View Full Version : Πως στρίβεις ασφαλέστερα;
Αρχικά δημιουργήθηκε από one
Μάλλον ακούγεται κάπως γελοία ερώτηση αλλά πρέπει να ρωτήσω…
Είναι καλύτερα να γέρνεις πολύ και να κουνάς ελάχιστα το τιμόνι η το αντίθετο; Βασικά έχουμε μια διαφωνία με τον πατέρα μου επί του θέματος, εγώ όσες φορές έχω οδηγήσει (σε ελενχώμενο χώρο) δεν κουνάω καθόλου το τιμόνι και γέρνω πολύ (με έχουν επηρεάσει η αγώνες; ). Αντίθετα ο πατέρας μου γέρνει ελάχιστα αλλά στρίβει πολύ το τιμόνι. Τι είναι πιο σωστό και πιο ασφαλές;
κανένα απο τα δύο ....
Και τα δυο μαζί αλλά ανοιγεις μεγάλη κουβέντα τωρα....
Κοίτα λίγο εδώ μέσα και θα σου λυθούν οι απορίες
[σχολιο Hornet]
H αρχικη ερωτηση και η απαντηση του julius μπηκαν παλι στην οδηγηση tips and tricks
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=18392&perpage=15&pagenumber=2
:winka:
Cpt. Haddock
01/06/2006, 15:16
Καλύτερα να το βάλετε το λινκ με το ποστ του Γιαγιά Αρκούδα για το γυροσκοπικο...
Φιλε μου....
Επειδή σου λείπουν, απ' ότι φαινεται, βασικές γνώσεις, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να παρακολουθήσεις κάποια μαθηματα που γινονται κατά καιρους στην πίστα και να μάθεις...
Μέχρι τότε πήγαινε χαλαρά και μην πιέζεις τον εαυτό σου και την τύχη σου.
οπως τα ειπαν οι παραπανω +1
βασικα το θεμα ειναι να μαθεις ΠΩΣ και προς τα ΠΟΥ σπρώχνεις το τιμονι γιατι λογικα (δε ξερω το επιπεδο που βρίσκεσαι αυτη τη στιγμη) το κανεις ΑΝΑΠΟΔΑ
συμφωνα με τη λογικη μεν
αναποδα απο το κανονικο τροπο (γυροσκοπικό φαινόμενο) δε ...
διαβασε εδω για αρχη (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=5156&highlight=COUNTER)
(βασικα αρχισε να διαβαζεις ΟΛΑ τα σχετικα ποστ αμα βρεις χρονο)
Δεν οδηγάω στον δρόμο ακόμα, δεν έχω δίπλωμα αλλά που και που οδήγαω σε ελενχόμενο χώρο για να μάθω προτού βγώ στον δρόμο.
Στην πίστα μου είναι δύσκολο να έρθω,δεν μένω Αθήνα.
Το ψάχνω και εδώ μέσα αλλά χρόνος δεν περισεύει άπλετος... Αφήστε που κάπιες λέξης δεν της ξέρω και δεν μπορώ να βγάλω νόημα.
RapidShade
01/06/2006, 17:40
Δεν οδηγάω στον δρόμο ακόμα, δεν έχω δίπλωμα αλλά που και που οδήγαω σε ελενχόμενο χώρο για να μάθω προτού βγώ στον δρόμο.
Στην πίστα μου είναι δύσκολο να έρθω,δεν μένω Αθήνα.
Το ψάχνω και εδώ μέσα αλλά χρόνος δεν περισεύει άπλετος... Αφήστε που κάπιες λέξης δεν της ξέρω και δεν μπορώ να βγάλω νόημα.
Συγνώμη... αλλά αν όντως είσαι 15...
κάνε την χάρη και σε σένα και στον πατέρα
σου να ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...
για να μην σου πω να αφήσεις τις μηχανές
κατα μέρος για μερικά χρόνια ακόμα...
Φιλικά.
:nono:
Είμαι όντως 15
Φυσικά και θα προσέχω γιατί αυτά που έχουν δει τα ματάκια μου δεν θέλω να τα δουν και πάνω μου.
Να οδηγάω ένα μηχανάκι στα 16 δεν νομίζω οτι είναι και τπτ φοβερό
φιλαράκι πάρε ένα 125 εντούρο, και μάθε το καλά στα βουνά, όταν φθάσεις τα 21, θα μας πατάς όλους!:wave2:
με κράνος και εξοπλισμό ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ;
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
φιλαράκι πάρε ένα 125 εντούρο, και μάθε το καλά στα βουνά, όταν φθάσεις τα 21, θα μας πατάς όλους!:wave2:
με κράνος και εξοπλισμό ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ;
Δηλαδη αυτο εχεις κανει και εσυ????
Μάλλον ακούγεται κάπως γελοία ερώτηση αλλά πρέπει να ρωτήσω…
Είναι καλύτερα να γέρνεις πολύ και να κουνάς ελάχιστα το τιμόνι η το αντίθετο; Βασικά έχουμε μια διαφωνία με τον πατέρα μου επί του θέματος, εγώ όσες φορές έχω οδηγήσει (σε ελενχώμενο χώρο) δεν κουνάω καθόλου το τιμόνι και γέρνω πολύ (με έχουν επηρεάσει η αγώνες; ). Αντίθετα ο πατέρας μου γέρνει ελάχιστα αλλά στρίβει πολύ το τιμόνι. Τι είναι πιο σωστό και πιο ασφαλές;
Κανεις λαθος.
Δεν υπαρχει περιπτωση να στριψεις χωρις το τιμονι.
Ακομα και ολος να εισαι εξω (ασε που ειναι μαλακια στο θεμα χειρισμου της μοτο) δεν προκειται να δεις διαφορα.
gdevelek
01/06/2006, 20:49
είναι σίγουρα αδύνατο να στρίψει το μηχανάκι χωρίς να στρίψει και το τιμόνι
όσο για το counter steering, για μένα βοηθάει αλλά δεν είναι απαραίτητο
έχω συνειδητά προσπαθήσει και πετύχει να στρίψω άπειρες φορές χωρίς counter steering, και βέβαια το ίδιο μπορεί να κάνει ο καθένας
απλά με το counter steering είναι ευκολώτερο να πλαγιάσει κανείς γρήγορα και τελικά να στρίψει πιο γρήγορα
ξέρω πως πολλοί θα διαφωνήσουν αλλά ό,τι γράφω το έχω δοκιμάσει στην πράξη πολλές φορές
Όταν λέω χωρίς τιμόνι όσο πέρνει.Απλά το στρίβω ελάχιστα, όσο αναγκαστώ.
Το counter steering τι είναι
gdevelek
01/06/2006, 21:23
counter steering είναι αυτό που σου λένε παραπάνω ως "γυροσκοπικό"
δηλαδή στην είσοδο της στροφής ζζζζμπρώχνεις το τιμόνι με το ίδιο χέρι με την στροφή, δηλαδή(ς) θές να στρίψεις δεξιά, το σπρώχνεις με το δεξί χέρι, σαν να ήθελες να στρίψεις αριστερά
έχοντας και το σώμα στην κατάλληλη στάση, η μηχανή πλαγιάζει προς τα δεξιά και μπαίνεις στη στροφή
προφανώς το λένε counter steering γιατί γυρνάς το τιμόνι αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς
Φιλε gdevelek....
ή μάθε γιατί πράγμα μιλάς ή μην μιλάς καθόλου.
Η ημιμάθεια είναι εγκληματική και σκοτώνει κόσμο.
Το counter steering εφαρμόζεται από ΟΛΟΥΣ όσους καβαλάνε μηχανή. Απλά άλλοι το κάνουν γιατί ξέρουν να το κάνουν και άλλοι ασυνείδητα και στο περίπου.
Δεν έχω όρεξη να πλακωθούμε πάλι αλλά όταν δίνουμε συμβουλές σε 15χρονα τότε ας είμαστε λίγο ποιο ακριβείς και συγκροτημένοι.
gdevelek
01/06/2006, 21:32
η αγένεια παραμένει βασικό χαρακτηριστικο σου, δυστυχώς
τίποτε άλλο
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
η αγένεια παραμένει βασικό χαρακτηριστικο σου, δυστυχώς
τίποτε άλλο
Βαρέθηκα να σε ακούω φίλε Γιώργο να μην ξέρεις και να λες...
Τουλάχιστον άκου....
Πας με 50-60 χλμ/ω και θες να στρίψεις δεξιά.... αν δεν εφαρμόσεις γυροσκοπικό τι θα κάνεις; θα στριψεις την μηχανή στριβοντας το τιμόνι δεξιά; θα βγάλεις σώμα; θα ρίξεις άγκυρα;
Σε ακουω τι ακριβώς κάνεις ΧΩΡΙΣ την εφαρμογή του γυροσκοπικου φαινομένου.
Ορίστε περιμένω
Ε ρε εχει να πεσει σαβουρα......και αντε να αποδειξεις μετα οτι για καλο του τα ελεγες:sad:
:rotflmao:
Απλα διευκρινιζω οτι εχασα κανα δυο ποστ, και το παραπανω σχολιο δεν απευθυνεται στον κατα τα αλλα συμπαθη γκντεβελεκ, αλλα στον μικρο.
gdevelek
01/06/2006, 21:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ορίστε περιμένω
α, μα είναι τόσο απλό...
θα στρίψω το τιμόνι αριστερά (τόσοι και τόσοι γλήγοροι το λένε στο μοτο.γρ, δεν μπορεί, σωστό θα είναι!!!!)
...και θα βγώ στον αντίθετο ρεύμα!
έχετε γειαααα βρυσούουουουουλες λογγοιοιοιοι βουνά-α ραααααχούουουουλεεεεες...
για πείτε μου βρε δάσκαλοι, στα (όχι πολλά, χωρίς αμφιβολία) 27.000χλμ που έχω κάνει στη μοτοζωή μου, πώς έχω επιζήσει χωρίς να εφαρμόζω παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις το counter steering? μήπως πάω συνέχεια ευθεία; ή μήπως κάνω counter steering αλλά "δεν το καταλαβαίνω"??? τόσο πια δεν ξέρω τι μου γίνεται;
θα 'θελα να βρεθούμε μια φορά μαζί να με ακολουθήσετε με μια κάμερα και να με τραβήξετε, να δούμε μετά αν όντως έκανα counter steering ή όχι
πώς έχω επιζήσει χωρίς να εφαρμόζω παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις το counter steering? μήπως πάω συνέχεια ευθεία; ή μήπως κάνω counter steering αλλά "δεν το καταλαβαίνω"??? τόσο πια δεν ξέρω τι μου γίνεται;
Αν αποδεχτεις οτι το κανεις αθελα σου και κατσεις και το μελετησεις , θα δεις οτι εχεις αδικο, τοσο απλα.
Το γυροσκοπικο θελει και καποια χλμ για να πιασει ετσι, αναλογα με την μοτο και το βαρος του μπροστινου τροχου κυριως, μαζι με τα παραφερναλια του.
Τι θες τωρα να μας πεισεις οτι ΔΕΝ κανεις γυροσκοπικο;
Ε ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ παρτο αποφαση.
Δε μπα να λες.....:rotflmao: :wave2:
α, μα είναι τόσο απλό...
θα στρίψω το τιμόνι αριστερά (τόσοι και τόσοι γλήγοροι το λένε στο μοτο.γρ, δεν μπορεί, σωστό θα είναι!!!!)
...και θα βγώ στον αντίθετο ρεύμα!
έχετε γειαααα βρυσούουουουουλες λογγοιοιοιοι βουνά-α ραααααχούουουουλεεεεες...
για πείτε μου βρε δάσκαλοι, στα (όχι πολλά, χωρίς αμφιβολία) 27.000χλμ που έχω κάνει στη μοτοζωή μου, πώς έχω επιζήσει χωρίς να εφαρμόζω παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις το counter steering? μήπως πάω συνέχεια ευθεία; ή μήπως κάνω counter steering αλλά "δεν το καταλαβαίνω"??? τόσο πια δεν ξέρω τι μου γίνεται;
θα 'θελα να βρεθούμε μια φορά μαζί να με ακολουθήσετε με μια κάμερα και να με τραβήξετε, να δούμε μετά αν όντως έκανα counter steering ή όχι
Γιώργο, συγνώμη που στο λέω εγώ αλλά έχεις ΑΓΝΟΙΑ στο τι σημαίνει οδηγώ μηχανή. Και πως στρίβει....
Δεν λέω τίποτα άλλο..... Γιώργο κάνε κανένα μάθημα.... μην ακους εμάς.... άκου αυτούς που ξέρουν και μπορουν να στα μεταδώσουν.
Εχεις μια εμμονή ότι στην λέμε... και κάνεις λάθος. Μην κλείνεις τα αυτιά σου όμως... κακό σε σένα κάνεις....
Μπερδεύεις την "βίαιη" εφαρμογή του γυροσκοπικού με την απλή και χαλαρή εφαρμογή του..... βασικά έχεις άγνοια.... σόρρυ αλλά έτσι είναι...
gdevelek
01/06/2006, 22:28
να σας το φέρω λίγο αλλιώς;;
ΕΣΕΙΣ, έχετε ποτέ, με καθαρό, απροκατάληπτο μυαλό, προσπαθήσει να στρίψετε με σώμα και τιμονι προ τη μεριά της στροφής, και τίποτε άλλο;
πολύ αμφιβάλλω
διαβάσατε ότι το counter steering βοηθάει, το εφαρμόσατε, επιβεβαιώσατε πως όντως βοηθάει, και μέχρι εκεί
για δοκιμάστε το αύριο να δούμε...
ΕΣΕΙΣ, έχετε ποτέ, με καθαρό, απροκατάληπτο μυαλό, προσπαθήσει να στρίψετε με σώμα και τιμονι προ τη μεριά της στροφής, και τίποτε άλλο;
πολύ αμφιβάλλω
διαβάσατε ότι το counter steering βοηθάει, το εφαρμόσατε, επιβεβαιώσατε πως όντως βοηθάει, και μέχρι εκεί
Τι να μας φέρεις αλλιώς; Γιώργο επαναλαμβάνω οτι έχεις ΑΓΝΟΙΑ.. και μάλιστα επιμένεις να συμβουλεύεις πάνω στην άγνοιά σου....
Τώρα τι να πω.... Fuck Isaak Newton... έχει δίκιο ο Julius
Οι νόμοι της φυσικής σε αυτόν τουλάχιστον τον πλανήτη δεν αλλάζουν...
Γιώργο.... μην δίνεις συμβουλές... είσαι επικίνδυνος...
πολύ αμφιβάλλω
Μην σε παρει απο κατω αν σου πω οτι πριν απο δυο-τρια χρονια το εβαλα σκοπο να μου γινει δευτερη φυση, και τωρα πλεον το κανω ασυναισθητα.
Τουλαχιστον αρκετες φορες που μου χρειαστηκε εξεπληξα τον εαυτο μου, με το ποσο απλα μου βγηκε, και τελικα επαψα να το σκεφτομαι.
Βεβαια εγω ειχα και την τυχη/ατυχια να οδηγω παρα πολλες ωρες την μερα μηχανακι κατω απο δυσκολες συνθηκες, αρα ειχα πολυ χρονο για εξασκηση..
Μπορεις να το αμφισβητησεις οσο θες, αλλα αν αρχισεις να κανεις καποιες ασκησεις, για να εξοικειωθεις μα αυτες τις κινησεις, θα δεις μετα απο καιρο οτι ο τροπος που οδηγουσες απλα δεν ηταν αποτελεσματικος,(και δεν μιλαω για γρηγορη οδηγηση), και ετσι θα προσαρμοστεις θες δεν θες.
Και συμπληρωνω.
Συμφωνα με τα λεγομενα σου παραδεχεσαι και εσυ ο ιδιος την υπαρξη και την χρησιμοτητα του γυροσκοπικου.
Αρα τι;
Δεν πιστευεις οτι εχουμε εξοικειωθει απολυτα με αυτο;
Ενταξει το δεχομαι τοτε, αρκει που εσυ το παραδεχεσαι οτι ετσι ειναι....αλλα παραμενεις εμπαθης, μαλλον να πω δυσπιστος σχετικα με τις ικανοτητες μας.
gdevelek
01/06/2006, 22:48
άσε τον Newton απ' έξω
δεν υπάρχει ΕΝΑΣ τρόπος να στρίψεις, παρότι οι νόμοι της φυσικής είναι ίδιοι για όλους
οι σουπερμουστάρδες στρίβουν με ντριφτ και πόδι κάτω, κι αυτοί με τους ίδιους νόμους φυσικής δεν παίζουν;
ακόμη και η δικιά μου διαφωνία μπορεί να οφείλεται στο σαφώς πλατύτερο τιμόνι του super4, που επιτρέπει πλάγιασμα χωρίς counter steering
τέλος πάντων, ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει
εγώ έχω τις δικές μου απόψεις που με έχουν κρατήσει σώο ως τώρα, κι αυτό είναι που μετράει
δεν έχω να κερδίσω τίποτε αμφισβητώντας την αναγκαιότητα (και όχι τη χρησιμότητα!) του counter steering, άρα υστερόβουλα κίνητρα δεν έχω
το ότι κάνω counter steering ασυναίσθητα είναι αστείο επιχείρημα, το έχω μελετήσει στην πράξη πολλές φορές με απόλυτη αυτοσυγκέντρωση κατά τη στροφή και απλά δεν συμβαίνει, τι να κάνουμε...
άντε καληνύχτα σας
gdevelek
01/06/2006, 22:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Και συμπληρωνω.
Συμφωνα με τα λεγομενα σου παραδεχεσαι και εσυ ο ιδιος την υπαρξη και την χρησιμοτητα του γυροσκοπικου.
Αρα τι;
Δεν πιστευεις οτι εχουμε εξοικειωθει απολυτα με αυτο;
τα όσα γράφω, τα διαβάζεις; :confused:
από την πρώτη στιγμή έγραψα πως είναι χρήσιμο, απλά όχι αναγκαίο
κι εγώ το χρησιμοποιώ συχνά, αλλά επιλέγω να το χρησιμοποιήσω, συνειδητά, δεν με αναγκάζει κανένας να το κάνω, στρίβω και χωρίς αυτό
τώρα αν δεν σας έπεισα, δεν τρέχει και τίποτε, δεν ήταν ποτέ αυτός ο στόχος μου, την άποψή μου έγραψα για να προβληματιστεί ο νέος, και όχι βέβαια "συμβουλή"
Δηλαδή εννοείς να βγάλεις λίγο το σώμα προς τη μεριά της στροφής ΚΑΙ να στρίψεις το τιμόνι ΕΠΙΣΗΣ προς τη μεριά της στροφής;
gdevelek
01/06/2006, 22:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Δηλαδή εννοείς να βγάλεις λίγο το σώμα προς τη μεριά της στροφής ΚΑΙ να στρίψεις το τιμόνι ΕΠΙΣΗΣ προς τη μεριά της στροφής;
κάπως έτσι
χωρίς απαραίτητα βγάλσιμο σώματος, απλώς με κλίση του σώματος προς τα μέσα
άσε τον Newton απ' έξω
δεν υπάρχει ΕΝΑΣ τρόπος να στρίψεις, παρότι οι νόμοι της φυσικής είναι ίδιοι για όλους
οι σουπερμουστάρδες στρίβουν με ντριφτ και πόδι κάτω, κι αυτοί με τους ίδιους νόμους φυσικής δεν παίζουν;
ακόμη και η δικιά μου διαφωνία μπορεί να οφείλεται στο σαφώς πλατύτερο τιμόνι του super4, που επιτρέπει πλάγιασμα χωρίς counter steering
τέλος πάντων, ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει
εγώ έχω τις δικές μου απόψεις που με έχουν κρατήσει σώο ως τώρα, κι αυτό είναι που μετράει
δεν έχω να κερδίσω τίποτε αμφισβητώντας την αναγκαιότητα (και όχι τη χρησιμότητα!) του counter steering, άρα υστερόβουλα κίνητρα δεν έχω
το ότι κάνω counter steering ασυναίσθητα είναι αστείο επιχείρημα, το έχω μελετήσει στην πράξη πολλές φορές με απόλυτη αυτοσυγκέντρωση κατά τη στροφή και απλά δεν συμβαίνει, τι να κάνουμε...
άντε καληνύχτα σας
Οχι εγω δεν θα σε καληνυχτισω ακομα.
Το γυροσκοπικο δεν ειναι κατι που θα το συζητησουμε για πολυ απλα υπαρχει και ειναι κατι που μπορεις να το διαπιστωσεις, αλλα μαλλον φοβασαι τοσο πολυ να διαψευσεις τον ιδιο σου τον εαυτο που τι να πω ξερω γω;
Οι σουπερτετοιοι ειναι οι πρωτοι που εφαρμοζουν το γυροσκοπικο, αν εχεις δει ποτε φωτο (που τελικα πολυ αμφιβαλλω), απο αγωνες, θα δεις με τα ιδια σου τα ματια οτι το γυροσκοπικο ειναι τοσο εντονο και υπαρκτο εκει, που ο μπροστινος τροχος κοιταει το εξωτερικο της στροφης.
Για πες μας λοιπον πως γινεται η μοτο να πηγαινει αντιθετα προς την φορα που κοιταει η μπροστινη ροδα;
Ρε μηπως μας δουλευεις δεν εισαι και κανας αδαης τυπος δα.
Και βασικα αναιρεις αυτα που λες.
Απο την μια υποστηριζεις τη υπαρξη του και απο την αλλη λες οτι υπαρχει και αλλος τροπος.
Σου ειπα οτι το γυροσκοπικο θελει και καποια χλμ για να πιασει, οταν στριβεις απο Πανεπιστημιου δεξια στην Εμμανουηλ Μπενακη με 20 χλμ, ε ναι ασφαλως και θα στριψεις το τιμονι κατα την φοτα της στροφης.
Τραβα μια εθνικη πιασε 80 χλμ κατσε μεσαια λωριδα, και στριψε δεξια χρησιμοποιωντας το δεξι σου χερι ως εξης.
Τραβα το τιμονι προς τα μεσα.
Τωρα με το αριστερο.
Πιεσε προς τα μπροστα.
Τι λες οτι θα γινει;
Και δεν προσπαθουμε να σου αποδειξουμε οτι ειμαστε οδηγαρες, γιατι εγω τουλαχιστον ΔΕΝ ειμαι, ξερεις πολυ καλα τι προσπαθουμε να σου πουμε.
gdevelek
01/06/2006, 23:01
Μην σε παρει απο κατω αν σου πω οτι πριν απο δυο-τρια χρονια το εβαλα σκοπο να μου γινει δευτερη φυση, και τωρα πλεον το κανω ασυναισθητα.
να με πάρει από κάτω;;;;;;
γιατί;;;;;
ΚΑΙ εγώ θέλω να εφαρμόζω το counter steering, αφού έτσι μπορώ να στρίβω πιο γρήγορα, αλλά θα είναι ΕΠΙΛΟΓΗ μου!
και εσύ εξάλλου αυτο λές παραπάνω, ότι το έβαλες ΣΚΟΠΟ να το κάνεις!!!
κάπως έτσι
Καλά το σώμα ας το αφήσουμε δεν παίζει τόσο ρόλο σ'αυτό που συζητάμε. Όμως αν στρίψεις το τιμόνι αριστερά η μηχανή θα γύρει σίγουρα προς τα δεξιά!
Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να συμβεί το αντίθετο! Μόλις όμως πάρει την τελική κλίση αν και εφόσον σταματήσεις να πιέζεις το τιμόνι, τότε αυτό θα γυρίσει ανάποδα σταματώντας το πλάγιασμα και παίρνοντας τη θέση που πρέπει να έχει ώστε να κινηθεί η μηχανή κυκλικά.
Αν δηλαδή θέλεις να στρίψεις αριστερά, θα πιέσεις προς τα δεξιά και μόλις πάρεις την τελική κλίση, θα χαλαρώσεις τα χέρια και το τιμόνι θα αντιδράσει λόγω γυροσκοπικού στρίβοντας μόνο του προς τα αριστερά και μένοντας εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η στροφή σου και δώσεις πάλι πίεση να σηκωθεί η μηχανή.
Δεν ξέρω αν το είπα μπερδεμένα... εκείνο που θέλω να πω είναι ότι αν δεν στρίβεις τη μηχανή ακαριαία δίνοντας απότομα μεγάλες κλίσεις, αλλά οδηγείς στρωτά και ομαλά, ίσως να μην αντιλαμβάνεσαι την αρχική γυροσκοπική κίνηση...
Αν δηλαδή έχεις μία παρατεταμένη ανοιχτή αριστερή στροφή, στο μυαλό σου θα έχεις την αίσθηση ότι το τιμόνι ήταν καθ'όλη τη διάρκεια στριμένο αριστερά (που ήταν)... μόνο που μέχρι να πλαγιάσει η μηχανή έδωσες αρχικά πίεση δεξιά.
Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να συμβεί διαφορετικά!
Υ.Γ. Κάνω υστερόγραφο για να μην χαλάσει το quoting... Όταν λέω παραπάνω θα πιέσεις δεξιά, εννοώ θα πιέσεις το τιμόνι ώστε να στρίψει η μηχανή δεξιά.
gdevelek
01/06/2006, 23:09
Τραβα μια εθνικη πιασε 80 χλμ κατσε μεσαια λωριδα, και στριψε δεξια χρησιμοποιωντας το δεξι σου χερι ως εξης.
Τραβα το τιμονι προς τα μεσα.
Τωρα με το αριστερο.
Πιεσε προς τα μπροστα.
Τι λες οτι θα γινει;
α, παγίδα ερώτηση! :D
περιμένεις να σου πώ πως θα στρίψει δεξιά, για να μου πείς πως δεν ξέρω τι μου γίνεται και ότι θσ στρίψει αριστερά!
χα χα...
δεν πάει έτσι
βάζει και το σώμα του κανείς στο παιχνίδι, δεν στρίβει ΜΟΝΟ με το τιμόνι...
και εσύ εξάλλου αυτο λές παραπάνω, ότι το έβαλες ΣΚΟΠΟ να το κάνεις!!!
ναι το εβαλα σκοπο γιατι καταλαβα οτι η μεθοδος σου την οποια δεν ξερεις ουτε εσυ ποια ειναι ειναι το ιδιο το γυροσκοπικο αλλα με πολυ μικροτερη ενταση.
Και ετσι δεν ειναι αποτελεσματικο.
Κατι ειπες για βγαλσιμο σωματος.
Λοιπον ασε την μηχανη να αναπτυξει ταχυτητα παρε τα χερια απο το τιμονι βαλτα στο ρεζερβουαρ, και κανε το σωμα αριστερα η δεξια οσο θες, για να παθεις ενα μικρο σοκ!
Αυτο που δεν εχεις καταλαβει για το βγαλσιμο σωματος και το τραβηγμα του τιμονιου εκει ου νομιζεις τελος παντων, και ειναι απολυτο φυσιολογικο, ειναι να ασκεις ασυναισθητα μια μικρη πιεση στο σωστο κλιπον η τιμονι, ενω παραλληλα νομιζεις οτι κανεις το ακριβως αντιθετο.
Και αυτο γιατι δεν εχεις κατανοησει το γυροσκοπικο.
Ουσιαστικα το εφαρμοζεις εμμεσα και με μετρια αποτελεσματα.
gdevelek
01/06/2006, 23:13
Καλά το σώμα ας το αφήσουμε δεν παίζει τόσο ρόλο σ'αυτό που συζητάμε. Όμως αν στρίψεις το τιμόνι αριστερά η μηχανή θα γύρει σίγουρα προς τα δεξιά!
το σώμα παίζει ρόλο, αν βάλεις το σώμα σου κατάλληλα, με στρίψιμο του τιμονιού αριστερά η μηχανή θα στρίψει κι αυτή αριστερά, αν το κρατήσεις όρθιο, ναι, θα γίνει αυτό που λες
Δεν ξέρω αν το είπα μπερδεμένα... εκείνο που θέλω να πω είναι ότι αν δεν στρίβεις τη μηχανή ακαριαία δίνοντας απότομα μεγάλες κλίσεις, αλλά οδηγείς στρωτά και ομαλά, ίσως να μην αντιλαμβάνεσαι την αρχική γυροσκοπική κίνηση...
μια χαρά τα είπες, τα έχω διαβάσει εξάλλου σε πολλά άρθρα και βιβλία
απλά δεν θεωρώ απαραίτητο αυτό το κόλπο
το σώμα παίζει ρόλο, αν βάλεις το σώμα σου κατάλληλα, με στρίψιμο του τιμονιού αριστερά η μηχανή θα στρίψει κι αυτή αριστερά, αν το κρατήσεις όρθιο, ναι, θα γίνει αυτό που λες
μια χαρά τα είπες, τα έχω διαβάσει εξάλλου σε πολλά άρθρα και βιβλία
απλά δεν θεωρώ απαραίτητο αυτό το κόλπο
Το σώμα δεν έχει καμμία σχέση με το τιμόνι. Μόνο το κέντρο βάρους επηρρεάζει και κατ'επέκταση την κλίση της μηχανής στη στροφή.
Είναι πέρα από βέβαιο ότι κάτι κάνεις λάθος.
α, παγίδα ερώτηση! :D
περιμένεις να σου πώ πως θα στρίψει δεξιά, για να μου πείς πως δεν ξέρω τι μου γίνεται και ότι θσ στρίψει αριστερά!
χα χα...
δεν πάει έτσι
βάζει και το σώμα του κανείς στο παιχνίδι, δεν στρίβει ΜΟΝΟ με το τιμόνι...
Σε πρωτη φαση διαβασε αυτο που εγραψα παραπανω.
Δεν πηγα να σε παγιδεψω.
Πηγα να σου εξηγησω την ψευδαισθηση που εχεις για το σωμα το οποιο στην παρουσα φαση δεν κανει κατι.
Μαλλον κανει αλλα οχι αυτο που νομιζεις.
Αφου διαβασες λοιπον τα παραπανω πες μου τωρα ποια ακολουθια κινησεων θα κανεις για να στριψεις δεξια,(σωμα τιμονι κτλ για να σου πω κατι).
Φτου με καλυψε ο μπατσος:D
....
Αφου διαβασες λοιον το παραπανω πες μου τωρα που ακολουθια κινησεων θα κανεις για να στριψεις δεξια,(σωμα τιμονι κτλ για να σου πω κατι).
Ρε Γιώργο....
Ειναι αδύνατο να σου πει κάτι τέτοιο...
Κατά προσέγγγιση πάει και ότι του βγει...
και ο θεός είναι μεγάλος :rolleyes:
Ρε Γιώργο....
Ειναι αδύνατο να σου πει κάτι τέτοιο...
Κατά προσέγγγιση πάει και ότι του βγει...
και ο θεός είναι μεγάλος :rolleyes:
Κατσε ρε συ ειπε ηδη, αλλα το φοβερο ειναι οτι ΔΕΝ κανει αυτο που λεει γιατι δεν εχει κατανοησει ακριβως το τι κανει, συμφωνουμε ως εδω;
gdevelek
01/06/2006, 23:21
Κατι ειπες για βγαλσιμο σωματος.
Λοιπον ασε την μηχανη να αναπτυξει ταχυτητα παρε τα χερια απο το τιμονι βαλτα στο ρεζερβουαρ, και κανε το σωμα αριστερα η δεξια οσο θες, για να παθεις ενα μικρο σοκ!
Ουσιαστικα το εφαρμοζεις εμμεσα και με μετρια αποτελεσματα.
έχεις μια εμμονή να μου προτείνεις ασκήσεις που απομονώνουν το τιμόνι ή το σώμα και ποτέ δεν τα συνδυάζουν
πουθενά δεν έγραψα πως η μηχανή στρίβει ΜΟΝΟ με τιμόνι ή ΜΟΝΟ με σώμα, συνεπώς οι ασκήσεις σου δεν αποδεικνύουν τίποτε
τα αποτελέσματά μου είναι όντως μέτρια ως κακά, γιατί απλά είμαι πολύ διστακτικός στο πλάγιασμα, φοβάμαι μην χάσω πρόσφυση και πέσω, αφού δεν θέλω να περάσω 2 μήνες οριζόντιος στο νοσοκομείο για μια καύλα, κοπανώντας το κεφάλι μου στο κάγκελο του κρεβατιού, όπως κάνουν τόσοι και τόσοι κάθε μέρα
λοιπόν, πάω για νανάκια
μην απαντάτε άλλο αφήστε με να κοιμηθώωωωωωωωωωωωωωωω...:ZZZ:
κάπως έτσι
Εν ολιγοις κανοντας αυτο που λες και αν "καταπιεστεις" πολυ δηλαδη βγαλεις πιο πολυ σωμα και παραλληλα πιεζεις και αλλο το τιμονι προς την κατευθυνση που θες τοτε θα πηγαινεις εντελως ευθεια, αλλα πολυ πλαγιασμενος αριστερα...
Θα τρομαξουν και οι απο πισω:rotflmao:
Κατσε ρε συ ειπε ηδη, αλλα το φοβερο ειναι οτι ΔΕΝ κανει αυτο που λεει γιατι δεν εχει κατανοησει ακριβως το τι κανει, συμφωνουμε ως εδω;
δεν θέλει να το κατανοήσει.... το ξέρω οτι το κάνει...
εκείνος δεν το ξέρει... και επιμένει οτι κάνει άλλα πράγματα....
έχεις μια εμμονή να μου προτείνεις ασκήσεις που απομονώνουν το τιμόνι ή το σώμα και ποτέ δεν τα συνδυάζουν
πουθενά δεν έγραψα πως η μηχανή στρίβει ΜΟΝΟ με τιμόνι ή ΜΟΝΟ με σώμα, συνεπώς οι ασκήσεις σου δεν αποδεικνύουν τίποτε
τα αποτελέσματά μου είναι όντως μέτρια ως κακά, γιατί απλά είμαι πολύ διστακτικός στο πλάγιασμα, φοβάμαι μην χάσω πρόσφυση και πέσω, αφού δεν θέλω να περάσω 2 μήνες οριζόντιος στο νοσοκομείο για μια καύλα, κοπανώντας το κεφάλι μου στο κάγκελο του κρεβατιού, όπως κάνουν τόσοι και τόσοι κάθε μέρα
λοιπόν, πάω για νανάκια
μην απαντάτε άλλο αφήστε με να κοιμηθώωωωωωωωωωωωωωωω...:ZZZ:
:a11: :a11: :a018: :a018:
Γαμωτο μου δεν ειναι δυνατον να μην ξερω τι γραφω αλλα αντι αλλων καταλαβαινεις, κανε μου ρε συ μια χαρη και ξαναδιαβασε τα το πρωι να δεις οτι ΔΕΝ ξερεις τι κανεις εκει θελω να καταληξω.
Δεν απομονωνω σωμα και τιμονι αλλα ο συνδυασμος αυτων των δυο ετσι ακριβως οπως τα ανεφερες εχουν ως αποτελεσμα μια μηχανη που πηγαινει ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΥΘΕΙΑ το καταλαβαινεις;;;;;;
Καληνυχτα.
Και κλεινοντας ρωτα για το πλαγιασμα μου οποιον θελεις απο εδω μεσα, για να εισπραξεις αυθεντικο,αυθορμητο και δυνατο γελιο.
bonepeeler
01/06/2006, 23:28
Kι όμως.
Γίνεται να στρίψεις και χωρίς γυροσκοπικό...
Αν πηγαίνεις με 30.:lol: :lol: :lol:
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από bonepeeler
Ευχαριστω ρε Ροβερτο που το ξεκαθαρισες οχι οτι το λεμε απο την δευτερη σελιδα, αλλα ενταξει μωρε επαναληψη μητηρ πασης μαθησεως.
Αντε παρε τον Ματρακα σου τωρα και ελα Μεγαρα το Σαββατο να σε μαθω πως παιρνουν την Κ6 κανοντας το τιμονι δεξια:rotflmao:
bonepeeler
01/06/2006, 23:40
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από bonepeeler
Ευχαριστω ρε Ροβερτο που το ξεκαθαρισες οχι οτι το λεμε απο την δευτερη σελιδα, αλλα ενταξει μωρε επαναληψη μητηρ πασης μαθησεως.
Αντε παρε τον Ματρακα σου τωρα και ελα Μεγαρα το Σαββατο να σε μαθω πως παιρνουν την Κ6 κανοντας το τιμονι δεξια:rotflmao:
Δεν το πρόσεξα.:blush:
Το Σάββατο θα έρθω αλλά μόνο για καφέ.:bawl:
Στο αρχικο ερωτημα αν ειναι καλυτερα πολυ πλαγιασμα και λιγο τιμονι η πολυ τιμονι και λιγο πλαγιασμα η απαντηση μου ειναι οτι αν μας ενδιαφερει η γρηγορη οδηγηση ειναι καλυτερα το πρωτο,δηλαδη ισορροπια της μηχανης με τη μεση και να κατευθυνθει με αυτη και χαλαρο πιασιμο του τιμονιου.
Την γαμησαμε τωρα....... εγω παω για υπνο:rotflmao: :ZZZ:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kinhsh
Στο αρχικο ερωτημα αν ειναι καλυτερα πολυ πλαγιασμα και λιγο τιμονι η πολυ τιμονι και λιγο πλαγιασμα η απαντηση μου ειναι οτι αν μας ενδιαφερει η γρηγορη οδηγηση ειναι καλυτερα το πρωτο,δηλαδη ισορροπια της μηχανης με τη μεση και να κατευθυνθει με αυτη και χαλαρο πιασιμο του τιμονιου.
στις πόσες μοίρες;
η μέση.... νέα τεχνική... Για περάστε κόσμε...
5 κρίκοι ένα τάληρο....
άλλος με τον δικό του τρόπο να στρίβει;
ρε κινηση μην με παρεξηγεις εισαι νταξει τυπος, αλλα οταν σε διαβαζω καπου χανομαι ρε παιδι μου.:wave2:
Γιατι δεν σας αρεσει να στριβετε με τη μεση ; Οταν παει καποιος χωρις χερια με τι στριβει ; Φανταστειτε οτι μπαινετε σε ολισθηρη στροφη με απροβλεπτη συμπεριφορα απο τη μηχανη να γλιστρησει ειτε ο μπροστα ειτε ο πισω,υπαρχει καλυτερος τροπος απο την ισορροπια με τη μεση ετσι που η μηχανη να κανει μονη της τις διορθωσεις και να παρετε τη στροφη.
Φίλε gdevelek καλά τους άλλου δεν τους ακούς γιατί έχεις προσωπικά μαζί τους, αν μπουν όμως 10-20-30-100 άτομα που έχουν παρακολουθήσει σχολείο και σου πουν ότι ΘΕΣ - ΔΕ ΘΕΣ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ στρίβει ΚΑΘΕ δίτροχο είναι ΘΕΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ και ΟΧΙ προσωπικού στυλ, θα σε βάλει σε σκέψεις μήπως κάνεις λάθος?
όταν το δίτροχο ΑΠΛΑ κυλάει με την ελάχιστη ταχύτητα ΚΑΙ ΠΑΛΙ υπάρχουν γυροσκοπικές δυνάμεις, κάνε μια βραδυπορεία και δες ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ στρίβεις το τιμόνι όταν η μοτοσυκλέτα πάει να παρει κλίση. Απλά μπερδευόμαστε γιατί όταν πάμε με 20 μπορούμε να στρίψουμε προς οποιαδήποτε κατέυθυνση το τιμόνι και να στρίψουμε κρατώντας ισορροπία.
Σε κανονικές και μεγάλες ταχύτητες το γυροσκοπικό είναι τόσο έντονο που η όποια προσπάθεια να κρατήσεις ισοροπία με το βάρος σου πάει περίπατο.
Καλά εγώ δεν ξαναμιλάω και ούτε θα διαβάσω πάλι δεν ασχολούμαι καν...
:wave2: :wave2:
gdevelek
02/06/2006, 08:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
Καλά εγώ δεν ξαναμιλάω και ούτε θα διαβάσω πάλι δεν ασχολούμαι καν...
oύτε γω θα ξαναμιλήσω (αφού πάσχω από μοτοπαραισθήσεις) αλλά θα συνεχίσω να διαβάζω, έχει πολύ πλάκα!
:wave2:
μονο πως και εγω με γυροσκοπικο εστριβα..και πολυ δυνατο μαλιστα..
αλλα δε το ξερα..
μετα μου το πανε και το κατάλαβα και το ειδα και στη πραξη ΟΧΙ αλλάζοντας τον τροπο οδηγησης αλλα παρατηρώντας που ασκω δυναμη οταν πλησιάζω τη στροφή.
δεν κακο ..το παραδέχτηκα!
επισης τα σμ στριβουν με γυροσκοπικα και εκεί δεν εχει ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ..ΣΤΡΙΒΩ ΑΛΛΙΩΣ..ΓΙΑΤΙ ΠΑΣ ΕΥΘΕΙΑ....και ψάχνεις να βρεις τι εγινε.
το οτι η μοτο αλλαζει πορεια και με αλλους τρόπους..οπου δεν ειναι καινουριο..ουτε καμια τρελλη πατεντα.
αν σε χτυπησει κανα φορτηγο πριν καμια στροφη..σιγουρα θα αλλάξεις πορεια..χωρις γυροσκοπικο..(έλα πλακα κανω...)
απλα εχω παρατηρήσει οτι και χωρισ χερια στο τιμονι μπορω να στριψω τη μοτο..(με πολυ μεγαλυτερη καθηστερηση φυσικα..) αλλα θα τη στριψω χωρις να εχω εξασκηση δυναμη στο τιμονι.
αυτό σημαινει οτι ο Νιουτον...τον επαίρνει γενικως και αοριστος..οπως και οι δυνάμεις που μπορουν να αναγκασουν ενα οχημα 200 κιλών να αλλαξει κατευθυνση....
ο πιο σωστός τροπος ειναι ο πιο γρήγορος τροπος (γυροσκοπικο) ωστε να επανελθει η μοτο σε ορθια στάση..
και να φυγουμε απο αυτη τη γαμωστροφη...
υπάρχει και η τεχνικη του Τζούλιους για ασφαλεστατο στριψιμο..οπου φτανεις στη στροφή..φρεναρεις δυνατα ..δυνατα λεμε ομως....
και σταματας..κατεβαίνεις και σπρωχνεις τη μοτο μεχρι το τελος της στροφης..οπου ξανακαβαλάς..και συνεχιζεισ τη γαμάτη ευθεία σου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
υπάρχει και η τεχνικη του Τζούλιους για ασφαλεστατο στριψιμο..οπου φτανεις στη στροφή..φρεναρεις δυνατα ..δυνατα λεμε ομως....
και σταματας..κατεβαίνεις και σπρωχνεις τη μοτο μεχρι το τελος της στροφης..οπου ξανακαβαλάς..και συνεχιζεισ τη γαμάτη ευθεία σου.
H gnosth Eythioskopiki odigisi
ta spam tha pame peripato entos oligon lepton
κανένα απο τα δύο ....
Και τα δυο μαζί αλλά ανοιγεις μεγάλη κουβέντα τωρα....
O one που πηγε?
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
O one που πηγε?
χάθηκα προσπαθώντας να καταλάβω της τελευτέες σελίδες
gdevelek
02/06/2006, 14:15
χάθηκα προσπαθώντας να καταλάβω της τελευτέες σελίδες
θα σου στείλω το βράδυ άρθρο με βοήθεια για στρίψιμο (και μπόλικο counter steering για γαρνίρισμα), αρκεί να διαβάζεις αγγλικά, στείλε μου σε ΠΜ ένα email address.
θα σου στείλω το βράδυ άρθρο με βοήθεια για στρίψιμο (και μπόλικο counter steering για γαρνίρισμα), αρκεί να διαβάζεις αγγλικά, στείλε μου σε ΠΜ ένα email address.
Αν πάθει κάτι ο μικρός με αυτά που κάθεσαι και του λες... κοιτα μόνος σου τον εαυτό σου στον καθρέφτη...
Φίλε One.. Περίμενε λίγο να βγάλεις κανονικά δίπλωμα και αφου σου αρέσει να στρίβεις κάνε ένα απο τα μαθήματα σε πίστα.
:smokin:
Φίλε One.. Περίμενε λίγο να βγάλεις κανονικά δίπλωμα και αφου σου αρέσει να στρίβεις κάνε ένα απο τα μαθήματα σε πίστα.
Ανεφικτο....
και ποιος απο μας ξεκινησε ετσι;(εγω ακομα δεν εχω κανει μαθηματα)...
Καλυτερα βγαλε διπλωμα, κοιτα να επιβιωσεις αν μπορεσεις, και αν νομιζεις οτι αξιζει τον κοπο να συνεχισεις να οδηγας μοτο, τοτε τα ξαναλεμε.:wave2:
gdevelek
02/06/2006, 14:27
Αν πάθει κάτι ο μικρός με αυτά που κάθεσαι και του λες... κοιτα μόνος σου τον εαυτό σου στον καθρέφτη...
έγραψα πως ό,τι θα του στείλω ΜΙΛΑΕΙ για counter steering, ΑΚΡΙΒΩΣ για να αποφύγω καρφιά από ελεύθερους σκοπευτές, αλλά μάταια, προφανώς...
Συγνώμη κιόλας αλλά με τον καθένα να μου λέει τα δικά του, προτιμό να βγω στον δρόμο και να δω στην πράξη πως στρίβω.
Συγνώμη κιόλας αλλά με τον καθένα να μου λέει τα δικά του, προτιμό να βγω στον δρόμο και να δω στην πράξη πως στρίβω.
Κάτσε και διάβασε..... άκου.... και ΜΑΘΕ...
Ο δρόμος είναι σκληρός.... :mad:
:a10:
gdevelek
02/06/2006, 15:13
δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφωνία εδώ, αν διαβάσεις και εφαρμόσεις σωστά το counter steering, κερδισμένος θα βγεις
μόνο βρες κάποιον να στο εξηγήσει σωστά, εδώ στο φόρουμ πολλοί αρκούνται να πούν "στρίψε δεξιά για να πας αριστερά" χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση και ο νέος αναβάτης κάθεται και το διαβάζει σα χάνος.
The easy and the hard way
Μαθαίνει αυτός που έχει ανοιχτό μυαλό.
Οι υπόλοιποι... μένουν εκεί που ήταν...
gdevelek
02/06/2006, 15:18
ε, βέβαια, είπαμε, "δεν είναι όλα για όλους..."
Το γυροσκοπικό λειτουργεί και από τις δύο κατευθύνσεις. Δηλαδή:
1. Αν την ώρα που κυλάει η μηχανή στρίψουμε το τιμόνι προς τα δεξιά, τότε η μηχανή θα πλαγιάσει αριστερά και το ανάποδο.
2. Αντίστροφα, αν την ώρα που κυλάει η μηχανή πλαγιάσει αριστερά, τότε το τιμόνι θα δεχτεί μία δύναμη που θα το στρίψει προς τα δεξιά και το ανάποδο.
Ακόμα και χωρίς χέρια η μηχανή στρίβει γυροσκοπικά, αλλά με πολύ μικρή τροχιά. Το ίδιο το γυροσκοπικό δεν επιτρέπει στη μηχανή να στρίψει περισσότερο χωρίς χέρια γιατί:
Αν την ώρα που δεν έχουμε τα χέρια επάνω γύρουμε το σώμα μας π.χ. προς τα αριστερά, θα αναγκάσουμε τη μηχανή να πάρει κλίση προς τα αριστερά. Το τιμόνι λοιπόν έτσι όπως είναι ελεύθερο, θα γυρίσει σε πρώτη φάση προς τα αριστερά για να ακολουθήσει την κυκλική τροχιά που προκαλούμε με το σώμα μας.
Μόλις όμως η μηχανή αρχίσει να πλαγιάζει, θα γυρίσει λόγω γυροσκοπικού το τιμόνι ξανά προς τα δεξιά ανακόπτοντας την κίνηση που προκαλούμε! Η μηχανή θα εξακολουθήσει να στρίβει προς τα αριστερά με την πολύ μικρή κλίση που είχε προλάβει να πάρει μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Αν θέλουμε να στρίψουμε κι άλλο τη μηχανή, θα πρέπει να ξανακάνουμε την παραπάνω διαδικασία δίνοντας ακόμα λίγη κλίση. Πάντα όμως η ίδια η μηχανή θα σταματάει λόγω γυροσκοπικού τη στροφή μας. Διαφορετικά θα πέφταμε και όχι μόνο προσπαθώντας να στρίψουμε, αλλά θα πέφταμε όποτε αφήναμε τα χέρια από το τιμόνι. Όμως δεν πέφτουμε γιατί το γυροσκοπικό κάνει συνεχείς μικροδιορθώσεις κρατώντας τη μηχανή κατακόρυφη!
Δεν έχει τύχει ν'αφήσετε τα χέρια από το τιμόνι και να περάσετε κάποια ανωμαλία του δρόμου που ταράζει το τιμόνι; Γιατί δεν διπλώνει αλλά επιστρέφει στην ευθεία; Εκτός και αν έχει μειωθεί πολύ η ταχύτητα φυσικά όπου εκεί δεν λειτουργεί...
Αυτά έχω να πω και οποιαδήποτε αντίθετη γνώμη να τη συζητήσουμε γιατί έχω τις καλές μου! :D
Επειδή κι εγώ έχω μαύρα μεσάνυχτα ας μιλήσει κάποιος που ξέρει (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=5156)
kostisthegreek
02/06/2006, 20:19
Επειδή κι εγώ έχω μαύρα μεσάνυχτα ας μιλήσει κάποιος που ξέρει (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=5156)
Εγώ πάντως ελπίζω ότι κάποιος θα φιλοτημηθεί να τα ανεβάσει μεταφρασμένα για να τα διαβάσουμε και κάποιοι που είμαστε λιγότερο αγγλομαθείς.:(
gdevelek
02/06/2006, 20:47
τι λέτε να συνεχίσουμε εκεί που σταματήσαμε; ήρθε και το χαλλλλαρό ΣΚ, καλά θα περάσουμε στρίβοντας, μάλιστα αύριο το απόγευμα θα την κάνω για Πεντέλη για μάθημα στον εαυτό μου! :D
ξεκινώντας ξανατονίζω πως δεν αμφισβητώ την ορθότητα ή την χρησιμότητα του counter steering, απλά δεν το θεωρώ απαραίτητο
εστιάζω λοιπόν στο σημείο όπου ο φίλος μας εδώ "αποδεικνύει" πως χωρίς counter steering, στροφή καπούτ.
γράφει λοιπόν ο σεβαστος δάσκαλος:
If you lean to the right, then your weight will shift to the right, putting weight on and therefore pushing away anything you are holding with your right hand.
This means that when you have been leaning the bike, you've actually been counter-steering it without even realising you've been doing it.
δηλαδή, αφού έχεις ρίξει σώμα προς το μέρος της στροφής, τότε αυτόματα έχεις κάνει counter steering χωρίς να το καταλάβεις, γιατί ρίχνοντας σώμα προς π.χ. τα δεξιά, αυτόματα σπρώχνεις το τιμόνι από δεξιά, δηλαδή στρίβεις προς τα αριστερά, ενώ θές να στρίψεις δεξιά
να με συμπαθάτε αλλά αυτό είναι μια μπούρδα
το ότι ρίχνω σώμα προς τη μια κατεύθυνση σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως σώνει και καλά έχω σπρώξει το τιμόνι από δεξιά, στο χέρι μου είναι να το γυρίσω προς όποια κατεύθυνση θέλω
στο κάτω-κάτω, οι αγωνιζόμενοι αναβάτες αφού κάνουν το counter steering τους στην είσοδο της στροφής μετά συνεχίζουν μέσα στην στροφή με κρεμασμένο το σώμα προς τη μεριά της στροφής, και βέβαια σε όλη αυτή την περίοδο μέχρι την έξοδο της στροφής το τιμόνι βλέπει προς τα μέσα, όχι προς τα έξω!!
άρα το κρεμασμένο σώμα προς τα δεξιά μπορεί κάλιστα να γίνει έχοντας ταυτόχρονα το τιμόνι κι αυτό προς τα δεξιά
για να σας ακούσω!
τι λέτε να συνεχίσουμε εκεί που σταματήσαμε; ήρθε και το χαλλλλαρό ΣΚ, καλά θα περάσουμε στρίβοντας, μάλιστα αύριο το απόγευμα θα την κάνω για Πεντέλη για μάθημα στον εαυτό μου! :D
ξεκινώντας ξανατονίζω πως δεν αμφισβητώ την ορθότητα ή την χρησιμότητα του counter steering, απλά δεν το θεωρώ απαραίτητο
εστιάζω λοιπόν στο σημείο όπου ο φίλος μας εδώ "αποδεικνύει" πως χωρίς counter steering, στροφή καπούτ.
If you lean to the right, then your weight will shift to the right, putting weight on and therefore pushing away anything you are holding with your right hand.
This means that when you have been leaning the bike, you've actually been counter-steering it without even realising you've been doing it.
δηλαδή, αφού έχεις ρίξει σώμα προς το μέρος της στροφής, τότε αυτόματα έχεις κάνει counter steering χωρίς να το καταλάβεις, γιατί ρίχνοντας σώμα προς π.χ. τα δεξιά, αυτόματα σπρώχνεις το τιμόνι από δεξιά, δηλαδή στρίβεις προς τα αριστερά, ενώ θές να στρίψεις δεξιά
το ότι ρίχνω σώμα προς τη μια κατεύθυνση σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως σώνει και καλά έχω σπρώξει το τιμόνι από δεξιά, στο χέρι μου είναι να το γυρίσω προς όποια κατεύθυνση θέλω
στο κάτω-κάτω, οι αγωνιζόμενοι αναβάτες αφού κάνουν το counter steering τους στην είσοδο της στροφής μετά συνεχίζουν μέσα στην στροφή με κρεμασμένο το σώμα προς τη μεριά της στροφής, και βέβαια σε όλη αυτή την περίοδο μέχρι την έξοδο της στροφής το τιμόνι βλέπει προς τα μέσα, όχι προς τα έξω!!
άρα το κρεμασμένο σώμα προς τα δεξιά μπορεί κάλιστα να γίνει έχοντας ταυτόχρονα το τιμόνι κι αυτό προς τα δεξιά
για να σας ακούσω!
Εισαι άσχετος!!!!
Σου λείπουν ακόμα τα βασικά!!!! ξεχνας πως ξεκινάει το κείμενο (5 σημεια στήριξης πάνω στην μηχανή- τα 2 κινουνται: τα χέρια) και καταλήγεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα.....
Εισαι Ανόητος και εγκληματικά χαζός! Θα σκοτώσεις ανθρώπους και δεν σου χρωστάνε τίποτα να πληρώσουν την δική σου κενότητα και εγωισμό!
Συνεχίζεις το παραλλήρημα ασυναρτησίας.... Εσύ είσαι ικανός να βγάλεις αμαθείς τους γνώστες....
Εισαι είρωνας σε κάποιον που το αντικείμενο το ζει κάθε μέρα και ειναι το επαγγελμά του. Μόνο από αυτό μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο ανόητος μπορεις να γίνεις για να υπερασπισεις τις άναρχα ανακατεμένες ιδέες που έχεις στο κεφάλι σου.
Στο εξήγησε ο Θάνος πανέμορφα και όσο πιο απλά το έχω ακουσει ποτέ και εσυ λες για τον cheif Instructor του Australian Css:
Μην με πλησιάζεις έξω στο δρόμο... Είσαι κινητή απειλή. Παράτα το μηχανάκι και πάρε κάτι άλλο....
gdevelek
02/06/2006, 21:10
στις προσβολές και στα σχετικά ήσουν ανέκαθεν δυνατός
στο διάλογο είναι που χωλαίνεις
σου έγραψα ένα κατεβατό σκεπτικού σε ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα, κι εσύ απαντας με ένα (πανεύκολο) "είσαι άσχετος"
ναι καλά...
στις προσβολές και στα σχετικά ήσουν ανέκαθεν δυνατός
στο διάλογο είναι που χωλαίνεις
σου έγραψα ένα κατεβατό σκεπτικού σε ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα, κι εσύ απαντας με ένα (πανεύκολο) "είσαι άσχετος"
ναι καλά...
Ειναι αδύνατο να συνδιαλαγείς με ένα τοίχο.
Σου λέει όλος ο πλανήτης ότι είσαι λάθος κι επιμένεις..
Γινεσαι φαιδρός και κατά βάθος δεν είσαι....
Χαλαρωσε Νικο παιδι μου τα χαπια σου:rotflmao:
Εγω κοβω τον μπου*** μου συρριζα οτι ο ντεβελεκ το κανει μονο και μονο απο ανια και πληξη.
...παντως ετσι δεν υφισταται διαλογος οταν 10 ατομα λενε οτι ο ουρανος ειναι γαλαζιος και ο αλλος υποστηριζει οτι ο ουρανος δεν εχει καν χρωμα, οποτε δεν εχει νοημα να πω κατι αλλο.
Ελεος πια.
Το οτι δεν θελει να συζητησει αλλα να γραψει κατι εντελως διαφορετικο και εξωφρενικο, ειναι ενα κραυγαλεο γεγονος και αυτη ειναι η τακτικη που ακολουθει και σε αλλα φορουμς ο φιλος ντεβελεκ.
Άμα έχει ανία ας κάνει κάτι άλλο....
επειδή τον διαβάζει κόσμος όμως οφείλουμε να ειμαστε σοβαροί...
gdevelek
02/06/2006, 21:47
Ελεος πια.
Το οτι δεν θελει να συζητησει αλλα να γραψει κατι εντελως διαφορετικο και εξωφρενικο, ειναι ενα κραυγαλεο γεγονος και αυτη ειναι η τακτικη που ακολουθει και σε αλλα φορουμς ο φιλος ντεβελεκ.
έγραψα μια σειρά επιχειρημάτων και λογικής, με χιούμορ και καλή διάθεση, όπως κάνω συνήθως
από τον τσαμπουκά νίκο παρέλαβα... τσαμπουκά, κι από σένα τίποτε ακόμη, επί της ουσίας, μόνο λάσπη
μήπως κι εσύ πιστεύεις πως τα σκ@τά του εκπαιδευτή του CSS μυρίζουν γιασεμί;
μηπως κι εσύ πιστεύεις πως, όταν κανείς γέρνει δεξιά, τότε, ο κόσμος να χαλάσει, το τιμόνι στρίβει αριστερά;
ορίστε, σε ακούω, εσένα που "θέλεις να συζητήσεις"
έγραψα μια σειρά επιχειρημάτων και λογικής, με χιούμορ και καλή διάθεση, όπως κάνω συνήθως
από τον τσαμπουκά νίκο παρέλαβα... τσαμπουκά, κι από σένα τίποτε ακόμη, επί της ουσίας, μόνο λάσπη
μήπως κι εσύ πιστεύεις πως τα σκ@τά του εκπαιδευτή του CSS μυρίζουν γιασεμί;
μηπως κι εσύ πιστεύεις πως, όταν κανείς γέρνει δεξιά, τότε, ο κόσμος να χαλάσει, το τιμόνι στρίβει αριστερά;
ορίστε, σε ακούω, εσένα που "θέλεις να συζητήσεις"
Ναι whatever...:a12:
για να σας ακούσω!
Ο άνθρωπος λέει άμα γύρεις προς τα δεξιά, τότε το βάρος σου ΘΑ μετακινηθεί προς τα δεξιά σπρώχνοντας κατά συνέπεια μακριά οτιδήποτε κρατάς με το δεξί σου χέρι.
Προσπαθεί έτσι να εξηγήσει πώς εφαρμόζουν το γυροσκοπικό όσοι οδηγούν χωρίς να το κάνουν συνειδητά.
Εσύ αφού λες διάφορα, πιάνεις και τους αγωνιζόμενους. Τέλος πάντων δεν το κάνουν μόνο οι αγωνιζόμενοι αυτό και το ότι έχουν το σώμα "κρεμασμένο" κατά τη διάρκεια της στροφής δεν σημαίνει ότι κρατάνε το τιμόνι ανάποδα. Είπαμε ότι το γυροσκοπικό είναι για να "εκκινήσει" το πλάγιασμα της μοτοσυκλέτας και διαρκεί όση ώρα η μηχανή αλλάζει κλίση. Μόλις πάρει την τελική κλίση, χαλαρώνουμε τα χέρια αφήνοντας το τιμόνι να επιστρέψει αντίθετα στη θέση που πρέπει να έχει ώστε να εκτελεστεί η τροχιά. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής του τιμονιού, πάλι λόγω γυροσκοπικού, σταματάει και η μηχανή να πλαγιάζει.
Εντέλει, επειδή το θέμα μάλλον δεν το έχεις εμπεδώσει, μπορώ να σου εξηγώ με τις ώρες πού κάνεις λάθος συλλογισμό. Είναι στο χέρι σου να δείξεις ότι καταλαβαίνεις κάποια πράγματα και ότι δεν φέρνεις αντίρρηση για την αντίρρηση.
Τέλος πάντων... οι δυνάμεις του γυροσκοπικού είναι πολύ μεγάλες... μπορεί πολύ εύκολα μέσα σε ένα σύνολο από κινήσεις που κάνεις για να στρίψεις να κάνεις και αυτές χωρίς να το παίρνεις χαμπάρι και είναι το πιθανότερο όλων ότι κάτι τέτοιο σου συμβαίνει γιατί τα άλλα που λες είναι εντελώς όμως άσχετα!
Και επιτέλους μην έχεις την εντύπωση ότι κάτι έχεις πει και περιμένεις να σου απαντήσουν με επιχειρήματα, γιατί τα μόνα επιχειρήματα σου είναι ότι όποτε θέλεις χρησιμοποιείς γυροσκοπικό και κατά τα άλλα δεν χρειάζεται, αλλά δεν μπορείς να μας πεις και τι ακριβώς κάνεις...
Δηλαδή σαν να λέμε ότι πετάμε το μήλο απ'το μπαλκόνι αλλά άμα θέλουμε θα πέσει κάτω... άμα δεν θέλουμε μπορεί να πάει και προς τα πάνω... κάτι σαν το matrix δηλαδή!
gdevelek
02/06/2006, 22:00
ωραία απάντηση το "who gives a fuck"
ας κρίνουν οι υπόλοιποι που τυχόν διαβάζουν ποιός θέλει - αλλά και μπορεί - να συζητήσει ψύχραιμα και χωρίς κραυγές και και ποιός όχι
πάντα πλαγιαστοί να 'μαστε!
(ο καθένας με τον τρόπο του βέβαια)
ας κρίνουν οι υπόλοιποι που τυχόν διαβάζουν ποιός θέλει - αλλά και μπορεί - να συζητήσει ψύχραιμα και χωρίς κραυγές και και ποιός όχι
Τώρα φίλε μου να σου πω ειλικρινά, ό,τι και να πεις αποκλείεται να με βγάλεις από τη νιρβάνα που βρίσκομαι...
Προσπάθησα να σου απαντήσω ωραία και με πολύ καλή διάθεση... Προφανώς εσύ γενικώς ψάχνεσαι... για διαμάχη, καυγά και παρεξήγηση.
Τελικά εσύ και λουλούδια να σου φέρει κανείς θα τον στείλεις στο διάολο... Είναι μία νοοτροπία και αυτή που τη στιγμή αυτή που σου μιλάω τη βρίσκω επίσης αστεία!
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν οι πολυξερήδηδες γιατί κατά κανόνα είναι παντελώς άσχετοι και παραμένουν έτσι όλη τους τη ζωή.
Εδώ απλά παίρνουμε αφορμές από τα γραφόμενα ώστε τελικά να πούμε κάποια πράγματα που θα βοηθήσουν κάποιους που θέλουν να μάθουν. Προφανώς δεν είσαι ένας απ'αυτούς και αν προσπαθήσεις να το γυρίσεις σε διαμάχη από το πουθενά, θα σβηστούν τα ανάλογα ποστ με συνοπτικές διαδικασίες γιατί εδώ το topic λέει Οδήγηση - Tips & Tricks.
gdevelek
02/06/2006, 22:08
Ο άνθρωπος λέει άμα γύρεις προς τα δεξιά, τότε το βάρος σου ΘΑ μετακινηθεί προς τα δεξιά σπρώχνοντας κατά συνέπεια μακριά οτιδήποτε κρατάς με το δεξί σου χέρι.
ναι, βέβαια, αυτό λέει, εσύ συμφωνείς; όταν γέρνεις δεξιά χάνεις ξαφνικά τον έλεγχο του δεξιού σου χεριού κι αυτό από μόνο του σπρώχνει το τιμόνι;
είμαι περίεργος να δω τι θα απαντήσεις, μιας και οι άλλοι την έκαναν μουρμουρίζοντας γαλλικά
Είπαμε ότι το γυροσκοπικό είναι για να "εκκινήσει" το πλάγιασμα της μοτοσυκλέτας και διαρκεί όση ώρα η μηχανή αλλάζει κλίση. Μόλις πάρει την τελική κλίση, χαλαρώνουμε τα χέρια αφήνοντας το τιμόνι να επιστρέψει αντίθετα στη θέση που πρέπει να έχει ώστε να εκτελεστεί η τροχιά. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής του τιμονιού, πάλι λόγω γυροσκοπικού, σταματάει και η μηχανή να πλαγιάζει.
καμιά αντίρρηση
Και επιτέλους μην έχεις την εντύπωση ότι κάτι έχεις πει και περιμένεις να σου απαντήσουν με επιχειρήματα, γιατί τα μόνα επιχειρήματα σου είναι ότι όποτε θέλεις χρησιμοποιείς γυροσκοπικό και κατά τα άλλα δεν χρειάζεται, αλλά δεν μπορείς να μας πεις και τι ακριβώς κάνεις...
μα ΕΣΥ ήσουν χθες που με ρώτησες τι κάνω και σου απάντησα!
επιτέλους, συνεννοούμαστε;
:a16:
Οι υπολοιποι ηδη εκριναν πιστεψε με, αλλα οπως και να εχει:a12: και ξανα:a12:
gdevelek
02/06/2006, 22:11
καλά , εδώ βρισκόμαστε όντως στο matrix!
δεν έχω βρίσει κανέναν, αντίθετα έχω γίνει αποδέκτης διαφόρων "επιθέτων", και βγαίνω και καυγατζής από πάνω!!
και δεν τα σβήνεις όλα, λες να με ενδιαφέρει αν θα μείνουν ή όχι;
καλά , εδώ βρισκόμαστε όντως στο matrix!
δεν έχω βρίσει κανέναν, αντίθετα έχω γίνει αποδέκτης διαφόρων "επιθέτων", και βγαίνω και καυγατζής από πάνω!!
και δεν τα σβήνεις όλα, λες να με ενδιαφέρει αν θα μείνουν ή όχι;
Ρε συ gdevelek...
...καταρχίν επειδή πραγματικά είμαι στην καλύτερη διάθεση και κάνω προσπάθεια να συζητήσω...
Δεν ξέρω αν το who gives a fuck πήγαινε στην απάντηση που κάθισα τόση ώρα να σου γράψω προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσω, γιατί τότε δεν αλλάζω τίποτα απ'όσα είπα.
Αν όμως πήγαινε σε ποστ αλλωνών, γράψε άκυρο σε όσα είπα αλλά κάνε quote όταν δίνεις τέτοιες απαντήσεις ώστε να συνεννοούμαστε... άνθρωποι είμαστε κι εμείς όχι φακίρηδες...
gdevelek
02/06/2006, 22:19
μα το "who gives a fuck" ΔΕΝ το έγραψα εγώ!!!!
θέατρο του παραλόγου έχει γίνει
Καλησπέρα,
Εκτός του ότι έχω λύσει από τα γέλια έχω και μια απορία.
Στο επίσημο site του CSS υπάρχει η γνωστή μηχανή όπου έχει ένα έξτρα τιμόνι, βιδωμένο πάνω στην ζελατίνα μιας Kawasaki, το οποίο δεν στρίβει. Σε απλά Ελληνικά, είναι μόνιμα σταθερό :lol:
Επειδή ο Keith είχε βρεθεί αντιμέτωπος με παρόμοιες καταστάσεις, το έφτιαξε για να αποδείξει ότι ΔΕΝ είναι ελέφαντας.
gdevelek, προτείνω να πάμε παρέα για να καβαλήσεις την συγκεκριμένη μηχανή. Αν καταφέρεις να πάρεις μια ΑΝΟΙΧΤΗ στροφή χωρίς να πατήσεις έστω και ένα εκατοστό σε κερμπ ή αμμοπαγίδα, τα έξοδα δικά μου.
Αν όμως δεν τα καταφέρεις....
:beer:
Κάθομαι και γράφω ένα κατεβατό που αφιέρωσα και λίγη ώρα τέλος πάντων και ακριβώς από κάτω γράφεις:
Ωραία απάντηση το "who gives a fuck"...
Για κάνε τους συνειρμούς...
Πρόσθεσε και τη συνέχεια του μηνύματος σου και βγάλε το νόημα.
Τέλος πάντων αγαπητέ... Η συζήτηση είναι όμορφη όταν υπάρχει διάθεση να ακούσεις και να ακουστείς. Όταν κολλάμε στο τι είπες και γιατί το είπες, μάλλον κάτι βρωμάει.
Και ποιος ο λόγος λοιπόν; Είναι απείρως διασκεδαστικότερο να πάω να πιω ένα ποτάκι... Τώρα ποιος χάνει και ποιος κερδίζει όταν οι συζητήσεις πάνε κατά διαόλου... ας το κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του και οι υπόλοιποι που διαβάζουν.
βασικά κανένας δεν έχει δικιο ή άδικο.Τζάμπα τσακώνεστε.άλλο μηχανάκι οδηγεί ο ένας άλλο ο άλλος...αλλιώς σκέφτεται και παίρνει τη στροφή ο ένας αλλιώς ο άλλος.
Η οδήγηση ss με ον-οφφ/στρεετ έχουν κάποιες διαφορές.
gdevelek
02/06/2006, 22:48
Κάθομαι και γράφω ένα κατεβατό που αφιέρωσα και λίγη ώρα τέλος πάντων και ακριβώς από κάτω γράφεις:
Ωραία απάντηση το "who gives a fuck"...
Για κάνε τους συνειρμούς...
μα αυτό προφανώς σημαίνει πως προηγουμένως υπήρξε μια απάντηση ΠΡΟΣ εμένα μ' αυτό το περιεχόμενο!
και ΟΝΤΩΣ υπήρξε, του τζικρούκη, ένα μήνυμα πιο πάνω!
άρα προς τι η παρεξήγηση;
@Χλίτε
το έγραψα χθες, πως ίσως η διαφωνία μας έγκειται στο ότι το τιμόνι του super4 είναι σαφώς φαρδύτερο από τα clip ons ενός SS, κι έτσι τα SS θέλουν άλλα κόλπα για να πλαγιάσουν
@BOOKMAN
το γνωρίζω το τεστ αυτο που λες και να γιατί είναι ΑΣΧΕΤΟ με την κουβέντα αυτή ν εδώ:
το τεστ εκείνο έχει ως σκοπό να πείσει όποιον δεν έχει πειστεί ότι είναι αδύνατο μια μηχανή μππορεί να στρίψει μόνο με το σώμα (το λεγόμενο body steering)
γι' αυτό ο εκπαιδευτής έχει φτιάξει εκείνη την περίεργη μηχανή με το σταθερό τιμόνι, σου λέει, αν πιστεύεις πως μπορείς να στρίψεις ΜΟΝΟ με το σώμα, έλα δω και στρίψε!
εγώ ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΥΤΟ!!!
εγώ - το γράφω για νιοστή φορά - πιστεύω πως είναι δυνατόν να στρίψει κανείς με σώμα ΚΑΙ τιμόνι, ΧΩΡΙΣ όμως counter steering
Σου εξήγησε πιο πάνω ο Θάνος και κατα την γνώμη μου πολυ περιγραφικά ότι εκ φύσεως υφίσταται το γυροσκοπικό.
Απλά κάποιοι κάνουν σαν να ανακάλυψαν την Αμερική και εσύ λες ότι δεν υπάρχει Αμερική.
Ε οκ, πάσο :smokin:
Παω για :ZZZ:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xlitos
βασικά κανένας δεν έχει δικιο ή άδικο.Τζάμπα τσακώνεστε.άλλο μηχανάκι οδηγεί ο ένας άλλο ο άλλος...αλλιώς σκέφτεται και παίρνει τη στροφή ο ένας αλλιώς ο άλλος.
Κατσε ρε συ.
Ναι οντως αλλιως σκεφτεται τις κινησεις του ο καθενας οταν παιρνει την στροφη.
Αλλος ξερει τι κανει και αλλος κανει κατι διαφορετικο απο αυτο που νομιζει.
και τρως ωρες να του το εξηγησεις μπας και γινει διαλογος και σου απανταει με σκοπο να σε αποπροσανατολισει και αυτο εγινε φανερο καπου στην 3 σελιδα του θρεντ.
Και σε αυτη την κουβεντα η οποια εγινε με πολυ σωστο τροπο μεχρι την πεμπτη σελιδα καπου τελειωσαν τα επιχειρηματα, και παρ'ολα αυτα δωθηκε συνεχεια.
Εγω δηλαδη τον χρονο μου τον διαθετω επειδη γουσταρω, η επειδη ειμαι μαζοχας;
Στην τελικη ΟΛΟΣ ο κοσμος προσπαθει να κατανοησει την λειτουργια του γυροσκοπικου φαινομενου και μαλιστα ξοδευει πολυ χρονο και χρημα γι'αυτο, γιατι ειναι ολοφανερο οτι μονο αυτο υπαρχει στην μοτο και ολα τα αλλα ειναι παραισθησεις, και αυτο μπορει να το καταλαβει οποιος λογικος ανθρωπος εφαρμοσει το γυροσκοπικο για πρωτη φορα.
Και ο αλλος παει να μας πεισει οτι υπαρχει και αλλος τροπος χωρις να μπορει να το εξηγησει.
Ε τι στην ευχη να κατσω να μιλησω σοβαρα μαζι του;
Και τι εννοεις οτι αλλιως αδηγειται το ον οφ και το στρητ, SS κτλ;
Δηλαδη εκει δεν παιζει το γυροσκοπικο;
Στα ον οφ ειδικα και στα εντουρο παιζει και παραπαιζει.
:confused: ...δεν την παλευω αλλο...:bigcry:
εγώ - το γράφω για νιοστή φορά - πιστεύω πως είναι δυνατόν να στρίψει κανείς με σώμα ΚΑΙ τιμόνι, ΧΩΡΙΣ όμως counter steering
Ε ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΣΚΑΣΕΙ!
:bigcry: :bigcry:
gdevelek
02/06/2006, 22:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από bookman
Σου εξήγησε πιο πάνω ο Θάνος και κατα την γνώμη μου πολυ περιγραφικά ότι εκ φύσεως υφίσταται το γυροσκοπικό.
Απλά κάποιοι κάνουν σαν να ανακάλυψαν την Αμερική και εσύ λες ότι δεν υπάρχει Αμερική.
Ε οκ, πάσο :smokin:
Παω για :ZZZ:
στην αποψινή κουβέντα έθεσα ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα, αμφισβήτησα την ορθότητα ενός εδαφίου από το βιβλίο του αυστραλού, και ζήτησα γνώμες
αντί για γνώμες, πήρα μπινελίκια
ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει ακόμη απαντήσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με το συγκεκριμένο επιχείρημα του αυστραλού, παρότι το ζήτησα επισταμένως
πάω λοιπόν κι εγώ στο Ελ Πάσο, ίσως τα πούμε εκεί
Και τι εννοεις οτι αλλιως αδηγειται το ον οφ και το στρητ, SS κτλ;
Δηλαδη εκει δεν παιζει το γυροσκοπικο;
Στα ον οφ ειδικα και στα εντουρο παιζει και παραπαιζει.
:confused: ...δεν την παλευω αλλο...:bigcry:
ρε συ μη τρελένεσαι..
τι εννοώ αποκλείται να κάτσω να τα ξαναγράψω,το χα κάνει στο bikenet περσυ και μόνο ο Χούντρας κατάλαβε..
Σου είπα άστο γιατί είναι τελείως διαφορετικές καταστάσεις π.χ ο gde δεν έρχεται πλακωμένος απ την ευθεια να φρενάρει βαθια στη στροφή και να στρίψει,εκεί θα τα βρει σκούρα κι εκεί θα χρειαστεί έντονο γυροσκοπικό.έχει στο μυαλό του άλλη ''στρατηγική''
Τωρα πως το κάνει απλά βγάζει λίγο σώμα(όχι απαραίτητο),τραβάει κάτω το μηχανάκι ανοίγοντας γκάζι.
στην αποψινή κουβέντα έθεσα ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα, αμφισβήτησα την ορθότητα ενός εδαφίου από το βιβλίο του αυστραλού, και ζήτησα γνώμες
αντί για γνώμες, πήρα μπινελίκια
ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει ακόμη απαντήσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με το συγκεκριμένο επιχείρημα του αυστραλού, παρότι το ζήτησα επισταμένως
πάω λοιπόν κι εγώ στο Ελ Πάσο, ίσως τα πούμε εκεί
Σου απάντησα επανειλημμένα αλλά έχεις κάποιο πρόβλημα... δεν σου πάει με τίποτα να παραδεχτείς ότι κάνεις λάθος και προσπαθείς να μας βγάλεις τρελλούς. Το θέμα όμως είναι ότι εμείς ξέρουμε ότι κάνεις λάθος και εσύ απλά εκτίθεσαι...
Διάβασε ξανά τα ποστ και αν έχεις συγκεκριμένη απορία και όχι ένα γενικό απόφθεγμα του τύπου "δεν μου απαντάτε" τότε πες την να σου την εξηγήσω εξίσου αναλυτικά.
Το Αγγλικό κείμενο πολύ καλά τα λέει. Εσυ δεν το καταλαβαίνεις! Δεν αμφισβητείς τίποτα. Το κείμενο αναφέρεται απλά ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΓΥΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!
Εσύ πιστεύεις ότι το καταλαβαίνεις και το ελέγχεις μάλιστα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ! ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ; Νομίζεις ότι στρίβεις χωρίς γυροσκοπικό, αλλά δεν... γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!
Σου το εξήγησα έτσι... σου το εξήγησα αλλιώς... ε άμα εσύ θέλεις να λες ότι δεν σου το εξηγούμε σαν να έχει κολλήσει η βελόνα, ε δεν μπορούμε να σου κάνουμε κάτι παραπάνω λυπάμαι!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xlitos
ρε συ μη τρελένεσαι..
τι εννοώ αποκλείται να κάτσω να τα ξαναγράψω,το χα κάνει στο bikenet περσυ και μόνο ο Χούντρας κατάλαβε..
Σου είπα άστο γιατί είναι τελείως διαφορετικές καταστάσεις π.χ ο gde δεν έρχεται πλακωμένος απ την ευθεια να φρενάρει βαθια στη στροφή και να στρίψει,εκεί θα τα βρει σκούρα κι εκεί θα χρειαστεί έντονο γυροσκοπικό.έχει στο μυαλό του άλλη ''στρατηγική''
Τωρα πως το κάνει απλά βγάζει λίγο σώμα(όχι απαραίτητο),τραβάει κάτω το μηχανάκι και ανοίγει γκάζι.
Ποιος μιλησε για γρηγορη οδηγηση και φρεναρισμα στην στροφη;
Εισαι στην εθνικη με 100 μαλλον πες 90 (δηλαδη κοτα εντελως:lol: ) στην μεσαια λωριδα και θες να πας αριστερη.
Βγαζεις φλας δεν ερχεται κανενας και με το πασο σου κανεις αριστερα με τετοια ιλιγγιωδη βραδυτητα και με την μοτο σχεδον ορθια, που χρειαζεσαι πες 20 δευτερολεπτα για μια μετατοπιση 2 μετρων.
Εκει δηλαδη γινεται χωρις γυροσκοπικο;
Αυτο προσπαθω να του πω εγω και ολοι οτι δεν γινεται.
Τα να ειναι σχετικα αρχαριος οδηγος δεν ειναι ντροπη και εγω που του μιλαω δεν απεχω και πολυ απο το επιπεδο του αν εχω καταλαβει καλα ποιο ειναι αυτο συμφωνα με τα λεγομενα του.
Απλα ορεξη για μαθηση εχω και μια εντονη ταση να αμφισβητω τον ιδιο μου τον εαυτο αν ψυλλιαστω οτι κατι δεν κανω καλα.
:wave2: