Σύνδεση

View Full Version : Πως στρίβεις ασφαλέστερα;

Σελίδες : 1 [2]

Θάνος
02/06/2006, 23:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xlitos
ρε συ μη τρελένεσαι..

τι εννοώ αποκλείται να κάτσω να τα ξαναγράψω,το χα κάνει στο bikenet περσυ και μόνο ο Χούντρας κατάλαβε..
Σου είπα άστο γιατί είναι τελείως διαφορετικές καταστάσεις π.χ ο gde δεν έρχεται πλακωμένος απ την ευθεια να φρενάρει βαθια στη στροφή και να στρίψει,εκεί θα τα βρει σκούρα κι εκεί θα χρειαστεί έντονο γυροσκοπικό.έχει στο μυαλό του άλλη ''στρατηγική''

Τωρα πως το κάνει απλά βγάζει λίγο σώμα(όχι απαραίτητο),τραβάει κάτω το μηχανάκι ανοίγοντας γκάζι.

Ρε παιδιά... το γυροσκοπικό δεν έχει να κάνει με τις γραμμές του CSS. Επειδή στο CSS διδάσκουν τα δυνατά φρένα βαθιά στη στροφή και το απότομο πλάγιασμα με γυροσκοπικό, δεν σημαίνει ότι και όσοι ακολουθούν αγωνιστικές γραμμές ή trail braking ότι δεν κάνουν γυροσκοπικό. Απλά το κάνουν πιο ομαλά.

Δεν στρίβει η μηχανή με το σώμα πώς να το κάνουμε; Αν δεν στρίψει το τιμόνι συνειδητά με τα χέρια, τότε αυτό το ίδιο θα αντισταθεί στην οποιαδήποτε προσπάθεια στριψίματος! Να καταργήσουμε δηλαδή το φαινόμενο;

gcrook
02/06/2006, 23:18

Τωρα πως το κάνει απλά βγάζει λίγο σώμα(όχι απαραίτητο),τραβάει κάτω το μηχανάκι ανοίγοντας γκάζι.

Καταλαβα τι εννοεις.
Οταν λες τραβαει "κατω" μιλας για την εσωτερικη (αναφορικα της στροφης ετσι) μερια του τιμονιου.

Εμ ελα ομως που το "κατω" πολυ απλα δεν υφισταται.
Μπροστα το κανει αθελα του και εχει το νου στο τι κανει το αλλο του χερι το οποιο απλα υπακουει στο προσταγμα του γυροσκοπικου και μενει ουσιαστικα σταθερο.
Εκει την παταει και νομιζει οτι κανει κατι αλλο.

Xlitos
02/06/2006, 23:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Καταλαβα τι εννοεις.
Οταν λες τραβαει "κατω" μιλας για την εσωτερικη (αναφορικα της στροφης ετσι) μερια του τιμονιου.

Εμ ελα ομως που το "κατω" πολυ απλα δεν υφισταται.
Μπροστα το κανει αθελα του και εχει το νου στο τι κανει το αλλο του χερι το οποιο απλα υπακουει στο προσταγμα του γυροσκοπικου και μενει ουσιαστικα σταθερο.
Εκει την παταει και νομιζει οτι κανει κατι αλλο.

α γεια σου!

Πρόσεξε όμως ότι είναι τελείως άλλη κίνηση απο το τραβα έξω-σμπρώξε μέσα.Οπότε όταν του λες του άλλου ότι αυτο είναι το γυροσκοπικό λογικό είνα ινα σου πει εγώ δεν το χρησιμοποιω,δεν κάνω τέτοιο πράγμα.Τώρα στο αν χρησιμοποιεί ή όχι τη γυροσκοπική δύναμη είναι για να χουμε να λέμε..

Εγώ απλά αυτό ήθελα να ξεκαθαρίσω,να σας δώσω να καταλάβετε τι κάνει(αν όντως κάνει αυτο)

gcrook
02/06/2006, 23:32
α γεια σου!

Πρόσεξε όμως ότι είναι τελείως άλλη κίνηση απο το τραβα έξω-σμπρώξε μέσα.Οπότε όταν του λες του άλλου ότι αυτο είναι το γυροσκοπικό λογικό είνα ινα σου πει εγώ δεν το χρησιμοποιω,δεν κάνω τέτοιο πράγμα.Τώρα στο αν χρησιμοποιεί ή όχι τη γυροσκοπική δύναμη είναι για να χουμε να λέμε..

Εγώ απλά αυτό ήθελα να ξεκαθαρίσω,να σας δώσω να καταλάβετε τι κάνει(αν όντως κάνει αυτο)

Σε επιασα.
Το προβλημα εντοπιστηκε γιατρε.
Η θεραπεια προβλεπει τωρα ενεσεις Ban:rotflmao: και κατακρατηση του Ι.P:rotflmao:

Xlitos
02/06/2006, 23:34
:lol:

Θάνος
02/06/2006, 23:43
Καλά... πάω κι εγώ να πιω το ποτάκι που έλεγα γιατί αρχίζω ν'απογειώνομαι...

Πολύ εποικοδομητική η συζήτηση, νέες θεωρίες εντοπίστηκαν και αναπτύχθηκαν και θα δημοσιευτούν στο επόμενο συνέδριο φυσικής.

Όσο κι αν πιστεύω ότι πλανάστε πλάνη τεράστια, θα πω ότι έστω κι έτσι, μπορεί κανείς να ξύσει το δεξί αυτί με το δεξί χέρι ή μπορεί να το ξύσει και με το αριστερό πάνω από το κεφάλι.

Άμα θέλετε να κάνετε τη στροφή σύστημα 25 μεταβλητών, εγώ δεν θα την παλέψω άλλο.

cheers :beer: :beer:

catmaster
02/06/2006, 23:47
gdevelek κανε το εξης πειραμα:

παρε το μηχανακι και 5 μπουκαλια πλαστικα και τραβα σε μια μεγαλη αλανα
γεμισε τα νερο και τοποθετησε τα δινοντας την τροχια μιας κλειστης δεξιας στροφης..

Δεσε ενα ναυλον γερο σπαγκο το δεξι κλιπον με την βαση του κινητηρα ετσι ωστε το τιμονι να εχει ελευθερο να στριψει δεξια , αλλα οταν θες να πας αριστερα να ερχεται ακριβως στα ισα του..
Παρε την δεξια στροφη με λιγα..
Παρε την δεξια στροφη με πιο πολλα..

Θα διαπιστωσεις τι σου λενε οι παραπανω..
:wave2:

gcrook
02/06/2006, 23:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος

Cheers!

BTW δεν προσπαθησαμε να δουμε με ποιον αλλο τροπο μπορεις να εφαρμοσεις το γυροσκοπικο, αλλα την αισθηση που σου δινει αυτο οταν δεν ξερεις πως να το εφαρμοσεις σωστα.:beer:

kostisthegreek
03/06/2006, 20:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
gdevelek κανε το εξης πειραμα:

παρε το μηχανακι και 5 μπουκαλια πλαστικα και τραβα σε μια μεγαλη αλανα
γεμισε τα νερο και τοποθετησε τα δινοντας την τροχια μιας κλειστης δεξιας στροφης..

Δεσε ενα ναυλον γερο σπαγκο το δεξι κλιπον με την βαση του κινητηρα ετσι ωστε το τιμονι να εχει ελευθερο να στριψει δεξια , αλλα οταν θες να πας αριστερα να ερχεται ακριβως στα ισα του..
Παρε την δεξια στροφη με λιγα..
Παρε την δεξια στροφη με πιο πολλα..

Θα διαπιστωσεις τι σου λενε οι παραπανω..

Mε δεμένο τιμόνι το πιο πιθανό είναι να πέσεις κάτω.

gdevelek
03/06/2006, 21:38
γι' αυτό και δεν θα το δοκίμαζα ποτέ, αν και είναι όντως ένα τέστ που θα απεδείκνυε ποιός έχει δίκιο

gcrook
03/06/2006, 21:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
γι' αυτό και δεν θα το δοκίμαζα ποτέ, αν και είναι όντως ένα τέστ που θα απεδείκνυε ποιός έχει δίκιο

Με το να μην το δοκιμαζεις εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να πεσεις στο απωτερο μελλον:rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

gdevelek
03/06/2006, 21:45
ενδεχόμενο το οποίο, απ' ό,τι βλέπω, σε διασκεδάζει...

gcrook
03/06/2006, 21:48
Ειμαι αχαχουχας τι να κανουμε:D :D :D

catmaster
04/06/2006, 02:17
Ρε gde πως θα πεσεις κατω??

Λες να γραψω ποτε μαλακιες τετοιες και να παρω καναν ανθρωπο στο λαιμο μου αν δεν εχω δοκιμασει τι λεω??
Αυτο που σου εγραψα να κανεις το εχω κανει εγω σε ενα φιλο για να του εξηγησω οτι οταν ανεβαινει η ταχυτητα στροφη χωρις γυροσκοπικο δεν παιρνεις..

Εσυ αν καταλαβεις ακριβως οτι εγραψα και το κανεις η αντιδραση της μηχανης ειναι να παει ευθεια..για αυτο ειπα για αλανα και λιγα χλμ...

οσον αφορα τις γυροσκοπικες δυναμεις αυτες ειναι που κρατουν την μηχανη ορθια και παντα στην ευθεια..
η μηχανη δηλαδη και χωρις τον αναβατη να της "χαλαει" το συνολο των δυναμεων που ασκουνται πανω της ευθεια θελει να παει...

με λιγα λογια δεν υπαρχει αλλος τροπος ..

gdevelek
04/06/2006, 11:36
Ρε gde πως θα πεσεις κατω??

Λες να γραψω ποτε μαλακιες τετοιες και να παρω καναν ανθρωπο στο λαιμο μου αν δεν εχω δοκιμασει τι λεω??

κι όμως, όπως βλέπεις δεν είμαι ο μόνος που πιστεύει πως υπάρχει κίνδυνος πτώσης

όταν κανείς οδηγεί, θεωρεί δεδομένο πως το τιμόνι δεν είναι δεμένο, έχει έτσι την ελευθερία να κάνει μικροδιορθώσεις ακόμη κι όταν πάει ευθεία

αν το τιμόνι είναι δεμένο, ο αναβάτης μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων

Εσυ αν καταλαβεις ακριβως οτι εγραψα και το κανεις η αντιδραση της μηχανης ειναι να παει ευθεια..για αυτο ειπα για αλανα και λιγα χλμ...

όλοι οι ειδήμονες συμφωνούν πως με λίγα χλμ./ω το counter steering δεν είναι απαραίτητο, όλοι μιλούν για δοκιμές με πάνω από 50, και αλάνα όπου να μπορεις να πας με >50 δύσκολα βρίσκεται

οσον αφορα τις γυροσκοπικες δυναμεις αυτες ειναι που κρατουν την μηχανη ορθια και παντα στην ευθεια..
η μηχανη δηλαδη και χωρις τον αναβατη να της "χαλαει" το συνολο των δυναμεων που ασκουνται πανω της ευθεια θελει να παει...

καμία αντίρρηση

sniper
04/06/2006, 13:43
......

με λιγα λογια δεν υπαρχει αλλος τροπος ..

Λάθος... υπάρχει....

ο gdevelek τρόπος... τωρα ποιος ειναι αυτός κανείς δεν γνωρίζει...

ουτε ο ίδιος....

:smokin:

gdevelek
04/06/2006, 14:15
Χα Χα Χα!!!

ξε-κα-ρδι-στι-κό!!!

zireous
04/06/2006, 18:40
gdevelek, μην επιμένεις, ακόμα και τα SM χρησιμοποιούν το counter steering. Το να κατεβάσεις κάθετα το τιμόνι και μετά να κάνεις counter steering (ή pivot steering που λέει κι o φίλτατος K. Code) απλά είναι πιο δύσκολο και πιο χρονοβόρο -και όσο να χτυπάει το κώλο του κάποιος, είτε το θέλει είτε όχι, κάνει συνειδητά ή ασυνείδητα counter steering μέσα στη στροφή.

Χαλαρά χέρια, και δες και εδώ ένα χαλαρό τρόπο για να μάθεις να το χρησιμοποιείς -σε περίπτωση ανάγκης είναι το πρώτο που πρέπει να κάνει ο αναβάτης συνήθως -το δεύτερο είναι να φρενάρει.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=20728

Με πρώτη ευκαιρία τσέκαρε καμιά σχολή ασφαλούς οδήγησης, θα σε φτιάξουν γρηγορότερα από ότι μπορείς μόνος σου.

(Δέν στην είπα έτσι; ωραίος έ; στην επόμενη θα δεις...) :wave2:

b_bong12
05/06/2006, 12:36
λετε οτι οταν εισαι σε στροφη ή σε ευθεια για διορθωσεις στριβετε το τιμονι??
Οχι ρε παιδια.Θα φας τα μουτρα σου.
Και να θελεις να στριψεις το τιμονι counter-steer θα εφαρμοσεις θες δεν θες.

Η ουσια ειναι μια
Μονο counter-steering κανει την μηχανη να στριβει ευκολα,γρηγορα και με ασφαλεια.

Και κατι τελευταιο για τις στροφες(πως το εχω δει εγω)
Πρωτα πανε τα ματια
Μετα το counter
Μετα το σωμα
και τελευταια ακολουθει η μηχανη

johnpan
05/06/2006, 13:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από b_bong12

Η ουσια ειναι μια
Μονο counter-steering κανει την μηχανη να στριβει ευκολα,γρηγορα και με ασφαλεια.

Sorry φίλτατε, ούτε εσύ το έχεις πιάσει σωστά.
Μονο το counter-steering κανει την μηχανη να στριβει. Τελεία. και παύλα-
:wave2: :wave2:

souniwths
05/06/2006, 13:03
Μια απορία μόνο για το πως εφαρμόζουμε το γυροσκοπικό. Όλοι λέμε στη δεξιά/αριστερή στροφή σπρώχνω με δεξί/αριστερό χέρι προς τα μπρος. Απόλυτα σωστό.

Γιατί όμως δεν προτείνει κανείς στη δεξιά/αριστερή στροφή τραβάω με αριστερό/δεξί χέρι προς τα πίσω; Ή συνδυασμό το ένα χέρι σπρώχνει, το άλλο τραβάει;

Εννοείται πως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, απλά μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν το έχει αναφέρει και προσπαθώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος. Το δοκιμάζω και το μόνο που με ξενίζει είναι ότι σε απότομες αλλαγές καμιά φορά μπερδεύει. Μήπως υπάρχει και κάτι άλλο;

Το γυροσκοπικό φαινόμενο εμφανίζεται ΠΑΝΤΟΥ (ss, on-off, custom, ποδήλατο, χώμα, άσφαλτος) και ΠΑΝΤΑ (λίγα-πολλά χιλιόμετρα, κλειστή-ανοιχτή στροφή) και δεν είναι δική μας επιλογή, εμείς απλά το αξιοποιούμε, άλλος εν γνώσει του ελέγχοντάς το και άλλος από ένστικτο επιβίωσης. Όποιος διαφωνεί σε αυτό το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να ξαναπεράσει τη Φυσική της Β' και Γ' Λυκείου.
Και καλό είναι να εκτιμάμε όταν όχι ένα, αλλά τουλάχιστον 4-5 άτομα μας λένε κάτι και μας το εξηγούν αναλυτικά, βάζοντας και παραπομπές και παραδείγματα και δε ξέρω γω τι. Πάντα να κρίνουμε αυτά που μας λένε. Αλλά ξεκινώντας από αυτά που λέμε εμείς.

Cpt. Haddock
05/06/2006, 13:05
όλοι οι ειδήμονες συμφωνούν πως με λίγα χλμ./ω το counter steering δεν είναι απαραίτητο, όλοι μιλούν για δοκιμές με πάνω από 50

Μέχρι τώρα δεν ήθελα να γράψω κάτι εδώ για διαφορους λόγους...

Γιατί δεν είμαι έμπειρος ωστε να πω τη γνώμη μου σε ανθρώπους που τώρα ξεκινάνε

Γιατί δεν θεωρω οτι κατέχω καλά την τεχνική (ούτε καν στη θεωρία)

Γιατι δε νομίζω να βοηθήσει κάποιον αρχάριο η αντιπαράθεσή μας (για την ακρίβεια η αντιπαράθεση ΟΛΩΝ μας με εσένα )...

Τεσπα... για την ιστορία, πες μας ποιοι "ειδήμονες" συμφωνούν με αυτό που έγραψες (για να μαθαίνω ρωτάω)

sniper
05/06/2006, 13:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
.....
Τεσπα... για την ιστορία, πες μας ποιοι "ειδήμονες" συμφωνούν με αυτό που έγραψες (για να μαθαίνω ρωτάω)

Ο Μπάμπης ο Σουγιάς

ο Μήτσος ο Μπετούγιας....

gdevelek
05/06/2006, 13:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ο Μπάμπης ο Σουγιάς

ο Μήτσος ο Μπετούγιας....

και όμως, μάγκα

εσύ ο ίδιος έγραψες στη δεύτερη σελίδα εδώ

"Πας με 50-60 χλμ/ω και θες να στρίψεις δεξιά.... αν δεν εφαρμόσεις γυροσκοπικό τι θα κάνεις;" για να τονίσεις πως πρέπει να κινείσαι με κάμποσα, δεν το έγραψες τυχαία

καθώς και ο τζικρούκης έγραψε στην 3η σελίδα για τη στροφή στην Εμμ. Μπενάκη με 20χ/ω όπου ΔΕΝ χρειάζεται countersteering

και βέβαια έχω διαβάσει και αλλού πως με λίγα χ/ω το countersteering δεν είναι απαραίτητο

τι κ@λοχτυπιέστε θα 'θελα να 'ξερα, στρίψτε όπως νομίζετε, στρίβω όπως νομίζω, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

gdevelek
05/06/2006, 13:16
ακυρο

Cpt. Haddock
05/06/2006, 13:18
τι κ@λοχτυπιέστε θα 'θελα να 'ξερα, στρίψτε όπως νομίζετε, στρίβω όπως νομίζω, προς το το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

Το θέμα αγαπητέ δεν είναι να στρίψουμε εμείς όπως νομίζουμε, εσύ όπως νομίζεις και ούτω καθ εξής...

Το θέμα είναι ΟΛΟΙ να μάθουμε να στρίβουμε με τον σωστό τρόπο...

Είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να δεχτείς οτι μπορεί να έχεις άδικο σε αυτά που γράφεις;

(τι σκ@τά, Λέων είσαι; :lol: :lol: )

sniper
05/06/2006, 13:18
και όμως, μάγκα

εσύ ο ίδιος έγραψες στη δεύτερη σελίδα εδώ

"Πας με 50-60 χλμ/ω και θες να στρίψεις δεξιά.... αν δεν εφαρμόσεις γυροσκοπικό τι θα κάνεις;" για να τονίσεις πως πρέπει να κινείσαι με κάμποσα, δεν το έγραψες τυχαία

καθώς και ο τζικρούκης έγραψε στην 3η σελίδα για τη στροφή στην Εμμ. Μπενάκη με 20χ/ω όπου ΔΕΝ χρειάζεται countersteering

και βέβαια έχω διαβάσει και αλλού πως με λίγα χ/ω το countersteering δεν είναι απαραίτητο

τι κ@λοχτυπιέστε θα 'θελα να 'ξερα, στρίψτε όπως νομίζετε, στρίβω όπως νομίζω, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

Αν ειναι να έχω μηχανή και να πηγαίνω με λιγότερα απο 50.... ε τότε πάω με τα πόδια.....

Εσύ πάντως είπες ότι επιλέγεις ΠΟΤΕ θα χρησιμοποιήσεις το γυροσκοπικό φαινόμενο για να στριψεις.... Δεν μίλησες για χιλιόμετρα...

sniper
05/06/2006, 13:20
α, μα είναι τόσο απλό...

θα στρίψω το τιμόνι αριστερά (τόσοι και τόσοι γλήγοροι το λένε στο μοτο.γρ, δεν μπορεί, σωστό θα είναι!!!!)

...και θα βγώ στον αντίθετο ρεύμα!

έχετε γειαααα βρυσούουουουουλες λογγοιοιοιοι βουνά-α ραααααχούουουουλεεεεες...

για πείτε μου βρε δάσκαλοι, στα (όχι πολλά, χωρίς αμφιβολία) 27.000χλμ που έχω κάνει στη μοτοζωή μου, πώς έχω επιζήσει χωρίς να εφαρμόζω παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις το counter steering? μήπως πάω συνέχεια ευθεία; ή μήπως κάνω counter steering αλλά "δεν το καταλαβαίνω"??? τόσο πια δεν ξέρω τι μου γίνεται;

θα 'θελα να βρεθούμε μια φορά μαζί να με ακολουθήσετε με μια κάμερα και να με τραβήξετε, να δούμε μετά αν όντως έκανα counter steering ή όχι

Κοίτα τι γράφεις ΕΣΥ απο πάνω....

Επαναλαμβάνω την αρχική μου τοποθέτηση....

ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ.... εγκληματικά κιόλας...

Παράτα το και κάνε κάτι άλλο....

Και χλευάζεις όλους εμάς που λέμε κάτι που εσυ δεν έχεις ιδέα....

άρα είσαι και ανόητος...

Julius
05/06/2006, 13:28
Ρε παίδες ήμαρτον

Έχουνε γραφεί βιβλία και βιβλία για το θέμα, το διδάσκουν σε όλες τις σχολές ασφαλούς οδήγησης και CSS κλπ κλπ

ΜΗΝ γράφετε π@παριές και μην το παίζεται ξερόλες, υπάρχουν άτομα που διαβάζουν, που δεν έχουν ιδέα και θέλουν να πάρουν τις πρώτες σωστές οδηγίες

ΜΗΝ μπερδεύετε τον κόσμο

Το γυροσκοπικό ισχύει με όποια ταχύτητα και να έχεις και με ότι όχημα οδηγείς που έχει δύο ρόδες η μία μπροστά από την άλλη, είτε το καταλαβαίνεις είτε το κάνεις ακούσια ΈΤΣΙ στρίβεις.

Το post έγινε διαμάχη από το πουθενά

Αντε στην επόμενη να διαφωνήσουμε έαν πετάνε οι γαιδαροι.

:evil: :evil: :a06: :a06: :a02: :a41:

gdevelek
05/06/2006, 13:34
Και χλευάζεις όλους εμάς που λέμε κάτι που εσυ δεν έχεις ιδέα....

άρα είσαι και ανόητος...

δεν χλεύασα κανέναν

αυτό είναι δικιά σου ειδικότητα και χόμπυ

το πόσο ανόητος είμαι δεν είσαι σε θέση να το εκτιμήσεις, άλλοι πολύ πιο ειδικοί το έχουν κάνει για σένα, και τα αποτελέσματα δεν ήταν όπως νομίζεις

κι αν ήσουν όσο μάγκας το παίζεις, θα παραδεχόσουν πως εσύ και ο Τζικρούκης - και όχι ο Μπάμπης ο Σουγιάς - μιλήσατε για κάτω όριο χλμ/ω για το counter steering, όπως στο απέδειξα μόλις, αλλά δεν...

καπετάνιε ναι, μπορεί να κάνω λάθος, κι αν ποτέ πάω σε σχολή, ελπίζω να το διαπιστώσω με τη βοήθεια από εκπαιδευτές και όχι μόρτες

και δεν είμαι ο μόνος που βλέπει έτσι τα πράγματα, αν πρόσεξες και ο Χλίτος συμφωνεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό

sniper
05/06/2006, 13:40
δεν χλεύασα κανέναν

αυτό είναι δικιά σου ειδικότητα και χόμπυ

το πόσο ανόητος είμαι δεν είσαι σε θέση να το εκτιμήσεις, άλλοι πολύ πιο ειδικοί το έχουν κάνει για σένα, και τα αποτελέσματα δεν ήταν όπως νομίζεις

κι αν ήσουν όσο μάγκας το παίζεις, θα παραδεχόσουν πως εσύ και ο Τζικρούκης - και όχι ο Μπάμπης ο Σουγιάς - μιλήσατε για κάτω όριο χλμ/ω για το counter steering, όπως στο απέδειξα μόλις, αλλά δεν...

καπετάνιε ναι, μπορεί να κάνω λάθος, κι αν ποτέ πάω σε σχολή, ελπίζω να το διαπιστώσω με τη βοήθεια από εκπαιδευτές και όχι μόρτες

και δεν είμαι ο μόνος που βλέπει έτσι τα πράγματα, αν πρόσεξες και ο Χλίτος συμφωνεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό

Μου θυμίζεις τον NLS...

Περαστικά σου....

(Πάνω που μπήκαμε στις διαμάχες ρε γμτ)

gdevelek
05/06/2006, 13:49
Μου θυμίζεις τον NLS...

Περαστικά σου....

(Πάνω που μπήκαμε στις διαμάχες ρε γμτ)

η δικιά μου τεχνική στην οδήγηση κάποτε θα γίνει καλή

ο χαρακτήρας σου, όμως, είναι hopeless

sniper
05/06/2006, 13:57
η δικιά μου τεχνική στην οδήγηση κάποτε θα γίνει καλή

ο χαρακτήρας σου, όμως, είναι hopeless

Μακάρι - στο εύχομαι...

ο χαρακτήρας μου δεν είναι το ζητούμενο εδώ αλλά να είμαστε όλοι εκεί έξω ασφαλείς....

Εδώ μέσα όλοι είμαστε Ρόσσιδες.... όταν εκεί έξω χρειαστεί να αντιδράσουμε και να ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ σε δύσκολη κατάσταση, τότε μετράει το τι ξέρουμε...

dirtbird
05/06/2006, 14:51
Tώρα που ησυχασαν τα πράγματα (?) , μία παρατήρηση (με την έννοια της σημείωσης όχι της επίπληξης) έχω να κάνω στο gdev.
Τα 27000χλμ που επικαλείσαι σαν οδηγική εμπειρία είναι τραγικά λίγα (ειδικά αν τα έχεις κάνει με το Four, μία μοτό με αντιπαθές handling).

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι οι πιο natural, δεν αντιλαμβάνονται καν ότι κάνουν counter steering..
Εγώ όποτε προσπάθησα -επί τούτου- να το κάνω, έκανα υπερδιορθώσεις ή έχανα την οδηγική ροή και συνέχεια.

gdevelek
05/06/2006, 15:01
χα χα...

αντιπαθές handling... καλόοοοο...

τα 27.000χλμ είνα όντως τραγικά λίγα (άραγε τα 7.000 τι θα ήταν;)

...αλλά αν ΔΕΝ ξέρει κανείς να στρίβει, όπως εγώ για παράδειγμα που, όπως φαίνεται, απο τύχη και μόνο είμαι ζωντανός, τότε και στα 27 χλμ θα προλάβει να φάει τα μούτρα του...

:beer:

sniper
05/06/2006, 15:06
χα χα...

τα 27.000χλμ είνα όντως τραγικά λίγα (άραγε τα 7.000 τι θα ήταν;)

...αλλά αν ΔΕΝ ξέρει κανείς να στρίβει, όπως εγώ για παράδειγμα που, όπως φαίνεται, απο τύχη και μόνο είμαι ζωντανός, τότε και στα 27 χλμ θα προλάβει να φάει τα μούτρα του...

ΕΛΕΟΣ ρε γιώργο.... Σου μιλάνε άνθρωποι με εκατοντάδες χιλιάδες χλμ στα χέρια τους κι εσύ συνεχίζεις να αμφισβητείς τα ΒΑΣΙΚΑ καινα ειρωνεύεσαι!

Τέσπα, κάνε ότι καταλαβαίνεις....

sniper
05/06/2006, 15:08
Και αν νομίζεις οτι 27.000 χλμ τόσα χρόνια είναι λιγα, σκέψου ότι ορισμένοι απο εμάς εδώ κάνουμε 35 - 40.000 χλμ τον χρόνο... σε πόλη και βόλτες-ταξίδια (πιστα κάνουμε λιγα χλμ δυστυχώς)

gdevelek
05/06/2006, 15:10
τι τα παίρνεις πάλι εσύ;

όταν ανέφερα τα 27.000 πρώτος εγώ έγραψα πως δεν τα θεωρώ πολλά:

"όχι πολλά, χωρίς αμφιβολία"

sniper
05/06/2006, 15:12
τι τα παίρνεις πάλι εσύ;

όταν ανέφερα τα 27.000 πρώτος εγώ έγραψα πως δεν τα θεωρώ πολλά:

"όχι πολλά, χωρίς αμφιβολία"

με παρεξήγησες... διευκρίνηση ήταν.. δεν τα πήρα

γεροπιτσιρικος
05/06/2006, 15:42
Μέρες τώρα παρακολουθώ την συζήτηση και αποφάσισα να πω και εγώ την παρόλα μου.

Φίλε gdv, οδηγώ μηχανή πολλά χρόνια. Από ζετάκι ξεκίνησα σε street (νοικιάρικο όταν σπούδαζα), σε καστομιά BMW, σε Βαραντέρο (πάντα με κράνος) και τώρα σε BMW πάλι. Μέχρι που πήρα το Βαραντέρο οφείλω να ομολογήσω ότι δεν την είχα ψάξει την δουλειά και οδηγούσα από ένστικτο.

Όταν πήρα το Βαρκαντέρο όμως και η χρήση του έγινε καθημερινή και ειδικά στην Αττική Οδό άρχισα να ψάχνομαι. Διάβαζα για τύπους που έλεγαν ότι στρίβεις πατώντας τους μαρσπιέδες, ότι βγάζεις το κωλομέρι σου και μεταθέτεις όλο σου το βάρος στο εσωτερικό της στροφή κ.α. πολλά.

Κάποια στιγμή διάβασα το παρακάτω και είπα να πειραματιστώ.

http://www.flamesonmytank.co.za/ride.htm#Steering

Απλά να σου πω ότι από την ώρα που το διάβασα νιώθω πιο σίγουρος στις στροφές μου, καταλαβαίνω πια τι κάνω ακριβώς και με λίγα λόγια έγινα λίγο καλύτερος οδηγός. Κοιτάζοντας πίσω στις προηγούμενες προσπάθειές μου τώρα αντιλαμβάνομαι ότι έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά επειδή δεν ήταν συνειδητό, υπήρχε πάντα μια ασάφεια στις στροφές μου.

Για να γίνω πιο σαφής. Προσπαθώντας να ακολουθήσω αυτούς που έλεγαν, στρίψε με το σώμα σου, τι έκανα. Έγερνα μπροστά και προς το εσωτερικό της στροφής, με άμεσο αποτέλεσμα, χωρίς να το καταλαβαίνω, να σπρώχνω το τιμόνι προς την αντίθετη κατεύθυνση της στροφής.

Το ίδιο πατώντας τους μαρσπιέδες. Κούμπωνα τα πόδια στο ντεπόζιτο και πατώντας τον εσωτερικό μαρσπιέ περίμενα να στρίψω. Έλα όμως που ταυτόχρονα και ασυνείδητα, έγερνα το σώμα μου μπροστά και έσπρωχνα το τιμόνι στην αντίθετη κατεύθυνση.

Πίστεψε με λοιπόν, πώς άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Ακόμα και τώρα, που έχω πάρει μια μυρωδιά τι γίνεται, κάθε μέρα που είμαι στον δρόμο, το επιβεβαιώνω κάνοντας το σε κάθε ευκαιρία.

Και μια μικρή διαπίστωση. Τα 27000 χιλιόμετρα που λες ότι είναι αρκετά, πίστεψε δεν είναι τίποτα.

Μόνο με το Βαραντέρο (γιατί με αυτό θεωρώ ότι άρχισα πραγματικά να καταλαβαίνω τι κάνω) είχα κάνει 45000 χιλιόμετρα. Πίσω από αυτό είχα άλλα 25000 με το cruiser και με το street πρέπει να είχα άλλα 10000 (το ζετάκι δεν πιάνει). Ακόμα θεωρώ τον εαυτό μου μαθητή, ακόμα ψάχνομαι και ακόμα διαβάζω και ακούω ότι έχουν να πουν οι παλαιότεροι.

Δεν νομίζω ότι έχει κάποιος κάτι εναντίον σου, απλά επιμένεις σε κάτι που απλά δεν το έχεις ψάξει. Ψάξε το λοιπόν και μετά, όταν είσαι σίγουρος για την τεχνική σου και την έχεις επιβεβαιώσει σε κάποια σχολή, μοιράσου την. Μέχρι τότε, ας μαθαίνουν τα νέα παιδιά σαν τον ONE, τεχνικές που διδάσκονται σε όλες τις σχολές ασφαλούς οδήγησης.

dirtbird
05/06/2006, 15:59
χα χα...

Αν διαφωνείς, οδήγησε κάτι άλλο και θα καταλάβεις. Αν βέβαια εσένα σε βολεύει, Οκ, αλλά από το λίγο που το έχω οδηγήσει (2 διαφορετικά) δεν είχα και τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μην το παίρνεις προσωπικά το σχόλιο, δεν αξίζει τον κόπο.

Τώρα αν (όντως) ειρωνεύεσαι, δεν είναι δικό μου πρόβλημα;) .

gdevelek
05/06/2006, 16:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από γεροπιτσιρικος

Και μια μικρή διαπίστωση. Τα 27000 χιλιόμετρα που λες ότι είναι αρκετά, πίστεψε δεν είναι τίποτα.

πότε είπα πως είναι αρκετά;

απλά είπα πως κάποιος που είναι άσχετος απο στρίψιμο δεν μπορεί να μην έχει σφιχταγκαλιάσει κάποια μπαριέρα σε 27.000χλμ...

sniper
05/06/2006, 16:02
πότε είπα πως είναι αρκετά;

απλά είπα πως κάποιος που είναι άσχετος απο στρίψιμο δεν μπορεί να μην έχει σφιχταγκαλιάσει κάποια μπαριέρα σε 27.000χλμ...

Οδήγησε ένα SS 27.000 και αν δεν την αγκαλιάσεις έλα να μου πεις... ή ακόμα πήγαινε πιο σβέλτα το SF

gdevelek
05/06/2006, 16:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Αν διαφωνείς, οδήγησε κάτι άλλο και θα καταλάβεις. Αν βέβαια εσένα σε βολεύει, Οκ, αλλά από το λίγο που το έχω οδηγήσει (2 διαφορετικά) δεν είχα και τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μην το παίρνεις προσωπικά το σχόλιο, δεν αξίζει τον κόπο.

Τώρα αν (όντως) ειρωνεύεσαι, δεν είναι δικό μου πρόβλημα;) .

το ότι υπάρχουν πολλά άλλα μοτόρια με καλύτερο handling δεν σημαίνει και πως το Handling του Σ4 είναι "αντιπαθές", έτσι δεν είναι;

για τα δικά μου μέτρα μια χαρά στρίβει, εγώ έχω πολύ μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης απ' αυτό

κι όταν του αλλάξω σύντομα και αναρτήσεις μπροστά θα χαντλάρει ακόμη "συμπαθέστερα"

KamenosAfrican
05/06/2006, 16:05
για πείτε μου βρε δάσκαλοι, στα (όχι πολλά, χωρίς αμφιβολία) 27.000χλμ που έχω κάνει στη μοτοζωή μου, πώς έχω επιζήσει χωρίς να εφαρμόζω παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις το counter steering? μήπως πάω συνέχεια ευθεία; ή μήπως κάνω counter steering αλλά "δεν το καταλαβαίνω"??? τόσο πια δεν ξέρω τι μου γίνεται;

ΝΑΙ

gdevelek
05/06/2006, 16:09
Οδήγησε ένα SS 27.000 και αν δεν την αγκαλιάσεις έλα να μου πεις... ή ακόμα πήγαινε πιο σβέλτα το SF

γιατί άνθρωπέ μου να κάνω βλακώδεις κινήσεις;

κάθε αναβάτης που βγαίνει από τα όριά του παίζει με το χάρο, όχι μόνο εγώ

gdevelek
05/06/2006, 16:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από KamenosAfrican
ΝΑΙ

ωπ!

καλώστον!

νέο αίμα βλέπω στο ρινγκ!

:rotflmao:

KamenosAfrican
05/06/2006, 16:21
ωπ!

καλώστον!

νέο αίμα βλέπω στο ρινγκ!

California Super Bike School Levels 1, 2, 3, 4
fun off road FASOLA
0300 Riding School
0300 SurerMoterd School
Moto Adventures All Road Training levels 1, 2, 3

ολοι λενε πως μονο αλλα ΜΟΝΟ με counter steering στριβει η μοτοσικλετα (θες δε θες - το ξερεις δεν το ξερεις - συνιδιτα ασυνιδιτα)

stavrobeis
05/06/2006, 16:22
Κοιτα φιλτατε...

Χωρις να εχω καθολου γνωσεις περι του θεματος (τουλαχιστον πριν ενα χρονο οπου και αλλαξα μηχανη και την εψαξα), αλλα εχοντας και εγω καμια 60.000 χλμ στην πλατη μου, χωρις να καβαλησω μπαριερα....

Πιστευω οτι και συ, οπως και εγω, οπως και η συντριπτικη πλεοψηφια αυτων που οδηγουν μηχανη, δεν στριβουν, απλα...

Νομιζουν οτι στριβουν....

Οταν θα γυρισω απο το CSS στις Σερρες θα σου πω τις εμπειριες μου αν θες....(και ελπιζω να μαθω να στριβω ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ καλυτερα).

KamenosAfrican
05/06/2006, 16:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrobeis
Κοιτα φιλτατε...

Χωρις να εχω καθολου γνωσεις περι του θεματος (τουλαχιστον πριν ενα χρονο οπου και αλλαξα μηχανη και την εψαξα), αλλα εχοντας και εγω καμια 60.000 χλμ στην πλατη μου, χωρις να καβαλησω μπαριερα....

Πιστευω οτι και συ, οπως και εγω, οπως και η συντριπτικη πλεοψηφια αυτων που οδηγουν μηχανη, δεν στριβουν, απλα...

Νομιζουν οτι στριβουν....

Οταν θα γυρισω απο το CSS στις Σερρες θα σου πω τις εμπειριες μου αν θες....(και ελπιζω να μαθω να στριβω ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ καλυτερα).

θα ερθεις με ενα τεραστιο χαμογελο απο αυτι σε αυτι.

προσεχε στην επιστοφη εχουμε κανει ολοι μ@λ@κιες μετα τα CSS

nassosxlvbros
05/06/2006, 16:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από bonepeeler
Kι όμως.
Γίνεται να στρίψεις και χωρίς γυροσκοπικό...

Αν πηγαίνεις με 30.:lol: :lol: :lol:

ΕΕΕΕΕΕΕΕΠ!!! σε τσακωσα.....και με 300,200,30,25,20,κλπ κμ το εφαρμοζεις....απο τη στιγμη που ισσοροπεις σε 2 τροχους το κανεις ασταματητα...
ντεβελεκ δεν ακους....μαθε να ακους :wave2:

zireous
05/06/2006, 19:40
gdevelek, το να εφαρμόζεις γρήγορο counter steering (που θέλει καθημερινή πρακτική για αρκετό καιρό) μου έχει σώσει ήδη τη ζωή μια δυο φορές έδω στην επαρχεία που κοιμούνται όλοι όρθιοι...

Φυσικά τότε δεν ήξερα καν τον όρο counter steering (πες το γυροσκοπικό ή ότι άλλο θες), απλά τότε άρχισα νατο ψιλοψάχνω -άσε που πάντα άνοιγα λίγο γκάζι στις στροφές μέχρι που διάβασα ότι γλύτωσα μερικές τούμπες έξαιτίας του και φρίκαρα...

Το γεγονός ότι σπάστηκες και επιμένεις να αρνείσαι την ανάγκη του να ξέρεις πως στρίβει γρήγορα το ρημάδι, είναι ενδεικτικό της γαμημένης παιδείας που είναι ανύπαρκτη και ανεβάζει και τον αριθμό των νεκρών και τραυματιών αναβατών αλλά και τη μοτο-φοβία σε όλους με τα γνωστά γαμημένα προβλήματα -γονείς, γκετοποίηση, κλπ.

Άν έχεις επιφυλάξεις για τον λόγο που πρέπει ΟΛΟΙ οι μοτοσυκλετιστές να γνωρίζουν βασικούς χειρισμούς (πχ φρένα, ελιγμούς διαφυγής), σκέψου ότι η Motorcycle Safety Foundation προτείνει σε ΟΛΟΥΣ τους νέους αναβάτες να εξοικειώνονται με τα πιο πάνω αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με τους κουτάκηδες (κυρίως).
Κάνε κλικ στο "βόλτες" για να δεις μερικά σχετικά links της MSF.

gdevelek
05/06/2006, 19:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous

Το γεγονός ότι σπάστηκες

εγώ σπάστηκα;

Mois???

απλά έγραψα μια "άλλη" άποψη, άλλοι σπάστηκαν όταν τη διάβασαν και άρχισαν τα γαλλικά

και επιμένεις να αρνείσαι την ανάγκη του να ξέρεις πως στρίβει γρήγορα το ρημάδι, είναι ενδεικτικό της γαμημένης παιδείας που είναι ανύπαρκτη και

δεν έχεις παρακολουθήσει προσεκτικά την κουβέντα ή έστω ό,τι γράφω

και βέβαια το C/S είναι ο καλύτερος ή μάλλον ο μοναδικός τρόπος να στρίψεις γΛήγορα!

απλά δεν τον θεωρώ τον μοναδικό, σε χαλαρό ρυθμό

αλλά το ότι τόσο αβίαστα χρησιμοποιείς λέξεις όπως "γαμημένη" είναι ενδεικτικό της γαμημένης παιδείας που....

Θάνος
05/06/2006, 21:57
Καλά ρε ακόμα προσπαθείτε να τον πείσετε; :lol:

Το ποστ έχει κάνει πάνω από 2000 επισκέψεις. Θέλω να πιστεύω ότι κάποιοι έμαθαν πέντε πράγματα και εκεί τελειώνει η αξία του ποστ. Από κει και πέρα πιστεύω ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τα σωστά από τις βλακείες._

gdevelek
05/06/2006, 22:14
εδώ που τα λέμε...

...δεν πάτε καλύτερα να πείσετε τους ξεκράνωτους να σοβαρευτούν...

...αν και θα συναντήσετε πολύ μεγαλύτερη αντίσταση...

hornet
06/06/2006, 08:28
H συζητηση πηρε διαφορετικη τροπη και τελικα ξεφυγε απο το ρολο της απο εκει και περα γιωργο νομιζω πως πρεπει να ριξεις λιγο νερο στο κρασι σου και να το ψαξεις... μιας και ξερω πως εισαι ανθρωπος που θα το ψαξεις

Μια γρηγορη ερευνα στο νετ θα σε διαφωτισει στις τυχον αποριες σου...δεν λεω καλος ο προβληματισμος αλλα να ακουμε και τις αλλες γνωμες

Οσοι απο εσας εχετε καποια πληροφορια για το παλικαρι βαλτε την εδω (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=23919) η καποιο λινκ κλπ

gdevelek
06/06/2006, 08:41
μα αυτό κάνω, το ψάχνω...

κι αυτή την παρέμβαση γι' αυτό την έκανα...

και είναι προς τιμήν σου που δεν χαρακτήρισες "βλακείες" όσα έγραψα

blueblack
06/06/2006, 09:08
Καλημέρα......

Χαρά στό κουράγιο σας ρέ παιδιά.....
100 φορές τό ίδιο πράγμα....
Συγνώμη γιά τήν παρεμβολή άλλά άν δέν τό πήρατε είδηση.....
ό πιτσιρικάς τήν έκανε ....μάλλον πολύ προβληματισμένος....
Προσωπικά τό μόνο χρήσιμο πού άκουσα γιά αύτόν........
γιατί έξαιτίας του νομίζω ξεκίνησε ή ίστορία ...
ήταν έκείνο τό .....
ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΕΝΤΟΥΡΑΚΙ.....καί όρμα στά βουνά νά μάθεις νά όδηγάς
γιατί ή πόλη είναι ζούγκλα...!!!!!!!!!!
Έμένα πάντως μέ έπιασε κρύος ίδρώτας ....30 χρόνια στό κουρμπέτι....πόσο μάλλον τόν μικρό....!!!!!!!!!!!
Νά παραθέσω καί έγώ τήν μικρή μου έμπειρία μπάς καί βοηθήσω
τή συζήτηση....
Πολύ γουστάρω νά βλέπει ό τροχός ό μπροστινός ΑΡΙΣΤΕΡΑ....
καί έγώ νάστρίβω ΔΕΞΙΑ....!!!!!!
Συγχωρείστε με άλλά δέν ξέρω πώς τό λένε τό φαινόμενο.....!!!!!!
Όσες φορές κόντεψα νά σκοτωθώ ...ήταν ΟΧΙ...γιατί έγειρα πολύ
άλλά γιατί ή φυγόκεντρη μέ έστειλε έξω άπό τή στροφή λόγω κακής
κλίσης τού σώματος μου......πρός τό έσωτερικό τής στροφής..
Καί μερικές φορές όταν ΕΚΛΕΙΣΑ τό γκάζι μετά τήν είσοδο τής
στροφής.....
Αύτά σάν πρώτα βήματα γιά τούς ΝΕΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ.....πιστεύω πώς είναι τά πιό βασικά....
Τό νού σας παιδιά........
ΤΟ ΚΟΡΜΙ.........ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΖΙ.......!!!!!
Τά άλλα θά έρθουν σιγά σιγά...μπορεί νά μήν τά ξέρετε στή θεωρία
άλλά θά τά άνακαλύψετε στήν πράξη....!!!!!!!
Καί κάτι άπό προσωπική έμπειρία.......
Γιά νά άνεβείς σέ superport..........καί νά νιώθεις καλά
Πρέπει νά έχεις κάνει καμμιά 50-60 χιλιάδες κ.λ.μ. στό χώμα ξεκινώντας άπό 50αράκι έντούρο.......!!!!!!!!!!!!!!!
Έλπίζω νά βοήθησα τουλάχιστον τόν .....ΜΙΚΡΟ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

STOYBI
07/06/2006, 22:44
Γιά νά άνεβείς σέ superport..........καί νά νιώθεις καλά Πρέπει νά έχεις κάνει καμμιά 50-60 χιλιάδες κ.λ.μ. στό χώμα ξεκινώντας άπό 50αράκι έντούρο.......!!!!!!!!!!!!!!!
Έλπίζω νά βοήθησα τουλάχιστον τόν .....ΜΙΚΡΟ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:uplate: :uplate:

:lol: :lol: καλο--καλο !!!

Πιστευω οτι αν εχεις και καμμια 100στη χιλιαδες χιλμ. και σε νταλικα θα πηγαινεις καλλυτερα !!!

Φανταζεσε ! Να μπαινεις με το ΚΤΜ σε γλιστερη αριστερη φουρκετα , να το εχεις γυρει το μηχανακι μεχρι το μαρσπιε , και να βγαζεις το σωμα σου εντελως εξω προς τα αριστερα, και με το γονατο γυρτος και με τον κωλο εξω να προσπαθεις να σπασεις οτι κοτρονι βρεις στο δρομο σου !!! :lol: :lol:

Φαντασου τωρα και ενα RRRRRRR στις Σερρες να μπαινει σε αριστερη φουρκετα και τον αναβατη να γερνει εντελως απο την αντιθετη πλευρα και να βγαζει ποδι εξω για ισοροπια....

Αν μου βρεις τους παραπανω τροπους οδηγησης εστω και σε φωτο θα σε παραδεχθω !!!

Επισεις αν θυμασαι κανεναν οδηγο του παγκοσμιου, σε μοτο κροςς & εντουρο που να ασχοληθηκε με το gp , kai να διακριθηκε να μου τον πεις και εμενα να τον μαθω !!!

Οι τεχνικες οδηγησης μεταξυ ασφαλτου και χωματος εχουν μεγαλη διαφορα λογο των εντελως διαφορετικων στασεων που παιρνει το σωμα, εξαιτιας της διαφορας κρατηματος της μοτοσυκλετας μεταξυ ασφαλτου και σαθρου-γλυστερου εδαφους !!! Επισεις η φιλοσοφια μεταξυ ςς και off --- on-off μηχανακια ειναι εντελως διαφορετικη οσον αφορα την υποθεση << απωλεια προσφυσης και διορθωση της με το σωμα>> , με σαφη υπεροχη τα δευτερα ( μιλαω για φυσιολογικα χιλμ παντα ) .

Ανυπομονω να μου αναλυσεις το σκεφτικο σου γιατι για να βοηθησης τον μικρο ( και μενα μαζι ) θα πρεπει να αιτιολογησης...

vassilis88
08/06/2006, 00:11
ε επειδη δν μπορω να διαβαζω τοσα ποστ 1 το βραδυ.οδηγω στο δρομο περιπου 2 χρονια,το 1,5 με το τωρινο μηχανακι μου το cbr125.α τωρα ειμαι 18 χωρις κανενα διπλωμα,το νοεμβριο που τα κλεινω θα βγαλω.βασικα ειχα καποιες εμπειριες στην αρχη που με εκαναν καπως να προσεχω(εχω να πεσω πολυ καιρο:D ).πρεπει να παραδεχτω πως ημουν πολυ τυχερος γιατι οτι κ αν μου συνεβει,εγινε οταν ημουν ξεκρανωτος,παρολαυτα κ εγω κ το μηχανακι ειμαστε μια χαρα.μεσα τωρα απο τα διαφορα forum κ περιοδικα εχω μαθει παρα πολλα πραγματα συγκριτικα με συνομιληκους μου τουλαχιστον οποτε θα ελεγα στον one να μην το παρατησει το forum.τωρα για τεχνικες οδηγησης κ τετοια δεν εχω ιδεα ουτε πολυκαταλαβαινω αυτο το γυροσκοπικο.εγω στριβω με τον τροπο που με βολευει κατι που οσοι με βλεπουν μου λενε οτι ειμαι τρελος,λαθος.καλα συμμαθητες μου δν ακουω ετσι κ αλλιως γιατι ειπαμε δν εχουν ιδεα.δεν προσπαθω να μοιασω σε κανενα αλλα αμα βρω καμια ωραια στροφη παω κ κρεμιεμαι εξω απ το μηχανακι κ απ οτι εχω καταλαβει σπρωχνω το τιμονι απ τη μερια της στροφης και του σωματος.αλλους με το ιδιο μηχανακι τους βλεπω στις στροφες κ κατεβαζουν ποδι κατω(?!?!) κ θεωρουνται κ γρηγοροι.απλα εγω δν το σκιζω συνεχεια κ το παω πανω απο 8,9 χιλιαδες στροφες μονο στην εθνικη.τωρα ο λογος που βγαζω λιγο σωμα ειναι γιατι αισθανομαι εξαιρετικα ασφαλης!νιωθω να μπορω να κανω τα παντα!καποιες φορες που το εσπρωχνα κατω να στριψει κ γω ημουν ορθιος σχεδον ειχα χεστει απ το φοβο μου!
για το εντουρο εχετε μαλλον δικιο φανταζομαι θα ειναι καταπληκτικα να βρισκεσαι στη φυση με τη μηχανη σου και φιλους,αλλα που να βρεις εδω ηρακλειο τουλαχιστον ειναι δυσκολο.κ αυτα τα εντουρο κανουν τοσα λεφτα θελουν κ τοση περιποιηση...στοργη κ προδερμ!τα περιοδικα λενε για διαστηματα σερβις αναμεσα σε ωρες η το πολυ 1000 ξερω γω χλμ.

dirtbird
08/06/2006, 06:16
STOYBI , ανοίγεις μεγάλο θέμα.

Μεγάλο μέρος των κινήσεων του σώματος υπαγορεύεται πια και από την εργονομία των μοτό κάθε κατηγορίας.

Επίσης όλοι οι κορυφαίοι οδηγοί street, κάνουν προπόνηση σε οδήγηση εκτός δρόμου κυρίως για να αποκτήσουν καλύτερη άισθηση στο ντριφτ αλλά και για την συνεχή μετακίνηση του σώματος πάνω στην μοτό, και για trail braking κ.τ.λ.
Μην ξεχνάς ότι οι ταχύτητες και τα όρια πρόσφυσης είναι χαμηλότερα στο χώμα και έτσι ο αναβάτης μπορεί να εμπλουτίσει τις οδηγικές του εμπειρίες ασφαλέστερα (παράδειγμα αντιμετώπιση μπλοκαρισμένου μπροστινού).

:beer: :wave2:

blueblack
08/06/2006, 08:37
Kαλημέρα.......

Dirtbird........thank you........

Ό φίλος μας ό Stoubi .....ή πλάκα κάνει ή ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ...!!!!!
Φίλε stoubi άφού θές θά μπώ στόν κόπο νά τά πώ πιό λιανά...
Άφού λοιπόν είσαι γνώστης πές μου έσύ ...ποιός..
ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΔΗΓΟΣ G.P......δέν περνάει κάθε χρόνο στήν προετοιμασία του στό ξεκίνημα άπό χώμα ...
Κάποιον Ρόμπερτς τόν έχεις άκουστά????
Ξέρεις τί ήταν αύτός καί τί κάνει τώρα???????
Παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής μέ σχολή προετοιμασίας....
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΓΩΝΩΝ....G.P. καί endurance..
Γιά μπές καί δές πώς τούς έτοιμάζει..!!!!!!!!!!!!!!!
Όλοι οί μεγάλοι όδηγοί φίλε μου προετοιμάζονται κάθε χρόνο
πρώτα άπό τό χώμα ......
ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΓΟΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ......
άλλά γιά νά προπονηθούν σέ άλλα πράγματα....ντρίφτ,άνάποδα τιμόνια,μπλοκαρίσματα τροχών, φυσική κατάσταση,κ.λ.π................
ΓΙΑΤΙ...οί ταχύτητες είναι πολύ πιό μικρές .........στό χώμα..
Κανένας όδηγός G.P. δέν θά ήθελε νά κατεβεί άπό τά G.P. στό χώμα .....όλοι τους μά όλοι τους όμως έχουν θητεία στό χώμα όχι όμως τόσο ώστε νά
άκουστεί τό όνομα τους γιατί στά 17-18 έκαναν τό άλμα.....
Παράδειγμα ό Ρόσσι........
Άντιθέτως πολλοί όδηγοί άπό τό χώμα θά ήθελαν άλλά δέν μπορούν....!!!!!!!!!!!!
Αύτά πού σού γράφω ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ....!!!!!
ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ.....!!!!!!!!!!!!!
Άν θές νά μάθεις σωστά μηχανή παίρνεις ένα έντουράκι καί πάς
χώμα ΠΡΩΤΑ.......
Ό νεαρούλης δέ θά μάθει πώς βγαίνει ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ...φίλε μου μέ τό
παπί καί τό σκούτερ......!!!!!!!!!!!
Έσύ πήρες τό SS καί άρχισες νά ξύνεις κατευθείαν τήν άσφαλτο...?????????
Τί μηχανή έχεις???????
Άν διάβαζες μέ προσοχή θά έβλεπες πώς είπα.....
ΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ.....ΝΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΑΣ...ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΣ.......ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ....!!!!!!!!
ΕΙΜΑΙ ΣΑΦΗΣ....??????????????
καί όχι ποιές είναι οί διαφορές όδήγησης.....ΧΩΜΑ...ΑΣΦΑΛΤΟΣ.....
ούτε ΠΙΣΤΑ......πού άναφέρθηκες..γιατί ή πίστα είναι γιά πολύ ΛΙΓΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Προσωπικά ξέσκισα όλα τά έντούρο καί μετά άρχισα ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΑ.....!!!!!!!!
Πρώτα έμαθα νά στρίβω μέ τά ΧΤ.....καί μετά μέ τά GSX-R....
Πάντως άν καί έφαγα τά μούτρα μου πολλές φορές.........δέν θυμάμαι νά χτύπησα....ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΣΕ ΠΕΤΡΑ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κλείνοντας θέλω νά πώ πώς μάλλλον ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ..........
άλλιώς .....ΤΟΣΗ ΑΓΝΟΙΑ......???????????

gdevelek
08/06/2006, 08:53
έγραψες:

Γιά νά άνεβείς σέ superport..........καί νά νιώθεις καλά
Πρέπει νά έχεις κάνει καμμιά 50-60 χιλιάδες κ.λ.μ. στό χώμα ξεκινώντας άπό 50αράκι έντούρο.......!!!!!!!!!!!!!!!

αν θες ρώτα όσους εδώ έχουν supersport

- νιώθεις καλά πάνω στη μηχανή σου;
- πόσα χλμ έχεις κάνει στο χώμα;

και από τις απαντήσεις θα φανεί αν και κατά πόσο ήταν τραβηγμένο αυτό που έγραψες για τα 50-60 χιλιάδες χλμ σε χώμα

;)

dirtbird
08/06/2006, 09:25
Εγώ πάντως είχα γύρω στα 150000 χλμ με εντούρο μηχανάκια (καθαρόαιμα και μη, αγώνες και καθημερινή μετακίνηση), πριν πάρω street.
Ok, άργησα λιγάκι αλλά αυτό έγινε εξαιτίας άλλων συγκυριών.
Σίγουρα όμως χρειάζεται εμπειρία στο χώμα, ακόμα περισσότερο όταν οδηγείς τέρατα 150 ίππων στους δρόμους-γυαλί που έχουμε.

Συχνά συναντάω στο δρόμο κάποιους που κινούνται γρηγορότερα από μένα, παρόλα αυτά είναι ευδιάκριτο δια γυμνού οφθαλμού ότι δεν είναι σε θέση ούτε να εκτιμήσουν τις οδικές συνθήκες (σχετικά με την ποιότητα του δρόμου), ούτε να ανταπεξέλθουν στο ξαφνικό γλύστρημα-χάσιμο.

ΣΗΜ: gdev, επιμένω ότι έχεις λίγη εμπειρία ειδικά με το μηχανάκι που καβαλάς.

gdevelek
08/06/2006, 09:45
ΣΗΜ: gdev, επιμένω ότι έχεις λίγη εμπειρία ειδικά με το μηχανάκι που καβαλάς.

δεν το αμφισβήτησα ποτέ αυτό

πόσες φορές πρέπει να το γράψω;

αλλά όχι κι ότι χρειάζονται 50-60 χιλιάδες χλμ σε χώμα για να "νιώσει καλά" κάποιος σε supersport...

μην τα ξεχειλώνουμε όλα...

sniper
08/06/2006, 09:47
.......

Συχνά συναντάω στο δρόμο κάποιους που κινούνται γρηγορότερα από μένα, παρόλα αυτά είναι ευδιάκριτο δια γυμνού οφθαλμού ότι δεν είναι σε θέση ούτε να εκτιμήσουν τις οδικές συνθήκες (σχετικά με την ποιότητα του δρόμου), ούτε να ανταπεξέλθουν στο ξαφνικό γλύστρημα-χάσιμο.

....

Tα SS είναι φτιαγμένα για πίστα.

Σε οποιαδήποτε άλλο δρόμο δεν έχει σημασία τι καβαλάς για να ξέρεις ότι δεν πας στα όρια τα δικά σου και του δρόμου.

Και γι αυτό δεν χρειάζεται να έχεις κάνει χώμα. Μυαλό χρειάζεται.

dirtbird
08/06/2006, 10:01
Tα SS είναι φτιαγμένα για πίστα.

Σε οποιαδήποτε άλλο δρόμο δεν έχει σημασία τι καβαλάς για να ξέρεις ότι δεν πας στα όρια τα δικά σου και του δρόμου.

Και γι αυτό δεν χρειάζεται να έχεις κάνει χώμα. Μυαλό χρειάζεται.

Για πίστα είναι φτιαγμένες οι αγωνιστικές μοτό.

ΟΛΑ τα υπόλοιπα είναι ένας συμβιβασμός.

Και η αναγνώριση των ορίων στην καθημερινή οδήγηση είναι ευθέως ανάλογη των εμπειριών.
Δεν πιστεύω να εννοείς όριο το γλίστρημα.

Αν δεν το θεωρείς απαραίτητο μην πας χώμα.

Εγώ πάω και με το ΧΧ;)

KaTaNaS
08/06/2006, 10:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
Πρώτα έμαθα νά στρίβω μέ τά ΧΤ.....καί μετά μέ τά GSX-R....

ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ..........
άλλιώς .....ΤΟΣΗ ΑΓΝΟΙΑ......???????????

axaxaxaxaxa :rotflmao: :rotflmao:

file πολύ φουριόζος είσαι και εχεις πλάκα! :beer:

τα ΧΤ δεν ειναι εντουράκια, και σίγουρα δε μπορέις να κάνεις εντούρο μαζί τους παρά μόνο εκδρομικό χαλαρουήτα!

όσο για την άγνοια...

μή σχολιάζεις αναβάτες που δεν εχεις δέι πώς πάνε! :smokin:

STOYBI
08/06/2006, 10:28
iriniaa

Κάποιον Ρόμπερτς τόν έχεις άκουστά????

τον εχω ακουστα !!!! :rolleyes:

Ξερω και τι κανει κι ολας , τουλαχιστον απο αφηγησεις του Μπουστα σε γνωστο περιοδικο !!!

Παιρνει αυτα τα μικρα τα ΥΡ 50 cc στην στρηταδικη μορφη !

Τους βαζει και κανουν διαφορες ασκησεις σαν αυτες που προαναφερατε αλλα πως ???

π.χ. <<<<ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΦΟΥΡΚΕΤΑ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗς ΝΑ ΣΤΡΙΨΕΙ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ SS και μετα λογο του γλιστερου εδαφους να μαζεψει τα ασυμαζευτα !! Και σε ρωταω εγω που βλεπεις τεχνικη οδηγησης χωματος & εντουρακια στο παραπανω παραδειγμα ???>>>

iriniaa

Άντιθέτως πολλοί όδηγοί άπό τό χώμα θά ήθελαν άλλά δέν μπορούν....!!!!!!!!!!!!Αύτά πού σού γράφω ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ....!!!!!
ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ.....!!!!!!!!!!!!!
Άν θές νά μάθεις σωστά μηχανή παίρνεις ένα έντουράκι καί πάς
χώμα ΠΡΩΤΑ.......

Κατσε και διαβασε τι γραφεις στο πρωτο σου ποστ να δεις σε ποσες αντιφασεις πεφτεις στις 5 αραδες που εγραψες στο δευτερο !! ( Αντε μετα να καταλαβουμε και εμεις οι μικροι ) ...

STOYBI
08/06/2006, 12:13
dirtbird

STOYBI , ανοίγεις μεγάλο θέμα.Μεγάλο μέρος των κινήσεων του σώματος υπαγορεύεται πια και από την εργονομία των μοτό κάθε κατηγορίας.

Επίσης όλοι οι κορυφαίοι οδηγοί street, κάνουν προπόνηση σε οδήγηση εκτός δρόμου κυρίως για να αποκτήσουν καλύτερη άισθηση στο ντριφτ αλλά και για την συνεχή μετακίνηση του σώματος πάνω στην μοτό, και για trail braking κ.τ.λ.
Μην ξεχνάς ότι οι ταχύτητες και τα όρια πρόσφυσης είναι χαμηλότερα στο χώμα και έτσι ο αναβάτης μπορεί να εμπλουτίσει τις οδηγικές του εμπειρίες ασφαλέστερα (παράδειγμα αντιμετώπιση μπλοκαρισμένου μπροστινού).

Πιστευω να σε καλυψα με ποιον τροπο το κανουνε αυτο στην συγκεκριμενη σχολη τουλαχιστον !!!

Εντουρο οδηγηση οποιοι και οταν κανουν ,το κανουν μονο για φυσικη κατασταση !!

ASXETO !!

Ν1 χομπυ του Κιμμι Ραικονεν που τρεχει στην φ1 ειναι το εντουρο !!!! Ειχε βγαλει και η vertemati montelo me to onoma toy !!!

:beer: :beer:

dirtbird
08/06/2006, 12:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
dirtbird

Πιστευω να σε καλυψα με ποιον τροπο το κανουνε αυτο στην συγκεκριμενη σχολη τουλαχιστον !!!

Εντουρο οδηγηση οποιοι και οταν κανουν ,το κανουν μονο για φυσικη κατασταση !!

:beer: :beer:

Τα έχω διαβάσει εδώ και χρόνια, και XR100 με λιωμένα πίσω λάστιχα χρησιμοποιούσαν.

Και για φυσική κατάσταση.

Να σου υπενθυμίσω όμως ότι γύρω στο '85 πολλοί αναβάτες του παγκοσμίου (κυρίως Αμερικανοί και Αυστραλοί) είχαν χωμάτινες καταβολές, ίσως όχι enduro αλλά flat track και άλλα συναφή, και έκτοτε άρχισαν και οι Ευρωπαίοι να οδηγούν σε χώμα.

Τέλος πάντων, νομίζω ότι το θέμα δεν είναι πως θα γίνει πιο γρήγορος ο πενταροζας, αλλά αν εγώ και εσύ επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια στην καθημερινή οδήγηση έχοντας εμπειρία από οδήγηση στο χώμα.

Εγώ νομίζω πως βοηθάει.

:wave2: :beer: :wave2:

blueblack
08/06/2006, 20:08
SORRY........

Bρέ λεβέντες μου....δέν ήθελα....
νά προσβάλω............ούτε τίς ΟΔΗΓΙΚΕΣ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.....
ούτε καί τίς έμπειρίες σας.......
Μπάς καί δέ μέ πάς έπειδή είμαι...ΑΕΚ??????
Έμείς παιδιά μου τόν παλιό καιρό δέ λέγαμε......ON-OFF.......
Καί τή MONTESA......καί τά ΧΤ...έντούρο τά λέγαμε.....
Τώρα όσο γιά τό νούμερο 50000-60000 χλμ........................
μή τό παίρνετε φίλοι μου τοίς μετρητοίς........!!!!!!!!!!!!!!
Καί 40000...νά είναι καλά είναι..!!!!!!!!!!!!!
Φυσικά καί ήθελα νά πώ.....έντουράκι πρώτα.......όνοφφάκι όπως
τό λέτε τώρα.....χώμα άσφαλτο ότι νάναι καί μετά ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ....!!!!!!!!!!!!!
ΑΥΤΟ......ΕΙΝΑΙ....ΝΟΜΟΣ....!!!!!
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΑ...SS....ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΨΗΛΟ ΤΙΜΟΝΙ......
Πού νά τά πάτε παλικάρια μου τά 120-130 άλογα πού έχουν τά έξακοσάρια καί τά 270 τής τελικής..?????
Γιά ρώτα λοιπόν τό Μπούστα ......πού έπικαλέσθηκες.....
ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΧΩΜΑ????
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΧΩΜΑ????
Ή τό έκανε μόνο γιά τήν πλάκα του...
όταν έτρεχε στό παγκόσμιο..?????????
Βέβαια ύπάρχουν καί τά παιδιά ΘΑΥΜΑ.....
Ύπάρχουν άσφαλώς καί τά νεκροταφεία...γεμάτα νέα παιδιά...
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΕΡΑΣΕΤΕ.......ΚΑΒΑΛΩΝΤΑΣ ΜΗΧΑΝΕΣ....
Όμως καθώς έθιξε καί κάποιος φίλος......
ΠΡΩΤΑ....ΔΟΥΛΕΥΕΙ...ΤΟ ....ΠΑΝΩ ....ΚΕΦΑΛΙ..!!!!!!
Άλλιώς δέ σέ σώζεΙ ΤΙΠΟΤΑ..............
Κόβω φόρα λοιπόν φίλε καί γκάζια.....καί όποιος κατάλαβε-κατάλαβε.................
Δέ λέμε γιά νά λέμε......παρά μπάς καί γλυτώσουμε έστω καί έναν.......
Τώρα αύτοί πού περνάνε τήν παραλιακή ΣΤΗ ΜΙΑ...δέ νομίζω ότι
τόχουν άνάγκη..!!!!!!!!!!!!!
Κανέναν άπό τούς άλλους μπάς καί προλάβουμε....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΉ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΘΙΞΩ ΚΑΝΕΝΑΝ....
ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ΝΑ ΚΑΝΩ....
Άπλά έγραψα ΠΩΣ...έμαθα νά όδηγώ...όπως καί πολλοί φίλοι μου.....ΟΛΟΙ...τώρα μέ μεγάλα SS....
Kαί έπειδή μέ τούς νέους πρέπει νά μιλάς τή γλώσσα τους...
γιαυτό ήμουν καί ΦΟΥΡΙΟΖΟΣ φίλε μου...!!!!!!!!!
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.....
ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΤΕΣ καί ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ.....................................!!!!!!!!!!!

Rezeguet
08/06/2006, 21:01
re paidia egw strivw me ta podia

vazw ta podia katw kai pataw sth deksia meria ths asfaltou sto pezouli h to pezodromio kai rixnw to swma mou katw apo thn aristerh plevra tou moteriou kai meta vgazw th glwsssa kai glyfw thn asfalto wste na dhmiourgh8ei statikh trivh metaksy glwssas kai asfaltou (h kai xwmatos giati etsi odhgaw kai sto xwma, apla pataw me to podi se kana 8amno, dentro h se kana perastiko zwaki).

Den kserw pou xrhshmevei ayth h trivh alla h asfaltos exei wraia geysh synh8ws kai eimai panta anoixtos se kainourgies geyseis, epishs mhn ksexname oti etsi mporw na elegksw thn poiothta ths asfaltou parallhla

Me ayto to tropo strivw synexeia pros th katyey8ynsh pou dialeksa (pou einai tygxaia synh8ws) kai kanw kyklous gyrw apo to idio shmeio synexws, mexri na vare8w opote paizw mia sthn asfalto me th gallikh myth mou kai ksanashkwnomai apo thn stash balarinou pou eixa kata th diarkeia ths strofhs.

Fysika, to timoni talanteyetai deksia aristera se olh th fash stripsimatos logw ths anapofasisths fyshs mou.

Kai mh mou pei kaneis oti den strivw kala giati exw kanei 27 oloklhra xiliometra me to trelomoter mou kai exw trakarei mono 4 fores (ta 32 pesimata den ta metraw) (oute kai th gria pou pathsa...) (egw ftaiw pou perpataei sth mesh tou apenanti pezodromiou enw strivw aristera?) opote kalhnyxta paidia.

Rezeguet
08/06/2006, 21:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet

eisai XAZO kai KAKO kai kai de se paizw

:bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

Rezeguet
08/06/2006, 21:03

re file de ginetai na stripseis etsi sto lene 69 atoma re file akoma kai to kagouro apo thn aystralia

paw na aytoktonhsw

STOYBI
08/06/2006, 21:07
iriniaa
Μπάς καί δέ μέ πάς έπειδή είμαι...ΑΕΚ??????

Mπαααα... Και ο IDI ΑΕΚ ειναι αλλα τον παω πολυ και ασ μην τον εχω γνωρισει .. :D

Έμείς παιδιά μου τόν παλιό καιρό δέ λέγαμε......ON-OFF.......Καί τή MONTESA......καί τά ΧΤ...έντούρο τά λέγαμε.....

Το ιδιο και εμεις !! Οπως δεν λεγαμε και ss τα gpz 900 και τα rd !!

iriniaa

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΑ...SS....ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΨΗΛΟ ΤΙΜΟΝΙ......Πού νά τά πάτε παλικάρια μου τά 120-130 άλογα πού έχουν τά έξακοσάρια καί τά 270 τής τελικής..?????
Γιά ρώτα λοιπόν τό Μπούστα ......πού έπικαλέσθηκες.....ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΧΩΜΑ????
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΧΩΜΑ????

Σοβαρολογεις τωρα !! Πιστευεις οτι ΟΠΟΙΟΙ σε διαβαζουν εδω μεσα, και εχουν ενα ςς να τους περιμενει εξω απο το σπιτι τους, πρεπει να το λουκετιασουν και να παρουν τα βουνα για καμμια 30 χιλιαδες χιλμ. για να μπορεσουν να το ξανακαβαλησουν με ασφαλεια ??? :confused:

Οσο αφορα τον Μπουστα τον επικαλεσθηκα για σου μαθω τις <<τρομερες>> χωματινες διαδρομες που κανουν στην σχολη του Κεννι Ρομπερτς που απο οτι φαινετε μαλλον μονο το ονομα ηξερες & οτι κανουν κατι σε χωμα !! Οσο αφορα το αν εκανε χωμα ο Μπουστας.. Ασφαλως και θα εκανε ! Η φιλοσοφια αλλωστε μιας μοταντ μοτοσυκλετας, και για να κανεις μοταντ οδηγηση στην οποια σημειοτεων εχει διαπρεψει ο μπουστας επιβαλει
την off road οδηγηση μιας και πλησιαζει σε αυτη κατα 90 % !!!

Αυτα για την σχεση του Μπουστα με τα οφφ μηχανακια !! Με το παγκοσμιο που αναφερεις παρακατω... Η off road οδηγηση... Καμμια σχεση !!! ( ΝΑΙ.. ΔΙOΡΘΩΣΕ Ο ΡΟΣΣΙ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ME 220 ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΕΝΤΟΥΡΟ ΜΕ TON GIOVANI SALLA )...
iriniaa

Βέβαια ύπάρχουν καί τά παιδιά ΘΑΥΜΑ.....Ύπάρχουν άσφαλώς καί τά νεκροταφεία...γεμάτα νέα παιδιά...

ΑΣΤΟΧΟ !!! ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΩΡΑ?? Πιστευεις τωρα οτι οποιοι δεν εχουν κανει οδηγηση στο χωμα, η αν δεν ειναι ταλεντα εχουν προβλημα ??? :mad: Θα σου ελεγα τιποτα χειροτερο αλλα θα μου κοψουν το ποστ και γραφω τοση ωρα !!!

iriniaa

Άπλά έγραψα ΠΩΣ...έμαθα νά όδηγώ...όπως καί πολλοί φίλοι μου.....ΟΛΟΙ...τώρα μέ μεγάλα SS....Kαί έπειδή μέ τούς νέους πρέπει νά μιλάς τή γλώσσα τους...
γιαυτό ήμουν καί ΦΟΥΡΙΟΖΟΣ φίλε μου...!!!!!!!!!

Δεν ειναι ολοι τοσο νεοι οσο νομιζεις !!! Μην εκπλαγεις κι ολας αν σε αυτο τον χωρο γραφουν και ανθρωποι με μεγαλυτερη ηλικια απο την δικια σου ( ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΕΙΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ) εκτος απο μονο σε 17χρονα που νομιζεις οτι απευθυνεσε...

:rolleyes:

Καλο Βραδυ...

Rezeguet
08/06/2006, 21:08

v

kai......o... ROSSI
exei... DYO... PODIA!!!!!!!!
AMAN!!!!!!!!!!!
Alla...PERPATAEI!!!!!!
KAI.........KLANEI!!!
Kai o..... khpos tou...... einai....xwma...30000 xiliometra.....GAZI!!!!!!
o skiouros einao ble .....KRANOS!!!!!
omws leei ...... ELA!!!!
skatzoxoiros psofhse.....OXI!!!!!!
h gata mou klanei...... RE FILE!!!!!
kane 90000 kiliometra sta krya vrya..... KYPROS!!!!!!!

KAZABUBU!!!!!!!!!!!!!!!

Rezeguet
08/06/2006, 21:09
kai......o... ROSSI

DEN h8ela....na 8IKSW... KANENA

SYGNWMH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

STOYBI
08/06/2006, 21:40
KaTaNaS

Σταυροοο.... Ωραιο καιρο θα κανει Σαββατοκυριακο !!! Θα πεσει η θερμοκρασια καμμια 15αρια βαθμους. Θα βρεχει.. Και αν ειμαστε τυχεροι θα ριξει κανενα καλο χαλαζι να τα βουρκωσει ολα !!!!
:lol: :lol: :lol:

Οσο αφορα καποιους αλλους με τα περιεργα τα 300σαρια να τους υπενθυμισω οτι θα γινει ελενχος πιεσεως αεροθαλαμου και σε περιπτωση υπερβασης αμεσο κατσαβιδιασμα!!!

:lol: :lol: :lol:

ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΟ :a27:

:blush:

:beer: :wave2:

blueblack
08/06/2006, 23:31
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.........

16000...είμαστε έδώ μέσα....
Δέ γίνεται νά είμαστε όλοι νορμάλ ......!!!!!!!!!
Όποιος διαφωνεί μαζί σου νά είναι ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ..!!!!!!
Έτσι...stoubi...κουβέντα δέ γίνεται...
Προκειμένου νά πείς κάτι κακό καί νά σέ κόψουν...
μίλα έσύ καί έγώ θά άκούω άπό έδώ καί μπρός...
Πάντως δέ σέ κόβω γιά γενιά μέ τό πυραυλάκι.....
Τά Σαμουράι τά πρόλαβες???
Άν ήσουν πάνω άπό 40 θάπρεπε νάσουν λίγο πιό ΧΑΛΑΡΟΣ....
Χαρά μου νά μιλάω μέ 17χρονους!!!!!!!!!!!
Καί μέ πολύ μεγαλύτερους ....πού θάχουν τήν παιδεία καί τήν κουλτούρα νά άκούσουν ....ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΟΥ....καί νά τήν
άντικρούσουν.......ΟΜΟΡΦΑ...!!!!!
Γιαυτό λοιπόν άπό δώ καί πέρα γράφε έσύ καί έγώ ...θά σέ ΔΙΑΒΑΖΩ............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πάντως κατά βάθος πιστεύω ότι φταίει.........
Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ........!!!!!!!!!!!!!!!

blueblack
09/06/2006, 05:54
ΟΤΑΝ.......

Λαχταρούσαμε νά δούμε αύτόν τόν άγνωστο θρύλο Κέννυ........
γιατί δέν είχε τότε ούτε δορυφορική ούτε ΕΤ3 ...........
τότε αύτός μάς μάθαινε πώς γιά νά άνεβείς στό KATANA.......
EΠΡΕΠΕ.....πρώτα νά περνάς άπό άλλού....
ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΩΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έ μόλις άποσύρθηκε πήγε καί άνοιξε ένα δημοτικό γιά άρχαρίους
πώς νά μήν πέφτουν άπό τή μοτοσυκλέττα έκεί πού έχει καί άμμο.. καί είναι καί μαλακά..........πήρε καί ένα μηχανάκι τώρα τελευταία έβαλε καί τό όνομα του καί παιδεύεται άπό τότε ό καημένος....καί άσχετος...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.....
ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .....ίσως μόνο τό όνομα του νά ΞΕΡΩ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gdevelek
09/06/2006, 07:39
ας υποθέσουμε πως κάποιος παίρνει ως πρώτο μηχανάκι ένα CBF250

μετά απο 20.000χλμ παίρνει ένα super4

και μετά από άλλα 20.000χλμ, πάντα σε άσφαλτο, καθώς και CSS level 1+2, παίρνει ένα CBR

αυτός κατά τη γνώμη σου δεν είναι έτοιμος για το CBR???

DUKASII
09/06/2006, 08:07
ας υποθέσουμε πως κάποιος παίρνει ως πρώτο μηχανάκι ένα CBF250

μετά απο 20.000χλμ παίρνει ένα super4

και μετά από άλλα 20.000χλμ, πάντα σε άσφαλτο, καθώς και CSS level 1+2, παίρνει ένα CBR

αυτός κατά τη γνώμη σου δεν είναι έτοιμος για το CBR??? Εγώ φίλε οδηγω΄απο τα 16-17...

έχω αλλάξει 2 μόλις μοτό όπως στο παράδειγμα σου ..

έχω γράψει όμως πολλές χιλιάδες χιλ παραπάνω από το παράδειγμα σου....μιας και δεν έχω τη πολυτέλεια να έχω αυτοκίνητο..(οπότε ότι κάνω και όπου παω είναι με τη μοτο μου) το δικό μου ΄τώρα το παω σα ποδήλατο...

αλλά..

μόλις και οδηγώ κάποιο ss με κλιπ ον ..νιώθω Ο τρίκουλος...ο πιο αργός..
και δε μπορώ να συνηθίσω την όλη κατάσταση με τίποτα.
επίσης μου κάνει πολύ πιο δύσκολο το να το οδηγήσω γρήγορα από το τι κάποιο άλλο στυλ μότο.

και όχι δε νιώθω έτοιμος για ένα ss και είμαι σίγουρος ότι αν αγόραζα τώρα μετά από αυτό που έχω τώρα...νομίζω πως θα κινδύνευα αρκετά προσπαθώντας να πάω γρήγορα.

πάντως css κτλ δεν έχω παρακολουθήσει για να έχουμε ολοκληρωμένο το παράδειγμα σου και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθούσε αλλά δε ξέρω μήπως βοηθούσε μόνο στο μυαλό και στην ιδέα ότι ..''οκ τώρα έμαθα να οδηγώ με ασφάλεια και ταχύτητα...(μέσα σε ασφαλές περιβάλλον-πίστα) και παω τώρα έξω στη ζούγκλα να τα δοκιμάσω '' ... και να φαω τα μούτρα μου στη πρώτη ευκαιρία που θα καταλάβαινα ότι αα ωραία μπηκα..αλλα το απεξ με έβγαλε στη τροχιά του φορτηγού απέναντι..

:uplate: :hypnotize

τεσπα.. προσωπική άποψη..

η απλά είμαι κουλάτζα..:winka:

sas
09/06/2006, 08:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
Εγώ φίλε οδηγω΄απο τα 16-17...

έχω αλλάξει 2 μόλις μοτό όπως στο παράδειγμα σου ..

έχω γράψει όμως πολλές χιλιάδες χιλ παραπάνω από το παράδειγμα σου....μιας και δεν έχω τη πολυτέλεια να έχω αυτοκίνητο..(οπότε ότι κάνω και όπου παω είναι με τη μοτο μου) το δικό μου ΄τώρα το παω σα ποδήλατο...

αλλά..

μόλις και οδηγώ κάποιο ss με κλιπ ον ..νιώθω Ο τρίκουλος...ο πιο αργός..
και δε μπορώ να συνηθίσω την όλη κατάσταση με τίποτα.
επίσης μου κάνει πολύ πιο δύσκολο το να το οδηγήσω γρήγορα από το τι κάποιο άλλο στυλ μότο.

και όχι δε νιώθω έτοιμος για ένα ss και είμαι σίγουρος ότι αν αγόραζα τώρα μετά από αυτό που έχω τώρα...νομίζω πως θα κινδύνευα αρκετά προσπαθώντας να πάω γρήγορα.

πάντως css κτλ δεν έχω παρακολουθήσει για να έχουμε ολοκληρωμένο το παράδειγμα σου και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθούσε αλλά δε ξέρω μήπως βοηθούσε μόνο στο μυαλό και στην ιδέα ότι ..''οκ τώρα έμαθα να οδηγώ με ασφάλεια και ταχύτητα...(μέσα σε ασφαλές περιβάλλον-πίστα) και παω τώρα έξω στη ζούγκλα να τα δοκιμάσω '' ... και να φαω τα μούτρα μου στη πρώτη ευκαιρία που θα καταλάβαινα ότι αα ωραία μπηκα..αλλα το απεξ με έβγαλε στη τροχιά του φορτηγού απέναντι..

:uplate: :hypnotize

τεσπα.. προσωπική άποψη..

η απλά είμαι κουλάτζα..:winka:

εεεεεε είσαι κουλΑτζα ρε Σπύρο....παραδέξου το επιτέλους
:rotflmao: :rotflmao: :beer:

dirtbird
09/06/2006, 08:48
counter steering είναι αυτό που σου λένε παραπάνω ως "γυροσκοπικό"

δηλαδή στην είσοδο της στροφής ζζζζμπρώχνεις το τιμόνι με το ίδιο χέρι με την στροφή, δηλαδή(ς) θές να στρίψεις δεξιά, το σπρώχνεις με το δεξί χέρι, σαν να ήθελες να στρίψεις αριστερά

Kαι αν είσαι ΤΟΣΟ κουλός (δεν αναφέρομαι στον gdev-δεν τον ξέρω) και προσπαθείς συνειδητά να το κάνεις, κλείνεις το γκάζι και περνάνε όλοι από πάνω σου.

Σε κάποιο από τα link που παραθέσατε θίγεται και το θέμα της πίεσης στα μαρσπιέ. Εγώ θα συμφωνήσω με το labros_fazer, και θα διαφωνήσω με όσους λένε ότι στην άσφαλτο δεν παίζει καμμία σημασία (άντα μην ψάχνω να βρώ παλιό Performance Bikes ή Sport Rider με τον Schwantz να αναλύει πως τα χρησιμοποιεί):smokin:

vassilis88
09/06/2006, 11:17
ενα μοτο ειχε αρθρο απο το T.W.O.(two wheels only),αγγλικο περιοδικο,και ελεγε με μεγαλα γραμματα
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ και εδειχνε ενα τυπο να στριβει με μια 999
ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ και εδειχνε εναν αλλο μες στη λασπη μ ενα κτμ.
επισης ειχα διαβασει να ελεγε ενας(ο εντουαρντς νομιζω ηταν) πως οποιαδηποτε μοτο μπορει να σου μαθει κατι.αμα ξερεις απο χωμα δηλαδη η σ/μ θα μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιες τεχνικες τους ωστε να εισαι πιο γρηγορος σε πιστα ταχυτητας.(και πιο θεαματικος-λεω εγω)

gdevelek
09/06/2006, 11:32
Kαι αν είσαι ΤΟΣΟ κουλός (δεν αναφέρομαι στον gdev-δεν τον ξέρω) και προσπαθείς συνειδητά να το κάνεις, κλείνεις το γκάζι και περνάνε όλοι από πάνω σου.

Η βιβλιογραφία στο θέμα "οδήγηση μοτό" λέει πως το γυροσκοπικό το κάνεις πάντα ασυναίσθητα, αλλά καλό είναι να το κανεις συνειδητά ώστε να έχεις και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα"

μάλιστα οι σχολές οδήγησης ασχολούνται πολύ με το πώς να κάνει κανείς σωστά το γυροσκοπικό

τώρα, πώς εσύ κάνεις το άλμα λογικής "κάνω συνειδητά γυροσκοπικό συνεπώς νομοτελειακά κλείνω γκάζι", δεν ξέρω

dirtbird
09/06/2006, 12:10

τώρα, πώς εσύ κάνεις το άλμα λογικής "κάνω συνειδητά γυροσκοπικό συνεπώς νομοτελειακά κλείνω γκάζι", δεν ξέρω

Kάνω γυροσκοπική οδήγηση με το γκάζι;)
(οι χωμάτινες καταβολές βλέπεις)

STOYBI
09/06/2006, 14:22
iriniaa
16000...είμαστε έδώ μέσα....Δέ γίνεται νά είμαστε όλοι νορμάλ ......!!!!!!!!!
Όποιος διαφωνεί μαζί σου νά είναι ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ..!!!!!!
Έτσι...stoubi...κουβέντα δέ γίνεται...
Προκειμένου νά πείς κάτι κακό καί νά σέ κόψουν...
μίλα έσύ καί έγώ θά άκούω άπό έδώ καί μπρός...
Πάντως δέ σέ κόβω γιά γενιά μέ τό πυραυλάκι.....
Τά Σαμουράι τά πρόλαβες???

Γιατι ρε φιλε ?? Σε ειπα βλαμενο η σε προσβαλα πουθενα στα παραπανω μηνυματα μου???:confused:

Γνωμη σου -- Γνωμη μου και ο καθενας σχηματιζει την δικια του γνωμη απο τα οσα διαβαζει !! :rolleyes:

Τωρα το αν νομιζεις οτι γεμιζουν τα νεκροταφεια απο μοτοσυκλετιστες , λογο μη εμπειριας σε οδηγηση στο χωμα συνεχιζω να το βρισκω αστοχο και εκτος πραγματικοτητας......

Julius
09/06/2006, 14:33
IMARTOOOOOOON

:eyepop:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=24123

:wave2: :wave2: :wave2:

blueblack
09/06/2006, 14:43
Γειά σας φίλοι........

Μερικά πράγματα είναι ΤΟΣΟ ΓΝΩΣΤΑ.....πού δέν χρειάζεται νά κάτσεις νά τά τεκμηριώσεις................
Οί μαθηματικοί τά λένε ΑΞΙΩΜΑΤΑ.....ΝΟΜΟΥΣ.....ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ κ.λ.π.............!!!!!!!!!!!
Πολύ άπλά φίλε gdevelek.....μή τό παιδεύουμε......άπό τά λίγα κυβικά ξεκινάς.......καί άπό τά λίγα κιλά καί άλογα.....
Πιό πολλά λάθη συγχωρεί τό on-off ,έντούρο, ψευδοεντούρο, μοτάρντ,τράιαλ,καί όλα τά έλαφριά μηχανάκια....ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ ΕΝΝΟΩ....
Άλλο νά μαθαίνεις μέ 40 άλογα στόν τροχό καί άλλο μέ 140.....καί ...τετραπλάσια ταχύτητα.......
Άμα είσαι καί στό χώμα άκόμα καλύτερα .....έκεί τά λάθη συγχωρούνται πολύ πιό εύκολα.....
ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΩ.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αύτό τό σφίξιμο πού είπε πολύ είλικρινά ό φίλος DUKASII πώς νιώθει όταν καβαλάει αύτά πού έχουν τόν κώλο ψηλά......
τό νιώθω καί ΕΓΩ...κάθε μέρα πού άλλάζω τό v-strom....ή τό klx...
μέ τό hayabusa....παρά τά ZZR...καί τά GSX-R...πού έχω καβαλλήσει........!!!!!!!!!!!!!!
ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ....Η....ΗΛΙΘΙΟΣ....Η....ΑΣΧΕΤΟΣ........!!!!!!!!
Καί όταν λέω άσχετος έννοώ ΑΣΧΕΤΟΣ...ΟΧΙ...ώς πρός τήν όδήγηση. αύτό είναι άλλο θέμα γιατί ό καθένας μας νομίζει πώς είναι Θεός ...ΑΛΛΑ....ώς πρός τή ....ΓΝΩΣΗ.......!!!!!!!!!
Αύτό πού είπε ό φίλος μέ τό blackbird.....
Tούς βλέπω νά μέ περνάνε άλλά δέν ξέρω.......ΑΝ ΞΕΡΟΥΝ....τί θά γίνει άν πατήσουν τό φρένο ή τούς βγεί ή νταλίκα...........
Όσοι λοιπόν δέν έχετε περάσει άπό τό ΣΧΟΛΕΙΟ...
δέν πρόκειται κανείς νά σάς γυρίσει πίσω στά θρανία ούτε νά σάς μαλώσει καί νά σάς πεί άφήστε τά cbr-1000 καί πιάστε τά βουνά .......ΑΛΛΑ.....
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ.....ΓΙΑ ΦΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΓΑΤΕ...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΟΥΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΧΑΣΑΤΕ...............!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΟΣΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ...........!!!!!
Όσοι δέν τό κατάλαβαν γιαυτό γίνεται ή κουβέντα......
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:wave2: :wave2: :wave2:

zireous
10/06/2006, 19:53
quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous

Το γεγονός ότι σπάστηκες

εγώ σπάστηκα;

Mois???

απλά έγραψα μια "άλλη" άποψη, άλλοι σπάστηκαν όταν τη διάβασαν και άρχισαν τα γαλλικά

quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
και επιμένεις να αρνείσαι την ανάγκη του να ξέρεις πως στρίβει γρήγορα το ρημάδι, είναι ενδεικτικό της γαμημένης παιδείας που είναι ανύπαρκτη και

δεν έχεις παρακολουθήσει προσεκτικά την κουβέντα ή έστω ό,τι γράφω

και βέβαια το C/S είναι ο καλύτερος ή μάλλον ο μοναδικός τρόπος να στρίψεις γΛήγορα!

απλά δεν τον θεωρώ τον μοναδικό, σε χαλαρό ρυθμό

αλλά το ότι τόσο αβίαστα χρησιμοποιείς λέξεις όπως "γαμημένη" είναι ενδεικτικό της γαμημένης παιδείας που....

Κόιτα τι έγραψες:

counter steering είναι αυτό που σου λένε παραπάνω ως "γυροσκοπικό"

δηλαδή στην είσοδο της στροφής ζζζζμπρώχνεις το τιμόνι με το ίδιο χέρι με την στροφή, δηλαδή(ς) θές να στρίψεις δεξιά, το σπρώχνεις με το δεξί χέρι, σαν να ήθελες να στρίψεις αριστερά

έχοντας και το σώμα στην κατάλληλη στάση, η μηχανή πλαγιάζει προς τα δεξιά και μπαίνεις στη στροφή

προφανώς το λένε counter steering γιατί γυρνάς το τιμόνι αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς

Ξαναδιάβασε από την αρχή αυτή τη συζήτηση -πάτα εδώ:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=23721&perpage=15&pagenumber=1

Οδηγική παιδεία σημαίνει:
Ο αναβάτης ξέρει και στη θεωρεία αλλά και στη πράξη (μέσω εξάσκησης) από πολύ μικρή ηλικία τη συμπεριφορά αλλά και τα όρια (πρόσφυση, κλίση, ελιγμοί) του δίτροχου που οδηγά. Άν του αρέσει να τα υπερβαίνει, να το κάνει σε απομονωμένο μέρος για να μην υπάρχουν δυσάρεστες συνέπειες γι'αυτόν και άλλους. Ενδεδειγμένοι τρόποι υπάρχουν 2, ή μόνος σου ή πήγαινε σε σχολές ασφαλούς οδήγησης -αποδεδειγμένα μερικοί άνθρωποι μαθαίνουν ευκολότερα αν δουν κάποιον να κάνει κάτι παρά αν το διαβάσουν 100 φορές σε απόλυτα κατανοητό κείμενο.

Στην Ελλάδα ΔΕΝ παίζει κρατική παιδεία.

Όσο για τα γαλλικά μου, όποιος έχει το κουνούπι κουνουπιάζεται, κατάλαβες τζεβελέκο;

Κατά τα άλλα, το χώμα κακό δε κάνει, περισσότερα εκεί που πρέπει.

gdevelek
10/06/2006, 20:12

Όσο για τα γαλλικά μου, όποιος έχει το κουνούπι κουνουπιάζεται, κατάλαβες τζεβελέκο;

όχι ρε συ ζιρέε, δεν κατάλαβα, δεν μου το κάνεις πιο λιανά, τι σχέση έχουν τα κουνούπια με το βρισίδι;

zireous
10/06/2006, 20:40
Δε μπορώ, ζζμπρώχνω τώρα.

zireous
11/06/2006, 18:02
O zireous είπε πιο πριν:

gdevelek, μην επιμένεις, ακόμα και τα SM χρησιμοποιούν το counter steering. Το να κατεβάσεις κάθετα το τιμόνι και μετά να κάνεις counter steering (ή pivot steering που λέει κι o φίλτατος K. Code) απλά είναι πιο δύσκολο και πιο χρονοβόρο -και όσο να χτυπάει το κώλο του κάποιος, είτε το θέλει είτε όχι, κάνει συνειδητά ή ασυνείδητα counter steering μέσα στη στροφή.

Χαλαρά χέρια, και δες και εδώ ένα χαλαρό τρόπο για να μάθεις να το χρησιμοποιείς -σε περίπτωση ανάγκης είναι το πρώτο που πρέπει να κάνει ο αναβάτης συνήθως -το δεύτερο είναι να φρενάρει.
http://www.moto.gr/forums/showthrea...;threadid=20728

Με πρώτη ευκαιρία τσέκαρε καμιά σχολή ασφαλούς οδήγησης, θα σε φτιάξουν γρηγορότερα από ότι μπορείς μόνος σου.

(Δέν στην είπα έτσι; ωραίος έ; στην επόμενη θα δεις...)

και:

gdevelek, το να εφαρμόζεις γρήγορο counter steering (που θέλει καθημερινή πρακτική για αρκετό καιρό) μου έχει σώσει ήδη τη ζωή μια δυο φορές έδω στην επαρχεία που κοιμούνται όλοι όρθιοι...

Φυσικά τότε δεν ήξερα καν τον όρο counter steering (πες το γυροσκοπικό ή ότι άλλο θες), απλά τότε άρχισα νατο ψιλοψάχνω -άσε που πάντα άνοιγα λίγο γκάζι στις στροφές μέχρι που διάβασα ότι γλύτωσα μερικές τούμπες έξαιτίας του και φρίκαρα...

Το γεγονός ότι σπάστηκες και επιμένεις να αρνείσαι την ανάγκη του να ξέρεις πως στρίβει γρήγορα το ρημάδι, είναι ενδεικτικό της γαμημένης παιδείας που είναι ανύπαρκτη και ανεβάζει και τον αριθμό των νεκρών και τραυματιών αναβατών αλλά και τη μοτο-φοβία σε όλους με τα γνωστά γαμημένα προβλήματα -γονείς, γκετοποίηση, κλπ.

Άν έχεις επιφυλάξεις για τον λόγο που πρέπει ΟΛΟΙ οι μοτοσυκλετιστές να γνωρίζουν βασικούς χειρισμούς (πχ φρένα, ελιγμούς διαφυγής), σκέψου ότι η Motorcycle Safety Foundation προτείνει σε ΟΛΟΥΣ τους νέους αναβάτες να εξοικειώνονται με τα πιο πάνω αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με τους κουτάκηδες (κυρίως).
Κάνε κλικ στο "βόλτες" για να δεις μερικά σχετικά links της MSF.

Φίλτατε gdevelek, δέν στην είπα με τα γαλλικά μου (που είναι μια πολύ κακή συνήθεια το ομολογώ, αλλά επειδή είμαι κατά της βίας αναγκαστικά βρίζω οποιονδήποτε θέλει στο δρόμο σώνει και καλά να κάνει απόπειρα δολοφονίας εναντίον μου -άπειροι κουτάκηδες έχουν να το λένε). Στη πιο πάνω αναφορά συγκεκριμένα βρίζω όλους εκείνους που παράγουν με την απραξία τους επικίνδυνους οδηγούς παντός τύπου οχημάτων.

Παρόλο που και εσύ είσαι θύμα αυτής της κατάστασης και όχι θύτης, κουνουπιάστηκες...

Το τελευταίο που θα προσθέσω είναι ότι αν θελήσεις να τη ψάξεις μόνος σου στο θέμα της ασφαλούς οδήγησης, διάβασε όλο το forum "Οδήγηση -Tips & Tricks", και κάνε προπονήσεις σε απόμερα μέρη, άν αποφασίσεις από την άλλη ότι το CSS είναι καλύτερο, μπορεί να με πετύχεις κι εμένα όταν θα κάνω το πρώτο level φέτος -κερνάω μη αλκοολούχο για να πάνε τα φαρμάκια κάτω ( μη πάρεις κι αυτό στραβά έ; ). :wave2: