Σύνδεση

View Full Version : Μη φορατε μαυρα!?!?

mbjp
19/06/2006, 12:16
Εαν εχει ξαναγινει λογος για το συγκεκριμενο παρακαλω να σβηστει...

απλα μολις το διαβασα και κουφαθηκα λιγακι..

(απο το mototriti.gr)

Μισή – μισή ρίχνει την ευθύνη το Εφετείο Αθηνών σε περίπτωση τροχαίου στον οδηγό αυτοκινήτου και τον πεζό όταν φορά μαύρα ρούχα, με αποτέλεσμα να μη διακρίνεται στο σκοτάδι. Το δικαστήριο κρίνει ότι η ενδυματολογική επιλογή του πολίτη μπορεί να συνδεθεί με το άτυχο συμβάν.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το εφετείο δέχθηκε πως ο πεζός είχε κατά 50% υπαιτιότητα για το θανατηφόρο τροχαίο λόγω του ντυσίματός του.
Το τροχαίο δυστύχημα έγινε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στην παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης. Το εφετείο οριοθετεί τόσο την ευθύνη του οδηγού όσο και του πεζού αναφέροντας πως ο θανατωθείς πεζός, παρά το σκότος που επικρατούσε δε κρατούσε κάποιο φωσφορούχο ή φωτιστικό σώμα και έφερε εντελώς μαύρο ρουχισμό με αποτέλεσμα να μη γίνει αντιληπτός από τους οδηγούς των οχημάτων.
Εκτός όμως από την ευθύνη του πεζού, το άλλο 50% αποδίδεται στον οδηγό ο οποίος είχε ξεπεράσει το όριο ταχύτητας της περιοχής με αποτέλεσμα την κρίσιμη στιγμή να χάσει τον έλεγχο του οχήματος

Μερίδιο ευθύνης αποδίδεται στον πεζό(όπως κρίνει το δικαστήριο τις υποθέσεις τροχαίων) όταν:

· Φορά σκούρα ρούχα και προσπαθεί να διασχίσει το δρόμο τις νυκτερινές ώρες
· Περπατά σε αντίθετη φορά από το ρεύμα κυκλοφορίας
· Επιχειρεί να διασχίσει τον δρόμο αγνοώντας τις γραμμές διάβασης των πεζών
· Δεν περνάει στο απέναντι πεζοδρόμιο από το φανάρι, αλλά από τη μέση του δρόμου
· Επιχειρεί να διασχίσει δρόμο ταχείας κυκλοφορίας

Καλα ολα αυτα περι διαβασης πεζων, φαναρι & δρομου ταχειας κυκλοφοριας (να δουμε ποτε θα μαζεψουν τους καμικαζι στη Συγγρου)..
Αλλα θα πρεπει να εχουμε ενα σακιδιο στη πλατη και οταν σκοτεινιαζει να φοραμε τα "ρουχα νυκτως" ;!;!;; :a31:

Cpt. Haddock
19/06/2006, 12:19
Επιτέλους μια σωστή αποφαση ελληνικού δικαστηρίου...

:smokin:

sniper
19/06/2006, 12:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από mbjp
.....
· Περπατά σε αντίθετη φορά από το ρεύμα κυκλοφορίας
.......

Αυτό πάντως είναι ΟΛΟΣΩΣΤΟ..... Πάντα οι πεζοι ΠΡΕΠΕΙ να κινουνται στο αντίθετο ρευμα (εφόσον είναι στον δρόμο)...

idi
19/06/2006, 13:07
καιρος ηταν!

το επομενο βημα??? να πλερωσουν οσοι περνουν απο οπου να'ναι δρομους με διαβασεις για πεζους ανα 20 μετρα ....

THEOD
19/06/2006, 13:18
Μην χαίρεστε τόσο...

Αν κατάλαβα καλά το δικαστήριο αποφάσισε συνυπαιτιότητα πεζού αλλά σε ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ατύχημα....και ως γνωστόν οι νεκροί δεν μιλάνε και εύκολα μπορεί να βγεί μια έστω και εν μέρει εναντίον τους απόφαση...

Σε ζωντανούς να δούμε....

mbjp
19/06/2006, 13:46
καλο θα ειναι να μη σκεφτομαστε μονο ως οδηγοι...

devil's animal
19/06/2006, 13:56
να πας να περασεις εθνικη οδο το βραδυ και να σε σκοτωσει αμαξι ειναι το πλεον φυσικο πραγμα!!

ποσοι απο εδω μεσα αλλα και κουτια "παραβιαζουν" το οριο ταχυτητας...

λογικο ειναι μα μην δεις καποιον που κινειται κατα μηκος του οδοστρωματος την νυχτα (οταν εισαι υποχρεωμενος να εχεις την μικρη "σκαλα" των φωτων για να μην τυφλωνεις τα διερχομενα στο αντιθετο ρευμα οχηματα)..

μπραβο στους δικαστες...

αν και κατ'εμενα επρεπε να αθωωθει ο οδηγος του οχηματος!!

xastoukopsaro
19/06/2006, 13:59
απλα χρειαζεται πειθαρχεια τοσο απο τους οδηγους οσο και απο τους πεζους.
Ο πεζος στην διαβαση εχει προταιρεοτητα. οτι και να γινει το αυτοκινιτο η η μηχανη πρεπει να σταματησει. Πηγα και εγω μια φορα να περασω την πατησιων με πολυ επλιδα οτι καποις θα σταματησε (ειχα συνηθισει απ το εξωτερικο).... να αμε.... με βριζαν και μου κορναραν.

Επισης στο εξωτερικο απαγορευεται το οτοστοπ η διαβαση και η σταση στους δρομους ταχειας κυκλοφοριας. Αν μεινεις απο λαστιχο εκτως απο τα τριγωνα κλπ κλπ φορας και γιλεκακι φοσφοριζε, που εισαι υποχρεομενος να το εχεις στο αυτοκινητο. Εγω προσωπικα δεν θα εδεινα καθολου ευθνη στην οδηγο που ξαφνικα την νυχτα ειδε μπροστα του ενα μαυρο πραγμα που εγινε κοκκινο πανω στο τζαμι του.
Οπως πριν 2-3 χρονια στο ασποπυργο αμεσως με το που τελειωνει η γεφυρα ειδα ενα τυπο να περναει τις μπαρες ... νυχτα.... το ειδα στα δεκα μετρα.... αν εβγαινε ουτε το dna δεν θα βρισκαν!!!:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:

adam_tsouk
19/06/2006, 14:02
βασικα οι πεζοι δεν εχουν ουτε την στοιχειωδη αντιληψη των πραγματων ειδικα οταν μιλαμε για μεγαλες ηλικιες....

Οποτε καλο ειναι να εχουμε το νου μας μαις και εμεις θα τρεχουμε σε περιπτωση ακομα κ μικροατυχηματος...

conkark
19/06/2006, 16:18
Το σοφό δικαστήριο που έχει το "αλάθητο" του Πάπα,να τα πει αυτά στον Ζορρό:a06:

morpheus
19/06/2006, 19:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Μην χαίρεστε τόσο...

Αν κατάλαβα καλά το δικαστήριο αποφάσισε συνυπαιτιότητα πεζού αλλά σε ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ατύχημα....και ως γνωστόν οι νεκροί δεν μιλάνε και εύκολα μπορεί να βγεί μια έστω και εν μέρει εναντίον τους απόφαση...

Σε ζωντανούς να δούμε....

theod, μιλάμε για μια ανθρώπινη ζωή! δεν νομίζω να αποφάσισε το δικαστήριο με το σκεπτικό: έλα μωρέ νεκρός είναι τι θα τον πειράξει..

τι να πω... :nono:

the_passenger
19/06/2006, 20:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αυτό πάντως είναι ΟΛΟΣΩΣΤΟ..... Πάντα οι πεζοι ΠΡΕΠΕΙ να κινουνται στο αντίθετο ρευμα (εφόσον είναι στον δρόμο)...

Αυτό ξέρω και εγώ! Ο λόγος είναι προφανής, για να βλέπεις τα από κοντά σου διερχόμενα αυτοκίνητα με τα μάτια σου (και προφανώς να είσαι σε θέση να "τραβηχτείς" λίγο άκρη - αν έρχονται από πίσω σου δεν θα δείς τίποτα! :look:

Δικαστές σου λέει.. μα τί πίνουν και δε μας δίνουν;;; :rolleyes:

Τα υπόλοιπα μου φαίνονται αρκετά λογικά - και όντος το μαύρο μές τη μαυρίλα ..τα κάνει αόρατα...

the_passenger
19/06/2006, 20:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
Αυτό ξέρω και εγώ! Ο λόγος είναι προφανής, για να βλέπεις τα από κοντά σου διερχόμενα αυτοκίνητα με τα μάτια σου (και προφανώς να είσαι σε θέση να "τραβηχτείς" λίγο άκρη - αν έρχονται από πίσω σου δεν θα δείς τίποτα! :look:

Δικαστές σου λέει.. μα τί πίνουν και δε μας δίνουν;;; :rolleyes:

Τα υπόλοιπα μου φαίνονται αρκετά λογικά - και όντος το μαύρο μές τη μαυρίλα ..τα κάνει αόρατα...

Vstrommer71
19/06/2006, 23:19
Εγω συμφωνω και με την αποφαση και προτεινω μαλιστα να βγαλει υποχρεωτικη διαταγη ΟΛΕΣ οι γριες οι μαυροφορες που περπατανε και περνανε ΑΕΡΑ τον δρομο να φορανε κανα γιλεκο φωσφοριζε για να τις βλεπουμε!
Και οι πεζοι(γριες,παππουδες,δεσποινιδες με το κινητο κολλημενο στο αυτι),παρακαλουνται να μην περνανε σαν προβατα τον δρομο αλλα να βλεπουν και λιγο αν ερχεται και κανας χριστιανος με κανα οχημα.Δηλαδη αν η γιαγια πεταγεται σαν τη φοβισμενη γατα στο δρομο,γιατι θα πρεπει ΠΑΝΤΑ να ειναι αμοιρη ευθυνων?:confused:

mbjp
19/06/2006, 23:20
στην συγκεκριμενη υποθεση δεν λεει πουθενα οτι ο πεζος περνουσε καποια εθνικη οδο ή δεν ηταν σε διαβαση..Αυτες οι περιπτωσεις οντως εχουν συνυπευθυνοτητα. Οπως τοτε πριν κανα χρονο με το παλικαρι που σκοτωθηκε στη Συγγρου γιατι ενας μαλακας γερος ηθελε να σπρινταρει απεναντι.

Τελος παντων επειδη πηγαινω στο περιπτερο με τα ποδια το βραδυ, δε θελω, οταν με αφησει αναπηρο ενα μαλακισμενο που διασχιζει με 80 το δρομακι της γειτονιας, να μου πουν οτι ημουν συνυπαιτιος γιατι η πυτζαμα μου ειναι μαυρη..

ολοι μιλατε για τους πεζους λες και ειναι τιποτα εξωγιηνοι, λες και εμεις οι ιδιοι δεν ειμαστε πεζοι..και για χεσιμο καβαλα παμε :sick: