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/06/2006

ΣΚ@Τ@ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΑΣ Κ$Λ#ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

THEOD
01/06/2006, 17:15
Πάλι καλά που δεν ζητάνε από τις χήρες να πληρώσουν το αεροσκάφος που το "λάθος" του πιλότου κατέστρεψε....:a31: :a31: :a31:

Σιχαμάρα...

arxaios
01/06/2006, 17:39
Πάλι καλά που δεν ζητάνε από τις χήρες να πληρώσουν το αεροσκάφος που το "λάθος" του πιλότου κατέστρεψε....:a31: :a31: :a31:

Σιχαμάρα...

Έχει γίνει ΚΑΙ αυτό ....................:sick: :sick: :sick:

athandim
06/06/2006, 17:51
Sorry που το ξέθαψα, αλλά έπρεπε οπωσδήποτε να παραθέσω το παρακάτω (το οποίο αγνοούσα) :

«Και οι δημοσιογράφοι [...] ξέχασαν να δείξουν τον σχηματισμό "Dead man" των συναδέλφων του [σ.σ. του σμηναγού Ηλιάκη] που εκτελείται μόνον την ώρα της ταφής :

3 αεροσκάφη περνούν τότε σε σχήμα βέλους στα 1.500 πόδια παράλληλα με το νεκροταφείο, κι εκείνην τη στιγμή ο αρχηγός του σχηματισμού βάζει "χέρι εμπρός" και επιταχύνει για λίγο.

Φαίνεται τότε ένα κενό στον σχηματισμό. Η θέση του νεκρού [...] Υποτίθεται ότι πετούν με την ψυχή του νεκρού μαζί τους, παραχωρώντας του αυτήν τη θέση...» - στους ουρανούς και την

καρδιά μας - εκεί που ζουν στον αιώνα οι πεσόντες....

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 6.VI.2006 stathis@enet.gr

arxaios
06/06/2006, 19:50
Το dead man formation δεν είναι έτσι :nono:
Πετάνε σε σχηματισμό finger four 4 αεροπλάνα στην διάταξη των 4 δακτύλων του χεριού ΔΕΙΚΤΗΣ, ΜΕΣΟΣ, ΠΑΡΑΜΕΣΟΣ, ΜΙΚΡΟΣ και ο αρχηγός σχηματισμού (ΜΕΣΟΣ) βάζει φουλ στοιχεία κινητήρα (afterburner ) και φεύγει με αξωνικά roll ή ευθεία προς τον ήλιο σχεδόν κάθετα, συμβολίζοντας την ανύψωση της ψυχής στους ουρανούς που πάντα θα πετάει................

arxaios
06/06/2006, 19:52
Και φυσικά η θέση μένει κενή για να δείξει την απώλεια...............

Στην TV απλά φάνηκαν μετά την αποχώρηση του αρχηγού μόνο 3 αεροσκάφη.

Dionisisk5
08/06/2006, 00:21
O πατερας μου ηταν και εμενα υποπτεραρχος στην πολεμικη αεροπορια και εχω ζησει ολα τα σκηνικα αυτα απο ψιλοκοντα. Ειναι πολυ κριμα για ολους μας να αντιμετωπιζει η πολιτεια ανθρωπους που θυσιαζονται στο ονομα της πατριδας τους τοσο ασχημα και απανθρωπα.
Το μεγαλυτερο κακο ειναι ομως και οτι μετα τον θανατο τους αντιμετωπιζει η πολιτεια το ιδιο η και χειροτερα και τις οικογενειες τους... Εχουν το πονο της απωλειας πρεπει να ανεχθουν και τον οικονομικο διασυρμο. Αν αυτο εχουν δεχθει οι πολιτικοι μας οτι αξιζουμε μπραβο τους και μπραβο μας που τους ψηφιζουμε....

Κριμα σε αυτους ηρωες παντως και ολους τους μελλοντικους....

GeorgeFZR
16/06/2006, 23:41
:rolleyes: :cry:

52037

ΙΠΠΕΑΣ
30/08/2006, 16:37
Με συγχωρείτε που ξεθάβω αυτό το topic αλλά ανακάλυψα σε κάποιο κείμενο στο δίκτυο αυτό το άρθρο που αναφέρει ότι απεμπολήσαμε το δικαίωμα μας για διάσωση και έλεγχο στο FIR Αθηνών και μάλιστα πριν 2 χρόνια . :eyepop:

Φοβάμαι ότι δεν ανελίφθην :eyepop:

http://www.enet.gr/online/online_text?dt=02/11/2004&c=110&id=21255572

Απ ότι λέει όμως το άρθρο αυτό ταυτόχρονα επηρεάζει τις υποχρεώσεις των πολεμικών της γείτονος. Πιο συγκεκριμένα θα μπορούν να μπαίνουν μέσα στο Αιγαίο χωρίς να καταθέτουν σχέδιο πτήσης (τόσο τα μη επανδρωμένα όσο και τα επανδρωμένα στρατιωτικά της Τουρκίας).

Ξέρει κάποιος καλύτερα το θέμα να μας το αναλύσει.

Πάρτε και ένα άρθρο από την Καθημερινή που το αναφέρει κάτω κάτω.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_440501_03/11/2004_122050

Ουσιαστικά μιλάμε για παραχώρηση του δικαιώματος οποιουδήποτε κατασκοπευτικού να υπερίπταται των νησιών μας χωρίς να μας έχουν προειδοποιήσει με αποτέλεσμα να μπορούν να φωτογραφίζουν με την άνεση τους τα πάντα. Όλα αυτά με το γράμμα του "νόμου" που η κυβερνώντες μας παραχώρησαν.
Απορώ πως η συγκεκριμένη απόφαση πέρασε στα ψιλά.

PS: Μάλλον θα βλέπαμε τα DVD τελετής έναρξης και λήξης. :mad:

Tropeas
30/08/2006, 19:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από FZR600R
Οσοι εχουν φιλολιποτακτικες διαθεσεις ας τις εκφρασουν στον πολεμο και τοτε θα γινουν ινδοι (με μια στο δοξα πατρι).

Συνελληνα Πιλοτε,

Αρκετα!

LOCK & ΠΥΡ!

Πολεμα με μερακι!

Ειμαστε μαζι σου!

Κανε το πυροβολο να κελαηδησει και η Χωρα θα σε Υμνησει.
Ύμαρτον... :uplate: :hypnotize :lol: :rolleyes:
please :a15: :a31: :a21: μην απαντήσετε σοβαρά (έχουμε πρότερο έντιμο βίο)...:rotflmao: :bigcry:

ΙΠΠΕΑΣ
30/08/2006, 20:13
Είπαμε να μιλήσουμε σοβαρά.

Τι να τη κάνεις την μάχη όταν είσαι προδομένος, πριν καν ξεκινήσει η μάχη. Έλεος δηλαδη, έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες πιλότοι και οι κύριοι που μας κυβερνούν(αλλά και αυτοί που τους ελέγχουν - αντιπολίτευση) την έχουν κάνει μόκο και ασχολούνται με όλες τις άλλες ασήμαντες π@#π@$ες που βλέπουμε στην τηλεόραση εκτός από τα σημαντικά ζητήματα.
Εγώ ήξερα ότι κάτι είχε αλλάξει για το FIR(σε σχέση με τα πολιτικά αεροσκάφη) όχι ότι μπορούν να αλωνίζουν τα μαχητικά τους χωρίς να δίνουν λογαριασμό !

Αν επιβεβαιωθούν από κάποιον γνώστη τα παραπάνω, μιλάμε για τεράστια υποχώρηση. Είναι όλοι τους πουλημένοι εκεί ψηλά. :(

Λεωνίδας
30/08/2006, 20:14
Οσοι εχουν φιλολιποτακτικες διαθεσεις ας τις εκφρασουν στον πολεμο και τοτε θα γινουν ινδοι (με μια στο δοξα πατρι).

Συνελληνα Πιλοτε,

Αρκετα!

LOCK & ΠΥΡ!

Πολεμα με μερακι!

Ειμαστε μαζι σου!

Κανε το πυροβολο να κελαηδησει και η Χωρα θα σε Υμνησει. Από τεχνίτες με μεράκι για ανθρώπους με γούστο... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

FZR600R
30/08/2006, 20:14
please peace

Aυτα τα λες για που?

Στους Τουρκους?

Στρατηγικα πρεπει οι λιποτακτες να χρησιμοποιηθουν για αλιευση ναρκων κτλ.

Μια απλη στρατιωτικη εκπαιδευση αναδεικνυει αυτους.

Ειστε χρησιμοι.

FZR600R
30/08/2006, 20:17
Λεωλιτα χανουμακι εισαι?

Ετσι ακουγεσαι.

Λεωνίδας
30/08/2006, 20:18
Λεωλιτα χανουμακι εισαι?

Ετσι ακουγεσαι. Μάθε να γράφεις...
Μάθε ότι τις μαλακίες ( "παραβιάσεις" ) τις κάνουμε όσο και αυτοί...
Μάθε ότι δεν είναι 19ος αιώνας...
Μάθε Ιστορία, Διπλωματία, ορθογραφία (αν δε βαριέσαι μάθε και να οδηγείς) και τα ξαναλέμε :wave2:

Λεωνίδας
30/08/2006, 20:20

Συνελληνα Πιλοτε,

Αρκετα!

LOCK & ΠΥΡ!

Πολεμα με μερακι!

Ειμαστε μαζι σου!

Κανε το πυροβολο να κελαηδησει και η Χωρα θα σε Υμνησει. Ποιο πόλεμο ρε παιδιά :look: :look: :look:

Δεν ξέρω αν στο παν αλλά μας πήραν και την Κωνσταντινούπολη χθες προχθές ... πάμε να την πάρουμε πίσω;

FZR600R
30/08/2006, 20:21
Αυτα που λες παλι δε σε κανουν Λεωνιδα.

Λεωνίδας
30/08/2006, 20:24
Αυτα που λες παλι δε σε κανουν Λεωνιδα. Λεωνίδα με βάφτισαν, πού κόλλησες; Στο όνομα;

FZR600R
30/08/2006, 20:25
Γινονται και λαθη

Λεωνίδας
30/08/2006, 20:28
Γινονται και λαθη Θα σου 'λεγα καμιά βαριά Κρητική κουβέντα, αλλά δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου.
Άντε γεια, κάνε παρέα με τα εθνικιστικά (με την κακή έννοια) κολλήματά σου. Μην ξεχάσεις να συντηρήσεις το G3, πόλεμο έχουμε εξάλλου :a31:

FZR600R
30/08/2006, 20:29
Εγω FN θα εχω.

Cpt. Haddock
31/08/2006, 08:42
Εγω FN θα εχω.

πολεμιστή του καναπέως, θα σου λέγαμε τι να το κάνεις το FN αλλά φοβόμαστε μηπως σ' αρέσει...

άκου αγορίνα...

αν γουστάρεις πόλεμο κλπ, πήγαινε να καταταγείς εθελοντής...

να κοιμόμαστε εμείς (που δε μας νοιάζει) ήσυχοι με τέτοιο φρουρό στα σύνορα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

div400
31/08/2006, 09:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
πολεμιστή του καναπέως, θα σου λέγαμε τι να το κάνεις το FN αλλά φοβόμαστε μηπως σ' αρέσει...

άκου αγορίνα...

αν γουστάρεις πόλεμο κλπ, πήγαινε να καταταγείς εθελοντής...

να κοιμόμαστε εμείς (που δε μας νοιάζει) ήσυχοι με τέτοιο φρουρό στα σύνορα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

δεν χρειαζεται ρεεεε πλεον,

εχει καταταγει αλλος φρουρος του συμπαντος........:rolleyes: :rotflmao: :lol:

!HE KICKS ASS FOR THE LORD AND COUNTRY!

ξερω ξερω σπαμαρω αλλα......

Tropeas
31/08/2006, 12:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
Ύμαρτον... :uplate: :hypnotize :lol: :rolleyes:
please :a15: :a31: :a21: μην απαντήσετε σοβαρά (έχουμε πρότερο έντιμο βίο)...:rotflmao: :bigcry:
Καλά κανένας δεν με άκουσε? :confused: αφου τον ξέρουμε τον άνθρωπο, τι ασχολείστε? :p Λεωνίδα φτιάξε μια λίστα λινκς με τα "ομορφα" που έχεει πει και κότσαρέ τα απο κάτω , να καταλαβαίνει ο κόσμος.... :wave2:

Zid
31/08/2006, 13:49
Καλά κανένας δεν με άκουσε? :confused: αφου τον ξέρουμε τον άνθρωπο, τι ασχολείστε? :p Λεωνίδα φτιάξε μια λίστα λινκς με τα "ομορφα" που έχεει πει και κότσαρέ τα απο κάτω , να καταλαβαίνει ο κόσμος.... :wave2: Χχεχεχεχ αφού είναι βιτσιόζικο το άτομο γουστάρει να τον κράζουν ... :dizzy:

Cpt. Haddock
31/08/2006, 13:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Χχεχεχεχ αφού είναι βιτσιόζικο το άτομο γουστάρει να τον κράζουν ... :dizzy:

How true...

:rolleyes:

Λεωνίδας
31/08/2006, 13:57
Καλά κανένας δεν με άκουσε? :confused: αφου τον ξέρουμε τον άνθρωπο, τι ασχολείστε? :p Λεωνίδα φτιάξε μια λίστα λινκς με τα "ομορφα" που έχεει πει και κότσαρέ τα απο κάτω , να καταλαβαίνει ο κόσμος.... :wave2: Όλα όμορφα είναι... πατήστε εδώ (http://www.moto.gr/forums/search.php?s=&action=finduser&userid=14630) :lol: :lol: :lol:

FZR600R
31/08/2006, 15:11
Aν ειστε οπως γραφετε θα βγαζαμε και γαμω τα γελια.

Θελω και αλλες photo. Ενα ασχημο κουταβακι ειδα μονο.

Τουρκακια (ξερετε εσεις). Σας ενοχλει ο πατριωτισμος ε?

Λουγκριτσες. Χαχαχα.

Γνωριζετε οτι ειστε ρεζιλιδες και βγαζω γελιο εδω και καιρο.

Συνεχιστε ... αλλα μετα δουλεια ετσι?

FZR600R
31/08/2006, 15:16
Συνεχιστε γιατι γραφω νουβελα. Θελω εμπνευση.

Δειξτε την ματαιοδοξια σας. Εγω δε θα ενοχλω.

Ελα, παμε κουταβια...

Cpt. Haddock
31/08/2006, 15:19
Ελληναράδες του καναπε και του πληκτρολογίου...

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Cpt. Haddock
31/08/2006, 15:20
Συνεχιστε γιατι γραφω νουβελα

"Ο καιρός γαρ εγγύς 3" ;

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

kalesin
31/08/2006, 15:22
Συνεχιστε γιατι γραφω νουβελα. Θελω εμπνευση.

Δειξτε την ματαιοδοξια σας. Εγω δε θα ενοχλω.

Ελα, παμε κουταβια...

κ το ονομα της νουβελας;
τι πραγματευεται;

Cpt. Haddock
31/08/2006, 15:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
κ το ονομα της νουβελας;
τι πραγματευεται;

εεεεεεε, το είπαμε αυτό...

Την (εκ νέου) άλωση της Κων/πολης από τα ένδοξα ελληνικα στρατά με επικεφαλής τον ΦουΖουΡου ως νέο Παλαιολόγο!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

το ΦουΖουΡου δε φέρνει λίγο σε ΘουΒου; :wacko:

FZR600R
31/08/2006, 15:25
Δε μπορω να πω.

Η συνταγη ειναι αποκρυφιστικης φυσεως.

Εχει να κανει με βιωματα ανθρωπων και την χρηση τους ως πειραματοζωα...

byron
31/08/2006, 15:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
κ το ονομα της νουβελας;
τι πραγματευεται;

¨Τεχνητή γονιμοποίηση των κολεοπτέρων της Μεσοποταμίας ¨

Cpt. Haddock
31/08/2006, 15:26
Δε μπορω να πω.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

καιρό είχα να διαβάσω τέτοια κοτσάνα

FZR600R
31/08/2006, 15:28
Χα-χα.

kalesin
31/08/2006, 15:28
¨Τεχνητή γονιμοποίηση των κολεοπτέρων της Μεσοποταμίας ¨

σιγα μην ειναι κ για τις τεχνικες εμφιαλωσης της κατεψυγμενης πεστροφας...

:lol: :lol:

kalesin
31/08/2006, 15:30
Δε μπορω να πω.

κ πως θα συνδεσεις τον αποκρυφισμο που αφορα θρησκευτικα θεματα με τα επιστημονικα; [ανθρωποι-πειραματοζωα]

Cpt. Haddock
31/08/2006, 15:30
"Η αναπαραγωγή ερμαφρόδιτων σκωλήκων Αμαζονίου και η επίδραση τους στον κύκλο Boyle-Marriot"

:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:

καλό, ε; :wacko:

byron
31/08/2006, 15:31
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

καιρό είχα να διαβάσω τέτοια κοτσάνα

Γιατί ρε Κάπταιν κοτσάνα;; Την βιογραφία του Γιόζεφ Μέγκελε εννοεί ο άνθρωπας...

FZR600R
31/08/2006, 15:32
κ πως θα συνδεσεις τον αποκρυφισμο που αφορα θρησκευτικα θεματα με τα επιστημονικα;

Καλη ερωτηση...αλλα δε θα απαντησω.

Εκει εγκειται η μαγεια.

Δεν απαντω σε αλλες ερωτησεις, χαλαει το σεναριο.

kalesin
31/08/2006, 15:33
"Η αναπαραγωγή ερμαφρόδιτων σκωλήκων Αμαζονίου και η επίδραση τους στον κύκλο Boyle-Marriot"

:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:

καλό, ε; :wacko:

οχι οσο το "η σημασια του μ@υνι@υ στην αναπτυξη της ναυσιπλοιας στην ορεινη Μαδαγασκαρη"